PDA

Επιστροφή στο Forum : Θεωρία πρόγνωσης σεισμών

Σελίδες : 1 [2]

ERI83
20-08-11, 21:31
λοιπον διαβασα την συζητηση σας και 8ελω να μου πειτε αν ξετετε τιποτα ή εχετε ακουσει τελευταια κατι για το σημα που εδωσε το ΒΑΝ του πυργου ηλειας για επικειμενο σεισμο στην δυτικη ελλαδα απο την πατρα περιπου μεχρι και την κρητη με μεγε8ος ανω των 6,5 ριχτερ!!!!!!!!!:eek: το επομενο χρονικο διαστημα! και λενε οτι εχουν μοιραστει και σακουλες για τους νεκρους!!!!!!!!:eek:

μπειτε και εδω να δειτε:http://iliaoikonomia.gr/news_details.php?id=2478

υπαρχουν πολλα αρθρα για το συγκεκριμενο 8εμα αλλαα..θελω αποψεις σας!

δεν θα αντεξω αλλο σεισμο οπως της Ανδραβιδας!!!!!!!

ευχαριστω!:)
F.CHRISTINA Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝΔημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 20, 2011 9:59 pm

Καταπέλτης ο Τσελέντης απόψε στις ειδήσεις των 9 στη ΝΕΤ.
Ανυσηχεί πολύ σοβαρά και δήλωσε ότι δεν θα το παίξει επαγγελματίας εφησυχαστής όπως οι συνάδελφοί του.
Μάλλον θα έχει κάποια σημαντική καταγραφή από τα ΒΑΝ!
Εσείς τι λέτε;

ΩΡΙΩΝ Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 05, 2011 10:18 pm
Νέα ανάρτηση από την ομάδα ΒΑΝ
http://arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/100 ... 1383v9.pdf--------------------------------------------------------------------------------------------
F.CHRISTINA Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5RΔημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 20, 2011 10:11 am
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5RΔημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 14, 2011 2:57 pm

Etna and Stromboli update, 12 August 2011
On the morning of 12 August 2011, the New Southeast Crater of Etna produced the 10th paroxysmal eruptive episode of this year.
At Stromboli, during the night of 11-12 August 2011, a new episode of spattering produced a small rheomorphic lava flow.

Από την παραπάνω δραστηριότητα νομίζω ότι τα συστατικά μετακινούνται σε μεγάλο πλάτος (από Αίτνα μέχρι Στρόμπολι) και όσα δεν
βγήκαν από τους κρατήρες, γύρω στις 18 Αυγούστου, θα προκαλέσουν έναν ή δύο σεισμούς στην Ελλάδα μεγέθους 5R και στην περίπτωση
του ενός θα είναι λίγο μεγαλύτερος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dimsant Θέμα δημοσίευσης: Re: ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 20, 2011 7:41 am
Local Time: 05:00
31 km Notia ths Patras
mb: 5.1 RDepth: 10 km
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηλίας Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ
Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 26, 2011 9:45 am

Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 25 Αυγούστου 2011
Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε:

2011-07-03 06:34:40.0 12.47 N 87.55 W 60 Mw 5.8 NEAR COAST OF NICARAGUA
http://www.emsc-csem.org/Images/EVID/22 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός στην Ελλάδα γύρω στις 25 Αυγούστου 2011.
Η πρόβλεψη ακυρώνεται ως προς το μέγεθος τουλάχιστον,Αυγούστου 2011 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότ αν γύρω στις 21 ητα στην Ιταλία.
Etna update, 20 August 2011 On the morning of 20 August 2011, the eleventh paroxysmal eruptive episode of this year took place at the New Southeast Crater. This event was brief but very violent, generating a tall eruption column and leading to heavy fallout of large pyroclastics around the cone that is growing around the crater. Furthermore, a portion of the eastern flank of the cone collapsed, probably when being pushed by lava from above. Ash and lapilli falls occurred in the southeastern sector of the volcano. - A more detailed report will be posted here on the evening of today.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Από τις 5 Ιουλίου υπήρξε ανάρτηση του ΒΑΝ.Από τότε μεσολάβησαν εκρήξεις ηφαιστείων στην Ιταλία και σεισμοί στην Ελλάδα όπως από την θεωρία μας αναμένονταν και είχαμε αναρτήσει τις προγνώσεις έγκαιρα. Όπως για τον σημερινό στη Πάτρα όπου είχα δημοσιεύσει εγώ την πρόγνωση, ενώ ΒΑΝ και Τσελέντης δεν λένε κάτι συγκεκριμένο.
Τώρα περιμένουμε για τις 25 Αυγούστου 5.8R. Η σημερινή δραστηριότητα στην Αίτνα δείχνει σαφώς διέλευση αλλά θα περιμένουμε και μέχρι αύριο να δουμε τι επίδραση θα έχει στο μέγεθος.

Ntinaki93:p
21-08-11, 18:59
F.CHRISTINA Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝΔημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 20, 2011 9:59 pm

Καταπέλτης ο Τσελέντης απόψε στις ειδήσεις των 9 στη ΝΕΤ.
Ανυσηχεί πολύ σοβαρά και δήλωσε ότι δεν θα το παίξει επαγγελματίας εφησυχαστής όπως οι συνάδελφοί του.
Μάλλον θα έχει κάποια σημαντική καταγραφή από τα ΒΑΝ!
Εσείς τι λέτε;

ΩΡΙΩΝ Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 05, 2011 10:18 pm
Νέα ανάρτηση από την ομάδα ΒΑΝ
http://arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/100 ... 1383v9.pdf--------------------------------------------------------------------------------------------
F.CHRISTINA Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5RΔημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 20, 2011 10:11 am
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5RΔημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 14, 2011 2:57 pm

Etna and Stromboli update, 12 August 2011
On the morning of 12 August 2011, the New Southeast Crater of Etna produced the 10th paroxysmal eruptive episode of this year.
At Stromboli, during the night of 11-12 August 2011, a new episode of spattering produced a small rheomorphic lava flow.

Από την παραπάνω δραστηριότητα νομίζω ότι τα συστατικά μετακινούνται σε μεγάλο πλάτος (από Αίτνα μέχρι Στρόμπολι) και όσα δεν
βγήκαν από τους κρατήρες, γύρω στις 18 Αυγούστου, θα προκαλέσουν έναν ή δύο σεισμούς στην Ελλάδα μεγέθους 5R και στην περίπτωση
του ενός θα είναι λίγο μεγαλύτερος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dimsant Θέμα δημοσίευσης: Re: ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 20, 2011 7:41 am
Local Time: 05:00
31 km Notia ths Patras
mb: 5.1 RDepth: 10 km
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 26, 2011 9:45 am

Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 25 Αυγούστου 2011

2011-07-03 06:34:40.0 12.47 N 87.55 W 60 Mw 5.8 NEAR COAST OF NICARAGUA

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός στην Ελλάδα γύρω στις 25 Αυγούστου 2011.
Η πρόβλεψη ακυρώνεται ως προς το μέγεθος τουλάχιστον,Αυγούστου 2011 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότ αν γύρω στις 21 ητα στην Ιταλία.
Etna update, 20 August 2011 On the morning of 20 August 2011, the eleventh paroxysmal eruptive episode of this year took place at the New Southeast Crater. This event was brief but very violent, generating a tall eruption column and leading to heavy fallout of large pyroclastics around the cone that is growing around the crater. Furthermore, a portion of the eastern flank of the cone collapsed, probably when being pushed by lava from above. Ash and lapilli falls occurred in the southeastern sector of the volcano. - A more detailed report will be posted here on the evening of today.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Από τις 5 Ιουλίου υπήρξε ανάρτηση του ΒΑΝ.Από τότε μεσολάβησαν εκρήξεις ηφαιστείων στην Ιταλία και σεισμοί στην Ελλάδα όπως από την θεωρία μας αναμένονταν και είχαμε αναρτήσει τις προγνώσεις έγκαιρα. Όπως για τον σημερινό στη Πάτρα όπου είχα δημοσιεύσει εγώ την πρόγνωση, ενώ ΒΑΝ και Τσελέντης δεν λένε κάτι συγκεκριμένο.
Τώρα περιμένουμε για τις 25 Αυγούστου 5.8R. Η σημερινή δραστηριότητα στην Αίτνα δείχνει σαφώς διέλευση αλλά θα περιμένουμε και μέχρι αύριο να δουμε τι επίδραση θα έχει στο μέγεθος.

μαλιστα....τωρα με ηρεμησες τελειως!:p:p

παντως οποτε εχει κανει μεγαλο σεισμο εδω στην ηλεια εχω παρατηρησει οτι πριν υπαρχει μια σεισμικη διεργεση ή στην γυρω περιοχη ,ή αν κανει μεγαλο σεισμο κανει μικροσεισμους σε ολη την πελοποννησο και μετα σκαει σαν βομβα και ο μεγαλος και μας πιανει η καρδια μας!
ο τσελεντης ποτε βγηκε στις ειδησεις????

σε ευχαριστω για την ενημερωση!;)

ERI83
22-08-11, 20:55
μαλιστα....τωρα με ηρεμησες τελειως!:p:p

παντως οποτε εχει κανει μεγαλο σεισμο εδω στην ηλεια εχω παρατηρησει οτι πριν υπαρχει μια σεισμικη διεργεση ή στην γυρω περιοχη ,ή αν κανει μεγαλο σεισμο κανει μικροσεισμους σε ολη την πελοποννησο και μετα σκαει σαν βομβα και ο μεγαλος και μας πιανει η καρδια μας!
ο τσελεντης ποτε βγηκε στις ειδησεις????

σε ευχαριστω για την ενημερωση!;)

Σήμερα ο Τσελέντης ήρθε ακριβώς πάνω στη πρόγνωσή μας στο www.tsiapas.gr και δήλωσε το πρωί στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΚΑΙ ότι περιμένει 5.8R στην Πάτρα.
Εγώ ελπίζω, παρότι η έκρηξη της Αίτνας, στις 20Αυγούστου, όπως αναμέναμε, ήταν μικρής διάρκειας θα επιδράσει θετικά στη μείωση του μεγέθους του αναμενόμενου σεισμού.

http://i56.tinypic.com/9tevjq.jpg

23-08-11, 12:25
Σήμερα ο Τσελέντης ήρθε ακριβώς πάνω στη πρόγνωσή μας στο www.tsiapas.gr και δήλωσε το πρωί στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΚΑΙ ότι περιμένει 5.8R στην Πάτρα.
Εγώ ελπίζω, παρότι η έκρηξη της Αίτνας, στις 20Αυγούστου, όπως αναμέναμε, ήταν μικρής διάρκειας θα επιδράσει θετικά στη μείωση του μεγέθους του αναμενόμενου σεισμού.

http://i56.tinypic.com/9tevjq.jpg

τι να κανουμε??θα περιμενουμε και οτι γινει !παλι καλα μας σωζει η Αιτνα! :p παντως δεν το περιμενα να μας επιρεαζει τοσο πολυ ενα ηφαιστειο σε γειτονικη χωρα..αλλα θα μου πεις μακρια ειμαστε απο την ιταλια??:confused:

25-08-11, 19:13
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη Ntinaki93:p δυστυχώς αυτά που γράφεις......
<<και λενε οτι εχουν μοιραστει και σακουλες για τους νεκρους!!!!!!!!:eek:>>
Καλά έχεις συνειδητοποιήσει τι γράφεις ?????????
Αναπαράγεις δυστυχώς ανυπόστατες και επικίνδυνες φήμες.......

Φίλε-η ERI83 συνεχώς αναφέρετε για σεισμούς στην Πελοπόννησο και
ιδιαίτερα στην δυτική.....
Καλά είναι πρόβλεψη αυτό ??????????????????
Νομίζω πώς όλοι γνωρίζουμε το πλήθος των σεισμών που γίνονται στην
στην περιοχή...............

Νομίζω πως μια ματιά στην ιστοσελίδα που παραθέτω γίνεται κατανοητό
πλήρως....

http://www.meteoclub.gr/modelstools/more/live-earthquakes-greece

Κανένας ακόμα και ο ποιό άσχετος εάν έλεγε ακόμα και σήμερα πως μέχρι
το τέλος του χρόνου θα γίνουν σεισμοί πάνω απο 4 ισως και 6 Ρίχτερ μέσα
θα πέσει μέσα στην πρόβλεψη....

Ευχαριστώ.

25-08-11, 21:54
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη Ntinaki93:p δυστυχώς αυτά που γράφεις......
<<και λενε οτι εχουν μοιραστει και σακουλες για τους νεκρους!!!!!!!!:eek:>>
Καλά έχεις συνειδητοποιήσει τι γράφεις ?????????
Αναπαράγεις δυστυχώς ανυπόστατες και επικίνδυνες φήμες.......

πλήρως....

Ευχαριστώ.

Λοιπον για να βαλουμε τα πραγματα σε μια ταξη!δεν το εγραψα το συγκεκριμενο θεμα για να προκαλεσω πανικο εδω μεσα !ΔΕΝ το εβγαλα μονη μου αυτο το πραγμα αλλα το ακουω εδω και κατι χρονια!για την συγκεκριμενη προβλεψη μου το ειπε ξεκαθαρα φιλος μου του οποιου ο πατερας δουλευει μεσα στην αεροπορια!οταν τον ρωτησα αν αληθευει μου ειπε οτι ηδη το εχουν κανει!παντα ειδοποιουν αεροποριες ,νοσοκομεια πρωτα για να ειναι σε ετοιμοτητα!το παιδι το ξερω προσωπικα και δεν θα ελεγε ποτε κατι τετοιο για πλακα..σορρυ για την αναστατωση το εβγαλα στην φορα μονο και μονο να δω αν ξερει και καποιος αλλος για αυτο το θεμα..με τις ζωες ποτε δεν παιζει κανενας ..μπορει να ειναι οντως σκληρη αληθεια......

ευχαριστω..

26-08-11, 10:00
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλη Ntinaki93:p κάποιος που είναι στρατιωτικός ή εργάζεται σε στρατιωτική
υπηρεσία αυτές τις πληροφορίες δεν τις δίνει....

Απλά τις θεωρώ κουταμάρες (με επιείκεια) ......

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.....

Ευχαριστώ.

26-08-11, 12:44
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλη Ntinaki93:p κάποιος που είναι στρατιωτικός ή εργάζεται σε στρατιωτική
υπηρεσία αυτές τις πληροφορίες δεν τις δίνει....

Απλά τις θεωρώ κουταμάρες (με επιείκεια) ......

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.....

Ευχαριστώ.

Φιλε AVATARGR
γιατι εισαι τοσο σιγουρος οτι αυτα μενουν παντα απορρητα???κακο ειναι να μαθει ο κοσμος την αληθεια? ασχετα αν συμβει κατι η οχι!εχω ρωτησει πολλους για αυτο το θεμα και το ξερουν οτι υπαρχει εδω και χρονια !και δεν κανω την εξυπνη αλλα ουτε και εσυ να λες οτι ειναι κουταμαρες ..αν θες αποδειξε το!

26-08-11, 14:19
Φίλοι μου καλησπέρα σας...

Φίλη Ntinaki93:p η συνεργασία μου επί 21 χρόνια με σχετικές υπηρεσίες
με έχουν κάνει να έχω καποιες γνώσεις σε σχετικά θέματα....

Δεν θέλω να επεκταθώ....

Ευχαριστώ,

THE KEEPER OF SECRET
26-08-11, 15:40
Φίλοι μου καλησπέρα σας...

Φίλη Ntinaki93:p η συνεργασία μου επί 21 χρόνια με σχετικές υπηρεσίες
με έχουν κάνει να έχω καποιες γνώσεις σε σχετικά θέματα....

Δεν θέλω να επεκταθώ....

Ευχαριστώ,

Εχω και εγω σχετικη 25ετη εμπειρία(επισης δεν θέλω να επεκταθώ....) και έχεις απόλυτο δικιο.
Επισης την αποψή μου για τη ΘΕΩΡΙΑ Τσιαπα την έχω εκφράσει σε προηγουμενα ποστ θέτωντας μάλιστα και κάποιες ερωτήσεις για τις οποίες(οπως αλλωστε περιμενα) ουδέποτε έλαβα απάντηση.

THE KEEPER OF SECRET
26-08-11, 15:44
λοιπον διαβασα την συζητηση σας και 8ελω να μου πειτε αν ξετετε τιποτα ή εχετε ακουσει τελευταια κατι για το σημα που εδωσε το ΒΑΝ του πυργου ηλειας για επικειμενο σεισμο στην δυτικη ελλαδα απο την πατρα περιπου μεχρι και την κρητη με μεγε8ος ανω των 6,5 ριχτερ!!!!!!!!!:eek: το επομενο χρονικο διαστημα! και λενε οτι εχουν μοιραστει και σακουλες για τους νεκρους!!!!!!!!:eek:
ευχαριστω!:)

Οι μόνες σακούλες που μοιρασηκαν ηταν αυτές του SKAI στα διόδια το Δεκαπεντάυγουστο για να πετουν οι οδηγοι τα σκουπιδια τουσ εκει και οχι στην εθνικη οδό...!:D

26-08-11, 18:07
Οι μόνες σακούλες που μοιρασηκαν ηταν αυτές του SKAI στα διόδια το Δεκαπεντάυγουστο για να πετουν οι οδηγοι τα σκουπιδια τουσ εκει και οχι στην εθνικη οδό...!:D

οκ.....δεν θα επιμεινω αλλο μπορει να ξερετε ''κατι" παραπανω απο μενα απο τις πολυετης πειρες σας.....!

και φιλε THE KEEPER OF SECRET αυτο το γνωριζουμε και δεν ειναι καποιο μυστικο του κρατους!;)

ΙΑΝΕΙΡΑ
26-08-11, 20:31
Εάν το διαλυμένο ελληνικό κράτος άρχισε να μοιράζει σακούλες για τα πτώματα των νεκρών από έναν αναμενόμενο δυνατό σεισμό, τότε μάλλον ζω σε άλλη χώρα... Πού να την βρει τέτοια οργάνωση το Ελλαδιστάν, παιδάκι μου; Εδώ πας σε Κέντρα Υγείας στην επαρχία και δεν έχουν γάζες, ιώδιο και τα βασικά για να περιθάλψουν... Αφού το Κράτος δεν ασχολείται με τους ζωντανούς αυτού του τόπου, σιγά που θα ασχοληθεί με τους ...μελλοθάνατους!

26-08-11, 20:46
[QUOTE=ΙΑΝΕΙΡΑ;89875]Εάν το διαλυμένο ελληνικό κράτος άρχισε να μοιράζει σακούλες για τα πτώματα των νεκρών από έναν αναμενόμενο δυνατό σεισμό, τότε μάλλον ζω σε άλλη χώρα... Πού να την βρει τέτοια οργάνωση το Ελλαδιστάν, παιδάκι μου; Εδώ πας σε Κέντρα Υγείας στην επαρχία και δεν έχουν γάζες, ιώδιο και τα βασικά για να περιθάλψουν... Αφού το Κράτος δεν ασχολείται με τους ζωντανούς αυτού του τόπου, σιγά που θα ασχοληθεί με τους ...μελλοθάνατους![/QUOT

κοιτα λιγο πανω την συζητηση!ΔΕΝ ειπα οτι ναι σιγουρα το εχουν κανει!!!!!!!!απλα ρωτησα αν εχει ακουσει κανενας για αυτο το ζητημα!!!!!!και αν αληθευει αυτο εχει γινει εδω και χρονια!!!!!!

πωπω μια κουβεντα ειπα και εγινε χαμος!

ΙΑΝΕΙΡΑ
26-08-11, 20:54
Κανένας χαμός! Απάντηση σε αυτό που έθεσες... Νομίζω ότι διά της κοινής λογικής, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί ανυπόστατης φημολογίας και τίποτα περισσότερο...

26-08-11, 21:08
Κανένας χαμός! Απάντηση σε αυτό που έθεσες... Νομίζω ότι διά της κοινής λογικής, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί ανυπόστατης φημολογίας και τίποτα περισσότερο...

οκ..και ξαναλεω κανενας δεν γνωριζει τι συμβαινει πραγματικα....

καλο βραδυ.

THE KEEPER OF SECRET
27-08-11, 00:59
οκ.....δεν θα επιμεινω αλλο μπορει να ξερετε ''κατι" παραπανω απο μενα απο τις πολυετης πειρες σας.....!

και φιλε THE KEEPER OF SECRET αυτο το γνωριζουμε και δεν ειναι καποιο μυστικο του κρατους!;)

Σιγουρα δεν ειναι top secret. Χιουμορ εκανα θελωντας και λιγο να σε πειραξω(καλοπροαιρετα παντα).

THE KEEPER OF SECRET
27-08-11, 01:02
... Αφού το Κράτος δεν ασχολείται με τους ζωντανούς αυτού του τόπου, σιγά που θα ασχοληθεί με τους ...μελλοθάνατους!

ΧΑΧΑΧΑ !!!
Σε αυτο το σημειο ΙΑΝΕΙΡΑ έγραψες πραγματικά.

27-08-11, 11:51
Σιγουρα δεν ειναι top secret. Χιουμορ εκανα θελωντας και λιγο να σε πειραξω(καλοπροαιρετα παντα).

ναι ναι..το γυρισαμε στο καλοπροαιρετο πειραγμα τωρα κυριε THE KEEPER OF SECRET??????:p:p: :D

ERI83
30-08-11, 16:38
Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 26, 2011 9:57 am

Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 3 Σεπτεμβρίου 2011

2011-07-12 20:11:07.0 10.82 N 85.08 W 50 Mw 5.5 COSTA RICA

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός στην Ελλάδα γύρω στις 3 Σεπτεμβρίου 2011.
Η πρόβλεψη ακυρώνεται ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 29 Αυγούστου 2011 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.
http://i53.tinypic.com/2n6ajcm.jpg

Ακριβής και η παραπάνω πρόβλεψη η οποία αναρτήθηκε στις 26 Ιουλίου 2011.
Με τη θεωρία Τσιάπα www.tsiapas.gr μπορεί ο καθένας να προβλέπει σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων
καθώς και να ερμηνεύει όλα τα γεωφυσικά και γεωλογικά φαινόμενα.

30-08-11, 20:16
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

πλήρως....

Στην απάντησή σου φίλε-η ERI83 ήδη έχω δώσει με στοιχεία πως στο να δώσει
κάποιος πως θα γίνει ένας σεισμός δεν είναι και κάτι το σπουδαίο.......
Η ιστοσελίδα που κατέθεσα καλό θα είναι να την δείς...

Ευχαριστώ.

ERI83
14-09-11, 12:17

Δημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 02, 2011 5:28 pm

Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 13 Σεπτεμβρίου 2011
2011-07-22 10:48:32.0 12.27 N 88.23 W 41 5.0 NEAR COAST OF NICARAGUA
αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός στην Ελλάδα γύρω στις 13 Σεπτεμβρίου 2011.
Η πρόβλεψη ακυρώνεται ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Σεισμός 5R νότια της Κρήτης
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011, 20:13
Σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:19 το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης

Με την θεωρία Τσιάπα www.tsiapas.gr μπορεί ο καθένας να προβλέπει τους σεισμούς, τις εκρήξεις ηφαιστείων και να ερμηνεύει όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα.

earthquake33
15-09-11, 23:58
Παρακολουθώ το φορουμ αρκετούς μήνες και προσπαθώ να βγάλω μια άκρη με την θεωρία Τσιάπα.
Σημερα ειπα να γραφτώ για να κάνω μερικές ερωτήσεις.
Δεν μου αρέσει να απορρίπτω προσπάθειες ανθρώπων που έχουν βάλει χρόνο και χρήμα αλλα και απο την άλλη δεν μπορώ να δέχομαι το κάθε τι έτσι απλά χωρίς αποδείξεις ή αιτιολογία.
Ξεκινάω με τον επερχόμενο σεισμό βάση της θεωρίας Τσιάπα.

Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 17 Σεπτεμβρίου 2011

2011-07-26 17:44:20.0 25.01 N 109.56 W 10 6.0 GULF OF CALIFORNIA
http://www.emsc-csem.org/Images/EVID/23 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός στην Ελλάδα γύρω στις 17 Σεπτεμβρίου 2011.
Η πρόβλεψη ακυρώνεται ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 13 Σεπτεμβρίου 2011 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Μπορεί κάποιος γνώστης/υποστηρικτής της θεωρίας Τσιάπα να μας πει τελικά θα γίνει ή δεν θα γίνει αυτός ο 6αρης στη χώρα μας αύριο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011?
Το κρίσιμο σημείο των τεσσάρων ημερών που κοιτάμε την Ιταλία πέρασε.
Αρα πιστεύω οτι ειναι ακόμα πιο ευκολο να πει κάποιος αν τον περιμένουμε ως 6αρη ή μικρότερο. ή μήπως ήταν τοσο ισχυρή η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα ετσι ώστε να ακυρωθεί η πρόβλεψη?

Ελπίζω να μπορέσει κάποιος να απαντήσει.

earthquake33
19-09-11, 17:28
Τελικά που πήγε ο 6αρης της 17ης Σεπτεμβρίου 2011? Ουτε ισχυρή σεισμική δραστηριότητα σημειώθηκε στην Ιταλία ουτε ηφαιστειακή.
Την έκανε για Ινδία μήπως?

Το "γύρω στις 17 Σεπτεμβρίου 2011" τι εύρος ημερών περιλαμβάνει? +-2 μέρες... παραπάνω?

Εγω θα ρωτάω και ελπίζω κάποιος απο τους γνώστες της θεωρίας Τσιάπα να απαντήσει κάποτε.

ERI83
20-09-11, 22:35
Τελικά που πήγε ο 6αρης της 17ης Σεπτεμβρίου 2011? Ουτε ισχυρή σεισμική δραστηριότητα σημειώθηκε στην Ιταλία ουτε ηφαιστειακή.

Το "γύρω στις 17 Σεπτεμβρίου 2011" τι εύρος ημερών περιλαμβάνει? +-2 μέρες... παραπάνω?

Εγω θα ρωτάω και ελπίζω κάποιος απο τους γνώστες της θεωρίας Τσιάπα να απαντήσει κάποτε.

viki_z Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 15, 2011 10:52 am

Από χθες και τα 3 ηφαίστεια Αίτνα - Στρόμπολι - Βουλκάνο βγάζουν αρκετά αέρια.
Είναι ένδειξη διέλευσης σε χρόνο που περιμένaμε και ελπίζω αυτή η δραστηριότητα
να συμβάλλει και στη μείωση του μεγέθους του αναμενόμενου σεισμού.

earthquake33
21-09-11, 16:00
viki_z Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 15, 2011 10:52 am

Από χθες και τα 3 ηφαίστεια Αίτνα - Στρόμπολι - Βουλκάνο βγάζουν αρκετά αέρια.
Είναι ένδειξη διέλευσης σε χρόνο που περιμένaμε και ελπίζω αυτή η δραστηριότητα
να συμβάλλει και στη μείωση του μεγέθους του αναμενόμενου σεισμού.

Το "χθες" οπως καταλαβαίνω έχει να κάνει με την ημερομηνία 14/9/2011(αφού το μήνυμα γράφτηκε στις 15/9/2011)
Δηλαδή +1 μέρα απο το χρόνο που περιμένατε όπως έγραφε άλλωστε και η ανακοίνωση (αν γύρω στις 13 Σεπτεμβρίου 2011 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.)

Εγω βάζω αλλη 1 μέρα στην ήδη +1 και τις κάνω +2 απο τις 13 Σεπτεμβρίου.
Και βάσει της θεωρίας αν τα συστατικά πέρασαν απο Ιταλία στις 15 εδώ θα έφταναν στις 19/9/2011.

Σημερα ειναι 21/9/2011 τι γίνεται? διανύουμε την 6η μέρα μετά την διέλευση των συστατικων απο την Ιταλία.
ΟΚ, το βρίσκω λογικό στο εύρος των 53ημερών να έχουμε μια απόκλιση 2,3 ημερών αλλα στις 4ημέρες δεν ειναι λίγο τραβηγμένο?

Εν κατακλείδι, μετά απο όλα τα στοιχεία που έχετε(σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία) πιστεύετε οτι η πρόγνωση για τον 6αρη έχει ακυρωθεί? έχει αλλάξει μέγεθος? έχει αλλάξει ημερομηνία?. τι απ' όλα.

ERI83
21-09-11, 22:38
Το "χθες" οπως καταλαβαίνω έχει να κάνει με την ημερομηνία 14/9/2011(αφού το μήνυμα γράφτηκε στις 15/9/2011)
Δηλαδή +1 μέρα απο το χρόνο που περιμένατε όπως έγραφε άλλωστε και η ανακοίνωση (αν γύρω στις 13 Σεπτεμβρίου 2011 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.)

Και βάσει της θεωρίας αν τα συστατικά πέρασαν απο Ιταλία στις 15 εδώ θα έφταναν στις 19/9/2011.

Σημερα ειναι 21/9/2011 τι γίνεται? διανύουμε την 6η μέρα μετά την διέλευση των συστατικων απο την Ιταλία.
ΟΚ, το βρίσκω λογικό στο εύρος των 53ημερών να έχουμε μια απόκλιση 2,3 ημερών αλλα στις 4ημέρες δεν ειναι λίγο τραβηγμένο?

Εν κατακλείδι, μετά απο όλα τα στοιχεία που έχετε(σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία) πιστεύετε οτι η πρόγνωση για τον 6αρη έχει ακυρωθεί? έχει αλλάξει μέγεθος? έχει αλλάξει ημερομηνία?. τι απ' όλα.

Η φίλη και μέλος Βίκη εκτίμησε μείωση μεγέθους,η δραστηριότητα πέτυχε
εξουδετέρωση.
Μελετώντας την θεωρία νομίζω οτι μπορείς να κάνεις ακριβέστερες προγνώσεις καί περισσότερες γνώμες καλύτερα αποτελέσματα.

earthquake33
22-09-11, 09:00
Δηλαδή το "ελπίζω" έγινε εκτίμηση? φοβερή επιστημονική εξήγηση.
Και τελικά η "δραστηριότητα πέτυχε εξουδετέρωση".
Για πια δραστηριότητα μιλάμε? και πως αυτή ορίζεται? έχει κάποια νούμερα?
Εδώ για προηγούμενους σεισμούς μας δείχνατε την Αιτνα να βρυχάται και μας λέγατε οτι ο σεισμός ήρθε στην ώρα του στην Ελλάδα. Τοτε γιατι δεν πέτυχε εξουδετέρωση?

Μετά απο αυτή την απάντηση νομίζω οτι με πείσατε 100% για την επιτυχία της θεωρίας Τσιάπα. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πέσει έξω ΠΟΤΕ.
Καλή συνέχεια στις προγνώσεις σας.

ERI83
22-09-11, 12:25

Σήμερα, 10:00
earthquake33
Junior Member Εγγραφή: 16-09-2011
Δηλαδή το "ελπίζω" έγινε εκτίμηση? φοβερή επιστημονική εξήγηση.
Και τελικά η "δραστηριότητα πέτυχε εξουδετέρωση".
Για πια δραστηριότητα μιλάμε? και πως αυτή ορίζεται? έχει κάποια νούμερα?
Εδώ για προηγούμενους σεισμούς μας δείχνατε την Αιτνα να βρυχάται και μας λέγατε οτι ο σεισμός ήρθε στην ώρα του στην Ελλάδα. Τοτε γιατι δεν πέτυχε εξουδετέρωση?

Μετά απο αυτή την απάντηση νομίζω οτι με πείσατε 100% για την επιτυχία της θεωρίας Τσιάπα. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πέσει έξω ΠΟΤΕ.
Καλή συνέχεια στις προγνώσεις σας..

earthquake33 Τελικά που πήγε ο 6αρης της 17ης Σεπτεμβρίου 2011? Ουτε ισχυρή σεισμική δραστηριότητα σημειώθηκε στην Ιταλία ουτε ηφαιστειακή.

Last 2 Weeks of Earthquakes
(within 10 degrees of LON=38.67, LAT=39.7)

DATE links are into the IRIS WILBER system where you can see seismograms and request datasets.

DATE and TIME (UTC) LAT-ITUDE LONG-ITUDE MAG-NITUDE DEPTH km REGION
22-SEP-2011 03:22:36 39.70 38.67 5.5 R TURKEY
-----------------------------------------------------------------
Οι οπαδοί και οι αντίπαλοι της θεωρίας είναι φυσικό να έχουν λίγο ή πολύ υποκειμενικότητα στις εκτιμήσεις τους. Αλλά όταν κάτι είναι σωστό όπως η θεωρία Τσιάπα
www.tsiapas.gr λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά. Όπως στη προκειμένη περίπτωση δεν << Την έκανε για Ινδία μήπως?>> όπως γράφεις, αλλά σε αναμενόμενο
χρόνο στη γειτονική Τουρκία, όπως από τη θεωρία προβλέπεται.
Πάντως για να έχει ενδιαφέρον και όφελος ο διάλογος καλό θα ήταν να παρατείθονται επιχειρήματα και όχι στείρα άρνηση ή επικρότηση.

THE KEEPER OF SECRET
01-10-11, 21:20
Οι οπαδοί και οι αντίπαλοι της θεωρίας είναι φυσικό να έχουν λίγο ή πολύ υποκειμενικότητα στις εκτιμήσεις τους. Αλλά όταν κάτι είναι σωστό όπως η θεωρία Τσιάπα
www.tsiapas.gr (http://www.tsiapas.gr) λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά. Όπως στη προκειμένη περίπτωση δεν << Την έκανε για Ινδία μήπως?>> όπως γράφεις, αλλά σε αναμενόμενο χρόνο στη γειτονική Τουρκία, όπως από τη θεωρία προβλέπεται.
Πάντως για να έχει ενδιαφέρον και όφελος ο διάλογος καλό θα ήταν να παρατείθονται επιχειρήματα και όχι στείρα άρνηση ή επικρότηση.

θα μπορουσατε επ' ακριβώς να μου ορισεται σε ποιο σημείο της θεωριας προβλέπεται η μεταναστευση των σεισμών προς Τουρκία και πώς αυτό αιτιολογήτε? Γιατι όταν λέμε(εστω γενικα και αόριστα) οτι αναμένουμε σεισμό στην Ελλάδα σε καθορισμένη χρονική περίοδο, εννοούμε Ελλαδα και όχι Τουρκια, Βουλγαρία, ή Κύπρο.
Προσωπικά, εχω και με το παραπάνω επιχειρηματολογήσει στο παρελθόν χαρακτηρίζοντας την ¨πολυδιαφημισμένη¨ Θεωρία Τσιάπα, ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Παρόλα αυτά ουδεις οπαδος της θεωρίας μπηκε στον κόπο να αντικρούσει με επιστημονικά δεδομένα τα επιχειρηματά μου.
ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ...!

ERI83
09-10-11, 21:08
θα μπορουσατε επ' ακριβώς να μου ορισεται σε ποιο σημείο της θεωριας προβλέπεται η μεταναστευση των σεισμών προς Τουρκία και πώς αυτό αιτιολογήτε? Γιατι όταν λέμε(εστω γενικα και αόριστα) οτι αναμένουμε σεισμό στην Ελλάδα σε καθορισμένη χρονική περίοδο, εννοούμε Ελλαδα και όχι Τουρκια, Βουλγαρία, ή Κύπρο.
Προσωπικά, εχω και με το παραπάνω επιχειρηματολογήσει στο παρελθόν χαρακτηρίζοντας την ¨πολυδιαφημισμένη¨ Θεωρία Τσιάπα, ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Παρόλα αυτά ουδεις οπαδος της θεωρίας μπηκε στον κόπο να αντικρούσει με επιστημονικά δεδομένα τα επιχειρηματά μου.
ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ...!

Πρόγνωση σεισμών

Η πρόγνωση είναι δυνατή με την ακόλουθη μέθοδο:

Α) Τα συστατικά που προκαλούν σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων κινούνται από Δυσμάς προς Ανατολάς. Από στατιστικές μελέτες, έχοντας σαν αφετηρία ένα σεισμό, γνωρίζουμε:

τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν προς Ανατολάς ,
τις προεξοχές ή τους κρατήρες ηφαιστείων που θα συναντήσουν στη πορεία τους,
το χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν σ'αυτές και
το μέγεθος που θα έχει ο αναμενόμενος σεισμός.

Για τον Ελλαδικό χώρο παίρνουμε ως αφετηρία τους σεισμούς που γίνονται στη Δυτική Αμερική μεταξύ 0 και 40 παράλληλου. Οι διαδρομές που ακολουθούν τα συστατικά περνούν κάτω από το φλοιό της Αμερικανικής ηπείρου, του Ατλαντικού ωκεανού, συγκλίνουν στο Γιβραλτάρ, Δυτική Μεσόγειο και φτάνουν κάτω από την Ελλάδα όπου θα προκαλέσουν νέους σεισμούς ανάλογου μεγέθους.

Ο χρόνος που απαιτείται για αυτή τη διαδρομή τους είναι περίπου 53 μέρες. Μετά την Ελλάδα συνεχίζουν τη πορεία τους προς Ανατολάς

Όταν λέω οπαδός δεν εννοώ δογματική ή πιστή υπέρ της θεωρίας Τσιάπα, όπως άλλωστε και ο ίδιος δεν είναι. Απλά αφού υπάρχουν θετικά αποτελέσματα, συμβάλλω και εγώ (κυρίως στην παρουσίαση της θεωρίας στα διεθνή συνέδρεια). Πάντως ως ερευνήτρια δεν έχω πρόθεση αντιπαραθέσεων διότι νομίζω ότι με την παρουσίαση τεκμηριωμένων απόψεων υπάρχει εξέλιξη, ενδιαφέρον, όφελος από ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά και ευχαρίστηση από την ανταλλαγή απόψεων.

ERI83
25-10-11, 18:40
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ
Δημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 21, 2011 2:13 pm
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 28 Οκτωβρίου 2011

2011-09-05 11:21:34.0 6.53 N 82.39 W 10 Mw 5.8 SOUTH OF PANAMA
http://www.emsc-csem.org/Images/EVID/23 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός στην Ελλάδα γύρω στις 28 Οκτωβρίου 2011.
Η πρόβλεψη ακυρώνεται ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 24 Οκτωβρίου 2011 εκδηλωθεί
ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακριβής και αυτή η πρόγνωση η οποία αναρτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2011.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
http://i53.tinypic.com/25arz8j.jpg

http://www.econews.gr/2011/10/25/aitna-ekrixeis/
Ξύπνησε ξανά το ηφαίστειο Αίτνα στη Σικελία της Ιταλίας. Πρόκειται για το υψηλότερο και πλέον ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης.
Σύμφωνα με το BBC, τη Δευτέρα σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις και πίδακες λάβας εκτινάχθηκαν σε ύψος 100 μέτρων.
Η δραστηριότητα του ηφαιστείου δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή καταστροφές, ωστόσο το αεροδρόμιο στην Κατάνια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας,
έκλεισε λόγω του καπνού και της στάχτης.
Με την θεωρία Τσιάπα, http://www.tsiapas.gr μπορείτε να προβλέπετε τους σεισμούς, τις εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιορίζετε κοιτάσματα πετρελαίων
και γαιανθράκων (χώρο και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα.

beetlejuice
13-06-12, 12:31
Ενημερώνω ότι αυτή την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στα Φαινόμενα του Ελεύθερου Τύπου μπορείτε να αναγνώσετε μια 6σέλιδη συνέντευξη που μου παραχώρησε ο κ. Ηλίας Τσιάπας!

http://i682.photobucket.com/albums/vv182/beetlejuice1983/fai84.jpg

DES.T
05-07-13, 20:34
ΠΡΟΓΝΩΣΗ
spiros έγραψε:
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙΔημοσιεύτηκε: Παρ Μάιος 24, 2013 10:44 am στην ιστ wwwtsiapas.gr
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 14 Ιουνίου 2013

2013-04-22 01:16:38.018.23 N 102.05 W 70 6.1 MICHOACAN, MEXICO
http://static1.emsc.eu/Images/EVID/31/3 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερου μεγέθους, στην Ελλάδα γύρω στις 14 Ιουνίου 2013.
Η πρόβλεψη ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 10 Ιουνίου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Επίσης στις 9 Ιουνίου 2013 είχαμε στείλει μήνυμα - Πρόγνωση στο Παρατηρητήριο Σεισμών στη zougla.gr στον
σεισμολόγο κ. Χουλιάρα (τμήμα του παρακάτω)

…………Το μήνυμα δεν ήταν προσωπικό αλλά στην ιστοσελίδα zougla.gr στο τμήμα «παρατηρητήριο σεισμών» και από εκεί θα ήταν ωφέλιμη η απάντηση γιατί σε
περιόδους σεισμών πάρα πολλοί άνθρωποι μας παρακολουθούν.

Ευκαιρίας δοθείσης, επειδή στις 14 Ιουνίου περιμένουμε κάτι ισχυρό (6+ R) αν δεν υπάρξει γύρω στις 10 ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία ,
αν παρατηρήσετε αύξηση θερμοκρασίας του φλοιού που είναι το πιο αξιόπιστο πρόδρομο φαινόμενο για τον ακριβή προσδιορισμό του επικέντρου, να ενημερώσετε
τον κ. Σπύρο Χαραλαμπόπουλο που ασχολείται με τις προβλέψεις, για να ενημερώσει έγκαιρα τους πολυπληθείς αναγνώστες σας και αναγνώστες μας.

ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ

Στον αναμενόμενο χρόνο:
Magnitude mb 6.2
Region CRETE, GREECE
Date time 2013-06-15 16:11:00.0 UTC
Location 34.27 N ; 24.96 E
Depth 10 km
.................................................. ................................................
ΠΡΟΓΝΩΣΗ
spiros έγραψε:
Παρ Μάιος 24, 2013 9:44 am
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 4 Ιουλίου 2013

2013-05-12 07:30:03.013.62 N 91.34 W 31 5.8 OFFSHORE GUATEMALA
http://static2.emsc.eu/Images/EVID/31/3 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 4 Ιουλίου 2013.
Η πρόβλεψη ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν στο τέλος Ιουνίου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

.................................................. .................................................. ....

ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ
Ημερομηνία: 02-07-2013Τοπική ώρα: 13:45
20 χλμ Νότια της Κοζάνης
mb: 4.9 RΒάθος: 10 χλμ

Η σημερινή σεισμική δραστηριότητα εκδηλώθηκε σύμφωνα με την πρόγνωση που είχε αναρτήσει ο Σπύρος στις 24/5/2013 και την οποία συμπλήρωσε χθές ως προς την μείωση του μεγέθους λόγω της ηφαιστειακής και σεισμικής δραστηριότητας στην Ιταλία. Η διεύλευση σεισμικών συστατικών από τη νότια Ιταλία συνεχίζεται (ένδειξη το 3,6 R 100 χλμ Νδυτικά της Κέρκυρας) οπότε αναμένουμε ακόμα τουλάχιστον ένα σεισμικό γεγονός.

.................................................. .................................................. ....
Ημερομηνία: 03-07-2013Τοπική ώρα: 16:28
21 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά της Κοζάνης
mb: 4.9 RΒάθος: 5 χλμ

Και αυτή η σεισμική δραστηριότητα, όπως από την θεωρία Τσιάπα (www.tsiapas.gr) αναμένονταν.

DES.T
07-08-13, 14:18
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ (Από τις 6 Ιουλίου 2013)
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ
spiros » Σάβ Ιούλ 06, 2013 9:28 pm www.tsiapas.gr
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 7 Αυγούστου 2013

2013-06-15 17:34:28.011.52 N 87.20 W 52 6.5 NEAR COAST OF NICARAGUA
http://static1.emsc.eu/Images/EVID/32/3 ... gional.jpg

αναμένεται σεισμός μικρότερος κατά 0,5R τουλάχιστον, ή σμήνος σεισμών μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 7 Αυγούστου 2013.
Η πρόβλεψη ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 3 Αυγούστου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.
ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ

http://i40.tinypic.com/1zmkpr7.jpg

Με αυτή την θεωρία στο www.tsiapas.gr μπορείτε να προβλέπετε τους σεισμούς τις εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιορίζετε που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.α.)

DES.T
08-09-13, 19:48
Η πρόγνωση της σεισμικής δραστηριότητας στην Κρήτη είχε αναρτηθεί από τις 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ
από spiros: Δευτ Σεπ 02, 2013 10:23 am www.tsiapas.gr
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 6 Σεπτεμβρίου 2013.

2013-07-15 06:27:47.0 12.24 N 89.49 W 46 5.1 OFF THE COAST OF EL SALVADOR
http://static3.emsc.eu/Images/EVID/32/3 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 6 Σεπτεμβρίου 2013.
Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 2 Σεπτεμβρίου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική

ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Στον αναμενόμενο χρόνο η σεισμική δραστηριότητα.

06-09-2013, 07:14, 3.4 R, 35 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Κρήτης
06-09-2013, 06:26, 4.3 R, 36 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Κρήτης
06-09-2013, 06:14, 4.0 R, 34 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Κρήτης
06-09-2013, 05:57, 4.5 R, 36 χλμ Νότια -Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Κρήτης

08-09-2013, 07:59, 5.1 R, 52 χλμ Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης
http://www.earthquakenet.gr

Με αυτή την θεωρία στο www.tsiapas.gr μπορείτε να προβλέπετε τους σεισμούς τις εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιορίζετε που
υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά
φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική
ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.ά.

DES.T
18-09-13, 00:55
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΕΝΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ
http://www.tsiapas.gr Σάβ Ιούλ 06, 2013 8:28 pm
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 7 Αυγούστου 2013

2013-06-15 17:34:28.011.52 N 87.20 W 52 6.5 NEAR COAST OF NICARAGUA
http://static1.emsc.eu/Images/EVID/32/3 ... gional.jpg

αναμένεται σεισμός μικρότερος κατά 0,5R τουλάχιστον,ή σμήνος σεισμών μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 7 Αυγούστου 2013.
Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 3 Αυγούστου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

07-08-2013 12.06.5,5 R 26χλμ Δ.ΒΔ Αταλάντης
.................................................. ...........................................

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ
από spiros » Δευτ Σεπ 09, 2013 8:30 pm

Η συνεχής και πυκνή μικροσεισμική και μικροηφαιστειακή δραστηριότητα από την βόρεια Ιταλία έως την Σικελία, είναι ένδειξη διέλευσης σεισμικών συστατικών.
Σύμφωνα με την θεωρία αναμένεται να προκαλέσουν σημαντική σεισμική
δραστηριότητα τουλάχιστον ως προς τη πυκνότητα, από αύριο στην Ελλάδα, αλλά και στις βαλκανικές χώρες.

16-09-2013, 18:01, 5.2 R, 26 χλμ Δυτικά - Βορειοδυτικά της Αταλάντης

16-09-2013, 17:42, 4.9 R, 22 χλμ Δυτικά - Βορειοδυτικά της Αταλάντης

Στον αναμενόμενο χρόνο και μέγεθος η σεισμική δραστηριότητα όπως πάντα εδώ και 37 χρόνια

Αναλυτικότερα η πρόγνωση και η θεωρία στο http://www.tsiapas.gr
Με αυτή την θεωρία μπορείτε να προβλέπετε τους σεισμούς τις εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιορίζετε που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα)
και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα.
(Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.α.)

[Επειδή τον Οκτώμβριο αν δεν εκδηλωθεί ισχυρή ηφαιστειακή ή σεισμική δραστηριότητα στην Ιταλία,όπως φαίνεται στην στήλη ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ,
αναμένουμε σημαντική σεισμική δραστηριότητα και άλλοι κάνουν έμμεσα εκτιμήσεις-προβλέψεις

DES.T
12-10-13, 21:28
Από τις 7 Σεπτεμβρίου είχαμε αναρτήσει την πρόγνωση του συγκεκριμένου σεισμού,
για χρόνο και μέγεθος και από τις 9 Οκτωβρίου το επίκεντρο.

Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 13 Οκτωβρίου 2013.

από spiros » Σάβ Σεπ 07, 2013 12:46 pm www.tsiapas.gr

2013-08-21 12:38:32.0 17.06 N 99.34 W 30 6.2 GUERRERO, MEXICO
http://static2.emsc.eu/Images/EVID/33/3 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 13 Οκτωβρίου 2013.
Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 9 Οκτωβρίου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική
ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Στον αναμενόμενο χρόνο (9-10-2013), ένδειξη διέλευσης, τουλάχιστον για ένα τμήμα των συστατικών για τις 13 Οκτωβρίου.

http://i40.tinypic.com/o5ajom.jpg

Σεισμός 6,2R δυτικά της Κρήτης
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013, 16:15

http://static1.emsc.eu/Images/EVID/33/338/338758/338758.regional.jpg
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,2R σημειώθηκε στις 16.11 το απόγευμα σε υποθαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων της

Κρήτης σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση και η θεωρία στο www.tsiapas.gr

Με αυτή την θεωρία μπορείτε να προβλέπετε τους σεισμούς τις εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιορίζετε που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων
(θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα.
(Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.α.)

DES.T
02-11-13, 09:46
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 30 Οκτωβρίου 2013.
από spiros » Σάβ Σεπ 07, 2013 1:55 pm

2013-09-07 00:13:30.0 14.77 N 92.01 W 67 6.5 GUATEMALA
http://static1.emsc.eu/Images/EVID/33/3 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 30 Οκτωβρίου 2013.
Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 26 Οκτωβρίου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.[/quote]
.................................................. ................................................
ΣΤΟΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
(Όπως από τις 7 Σεπτεμβρίου 2013 είχαμε αναρτήσει τις προγνώσεις)

Stromboli volcano (Italy): strong activity.
Friday Oct 25, 2013 09:28

http://i44.tinypic.com/1jrhhf.jpg
……………………………………………………………………………
Etna volcano - eruption
Wed 26 Oct, 2013

http://i41.tinypic.com/5v562p.jpg

http://i40.tinypic.com/1zqx2f9.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=l0Pbna2zWuM
http://www.zougla.gr/kosmos/article/ekriksi-sto-ifestio-tis-etnas

ERI83
13-11-13, 14:03
Πέμ Σεπ 26, 2013 11:21 am
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 13 Νοεμβρίου 2013.

2013-09-21 12:16:13.0 27.96 N 105.69 W 10 5.3 CHIHUAHUA, MEXICO
http://static2.emsc.eu/Images/EVID/33/335/335257/335257.regional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 13 Νοεμβρίου 2013.
Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 9 Νοεμβρίου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου του 2013
Αίτνα ( Σικελία, Ιταλία ) : Strombolian εκρήξεις (μερικές φορές σχετικά μεγάλο ) από τον κρατήρα νέα SE συνεχίστηκε με μικρές αλλαγές .
Επίπεδα Τρόμος δείχνουν καμία ένδειξη για το αν ή όχι ένα νέο παροξυσμό πρόκειται να συμβεί σύντομα. Μια πολύ αργή ανοδική τάση είναι
ορατή κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας . ... [ περισσότερα ]

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013
Αίτνα ( Σικελία, Ιταλία ) : Μια σχετικά μεγάλη έκρηξη συνέβη λίγα λεπτά πριν. Ηφαιστειακή τρόμος εξακολουθεί να μην δείχνουν μια σαφή τάση . ... [ περισσότερα ]

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013
Αίτνα ( Σικελία, Ιταλία ) : Εκρήξεις από τον κρατήρα νέα SE συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και το πρωί , αν και η συχνότητα και το μέγεθός τους έχει μειωθεί .
Τρόμος επίπεδα παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες και εξακολουθούν να είναι χαμηλά . ... [ περισσότερα

Μετάφραση Google

Ημερομηνία: 12-11-2013
Τοπική ώρα: 20:09
3 χλμ Νοτιοδυτικά της Ιστιαίας
ML: 4.9 R
Βάθος: 5 χλμ

(Μείωση μεγέθους λόγω ηφαιστειακής δραστηριότητας.)

Kostas2
14-11-13, 02:08
Μετακινουνται οι τεκτονικες πλακες σ ολη τη Γη γι αυτο και γινονται παντου σεισμοι .Φυσιολογικο.

DES.T
20-11-13, 17:22
Πέμ Σεπ 26, 2013 10:25 am
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 18 Νοεμβρίου 2013.

2013-09-26 06:46:07.0 14.56 N 93.28 W 20 5.7 OFFSHORE CHIAPAS, MEXICO
http://static2.emsc.eu/Images/EVID/33/335/335984/335984.regional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 18 Νοεμβρίου 2013.
Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 14 Νοεμβρίου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Στον αναμενόμενο χρόνο,ηφαιστειακή δραστηριότητα σε Αίτνα και Στρόμπολι.

http://i44.tinypic.com/2s0ipox.jpg
ETNA UPDATE 14 NOVEMBER 2013, 19:45 GMT
Mild, intermittent Strombolian activity has continued since the previous update at the New Southeast Crater. During fieldwork carried out by INGV-Osservatorio Etneo staff
in the summit area today, explosion sounds were heard once to three times per minute, but during intervals of good visibility no ejections of pyroclastic material out of the crater were seen.
The activity undergoes fluctuations but generally shows no tendency of eitner increasing or diminishing. After nightfall, sporadic ejections of incandescent pyroclastics have observed.

http://www.youtube.com/watch?v=QZ7jmquP_dc#t=36

DES.T
12-02-14, 13:21
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΑΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ

Τρόμαξαν και κινδύνευσαν οι σεισμολόγοι και η μισή Ελληνική Κυβέρνηση που συστεγάζονταν σε ξενοδοχείο στην Κεφαλλονιά, γιατί ο δεύτερος ισχυρός σεισμός τους βρήκε όλους κοιμισμένους. Με αφορμή αυτό, ο αρμόδιος υπουργός κος Χρυσοχοϊδης οργισμένος, χαρακτήρισε τους σεισμολόγους, μετά σεισμόν σεισμοπροφήτες.

Οι δύο σεισμοί της Κεφαλλονίας, όπως της Θεσσαλονίκης το 1978, των Αλκυονίδων το 1981, της Καλαμάτας το 1985, του Αιγίου το 1995, των Αθηνών το 1999 και γενικά όλοι οι σεισμοί της Ελλάδας, είχαν προβλεφθεί με ακρίβεια, με τη θεωρία ΤΣΙΑΠΑ. Οι προγνώσεις και για τους δύο σεισμούς της Κεφαλλονιάς είχαν δημοσιευθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2013.

Στους πρόσφατους σεισμούς της Κεφαλλονιάς ιδιαίτερα για τον δεύτερο η πρόγνωση είχε αναδημοσιευθεί πέρα από την παραπάνω ιστοσελίδα και σε δεκάδες άλλες ιστοσελίδες αλλά και στον έντυπο τύπο.
Π.χ. http://www.zougla.gr/blog/article/968019
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/397281/ishyri-seismiki-donisi-5-8-rihter-tarakoynise-tin-kefalonia

Δυστυχώς και αυτή τη φορά η πρόγνωση δεν αξιοποιήθηκε ευρέως όπως και το 1999 για το σεισμό των Αθηνών, όπου παρόλο που η πρόγνωση είχε δημοσιευθεί στις 12 Αυγούστου 1999, 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Στην Κεφαλλονιά ευτυχώς αυτοί τη φορά λόγω ανθεκτικών κατασκευών, λίγοι πολίτες τραυματίστηκαν και όλοι οι σεισμολόγοι και κυβερνητικοί σώθηκαν βιολογικά τουλάχιστον

Τα σεισμικά συστατικά (Βλέπε θεωρία και σχήματα) που προκάλεσαν αυτούς τους σεισμούς κινούνται ανατολικά και στη διαδρομή τους προκαλούν διαφόρων μεγεθών σεισμούς.

Με αυτή την θεωρία www.tsiapas.gr μπορείτε να προβλέπετε με ακρίβεια τους σεισμούς χρόνο - μέγεθος – χώρο, τις εκρήξεις ηφαιστείων αλλά και χρονικές περιόδους σεισμικής ηρεμίας - ασεισμικές, να προσδιορίζετε που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.α.)

Παραθέτω παρακάτω τις δύο προγνώσεις για τους σεισμούς της Κεφαλλονιάς και αυτή των Αθηνών το 1999.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Από Παρ Δεκ 20, 2013 10:01 am είχε αναρτηθεί η παρακάτω πρόγνωση η οποία έγινε σύμφωνα με τη θεωρία ΤΣΙΑΠΑ.
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 23 Ιανουαρίου 2014
από spiros » Δεκέμβριος 20th, 2013, 10:01 am www.tsiapas.gr

2013-12-01 03:19:37.0 41.66 N 126.94 W 10 5.5 OFF COAST OF NORTHERN CALIFORNIA
http://static3.emsc.eu/Images/EVID/34/3 ... gional.jpg

αναμένεται σεισμός ανάλογου μεγέθους ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 23 Ιανουαρίου 2014.
Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 19 Ιανουαρίου 2014 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ
Στον αναμενόμενο χρόνο, ένδειξη διέλευσης.
2014-01-20 07:55:57.0 41.36 N 14.45 E 3.8 SOUTHERN ITALY
2014-01-20 07:21:16.0 41.37 N 14.47 E 2.8 SOUTHERN ITALY
2014-01-20 07:12:40.0 41.36 N 14.45 E 4.4 SOUTHERN ITALY

Ημερομηνία: 26-01-2014
Τοπική ώρα: 15:55
5 χλμ Βόρεια - Βορειοδυτικά του Αργοστολίου
ML: 5.9 R
Βάθος: 10 χλμ

--------------------------------------------------------------------------
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ
από spiros » Παρ Δεκ 20, 2013 11:06 am
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 4 Φεβρουαρίου 2014

2013-12-13 04:45:09.0 13.20 N 89.06 W 50 5.5 OFFSHORE EL SALVADOR
http://static1.emsc.eu/Images/EVID/34/3 ... gional.jpg

αναμένεται σεισμός ανάλογου μεγέθους ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 4 Φεβρουαρίου 2014.
Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στην 1η Φεβρουαρίου 2014 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ
Στον αναμενόμενο χρόνο, μικρή ηφαιστειακή δραστηριότητα, ένδειξη διέλευσης.
AGGIORNAMENTO ETNA, 29 GENNAIO 2014, ORE 12:10 GM
Or. Time: 03/02/2014 03:08:46 (GMT)
Magnitude: 5.9 ML
Latitude: 38.2628°N
Longitude: 20.3919°E
Depth: 5.0 km

http://i59.tinypic.com/2n6ewwi.jpg

Ιταλοί μελετητές της θεωρίας Τσιάπα προέβλεψαν το σεισμό της L' Aquila και σώθηκαν μερικοί άνθρωποι. Με αφορμή αυτή την πρόγνωση έγινε το παρακάτω συνέδριο με επίκεντρο την θεωρία Τσιάπα. Αργότερα 6 Ιταλοί σεισμολόγοι που αντέδρασαν στην αξιοποίηση της πρόγνωσης καταδικάστηκαν από την Ιταλική δικαιοσύνη σε 6 χρόνια φυλάκιση διότι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τον θάνατο πολλών ανθρώπων από αυτόν τον σεισμό.
Ιταλία: Σάλος από την καταδίκη σεισμολόγων για λάθος προβλέψεις ...
www.tovima.gr/world/article/?aid=480589‎
22 Οκτ 2012 - Ιταλία: Σάλος από την καταδίκη σεισμολόγων για λάθος προβλέψεις ... ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε σε εξαετή φυλάκιση έξι επιστήμονες και έναν κυβερνητικό αξιωματούχο.
http://i62.tinypic.com/261dem1.jpg

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ
από Ηλίας Τρί Ιαν 14, 2014 7:47 pm
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 27 Φεβρουαρίου 2014

2014-01-05 03:36:40.0 4.58 N 76.68 W 47 5.5 COLOMBIA
http://static1.emsc.eu/Images/EVID/35/3 ... gional.jpg

αναμένεται σεισμός ανάλογου μεγέθους ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 27 Φεβρουαρίου 2014.
Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 23 Φεβρουαρίου 2014 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

--------------------------------------------------------------------------
Μια ουσιαστική κίνηση είναι η κατάθεση μήνυσης με τη μορφή του κατεπείγοντος κατά παντός υπευθύνου. Διότι οι προγνώσεις ήταν αναρτημένες στην ιστοσελίδα μου από τις 20 Δεκεμβρίου και σε δεκάδες άλλες ιστοσελίδες πολύ υψηλής επισκεψιμότητας και δεν ελήφθησαν μέτρα προστασίας.
(Π.χ.
http://www.zougla.gr/blog/article/968019

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/397281/ishyri-seismiki-donisi-5-8-rihter-tarakoynise-tin-kefalonia )

Επίσης για την αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα για το τέλος Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου, οι προγνώσεις είχαν αναρτηθεί πριν από τους σεισμούς της Κεφαλονιάς στις 14 Ιανουαρίου στο www.tsiapas.gr

12-02-14, 14:27
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε DES.T σχετικα με ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ αλλά και με άλλους
σεισμούς που πάντα γίνεται η αναφορά πάντα "Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως
προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις χχχχχχχ 2014 εκδηλωθεί ισχυρή
σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία."

Αλλά αυτό που με παραξενεύει πως αναφέρεται πως θα γίνει σεισμός στην Ελλάδα
αλλά δεν αναφέρεται (ίσως να κάνω λάθος) σε ποιά περιοχή έστω και στο
περίπου...

Αναφέρω περίπου γιατί πρόκειται για ζωές και όχι σε κτήρια μόνο και θα πρέπει
ακόμα και στο περίπου να γνωρίζουν οι άνθρωποι τι θα γίνει....

Ευχαριστώ.

heretic
12-02-14, 20:53
Υπάρχει και προέκταση στις θεωρίες του κ. Τσιάπα. Κάποιοι ισχυρίζονται πως ότι σεισμός δεν έχει προβλεφθεί από τον κ. Τσιάπα είναι τεχνητός, και πιθανόν και κάποιοι σεισμοί να ακυρώνονται πάλι με τεχνητό τρόπο. Ετσι μιλάμε για προβλέψεις 100% μέσα! :)

DES.T
12-02-14, 22:25
(Τμήμα από την θεωρία)
…Μερικά αξιόπιστα πρόδρομα φαινόμενα για την πρόγνωση του επικέντρου των σεισμών είναι:
1) αύξηση της θερμοκρασίας του φλοιού και της ατμόσφαιρας στον ευρύτερο χώρο,(εντοπίζεται καλύτερα από δορυφόρους)
2) μεταβολές στη στάθμη και στη θερμοκρασία των υπογείων υδάτων,
3) θειούχες οσμές και αν πάνω από το αναμενόμενο υπόκεντρο υπάρχουν θάλασσες ή λίμνες από την διάλυση αυτών των συστατικών στο νερό παρατηρούνται αλλαγές στην συμπεριφορά ή ακόμα και θάνατοι των υδρόβιων οργανισμών.
4)οι ηλεκτρομαγνητικές μεταβολές, πιεζορεύματα κ.α.
5) επίδραση στον καιρό (άνοδο της θερμοκρασίας - εμφανέστερο κατά την χειμερινή περίοδο).
Αυτά τα φαινόμενα εκδηλώνονται 2-3 μέρες πριν το σεισμό.
Με την συγκέντρωση των υγρών στα δυτικά μιας προεξοχής, εκτοπίζεται η πυρόσφαιρα, και αυτά καταλαμβάνουν το χώρο αυτό έως ότου πληρωθεί η χωρητικότητα και φτάσουν στο κατώτατο σημείο της προεξοχής, τότε αρχίζει η διαφυγή τους προς ανατολάς.
Επειδή ανατολικά της προεξοχής υπάρχει υποπίεση, η κίνηση των υγρών αυτών επιταχύνεται εκρηκτικά, εξαερώνονται, ιονίζονται και περνάει όλη η μάζα τους ανατολικά της προεξοχής (Φαινόμενο BERNOULLI) (Σχήματα 3β-4β).
Πρόγνωσησεισμών
Α) Τα συστατικά που προκαλούν σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων κινούνται από Δυσμάς προς Ανατολάς. Από στατιστικές μελέτες, έχοντας σαν αφετηρία ένα σεισμό, γνωρίζουμε:
• τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν προς Ανατολάς,
• τις προεξοχές ή τους κρατήρες ηφαιστείων που θα συναντήσουν στη πορεία τους,
• το χρόνο που απαιτείται για να φτάσουν σ’αυτές και
• το μέγεθος που θα έχει ο αναμενόμενος σεισμός.

15-02-14, 13:14
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε DES.T ανέφερα κάτι αλλά δεν μου έδωσες μια απάντηση....
Η ερώτηση λοιπόν ήταν.....
<<"Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως

περίπου...>>
Δεν με ενδιαφέρει η θεωρεία γιατι γνωρίζω την Ιστοσελίδα σας που υπάρχει...
Απλά ζητάω κάτι συγκεκριμένο....

Ευχαριστώ.

seismic
10-03-14, 15:27
Ένα ωραίο άρθρο
http://thoureios.blogspot.gr/2014/02/picsvid.html

11-03-14, 18:35
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Ακόμα περιμένω μια απάντηση απο τον φίλο DES.T....

Φίλε seismic η αξιολόγηση κάποιου άρθρου εμείς οι απλοί άνθρωποι που δεν
κατέχουμε τόσο πολύ εξειδικευμένα θέματα δεν μπορούμε να εκφέρουμε
τις τυχόν αντιρρήσεις μας...

Επίσης όλες οι υποθαλάσσιες έρευνες έχουν τέτοια αποτελέσματα ?????

Ευχαριστώ.

DES.T
12-03-14, 01:20
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

περίπου...>>

Ευχαριστώ.

Για τον ακριβή προσδιορισμό του επικέντρου μπορείτε να αξιοποιήσετε πρόδρομα φαινόμενα πολλά από τα οποία γίνονται αντιληπτά και χωρίς όργανα, δια των αισθήσεων
Μερικά είναι:
1) αύξηση της θερμοκρασίας του φλοιού και της ατμόσφαιρας στον ευρύτερο χώρο,
3) θειούχες οσμές και αν πάνω από το αναμενόμενο υπόκεντρο υπάρχουν θάλασσες ή λίμνες από την διάλυση αυτών των συστατικών στο νερό παρατηρούνται αλλαγές στην συμπεριφορά ή ακόμα και θάνατοι των υδρόβιων οργανισμών.
4) οι ηλεκτρομαγνητικές μεταβολές, πιεζορεύματα κ.α.
5) επίδραση στον καιρό (άνοδο της θερμοκρασίας - εμφανέστερο κατά την χειμερινή περίοδο).
Αυτά εκδηλώνονται 2-3 μέρες πριν το σεισμό..

Όπως στους πρόσφατους σεισμούς της Κεφαλονιάς όπου μερικοί παρατήρησαν την σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας των υπογείων νερών (που είναι και το πιο σημαντικό και αξιόπιστο π.φ.).

14-03-14, 19:47
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε DES.T κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω για την απάντηση αλλά και πάλι
έχω τις εντάσεις μου και θα τις καταθέσω....
Έχεις καταθέσει κάποια στοιχεία στα αποία θα αναφερθώ...

1) αύξηση της θερμοκρασίας του φλοιού και της ατμόσφαιρας στον ευρύτερο χώρο,
Απ.Δηλαδή έχετε στοιχεία μετρήσεων με όργανα από την Κεφαλλονιά ;;;;;
Για τα άλλα νησιά Ζάκυνθος ,Ιθάκη αλλά και την χερσαία περιοχή υπήρχαν μετρήσεις ????

Απ. Υπάρχουν στοιχεία βάσει οργάνων και όχι κάποιοι παρατήρησαν αύξηση της θερμοκρασίας ????
Για τα άλλα νησιά Ζάκυνθος ,Ιθάκη αλλά και την χερσαία περιοχή υπήρχαν μετρήσεις????

3) θειούχες οσμές και αν πάνω από το αναμενόμενο υπόκεντρο υπάρχουν
θάλασσες ή λίμνες από την διάλυση αυτών των συστατικών στο νερό
παρατηρούνται αλλαγές στην συμπεριφορά ή ακόμα και θάνατοι των
υδρόβιων οργανισμών.
Απ. Υπάρχουν στοιχεία βάσει οργάνων ????
Για τα άλλα νησιά Ζάκυνθος ,Ιθάκη αλλά και την χερσαία περιοχή υπήρχαν μετρήσεις????

4) οι ηλεκτρομαγνητικές μεταβολές, πιεζορεύματα κ.α.
Απ. Υπάρχουν στοιχεία βάσει οργάνων ????
Για τα άλλα νησιά Ζάκυνθος ,Ιθάκη αλλά και την χερσαία περιοχή ????
Ισχύουν και για τις 4+5 απαντήσεις αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρχουν
και στις χερσαίες περιοχές απέναντι απο τα νησιά έχει γίνει έλεγχος και εκεί
με όργανα ;;;;;;;;

Για μια σωστή απάντηση θα πρέπει να υπάρχουν μακροχρόνιες μετρήσεις
θερμοκρασιών κατα την διάρκεια του έτους οπότε να υπάρχουν τα στοιχεία
όταν θα γίνει σεισμός....

Ώστε να παρουσιασθούν πρίν και μετά οι μετρήσεις αλλά με την προϋπόθεση
ότι έχετε αναφέρει πως θα γίνει σεισμός.....
Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω πως θα αναγνωρισθούν και οι θεωρίες σας
σωστές...

Ευχαριστώ.

DES.T
15-04-14, 11:01
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 13 Απριλίου 2014
από Ηλίας » Μάρτιος 20th, 2014, 2:24 pm
2014-02-19 11:10:14.0 9.58 N 69.81 W 20 5.3 LARA, VENEZUELA
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/world/M5/?view=3

αναμένεται σεισμός ανάλογου μεγέθους ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα,γύρω στΙς 13 Απριλίου 2014.
Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 9 Απριλίου 2014 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ

http://i57.tinypic.com/e184fl.jpg

Με αυτή την θεωρία www.tsiapas.gr μπορείτε να προβλέπετε τους σεισμούς χρόνο – μέγεθος και με καλή προσέγγιση το επίκεντρο, τις εκρήξεις ηφαιστείων αλλά και τις χρονικές περιόδους σεισμικής ηρεμίας - ασεισμικές, να προσδιορίζετε που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.α.)

15-04-14, 12:27
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε DES.T αναφέρεστε ατον σεισμό που έγινε στην Ύδρα κοντά και ήταν 5,4 ;;

Η αναφορά σας πως θα γίνει σεισμός στην Ελλάδα (έτσι γενικά και αόριστα κάπου στην Ελλάδα)
το βρίσκω επιπόλαιο...

Επίσης έχω θέσει ερωτήσεις που είναι φυσικές αλλά και εύλογες απορίες για
κάποιον άσχετο όπως είμαι εγω πως ή άντληση κάποιων πληροφοριών χωρίς
μηχανήματα είναι τουλάχιστον αντιεπιστημονικές...

Ευχαριστώ.

DES.T
12-05-14, 10:16
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 12 Μαΐου 2014
Ηλίας » Απρίλιος 30th, 2014, 5:49 pm

2014-03-20 17:55:52.0 11.57 N 87.23 W 37 5.2R NEAR COAST OF NICARAGUA
http://static2.emsc.eu/Images/EVID/36/366/366345/366345.regional.jpg

αναμένεται σεισμός ανάλογου μεγέθους ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα,γύρω στις 12 Μαΐου 2014.
Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 8 Μαΐου 2014 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

http://i61.tinypic.com/xlkrw8.jpg
Με αυτή την θεωρία www.tsiapas.gr μπορείτε να προβλέπετε με ακρίβεια τους σεισμούς χρόνο - μέγεθος – χώρο, τις εκρήξεις ηφαιστείων αλλά και χρονικές περιόδους σεισμικής ηρεμίας - ασεισμικές, να προσδιορίζετε που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.α.)

DES.T
12-05-14, 10:46
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε DES.T αναφέρεστε ατον σεισμό που έγινε στην Ύδρα κοντά και ήταν 5,4 ;;

Η αναφορά σας πως θα γίνει σεισμός στην Ελλάδα (έτσι γενικά και αόριστα κάπου στην Ελλάδα)
το βρίσκω επιπόλαιο...

Επίσης έχω θέσει ερωτήσεις που είναι φυσικές αλλά και εύλογες απορίες για
κάποιον άσχετο όπως είμαι εγω πως ή άντληση κάποιων πληροφοριών χωρίς
μηχανήματα είναι τουλάχιστον αντιεπιστημονικές...

Ευχαριστώ.

Υπάρχει η δυνατότητα για τον ακριβή προσδιορισμό του επικέντρου, είτε με πυκνό δίκτυο θερμομέτρων, όπως στη θεωρία περιγράφεται www.tsiapas.gr ,
ή ακόμα καλύτερα με δορυφορική επισκόπηση και ανίχνευση της αυξησης της θερμοκρασίας σε μια περιοχή, που είναι το πλέον αξιοπιστο προδρομο φαινόμενο.
Εχουμε κάνει προτάσεις προς κάθε αρμόδιο, μας απαντησαν από τον ΟΑΣΠ προ 20ετίας ότι μελετουν το θέμα. Όταν θα έχουμε αυτές τις συνεργασίες
θα γνωρίζουμε με ακριβεια το επίκεντρο 2-3 μέρες πριν την εκδήλωση του σεισμού.
Δέσποινα

http://i58.tinypic.com/2rysnwy.jpg

19-05-14, 18:15
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε DES.T απο την αρχή προσπαθώ να εκμαιεύσω απο εσένα κάποια στοιχεία..
Αλλά εν τέλει μου τα έδωσες εμμέσως...

-Στό εύλογο ερώτημά μου...
"πως ή άντληση κάποιων πληροφοριών χωρίς μηχανήματα είναι τουλάχιστον
αντιεπιστημονικές... "
Μου απαντάς...
"Υπάρχει η δυνατότητα για τον ακριβή προσδιορισμό του επικέντρου, είτε με
πυκνό δίκτυο θερμομέτρων, όπως στη θεωρία περιγράφεται www.tsiapas.gr ,
ή ακόμα καλύτερα με δορυφορική επισκόπηση και ανίχνευση της αυξησης της
θερμοκρασίας σε μια περιοχή, που είναι το πλέον αξιοπιστο προδρομο
φαινόμενο."
Μα σε ρώτησα πως δεν έχετε μηχανήματα και απαντάς σε θεωρητικό επίπεδο..
Δεν νομίζω πως είναι σοβαρό αυτό φίλε μου...
Δεν έχετε μηχανήματα παρακολούθησης που να τεκμηριώνουν τα όποια
στοιχεία σας.

Επίσης οι γενικότητες καπου καποιος καποτε θα γίνει σεισμός ε δεν νομίζω
πως συνάδουν σε μια έρευνα και μάλιστα που απαιτούνται έρευνες με
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ και όχι γενικότητες...

Δεν έχω κάτι να ρωτήσω..

Ευχαριστώ.

DES.T
28-05-14, 23:06
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

περίπου...>>

Ευχαριστώ.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ
http://www.tsiapas.gr/forumgr/viewtopic.php?f=14&p=6505&sid=e25a4505e5e51dcaa03810b7188776e2#p6505

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 20 και25 Μαΐου 2014
Ηλίας » Απρίλιος 30th, 2014, 5:51 pm
Με αφετηρία σεισμούς που εκδηλώθηκαν:

2014-03-28 14:36:10.0 11.64 N 86.60 W 77 5.6R NEAR COAST OF NICARAGUA
http://static1.emsc.eu/Images/EVID/36/3 ... gional.jpg
2014-04-02 16:13:28.0 7.96 N 82.37 W 30 6.0R SOUTH OF PANAMA
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/ear ... ?id=369190

αναμένoνται σεισμοί ανάλογου μεγέθους ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα,γύρω στις 20 και 25 Μαΐου 2014.
Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 16 και 21 Μαΐου 2014 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ-EΠΑΛΗΘΕΥΣΗ
M 6.5R - AEGEAN SEA - 2014-05-24 09:25:01 UTC

Χρόνος και μέγεθος και αυτή η σεισμική δραστηριότητα, όπως πάντα,σύμφωνα με τις προγνώσεις.
Το ακριβές επίκεντρο με τα προαναφερθέντα,με την συμβολή σας και
όποιων ενδιαφέρονται.
Δέσποινα

DES.T
15-06-14, 20:31
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 20 και25 Μαΐου 2014
Ηλίας » Απρίλιος 30th, 2014, 5:51 pm
Με αφετηρία σεισμούς που εκδηλώθηκαν:

2014-03-28 14:36:10.0 11.64 N 86.60 W 77 5.6R NEAR COAST OF NICARAGUA
http://static1.emsc.eu/Images/EVID/36/367/367999/367999.regional.jpg
2014-04-02 16:13:28.0 7.96 N 82.37 W 30 6.0R SOUTH OF PANAMA
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=369190

αναμένoνται σεισμοί ανάλογου μεγέθους ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα,γύρω στις 20 και 25 Μαΐου 2014.
Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 16 και 21 Μαΐου 2014 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
http://i61.tinypic.com/1rog15.jpg
M 6.5R - AEGEAN SEA - 2014-05-24 09:25:01 UTC

DES.T
27-08-14, 11:46
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 20 Αυγούστου 2014
από Ηλίας » Παρ Ιούλ 18, 2014 11:52 am

2014-06-29 04:59:33.9 32.65 N 109.12 W 2 5.3R ARIZONA
http://static2.emsc.eu/Images/EVID/38/388/388036/388036.regional.jpg

αναμένεται σεισμός ανάλογου μεγέθους ή σμήνος μικρότερων στην Ελλάδα,γύρω στις 20 Αυγούστου 2014.

Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 16 Αυγούστου 2014
εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
http://i59.tinypic.com/jhr29x.jpg

2014-08-22 04:27:55. 39.92 N 23.46 E 29 5.0 AEGEAN SEA

DES.T
29-08-14, 18:45
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Δημοσίευσηαπό Ηλίας » Ιούλιος 18th, 2014, 12:56 pm
Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 29 Αυγούστου 2014.

2014-07-07 11:23:58.8 14.88 N 92.30 W 91 6.9R CHIAPAS, MEXICO
http://static1.emsc.eu/Images/EVID/38/3 ... gional.jpg

αναμένεται σεισμός κατά 1R μικρότερος ή σμήνος μικρότερων στην Ελλάδα,γύρω στις 29 Αυγούστου 2014.

Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 25 Αυγούστου 2014
εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
http://i59.tinypic.com/j0jwjr.jpg

M 5.8 - SOUTHERN GREECE - 2014-08-29 03:45:06 UTC

Με αυτή την θεωρία www.tsiapas.gr μπορείτε να προβλέπετε με ακρίβεια τους σεισμούς χρόνο - μέγεθος – χώρο,τις εκρήξεις ηφαιστείων αλλά και χρονικές περιόδους σεισμικής ηρεμίας - ασεισμικές, να προσδιορίζετε που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής) κ.α.

Ercolobus
05-01-15, 16:28
Αστρολογία ΚΑΙ Σεισμοί * Μεγάλη στατιστική έρευνα χιλιάδων σεισμών που συνέβησαν στην χώρα μας.

http://Vrontakis-net.blogspot.com

15-03-16, 14:32
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Ercolobus θα θελα να κάνεις μια περισσότερη ανάλυση σχετικα με την ιστοσελίδα που παραθέτεις.

Πρόγνωση ;;;;;;
Απλά ιστορικά στοιχεία;;;;;

Ευχαριστώ.

alkinoos
16-03-16, 11:56
Δεν γνωρίζω αν στο νήμα αυτό κάποιο άλλο μέλος έχει φέρει υλικό,είτε αυτό είναι άρθρο ή βίντεο,που να συνδέει τους σεισμούς με τον Ήλιο..

Παραθέτω μερικά από τα πολλά βίντεο του χρήστη ο οποίος ασχολείται με την Ηλιακή δραστηριότητα για πολλά χρόνια,το πως συνδέει τα CME's του Ηλίου και πως είναι ο κύριος υπεύθυνος ...για τους Μέγκα σεισμούς :

https://www.youtube.com/watch?v=LDWZ4NNrzXU
https://www.youtube.com/watch?v=pEyflcAlqZc

Άλλα βίντεο χρήστη που λέει επίσης πως ο Ήλιος ευθύνεται για τους Μέγκα σεισμούς :
https://www.youtube.com/watch?v=JJREvI0jreo

Does Solar Activity Cause Earthquakes?
http://www.usgs.gov/blogs/features/usgs_top_story/does-solar-activity-cause-earthquakes/

ΧΑΡΑ
13-12-16, 15:04
καλησπερα,μπαινοντας στο σαιτ του τσιαπα επεσα πανω σε αναρτησεις μελων με ερωτησεις που δεν απαντουσαν οπως επρεπε :confused: και εσβηναν και τα σχολια τους ,γιατι? δεν πρεπει να ρωταει κανεις τιποτα σ εκεινο το σαιτ αν εχει αποριες?? και γιατι δεν απαντανε σωστα οπως πρεπει? :(
https://s23.postimg.org/snzntevy3/image.png (https://postimg.org/image/ehjwy6l2v/)image free hosting (https://postimage.org/)

https://s23.postimg.org/6ovyl4ryj/image.png (https://postimg.org/image/71ncrba87/)free image hosting (https://postimage.org/)

Robespierre
13-12-16, 17:05
Χαρά, να σου κάνω μια απλή ερώτηση; Ξέρεις αν ο Ηλίας Τσιάπας έχει κάποιο σχετικό με τη σεισμολογία πτυχίο; Να το επεκτείνω στο αν έχει κάποιο πτυχίο γενικά ή αν έχει βγάλει το σχολείο;

Ευχαριστώ (που λέει κι ο Άβαταρ - σόρι Άβαταρ :p )

ΧΑΡΑ
13-12-16, 17:42
Χαρά, να σου κάνω μια απλή ερώτηση; Ξέρεις αν ο Ηλίας Τσιάπας έχει κάποιο σχετικό με τη σεισμολογία πτυχίο; Να το επεκτείνω στο αν έχει κάποιο πτυχίο γενικά ή αν έχει βγάλει το σχολείο;

Ευχαριστώ (που λέει κι ο Άβαταρ - σόρι Άβαταρ :p )

απ οτι εχω διαβασει δασκαλος του σκι ειναι :confused:

Robespierre
13-12-16, 17:49
Ακριβώς. Τώρα εδώ δεν μπορούν να τον κάνουν καλά οι αρμόδιοι, θα τον κάνεις καλά εσύ, και σε φόρουμ δικό του; :D

ΧΑΡΑ
13-12-16, 20:37
Ακριβώς. Τώρα εδώ δεν μπορούν να τον κάνουν καλά οι αρμόδιοι, θα τον κάνεις καλά εσύ, και σε φόρουμ δικό του; :D

Μου εκανε εντυπωση η συμπεριφορα προς το σαιτ του...πως μπορουν και μπαινουν ανθρωποι εκει μ αυτην την συμπεριφορα?? απαραδεκτο

Robespierre
13-12-16, 21:44
Χαρά, αυτοί οι τύποι είναι ψωνάρες. Και δεν έχουν ιδέα από τίποτα, ούτε που πάνε τα 4 που λένε. Το ότι σπούδασε ο άλλος 4+ χρόνια σε πανεπιστήμια, Γεωλόγος ή Φυσικός, το ότι έχει οργώσει την Ελλάδα σε αυτοψίες, το ότι παρακολουθεί την διεθνή βιβλιογραφία, το ότι είναι σε θέση να διαβάσει μια στοιχειώδη στατιστική ανάλυση -αυτό το κάνω κι εγώ κι εσύ φαντάζομαι- ότι τα προγνωστικά του Τσιάπα είναι Τζόκερ, ο άλλος δεν τα καταλαβαίνει. Δεν χωράνε στην κεφάλα του μέσα. Οπότε, όσο πιο άδειος είναι ο ντενεκές, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει που λένε. Φασαρία στα έντυπα και στις εφημερίδες του ελληνοκεντρικού και συνομωσιολογικού χώρου και όποιος τσιμπήσει. Κι άμα κινηθεί κανένας εισαγγελέας, θα βγαίνει και θα λέει ότι τον φιμώνει το κατεστημένο. Βασικά μην ασχολείσαι κάν, οι τύποι είναι γραφικοί, όπως και αυτοί που τους ακούνε.

ΧΑΡΑ
13-12-16, 22:50
Χαρά, αυτοί οι τύποι είναι ψωνάρες. Και δεν έχουν ιδέα από τίποτα, ούτε που πάνε τα 4 που λένε. Το ότι σπούδασε ο άλλος 4+ χρόνια σε πανεπιστήμια, Γεωλόγος ή Φυσικός, το ότι έχει οργώσει την Ελλάδα σε αυτοψίες, το ότι παρακολουθεί την διεθνή βιβλιογραφία, το ότι είναι σε θέση να διαβάσει μια στοιχειώδη στατιστική ανάλυση -αυτό το κάνω κι εγώ κι εσύ φαντάζομαι- ότι τα προγνωστικά του Τσιάπα είναι Τζόκερ, ο άλλος δεν τα καταλαβαίνει. Δεν χωράνε στην κεφάλα του μέσα. Οπότε, όσο πιο άδειος είναι ο ντενεκές, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει που λένε. Φασαρία στα έντυπα και στις εφημερίδες του ελληνοκεντρικού και συνομωσιολογικού χώρου και όποιος τσιμπήσει. Κι άμα κινηθεί κανένας εισαγγελέας, θα βγαίνει και θα λέει ότι τον φιμώνει το κατεστημένο. Βασικά μην ασχολείσαι κάν, οι τύποι είναι γραφικοί, όπως και αυτοί που τους ακούνε.

Συμφωνω απολυτα και συμπληρωνω ...ο τσιαπας ουτε δημοσιευμένη εργασία σε peer-reviewed περιοδικό ή συνέδριο εχει και όπως γνωρίζουμε κάθε θεωρία χρειάζεται σαφή διατύπωση, επιστημονική πειραματική διαδικασία και στατιστικά, τα οποια δεν εχει, κατα τ αλλα ομως εχει ενα σαιτ και ανεβαζει οτι παιρνει απο ξενους επιστημονες, λεει σε τοσες μερες θα γινει σεισμος τοσο και ο κοσμος απο ανησυχια προφανως ρωταει για περιοχη και ΔΕΝ τους απανταει, και αν ζοριστει με καποια ερωτηση σβηνει τα σχολια τους :D ... οπως το ειπες ψωναρα :D:D .... καλο σου βραδυ :)

seismic
02-06-18, 16:27
Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο ούτε ξέρω γράμματα πολλά ξέρω όμως ότι θα σας σώσω από τον σεισμό μια για πάντα.
Υπάρχουν δύο επιστήμες που προσπαθούν να μας σώσουν από τον σεισμό. Αυτή της πρόβλεψης των σεισμών και αυτή που μελετά την αντισεισμική θωράκιση των κατασκευών. Φυσικά αν πετύχουμε να κατασκευάζουμε απόλυτες αντισεισμικές κατασκευής η πρώτη επιστήμη είναι αχρείαστη. Η αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών στην Ελλάδα διαθέτει εδώ και πολλά χρόνια τους πιο σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς στον κόσμο! Εν τούτοις οι κατασκευές δεν αντέχουν σε οποιοδήποτε μεγάλο σεισμό. Υπάρχουν πάρα πολλοί αστάθμητοι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επιφέρουν την καταστροφή και στις ποιο σύγχρονες αντισεισμικές κατασκευές. Βασικά οι συντελεστές που καθορίζουν την σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών είναι πολυάριθμοι, και εν μέρη πιθανοτικού χαρακτήρα. (Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού, άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης, άγνωστη η διάρκειά της.) Ακόμα οι μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις που δίδουν οι σεισμολόγοι, και καθορίζουν τον συντελεστή αντισεισμικού σχεδιασμού έχουν πιθανότητα υπέρβασης, μεγαλύτερης του 10%.
Ο συσχετισμός των ποσοτήτων όπως είναι οι “αδρανειακές εντάσεις – δυνάμεις απόσβεσης – ελαστικές δυνάμεις- δυναμικά χαρακτηριστικά κατασκευής – αλληλεπίδραση εδάφους κατασκευής – επιβαλλόμενη κίνηση εδάφους” είναι μη γραμμικής κατεύθυνσης και δυσκολεύουν πολύ τον σωστό αντισεισμικό σχεδιασμό.
Σκοπός του σύγχρονου αντισεισμικού κανονισμού είναι να κατασκευάσει δομές που: α) Σε συχνούς σεισμούς μεγάλης πιθανότητας να συμβούν δεν θα πάθουν τίποτα, β) Σε σεισμούς μέσης πιθανότητας να συμβούν θα πάθουν μικρές, επιδιορθώσιμες ζημιές και γ) Σε πολύ ισχυρούς σεισμούς μικρής όμως πιθανότητας να συμβούν δεν θα έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Άρα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο «απόλυτα» στις αντισεισμικές κατασκευές. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο «ποιοτικές» κατασκευές που σημαίνει εφαρμογή τουλάχιστον των απαιτήσεων όλων των σύγχρονων κανονισμών. Η ποιότητα των κατασκευών και η ασφάλειά τους, είναι και συνάρτηση της οικονομικής κατάστασης των χωρών, μεταξύ των άλλων παραγόντων. Είναι ευνόητο ότι φτωχές χώρες δεν μπορούν να συγκριθούν με χώρες όπου έχουν ακριβούς σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς.
Αν θέλετε μιλάμε για την αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών αν και είμαι μέσης εκπαίδευσης θα σας ξαφνιάσω. Εφευρέτης είναι αυτός που έχει την ικανότητα να ανιχνεύει την πεπατημένη γνώση και να συνθέτει νέες ιδέες ακριβώς όπως ο μουσικοσυνθέτης ανιχνεύει τις νότες και μελοποιεί νέα ακούσματα.