Επιστροφή στο Forum : Пαραισθήσεις η κάτι άλλο?
Tα τελευταία χρονια μου συμβαίνει κάτι πολύ περίεργο και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και συνάμα να ακούσω και την γνώμη σας.
Kάθε βραδυ που παο για ύπνο λίγο πριν αποκοιμηθώ και χωρίς ποτε να το επιδιώκω μου παρουσιάζονται διαφορες εικόνες μέσα στο μυαλό μου,εικόνες από κόσμους παράξενους και αγνωστους.Tις περισσότερες φορες είναι είτε με ανθρώπους που δεν έχω ξανά δει ποτε στη ζωή μου είτε ανθρωπόμορφα οντα άλλες φορες τοποθεσίες άγνωστες,αντικείμενα παράξενα και διαφορα αλλα που ούτε καν πως να τα περιγράψω ξέρω.Iσoς oi περισσότερoi να πείτε ότι είναι δημιουργήματα τις φαντασίας μου όλες αυτές η εικόνες η ότι ονειρεύομαι αυτό νόμιζα και εγώ στην αρχή που μου συνέβαινε αλλα αυτές η εικόνες έρχονται από το πουθενά χωρίς να το επιδιώκω και ενώ ακόμα στην ουσία είμαι ξύπνιος.
Yποψιάζομαι διαφορα για το τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά,από τίποτα μέχρι και πολλά!
Αν δεν σας φαίνονται παράλογα αυτά που περιέγραψα και ξέρετε η ακούσατε κάτι παρόμοιο πολύ θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας
Εφοσον ειναι στη φαση λιγο πριν κοιμηθεις ειναι απολυτως λογικο και δεν ειναι παραισθηση(παραισθηση ειναι οταν αλλοιωνεται η εικονα ενος ηδη υπαρχοντος αντικειμενου).
Ειναι απλα οι διεργασιες που κανει ο εγκεφαλος με εικονες ειτε απο την καθημερινοτητα ειτε απο την φαντασια που ολοι διαθετουμε λιγο πριν περασει σε υπναγωγικη κατασταση.
schooligan
01-02-08, 18:33
Φιλε μου καλησπερα, θα συμφωνισω και εγω με την φιλη Jovitaki και θα ελεγα οτι ειναι παραισθησης και παιχνιδια τις φαντασιας μιας ειναι πριν καν κοιμηθεις.
Oμως θα αφησω μια μικρη πιθανοτητα,ασυνηδητα να ταξιδευεις σε αυτα τα μερη αν και αυτο ειναι κατι αρκετα σπανιο στην φαση που περιγραφεις.
henriksmir
01-02-08, 18:43
Σίγουρα πάντως είναι ένα παράξενο δώρο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύ δημιουργικά.....
i apantisi oti isos na ine i diergasies pou kani o egefalos prin perasi stin ipnagogiki katastasi isos na me kalipte an autes i eikones itan ontos apo tin kathimerinotita mou alla i topothesies kai ta prosopa pou vlepo mou ine entelos agnosta kai isos aneksereunita,tha mporousa dekto oti ine dimiourgimata tis fantasias mou alla kai pali exo tis amfivolies mou
Tranceaddict23
02-02-08, 02:21
Γεια σου φιλε Koushis. Λιγο πριν να κοιμηθουμε συμβαινει αυτο που λεμε Υπναγωγικες ψευδαισθησεις, αντιθετα με τις Υπνοπομπικες ψευδαισθησεις που συμβαινουν ακριβως μετα το τελος του υπνου και μολις γινουμε συνειδητοι. Αυτα μπορει να ειναι οτιδηποτε και μπορει να ειναι πολυ παραξενα και μπλεγμενα πραγματα και πολλες φορες ειμαστε συνειδητοι οταν συμβαινουν, αλλα παντοτε κοντα σε σταδια του υπνου, ετσι νομιζουμε οτι ειναι πραγματικα. Συνηθως, κατα την φαση αυτων των παραισθησεων, πριν τον υπνο, και ακριβως λιγο πριν να ξυπνησουμε, κατα την φαση του REM, συμβαινει και αυτο που λεμε παραλυση υπνου. Εχεις αισθανθει οτι την ωρα που βιωνεις αυτα τα οραματα οτι δεν μπορεις να κινησεις το σωμα σου? Επισης, αν εσυ νομιζεις οτι ειναι κατι αλλο, τι νομιζεις οτι μπορει να ειναι και τι ηταν το τοσο εντονο που σε κανει να ισχυριζεσαι οτι ισως να μην προκειται για υπναγωγικες διεργασιες του εγκεφαλου?
mesa sto site kapou diavasa gia to "simio sinarmogis" oti ine mia aktida fotos peripou 70cm piso apo ti deksia omoplati pou an metakinithi mporis na dis paraksenous kai parallilous kosmous isos kai auto na exei kapia sxesi?epidi ta atoma kai i katastaseis pou mou parousiazonte opos ipa mou ine entelos agnosta.tora an mporo na kiniso to soma mou kata ti diarkia ton oramaton den to proseksa alla tha to prosekso kai tha sas apantiso.
PS:euxaristo gia tis apantisis sas me exoun idi voithisi na matho arketa pragmata
PS2:to site to anakalipsa prosfata kai to vrisko ekpliktiko!KEEP ROCKING YOU GUYS!!!!
schooligan
02-02-08, 21:40
Φιλε μου καλησπερα,
Πρωτον γραφε στα ελληνικα σε παρακαλω γιατι ετσι θα βοηθησεις πολλους να διαβασουν καλυτερα και ειναι μεσα στους κανονες.
Τωρα στο θεμα, θα συμφωνισω με τον φιλο Tranceaddict23, και πιστευω οτι αυτα ισχυουν στην περιπτωση σου, αν και εχεις αμφιβολιες για τα μερη και τα προσωπα που δεν ειναι ατομα και μερη τις καθημερινοτητας σου, θα ελεγα πως ολα αυτα πηγαζουν απο διαφορες αναγκες του υποσυνηδητου.Αν και παντα υπαρχη η περιπτωση (εστω και αμυδρη στην κατασταση που περιγραφεις) να ειναι κατι αλλο ..οπως πχ ενα ταξιδι σε αλλους κοσμους κλπ.. η ακομα πιο κοινος αστρικη προβολη.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.