PDA

Επιστροφή στο Forum : UFO στην Πιερία


beetlejuice
18-09-07, 11:35
Φωτογραφια ενος ΑΤΙΑ μας εστειλε πριν απο λιγα 24ωρα επισκεπτης του metafysiko.gr .Τραβηχτηκε στις 26/6/2007 στην παραλια της Πιεριας με μια Pentax k10d με φακο 400 mm. O μαρτυρας αντιληφθηκε την υπαρξη του αντικειμενου στο πλανο 2 ωρες μετα τη ληψη της. Το σφαιρικο αυτο αντικειμενο βρισκεται στο μεσον και πανω του καδρου και εχει γινει αναλυση του πανω και δεξια στο κοκκινο κουτακι:


http://img300.imageshack.us/img300/1029/ufopieriaas5.jpg


Σχολια;

lifo
18-09-07, 12:25
Τί σχόλια μόνο γενικά πράγματα:P. Πολύ καλή foto και φένετε σαφώς αυθεντική. Μπορεί να υπήρχε και σε άλλα treads. Αρκετά καλή φωτογραφία. Ευχαριστώ:)

evripidis
18-09-07, 12:36
Μια καλή φωτογραφία, αλλά για μένα δεν είναι αυθεντική. Γνώμη μου.

Κάποιες ερωτήσεις προς τον φωτογράφο, εάν ήθελε να διευκρινίσει...

Κάποιος άλλος το αντιλήφθηκε;
Έγινε θέμα γενικά στον τύπο (τοπικό ή πανελλαδικό) ;
Εγώ βλέπω κάποιες 1000δες κόσμου, κανένας άλλος δεν πήρε χαμπάρι;

Εμένα με φαίνεται σαν ένας βόλος που παίζαμε μικροί, ή απλά μια 3D σφαίρα του 3D max.

Ειλικρινά θα ήθελα πολύ να είναι αληθινό (που φυσικά μπορεί και να είναι - γνώμη μου πως δεν είναι) αλλά... :(

edit

ΥΓ. Βέβαια το ότι το αντιλήφθηκε στην φωτογραφία 2 ώρες μετά, ίσως απαντάει στα ερωτήματά μου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις..

xontro_mpizeli
18-09-07, 12:47
Αν όντως είναι αυθεντική η φτογραφία πρόκειται για Α.Τ.Ι.Α (Αγνώστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο - όχι κατ'ανάγκην εξω-γήινο).

Φαντάζομαι το αντικείμενο αυτό θα είχε γίνει αντιληπτό κ από άλλους που βρισκόντουσαν στην παραλία εκείνη την ώρα.



Μπορεί να υπήρχε και σε άλλα treads

Τι ακριβώς εννοείς ; :confused:

lifo
18-09-07, 13:51
Aπλώς λέω πως μπορεί να το δημοσίευε σε ένα άλλο θέμα γενικά για άγνωστα αντικείμενα στο forum. Eλπίζω να έγινα κατανοητός:P. Eυχαριστώ:)

Julliet
18-09-07, 13:53
Μμμμ...και εμένα (δυστυχώς) δεν μου φαίνεται αληθινό αυτό το "ufo". Μου κάνει εντύπωση που δεν το αντιλήφθηκε και κάποιος άλλος εκεί, μιας και είναι μεγάλο το μέγεθός του αν και έχει γίνει μακρινή λήψη. Δηλαδή κάνει "ΜΠΑΜ"...δεν μπορεί να το αντιλήφθηκε 2 ώρες μετά...γνώμη μου.

tsilof
18-09-07, 13:59
Γενικά είμαι αρκετά δύσπιστος με τέτοιες φωτογραφίες και θα συμφωνήσω με κάποια απ'τα προηγούμενα μέλη που μίλησαν για την "απροσεξία" τόσου κόσμου...

Βέβαια, πάντα υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να είναι όντως κάτι από ΑΤΙΑ (και πολύ σωστά επισημαίνει ο Μπίζελος, πως ΑΤΙΑ δεν είναι απαραίτητα τα σκάφη με τα πράσινα ανθρωπάκια -με τις κεραίες στο κούτελο- μέσα :D

Candela
18-09-07, 22:14
Λιοπον! Εκεινη η μερα ηταν Η ΠΙΟ ΖΕΣΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!!! Οταν η θερμοκρασια εφτασε στα 78 στον ηλιο και 48 στη σκια...και ειχαμε blackouts συνεχως, δε θυμαστε;;;!!! Ακομα με τρεμουλα στα χερια τη θυμαμαι, ειχα εξεταση εκεινη τη μερα... Γι'αυτο η γνωμη μου καταλαβαινετε... (αρχιζω να σκεφτομαι διαφορα τωρα :mad: - μηπως η θερμοκρασια εφτανε τοσα επειδη... :eek: ) ΟΠΑ!

fantom_girl
18-09-07, 23:20
Αγαπητέ φίλε έχω δει πολλές φωτογραφίες η δική σου φτάνει στα όρια του πραγματικού παρόλα αυτά πρέπει να σας ενημερώσω ότι η Πιερία λόγο της τοποθεσίας της (το βουνό των μυστήριων) έχει διάφορα τέτοια φαινόμενα
2ον η ταχύτητα του συγκεκριμένου αντικειμένου μπορεί να ήταν τόσο μεγάλη που πραγματικά μπορεί απλά κατατυχη να πιάστηκε στον φακό…(???????????? ) το μόνο που ίσως το κάνει πιστευτό είναι ότι είναι μέρα και έτσι η χρήση Photoshop και άλλων προγραμμάτων θα ήταν μάλλον φανερή……αλλά και ταυτόχρονα ίσως ευκολότερη .Τέλος έχω μια ερώτηση στον φωτογράφο τι ακριβώς φωτογράφιζες?????? Το τοπίο? Τον κόσμο? Τον φίλο σου με την σακούλα (μόνο αυτός φαίνεται ολόκληρος και θα μπορουσες να πεις ότι του έκανες πλάκα!!!)
Αν η απάντηση είναι τον κόσμο παρακαλώ παρατηρήστε πόσος κόσμος κοιτούσε προς το σημείο που εμφανίσθηκε εγώ μέτρησα καμία 10 μόνο μέσα στην θάλασσα οι άλλοι στην παράλια????? Δεν το είδε κανείς άλλος??????

Άποψη μου fake αλλά καλή προσπάθεια…. :cool:

Akalyptos
19-09-07, 01:03
beetlejuice , από την φωτό όπως είναι στο post σου , δεν ήταν και ιδιαίτερα εύκολη η όποια επεξεργασία (μικρή ανάλυση) , αλλά από μια πρώτη εξέταση πρόκειται για κάποια μπάλα από τους λουόμενους που έχει πάρει ύψος.
Σε αυτό το συμπέρασμα με οδηγούν οι μετρήσεις (επαναλαμβάνω ότι από τη φωτό του post μπορεί να κάνω λάθος) απόστασης του αντικειμένου , οι οποίες δείχνουν ότι το αντικείμενο είναι περίπου πάνω από τις πρώτες ομπρέλες ή λίγο πριν και περίπου 8-15 μέτρα ψηλά.
Αυτό που δεν μπορώ να προσδιορίσω είναι το μέγεθος του αντικειμένου και θα ήταν σημαντικό.
Αν θέλεις βάλε ένα link με την αυθεντική φώτο , ώστε να γίνουν καλύτερες μετρήσεις.

SAM_502
19-09-07, 09:13
μηπως ηταν κατι διαφημιστικο?βλεπε μπαλονι.

περαν αυτου που καλη φωτο και μου κανει εντυπωση αυτο το συνηθες το παρατηρησα μετα τη ληψη της φωτο.ηταν μηπως εν κινηση αυτο το αντικειμενο?τοσο γρηγορη ωστε να μη το δει το ανθρωπινο ματι?

Candela
22-09-07, 00:13
περαν αυτου που καλη φωτο και μου κανει εντυπωση αυτο το συνηθες το παρατηρησα μετα τη ληψη της φωτο.ηταν μηπως εν κινηση αυτο το αντικειμενο?τοσο γρηγορη ωστε να μη το δει το ανθρωπινο ματι?


Πολυ σωστη παρατηρηση.

Γιατι το γεγονος οτι δεν το ειδε "κανεις αλλος" στη παραλια δε σημαινει ακομα οτι ειναι η δουλεια του Photoshop...

Ειμαι η υποστηρικτης να πιστευω στις συμπτωσεις. Οπως σ'αυτη τη περιπτωση. Oπως παρατηρησε ο SAM.

Μιχάλης
22-09-07, 09:38
Κι εγώ είμαι δύσπιστος γενικά με τέτοιες φωτογραφίες (προσοχή, με τις φωτογραφίες και τις οφθαλμαπάτες και όχι με τους μάρτυρες).
Η Πιερία είναι ένας τόπος που όντως έχουν καταγραφεί διάφορα παράξενα φαινόμενα, μεταξύ των οποίων και το φαινόμενο - ζήτημα των ΑΤΙΑ, ωστόσο η φωτογραφία θα πρέπει να εξεταστεί από διάφορες απόψεις μέχρι να ισχυριστούμε ότι καταγράφει κάτι παράξενο, αλλόκοτο και δεν είναι κάτι άλλο, μια πολύ πιο "πεζή" εξήγηση, δηλαδή. Από όσο θυμάμαι δεν υπήρξε καμία αναφορά σε μέσα ενημέρωσης για περιστατικά ΆΤΙΑ εκείνο το διάστημα.
Σχετικά με το εάν το είδαν και άλλοι μάρτυρες, κάτι τέτοιο οπσδήποτε θα αύξανε την αξιοπιστία του περιστατικού, ωστόσο ξέρουμε ότι όλοι οι άνθρωποι συνήθως δεν βλέπουν το ίδιο πράγμα ή μπορεί ο δίσκος να μην ήταν ορατός με το μάτι αλλά μέσα από το φωτογραφικό φακό. Ακόμα, θέλω να παρατηρήσω ότι, ενώ φαίνεται μερικοί άνθρωποι να κοιτάζουν προς εκείνη την κατεύυνση, μην ξεχνάτε ότι συνήθως όλοι μας περπατάμε και δεν κοιτάμε στον ουρανό, για αυτό μη σας κάνει εντύπωση ότι, με τον τρόπο ζωής και τους ρυθμούς μας, ακόμα και αν εμφανιζόαν ένας ιπτάμενος δίσκος στον ουρανό μιας πόλης, ελάχιστοι θα τον παρατηρούσαν. Γιατί ελάχιστοι κοιτάζουν ψηλά.

VassilisParalia@gmail.com
23-09-07, 21:18
Ο τυπος με την σακουλα δεν ειναι φιλος μου και ειναι 200μ μακρια. Με 400mm φακο ειναι η φωτο.

Προς απογοήτευση αυτων που δεν πιστεύουν στην αυθεντικότητα της εικόνας τους πληροφορό οτι υπάρχει το original RAW αρχείο 10MB της μηχανής (όσοι γνωρίζουν από ψηφιακή φωτογραφία καταλαβένουν γιατι) και διαθέσιμο σε οποινο επιθυμεί να του ρίξει μια πιο καλή ματιά και να μου ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. Και οχι αν και κατα πόσο ειναι αληθηνό. Γιατί ΕΙΝΑΙ.

Aristotelis
25-09-07, 17:40
Έστω ότι η φωτογραφία δεν είναι "πειραγμένη", έχουμε και λέμε:
Η ατμόσφαιρα την μέρα και την ώρα της λήψης δεν είναι καθαρή. Φαίνεται στον ουρανό αν το προσέξει κανείς. Το σφαιρικό αντικείμενο αν ήταν πράγματι μακριά θα ήταν θολό, όπως π.χ. τα δέντρα στο βάθος. Αυτό σημαίνει ότι το αντικείμενο είναι αρκετά κοντά και επομένως πρόκειται για κάτι μικρό σε μέγεθος.
Άρα έχουμε ένα αντικείμενο σε μία παραλία, σφαιρικό, μικρό σε μέγεθος και με έντονα χρώματα....

Εμένα για μπάλα μου κάνει πάντως. :)

VassilisParalia@gmail.com
25-09-07, 22:29
Μπράβο, εχεις φοβερή αντίλιψη χώρου.




Έστω ότι η φωτογραφία δεν είναι "πειραγμένη", έχουμε και λέμε:
Η ατμόσφαιρα την μέρα και την ώρα της λήψης δεν είναι καθαρή. Φαίνεται στον ουρανό αν το προσέξει κανείς. Το σφαιρικό αντικείμενο αν ήταν πράγματι μακριά θα ήταν θολό, όπως π.χ. τα δέντρα στο βάθος. Αυτό σημαίνει ότι το αντικείμενο είναι αρκετά κοντά και επομένως πρόκειται για κάτι μικρό σε μέγεθος.
Άρα έχουμε ένα αντικείμενο σε μία παραλία, σφαιρικό, μικρό σε μέγεθος και με έντονα χρώματα....

Εμένα για μπάλα μου κάνει πάντως. :)

excellent
26-09-07, 21:21
Βασίλη, βρες κάποια ιστοσελίδα με την οποία μπορείς να κάνεις host την φωτογραφία την αυθεντική και δώσε μας το link: !!! (http://www.google.gr/search?hl=el&q=images+hosting&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF %83%CE%B7+Google&meta=)