PDA

Επιστροφή στο Forum : Beowulf


Antonia
18-11-07, 11:57
http://www.stercinemas.gr/SterCinemas/SterImagesLive/Movies/102959/102959_0.jpg



Σύντομα (22 Νοεμβρίου) θα κυκλοφορήσει μια ταινία μεγάλου ενδιαφέροντος στις κινηματογραφικές αίθουσες με τίτλο "Beowulf". Το ενδιαφέρον σχετικά με αυτήν δεν είναι μόνο η υπόθεσή της, αλλά και το ότι παρότι γυρίστηκε κανονικά με καστ (ηθοποιούς και μάλιστα μεγάλα ονόματα), έπειτα μονταρίστηκε και φιλτραρίστηκε ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει 3D animated.


Υπόθεση:
Από την εποχή των ηρώων έρχεται ο πιο δυνατός πολεμιστής όλων, ο Μπέογουλφ. Αφού πρώτα σκοτώνει τον πανίσχυρο δαίμονα Γκρέντελ, κατόπιν αντιμετωπίζει την ασίγαστη οργή της δόλιας, σαγηνευτικής μητέρας του τέρατος, η οποία θα χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα για να σιγουρέψει την εκδίκησή της. Η επική μάχη που ακολουθεί αντηχεί στους αιώνες, κάνοντας αθάνατο το όνομα του Μπέογουλφ.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις (Φόρεστ Γκαμπ, 1994), αφηγείται τον πιο παλιό επικό μύθο της αγγλικής γλώσσας μέσα από την πιο σύγχρονη τεχνολογία, προάγοντας την κινηματογραφική φόρμα μέσα από τη μαγεία της εικόνας, χρησιμοποιώντας μεν αληθινούς ηθοποιούς και περνώντας όλο αποτέλεσμα από ψηφιακή επεξεργασία.
Όντας κάτι που παρόμοιό του δε θα δείτε τη φετινή χρονιά, το BEOWULF αντιπροσωπεύει μία μακρά δεκαετή έρευνα -για το συγγραφέα Νιλ Γκάιμαν, με μπεστ-σέλερ στους καταλόγους των Τάιμς της Νέας Υόρκης (οι εικονογραφημένες νουβέλες Mirrormask και Sandman) και τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναρίου Ρότζερ Έιβαρι (Pulp Fiction)- ώσπου να δουν τελικά το σενάριό τους για τον αρχαίο αυτό μύθο να φτάνει ως τη μεγάλη οθόνη.

http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/paramount_pictures/beowulf/angelina_jolie/beowulf.jpg

Queen of the Darkness (voiced by Angelina Jolie)



Σκηνοθεσία: ΡΟΜΠΕΡΤ ΖΕΜΕΚΙΣ
Πρωταγωνιστούν: ΡΕΪ ΓΟΥΙΝΣΤΟΟΥΝ, ΑΝΤΟΝΙ ΧΟΠΚΙΝΣ, ΤΖΟΝ ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ, ΡΟΜΠΙΝ ΡΑΪΤ ΠΕΝ, ΜΠΡΕΝΤΑΝ ΓΚΛΙΣΟΝ, ΓΚΡΙΣΠΙΝ ΓΚΛΟΒΕΡ, ΑΛΙΣΟΝ ΛΟΜΑΝ, ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ
Κατηγορία: Περιπέτεια Φαντασίας
Διάρκεια: 114'


http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/paramount_pictures/beowulf/beowulf_teaserbig.jpg

Επίσημο site: www.beowulfmovie.com (http://www.beowulfmovie.com)

[ Πληροφορίες από www.stercinemas.gr (http://www.stercinemas.gr) ]

Μιχάλης
22-12-07, 15:42
Πολύ καλή ταινία, βασισμένη στο γνωστό Έπος του Beowulf, με εντυπωσιακά γραφικά, που σε αρκετά σημεία νόμιζες ότι ήταν εντελώς αληθινά.

evripidis
24-12-07, 15:09
Μια ταινία που την είδα 2 φορές (α ρε Νίκο, εχε χάρη που το υποσχέθηκα :D ).

ΔΕΝ είναι και για τα σκουπίδια, ΔΕΝ είναι όμως και για τρελά γούστα.

Εντυπωσιακό το 3D του θέματος, που το απολαμβάνεις. Προσωπικά πιστεύω σε απλή έκδοση, θα χάνει.

Το προτείνω μόνο για 3D. :cool:

Solon Aimonas Eautou
24-12-07, 15:17
Είναι από τις λίγες ταινίες που θα σκεφτόμουν να βάλω ένα 9-10. Αν προσθέσουμε την τελείως ξεχωριστή εμπειρία του 3D, τότε η επιλογή μου έγινε σχεδόν αβίαστα.

Θα διαφωνήσω με τον Εύρη, μιας και πραγματικά πιστεύω ότι και πέρα του 3D η ταινία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και η πιο επιτυχημένη μεταφορά του αρχαίου αγγλοσαξονικού έπους Beowulf στη μεγάλη οθόνη.

Όπως και να' χει, μην τσιγκουνευτείτε τα επιπλέον 5 ευρώ που απαιτούνται για την τρισδιάστατη έκδοση της.. δεν ήταν λίγες οι φορές που ενστικτωδώς προσπάθησα να αποφύγω ένα τσεκούρι, μία γροθιά του Γκρέντελ, κ.λπ. που κατευθυνόταν προς τα πάνω μου. :)

Φιλικά,
Νίκος.

Ragnarok
26-12-07, 20:50
Εγώ πάλι παιδία θα πω ότι δεν έμεινα εντυπωσιασμέμος από την ταινία...ϊσως τα γραφικά σε συνδιασμό με το casting της ταινίας να ήταν αρκετά καλά αλλά δεν μου έδειξε το "βάθος" που περίμενα...Δεν ξέρω....Έτσι μου φάνηκε....

xontro_mpizeli
26-12-07, 21:10
Η ταινία μου φάνηκε αρκετά καλή θα έλεγα.

Όχι τόσο για το story αλλά πιο πολύ για την εμπειρία του ED μιας και ήταν η πρώτη μου ταινία που βλέπω ED! Όσοι ευκαιρήσετε μην χάσετε την ευκαιρία αυτή και πηγαίντε και δείτε την ED.

Υ.Γ: Ίσως αν ήταν πιο μεγάλης διάρκειας να ήταν πιο ενδιαφέρουσα μιας κ πιστεύω ότι δεν περιέχονται όλα τα στοιχεία του έπους....

perastikos
28-05-08, 15:16
Μη τη δείτε σε τηλεόραση με υψηλή ανάλυση. Τί εξυπηρετεί μια ταινία κινουμένων σχεδίων, όταν υπάρχει το πολύ καλό πρωτότυπο και το μετριότατο σίκουελ?