Επιστροφή στο Forum : Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΤΟΥΡΚΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
ΑΥΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ GOOGLE EARTH KAI ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ 3D ΜΟΡΦΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ http://earth.google.com/ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ : google earth community ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ !!!
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ;
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ , ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ,ΔΕΞΙΟΙ , ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΣ . ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΠΑΞΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ; ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΚΕΙ …….. ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ , ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΝΗΜΕΙΑ!!
Απλά θα συμπληρώσω στο θέμα του φίλου την εικόνα :
http://img151.imageshack.us/img151/2103/ntropiii1.jpg
Επικοινώνησα με την ομάδα διαχείρισης του Google Earth. Ο χρήστης τούρκος που ανέβασε τις πληροφορίες έχει και άλλες τάσεις καπήλευσης - παραπλάνησης κτλ.
Θετικό είναι ότι το εν λόγω upload ήταν στις λεγόμενες unmoderated περιοχές της κοινότητας.
Αναμένουμε ....
Το σχετικό νήμα έχει αφαιρέθει από την μέρα που έστειλα το μήνυμά μου στην ομάδα διαχείρισης του Google Earth.
Σήμερα έλαβα την απάντηση στο ερώτημά μου : γιατι εξακολουθεί να βρίσκεται το σημείο στην θέση του.
Την παραθέτω...
evripidis
The post was removed because it breached our " Non-political " posting rule. However this was not before GE was updated and the placemark published. The placemark will be removed within the next 8 weeks when we run another placemark update. In the meantime --i suggest you ignore the provocation and continue to enjoy Google Earth Community.
regards
danescombe
Το θέμα θα το έχω από κοντά μέχρι να δω ότι διορθώθηκε.
Συγνώμη, αν κατάλαβα καλά εκεί είναι η Ακρόπολη Παρθενώνας ;
Μα καλά, τόσο εύκολο είναι να γράψει κάποιος ότι γουστάρει στο google earth;
Και για ποιο λόγο 8 weeks ? Δεν κατάλαβα ! "8 weeks to be your hours", πες του του danescombe.
Πάλι καλά που έβαλε και τη λέξη Greek ο UPLOADER , μιά χάρη του την χρωστάμε όσο να ναι
Σκεφτείτε να έβαζε μόνο Οττομανσ Τουρκσ μιουζιουμ. Tρέχα γύρευε μετά.
Ναι Λίτσα, πολύ καλά κατάλαβες είναι ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη των Αθηνών που βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια της Έλλαδος (τουλάχιστον ακόμα για τώρα..).
Είναι σχετικά πολύ εύκολο να κάποιος να προσθέσει σημείο στο GE, εφόσον έχει γίνει μέλος στην ανάλογη περιοχή. Καθημερινά δημοσιεύονται χιλιάδες χιλιάδων σημεία παγκόσμια. Αυτά θα πρέπει να τα ελέγξει κάποιος.
Απ'ότι καταλαβαίνω και δεν είχε ελεγθεί το σημείο, αλλά και κανείς Έλλην -Φιλέλλην δεν το είχε πάρει χαμπάρι.
Το 8 βδομάδες είναι επειδή τόσο θέλουν να κάνουν update την DB τους.
Βέβαια είμαι μαζί σου, ότι για 1 σημείο τέτοιας σημασίας θα πρέπει να περάσουν 8 βδομάδες για να το σβήσουν ;;;;!
Ότι και να πεις γι αυτό, υπάρχει θα πουν πολιτική της εταιρίας, τεχνικές διαδικασίες κτλ.
Προσωπικά του τόνισα στην επόμενη επικοινωνία ότι το θέμα θα το παρακολουθώ, να είναι σίγουρος. :cool: :mad:
Εμείς δε μπορούμε να πάμε στον τάφο του Κεμαλ και να γράψουμε
κάτι αντίστοιχο ? Αν μπορούμε πες μου να σου πω τι να γραφτεί,
έχω κάτι πολύ βρόμικο στο μυαλό μου και δεν κάνει να το πω δημόσια.
Η να πάμε σε κανένα άλλο σημείο. Να τους γράψουμε κάτι αντίστοιχο.
Επίσης, αυτό το λάθος του τούρκου που το έγραψε ΔΕΝ μπορεί να
είναι απλό λάθος εκ παραδρομής που λένε, clerical error κλπ.
Πρέπει ο μούλος αυτός που το έγραψε να φάει διαγραφή και ποινή
απ το Global Earth διότι ναι μεν δεν δέχονται "political" ποστ
να τους λέμε, αλλά με την συμπεριφορά τους τα προκαλούν όμως αυτά
τα σχόλια.
ΕΝΤΙΤ
Ή να πάμε στο Τούρκικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη που είναι
το σπίτι του Κεμάλ και είναι και Ελλάδα να γράψουμε και μεις
κάτι που γουστάρουμε να δούμε αν θα τους αρέσει.
απο όσο γνωρίζω υπάρχει μια ομάδα, νομίζω μπλογκερς που κάνει "διορθώσεις" τέτοιου τύπου... Πρέπει να ξέρετε ότι είναι πάρα πολλά αυτά τα "λάθη". Δεν έχω να γράψω τίποτα παραπάνω, αναμένετε πληροφορίες σχετικά με την ομάδα, κάποια στιγμή, δεν ξέρω εαν το γνωρίζουν, καλό όμως μια και είναι οργανωμένοι σε αυτό το πράγμα, να το ξέρουν.
Εύγε ευριπίδη που κάθησες και ασχολήθηκες.
Τελικά μόνο με τον ακτιβισμό μπορεί να βρεθεί άκρη διότι αν είναι να περιμένουμε τα υπ(ν)ουργεία σώθηκες!
Εύγε ευριπίδη που κάθησες και ασχολήθηκες.
Καθήκον & υποχρέωση.
Δεν ήταν "απλά" (και σημειώνω πολλά "") κάποια λάθος ονομασία σε ένα σημείο στα σύνορα, αλλά στο κέντρο της Ελλάδος, το σημείο που είναι γνωστό παγκοσμίως και αυτό που ψάχνει ο ξένος πρώτο πρώτο μόλις ψάχνει για Ελλάδα.
Και σε ένα λογισμικό που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες.
Δεν θα μείνω όμως απλά σε παρατήρηση - υπόδειξη, εφόσον δεν λυθεί. Θα πάει πολυυυύ μακριά η βαλίτσα. Όχι θα έχω τον κάθε ...τούρκο να δημοσιεύει ότι του καπνίσει.
Λίτσα ναι, μπορείς να δημοσιεύσεις ότι θέλεις στην αντίστοιχη κοινότητα και εφόσον δεν έχει "κριθεί" από κάποιον στην επόμενη ανανέωση των περιοχών, θα είναι δημοσιευμένο.
Εφόσον υπάρχουν εξελίξεις θα ενημερωθείτε από το παρόν νήμα.
Μια που μοιραστήκαμε τον μπακλαβά, την πολίτικη κουζίνα, τον καραγκιόζη, γιατί να μην μοιραστούμε και την ακρόπολη; Όλα αυτά που ανέφερα ήταν ελληνικά από Ελληνες που κατοικούσανε στη μικρά Ασία και τα κέρδισαν, εντάξει, ήταν στα εδάφη που κέρδισαν και κανένας δεν αντέδρασε. Που κολλάει όμως ότι η Ακρόπολη είναι δική τους; Αυτοί σε λίγο θα οικειοποιηθούν όλα τα εδάφη μας και θα τα λένε ελληνοτουρκικά και μια ωραία πρωία θα αφαιρέσουν το ελληνο- και θα ψάχνουμε πατρίδα. Δεν ντρέπονται!!!!!!:D
έχω κάτι πολύ βρόμικο στο μυαλό μου και δεν κάνει να το πω δημόσια.
"I spit on your grave!"
Αλήθεια, γιατί κάποιος Τούρκος να καπηλευθεί ένα αρχαίο μνημείο μιας άλλης χώρας που όχι μόνο ουδεμία σχέση μ' αυτή, αλλά φαίνεται να την μισεί κιόλας;
Θα μου πεις, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Πάντως εμένα μου φαίνεται το ίδιο παράλογο, με το να γράψω στο google earth: Hellenic Mekka - Muslim Memorial
Ισως επειδη ειναι τοσο ψυχακι, οσο και κατι αντιστοιχοι δικοι μας;
Εδω υπαρχουν καμποσοι που πιστευουν οτι η σεληνη ειναι Ελληνικη
Το καρντασι απο την αλλη μερια του Αιγαιου ανοιξε το Google maps, εγραψε την ανοησια του -τσαμπα ηταν- τρολλαρισε, και πηγε στην καλη του με ενα αισθημα εθνικης ανατασης....
Το ερωτημα ειναι εμεις γιατι ασχολουμαστε με την βλακεια του καθε καμμενου Ελληνα ή Τουρκου;
morfeas3kala
07-11-12, 22:51
τώρα αυτό έχει αλλάξει η όχι ακόμη?από που μπορώ να το δω?
Ισως επειδη ειναι τοσο ψυχακι, οσο και κατι αντιστοιχοι δικοι μας;
Εδω υπαρχουν καμποσοι που πιστευουν οτι η σεληνη ειναι Ελληνικη
Το καρντασι απο την αλλη μερια του Αιγαιου ανοιξε το Google maps, εγραψε την ανοησια του -τσαμπα ηταν- τρολλαρισε, και πηγε στην καλη του με ενα αισθημα εθνικης ανατασης....
Το ερωτημα ειναι εμεις γιατι ασχολουμαστε με την βλακεια του καθε καμμενου Ελληνα ή Τουρκου;
Με κάλυψε απόλυτα ο Voel.
Χαίρω πολύ, κανένας δε γουστάρει να βλέπει τη βλακεία του κάθε "εθνικού ήρωα" αλλά ποιος ο λόγος να το κουράζουμε το θέμα και τι σχέση έχει με το φόρουμ του μεταφυσικού?
Και μια ερώτηση..το πρόβλημά μας είναι που ένας βλάκας έκανε το "πατριωτικό του καθήκον", που είναι Τούρκος ή που το google earth δεν το άλλαξε ακόμη? Γιατί αν έλεγε πχ Tibetan-Greek Museum δε νομίζω ότι θα γινόταν τέτοια φασαρία. Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι, ποιος ο λόγος να κάνουμε σαν τον "ούγκα-μπούγκα" που πήγε κι έγραψε τη βλακεία του για να το παίξει πατριώτης?
Επίσης, αγαπητή φίλη fantasy μην πέφτεις σε αυτή την παγίδα..
Η πολίτικη κουζίνα ίσως έχει κάποια(ίσως ακόμη και πολλά) κοινά με την τουρκική, αλλά επί της ουσίας είναι πολύ διαφορετικές(κυρίως στα γλυκά). Επίσης δεν είναι ούτε αμιγώς ελληνική ούτε αμιγώς τουρκική, ουσιαστικά ανήκει στις νοικοκυρές που έμεναν σε μια δεδομένη περίοδο σε μια δεδομένη περιοχή(δηλαδή παρότι αναπτύχθηκε από ελληνικής καταγωγής Κωνσταντινοπολίτισες, αυτό δεν αποκλείει να την γνώριζαν και οι νοικοκυρές τουρκικής καταγωγής -κι εγώ μαγειρεύω κινέζικο, δεν είμαι Κινέζα..χαχαχαχαχα :p). Η σύγχυση προκαλείται λόγων των ονομάτων τα οποία βρίσκονται στην τουρκική γλώσσα, κάτι λογικό εφόσον οι νοικοκυρές διέμεναν σ' εκείνη την περιοχή και μιλούσαν εκείνη τη γλώσσα. Ο μπακλαβάς είναι πιθανό να έχει ελληνική ρίζα(από κάποια αρχαία γλυκά με μέλι), αλλά αυτοί που έχουν τρέλα με το σιρόπι(βλέπε σερμπέτι) ήταν οι Τούρκοι, οι οποίοι ήταν αυτοί που εξέλιξαν περισσότερο τα σιροπιαστά γλυκά. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα οι Τούρκοι ζαχαροπλάστες είναι πολύ καλύτεροι από τους αντίστοιχους έλληνες μάστορες, οπότε χαλάλι τους. Οι ρίζες του καραγκιόζη(και συγκεκριμένα του θεάτρου σκιών) ανάγονται στην αρχαιότητα κι είναι μάλιστα περσικής ή αιγυπτιακής καταγωγής(αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει). Ο συγκεκριμένος ήρωας "Καραγκιόζης" είναι όπως και στην περίπτωση της πολίτικης κουζίνας ένας λαϊκός ήρωας που διαμένει στο δεδομένο χώρο, τη δεδομένη στιγμή, έχει τουρκικό όνομα(Καρα+γκιοζ=μαύρο+μάτι=μαυρομάτης),όπως και πολλοί Έλληνες της Μικράς Ασίας, και μιλά την τουρκική(όπως και πολλοί Έλληνες της Μικράς Ασίας). Κανείς δε μπορεί να ξέρει ποιος είχε την έμπνευση και στο συγκεκριμένο θέατρο σκιών, στο συγκεκριμένο μαχαλά επινόησε τον Καραγκιόζη και ο λαϊκός αυτός ήρωας κέρδισε στη συνέχεια τις καρδιές όλων.. Κι άλλα πολλά πράγματα για τα οποία τρωγόμαστε -και οι δυο πλευρές- δεν υπάρχει λόγος να καθόμαστε να τα σκαλίζουμε.
Αυτά απλά είναι αφορμές να εξαίρονται εθνικά πνεύματα και να νιώθουν πατριώτες αυτοί που χάνουν τον καιρό τους σε τέτοιες διαμάχες -Έλληνες και Τούρκοι.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.