Επιστροφή στο Forum : κλωνοποιημένα ζώα στο πιάτο σας.
«Βόμβα» στα θεμέλια της ευρωπαϊκής κτηνοτροφίας αποτελεί η έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (E.F.S.A.), που έγινε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία χαρακτηρίζει ουσιαστικά ασφαλή τα τρόφιμα που προέρχονται από εκτροφές κλωνοποιημένων ζώων.
Την ίδια ώρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (F.D.A.) έδωσε το «πράσινο φως» για τη διάθεση στην αγορά των ΗΠΑ κρέατος και γάλακτος από κλωνοποιημένα ζώα…
…Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε, την Τρίτη, την άδειά της να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο προϊόντα που προέρχονται από κλωνοποιημένα βοοειδή, πρόβατα, και χοίρους, κρίνοντας ότι δεν δημιουργούν κανένα κίνδυνο στην κατανάλωση τους από ανθρώπους.
"Η αμερικανική Υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κρέας και τα γαλακτοκομικά που προέρχονται από βοοειδή, χοίρους και κατσίκια, καθώς και από τους απογόνους τους, είναι το ίδιο ασφαλή για κατανάλωση ως τροφή όπως και τα προϊόντα από τα συνηθισμένα ζώα", δήλωσε ένας αξιωματούχος της FDA στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης…
Και καλή σας όρεξη… :mad:
Πηγή διάφορα site, κάντε και εσείς τίποτα, όλα εγώ θα τα κάνω.... :D
Θέμα χρόνου ήταν (και πολύ αργήσαν) :(
xontro_mpizeli
16-01-08, 15:14
Άντε και αυτά που τρώμε είναι/θα είναι απο κλωνοποιημένα ζώα...
Ε και ? ? ?
Από την στιγμή που διαβάζω πιο πάνω
ασφαλή τα τρόφιμα που προέρχονται από εκτροφές κλωνοποιημένων ζώων.
που είναι το κακό;;;
Παράξενο ναι, σαφώς.
Αν θέλετε είναι σαν να πάω να πάρω πιπεριές από την λαική και να γράφει "Φλωρίνης" ενώ δεν είναι από κει. Όμως θα τις φάω επειδή είναι εξίσου καλές και υγιείς.
Ωραία να τα φάμε και τα κλωνοποιημένα αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε ότι είναι κλωνοποιημένα και να μη μας τα πασάρουν για αλανιάρικα!!!!!
Ποσειδώνιος
16-01-08, 19:26
Ένα ακόμα καλό κίνητρο για να κόψουμε το κρέας ..... Δηλαδή τι θα πάθουμε; Πως ζουν οι Γορίλες με χορταράκι;
Κανείς μας δεν ξέρει τι τρώμε, από που προέρχεται και πως αναπτύσετε. Στους καιρούς του έτοιμου, του γρήγορου, του χρήματος και του κέρδους όλα τα άλλα είναι ασήμαντα (δυστυχώς). Οπότε ΟΛΑ τα τρώμε και δεν μιλάμε κιόλας.
Μόλις όμως ακουστεί κάτι που δεν μας αρέσει (όπως αυτή η είδηση), τσουπ όλοι ξυπνάνε ;) Μήπως τελικά η άγνοια δεν μας προκάλεσε κακό;
Φυσικά αυτό που λες Julliet είναι το θεμιτό. Να γνωρίζουμε τι τρώμε. Αλλά...ποιος ρισκάρει σήμερα να χάσει λέγοντας ότι αυτά που πουλάει έχουν κάποιες "ιδιαιτερότητες" ;
Και αυτά θα τα φάμε και θα πάλι θα πούμε..."τι νόστιμο"....
(Αλήθεια γιατι το "βρώμικο" που τρώμε, όσο πιο βρώμικο τόσο πιο νόστιμο ; )
:D ;)
Συμφωνώ με όλα όσα λες παραπάνω Evripidi .
Εμένα προσωπικά δε με απασχολεί τόσο η προέλευση, πχ, του κρέατος είτε είναι ελληνικό είτε είναι γαλλικό είτε είναι ισπανικό είτε από το βόρειο πόλο! Άμα ζούσαμε στη Γαλλία δε θα θέλαμε να φάμε Ελληνικό κρέας και ούτω καθεξής...
Το πρόβλημα για μένα είναι η εξαπάτηση του καταναλωτή που συνεχώς δέχεται λάθος πληροφορίες για να βγάζει ο έμπορος χρήματα.
Δυστυχώς, φυσικά, αυτό ποτέ δε θα μπορέσουμε να το καταπολεμήσουμε όσο στη μέση είναι το κέρδος!!
Επομένως το θέμα είναι αν θα ξέρουμε ότι τρώμε κλωνοποιημένο κρέας ή όχι!! :confused:
Ποσειδώνιος
16-01-08, 21:40
Λοιπόν πριν μερικά χρόνια είχαμε αρχίσει να συνηθίζουμε την σόγια στην οικογένεια και τη σκεφτόμαστε σοβαρά σαν υποκατάστατο του κρέατος. Μόλις ακούστηκε ότι επιτρέπεται η εισαγωγή μεταλλαγμένης σόγιας την κόψαμε αμέσως πριν έρθει καν στην Ελλάδα ακριβώς για τον λόγο που λες Juliet. Βέβαια όλοι εξηγούσαν με 1000 τρόπους ότι είναι μια χαρά εμείς όμως δεν τολμήσαμε να ξαναπάρουμε. Όχι όμως για κανένα άλλο λόγο αλλά μάλλον γιατί ψάχναμε ευκαιρία να ξαναγυρίσουμε στο κρέας. Το ίδιο κάναμε όταν ξαναρχίσαμε μετά από 2 χρόνια το μοσχαρίσιο που το είχαμε κόψει τότε με τις τρελές αγελάδες. Και κοτόπουλο ξαναφάγαμε μετά από κανένα χρόνο διακοπή αν και η γρίπη ακόμα ακούγεται.
Τελικά μόνο την σόγια κόψαμε….
Ε και ? ? ?
που είναι το κακό;;;
Παράξενο ναι, σαφώς.
Το DDT ανακαλύφθηκε το 1930 και χρησιμοποιήθηκε ευρέως την δεκαετία του 50-60-70 και οι διαφημίσεις προέτρεπαν να το χρησιμοποιούν οι αγρότες στις καλλιέργειες τους, μετά από 50 χρόνια συνεχείς χρήσης αποσύρθηκε σαν καρκινογόνο. Οπότε φίλε μου όταν βγαίνει ένας οργανισμός ενός κράτους που έχει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να βγάλει ένα προϊόν θα πρέπει να είσαι λίγο πιο σκεπτικός και λίγο πιο υποψιασμένος.
Για την ιστορία μόνο, θα πω ότι τα προϊόντα αυτά δεν θα γράφουν υποχρεωτικά ότι είναι από μεταλλαγμένα «ζώα».
Όσο για όλα αυτά που λέτε για το τι τρώμε ήδη, πρέπει να ξέρετε ότι συνήθως οι αρρώστιες που είναι από κρέατα λειτουργούν συσωρευτικά. Δηλαδή όπως και με το θέμα με τις αγελάδες πριν μερικά χρόνια δεν αρρώσταινε αυτός που έτρωγε μια φορά κρέας. Τίποτα δεν πάθαινε, αλλά συσωρευτικά όλο το κρέας που έτρωγε κάποιος για μεγάλο χρονικό διάστημα έφερνε τα αποτελέσματα που όλοι είδαμε.
Επίσης να πω ότι πολλές αρρώστιες που προκαλούνται από τα κρέατα, δεν φαίνονται καν στην γενιά που τα τρώει, αλλά λειτουργούν και περνούν από γενιά σε γενιά. (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2330)
Είναι πραγματικότητα το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια θα δούμε τα αποτελέσματα του "φυσιολογικού κλονοποιημένου κρέατος". Μέχρι τότε θα πεθαίνουν οι άνθρωποι και θα είναι όλα "φυσιολογικά"...
Το ίδιο συμβαίνει και στις γεωργικές μας περιοχές από τα φυτοφάρμακα - έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θάνατου από τις αστικές περιοχές - ΑΛΛΑ αυτό ""δεν"" οφείλεται στα χημικά φυτοφάρμακα...
Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα συμφέροντα από τις εν λόγω βιομηχανίες (και όχι μόνο) και ότι όλοι οι "δημοκρατικοί αντιπρόσωποι" της ΕΕ και των ΗΠΑ τα πέρνουν χοντρά από τις εν λόγω βιομηχανίες...
Περαστικά, από τις αρρώστιες που θα μας βρουν λόγω της αδράνειας μας και του ότι αφήνουμε τα πάντα στα χέρια κάποιων "δημοκρατικών" :D πολιτικών...
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε η όχι, αλλα από τη δεκαετία του 60 και έπειτα δεν τρώμε χορταράκια της γης.. αλλα του εργοστασιου λιπασμάτων. Θυμάμαι όταν ο πατέρας μου έριχνε 100-150 κιλά λίπασμα το στρέμμα στα ρύζια.. Χημικά τρώμε ρε παιδιά δεν είναι κάτι καινούριο.. το ίδιο τρώνε και τα ζώα και πίνουμε το gala τους και τρώμε το κρέας τους.. το ψωμί, το ρύζι, το καλαμπόκι, τα λάδια εκτος του ελαιολαδου, λαχανικά, τα πάντα.. είναι χημικά.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι το να τρώω κάθε μέρα την ίδια Ντόλη δε με χαλάει..
Το θέμα είναι τι θα τρώει η Ντόλη, και με τι θα είναι μεγαλωμένα αυτά που θα τρώει..
μετά
εκτος των λιπασμάτων, έρχονται και τα φάρμακα που ρίχνονται για να καταπολεμάτε η αρρώστια, τα ξέμπαρκα χόρτα κτλ..
Για αυτά ο αγρότης (υποτίθεται) φοράει μάσκα όταν ψεκάζει τα χωράφια του γιατί είναι φάρμακα θανατηφόρα.. εμείς όταν τρώμε τι φοράμε;
Να μου πείτε για τα μεταλλαγμένα.. να πω ένταξη είναι όντως ύποπτα και λογικό είναι.. ο άνθρωπος επεμβαίνει στο DNA τους, αλλα τα κλωνοποιημένα δεν το νομίζω να αποτελούν τόσο σοβαρό πρόβλημα.
Μέχρι πριν λίγους μήνες τα ζώα της ευρώπης έτρωγαν μεταλλαγμένες τροφές από αμερική. Τώρα η αμερική έκανε εμπάργκο σε αυτά τα προϊόντα επειδή η ευρώπη απαιτεί να αναγράφεται πάνω στην ετικέτα ότι είναι μεταλλαγμένα.. οποτε σήμερα τα ζώα δε τρώνε μεταλλαγμένα..(σιτάρι, σίκαλη, καλαμπόκι κτλ)
εξού και το ανέβασμα των τιμών στα αγροτικά προϊόντα και το γιατί οι αγρότες δεν βγήκαν στους δρόμους φέτος..
Η κυβέρνυση των ΗΠΑ, έχει ως μοχλό πίεσης την είσοδο των μεταλλαγμένων στο πιάτο της Ευρώπης αλλά και της χώρας μας την πείνα στον 3ο κόσμο.
Αναφέρει ότι μόνο έτσι θα εξαληφθεί το θέμα του υποσιτισμού!
Από τους μεγάλους δημιουργήθηκε το πρόβλημα, από τους ίδιους συνεχίζετε και σε εμάς καταλήγει.
Κάποιοι φίλοι έχουν αναφέρει σε άλλα θέματα, ότι αυτά που βλέπουμε στις ταινίες έχουν ξεκινήσει και εφαρμόζονται εδώ και 5-10 χρόνια.
Δεν είμαστε σίγουροι ούτε τώρα τι τρώμε, για το τι πίνουμε ας το αφήσουμε καλύτερα. Άλλοι κάνουν το σταυρό τους, άλλοι την ηκεσία τους, άλλοι γονατίζουν κοκ.
Θα φθάσουμε στην εποχή που η Ευρώπη θα είναι η ήπειρος ή η "χώρα" των υπηρεσιών. Δεν θα υπάρχει αγροτική οικονομία και οι περισσότεροι θα ασχολούμαστε (αν ζούμε) με τις υπηρεσίες.
Δείτε αυτήν την απίστευτη "παρωδία" του Μάτριξ σχετικά με το κρέας που τρώμε σε μεγάλα fast food. Νομίζω πως τα σχόλιά μου είναι περιττά. Η εικόνα και οι διάλογοι μιλούν από μόνα τους.
Τα εύσημά μου στους δημιουργούς...
The meatrix (http://www.themeatrix.com/intl/greek/themeatrix_greek.swf)
Υπέροχο βίντεο! Όντως η δύναμη ανήκει σε εμάς τους καταναλωτές...το θέμα είναι ότι θα πρέπει κινητοποιηθούμε κάποια στιγμή μαζικά...
Έλα μωρέ Αντωνία… Και τι έγινε δηλαδή; Τι έγινε που πειράζουν γενετικά, τα ζώα; Τι έγινε ότι οι εταιρείες αλέθουν όλο το ζώο, τα κόκαλα, εντόσθια, κρέας και κάνουν μπιφτέκια, τι έγινε;
Εγώ δεν θα είμαι τόσο καλός όσο η Αντωνία…
Δείτε αυτά τα τρία και μετά ξαναελάτε να συζητήσουμε για φαί…
Και αναρωτηθείτε… αν οι εταιρείες κάνουν όλα αυτά που βλέπετε σε ζωντανά ζώα, αν οι εταιρείες σερβίρουν τέτοιο φαί που προκαλούν τέτοια αποτελέσματα… Τι θα γίνει όταν θα μπορούν να επεμβαίνουν γενετικά σε αυτά που τρώτε…
Κοτοπουλάκι… (http://translate.google.com/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp%3Fvideo%3Dpam_kfc_long%26Player%3Dwm&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dkfc%2Bvideo%26hl%3Del%26rlz%3D1T4GGLR _enGR255GR255)
Πατατούλες… (http://www.youtube.com/watch?v=pCfHA7AdjIY)
Και ένα πλήρες γεύμα… (http://video.google.com/videoplay?docid=-1432315846377280008)
Πληροφοριακά…
Μετά από ένα ταξίδι στην Αμερική συγγενών μου, έχουν τα εξής μεγέθη… σε όλα…
Small, Medium, Large, Maxi, Super Maxi, Jumbo… κ.ο.κ.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.