PDA

Επιστροφή στο Forum : Μαγικά Δαχτυλίδια

Faeron
01-01-08, 11:51
Γεια σε ολους!

Φανταζομαι πως ολοι ξερετε για τις φανταστικες ιστοριες που σχετιζονται με μαγικα δαχτυλιδια.. Εχω ακουσει ιστοριες γι' αυτα απο τα μυθιστοριματα του tolkien μεχρι σε σκανδιναβικους μυθους και απλα παραμυθια! Οπως και να εχει ειναι συναρπαστικες!

Ξερετε αν μπορει να ισχυει κατι απο ολα αυτα?

Belthazor
01-01-08, 14:27
Για τους σκανδιναβικούς μύθους και εγώ έχω ακούσει πάνω σε ένα δακτυλίδι που δημιουργήθηκε από κάποιο υλικό που λεγόταν ''reingold''. Τώρα για δακτυλίδια που δίνουν δυνάμεις.. ο μαγικός κόσμος είναι γεμάτο από τέτοιες ιστορίες! αλλά μιας και αναφέρθηκε.. θα ψάξω λίγο ;)

skio
01-01-08, 15:25
Στο έπος των Volsungs, ο ήρωας Sigurd/Siegfried σκοτώνει τον δράκο Fafnir και μέσα στο θησαυρό του ανακαλύπτει το δαχτυλιδι andvarinaut (http://en.wikipedia.org/wiki/Andvarinaut) , το οποίο έφερνε κακή τύχη σ΄όποιον το φορούσε. Δυστυχώς ο Sigurd το χρησιμοποίησε ως δαχτυλίδι αραββώνων, με άσχημα αποτελέσματα.

Δες επίσης εδώ (http://en.wikipedia.org/wiki/Magic_ring) για περισσότερα.

Witch Shadow
02-01-08, 00:39
Για μαγικα δαχτυλιδια εχουν ακουστει πολα και αλλα τοσα εχουν γραφτει...προσωπικα δεν πιστευω οτι ιπαρχουν δαχτυλιδια τα οποια εχουν απο μονα του μαγικες δυναμεις χωρις να τους τις εχει προσφερει καποιος μαγος/δαιμονας....ο καθενας μας μπορει να μαγεψει ενα δαχτυλιδι και να αποκτησει "μαγικες δυναμεις" ή ακομα και να το καταραστει...βεβαια με τη μαγεια δεν μπορεις να ξερεις γιατι η μαγεια δεν εχει ορια και περιορισμους...
δεν ξερω αν βοηθησα
(σορρυ για τα ορθογραφικα αλλα ειμαι ναρκωμενοσ)

Faeron
02-01-08, 14:05
Καλημερα παιδια!
Εγω προσωπικα εχω ακουσει για τον σκανδιναβικο θρυλο που ανεφερε ο Belthazor. Περισσοτερο με εκανε να βαλω το θεμα το επος Volsungs που διαβασα γι'αυτο προσφατα.. Αφου εψαξα για κατι παραπανω χωρις ιδιαιτερα αποτελεσματα, ρωτησα την ...γιαγια μου!! Ηξερε μια ιστορια, σαν παραμυθι απο το χωριο της, αλλα δεν ειχα ξανακουσει ποτε για τετοιου ειδους ιστορια, και ετσι δεν νομιζω οτι ειναι πολυ αξιοπιστο!

Αρχικη δημοσιευση απo: Witch Shadow
ο καθενας μας μπορει να μαγεψει ενα δαχτυλιδι και να αποκτησει "μαγικες δυναμεις"

Μηπως μπορει καποιος να πει πως γινεται αυτο? Οποιος θελει φυσικα, γιατι πιστευω οτι αυτα ειναι επικινδυνα και παραξενα "χωραφια"..

Καλη αναζητηση σε ολους!! :D

sno0py
03-01-08, 21:37
Kalispera! :)
Antistoixos mithos me magiko daxtilidi iparxei kai stin elliniki mithologia,
distixos mou diafevgei edelos to periexomeno tou.Mas to eixe pei o kathigitis twn arxaiwn.Episis mas eipe pws endexete apo auton ton mitho na pire tin idea o tolkien gia to ergo tou!
*sifnomi gia ta greeklish alla den me polivolevi na grafo sta ellinika :D

από melian: γεια σου snoopy και καλώς ήρθες στο forum. Θα σε παρακαλούσα τα επόμενά σου μηνύματα να είναι γραμμένα με ελληνική γραμματοσειρά. Ευχαριστώ.

sammael
04-01-08, 14:00
giasas thelo na me sinxorisete giati grafo me latinikous xaraktires giati eimai dislektikos kai den tha vgalte akri me to ti grafo.

sxetika me ti thema min ksexnate to gnosto paramithi me to daxtilidi pou dosan oi 12 mines se ena koritsaki
magika daxtilidia apo oso nomizo anaferonte kai stin solomoniki

από melian: γεια σου Sammael και καλώς ήρθες και εσύ στο φόρουμ. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το word που έχει και διορθωτή ορθογραφίας ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τα greeklish.

Witch Shadow
06-01-08, 00:17
Μηπως μπορει καποιος να πει πως γινεται αυτο? Οποιος θελει φυσικα, γιατι πιστευω οτι αυτα ειναι επικινδυνα και παραξενα "χωραφια"..

Μια απλη ευχη (η καταρα) η οποια να ειναι απο τα βαθη της ψυχης σου μπορει να δωσει στο δαχτυλιδι σου ιδιοτητες, αρκει βεβαια να προσεχεις τις λεξεις που θα χρησιμοποιησεις (αν θες κατι συγκεκριμενο) , γιατι μπορει εσυ να θελεις να κανεις κατι καλο και με μια λαθος λεξη ή φραση να γινει το αντιθετο..... :D

Faeron
06-01-08, 13:31
Αρχικη δημοσιευση απo Witch Shadow
Μια απλη ευχη (η καταρα) η οποια να ειναι απο τα βαθη της ψυχης σου μπορει να δωσει στο δαχτυλιδι σου ιδιοτητες

Δηλαδη αρκει μονο αυτο? Μια προσεκτικη ευχη ή καταρα? Το περιμενα καπως πιο περιπλοκο ειναι η αληθεια! :D

Γινεται ομως τα δαχτυλιδια να ειναι μεν καταραμενα, ή μαγεμενα και να δινουν καποια ιδιοτητα στον ανθρωπο που τα φορα? (Καλη υγεια κλπ)
Συγγνωμη αν ειναι περιεργες οι ερωτησεις μου, αλλα το θεμα αυτο το σκεφτομαι καμποσο καιρο και με εντυπωσιαζει τοσο, οσο και με φοβιζει..

Witch Shadow
06-01-08, 15:16
Γινεται ομως τα δαχτυλιδια να ειναι μεν καταραμενα, ή μαγεμενα και να δινουν καποια ιδιοτητα στον ανθρωπο που τα φορα? (Καλη υγεια κλπ)
..

Φυσικα και γινεται δαχτυλιδια καταραμενα ή απλα μαγεμενα να δωσουν καποια ιδιοτητα σ'εναν ανθρωπο....Βεβαια τπτ στη ζωη δεν ειναι ευκολο...ετσι και στη μαγεια....Μην το δενεις κομπο οτι με μια απλη ευχη/καταρα μπορεις να του δωσεις ισχυρες ιδιοτητες....θα πρεπει να γινει και το καταλληλο τελετουργικο....πχ μια θεια μου καταριωταν επι 3 μερες ενα δαχτυλιδι με αποτελεσμα να μη στεριωνει σχεση σε αυτον που το φορουσε....
δεν ειναι τοσο τρομακτικο οσο ακουγεται... :D

Ophelia
17-07-08, 12:04
Φυσικα και γινεται δαχτυλιδια καταραμενα ή απλα μαγεμενα να δωσουν καποια ιδιοτητα σ'εναν ανθρωπο....Βεβαια τπτ στη ζωη δεν ειναι ευκολο...ετσι και στη μαγεια....Μην το δενεις κομπο οτι με μια απλη ευχη/καταρα μπορεις να του δωσεις ισχυρες ιδιοτητες....θα πρεπει να γινει και το καταλληλο τελετουργικο....πχ μια θεια μου καταριωταν επι 3 μερες ενα δαχτυλιδι με αποτελεσμα να μη στεριωνει σχεση σε αυτον που το φορουσε....
δεν ειναι τοσο τρομακτικο οσο ακουγεται... :D
Το ίδιο δεν γίνεται και με άλλα αντικείμενα?
Όπως πχ με φυλαχτά, με πέτρες και με πολύτιμους λίθους?
Μπορεί κάποιος να τους δώσει την ενέργεια που θέλει και να τα 'φορτίσει' για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό...για προστασία, για καλή ενέργεια, για τύχη κτλ...
Απ' όσο ξέρω τα πάντα εξαρτώνται από την πρόθεση που έχει αυτός που το κάνει...

Trithemius
17-07-08, 13:10
Πράγματι κάποια δαχτυλίδια, αν "φορτιστούν" σωστά, μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενα προστασίας ή ακόμη και εργαλεία στην τελετουργική μαγεία. Όπως ήδη έχει αναφερθεί, η "φόρτιση" περιλαμβάνει κάποιο (μικρό συνήθως) τυπικό που πρέπει να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος.

Πάνω στο δαχτυλίδι (εκατέρωθεν των δύο επιφανειών του) μπορούν να υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτικά, όπως ονόματα, σύμβολα ή ακόμα και σφραγίδες όπως αυτή του Σολομώντα:

http://www.esotericarchives.com/gifs/ksol1.gif

anti
17-07-08, 14:53
Το ίδιο δεν γίνεται και με άλλα αντικείμενα?
Όπως πχ με φυλαχτά, με πέτρες και με πολύτιμους λίθους?
Μπορεί κάποιος να τους δώσει την ενέργεια που θέλει και να τα 'φορτίσει' για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό...για προστασία, για καλή ενέργεια, για τύχη κτλ...
Απ' όσο ξέρω τα πάντα εξαρτώνται από την πρόθεση που έχει αυτός που το κάνει...

Ακριβώς...
Για να γίνει κάποιο αντικείμενο "μαγικό" απλά χρειάζεται να έχει κάποιον
λίθο επάνω του, ο οποίος θα φορτιστεί...
και μια φόρτιση μπορεί να πάρει πολύ καιρό(πχ 3 μήνες συστηματικού φορτίσματος), αναλόγως τι θέλει ο καθένας...
και επίσης αν φορτίσει κάποιος ένα αντικείμενο είναι προσωπικό του,
δεν πρέπει να το αγγίζει κανείς άλλος...

Qex
15-08-08, 11:01
Γενικα απο τις δικες μου ερευνες πανω στο θεμα Πρακτικης Της Υψηλης Τεχνης εχω συναντισει παντα την "κοντρα"αναμεσα σε μεγαλα ονοματα Μυστων στο αν ειναι το αντικημενο που εχει την δυναμη ή η πιστη του Μυστη...Γενικα η εμφανηση δαχτιλιδιων εμφανιζετε παρα πολυ συχνα ισος το ιδιο συχνα με τα μαγικα βιβλια που καθε ταγμα βρηκε οταν εκανε την αρχη του...

Witch Shadow
29-08-08, 17:28
Φιλε /η Qex
Εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες την Ευλογια ενος Αντικειμενου και αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι η δυναμη που προσφερεις για να γινει αυτο που επιθυμεις, αλλαζει μεσω του τυπικου στα δεδομενα που θελεις. Δλδ με λιγα λογια και η δυναμη του Αντικειμενου αλλα και η πιστη του Μυστη, ειναι αληλλοεξαρτωμενα το ενα απο το αλλο. Χωρις πιστη δεν υπαρχει και δυναμη και το αναποδο..

madi10
19-08-16, 12:02
Γεια σας . Ηλπιζα να με βοηθησετε με ενα δαχτυλιδι που βρηκα οταν ημουν μικρη..

Το ειχα βρει στη θαλασσα και η γιαγια μου επεμενε να μην το παρω μαζι μου. Αλλα εγω το πηρα .
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι ειναι χειροποιητο και εχει χαραγμενο πανω 4 απο τα συμβολα της σφραγιδας του σολομωντα που ποσταρε πριν ο trithemious...
μηπως ξερει κανεις τι μπορει να σημαινουν?
700

701

Από πανω τα είχα σχεδιασει με στυλο οταν ημουν παιδακι. :confused:

Darkgkas
19-08-16, 12:32
:)https://imageshack.com/i/plecg0KTp

http://enochian.info/enochian-alphabet/

Mpotzoylini
19-08-16, 17:24
Μια απλη ευχη (η καταρα) η οποια να ειναι απο τα βαθη της ψυχης σου μπορει να δωσει στο δαχτυλιδι σου ιδιοτητες, αρκει βεβαια να προσεχεις τις λεξεις που θα χρησιμοποιησεις (αν θες κατι συγκεκριμενο) , γιατι μπορει εσυ να θελεις να κανεις κατι καλο και με μια λαθος λεξη ή φραση να γινει το αντιθετο..... :D δηλαδή υποστηρίζεις οτι με μια ευχη μεσα απο την καρδια σου μπορεις να δωσεις δυναμη σε ενα αντικειμενο;Πιστευω οτι με την θεληση γινονται ολα..με την πιστη κυριως.;);)

Ελευθέριος Παλιγγίνης
21-08-16, 21:08
Είναι η πεποίθηση και βεβαιότητα του ανθρώπου που επεξεργάζεται τα αντικείμενα αυτά, αλλά είναι και οι λεπτομέρειες που γνωρίζει και οι οδηγίες που τηρεί.
πχ για να συνδεθεί το αντικείμενο με το Ουράνιο Σώμα τάδε και να έχει τις ιδιότητές του και τις δυνάμεις του, δεν αρκεί μόνο η βεβαιότητα του ανθρώπου, είναι και άλλα πράγματα. Απο το υλικό του, μέχρι το πότε φτιάχνεται και τι άλλο χρησιμοποιείται για να καθιερωθεί.
Αν ακολουθηθούν όλες οι υπόλοιπες οδηγίες, αλλά δεν τηρηθεί το κατάλληλο χρονικό πλαίσιο, ή γιατι είναι μακριά ή γιατι θεωρήθηκε ασήμαντη λεπτομέρεια που δεν χρειάζεται, ...τότε το αντικείμενο δεν θα έχει καμία ιδιότητα και δύναμη.

Το άλλο που σημειώνετε πιο πάνω, με την θέληση του ανθρώπου και το συναίσθημά του, έχει Αξία μόνο όταν ο άνθρωπος είναι Ανώτερης Βαθμίδας και Διδάσκαλος.
Αντίθετα, ο απλός άνθρωπος έχει αδύναμο αποτέλεσμα. Συνήθως αυταπατάται οτι έκανε κάτι και το όλο θέμα είναι αυθυποβολή του. Που πολλές φορές βέβαια, είναι αρκετή για να πάρει κάποιος θάρρος και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να πετύχει πράγματα.
Η πραγματική φόρτιση όμως, έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα που αντιλαμβάνονται όλοι.