Επιστροφή στο Forum : How I became a succubus
Mη γελιέστε. Το αν θα γίνει κανείς δαίμονας ή άγγελος είναι επιλογή μας. Ειδικότερα δε η κατηγορία των succubus, νομίζω ότι είναι η πιο εύκολη να προσχωρήσει κανείς. Αν με ρωτήσετε γιατί, θα σας πω αυτό που είναι αν θέλετε και η μοναδική προϋπόθεση για να γίνει κανείς δαίμονας. Μόνο και μόνο για να έχει την ικανοποίηση ότι μπορεί να το κάνει.
Η δαιμονική αντίληψη του κόσμου, είναι αυτή που φυτρώνει στην πιο απλή ματαιοδοξία της ανθρώπινης ψυχής. Αυτήν της αυτοεπιβεβαίωσης. Κανένα συμφέρον και κανένα κέρδος δεν είναι αρκετό κίνητρο, ουσιαστικό ερέθισμα και προϋπόθεση για να σταθεί πάνω του η δαιμονοποίηση. Παρά μόνο ένα απλό ισχυρό Εγώ.
Mάτια που γυαλίζουν από χαρά όταν κοιτάς τον άλλο, χαμόγελο όλο γλύκα και ευγένεια. Οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο χαμόγελο. Ειδικά όταν δεν το εννοείς. Ειδικά, όταν αμέσως μετά που θα τραβήξεις τα μάτια σου από πάνω σου, θα επιστρέψει το πρόσωπο σου σ' εκείνη την απόμακρη ψυχρότητα της απάθειας. Δεν χρειάζεται να νιώθεις γοητευτικός/ή για να γίνεις δαίμονας, δεν χρειάζεται να είσαι όμορφος ή πραγματικά ευγενής. Μόνο να μπορείς να προβάλλεις την κατάλληλη στιγμή αυτές τις "αρετές" (χμ.. αρετές) πάνω στους άλλους.
Να έχεις την απόλυτη αίσθηση, πως κάπου πίσω σου υπάρχει μια μακριά χαριτωμένη ουρά που την κουνάς ρυθμικά σε κάθε χαμόγελο που δίνεις.
to be continued
Γιατί πρέπει ντε και σώνει να γίνω άγγελος ή δαίμονας (έστω και κατ' επιλογή)?
Δεν μπορώ να παραμείνω άνθρωπος?
Και με όλο το σεβασμό , δεν θέλω να προβάλλω (εφαρμόσω) καμία "αρετή" (η Βάσω, ή Βαρβάρα...) σε κανένα , όπως δεν θέλω και να μου κάνουν.
Λυπάμαι αν έδωσα την εντύπωση Akalyptos πως είναι αναγκαστικό να γίνεις κάτι απ' τα δύο. Εδώ μοιράζομαι μία προσωπική μου εμπειρία και την οπτική μου γύρω από το θέμα. Δεν υποχρεούται κανείς να το ακολουθήσει και ούτε καν το ζητάω. Ομως θα σου πω κάτι από την πείρα μου. Ο άγγελος και ο δαίμονας ενυπάρχουν στον άνθρωπο και όσο πιο συνειδητός είναι κανείς στο ποιον "ρόλο" παίζει στο σύμπαν τόσο καλύτερα για τον ίδιο.
Απολογούμε αν φάνηκε πώς σε κατακρίνω , διότι δεν είχα αυτή την πρόθεση.
Προφανώς το καλό και το κακό συνυπάρχουν στον άνθρωπό (αυτό που λές άγγελος και δαίμονας) και σαφώς στο διάβα της ζωής όλοι πρός τα κάπου "γέρνουμε".
Για την πορεία μας αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι πράξεις και η στάση ζωής μας.
Καλή τύχη στην αναζήτηση σου και ελπίζω να βρείς αυτό που ζητάς.
Χμ...
Θα ήθελα να το αναπτύξεις περισσότερο το θέμα σου galadriel. Έχει το ενδιαφέρον του.
Τι είδους εμπειρία σε επηρέασε και σου προκάλεσε αυτές τις σκέψεις, και κατέληξες σε τέτοιου είδους συμπεράσματα;
Τα Succubus (καθώς και τα Inccubus) από την άλλη, περιγράφονται να έχουν μια κάπως διαφορετική πρόθεση και τρόπο λειτουργείας σύμφωνα με τον αποκρύφισμό αντί αυτού του γενικού δαιμονικού προτύπου που αναφέρεις φευγαλέα.
Βέβαια, δεν εννοώ πως πρέπει να ακολουθούμε τις κλισέ θεωρίες που επικρατούν.
Και γιατί κάνεις λόγο σιγκεκριμένα για τα Succubus και θεωρείς ότι έχεις μετατραπεί σε ένα; (εξού και ο τίτλος που χρησιμοποίησες)
Επιπλέον...galadriel:
Το αν θα γίνει κανείς δαίμονας ή άγγελος είναι επιλογή μας.Ναι, όμως δεν νομίζει κανείς ότι τα αγγελικά και τα δαιμονικά πρότυπα είναι κυρίως μεταφορικές έννοιες παρά κυριολεκτικές όπως θέλουν να διαιωνίζουν κάποιοι!; (βλ. θρησκείες)
Από την άλλη και να υφίσταται αυτό σε κάποιο βαθμό... κάτι που με έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη είναι το ότι, δεν θα μπορούσε κάποιος να ακολουθεί μια μεσαία πορεία; Μια γκρίζα γραμμή; Κάτι ουδέτερο ή εναλλασσόμενο ας πούμε. (Αν και πάλι, είναι δύσκολο να περιγραφτεί αυτό που θέλω να πω.)
Ακόμη και αν μπορούσε να γίνει από την πλευρά κάποιου, ίσως να ήταν μια σειρά πολύ δύσκολων βιωμάτων με πολλές ταλαντεύσεις, ανισορροπίες και συγκρούσεις, και εσωτερικά θα ήταν περισσότερο ένα βασανιστήριο. Πιθανών...
Ίσως όμως να μπορούσε να δαμαστεί (από πάρα πολύ λίγους) και να επιτευχθεί κάποιος έλεγχος και ισορροπία κάποτε.
Ίσως πάλι, να διέπεται μια τέτοια κατάσταση από ουδετερότητα εξαρχής. Χωρίς να παρεκλίνει στο καλό ή στο κακό. Όπως φερειπίν συμβαίνει με τις δυνάμεις της φύσης και του σύμπαντος. Αυτό βέβαια είναι μια κατάσταση που πάρα πολύ λίγοι καταφέρνουν να κατανοήσουν.
Σε κάποιο βαθμό νομίζω καταλαβαίνω ορισμένα σημεία που προσπαθείς να θίξεις, αλλά θα ήθελα να αναπτυχθεί λίγο περισσότερο το θέμα.
Και εφόσον σημείωσες: "to be continued"
τότε θα περιμένω για την συνέχεια
:cool:
Καλησπέρα Mordiel,
το θέμα φυσικά και θα αναπτυχθεί περαιτέρω. Απλά όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου. Γιατί είναι διαφορετικό να απαντάς στα σχόλια κάποιου και διαφορετικά να γράφεις αυτόνομα. Η εμπειρία μου είναι βιωματική καταρχήν. Στα χρόνια που ασχολούμαι με τον εσωτερισμό, προσπαθώ να μην μιλάω όσο μπορώ θεωρητικά αλλά κυρίως για πράγματα που έχω βιώσει. Στο χώρο του αποκρυφισμού ειδικότερα, δεν μπορείς να ελέγξεις τις εξωτερικές δυνάμεις, αν πρώτα δεν τις έχεις αναγνωρίσει μέσα σου.
Τόσο τα incubus όσο και τα succubus και γενικότερα όλοι οι δαίμονες, ή αντίστοιχα οι άγγελοι δεν έχουν καμμία πρόθεση παραπάνω απ' αυτήν που σημείωσα ήδη. Το ότι διαφοροποιούνται ως προς τον τρόπο που το εκφράζουν αυτό είναι αυτό που λες. Δηλαδή στην πραγματικότητα, κάθε τι έχει ως βαθύτερο στόχο την απλή επιβεβαίωση της ύπαρξης του.
Αναφέρομαι ειδικά στα succubus γιατί καθώς είμαι γυναίκα, μου είναι ευκολότερο να προσεγγίσω την φύση τους. Και δεν έχω μετατραπεί σε ένα τέτοιο, έχω κάνει συνειδητή επιλογή να ενσωματώσω τα χαρακτηριστικά του και να εξερευνήσω τις δυνάμεις που απορρέουν απ' αυτό.
Συμφωνούμε ότι τα αγγελικά και δαιμονικά πρότυπα είναι κυρίως μεταφορικές έννοιες, αν και στο αστρικό πεδίο υπάρχουν και σαν αυτόνομες οντότητες. Με τις οποίες όμως στην πραγματικότητα, πολύ σπάνια ερχόμαστε σε επαφή. Γι' αυτό και είδες να αναφέρομαι στο ότι αυτά ενυπάρχουν στον άνθρωπο κυρίως. Οπως και να έχει θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον να μελετήσει κανείς τις "επιπτώσεις" τους στην ανθρώπινη συμπεριφορά, και αν και με ποιο τρόπο αποδεσμεύουν κάποιες "δυνάμεις" μας ή δυνατότητες μας.
Η εναλασσόμενη πορεία ανάμεσα στο ορισμένο "καλό" και "κακό" σαφώς και δημιουργεί εσωτερικές συγκρούσεις και προβλήματα. Οπως ακριβώς το είπες όμως, πρόκειται για ουδέτερες δυνάμεις όπως και στην φύση. Η χρήση τους διαφοροποιείται μόνο από την πρόθεση μας. Κι εκεί ακριβώς είναι που έχουν βάλει το χεράκι τους οι "εκκλησίες" ορίζοντας σε πολύ στενά όρια (αν και χρήσιμα για κάποιους) το καλό και το κακό.
ελπίζω να σε κάλυψα καταρχήν.. :)
Είναι σχετικό το τί ο καθένας χαρακτηρίζει καλό ή κακό και συμφωνώ ότι οι εκκλησίες και οι θρησκείες τους έχουν βάλει το χεράκι τους ώστε να το φέρουν στα μέτρα τους.
Συμπληρωματικά θέλω να σου θυμίσω ότι για τους αρχαίους μας προγόνους δεν υπήρχε διαχωρισμός αγγέλων και δαιμόνων. Τους αποκαλούσαν όλους δαίμονες και κάθε μυθικός ήρωας είχε τον δικό του δαίμονα - προστάτη.
Το "γκρίζο" που αναφέρει ο Mordiel , υπάρχει και είναι η καθημερινότητα μας.
Σε αυτή την σταθερή γραμμή του "γκρίζου" επιλέγουμε κατά περίπτωση και στιγμιαία τον άγγελο ή τον δαίμονα μέσα μας.
Σόρρυ αν τα γραφόμενα μου είναι κάπως επιθετικά και απόλυτα , αλλά πριν χρόνια όταν ήμουν πιτσιρικάς είχα μια φίλη που είχε φαει ακριβώς το ίδιο "κόλλημα" και δυστυχώς δεν είχε καλή εξέλιξη (και το εννοώ αυτό).
Δεν θα ήθελα να δω άλλο άνθρωπο να το παθαίνει!!! (δεν μπορώ και δεν θέλω να πω περισσότερα για την φίλη μου και την κατάσταση της για ευνόητους λόγους)
Define "κόλλημα" αν θες...
Καλή τύχη στις αναζητήσεις σου και ΠΡΟΣΕΧΕ!!!
Αγαπητέ Akalyptos, όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να χάνω άλλο χρόνο να σε ρωτάω τι εννοείς και να μου απαντάς με σιβυλλικά "πρόσεχε". Αν έχεις κάτι να πεις πές το, αλλιώς ευχαριστούμε για τις ευχές σου και για το χρόνο που διέθεσες στο παρόν θέμα.
Με όλο το σεβασμό galadriel , άλλα αν δεν το πρόσεξες με το παρόν θέμα , έκαναν το κόπο να ασχοληθούν (προς το παρόν έστω) μόνο ο Mordiel και εγώ.
Ζητάς από εμένα να σου πω τι ξέρω (αν ξέρω) για το θέμα που έθεσες άλλα σχετικά με το "...to be continued..." που έγραψες στο αρχικό σου κείμενο ... ακόμα περιμένουμε.
Προφανώς δεν έχω τη διάθεση να σπαταλάω το χρόνο σου και ακόμα προφανέστερα δεν ενδιαφέρομαι να διαπληκτιστώ μαζί σου , οπότε και κάνω απόλυτα σεβαστό το έμμεσο αίτημα σου για μη περαιτέρω ανάμειξη μου στο θέμα σου.
Σαν τελευταία χάρη πάντως και αν δεν σου κάνει κόπο , μπορείς να μου εξηγήσεις τον πληθυντικό "...αλλιώς ευχαριστούμε για τις ευχές σου και για το χρόνο που διέθεσες στο παρόν θέμα...".
Υπάρχουν κι άλλοι?
Είστε Πολλοί?
Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις : http://forum.metafysiko.gr/archive/index.php?t-2451.html
Την επιλογή μου να λειτουργήσω ως succubus, δυσκόλεψαν πάρα πολύ οι προσωπικές μου αρχές και επιδιώξεις. Οταν για πολλά χρόνια είσαι ταγμένος στην υπηρεσία του καλού, πολύ δύσκολα μπορείς να κατανοήσεις και να εφαρμόσεις την ψυχολογία ενός δαίμονα. Κι αυτό γιατί πρέπει να προσπεράσεις αυτό που οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους σαν δαιμονική τακτική, να καταδυθείς στην ουσία των πραγμάτων και να προσπαθήσεις να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που γεννάει το κάθε είδος ενέργειας.
Η έκπληξη μου, ομολογώ, πως ήταν τεράστια όταν μετά από μακρόχρονο διαλογισμό βρέθηκα μπροστά στο κενό. Περίμενα πως θα είχε σχέση με κάτι δυσοίωνο και σκοτεινό, με κάτι που θα παγώνει το αίμα στις φλέβες σου, ή θα ξυπνά μέσα σου όλα τα αρνητικά συναισθήματα που γνωρίζουμε. Ομως όχι, αυτή είναι μία στερεότυπη άποψη και έπρεπε να ανατρέξω στην "κοσμογονία" όπως αναφέρεται σε βιβλία σαν το Κοσμικό Δόγμα της D.Fortune για κατανοήσω το κενό που περιέγραψα. Αυτό που στην ουσία διαφέρει σε όλα αυτά είναι μόνο η εφαρμογή της ενέργειας και όχι η ποιότητα της.
Ενα succubus λοιπόν, γίνεται γοητευτικό, ξυπνάει τη λαγνεία στους άλλους, αλλά ποτέ το ίδιο δεν διακατέχεται από ερωτισμό ή σεξουαλικές επιθυμίες. Η "επιτυχία" οφείλεται ακριβώς στο ότι στην πραγματικότητα, για παράδειγμα, το χαμόγελο που έχω ήδη αναφέρει, δεν οφείλεται σε συναισθήματα χαράς αλλά μόνο στο ότι αυτή τη "μάσκα" επιλέγει να φορέσει. Αυτό που είναι ακόμα πιο περίεργο, είναι το πόσο πολύ ανταποκρίνονται οι υπόλοιποι άνθρωποι σ' αυτό που είναι επιβεβαιωμένα ψευδές και προσποιητό. Δεν τους ενδιαφέρει αν πραγματικά τους αγαπάς ή τους επιθυμείς, ούτε αν στην πραγματικότητα είσαι ευγενής. Ισως γιατί η ενεργειακή σύνδεση γίνεται ακριβώς μέσα στο σκοτάδι που υπάρχει στον καθένα μας.
Επιπλέον, η συγκέντρωση πάνω σε ένα μόνο άτομο, δείχνει να επηρεάζει εξίσου και τον περίγυρο του, με τα ίδια πάνω κάτω αποτελέσματα. Αν δηλαδή ένα succubus, στρέψει το ενδιαφέρον του πάνω σε κάποιον άντρα, πολλοί φίλοι ή γνωστοί του θα νιώσουν να έλκονται από αυτό εξίσου.
Αυτό που για μένα τουλάχιστον ήθελε ιδιαίτερη προσοχή, ήταν να κρατήσω αυτή την "εκπομπή" ενέργειας απαλλαγμένη από προσωπικές επιθυμίες, γιατί διαπίστωσα στην πορεία πως αυτό άλλαζε εντελώς τα αποτελέσματα. Οι άνθρωποι γίνονται τότε ξανά αδιάφοροι και αντιδρούν ελάχιστα. Δεν μπορείς δηλαδή να εστιάσεις σε κάποιον με τον οποίο θα επιθυμούσες να έχεις μία συναισθηματική σχέση. Το απλό ισχυρό Εγώ, δεν βλέπει ποτέ το αντικείμενο της προβολής του. Συνεχίζει και βλέπει μόνο τον εαυτό του, επαναλαμβανόμενο όπως σε αντικρυστούς καθρέφτες.
Αγαπητέ Akalyptos, όπως εξήγησα και στον Mordiel τη συνέχεια της καταγραφής της εμπειρίας μου θα την καθορίζει μόνο ο χρόνος που διαθέτω. Κατά σατανική (?) μάλιστα σύμπτωση, την ώρα ακριβώς που εσύ έγραφες παραπονούμενος εγώ έγραφα την συνέχεια. Επίσης θέλω να ξέρεις πως δεν με ενδιαφέρει να "ζητιανέψω" την συμμετοχή κανενός, και αν διαφωνώ με κάποιαν άποψη θα το κάνω ανεξάρτητα από την αναγνωσιμότητα που αυτό θα μου προσφέρει. Είμαι πολύ λίγο ματαιόδοξη σε τέτοια θέματα, οπότε όπως καταλαβαίνεις το επιχείρημα σου ότι μόνο εσύ και ένας ακόμα μου απαντήσατε ελάχιστα με αφορά. Ο πληθυντικός που χρησιμοποίησα ήταν της ευγενείας και λυπάμαι που σου δημιούργησε περισσότερα ερωτηματικά. Τέλος το λινκ που μου παρέθεσες το διάβασα και δεν καταλαβαίνω σε τι θα έπρεπε να με ενδιαφέρει... Ούτε αναρωτιέμαι για το τι είναι η εμπειρία μου, ούτε ζητάω απαντήσεις γύρω απ' αυτήν. Απλά την παραθέτω κι αυτήν και τα συμπεράσματα που έβγαλα. Απέχω πολύ από την λογική του "αχ πήρα μια ανάσα ανάποδα το βράδυ, πείτε μου παιδιά αν ήταν φάντασμα ή αν απλά παράφαγα". Αυτού του είδους τα "μεταφυσικά" δεν με ενδιαφέρουν και γι' αυτό και δεν συμμετέχω σε ανάλογες συζητήσεις. Και πάλι λυπάμαι και ζητάω συγνώμη αν δεν μπορώ να γράφω τόσο συχνά θα επιθυμούσατε (οι όλοι που διαβάζετε).
Πάνω που είχα διαβάσει τη συνέχεια και είχα γοητευτεί, μου το "χάλασες" πάλι!!!
Δεν σου είπα ότι μας χρωστάς καμιά χάρη που διαβάζουμε και απαντάμε στο θέμα σου , ούτε ότι θα πρέπει να συμφωνείς με τις απόψεις μας , αλλά το forum δεν είναι προσωπικό λεύκωμα, για να γράφει ο καθ' ένας μας τα αποτελέσματα της ημέρας του.
Είναι βήμα προβληματισμού και διαλόγου και σε αυτή τη βάση κάνω διάλογο (ή προσπαθώ έστω) μαζί σου.
Ξεπερνώ την απαξιοτική τοποθέτηση σου για τις εμπειρίες των άλλων "...Απέχω πολύ από την λογική του "αχ πήρα μια ανάσα ανάποδα το βράδυ, πείτε μου παιδιά αν ήταν φάντασμα ή αν απλά παράφαγα..."
Akalypte μας, θα πρέπει να δέχεσαι τους συνομιλητές σου με όποιον χαρακτήρα διαθέτουν. Ο δικός μου λοιπόν είναι απαξιωτικός προς αυτού του είδους τις "αναζητήσεις", δεν τους ενοχλώ, δεν με ενοχλούν, αλλά έχω κάθε δικαίωμα να σκέφτομαι όπως θέλω γι' αυτούς. Θέλω να καταλάβεις ότι δεν γράφω για να "γοητεύσω" εσένα ως αναγνώστη, γι' αυτό το σκοπό υπάρχουν τα μυθιστορήματα. Ακριβώς για να αναπτυχθεί συζήτηση γράφω, αλλά ελπίζω τουλάχιστον να έχει κανείς την υπομονή να περιμένει πότε θα είμαι διαθέσιμη να γράψω και όχι να με εξαναγκάζει (έστω εμμέσως) σ' αυτό. Εχουμε δαπανήσει τόσα ποστ και οι δύο σε κάτι που δεν αντιλαμβάνομαι γιατί υπάρχει. Και που σε διαβεβαιώ ότι ήταν και ο βασικός λόγος που απείχα από τα φόρουμ τόσο καιρό. Αντί να συζητάμε επί του θέματος, πιάνουμε το μπίρι μπίρι επί προσωπικού στο στυλ "τι σου είπα και τι μου είπες". Κάνω μία φιλότιμη προσπάθεια να συμμετέχω ξανά στο Μεταφυσικό, αλλά δεν έχω καμμία όρεξη να μου κουνάει κανείς το δάχτυλο προειδοποιώντας με, να προσέχω κάτι αόριστο το οποίο και αρνείται να μου εξηγήσει. Στην τελική μπορώ πολύ εύκολα να σταματήσω εδώ και να συνεχίσω ότι έκανα πριν.
Αυτό που είναι ακόμα πιο περίεργο, είναι το πόσο πολύ ανταποκρίνονται οι υπόλοιποι άνθρωποι σ' αυτό που είναι επιβεβαιωμένα ψευδές και προσποιητό. Δεν τους ενδιαφέρει αν πραγματικά τους αγαπάς ή τους επιθυμείς, ούτε αν στην πραγματικότητα είσαι ευγενής. Ισως γιατί η ενεργειακή σύνδεση γίνεται ακριβώς μέσα στο σκοτάδι που υπάρχει στον καθένα μας.
Επιπλέον, η συγκέντρωση πάνω σε ένα μόνο άτομο, δείχνει να επηρεάζει εξίσου και τον περίγυρο του, με τα ίδια πάνω κάτω αποτελέσματα. Αν δηλαδή ένα succubus, στρέψει το ενδιαφέρον του πάνω σε κάποιον άντρα, πολλοί φίλοι ή γνωστοί του θα νιώσουν να έλκονται από αυτό εξίσου.
Αυτό είναι πραγματικά αξιοπερίεργο αλλά νομίζω πως η πιθανή εξήγηση που δίνεις είναι και η πλέον σωστή. Κάποτε, μέσα από ένα διαλογισμό είδα δύο εικόνες μου, οι οποίες δεν διέφεραν καθόλου ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Όμως η μία ήταν απίστευτα θελκτική από διάφορες απόψεις. Σε κέρδιζε, σε μαγνήτιζε, ασκούσε μια ιδιότυπη, σχεδόν απροσδιόριστη γοητεία αλλά ταυτόχρονα έκανε όλες τις αισθήσεις να βρίσκονται σε επιφυλακή, σαν να περίμεναν κάτι που δεν θα σου άρεσε μεν αλλά που ίσως και να ήθελες να δοκιμάσεις. Ο πειρασμός της δοκιμής ήταν μεγάλος, ακόμα και ενώ γνώριζες ότι μια τέτοια εμπειρία θα άφηνε ένα εξίσου απροσδιόριστο κενό, το οποίο όμως εκείνη τη στιγμή αισθανόμουν τόσο συγκεκριμένο όσο και μια οντότητα με τους δικούς της νόμους. Λυπάμαι που δεν μπορώ να βρω λόγια να το περιγράψω πιο καλά.
Σε ένα επόμενο σημείο είδα τον εαυτό μου ξανά τον ίδιο εμφανισιακά. Αν θα μπορούσα να μεταφέρω με λόγια την αίσθηση που άφηνε, ήταν η προσμονή μιας "καλοσυνάτης αβεβαιότητας". Η αβεβαιότητα σε αυτή τη ζωή δεν είναι προτέρημα αλλά σε εκείνη την κατάσταση φαινόταν εντελώς θεμιτή, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα μιας και άφηνε την αίσθηση ότι η αβεβαιότητα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου. Δεν υπήρχε κάτι να σε ελκύει σε εκείνη την εικόνα, ίδια ήταν με την πρώτη αλλά έμοιαζε μπροστά της λιγότερο εντυπωσιακή. Κέρδιζε όμως με κάποιον τρόπο στα σημεία, γιατί ένιωθες ότι αν χρειαζόταν να διαλέξεις κάποια, θα διάλεγες αυτή τη δεύτερη, τη διαφανή, την εύθραστη και όχι την πρώτη που είχε έναν αέρα δύναμης και γοητείας.
Δεν ξέρω αν έχει σχέση η εμπειρία μου (μια από τις πολλές) με αυτό που συζητάμε, όφειλα πάντως να την καταθέσω.
Υ.Γ Δεν θέλω να σχολιάσω την αρχική παρεξήγηση. Είμαι βέβαιος πως μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά και να σταθούμε στην ουσία του θέματος...
Noμίζω Μιχάλη πως είσαι πολύ κοντά στην αίσθηση που προσπαθώ να περιγράψω κι εγώ. Αν θες μάλιστα θα έλεγα, πως αυτή η αίσθηση αβεβαιότητας που συνοδεύει αυτό τον δεύτερο εαυτό μας, και τον κάνει τόσο ευάλωτο, είναι αυτό που εξυπηρετεί πιθανότατα καλύτερα την ανέλιξη της ανθρώπινης ψυχής. Ακριβώς γιατί επιτρέπει την διαμόρφωση της.
την καλημέρα μου
Είναι πραγματικά εκπληκτικό πόσο θυμό μπορεί να ξυπνήσει ένας δαίμονας σε έναν άνθρωπο. Θυμό και απελπισία μαζί. Αυτό που κρύβεται πίσω από την γοητεία ενός succubus είναι κυρίως η απώλεια. Οποιος "πειραχτεί" από το άγγιγμα του, αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να δει στην πραγματικότητα όσα η σκεπτομορφή του έταξε. Στα πιο βαθιά σκοτάδια του εαυτού μας, είναι αυτή η απώλεια που γεννάει τα αρνητικά συναισθήματα, κυρίως του θυμού και της απελπισίας.
Στην πραγματικότητα, λοιπόν, ένας δαίμονας δεν έχει ανάγκη να σκοτώσει ή να κάνει κάτι εξίσου βίαιο. Απλά ξυπνάει την απώλεια σε κάποιον άνθρωπο και μετά τα δικά του συναισθήματα τον οδηγούν εκεί. Είδα ανθρώπους, όσο περνούσαν οι μέρες και ακόμα περισσότερο οι νύχτες, να γίνονται θηρία εκεί που πρώτα υπήρχε μόνο καλοσύνη και καταδεκτικότητα. Φορά τη φορά, η κούραση που προξενούσαν οι λευκές νύχτες στους ανθρώπους, αύξαναν την ευαισθησία τους και την δεκτικότητα τους και υπήρξαν ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη του θυμού ή/και της απελπισίας.
Αυτό που συμβαίνει στην συνέχεια, είναι σε αντίθεση με αυτό που λένε τα περισσότερα βιβλία. Δεν τρέφεται ενεργειακά ο δαίμονας από τον άνθρωπο, αλλά το ανάποδο. Στην προσπάθεια του ο άνθρωπος να προσεγγίσει αυτό που λαχταράει, προσπαθεί να ενωθεί με τον δαίμονα και να "τραβήξει" απ' αυτόν όσο περισσότερο μπορεί..
Τα συμπεράσματα μέσα μου σε αυτό το θέμα χρειάστηκαν λίγο καιρό για να πάρουν την μορφή λέξεων, και τις βάζω εδώ μόνο και μόνο για να μην μείνει "ξεκρέμαστο".
Λοιπόν, στο χέρι του ανθρώπου είναι να οικειοποιηθεί την αγγελική ή την δαιμονική φύση, καθώς διαπίστωσα πως είναι παράλληλες των δικών μας και όχι χειρότερες ή καλύτερες. Απλά δεν είναι ο δρόμος μας. Τα σημεία που αυτές τέμνονται, βρίσκονται μέσα στα ιδιαίτερα γνωρίσματα της ελεύθερης επιλογής του ανθρώπινου γένους και λυπάμαι να πω ότι είναι περισσότερα προς την δαιμονική φύση παρά προς την αγγελική.
Ετσι εξηγώ, το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να συνδεθεί με ένα succubus ή incubus αντίστοιχα, και πόσο εύκολα αντιστρέφονται οι ρόλοι. Οπως ανέφερα και στην προηγούμενη καταχώρηση μου, αυτό που πραγματικά είναι τρομακτικό, είναι ο τρόπος με τον οποίο τα ανθρώπινα πλάσματα τραβούν ενέργεια από ένα succubus κι όχι το αντίθετο.
Πραγματικά βρίσκω πολύ λυπηρό, από πλάσματα "αυτοδύναμα" αν θέλετε ως προς την παραγωγή εσωτερικής ενέργειας, ως καθαρό αποτέλεσμα των επιλογών τους, να επιδιώκουν την ενσωμάτωση ξένης (είτε αγγελικής είτε δαιμονικής). Υπάρχει εξάλλου κατά τη γνώμη μου, αφθονία εσωτερικού φωτός στο σύμπαν, που θα επέτρεπε την ανάπτυξη κάθε όντος χωρίς να επιβαρύνει τα άλλα.
Προσωπικά, η όλη εμπειρία με άφησε τρομαγμένη από αυτή την συνειδητοποίηση και δεν αντιμετώπισα κανένα άλλο πρόβλημα. Νομίζω όμως, ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τη φύση μας αλλά ποτέ καταχρηστικά ως προς την φύση των υπολοίπων πλασμάτων..
καλημέρα σε όλους :)
Witch Shadow
27-12-07, 13:18
Καλημερα και Χρονια Πολλα βρε παιδια....
Δες για τι πραγματα μιλαμε χρονιαρες μερες....χιχι :D
Πιστευω οτι για να γινει ενας ανθρωπος δαιμονας ή αγγελος θα πρεπει να υπαρξει καποιος λογος.....αναλογα με τις πραξεις σου υπερισχυει η μια πλευρα στην αλλη...Οι succubus συμφωνα με την ιστορια ειναι απογονοι της μυθικης Lilith.....βεβαια στην μοντερνα κοινωνια που ζουμε, οι Succubus μπορουν να υπαρξουν απο μαγισσες οι οποιες για τους δικους τους λογους (εγκαταληψη, προδωσια κτλ) απορριπτουν την ανθρωπια τους ειτε με ξορκια, ειτε με τελετες ή και με αλλους τροπους...Αυτο μπορει να γινει και απο κανονικες γυναικες....Οι Succubus μπορουν να ενωθουν τηλεπαθητικα με γυναικες οι οποιες εχουν πολυ εντονη λαχταρα για σεξ....σε σημειο εμμονης...Οι γυναικες-ξενιστες νιωθουν μια πολυ εντονη φουντωση, ιδρωνουν πολυ γρηγορα, αναψοκοκκινιζουν απο τη λαχταρα...το πιο freeky που μπορει να συμβει στις γυναικες αυτες ειναι να βλεπουν στον υπνο τους ανδρες να πeθαινουν απο τις ιδιες....(στη πραγματικοτητα βλεπουν την succubus να τσιμπαει κατι.... :D ).Απορροφουν την τεστοστερονη των ανδρων με την γλωσσα η οποια αποτελειται απο πολυ πολυ μικρες΄λεπιδες...Για να την ξεφορτωθει η γυναικα μονο ενας ανδρας μπορει να την νικησει ο οποιος ειναι αρκετα δυνατος για τα "μαγια" της... Πολυ σπανιο.....
Αυτη ειναι η αποψη μου....Συγγνωμη για τυχον λαθη καθε ειδους:D
Χμ.. αγαπητέ witch shadow, οι ερμηνείες όλων αυτών διαφέρουν ξέρετε από τις πηγές από τις οποίες αντλούμε τις πληροφορίες μας. Εσείς υποθέτω ότι ασχολείστε περισσότερο με ξόρκια και μαγιολίκια και αυτό που κάποιοι ονομάζουν φυσική μαγεία. Γιατί μόνο εκεί αναφέρονται τα succubus έτσι όπως τα περιγράφετε.
Στον κόσμο του πνεύματος δεν έχουμε συγγένειες όπως στον φυσικό, τύπου τα succubus είναι απόγονοι της lilith, αλλά εκπορεύσεις διαφόρων τύπων ενεργειών. Και για να γελάσουμε λιγάκι, αν τα succubus είναι της lilith, τα incubus τα έρημα στον κουβά τα βρήκαμε?
Επίσης, στον κόσμο του πνεύματος οι πολικότητες δεν διαταράσσονται ποτέ. Ετσι τα succubus δεν "προσεγγίζουν" γυναίκες με σκοπό να τις "κολάσουν" (το οποίο είναι μια υπεραπλούστευση του τι συμβαίνει), αλλά τους άντρες. Το αντίθετο συμβαίνει με τα incubus που προσεγγίζουν γυναίκες. Ουδέποτε μάλιστα έχουν σαρκική επαφή μαζί τους, μια που δεν είναι αναγκαίο. Βρίσκονται κυρίως στο αστρικό πεδίο και είναι το αστρικό σώμα των ανθρώπων το οποίο τους απασχολεί. Αν τώρα οι άνθρωποι καταφέρνουν να σωματοποιούν τις αστρικές τους εμπειρίες είναι ένα άλλο θέμα. Οπότε τα λαχανιάσματα και οι φαγούρες δεν είναι απαραίτητα συμπτώματα.
Οσο για τα "τσιμπήματα" των επίμαχων σημείων και τα υπόλοιπα που αναφέρετε περί επικλήσεως από μάγισσες (μόνες και αγ..τες), λυπάμαι να σας πληροφορήσω ότι προέρχονται από τη δεισιδαιμονία των ανθρώπων παλαιότερων χρόνων, που απέδιδαν σε δαίμονες οτιδήποτε διέφερε των κανόνων τους. Ειδικότερα μάλιστα οτιδήποτε είχε σχέση με το σεξ.
Η εμπειρία μου όσο κατάφερα να την αναλύσω και καταγράψω, μου απέδειξε ότι το ανθρώπινο είδος έχει αρκετό σκοτάδι μέσα του ώστε να μην χρειάζεται δαιμονική συνδρομή για να το εκφράσει.
Φυσικά, εσείς θα μπορούσατε να παραμείνετε σε αυτό το επίπεδο ερμηνείας. Ομως νομίζω πως εγώ αναφέρομαι σε κάτι εντελώς διαφορετικό, το οποίο δεν χρειάστηκε να κάνω καμμία επίκληση και κανένα τυπικό, πέραν του να βυθιστώ μέσα στην ουσία αυτών των όντων. Μία καλή εμπειρία του αστρικού πεδίου, πιστεύω ότι μου το επιτρέπει αυτό. Αν ψάξετε λίγο, θα δείτε ότι κάτι ανάλογο έκαναν και οι σαμμάνοι που έπαιρναν την μορφή κάποιου ζώου. Η μοναδική διαφορά είναι στην μορφή και στην αιτία.
Witch Shadow
21-02-08, 00:41
Χμ.. αγαπητέ witch shadow, οι ερμηνείες όλων αυτών διαφέρουν ξέρετε από τις πηγές από τις οποίες αντλούμε τις πληροφορίες μας. Εσείς υποθέτω ότι ασχολείστε περισσότερο με ξόρκια και μαγιολίκια και αυτό που κάποιοι ονομάζουν φυσική μαγεία. Γιατί μόνο εκεί αναφέρονται τα succubus έτσι όπως τα περιγράφετε.
Στον κόσμο του πνεύματος δεν έχουμε συγγένειες όπως στον φυσικό, τύπου τα succubus είναι απόγονοι της lilith, αλλά εκπορεύσεις διαφόρων τύπων ενεργειών. Και για να γελάσουμε λιγάκι, αν τα succubus είναι της lilith, τα incubus τα έρημα στον κουβά τα βρήκαμε?
Επίσης, στον κόσμο του πνεύματος οι πολικότητες δεν διαταράσσονται ποτέ. Ετσι τα succubus δεν "προσεγγίζουν" γυναίκες με σκοπό να τις "κολάσουν" (το οποίο είναι μια υπεραπλούστευση του τι συμβαίνει), αλλά τους άντρες. Το αντίθετο συμβαίνει με τα incubus που προσεγγίζουν γυναίκες. Ουδέποτε μάλιστα έχουν σαρκική επαφή μαζί τους, μια που δεν είναι αναγκαίο. Βρίσκονται κυρίως στο αστρικό πεδίο και είναι το αστρικό σώμα των ανθρώπων το οποίο τους απασχολεί. Αν τώρα οι άνθρωποι καταφέρνουν να σωματοποιούν τις αστρικές τους εμπειρίες είναι ένα άλλο θέμα. Οπότε τα λαχανιάσματα και οι φαγούρες δεν είναι απαραίτητα συμπτώματα.
Οσο για τα "τσιμπήματα" των επίμαχων σημείων και τα υπόλοιπα που αναφέρετε περί επικλήσεως από μάγισσες (μόνες και αγ..τες), λυπάμαι να σας πληροφορήσω ότι προέρχονται από τη δεισιδαιμονία των ανθρώπων παλαιότερων χρόνων, που απέδιδαν σε δαίμονες οτιδήποτε διέφερε των κανόνων τους. Ειδικότερα μάλιστα οτιδήποτε είχε σχέση με το σεξ.
Η εμπειρία μου όσο κατάφερα να την αναλύσω και καταγράψω, μου απέδειξε ότι το ανθρώπινο είδος έχει αρκετό σκοτάδι μέσα του ώστε να μην χρειάζεται δαιμονική συνδρομή για να το εκφράσει.
Φυσικά, εσείς θα μπορούσατε να παραμείνετε σε αυτό το επίπεδο ερμηνείας. Ομως νομίζω πως εγώ αναφέρομαι σε κάτι εντελώς διαφορετικό, το οποίο δεν χρειάστηκε να κάνω καμμία επίκληση και κανένα τυπικό, πέραν του να βυθιστώ μέσα στην ουσία αυτών των όντων. Μία καλή εμπειρία του αστρικού πεδίου, πιστεύω ότι μου το επιτρέπει αυτό. Αν ψάξετε λίγο, θα δείτε ότι κάτι ανάλογο έκαναν και οι σαμμάνοι που έπαιρναν την μορφή κάποιου ζώου. Η μοναδική διαφορά είναι στην μορφή και στην αιτία.
Ε δεν ειμαι και τοσο μεγαλος δα για να μου μιλας στον πληθυντικο! :p
Οσον αφορα τις succubus δεν ειναι για τις προγονους τους ολα οσα ανεφερα. Μιλησα για την συγχρονη εκδοχη τους. Και τα "τσιμπηματα" δεν εννοουσα τα επιμαχα σημεια μονο. Απο παντου μπορουν να παρουν αυτο που 8ελουν. Δεν εχουν μονο εναν τροπο επιθεσης. Για τη Λιλιθ απλα το λεει ο μυθος.
Και μην μπερδευεις αυτα πο ειπα. Σε καμια περιπτωση δεν ειπα οτι προσεγγιζουν γυναικες! Απλα μερικες γυναικες ειναι τοσο ευαισθητος ο ψυχισμος τους που μπορουν να ενωθουν τηλεπαθητικα με τη succubus. Και δυστυχως οταν τον αντρα που θελουν τον ξεζουμισουν απο τεστοστερονη και αδρεναλινη , αυτος μενει για παντα στειρος.
Ακομα δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις με την τελευταια παραγραφο σου. Οι γυναικες που νιωθουν τι νιωθει η succubus εχουν την ταση για λεπτα να αφησουν το σωμα και να παρακολουθουν μεσω αστρικου πεδιου. Και ειναι λιγο πριν αρχισει να τρεφεται η succubus.
Πολύ ωραίο το θέμα σου και γενικά όλες η άποψης...φαίνεται αχανές αλλα είναι σαν ποίημα γεμάτο παγίδες :)...
Στην αρχή όταν άρχισα να το διαβάζω λέω : Η Caladriel παίζει world of warcraft Χ’ΧΑ.
Αλήθεια τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις να θες να αλλάξεις από άνθρωπος σε κάτι εντελώς διαφορετικό... hmmm δεν έχω καμια ιδέα από succubus ως real demon αλλα από αυτά που βλέπω ονομασίες κτλ... δεν αμφιβάλλω ότι είναι κάτι το "βιτσιόζικο"? (Εντός εισαγωγικών η λέξη βιτσιόζικο για να μην παρεξηγηθεί)...
Να σημειώσω ότι ποτε δεν είχα ενδιαφέρον στο να ασχοληθώ, αυτό που είπες ξόρκια etc...αλλα ούτε demonology... ότι πιάσει το αφτι η το μάτι κατά καιρούς :)... και να πω επίσης ότι ούτε με ενδιαφέρει να ασχοληθώ...απλά βρήκα ενδιαφέρον το τρόπο που το γραφεις...
μια μικρή υποσημείωση.. γραφής ότι έχεις γίνει succubus έτσι? Λες ότι γίνεσαι απλά ιοθετώντας τα χαρακτηριστικά...μύηση στο τι μπορεί να κάνει μια succubus... θα ήθελα λεπτομέρειες σε αυτό. Ακούγεται ενδιαφέρον.
Δηλαδή ο καθένας που έχει κάποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικά..πχ εξυπνάδα, πονηριά, ομορφιά, ασχήμια...είναι χαρακτηριστικά τα οποια μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίον άλλον, ιοθετώντας δύναμης από δαίμονες η αγγέλους?
Αλλα αυτό δεν μου λέει κάτι, πχ..ότι όντως γίνεσαι η κατανοείς το δαίμονα...μπορεί απλά εγώ να μπερδεύτηκα έτσι..?
Έγραψα ότι έχεις γίνει διότι ο τίτλος αυτό λέει...ότι "πως έγινα μια succubus"
Καλημερααα...
look at this!... http://www.youtube.com/watch?v=UHdDLsPydBo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=JIzWXuY9nlw&NR=1
@ Witch Shadow
Λυπάμαι αλλά μάλλον προσπαθούμε να συνεννοηθούμε σε διαφορετικό είδος ελληνικών ο καθένας. Και πραγματικά τώρα δεν γνωρίζω πως θα μπορούσα να σου μεταφράσω αυτά που ήδη είπα... Εσύ δηλαδή αναφέρεις ότι τα succubus είναι απόγονοι της lilith, εγώ σου απαντάω ότι δεν τίθεται θέμα απογόνων σε αυτά τα όντα και εσύ μου λες ότι δεν μιλάμε για τις προγόνους τους.
Μετά εγώ λέω ότι είναι όντα του αστρικού πεδίου και ότι μόνο σε αυτό ενεργοποιούνται και εσύ επιμένεις ότι ασχολούνται με τεστοστερόνες και αδρεναλίνες. Πραγματικά, πρότεινε μου τρόπο να συνεννοηθούμε γιατί δεν βρίσκω..
Οσο για τον πληθυντικό, εγώ είμαι αρκετά μεγάλη μάλλον για να γνωρίζω τη χρήση του ως ευγενική προσφώνηση, όπως βλέπεις το άλλαξα.
@ Ερμής
Εχμ.. τα βασικά χαρακτηριστικά για να γίνει αυτό που περιγράφω είναι : πολυέτής μελέτη, πειθαρχία, διαλογισμός, αυτο-νόηση, και άλλα που καμμία σχέση δεν έχουν με "συνταγές" του πως κάνω το ένα ή το άλλο, ή αν είμαι όμορφος, έξυπνος κ.ο.κ.
Ενα τέτοιο ον, σαν το succubus, μεταφέρεται στην εσωτερική μας όραση με όποια μορφή εμείς οι ίδιοι θεωρούμε όμορφη ή κάτι άλλο εξίσου διεγερτικό. Στην πραγματικότητα είναι απλά μία ενέργεια με ένα συγκεκριμένο είδος ταλάντωσης, κάτι που έχει απλά μια συγκεκριμένη ποιότητα ύπαρξης και επικοινωνίας με τους υπόλοιπους.
Η κατανόηση πάντως του δαίμονα ήταν σαφώς η αιτία όλης αυτής της διαδικασίας και μέρος της πραγματοποίησης της. Τώρα το ρήμα become στα ελληνικά αποδίδεται κατ' ελάχιστο με το "γίνομαι", περιέχει μία επιπλέον έννοια που δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς. Είναι περισσότερο θέμα εμπειρίας στην αγγλική γλώσσα.
Οσο για το βιντεάκι, δυστυχώς, η σύνδεση μου δεν μου επιτρέπει να το δω..
καλησπέρα και πάλι..Ευχαριστώ για την απάντηση..
Είχα φοβηθεί λιγάκι μην παρεξηγηθούν οι ερώτησης μου μιας και ο δαίμονας sucubus είναι αν όχι κακός..όπως το είπες πονηρά διεγερτικός.(Εγώ πρόσθετο την λέξη πονηρά).
Ως τώρα η μονη γνώση που είχα από on όπως succubus ήταν ένα video game και ίσος ακούγεται χαζό αν και το video game αυτό στηρίζεται σε demonology.
Όπως "imps, Felguards, Succubus, Voids" Αλλα και trolls, undead, gnomes, druids etc..Όταν είδα το θέμα σου με έκπληξη πήγε το μυαλό μου σε succubus που το στοιχειο του είναι το "seduce" και πολύ sex (συγγνώμη για την έκφραση αυτή)
Βεβαια μπορώ να πω ότι έκανα log σε 3 διαφορετικά Urban dictionary's να βρω και μια διαφορετική έννοια τις Succubus αλλα δυστυχώς η ευτυχώς είναι η ίδια.
Κατανοώ αλλα όπως και θα θεωρούσα χαζό να περίμενα να μου πεις ότι πχ.. Θα άλλαζες μορφή σε μια sexy woman.. παρα ότι ίσος όπως είπες με διαλογισμό να έπαιρνες κάποια στοιχεια από αυτή και να τα χρησιμοποίησης υπέρ εσού.
αλλα μην ξεχνάμε ότι οι δαίμονες όντως περνούν μορφές, σίγουρα με διαφορετικές πάντα για το καθένα... σύμφωνα με αυτό που ποθεί παράδειγμα..Η σύμφωνα με αυτό που φοβάται περισσότερο.
Αλλα παρόλα αυτά μετά από τόσα χρονια διαλογισμού και άσκηση...δεν συνεχίζει να είναι επικίνδυνο? Δεν συνεχίζει να είναι ένας πονηρός αρκετά..δαίμονας?
τα videos είναι μια μορφή, μοντέλο τις sucubus.. μιας sexy woman αλλα με φτερά κερατα etc... σε κάπως hot στιγμές (δεν εννοώ sex),comic όχι real. Ήταν ότι πιο αθώο υπάρχει για succubus στο net απλά έχω και αρκετό houmor χωρίς να εννοώ πονηρό.
και ευχαριστώ για την απάντηση.
and this is how she looks like http://www.youtube.com/watch?v=BnZfabGgqYY&feature=related original model from urban legends or movie model!..
Eρμή, καταλαβαίνω πως είσαι μάλλον αρκετά νεαρός σε ηλικία και άρα είναι λογικό οι προσλαμβάνουσες σου να είναι από βιντεοπαιχνίδια. Και πάλι όμως θα επιμείνω πως καμμία σχέση δεν έχουν όλα αυτά τα όντα με όσα διαβάζουμε σε κόμικ κλπ.
Η αφοσίωση στην αναζήτηση του εσωτερικού κόσμου ξέρεις, κάποια στιγμή σε φτάνει σε μία στροφή που αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχει πονηρός δαίμονας και αγαθός άγγελος με την συνηθισμένη έννοια που τους δίνουμε. Υπάρχουν μόνο εκπορεύσεις ενεργειών που "καθρεφτίζονται" στον κόσμο μας αναλόγως το είδος του καθρέφτη που είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Στον εσωτερικό κόσμο δεν υπάρχει ούτε καν σαν ιδέα το σεξ για παράδειγμα. Γι' αυτό και είναι πολύ επιφανειακή ερμηνεία η αντιστοιχίση των συγκεκριμένων με αυτό. Ο κίνδυνος είναι πάντα μέσα μας. Εμείς καθιστούμε τον εαυτό μας ευάλωτο σε κάποια πράγματα, με την ίδια λογική που αν πιάσουμε το καλώδιο με βρεγμένα χέρια και το βάλουμε στην μπρίζα ο ηλεκτρισμός θα μας τινάξει.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κίνδυνος βρίσκεται στην επιθυμία να προσπαθήσει κανείς κάτι ανάλογο, για να :
ζήσει τρελλές βραδιές έρωτα και σεξ,
για να εκπληρώσει φαντασιώσεις του,
για να ανεβάσει την ματαιοδοξία του ότι έχει ή ρίχνει πολλούς/ες στο κρεβάτι του.
Οταν όμως κινούμαστε με γνώμονα την κατανόηση αυτού που μας περιβάλλει, και ακόμα περισσότερο την κατανόηση του εαυτού μας δεν βλέπω γιατί να υπάρξουν προβλήματα. Αν για παράδειγμα, κατανοήσεις τον τρόπο που λαμβάνει ερεθίσματα από το περιβάλλον του και αντιδρά σε αυτό ένα φίδι, μετά είναι πολύ εύκολο να το χαϊδέψεις. Απλά δεν θα το κάνεις όπως θα το έκανες με ένα σκύλο. Για μένα προσωπικά, και τον σκύλο ακόμα να κατανοούσα θα ήμουν ευτυχής. Και τα succubus είναι κατά αναλογία μάλλον κάτι σε αθώα σκατζοχοιράκια..
Τώρα, η αποπλάνηση είναι πράγματι ο βασικός άξονας δραστηριοποίησης των πλασμάτων αυτών. Ομως αυτή μπορεί να έχει πολλές μορφές ξέρεις. Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να την συνδέουμε μόνο με το σεξ, μάλλον γιατί μας είναι δυσάρεστο να σκεφτούμε ότι αυτό είναι αθωότερο από άλλα.
αυτά..
ό,τι άλλο θες ευχαρίστως να το συζητήσουμε
Witch Shadow
28-03-08, 23:15
Θα παραθεσω μερικους τροπους προστασιας απο τα incubi & succubi.
Ειναι οι πιο διαδεδομενοι τροποι και ειναι οι:
-Οι μυημενοι στην Τεχνη της Μαγειας, προτιμουν να «σφραγιζουν» τον χωρο οπου κοιμουνται για να προφυλαχθουν απο τα incubi & succubi, μιας και η ελλειψη ενεργειας για εναν μυημενο, εστω και για μια ημερα, ειναι πολυ ενοχλητικο που μπορει να γινει και επικινδυνο σε περιπτωση που χρειαστει ολες του τις δυναμεις για καποιο λογο εκεινη την ημερα.
-Επισης, εξασκουνται στο να μπορουν να επεμβαινουν στα ονειρα τους. Κατι ιδιαιτερα χρησιμο οχι μονο για τις επιθεσεις των incubi & succubi.
-Αλλοι τροποι προφυλαξης απο τις επιθεσεις τους, ειναι ενας κυκλος απο αλατι γυρω απο το κρεβατι, μια ονειροπαγιδα κρεμασμενη πανω απο το κρεβατι ή φορεμενη στον λαιμο.
-Ακομα και το Βαζο της Προστασιας ειναι μια επισης καλη επιλογη προστασιας.
open ocean
13-04-08, 18:38
+1000
και το καλο και το κακο ειναι μεσα μας αυτο ειναι σιγουρο.
Lord Celeborn
23-07-08, 18:57
Χαίρομαι που υπάρχουν θέματα όπως αυτό, που δεν στερούνται του χιουμορ εστω και αν αυτο ειναι δυστυχως κακης ποιοτητος. Λυπαμαι μονο που για να "στοιχειοθετηθουν"τα αστειακια χρησιμοποιουνται κορυφαια εργα του εσωτερισμου, οπως ειναι το Κοσμικο Δογμα.
Περιττο να αναφερω πως δεν θα συστηνα σε κανεναν και καμια να δοανοηθει να ασχοληθει με τετοια ζητηματα δηθεν πνευματικοποιημενης σεξουαλικης μαγειας. Το γιατι το συζηταμε αν θετε.
ANDROMEDA_
23-07-08, 19:09
Χμ...έχω μια εμπειρία με incubus...δεν θα την περιγράψω φυσικά εδώ γιατί είναι κάπως...πάντως είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς...ΤΟ τέλειον!! :)
Χμ...έχω μια εμπειρία με incubus...δεν θα την περιγράψω φυσικά εδώ γιατί είναι κάπως...πάντως είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς...ΤΟ τέλειον!! :)
Μα, δεν χρειάζεται Ανδρομέδα να μας περιγράψετε τις λεπτομέρειες της "επικοινωνίας" σας με το incubus. Πολύ πιο χρήσιμο θα ήταν εάν μοιραζόσασταν μαζί μας το τι σας έκανε (και προφανώς ακόμη σας κάνει) να πιστεύετε ότι είναι ένα incubus... εκτός φυσικά και αστειεύεστε, οπότε θα δεχτώ το χιούμορ σας.
ANDROMEDA_
25-07-08, 18:03
αχμ...ουδέν σχόλιον..
Πάντως για να πώ την αλήθεια Μιχάλη με έκοψες.
Και να ήθελα να απαντήσω...δεν θα το κάνω τώρα! :) :)
αχμ...ουδέν σχόλιον..
Πάντως για να πώ την αλήθεια Μιχάλη με έκοψες.
Και να ήθελα να απαντήσω...δεν θα το κάνω τώρα! :) :)
Δεν πειράζει αγαπητή Ανδρομέδα, είμαι σίγουρος πως τόσο οι αναγνώστες, όσο κι εγώ προσωπικά, θα αντέξουμε και χωρίς την απάντησή σας. Δεν θα έπρεπε να σας ζητήσω να μας δώσετε λεπτομέρειες, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα αυστηρά προσωπικό σας θέμα, οπότε παρακαλώ δεχτείτε τη συγγνώμη μου. Ακόμη και με μισόλογα, τα συμπεράσματα βγήκαν και αυτό είναι που έχει σημασία σε ένα φόρουμ όπως αυτό εδώ.
Άλλωστε, καμμένο ήταν το θέμα εξαρχής:rolleyes:
Μα, δεν χρειάζεται Ανδρομέδα να μας περιγράψετε τις λεπτομέρειες της "επικοινωνίας" σας με το incubus.
?? Τη είδους επικοινωνία αναφέρετε? Διότι ίσως αυτό να μας απασχολούσε (αν και αδύνατο) Εκτός αν εννοείτε την ακριβώς επόμενη παράθεση που σας κάνω..
Πολύ πιο χρήσιμο θα ήταν εάν μοιραζόσασταν μαζί μας το τι σας έκανε (και προφανώς ακόμη σας κάνει) να πιστεύετε ότι είναι ένα incubus..
:D
Δεν θα έπρεπε να σας ζητήσω να μας δώσετε λεπτομέρειες, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα αυστηρά προσωπικό σας θέμα, οπότε παρακαλώ δεχτείτε τη συγγνώμη μου. Ακόμη και με μισόλογα, τα συμπεράσματα βγήκαν και αυτό είναι που έχει σημασία σε ένα φόρουμ όπως αυτό εδώ.
Μια ζητάτε, μια δεν ζητάτε…
Την υπογράμμιση με μαύρα γράμματα την πρόσθεσα εγώ διότι με μπερδέψατε λίγο με τα 2 μηνύματα σας σε αυτό το σημείο.
Άλλωστε, καμμένο ήταν το θέμα εξαρχής:rolleyes:
Καταλήγετε.. Δίνοντας μου την εντύπωση ότι δεν είναι αληθινή η συγγνώμη σας (αν και δεν πιστεύω πώς υπήρχε λόγος να την ζητήσετε.. Αλλά αντιθέτως προκαλείτε και γυροφέρνετε.. Ίσως ένα κατακόκκινο φλερτ). ;)
Προσωπική άποψη για το θέμα θα ήταν ότι είναι αδύνατο έως ακατάλληλο να αναπτυχτεί με το τρόπο που εσείς επιθυμείτε κύριε Μιχάλη . Ακατάλληλο όχι γιατί αναφέρετε σε 2 όμοια (αντιθέτου φύλου) δαίμονες, αλλά στο τη κάνουν αυτού του τύπου δαίμονες στους ανθρώπους.
Πόσο άλλωστε να μπαίναμε και σε λεπτομέρειες στο τη επιπτώσεις και το τη κάνουνουμε ως πράξει.
Ποιος μου λέει ότι δεν πρόκειται για νυμφομανία η πριαπισμό στην πλειοψηφία που ΙΣΟΣ έγραφαν προσωπικές, σεξουαλικού περιεχομένου ιστορίες εδώ.. (ΑΝ).
Το πρόβλημα δα μετά την ωραία αναζωπύρωση του θέματος είναι, μην είστε εσείς ο καμένος της υπόθεσης.
Θα σας παρέθετα σε website, φόρουμ με τέτοιου είδος περιεχόμενο, για να ικανοποιήσετε την περιέργεια σας καθώς και ανάγκες, αλλά σίγουρα τότε (ίσως) το όλο θέμα να καιγόταν ολοσχερώς. Αν και πιστεύω το χιούμορ που έκανα εγώ δεν έκαψε τίποτα… (προσωπική άποψη) Μην ξεχνάμε ότι το φόρουμ είναι ανοιχτό σε όλο το κοινό και δεν περιέχει κάποιο ταμπελακι του «αυστηρώς ακατάλληλο»
Αν πραγματικά σας ενδιαφέρουν αυτού του τύπου δαίμονες, γιατί δεν αναπτύσσετε ένα θέμα σε άλλη κατηγορία που να βασίζετε στους δαίμονες καθεαυτού παρά στης προσωπικές εμπειρίες ερωτικού περιεχομένου άλλων μελών.
:p
Επειδή βλέπω το θέμα να παίρνει μια πολύ λάθος τροπή θα παρακαλέσω τους συμμετέχοντες να μη συνεχισουν σε αυτό τον τόνο προσβάλλοντας ο ένας στον άλλο. Υπάρχουν πάντα και τα προσωπικά μηνύματα οπού μπορείτε αν θέλετε να συζητήσετε το θέμα σε μια πιο ιδιαίτερη βάση.
Φιλικά,
melian
Αγαπητέ Ερμή, παραβλέποντας το γεγονός ότι ασχολείστε με την ταμπακιέρα και όχι με την ουσία, μιας και η φίλη Ανδρομέδα ήταν εκείνη που μίλησε για το ΅Τέλειον΅ και όχι εγώ και σαφώς υπονόησε πράγματα τα οποία ουσιαστικά δεν με ενδιαφέρουν ως περιγραφές αλλά ως ψυχολογικές καταστάσεις, θεωρώ ότι με κατηγορείτε άδικα για ΅καμμένο΅, διότι είστε αρκετά νέος εδώ ώστε να μπορείτε να καταλάβετε ότι οι ερωτήσεις μου, παλαιόθεν, έχουν την αξία τους και δεν περιορίζονται σε κατινίστικες δηλώσεις. Σκοπό δεν έχω ποσώς να ενημερωθώ περί του πρακτικού μέρους της επαφής, κοινώς έκανα χιούμορ, όπως φαντάζομαι και κάθε άνθρωπος που θα άκουγε περί της ΅τελειότητας΅ μιας τέτοιου είδους επαφής. Παρά ταύτα, χαίρομαι που σπεύσατε να λειτουργήσετε ως δικηγόρος της φίλης μας.
Ας επανέλθουμε, όμως. Δεν σας αδικώ, διότι δεν γνωρίζετε λεπτομέρειες περί του θέματος (τονίζω, του συγκεκριμένου θέματος, όπως ανοίχτηκε, όπως αναπτύχθηκε και από εκείνον που αναπτύχθηκε). Εγώ τυγχάνει να γνωρίζω τις κρίσιμες αυτές λεπτομέρειες και για αυτό διακατέχομαι από μια δόση ειρωνείας αλλά και σχετικής ανησυχίας. Διότι, αν κανείς μου έλεγε ότι μπορεί να ΅μετατραπεί΅ (λανθασμένη επιλογή ρήματος αλλά θέλω να καταλάβετε τι λέω χωρίς σημασία στο γράμμα του νόμου) σε incubus ή σε succubus, θα αντιμετώπιζα το θέμα από διπλή σκοπιά: από εκείνη του επιστήμονα και από εκείνη του έχοντα μεταφυσική ενημέρωση και ενασχόληση.
Ως επιστήμονας θα συνιστούσα μια γρήγορη επίσκεψη σε ψυχίατρο, για κάποιο άτομο που θα ισχυριζόταν ότι γίνεται ή έρχεται σε επαφή με τέτοιες οντότητες. Με την άλλη μου ιδιότητα, χωρίς να αποκλείω την ψυχιατρική συνδρομή, θα έλεγα ότι τέτοιες ΅φιλίες΅ενέχουν αρκετούς κινδύνους και ζωηρά θα απέτρεπα τον οποιονδήποτε από το να τις εγκαταστήσει, έστω και να πειραματιστεί με αυτές. Και αυτό, είτε με πιστεύετε είτε όχι, προέρχεται από κάποιου είδους προσωπική εμπειρία, έμμεση ή άμεση, δεν έχει σημασία. Αυτές είναι οι δικές μου συμβουλές, για όποιον θέλει να τις λάβει υπόψη.
Ας έρθουμε τώρα στο ερώτημα: μπορεί κανείς να ΅γίνει΅μια από αυτές τις οντότητες; Εντελώς απλοϊκά και ίσως όχι απόλυτα σωστά θα απαντούσα πως ναι, μπορεί. Το ερώτημα που θα ήθελα να μου απαντήσετε εσείς όμως (κι αν όχι σε μένα στον εαυτό σας), είναι το γιατί να γίνει; Τι θα κερδίσει; Τι κινδύνους ίσως να αντιμετωπίσει;
Φίλοι μου, αν και τα περισσότερα από αυτά που λέγονται είναι ανοησίες, εντούτοις υπάρχει ένας μικρός αριθμός ανθρώπων που πειραματίζεται με αυτά και πετυχαίνει διαφόρων βαθμών αποτελέσματα. Συνήθως μάλιστα εκείνοι που πετυχαίνουν, δεν βγαίνουν να το διαφημίσουν. Αν είναι να κρατηθεί κάτι από την απάντησή μου, μιας και δεν προτίθεμαι να ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα, είναι η προτροπή μου να μην ασχολείται κανείς με τέτοιους τομείς γνώσης και η εξίσου έντονη συμβουλή μου να σκεφτεί κανείς για ποιό λόγο να το κάνει.
Υ.Γ Melian, σας ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση.
Συγγνώμη για καθυστέρηση απάντησης.. Ήθελα να προσθέσω ότι δεν παίζω τον δικηγόρο κανενός..
Το θέμα ήταν «Πώς έγινα μια succubus» και παραλίγο να πάρει διαφορετική τροπή… Δεν πρόσβαλα κανένα απλά έγραψα σύμφωνα με αυτό που αντίκρισα και διάβασα!.
Το ότι αναφέρθηκα σε εσάς κύριε Μιχάλη, ο λόγος ήταν ότι ένοιωσα έστω και με το χιούμορ σας όπως αναφέρατε, να προκαλείτε (ίσως) και δίνοντας συνεχεία σε κάτι που όποιος διαβάζει για τελειότητες αυτού του τύπου το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να γελά από ντροπή η από οτιδήποτε άλλο.. . (και εγώ προσωπικά δεν ήθελα να διαβάσω).
Όχι στο να περάσεις όμορφα με ένα σύντροφο, ότι θέλει να είναι αυτό… άνδρας, γυναίκα, ζώο, ..δαίμονας κτλ..είναι για γέλια, αλλά απλά δεν μας απασχολεί στο υπάρχον φόρουμ.. και είναι αυστηρά προσωπικό.
Ας το αφήσουμε αυτό το κομμάτι τώρα και μια ερώτηση δική μου.
Οι δαίμονες και οι Άγγελοι είναι ισχυρά πνεύματα αντιπροσωπεύοντας το φως, σκοτάδι και ουδέτερο.. προϋπήρχαν και η σοφία τους σαφώς μεγαλύτερη από οποιοδήποτε ο οποίος λέει ότι ασχολείτο με αυτά τα θέματα, σοφιστή, κτλ..
Αναφέρετε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να γίνει μια succubus or incubus και φυσικά ότι άλλο υπάρχει στη λίστα.
Ερώτηση : Γίνετε ένα με το δαίμονα και ελεγχόμενο?? Η ο δαίμονας ελέγχει δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι ελεγχόμενο?
Κάνω αυτή την ερώτηση διότι « πώς έγινα μια σουκουμπους» ακούγετε στα αφτιά μου, πώς έβαλα μέσα μου ένα δαίμονα… άρα ελέγχουμε από μια οντότητα, άρα δαιμονισμός..?
Προσωπική μου άποψη ότι ο άνθρωπος γενικά δεν ξέρει τη του γίνετε… σύντομα θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε από κλιματολογικές αλλαγές και καταστροφές που κάνεις δεν ενδιαφέρετε ουσιαστικά παρά το πώς να γίνει σε τεράστια εισαγωγικά ποιο ισχυρός.. ποιο καταστροφικώς.
Και πάλι προσωπική άποψη θα έλεγα ότι, αν λέγαμε ότι υπάρχουν οι «χαρισματικοί», σοφοί κτλ σίγουρα και αυτοί βάλλονται να επιλέξουν ανάμεσα στης 3 κατηγορίες που ανέφερα παραπάνω. Και σίγουρα δεν γίνονται μαλλιά κουβάρια αναμεταξύ τους (είδος ένωσης) διότι θα υπάρχει σεβασμός προς όλες τοις πλευρές… τουλάχιστο έτσι το φαντάζομαι εγώ.
Θέλοντας να καταλήξω ότι ένα τεφτέρι που να μας λέει πώς να κάνουμε το χώμα σε χρυσό ίσως να το έχουμε… αλλά αυτογνωσία δεν υπάρχει και γνώση στης επιπτώσεις.
Ευχαριστώ.
μια ερώτηση δική μου.Οι δαίμονες και οι Άγγελοι είναι ισχυρά πνεύματα αντιπροσωπεύοντας το φως, σκοτάδι και ουδέτερο.. προϋπήρχαν και η σοφία τους σαφώς μεγαλύτερη από οποιοδήποτε ο οποίος λέει ότι ασχολείτο με αυτά τα θέματα, σοφιστή, κτλ.. Αναφέρετε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να γίνει μια succubus or incubus και φυσικά ότι άλλο υπάρχει στη λίστα.
Ερώτηση : Γίνετε ένα με το δαίμονα και ελεγχόμενο?? Η ο δαίμονας ελέγχει δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι ελεγχόμενο?
Κάνω αυτή την ερώτηση διότι « πώς έγινα μια σουκουμπους» ακούγετε στα αφτιά μου, πώς έβαλα μέσα μου ένα δαίμονα… άρα ελέγχουμε από μια οντότητα, άρα δαιμονισμός..?
Aγαπητέ μου φίλε, η ερώτησή σας είναι σαφής αλλά δυστυχώς οφείλω να περιοριστώ και να καταθέσω μόνο εκείνα που πρέπει να κατατεθούν, διότι δεν σκοπεύω ούτε καν στο ελάχιστο να μοιράσω δεξιά κι αριστερά γνώσεις που είναι σαν τα σπίρτα σε χέρια μωρών παιδιών. Εάν θα έπρεπε να απαντήσω ή το ένα ή το άλλο ως προς το ερώτημα του ελέγχου, τότε θα απαντούσα το δεύτερο αλλά η απάντησή μου θα ήταν απλοϊκή. Θα σας πω όμως το εξής. Ένας Άγγελος και ένας Δαίμονας, έχουν διαφορετική συχνότητα κραδασμών από τον άνθρωπο, για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η κατάληψη ενός υλικού σώματος από αυτούς, διότι οι υψηλές τους δονήσεις θα το σύνθλιβαν. Φαντάζομαι πως και οι ίδιες αυτές οι οντότητες θα τα έβρισκαν λίγο σκούρα μέσα σε έναν τόσο πυκνό, σε σύγκριση με αυτούς, φορέα. Αυτό που μπορούν να δανειστούν, είναι η Συνείδηση και μέσω αυτής να εκδηλωθούν στο υλικό πεδίο.
Ένας άλλος βασικός κανόνας στη μύηση της δεξιάς οδού, είναι πως οτιδήποτε και αν κάνουμε πρέπει να είναι σύμφωνο με τον Κοσμικό Νόμο για να λειτουργήσει, διαφορετικά η ανισορροπία των δυνάμεων θα προβεί εις βάρος εκείνου που τις χρησιμοποιεί. Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα του σκοπού του να "γίνει" κανείς μια τέτοια οντότητα. Τι καλό έχει να προσφέρει; Η δική μου εμπειρία μου απαντάει "τίποτα". Γιατί λοιπόν κανείς να επιλέξει να γίνει οδός διοχέτευσης μιας τέτοιας δύναμης, εφόσον οι σκοποί του υποκινούνται από εγωισμό και μόνο; Εάν μπορεί να επιλέξει, γιατί δεν επιλέγει να εκφραστεί μια Αγγελική συνείδηση μέσα από εκείνον;
Καλέ μου φίλε, σου έδωσα γενικές απαντήσεις που ίσως να μη σε ικανοποιήσουν αν θέλεις πιο συγκεκριμένα πράγματα. Εάν όμως μιλήσω πιο συγκεκριμένα, αναπόφευκτα θα πρέπει να αναφερθώ σε πρακτικές που δεν θέλω γιατί, στο λέω με κάθε ειλικρίνεια, δεν μπορώ να γνωρίζω τη διανοητική και ψυχική κατάσταση εκείνων που διαβάζουν τις σελίδες αυτές. Υπόψην, τα έστω και λίγα που ανέφερα, αποτελούν παραδοχές της Μαγείας και φυσικά κανείς μπορεί από την ασφάλεια της άγνοιάς του να τις απορρίψει ως παραμύθια για μεγάλους. Εγώ προσωπικά προτιμώ αυτή την αντίδραση παρά τον πειραματισμό.
Φυσικά, κλείνοντας, θα επαναλάβω για πολλοστή φορά πως τις περισσότερες περιπτώσεις αυτά είναι ψυχιατρικές παθήσεις και ψευδαισθήσεις.
Ευχαριστώ για την απάντηση αν και ομολογώ ότι αν κάτσει κάποιος και δει μοναχά τοις ταινίες που κυκλοφορούν θα τα μάθει όλα αυτά που λες.
Το ερώτημα ήταν άλλο στην ουσία αλά ταυτόχρονα του είχα δώσει και μια απάντηση. Αυτά που γράφεις αγαπητέ Μιχάλη το υποστηρίζουν. Δηλαδή ότι η οντότητα δανείζετε στην ουσία κάποια χαρακτηριστικά μας..(συνείδηση… ενέργεια..) (εννοείτε ότι δεν μπαίνει μέσα μας και να αρχίσουμε να βγάζουμε ουρές η φτερά… χιούμορ) Αλλά αυτό δεν απαντά σε μια απορία που στην ουσία έχω απάντηση στον εαυτό μου για το θέμα αυτό…
..Πώς είναι δυνατών ένας άνθρωπος να μπορεί να ελέγξει μια οντότητα τέτοιου βεληνεκούς… και μάλιστα να δημιουργήσει γέφυρα στον υλικό κόσμο με απλά 1-2 βιβλία μαγείας… Πίστεψε με, το πνεύμα σου κάθε αυτού λαβώνεται περισσότερο και η οντότητα αυτή γίνετε ακόμη ποιο ισχυρή.. διότι ταυτόχρονα απορροφά κάθε λογίς ενέργεια και γνώση, όταν βρίσκετε σε αυτό το « συγχρονισμό».
Μην μιλήσω ότι «εσύ» η οποιοσδήποτε ανοίξει αυτή τη γέφυρα από περιέργεια η εγωισμό η από απληστία..από 1000 2 πράγματα, είναι και η αδυναμία μας.. και στο παρών.. την εμφάνιση μας …(ένας λόγος να γίνεις ένα με succubus and incubus)… και δεν προσβάλω αναφέροντας αυτό το στοιχείο!!.. πχ αν είχα οικονομικό πρόβλημα και ήμουν δεκτικός, αδύναμος η ότι άλλο… θα φώναζα ένα σε σχέση με λεφτά..
Θα είχα τότες του κόσμου τα λεφτά..! θα άφηνα οικογένειες να πεινάνε διότι αυτή είναι μια από της (χμμ) επιπτώσεις (πιθανά σενάρια).. Αντί να τα έπαιρναν πολλοί άνθρωποι τα λεφτά έτσι ώστε να υπάρχει «ισορροπία…» τα πείρα όλα εγώ..!! άλλες επιπτώσεις ίσως ότι με έκαναν άπληστο, παρτάκια, είρωνα, γουρούνι προς όλους, όλα για τα λεφτά και τα πάντα αγοράζονται… αα άλλαξα και θεό.. τα λεφτά.
(αυτό ήταν ένα μικρό παράδειγμα).
:D :p
Όμως ποιες είναι οι επιπτώσεις στης 2 κοπέλες, αν επιθυμούν να μας πουν… μια ίσως έχω διακρίνει (αν όντως το έκαναν και δεν το φαντάστηκαν η φαντασιώθηκαν).. το να αποκαλέσεις το τέλειων μια οντότητα που στο κάτω κάτω της γραφείς το 95% του ανδρικού πληθυσμού δεν το απασχολεί και δεν γνωρίζει… και οι επόμενες σχέσεις της κοπέλας να έχουν ως κριτήριο το «ανύπαρκτο τέλειων» φέρνει και λίγο προς σχιζοφρένεια. Βέβαια δεν είμαι και ειδικώς.. και θα συμβούλευα προσοχή σε αυτό το κομμάτι.
Εκτός αν η κοπέλα εννοεί ότι ο σύντροφος ήταν τόσο πολύ άψογος που η μόνη έκφραση που δικαιολογεί αυτό,(μεταφορικά) είναι αυτή. Εκεί αλλάζει το θέμα.
ophelia1983
09-11-09, 20:48
Καλησπέρα σε όλους... αν υπάρχει κάποιος εδώ γιατί οι ημερομηνίες που βλέπω είναι αρκετά παλαιότερες. Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει κάποια βιβλιογραφία που να αναφέρεται στο τι είναι και από που προήλθαν τα succubi;; Δουλεύω την πτυχιακή μου πάνω σε παρεμφερές θέμα και ενώ βρήκα πχ ότι η ελληνική ονομασία είναι "Σούκουμπους" (έλεος...) δε βρίσκω τίποτα άλλο! Όποιος ξέρει κάτι, ας feel free να μου στείλει προσωπικό μήνυμα!
Ευχαριστώ! :) [SIZE=3][COLOR=Purple][B]
Εγώ θα έλεγα ότι είναι ο δαίμονας της ηδονής και κάθε λογής fetish. Τώρα από πού ξεκίνησε το πράγμα και ο κάθε δαίμονας την δουλειά του, κάποιος που ασχολείται με δαιμονολογία μπορεί να απαντήσει.
Και το βιντεακι αυτό, μια σουκουμπους είναι.. απλά σε βίντεο παιχνίδι. Ακριβώς την ίδια μορφή έχει και σε εικονογραφημένα βιβλία.. παντού σε όλο το κόσμο.
http://www.youtube.com/watch?v=UHdDLsPydBo&feature=related
Αξίζει να βάλεις και ήχο..
:p :D
Jo Loucoumis
27-11-09, 13:14
Καλό μεσημέρι,
αν και θέλω να συμβάλω στην ωραία συζήτηση φοβάμε μήπως σας οδηγήσω σε άλλα μονοπάτια από αυτά που οδεύετε....
Καταρχήν ξεκινώ με μία "Δήλωση"
Δεν υπάρχει καλό ή κακό.. υπάρχει παρατηρητής και παρατηρούμενο, Ο παρατηρητής δημιουργεί ΄και ταυτόχρονα παρατηρείται (συνεπώς η αλλαγή είναι συνεχής μεταξυ παρατηρητή και παρατηρούμενο).
Το ΧΑΟΣ ειναι η μαγιά που πάνω της δημιουργούμε ΤΑΞΗ και το ανάποδο.
Υπό το πρίσμα της παραπάνω δήλωσης η πόλωση (+/-) δεν υφίσταται εκτός και εάν επιθυμείς αυτό.
Αρα η συζήτηση είναι περί των επιθυμιών μας......
^GHOST RIDER^
27-11-09, 14:04
Ειχα αναρωτηθει προσφατα γιας εμας του ανθρωπους οτι ισως ειμαστε χειροτεροι απο τους δαιμονες σε πολλες περιπτωσεις:rolleyes:
Οι δαιμονες στις περισοτερες περιπτωσεις ειναι απλα να επηρεαζουν τις ζωες μας η και να μας δινουν φοβο στις περιεργες ωρες (γιαυτους που ασχολουνται τουλαχιστον..)
Και φυσικα απο τους δαιμονες μπορεις να παρεις απλα μετρα προφυλαξης,βλεπε μια προσευχη,εναν αγιασμο κτλ.
Ενω οι ανθρωποι δεν γνωριζουν νομο και κανονες πανω στην γη,πιστευω ειμαστε οι χειροτεροι δαιμονες εδω περα:mad:
δεν ξερω αν ξεφυγα του θεματος..:o
σημαινει αυτη που καθετε απο κατω για την ακριβεια αθτη που κοιματε απο κατω σου. εχουν περασει γυρω στα 10 χρονια που ειδα κατι τετοιο στο ξυπνιο μου και δεν θα ηθελα να πω τι ειδαν τα ματια μου. δεν νομιζω οτι κανενασ μπορει να γινει κατι τετοιο οσο και αν προσπαθησει. το succubus ειναι ενας βρικολακας σε διεγείρει και ρουφαει την ενεργεια απο την διεγερση σου. εσυ γινεσε παλι βρικολακας αλλα ανθρωπινος αθελα σου θελω να πιστευω εχεις θρεψει το υπερ εγω σου και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να εχεις δημιουργησει μια ενεργειακη τρυπα σεσενα που μην εχοντας να τραβηξει αλλη ενεργεια απο εσενα την ιδια τραβαει την ενεργεια τον γυρω σου.
μια λέξη του ανωτέρω κειμένου τροποποιήθηκε για να μην προσβάλλει τα ήθη. Εκ του συντονισμού.
Dying_Wish
21-12-09, 21:42
Καλό μεσημέρι,
αν και θέλω να συμβάλω στην ωραία συζήτηση φοβάμε μήπως σας οδηγήσω σε άλλα μονοπάτια από αυτά που οδεύετε....
Καταρχήν ξεκινώ με μία "Δήλωση"
Δεν υπάρχει καλό ή κακό.. υπάρχει παρατηρητής και παρατηρούμενο, Ο παρατηρητής δημιουργεί ΄και ταυτόχρονα παρατηρείται (συνεπώς η αλλαγή είναι συνεχής μεταξυ παρατηρητή και παρατηρούμενο).
Το ΧΑΟΣ ειναι η μαγιά που πάνω της δημιουργούμε ΤΑΞΗ και το ανάποδο.
Υπό το πρίσμα της παραπάνω δήλωσης η πόλωση (+/-) δεν υφίσταται εκτός και εάν επιθυμείς αυτό.
Αρα η συζήτηση είναι περί των επιθυμιών μας......
Πολύ σωστό.:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.