Επιστροφή στο Forum : Φωτογραφίζοντας τους νεκρούς, Σύρος (Μιλτιάδης Τσαπόγας-ΚΑΝΕ)
beetlejuice
12-09-07, 16:20
http://explorers.gr/articles/f18.jpg
Φωτογραφίζοντας τους νεκρούς, Σύρος (Μιλτιάδης Τσαπόγας-ΚΑΝΕ)
Δείτε το φωτορεπορτάζ στο ------> http://explorers.gr/show.php?action=f&id=49
Ας πούμε δυο λόγια, κοιτάζοντας μαζί φωτογραφίες, για το μεγαλειώδες μα παραμελημένο αρκετά παλαιό νεκροταφείο των αρχόντων στη Σύρο, που είναι κρυμμένο ανάμεσα σε λογής δέντρα, πεύκα, φοίνικες και κυπαρίσσια. 'Αριστες κατοικίες για κόρακες και άλλα νεκροπούλια, που φωλιάζουν κάνοντας συντροφιά σε θαυμαστά αγγελικά πλάσματα που φυλάσσουν τους αριστοκρατικούς τύμβους.
Ο ξεχασμένος αυτός χώρος βρίσκεται περίφρακτος στο κέντρο της συνολικής έκτασης του κοιμητηρίου του Αγίου Γεωργίου της Ερμουπόλεως, στο δρόμο για την 'Ανω Σύρο.
Εδώ θέλω να πω για όλους του φίλους που διάβασαν το άρθρο και είδαν τις φωτογραφίες, ότι πολύ σύντομα πρόκειται να προσθέσω στην αποστολή extra φωτογραφικό υλικό από απογευματινές ατμοσφαιρικές λήψεις, οι οποίες λόγω χώρου και σκοτεινότητας δεν παρουσιάστηκαν στο περιδικό Mystery όπως αυτές.
xontro_mpizeli
12-09-07, 18:28
Φοβερό το φωτορεπορτάζ σου Μίλτο!
Αναμένουμε τις -σίγουρα- ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που προανέφες ότι θα προστεθούν στο υπάρχον κείμενο!
Η Ομάδα Πυθέας πήρε Φωτιά! Τα καλύτερα ... έρχονται!!!! :)
Exω παει Συρο αλλα δεν ςχω δει ουτε μια ταμπελα να με ενημερωνει γιαυτα τα εργα τεχνης
Τι ειμαστε τελικα ποτε δε θα μπορεσουμε να μαθουμε τους θυσαυρους αυτου του τοπου
Μπραβο ρε παιδια υπεροχη δουλεια παντα τετοια και καλυτερα
Και εγώ έχω πάει στη Σύρο διακοπές και πράγματι δεν υπάρχει καμία επιγραφή για το νεκροταφείο αυτό. Είναι πράγματι ένα αριστούργημα και μακάρι να ήξερα την ύπαρξή του για να το επισκεφτώ...
Είμαι από αυτούς που έχω πάει στη Σύρο και δεν είχα ιδέα για αυτό. :(
Μιλάμε για γλυπτικά αριστουργήματα ! :eek:
Εκπληκτική δουλειά, συγχαρητήρια Μίλτο :)
Τελικά η Ελλάδα κρύβει (ευχάριστα) απρόοπτα σε κάθε γωνιά της. Φτάνει να έχεις το μικρόβιο και να ψάχνεις να τα ανακαλύψεις :D
Πολύ καλη δουλειά Μίλτο, ευγε ;)
Δημήτρης Μπρικιάτης
13-09-07, 23:47
Είναι όντως υπέροχο. Φοβερή φωτογράφηση. Ασχολούμαι κι εγώ με τη φωτογραφία κι έχω κάνει μία συλλογή απο τοπία και ηλιοβασηλέματα. Αλλά μάλλον είναι άσχετο αυτό.
Αυτό όμως θα πεί "Σεβασμός στον Νεκρό". Τους τιμούν με επιτήμβια αριστουργήματα.
Όταν θα πάω στα ραδίκια τέτοιο να μου κάνετε...
Melhisedek
14-09-07, 15:48
Πολύ ωραία δουλειά.Αν και θα προτιμούσα να έβαζες και μια μεταφυσική πινελιά. ;)
Φίλοι μου σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Τα γλυπτά του κοιμητηρίου της Ερμουπόλεως είναι όντως αριστουργήματα αν και σχετικά άγνωστα όπως είπαμε. Έλληνα και Julliet, για την ταμπέλα που κάνετε λόγο σας ενημερώνω ότι υπάρχει, κι αν βρεθείτε πάλι στη Σύρο, μπορείτε να τη δείτε κάπου κοντά στο νοσοκομείο της πόλης. Όπου να ναι δηλαδή με λίγα λόγια για κάποιον που δεν ξέρει προς τα που πέφτει το κοιμητήριο. Κάποιοι τέτοιοι λόγοι συνήθως, όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη διαφήμιση, κράτουν πάντοτε τον απλό ταξιδιώτη μακριά από τις διάφορες ομορφιές του τόπου μας. Κατά την ταπεινή μου όμως γνώμη, κάποιες φορές ίσως να είναι και καλύτερα, αν αναλογιστούμε ότι σ'ένα μέρος σαν κι αυτό, θα ήταν άκρως αντιαισθητική η παρουσία των τουριστών.
Φίλε Μελχισεδέκ θα διαφωνήσω μαζί σου, καθώς πιστεύω ότι σε μια παρουσίαση με τέτοιες εικόνες η "μεταφυσική πινελιά" υπάρχει ήδη από το ίδιο το αντικείμενο και δε χρειάζεται περαιτέρω σάλτσες.
Αγαπητέ Φίλε Μίλτο μπράβο για το πολύ ενδιαφέρον αρθρο σου....
Πολύ ωραιες φώτο...
Και μην χάνεσαι.... οταν ανεβεις Αθήνα ξέρεις απο που πρέπει να περάσεις...
Σε περιμένουμε....
Καλη δύναμη και επιτυχία σε οτι επιθυμείς...
Θανασης
Βεβαίως και ξέρω Θανάση, μου έχετε λείψει όλοι σας πραγματικά!
Σ'ευχαριστώ για τα τιμητικά σου λόγια.
Melhisedek
02-10-07, 21:32
Σκοπεύω σύντομα να επισκεφτώ το νησί και θα με ενδιέφερε να ήξερα τους μύθους,τους θρύλους και τις παραδόσεις,γενικά ό,τι μεταφυσικό ακούγεται γύρω από αυτό το νεκροταφείο.Δεν είναι σάλτσες αγαπητέ.Για μεταφυσικό μιλάμε.Θα το εκτιμούσα αν μπορούσες να παραθέσεις κάτι.Σε ευχαριστώ.
Μάλλον παρεξήγησες αυτό που είπα Μελχισεδέκ. Όταν αναφέρθηκα σε "σάλτσες", σαφώς και δεν ενοούσα τους θρύλους. Άλλωστε στην Πυθέας αλλά και στα περιοδικά που γράφουμε κάποιοι από εμάς, αναφερόμαστε πάντοτε στις παραδόσεις και σε όλα τα παράξενα ενός τόπου. Όταν σου μίλησα για "σάλτσες", ήθελα να σου δείξω ότι κάτι που δεν υπάρχει, καλό είναι να μην το δημιουργούμε, έτσι απλά για να υπάρχει και κάτι το "μεταφυσικό". Σαφώς και δεν σου είπα πως εσύ ενοούσες αυτό, απλώς εγώ το ανέφερα.
Επίσης, θρύλους σχετικά με το κοιμητήριο δε συνάντησα, παρόλο που οτιδήποτε έχει γραφτεί για εκείνο το έχω στην κατοχή μου. Αν θέλεις ιστορικά στοιχεία, βεβαίως και μπορώ να σου δώσω σε κάποια ίσως συνάντηση του metafysiko. Το μόνο που άκουσα εάν σε ενδιαφέρει είναι ότι κάποια εποχή μέσα στο κοιμητήριο ζούσε ένας άνθρωπος, ο οποίος κοιμόταν εάν δεν κάνω λάθος στον υπόγειο χώρο ενώς τάφου.
Ελπίζω να σε βοήθησα και όπως σου είπα, αν σε ενδιαφέρει τόσο, στη Χριστουγεννιάτικη συνάντηση θα χαρώ πολύ εάν το επιθυμείς να σου δώσω κάποια βιβλία.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.