PDA

Επιστροφή στο Forum : Illuminati - Angels and Demons


beetlejuice
27-10-07, 00:18
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/843583_b.jpg


Ο Τομ Χανκς θα επαναλάβει τον ρόλο του ως καθηγητής του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον για τις ανάγκες της ταινίας Αγγελοι και Δαίμονες, ενώ σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι και πάλι ο Ρον Χάουαρντ.

Η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο του Νταν Μπράουν Αγγελοι και Δαίμονες, η υπόθεση του οποίου διαδραματίζεται πριν από τον Κώδικα Ντα Βίντσι.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, η εταιρεία παραγωγής Sony έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να ολοκληρώσει την τελευταία εκδοχή του σεναρίου, προκειμένου να προλάβει μια ενδεχόμενη απεργία των σεναριογράφων που ίσως να ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου.

Η Sony ενδιαφέρεται να ξεκινήσει η παραγωγή στις αρχές του νέου έτους ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι οπότε αναμένεται να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις οι ηθοποιοί και οι σκηνοθέτες.

Αλλωστε τα μέλη της Ένωσης Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA) ψήφισαν την περασμένη εβδομάδα σε μεγάλη πλειοψηφία υπέρ μιας απεργίας εάν η ένωση το θεωρήσει απαραίτητο.

Η ταινία Ο Κώδικας Ντα Βίντσι συγκέντρωσε περισσότερα από 217 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ.

Newsroom ΔΟΛ

illuminat
27-10-07, 02:00
Μιλας για το βιβλιο του Μπραουν “Illuminati”

Δημήτρης Μπρικιάτης
27-10-07, 23:35
Μιλας για το βιβλιο του Μπραουν “Illuminati”

Illuminat, Ο Ντάν Μπράουν έχει πράγματι γράψει το βιβλίο "Άγγελοι και δέμονες." Το "Πεφωτισμένοι" είναι άλλο. Αν δείς, στο www.imdb.com υπάρχουν πληροφορίες για την ταινία.

Όμως, δεν είναι συνέχεια του Κώδικα Ντα Βίντσι. Απλά ο ήρωας είναι ο ίδιος. Η Σόφι, ο Φασέ και ο Τίμπλινγκ δεν θα είναι στην ταινία...Απλά είναι εκτός υπόθεσης... ;)

Oddb@llSoul
19-11-08, 13:36
http://www.wildaboutmovies.com/images_6/AngelsAndDemons.jpg

Το 2009 θα δούμε στις αίθουσες το πρίκουελ της ταινίας "Κώδικας Ντα Βιντσι", βασισμένο στο βιβλίο του Ντάν Μπράουν Άγγελοι και Δαίμονες.
Στην ταινία παίζει και πάλι ο Τόμ Χάνκς στο ρόλο του Ρόμπερτ Λάνγκτον, ενώ αυτή τη φορά θα κληθεί να αναμυχθεί σε μία παράξενη δολοφονία που σχετίζεται με τη δράση μίας θρυλικής παραθρησκευτικής οργάνωσης.

http://latimesblogs.latimes.com/photos/uncategorized/2008/06/17/tom_hanks_angels_and_demons_2.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=jbK-r651sNI

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Μαίου του 2009

xontro_mpizeli
04-05-09, 08:30
Την άλλη βδομάδα, και συγκεκριμένα στις 13 του μηνός, θα βγει στις ελληνικές αίθουσες η πολυαναμενόμενη ταινία "Angels and Demons" που βασίστηκε στο βιβλίο του Dan Brown "Illuminati - οι Πεφωτισμένοι".

Κριτική και σχόλια στο θέμα αυτό, όταν με το καλό την δούμε :)

Viktor_Belenko
04-05-09, 08:48
Καλημέρα,

Την άλλη βδομάδα, και συγκεκριμένα στις 13 του μηνός, θα βγει στις ελληνικές αίθουσες η πολυαναμενόμενη ταινία "Angels and Demons" που βασίστηκε στο βιβλίο του Dan Brown "Illuminati - οι Πεφωτισμένοι".

Κριτική και σχόλια στο θέμα αυτό, όταν με το καλό την δούμε :)

Αξιοσημείωτο είναι ότι η διαφημιστική προβολή έχει ήδη ξεκινήσει και είναι ιδιαίτερα έντονη, με αστικά λεωφορεία τυλιγμένα σε διαφημιστικό νάϋλον, γιγαντοαφίσες σε κεντρικούς δρόμους, ραδιοφωνικά σποτ και άλλα.

Εντύπωση μου έκανε και το σλόγκαν που επιλέχθηκε, «Illuminati, έρχονται για να πάρουν εκδίκηση».

Φιλικά.

xontro_mpizeli
04-05-09, 09:19
Εντύπωση μου έκανε και το σλόγκαν που επιλέχθηκε, «Illuminati, έρχονται για να πάρουν εκδίκηση».

Επειδή έχω διαβάσει το βιβλίο, πιστεύω ότι αυτός ο τίτλος αντιπροσωπεύει επάξια την υπόθεση του έργου και όσο και να το πεις είναι δελεαστικός για το κοινό :cool:

Ας ελπίσουμε να γίνει μία πολύ καλή μεταφορά του βιβλίου και στη μεγάλη οθόνη!

Viktor_Belenko
04-05-09, 09:25
Και εγώ το έχω διαβάσει το βιβλίο, πράγμα που ήταν και ο λόγος που μου έκανε εντύπωση το σλόγκαν.

Μένει να δούμε φυσικά.

Φιλικά.

demi
18-05-09, 09:52
την είδα την ταινία...χάλια, καμία σχέση με το βιβλίο....δεν με εντυπωσίασε..

Arrakis
18-05-09, 09:58
Eίδαμε την ταινία μαζί με τον Αλέξανδρο Γιαννακό. Γνώμη μου είναι πως είναι πιο αργή σε σχέση με τον Κώδικα, με ενόχλησε η φτωχή παρουσία μουσικής, με προβλημάτισε αν το αρχείο του Βατικανού έχει αυτή τη διαρρύθμιση, με εντυπωσίασαν κάπως τα ειδικά εφέ (γέννηση + έκρηξη αντί-ύλης), αλλά σε γενικές γραμμές δεν με ενθουσίασε!
Πιστεύω πως για κάποιον που δεν έχει το πάθος για την αναγεννησιακή τέχνη, θα το δει σαν μια ακόμη περιπέτεια μυστηρίου. Αφήστε που θα χρειαστεί να συμβουλεύετε διαρκώς ένα τουριστικό οδηγό της D.K. και το βιβλίο του Simon Cox!
Για κάποιον πάντως που διάβασε το βιβλίο, δεν είχε κάτι καινούργιο… Ελπίζω το DVD να έχει καλά και ενημερωτικά extras.

Lestat7
19-05-09, 12:15
Καλημερα αδερφια
εχοντας διαβασει το βιβλιο και βλεποντας την ταινια πραγματικα ειναι απο της λιγες φορες που δεν ενοχληθηκα με την παρουσιαση της ταινιας.Εκπληκτικη πλοκη με τεραστιο το ενδιαφερον ακομα και γι αυτους που εχουν διαβασει το βιβλιο.Πιο κατανοητο απο τον Κοδικα και πιο ωριμο.Επρεπε κατ εμε να βγει πρωτα αυτο και μετα ο Κοδικας μιας και ετσι ειναι η σειρα..

Solon Aimonas Eautou
19-05-09, 15:03
Εγώ πάλι πέρασα ένα πολύ ευχάριστο κινηματογραφικό 2ωρο, βλέποντας μία καλογυρισμένη ταινία –οι οποίες σήμερα σπανίζουν– με πιο "ψαγμένο" από ότι συνήθως περιεχόμενο. Πρέπει να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ βιβλίου και ταινίας, γιατί είναι το λιγότερο άτοπο να κρίνουμε κάτι (μία ταινία στην περίπτωση μας) με τους όρους κάτι άλλου (ενός βιβλίου).
Και στην τελική, το βιβλίο δεν αποτελούσε κάποιο αριστούργημα ώστε να περιμένουμε κάτι ανάλογο από την ταινία. Είναι ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο, με ύφος και πλοκή που αγγίζει 100% τον μέσο σύγχρονο αναγνώστη. Έως εκεί όμως... ούτε βαθυστόχαστα νοήματα έχει, ούτε συμπυκνωμένη γνώση αιώνων.

Καλό είναι λοιπόν να μην υπερβάλλουμε όταν βλέπουμε μία ταινία, ώστε να μπορούμε να την ευχαριστηθούμε. Και στην τελική δεν μιλάμε για κινηματογραφική μεταφορά του Εκκρεμές του Φουκώ (Ουμπέρτο Έκο), αλλά για αυτή ενός πολύ πρόσφατου και ευπώλητου μυθιστορήματος. Αν αισθανόμαστε λοιπόν ότι μέσα σε μία τέτοια μεταφορά βιβλίου του Dan Brown θα έπρεπε να υπάρχουν αποκαλύψεις και μυστικά, τότε υπάρχει μέγιστο πρόβλημα και καλό θα ήταν να ανοίξουμε κανένα βιβλίο να ξεστραβωθούμε.



Φιλικά,

Νίκος.

beetlejuice
21-05-09, 15:42
Απλα και λιτα εξαιρετικη!

Γιατι: - Δεν βλέπεις κάθε μέρα ταινίες με ανάλογη πλοκή και δράση.
- Δεν βλέπεις κάθε μέρα ταινίες που να συνδυάζουν μυστικιστικούς γρίφους, απόκρυφα τάγματα, και προωθημένη επιστήμη.
- Δεν βλέπεις κάθε μέρα τανίες με έναν Τομ Χανκς να σου απαριθμεί ένα ένα τα εγκλήματα των Χριστιανών κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα.

Το 9ράκι το παίρνει άνετα από μένα! :D Τόσο απλά!

Ophelia
21-05-09, 23:29
Nope...δεν με εντυπωσίασε καθόλου!
Την περίμενα πολύ καλύτερη και σαφώς πιο γαργαλιστική (σεναριακά αλλά και στους διαλόγους!). Μπορώ να πω ότι προτιμώ τον Κώδικα Ντα Βίντσι, κι ας προσπαθήσαν (μάταια κατ εμε) να δημιουργήσουν το ίδιο μυστηριακο-περιπετιω-αγωνιο-συνωμοσιακό κλίμα. Άρχισε ωραία, ήταν μία καλή ιδέα που δυστυχώς εμένα δεν με έπεισε καθόλου στην εξέλιξη της.
Αρκετά προβλέψημη η πλοκή, ρηχή οι διάλογοι αλλά και οι ρόλοι (με εξαίρεση τον Ewan McGregor που ήταν πολύ πειστικός ως παπάς!)...
Ένα 6 και πολύ του είναι...

c.r
22-05-09, 18:53
Απλα και λιτα εξαιρετικη!

Γιατι:
Δεν βλέπεις κάθε μέρα τανίες με έναν Τομ Χανκς να σου απαριθμεί ένα ένα τα εγκλήματα των Χριστιανών κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα.


Αυτό το λες χαριτολογώντας ή θεωρώντας το πράγματι ως ένα από τα ατού της ταινίας;

xontro_mpizeli
26-05-09, 03:08
Χμ...

Δεν μπορώ να πω ότι έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Την περίμενα καλύτερη και πιο κοντά στο βιβλίο! Πολλές σκηνές, πρόσωπα, καταστάσεις και διάλογοι δεν υπήρχαν καν συγκριτικά με το βιβλίο!

Ευχάριστα περνάει η ώρα, δεν λέω, αλλά κάτι της έλειπε...

Πιστεύω ότι οι δημιουργοί της δεν έδωσαν πάρα πολύ προσοχή (από ό,τι έκαναν στον κώδικα) και πιο πολύ φάνηκε ότι η ταινία έγινε επιπόλαια και άγαρμπα.

Ένα 5 με 6 η βαθμολογία του από μένα...

labros
13-08-09, 13:08
Προσωπικά δεν με ευχαρίστησε.
Ίσως περίμενα περισσότερα, ήθελα πιο πολύ ουσιαστική δράση και περισσότερους γρίφους.
- 6 -