PDA

Επιστροφή στο Forum : Το Μυστήριο της Rennes Le Chateau (Μιχάλης)

beetlejuice
23-10-07, 12:07
http://www.metafysiko.gr/texts/m76.jpg

Το Μυστήριο της Rennes Le Chateau (Μιχάλης)

Διαβάστε το άρθρο στο -----> http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=174

"Η Rennes Le Chateau είναι ένα μικρό χωριό στη Νότια Γαλλία. [..] Ποιο μπορεί να είναι το μυστικό που τράβηξε στο μικρό αυτό χωριό τους Δρυίδες του απώτερου παρελθόντος, την αίρεση των Καθαρών, τους Ναϊτες Ιππότες, Μυστικές Εταιρείες και τον Μπερανζέ Σονιέρ, τον μυστηριώδη εκείνον Ιερέα που από φτωχός και άσημος εφημέριος του Ναού της Μαγδαληνής, κατέληξε να διαχειρίζεται τεράστια χρηματικά ποσά και να συναναστρέφεται με εξέχοντα πρόσωπα της Γαλλικής Κοινωνίας;"

Ο Μιχάλης Μώρος, μέλος της Gateway Team, παρουσιάζει -αποκλειστικά στο metafysiko.gr- μία εκτενή έρευνα για το πολυσυζητημένο θέμα του μυστηρίου που αγκαλιάζει τη Rennes Le Chateau, προσπαθώντας να δώσει κάποιες απαντήσεις σε ένα υπερβολικά θολό και αόριστο τοπίο.

Μιχάλης
25-10-07, 10:07
Όπως είχε ανακοινωθεί στο ζήτημα σχετικά με τη Μαρία τη Μαγδαληνή και την υποτιθέμενη Γενιά του Ιησού, μέσα στο άρθρο για τη Rennes Le Chateau, θα βρείτε πολλά από τα στοιχεία που συντελούν στο μύθο, κορυφωμένα γύρω από τη ζωή του αινιγματικού Αβά Μπερναζέ Σονιέρ και των μυστηριωδών έργων που ανέλαβε στο σχεδόν άγνωστο χωριό της Νότιας Γαλλίας.
Είμαι στη διάθεσή σας για συζήτηση και για τις όποιες απορίες...

KANE
25-10-07, 18:48
Μιχάλη πολύ ωραίο το άρθρο σου, εγώ το απόλαυσα. :)

tsilof
25-10-07, 19:28
Πράγματι πολύ καλή δουλειά ;)
Συνοπτικές πληροφορίες παρουσιασμένες με όμορφο τρόπο και μια κατακλείδα από αυτές που προσωπικά μου αρέσουν όταν διαβάζω ένα άρθρο.
Δηλαδή, οι υποκειμενικές τοποθετήσεις - κρίσεις .
Εύγε Μιχ :p

Sly8erin
23-02-08, 00:30
Μιχάλη η έρευνα σου μου θύμισε ένα παιχνίδι adventure της sierra on line που. Και είχε τα ίδια στοιχεία μόνο που συνέδεαν τον μύθο όχι με την γενιά του Χριστού αλλά με Σατανισμό, vampires, και ένα αμύθητο θησαυρό που υποτίθεται υπάρχει κάπου κρυμμένος στο Rennes le Chateau από τον Σονιέρ. Μάλιστα εκεί έλεγε ότι ο Σονιέρ όταν έκανε την ανακαίνιση ένα κομμάτι αποκολλήθηκε από την Αγιά Τράπεζα κ βρήκε κάποιες περγαμηνές, και ίσως μ’ αυτές ή εκβίαζε τον Πάπα ή τις «πούλησε» στο Βατικανό. Μετά από μερικά χρόνια πέθανε αναπάντεχα κ ξαφνικά από ένα κρυολόγημα (αν θυμάμαι καλά) που είχε άσχημη εξέλιξη. Επίσης άφηνε υπονοούμενα ότι το σπίτι που έζησε ο Σονιέρ υπάρχει ακόμα καλά διατηρημένο αλλά είναι κλειστό στο κοινό αληθεύει αυτό;

Τάκης Παπαδόπουλος
04-04-08, 21:11
Όπως είχε ανακοινωθεί στο ζήτημα σχετικά με τη Μαρία τη Μαγδαληνή και την υποτιθέμενη Γενιά του Ιησού, μέσα στο άρθρο για τη Rennes Le Chateau, θα βρείτε πολλά από τα στοιχεία που συντελούν στο μύθο, κορυφωμένα γύρω από τη ζωή του αινιγματικού Αβά Μπερναζέ Σονιέρ και των μυστηριωδών έργων που ανέλαβε στο σχεδόν άγνωστο χωριό της Νότιας Γαλλίας.
Είμαι στη διάθεσή σας για συζήτηση και για τις όποιες απορίες...
Φίλτατε Μιχάλη, η σημασία της λέξης ΕΥΓΕ είναι πολύ αδύναμη για να ισοσταθμίσει την ποιότητα και την εννοιολογική - πολιτιστική - ενημερωτική αξία του άρθρου σου.

Επισημαίνω τόσο την παράθεση όλων των διατιθεμένων στοιχείων με εντελώς αμερόληπτο τρόπο, όσο και τα πολύ σοβαρά, πλήρως στερούμενα ίχνους έστω εμπαθείας υπέρ ή κατά της όποιας θέσης σχόλιά σου, τα οποία αν μη τι άλλο, βασίζονται στην λογική του ότι αντιδιαστέλλεις αυτό που βάσιμα πιθανολογείς με το ότι είναι δυνατόν να μην είναι και έτσι, αφήνοντας τελικά τον αναγνώστη ανεπηρέαστο να κρίνει...

Πολύ δύσκολο έργο, να παρουσιάζεις θέμα, πέραν των όποιων υπαρχόντων στοιχείων και με δικές σου κρίσεις, σεβόμενος όμως την ελευθερία σκέψης και γνώμης των άλλων, όπως και μη "καθοδηγών" τους συλλογισμούς του καθισταμένου κοινωνού των γραπτών σου σε προκαθωρισμένα από σένα μονοπάτια!

Μακάρι το ύφος σου και η σοβαρότητα γραφής σου να βρούν πολλούς μιμητές.

Με αυτόν τον τρόπο, προάγεις και παράγεις Πολιτισμό.

Και πάλι ΕΥΓΕ.