Επιστροφή στο Forum : Δικαιοσύνη
καλησπέρα σε όλους :D
θα ήθελα να ανοίξω ένα θεματάκι για να ακούσω απαντήσεις....
απλά δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω πιστεύω αυτός που έβαλα να είναι κατάλληλος εσείς θα το κρίνεται...
όταν λέω αν μπορούμε να μιλάμε για δικαιοσύνη εννοώ εάν όλοι οι άνθρωποί που μας έχουν κάνει κακό τελικά πέρνουν αυτό που τους αξίζει :confused: :confused:
μερικοί απο εσάς μπορούν να το θεωρήσουν ότι θα τιμωρηθούν απο τον Θεό άλλοι ότι θα πάρουν πίσω την αρνητική ενέργεια που μας έδωσαν, γιατί πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στο σύμπαν...περιμένω απαντήσεις σας γιατι ειμαι πραγματικά μπερδευμένη :confused:
Φυσικα. Η δικαιοσύνη ζει και βασιλευει (εννοω...στο συμπαν και οτι εχει σχεση μαζι του) ;) Ολοι οι άνθρωποι που μας έχουν κάνει κακό (και φυσικα εμεις οι ιδιοι αν εχουμε κανει κατι κακο σε καποιον), αργα η γρηγορα πέρνουν αυτό που τους αξίζει. Με αλλα λογια:
Οσοι πιστευουν στον Θεο, λενε οτι "θα τιμωρηθούν απο τον Θεό".
Καποιοι άλλοι ότι "θα πάρουν πίσω την αρνητική ενέργεια που μας έδωσαν".
Εγω πχ λατρευω μια εκφραση (απο ενα θεικο τραγουδι): "What goes around, comes around" ;)
Μακάρι να ήταν έτσι παιδιά αλλά δεν το νομίζω. Πάρτε για παράδειγμα τους πολιτικούς, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και κάθε λογής οικονομημένο κάθαρμα. Τι πιστεύετε, πληρώνουν(ψυχικά) σε κανέναν για τίποτα; Όχι. Απλά κάνουν τις δουλίτσες τους, κονομάνε, περνάνε φίνα, ποδοπατάνε αξιοπρέπειες και αποχωρούν όπως ο καθένας, ενώ καμιά φορά λόγω της μεγάλης τσέπης μπορούν να παρατείνουν για λίγα χρόνια ακόμη και το θάνατο. Αλλά δείτε το και αλλιώς. Σήμερα για να ζήσεις με οικονομική άνεση συνήθως χρειάζεται να πατήσεις επί πτωμάτων. Τι λέτε, όλα αυτά τα εκατομμύρια των Ελλήνων που το έχουν κάνει αυτό(και τόσα άλλα «άσχημα» πράγματα ακόμη) τιμωρούνται ή θα τιμωρηθούν; Ίσα ίσα φίλοι μου που όχι μόνο δεν τιμωρούνται αλλά τους κάνει και καλό στην αυτοπεποίθηση, επομένως και στην καλή διάθεση. Όσο ΔΕΝ σέβεσαι τον άλλο στη σημερινή κοινωνία δυναμώνεις, και παράλληλα αισθάνεσαι και καλύτερα. Γνωστά αυτά που σας λέω βέβαια αλλά ταιριάζουν γάντι στο θέμα που άνοιξε η φίλη esthir.
Κοντολογίς, η γνώμη μου είναι ότι για όλα χρειάζεται αντιμετώπιση από εμάς τους ίδιους, γιατί η θεία δίκη κάπου την έχει βρει με το Μορφέα κι όσο κι αν της μιλάς και την παρακαλάς δεν πρόκειται να σταματήσει το σιχαμένο ροχαλητό της. Και το καλύτερο ίσως παράδειγμα για να δούμε πόσο βαθιά τον έχει πάρει(τον ύπνο :p ) είναι η Ιστορία φίλοι μου. Ανοίξτε οποιοδήποτε βιβλίο ιστορίας θέλετε και αμέσως θα το διαπιστώσετε.
chaoticblue
01-12-07, 22:04
Η λεξη δικαιοσυνη ειναι ανθρωπινη εφευρεση. Το συμπαν δεν ξεχωριζει καλο απο κακο. Ειναι απλα οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος. Το ιδιο σωστες κι οι δυο για τους δικους τους λογους. Αρα το να ελπιζει κανεις οτι το Συμπαν προβλεπει την δικαιοσυνη ειναι μαλλον λαθος. Το θεμα του Θεου δεν το θιγω γιατι ειναι ευαισθητο. Αρκει ομως να πω οτι ειναι βασικα η προσωποποιηση της εικονας ενος "σωτηρα". Προσωπικα, ναι πιστευω σε ανωτερες συναμεις. Αλλα σιγουρα εχουν μεγαλυτερα προβληματα απο την δικη μας εννοια δικαιοσυνης.
Βασικα λεμε δικαιοσυνη το εξης. "Α μου την εφερε γαμωτο. Δεν πειραζει ομως θα παρω το αιμα μου πισω μεσω του νομου" ή καποιου γενικα μιλωντας ανωτερου νομου. Ομως αυτο ειναι απλα η αναγκη μας για δικαιωση. Δεν σημαινει ομως οτι οι κοσμικες δυναμεις το εχουν θεσει ως σοβαροτατο θεμα προς συζητηση στο κοσμικο τους "τραπεζι αποφασεων".
Που θελω να καταλήξω? Δεν υπαρχει δικαιοσυνη. Αναφορικα τουλαχιστον με τα επιγεια θεματα. Υπαρχει μονο αν σε αγαπαει η θεα τυχη. Επειδη λοιπον για τους περισσοτερους ανθρωπους η "θεα τυχη" ποτε σε αγαπαει και ποτε οχι (καθαρα θεμα συμπτωσεων) εχει βγει η εννοια της "ανωτερης δικαιοσυνης". Οσων αφορα την "δικη μας", νομικη δικαιοσυνη, μην σχολιασω το κατα ποσο ισχυει. Ολοι ξερουν.
Καταληγωντας. Δεν υπαρχει δικαιοσυνη. ΑΝ δυναται να υπαρξει εμεις θα ειμαστε αυτοι που θα την θεσπισουμε. Λεω θα την θεσπισουμε , γιατι σιγουρα σημερα δεν ισχυει κατι τετοιο.Νομιζω ειπες κατι esthir, "ισσοροπια". Κατι τετοιο, ναι, το "απασχολει" το Συμπαν. Αλλα η ισσοροπία δεν εχει καμια σχεση δυστυχως με την ανθρωπινη εννοια "δικαιοσυνη".
beetlejuice
01-12-07, 23:54
Απο τις περιπτωσεις που οι προγονοι δε σου αφηνουν και πολλα περιθωρια περαιτερω σκεψης...
Ω ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ, ΧΟΡΗΓΕ ΕΥΤΥΧΙΑΣ,
ΠΕΡΙΠΟΘΗΤΗ, ΧΑΙΡΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ
ΘΝΗΤΩΝ, ΚΟΣΜΟΤΙΜΗΜΕΝΗ, ΚΑΛΟΤΥΧΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΝΔΟΞΗ,
ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΜΟΖΟΝΤΑ ΒΡΑΒΕΥΕΙΣ,
ΑΚΕΡΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ
ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΖΥΓΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟΙ,
ΕΓΕΙΡΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΟΥ ΠΛΑΣΤΙΓΓΕΣ,
ΣΤΑΘΕΡΗ, ΦΙΛΗ ΟΛΩΝ, ΕΥΘΥΜΗ, ΑΓΑΠΗΤΗ, ΧΑΙΡΟΜΕΝΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΖΩΗ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ
ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ,
ΣΕ ΣΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΣΕ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΦΘΑΝΕΙ.
ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΘΕΑ, ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ
ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Ο ΑΓΑΘΟΣ ΒΙΟΣ
ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΟΣΑ ΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ
Η ΘΕΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ ΚΙ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΔΙΑΣ, Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ.
http://stoa.files.wordpress.com/2007/02/themis.jpg
the_black_planet
02-12-07, 12:46
Μια από τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε μου chaoticblue.Φυσικά δεν παίρνω θέση πάνω στις θεωρίες του αν όταν κάνεις κάτι καλό ή κακό θα σου επιστραφεί,όπως ισχυρίζονται αρκετές διδασκαλίες,σίγουρα είμαι πολύ μικρός ακόμα για να μπορέσω να μιλήσω με βεβαιότητα αν κάτι τέτοιο ισχύει ή όχι.Όμως μια έννοια της δικαιοσύνης υπάρχει,υπάρχουν για την ακρίβεια κάποιοι νόμοι που αφορούν την ψυχή που είναι απόλυτα δίκαιοι.Γιατί όπως έχω παρατηρήσει όσον αφορά την ψυχή,ό,τι δώσεις θα πάρεις.Αν διαμορφώσεις κατάλληλα την ψυχή σου με βάση τις αρετές και νοιώθεις αγάπη,τότε θα πάρεις και πίσω αγάπη αργά ή γρήγορα,με μόνη φυσικά προϋπόθεση και ο άλλος να μπορεί να εκτιμήσει την αγάπη που του προσφέρεις.Και αυτό όμως είναι στο χέρι σου σε μεγάλο βαθμό,να κάνεις τον άλλον να βιώσει την αγάπη και έτσι να στο ανταποδώσει.Από την άλλη όποιος δεν έχει βιώσει ποτέ του την έννοια της αγάπης,όπως οι μεγαλοκαρχαρίες που αναφέρει ο ΚΑΝΕ παραπάνω,αυτοί ζουν μια ζωή φυλακισμένοι μέσα στο μίσος,οπότε και αυτοί έχουν αυτό που τους αξίζει.Δεν μπορούν να νιώσουν την ευτυχία,σε αυτό είμαι απόλυτος,μόνο την ηδονή αλλά αυτό είναι κάτι εφήμερο και όχι ουσιαστικό.Ένα ζήτημα που όντως φανερώνει, φαινομενικά τουλάχιστον,αδικία,είναι το ότι δεν ξεκινάμε όλοι οι άνθρωποι από την ίδια αφετηρία,δεν έχουμε όλοι ίσες ευκαιρίες ώστε να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το μίσος και να έχουμε τις κατάλληλες εμπειρίες ώστε να βιώσουμε το νόημα της αγάπης.Και αυτό όμως δεν είναι απόλυτο γιατί όπως γνωρίζετε οι περισσότερες διδασκαλίες μιλούν για μετεμψύχωση με τη λογική ότι σε ένα σύνολο ενσαρκώσεων έχουν όλες οι ψυχές ίσες ευκαιρίες.
Για όλα αυτά φυσικά δεν παίρνω θέση,εμένα όμως μου αρκεί αυτό που ανέφερα πριν και γνωρίζω καλά.Είναι μια απόδειξη της ύπαρξης μιας θείας και αγαθής δύναμης.Φυσικά όπως έχω επαναλάβει άπειρες φορές,έχω επίγνωση πως όσο και να το επιθυμώ δεν μπορώ μόνο με λόγια να πείσω κάποιον,να του αναπλάσω στο μυαλό και στην καρδιά του τις δικές μου εμπειρίες.Γι'αυτό και πιστεύω ακράδαντα πως είναι εντελώς ανούσιο να διαπληκτίζεσαι σε τέτοια θέματα,το μόνο που έχει αξία είναι να μεταφέρει ο καθένας τις εμπειρίες του...Καταλάβεται το αυτό αδέρφια και μείνετε μακριά από το δογματισμό!
καλησπέρα σε όλους....
βασικά ανοιξά αυτό το θέμα για να με βοηθήσετε να καταλάβω το τι γίνεται γύρω μας......
αλλα πραγματικά τωρα ειμαι ακόμα πιο μπερδεμένη :confused: :confused:
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας....
θα το σκεφτώ λίγο καλύτερα και ίσως καταλήξω κάπου :D :D
αγαπητή esthir...
δεν υπάρχει κανένας λόγος "μπερδέματος" :D
προσωπική μου άποψη είναι οτι κανένας μα κανένας δεν ξεφεύγει απο τη δικαιοσύνη που υπάρχει στο Σύμπαν...εξαιρώ την "ανθρώπινη δικαιοσύνη" γιατί πάντα θα υπάρχουν, sorry για τη έκφραση, λαμόγια που θα ξεφεύγουν...
είναι όλα πάρε-δώσε... πολλές φορές δεν βλέπουμε πως εκφράζεται- λειτουργεί η δικαιοσύνη προερχόμενη απο το Σύμπαν ίσως γιατί περιμένουμε να εκδηλωθεί "ανθρώπινα"... π.χ. κάποιος που δολοφόνησε κάποιον να δολοφονηθεί και αυτός ή να κλειστεί στην φυλακή...αλλά δεν πάει πάντα έτσι...
Δυστυχώς δικαιοσύνη τουλάχιστον στην επίγεια ζωή μας δεν υπάρχει αν ήταν
Έτσι δεν θα υπήρχαν πλούσιοι μεγαλοκαρχαρίες όπως πολύ σωστά έγραψε και ο φίλος πιο πάνω που ζουν εις βάρος των άλλων .
Συμφωνώ με τον kane το επιβεβαιώνει και η ιστορία αλλα δεν χρειάζεται να ανατρέξει κάποιος στα βιβλία το επιβεβαιώνει και η καθημερινότητα μας .
Μου φαίνεται πως θα συμφωνήσω και γω με τον ΚΑΝΕ, και μάλλον θα το προχωρήσω παραπάνω ;)
Κάποιες "θεμελιώδεις" και παράλληλα όμορφες και σημαντικότατες έννοιες, στις μέρες μας έχουν ξεφτίσει και έχουν παντελώς αλλοιωθεί...
Δικαιοσύνη...
Πόσο μεγάλη και όμορφη κουβέντα, που δε ξέρω κατά πόσο έχει εφαρμοστεί ποτέ, σε ανθρώπινη κοινωνία...
Καλοί οι νόμοι, καλές και οι θρησκείες που μιλούν για δικαιοσύνη ,γραπτούς και άγραφους κανόνες συμπεριφοράς, αλλά ...μπα!!! :D
Ίσως φταίει η ανθρώπινη φύση που δεν υποτάσσεται σε κανέναν και σε τίποτα, πόσο μάλλον σε "κανόνες"... :eek:
καλησπέρα σε όλους σας!!!
ευχαριστώ για τις απο καρδιάς απαντήσεις που μου δώσατε και συνεχιζεται να μου δίνεται... :D
τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μπορεί να μην υπάρχει δικαιοσύνη, μπορεί να μην υπάρχει ισορροπία στο τη ενέργεια δίνουμε αλλά σίγουρα υπάρχει η ''δικαιοσύνη'' του εαυτού μας στο να γινόμαστε δυνατοί μέσα απο τα λάθη μας μέσα απο τις αρνητικές ενέργειες που μας δίνουν ακόμη και απο τις αρνητικές πράξεις που κανουν η κάνουμε εμείς στους άλλους..
και όταν λέω δικαιοσύνη δεν εννοώ την δικαιοσύνη με την ακριβή εννοια που έχουμε δώσει στην λέξη, εννοώ ότι απλά θα γίνουμε πιο δυνατοί απο όλα αυτά και δεν θα αφήνουμε την αρνητική ενέργεια (ή κακές πράξεις) των άλλων να μας επηρεάζει...
γιατί να περιμένουμε απο κάτι άλλο να αποδώσει δικαιοσύνη όταν αυτό μπορούμε να το κάνουμε εμεις με τον τρόπο που ανέφερα παραπάνω???
δεν ξέρω αν βγήκα έκτος του post μου( :confused).
απλά αυτό μου βγήκε να γράψω όταν διάβασα όλες τις απαντήσεις....
Σας ευχαριστώ όλους....... :D
Εγω απλά προσπαθώ να είμαι δίκαιος εφαρμόζω το μην κανείς
Αυτό δεν θέλεις να σου κάνουν .
πιστευω οτι αν όλοι σκεφτόμασταν και ενεργούσαμε έτσι open mind θα ήμασταν πολύ καλύτερα....αλλά δυστυχώς (αυτό που κάνω αρκετα συχνά...) βάζουμε και λίγο τον εγωισμό μπροστα οπότε....... :(
the_black_planet
03-12-07, 19:54
Φίλη μου Εσθήρ,αν καταλαβαίνω καλά εννοείς κάτι σαν το "ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό" του Νίτσε.Ναι αυτό είναι όντως μια μεγάλη αλήθεια!Από εκεί και πέρα θα ήθελα να δώσω μια άλλη διάσταση του θέματος,έστω και κάπως απλουστευμένα.Βασικά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν αρκετά επίπεδα ύπαρξης,ανάλογα με την δυναμικότητα εκδήλωσης της ουσίας.Για παράδειγμα να αναφέρω 3 από τα πιο γνωστά στους ανθρώπους,το υλικό επίπεδο,το επίπεδο της εκδηλωμένης ψυχής και το επίπεδο της ανεκδήλωτης ψυχής,με σειρά από το κατώτερο προς το ανώτερο.Η ψυχή ταξιδεύει από το κατώτερο υλικό επίπεδο προς το ανώτερο της ανεκδήλωτης ψυχής ή πνευματικό,που αποτελεί και την ολοκλήρωση της ψυχής-ουσίας των όντων.Όπως βλέπουμε στον ύμνο που παρέθεσε ο Μηνάς,ένα από τα χαρακτηριστικά τα συμβεβηκότα της ουσίας της δικαιοσύνης είναι η ισότητα.
Στο υλικό επίπεδο είναι φανερό ότι δεν υπάρχει καμία ισότητα,επικρατεί ο νόμος της δύναμης και δυστυχώς πολλές ψυχές στην ενσάρκωση τους δεν γεννιούνται με τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε αυτόν τον σκληρό κόσμο.Αυτό είναι κατανοητό σε όλους μας και το αναλύσαμε επαρκώς προηγουμένως.
Αν μεταφερθούμε όμως στο 2ο επίπεδο,αυτό της εκδηλωμένης ψυχής,τότε τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά.Εκεί ναι μεν δεν υπάρχει η απόλυτη ισότητα μεταξύ των ψυχών,αλλά υπάρχει μια σχετική ισότητα.Όλοι οι άνθρωποι δηλαδή κρύβουν μέσα τους αρκετές δυνατότητες και το αντιλαμβάνονται όταν ερευνήσουν με την συνείδηση τους το εσώτερο είναι τους.Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου άποψη,πιθανόν κάποιος να έχει διαφορετική άποψη και διαφορετικές εμπειρίες από εμένα.
Τώρα στο βαθμό που μπορώ να προσεγγίσω την ολότητα της ουσίας των όντων,φυσικά και είμαι πολύ μικρός ακόμα για να γνωρίζω,διαισθάνομαι όμως ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα για απόλυτη ισότητα,άρα και δικαιοσύνη!Διαισθάνομαι δηλαδή ότι όλες οι ψυχές στην εντελέχεια τους,έχουν απεριόριστες δυνατότητες!Αυτό σας το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη και περιμένω και άλλες απόψεις...
Τώρα στο βαθμό που μπορώ να προσεγγίσω την ολότητα της ουσίας των όντων,φυσικά και είμαι πολύ μικρός ακόμα για να γνωρίζω,διαισθάνομαι όμως ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα για απόλυτη ισότητα,άρα και δικαιοσύνη!Διαισθάνομαι δηλαδή ότι όλες οι ψυχές στην εντελέχεια τους,έχουν απεριόριστες δυνατότητες!Αυτό σας το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη και περιμένω και άλλες απόψεις...
αγαπητέ the black planet...
αν δε σου είναι δύσκολο θα ήθελα να εξηγήσεις λίγο το παραπάνω κομμάτι...
Η δικαιοσύνη μπορεί να είναι ανθρώπινη εφεύρεση ναί. Απλά υπάρχει και στο σύμπαν. Γνωστά τα περί του κάρμα, παράδεισος,x3. Μαζί είναι και η ισοροπία πιθανών. Δεν ξέρω αν μπορεί να μας ενδιαφέρει η δικαιοσύνη σε επίπεδα του πολιτισμού στο συγκεκριμένο θέμα. Απλά ας τα θίξουμε και τα δύο.
Δικαιοσύνη έχει υπάρξει ως γραπτή νομοθεσία. Δεν υπάρχει όμως πια. Δεν την βρίσκεις στον κόσμο. Υπάρχει μόνο εκεί που κάποιους συμφέρει. Έτσι χάνεται και η ισοροπία. Οδηγούμαστε με λίγα λόγια στην κοινωνική ανισότητα. Εντάξει μπορεί να μην έχουν όλοι το ίδιο επίπεδο νόησης, αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν πρέπει να είμαστε ίσοι. Οπότε, όσο και να ψάξεις πια σε επίπεδο ανθρώπων δεν μπορείς να βρεις.
Ως προς τον συμπαντικό όρο. Ο όρος δικαιοσύνη θίγεται σχεδόν από όλες τις θρησκείες. Στην ανατολή, υπάρχει ο όρος ισοροπία σε μεγαλύτερο βαθμό. Δηλαδή, στην δύση παρατηρούμε τον Πολυθεισμό, ενώ στην ανατολή βλέπουμε πως σε μια θεότητα υπάρχει η τελειότητα. Το καλό από την μια και το κακό από την άλλη. Όμως το σύμπαν φροντίζει να υπάρχει τέλεια ισοροπία ασχέτως από γεγονότα. Οι άνθρωποι έχουν ορίσει από καλό και κακό, παρόλα αυτά τα σύμπαν δεν τα έχει ορίσει. Η θεωρία με τις πολλές ζωές μας είναι ένα καλό παράδειγμα δικαιοσύνης και ισοροπίας στο σύμπαν.
Θεωρητικά λοιπόν δεν υπάρχει δικαιοσύνη όπως και πολλά άλλα πράγματα απλά είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Τί μπορεί να μας φέρει την δικαιοσύνη στον πολιτισμό ειλικρινά δεν ξέρω. Μήπως είναι γραπτό να μην υπάρξει ποτέ; Το σύμπαν σίγουρα πάντως τα καταφέρνει κάλύτερα από μας:p Ευχαριστώ:)
chaoticblue
03-12-07, 20:25
Ρητορας ως συνήθως φιλε μου black planet. Καθως και όμορφα τα οσα γράφεις. Εχω ομως αν οχι μια μικρη διαφωνία στα οσα γραφεις τοτε σιγουρα μια ερωτηση.
Οι ψυχες εχουν αυτοδιάθεση ή διοικούνται απο κατι-καποιον? Αυτο που θελω να πω ειναι οτι την δικαιοσύνη παντα κατι ή καποιος ή καποιοι πρεπει να ειναι αυτοι που την αποδίδουν. Δεν μπορει ενα συνολο οντοτητων να αυτο-παραδωσει δικαιοσυνη στον εαυτο του. Αυτο θα συνεβαινε μονο στην ιδεατη κατασταση της τελειότητας του πνευματος (εν προκειμένου των ψυχών). Απο την αλλη αυτη η περίπτωση (της τελειότητας) καθιστα αχρηστη την εννοια της δικαιοσύνης γιατι απλα δεν θα υπαρχουν αδικίες.
Αρα ή δεχεται κανεις οτι ανωτερες αρχες παραδίδουν μια μορφη δικαιοσύνης (γιατι οπως νομιζω συμφωνησανε κι ολοι οι προηγουμενοι ομιλητες επιγιεια δικαιοσυνη δεν υπάρχει) και αρα οι ψυχες εξουσιαζονται απο ανωτερες αρχες και αρα δεν ειναι και τοσο τελειες τελικα ή απλα δεν υπαρχει καν αυτο που εννοουμε διακαιοσύνη.
Κατι τελευταιο και το λεω ρητορικα μιλωντας χωρις να απευθυνομαι καπου συγκεκριμενα. Αλλο ισοτητα, αλλο ισοροπία, αλλο δικαιοσυνη. Ισοτητα ολοι ξερουν τι σημαινει. Ισοροπία στην πραγματική της μορφη ειμαι σιγουρος πως δεν θα αρεσε στους περισσοτερους, κι ομως ειναι αυτη που συγκρατει το Συμπαν απο το να διαλυθει στο χαος( και δεν αναφερουμαι με την αστροφυσική εννοια παρα καθαρα με την μυστικιστική). Τελος οπως ειπα και αρχικα δικαιοσυνη ειναι, κακα τα ψεμματα, ενας ορισμος μια καταστασης κατα την οποία αυτος που εβλαψε πρεπει να τιμωρηθει. Αυτο ΔΕΝ γινεται για να μην χαλασει η ισοροπια. Αυτο γινεται καθαρα για ηθικη δικαιωση. Σαφως και ειναι σημαντικη η τελευταια δεν λεω. Αλλα δεν ειναι σημαντικη σε κοσμικο επιπεδο ωστε να την συγχεουμε με την λεξη "ισοροπια".
Ρητορας ως συνήθως φιλε μου black planet. Καθως και όμορφα τα οσα γράφεις. Εχω ομως αν οχι μια μικρη διαφωνία στα οσα γραφεις τοτε σιγουρα μια ερωτηση.
Οι ψυχες εχουν αυτοδιάθεση ή διοικούνται απο κατι-καποιον? Αυτο που θελω να πω ειναι οτι την δικαιοσύνη παντα κατι ή καποιος ή καποιοι πρεπει να ειναι αυτοι που την αποδίδουν. Δεν μπορει ενα συνολο οντοτητων να αυτο-παραδωσει δικαιοσυνη στον εαυτο του. Αυτο θα συνεβαινε μονο στην ιδεατη κατασταση της τελειότητας του πνευματος (εν προκειμένου των ψυχών). Απο την αλλη αυτη η περίπτωση (της τελειότητας) καθιστα αχρηστη την εννοια της δικαιοσύνης γιατι απλα δεν θα υπαρχουν αδικίες.
Αρα ή δεχεται κανεις οτι ανωτερες αρχες παραδίδουν μια μορφη δικαιοσύνης (γιατι οπως νομιζω συμφωνησανε κι ολοι οι προηγουμενοι ομιλητες επιγιεια δικαιοσυνη δεν υπάρχει) και αρα οι ψυχες εξουσιαζονται απο ανωτερες αρχες και αρα δεν ειναι και τοσο τελειες τελικα ή απλα δεν υπαρχει καν αυτο που εννοουμε διακαιοσύνη.
Κατι τελευταιο και το λεω ρητορικα μιλωντας χωρις να απευθυνομαι καπου συγκεκριμενα. Αλλο ισοτητα, αλλο ισοροπία, αλλο δικαιοσυνη. Ισοτητα ολοι ξερουν τι σημαινει. Ισοροπία στην πραγματική της μορφη ειμαι σιγουρος πως δεν θα αρεσε στους περισσοτερους, κι ομως ειναι αυτη που συγκρατει το Συμπαν απο το να διαλυθει στο χαος( και δεν αναφερουμαι με την αστροφυσική εννοια παρα καθαρα με την μυστικιστική). Τελος οπως ειπα και αρχικα δικαιοσυνη ειναι, κακα τα ψεμματα, ενας ορισμος μια καταστασης κατα την οποία αυτος που εβλαψε πρεπει να τιμωρηθει. Αυτο ΔΕΝ γινεται για να μην χαλασει η ισοροπια. Αυτο γινεται καθαρα για ηθικη δικαιωση. Σαφως και ειναι σημαντικη η τελευταια δεν λεω. Αλλα δεν ειναι σημαντικη σε κοσμικο επιπεδο ωστε να την συγχεουμε με την λεξη "ισοροπια".
Αι ψυχαί είναι ελεύθερες ,απόδειξις αυτού η περιπέτιά σου εις τον πλανήτην Γη...Ήλθες απλώς δια την εμπειρίαν.Εσύ θα αποκτήσεις την εμπειρίαν άρα είσαι ελεύθερος.
Δικαιοσύνη δεν είναι η τιμωρία κάποιου που έβλαψες.Τούτον εστίν απόδοσις δικαιοσύνης βάσιν Νόμων.Εις την Φύσιν παραδείγματος χάριν εάν δύο ζώα ιδίας νοήσεως διεκδικίσουν έν φαγώσιμον ,το δυνατότερον θα κερδίσει και αυτό είναι δίκαιον...περι ισότητος μάλλον δεν χρειάζεται γενικολογίας διότι δεν υπάρχει.Θα μπορούσε να υπάρχει προς τους Νόμους άλλως μόνον μεταθάνατον εάν θέλετε ισότητα...
Ισοροπία.τι ει;Ισος ροπή ,πιθανότατα προς δύο ή και περισσότερες αντίθετες δυνάμεις;
Eίναι έτσι η φύση που αναγκάζει τα ζώα να βλάψει το ένα το άλλο. Δεν είναι η φύση του ανθρώπου να σκοτώνει για να κλέψει. Εδώ μιλάμε για επιστροφή πάνω στο άτομο αν κάνει κάτι άσχημο. Το να σκοτώνεις για να πάρεις κάτι πχ είναι μια πράξη η οποία είναι κάτι εις βάρος ενός άλλου ατόμου οπότε δίκαιο είναι να του επιστραφεί.
Είναι ελεύθερες οι ψυχές να πράττουν όπως θελήσουν αλλά από κάποιον στέλνετε η ψυχή. Δεν μπορεί να μην υπάρχει δημιουργός της. Είναι η θεωρία του σχολείου...
Ισοροπία έπαψε να υπάρχει στον πολιτισμό εδώ και πολλά χρόνια. Στο σύμπαν υπάρχει ισοροπία. Ο άνθρωπος είναι πολύ μικρός λόγω των πραξεών του για να χαλάσει την ισοροπία ολόκληρού του σύμπαντος. Ευχαριστώ:)
the_black_planet
04-12-07, 03:21
Γι'αυτό είπα παιδιά νωρίτερα ότι σε άλλα επίπεδα ύπαρξης ισχύουν διαφορετικοί νόμοι.Υπάρχει για παράδειγμα ο νόμος της αγάπης που αποτελεί την ψυχική έκφραση της ενότητας του συνόλου.Γενικά τα περισσότερα αρνητικά συναισθήματα αν όχι όλα αποτελούν προϊόντα είτε άγνοιας είτε μη επαφής με επίπεδα ανώτερης δυναμικότητας όπου ορίζονται νέες έννοιες.Βασικά εγώ στο παραπάνω ποστ υποστήριξα ότι στα ανώτερα επίπεδα υπάρχει ισότητα,πιθανόν να υπάρχει όμως και δικαιοσύνη.
Μιλώντας για έλλειψη ισότητας στο υλικό πεδίο εννοούσα ότι δεν έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες στην ζωή,άλλοι πεθαίνουν από την πείνα πριν ακόμα γνωρίσουν τον κόσμο,άλλοι αναθρέφονται και ζουν μέσα στην μαστούρα των δυτικών ΜΜΕ και ιδεοληψιών και άλλοι χαίρονται τη ζωή τους και βγάζουν και δεν έχουν πρόβλημα να το κάνουν αυτό εις βάρος των άλλων.Στα ανώτερα επίπεδα είναι αλλιώς όμως.Το αν υπάρχει βέβαια απόλυτη δικαιοσύνη στα ανώτερα επίπεδα δεν θα το γνωρίζουμε αν δεν αποκτήσουμε ανώτερες εσωτερικές εμπειρίες.Όσοι έχουν μπορούν να τις μοιραστούν εδώ.Εγώ βλέπω ότι όταν έρχεσαι σε επαφή με κάποια ψυχή (τηλεπάθεια,συναίσθηση) και την αντιλαμβάνεσαι ως έννοια,τότε έρχεσαι κοντά και στην έννοια της ενδελέχειας.Οι κάθε ψυχή στην εντελέχεια της δηλαδή πιστεύω έχει άπειρο κάλλος και ως προς αυτό για μένα υπάρχει ισότητα.Γενικά η έννοια της ενδελέχειας γνωρίζεται τι σημαίνει,άλλοι φίλοι την αποδέχονται και άλλοι όχι.Aυτό για να απαντήσω στην φίλη Ελπινίκι όσον αφορά το κομμάτι που μου ζήτησε να διευκρινήσω.Είναι καθαρά δική μου κρίση με βάση κάποιες εμπειρίες.Και δεν μιλάω για ιδιαίτερα σπάνιες εμπειρίες,απλά στις μεγαλουπόλεις η ανθρώπινη ψυχή συνθλίβεται και επικρατεί μοναξιά,έτσι αυτές οι εμπειρίες δεν ευδοκιμούν.Και είναι και η στατικότητα της ζωής στον καπιταλιστικό και υλιστικό τρόπο ζωής.Δεν υπάρχει εξέλιξη.Στη φύση είναι όμως αλλιώς τα πράγματα.Ο εσώτερος εαυτός μας γιορτάζει το αντάμωμα του με την μεγάλη μητέρα.Έτσι σιγά σιγά γνωρίζουμε και τα αδέλφια μας,δηλαδή το κάθε τι έμψυχο στην πλάση.
Και κάτι τελευταίο.Όπως είπα πριν υπάρχει η έννοια της δικαιοσύνης.Υπάρχει όμως και της αδικίας.Εγώ προσπάθησα να διακρίνω κάποιες καταστάσεις που φανερώνουν πως υπάρχουν κάποιοι επιμέρους νόμοι της φύσης που είναι δίκαιοι.Από την άλλη σε άλλους τομείς επικρατεί ο νόμος του δυνατού,η βία ή η δύναμη στη θέληση που δεν είναι πάντα κάτι καλό.Προφανώς λοιπόν υπάρχουν 2 δυνάμεις.
Σαφώς η απόλυτη δικαιοσύνη αποτελεί ουτοπία για τον άνθρωπο κάθε εποχής αφού προϋποθέτει την άρση και άρνηση εγωισμού και συμφερόντων και την απονομή αδέκαστης δικαιοσύνης όπου χρειάζεται. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους πολύ δυνατούς αλλά για όλους. Σήμερα π.χ. Θεός και αξία είναι το χρήμα και τίποτα άλλο. Ως αποτέλεσμα η δικαιοσύνη πάει περίπατο και η αρετή ταξίδι. Μοιραία όλα ευτελίζονται καθώς η αξία τους είναι μόνο χρηματική. Οι λιγοστοί άνθρωποι με Α κεφαλαίο [βλ. Σωκράτης] μπορούν να το διακρίνουν και να το κατακρίνουν αλλά γίνονται οι "κακοί" γιατί δεν υπάρχει τίποτα χρειρότερο από το να σε ξεσκαπάζουν, να σε απογυμνώνουν και να φαίνεται η ένδεια της ψυχής.
Από τα Ηθικά Νικομάχεια
Για τον Αριστοτέλη η δικαιοσύνη νοείται ως η κατεξοχήν πολιτική και κοινωνική αρετή που διδάσκεται μέσω της ορθής παιδείας, και είναι στενά συνυφασμένη με την έννοια της πόλης και του νόμου. Η δικαιοσύνη συμπίπτει με τις ενέργειες της πολιτείας, οι οποίες γίνονται σύμφωνα με την έννοια του δικαίου. Ο νόμος είναι ο βασικός ρυθμιστής των σχέσεων των πολιτών μεταξύ τους και των πολιτών με το κράτος. Επομένως ο νομοθέτης επιβάλλεται να φροντίσει ώστε το περιεχόμενο της δικαιοσύνης να είναι και περιεχόμενο των νόμων γιατί με τη δικαιοσύνη διασφαλίζεται η κοινωνική αρμονία και συνοχή. Κατά τον Αριστοτέλη όπου υπάρχει η δικαιοσύνη θα υπάρξουν και όλες οι αρετές. Ο άνθρωπος υπηρετώντας τη δικαιοσύνη και το νόμο αξιοποιεί σωστά τα όπλα που του δίνει η φύση (λογική – γλώσσα ) για να εκπληρώσει το σκοπό (τέλος) της ύπαρξής του , δηλαδή την ευδαιμονία.
Άρα, για να υπάρχει σήμερα δικαιοσύνη με την έννοια αυτή, πρέπει πρώτα να αλλάξει η παιδεία και η γενικότερη φιλοσοφία των ημερών. Ο χρυσός κανόνας είναι το μέτρο που κατά την άποψη του Αριστοτέλη αποτελεί και την δικαιοσύνη. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην φύση και την κοινωνία.
Βασικα λεμε δικαιοσυνη το εξης. "Α μου την εφερε γαμωτο. Δεν πειραζει ομως θα παρω το αιμα μου πισω μεσω του νομου" ή καποιου γενικα μιλωντας ανωτερου νομου. Ομως αυτο ειναι απλα η αναγκη μας για δικαιωση. Δεν σημαινει ομως οτι οι κοσμικες δυναμεις το εχουν θεσει ως σοβαροτατο θεμα προς συζητηση στο κοσμικο τους "τραπεζι αποφασεων".
Συμφωνώ με τον/την chaoticblue! Άλλο η ανάγνη μας για δικαίωση και άλλο δικαιοσύνη. Πιστέυω οτι υπάρχει δικαιοσύνη απλά όχι έτσι όπως την εννοούμε εμείς. Στο παράδειγμα που χρησιμοποιεί ο/η chaoticblue πιο πάνω, ο καθένας μας μπορεί να έχει αυτή την 'ανάγκη' για να πάρει εκδίκηση απο κάποιον που τον/την αδίκησε (και αυτό πάντα με τα δικά μας μέτρα και κριτίρια) αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και δίκαιο να γίνει. Μπορεί απλά εμείς να 'πληρώνουμε' (και αυτό δεν το εννοώ με τη μορφή τιμωρίας) για κάτι που είχαμε κάνει πρωτήτερα και αυτός/αυτή που μας αδικεί απλά να μας 'βοηθαέι' να ξεπληρώσουμε και να μάθουμε. Ίσως να ακούγεται λίγο μοιρολατρικό αυτό αλλά γιατί να μην είναι και έτσι? Σίγουρα τα κριτηριά μας δεν είναι αντικειμενικά όταν μας αδικούν. Κάπού είχα διαβάσει κάτι που μου άρεσε πολύ και πιστεύω οτι ταιριάζει πολύ εδώ --> "Δικαιοσύνη υπάρχει, αλλά χρειάζονται και δίκαια μάτια για να την αναγνωρίσουν"
Όσο αφορά τους 'μεγαλοκαρχαρίες' που αναφερθήκαν πιο πάνω, θα ήθελα μόνο να πω οτι το οτι κάποιος έχει πολλά λεφτά (που ναι τα απέκτησε πατώντας και αδικόντας άλλους) δεν σημαίνει οτι δεν τιμωρείται και οτι περνάει μια χαρά. Ο καθένας έχει τον δικό του σταυρό να σηκώνει και αυτό ισχύει είτε είσαι 'μεγαλοκαρχαρίας', εργάτης, μπατιράκι κτλ... :)
Ναι οποίος είναι πλούσιος δεν σημαίνει ότι είναι και ευτυχισμένος αλλα ούτε
Και ότι δεν είναι πάντως είναι σε καλύτερη μοίρα από ένα φτωχό .
Ο καθένας κουβαλάει το δικό του σταυρό αλλα έχει διαφορετικό βάρος .
Οποτε αυτοί που κουβαλούν μεγαλύτερο βάρος απ τους αλλους σαφώς
Είναι αδικημένοι .
Εσθηρ έχεις δίκιο μια από τις κυριότερες αιτίες που εμποδίζει τους ανθρώπους
Να εφαρμόσουν αυτό που έγραψα είναι ο εγωισμός .
Καλησπερα.Δικαιοσυνη υπαρχει.Με μια πιο συνθετη ομως εννοια απ αυτη που της δινουμε.Οχι γιατι καποιος που κανει κακο θα παθει κατι κακο.αλλα γιατι σιγουρα δε θα κοιμαται τοσο ησυχα οσο αυτος που ειναι "ενταξει".Αυτο για σας δεν ειναι σημαντικο?Για μενα ειναι.Γιατι ειναι μια πολυ αγνη μορφη δικαιοσυνης.Γιατι δεν ειναι εκδικηση και δε χρειαζεται κανεις να "λερωσει" τα χερια του για να την επιβαλει.Καλη συνεχεια.
Δικαιοσυνη, δικαιο και αδικο.
Σαφως ανθρωπινες επινοησεις,εντασομμενες στο διπολικο συστημα του αιτιου και αιτιατου.
Εν αρχη.Για να συμβαινει κατι, κατι αλλο το προϋποθεσε.
Μετα, αρνουμενοι να πιστεψουμε ή να δεχτουμε την τυχαιοτητα των παντων και αρα και της δικης μας υπαρξης, σαν η υπαρξη μας να αποτελει σκονη στον ανεμο, προσπαθουμε να δωσουμε καποιον ικανοποιητικο για τις εσωτερικες μας ανησυχιες σκοπο, στον τυχαιο; στην πραξη, στο συμβαν.
Και μαζι με την εναποθετηση της ελπιδας στην αποδοση του δικαιου σε κατι ανωτερο και στα παντα επιβλεπον ον; προσπαθουμε σαν κατ ομοιωση Του να την αποδιδουμε και εμεις.
Και λεμε αυτο ειναι δικαιο αυτο ειναι αδικο, αυτο το αδικο ''ξεπληρωνεται'' ετσι αυτο αλλιως.
Και αν κατι μας ξεφευγει υπαρχει και αυτη η ανωτερη δικαιοσυνη που θα τον κανει να πληρωσει.
Και ολα αυτα,για να ειμαστε ησυχοι.Εσωτερικα.
Γιατι η δικαιοσυνη εχει αξια για τον μη γαληνιο και αναζητουντα.
Αν καποιος ειναι πεπεισμενος πχ, για την ανωτεροτητα της υπαρξεως του και του σκοπου του,και βρισκεται σε διαρκη γαληνη, οτι αδικο και να του συμβει, με το ''χαμογελο στα χειλη'' θα παει.
H Διαρκης προσκολληση στην αναζητηση και αποδοση της δικαιοσυνης ειναι αποτρεπτικος παραγοντας για την συνεχιση και ολοκληρωση (στο οπου) της πορειας του καθενους.
Κυριο χαρακτηριστικο της δικαιοσυνης ειναι η γνωση.Γιατι για να την αποδωσεις θα πρεπει να γνωριζεις.
Τα πεπραγμενα, και να κρινεις.
Αυτα τα πεπραγμενα ειναι η ουσια, και με βαση αυτα δυναται να διαβαθμιστει.
Οπως και γινεται.
Το ανθρωπινη και θεια δικαιοσυνη αυτο ειναι.Μια διαβαθμιση.
Μπορει να γλιτωσε καποιος ή να τιμωρηθηκε αδικως απο την ανθρωπινη δικαιοσυνη και αυτο γιατι δεν μπορουμε να τα ξερουμε ολα, αλλα υπαρχει και η θεια τετοια που θα αποδωσει την τελικη και ουσιαστικη δικαιοσυνη.Αυτην που τιποτα δεν της ξεφευγει.
Η ουσια αυτης της αποδοσης ομως γιατι γινεται;Για το φοβο;Μηπως αδικηθουμε στο μελλον και για να προστατευθουμε την χειριζομεθα ως ''παραδειγματικη'';
Και ποσο δικαιο ειναι καποιος να αποτελει παραδειγμα για τους αλλους-ολους;
Ποσο δικαιο γι αυτον.
''ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ
ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ''
μας παραθετει ο σκαθαροζουμης.
Απαχθανεσαι το υπερβολικο, γιατι αυτο δεν ειναι δικαιο.
Για να φτασεις στην υπερβολη, στην οποια, κατι αλλο εχεις αφησει να ατονησει, δεν λειτουργεις.Και αυτο για το εν λογο ''μερος'' δεν ειναι δικαιο.
Δικαιοσυνη ισον μετρο δηλαδη.
Γιατι το αντιθετο της υπερβολης ειναι το μετρο.
Οχι η μετριοτητα ομως.
Η ισοτητα παλι μπορει να ειναι στην μεση, αλλα ποσο απτελει το μετρο;Και κυριως ποσο αποτελει την χρυση τομη;(η οποια δεν ειναι κομμενη στην μεση).
Στο προαναφερθεντα υμνο περι δικαιοσυνης που παραθεσε ο σκαθαροζουμης αναφερεται και κατι αλλο περι της ισοτητας που με αυτην χαιρεται η δικαιοσυνη (η θεια).
Και αυτο ειναι η ισοτητα των δικαιων θνητων.
Με αυτην χαιρεται.
Οταν εισαι δικαιος τοτε χρειαζεται ισορροπια και μετρο για να διατηρηθεις σε αυτην την κατασταση.
Οταν εισαι δικαιος τοτε η δικαιοσυνη δεν επεμβαινει αλλα χαιρεται με την υπαρξη σου.
Οταν εισαι δικαιος η δικαιοσυνη δεν υπαρχει σαν εννοια για σενα.
Σίγουρα τα κέρδη του να είσαι δίκαιος είναι ότι έχεις τη συνείδηση σου καθαρή κοιμάσαι Ήσυχος και όταν έρθει η ώρα σου φεύγεις πάλι ήσυχος .
βεβαία υπάρχει και η περίπτωση των ανθρώπων με ελαφρές αρχές οι οποίοι
δεν έχουν πρόβλημα να είναι άδικοι και να ζουν εις βάρος των άλλων αλλα
να μην έχουν τύψεις είναι δηλαδή φιλοτομαριστές .
Καλησπερα.Δικαιοσυνη υπαρχει.Με μια πιο συνθετη ομως εννοια απ αυτη που της δινουμε.Οχι γιατι καποιος που κανει κακο θα παθει κατι κακο.αλλα γιατι σιγουρα δε θα κοιμαται τοσο ησυχα οσο αυτος που ειναι "ενταξει".Αυτο για σας δεν ειναι σημαντικο?Για μενα ειναι.Γιατι ειναι μια πολυ αγνη μορφη δικαιοσυνης.Γιατι δεν ειναι εκδικηση και δε χρειαζεται κανεις να "λερωσει" τα χερια του για να την επιβαλει.Καλη συνεχεια.
αγαπητή ΕΡΙΚΑ...
αυτό το "εντάξει" που περιγράφεις παραπάνω είναι ο πιο απλός τρόπος και ταυτόχρονα η πιο "ντόμπρα" ερώτηση που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας...λίγα λεπτά πριν κοιμηθούμε... :p
απλά για να καταφέρουμε να πάρουμε μια ειλικρινή απάντηση θα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί - να δούμε τα πράγματα απο έξω... και αν κάναμε λάθος και πληγώσαμε κάποιον άνθρωπο να έχουμε τα κότσια να παραμερίσουμε τον εγωισμό μας και να ζητήσουμε συγνώμη...
πράγμα λίγο δύσκολο για την φύση του ανθρώπου! ;)
Κυριο χαρακτηριστικο της δικαιοσυνης ειναι η γνωση.Γιατι για να την αποδωσεις θα πρεπει να γνωριζεις.
Τα πεπραγμενα, και να κρινεις.
Συμφωνώ! Και γι αυτό είναι τόσο δύσκολο για τους ανθρώπους να είναι δίκαιοι...δεν μπορούμε ποτέ να ξέρουμε όλες τις πλευρές και τις αιτίες μιας κατάστασης και έτσι η κρίση μας είναι πολύ περιορισμένη.
Ελπινίκη πολύ σωστό αυτό που λες προσωπικά αυτό κάνω αλλα για να
Το κάνει κάποιος πρέπει να είναι όπως έγραψες ντόμπρος και να έχει και
Τα κοτσιά να παραδεχτεί το λάθος του .
Θέλει πολύ δουλειά για να μπορέσει να φτάσει κάποιος σε αυτό το επίπεδο
Αμα φτάσεις όμως η μεγαλύτερη αμοιβή είναι η ηθική ικανοποίηση που
Νιώθεις .
Θέλει πολύ δουλειά για να μπορέσει να φτάσει κάποιος σε αυτό το επίπεδο
Αμα φτάσεις όμως η μεγαλύτερη αμοιβή είναι η ηθική ικανοποίηση που
Νιώθεις
ναι open mind έτσι είναι.... ;)
και τι καλύτερο να νιώθεις οτι ηθικά είσαι ικανοποιημένος... άρα "ηθικά εντάξει" απέναντι στον εαυτό σου μα και στους άλλους! :)
καλημέρα σας....
Δεν ξέρω αν υπάρχει νόμος περί δικαιοσύνης....
Ξέρω ότι προσωπικά εμένα ο νόμος του Κάρματος με ικανοποιεί
Διαβάζοντας τις απαντήσεις σας θα έλεγα ότι ο νόμος του κάρματος ταιριάζει περισσότερο με αυτά που αναφέρει ο φίλος black planet…
Ο νόμος λέει πως αν κάνεις καλό, θα έχεις καλό κάρμα (κάρμα σημαίνει πράξη), αν κάνεις κακό, θα έχεις κακό κάρμα…
Ανάλογα με το κάρμα σου έχεις και τις ανάλογες συνέπειες, είτε στην ίδια την ζωή που ζεις είτε σε κάποια επόμενη…
Θέλω να πιστεύω ότι η δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο μας σήμερα, οφείλεται σε κακό κάρμα και ότι είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε ώστε να εξαφανιστεί αυτό το κάρμα και να αντικατασταθεί με καλύτερο…
αυτά τα λίγα από εμένα...
φιλικά
Άντη
ΘΕΣΗ 1
(Περι Δικαιου και Αναγκων )
.............ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΜΟ ...ας συστησουμε μια δικη μας φιλοσοφια του δικαιου ..δεν ειναι δυσκολο...
..........για να δουμε !!!...ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΡΙΑ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ...
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ...ετσι οπως μπορει να την καταλαβει ενας νοημων ανθρωπος ...
.............η εννοια του Δικαιου ειναι μια παραγωγη εννοια που για την κατανοηση της θα πρεπει να ανατρεξουμε στην θεμελιωδεστερη εννοια της Αναγκης ...
............καταρχην για να υπαρχει Δικαιο δηλαδη Συστημα Κανονων Ρυθμισης Σχεσεων -Αλληλεπιδρασεων θα πρεπει να υπαρχουν τουλαχιστον δυο αλληλεπιδρωντα οντα ...
............επιπλεον για να 'ναι "δικαιο" αυτο το συστημα κανονων αλληλεπιδρασης ( αγραφων- εθιμικων η γεγραμμενων -θετων -θεσμικων δεν εχει σημασια ) θα πρεπει οι οι κανονες να στηριζονται στην
-ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ...
-ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΖΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ....
ΑΡΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΤΩΜΕΝΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ...
( παρακολουθειστε το εν λογω θεμα ειναι αμεσα συναρτημενο με τα δυο αλλα που θελουμε να αναπτυξουμε δηλαδη το θεμα <Τεχνητα πεδια και ψυχικη διαταραχη > και ενα θεμα που συντομα θα ανοιξουμε < Οι Δυο Πυραμιδες της Εξουσιας στον Κοσμο μας κι οι Δυο Ναοι >)
http://1.bp.blogspot.com/_ejoZMpZxI9k/TJdBzCGbdoI/AAAAAAAAAcI/YPkkO0OINxU/s1600/blind_justice.jpg
ΘΕΣΗ 1
.............ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΜΟ ...ας συστησουμε μια δικη μας φιλοσοφια του δικαιου ..δεν ειναι δυσκολο...
..........για να δουμε !!!...ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΡΙΑ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ...
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ...ετσι οπως μπορει να την καταλαβει ενας νοημων ανθρωπος ...
.............η εννοια του Δικαιου ειναι μια παραγωγη εννοια που για την κατανοηση της θα πρεπει να ανατρεξουμε στην θεμελιωδεστερη εννοια της Αναγκης ...
............καταρχην για να υπαρχει Δικαιο δηλαδη Συστημα Κανονων Ρυθμισης Σχεσεων -Αλληλεπιδρασεων θα πρεπει να υπαρχουν τουλαχιστον δυο αλληλεπιδρωντα οντα ...
............επιπλεον για να 'ναι "δικαιο" αυτο το συστημα κανονων αλληλεπιδρασης ( αγραφων- εθιμικων η γεγραμμενων -θετων -θεσμικων δεν εχει σημασια ) θα πρεπει οι οι κανονες να στηριζονται στην
-ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ...
-ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΖΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ....
ΑΡΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΤΩΜΕΝΗ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ...
http://1.bp.blogspot.com/_ejoZMpZxI9k/TJdBzCGbdoI/AAAAAAAAAcI/YPkkO0OINxU/s1600/blind_justice.jpg
Χαιρετω σας Φιλοι,
Να με συγχωρεις φιλη ΚΑΘΗΡΑ ποιο ειναι το θεμα τωρα, το ΔΙΚΑΙΟ η'' η ΑΝΑΓΚΗ που να εστιασουμε?
Ερρωσθε...Φιλοι..
Χαιρετω σας Φιλοι,
Να με συγχωρεις φιλη ΚΑΘΗΡΑ ποιο ειναι το θεμα τωρα, το ΔΙΚΑΙΟ η'' η ΑΝΑΓΚΗ που να εστιασουμε?
Ερρωσθε...Φιλοι..
ΣΧΟΛΙΟ 1
...το θεμα ειναι η ΣΧΕΣΗ ΖΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ -ΔΙΚΑΙΟΥ ... σε αυτο εστιαζουμε ...
ΑΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ .... σε καποιες αλλες θεσεις θα το αναπτυξουμε διεξοδικα ...η αποκατασταση του δικαιου θα σημανει την Απελευθερωση της Ζωης απο ολα οσα εμποδιζουν την ικανοποιηση των ΖΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ....
...Η ΖΩΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΝΟΣ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ,,,ΔΗΛΑΔΗ ΖΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ....
...να πως συναρταται το Ζητημα του Δικαιου και της απονομης του με τα αλλα θεματα μας ,,,που αναπτυσσουμε ...
(κακως προσαρτηθηκε το Θεμα μας σε αυτο το παλαιοτερο θεμα ...πιστευουμε ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ....ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΟΥΚΩΜΕΝΟ ...
...αλλα ειπαμε στα φορουμ ειμαστε φιλοξενουμενοι και πολλες φορες ανεπιθυμητα φιλοξενουμενοι απο τους οικοδεσποτες ...ωστοσο προχωραμε επικαλουμενοι τη Θεα Τυχη να συνδραμει λογω της σοβαροτητας και ιεροτητας του σκοπου των δημοσιευσεων μας που ειναι ...
...να καταδειξουμε τις Μεγιστες Παρανομιες που διαπραττωνται πανω στο Κοσμο μας ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΗΣ και να εγειρουμε Δημοσια Κατηγορια -Εισαγγελια απο τη Βαση της Πυραμιδας εναντια στους αφ' Υψηλου διεφθΑρμενους και εκποιημενους Ναους Παλαιο και Νεο Κοκκινο και τους Εγκαθεκτους αυτων των Ναων τους Τυραννους και Μαγιστρους Αφαιμακτες της Ζωης του Κοσμου μας )
http://3.bp.blogspot.com/_ITzJ0-BM-5w/SYrQmHYaXTI/AAAAAAAAB0g/QLtTSfnGkoE/s400/%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%A3%CE%A5%C E%9D%CE%97%2B%CE%93%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%99%CE%9F% CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%99%CE%91..jpg
ΣΧΟΛΙΟ 2
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΝΤΗΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΔΙΑΙΩΝΟΒΙΟ ΚΑΙ ΑΦ'ΥΨΗΛΟΥ ..ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΩΜΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΛΕΚΕΙ...
Ω ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ, ΧΟΡΗΓΕ ΕΥΤΥΧΙΑΣ,
ΠΕΡΙΠΟΘΗΤΗ, ΧΑΙΡΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ
ΘΝΗΤΩΝ, ΚΟΣΜΟΤΙΜΗΜΕΝΗ, ΚΑΛΟΤΥΧΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΝΔΟΞΗ,
ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΜΟΖΟΝΤΑ ΒΡΑΒΕΥΕΙΣ,
ΑΚΕΡΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ
ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΖΥΓΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟΙ,
ΕΓΕΙΡΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΟΥ ΠΛΑΣΤΙΓΓΕΣ,
ΣΤΑΘΕΡΗ, ΦΙΛΗ ΟΛΩΝ, ΕΥΘΥΜΗ, ΑΓΑΠΗΤΗ, ΧΑΙΡΟΜΕΝΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΖΩΗ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ
ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ,
ΣΕ ΣΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΣΕ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΦΘΑΝΕΙ.
ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΘΕΑ, ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ
ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Ο ΑΓΑΘΟΣ ΒΙΟΣ
ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΟΣΑ ΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ
Η ΘΕΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ ΚΙ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΔΙΑΣ, Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ.
http://kastrinos.pblogs.gr/files/f/319706-zhtiana.jpg
http://sosheimat.files.wordpress.com/2011/01/schweizer_justiz1.png
ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΓΕΡΘΕΙ...
H ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΓΗΡΑΙΑ ΚΟΡΗ ...KAI H NEA
http://roides.files.wordpress.com/2008/07/justice.jpg?w=300&h=299 http://www.guia-frankfurt.com/files/imagesimage/justiz.jpg
Χαιρετω σας Φιλοι,
Χμ.. Δικαιοσυνη... μια εννοια σχετικη κατα την γνωμη μου.
Προσωπικα δεν πιστευω στην απολυτοτητα της, θελω να πω πως ειναι σχετικη και στην θεωρια της αλλα και στην πραξη της.
Νομιζω οτι στις περισσοτερες των περιπτωσεων λειτουργει για λογαριασμο των εξουσιων και της αρχουσας ταξης.
Επι του παροντος φιλη ΚΑΘΗΡΑ, σημερα που ζουμε σε ενα κοσμο τρελο, εντελως ανισοροπο, που η ζωη μας εχει γινει ''ποδηλατο'', που εχουμε φτασει σχεδον στα ορια μας, που οχι μονο εμποδιζεται η ικανοποιηση των αναγκων της ζωης μας αλλα τιθεται θεμα επιβιωσης μας( για παρα πολους) που υπαρχει δικαιοσυνη, που βρισκεται η δικαιοσυνη?
Δεν νομιζω οτι αντιλαμβανεσαι για τι θεμα μιλας. Δικαιοσυνη..!
Ποτε υπηρξε ποτε δικαισυνη, ποτε και ποιος δικαιωσε αυτους που υπεφεραν με καθε μορφη πονου και δυστυχιας?
Σημερα παγκοσμιως υποφερουν και δυστυχουν εκατομμυρια ανθρωποι, βλεπεις ειμαστε < πολιτισμενοι> και ανεχωμαστε το παγκοσμιο πλουτο να τον νεμονται οι ελαχιστοι....
Για ποια δικαιοσυνη μιλαμε λοιπον? Που υπαρχει αγαπητη φιλη ΚΑΘΗΡΑ αυτος ο ''ελαχιστος δυνατος πονος'' που λες? Πουθενα κατα την γνωμη μου, πουθενα....
Ο ανθρωπος ειναι το ανωτερο ειδος επανω στον πλανητη, αλλα μπορει να γινει και το χειροτερο θηριο ομως...
Νομιζω πως τωρα ειναι μαλον το δευτερο...
Για ποια δικαιοσυνη μιλαμε λοιπον, για την δικαιοσυνη των θηριων?
Ψευαισθησης αγαπητη μου....
Και ποιος θα φερει αποκατασταση του δικαιου οπως λες, ποιος, οι πολιτικοι, οι επιστημονες, οι δικαστες, οι θρησκευωμενοι με τις θρησκειες, οι φιλοσοφοι,- αμποτε μακαρι- ποιος φιλη μου, ποιος....;;;;;
Με θλιβει αφανταστα λοιπον η ματαιοτητα της ''Δικαιοσυνης''....
Φαινομενον της υπαρξης, ψευαισθησης θολης φιλοι μου....
Οταν μαθουμε τον εαυτο μας και εγκαταστησουμε την Δικαιοσυνη μεσα μας, τοτε θα υπαρξει και δικαιοσυνη εξω μας, και ισως τοτε υπαρχει μια ελπιδα αληθινης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...
Ερρωσθε...Φιλοι...
ΣΧΟΛΙΟ 3
Χμ.. Δικαιοσυνη... μια εννοια σχετικη κατα την γνωμη μου.
Προσωπικα δεν πιστευω στην απολυτοτητα της, θελω να πω πως ειναι σχετικη και στην θεωρια της αλλα και στην πραξη της.
..σε αυτα τα θεματα ,,θα νασο μου,,, πολυ λιγο ειχε σημασια τι πιστευει ο καθενα προσωπικα ...και αν ακομη δεν εχεις πεισθει για την υπαρξη ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ...δυστυχως για σενα και για ολους τους αμοραλιστες και ηθικους σχετικιστες ....
...ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑI ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΑ ΖΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ....ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΡΙΘΜΗΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ ...
Νομιζω οτι στις περισσοτερες των περιπτωσεων λειτουργει για λογαριασμο των εξουσιων και της αρχουσας ταξης.
Επι του παροντος φιλη ΚΑΘΗΡΑ, σημερα που ζουμε σε ενα κοσμο τρελο, εντελως ανισοροπο, που η ζωη μας εχει γινει ''ποδηλατο'', που εχουμε φτασει σχεδον στα ορια μας, που οχι μονο εμποδιζεται η ικανοποιηση των αναγκων της ζωης μας αλλα τιθεται θεμα επιβιωσης μας( για παρα πολους) που υπαρχει δικαιοσυνη, που βρισκεται η δικαιοσυνη?
...ακου θα νασο μου ...και βεβαια το ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ...πως θα ηταν δυνατον παρουσια τοσο ανισα κατανεμημενο πλουτου να μπορει να εφαρμοστει ,,,,εξαλλου η χασματικη κατανομη του πλουτου καταμαρτυρα και προδιδει ακριβως τις συνθηκες της κοινωνικης αδικιας και του βιασμου της ζωης που εχει διαπραχθει για την συγκεντρωση του πλουτου ... ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ,, θανασακο μου ,, ΤΑ ΘΕΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ .. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ .. ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ....
Δεν νομιζω οτι αντιλαμβανεσαι για τι θεμα μιλας. Δικαιοσυνη..!
Ποτε υπηρξε ποτε δικαισυνη, ποτε και ποιος δικαιωσε αυτους που υπεφεραν με καθε μορφη πονου και δυστυχιας?
Σημερα παγκοσμιως υποφερουν και δυστυχουν εκατομμυρια ανθρωποι, βλεπεις ειμαστε < πολιτισμενοι> και ανεχωμαστε το παγκοσμιο πλουτο να τον νεμονται οι ελαχιστοι....
Για ποια δικαιοσυνη μιλαμε λοιπον? Που υπαρχει αγαπητη φιλη ΚΑΘΗΡΑ αυτος ο ''ελαχιστος δυνατος πονος'' που λες? Πουθενα κατα την γνωμη μου, πουθενα....
...οπως σου εξηγησα Δικαιοσυνη υπαρχει σαν κοινο << αισθημα>> και κοινη λογικη μεσα στην ανθρωπινη ελλογη φυση ...αυτο το κοινο <<αισθημα>> και η κοινη λογικη εχει μεταλλαχθει επικινδυνα σε καποιους αλλοτριωμενους ανθρωπους που λειτουργουν μεσα στα γραναζια της κατεστημενης ταξης ως στελεχη διεκπεραιωτες και προαπαντν ως εγκεφαλοι ,,,
,,,ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ .. ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΑΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΟΨΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΚΕΡΑΙΩΝ ΗΘΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΕΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΜΩΝΑΣ-ΚΑΝΟΝΑΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ
Ο ανθρωπος ειναι το ανωτερο ειδος επανω στον πλανητη, αλλα μπορει να γινει και το χειροτερο θηριο ομως...
Νομιζω πως τωρα ειναι μαλον το δευτερο...
Για ποια δικαιοσυνη μιλαμε λοιπον, για την δικαιοσυνη των θηριων?
Ψευαισθησης αγαπητη μου....
,,, ναι,,,, θανασακο μου ο ανθρωπος μπορει να γινει χειροτερος απο θηριο οταν χασει την λογοικη του δυναμη οταν αλλοτριωθει βαθια και επικινδυνα απο τις επιπλαστες και σκοτεινες αναγκες του ...τις απεριοριστες και τελικα ανικανοποιητες (αναγκη για προβολη, για φημη , για πλουτο κτλ δηλαδη εν τελει αναγκη για εξουσια-δυναμη καταχρηστικη )...
Και ποιος θα φερει αποκατασταση του δικαιου οπως λες, ποιος, οι πολιτικοι, οι επιστημονες, οι δικαστες, οι θρησκευωμενοι με τις θρησκειες, οι φιλοσοφοι,- αμποτε μακαρι- ποιος φιλη μου, ποιος....;;;;;
Με θλιβει αφανταστα λοιπον η ματαιοτητα της ''Δικαιοσυνης''....
Φαινομενον της υπαρξης, ψευαισθησης θολης φιλοι μου....
...την Δικαιοσυνη ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ...θα την φερουν κινηματιες δικαιονομοι , επιστημονες του χωρου της δικαιοπραξιας οπως δικαστες δικηγοροι ,πανεπιστημιακοι δασκαλοι αλλα και αλλοι συνειδητοι πολιτες ευαισθητοποιημενοι στην αναγκη την ριζικη θεσμικη αλλαγη της κοινωνιας μας προς εναρμονιση με το Φυσικο Δικαιο της Ζωης ολων των νομοθετηματων ,,,,,,δηλαδη μιλαμε για ενα δικαιονομικο κινημα που μπορει να συσταθει απο λογικους ανθρωπους που η συνεση και το ηθος τους ειναι εμπεριστατομενο και αποδεδειγμενο μεσα απο την ιδια τους την προσωπικη και κοινωνικη ζωη ,,,αρκει αυτοι να σχηματισουν συλλογικοτητες να κινηθουν ομαδικα οργανωμενα και στρατηγικα,, με σχεδιο δηλαδη,,, και οχι ως αναρχα διαμαρτυρομενα ,γκρινιαρικα, φυγοδικα και φυγοπονα μπουλουκια κοινωνικων επαιτων για μικροαλλαγουλες στους ηδη υπαρχοντες βαθια και απανθρωπους εκβιαστικους νομους ...)
Οταν μαθουμε τον εαυτο μας και εγκαταστησουμε την Δικαιοσυνη μεσα μας, τοτε θα υπαρξει και δικαιοσυνη εξω μας, και ισως τοτε υπαρχει μια ελπιδα αληθινης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...
..εεεεε ναι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ η δικαιονομικη δραση -κινηση ξεκιναει απο τον ιδιο μας τον εαυτο και το τροπο που χειριζομαστε τις διαπροσωπικες μας και κοινωνικες μας σχεσεις .. (κοιτα παρακατω τις Θεσεις μας )...
...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ .. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΣΕ ΘΕΣΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΘΕΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ...
ΚΑΙ ΝΑΣΟ ΜΟΥ ( και με συγχωρεις για το <<μου >>..ξερω εσυ ανηκεις μονο στο εαυτο σου,,, ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΤΥΠΗΣΩ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ,,..
Ο ΗΘΙΚΟΣ ΣΧΕΤΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ( ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ΞΕΝΙΣΤΙ ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ .. ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΡΟΤΗΤΑ ... ΠΡΟΣΕΧΕ ...ΛΟΙΠΟΝ !!!
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΜΑΤΩΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ .. ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΛΥΓΥΜΝΑ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ....εννοουμε με αυτο οτι εδωθηκαν οι ευκαιρειες στους ανθρωπους να γνωρισουν απο καρδιας και πνευματος την εννοια της ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ .. ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΟΛΟΓΥΜΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΑΘΑΡΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟ ΚΑΡΦΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΓΙΝΕ ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΗ ΨΥΧΡΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΑ ...ΟΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ...
http://www.homeboymagazine.gr/wp-content/uploads/2009/04/2009-04-12_freedom_liberty.jpg http://www.amazonation.com/Amazon4.gif
Χαιρετω σας Φιλοι,
Φιλη ΚΑΘΗΡΑ πολυ ωραια ολα αυτα που λες συμφωνω και επαυξανω.
Ομως.....
Το να ειναι κανεις Δικαιος ειναι μια Αρετη, και εκεινος ο οποιος ζει με βαση το φυσικο Δικαιο φυσικα και ειναι Εναρετος. Πες μου σε παρακαλω ομως που στον κοσμο ζει κανεις σημερα με βαση το φυσικο Δικαιο, εξον ισως απο καποιες φυλες που ζουν ακομα ''απολιτιστες'' οπως οι ιθαγενεις του Αμαζονιου...
Χαρακτηρισε με οπως θελεις, αμοραλιστη, αγνωστικιστη, οπως θελεις αλλα δεν πιστευω οτι οι ηθικα δικαιοι τελικα θα επικρατησουν και θα διαμορφωσουν τις κοινωνιες, τους ανθρωπους.
Δικαιοσυνη....τι ωραια λεξη...στο ονομα της οι ανθρωποι καταδικασαν ισως εναν απο τους μεγαλυτερους Σοφους της ανθρωποτητας τον Μεγιστο ΣΩΚΡΑΤΗ, στο ονομα της και στους νομους της καταδικαστηκαν και πολλες φορες καηκαν στην πυρα τα καλυτερα μυαλα, και οι αγνωτεροι των ανθρωπων....
Φιλη μου κατα την αποψη μου ισος δεν μπορει να κυβερνησει ισο, χρειαζεται να ειναι ανωτερος...Ειναι κανεις απο αυτους που εσυ αναφερεις ανωτερος, δεν νομιζω...Οποτε λοιπον μαλον η δικαιοσυνη ειναι μια φενακη, μια γλυκεια ουτοπια....Χρειαζονται οι Αριστοι, οι Δαη(ι)μωνες για να γινει αυτο...
Που ειναι τους, αγαπητη μου, που...;;;;;;
Συμφωνοι ολα κερδιζονται με αγωνες, και κοπους και θυσιες, αλλα φιλη μου..
ματαιως...ολα υποκεινται σε σε Συμπαντικους Νομους,... γεννηση-ακμη-θανατος...Φευ....Αλλα...
Ο εχων Ζυγο Μεσα του, εχων και Ζυγο εξω του....
Μονο ετσι θα βασιλεψει η Αρχοντισα....
Ερρωσθε...Φιλοι...
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Θα καταθέσω μιά άλλη θεώρηση της Δικαιοσύνης....
Περί Ελευθέρας Βούλησις και Ανταποδοτικής Δικαιοσύνης
Αί Ορφικαί Πινακίδες, έφερον εις το προσκήνιον το θέμα των
επανενσαρκώσεων και της Ειμαρμένης.
Ο Ορφικός Ορίζων διαπνέεται εκ της πεποιθήσεως της αθανασίας της
ψυχής, βασιζόμενος εις την επαναληπτικότητα των βίων, κατά τους οποίους
η ψυχή εναλλάξ προσλαμβάνει τον ένσαρκον φορέα της και του θανάτου,
κατά τον οποίον μένει ελευθέρα, άνευ του «σήματος» σώματός της.
Το «σήμα» είναι ο τάφος της ψυχής, λέγει ο Πλάτων (Κρατύλος 400C).
Ο Πλάτων, έχων παραλάβει εκ των Πυθαγορείων την Ορφικήν Θεολογίαν,
εις τον μύθον του Ηρός της Πολιτείας (617) αναφέρει ότι αι ψυχαί
διαλέγουν αι ίδιαι το είδος του βίου, που επιθυμούν να ζήσουν, όταν
μεταβαίνουν προς ενσάρκωσιν (618Α - C).
Η ελευθέρα επιλογή των τας καθιστά υπευθύνους των πράξεών των.
Λέγει ο Πλάτων «αιτία ελομένου, θεός αναίτιος» (617Ε).
Την ευθύνην την έχει ο επιλέγων, ο θεός είναι αναίτιος.
Και τίθεται η ερώτησις: ποίος ο ρόλος της Μοίρας, εφ’ όσον δια της
ελευθέρας βουλήσεως η άσαρκος ψυχή έχει επιλέξει προ της ενσαρκώσεώς
της τον βίον που θα ζήση;
Το ανωτέρω κείμενο παρουσιάζει την Δικαιοσύνη σε άμεση σχέση με την
επαναληπτικότητα των βίων των ανθρώπων...
Τα στοιχεία από...
περιοδικό «Ελληνική Αγωγή»,
έτος 8ο, Αρ. Φύλλου 18/71, Μαρτίου 2003.
Ευχαριστώ.
ΣΧΟΛΙΟ 5
Πες μου σε παρακαλω ομως που στον κοσμο ζει κανεις σημερα με βαση το φυσικο Δικαιο, εξον ισως απο καποιες φυλες που ζουν ακομα ''απολιτιστες'' οπως οι ιθαγενεις του Αμαζονιου...
... καλε μου αμοραλιστη ...και προφανως μηδενιστη ...οχι καθολου σε πρωτογονη κατασταση δεν πρεπει να γυρισουμε για να εφαρμοσουμε το δικαιο το φυσικο σε ατομικο επιπεδο ... οοοχι καθολου ειναι πολυ πιο απλο από ότι νομιζεις ...ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙς ΑΝΑΓΚΕΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ,, ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΖΩΗΣ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,,,, ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ <ΡΙΠΗ> ΤΟΥΣ ΜΕΣ ΣΤΟ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ...
Χαρακτηρισε με οπως θελεις, αμοραλιστη, αγνωστικιστη, οπως θελεις αλλα δεν πιστευω οτι οι ηθικα δικαιοι τελικα θα επικρατησουν και θα διαμορφωσουν τις κοινωνιες, τους ανθρωπους.
...μηπως κατιτις σε ενοχλει προσωπικα στην απονομη δικαιου?? ,, μηπως αυτο που τοσο μηδενιστικα πιστευεις οτι θα ισχυσει ειναι κατα βαθος και μια κρυφη σου ελπιδα ???.. σιγουρα δεν ανηκεις σε αυτους που καποιους , καποτε αδικησαν??? .. συνηθως οποιοι στο θεμα του δικαιου εχουν κανει την τζολια τους ,,,συχνα αυτοι οδηγουνται στον αμοραλιστικο μηδενισμο και στην ηθικη ματαιδοξια ...
Δικαιοσυνη....τι ωραια λεξη...στο ονομα της οι ανθρωποι καταδικασαν ισως εναν απο τους μεγαλυτερους Σοφους της ανθρωποτητας τον Μεγιστο ΣΩΚΡΑΤΗ, στο ονομα της και στους νομους της καταδικαστηκαν και πολλες φορες καηκαν στην πυρα τα καλυτερα μυαλα, και οι αγνωτεροι των ανθρωπων....
...οοοχι φιλαρακο μου ,,,οοοχι τον Σωκρατη δεν τον καταδικασε η Φυσικη Δικαιοσυνη ,,, επιμενεις να τα μπερδευεις αυτα ..να μπερδευεις το Φυσικο Δικαιο με το θετο δικαιο των ανισορροπων ανθρωπινων κοινωνιων ...τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,,,ΕΝΩ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΩΣΕ ΜΕ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ .. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΦΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΟ ΔΙΑΦΘΟΡΕΑ ΤΗς ΝΕΟΛΑΙΑΣ ..
Φιλη μου κατα την αποψη μου ισος δεν μπορει να κυβερνησει ισο, χρειαζεται να ειναι ανωτερος...Ειναι κανεις απο αυτους που εσυ αναφερεις ανωτερος, δεν νομιζω...Οποτε λοιπον μαλον η δικαιοσυνη ειναι μια φενακη, μια γλυκεια ουτοπια....Χρειαζονται οι Αριστοι, οι Δαη(ι)μωνες για να γινει αυτο...
Που ειναι τους, αγαπητη μου, που...;;;;;Ι
ΟΙ ΙΣΟΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥς ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ..ΟΙ ΙSΟΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ...και ποσο ανωριμο και παιδαριωδες ειναι αυτο που λες ...πως τα ισοπεδωνεις ολα ετσι ???,,,εεε ναι ,,,πιστευω οτι αναμεσα στους δικαστες και τους δικηγορους και τους πανεπιστημιακους υπαρχουν αρκετοι και οχι λιγοι ανωτεροι ανθρωποι με αισθημακαι λογικη θεμελιωμενη πανω στο φυσικο δικαιο ...
ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ !!!ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΚΟΡΔΑΚΕΣ ΑΝΑΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΗΣ ΑΣΥΔΩΤΗΣ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ...
Συμφωνοι ολα κερδιζονται με αγωνες, και κοπους και θυσιες, αλλα φιλη μου..
ματαιως...ολα υποκεινται σε σε Συμπαντικους Νομους,... γεννηση-ακμη-θανατος...Φευ....Αλλα...
...θες να πεις οτι ολα ειναι ματαια ... γιατι ο Συμπαντικο Νομος προιωνιζει την φθορα και το θανατο ??? .. πιστευεις αλληθεια οτι η φθορα και ο θανατος σε περιμενουν???ισως προσωπικα εσενα ισως,,, αν και παλι αυτα τα πραγματα δεν προιωνιζονται ετσι απολυτα ....... παντως εγω πιστευω οτι τους αναπαλλοτριωτους ανθρωπους τους περιμενει η δοξα και η αφθαρσια της πηγαιας θεοτητας...και η... ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ !!! και με το συμπαθιο αν σε προσβαλλουντεοιες εννοιες !!!
Ο εχων Ζυγο Μεσα του, εχων και Ζυγο εξω του....
Μονο ετσι θα βασιλεψει η Αρχοντισα....
...σωστα οποιος τα βλεπει ετσι ματαια οπως εσυ,,, βαρυ ζυγο μεσα του εχει και γιαυτο ποτε τιποτε δε θα μπορεσει να κανει για να απαλλαχτει απο τους εξωθεν ζυγους....
ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΒΑΣΙΛΕΨΕΙ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΟΙ ΗΘΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΟΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΗΘΙΚΟ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ .. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΑΠΑΤΩΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗΝ !!!ΦΕΥ!!!
αχχ βρε Θα νασο μου ,,,απο οπου και αν ξετυλιξει κανεις το νημα των στοχασμων σου για την δικαιοσυνη προσκρουει πανω σε κοτρωνες παραλογισμου και απερισκεψιας παιδαριωδους ... σε παρακαλω αλλαξε μυαλα ... αιντε γιατι με αυτα τα μυαλα θα μας κατσει η πνευματικη νυχτα στο σβερκο και θα μας σερνει σαν σκλαβους στο παζαρι ...
http://nitsa-com.pblogs.gr/files/f/236008-300px-Joseph_Karl_Stieler_-_Duchess_Marie_Frederike_Amalie_of_Oldenburg,_Quee n_of_Greece.jpg
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Θα καταθέσω μιά άλλη θεώρηση της Δικαιοσύνης....
Περί Ελευθέρας Βούλησις και Ανταποδοτικής Δικαιοσύνης
Αί Ορφικαί Πινακίδες, έφερον εις το προσκήνιον το θέμα των
επανενσαρκώσεων και της Ειμαρμένης.
Ο Ορφικός Ορίζων διαπνέεται εκ της πεποιθήσεως της αθανασίας της
ψυχής, βασιζόμενος εις την επαναληπτικότητα των βίων, κατά τους οποίους
η ψυχή εναλλάξ προσλαμβάνει τον ένσαρκον φορέα της και του θανάτου,
κατά τον οποίον μένει ελευθέρα, άνευ του «σήματος» σώματός της.
Το «σήμα» είναι ο τάφος της ψυχής, λέγει ο Πλάτων (Κρατύλος 400C).
Ο Πλάτων, έχων παραλάβει εκ των Πυθαγορείων την Ορφικήν Θεολογίαν,
εις τον μύθον του Ηρός της Πολιτείας (617) αναφέρει ότι αι ψυχαί
διαλέγουν αι ίδιαι το είδος του βίου, που επιθυμούν να ζήσουν, όταν
μεταβαίνουν προς ενσάρκωσιν (618Α - C).
Η ελευθέρα επιλογή των τας καθιστά υπευθύνους των πράξεών των.
Λέγει ο Πλάτων «αιτία ελομένου, θεός αναίτιος» (617Ε).
Την ευθύνην την έχει ο επιλέγων, ο θεός είναι αναίτιος.
Και τίθεται η ερώτησις: ποίος ο ρόλος της Μοίρας, εφʼ όσον δια της
ελευθέρας βουλήσεως η άσαρκος ψυχή έχει επιλέξει προ της ενσαρκώσεώς
της τον βίον που θα ζήση;
Το ανωτέρω κείμενο παρουσιάζει την Δικαιοσύνη σε άμεση σχέση με την
επαναληπτικότητα των βίων των ανθρώπων...
Τα στοιχεία από...
περιοδικό «Ελληνική Αγωγή»,
έτος 8ο, Αρ. Φύλλου 18/71, Μαρτίου 2003.
Ευχαριστώ.
ΣΧΟΛΙΟ 6
...Αβαταρ,,,....θιγεις ενα πολυ σοβαρο και περιπλοκο θεμα αυτο της Καρμικης Δικαιοσυνης ...που βεβαια ειναι μαζι με την Θεικη Δικαιοσυνη οι Κορωνιδες του Φυσικου Δικαιου ( χωρις βεβαια το Φυσικο Δικαιο να εξαντλειται σε αυτους τους δυο δικαιονομικους μηχανισμους )...
Η Καρμικη Δικαιοσυνη ειναι η θεμελια βαση εξισορροπησης του πονου και αυτορρυθμισης των σχεσεων αναμεσα στις ψυχες τις ανακυκλουμενες μεσα στους κυκλους της Σαμσαρα ....
Η Θεικη Δικαιοσυνη απο τη αλλη ειναι η παρεμβατικη Δικαιοσυνη των Θεων η συμπληρωματικη η και διορθωτικη της Καρμικης Δικαιοσυνης... γενικα ο καρμικος νομος ισχυει απαρεγκλιτα και μονο με επεμβασεις των θεων ειναι δυνατον να υπαρχουν παρεγκλισεις απο αυτον και ειδικες αποκλισεις ... με ορους θεια δικαιονομιας ,,,μιλαμε δηλαδη για τη περιβοητη Θεια Χαρη ... πχ βαρυτατα καρμικα πεπρωμενα απαλλασσονται και ελαφραινουν με την μεσολαβητικη θεια επενεργεια , οπου η εκπτωτη λογω καρμικων χρεων ψυχη αναζωογονειται και απαγκιστρωνεται απο το καρμικο της βαρος ....αλλαζοντας εντελως την ροη της καρμικης κινησης αρα και την ποιοτητα των ενσαρκωσεων που μπορουν να πραγματωθουν απο εκει και περα ,,,
,,,αυτες οι εξαιρετικες επεμβασεις ομως προυποθετουν επιγνωση του καρμικου φορτιου και θεωρηση του σε απωτατο βαθος και μακρος ...κατι που μονο ο Ανωτεροι Θεοι μπορουν να εχουν γιαυτο και λεμε οτι η Θεια Χαρη ειναι απο πολυ ψηλα εκπορευομενη ......
ΑΡΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
-Η ΚΑΡΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΚΑΙ
-Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ <ΜΟΙΡΑ> ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΜΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ...Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ....ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ( ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΖΙ )
ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΟΣ .. Η ΖΩΗ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΤΑΞΗΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ...
http://pupster.files.wordpress.com/2007/09/crossroads.jpg
ΣΧΟΛΙΟ 5
... καλε μου αμοραλιστη ...και προφανως μηδενιστη ...οχι καθολου σε πρωτογονη κατασταση δεν πρεπει να γυρισουμε για να εφαρμοσουμε το δικαιο το φυσικο σε ατομικο επιπεδο ... οοοχι καθολου ειναι πολυ πιο απλο από ότι νομιζεις ...ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙς ΑΝΑΓΚΕΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ,, ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΖΩΗΣ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΙΑΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,,,, ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ <ΡΙΠΗ> ΤΟΥΣ ΜΕΣ ΣΤΟ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ...
...μηπως κατιτις σε ενοχλει προσωπικα στην απονομη δικαιου?? ,, μηπως αυτο που τοσο μηδενιστικα πιστευεις οτι θα ισχυσει ειναι κατα βαθος και μια κρυφη σου ελπιδα ???.. σιγουρα δεν ανηκεις σε αυτους που καποιους , καποτε αδικησαν??? .. συνηθως οποιοι στο θεμα του δικαιου εχουν κανει την τζολια τους ,,,συχνα αυτοι οδηγουνται στον αμοραλιστικο μηδενισμο και στην ηθικη ματαιδοξια ...
...οοοχι φιλαρακο μου ,,,οοοχι τον Σωκρατη δεν τον καταδικασε η Φυσικη Δικαιοσυνη ,,, επιμενεις να τα μπερδευεις αυτα ..να μπερδευεις το Φυσικο Δικαιο με το θετο δικαιο των ανισορροπων ανθρωπινων κοινωνιων ...τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,,,ΕΝΩ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΩΣΕ ΜΕ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ .. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΦΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΟ ΔΙΑΦΘΟΡΕΑ ΤΗς ΝΕΟΛΑΙΑΣ ..
Ι
ΟΙ ΙΣΟΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥς ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ..ΟΙ ΙSΟΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ...και ποσο ανωριμο και παιδαριωδες ειναι αυτο που λες ...πως τα ισοπεδωνεις ολα ετσι ???,,,εεε ναι ,,,πιστευω οτι αναμεσα στους δικαστες και τους δικηγορους και τους πανεπιστημιακους υπαρχουν αρκετοι και οχι λιγοι ανωτεροι ανθρωποι με αισθημακαι λογικη θεμελιωμενη πανω στο φυσικο δικαιο ...
ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ !!!ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΚΟΡΔΑΚΕΣ ΑΝΑΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΗΣ ΑΣΥΔΩΤΗΣ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ...
...θες να πεις οτι ολα ειναι ματαια ... γιατι ο Συμπαντικο Νομος προιωνιζει την φθορα και το θανατο ??? .. πιστευεις αλληθεια οτι η φθορα και ο θανατος σε περιμενουν???ισως προσωπικα εσενα ισως,,, αν και παλι αυτα τα πραγματα δεν προιωνιζονται ετσι απολυτα ....... παντως εγω πιστευω οτι τους αναπαλλοτριωτους ανθρωπους τους περιμενει η δοξα και η αφθαρσια της πηγαιας θεοτητας...και η... ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ !!! και με το συμπαθιο αν σε προσβαλλουντεοιες εννοιες !!!
...σωστα οποιος τα βλεπει ετσι ματαια οπως εσυ,,, βαρυ ζυγο μεσα του εχει και γιαυτο ποτε τιποτε δε θα μπορεσει να κανει για να απαλλαχτει απο τους εξωθεν ζυγους....
ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΒΑΣΙΛΕΨΕΙ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΟΙ ΗΘΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΟΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΗΘΙΚΟ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ .. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΑΠΑΤΩΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗΝ !!!ΦΕΥ!!!
αχχ βρε Θα νασο μου ,,,απο οπου και αν ξετυλιξει κανεις το νημα των στοχασμων σου για την δικαιοσυνη προσκρουει πανω σε κοτρωνες παραλογισμου και απερισκεψιας παιδαριωδους ... σε παρακαλω αλλαξε μυαλα ... αιντε γιατι με αυτα τα μυαλα θα μας κατσει η πνευματικη νυχτα στο σβερκο και θα μας σερνει σαν σκλαβους στο παζαρι ...
http://nitsa-com.pblogs.gr/files/f/236008-300px-Joseph_Karl_Stieler_-_Duchess_Marie_Frederike_Amalie_of_Oldenburg,_Quee n_of_Greece.jpg
Χαιρετω σας Φιλοι,
Προφανως τα παρεξηγεις τα πραγματα φιλη ΚΑΘΗΡΑ, και ποιος εισαι που θα εχεις την απολυτοτητα των λεγομενων σου...
Αλλα εδω νομιζω δεν ειμαστε για να κοντραρουμε ο ενας τον αλλο, αλλα για να καταθετουμε τις αποψεις μας...
Εγω δεν προσπαθω να σε πεισω για τιποτα, μαλον αυτο κανεις εσυ....
Τελος παντων, αποψη σου και αποψη μου.
Οχι φιλη μου δεν με ενοχλει η απονομη Δικαιου, τουναντιον με θελγει και με ευχαριστει, απλα πιστευω πως δεν υπαρχει στις κοινωνιες των ανθρωπων. Ειναι αυτο μηδενισμος; Δεν νομιζω...
Ειπα εγω οτι τον Σωκρατη τον καταδικασε η φυσικη Δικαιοσυνη; :rolleyes:
Επιμενεις να βαδιζεις μονη σου σε ''αλλα'' μονοπατια ετσι; Εχει καλως....
Αυτοι ειναι οι ανωτεροι που θα αποδωσουν Δικαιοσυνη, οι δικηγοροι οι πανεπημιστιακοι, και οι ανωτατοι δικαστικοι λειτουργοι; Ελεος....
Αυτοι θα εφαρμοσουν το Φυσικο Δικαιο; Ξανα ελεος...
Εν παση περιπτωση, ας μεινω εγω με τις κοτρονες μου παραλογισμου...
Κοιτα στον καθρεφτη ομως των γραφομενων σου, για να δεις ποιος τι και που βαδιζει οσο αναφορα το δικαιο....
Εν το μεταξυ ας αποχωρησω εγω για την ''πνευματικη μου νυχτα'' φιλη ΚΑΘΗΡΑ... Τον Ζυγο λυσατε...
Ερρωσθε...Φιλοι..
ΣΧΟΛΙΟ 7
νασο,, ειπες
και αυτο ειναι ενα ειδος μηδενισμου ... μιας και η επικρατηση των αδικων σημαινει και την ολικη καταστροφη ... αρα την επιστροφη στο μηδεν..
επισης ειπες
....χωρις βεβαια να αναφερθεις στο φυσικο δικαιο και τη διαφοροποιηση του απο το θετο δικαιο των ανθρωπων ...μιλησες γενικως και αδιακριτως για τη Δικαιοσυνη ..και ηταν σαν σε μια συζητηση για το ηθος των γυναικων να μιλα κανεις γενικα για ολες τις γυναικες περιγραφοντας την συμπεριφορα των χυδαιων και εκπορνευμενων γυναικων .. αυτο ειναι ενα μεγιστο ρητορικο και φιλοσοφικο ατοπημα στρεβλωτικο της ιστορικης αληθειας ,,,στο οποιο και παρεμβληκα και εκανα τις αναγκαιες διορθωσεις ....
Εγω δεν προσπαθω να σε πεισω για τιποτα, μαλον αυτο κανεις εσυ....
Τελος παντων, αποψη σου και αποψη μου
,,,,κακως !!!,,,μεγιστη αρχη της διαλογικης συνευρεσης ειναι η αρχη της αμοιβαιας πιστης και της αλληλοπειθους ,,,αν ομιλουμε χωρις επιθυμια να πεισουμε ή οταν ακουμε τους αλλους να μιλουν χωρις να θελουμε να πεισθουμε για κατι ,,,τοτε απλα αυτο δεν ειναι διαλογος ειναι οικτρος και κακοηθης πολλες φορες μονολογος επικοινωνιακα αδιεξοδος ,,,δραματικα κλεισμενος μεσα στο καβουκι του ρητορικου ναρκισσισμου του...
ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΧΘΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΡΗΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΝΑΡΚΙΣΣΕΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ !!!
Επιμενεις να βαδιζεις μονη σου σε ''αλλα'' μονοπατια ετσι; Εχει καλως....
..το οτι ανασχολιασα τοσο αναλυτικα τα σχολια σου νομιζω οτι δειχνει καθαρα οχι βεβαια την επιμονη μου για μοναχικους περιστοχασμους .... αλλα για επικοινωνια και διαλογο ...
Αυτοι ειναι οι ανωτεροι που θα αποδωσουν Δικαιοσυνη, οι δικηγοροι οι πανεπημιστιακοι, και οι ανωτατοι δικαστικοι λειτουργοι; Ελεος....
...ναι βεβαια ...και εννοειται οτι αυτοι θα μπορουσαν να εφαρμοσουν το φυσικο δικαιο .. αν εμπνευσμενοι οντας ευρισκαν την ακρη του νηματος της Θειας Δικαιοσυνης ...εσυ τι περιμενεις να κατεβει ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ για να αποδωθει δικαιοσυνη ???...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ...
Εν παση περιπτωση, ας μεινω εγω με τις κοτρονες μου παραλογισμου...
Κοιτα στον καθρεφτη ομως των γραφομενων σου, για να δεις ποιος τι και που βαδιζει οσο αναφορα το δικαιο....
Εν το μεταξυ ας αποχωρησω εγω για την ''πνευματικη μου νυχτα'' φιλη ΚΑΘΗΡΑ... Τον Ζυγο λυσατε...
...τον καθρεπτη των γραφομενων μου κοιταω καταματα χωρις φοβο και παθος .... κοιτα τον και εσυ μιας και το καθρεπτακι σου ,,,ειναι ηδη σπασμενο ...ολο και κατι θα παρεις...
...ΚΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΥΓΟΣ Η ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ .. ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ .. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ...ΦΛΥΑΡΙΖΟΝΤΕΣ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΥΣ...
....>>>κριμα γιατι η συνεχεια θα ειναι ενδιαφερουσα !!!εσυ θα χασεις!!!εισαι παντα ευπροσδεκτος ...αν και εφοσον αποφασισεις οτι αξιζει να σηκωσει κανεις τον ζυγο μια συνεπους και εντελεχους διαλογικης φορμας ...επικοινωνιας ...
Χαιρετω σας Φιλοι,
Φιλη ΚΑΘΗΡΑ δεν μιλησα ποτε για επικρατηση των αδικων, αν ειπα οτι δεν θα επικρατησουν τελικα οι ηθικα Δικαιοι το ειπα διοτι νομιζω οτι αυτη την στιγμη δεν υπαρχουν ηθικα Δικαιοι για την εφαρμογη της δικαιοσυνης...
Δεν εκανα τον διαχωρισμο φυσικου Δικαιου, και Δικαιοσυνης πρωτον διοτι εσυ εθεσες αλλο θεμα και στο μετεφεραν σε αλλο, αλλα και γιατι παρασυρμενος απο το γραφωμενα σου ακολουθησα και εγω...
Η μεταφορα ειναι δικη σου, εγω δεν θεωρω την Δικαιοσυνη-η οποια απορεει απο το Φυσικο Δικαιο-'εκπορνευμενη γυναικα'....
Ειλικρινα δεν μπορω να σε ακολουθησω, ποιος κανει μονολογο τωρα εγω η'' εσυ, ποιον διακατεχει ''ρητορικος ναρκισισσμος τωρα....για σκεψου λιγο...
Δεν με πειθεις με τιποτα....οτι θα μας διδαξουν, και θα μας αποδοσουν Δικαιοσυνη, και αποροη Φυσικου Δικαιου αυτοι που λες....τους ειδαμε τους εμπνευσμενους τυπου εισαγγελεων και δικαστων, οι οποιοι ηταν χειροτεροι απο αυτους που δικαζαν....δυστυχως δεν εχω συγκρατηση ονοματα. Δεν περιμενω αγαπητη μου να κατεβει κανενας ''ανωθεν'' για να εφαρμοση το Φυσικο Διακαιο. Αυτο αγαπητη μου πηγαζει και απορεει μεσα απο τα εγκατα των αγαθων και αγνων Ψυχων, οι οποιοι τελειοποιημενοι ον πρωσπαθουν να εκπεδευσουν και να τελειοποιησουν και τους αλλους στο μετρο που αυτο ειναι εφικτο βεβαιως. Δυστυχως ομως στις σημερινες κοινωνιες δεν τις βλεπω αυτες τις αγαθες Ψ....ς, δεν υπαρχουν πια, δεν εμφανιζονται. Και να κανουν τι αλωστε εδω στην ''σαπιλα μας', στην ''σιδερενια'' σαπιλα μας....
Χρειαζετε πολλες στροφες ακομα για να γυρισουν οι σπειρες του πανδαματωρ ''Κρονου''για να συμβει αυτο....
Για αυτο λοιπον λεω οτι η δικαιοσυνη ειναι σχετικη. Μαρτυς μου ο μεσα μου ''εαυτος μου'' να μην ξανα ''φλυαριζω νυχτωμενος'', αν αν αυτο παιρνεις απο εμενα φωτια και τσεκουρι στα λογια μου. Και οσο για την ''κουνιστη'' μου καρεκλα, πιστεψε με αγαπητη μου ειναι 'ψαθινη' , ποτε μου δεν εχω καθησει σε τετοια καρεκλα....
Και κατι ακομα, αν νομιζεις οτι θα σε ακολουθησω σε αυτο το επιπεδο διαλογου λυπαμε.
Ερρωσθε...Φιλοι...
ΘΕΣΗ 2
...αλλα για ποιες αναγκες μιλαμε ??? .....για ολες ???..προφανως οι αναγκες μας θα πρεπει να διακριθουν ... σε αναγκες της ζωης - ζωτικες αναγκες που λιγο πολυ ειναι ιδιες ειναι περιορισμενες και αριθμησιμες για ολα τα ζωντανα πλασματα παρα τις οποιες επιμερους διαφοροποιησεις τους ...και στις ασχετες επιπλαστες και σκοτεινες αναγκες τις αχανεις ,απεριοριστες και μη προσδιορισιμες ,,,
πχ
-ζωτικες αναγκες ελλογων (θρεψη, επικοινωνια , γνωση κτλ)
-σκοτεινες επιπλαστες αναγκες (ανταγωνισμος , πλουτισμος , διακριση - φημη κτλ)
...........αρα μονο επι της βασει των ζωτικων αναγκων των πλασματων των κοινων τους και αποδεχτων μπορει να συσταθει η εννοια τους Δικαιου ...απο τις αχανεις ,απροσδιοριστες αναριθμητες σκοτεινες αναγκες καμμια εννοια δικαιου δεν μπορει να προκυψει ...,
αρα το να ειναι δικαιος κανεις σημαινει με λιγα λογια ...
α) να ενεργει και να συμπεριφερεται αφουγκραζομενος και σεβομενος τις ζωτικες αναγκες των αλλων ,,
β) να ενεργει και να συμπεριφερεται αφουγκραζόμενος και σεβομενος τις δικες του ζωτικες αναγκες ,,,,
αυτα τα δυο εξαλλου ειναι αλληλοεπαγομενα , το ενα απορρεει απο το αλλο και το ενα να συμβαλλει στο αλλο ...
...κι αν ολα αυτα σας φαινονται απλοικα ειναι μαλλον επειδη εχουν σχεση με την φιλοσοφικη αληθεια ...και η φιλοσοφικη αληθεια ειναι τετοια που ολοι μας ,,,ακομη και οι πιο αδιαβαστοι,, να μπορουν να εχουν προσβαση σε αυτην....
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ =ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΩΝ
....ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΟΔΥΜΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ..................Η ΜΗΠΩΣ ΧΩΡΑΕΙ ???...
http://webs.rps205.com/curriculum/ssandvoc/images/9FC2B4FEB4264B6C86B9197D9A09CE70.jpg
Χαιρετω σας Φιλοι,
Νομιζω αγαπητη φιλη ΚΑΘΗΡΑ πως τωρα κατι 'γινεται' οσο αναφορα τον διαλογο.
Συμφωνω και εγω με τα λογια σου, και εγω σε ρωτω σημερα σε ενα κοσμο που παραπεει, σε ενα κοσμο γεματο επιστημη και τεχνολογια, αλλα και σε ενα κοσμο γεματο δυστυχια, πονο, θλιψη και ακομα αβεβαιωτητα, σε ενα κοσμο που εχει ριξει σχεδον καθε συνορο και που η επικοινωνια εχει γινει εφικτη για τους πολλους....που εξυπηρετουνται οι ζωτικες αναγκες τις ζωης, κυριως οσο αναφορα την ''θρεψη'' το οποιο ειναι και το πιο σοβαρο, που ολοκληρωνετε αυτη η λειτουργια της θρεψης, δηλαδη της διακοπης της ΠΕΙΝΑΣ, που;
Σημερα υπαρχουν εκαντονταδες χιλιαδες ανθρωποι, και κυριως παιδια που υποφερουν απο την πεινα και σε αντιθεση στην αλλη οχθη υπαρχουν οι λιγοι οι ελαχιστοι, οι οποιοι ζουν σαν βασιλιαδες. Αυτο ειναι περα απο καθε λογικη απο καθε αισθηση δικαιου ειναι ενας παραλογισμος, μια τρελα. Και βεβαιως εδω ειναι που πρεπει να υπαρχει η αισθηση δικαιου, ισονομια και δικαιοσυνη, αλλα που...δυστυχως.
Επειδη ολες οι επαναστασεις εγιναν κυριως και για αυτα που αναφερεις, και πρωτιστως για την πεινα, εχω την αισθηση πως πληρωθηκε ο χρονος, και ετοιμαζομαστε να δουμε φοβερα πραγματα....ηδη η αρχη γινεται, βλεπε ''Αιγυπτος'' κ.λ.π.
Πραγματι η ικανοποιηση των ζωτικων μας αναγκων δενν χωραει καμια αμφιβολια...
Ερρωσθε...Φιλοι...
ΣΧΟΛΙΟ 8
Νομιζω αγαπητη φιλη ΚΑΘΗΡΑ πως τωρα κατι 'γινεται' οσο αναφορα τον διαλογο.
..κλιμα διαλογου υπηρχε απο τη στιγμη που αρχισα να σου αφιερωνω τους τοσο αναλυτικους ανασχολιασμους μου .. . οπως ηδη σου εχω πει ...απλα εσυ το κλιμα αυτο αρχιζεις μολις τωρα να το αντιλαμβανεσαι...
που εξυπηρετουνται οι ζωτικες αναγκες τις ζωης, κυριως οσο αναφορα την ''θρεψη'' το οποιο ειναι και το πιο σοβαρο, που ολοκληρωνετε αυτη η λειτουργια της θρεψης, δηλαδη της διακοπης της ΠΕΙΝΑΣ, που;
.. το ζητημα της θρεψης ειναι μεγαλο ...δεν αφορα μονο τις τροφες που λαμβανουμε απο το στομα αλλα κυριως την <ενεργειακη θρεψη> την τροφη δηλαδη που λαμβανουμε μεσω των ψυχικων μας κεντρων οντας εκδηλωμενοι στην εξωτατη διασταση την αιθεροφυσικη ...αλλα και για η τροφη η λαμβανομενη απο το στομα του ενσαρκου σωματος μας ειναι εντελως υποβαθμισμενη ενεργειακα και βαθμιαια αρα θανατηφορα .. .
...με αποτελεσμα η εννοια της θρεπτικης "πενιας" να αφορα και τους πληθυσμους των αναπτυγμενων χωρων και οχι μονο εκεινους των υποαναπτυκτων ή αναπτυσσομενων ... στις αναπτυγμενες χωρες απλως οι τροφες οι εκ του στοματος λαμβανομενες εχουν θερμιδικη βεβαια επαρκεια,,, αλλα ποιοτικα η ενεργεια τους ειναι η χειροτερη που μπορει να υπαρξει ...
...μεσω αυτων των τροφων ο πληθυσμοι των αναπτυγμενων χωρων ειναι καταδικασμενοι στην ψυχικη δυσλειτουργια και ενεργειακη παρακμη ...
Σημερα υπαρχουν εκαντονταδες χιλιαδες ανθρωποι, και κυριως παιδια που υποφερουν απο την πεινα και σε αντιθεση στην αλλη οχθη υπαρχουν οι λιγοι οι ελαχιστοι, οι οποιοι ζουν σαν βασιλιαδες. Αυτο ειναι περα απο καθε λογικη απο καθε αισθηση δικαιου ειναι ενας παραλογισμος, μια τρελα. Και βεβαιως εδω ειναι που πρεπει να υπαρχει η αισθηση δικαιου, ισονομια και δικαιοσυνη, αλλα που...δυστυχως.
..ναι στις υποαναπτυκτες χωρες το προβλημα της "πεινας" οσο αναφορα παντα την εκ του ενσαρκου στοματος θρεψη εχει και θερμιδικες διαστασεις .. δηλαδη οι πληθυσμοι αυτοι στερουνται ακομη και την ληψη των απαιτουμενων θερμιδων για την επιβιωση τους ...στις αναπτυγμενες χωρες το προβλημα των θερμιδων εχει υποτιθεται ληθει ,,,αλλα παραμενει το δυσθεωρητο προβλημα των ενεργειακα υποβαθμισμενων τροφων .. και δεν εννοουμε βεβαια την ελλειψη βιταμινων(γιατι ποαυτες εχουμε και μαλιστα συμπυκνωμενες μορφες ) αλλα το καθαρα ενεργειακο κομματι της τροφης που εχει σχεση με τις συγκεντρωσεις δηλητηριωδων χημικων προσθετων ...
( συντηρητικα , αρωματικες , χρωστικες , πηκτικες υλες κτλ )...και σχεση βεβαια με το συνολο της επεξεργασιας των ζωικων και φυτικων τροφων απο το σπορο τους ακομη -μιας και οι περισσοτερες συνδεονται πλεον με προιοντα διαγονιδιακα της βιοτεχνολογιας -...και μεχρι την συσκευασια και αποθηκευση τους ....σε ολα αυτα τα σταδια αυτο που συντελειται λεγεται απονεκρωση ενεργειακη των τροφων .......
Επειδη ολες οι επαναστασεις εγιναν κυριως και για αυτα που αναφερεις, και πρωτιστως για την πεινα, εχω την αισθηση πως πληρωθηκε ο χρονος, και ετοιμαζομαστε να δουμε φοβερα πραγματα....ηδη η αρχη γινεται, βλεπε ''Αιγυπτος'' κ.λ.π.
Πραγματι η ικανοποιηση των ζωτικων μας αναγκων δενν χωραει καμια αμφιβολια...
,, .βεβαια ,,,δεν χωραει καμμια αμφιβολια,,, νασο,,, η αναγκαιοτητα της ικανοπησης των ζωτικων μας αναγκων προκειμενου να υπαρξει εξελιξη ,, και μη ξεχνας οτι ,οπως επαγεται απο την ισοδυναμια των δυο εννοιων δηλαδη του ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ καμμια αμφιβολια δεν χωραει πλεον για την επιτακτικοτητα Αποκαταστασης τους Φυσικου Δικαιου !!!...
http://2.bp.blogspot.com/_R6UFLhYCOfs/Swll_boxQCI/AAAAAAAACvE/DqCoWTow1SY/s1600/510.jpg
http://x.pstatic.gr/media/n/i/4/4011/4177.jpg
Χαιρετω σας Φιλοι,
Ωραια φιλη ΚΑΘΗΡΑ συμφωνοι, και ποιος λοιπον θα αποκαταστησει το Φυσικο Δικαιο;
Ερρωσθε..Φιλοι..
ΘΕΣΗ 3
(Περι εφαρμογης αμεσης του Δικαιου)
...καταρχην η Δικαιοσυνη μπορει να εφαρμοστει αμεσα στις καθημερινες μας ανταλλαγες και σχεσεις..
...στο ερωτημα ποιος θα μας ικανοποιησει τις αναγκες μας απανταμε ...λοιπον τις αναγκες μας θα τις ικανοποιησει αμεσα ....
-η /ο συζυγος ,ο αντρας ή η γυναικα μας
-τα παιδια μας ,
-οι φιλοι μας και συγγενεις μας ,
-ο εργοδοτης μας και οι συνεναδελφοι συνεργατες μας ,
και τοσοι αλλοι του μικροπεριβαλλοντος μας αρκει να εχουν το
<<ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ >>
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ,,,ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΔΙΚΟΥΝ Η ΟΤΑΝ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ...ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΑΓΑΜΕ ..ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ -ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΖΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ,,,ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ..........
Χαιρετω σας Φιλοι,
Φιλη ΚΑΘΗΡΑ προφανως σωστα μιλας, αλλα ''χαιρετα μου τον πλατανο''....
ΘΕΣΗ 3
(Περι εφαρμογης αμεσης του Δικαιου)
...καταρχην η Δικαιοσυνη μπορει να εφαρμοστει αμεσα στις καθημερινες μας ανταλλαγες και σχεσεις..
...στο ερωτημα ποιος θα μας ικανοποιησει τις αναγκες μας απανταμε ...λοιπον τις αναγκες μας θα τις ικανοποιησει αμεσα ....
-η /ο συζυγος ,ο αντρας ή η γυναικα μας
-τα παιδια μας ,
-οι φιλοι μας και συγγενεις μας ,
-ο εργοδοτης μας και οι συνεναδελφοι συνεργατες μας ,
και τοσοι αλλοι του μικροπεριβαλλοντος μας αρκει να εχουν το
<<ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ >>
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ,,,ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΔΙΚΟΥΝ Η ΟΤΑΝ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ...ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΑΓΑΜΕ ..ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ -ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΖΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ,,,ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ..........
Χαιρετω σας Φιλοι,
Για ποιες ανταλλαγες και σχεσεις μιλας φιλη ΚΑΘΗΡΑ, αυτες εχουν προ πολλου αποτυχει διασκορπισμενες μεσα στον εγωισμο και στον ακρατο ναρκισισσμο του καθε ενος μας...Σημερα ο μισος πληθυσμος της Ελλαδας ειναι διαζευγμενα ζευγαρια, τυχαιο αλωστε...
Αντε να το δεχθουμε για τα παιδια μας, αν και αυτο δεν ειναι απολυτο...
Υστερα οι φιλοι, πανω απο το 50% στις φιλιες επικρατει το προσωπικο ωφελος και η προσωπικη αναδειξη δια μεσω της υπτιθεμενης φιλιας.
Οσο για τους συγγενεις, χαιρεται...
Μα καλα, πιστευεις οτι ο εργοδοτης ο καθε εργοδοτης θα μεταδωσει και θα προσφαιρει αισθημα Δικαιου και ηθικη Δικαιοσυνη ειτε μεσω απολαβων, ειτε μεση ηθικης δικαιωσης? Λυπαμε, εχω αλλη αποψη και ας με θεωρεις αμοραλιστη. Φιλη ΚΑΘΗΡΑ, εγω θεωρω πως αν δεν βελτιωσουμε εμεις τον εαυτο μας δια μεσω της ηθικης βελτιωσης και πνευματικης ανατασης, με συνεχη και ενδελεχη αυτοεξεταση και αυτοελεγχο, δεν προκειτε ποτε να δουμε και να δει η ανθρωποτητα ποτε καλο.
Ομως, επειδη αυτο μοιαζει αν οχι φυσει αδυνατο τουλαχιστον ουτοπικο, οσο αναφορα τους πολλους, ας κοιταξουμε ατομικα να ψεγουμε τους εαυτους μας και να ειμαστε σε διαρκη συνειδητοτητα, οσο αυτο ειναι δυνατον.
Τοτε ισως υπαρχει ελπιδα για απονομη Δικαιοσυνης, και Βιο βαση Φυσικου Δικαιου...
Πρεπει πρωτα να εγκαταστησεις μεσα σου ταξη και αρμονια, και κατοπιν γεννατε και Δικαιοσυνη μεσα σου και κατα επεκταση και εξω σου....
Ισως αυτο ειναι το μονο φαρμοκο στην αρρωστια της ανομιας, και της Αδικιας...
Ερρωσθε..Φιλοι...
ΣΧΟΛΙΟ 9
Φιλη ΚΑΘΗΡΑ, εγω θεωρω πως αν δεν βελτιωσουμε εμεις τον εαυτο μας δια μεσω της ηθικης βελτιωσης και πνευματικης ανατασης, με συνεχη και ενδελεχη αυτοεξεταση και αυτοελεγχο, δεν προκειτε ποτε να δουμε και να δει η ανθρωποτητα ποτε καλο.
Ομως, επειδη αυτο μοιαζει αν οχι φυσει αδυνατο τουλαχιστον ουτοπικο, οσο αναφορα τους πολλους, ας κοιταξουμε ατομικα να ψεγουμε τους εαυτους μας και να ειμαστε σε διαρκη συνειδητοτητα, οσο αυτο ειναι δυνατον.
...και βρε νασο μου για πεμου...τι αλλο ειναι αυτο που αποκαλεις εντελεχη αυτεξεταση κι αυτοελεγχος αν οχι .. ανασκοπηση των αναγκων, των επιθυμιων και των συμπεριφορων μας σε σχεση με τις υπαρχουσες περιβαλλουσες συνθηκες ...
...ποτε κανεις εξετασε και θεωρησε τον εαυτο του ανεξαρτητα απο το περιβαλλον του???...
...και με ποιο τροπο λαμβανει κανεις κατα την ανασκοπηση του και τον αυτελεγχο του υποψιν τον περιβαλλον αν δεν υπολογισει και δεν "ζυγιασει" ολα οσα εδωσε σε συγκριση με αυτα που πηρε μεσα απο τις κοινωνικες του συναναστροφες ??? ..
...οι σχεσεις εχουν την δικη τους συναισθηματικη και νοητικη οικονομια και τα δικα τους ισοζυγια ...
ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Η ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ "ΖΥΓΙΑΣΜΑΤΟΣ "ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΝΟΜΙΑΣ ???...
ΑΧΧΧΑΧ!!! ΝΑ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΝΟΜΙΚΟ ΖΥΓΙΑΣΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ...ΑΡΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΤΡΥΦΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΖΥΓΙΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΑΡΑ ΔΙΚΑΙΟΝΟΜΙΚΑ ...
....ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΔΙΚΑΙΟΝΟΜΙΑ ....ΤΟ <<ΖΥΓΙΑΣΜΑ>> ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ............ΠΟΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΕΣ ,,,ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΓΝΟΕΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΜΕ ...
...κι αν αυτο δεν ειναι ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ τοτε τι ειναι ???
...ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΦΟΥΓΓΡΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΦΟΥΓΓΡΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ ΖΩΗΣ ,,,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ,,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ....
ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ !!!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.