Επιστροφή στο Forum : Το μοναστήρι του διαβόλου
schooligan
14-11-07, 23:29
«Αυτό είναι το σπίτι του Διαβόλου! Μην πάτε εκεί, κινδυνεύετε! Δεν είναι πλέον μοναστήρι, είναι τόπος λατρείας του Σατανά»!
Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτή ήταν η μοναδική απάντηση που δινουν οι κάτοικοι της Αργολίδας, όταν ρωταει κανείς πως να φτάσει στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου.
http://www.imageshack.gr/files/mx8kb99cza0apequhtzj.jpg
Επιβλητικό το τοπίο όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου. Τα βράχια και ο γκρεμός δεξιά κόβουν την ανάσα.
Ο τρόμος είναι έντονος στα μάτια τους, που μάλιστα αρκετοί ειναι εκείνοι που στην προσπάθειά να προστατέψουν τον κόσμο από το «κακό» αρνιούνται ακόμα και να δείξουν τον δρόμο, καθώς όλες οι πινακίδες που υπήρχαν ως διά μαγείας έχουν ξηλωθεί. Στις επίμονες προσπάθειές να μάθει κανεις τι ήταν αυτό που είχε σκορπίσει τον φόβο στους ανθρώπους μόνον ένας ηλικιωμένος, ο κ. Γιώργος, δέχεται να εξιστορήσει τα όσα φοβερά είχαν συμβεί σε αυτόν τον τόπο πριν από περίπου δύο χρόνια.
«Σε αυτό το μοναστήρι πριν αρκετά χρόνια ζούσαν πέντε μοναχοί. Ομως ξαφνικά, ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να πεθαίνουν από καρδιακή ανακοπή και μάλιστα θάφτηκαν εκεί. Τον Ιούνιο του 2005, αν θυμάμαι καλά, μια παρέα που πήγε εκεί για να προσκυνήσει είδε ένα φρικιαστικό θέαμα. Τα οστά των μοναχών είχαν ξεθαφτεί, είχαν τοποθετηθεί σε ένα σημείο και ήταν καμένα. Πάνω στον βράχο ήταν σχηματισμένο το σύμβολο του Διαβόλου, μία πεντάλφα, ενώ όλες οι αγιογραφίες που υπήρχαν στους τοίχους είχαν μαυρίσει λες και κάποιος είχε βάλει φωτιά. Ποτέ όμως δεν έχει ξεσπάσει φωτιά στο μοναστήρι και αυτό είναι το περίεργο.
http://www.imageshack.gr/files/5s62ugo1zy6hxc1dfac8.jpg
2) Μαυρισμένοι τοίχοι, χωρίς όμως ποτέ να έχει ξεσπάσει φωτιά
Στα σημεία που δεν υπήρχαν σύμβολα του Διαβόλου κάποιοι είχαν γράψει με μαύρη μπογιά UCK (Απελευθερωτικός Στρατός Κοσόβου), κάτι που έκανε αρκετούς να πιστεύουν ότι και Ουτσεκάδες επισκέπτονται τον χώρο».
http://www.imageshack.gr/files/dgs5zbi42fmkdk5y8qwk.jpg
Τα αρχικά του UCK.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «τότε είχαμε όλοι ανατριχιάσει. Γνωρίζαμε για σατανιστικές τελετές που γίνονται στον τόπο μας, αλλά κάτι τέτοιο δεν το είχαμε φανταστεί ποτέ. Ωστόσο, η Εκκλησία που είχε ενημερωθεί φρόντισε να καθαρίσει το μοναστήρι από όλα τα σατανιστικά σύμβολα, αλλά έκτοτε κανείς δεν τολμά να το επισκεφτεί, καθώς όποιος προσπαθήσει και φτάσει μέχρις εκεί νιώθει στο πετσί του ότι κάτι το διαβολικό συμβαίνει. Πολλοί πιστεύουν ότι στο μοναστήρι έχει ανοίξει μια πύλη του κακού, μέσω της οποίας επικοινωνεί ο Σατανάς με τον κόσμο μας».
schooligan
14-11-07, 23:30
Οι φωνές του βουνού
Επειτα από αρκετή ώρα κουβέντας με τον ηλικιωμένο, αποφασίσαμε να ανέβουμε στο βουνό για να δούμε από κοντά το «περίεργο» μοναστήρι. Ο ίδιος δέχτηκε να έρθει μαζί μας μέχρι την αρχή του χωματόδρομου που οδηγεί στον Αγιο Δημήτριο. «Από εδώ είναι περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο, αλλά προσέξτε γιατί ο δρόμος είναι πολύ επικίνδυνος» μας συνέστησε και λίγο πριν φύγει μας συμβούλεψε: «Αν ακούσετε φωνές να βγαίνουν μέσα από το βουνό, να φύγετε γρήγορα».
Υστερα από περίπου δυόμισι ώρες οδήγησης μέσα στο βουνό, φτάσαμε στον προορισμό μας και από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε όλα όσα μας είχε αναφέρει ο κ. Γιώργος.
Το μοναστήρι και ολόκληρος ο τόπος γενικότερα, από την πρώτη στιγμή που κάποιος πατήσει το πόδι του, τον γεμίζει με κάθε είδους αρνητική σκέψη. Χειρότερη από όλα ήταν η αίσθηση πως κάτι ιδιαιτέρως κακό συνέβαινε εκεί, κάτι για το οποίο δεν υπήρχε κανένα απολύτως χειροπιαστό στοιχείο, εκτός από εκείνη την αίσθηση του τρόμου που καραδοκεί του κακού που λες και από τη γωνία κρυφοκοιτάζει σαν το αρπακτικό που παρακολουθεί και μελετάει το θύμα του λίγο πριν το κατασπαράξει.
Το μοναστήρι είναι κυριολεκτικά χτισμένο μέσα στον βράχο, ενώ ο γκρεμός που βρίσκεται μπροστά του σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του τόπου κόβουν την ανάσα. Τρομακτική είναι η κατάσταση και στους εσωτερικούς χώρους, όπου το μαύρο χρώμα κυριαρχεί παντού. Μαύροι τοίχοι, αγιογραφίες, παράξενοι μικροί λαβύρινθοι, στοές, τούνελ και περίεργοι ήχοι που ακούγονται σαν να βγαίνουν μέσα από τους βράχους παγώνουν το αίμα.
Οι νυχτερίδες είναι το μοναδικό σημάδι ζωής σε αυτόν τον τόπο. Εχουν κάνει τις φωλιές τους σε κάθε γωνιά του μοναστηριού και όποιος τολμήσει να μπει στο «σπίτι» τους δέχεται σφοδρή επίθεση.
http://www.imageshack.gr/files/yw57bpa8q2po9bz22mld.jpg
Οι αγιογραφίες εξαφανίζονται.
http://www.imageshack.gr/files/ugxbn0slx3d4oxsprys6.jpg
Η Εκκλησία φρόντισε να καθαρίσει το μοναστήρι από όλα τα σατανιστικά σύμβολα
http://www.imageshack.gr/files/n82laefbetngt3meqhpo.jpg
Ασβεστωμένοι τοίχοι στο εσωτερικό της μονής. Οι πεντάλφες σβήστηκαν
schooligan
14-11-07, 23:32
Η μορφή του Διαβόλου και της Παναγίας
Αυτό που προκαλεί δέος είναι δύο περίεργες μορφές που εμφανίζονται στους βράχους, ακριβώς πάνω από το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με τους κατοίκους, «η μία είναι ο Διάβολος που φαίνεται ξεκάθαρα, ενώ ακριβώς απέναντι βρίσκεται η μορφή της Παναγίας».
Οπως αναφέρουν οι ίδιοι, «τη μορφή του Διαβόλου την παρατηρήσαμε αμέσως μετά το περιστατικό με τα καμένα οστά των μοναχών. Είναι λες και εμφανίστηκε ξανά, λες και κάποιος τη σκάλισε πάνω στον βράχο. Κανείς όμως δεν μπορεί να έχει κάνει κάτι τέτοιο, είναι αδύνατον».
Οπως μας εξήγησε ένας ιερέας, αυτό το μοναστήρι κρύβει μια περίεργη δύναμη. «Πιστεύουμε ότι γίνεται μια συνεχής μάχη μεταξύ κακού και καλού» λένε και προσθέτουν: «Φαίνεται πως το κακό έχει υπερισχύσει, γι’ αυτό και η μορφή του Σατανά είναι πιο έντονη από αυτήν της Παναγίας, που φαίνεται λυπημένη. Και αυτό γιατί λάτρεις του Σατανά εξακολουθούν και κάνουν τελετές και προσφορές, ενώ ουδείς από τους χριστιανούς έχει πατήσει ξανά εκεί. Οι λάτρεις του Σατανά επικοινωνούν μαζί του και πιστεύουν ότι σύντομα το κακό θα απλωθεί παντού και το σκοτάδι θα μας σκεπάσει όλους».
Το παρων αρθρο δεν ειναι δικο μου,το διαβασα σε μια εφημεριδα ευρειας κυκλοφοριας και ειχα επικοινωνια με τα συγκεκριμενα ατομα που πηγαν σε αυτο το μερος.Μου ειπαν οτι νιωθανε μια περιεργη ανατριχιλα να τους διαπερνα και αισθηαμτα φοβου λες και κατι κακο τους περιμενει εκει.
Περιμενω να σχολια και αν καποιος εχει γνωση ή οτιδηποτε αλλο που να προσθεσει πανω στο θεμα, οπως αλλες πληροφοριες ..ειναι ευπροσδεκτος :o
http://www.imageshack.gr/files/1ku61uqpf6hjttrx2p5d.jpg
Οι βράχοι σχηματίζουν τη μορφή του Σατανά (?).
http://www.imageshack.gr/files/oigkfxrjkg967cn709po.jpg
Πιο δίπλα, η μορφή της θλιμένης Παναγιάς.
Πηγή: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=3&la=1&artid=443426&catid=1
Φίλοι μου καλημέρα σας.
Φίλε μου schooligan πολυ ωραίο θέμα...
Εντυπωσιακές οι φωτό...
Εσύ πήγες στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ μέσα ????
Οι φωτό είναι δικές σου ?????
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το "UCK"....
Εκανα κάποιους συνειρμούς αλλά μετά θα ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου κάποια
άλλη στγμή.....
Βεβαια κάποια στιγμή θα ήθελα να πηγαίναμε μαζί...
Ευχαριστώ.
schooligan
15-11-07, 10:59
Καλημερα παιδια,
φιλε Avatar, οχι δυστιχως δεν εχω παει εγω. Οπως αναφερω το βρηκα σε αρθρο, και μιας και ειχα δικο μου ατομο που δουλευει σε αυτη την εφημεριδα με εφερε σε επαφη με τα συγκεκριμενα ατομα που πηγαν.
Απλα με αυτο το τοπικ προσπαθω να αναπτυξουμε το θεμα,εαν καποιος ξερει κατι παραπερα και λοιπα, και ισως γιατι οχι καποια στιγμη να διοργανοσουμε εκδρομη με την ομαδα Πυθεας και οσους ακομα θελουν να παμε να το επισκεφτουμε.
Φίλε schooligan...
Πιστεύω πως θα είναι μια καλή ευκαιρία να το δούμε αυτό από κοντά...
Ευχαριστώ.
schooligan
15-11-07, 11:14
Απο μερους μου κανενα προβλημα.Εαν θελουν και αλλοι κανονιζουμε και παμε. :)
Φίλοι μου γειά σας.. ανεξάρτητα απο το τι λένε οι ντόπιοι το μέρος όπου βρίσκεται το μοναστήρι είναι εντυπωσιακό και σας συνιστώ να πάτε ή να πάμε αν οργανωθεί μια ομαδική εκδρομή... έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον... κι εκεί κοντά υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα μέρη...
ΥΓ: φίλε Άβαταρ αν το κανονίσετε και δεν υπάρχει πρόβλημα πες μου να έλθω μαζί σας...
Πραγματι πολυ ενδιαφερον θεμα schooligan!!! Να πω αληθεια, μ'εχει μαγεψει καπως θα'λεγα, διαβαζοντας αυτα και βλεποντας φωτογραφιες... :) δυστυχως (η ευτυχως :p ) δε γνωριζα τιποτα γι'αυτο το μερος μεχρι σημερα, δι'αυτο δεν εχω και να πω κατι, εκτος οτι θα παρακολουθησω το θεμα και θα διαβασω τα σχολια και γνωσεις πανω σ'αυτο το μερος απο αλλους και ευχαριστως I'll support τον διαλογο ;)
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες scooligan. Επίσης νομίζω ότι ο σύγχρονος θρύλος που αναφέρεις πρέπει να είναι άγνωστος για το χώρο, οπότε αξίζεις ένα επιπλέον μπράβο που τον ξετρύπωσες. Και φυσικά, το αν έχει όντως σχέση ο διάβολος με όλα αυτά τα παράξενα που εκεί συνέβησαν λίγη σημασία έχει, εκείνο που μετράει είναι το σύνολο των αληθινών στοιχείων που υπάρχουν και συνθέτουν αυτό το παράξενο ιστόρημα.
Τέλος, θα ήθελα και εγώ πολύ να συμμετάσχω στην αποστολή σας(εάν την πραγματοποιήσετε) αλλά το βλέπω αρκετά δύσκολο λόγω απόστασης και έλλειψης χρόνου. Οπότε και από εμένα, τις καλύτερες ευχές…
Tranceaddict23
15-11-07, 22:39
Γεια σας φιλες και φιλοι.Πραγματι εντυπωσιακο το ολο ρεπορταζ και οταν το ειδα μου ειχε σηκωθει η τριχα :).Ομως αυτο το σημα, το "UCK", και γενικα η ολη υποθεση δειχνει οτι προκειται για δραστηριοτητες παραθρησκευτικων η αλλων οργανωσεων, οπου βρηκαν ενα εκκλησακι για να κανουν τα δικα τους, η μπορει και καμια χοντρη "πλακα" ανεγκεφαλων παιδαρελιων που θελουν να τρομαξουν τις καημενες τις γριουλες στο χωριο. Δεν σημαινει αναγκαστικα οτι συμβαινει κατι το μεταφυσικο η οτι το μερος εκεινο ειναι στοιχειωμενο απο τον ιδιο τον Σατανα.Τελετες μαυρης μαγειας γινονται παντου και πολλες φορες στα πλαισια μιας επιπολαιας εφηβικης περιεργειας, χωρις να ξερουν καν τι κανουν,που ομως παντα προκαλει τρομο στην κοινη γνωμη.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι αυτοι που εκαναν τις τελετες εχουν καταφερει να προκαλεσουν οτιδηποτε μεταφυσικο.Φυσικα τωρα τι νας πω, τρομακτικα πραματα λενε πως γινονται στα μονστηρια,μεχρι για αορατους ασκητες εχω ακουσει,ετσι δεν ξερω τι να πιστεψω.
Φίλοι μου καλημέρα σας.
Φίλε Tranceaddict23 το να είναι μια πλάκα καποιων παιδιών μου φαίνεται
κάπως παράξενο.
Ο λόγος είναι ότι είναι μακριά απο το χωρίο και απο ότι καταλαβαίνω δεν
πήγαινε και κόσμος εκεί.
Ταυτόχρονα παιζει και η περίπτωση κάποιας παρακρατικής ομάδας ("UCK")
ακόμα και καταφύγιο καποιων παρανόμων.
Βέβαια του ότι πέθαναν κάποιοι καλόγεροι σίγουρα προβληματίζει
πιστεύω όλους μας..
Ευχαριστώ.
schooligan
16-11-07, 10:57
Καλημερα παιδια,
εχω απο εχθες το πρωι που προσπαθω να παρω τηλεφωνα ή να κανω ψαχτιρη στο ιντερνετ, αλλα δεν βρισκω κατι ενδιαφερον γι αυτο το θεμα. Δεν μπορω να εξηγησω το γιατι, απλα περιμενω μια απαντηση απο εναν κατοικο της περιοχης πλεον για να δουμε τι γινετε.
Πάρα πολύ ενδιαφέρον το θέμα Στέφανε!
Πολύ εντυπωσιακές και οι φωτογραφίες! Μου σηκώθηκε η τρίχα!
Εάν γίνει αποστολή ή κάποια εκδρομή προς τα εκεί, δηλώνω ζωηρό ενδιαφέρον για συμμετοχή!
Φίλοι μου χαιρετώ...
ήθελα να προσθέσω κάτι σχετικά με τα αρχικά σχόλια του αγαπητού συνταξιδιώτη που έβαλε το θέμα. Δεν ξέρω τι λένε οι ντόπιοι, πάντως εγω όταν είχα πάει μαζί με άλλα τρία άτομα στο μοναστήρι αυτό και ήταν μετά το 2005 που αναφέρεται το περιστατικό, μια χαρά ένοιωσα κι εγω και οι υπόλοιποι. Δεν είχαμε καμμία αρνητική αίσθηση και μάλιστα το αντίθετο ήταν τόσο γαλήνια βλέποντας την υπέροχη θέα πάνω απο το μοναστήρι που κάτσαμε αρκετή ώρα.
Τώρα όσο για τα σύμβολα έχω να πω τούτο. Παλαβοί και βλαμμένοι υπάρχουν χιλιάδες οι οποίοι μπορεί να πάνε οπουδήποτε και να κάνουν τελετές, όργια, μάτι ότι άλλο βάλλει ο αρρωστημένος νους τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος έκανε κάτι πάει ο Σατανάς και στήνει αντίσκηνο.
Σατανάδες είμαστε εμείς οι ίδιοι και ο τρόπος που σκεφτόμαστε. Η πραγματικότητα γύρω μας και μέσα μας ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία και σενάριο. Λοιπόν δεν χρειαζόμαστε άλλους σατανάδες αρκούμε εμείς μόνοι μας.
Όμως σαν εκδρομή είναι και πολύ ενδιαφέρουσα και υπέροχη και θα ήταν όμορφο να πάμε... ελπίζω να βρεθούμε στην συνάντηση και να το οργανώσουμε...
Φιλικά...
schooligan
16-11-07, 14:06
Καλησπερα φιλε Απεριττε,
ενδιαφερον αυτο που λες. Οσο και αν εχω ψαξει δεν εχω βρει στοιχεια γι αυτο το θεμα. Θα μπορουσες να μας πεις τι αλλο παρατηρησες?Οποιαδηποτε πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη
Όντως πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα!! Και εμένα μου σηκώθηκε η τρίχα στη σκέψη της μορφής του διαβόλου πάνω στο βουνό, της «καταστροφής» του εσωτερικού του μοναστηριού καθώς και της «προσβολής» των νεκρών μοναχών!!
Θα ήταν πάρα πολύ ωραία αν η Πυθέας επισκεπτόταν το μοναστήρι και να έκανε μια επιτόπια έρευνα!
Και εμένα το ενδεχόμενο να έχουν κάνει μια "πλάκα" κάποια "παιδάκια" μου φαίνεται λίγο απίθανο, από τη στιγμή που έχει πάρει τέτοια έκταση το όλο θέμα σε όλο το χωριό και φαντάζομαι και στα γύρω χωριά. Πάντως αν κάποιος επισκεφτεί το μέρος μη παραλείψει να μας ενημερώσει και εμάς!! :D
Διάβασα το δημοσίευμα της εφημερίδας. Πρόκειται για τη Μονή Αβγού, μια από τις πλέον παλιές Μονές της Αργολίδας, που βρίσκεται στην επαρχία Κρανιδίου, σε απόσταση μικρότερη της μιας ώρας από την πόλη του Ναυπλίου.
Έτσι παρατημένη που είναι, είναι λογικό να γίνεται στέκι ναρκομανών, άστεγων και μεταναστών, οπότε μου φαίνεται λογικό να φοβάται να πάει ο κόσμος εκεί, άλλωστε είναι σε απομονωμένη περιοχή, όπου θέλοντας και μη αγριεύεσαι τη νύχτα. Όλα τα υπόλοιπα νομίζω πως ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.
Τα simulacra είναι όντως ενδιαφέροντα....
schooligan
17-11-07, 14:37
Μηχαλη σε ευχαριστω πραγματικα για τα σχολια σου, και γι αυτο το λογο επικοινωνισα μαζι σου μιας και εισαι απο την ευρητερη περιοχη. ΕΝδιαφεροντα αυτα που λες οτι δεν ισχυουν. Και ο φιλος Απεριττος ειπε πως δεν ενιωθε κατι εκει περα περα απο ενα αισθημα γαληνης. Οποτε ουσιαστικα το αρθρο ηταν μουφα.Το ατομο δηλαδη ειπε ψεμματα και σε μενα.Τελος παντων, αν μη τι αλλο μαθαμε τι ισχειυ και τι οχι.Μηχαλη σε ευχαριστω πραγματικα.
Οποτε ουσιαστικα το αρθρο ηταν μουφα.Το ατομο δηλαδη ειπε ψεμματα και σε μενα.
Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία του εάν ήταν ψέμα ή όχι. Δεν μπορώ να κρίνω τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός αλλά φαντάζομαι πως κάτι τέτοιες ιστορίες, αναπόφευκτα θα διογκώνονται στον τύπο προς όφελος της αναγνωσιμότητας και των πωλήσεων. Από ΄κει και πέρα, εάν κάποιος βίωσε θετική ή αρνητική ενέργεια εγώ δεν μπορώ να το κρίνω.
Για την ιστορία του πράγματος, σας λέω ότι στην Αργολίδα αλλά και σε γύρω περιοχές, υπάρχουν τόποι που θεωρούνται "φορτισμένοι" με διαφόρων ειδών ενέργειες...
bladerunner
06-01-08, 01:19
Τώρα (συγνώμη κιόλας...) η ιδέα μου είναι, ή αυτό το μοναστήρι ταιριάζει γάντι στην ιστορία "Το Τάγμα των Εκπεσόντων" (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1871) ;
Λες και βλέπω το set για να γυριστεί η ταινία.
(Παρεμπιπτόντως Μιχάλη απίθανη η ιστορία σου! Στο λέω για μια ακόμη φορά!)
παιδια !!θερμη παρακληση ,οταν πατε, να βγαλετε φωτο ,θα περιμενω εναγωνιως πολυ ενδιαφερον θεμα !!
Τώρα (συγνώμη κιόλας...) η ιδέα μου είναι, ή αυτό το μοναστήρι ταιριάζει γάντι στην ιστορία "Το Τάγμα των Εκπεσόντων" (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1871) ;
Αααα!! Δεν ήμουν η μόνη! Χαίρομαι! :D
Λες και βλέπω το set για να γυριστεί η ταινία.
(Παρεμπιπτόντως Μιχάλη απίθανη η ιστορία σου! Στο λέω για μια ακόμη φορά!)
:D Είδατε καμιά φορά που η Συγχρονικότητα μας παίζει παράξενα παιχνίδια; Αν και η Μονή Αβγού, όπως σας είπα και σε προηγούμενα κειμενάκια, δεν δικαιώνει τον τίτλο που της έδωσαν οι εφημερίδες. Και μιας και μου το ξαναθυμήσατε, ίσως πεταχτώ κάποια στιγμή και σας δημοσιεύσω πραγματικές φωτογραφίες..χμ...
open ocean
15-04-08, 15:58
ΠΟΛΥ ενδιαφερον το ολο θεμα και πρωτοτυπο με την εννοια οτι αν και ασχολουμαι αρκετα χρονια με το παραφυσικο δεν εχω ακουσει για μοναστηρι που να το εχει κυριευσει ο σατανας - εκτος ισως απο την ταινια "Το ονομα του Ροδου" :) -
Γεια σας παιδια.Τυχαια μπηκα στο φορουμ σας απλα απο μια αναζητηση.Ειδα οτι συζητατε για την Μονη Αυγου.Αν δεν σας πειραζει να σας πω τα δικα μου σχολια.
Εγω πριν διαβασω οτιδηποτε για διαβολους και τα ρεστα,πηγα στο μερος με αφορμη μια εκδρομη(ασχολουμε με σπηλαια).Μαλιστα λογω της σφοδρης κακοκαιριας μειναμε εκει για δυο μερες!Ακομα πιο τραγικα,εγω με εναν φιλο μου πηγαμε βραδυ,με καταιγιδα,χασαμε τον δρομο και κολλησαμε στην λασπη διπλα στο ποταμι!!Διανυχτερευσαμε εκει και την επομενη πηγαμε στην Μονη.Το μερος ειναι ...αλλου!Δεν θα μπω σε λεπτομερειες αλλα σιγουρα ενιωθα ενα δεος αλλα οχι φοβο.Την μερα η θεα και η ατμοσφαιρα ειναι απεριγραπτη!
Αυτα εγιναν πριν απο 20 μερες.Θελω να ξαναπαω και να μεινω με φιλους και πεφτουν μπροστα μου ολα αυτα για διαβολοσαταναδες και με προβληματισατε!Τεσπα αν κρινω απο αυτο που βιωσα,ηταν υπεροχο.Το δεος υπαρχει αλλα εγω το εντοπιζω καθαρα στην μαγεια αυτου του σημειου του βουνου!
Αυτα....
CASTLE_BIDENI
27-07-08, 09:42
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΜΠΗΚΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΩΜΑΙ ΑΠΟΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ. ΓΕΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΕΚΕΙ!ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΔΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΧΟΡΤΩΝ!ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ!!.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΓΓΑΡΙ ΤΗΣ!!!ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΛΗΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΕΡΗΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ.ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ E-MAIL ΜΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Καλώς όρισες στο forum. Να σε ενημερώσω ότι δεν γράφουμε με κεφαλαία παρά μόνο με μικρά! Όσον αφορά το mail που μπορεί να σε βρει κάποιος, κάντο να φαίνεται στο προφίλ σου από τις επιλογές...
Φιλικά,
Η μονή αυγού είναι αγαπημένο μέρος..
έχω πάει επανειλημένως και είναι υπέροχα..
όσο για τα οστά των μοναχών όντως βρίσκονται εκεί πολλά χρόνια, την πρώτη φορά που πήγα ήταν το 1998 και ήταν εκεί..
οστά εξάλλου συναντούμε σε πολλά μοναστήρια..
οσο για το πρώτο εκκλησάκι που συναντούμε ήταν τότε χάλια..
μετά απο κάποια χρόνια το φρεσκάρισαν, (στέγη,σοβάδες,βάψιμο) και ποτέ δεν είδαμε σύμβολα σε κανένα σημείο..
υπάρχουν φωτό με σύμβολα απο την μονή?
αλλιώς μάλλον διαφημιστικό τρύκ ήταν το όλο story..
Πάντως υπάρχουν μοναστήρια με πολύ πιο ''βαριά'' ιστορία, (βλέπε μονή μακελαριάς),οχι σε θέμα συμβόλων αλλά πραγματικής ιστορίας.
Κάποτε υπήρξα ένας μικρός Παυσανίας κι εγώ..
αχ, πόσα χρόνια πίσω..
όμορφα χρόνια. :)
Ενα σατανικο μοναστηρι???????Αλλο και τουτο!
Οσον αφορα τα "προσωπα" στους βραχους, για ονομα του Θεου βρε παιδια!
Αν κατσουν καποιοι αντικρυ στον βραχο μπορουν να σου βγαλουν οσα προσωπα θελεις, οπως ακριβως τα παιχνιδια που παιζαμε μικρα παρατηρωντας τα συννεφα.
Ας μη θεωρηθεί πως αυτοδιαφημίζομαι, ωστόσο έχω μερικές φωτογραφίες από το ιστολόγιό μου για τη Μονή Αβγού, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ (http://kemanakh.blogspot.com/2008/02/blog-post_28.html)
greekreader
24-09-08, 23:31
Το μοναστήρι αυτό είναι πολύ ονομαστό, και πολύς κόσμος πάει εκεί. Η θέα είναι εντυπωσιακή πραγματικά.
Τώρα, επειδή είναι εγκαταλελειμένος τόπος είναι λογικό να πηγαίνουν εκεί ναρκομανείς ή ακόμα χειρότερα σατανιστές για να επιδοθούν στα δικά τους. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καλλιεργούμε στη φαντασία μας διάφορα.
κάποιες φωτό ακόμη απο την μονή..
προσοχή..... προσοχή......
μην φρικάρετε....
άλλωστε με μία εκδρομή εκεί θα τα βλέπατε live... :p
http://img79.imageshack.us/img79/3808/dsc01367zq0.jpg (http://imageshack.us)
είδατε τι μένει τελικά;
άντε και μία πιό light φωτό...
http://img65.imageshack.us/img65/2262/dsc01355tl5.jpg (http://imageshack.us)
αυτά... προσεχώς θα έρθουν κι άλλα..
ευρύνοος..
λαθος 1ο¨διαβαζετε espresso :confused:
λαθος 2ο¨την πιστευετε κιολας !!!!!!! :eek:
την επομενη που θα κανει ερευνα για την γυναικα-σαμιαμιδι που απαγαγει ηλικιωμενους παραμονες της Αγιας Μιλάντης και Σπυράγγελου να μου το πειτε
;)
schooligan
07-10-08, 21:36
λαθος 1ο¨διαβαζετε espresso :confused:
λαθος 2ο¨την πιστευετε κιολας !!!!!!! :eek:
την επομενη που θα κανει ερευνα για την γυναικα-σαμιαμιδι που απαγαγει ηλικιωμενους παραμονες της Αγιας Μιλάντης και Σπυράγγελου να μου το πειτε
;)
Αφου το ζητας τοσο ευγενικα θα φροντισω να σε καλεσω ωστε να εισαι ο μπροσταρης με το λαβαρο ;)
Ευρύνοε τα κόκκαλα και τα κρανία που είδα σε μια από τις φωτογραφίες που παρέθεσες είναι εκεί σαν λείψανα από μοναχούς που ζούσαν στο μαναστήρι ή από τίποτα διαβολολάτρες που έκαναν "τελετές"?
Ευρύνοε τα κόκκαλα και τα κρανία που είδα σε μια από τις φωτογραφίες που παρέθεσες είναι εκεί σαν λείψανα από μοναχούς που ζούσαν στο μαναστήρι ή από τίποτα διαβολολάτρες που έκαναν "τελετές"?
οχι,
είναι των μοναχών που άφησαν εκει την τελευταία τους πνοή..
Παιδια ας είμαστε ορθολογιστές λίγο. Όταν υπάρχουν σημάδια του UCK με μαύρο σπρέι προφανώς αυτοί κατέστρεψαν και μαύρισαν τις εικόνες. Ποιός σατανάς και πράσινα άλογα. Μαύρισε τις εικόνες ο σατανάς και μετά έγραψε και το σήμα του UCK ? :D
lone_gunman
13-11-08, 11:58
Και τι δουλειά έχει ο UCK στην Αργολίδα?
neraidenia
24-11-09, 12:54
Πραγματικά είναι ανατριχιαστική η εμπειρία όταν επισκέπτεται κανελις το μοναστήρι! Ακολουθώντας τα μηνύματα από το φόρουμ και ώντας από τη φύση μου ταξιδιάρα το επισκέφτηκα! Μου άφησε μια απόκοσμη αίσθηση! Σίγουρα θα είναι τρομακτικά τα βράδια εκεί! :)
SecretAngel
28-12-09, 01:03
..Και καλά βρε παιδιά...τα οστά των μοναχών, δεν φρόντισε κανείς να τα βάλει σε οστεοφυλάκιο;; Έτσι χύμα τα έχουν?
Τώρα όσον αφορά τα ''σχήματα'' παναγίας και διαβόλου στα βράχια, είναι της φαντασίας του καθενός πιστεύω.............:rolleyes:
θα επρεπε να ειναι σε οστεοφυλακειο κανονικα, ομως δεν ειναι η μονη περιπτωση, ισως την περιοδο της τουρκοκρατιας να συνηθιζοταν αυτο....? Στην μονη Αγιου Νικολαου στο χωριο Ελληνικο ηταν μεσα στον τοιχο μες στην εκκλησια, κ απο πανω ειχαν πετρες.
Οσο για τις μορφες κ γω νομιζω πως βοηθαει κ η φαντασια.....
Hrakleitos
02-03-11, 10:30
θα επρεπε να ειναι σε οστεοφυλακειο κανονικα, ομως δεν ειναι η μονη περιπτωση, ισως την περιοδο της τουρκοκρατιας να συνηθιζοταν αυτο....? Στην μονη Αγιου Νικολαου στο χωριο Ελληνικο ηταν μεσα στον τοιχο μες στην εκκλησια, κ απο πανω ειχαν πετρες.
Οσο για τις μορφες κ γω νομιζω πως βοηθαει κ η φαντασια.....
Καλή σας ημέρα,
Πρέπει να λάβετε υπόψιν σας την λειτουργία και την ουσία του μοναχισμού και του ορθόδοξου μυστικισμού, πολλές φορές τα κρανία τοποθετούνται έτσι απροκάλυπτα ωστε να χαρίζουν αυτό που λένε οι μοναχοί "Μνήμη Θανάτου" και αποφυγή του Κόσμου.
apofasismenos
04-05-15, 19:21
«Αυτό είναι το σπίτι του Διαβόλου! Μην πάτε εκεί, κινδυνεύετε! Δεν είναι πλέον μοναστήρι, είναι τόπος λατρείας του Σατανά»!
Σε παλαιότερο πέρασμα μου από εκεί δεν παρατήρησα τίποτα το περίεργο.
Θα έλεγα καλύτερα κιόλας που το παράτησαν (έτσι έμοιαζε) γιατί έμοιαζε πιο γνήσιο. Τις εικόνες πιθανόν τις τσούρνεψαν
ή τις πήραν γιατί το παράτησαν. Προτείνω κάποια στιγμή το καλοκαίρι καλώς εχόντων των πραγμάτων να πάμε (όποιος-όποια θέλει)
να παρατηρήσουμε το περιβάλλον, να μαγειρέψουμε και να κοιμηθούμε εκεί. Φυσικά δεν το λέω για να παραστήσω τον γενναίο.
Αν γίνει κάτι περίεργο, θα εφαρμόσουμε την λογική "όπου και να πάει κάποιος, οφείλει να γυρίζει ίδιος με όταν έφυγε".
Με κάθε τρόπο...
Συνεπώς χωρίς πολλά λόγια ας προστατευτούμε (όπως νομίζει κανείς). Μου φαίνεται περίεργη όμως η φήμη
ότι ο Θεός παράτησε το μέρος όπως ακούγεται. Φυσικά θα ενημερώσουμε που θα είμαστε (διαδικαστικά) αν και δεν νομίζω
όπως είναι το μέρος ότι αν συμβεί τίποτα θα βοηθήσει κανείς. Αυτά περί ουτσεκάδων και σατανιστών δεν γνωρίζω αν έχουν λογική.
Έτσι που το θυμάμαι (δεν γνωρίζω πως έχει καταντήσει πια) σίγουρα προσφέρεται για ιστορίες. Το θέμα είναι τι ισχύει
κι αν (τυχόν) ισχύει κάτι.
:confused:
Ανακρίβειες και μόνο. Κατεστραμένο, ναι, με "επισκέπτες" που δεν διαθέτουν κανένα σεβασμό στην ιστορικότητα του χώρου, έκδηλο, σημείο που μπορει κανείς να δοκιμάζει διάφορα ίσως. Με μια επισήμανση : ο Μεφίστο, μπορεί κάλλιστα όταν έχει κέφια να διασκεδάσει την πλήξη του και σε κατοικήσιμα μοναστήρια, δεν χρειάζεται να αποσυρθεί στα ρημαγμένα. Δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον.
apofasismenos
09-05-15, 17:14
Ανακρίβειες και μόνο. Κατεστραμένο, ναι, με "επισκέπτες" που δεν διαθέτουν κανένα σεβασμό στην ιστορικότητα του χώρου, έκδηλο, σημείο που μπορει κανείς να δοκιμάζει διάφορα ίσως. Με μια επισήμανση : ο Μεφίστο, μπορεί κάλλιστα όταν έχει κέφια να διασκεδάσει την πλήξη του και σε κατοικήσιμα μοναστήρια, δεν χρειάζεται να αποσυρθεί στα ρημαγμένα. Δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον.
Κι εγώ έτσι πιστεύω, εξάλλου αν υποθέσουμε ότι ο διάβολος είναι περήφανος όπως λένε, τι να πάει να κάνει σε ένα "άδειο οικόπεδο" χωρίς κανέναν;
να μονώσει τοίχους; από την άλλη το ότι ο Παντοκράτωρ έχασε την μάχη (ας πούμε) και αλώθηκε ένα "κάστρο" του, μοιάζει εντελώς τρελλό.
Γιατί δεν φέρνει ας πούμε 5.000 πίστους και καμιά εκατοστή χιλιάδες αγγέλους κι αγγελάκια ως δημιουργός, έτσι ώστε να το επανακτήσει;
πάλι το άφησε έτσι; πάλι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να βασιλεύσει η χάρη του;
περίεργη θρησκεία...σε καβαλάνε κι εσύ στέκεσαι "μουγγός" για να ανταμειφθείς "κάποτε". Αυτό όμως εγώ το ξέρω για να στέκομαι "μουγγός";
:confused:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.