Επιστροφή στο Forum : επαναλαμβανομενο ονειρο
Καλησπερα,είναι το πρώτο μου post και θελω να σας πω κι εγω μια περιεργη εμπειρια μου..
απο οταν θυμαμαι τον εαυτο μου,ο εφιαλτησ μου ηταν ενας..ειτε ειχα πυρετο ειτε ημουν καλα ειτε ειχα αγχος ειτε οχι ,το ονειρο παρεμενε ιδιο. Ηταν ενα στρογγυλο σκοτεινο κατηφορικο τουνελ,γυρω στα 2 μετρα διαμετρο.μια μεγαλη σιδερενια μπαλα που σου εδινε αισθηση απο κατι ασηκωτο κυλουσε γρηγορα κι εγω την εβλεπα μπροστα μου,σαν να ειμαι δηλαδη δεμενη πισω τησ,ετσι παρακολουθουσα το ονειρο. η μπαλα αυτη κυλουσε στο τουνελ και στο πλαι υπηρχαν ανθρωπακια, σχεδον φανταστικα η σαν σκιεσ με καμια συγκεκριμενη μορφη. στην αρχη περνωντασ διπλα τουσ με μεγαλη ταχυτητα ακουγα τα γελια τουσ και ενιωθα οτι γελανε μαζι μου,στη συνεχεια ακουγα το κλαμα τουσ και ενιωθα πολυ εντονη θλιψη μετα τσακωμους και αλλα,και καποια στιγμη εφτανα εξω απο το τουνελ σε ενα μεροσ που δεν εχει κατι που μπορω να περιγραψω εκτοσ απο διαφορετικη υφη εδαφουσ καθε τοσο, αλλα παντα ανωμαλο και σε λιγεσ περιπτωσεισ λειο.το λειο με εκανε να ηρεμω αλλα καθε διαφορετικη υφη με ταραζε με διαφορετικο τροπο.μετα εβλεπα καποιεσ αλλες τεραστιεσ σφαιρεσ σε ανοιχτο χωρο που με εκαναν να εχω τη σιγουρια οτι κατι τρομερο θα συμβει.καποια στιγμη ενιωθα οτι η μπαλα θα φτασει καπου και το ονειρο θα τελειωσει και παντα σ αυτο το σημειο ξυπναγα.το βασικο του στοιχειο ειναι οτι ο τρομοσ που ενιωθα δε βασιζοταν στην εικονα αλλα στα πολυ εντονα συναισθηματα.
το ονειρο αυτο το εβλεπα για τουλαχιστον 10 χρονια (οχι καθε μερα) και εχει σταματησει πλεον. Μονο μια φορα ετυχε να το νιωθω ενω ειμαι ξυπνια και να αναγνωριζω αυτη τη συγκεκριμενη ταραχη.
δεν παρατηρησα ποτε να συμβει κατι οταν το εβλεπα,ουτε το σκεφτομουν πριν το δω,ερχοταν τυχαια
αυτα.....συγνωμη για το κατεβατο,περιμενω ανηπομονα οτιδηποτε μπορει να ξερετε... :cool:
Καλησπερα,είναι το πρώτο μου post και θελω να σας πω κι εγω μια περιεργη εμπειρια μου..
απο οταν θυμαμαι τον εαυτο μου,ο εφιαλτησ μου ηταν ενας..ειτε ειχα πυρετο ειτε ημουν καλα ειτε ειχα αγχος ειτε οχι ,το ονειρο παρεμενε ιδιο. Ηταν ενα στρογγυλο σκοτεινο κατηφορικο τουνελ,γυρω στα 2 μετρα διαμετρο.μια μεγαλη σιδερενια μπαλα που σου εδινε αισθηση απο κατι ασηκωτο κυλουσε γρηγορα κι εγω την εβλεπα μπροστα μου,σαν να ειμαι δηλαδη δεμενη πισω τησ,ετσι παρακολουθουσα το ονειρο. η μπαλα αυτη κυλουσε στο τουνελ και στο πλαι υπηρχαν ανθρωπακια, σχεδον φανταστικα η σαν σκιεσ με καμια συγκεκριμενη μορφη. στην αρχη περνωντασ διπλα τουσ με μεγαλη ταχυτητα ακουγα τα γελια τουσ και ενιωθα οτι γελανε μαζι μου,στη συνεχεια ακουγα το κλαμα τουσ και ενιωθα πολυ εντονη θλιψη μετα τσακωμους και αλλα,και καποια στιγμη εφτανα εξω απο το τουνελ σε ενα μεροσ που δεν εχει κατι που μπορω να περιγραψω εκτοσ απο διαφορετικη υφη εδαφουσ καθε τοσο, αλλα παντα ανωμαλο και σε λιγεσ περιπτωσεισ λειο.το λειο με εκανε να ηρεμω αλλα καθε διαφορετικη υφη με ταραζε με διαφορετικο τροπο.μετα εβλεπα καποιεσ αλλες τεραστιεσ σφαιρεσ σε ανοιχτο χωρο που με εκαναν να εχω τη σιγουρια οτι κατι τρομερο θα συμβει.καποια στιγμη ενιωθα οτι η μπαλα θα φτασει καπου και το ονειρο θα τελειωσει και παντα σ αυτο το σημειο ξυπναγα.το βασικο του στοιχειο ειναι οτι ο τρομοσ που ενιωθα δε βασιζοταν στην εικονα αλλα στα πολυ εντονα συναισθηματα.
το ονειρο αυτο το εβλεπα για τουλαχιστον 10 χρονια (οχι καθε μερα) και εχει σταματησει πλεον. Μονο μια φορα ετυχε να το νιωθω ενω ειμαι ξυπνια και να αναγνωριζω αυτη τη συγκεκριμενη ταραχη.
δεν παρατηρησα ποτε να συμβει κατι οταν το εβλεπα,ουτε το σκεφτομουν πριν το δω,ερχοταν τυχαια
αυτα.....συγνωμη για το κατεβατο,περιμενω ανηπομονα οτιδηποτε μπορει να ξερετε... :cool:
Καλησπέρα και από μένα .
Το μήνυμα σου δεν είναι κουραστικό λόγω μεγέθους αλλά είναι προβληματικό στην παρουσίαση .
Θεωρώ ότι 10 χρόνια συμβίωσης με αυτόν τον εφιάλτη είναι αρκετά ...
Δεν γνωρίζω την ηλικία σου , αν και αυτό έχει μία σημασία .Θέλω όμως να σου προτείνω κάτι πρακτικό .
Αν ζεις με τους γονείς σου μίλησέ τους όχι τόσο για το όνειρο αλλά για κάποια γεγονότα στην παιδική σου ηλικία που ίσως δώσουν κάποιες απαντήσεις .
Πιο συγκεκριμένα πρέπει να ανατρέξετε στα πρώτα σου παιδικά χρόνια , όχι επιπόλαια αλλά με πολύ προσοχή και να καταγράψεις κάποια δυσάρεστα γεγονότα που ίσως ούτε εσύ αλλά ούτε και οι γονείς σου έχετε δώσει την απαραίτητη προσοχή .
Ενδεικτικά αναφέρω κάποια όπως :
Παιδική ασθένεια με πολύ και συνεχόμενο υψηλό πυρετό , τροχαίο ατύχημα στο οποίο έχεις εμπλακεί και δεν το θυμάσαι ή αν είχες παγιδευτεί σε κλειστό και σκοτεινό χώρο ή έπεσες κάπου κατά την διάρκεια του παιχνιδιού .
Πρέπει να αντιμετωπίσεις την όλη διαδικασία με πολύ σεβασμό και προσοχή και να αφιερώσεις όσο χρόνο χρειάζεται .
-Μην προσπαθήσεις να θυμηθείς κάποια γεγονότα με το ζόρι !
Δώσε στην συνείδησή σου όσο χρόνο της χρειάζεται και θα επικοινωνήσουμε ξανά , αν το θεωρείς απαραίτητο .
Καλή επιτυχία .
ευχαριστω για την απαντηση,ναι ειναι μπερδεμενο αλλα δε μπορουσα να το ξεμπερδεψω καλυτερα :) . Ειμαι 24 χρονων και το εβλεπα απο 5 χρονων τουλαχιστον μεχρι 15-16 απ οτι θυμαμαι,και απο τοτε πολυ αραια,2-3 φορες το χρονο..μεχρι που σταματησε.. και γιαυτο το ονειρο ξερουν οι δικοι μου, αλλα οταν κατι το ακους συνεχεια,σταματαει να σου προκαλει εντυπωση...παντως δεν εχω παρατηρησει να συμβαινει κατι μετα απο αυτο,,ουτε καποιο τροχαιο ειχα ποτε,ουτε καποια ιδιαιτερη αρρωστια...επισης ουτε καποιο συμπερασμα :) . το εγραψα εδω γιατι δεν ξερω καποιο τροπο να το εξηγησω και ειπα μηπως καποιος ξερει κατι παραπανω.παντως ευχαριστω πολυ για το χρονο σου, μαλλον με την απορια θαμεινω γιατι δε βγαζω ακρη μονη μου :confused:
Καλημέρα.
:confused: Μάλλον δεν κατάλαβες τί έγραψα και φαίνεται ότι είσαι λίγο βιαστική .....
Πρέπει να να ανατρέξεις σε εμπειρίες ΠΡΙΝ την εκδήλωση του συγκεκριμένου ονείρου .
Αν πάλι σε ενοχλεί με κάποιο τρόπο η ενασχόλησή σου με αυτό να μην το κάνεις .Σκέψου απλά ότι έκανε τον κύκλο του και πέρασε , τόσο απλά !
ευχαριστω για την απαντηση,ναι ειναι μπερδεμενο αλλα δε μπορουσα να το ξεμπερδεψω καλυτερα :) . Ειμαι 24 χρονων και το εβλεπα απο 5 χρονων τουλαχιστον μεχρι 15-16 απ οτι θυμαμαι,και απο τοτε πολυ αραια,2-3 φορες το χρονο..μεχρι που σταματησε..
Η αλήθεια, φίλη Miracle, είναι πως επαναλαμβανόμενα όνειρα έχουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι, απλά οι περισσότεροι δεν τα θυμούνται. Μιας και έχω ασχοληθεί πολύ με τα όνειρα, με κάθε τρόπο, θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις, με βάση την εμπειρία που μας περιγράφεις και στηριζόμενος πάνω σε ανάλογες δημοσιεύσεις πολλών άλλων φίλων.
Τα όνειρα έχουν άμεση σχέση με το υποσυνείδητο και τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου
προσωπική μου άποψη είναι πως ορισμένα από αυτά είναι προφητικά, μας αποκαλύπτουν δηλαδή το μέλλον. Τέτοια όνειρα δεν βλέπουν όλοι οι άνθρωποι και δεν είναι εύκολο κανείς να τα ερμηνεύσει, παρά συνήθως εκ των υστέρων.
Εάν το όνειρο έχει υποσυνείδητη βάση, μας αποκαλύπτει πράγματα από τον εσωτερικό μας κόσμο, αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο την "εκτόνωση" των ασυνείδητων επιθυμιών μας
Δεν θα πρέπει να αφήνουμε τα όνειρα να καθορίζουν τη ζωή και τις αποφάσεις μας. Ακόμα και αν ένα όνειρο το χαρακτηρίσουμε ως προφητικό, χρειάζεται μεγάλη γνώση προκειμένου να καταλάβουμε τι ακριβώς μας λέει. Αυτή η γνώση συνήθως δεν υπάρχει, οπότε το όνειρο δεν πρέπει να καθορίζει τη ζωή μας.
Στην προκειμένη περίπτωση, έχω την εντύπωση ότι το όνειρο σχετίζεται με το υποσυνείδητό σου, οπότε δεν είναι ανάγκη να προσπαθείς να το συνδέσεις με γεγονότα που συνέβαιναν ή που επρόκειτο να συμβούν ή ακόμα και με την κατάσταση της υγείας σου. Το τούνελ με τις σκοτεινές μορφές τριγύρω του, στο οποίο εσύ κατρακυλάς και όλα τα άλλα που περιγράφεις είναι (κατά τη γνώμη μου), μια τυπική εκδήλωση του ασυνειδήτου. Τι ακριβώς υποδηλώνει, όμως, δεν μπορείς να το βρεις, παρά ίσως μετά από αρκετή ψυχανάλυση σε κάποιον ειδικό. Δεν βλέπω το λόγο όμως για τον οποίο θα έπρεπε να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία. Το όνειρό σου ουσιαστικά είναι μια κατάδυση στο ασυνείδητο, μια προσπάθεια αν θέλεις να στραφείς προς τα μέσα σου για να καταλάβεις και να αποδεχθείς αυτά που συμβαίνουν έξω. Η κατάδυση αυτή είναι επώδυνη, για αυτό και τέτοια όνειρα έχουν συνήθως χαρακτηριστικό τους το φοβικό στοιχείο, δεδομένου ότι το υποσυνείδητο είναι ο χώρος αποθήκευσης τέτοιων συναισθημάτων.
Καλημέρα.
Κατ'αρχάς θέλω να πω ότι κι εγώ είχα ένα πολύ περίεργο όνειρο το οποίο επαναλαμβανόταν μια φορά ετησίως και για 5 χρόνια. Το σκηνικό του ονείρου ξεκινούσε θετικά με εμένα και συγγενικά πρόσωπα να περπατάμε σε ένα όμορφο πάρκο. Ξαφνικά εγώ γλιστρούσα σε ένα λάκο και καθώς σηκωνόμουν έβλεπα να πέφτει μπροστά στα πόδια μου μια πλάκα μαρμάρου, ακριβώς σαν αυτές των μνημείων. Άγνωστο γιατί ποτέ δεν μπόρεσα να διακρίνω τα στοιχεία που ήταν χαραγμένα επάνω της. Σε εκείνη ακριβώς την αγωνιώδη προσπάθεια ξυπνούσα.
Ευτυχώς, διότι ομολογουμένως ένιωθα αρκετά ενοχλημένη, από την τελευταία φορά -έχουν περάσει τώρα 6 χρόνια- δεν έκανε ξανά την εμφάνισή του.
Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι δεν χρειάζεται να το ψάξεις, αν και εφόσον σε ενοχλεί η ιδέα. Θα έλεγα ότι πιθανώς με αυτό τον τρόπο το ασυνείδητο σε συμβούλευε να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου ή στον τρόπο σκέψης σου. Και μάλλον η αλλαγή αυτή είτε εκ προθέσεως είτε όχι συντελέστηκε, γι'αυτό και δεν είχες ξανά το συγκεκριμένο όνειρο.
καλημερα σας,
Νικο,καταλαβα τι εννουσες αλλα ειμαι οντως λιγο βιαστικη αυτες τισ μερες,παντως εχεισ δικιο και δεν το ειχα σκεφτει ποτε ετσι,προσπαθουσα να καταλαβω τι να ειναι αραγε αυτο το ονειρο χωρις να σκεφτω ποτε ειδικα το πριν. υπηρχε κατι που με απασχολουσε τοτε,ομως ειναι κατι που με απασχολει μεχρι και σημερα..μονο που πριν λιγα χρονια,ισως και την περιοδο που σταματησε πεθανε ο ανθρωπος που αφορουσε σ αυτο...αν ομως ειναι αυτο μου φαινεται περιεργο που σταματησε ενω δεν εχει σταματησει να με απασχολει αυτο το θεμα...(παλι το μπερδεψα και θα φαω ξυλο αλλα αυτο αν το πω θα το παρατραβηξω...)και δε με ενοχλει πια να ασχολουμαι με αυτο το ονειρο,μου φαινεται περιεργο και ειχα καιρο να το σκεφτω..
Μιχαλη, δεν ηξερα οτι πολλοι ανθρωποι εχουν καποιο τετοιο ονειρο που επαναλαμβανεται,αλλα αφου ειναι ετσι αλλαζει λιγο το πραγμα....Ωραιο υποσυνειδητο εχω :D . παντως δε με απασχολει πια τοσο πολυ, πιο πολυ απο περιεργεια μηπως καποιος ξερει κατι παραπανω ρωτησα και τελικα μια ακρη την βγαζω σιγα-σιγα.thanx :)
mata hari, ναι ισως κατι να αλλαξε αλλα δε ξερω κατα ποσο εχει σχεση...παντως με βαλατε ολοι να το σκεφτω καπως διαφορετικα και καλυτερα.ειναι αλλιως αν ακουσεισ και μια (2-3-4 :D ) αλλη γνωμη. για το δικο σου ονειρο δε ξερω, ειναι κατι πιο συγκεκριμενο παντως και το ομορφο παρκο δειχνει οτι σε σχεση μετο τουνελ μου,εχεισ σιγουρα καλυτερο εσωτερικο κοσμο :D
Ασχολουμαι ακομα κι αν εχει σταματησει γιατι περασα ενα μεγαλο μερος της ζωης μου μ'αυτο..Ευχαριστω παντως για τισ απαντησεισ σας,μου το ξεκαθαρισατε αρκετα.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.