PDA

Επιστροφή στο Forum : Near Life Experience


Dawnbringer
19-08-07, 09:52
Καλημέρα!
Πριν λίγες μέρες γύρισα από τις διακοπές μου όπου βίωσα μια Near Life Experience (κατά Tyler) και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.
Ήταν μεσημέρι και είχα κανονίσει να πάω για μπάνιο.Αργότερα σκόπευα να γυρίσω να φάω, να πάω για ένα καφέ και μετά το βράδυ ίσως για ποτό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είχα προγραμματίσει ολόκληρη τη μέρα μου, ένα πρόγραμμα που στριφογυρνούσε συνεχώς στο μυαλό μου.
Πέρασε λοιπόν ένας φίλος μου με το αμάξι του και με πήρε. Καθώς οδεύαμε προς τη θάλασσα συζητούσαμε για το τι θα κάναμε το επόμενο σαββατοκύριακο, με πήρε τηλέφωνο και μια φίλη μου που θα ερχόταν να μας βρει στην παραλία και αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή παράκαμψη για να περάσουμε από ένα μαγαζί να πάρουμε νερό και ίσως κάποιο χυμό να πιούμε.
Απείχαμε γύρω στα 15 λεπτά από την παραλία όταν βρέθηκε μπροστά μας ένα μηχανάκι.Ο φίλος μου έχοντας ελεύθερο όλο το δρόμο και βλέποντας μια μεγάλη ευθεία να μας καλωσορίζει ξεκίνησε να το προσπερνάει. Μόλις το περάσαμε, η σκέψη μου ήταν στο αν η θάλασσα θα ήταν ζεστή ή κρύα και θα ορκιζόμουν ότι ήμουν έτοιμος να σκεφτώ τι φαί θα είχα τελικά σπίτι μόλις γυρνούσα.Η μυρωδιά από καμένο λάστιχο με επανέφερε απότομα στο τώρα, η δύναμη του γλυστρίματος του αυτοκινήτου με κόλλησε στην πόρτα του συνοδηγού. Τα πάντα γύρω μου άρχισαν να φωτίζουν καθώς η ανδρεναλίνη θωράκιζε το σώμα μου. Ο ήχος από τη μηχανή που υπέφερε προσπαθώντας να μας επαναφέρει στην ευθεία τρύπησε για λίγο τα αυτιά μου και ξαφνικά τίποτα δεν είχε σημασία.Το φαί, η παραλία, το σαββατοκύριακο, όλα κόλωσαν και εκμηδενίστηκαν μπροστά στο βενζινάδικο προς το οποίο γλιστρούσαμε με 70 χ/α.
Πλέον τα πάντα είχαν γίνει καθαρά, δεν μπορούσα να κοιτάξω αριστερά ή δεξιά, είχα σφιχτεί, καρφωθεί στη θέση μου.Τελικά αποφύγαμε το βενζινάδικο, καθώς καρφωθήκαμε σε ένα τόιχο που έστεκε λίγο πριν. Το μόνο που θυμάμαι είναι ένα δυνατό μπαμ και μετά κάποιον να μου λέει "όλα καλά φίλε;Έχουμε καλέσει ασθενοφόρο μην κουνιέστε"...
Ευτυχώς ούτε εγώ ούτε κι ο φίλος μου δεν χτυπήσαμε, κάτι ράμματα σταμ πόδια και πόνους στο στήθος απ'τη ζώνη.
Ένα μεσημέρι του Αυγούστου,που ούτε στιγμή δεν το είχα σκεφτεί, κινδύνεψα να πεθάνω κι έτσι έζησα αληθινά για λίγο...
Στο τώρα, στο εδώ, απόλυτα εστιασμένος σε κάθε δευτερόλεπτο, αφημένος στη χαρά της στιγμής...
Κι έτσι αναρωτιέμαι με τόσους αστάθμητους παράγοντες αξίζει αλήθεια το όποιο πρόγραμμα;Αξίζει να στεναχωριόμαστε που κάτι δεν πήγε όπως θέλαμε;Αξίζει να περιμένουμε το βράδυ που θα βγούμε αντί να χαρούμε αυτές τις στιγμές που κάνουμε κάτι άλλο κι ας φαίνεται λιγότερο διασκεδαστικό;
Αν είχατε κάποια παρόμοια εμπειρία θα ήθελα να τη μοιραστούμε, σας έδειξε ποτέ η ζωή με τον πιο ωμό τρόπο (διακινδυνεύοντας το σώμα σας) ότι η στιγμή είναι έκσταση;

boogieman
20-08-07, 02:17
Φιλε DawnBringer, η εμπειρια σου ηταν πραγματικα συγκλονιστικη...
απο τις εντονες στιγμες που μπορουν να αλλαξουν ζωες, και θεωρησεις ανθρωπων για την ζωη....
Μου εχει συμβει και μενα να πλησιασω τον θανατο,αλλα οχι σε αυτοκινητιστικο....και ειναι στιγμες που δεν λειτουργει το μυαλο,αλλα το ενστικτο,η κατι αλλο...

-"Ο θανατος ειναι ο μονος σοφος συμβουλος που διαθετουμε.Οταν νιωθεις,(οπως παντοτε σου συμβαινει),πως ολα σου πανε στραβα και σ'οδηγουν στην καταστροφη,γυρισε προς τον θανατο σου και ρωτησε τον αν ειναι ετσι.Ο θανατος σου θα σου πει πως κανεις λαθος....και πως τιποτα αλλο δεν μετραει εξω απο το αγγιγμα του! Και θα προσθεσει:
<<Eγω δεν σε Αγγιξα ακομα>>....
---Don Juan απο το "Ταξιδι στο Ιξτλαν"---

lifo
20-08-07, 02:57
Dawnbringer μπορεί μόλις τώρα να βρήκες το νόημα της ζωής φίλε μου. Κατάλαβες πόσο όμορφη είναι; Μερικοί λεν πως η ζωή είναι μια κοροιδία και γω θα σου πω μόνο κοίτα τί τυχερός είσαι που ζεις. Που αισθάνεσε. Πολύ όμορφο δεν είναι; Αν δεν είσαι εδώ τί θα έκανες; Θα ήσουν ένα μηδέν. Και τώρα τα γεύεσε όλα. Τέλεια δεν είναι; Εγω δεν έχω τέτοιου είδους εμπειρία να μοιραστώ μαζί σας. Ευχαριστώ:)

marilita
21-08-07, 14:45
ουτε εγω εχω τετοια εμπειρια να μοιραστω μαζι σας!
κ εγω προσπαθω παντα να σκεφτομαι οτι πρεπει να χαιρομαστε καθε λεπτο αλλα ειναι δυστυχως στην ανθρωπινη φυση να παρασερνεται απο τα καθημερινα προβληματα και αγχη!
μακαρι να μπορουσαμε ολοι να εχουμε μια εμπειρια που ανωδινα θα μας μαθαινε να απολαμβανουμε τα απλα και μακαρι αυτο να κρατουσε για πολυ!ειναι δυσκολο ομως..ετσι ειναι ο ανθρωπος!ασε που αν το νιωθαμε ολοι στο μεγεθος που υφισταται νομιζω οτι θα τα παρατουσαμε ολα,θα αραζαμε κατω απο ενα δεντρο και θα φιλοσοφουσαμε τις ομορφιες της ζωης..κ ετσι ισως καπου στο τελος τρελαινομαστε!
ομορφα ολα αυτα αλλα ειμαστε φτιαγμενοι για να ζουμε και να σκεφτομαστε ετσι κ ισως αυτο ειναι που μας κανει και κινουμαστε,σκεφτομαστε,ενεργουμε! απλα θα επρεπε να νιωθουμε πιο δυνατοι και τυχερη που ειμαστε γεματοι ζωη!

παρ'ολο που δεν εχω ζησει αναλογη εμπειρια...αυτο το παθαινω οταν ειμαι ερωτευμενη!βλεπεις εκει...δεν ειμαστε σιγουροι αν τον αλλο θα τον εχουμε και αυριο με αποτελεσμα -τουλαχιστον στην αρχη, να ρουφαμε καθε δευτερολεπτο μαζι του! ;)

Y1annis
21-08-07, 15:26
Εγώ έχω μία παρόμοια εμπειρία. Ήταν παραμονή των 13ων ή 14ων γενεθλίων μου και επειδή έχω γεννηθεί ανήμερα του Αγίου Σάββα ήταν σαν τάμα την προηγούμενη να πηγαίνω είτε με τους γονείς μου, είτε με την γιαγιά μου στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στους Αμπελόκηπους για ένα κεράκι.

Έτσι και εκείνο το απόγευμα μόλις είχα τελειώσει το σχολείο είδα την γιαγιά μου απ'έξω. Όμως μόλις έμπαινα στην εφηβεία, έπαιζα και μπάσκετ σε όλα τα διαλλείματα και βέβαια βαριόμουν να πάω, οπότε της είπα πως είμαι πολύ κουρασμένος και δεν μπορούσα να πάω και θα γύρναγα σπίτι. Η γιαγιά αν και δεν χάρηκε, δεν μου χάλαγε και χατήρι, οπότε πήγε μόνη της.

Φτάνοντας στο σπίτι μπήκα στο ασανσέρ με την μπάλα και όπως πάντα την έβαλα στο κάτω μέρος να γυρίζει καθώς ακούμπαγε στο φρεάτιο και ανέβαινα για να φτάσω στο πατρικό μου σπίτι. Μόνο που αυτή τη φορά κάτι έγινε και η μπάλα σφήνωσε μεταξύ του ορόφου και του ασανσέρ, με αποτέλεσμα η καμπίνα να πάρει γωνία προς τα πίσω και να δω το κενό. Εγώ ήμουν έντρομος αφού είχα κοντέψει να χάσω την ισοροπία μου με το τράνταγμα και να πέσω στο κενό, ενώ κρατούσα στα πλάγια για να έχω ισορροπία. Τελικά μετά από περίπου 1 ώρα με απεγκλώβισαν.

Πραγματικά στο ασανσέρ μπήκε ένα σχεδόν έφηβος που όλα άρχιζαν να του φταίνε, και βγήκε ένας άνθρωπος που εκτιμούσε πιο πολύ την ζωή.

LuX
21-08-07, 20:29
Ααααα!
Είχα και γω μια τέτοια εμπειρία αλλά πολύ χειρότερη ....
Σα να πήγα και ήρθα , όχι σαν δηλαδή
Πήγα και ήρθα ...!
Και είδα πράγματα στη πορεία ....!

Αλλά αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση περισσότερο και από της σωληνώσεις και τα σωληνάκια και τα ράμματα και τα σφαξίματα και τις μπουκάλες με αίμα που βγαίνανε από μέσα μου και τις άλλες που μπαίνανε και όλα τα υπόλοιπα ήταν πως .....

Την ώρα που με χώνανε με το φορείο στο χειρουργείο σηκώνω ελαφρά το κεφάλι μου και ρωτάω αυτόν που με μετέφερε...
«Γιατρέ θα ζήσω ;»
Και εκείνος απαντάει....
«δεν είμαι γιατρός , security είμαι»... :D
Και από τότε προσπαθώ να χαμογελώ όσο πιο πολύ γίνεται... :)
Αλήθεια !


Δ.

boogieman
23-08-07, 00:14
Lux...συγνωμη φιλε μου,αλλα γελασα μολις φανταστηκα το σκηνικο που περιεγραψες... :)
μου φανηκε απιστευτα αστεια σκηνη....ξερω πως η περιπτωση πρεπει να ηταν πολλυ δραματικη,και καθε αλλο παρα γελιο θα εφερνε σε καποιον αν σε εβλεπε σε αυτη την κατασταση...

...εγω παντος ολα αυτα τα θεωρω "σημαδια " απο το "πνευμα"....
προειδοποιησεις...κατι σαν να μας χτυπαει το "πνευμα" στον ωμο και να μας λεει "Μεγαλε...συνελθε"!!!....βεβαια αυτα δεν ηταν ακριβως "χτυπηματα στο ωμο"... ;)
αλλα πριν φτασουμε σε αυτο το σημειο, ισως ειχαν προηγηθει αλλα πολλαπλα "χτυπηματα",και απλα δεν δωσαμε σημασια...οποτε τοτε πεφτουν τα "μεγαλα χαστουκια"....