PDA

Επιστροφή στο Forum : Περίεργο σύμβολο (κειμενο με φωτο)


Walking_Hawk
28-08-07, 19:34
[IMG]Γεια σας παιδιά!!!!! Εδώ και καιρό έχω προσέξει σε τοίχους της πολης μου και σε σχολεία ένα σύμβολο που θυμίζει κάτι σαν σβάστικα αλλά από οτι μου είπαν ανηκει στη Χρυσή Αυγή!!! :confused: Αν κάποιος ξέρει τι είναι ας μου πεί και εμένα για με έχει μπερδέψει πολλύ :confused:

xontro_mpizeli
28-08-07, 20:04
Τσέκαρε το (ήδη υπάρχον) θέμα περί σβάστικας:

Σβάστικα στην Πανεπιστημίου (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=965&highlight=%F3%E2%DC%F3%F4%E9%EA%E1)





Υ.Γ: Το θέμα αυτό θα συγχωνευθεί σε λίγη ώρα....

Walking_Hawk
29-08-07, 11:34
Ευχαριστώ Mpizeli αλλά δίαβασα τα άρθρα που μου εισηγήθηκες αλλά μιλάει μόνο για τη σβάστικα και δε δίνει πληροφορίες για το σύμβολο μου δείχνει η φώτο. Τελως πάντων ευχαριστώ και αν γνωρίζεις κατι άλλο θα με βοηθούσε πολλύ!!! :rolleyes:

echosan
29-08-07, 11:37
Σε ποία πόλη μένεις ;

Walking_Hawk
29-08-07, 12:21
Μένω στη Κύπρο!! Μήπως το έχεις δεί και συ? Γνωρίζεις κάτι?

echosan
29-08-07, 12:25
Πολλές φορές στο Αιγάλεω. Είναι βλέπεις από το "Θύρα 12" της τοπικής ομάδας.

Και επειδή μοιάζει να είναι 12 ή ίσως 121 έγινε ο συνυρμός.
΄
Καμιά φορά τα πιο πολύπλοκα ερωτήματα λύνονται με τον πιο απλό τρόπο.
Ισχύει βέβαι και το αντίθετο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Walking_Hawk
29-08-07, 12:29
Ξέρεις σκέφτηκα οτι θα ήταν από ομάδα αλλά το περίργο είναι ότι συνήθως δίπλα του είναι η σβάστικα και οι λέξεις "Χρυσή Αυγή" και σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κανένα τάγμα. Πάντως Ευχαριστώ :D :cool:

echosan
29-08-07, 12:33
Υπάρχει και σε άλλα σημεία στη πόλη το ίδιο σύμβολο;

Walking_Hawk
29-08-07, 12:41
Το σύμβολο αυτό το έχω δει στο λύκειο και το γυμνάσιο της πολης μου αλλά η φωτογραφία είναι από ένα σωκάκι σε μια οδό με καταστήματα. Επίσης το έχω δει και στα θρανία, τοιχους κτλ του λυκείου. Μια φορά έτυχε να δώ κάποιον να το σχιματίζει, τον ρώτησα τι συμβολίζει και μου είπε πως ανήκει στη "Χρυση Αυγη"!!! :confused: Βέβαια έχω παρατηρήσει πως με τον κατάλληλο συνδιασμό σχιματίζει σβαστικά. Εσύ τι νομίζεις φιλε echosan?? :cool:

echosan
29-08-07, 13:02
Για να στο είπε κάτι θα ξέρει παραπάνω.

marilita
29-08-07, 13:36
για δες αυτο....http://www.xrushaugh.org/ :)
δεν γνωριζω λεπτομεριες,εχω ακουσει οτι τους λενε "χρυσαυγιτες",ειναι πολυ παθιασμενοι και δεν εχω ακουσει καθολου καλα λογια...!ισως παλι να κανω και λαθος!παντως απο εκει ειναι το συμβολο!αν διαβασεις πληροφοριες-γιατι ειμαι στη δουλεια,ενημερωσε μας!

evripidis
29-08-07, 13:56
Όπως σε έδωσε η marilita το link της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής, βλέπεις ότι υπάρχει αυτό ως κεντρικό σύμβολο της.

Επιπλέον, είπες ότι ρώτησες έναν που το έκανε και σε είπε ότι είναι της Χρυσής Αυγής.

Οπότε στην προκειμένη περίπτωση, δεν νομίζω να είναι κάτι άλλο.

Faeron
29-08-07, 16:40
Εχω δει αυτο το συμβολο αλλα, δεν νομιζω οτι αναφερεται σε ομαδα.. Απ'οτι εχω ακουσει απο παιδια που το σχεδιαζουν, ειναι πραγματι της χρυσης αυγης.
:confused: :confused: :confused:

Walking_Hawk
29-08-07, 18:16
Παιδιά ευχαριστώ νομίζω πως μου λύθηκε η απορία αρα πάμε για άλλα θέματα!
Τα λέμε την επόμενη φορά !!!!! :p :D :cool:

NAVMAN
29-08-07, 19:37
Αν βοηθάει αυτό που θα πω, το σύμβολο αυτό χωρίς τις δύο πλαϊνές κάθετες γραμμές (δηλαδή όταν είναι σαν το ανάποδο τελικό S τετραγωνισμένο) είναι ένα ιδεόγραμμα για τον εαυτό, την προσωπικότητα, την ατομική υπόσταση, το εγώ, το προσωπικό συμφέρον.

Οι δύο κάθετες γραμμές παραπέμπουν σε δύο ίδιες καταστάσεις, οντότητες η σύμβολα και άρα το μεσαίο κομμάτι διπλό και συνδυασμένο μας κάνει την σβάστικα.

Συνεπώς το σημάδι θα μπορούσε να πάρει διάφορες ερμηνείες όπως φασιστικά θα πολεμήσουμε ή θα αγωνιστούμε για το προσωπικό συμφέρον μας ή αφού είναι εθνικιστές για το συμφέρον της χώρας μας. Όποιος το σχεδίασε ήταν πολύ ψαγμένος.

forgion
29-08-07, 22:09
Αυτο το συμβολο ειναι το αρχαιο ελληνικο συμβολο
μαιανδρος. Χρησιμοποιειται και σαν αρχιτεκτονικο διακοσμιτικο
στις μερες μας με την διαδοχικη του επαναληψη
περισσοτερα εδω
Μαιανδρος (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%C F%82_(%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%BA%C F%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE))

skeptic
29-08-07, 23:05
Πρόκειται για σύμβολο κεκκαλυμένης σβάστικας.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστική οργάνωση.
Δυστηχώς ο Χίτλερ δανίστηκε ελληνικά αρχέγονα σύμβολα και τα μαγάρισε.

Walking_Hawk
30-08-07, 11:30
Φίλε sceptic τις ίδιες πληροφορίες είχα και εγώ σχετικα με το σύμβολο. Απλά με παραξένεψε οτι βρισκόταν σχεδόν παντού στην πόλη!!! :confused: Βέβαια πάντα είναι γραμμένο με σπρέι!!!!!

skeptic
30-08-07, 12:07
Xρυσή Αυγή=Golden Dawn=A.C OTO ;)

Ierofantis
30-08-07, 15:30
Πρόκειται για σύμβολο κεκκαλυμένης σβάστικας.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστική οργάνωση.

Xρυσή Αυγή=Golden Dawn=A.C OTO

Φίλε Sceptic έγραψες άνωθεν αυτά.....όμως έχω μερικές παρατηρήσεις...


Δεν πρόκειται για σύμβολο κεκκαλυμένης σβάστιγκας. Είναι το σύμβολο της κυκλικής ροής των πάντων.. "Τα πάντα Ρεί".... Ο λεγόμενος Μαίανδρος....

Η Χρυσή Αυγή είναι μιά Οργάνωση που αντιπροσωπεύει τον Λαικό Εθνικισμό. Με λίγα λόγια τον Εθνικοσοσιαλισμό ή αλλιώς Εθνόκοινωνισμό όπως ονομαζόταν την περίοδο του Ιωάννη Μεταξά. Είναι μιά πολιτική ομάδα η οποία πρεσβεύει ένα κατεξοχήν άλλο πολίτευμα απο αυτό που βιώνουμε. ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι πολίτευμα και θεσμός όπως είναι και ο κομμουνισμός και ο Φασισμός. Ένα πολίτευμα με αρχές, βάσεις, πιστεύω, ουσία και άλλα.....
Ουδεμία σχέση του κινήματος της Χρυσής Αυγής με την αποκρυφιστική οργάνωση της Golden Dawn του Mac Gregor Mathers. Ουδεμία σχέση... Η ονομασία Χρυσή Αυγή (για το κίνημα) επάρθηκε λόγω του πόθου των μελών και στελεχών της εν λόγω κίνησης για μιά Νέα Χρυσή Αύγή στο Έθνος και στην πολιτεία. Όπως και η σβάστιγκα, έτσι και η ονομασία Χρυσή Αύγή είναι και έχουν σχέση με τον Ήλιο. Η σβάστιγκα είναι το κατ' εξοχήν Ηλιολατρικό σύμβολο το οποίο χάνεται στα βάθη της ιστορίας και του χρόνου...Απο τις Ινδίες, το Περού, την Βόρεια Ευρώπη, Στα βάθη της Αφρικής και φυσικά στην Ελλάδα η Swastiga είναι ένα σύμβολο παγκόσμιας Δυναμικής. Ένα σύμβολο που συμβολίζει την Κυκλική Ροή του Κόσμου, Τον ήλιο γεωμετρικός, Τις εναλλασόμενες εποχές ( φθινόπωρο, χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι), την Γέννηση -Θάνατο και την Αναγέννηση. Είναι ένα απο τα ποιό Ιερά Σύμβολα. Ένα σύμβολο Απολλώνιο που Πυρπολεί κάθε βάρβαρη σκέψη και νεοτροπία. Το άνω Θρώσκω μόνο με την swastiga μπορεί να εκφραστεί εν τελεία αρμονία....


Αυτά περί της swastigas πρός στιγμήν......


To ότι χρησιμοποιήθηκε απο τον Αδόλφο Χίτλερ και συνδέθηκε αφελώς και ανοήτως με άλλες καταστάσεις και γεγονότα είναι ένα θέμα πρός τεράστια συζήτηση. Το σύμβολο αυτό κατ' εξοχήν είναι Ιερότατο.

Να είστε καλά....

Walking_Hawk
30-08-07, 17:26
Φίλε Ierofanti συμφωνώ απόλυτα στο ότι η σβάστικα είναι παρεξηγημένη!! Ερώτηση: Αυτοί που χρησιοποιούν τα πιο πάνω σύμβολα ξέρουν τι σημαίνουν ή απλά λόγω του φανατισμού τους τα σχηματίζουν παντού ? :cool: (Αναφέρομαι πάντα στα σημερινά δεδομένα!!!!!!! )

Faeron
30-08-07, 17:51
Μαλλον δεν εχουν ιδεα!! Ξερω ενα παλικαρι που ζωγραφιζει σε θρανια, καρεκλες και τοιχους, σβαστικγες, πεντακτινα αστρα και εβραικα αστρα, μονο και μονο επειδη του ερεσουν! :confused: Αν δεν ξερει καποιος τι πρεσβευει αυτο που σχεδιαζει ή δεν το πιστευει, καλυτερα να μην το κανει!!

Walking_Hawk
30-08-07, 17:58
Συμφωνώ μαζί σου φίλε Faeron!!!!! :cool:

skeptic
01-09-07, 11:10
Είναι το σύμβολο της κυκλικής ροής των πάντων.. "Τα πάντα Ρεί"....
Φίλε Ierofanti, τα πάντα ρει σημαίνει τα πάντα μεταβάλλονται και δεν μένουν τα ίδια (..και ουδέν μένει προσθέτει ο Ηράκλειτος), δεν έχει σχέση με κυκλικές ροές και μασονικά ουροβόρα φίδια.. Aν σήμαινε αυτό που λες τότε θα έλεγε "τα πάντα ανακυκλώνονται" αλλά δεν το είπε αυτό..
Όσο για τη χρυσή αυγή έχω άλλες πληροφορίες αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ εδώ.

beetlejuice
01-09-07, 13:49
και μασονικά ουροβόρα φίδια


Ενα απο τα συμβολα που κοσμουν το μενταγιον μου ειναι και ο ουροβορος οφις. Αυτο σημαινει οτι ειμαι Τεκτονας; :eek: Ο ουροβορος οφις ειναι παναρχαιο συμβολο που συνανταται σους περισσοτερους απο τους αρχαιους πολιτισμους στον πλανητη. Για να γινει αποσυμβολισμος του χρειαζομαι σελιδες. Ειναι κριμα να βαζουμε ταμπελες στα συμβολα. Ανηκουν σε ολους! :cool:

skeptic
01-09-07, 15:15
Δεν ξέρω αν είσαι τέκτονας ούτε με νοιάζει, αυτό που ξέρω είναι ότι ο ουροβόρος όφις χρησιμοποιείτο και χρησιμοποιείται από μασόνους διαφόρων αποχρώσεων ως κύριο έμβλημα τους.
Και αυτό που λέω ισχύει.
Συνεπώς όπου τον βλέπουμε θα πρέπει τουλάχιστον να μας ξυπνά κάποια αισθητήρια ...

εμάς τους..."βέβηλους"

beetlejuice
01-09-07, 16:10
Δεν ξέρω αν είσαι τέκτονας

:eek: Δεν ειμαι!

Συνεπώς όπου τον βλέπουμε θα πρέπει τουλάχιστον να μας ξυπνά κάποια αισθητήρια ...


Τα αρχεγονα συμβολα ειναι συμβολα και κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν πρεπει να οικειοποιουνται απο κανεναν και απο καμια ομαδα ανθρωπων. Ο καθεις ειναι ελευθερος να τα χρησιμοποιει αναλογα με το εαν τον εκφραζουν. Η αληθεια ειναι οτι εψαξα στην wikipedia ομως οι πληροφοριες που εχουν για τον Ουροβορο ειναι ελλειπεστατες και ιστορικα ανακριβεις (οπως για παραδειγμα οτι "λατρεύεται ως σύμβολο κατά τους πρώτους μετά Χριστόν χρόνους). Για τους ενδιαφερομενους υπαρχει το βιβλιο "Οφιολατρεια" (εκδ. Αρχετυπο, 2002), οπου και θα βρειτε ενα ολοκληρο κεφαλαιο αφιερωμενο στον Ουροβορο. Επισης μια πολυσελιδη μελετη ειχε κανει και το περιοδικο ΙΧΩΡ προ ολιγων ετων, δυστυχως ομως ειμαι μακρια απο το αρχειο των περιοδικων μου για να αναφερω συγκεκριμενο τευχος.


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/0/00/500d1.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/b/b7/500d2.jpg

Παρ'ολα αυτα δε θα διαφωνησω με τον skeptic ως προς την χρησιμοποιηση του ουροβορου απο τους Τεκτονες. Παραπανω λεπτομερεια απο το παλιο πεντακοσαρικο με τον Ουροβορο και την γνωστη τεκτονικη χειραψια! :p

Akalyptos
02-09-07, 11:15
Το σύμβολο είναι ο γνωστός Μέανδρος που κοσμεί πάμπολλα αρχαία μνημεία

skeptic
02-09-07, 17:23
Θα προσθέσω κάτι τελευταίο για τη Χρυσή Αυγή και κλείνω.
Η Χρυσή Αυγή κατέληξε να χρησιμοποιεί αυτό το σύμβολο κεκαλυμένης σβάστικας προφανώς για μη προκαλεί το δημόσιο αίσθημα χρησιμοποιώντας απευθείας ναζιστικά σύμβολα όπως για παράδειγμα την κυρτή σβάστικα της Θούλης που απ'ότι φαίνεται περιέργως δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει στο εξώφυλο του πρώτου τεύχους του ομώνυμου περιοδικού της το 1980.

http://img510.imageshack.us/img510/3859/435pxha1coverox5.jpg

Και παρακάτω η 100% όμοια κυρτή σβάστικα της Θούλης, μυστική εταιρεία προθάλαμος του Ναζιστικού κόμματος:
http://www.hexen2039.net/Hexen2039pics2/hexen-graphites/Graphite_Thule.jpg

Προσέξτε επίσης ότι στο περιοδικό χρησιμοποιούν εκτός από τη σβάστικα και τον επεκτεινόμενο με 4 βέλη σταυρό ένα σύμβολο που χαρακτηρίζει αρκετές νεοναζιστικές οργανώσεις όπως η Combat18(1=Adolf 8=Hitler) League Review:

http://img525.imageshack.us/img525/9459/leaguereviewwt2.jpg

Bρίσκεται κεκαλυμένος ακόμα και σε σύμβολα κομμάτων όπως το ΛΑΟΣ, τυχαία λέτε;

Περισσότερα:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hrisi_Avgi