PDA

Επιστροφή στο Forum : Το σπίτι της οδού Άγρας αριθμός 22 στο Καλλιμάρμαρο.

John II
01-11-07, 22:51
Θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με το σπίτι της οδού Άγρας αριθμός 22 στο Καλλιμάρμαρο, το οποίο θεωρείται στοιχειωμένο. Κυρίως για την ιστορία του σπιτιού και για συγκεκριμένα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί σε αυτό-αν έχουν παρατηρηθεί. Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

beetlejuice
02-11-07, 09:39
To μηνυμα που ανοιξες ανηκει χωρις αμφιβολια στα ονομαζομενα posts-αγγελιες τα οποια και αποφευγουμε στην κοινοτητα. Θα σε παρακαλουσα να μας γραψεις λιγα λογια για το τι ΕΣΥ γνωριζεις για το σπιτι αυτο, ετσι ωστε πανω απο ολα να υπαρχει και μεγαλυτερη ανταποκριση απο αλλους φιλους της Πυθεας.

Ευχαριστω :)

Ophelia
02-11-07, 09:58
Ναι, αν γίνεται να μας πεις αν γνωρίζεις κάτι φίλε John II, γιατί έγω δεν είχα ιδέα για αυτό το σπίτι και θα με ενδιάφερε να το επισκευτώ!

John II
02-11-07, 13:57
Για το σπίτι δεν ξέρω σχεδόν τίποτα. Γι αυτό και το μήνυμα σε μορφή αγγελίας (δεν γνώριζα ότι αποφεύγεται στο φόρουμ αυτό). Απλά έχω δει την διεύθυνση αυτή σε έναν κατάλογο με υποτιθέμενα στοιχειωμένα σπίτια. Βρίσκεται πίσω από το Καλλιμάρμαρο. Δεν φτάνεις εύκολα εκεί, καθ'ότι η οδός Άγρας διακόπτεται απότομα και συνεχίζει από ένα άσχετο σημείο. Στα δεξιά όπως ανεβαίνουμε υπάρχει ένας μικρός λόφος, πάνω στον οποίο είναι το σπίτι. Αυτή τη στιγμή είναι κατά το ήμισυ ανακαινισμένο, αλλά ακόμα εγκαταλελειμένο. Την 'παράσταση' μπορεί να κλέψει το σπίτι με τον αριθμό 21, που βρίσκεται απέναντι. Είναι ένα φτωχικό χαμόσπιτο που όμως έχει μια μεταλλική πλακέτα στην εξώπορτα, σαν αυτή που έχουν οι γιατροί και οι δικηγόροι στα γραφεία τους. Στην πλακέτα αυτή είναι γραμμένο ένα ποίημα σε τρεις στίχους και στην αγγλική γλώσσα. "Ι shall not reign, To serve I disdain, The cat I remain". Οι γείτονες μυ είπαν ότι ανήκει σε μια γυναίκα η οποία έχει μετατρέψει το σπίτι της σε γατορτοφείο. Έχει μαζέψε όλες τις αδέσποτες γάτες τις περιοχής και τις φιλοξενεί μόνιμα στα δωμάτια του σπιτιού της. Αυτά προς το παρόν. Αν μάθω κάτι άλλο θα σας το παραθέσω.

Ophelia
02-11-07, 14:45
Πολύ ενδιαφέρον μου ακούγεται! Θα προσπαθίσω να ρίξω και εγώ μια ματιά!
Thank you John II... :)

John II
02-11-07, 15:04
Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι όταν ρώτησα δύο γειτόνισες σε ποιον ανήκει το "στοιχειωμένο" σπίτι μου είπαν πως δεν γνωρίζουν τον αρχικό ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε ξεκινήσει την ανακαίνιση αλλά την σταμάτησε ξαφνικά. Τώρα, είπαν, το σπίτι ανήκει σε κάποιους Αλβανούς (!) οι οποίοι και συνεχίζουν την ανακαίνιση. Πάρ'όλα αυτά δεν είδα τίποτα εργάτες στο σπίτι, το οποίο αν και κατά το ήμισυ ανακαινισμένο, έδειχνε εγκαταλελειμένο.

Mirella_S
13-11-08, 17:58
Ειχα ακουσει την εξιστορηση καποιου ερευνητη, ο οποιος ειχε παει εκει με καποιο συνεργειο εξοπλισμενο με τα καταλληλα ειδικα οργανα.
Δεν γνωριζω ομως εαν μιλαμε για το ιδιο σπιτι, λεγανε παντως πισω απο το Καλλιμαρμαρο.
Συμφωνα λοιπον με την διηγηση του, οταν περνουσαν την πορτα του κηπου, τιποτε απο τα οργανα που ειχαν μαζι τους δεν λειτουργουσε.
Οταν αντιθετα εκαναν ενα βημα πισω, εξω δηλ. απο την πορτα, τα παντα λειτουργουσαν και παλι.

Mirella_S
14-11-08, 05:34
Θα ηθελα επισης να προσθεσω το εξης.
Στο συγκεκριμενο σπιτι και συμφωνα με την μαρτυρια του ερευνητη, συνεβη το εξης παραδοξο.
Καποια μερα, ενας φιλος του του ζητησε να επισκεφθει επισης το συγκεκριμενο σπιτι και του ζητησε την ακριβη διευθυνση.
Ο ερευνητης του την εδωσε, του μιλησε μαλιστα και για την επιγραφη στην πορτα.
Μονο που........οταν ο φιλος του εφτασε εξω απο αυτο το σπιτι, ουτε επιγραφη υπηρχε,το σπιτι εδειχνε να εχει κατοικους κλπ.
Εφυγε, για να επιστρεψει λιγη ωρα μετα μαζι με τον ερευνητη που σας ανεφερα.
Και τοτε, ολα τα βρηκαν οπως του τα ειχε περιγραψει εξ αρχης ο φιλος του.
Λες και την ωρα που το επισκεφθηκε εκεινος την πρωτη φορα να ειχε ανοιξει μια χρονοπυλη.
Συμφωνα με τις μαρτυριες του πρωτου ερευνητη, οταν καποιος εμπαινε στην χορταριασμενη αυλη του σπιτιου αυτου, ενοιωθε ανασες σκυλιων να ερχονται κοντα στα ποδια του και ομως δεν υπηρχε τιποτε εκει.
Συμφωνα παντα με αυτα που ειπε, και καποιο διπλανο σπιτι ηταν επισης στοιχειωμενο, επαναλαμβανω ομως και παλι πως δεν ξερω αν επροκειτο για το συγκεκριμενο σπιτι, αν και......ποσα πια στοιχειωμενα σπιτια μπορουν να υπαρχουν πισω απο το Καλλιμαρμαρο?

John II
22-12-08, 00:28
Συγνώμη για την καθυστέρηση με την οποία απαντώ. Mirella S, κι εγώ πιστεύω πως μιλάμε για το ίδιο σπίτι. όπως είπες κι εσύ πόσα πια "στοιχειωμένα" σπίτια μπορεί να είναι πίσω από το Καλλιμάρμαρο. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί, σύμφωνα με μαρτυρίες και γνώμες διαφόρων ερευνητών, χώρο όπου εκδηλώνονται πολλά περίεργα φαινόμενα. Πολλές βέβαια από αυτές τις θεωρίες δεν είναι να τις παίρνεις και τόσο στα σοβαρά, άλλες όμως έχουν μια κάποια βάση.

Mirella_S
22-12-08, 08:08
Συγνώμη για την καθυστέρηση με την οποία απαντώ. Mirella S, κι εγώ πιστεύω πως μιλάμε για το ίδιο σπίτι. όπως είπες κι εσύ πόσα πια "στοιχειωμένα" σπίτια μπορεί να είναι πίσω από το Καλλιμάρμαρο. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί, σύμφωνα με μαρτυρίες και γνώμες διαφόρων ερευνητών, χώρο όπου εκδηλώνονται πολλά περίεργα φαινόμενα. Πολλές βέβαια από αυτές τις θεωρίες δεν είναι να τις παίρνεις και τόσο στα σοβαρά, άλλες όμως έχουν μια κάποια βάση.

Δεν γνωριζω καν αν ισχυει, ομως, συχνα-πυκνα, εχω ακουσει οτι εκει ολοκληρος ο λοφος του Αρδηττου ειναι στοιχειωμενος ή κατι σχετικο.

santouroviolis
16-12-09, 01:57
Εμενα χρονια στην Ταϊλανδη κ τωρα παω περιπου τον μισο χρονο.Εκει οι ανθρωποι πιστευουν πολυ στα φαντασματα κ ειδικα στην επαρχια!
Μου ελεγαν παντα οταν μετακομιζα σε ενα σπιτι να προσευχομαι στο πνευμα του σπιτιου,λεγοντας πως εγω δεν ηρθα εδω για να του παρω το σπιτι απλα να κοιμαμαι θελω κ να ζω ηρεμα.Ετσι το πνευμα του σπιτιου υποτιθεται πως θα με αφηνε στην ηρεμια μου κ δεν θα ειχα ποτε ποβληματα.Φυσικα γελαγα απο μεσα μου μαζι τους αλλα σεβομουν τα εθιμα τους χωρις να σημαινει πως τα ακολουθουσα.

Αληθινος
26-07-11, 02:56
Είμαι κάτοικος της περιοχής και θα ήθελα να προσθέσω κάποιες πληροφορίες.
Η οδός Άγρας είναι πράγματι μια οδός διαφορετική από τις περισσότερες της πόλης,που τείνει να έχει μια ησυχία που προσωπικά μου αρέσει γιατί με κάνει να νιώθω πως είμαι εκτός της πόλης.
Έχω περπατήσει πολλές φορές εκεί,και την περιέργεια μου έχει τραβήξει αυτό το σπίτι,αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ να λένε ότι είναι στοιχειωμένο.
Πράγματι υπάρχει αυτή η πινακίδα,και πράγματι όσες φορές έχω περάσει από έξω βλέπω μόνο γάτες μέσα,και ποτέ δεν έχω δει άνθρωπο σε αυτό.
Αλλά αυτό δεν με κάνει να πιστεύω πως είναι στοιχειωμένο.
Υπάρχουν άλλες ιστορίες για άλλα στοιχειωμένα σημεία στην περιοχή για τα οποία έχω ακούσει,αλλά πρώτη φορά για το συγκεκρυμένο κτήριο μαθαίνω από αυτό το thread.
Σαν κάτοικος της περιοχής,και επειδή βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρων θα ήθελα να πω κάποιες πληροφορίες για τα σημεία που γνωρίζω ή έχω ακούσει σε αυτά παράξενες ιστορίες.

1) Γνωστά για παράξενα φαινόμενα ήταν κάτι σπίτια τα οποία στεκόντουσαν μέχρι πριν περίπου 2 χρόνια πίσω από το ναό της Αγροτέρας Άρτεμις επί της οδού Αρδηττού κοντά στο ύψος του σταθμού του τραμ.
Ήταν 3 εγκαταλλελειμένα κτήρια τα οποία ήταν τουλάχιστον 100 ετών,και θυμάμαι μια φορά που είχα πάει σα παιδί για 'κυνήγι φαντασμάτων' όπως κάναμε με άλλα παιδιά της περιοχής δεν είχα παρατηρήσει ποτέ κάτι υπερφυσικό,αν και η αίσθηση που σου δημιουργόταν εκεί ήταν αρνητική,και ο τόπος είχε μια περίεργη αύρα την οποία ίσως θα μπορούσε να καταγράψει η ψυχογεωγραφία.
Τα κτήρια αυτά όταν τα θυμάμαι εγώ,είχαν τρύπιες οροφές και δεν είχαν πάτωμα,σαν να έπεσε κάτι κατακόρυφα από τις σκεπές και να άνοιξε βαθυές τρύπες αφήνωντας τους τοίχους να στέκονται.
http://www.antinews.gr/blogimages/agrotera4.jpg
Τα σπίτια αυτά γκρεμίστηκαν πριν 2 χρόνια,όταν δόθηκε άδεια από το κράτος να δημιουργηθεί σε εκείνο το σημείο ένα lux ξενοδοχείο,αλλά τα έργα σταμάτησαν επειδή κάτω από τα σπίτια βρέθηκαν αρχαία ψηφιδωτά πατώματα,γούρνες κτλπ...

2) Παράξενες ιστορίες έχω ακούσει και για ένα άλλο κτήριο το οποίο κατασκευάστηκε πρόσφατα,επίσης στην οδό Αρδηττού,στη διασταύρωση με την οδό Μάρκου Μουσούρου.
Πρόκειται για μια οικοδομή που πήρε πολλά χρόνια να τελειώσει,και όταν τελικά τελείωσε και το κτήριο ήταν έτοιμο προς χρήση,εγκαταλείφθηκε χωρίς ποτέ να χρησιμοποιηθεί και χωρίς ποτέ να μπούν ταμπέλες 'πωλείται' ή 'ενοικιάζεται'.
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2595/219/3/607008324/n607008324_1553623_3268016.jpg
Μιλάμε για ένα κτήριο που μάλλον προοριζόταν για επαγγελματική χρήση,το οποίο όμως ποτέ δεν φαίνεται να μπήκε σε αγγελεία για να χρησιμοποιηθεί,και εν τέλη ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε,αλλά παρ' όλα αυτά υπάρχει μια πινακίδα πως ο χώρος ελέγχεται από security.
:confused:

3) Τέλος αν και δεν πρόκειται για κτήριο,υπάρχουν πολλές (μα πολλές) ιστορίες για το άλσος Λογγίνου το οποίο βρίσκεται κοντά στο Παναθηναικό Στάδιο,και πιστεύω πως αυτές οι ιστορίες είναι και οι πιο σοβαρές και ενδιαφέρουσες.
Έχω προσωπικές εμπειρίες από το άλσος τούτο,εμπειρίες που κάποια στιγμή με έκαναν να σκεφτώ πως ίσως δεν πάω καλά και με έκαναν να πω στον εαυτό μου πως "κακώς θέλω και ασχολούμαι με αυτά,που πάω και μπλέκω ? ας γυρίσω στην ηρεμία και ασφάλεια της καθημερινότητας μου".
Έκπληκτος δε,ανακάλυψα μετά από καιρό πως και άλλοι άνθρωποι είχαν διαπιστώσει παρόμοια φαινόμενα με αυτά που είχα εγώ,κάτι το οποίο κατά κάποιο τρόπο με καθησύχασε προσωπικά μιας και τελικά δεν ήμουν ο μόνος που τα έζησε,αλλά από την άλλη μου άυξησαν το δέος για αυτό το μέρος.
Οι ιστορίες που ακούγονται για αυτό διάφορες,με πιο γνωστές
α') την εμφάνιση παρουσίας.
β') ένα ανεξήγητο ηχητικό φαινόμενο με τύμπανα που ακούγονται από 'αλλού' που παραβαίνει τους γνωστούς νόμους της φυσικής που γνωρίζουμε για την συμπεριφορά του ήχου.

Αν αξίζει να γίνει μια εξερεύνηση σε κάτι στη περιοχή,τότε από όλα αυτά που ακούγονται πιστεύω πως καλύτερο θα ήταν να γίνει στο άλσος Λογγίνου.
Εκεί πραγματικά ίσως να υπάρχει κάτι..

MedRep
04-11-11, 10:55
Αν και το θέμα είναι πολύ παλιό, είχαν ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης, οι οποίες συνεχίζονταν το 09-10, οπότε λογικά ίσως και το σπίτι αυτό πλέον να μην θυμίζει κάτι απο το παλιό, μιας και οι τελευταίες εργασίες που είχα δει ήταν το εξωτερικό σοβάτισμα εκείνη τη περίοδο που περνούσα καθημερινά απο κει.

Cathy
25-09-12, 22:24
Γεια σας παιδιά.
Πρόσφατα διάβασα και εγώ ένα άρθρο για τα στοιχειωμένα μέρη της Αθήνας και συγκεκριμένα μου έκανε εντύπωση γιατι αναφέρονταν στο γνωστό σπίτι πίσω απο το Καλλιμάρμαρο και το άλσος Λογγίνου. Προσωπικά επειδή με ενδιαφέρει και εμένα αυτό το θέμα, έχω σκοπό να επισκεφτώ αυτά τα μέρη να δω τι παίζει. Όταν το κάνω, θα σας παραθέσω και τις δικές μου εμπειρίες. Αν κρίνω απο αυτά που λέει ο φίλος 'Αληθινός' θα πρέπει και εγώ να ακούσω ήχους και να δω οπτασίες..πολύ ενδιαφέρον αυτό να συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας.

MedRep
26-09-12, 05:04
καλημέρα. Το συγκεκριμένο σπίτι στον αρθ 22 είναι ανακαινισμένο εδώ και 2-3 χρόνια. Δεν γνωρίζω για τους τωρινούς ιδιοκτήτες του, και σίγουρα δεν είναι όπως ήταν πριν απο 5 χρόνια:)