PDA

Επιστροφή στο Forum : Το Νέο ΡΟΣΓΟΥΕΛ?


yiannakas
26-06-05, 22:55
Χθες το βράδυ βρισκόμουν στους πρόποδες ενός βουνού στον Αυλώνα, περίπου ίδιου ύψους με το λυκαβητό. Κάποια στιγμή πιάνει το μάτι μου μια τεράστια φωτεινή σφαίρα να διέρχεται με καθοδική πορεία πίσω από το βουνό. Το μέγεθός της ήταν πολύ μεγάλο, περίπου μιας τετραόροφης πολυκατοικίας.
Αν το συγκρίνω με το φεγγάρι σε πανσέληνο, η φωτεινή μπάλα που είδα ήταν 20πλάσια, πολύ μεγάλη. Έχω δει αστέρια να πέφτουν αλλά καμμία σχέση. Άφηνε ένα πλατύ ημικύκλιο μπλε πίσω του χωρίς ουρά. Κανένας ήχος κατά την πορεία και φυσικά ούτε και μετά. Έμεινα με το στόμα ανοικτό όπως και πολλοί άλλοι παραδίπλα μου. Τι ήταν?

Voel
28-06-05, 09:19
Σιγουρα αυτο που περιγραφεις μοιαζει με ΑΤΙΑ, αλλα προς θεου μην αρχισουμε ελαφρα τη καρδια να μιλαμε για Ροσγουελ κτλ.

Οταν το ειδες, υπηρχε σεληνη στον ουρανο; Καμμια φορα, ξερεις, οι ατμοσφαιρικες συνθηκες προκαλουν διαθλαση τοιυ φωτος και κανουν την σεληνη να φαινεται τεραστια, ειδικα στην ανατολη και τη δυση της.

Το φαινομενο τι εκανε; Εξαφανιστηκε απλα πισω απο το βουνο; Η τροχια του εμοιαζε ελεγχομενη , η βαλλιστικη;

yiannakas
28-06-05, 13:08
ήταν κατά τα μεσανυχτα, καμμία σχέση με το φεγγάρι, το μέγεθός του ήταν τεράστιο!!!! ααα! ξέχασα να πω εκείνη την στιγμή έγινε και ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

bladerunner
28-06-05, 13:12
Λιάάάάάάκοοοο μάζεψε τις κοσμοσφαίρες σου παιδί μου....! Ενοχλείς τον κόσμο..!

xontro_mpizeli
28-06-05, 17:02
bladerunner το θεωρείς σωστό να ειρωνεύσαι και να κοροιδεύεις;Ο yiannakas έγραψε την προσωπική του εμπειρία για να την διαβάσουμε κ αι να την κρίνουμε όπως νομίζει ο καθένας, ΟΧΙ να την διακωμωδούμε!Δεν ξέρω, αλλά εγώ έτσι το παίρνω.Μακάρι να κάνω λάθος κ να σε παρεξήγησα...

bladerunner
28-06-05, 18:13
Κι όμως... Με παρεξήγησες!

Δεν είχα σκοπό να γελοιοποιήσω την ιστορία το φίλου μας, αλλά να αφήσω κάποιο υπονοούμενο για την ύπαρξη αυτών των οχημάτων με ένα αστείο. Είναι αρκετά περίεργης φύσης site το metafysiko και το να δηλώνεις κάτι μέσω του χιούμορ χαλαρώνει λίγο την ατμόσφαιρα.

Επιπλέον όλα οσα μας λέει σχηματίζουν άψογα την εικόνα της κοσμοσφαίρας και των (πιθανών) δυνατοτήτων της. Και από όλες τις θεωρίες που κυκλοφορούν, αυτή είναι η πιο ταιριαστή για την περίπτωση. Άντε και του σφαιρικού κεραυνού (που μην με ρωτήσετε δεν ξέρω ακριβώς τί είναι...).

Και σε τελική ανάλυση η πλάκα δεν στρεφόταν προς τον φίλο μας που βίωσε μια εμπειρία, αλλά προς τον Λιακόπουλο και τα στοιχεία που μοσχοπουλάει στο "2310-521010 με 65€ + ταχυδρομικά!" :D

Χαλαρώστε παιδιά... η ζωή είναι μικρή για να μας προβληματίζουν μέχρις εσχάτων τα διάφορα που αναλύουμε εδώ μέσα...! Δεν ξέρω αν τα μάθατε... αλλά εκτός από την αλήθεια ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ!!!

Voel
29-06-05, 10:20
Δεν μου απαντησες.....υπηρχε εκεινη την στιγμη φεγγαρι στον ουρανο; Επισης η τροχια του φαινομενου σου φανηκε βαλλιστικη, η με καποιον τροπο ελεγχομενη;

yiannakas
30-06-05, 08:23
αν υπήρχε φεγγάρι, δεν θυμάμαι, ξεκάθαρα δεν ήταν φεγγάρι αυτό που είδα. Για την τροχιά του δεν μπορώ να κρίνω μέσα στα 2 δευτερόλεπτα που το είδα

niko
12-07-05, 13:25
Καλημέρα.
Το ίδιο βράδυ (25/06) παρατηρήσαμε (εγώ και η γυναίκα μου) κάτι που έχει διαφορές αλλά και ομοιότητες με αυτό που αναφέρει ο κος yiannakas.
Κατ΄αρχήν ήταν πολύ φωτεινό και μεγάλο. Αν ήταν στρογγυλό δεν μπορώ να πω σίγουρα γιατί λόγο της αυξημένης φωτεινότητάς του και του μικρού χρόνου θέασης - δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε σχήμα.
Δεν ξέρω πως ή από που εμφανίστηκε γιατί ήταν η φωτεινότητά του που μας τράβηξε τη προσοχή. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η παρατήρησή μας μέχρι το τέλος της πέρασαν 5 με 6 δευτερόλεπτα. Το αντικείμενο τα πρώτα δευτερόλεπτα έκανε οριζόντια πτήση τα τελευταία ελαφρά καθοδική με κλίση περίπου 10 μοιρών. Ύψος από τον ορίζοντα περίπου 70 - 75 μοίρες (με 90 μοίρες ακριβώς από πάνω μας). Πορεία σταθερή περίπου ανατολικά προς δυτικά.
Το ύψος πτήσης πρέπει να ήταν 3.000 με 4.000 πόδια. Κανένας ήχος. Το τέλος της πτήσης -για μένα- ήταν εντυπωσιακό. Απλά εξαφανίστηκε. Δεν έσβησε, δεν απομακρύνθηκε, δεν άλλαξε πορεία απλά εξαφανίστηκε. Όπως πατάει κάποιος έναν διακόπτη και σβήνει μία λάμπα.
Το βράδυ εκείνο είμαστε σε θερινό κινηματογράφο στη Νίκαια και μαζί με εμάς το είδαν κι άλλα 50 άτομα τουλάχιστον. Βέβαια όλοι μας μόνο έργο δεν βλέπαμε για το επόμενο τέταρτο. Δεν μπορώ να πω αν είναι το ίδιο με αυτό που παρατήρησε ο κος yiannakas πάντως και μόνο το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές θεάσεις έστω και διαφορετικών αντικειμένων το ίδιο βράδυ στην Αττική είναι εντυπωσιακό.
Αυτά.

Voel
12-07-05, 20:26
Απο την τροχια που αναφερεις, το φαινομενο μοιαζει αρκετα με μετεωρο

niko
12-07-05, 23:39
Καλησπέρα Voel.
Πράγματι θα μπορούσε. Τα καλοκαίρια -στις διακοπές μου- έχω παρακολουθήσει πολλές φορές τις βροχές μετεώρων όπως Δέλτα Υδροχοΐδες, Περσίδες, στην Αθήνα τις Ωριωνίδες, Υδροχοΐδες κ.α. Και πέρασε από το μυαλό μου αυτή η σκέψη.
Υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές εδώ. Δεν υπάρχει ουρά. Δεν είμαι αστρονόμος αλλά γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο, εδώ όμως λόγω της παράλληλης πορείας με τον ορίζοντα, του μεγάλου μεγέθους και της φωτεινότητας και του χαμηλού ύψους δεν θα υπήρχε έστω και μια υποτυπώδης άχλη; Επίσης ήταν πάρα πολύ χαμηλά. Πιστεύω ότι αν ήταν μετέωρο -δεδομένου του μεγέθους και του ύψους- θα κατέληγε σε μετεωρήτη, θα είχαμε πρόσκρουση. Επίσης κάποιο σβήσιμο -λογικά- θα βλέπαμε. Κάποιον ήχο.
Όπως είπα και στην αρχή δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ίσως πράγματι να ήταν μετέωρο. Ίσως όχι.
Καληνύχτα, Νίκος.