PDA

Επιστροφή στο Forum : Ισραηλινοί χάκερ δρούσαν ως κατάσκοποι για λογαριασμό εταιρειών


Perseas
26-06-05, 23:15
Υποκλοπή μέσω ιών
Ισραηλινοί χάκερ δρούσαν ως κατάσκοποι για λογαριασμό εταιρειών

30/05/05 15:23

Ιερουσαλήμ
Το μεγαλύτερο δίκτυο βιομηχανικής κατασκοπείας του Ισραήλ πιστεύουν ότι εξάρθρωσαν οι αρχές της χώρας. Μεγάλες εταιρείες είχαν προσλάβει προγραμματιστές για να γράψουν ιούς οι οποίοι εισέβαλλαν στους υπολογιστές των ανταγωνιστών τους.

Συνολικά 16 στελέχη και δύο προγραμματιστές συνελήφθησαν «σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην κατασκοπεία βιομηχανίας και αγοράς στο Ισραήλ» δήλωσε ο Ρ.Χιντί, επικεφαλής της έρευνας.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν εμπλέκουν έναν εισαγωγέα αυτοκινήτων, δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και το μεγαλύτερο δορυφορικό κανάλι της χώρας. Αν και η αστυνομία δεν ακόμα έχει ολοκληρώσει τη διερεύνηση σε έγγραφα και αρχεία, τα θύματα των εταρειών φαίνεται ότι έχασαν χιλιάδες πελάτες και αντγωνιστικές προσφορές λόγω των υποκλοπων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις κατηγορούμενες εταιρείες είχαν καταφύγει σε τρις μεγάλες εταιρείες ιδιωτικών ερευνών προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στους υπολογιστές των ανταγωνιστών. ένας Ισραηλινός προηταμματιστής έγραψε ένα ιό για λογαριασμό τριών από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών ερευνών του Ισραήλ.

Οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ κατέφυγαν σε έναν προγραμματιστή και απέκτησαν έναν ιό ο οποίος μόλυνε τους υπολογιστές των ανταγωνιστών μέσω φαινομενικά αθώων e-mail.

Το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για την κλοπή πληροφοριών σχεδιάστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, από τον 41χρονο Ισραηλινό προγραμματιστή Μάικλ Χεφράτι, ο οποίος συνελήφθη στο Λονδίνο μαζί με τη σύζυγό του, Ρουθ Μπρίερ. Και οι δύο κρατούνται κρατείται εν όψει ακρόασης για την έκδοσή τους.

Η αστυνομία συνέλαβε στελέχη μιας εταιρείας που εισάγει αυτοκίνητα Volvo και ήθελε να κατασκοπεύσει έναν εισαγωγές Volkswagen, στελέχη δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που κατασκόπευαν μια τρίτη εταιρεία, και το μεγαλύτερο δορυφορικό κανάλο, το YES, το οποίο κατηγορείται ότι κατασκόπευε το μεγαλύτερο καλωδιακό κανάλι, το HOT.


, με πληροφορίες από Associated Press
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr, στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=627834&lngDtrID=252