PDA

Επιστροφή στο Forum : Alien Vs Predator 2


beetlejuice
10-01-08, 14:22
http://www.stercinemas.gr/SterCinemas/SterImagesLive/Movies/103001/103001_0.jpg

Οι αδερφοί Στράους, υπεύθυνοι για τα ειδικά εφέ σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες όπως "300" και "X-Men: The Last Stand", σκηνοθετούν τη συνέχεια του γνωστού θρίλερ "Aliens vs. Predator". Στην ταινία πρωταγωνιστούν η γνωστή από το "24" Ρέικο Έιλσουορθ και ο Στίβεν Πασκουάλ ("Six Feet Under").
Η φυλή των Aliens εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο με τη φυλή των Predators και η μάχη μεταφέρεται στη γη. Οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης θα βρεθούν στη μέση της αιματηρής διαμάχης ανάμεσα στις δύο φονικές εξωγήινες φυλές και θα πρέπει να ενωθούν για να καταφέρουν να επιβιώσουν.


Οσοι πιστοι των Alien προσελθετε σημερα στις αιθουσες!!! :D Το νεο Alien Vs Predator αναμενεται να εκτιναξει και παλι την αδρεναλινη στα υψη!
Θα την τιμησω στην πρεμιερα της! :p

Giorgos
10-01-08, 18:42
Δυστυχώς αυτό που έχω να πω είναι πως δεν με ενθουσίασε.. :-(

Antonia
11-01-08, 10:13
Παρακολουθήσαμε εγώ, ο Μηνάς και το Jovitaki την ταινία χθες... Μπορώ να πω πως οι δυο γυναίκες δεν ενθουσιαστήκαμε... Στο ταξί της επιστροφής προσπαθούσαμε να βρούμε τη φιλοσοφία πίσω από τέτοιες ταινίες, μάταια όμως...

Βασικά μου φάνηκαν όλα σχεδόν τελείως ψεύτικα, ειδικά ο Predator... Είχε κάτι από μεταμφιεσμένο άνθρωπο -τεραστίων διαστάσεων- για το χωρό των τεράτων. Τώρα που το σκέφτομαι ήταν σα να βλέπω έναν Uruk-Hai με super-tech πανοπλία. Αλήθεια τα νύχια τι τα χρειάζονται;

Τέσπα, στα μόνα θετικά της ταινίας για μένα ήταν ότι σου περνάει άνετα την αηδία όταν τρέχουν τα σάλια των alien... Αυτά ήταν αληθοφανή, ναι!
Την προτείνω μόνο στους φανατικούς του είδους.

Jovitaki
11-01-08, 11:16
Συμφωνω απολυτα μαζι σου Αντωνια...ειναι ταινια για τους φανατικους του ειδους...εγω ακομα αναρωτιεμαι γιατι σε αυτες τις ταινιες ουφολογικης καταστροφης παντα μενουν στο τελος καποιοι "εκλεκτοι" αλλα χωρις καμια βαση η καποιο μηνυμα που να εξηγει γιατι καποιοι αξιζουν να ζησουν ενω αλλοι οχι...αλλα οπως μου ειπε και χθες η Αντωνια , σχετιζεται αυτο με αρρηκτους δεσμους που εχουν αυτοι μεταξυ τους που τους δινει την δυναμη να αντεξουν τα δεινα και τις κακουχιες(βλεπε επιθεση απο ουφο!!!)
Anyway οι φανατικοι θα ξετρελλαθουν με ολη αυτη την καταστροφικη κατασταση...

Belthazor
11-01-08, 12:10
Η αληθεια ειναι πως η ταινια ηταν καλητερη απο την πρωτη και με ενθουσιασε περισσοτερο! και οι καταστροφες... yummy..

Viktor_Belenko
16-08-08, 12:40
Καλησπέρα. Το είδα πριν λίγες μέρες σε DVD. Ας γράψω μερικά λόγια.

Για να καταλάβει πλήρως το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ταινίας είναι απαραίτητο να έχει δει και τις προηγούμενες ταινίες των δυο σειρών. Ουσιαστικά, στην σειρά Predator και ειδικά στο πρώτο μέρος της σειράς (http://www.imdb.com/title/tt0093773/)απεικονίζεται η αδυναμία και μάταιη προσπάθεια των καλύτερων και καλύτερα εξοπλισμένων πολεμιστών του πλανήτη (που εντελώς τυχαία είναι Αμερικάνοι :p) να αντιπαρατεθούν απέναντι σε ένα μόνο μέλος μιας ανώτερης εξωγήινης φυλής. Στο δεύτερο μέρος (http://www.imdb.com/title/tt0100403/) λαμβάνει μεγάλες αποστάσεις και δεν είναι πλέον ένα μιλιταριστικού τύπου θρίλερ, ενώ επιπλέον απαντά σε αρκετά εύλογα ερωτήματα του πρώτου μέρους, δημιουργώντας φυσικά και άλλα. Παράλληλα, απεικονίζεται η συγκεκριμένη φυλή να έχει περίπου λύσει όλα της τα προβλήματα και να ασχολείται πλέον αποκλειστικά με την... ψυχαγωγία του να παίζει κυνήγι με πολεμιστές κατώτερων ειδών προκειμένου να "απολαμβάνει" την "χαρά" μιας μονομαχίας απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο-σε κάποιες περιπτώσεις οι Predators αναγνωρίζοντας τη γενναιότητα του αντιπάλου, πετούν όλα τους τα όπλα για να τον αντιμετωπίσουν σώμα με σώμα...

Στην σειρά Alien (Πρώτο (http://www.imdb.com/title/tt0078748/), δεύτερο (http://www.imdb.com/title/tt0090605/), τρίτο (http://www.imdb.com/title/tt0103644/), τέταρτο (http://www.imdb.com/title/tt0118583/)μέρος) έχουμε πάλι μια ανώτερη και δολοφονική φυλή εξωγήινων αλλά με δυο ουσιαστικές ποιοτικές διαφορές: Δεν κυνηγούν για διασκέδαση αλλά για την επιβίωσή τους (χρειάζονται τους ανθρώπους σαν "ξενιστές") και δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα σε οπλισμένους πολεμιστές και άμαχο πληθυσμό (Αντίθετα οι Predators προσπερνούν με αδιαφορία γέρους, άοπλους και γυναίκες). Και στις δυο περιπτώσεις επεικονίζεται ουσιαστικά η αδυναμία του ανθρώπινου είδους απέναντι στην τεχνολογική και βιολογική ανωτερότητα δυο εξωγήινων ειδών αντίστοιχα, όμως πάντα στο τέλος οι πολυμήχανοι πρωταγωνιστές με κάποιον τρόπο καταφέρνουν να επιβληθούν και να επιβιώσουν.

Το πρώτο AvP (http://www.imdb.com/title/tt0370263/) θεωρώ ότι ήταν μια σεναριακή επιτυχία. Πάντρεψε ομαλά δυο διαφορετικούς χαρακτήρες και απάντησε εύστοχα και χωρίς κενά σε όλα τα ερωτήματα που προέκυπταν φυσιολογικά. Βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την σεναριακή σκέψη ότι οι αρχαίοι πρωτόγονοι πολιτισμοί λάτρευαν τους Predators σαν θεούς και θυσιάζονταν για να αποκτήσουν οι Θεοί τους το κυνήγι τους (τους Aliens).

Όσον αφορά τώρα το Requiem (http://www.imdb.com/title/tt0758730/), προσωπικά, η συγκεκριμένη ταινία μου άφησε περίπου την ίδια αντύπωση με π.χ. το Terminator 3: Τραβάμε μια πετυχημένη αρχική ιδέα από τα μαλλιά για να φτιάξουμε εύκολα και προσοδοφόρα σήκουελ. Δεν είχε τα στοιχεία των πρώτων ταινιών, δεν είχε την πλοκή τους, δεν είχε την ποιότητα των πρωταγωνιστών, δεν πρόσφερε ουσιαστικά τίποτα νέο σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες, γενικώς "δεν". Πολύ φτηνή από κάθε άποψη και καθόλου προσεγμένη παραγωγή, με πολλά κλισέ και ατυχείς σκηνές. Το δε τέλος, το βρήκα μάλλον αφελές, πέρα της πολιτικώς τραβηγμένης ιδέας της ισοπέδωσης μιας ολόκληρης πόλης.

Ντεν μπογώ να του βάλω παγαπάνω από τγία.

Φιλικά.