PDA

Επιστροφή στο Forum : Περίεργος τύπος στη φωτιά του Υμηττού!


mirloon
26-08-07, 02:54
Γεια σε ολους-σημερα ειναι η πρωτη φορα που ψαχνω τοσο πολυ για παραξενα κ μεταφυσικα θεματα....μου συνεβει το εξης το πρωι.Ολοι ξερετε οτι πηρε φωτια ο Υμηττος οποτε κ εγω πηρα την φωτ μηχανη μου κ εβγαζα διαφορα στιγμιοτυπα.Καποια στιγμη αργα το βραδυ κοιτουσα με συναδελφους τις φωτογραφιες οπου και ειδα μια φιγουρα πανω σε ενα βραχο κ πανω απο το σημειο της φωτιας.Λεμε να ο εμπρηστης χαριτολογοντας αλλα οταν καναμε ζουμ μειναμε αφωνοι διοτι ηταν ενα πλασμα σαν πιθηκος ή τουλαχιστον ετσι φαινεται.Τσεκαρα σε αλλη ποζα το ιδιο σημειο λιγα δευτερολεπτα αργοτερα απο την προηγουμενη ποζα με την περιεργη φιγουρα αλλα πουθενα δεν υπαρχει κατι περιεργο..
αν θελει καποιος να δει τη φωτο ας μου στειλει μηνυμα ή ας μου πει πως μπορω να την <ανεβασω> εδω
ευχαριστω
Μαριαν

beetlejuice
26-08-07, 03:16
Ενημερωνω τους υπολοιπους φιλους και φιλες του φορουμ πως η mirloon επικοινωνησε αρχικα μεσω του ηλεκτρονικου ταχυδρομειου με το metafysiko.gr και μετα απο δικη μου προτροπη θελησε να μοιραστει την εμπειρια της με τα υπολοιπα μελη του φορουμ. Εχουμε στα χερια μας τη φωτογραφια που οντως ειναι αρκετα περιεργη, προς το παρον ομως δεν μπορω να την ανεβασω μιας και δεν εχω εξασφαλισει την αδεια απο μερους της (κατι που ευελπιστω να κανει μιας και δε θα ειναι ευκολο να διεξαχθουν ασφαλη συμπερασματα).

Απέριττος
26-08-07, 08:43
Καλημέρα...
Νομίζω αγαπητέ Μηνά οτι ήδη μέσα απο το μήνυμά της σου έδωσε την άδεια... άντε να την δούμε κι εμείς.. περιμένουμε με αγωνία...

beetlejuice
26-08-07, 13:11
Καλημέρα...
Νομίζω αγαπητέ Μηνά οτι ήδη μέσα απο το μήνυμά της σου έδωσε την άδεια... άντε να την δούμε κι εμείς.. περιμένουμε με αγωνία...

Η αδεια δοθηκε αργα χθες το βραδυ και τυπικα. Ηθελα να ημουν 100% καλυμενος Απεριττε. Οι φωτογραφιες θα ανεβουν σε λιγα λεπτα απο συντονιστη της κοινοτητας.Να ευχαριστησουμε τη mirloon (η οποια και διασταυρωθηκε πως ειναι 100% αξιοπιστος μαρτυρας και οι φωτογραφιες της ειναι αυθεντικες, ειτε προκειται για κατι το παραξενο ειτε απλα για εναν ανθρωπο (ο οποιος ομως τι εκανε μονος του την ωρα της φωτιας πανω στο βουνο; :confused: ) που αποφασισε να τις μοιραστει μαζι μας.

excellent
26-08-07, 14:01
Επειδή όπως είπες Μηνά υπάρχει η πιθανότητα αυτό το πράγμα πάνω στην εικόνα να είναι άνθρωπος, πρέπει ή κάποιος από το metafysiko ή ακόμη καλύτερα η ίδια η mirloon να δώσει την φωτογραφία στην ΕΛ.ΑΣ. Έχουν τα μέσα να κάνουν μεγάλη ανάλυση στις εικόνες και να δουν αν είναι άνθρωπος ή όχι και μετά να γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες (αν είναι άνθρωπος), για να βρούν ποιος ήταν εκεί - ο οποίος είναι και πιθανός εμπρηστής.

Antonia
26-08-07, 14:11
http://img166.imageshack.us/img166/1159/eikonajc5.jpg

Εικόνα 1:
Φαίνεται ξεκάθαρα μια μορφή, αγνώστου ταυτότητας.
Η μεγένθυση είναι στο 100% της πραγματικής φωτογραφίας.


http://img174.imageshack.us/img174/4240/eikona2oe7.jpg

Εικόνα 2:
Το ίδιο τοπίο λίγα λεπτά αργότερα, χωρίς την ίδια μορφή να φαίνεται.

xontro_mpizeli
26-08-07, 14:16
Ούαου...!

Όντως, κάτι υπήρχε εκεί! Κ όπως αναφέρει κ πιο πάνω η mirloon, μοιάζει με πιθηκάνθρωπο ή κάτι τέτοιο.

Κ φαίνεται ξεκάθαρα πιστεύω ότι είναι εντελώς "άσχετο" με το τοπίο. Εννοώ ότι δεν μπορεί να είναι κάποιο δέντρο ή κάτι άλλο γτ διαφέρει κ το ΣΧΗΜΑ του αλλά, κυρίως, το ΧΡΩΜΑ του από το τριγύρω περιβάλλον.

Κάθεται κ αγναντεύει απέναντι (....)

melian
26-08-07, 14:22
Όντως κάτι φαίνεται να υπάρχει εκεί. Η πρώτη σκέψη που μου πέρασε από το μυαλό και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας είναι ότι ίσως να ήταν κάποιος εμπρηστής που του έσκασε το γκαζάκι στα χέρια και μη ξέροντας που να πάει και τι να κάνει χάθηκε στο δάσος.

Σήμερα θα ήθελα πιο πολύ να πιστέψω σε αυτή την ωμή πραγματικότητα απ' ότι σε κάτι μεταφυσικό. :(

Solon Aimonas Eautou
26-08-07, 14:25
Ίσως η εν λόγω φωτογραφία να έχει μεγαλύτερη αξία από όσο νομίζουμε. Κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν υπάρχει καμία ένδειξη περί οποιασδήποτε "μεταφυσικότητας" της φωτογραφίας. Το "πλάσμα" κάλλιστα μπορεί να είναι άνθρωπος με κουκούλα (κ.λπ.) για ευνόητους λόγους.
Το γεγονός ότι δεν παρουσιάζεται στη δεύτερη φωτογραφία επίσης δεν πιστεύω ότι έχει κάποια μεταφυσική εξήγηση. Βρίσκεται σε κατηφορικό επίπεδο, με πλούσια (πριν τη φωτιά δυστυχώς) βλάστηση, οπότε το πιο πιθανό είναι με 3-4 βήματα (3-4 δευτερόπλεπτα δηλαδή, όσο πήρε να βγει η δεύτερη φωτογραφία μάλλον) να βρέθηκε σε σημείο της πλαγιάς που δεν είναι ορατό από το σημείο που βρίσκεται ο φωτογράφος.

Βασικά, προσωπικά δεν έχω εικόνα για το που βρίσκεται η φωτιά μιας και φλόγες δεν βλέπω στη φωτογραφία. Αν θέλει η mirloon ας κάνει μία προσπάθεια να εξηγήσει λίγο την τοποθεσία και του τι γινόταν εκείνη τη στιγμή.
Επίσης, τείνω να συμφωνήσω με την άποψη του excellent. Ίσως πρέπει η φωτογραφία να σταλεί σε αρμόδια όργανα, αν και δεν πιστεύω ότι μπορεί να επιτευχθεί μεγαλύτερο zoom, μιας και κάτι τέτοιο είναι θέμα της ανάλυσης της φωτογραφίας και όχι καλύτερων μηχανημάτων.

Αυτά προς στιγμήν.. θα περιμένω την τοποθέτηση της mirloon.

Φιλικά,

excellent
26-08-07, 14:41
Παιδιά πρέπει να πάει αμέσως κάποιος σε ένα αστυνομικό τμήμα... Αμέσως όμως! Και για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα το "γράψουν" στο αστυνομικό τμήμα, να ειδοποιηθούν και κάποια μεγάλα κανάλια. Δεν κάνω πλάκα, σοβαρολογώ!

beetlejuice
26-08-07, 14:46
Excellent ηδη εχουν κινηθει διαδικασιες!

sumotori
26-08-07, 14:50
Να μας ενημερώσετε παρακαλώ κι εμάς για τα αποτελέσματα !!

Πολύ περίεργη φωτογραφία αλλά τείνω να πιστέψω ότι είναι άνθρωπος...αλλά δεν ξέρω για το ρόλο που έπαιζε εκείνη τη στιγμή.

Κι αν ήταν κάποιος απελπισμένος που ήταν βόλτα στο δάσος και δεν ήξερε από που να φύγει ??

excellent
26-08-07, 14:52
Και γιατί ήταν καμουφλαρισμένος; Γιατί εμένα έτσι μου φαίνεται...

Όπως και να έχει, θα αποφασίσουν οι αρχές.

sumotori
26-08-07, 14:58
Να κάνω και μία ερώτηση.

Η φίλη μας έστειλε το μήνυμα στις 03:54 σήμερα το πρωί

Λέει ότι μου "...μου συνέβη κάτι περίεργο σήμερα το πρωί..."

Προφανώς θα εννοεί χτες το πρωί διότι αν της συνέβαινε σήμερα το πρωί δε θα μπορούσε να στείλει μήνυμα μερικές ώρες πιο πριν που να μας εξηγεί το τι έγινε !

Φυσικά δεν αμφισβητώ την αυθεντικότητα της φωτογραφίας...είναι παράξενη !

beetlejuice
26-08-07, 15:00
Sumotori η Mirloon ειχε επικοινωνησει μαζι μας μεσω e-mail απο το βραδυ του Σαββατου (χτες). Εχει πιστοποιηθει πως οντως η φωτογραφια βγηκε στις 12 περιπου χτες το μεσημερι, λιγα λεπτα αφου ξεσπασε η πυρκαγια σε εκεινη την περιοχη του Υμηττου.

sumotori
26-08-07, 15:02
Άρα πρώτα ήρθε σε επικοινωνία μαζί σας και μετά ανέβασε εδώ το μήνυμά της.

ΟΚ,τώρα κατάλαβα :)

Να μας πείτε μόν τι αποτελέσματα είχατε σχετικά με τις διαδικασίες που ξεκινήσατε για να βγει μία άκρη.

KANE
26-08-07, 15:05
Εάν μιλάμε για κάποιον εμπρηστή, είναι εμφανές ότι είναι καμουφλαρισμένος για να μην είναι ευδιάκριτος. Όντως και εμένα, η φιγούρα αυτή μου μοιάζει με έναν καλά καμουφλαρισμένο τύπο (κουκούλα μαύρη και πράσινη μπλούζα μέσα στο δάσος.) Πάντως από μια τόσο μακρινή φωτό είναι λίγο δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα.

Τέλος, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην αγαπητή mirloon για το θάρρος της, να δημοσιεύσει τη φωτογραφία. Είναι βέβαιο φίλοι μου πως η φωτό θα κάνει μεγάλο ντόρο...

skeptic
26-08-07, 18:08
Ίσως να πρόκειται για το κάθαρμα τον εμπρηστή.
Μη ξεχνάμε ότι πρόσφατα συνελήφθησαν επ'αυτοφώρο δύο 11χρονα(!) αλλοδαπά (μάλλον αλβανοί) που βάλανε μια από τις πυρακαγιές.
Και ο υπεύθυνος αρχηγός της πυροσβεστικής που έκανε την συνέντευξη δήλωσε ότι οι δικαιολογίες που έδωσαν τα αλλοδαπά δεν ελήφθησαν υπόψη διότι όπως είπε έχουν το ακαταλόγιστο!!
Καλά, πως είναι δυνατόν να πει αυτή την ανόητη δικαιολογία μπροστά στον ελληνικό λαό;
Δεν μπορούσαν να βάλουν κάποιον άνθρωπο ειδικό να βγάλει από αυτά τα παιδιά την πληροφορία για το ποιος τους έβαλε να ανάψουν την φωτιά και γιατί;
Άλλωστε τα παιδιά πάντοτε λένε την αλήθεια είναι δύσκολο να πούνε ψέμματα.

FAY
26-08-07, 18:53
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΥΡΑΚΗΣ, Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΥΠΟΧΘΟΝΙΩΝ (ΒΡΙΛ), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΒΡΙΛ ΛΕΝΕ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟ.
ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΚΛΕΒΑΝ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ.

beetlejuice
26-08-07, 19:08
FAY περαν του οτι αυτα που υποστηριζεις ειναι εντελως αστηριχτα (εως και φαιδρα για πολλους απο εμας τουλαχιστον με τον τροπο με τον οποιον ανακοινωνονται προς τα εξω), δε νομιζω οπως υποστηριξαν και οι προλαλησαντες να προκειται για κατι το παραξενο. Το θεμα μας ειναι εαν αυτος ο ανθρωπος (μιας και δεν υπαρχει περιπτωση να προκειται για κατι το στατικο στο τοπιο) εχει σχεση με τις εστιες που ξεπηδουσαν καθε τοσο χθες στον Υμηττο...

melian
26-08-07, 19:11
ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΚΛΕΒΑΝ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ.

διαβάζοντας το μήνυμά σου μου γεννήθηκε μια απορία... κοντεύουν τα Θεοφάνια ή τρελάθηκαν και οι καλικάντζαροι και βγήκαν φέτος πιο νωρίς;

όσο ξανακοιτάω τη φωτογραφία τόσο πιο πολύ πιστεύω ότι είναι ο εμπρηστής. Το να είναι κάποιος κάτοικος που βρέθηκε εκεί μέρα μεσημέρι μόνος του δε μου φαίνεται πολύ πιθανό. Απ' ότι βλέπω εκεί κοντά δεν υπήρχε μονοπάτι. Μακάρι να τους πιάσουν και να μας πουν ποιοι κρύβονται από πίσω. Δε φτάνει μόνο να φυλακιστούν αυτοί που έβαλαν τις φωτιές. Πρέπει να βρεθούν και οι ηθικοί αυτουργοί... όνειρα θερινής νυκτός :(

FAY
26-08-07, 19:40
ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑ ΣΑΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ''ΦΑΙΔΡΑ'' ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ''ΛΕΝΕ'' ΚΑΙ ''ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ''ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ''ΠΙΣΤΕΥΩ'' Ή ''ΞΕΡΩ''.ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΕΡΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΝ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΟΝΤΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΥΛΟ ΤΟΥ ΑLTER ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .
ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΑΡΚΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

excellent
26-08-07, 20:02
Beetlejuice, ενημέρωσέ μας για το τι κάνατε με την εικόνα.

Julliet
26-08-07, 20:21
Μετά από το βίντεο που παίζει στα δελτία ειδήσεων με τους δυο τύπους που βάζουν φωτιά στον Υμηττό πετώντας ρουκέτα (μάλλον), νομίζω όλο και περισσότερο πως στη φωτογραφία είναι κάποιος εμπρηστής. Μακάρι να πιαστούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Beet και εγώ περιμένω να μάθω τι έγινε με την φωτο.

mirloon
26-08-07, 20:36
Επειδή όπως είπες Μηνά υπάρχει η πιθανότητα αυτό το πράγμα πάνω στην εικόνα να είναι άνθρωπος, πρέπει ή κάποιος από το metafysiko ή ακόμη καλύτερα η ίδια η mirloon να δώσει την φωτογραφία στην ΕΛ.ΑΣ. Έχουν τα μέσα να κάνουν μεγάλη ανάλυση στις εικόνες και να δουν αν είναι άνθρωπος ή όχι και μετά να γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες (αν είναι άνθρωπος), για να βρούν ποιος ήταν εκεί - ο οποίος είναι και πιθανός εμπρηστής.


γεια σας
Σας ενημερωνω οτι εχω ενημερωσει την πυροσβεστικη υπηρεσια
Επισης αποτι φαινεται πρεπει να ειναι ανθρωπος καμουφλαρισμενος-Αν καποιος σας ειδε ειδησεις στη ΝΕΤ πριν απο 10 λεπτα θα ειδε και ενα βιντεο ντοκουμεντο που δειχνει 2 τυπους στο Χολαργο.Λοιπον ειναι στο σημειο που εβγαλα την φωτογραφια μονο που εγω εχω μια φιγουρα στην αριστερα πλευρα του βουνου
ΜΑΡΙΑΝ
-------------------
ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΧΤΕΣ ΣΤΙΣ 12.20 ΠΕΡΙΠΟΥ...Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ Κ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ
ΜΑΡΙΑΝ
------------------
Η φωτια ηταν ακριβως απο κατω (αποσο εβλεπα)και πισω απτο βουναλακι εβγαιναν καπνοι...γιαυτο το λογο εβγαζα κ το σιγκεκριμενο σημειο.

Δημήτρης Μπρικιάτης
27-08-07, 00:05
Απίθανη φωτογραφία! Μερικές εξηγήσεις:


1)Απόδειξη πως πρόκειται για εσκεμμένη επίθεση...
2) Ταρτουίκος! :D Απο το "Lady in the Water" του M.Night Shyamalan...
3) Οι Ντέρος μας επιτίθονται!!! :eek:
4)Απλά Έλληνας Μεγαλοπόδαρος που βγήκε σεργάνι για τελευταία φορά... (πρίν καεί το βουνό.)

Περιμένουμε νέα. Απλά κάνω χιούμορ επειδή χριάζεται και λίγο απο αυτό τέτοιες ώρες...Η Ελλάδα δέχεται επίθεση απο αγνώστους. (Απο ποιό μέρος έρχονται είναι ακόμα πιό άγνωστο...Πάνω ή κάτω;!)
Έχω φίλους στον Πύργο και φοβάμαι για την τύχη τους...Ελπίζω να πάνε όλα καλά απόψε...

beetlejuice
27-08-07, 00:21
Ενημερωνω τους φιλους του φορουμ πως εχουν ενημερωθει ολοι οι τηλεοπτικοι σταθμοι για την υπαρξη του τοπικ και της φωτογραφιας αυτης, 2 εκ των οποιων οχι απλα με e-mail, αλλα και με προσωπικες επαφες με βασικους συντελεστες τους. Αργα το απογευμα ενημερωθηκε σχετικα και η ΕΛ.ΑΣ. Εαν θεωρησουν οτι η φωτογραφια ειναι αξιοποιησιμη λογικα θα προωθησουν το θεμα στην αντιτρομοκρατικη. Δε γνωριζουμε εαν μπορουμε να κανουμε κατι περισσοτερο σαν site.

SAM_502
27-08-07, 01:51
ποτε καταλαβε οτι υπαρχει κατι εκει και δευτερο για μενα πιο πιθανο ειναι να ειναι καποιος ανθρωπος,απλα και λιτα

tsilof
27-08-07, 02:37
Ενημερωνω τους φιλους του φορουμ πως εχουν ενημερωθει ολοι οι τηλεοπτικοι σταθμοι για την υπαρξη του τοπικ και της φωτογραφιας αυτης, 2 εκ των οποιων οχι απλα με e-mail, αλλα και με προσωπικες επαφες με βασικους συντελεστες τους. Αργα το απογευμα ενημερωθηκε σχετικα και η ΕΛ.ΑΣ. Εαν θεωρησουν οτι η φωτογραφια ειναι αξιοποιησιμη λογικα θα προωθησουν το θεμα στην αντιτρομοκρατικη. Δε γνωριζουμε εαν μπορουμε να κανουμε κατι περισσοτερο σαν site.
Αυτή είναι μία πολύ καλή εξέλιξη και μπράβο.
Εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση των τελευταίων ημερών με τις φωτιές και τους ανθρώπους που χαθήκαν, σίγουρα οι αρμόδιες υπηρεσίες της αντιτρομοκρατικής θα εξετάσουν τη φωτογραφία λεπτομερώς ;)
Μακάρι να βγει κάτι καλό, γιατί (και εδώ πιστεύω πως θα συμφωνήσουμε όλοι) για την τόσο μεγάλη καταστροφή θα πρέπει να καθίσουν κάποιοι στο "σκαμνί" επιτέλους :mad:

marilita
27-08-07, 11:38
:mad: δυστυχως "αυτοι"που θα καθησουν στο σκαμνι δεν θα ειναι οι πραγματικοι ηθικοι αυτουργοι!δεν ακουσατε που κατηγορουν 2 11ΧΡΟΝΑ???α ναι!κ ενα βοσκο!αυτοι θα καθησουν στο σκαμνι!πρ'ολ'αυτα εμεις παλι θα τους ψηφισουμε!
φταιμε περισσοτεροι απ'ουι αυτοι! :mad:

LuX
27-08-07, 12:27
Θα ήθελα να γράψω τόσα πολλά αλλά δυστυχώς η θλίψη δε με αφήνει...
Θα περιοριστώ επιγραμματικά μόνο στη βλακεία και την ανοησία που δέρνει αρκετούς εδώ μέσα ....

Αυτούς που φαίνεται πως δεν έχουν καμία σχέση με τα βουνά και τα δάση και τα παρατηρούν μόνο από φωτογραφίες και τηλεοράσεις ...
Αυτούς που ποτέ τους δεν έχουν πάει στο δάσος για πικ νικ ...
Για περίπατο...
Για τζόκινγκ
Για να χαλαρώσουν....
Για να μαγευτούν ...
Για να συναντήσουν άλλους με την ίδια αγάπη προς τη φύση ...

Δε πρόκειται και δε γουστάρω να εξηγήσω τι εννοώ ....
Αν θα καταλάβουν δυο τρεις θα είμαι ευχαριστημένος
Γιατί ξέρω ήδη πως η κατάσταση είναι σχεδόν μη αναστρέψιμη...

Βγείτε με τις μηχανές σαν λοιπόν φωτογραφήστε οποίον προχωράει περίεργα
Όποιον ατενίζει τις βουνοκορφές
Οποίον ξαποστάσει κοιτώντας μαγεμένος το δάσος
Φορέστε τις κουκούλες σας (αν και δε το βρίσκω απαραίτητο στις μέρες μας)
Τυπώστε τις φωτός
Και στείλτε τες με e-mail εκεί που πρέπει ........

Μετά όμως μη κάνετε παράπονα......
Αλλά πως να κάνετε αφού το δάσος δεν είναι το σπίτι σας ....
Και σίγουρα δεν είναι πια ούτε απλό ντεκόρ σας .
aaa ξέχασα...είναι και το μύριο... ;)

Τπτ άλλο .
ευχαριστώ .


Δ.

beetlejuice
27-08-07, 16:31
Lux αυτο που θετεις ειναι ενα αλλο θεμα το οποιο ομως ελπιζω να καταλαβαινεις πως για αυτες τις ωρες μπαινει σαφως σε δευτερη μοιρα, μιας και ουδεις αρνειται πως η χωρα βρισκεται σε κατασταση εκτακτου αναγκης. Στον Υμηττο και την Πεντελη οι κατοικοι εχουν παρει ουσιαστικα την κατασταση στα χερια τους με εθελοντικες περιπολιες, παρ'ολα αυτα εξακολουθουν να ειναι παμπολες οι αποπειρες των θρασυτατων εμπρηστων που δρουν πλεον ανεξελεγκτα σε ολη τη χωρα.

Για τον ανθρωπο της συγκεκριμενης φωτογραφιας, οι πιθανοτητες να προκειται για καποιον περιπλανωμενο που κοιτα μαγεμενος το δασος ειναι ελαχιστες. Ειναι περιττο να αναφερω τα στοιχεια που κανουν λογικοτατη την απαιτηση των περισσοτερων απο εδω να γινει η φωτογραφια ευρυτερα γνωστη.

Απο κει και περα- και για το θεμα που εθεσες- μη ξεχνας πως ολα αυτα κανουν τον κοσμο περισσοτερο συνειδητοποιημενο. Και εαν και εφ'οσων προκυψουν τα προβληματα που υπονοεις, να εισαι σιγουρος πως θα υπαρξουν και οι αναλογες αντιδρασεις... Ομως μεχρι τοτε προεχει η προστασια των λιγοστων -πλεον- πνευμονων πρασινου της χωρας μας.

LuX
27-08-07, 16:52
Μηνά μιλάς σε έναν άνθρωπο που το δάσος και γενικότερα τη φύση την έχει σα δεύτερο σπίτι του .
Από που προκύπτει πως ο φωτογραφιζόμενος είναι εμπρηστής ;
Εγώ σου λεω πως βρίσκεται εκεί για να κάνει την ανάγκη του ....
Δε βλέπω πουθενά καπνούς !
Και γιατί η φίλη που έβγαλε τη φωτό δεν τράβηξε τη περιοχή να καίγεται ;
Και γιατί αφού δε μπόρεσε να ξαναφωτογραφίσει δε πήγε να σβήσει η να βοηθήσει ;

Αν δεν ήμασταν ζώα και αυτοί που πληρώνονται από όλους εμάς έκαναν καλά τη δουλειά τους δε θα υπήρχε κατάσταση έκτατης ανάγκης !

Τώρα αν θεωρείται σωστό να καθόμαστε στους καναπέδες και να ρουφιανεύουμε χωρίς να έχουμε αδιάσειστα στοιχεία τι να σου πω .... ΚΑΝΤΕ ΤΟ !

Εφιάλτης δεν υπήρξα ούτε πρόκειται να υπάρξω και αν δω κάποιον να βάζει φωτιά ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω . !
Ειδικά αν η απόσταση από τον εμπρηστή είναι τόσο κοντινή όσο φαίνεται απ τη φωτογραφία....
Φτερά θα έβγαζα .....!

Δε θέλω να μιλήσω άλλο γιατί αυτό το σαββατοκύριακο είδα πολλά που με έκαναν να βγω απ τα ρούχα μου και εκτός των άλλων βρίσκομαι σε κατάσταση καραέκτατης ανάγκης και γω ο ίδιος

Δ.

excellent
27-08-07, 17:26
Εφιάλτης δεν υπήρξα ούτε πρόκειται να υπάρξω και αν δω κάποιον να βάζει φωτιά ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω . !
Ειδικά αν η απόσταση από τον εμπρηστή είναι τόσο κοντινή όσο φαίνεται απ τη φωτογραφία....
Φτερά θα έβγαζα .....!Καταλαβαίνω ότι είσαι πολύ στενοχωρημένος, αλλά:
1/Η mirloon είπε ξεκάθαρα ότι τον εμπρηστή τον είδε μόνο από την φωτογραφία, δεν τον είχε προσέξει εκείνη τη στιγμή.
2/Ήταν αδύνατο να τον φτάσει, η απόσταση ήταν μεγάλη. Δεν έτυχε να είσαι εσύ εκεί να αρχίσεις να πετάς με τα φτερά σου...
---
Αν δεν ήμασταν ζώα και αυτοί που πληρώνονται από όλους εμάς έκαναν καλά τη δουλειά τους δε θα υπήρχε κατάσταση έκτατης ανάγκης !Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι εμπρησμοί ήταν πολλοί και οι συνθήκες ακατάλληλες για πυρόσβεση. Οι πυροσβέστες έδωσαν και τη ζωή τους και ο συντονισμός ήταν σχετικά καλός (όχι ο καλύτερος δυνατός), αλλά πως να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση όταν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι διάσπαρτες;...
---
Και γιατί αφού δε μπόρεσε να ξαναφωτογραφίσει δε πήγε να σβήσει η να βοηθήσει ; Δεν είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει με κινδυνο της ζωής της!

sumotori
27-08-07, 19:59
Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ με πιθηκάνθρωπο,όσο περισσότερο τον παρατηρώ !

Δεν μπορώ να κάνω ανάλυση κλπ

Εσείς τι συμπέρασμα έχετε βγάλει ?

Είναι καμουφλαρισμένος ? φοράει κουκούλα ?

Μιχάλης
27-08-07, 21:22
Δεν είχα παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή του, έτσι με καλύπτουν ορισμένες τοποθετήσεις αλλά θα ήθελα με την ευκαιρία να τοποθετηθώ σε ορισμένα θέματα. Καταρχήν, το πλέον σωστό ήταν να δοθεί η φωτογραφία στις Αρχές, όπως και έγινε άλλωστε. Από εκεί και πέρα δεν είμαστε ούτε ειδικοί ούτε και Δικαστές για να γνωμοδοτήσουμε. Εκείνοι θα κρίνουν για το εάν ο συγκεκριμένος, που μου φαίνεται εντελώς άνθρωπος και ούτε Βριλ ούτε πιθηκάνθρωπος, είχε ανέβει στο βουνό για να βάλει φωτιά ή για ένα απλό κατούρημα.
Θα πρέπει, μέσα στις τραγικές αυτές στιγμές να διατηρηθεί μια στοιχειώδης ψυχραιμία και να μην αναλωθούμε όλοι οι Έλληνες σε ένα κυνήγι μαγισσών, που μόνο άσχημα αποτελέσματα θα μπορέσει να έχει και τίποτε άλλο.
Εκείνο που προέχει είναι να σβήσουν οι φωτιές και να αποκατασταθούν όσο γίνεται οι πολλές πληγές, τόσο στο περιβάλλον όσο και στους ανθρώπους. Φυσικά και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και ίσως και να γίνει, αν και αμφιβάλω για το εάν αυτές θα αποδοθούν δίκαια ή αν τελικά θα αλλάξει τίποτα.
Ζούμε σε μια χώρα που εύκολα ξεχνάει δυστυχώς. Σε λίγες ημέρες, όταν οι αλαλαγμοί των καναλιών σταματήσουν, όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, αν σας ακούγομαι απόλυτος), θα έχουν ξεχάσει και τις πυρκαγιές και τον κόσμο που χάθηκε και την οικολογική καταστροφή και όλα τα άλλα. Τα δάση θα παραμείνουν καμμένα και οι νεκροί θα εξακολουθήσουν να είναι νεκροί.
Δυστυχώς, αρκετό καιρό πριν την εκδήλωση των πυρκαγιών της Πελοποννήσου, με βασάνιζαν οράματα φωτιάς, θανάτου και μιας άνευ προηγουμένου καταστροφής που θα συνέβαινε, την οποία όμως δεν μπορούσα να προσδιορίσω. Τα οράματά μου ήταν ιδιαίτερα ισχυρά και τα είχα εκμυστηρευθεί σε φιλικό μου πρόσωπο. Να ήταν, άραγε, η προειδοποίηση της καταστροφής της Πελοποννήσου; Ειλικρινά δεν ξέρω, πάντως περιλάμβαναν εικόνες με φλόγες να καίνε τα πάντα, με ανθρώπους να ουρλιάζουν και να πεθαίνουν, με ουρανούς που μαύριζαν και γίνονταν κόκκινοι σαν αίμα και με τη θάλασσα να κοχλάζει.
Τα οράματά μου έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Για μήνες τώρα δεν με αφήνουν ήσυχο. Βλέπω και άλλα, όμως θα προτιμούσα να μην τα αναφέρω, όχι για να καλλιεργήσω μια ατμόσφαιρα δήθεν μυστηρίου αλλά γιατί έχω μέσα μου την απέλπιδα αίσθηση που λέει και ο λαός, ότι δηλαδή αν δεν μιλήσεις για αυτά, ίσως και να μη συμβούν. Η Σαμοθράκη και η Θεσσαλονίκη τριγυρίζουν στα οράματά μου συνέχεια αλλά δεν καταλαβαίνω τι ρόλο έχουν να παίξουν σε όλα αυτά. Παράλληλα, βλέπω την εικόνα ενός ανθρώπου που έρχεται, ο οποίος από όπου περπατάει, η φύση βλασταίνει ξανά και γεμίζει λουλούδια.
Τα μοιράζομαι μαζί σας αυτά τα οράματα και έχετε το ελεύθερο να νομίσετε ό,τι θέλετε για μένα, ειλικρινά δεν με απασχολεί αν θα με θεωρήσετε μυθομανή, αλαφροίσκιωτο, τρελό ή οτιδήποτε άλλο.

Litsa
28-08-07, 09:11
Εγώ δεν κατάλαβα αν προκλήθηκε φωτιά αργότερα στο σημείο αυτό
όταν εξαφανίσθηκε ο τύπος αυτός.

Λοιπόν, ας σκεφτούμε λίγο σαν "εγκληματίες" ,
δηλαδή σαν "κυνηγοί" και όχι σαν γεωργοί καρποσυλλέκτες.

Ένας εμπριστής δεν θα πήγαινε ντάλα μεσημέρι να βάλει φωτιά
και να κρατάει πυροδοτικά υλικά στα χέρια του,
ούτε θα είχε διακριτική ταμπέλα στα ρούχα του που να λέει "εμπριστής"

Θα φορούσε μια περούκα και παλιά ρούχα και ένα αναπτήρα ζίπο στη τζέπη
τα ρούχα και την περούκα τα βάζει να καούν και φεύγει με ένα σορτσάκι και
κοντό μαλί και κανείς δεν μπορεί να υποψιασθεί ότι είναι το ίδιο πρόσωπο.

Όλοι ψάχνουν ένα μακρυμάλι με άσπρα ρούχα ενώ αυτός είναι με κοντό μαλί
και σορτσάκι φανελάκι "Εθνική Ελλάδος".

agaliarep
28-08-07, 09:21
Επειδή έχουν ανοίξει πολλά θέματα για την φωτιά, αναφέρομαι σε όλα σε ένα μόνο μήνυμα.

Εγώ προσωπικά διαφωνώ ότι είναι ένα οργανωμένο σχέδιο. Οργανωμένο σχέδιο τουλάχιστον περισσότερο από ότι ήταν τις προηγούμενες χρονιές. Το 2001 είχαμε πολύ περισσότερες φωτιές, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο τραγικά.
Ήταν πολλές φωτιές από εμπρησμούς όπως είναι πάντα, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι. Αυτή την στιγμή άλλωστε δεν έχουν σημασία οι λόγοι, αλλά οι άνθρωποι.
Θα συμφωνήσω με τον Μιχάλη τραγουδώντας
«Μεγάλωσαν τα γένια μας η ψυχή μας αλλιώτεψε
αγριεμένο το σκυλί γαβγίζει τη φωνή του
βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας»
Έχουμε μπει σε ένα τρυπάκι να βρούμε αυτούς που φταίνε. Στο τρυπάκι να βρούμε αυτούς που φταίνε και μάλιστα είναι τόσο έντονο αυτό, που φτάνουμε σε ακρότητες.
Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος… και το δάσος κάηκε. Ο Μιχάλης κάπου γράφει να μην αναλωθούμε σε κυνήγι μαγισσών και συμφωνώ μαζί του. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι οπουδήποτε, αυτό δεν τον κάνει κάτι. Το ότι μπορεί να είναι κάποιος κάπου και να ξεσπάσει φωτιά δεν σημαίνει ότι την έβαλε αυτός. Ακόμα και όταν κάποιος βάλει φωτιά δεν σημαίνει ότι το έκανε επίτηδες. Εκτός εάν τελικά θέλουμε να ζούμε σε ένα κράτος που κυριεύει ο τρόμος, η τρομολαγνεία και το κυνήγι μαγισσών. Πολύ εύκολα είδα κάποιους όχι μόνο να βγάζουν συμπεράσματα για το ποιος είναι και το τι είναι στην φωτο αλλά ακόμα και για το εάν δεχόμαστε επίθεση, σπεύδοντας να ενστερνιστούν απόψεις που εμένα προσωπικά με προβληματίζουν.
Και με προβληματίζουν για δύο λόγους.
Πρώτον για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ώστε να μπορούν να αρθρώνονται προβληματισμοί για το εάν δεχόμαστε επίθεση ή και εγώ δεν ξέρω τι.
Και δεύτερον η ευκολία κάποιων ενώ δεν είχαν πάρει θέση μέχρι προχθές στο κείμενο του Απέριττου να ενστερνιστούν τις απόψεις αυτές μόλις η κεντρική εξουσία εξέφρασε αυτές τις απόψεις την στιγμή που τα έχει κάνει θάλασσα (εκ του αποτελέσματος) αφήνοντας μου την αίσθηση ότι δεν έχει σημασία τι λέει κάποιος αλλά τι εκφράζει, που για μένα είναι τουλάχιστον επικίνδυνο και ανεύθυνο θυμίζοντας μου άλλες χώρες πέρα από τον Ατλαντικό.
Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε σημείο να είναι πιθανόν ο οποιοσδήποτε να κατηγορηθεί για το οτιδήποτε μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή. Θα μπορούσα να κατηγορηθώ εγώ, πολλές φορές απλά δεν έτυχε να ξεσπάσει φωτιά κάποια φορά γυρνώντας σε κάποιο δάσος. Και πως θα φαινόταν σε τρεις παππούδες όταν δύο περίεργοι τύποι, ανεβαίνουν στο βουνό, σε σημεία που δεν υπάρχει δρόμος και μετά ξεσπάει φωτιά; Μπορεί να φαινόταν σαν εμπρηστές την στιγμή που εκείνοι το μόνο που έκαναν ήταν να ψάχνουν για μια περίεργη τρύπα που τελικά δεν βρήκαν κιόλας.
Αναρωτιέμαι τι θα γίνει εάν αυτός που έσπασαν στο ξύλο δεν ήταν τίποτα άλλο από κάποιον που απλά ήταν στο δάσος για να ψάξει για εμπρηστές… Όχι ότι είναι πιθανόν, αλλά η τακτική αυτή της καταδίκης πριν την δίκη μου θυμίζει άλλες χώρες, στην Ανατολή.
Αυτό που θέλω να πω και θα μπορούσα να πω απλά με δύο λέξεις, είναι λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει την στιγμή που έχει καεί όλη η Πελοπόννησος, για ψυχραιμία δεν το συζητώ καν…


Παλιά στα χρόνια μου... λέμε τώρα,
έλεγαν ότι θα ψηφίσουν ακόμα και τα δέντρα...
Ερώτηση κρίσεως.
Τώρα ποιός θα ψηφίσει;

LuX
28-08-07, 10:15
Τα είπα εξ αρχής και δεν έχω να πω περισσότερα
Γενικά το όλο στόρυ με τη φωτό το θεωρώ ύποπτο
Γιατί πολύ απλά δε δείχνει τίποτα απ όσα καταγγέλλει

λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει όντως !!!!!



Δ.

Μιχάλης
28-08-07, 10:22
Καλημέρα, φίλοι μου. Κοιτάζοντας ξανά και ξανά την περίφημη φωτογραφία, έχω ένα σωρό ερωτήματα και γεγονότα που δεν μου κολλάνε καθόλου μεταξύ τους. Έχουμε μια φωτογραφία να ανεβαίνει στο Μεταφυσικό με την απορία εάν το ΅πλάσμα΅που εμφανίζεται είναι ανθρώπινο ή κάτι που θα έπρεπε να απασχολήσει την κρυπτοζωολογία. Αργότερα, γίνεται η αποκάλυψη ότι στο σημείο εκείνο, λίγο παρακάτω, υπήρξε φωτιά. Το πλάσμα αυτό δεν φαινόταν με γυμνό μάτι αλλά μόνο στη φωτογραφία, οπότε η κατεύθυνση του θέματος ξεκινά από μεταφυσική, για να καταλήξει στη συνέχεια σε συνομωσιολογική, σχετικά με το τι δουλειά είχε ένα τέτοιο περίεργο άτομο σε ένα σημείο όπου αργότερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Την πυρκαγιά αυτή ή έστω τον καπνό της, δεν τα βλέπουμε σε καμία φωτογραφία, ενώ φαντάζομαι πως λογικά θα έπρεπε να έχουν τραβηχτεί, γιατί, αν μη τι άλλο, εάν η περίπτωση εμπρησμού από το συγκεκριμένο άτομο ευσταθούσε, μια φωτογραφία απόδειξη με τον καπνό, θα έπρεπε να υπάρχει.
Γίνεται, λοιπόν ένα τέτοιο θέμα, από ένα μέλος που για πρώτη φορά συμμετέχει στο φόρουμ, ξεκινά από κρυπτοζωολογία και καταλήγει σε κυνήγι μαγισσών, όπως αναπόφευκτα θα κατέληγε, μέσα στο κλίμα οργής και παράνοιας που επικρατεί αυτές τις μέρες και εγώ τελικά αναρωτιέμαι αν βλέπω καλά αυτό που βλέπω μεγεθύνοντας τη φωτογραφία. Αναρωτιέμαι, επίσης, τι ακριβώς καθιστά αξιόπιστο έναν οποιονδήποτε μάρτυρα και μάλιστα κατά 100%. Ως γνήσιος Έλλην κι εγώ, αδυνατώ να ξεφύγω από το χαρακτηριστικό του λαού μου, που είναι η συνομωσιοπαράνοια και αναρωτιέμαι αν όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν δεν είναι παρά μέρος της παραπληροφόρησης, εσκεμμένης και μη και αυτή η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν ξεφεύγει από την κριτική μου.
Σαφώς και η φωτογραφία θα έπρεπε να καταλήξει στα χέρια των ειδικών, όπως και έγινε, γιατί ξέρετε είναι επικίνδυνο πράγμα να θέτουμε σε φοβερό κίνδυνο έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να είχε πάει στο δάσος για οποιονδήποτε άλλο λόγο αν και παραμένει ισχυρό κίνητρο το ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να δοθεί στην αποκατάσταση των πληγών, αντί να μετατρέπει ένα σωρό επίδοξους Ιντιάνα Τζόουνς σε κυνηγούς κεφαλών.
Με λίγα λόγια, αμφιβάλω απόλυτα για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και για τις συνδέσεις που έγιναν. Πιθηκάνθρωπο δεν βλέπω πουθενά, Βριλ ακόμα περισσότερο μιας και το ανθρώπινο αυτό πλάσμα δεν μοιάζει σε τίποτα με τις περιγραφές της φανταστικής φυλής των Βριλ και έχω αρκετές αμφιβολίες για το εάν έχουμε τη φωτογραφία του εμπρηστή ή κάποιου που είχε ανέβει στο βουνό, είδε τον καπνό λίγο παρακάτω και το έβαλε στα πόδια είτε για να ειδοποιήσει τις αρχές είτε για να μην τον εμπλέξουν σε κάτι που ίσως να μην έκανε. Όπως είπα και παραπάνω, όμως, το λόγο τον έχουν οι ειδικοί για να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Άπαν
28-08-07, 10:22
Ακολουθεί το αυθεντικό αρχείο όπως μας το απέστειλε η χρήστρια mirloon.
Η μόνη αλλοίωση ως προς την αρχική φωτογραφία είναι η περαιτέρω συμπίεση ώστε να είναι πρακτικό το "ανέβασμα" (upload) στο Διαδίκτυο.

Αυθεντική Φωτογραφία (http://img169.imageshack.us/img169/2184/img7478dw2.jpg)

Το copyright της φωτογραφίας ανήκει στη mirloon και τη Κοινότητα του Μεταφυσικού.Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή του αρχείου χωρίς την άδεια των κατόχων.

Antonia
28-08-07, 10:34
Βρε παιδιά ας ηρεμήσουμε λιγάκι...

Η κοπέλα απ' όσο γνωρίζω τράβηξε κάποιες φωτό ως δημοσιογράφος και όταν αργότερα στο γραφείο της άρχισε να τις μελετά καλύτερα για να διαλέξει κάποιες που θα της ήταν χρήσιμες στην εργασία της, πρόσεξε αυτό το "ξένο" σημείο στη φωτογραφία.
Το ότι μπήκε στο φόρουμ μας και έστειλε σε προσωπικό e-mail μετά από συνομιλία τη φωτογραφία για να έχει μια δεύτερη γνώμη, δε νομίζω πως είναι ύποπτο. Επίσης, δεν ήταν -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- υποχρεωμένη να στείλει άλλες 10 φωτό για να πειστούμε πως βρέθηκε στο βουνό για να βγάλει φωτογραφίες της φωτιάς. Σε λίγο θα αρχίσουμε να κατηγορούμε αυτή για τον εμπρησμό! :eek:

Ουφ... χωρίς πολλά λόγια: απογοητεύομαι με την ταχύτητα που το θέμα αλλάζει κατευθύνσεις και με την ευκολία που βγάζουμε όλοι συμπεράσματα. Τελικά μήπως όλοι έχουμε τον αστυνόμο Μπέκα μέσα μας;;

:( Θα το σκεφτώ πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα μου ζητηθεί να "ανεβάσω" μια φωτό... Καλή σας μέρα!

Μιχάλης
28-08-07, 10:40
Βρε παιδιά ας ηρεμήσουμε λιγάκι...

Η κοπέλα απ' όσο γνωρίζω τράβηξε κάποιες φωτό ως δημοσιογράφος και όταν αργότερα στο γραφείο της άρχισε να τις μελετά καλύτερα για να διαλέξει κάποιες που θα της ήταν χρήσιμες στην εργασία της, πρόσεξε αυτό το "ξένο" σημείο στη φωτογραφία.
Το ότι μπήκε στο φόρουμ μας και έστειλε σε προσωπικό e-mail μετά από συνομιλία τη φωτογραφία για να έχει μια δεύτερη γνώμη, δε νομίζω πως είναι ύποπτο. Επίσης, δεν ήταν -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- υποχρεωμένη να στείλει άλλες 10 φωτό για να πειστούμε πως βρέθηκε στο βουνό για να βγάλει φωτογραφίες της φωτιάς. Σε λίγο θα αρχίσουμε να κατηγορούμε αυτή για τον εμπρησμό! :eek:

Ουφ... χωρίς πολλά λόγια: απογοητεύομαι με την ταχύτητα που το θέμα αλλάζει κατευθύνσεις και με την ευκολία που βγάζουμε όλοι συμπεράσματα. Τελικά μήπως όλοι έχουμε τον αστυνόμο Μπέκα μέσα μας;;

:( Θα το σκεφτώ πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα μου ζητηθεί να "ανεβάσω" μια φωτό... Καλή σας μέρα!

Αντωνία, από εσένα μαθαίνω πως η κοπέλα είναι δημοσιογράφος. Δε νομίζω να την κατηγορήσαμε για κάτι, απλά καταλαβαίνεις πως από τη στιγμή που ανεβάζει μια τέτοια φωτογραφία σε τόσο ύποπτους και δύσκολους καιρούς, θα είναι και προετοιμασμένη για την όποια κριτική, η οποία προκύπτει από τις σκέψεις του καθενός μας. Φυσικά και δεν θεωρώ ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια, αλλά από τη στιγμή που ο καθείς μπορεί να πει τη γνώμη του, θεωρώ υποχρέωσή μου να καταθέσω και τις δικές μου σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα που προκύπτει. Όπως έχω τονίσει ήδη δύο φορές έως τώρα, εφόσον η φωτογραφία πήρε το δρόμο που έπρεπε να πάρει, η ευθύνη για την εξαγωγή συμπερασμάτων βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Άπαν
28-08-07, 11:18
Το video-ντοκουμέντο το οποίο πιθανώς να απεικονίζει εμπρηστές στον Υμηττό την ίδια ημέρα με τη λήψη της φωτογραφίας που παρουσιάζουμε σε αυτό το νήμα (thread) .

Video (http://www.youtube.com/watch?v=W_zXGBcb_9Y)

excellent
28-08-07, 13:13
Ένας εμπριστής δεν θα πήγαινε ντάλα μεσημέρι να βάλει φωτιάΓιατί δηλαδή να μην το έκανε; Στο βίντεο που μας δίνει ο apan και το οποίο κυκλοφορεί σε όλα τα κανάλια και αποδεδειγμένα απεικονίζει τους εμπρηστές εν δράσει, γιατί βάζουν φωτιά "ντάλα μεσημέρι";
---
λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει όντως !!!!!:eek::eek::eek:
---
Κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει να μιλάμε πλέον για την φωτογραφία. Η φωτογραφία έφτασε στις αρχές και αυτό έχει σημασία. Από εκεί και πέρα ας βγάλουν εκείνοι τα συμπεράσματά τους.

xontro_mpizeli
28-08-07, 13:48
Η φωτογραφία βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Οι φωτιές όμως συνεχίζονται... Κ είναι πιθανό να έχουμε νέες εστίες, οπουδήποτε στην Ελλάδα!

Εύχομαι κ ελπίζω να μην υπάρξουν άλλα θύματα...


Έχω φίλους στον Πύργο και φοβάμαι για την τύχη τους...Ελπίζω να πάνε όλα καλά απόψε...


Κ εγώ ... :(



Υ.Γ: -Πριν ένα μήνα είχαμε εκλογές στην Τουρκία
-Σε λίγες μέρες έχουμε εδώ, στην Ελλάδα...


Ας μην ξεφύγω καλύτερα από το θέμα. Ας ηρεμήσουν τα πράματα, κ στη συνέχεια, θα ανοίξω ένα θέμα σχετικό των "καυτών" ημερών που ζούμε...

thibaios
28-08-07, 21:15
Δεν είχα παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή του, έτσι με καλύπτουν ορισμένες τοποθετήσεις αλλά θα ήθελα με την ευκαιρία να τοποθετηθώ σε ορισμένα θέματα. Καταρχήν, το πλέον σωστό ήταν να δοθεί η φωτογραφία στις Αρχές, όπως και έγινε άλλωστε. Από εκεί και πέρα δεν είμαστε ούτε ειδικοί ούτε και Δικαστές για να γνωμοδοτήσουμε. Εκείνοι θα κρίνουν για το εάν ο συγκεκριμένος, που μου φαίνεται εντελώς άνθρωπος και ούτε Βριλ ούτε πιθηκάνθρωπος, είχε ανέβει στο βουνό για να βάλει φωτιά ή για ένα απλό κατούρημα.
Θα πρέπει, μέσα στις τραγικές αυτές στιγμές να διατηρηθεί μια στοιχειώδης ψυχραιμία και να μην αναλωθούμε όλοι οι Έλληνες σε ένα κυνήγι μαγισσών, που μόνο άσχημα αποτελέσματα θα μπορέσει να έχει και τίποτε άλλο.
Εκείνο που προέχει είναι να σβήσουν οι φωτιές και να αποκατασταθούν όσο γίνεται οι πολλές πληγές, τόσο στο περιβάλλον όσο και στους ανθρώπους. Φυσικά και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και ίσως και να γίνει, αν και αμφιβάλω για το εάν αυτές θα αποδοθούν δίκαια ή αν τελικά θα αλλάξει τίποτα.
Ζούμε σε μια χώρα που εύκολα ξεχνάει δυστυχώς. Σε λίγες ημέρες, όταν οι αλαλαγμοί των καναλιών σταματήσουν, όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, αν σας ακούγομαι απόλυτος), θα έχουν ξεχάσει και τις πυρκαγιές και τον κόσμο που χάθηκε και την οικολογική καταστροφή και όλα τα άλλα. Τα δάση θα παραμείνουν καμμένα και οι νεκροί θα εξακολουθήσουν να είναι νεκροί.
Δυστυχώς, αρκετό καιρό πριν την εκδήλωση των πυρκαγιών της Πελοποννήσου, με βασάνιζαν οράματα φωτιάς, θανάτου και μιας άνευ προηγουμένου καταστροφής που θα συνέβαινε, την οποία όμως δεν μπορούσα να προσδιορίσω. Τα οράματά μου ήταν ιδιαίτερα ισχυρά και τα είχα εκμυστηρευθεί σε φιλικό μου πρόσωπο. Να ήταν, άραγε, η προειδοποίηση της καταστροφής της Πελοποννήσου; Ειλικρινά δεν ξέρω, πάντως περιλάμβαναν εικόνες με φλόγες να καίνε τα πάντα, με ανθρώπους να ουρλιάζουν και να πεθαίνουν, με ουρανούς που μαύριζαν και γίνονταν κόκκινοι σαν αίμα και με τη θάλασσα να κοχλάζει.
Τα οράματά μου έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Για μήνες τώρα δεν με αφήνουν ήσυχο. Βλέπω και άλλα, όμως θα προτιμούσα να μην τα αναφέρω, όχι για να καλλιεργήσω μια ατμόσφαιρα δήθεν μυστηρίου αλλά γιατί έχω μέσα μου την απέλπιδα αίσθηση που λέει και ο λαός, ότι δηλαδή αν δεν μιλήσεις για αυτά, ίσως και να μη συμβούν. Η Σαμοθράκη και η Θεσσαλονίκη τριγυρίζουν στα οράματά μου συνέχεια αλλά δεν καταλαβαίνω τι ρόλο έχουν να παίξουν σε όλα αυτά. Παράλληλα, βλέπω την εικόνα ενός ανθρώπου που έρχεται, ο οποίος από όπου περπατάει, η φύση βλασταίνει ξανά και γεμίζει λουλούδια.
Τα μοιράζομαι μαζί σας αυτά τα οράματα και έχετε το ελεύθερο να νομίσετε ό,τι θέλετε για μένα, ειλικρινά δεν με απασχολεί αν θα με θεωρήσετε μυθομανή, αλαφροίσκιωτο, τρελό ή οτιδήποτε άλλο.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=827068
Σεισμική δόνηση στη Σαμοθράκη μια ημέρα μετά. Τι ακριβώς συμβαίνει::::: :eek:

mirloon
30-08-07, 17:27
τη φιγουρα την ειδα αργα το απογευμα εκεινης της ημερα που εβλεπα τις φωτο....στην αρχη -στο μακρυνο της -νομιζα πως ηταν ανθρωπος αλλα κανοντας ζουμ ιν δεν μπορεσα να καταλαβω τι ακριβως ειναι

ναι επισης και μια γιαγια στον Υμηττο που πηγε να αναψει το καντιλι στον αντρα της!!!

αγαπητε φιλε,
θα ηθελα να σε ενημερωσω οτι πηγαινω συχνα βολτες στο βουνο,εχω μεγαλωσει στη φυση και δεν καθομαι να φωτογραφιζω το δασος για να βρω υπόπτους...ισα ισα ειμαι η πρωτη που ειπα οτι μπορει να ειναι ανθρωποι που πηγαν βολτα ή εθελοντες.....Εγω απλα εβγαζα φωτογραφιες γιατι ειναι η δουλεια μου τετοια που επρεπε να φωτογραφισω αυτο που γινοταν εκεινη τη στιγμη στην περιοχη μου.Λιγες ωρες μετα ειδα οτι κατι "παραξενο" ειναι στην φωτογραφια....δεν ειπα αν ειναι ανθρωπος εξωγηινος,καλικατζαρος,καταχθονιος ή οτι αλλο μπορει να γραφτει σε ενα φορουμ ..απλα επειδη ειμαι ανθρωπος με ανοιχτο μυαλο και δεν αποκλειω τιποτε στη ζωη κι επισης καποιος μπορει να ειχε πιο παρατηρητικο ματι απο εμενα,εστειλα τις φωτογραφιες για να μελετηθουν απο ανθρωπους που ασχολουνται ,εχουν ενδεχομενος δει κατι παρομοιο(ΑΝ ειναι κατι ,και δεν ειναι παιχνιδι του φακου).
Σε ευχαριστω
ΥΓ.δεν συνηθιζω να βγαζω φωτογραφιες και να τις στελνω απο δω κ απο κει

Μηνά μιλάς σε έναν άνθρωπο που το δάσος και γενικότερα τη φύση την έχει σα δεύτερο σπίτι του .
Από που προκύπτει πως ο φωτογραφιζόμενος είναι εμπρηστής ;
Εγώ σου λεω πως βρίσκεται εκεί για να κάνει την ανάγκη του ....
Δε βλέπω πουθενά καπνούς !
Και γιατί η φίλη που έβγαλε τη φωτό δεν τράβηξε τη περιοχή να καίγεται ;
Και γιατί αφού δε μπόρεσε να ξαναφωτογραφίσει δε πήγε να σβήσει η να βοηθήσει ;

Αν δεν ήμασταν ζώα και αυτοί που πληρώνονται από όλους εμάς έκαναν καλά τη δουλειά τους δε θα υπήρχε κατάσταση έκτατης ανάγκης !

Τώρα αν θεωρείται σωστό να καθόμαστε στους καναπέδες και να ρουφιανεύουμε χωρίς να έχουμε αδιάσειστα στοιχεία τι να σου πω .... ΚΑΝΤΕ ΤΟ !



Εφιάλτης δεν υπήρξα ούτε πρόκειται να υπάρξω και αν δω κάποιον να βάζει φωτιά ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω . !
Ειδικά αν η απόσταση από τον εμπρηστή είναι τόσο κοντινή όσο φαίνεται απ τη φωτογραφία....
Φτερά θα έβγαζα .....!

Δε θέλω να μιλήσω άλλο γιατί αυτό το σαββατοκύριακο είδα πολλά που με έκαναν να βγω απ τα ρούχα μου και εκτός των άλλων βρίσκομαι σε κατάσταση καραέκτατης ανάγκης και γω ο ίδιος

Δ.

α ειδες οτι υπαρχει καπνος )εκτος αν θες να δημοσιευσω ολες τις φωτο που τραβηξα απο εκεινη την ωρα και μετα!

2ον-δεν ειναι δουλεια μου να παω να σβησω την φωτια.Υπαρχουν εκπαιδευμενοι αντρες γιαυτο.Αν ειναι να πηγαινει ο καθε ΑΣΧΕΤΟΣ να ...σβησει υποτιθεται τη φωτια τοτε θα γινοταν μπαχαλο.

3ον -δεν νομιζω οτι πηγαινα να πιασω μονη τον φερομενο ως υποπτο οτι θα μπορουσα...οποτε ακυρο να εβαζα φτερα

4ον -δεν νομιζω πως ειναι ρουφιανια να στελνεις την φωτογραφια που νομιζεις οτι κατι δειχνει και μπορει να βοηθησει τις Αρχες.Αυτο ειναι βοηθεια!

5ον-Κι εγω ειμαι επιφυλακη!!!!!


Τα είπα εξ αρχής και δεν έχω να πω περισσότερα
Γενικά το όλο στόρυ με τη φωτό το θεωρώ ύποπτο
Γιατί πολύ απλά δε δείχνει τίποτα απ όσα καταγγέλλει

λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει όντως !!!!!



Δ.


αγαπητε LUX ΔΕΝ καταγγελω τιποτε.Απλα μια ερωτηση εκανα η κακομοιρα .....ΜΗΠΩς ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ βλεπει ΚΑΤΙ που ΔΕΝ βλεπω?????????

δεν μας λες ομως τι βλεπεις εσυ!

σε ευχαριστω πολυ ANTONIA.....κι εγω επισης δεν θα ξαναασχοληθω να ζητησω την γνωμη τριτων και να ανεβασω φωτογραφια σε φορουμ.Ευχαριστω παντως για τις λιγες μερες φιλοξενειας

Αντωνία, από εσένα μαθαίνω πως η κοπέλα είναι δημοσιογράφος. Δε νομίζω να την κατηγορήσαμε για κάτι, απλά καταλαβαίνεις πως από τη στιγμή που ανεβάζει μια τέτοια φωτογραφία σε τόσο ύποπτους και δύσκολους καιρούς, θα είναι και προετοιμασμένη για την όποια κριτική, η οποία προκύπτει από τις σκέψεις του καθενός μας. Φυσικά και δεν θεωρώ ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια, αλλά από τη στιγμή που ο καθείς μπορεί να πει τη γνώμη του, θεωρώ υποχρέωσή μου να καταθέσω και τις δικές μου σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα που προκύπτει. Όπως έχω τονίσει ήδη δύο φορές έως τώρα, εφόσον η φωτογραφία πήρε το δρόμο που έπρεπε να πάρει, η ευθύνη για την εξαγωγή συμπερασμάτων βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Nαι,δεν με κατηγορειται !!!απλα ειμαι υποπτη που δεν στελνω 1GB φωτογραφιες!!!!Ειναι πολυ ευκολο να κατηγορειται καποιον χωρις να ξερετε καν γιατι!

Σταματηστε να κατηγορειτε χωρις λογο ανθρωπους που δεν ξερετε.

ΜΑΡΙΑΝ

Άπαν
31-08-07, 09:36
Αγαπητή mirloon,
η φωτογραφία σου απεικονίζει κάτι που αντικειμενικά είναι ασαφές.
Οι περισσότεροι δίνουν την ερμηνεία του εμπρηστή,άλλοι του αναρριχιτή,άλλοι του παράξενου πλάσματος κτλ.
Είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια προσέγγιση που είτε να είναι αρνητική απέναντί σου είτε είναι εντελώς διαφορετική από τη δική σου.
Νομίζω ότι οι περισσότεροι καλωσορίσαμε την πρωτοβουλία σου να μας παραχωρήσεις τη φωτογραφία σου και γενικότερα γνωρίζω ότι έτυχες άριστης υποδοχής.
Αν κάποιες απόψεις,θεωρείς ότι σε αδικούν,μπορείς ελεύθερα να απαντήσεις όπως όλα τα μέλη αυτής της κοινότητας.Δεν είναι ανάγκη να υπεραντιδράς,να κάνεις δηλώσεις αποχώρησης,να γίνεται η συμπεριφορά σου σπασμωδική.

Σε τελική ανάλυση - αγαπητή mirloon - εσύ ζήτησες την άποψη της κοινότητας του Μεταφυσικού.Οι πέντε (5) σελίδες που ,όλοι μαζί, αφιερώσαμε για το σχολιασμό της φωτογραφίας σου αποδεικνύουν ότι μας προκάλεσε το ενδιαφέρον.
Είσαι ελεύθερη να κάνεις ό,τι θέλεις.Να φύγεις,να παραμείνεις, να συζητήσεις,να καταθέσεις περισσότερα στοιχεία.Do what thou wilt...

Αλλά σε παρακαλώ μη κάνεις 4-5 συνεχόμενες δημοσιεύσεις (posts) στο ίδιο νήμα γιατί είναι παραβίαση των όρων συμμετοχής που μπορείς να βρεις στο link της υπογραφής μου.Για οποιαδήποτε προσθήκη σε κάποια δημοσίευσή σου,υπάρχει το κουμπί http://www.metafysiko.gr/forum/images/buttons/edit.gif .

Καλή συνέχεια.

mirloon
01-09-07, 22:55
Aγαπητοι χρηστες και συντονιστες του μεταφυσικου,

συγνωμη για την αναστατωση που σας προκαλεσα με τα συνεχομενα ποστ αλλα δεν γνωριζα τους ορους οπως επισης δεν γνωριζουν και αλλοι εφοσον ασκουν κριτικη στο προσωπο μου .Δεν ειδα ομως κανενα ποστ ,εκτος της χρηστριας <Αntonia>,να συμβουλευει αλλους χρηστες προς συμμορφωση.(βλ.ΟΡΟΙ ΠΕΡΙ ΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑΣ ,ΥΦΟΥΣ)
Οσο για το αν εκανα δηλωσεις αποχωρησης ....εγω απλα ειπα οτι θα ξανασκεφτω πολυ αν θα ζητησω την γνωμη τριτων,,τωρα ο αγαπητος <apan@samos>δεν ξερω πως υπεθεσε οτι δηλωνω αποχωρηση.Αν θελω να αποχωρησω δεν προκειται να κανω δηλωσεις,απλα φευγω.Παιδια ειμαστε?
Οσο για τα περαιτερω στοιχεια ειμαι ετοιμη οποιος θελει να του απαντησω σε κατι,ευχαριστως.

Σας ευχαριστω λοιπον ειλικρινα για την φιλοξενια και για τις πεντε σελιδες που αφιερωσατε στην φωτογραφια που εβγαλα.Σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να δημιουργηθει ολη αυτη η αντιπαραθεση,συμβαινουν ομως κι αυτα.Αυτο που με ενοχλησε ομως και αντεδρασα "υπερβολικα"συμφωνα με τον <apan@samos> ειναι γιατι οι ανθρωποι κρινουν-κατακρινουν τοσο ευκολα καποιον μονο κ μονο επειδη εβγαλε μια φωτογραφια κ την ανεβασε σε ενα φορουμ.(βλ.LUX)Ο φιλος LUX δεν θελησε πρωτα να ρωτησει αν εχω αλλη φωτο με καπνο,φωτια ή τι αλλο μπορει να εχω στα χερια μου, απλα εκρινε σωστο να με κατηγορει ως βλακα,ανοητο,υποπτο,ρουφιανο,οτι ειδα τον εμπρηστη(?)κ δεν ετρεξα να τον πιασω(?),δεν ετρεξα να σβησω τη φωτια(?) ,μη φυσιολατρη-ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΞΕΡΕΙ:confused:
.....γιαυτο ο εκνευρισμος μου και μαλιστα σε δυσκολες μερες οπως πολυ σωστα ειπε,διοτι εγω ειμαι μερα νυχτα στην δουλεια μου αυτον το καιρο ( λογω πυρκαγιων-εκλογων-ΔΕΘ)και αυτα που φτανουν στους δεκτες σας ειναι τα μισα απο αυτα που βλεπω κ ακουω...ο θρηνος ,η οργη ,η απογοητευση αυτων των ανθρωπων ειναι στη σκεψη μου καθε λεπτο.Οποτε οπως καταλαβαινετε η συναισθηματικη φορτιση ,η εξαντληση,ο εκνευρισμος,το στρες αν θελετε μιας τετοιας δουλειας μαζι με την ασκοπη κ αδικη κριτικη που δεχτηκα ειναι συνεπεια της υπερβολικης ισως αντιδρασης μου.Απο μερους μου ζητω συγνωμη για οτι εκανα ή δεν εκανα και απο κει και περα θα προσεξω να ειμαι λιγοτερο ευθικτη.

Σας ευχαριστω
με εκτιμηση
Μαριαν

mirloon
01-09-07, 23:46
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


επειδη λοιπον υπαρχουν ασαφειες...
η φωτογραφια ειναι απο canon 300D EOS REBEL
με τηλεφακο 100-300 mm

ο τιτλος της φωτογραφιας στο εμαιλ που εστειλα ηταν ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΦΩΤΟ ή παραξενο ον


τη φωτογραφια τραβηξα απο την ταρατσα του σπιτιου μου 20 λεπτα περιπου μετα την εκδηλωση της 1ς εστιας φωτιας

σε δευτερη φωτογραφια αμεσως μετα,στο πισω σημειο απο τη φιγουρα φαινονται καπνοι,,,δεν θεωρησα οτι επρεπε να την στειλω γιατι δεν ηταν το θεμα μας.

Μετα απο 30λεπτα με φωναξαν εκτακτως στην εργασιας μου κ αργα τη νυχτα φορτωσα τις φωτο στο σκληρο δισκο . ΤΥΧΑΙΑ ειδα μια φιγουρα κ λεω<ανθρωπος>!Κανοντας ζουμ ιν δεν μπορουσα να διακρινω τι ειναι .

εχοντας δει καποια εκπομπη προσφατα και διαβαζοντας στο ιντερνετ καποια περιγραφη οπου κατι μοιαζει με πιθηκανθρωπο , συνεδεσα τη φιγουρα με υποχθονιους ή δεν ξερω πως αλλιως τους λενε(αν υπαρχουν).
Θελοντας λοιπον μια γνωμη απο ανθρωπους που ασχολουνται συνεχεια με τετοια θεματα ,επικοινωνησα με την ομαδα του site και τους ενημερωσα οτι εχω μια φωτο κ θελω τη γνωμη τους αν βλεπουν κατι ή αν μπορουν να διακρινουν τι ειναι.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση ΔΕΝ εβγαλα τις φωτογραφιες για:
να γινω διασημη,
να κατασκευασω εκ των υστερων παραξενα οντα
να ρουφιανευσω τυχον ανθρωπους που πηγαν περιπατο ή οτι αλλο-

Akalyptos
02-09-07, 02:09
Hello everybody!!!
Calm down , νεοελινιστιί κουλάρετε!!!
1. Ο εμπρησμός είναι ΕΓΚΛΗΜΑ κατά του πλανήτη στο σύνολό του.
2. Είναι προτιμότερο να κατηγορηθούν 10 αθώοι και να κληθούν να αποδείξουν την αθωώητα τους από το να γλιτώσει 1 ΕΝΟΧΟΣ για το παραπάνω ΕΓΚΛΗΜΑ.
3. ΕΥΓΕ στο forum για την προσπάθεια και την προβολή διότι χωρίς ΦΥΣΗ δεν υπάρχει μετάΦΥΣΙΚΟ.
4. ΕΥΓΕ στην mirloon για δουλεία της και την παρατηρητικότητα της (keep going).
5. Ελευθερία δεν είναι η ασυδοσία ορισμένων και
6. Ρουφιάνος δεν είναι αυτός που καταδεικνύει την παράνομή πράξη που υφίσταται , αλλά αυτός που την κατασκευάζει ή την αποσιωπει.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΖΑ (ΠΟΛΙΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ...

LuX
02-09-07, 14:37
Αν και είπα πως δεν έχω να προσθέσω τπτ άλλο νομίζω πως τώρα οφείλω Μια μικρή αλλά σημαντική διευκρίνηση προς την κυρία μιρλούν αλλά και τους υπόλοιπους που προφανώς δε κατάλαβαν τι εννόησα και επεσήμανα .

Με απλά λόγια λοιπόν ..

Αρχικώς στο πρώτο και δεύτερο μου ποστ δεν απευθυνόμουν στην κυρία μιρλούν αλλά στους υπόλοιπους που έλαβαν κυρίως μέρος εις το παρόν θέμα που ενώ μερικές ημέρες πριν μαίνονταν κατά των δημοσιογράφων και τις δημοσιογραφικές τους αλχημείες (σε παρακείμενο θέμα)

http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2789

αποφάσισαν ,έκριναν ,καταδίκασαν και απέστειλαν εις τις αστυνομικές αρχές της χώρας μια εξ συμπτώσεως φωτογραφημένη από την κυρία μιρλούν φιγούρα ,ανεξαρτήτως της φυσικής υποστάσεως της (αν δηλαδή ήταν βρίλλ , υποχθόνιος , καταχθόνιος , πιθηκάνθρωπος , νεάτερνταλ , υπάλληλος τσίρκου , επισκέπτης από το παρελθόν η ότι άλλο ) με απίστευτη ευκολία και χωρίς να δουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του.
Αυτή η διαπίστωση αφορά πρώτον την υποκρισία και δεύτερον εκ του ασφαλούς επισφαλή ρουφιανιά .

Στο δεύτερο επίπεδο έχει να κάνει με τον τουλάχιστον έμμεσο αποπροσανατολισμό των αρχών οι οποίες αυτό τον καιρό βρίσκονται σε εγρήγορση προς τον εντοπισμό τέτοιων αηθών προσωπικοτήτων οι οποίες για διαφόρους προσωπικούς η άλλους λόγους ,προβαίνουν με απίστευτη ευκολία σε επικίνδυνους για τους πολίτες αλλά και για την ίδια τη χώρα εμπρησμούς .
Το ότι μπορούμε εξ αμελείας μας να κατηγορήσουμε και να καταδικάσουμε έναν αθώο δε το συζητώ καν, γιατί πιστεύω πως αν δε σας συμβεί δε θα το κατανοήσετε .

Φυσικά Αν το θέμα έμενε μόνο στην εξιχνίαση της οντότητας που παρουσιάζεται στη φωτό δεν θα είχα κανένα λόγο να παρέμβω αλλά αφού παρεκτράπει επειδή κάποιοι δύο- τρεις ίσως και ένας ,άρχισαν να ωρύονται νομίζοντας που έχουν πιάσει τον εμπρηστή και θέλησαν να εμπλέξουν τις αρχές για οιονδήποτε δικό τους λόγο, νομίζω πως όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι πολλοί έπρεπε να παρέμβουμε , ασχέτως αν το έκανα αρχικώς μόνος μου .
Και στη τελική αυτός η αυτοί ας έδιδαν μόνοι τους εις τις αρχές τη πληροφορία χωρίς να εμπλέξουν τη μεταφυσική κοινότητα εις την πράξη τους, αφού η τελευταία δεν αποτελείται μόνο από αυτούς/όν αλλά από πολλούς και διαφόρους .

Για πιο λόγο λοιπόν να χρεώνομαι και γω και άλλα μέλη του μεταφυσικού μια τέτοια φαιδρότητα;
Εδώ ο άλλος να μου πείτε ήθελε να φτιάξουμε μπλόγκ και να κατονομάζουμε τους εμπρηστές...!
ΕΛΕΟΣ ...!

Το γιατί αναγκάστηκα να προβώ σε αυτά τα πόστς το γνωρίζουν καλά δύο συντονιστές και μέλη της Πυθέας αφού τους το εξήγησα σε κατ ιδίαν συνομιλία μας .
Τα περί ανοησίας και ύποπτης συμπεριφοράς δεν αφορούσαν επίσης την κυρία μιρλούν αλλά κυρίως τους συντονιστές της κοινότητας (που παρεμπιπτόντως είναι όλοι μηδενός εξαιρούμενου φίλοι μου ~ αλλά και τους υπόλοιπους εντός & εκτός φόρουμ) και φυσικά δεν είχαν καμιά συνομωσιολογική χροιά παρά μόνο εμπεριείχαν απλούν ψήγμα στη πρακτική του να ανεβάζουνε οτιδήποτε ώστε να κάνουμε νούμερα η να προκαλούμε εντυπώσεις .
Βέβαια αυτό σε κάποιες εκ των περιπτώσεων μπορεί να είναι εφικτό και ωφέλιμο αλλά όχι σε τέτοιου είδους εθνικής σημασίας λεπτά θέματα .


Τέλος δέχομαι τη συγγνώμη της κυρίας μιρλούν που αν και της εξήγησα σε πμ το τι εννοούσα αλλά δε το έλαβε υπ όψιν της και συνέχισε να με κατονομάζει (βλ. LuX) καθώς και να με υποδεικνύει.

Παρ όλα τα όσα «έσουρα» στο παρόν νήμα ποτέ δεν αναφέρθηκα ονομαστικά σε κάποιον...
αφού προφανώς με ενόχλησε η συνολική στάση των παρευρισκομένων κατά το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο εις το φόρουμ ....
καθώς και η βεβιασμένη και άνευ λόγου ένταση και η λόγω των ημερών φορτισμένη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο φόρουμ ....
...παρά οι ατομικές πράξεις και τα γραφόμενα του καθενός , αφού ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων αλλά και το λεγόμενων του .
Αν και διαφωνώ καθέτως με προηγούμενο ομιλητή μοιάζει στο τέλος να του ξεφεύγει κάτι πολύ σημαντικό
δηλαδή πως ....

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΖΑ (ΠΟΛΙΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ...__________________
(αυτό ξανασκεφτείτε το και συνδέστε το με όλα τα παραπάνω... )



ΥΓ. Τα αρχικά πόστ μου δεν είχαν να κάνουν αν εννοήστε με τη καταστολή και την δίωξη αφού έγραψα πως ήδη η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη .
Κάποιος τηλεοπτικός σταθμός δίδει για παράδειγμα ένα εκατομμύριο ευρώ για τις πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών !!!!

ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ (μα είναι πρακτική αυτή ; )

Γιατί φίλοι μου και να πιάσουν τον εμπρηστή τι θα αλλάξει ;
Θα ξαναπρασινίσει ο τόπος ;
Θα κτιστούν εξ αρχής τα καμένα σπίτια ;
Θα αναστηθούν οι καμένοι άνθρωποι ;
ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ
Η αλήθεια είναι πικρή ...

Θα τον χώσουν 3-7 χρόνια φυλακή (όπου θα μάθει και άλλα πολλά κόλπα εκτός των εμπρηστικών )
Και μετά θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει τις όποιες δραστηριότητες του....

Ενώ αν το εκατομμύριο το έδιδε ο σταθμός ώστε να σπουδάσουν ορισμένα φτωχά παιδιά των κατακαμένων οικογενειών σίγουρα μερικά πράγματα θα άνθιζαν και πάλι σε αυτόν τον τόπο....

...και B)
φυσικά έχει να κάνει και με το πως Πρόληψη θεωρώ:
το δικαίωμα μου να κινούμε χωρίς να παρακολουθούμε και να φωτογραφίζομε εν αγνοία μου στα δάση και τη φύση αφού αυτά τυγχάνει να είναι oι τελευταίοι τόποι στο άμεσο περιβάλλον μου ,που μου επιτρέπουν να κινούμαι, να τρέχω, να ρεμβάζω και να νιώθω ακόμη ελεύθερος .

Συγγνώμη αν οραματίζομαι ένα κόσμο τόσο ελεύθερο ώστε να μπορώ να τρέχω άγρια και μανιωδώς ελεύθερος
(έτσι με έχουν κατασκευάσει .... τι να κάνω...)



Δ.

mirloon
02-09-07, 17:30
Επειδη οπως ειπα υπαρχει ενταση οφειλω να κανω την αρχη για να ριξουμε τους τονους.Γιαυτο ξαναζητω απο τον φιλο LUX ΣΥΓΝΩΜΗ και να του πω οτι δεν τον κατονομασα απλα ανεφερα το nickname του για να ξερουν οι χρηστες σε ποιανου χαρακτηρισμους αναφερομαι για να μην εχουμε αλλα.
Λυπαμαι που δεν ειχα δει νωριτερα το προσωπικο μηνυμα που μου ειχε στειλει γιατι ανεβασα ποστ για να εξηγηθω.Λιγες ωρες μετα ειδα το μηνυμα του οπου και του απαντησα....δεν εχω να χωρισω τιποτε με κανεναν κ ειναι λογικο να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις.
Επισης στην εν λογω φωτογραφια στις 2 εφημεριδες (ΜΠΡΑΑΒΟ παρατηρητικοτητα!)εχει δικιο ο Φιλος LUX ειναι προιον μονταζ γιατι εχω δει το συγκεκριμενο πλανο.Συμφωνω κ επαυξανω σε οσα λεει για τους τηλεοπτικους σταθμους και τις εφημεριδες(υπαρχουν κ εξαιρεσεις ομως).

LuX
02-09-07, 20:23
Στο προηγούμενο ποστ ειδικά προς το τέλος έχω κάνει κάποια ορθογραφικά λαθάκια.....μήπως θα μπορούσε να τα διορθώσει κάποιος αφού δε μπορώ εγώ (no edit) ...

Ευχαριστώ over...!

Δ.

Akalyptos
02-09-07, 22:34
Αγαπητέ Lux,
Η διαφωνία είναι αφετηρία ανταλλαγής απόψεων και θέσεων που μπορούν να παράγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Να σε ενημερώσω πάντως ότι το τελευταίο :
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΖΑ (ΠΟΛΙΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ...
δεν είναι κάτι που μου "ξέφυγε" , αλλά στάση ζωής και τρόπος σκέψης , εδώ και τουλάχιστον 18 έτη (μέχρι τα 17 δεν μπορώ να πω ότι είχα ξεκάθαρη θέση) , η οποία όμως δεν με εμποδίζει να κρίνω κατά περίπτωση τα γεγονότα.
Έχεις δίκιο να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα σου να έρχεσαι σε επαφή με την φύση ανενόχλητος , αλλά ... δυστυχώς το ίδιο ανενόχλητοι θα κάνουν βόλτα και οι καλοθελητές που θα σου στερήσουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ αυτό που τόσο σου αρέσει (και εμένα επίσης)... ;)
Απτά...

skeptic
03-09-07, 13:36
Ωραία τα λες φίλε, αλλά αυτό το τελευταίο με τη "ΜΑΖΑ" τι το θελες;
Μάζα είμαστε οι πολίτες;
Μπορεί βέβαια οι πολιτικοί και οι εκάστοτε εξουσιαστές έχοντες και κατέχοντες να θέλουν να μας βλέπουν ως μαζάνθρωπους και να μας μαζικοποιούν (παγκοσμιοποίηση, Μέσα ενημέρωσης της ΜΑΖΑΣ) αλλά εγώ τουλάχιστον προτιμώ να μας θεωρώ ως αυτόβουλα ελεύθερα σκεπτόμενα ανεξάρτητα όντα.
Και έτσι κανονικά θα επρεπε να μας βλέπουν όλοι αλλά δυστηχώς δεν συμβαίνει ποτέ αυτό..

Akalyptos
03-09-07, 16:28
Το έγραψα για να τονίσω τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι εκάστοτε εξουσιαστές(ΜΜΕ = Μέσα ΜΑΖΙΚΗΣ Ενημέρωσης , προτροπές για ΜΑΖΙΚΕΣ αντιδράσεις και αγώνες , για προσέλευση στις κάλπες κλπ)
Χαίρομαι πάντως που το έπιασες και αντέδρασες.
Η ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας και της ασυδοσίας ήταν είναι και θα είναι πολύ λεπτή και θα υπάρχουν πάντα καλοθελητές για να μας κατευθύνουν ΜΑΖΙΚΑ

mirloon
03-09-07, 16:33
Tελικα το...χασαμε γενικοτερα!Το θεμα μας ειναι η φωτογραφια και αν οντως καποιος ΒΛΕΠΕΙ κατι 'ή αν καποιος εχει δει κατι παρομοιο :eek:

Akalyptos
03-09-07, 17:24
Ουπς!!!
Έχεις δίκιο sorry παρασύρθηκα!!!
Αυτό που βλέπω είναι αυτό που βλέπουν και οι περισσότεροι ... ένα πιθανό εμπρηστή!!!
Παρόμοια ακριβώς πράγματα δεν μου έχει τύχει να δω άλλα μιας και ασχολείσαι με την φωτογραφία , παρατήρησε φωτό από τοπία , βράχια κλπ κλπ και θα εντοπίσεις σε αρκετές από αυτές την ύπαρξη μικρών κουκίδων φωτός που κανονικά δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί (με βάση τις συνθήκες λήψης).
Αρκετές από αυτές έχουν και ενδιαφέροντα σχήματα - σχέδια.
Παιχνίδια του διαφράγματος? κάτι άλλο?
who knows...

Antonia
03-09-07, 17:48
Μετά από αρκετές σελίδες "αναλύσεων", αντιπαραθέσεων, προτροπών κλπ. νομίζω πως ήρθε η ώρα να καταθέσω την άποψή μου μετά από μια πιο προσεκτική εξέταση της φωτογραφίας και με τη βοήθεια δύο ακόμα μελών του φόρουμ. Να σημειώσω πως η ανάλυση αυτή για μένα είναι 99% σίγουρη, αφήνοντας ένα μικρό ποσοστό να κάνουμε λάθος...

Η παρακάτω κατάθεση ανάλυσης σε καμία περίπτωση δεν είναι επαγγελματική, ωστόσο νομίζω πως είναι η φωτογραφία δεν μπορεί να αναλυθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ώστε να βγουν περισσότερα συμπεράσματα για την ταυτότητα αυτού που βλέπουμε αποτυπωμένο.

Παραθέτω τις σκέψεις μου μέσα από μια εικόνα και την αφήνω να μιλήσει μόνη της.

http://img211.imageshack.us/img211/9657/analysixv7.jpg

Στάδιο 1:
Στο φυσικό μέγεθος της φωτογραφίας, έχουμε το επίμαχο σημείο. Το παρατηρούμε και καταλήγουμε στην αναγνώριση μερικών στοιχείων.

Στάδιο 2:
Τα στοιχεία που αναγνωρίζονται είναι τα δύο άκρα ενός ανθρώπου, το κεφάλι του, η πλάτη του και ένα κωνοειδές αντικείμενο κρεμασμένο στην πλάτη, πιθανότατα καπέλο ψάθινο. Το χρώμα των άκρων είναι σκουρόχρωμο, άρα συμπεραίνουμε πως το άτομο είναι έγχρωμο. Το χρώμα των μαλλιών του είναι μαύρο, οπότε έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο μελαχρινό. Η φορά του σώματός του υποδηλώνει κίνηση προς τα αριστερά της φωτογραφίας.

Στάδιο 3:
Σκιαγράφιση του ατόμου, για καλύτερη κατανόηση της στάσης του σώματος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Σαφέστατα πρόκειται για άνθρωπο, μελαχρινό και έγχρωμο, που φέρει στην πλάτη του καπέλο για τον ήλιο.

Θεωρώ πως η φωτογραφία αν και αξιοπρόσεκτη, δεν έχει να προσφέρει καμία περαιτέρω βοήθεια στην αναγνώριση του ατόμου. Δεν διακρίνονται σημαντικά χαρακτηριστικά προσώπου για να ταυτοποιηθεί το άτομο, ούτε και φαίνεται κάποια ύποπτη ενέργεια.
Πρόκειται για έναν άνθρωπο που περπάταγε στο βουνό για χ-ψ λόγους, εν τούτοις τίποτα δεν αποδεικνύει πως πρόκειται για έναν εμπρηστή.

Προσωπικά κρίνω πως το θέμα με τη φωτογραφία έχει κλείσει, μια και όπως ανέφερα και στην αρχή του μηνύματός μου δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερη ανάλυση. Μπορείτε αν θέλετε να συνεχίσετε να καταθέτε απόψεις επί απόψεων, όμως για μένα θα είναι σα να προσπαθείτε να βγάλετε από μια μύγα ξύγγι...

Σας ευχαριστώ για το χρόνο.

Jimo SJ
30-07-13, 23:42
http://img166.imageshack.us/img166/1159/eikonajc5.jpg

Εικόνα 1:
Φαίνεται ξεκάθαρα μια μορφή, αγνώστου ταυτότητας.
Η μεγένθυση είναι στο 100% της πραγματικής φωτογραφίας.


http://img174.imageshack.us/img174/4240/eikona2oe7.jpg

Εικόνα 2:
Το ίδιο τοπίο λίγα λεπτά αργότερα, χωρίς την ίδια μορφή να φαίνεται.


Θα ηταν δυνατόν να ξαναβάλετε την πρώτη φωτο?γιατί δεν την εμφανίζει.