PDA

Επιστροφή στο Forum : ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ


Litsa
26-01-08, 10:07
Επεσε ένα λουκέτο στο θέμα με τους Εβραίους και την μικρασιατική καταστροφή.

Νομίζω πως έτσι δεν προάγεται ο διάλογος.

Εγώ περιμένω εδώ και πολύ καιρό να διαβάσω απάντηση από τον χρήστη Σκέπτικ

σε αυτά που του λέει ο χρήστης Κοσμιτσακ και αντί αυτού, μετά από κάποια

φραστικά επεισόδια, το θέμα κλειδώνει. Θα ήταν ίσως καλύτερα αν πήγαιναν

τα άχρηστα μηνύματα σε offtopic όπως έχει ξαναγίνει.

Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και έχει αποκτήσει μεγάλες προεκτάσεις.

skeptic
26-01-08, 19:37
Nα ανοίξει Λίτσα μου ευχαρίστως και θα επανέλθω με νέα στοιχεία, αλλά πρώτα θα πρέπει να συμμορφωθεί από τους συντονιστές ο γνωστός απάτριδας προβοκάτορας του ιντιμίντια (site του ουγγροεβραίου Σόρος τσιράκι των Αμερικανών/CIA).
Βρίζει, κατηγορεί, λοιδωρεί, δυναμιτίζει τη συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο με σκοπό το κλείδωμα των θεμάτων που ενοχλούν κάποιους..

Ανακοίνωση του Indymedia Αργεντινής, χαρακτηριστικό:
"Πρώτα απ' όλα, εκτιμάμε πολύ την πρωτοβουλία των συντρόφων μας να φέρουν υπολογιστές στη χώρα μας….Παρ’ όλα αυτά, κάποιος είπε πως θα έβαζαν όλους τους υπολογιστές σε ένα κοντέινερ και θα τους έστελναν με ένα καράβι που θα φτάσει εδώ κάποια μέρα….Θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το καθεστώς κάτω από το οποίο θα μας έρθουν οι υπολογιστές. Είχαμε μια καυτή συζήτηση γι αυτό το θέμα όταν μάθαμε πως ο Soros, μέσω του Tactical Media Fund, θα ήταν αυτός που θα έβαζε τα λεφτά για να μπορέσουν οι υπολογιστές -τους οποίους τόσοι από εμάς είχαν ονειρευτεί- να πακεταριστούν και να μας σταλούν. Υπήρξε μια στιγμιαία σύγχυση: Κάποιος νόμιζε ότι το Soros ήταν εταιρία ρούχων και κάποιος άλλος είπε πως αν καπνίζει μαριχουάνα, θα πρέπει να είναι εντάξει τύπος. Η διευκρίνηση της κατάστασης μας ήρθε από τη γη (συγκεκριμένα τη Παταγωνία, από την οποία ο Soros αγόρασε σχεδόν τη μισή) και τα γελάδια (θα ξέρετε πως είμαστε μια χώρα γελαδιών και ο Soros έχει περίπου 85,000 κεφάλια).
Είχαμε μια απίστευτη συζήτηση! Όλα τα γελάδια μαζί, όλοι οι κόκκοι της γης και όλος ο αέρας της Παταγωνίας έκλαψαν μονομιάς, καθώς θυμήθηκαν τους δέκα Βολιβιανούς αδερφούς μας που πέθαναν χτίζοντας εμπορικά κέντρα στην Αργεντινή, ιδιοκτησίας του αριστεριστή Soros, γιατί εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν υπό συνθήκες απόλυτα παράνομες …"

Α. Γουαϊνστάιν , ιδρυτής της αντικομουνιστικής , Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης National Endowment for Democracy, που έδρασε στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου

Αναφερόμενος στην συνεργασία του με τον Σόρος, λέει: «Πολλά από αυτά που κάνουμε σήμερα, πραγματοποιούνταν υπόγεια πριν από 25 χρόνια από την CIA». Σήμερα είναι σε όλους γνωστό ότι ο Σόρος και οι οργανώσεις του αποτελούν βραχίονα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Την δράση του έχουν υποστεί πολλές πρώην κομμουνιστικές χώρες με γνωστά αποτελέσματα.

Litsa
26-01-08, 19:59
Σκέπτικ μου,
σαγαπάω σεκτιμάω που λένε (άσχετα αν δεν συμφωνούν οι απόψεις μας)
αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν διαπίστωσα πως ο κοσμιτσακ "τορπίλισε"
σκόπιμα το θέμα. Μπορεί να το κάνει επανειλημμένα σε άλλες περιπτώσεις,
μπορεί να είναι πίξης δίξης και ότι λες αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, για να
λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν μπορώ εγώ τουλάχιστον να του καταλογίσω σκοπιμότητα.

skeptic
26-01-08, 20:10
Μου φαίνεται απίστευτο ότι θεωρείς κάτι τέτοιο αλλά τέλοσπάντων.. ο καθένας έχει τις απόψεις του. Εγώ διάλογο με αλητήριους προβοκάτορες πάντως δεν προτίθεμαι να κάνω.

Solon Aimonas Eautou
26-01-08, 20:26
Το εν λόγω θέμα κλειδώθηκε γιατί παραβιάστηκαν κατάφορα κάποιοι από τους κανονισμούς λειτουργίας της κοινότητας μας, αλλά κυρίως από τη χρήση βαρειών χαρακτηρισμών που δεν συνάδουν με έναν διάλογο μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων.

Δεν μπορώ να καταλάβω χρήστη skeptic (όπως και κάθε χρήστη με ανάλογη συμπεριφορά) πως έχεις την πεποίθηση ότι εκφράσεις όπως η παρακάτω επιτρέπονται στην κοινότητα μας..

Bρε απάτριδε "αναρχικέ" της κακιάς ώρας , θες και απαντηση τρομάρα σου! Βάλε μια πέτρα γύρω απ'το λαιμό σου και πνίξου ,... για κάνε μας τη χάρη κάνε μας τη χάρη.. αν προτιμάς αυτοανάφλεξη και με μολότοφ που είναι το προσφιλές σας σπορ κανένα πρόβλημα! Το ίδιο μου κάνει.

Ο σκοπός της ίδρυσης της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού και κυρίως της παρούσας αγοράς ανταλλαγής απόψεων είναι η αναζήτηση της γνώσης. Σε αυτό το σημείο έχεις βοηθήσεις κατά το παρελθόν σε διάφορες κατηγορίες συζητήσεων, κάτι που δεν αμφισβητείται από την πλειοψηφία των μελών της κοινότητας και της συντονιστικής ομάδας.
Όμως, το πρώτο βήμα για την αναζήτηση της γνώσης σε αυτήν εδώ την κοινότητα είναι ο διάλογος. Αν δεν υπάρχει διάλογος με αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των συνομιλητών, τότε σε ότι βαθμό και αν υπάρχει γνώση βήματα προς αυτήν δεν γίνονται.

Ως εκ τούτου, θέλω μέσα από το παρόν thread να σου εκφράσω την τελεσίδικη προτροπή της συντονιστικής ομάδας να σέβεσαι το συνομιλητή σου, κρατώντας για τον εαυτό σου εκφράσεις όπως η παραπάνω ή αντίστοιχες παλαιότερα. Η ανοχή προς το πρόσωπο σου υπήρξε μεγάλη και δεν υπάρχει πλέον λόγος να συνεχιστεί.
Οποιαδήποτε παραβίαση κανόνων της κοινότητας σε αυτό τον τομέα από το πρόσωπο σου στο μέλλον θα αποτελέσει αιτία μόνιμης ή μακροχρόνιας αποπομπής σου από αυτήν. Αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απειλή προς το πρόσωπο σου, αλλά υπενθύμιση των κανόνων του φόρουμ που είτε δεν διάβασες είτε συνειδητά δεν ακολουθείς.
Αν τώρα συνεχίζεις να πιστεύεις ότι δεν έσφαλες, σε καλώ να αξιολογήσεις ξανά το αν η παρούσα κοινότητα καλύπτει τα δικά σου στάνταρ συμμετοχής, γιατί η εν λόγω συμπεριφορά σου σίγουρα δεν καλύπτει τα στάνταρ της κοινότητας.

Το εν λόγω θέμα Litsa θα ξεκλειδωθεί αργά ή γρήγορα, αφού πρώτα διασφαλιστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η ομαλή συνέχιση του. Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι προσωπικά (όπως και οι υπόλοιποι συντονιστές) δεν επιθυμοώ την ανάπτυξη του διαλόγου.
Πρέπει να θυμηθούμε όμως όλοι ότι οι συντονιστές δεν είναι αργόσχολοι του διαδικτύου, να ψάχνουν και να σβήνουν υβριστικά posts παραστρατημένων μελών καθαρίζοντας threads, αλλά άνθρωποι που αφιερώνουν λίγο περισσότερο χρόνο για την ομαλή λειτουργία της κοινότητας.
Ως εκ τούτου, όταν η κατάσταση ξεφεύγει το πρώτο βήμα είναι η "επαναφορά" των χρηστών σε ένα πολιτισμένο επίπεδο διαλόγου και όχι η δράση σαν "καθαρίστριες" φραστικών περιττωμάτων (και ως τέτοια δεν εννοώ σε καμία περίπτωση επιχειρήματα και απόψεις, αλλά ακραίους και συχνά παιδαριώδεις χαρακτηρισμούς).

Για οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στην εν λόγω συντονιστική απόφαση, θα σας παρακαλέσω να απευθυνθείτε προσωπικά σε κάποιον εκ των συντονιστών.


Φιλικά,
Νίκος.