Επιστροφή στο Forum : Περίεργη εμπειρία αναζητά ερμηνεία..
i mavri nufi
01-02-08, 17:04
Γεια σας ειμαι καινουρια,και ηθελα κ εγω να σας αναφερω ενα απο τα περιστατικα που ειναι ακομα ανεξηγητα για μενα..
Λοιπον πριν απο 1 χρονο δηλαδη τον αυγουστο του 2006 δεν θυμαμαι ακριβος ημερομηνια.. ήμουνα βολατα με ενα φιλο μ , που τυχαινε να μενη κοντα στο σπιτι τις γιαγιας μ.... (το σπιτι βρισκεται στα χανια-κρητης στο κεντρο κοντα ) το οποιο ειναι ενα στενο μετα το παλιο γενικο νοσοκομιο τις πολης.Με λιγα λογια περπατουσαμε μπροστα απο το νοσοκομιο (που ηταν εγκαταλελειμμένο λογο μεταφορας) οπου η θεση του ειναι τετια ωστε να εχει πανο απο 5 σταυροδρόμια απεξω εδω αρχιζουν να γινονται τα περιεργα σε μενα γιατι ο φιλος μ δεν καταλαβε τιποτα μονο οτι ειχα ασπρισει σε καποια φασι....ενω περπατουσαμαι ενιωσα οτι περπατουσα μονη (ενο ο φιλος μ μιλουσαι εγω δεν τον ακουγα) σε εναν δρομο σκοτεινο παγωμένο ένιωθα στο δερμα μου εναν κρυο αερα,ενα ρηγος (αν κ ηταν καλοκαιρι) συνεχιζα να περπαταω κ μολεις περασαμε εξω απο το νοσοκομιο ακουσα μια φωνει να μου λεει απελπιζμενα φωναζοντας το ονομα μ βοηθησεμε σε παρακαλω βοηθαμε.. καταφερα μεσα στον τρομο μ να την αναγνωρισω ηταν ενος γνωστου μ κ συγκεκριμένα του ανθρωπου οπου αγαπαω..... ο φιλος μ με ρωτισαι τι εχω δεν του απαντισα κιταζα πισω μιπως καποιος μ εκανε πλακα αλλα τιποτα κανεισ δεν ηταν πισω μου.. αφου γυρισα πισω στις γιαγιας μ το σπιτι ταραγμένη προσεξα τν ωρα ειταν 12κ10 πριν 10 λεπτα ειχαι γινει το παραπανο σιβαν η γιαγια μ με ρωτισε τι επαθα οταν τις ειπα τι εγινε μ κοιταξε κ μ ειπε <<δεν ηταν τιποτα ηρεμισε ολα θα πανε καλα>>
που να ηρεμισω εγω αμεσος πιρα τιν κολιτι μ να πει στον αδερφο τις που ηταν φιλος με το παιδι,να του πει να προσεχει με το αυτοκινιτο.....
Η φιλι μ μετα απο μια βδομαδα μ ειπε οτι το παιδι αυτο παρολιγο να τρακαρι στο σημειο που ανεφερα παραπανω τιν ειδια μερα κ ωρα.... με τιν διαφορα οτι ηταν πρωι κ μια εβδομαδα ακριβος.......
μπορει καποιος να μ πει τι σιμενε αυτό; υπαρχουν κια'λλα που εχουν γεινι εστι μ αυτο το παιδι.......... ελπιζω να μιν σας κουρασα α κ sorry για τα ορθογραφικα... απλα εχω τιν ατυχια να εχω δυσλεξια :o
καλώς όρισες και δεν πειράζει..
Λοιπόν, αυτό που είχες λεγόταν ''Χρονογλιστρημα''. Λέγεται έτσι διότι ο άνθρωπος είναι ικανός να ''γλιστρήσει'' σε μια άλλη εποχή αν και βρίσκεται στο ίδιο μέρος. Απλά σε εκείνη την στιγμή παρόν και μέλλον ενωθήκαν στα δικά σου μάτια και μπόρεσες να πάρεις μια ''γεύση'' για το τι μέλλετε…
schooligan
01-02-08, 18:31
Καλησπερα και καλως ορισες στην παρεα μας καταρχην.
θα συμφωνισω με τον φιλο Belthazor, αλλα επισης μια αλλη εκδοχη ειναι η λεγομενη προβλεψη και ενσικτο. Δηλαδη εχω ξανα-ακουσει για τετοιες περιπτωσης που ανθρωποι ειτε μεσα στα ονειρα τους, ειτε σε στιγμες και μεροι (οπου χανανε την επαφη με το περιββαλον) μπορουσαν να ακουσουν κατι τετοιο ή να νιωσουν κατι. Δηλαδη ουσιαστικα να προβλεψουν μια συγκεκριμενη στιγμη. Παντως επανω στο ολο θεμα, απο ολες τις αναφορες που εχω ακουσει, οταν συνεβαινε κατι τετοιο, παντα υπηρχε σοβαρος δεσμος μεταξυ των ατομων αυτων (πχ. μανα - παιδι, μεγαλη αγαπη και ενδιαφερον κλπ ).
Ελπιζω να βοηθησα. :)
i mavri nufi
01-02-08, 20:18
ευχαριστω.... πολυ βοηθησαται αρκετα τουλαχιστον δεν νομιζω οτι ειμαι τρελι κ κατι τετιο να ακουο φωνες απο το πουθενα ελπιζω να βοηθησω και εγω σε καποια θεματα......... :rolleyes:
Καλησπερα και καλως ορισες στην παρεα μας καταρχην.
θα συμφωνισω με τον φιλο Belthazor, αλλα επισης μια αλλη εκδοχη ειναι η λεγομενη προβλεψη και ενσικτο. Δηλαδη εχω ξανα-ακουσει για τετοιες περιπτωσης που ανθρωποι ειτε μεσα στα ονειρα τους, ειτε σε στιγμες και μεροι (οπου χανανε την επαφη με το περιββαλον) μπορουσαν να ακουσουν κατι τετοιο ή να νιωσουν κατι. Δηλαδη ουσιαστικα να προβλεψουν μια συγκεκριμενη στιγμη. Παντως επανω στο ολο θεμα, απο ολες τις αναφορες που εχω ακουσει, οταν συνεβαινε κατι τετοιο, παντα υπηρχε σοβαρος δεσμος μεταξυ των ατομων αυτων (πχ. μανα - παιδι, μεγαλη αγαπη και ενδιαφερον κλπ ).
Ελπιζω να βοηθησα. :)
Εχω την εντιπωση πως στο ενστικτο, απλα το νιωθεις, δεν το ''βλεπεις'' ετσι οπως το ειδε η κοπελα.. οποτε εγω παω για το πρωτο που ειπες..
Εγω εχω διαβασει καποια βιβλια που λενε κατι ασχετα μεταξυ τους ατομα και μερη, οποτε δεν νομιζω πως ειναι μονο μεταξυ σοβαρων δεσμων..
Witch Shadow
01-02-08, 23:09
Θα συμφωνησω με τον Belthazor. Με το ενστικτο περα απο την αισθηση του κρυου και ολα τα σχετικα μπορει να πιασεις ακομα και μια μυρωδια η οποια μπορει να σε "ταξιδεψει"...Το φαινομενο αυτο που εζησε η Μαυρη Νυφη ειναι πιο πολυ ενα απλο οραμα παρα ενα απλο προμηνυμα ενος μελλοντικου γεγονοτος...ειναι δυο εννοιες οι οποιες φαινονται το ιδιο αλλα δεν ειναι....ειναι κατι το οποιο πρεπει να το ζησεις για να καταλαβεις πληρως ολη τη διαδικασια....ακομα και αν γραφτουν τομοι ολοκληροι....κανενα δεν 8α μπορεσει να εξηγησει τα δυο αυτα φαινομενα λεπτομερως....Αυτη ειναι η αποψη μου....
schooligan
02-02-08, 21:44
Φιλε Witch Shadow συμφωνω απολυτα πως ολοκληροι τομοι να γραφτουν δεν μπορουν να εξηγηθουν γιατι η καθε περιπτωση ειναι μοναδικη.
Απλα αυτο που λεω ειναι το εξης, γνωριζω καποια ατομα που ενω περνανε απο μερη πχ, μερη βασανιστηριων και εκτελεσεων των Ναζι, βλεπουν μορφες να πονανε/ουρλιαζουν κλπ.
Ουσιαστικα νιωθουν τον πονο του μερους κλπ. Ισως θα μπορουσε με την ιδια λογικη ατομα να πιανουν και απο το μελλον στιγμιες εικονες.
Witch Shadow
02-02-08, 23:28
Φιλε Schooligan
αυτο που λες με τον πονο, οτι τον νιωθουν και μαλιστα οταν περνανε απο μερη με τρομερη ενεργεια συσσωρευμενη απο ενα γεγονος, ονομαζεται Εμβιωση....Ειναι μια οχι και τοσο σπανια ψυχικη ικανοτητα και συνηθως τα ατομα που την κατεχουν ειναι κοινωνικοι λειτουργοι, δασκαλοι, συμβουλοι κ.α...Αυτα τα ατομα χρησιμοποιουν αθελα τους και μη την ευαισθησια αυτη για να καθοδηγησουν τους αν8ρωπους στο να κανουν σωστες επιλογες, ακομα και να εξαφανισουν τον ψυχικο πονο τους....Περα απο αυτα μπορουν να νιωσουν ακομα και να δουν μερικες φορες γεγονοτα του παρελθοντος ή του μελλοντος σαν οραμα ενα πραγμα αλλα με στοχο το συναισθημα.....
schooligan
03-02-08, 10:39
Φιλε Witch Shadow, δεν ξερω μπορει να εχεις και δικιο, αλλα επειδη πολλα απο αυτα τα ατομα ζουν διαφορες περιεργες καταστασεις οπως αστρικες προβολες,οραματα κλπ, καλο ειναι πριν πουμε το οτιδηποτε, να ρωτησουμε την κοπελα κι ολας αν στο παρελθον εχει ζησει καποιες περιεργες καταστασεις. Εμπας περιπτωση συμφωνω με αυτα που λες.
i mavri nufi
03-02-08, 13:31
πολλες περιεργες καταστασεις αυτη που περιεγραψα απλα ηταν μια,,, εχω διαβασει αρκετα βιβλια μπορω να πω αλλα παντα ηθελα να μαθω κ την γνωμει καποιου αλλου....οταν πεθανε ο παπους της νονας μ (κ πολυ αγαπημένο μ προσωπο)το μεσημερι ωρα 2 εγω το ειδα.... κ μετα απο 2 ωρες μας ανακοίνωσαν τον χαμο του...... αποτι θυμαμαι ηταν η πρωτι φορα που μ συνεβη αυτο στιν ηλικια τον 12-13 καπου εκει..... το ειπα στιν μητερα μ αλλα μ ειπε δεν ηταν τιποτα.... :( ..... μετα απο τοτε αρχισαν κ αλλα....... :confused:
lone_gunman
03-02-08, 18:57
Αν είναι έτσι τα πράγματα τότε θα έλεγα ότι έχεις κάποιο χάρισμα,το οποίο είναι αρκετά σπάνιο..
schooligan
03-02-08, 19:43
Φιλε lone_gunman, μπορεις να το πεις χαρισμα...μπορεις να το πεις καταρα..οπως και να εχει η κοπελια αυτη δεν παυει να ειναι ενα πολυ ψυχικα ευεσθητο πλασμα που ειναι καλος πομπος και δεκτης συνεσθηματων. Για πολλους αυτο το πραγμα δεν ειναι και το καλυτερο. :(
i mavri nufi
03-02-08, 21:12
θα συμφωνισο με τον schooligan... το να ξερω πχ οτι αυτος που με πηρε τηλ. χωρις αριθμο ηταν ο ταδε κ μετα να μ το επιβεβαιώνουν ειναι μια χαρα :o η να λεω θα μ πουν κατι στην παρεα μ κ να γινεται οκ... αλλα ειναι καπος να ξερης οτι ενας αγαπημενος σου θα παθη κακο.. :( ..
εχω παρατηρηση ομως οτι με τον χρονο αυξανεται αυτη η δυναμη...η πρωτη φορα ηταν με τον παπου της νονας μ μετα εγιναν κ αλλα....... :confused:
schooligan
03-02-08, 21:26
Και βαζω το χερι μου στην φωτια και σου λεω πως θα συνεχισει να αυξανεται οσο περναει ο καιρος και να λαμβανεις τετοιες καταστασης και για ατομα με τα οποια δεν εχεις τοσο στενη σχεση και αυτο για τον απλο λογο οτι εισαι καλος δεκτης. Και οπως λες και εσυ πολλες φορες δεν ειναι καλο..ή αλλιως οπως το αποκαλω εγω που το βιωνω αρκετα χρονια..καταρα.. :(
Και βαζω το χερι μου στην φωτια και σου λεω πως θα συνεχισει να αυξανεται οσο περναει ο καιρος και να λαμβανεις τετοιες καταστασης και για ατομα με τα οποια δεν εχεις τοσο στενη σχεση και αυτο για τον απλο λογο οτι εισαι καλος δεκτης. Και οπως λες και εσυ πολλες φορες δεν ειναι καλο..ή αλλιως οπως το αποκαλω εγω που το βιωνω αρκετα χρονια..καταρα.. :(
Εχω παρατηρησει πολλους που θεωρουν καταρα το οποιοδηποτε χαρισμα τους. Δεν ξερετε τι θα εδινα για να μπορουσα να αναπτυξω το δικο μου, δυστυχως, ασκοπη προσπαθεια..
i mavri nufi
03-02-08, 21:39
και εδω τι κανεις λες σε αυτον τον ανθρωπο αν τον ξερης μην πας εκει με το αυτοκινιτο κινδυνεύεις η τον αφήνεις να το αγνοει.........
εδω θα κανο κ λιγο χιουμορ τουλαχιστον δεν χριαζεται να πας σε χαρτοριχτρα να σου πει το μελον σου.. :p ... το ξερης κ απο μονος σου.... δεν το θεορω καταρα απλα ειναι δυσκολο μερικες φορες να ξερης...... :(
schooligan
03-02-08, 22:56
Φιλε Belthazor, με το χερι στην καρδια σου λεω πως δεν σου ευχομαι να ειχες κατι τετοιο και πραγματικα αν γινοταν θα στο χαριζα.Αστο γιατι ειναι ιστορια που ποναει.
lone_gunman
03-02-08, 23:50
Εγώ θεωρώ ότι αυτό το "χάρισμα" που έχει η κοπελιά το έχει εκ γενετής ή αποκτήσει επίκτητα για κάποιο λόγο!Τίποτα δεν είναι τυχαίο..Τώρα ποιος είναι αυτός ο λόγος δεν μπορώ να ξέρω!Αλλά πιστεύω ότι με τα χρόνια θα τον δείς μπροστά σου.
Witch Shadow
04-02-08, 01:34
Belthazor δεν σου εχουν πει να προσεχεις τι ευχεσαι?....Το να εισαι κατοχος ενος τετοιου χαρισματος ειναι για αλλους καταρα και για αλλους χαρισμα....για μενα προσωπικα ειναι καταρα και δεν υπαρχει περιπτωση ποτε να το αποδεκτω σαν χαρισμα....το να βλεπω συνεχεια καποιον να παθαινει κακο ειναι κατι το οποιο μπορει να σε τρελανει...Σκεψου μονο οτι ο ψυχισμος σου ειναι τοσο ευαισθητος που ακομα και ενα περασμα καποιου διπλα σου μπορει να το ενεργοποιησει.....τουλαχιστον το εχω συνηθησει...το πιο δυσκολο ειναι οντως να πεις στον αλλον "ξερεις μη κανεις εκεινο γιατι θα παθεις το ταδε κακο"....αλλα αν εισαι τολμηρος μπορεις να το πεις και μετα κανει το κουμαντο του....ειναι καλο το δωρο μεχρι να δεις καποιον να φευγει...καποιον πολυ κοντινο σου...απο κει και μετα παυεις να το θεωρεις χαρισμα.....Ποιος λεει οτι ειναι για καποιο λογο δωσμενα?...Γιατι ενω κατεχουμε αυτο το χαρισμα/καταρα δεν μπορουμε να σωσουμε κοσμο?....βεβαια το κακο ειναι οτι οταν θες να "δεις" κατι δεν μπορεις....το μονο που παθαινεις ειναι πονοκεφαλο....Γι'αυτο σκεψου το ξανα αν θες μια τετοια δυναμη....ρωτα και αυτους που την εχουν τι τραβανε....
schooligan
04-02-08, 08:42
Φιλε Witch Shadow ποιο ξεκαθαρα δεν θα μπορουσα να τοποθετηθω. Μιλας και για μενα...
Οοοο.. μα μου το έχουν πει.. αλλά ποτέ δεν τους ακούω! :D Έχεις δίκιο, υπάρχουν άτομα που δεν το θέλουν και αλλά που επιθυμούν.. εγώ είμαι από τους δευτέρους. Δεν ξέρεις τι θα έδιναν κάποιοι απλά για να πουν στο μυαλό του αλλού. Και εγώ από αυτούς είμαι. Άμα υπήρχε τρόπος να μου μεταφέρεις αυτό το χάρισμα, η να μπορέσεις να δυναμώσεις το δικό μου τώρα θα σου κτύπαγα τη πόρτα!! :D :cool: :D
i mavri nufi
04-02-08, 13:27
Μπορει να σε τρελανει σιγουρα αλλα απο την αλλη για τα εχεις αυτο το χαρισμα μειπος ομως μπορεις να το αντεξης μονο εσυ ενο καποιος αλλος στην θεσει σου θα τρελενοταν.... προσωπικα εμαθα να ζω (μεγαλωνω ουσιαστικα) μ αυτο μιας κ τωρα ειμαι 19 κ πριν 7-8 χρονια ειχα τα πρωτα δειγματα του τι θα ακολουθήσει :( αν δεν μιλαω συχανα μονο μ μια φιλι μ που τυχαινι να εχει κ αυτη παρομια συμπτοματα χαιρομαι που βρικα αυτο το sit κ εσας :)
Και εμεις χαιρομαστε που μας βρικες. Αλλα να μην δεχεσε τιποτα ακριτα! Και εγω ειμαι σχεδον 19 αλλα δεν χερω αμα θα μπορουσα να το αντεξω, μαλλον ναι, αλλα αμα δεν δοκιμασω δεν θα μαθω ποτε! :D
i mavri nufi
04-02-08, 13:38
χμ...... δικιο εχεις αμα δεν δοκιμασεις δεν θα μαθεις αλλα με προσοχη ;) και εγω δοκιμασα να το ελεξω ασπουμε αλλα που πολυ σπανια το μονο που καταφερα ειναι να εξαντλησει μονο του βγενη οταν το ζοριζω τιποτα σαν να χαθηκε... :mad:
Όσο όμως το πιέζεις, τόσο δυναμώνεις, και όσο δυναμώνεις όλο και κάτι νέο ανακαλύπτεις στη δύναμη αυτή! :D
i mavri nufi
04-02-08, 15:14
ναι σιγουρα κατι γινεται,,,,τουλαχιστον ελεξα το πως φενεται το προσώπω μ μετα απο κατι που θα δω πχ. :D δεν ειναι οπως παλια που μπορουσες να πεις οτι ειδα φανταζμα η κατι τετιο.. :eek:
μεγαλονι χρονο με χρονο οπως εμεις εστι κ αυτο, κ εσυ απλα μαθενεις να ζεις με αυτο.......... :rolleyes:
Εμ ειδες.. ποτε μην βλεπεις το ποτηρι μισοαδειο, παντα μισογεματο, αλλα ο ρεαλισμος πρεπει να υπαρχει παντα! Αυτη η ικανοτητα ειναι μια ικανοτητα του μυαλου, αρα εφοσον ελεγχεις ενα μερος των δυνατοτητων, μπορεις να ελενξεις και αλλες. Διαβασμα σκεψης, υποβολη σκεψης.. κ.α.
Witch Shadow
04-02-08, 16:08
Οσο και να παλευεις να το ελεγξεις και να το χρησιμοποιησεις οποτε θελεις δεν θα το καταφερεις....μονο πονοκεφαλο μπορεις να αποκτησεις αντε και καμια ημικρανια....χιχι :D....το οτι καταφερες να καλυφθεις τη στιγμη που σου συμβαινει αυτο ειναι ενα σημαντικο βημα....και δεν μπορεις να φανταστεις τι ικανοτητες μπορεις να ανοιξεις με το χρονο....Πραγματικα Belthazor αν γινοταν θα στη εδινα....χαρισμα σου...αλλα ουτε και ο βελονισμος δεν πιανει...χιχιχι....εκει...επιμενει...και εγινε ακομα χειροτερο πριν απο 3 χρονια οταν εφτασε σε νεο επιπεδο....πολυ πιο μπελαλιδικο....και να φανταστεις οτι το κατεχω απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου.... :D
schooligan
04-02-08, 18:44
Οσο και να παλευεις να το ελεγξεις και να το χρησιμοποιησεις οποτε θελεις δεν θα το καταφερεις....μονο πονοκεφαλο μπορεις να αποκτησεις αντε και καμια ημικρανια....χιχι ....το οτι καταφερες να καλυφθεις τη στιγμη που σου συμβαινει αυτο ειναι ενα σημαντικο βημα....και δεν μπορεις να φανταστεις τι ικανοτητες μπορεις να ανοιξεις με το χρονο....Πραγματικα Belthazor αν γινοταν θα στη εδινα....χαρισμα σου...αλλα ουτε και ο βελονισμος δεν πιανει...χιχιχι....εκει...επιμενει...και εγινε ακομα χειροτερο πριν απο 3 χρονια οταν εφτασε σε νεο επιπεδο....πολυ πιο μπελαλιδικο....και να φανταστεις οτι το κατεχω απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου....
Φιλε Witch Shadow τα λες πολυ σωστα...τι να πω και εγω που εχω αυτο το πραγμα πολυ περισσοτερα χρονια και ειδικα μετα απο ενα ατυχημα που ειχα με διαφορες εμπειριες εχει γινει πολυ πιο δυνατο και εχει φτασει σε αλλο επιπεδο? Πολυ σπανι μπορω να το ελεξω, και τετοιες στιγμες νιωθω μια μεγαλη ψυχικη οργη που οταν ξεσπασει...συμβαινουν αρκετα ενδιαφεροντα πραγματα, και με κανουν συχνα πυκνα να την βγαζω σε μερη χωρις πολυ κοσμο.Τελος παντων φιλε Belthazor, θα σου δωσω μια συμβουλη και θα σου πω οτι παντα το χωραφι του διπλανου φανταζει καλυτερο οσο δεν ειναι δικο σου. Ευχαριστως στο χαριζω αν και δεν θα το χαριζα ουτε στον χειροτερο εχθρο μου.
Τελος παντων φιλε Belthazor, θα σου δωσω μια συμβουλη και θα σου πω οτι παντα το χωραφι του διπλανου φανταζει καλυτερο οσο δεν ειναι δικο σου. Ευχαριστως στο χαριζω αν και δεν θα το χαριζα ουτε στον χειροτερο εχθρο μου.
Ε καλα αυτο με τον χειροτερο εχθρο μη το λες... ποτε δεν ξερεις :D
Εχεις δικιο, απλα ειμαι του ''οσο περισσοτερα, τοσο το καλυτερο''.. ακουγεται καπως αλλα τι να κανω..
Οσο και να παλευεις να το ελεγξεις και να το χρησιμοποιησεις οποτε θελεις δεν θα το καταφερεις....μονο πονοκεφαλο μπορεις να αποκτησεις αντε και καμια ημικρανια....χιχι
Ναι ναι.. αυτο με τον πονοκεφαλο ειναι σπαστικο, δεν τους αντεχω. Και μαλιστα τωρα εχω εναν και δεν ειμαι και τοσο χαρουμενος... :(
i mavri nufi
04-02-08, 22:01
<<αρα εφοσον ελεγχεις ενα μερος των δυνατοτητων, μπορεις να ελενξεις και αλλες. Διαβασμα σκεψης, υποβολη σκεψης.. κ.α.>> μμμ μερικες φορε διαβαζω σκεψης κ.α αλλα αυτο γινεται χωρις να το θελω... :eek: διλαδη εχω κιαλα που πρεπει να μαθω ορεα....... :confused: οσο για το να τιν χαρισω δεν ξερω μπορει........... :cool:
Εδω εδω.. το δεχομαι και σε πληρωνω κιολας.. χιχιχι
Ναι μπορει να μεγαλωσει η δυναμη.. και αυτο ειναι ΚΑΛΟ
Witch Shadow
05-02-08, 01:18
Δεν ξερεις ποσο γρηγορα μπορει να αναπτυχθει αυτη η ικανοτητα...οντως το διαβασμα της σκεψης ειναι μια απο τις πρωτες αναβαθμισεις...υπαρχει ενας τροπος για να καταφερεις να ελεγξεις αυτην την ικανοτητα...αλλα θελει πολυ δουλεια....και υπομονη πανω απ'ολα....οταν μπεις για τα καλα στη λειτουργια της Τηλεπαθειας ισως....λεω ισως....ισως να υπαρξει ενα μικρο προβλημα με την Αστρικη Προβολη....ειδικα οταν δεν μπορεις να τη θεσεις σε λειτουργια τη στιγμη που θελεις....αλλα αυτα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο....ειναι νωρις ακομα..... :D
Φάος & Χάος
06-02-08, 00:48
i mavri nufi "δεν το θεορω καταρα απλα ειναι δυσκολο μερικες φορες να ξερης......"
Κατάρα φαίνεται στην λογική που δεν αντέχει το άγνωστο. Για να μάθει κανείς κολύμπι πρέπει να ξεπεράσει τις ανασφάλειες του Νου...
Σύντομα κατά την γνώμη μου, αυτές οι "ενοχλητικές" παράλογες αντιλήψεις θα είναι ο τρόπος να ζήσουμε την εποχή που σχεδόν ήρθε. Κάποιοι θα ξέρουν κολύμπι, όμως οι περισσότεροι θα πέσουν στα βαθιά ανυποψίαστοι... και ή θα μάθουν εκείνη την στιγμή, ή μια άλλη φορά...
Αν για μια ζωή μαθαίνουμε να στηριζόμαστε σε κάτι ακίνητο - σταθερό, τι πρόκειται να γίνει μόλις φύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια μας?
Ο Νους αναζητά ένα σημείο αναφοράς για να στηριχθεί και να νιώσει ασφάλεια, όμως η ζωή είναι κίνηση, ροή, που επιπλέουμε χωρίς κόπο αν αφεθούμε. Όποιος "σφύξει" το σώμα του, αρχίζει το κουραστικό κολύμπι...
Και τότε το θεωρεί κατάρα...
Σαυτόν τον τρόπο αντίληψης δεν έχει λόγο να συμμετέχει ο Νους. Είναι πέρα απ΄αυτόν και προσπαθώντας να συμμετέχει με τα γιατί και τον φόβο χαλάει την καθαρότητα, την ομορφιά του κόσμου χωρίς Νου...
Στα Χανιά η ματιά σου μπορεί να αντιληθφεί την απεραντοσύνη του ωκεανού που μέσα από τον νού προκαλεί δέος, όμως χωρίς αυτόν είναι μια τεράστια αγκαλιά...
i mavri nufi " sorry για τα ορθογραφικα... απλα εχω τιν ατυχια να εχω δυσλεξια "
Όσο για την ετικέτα της δυσλεξίας, είναι κι αυτό ένας νοητικός διαχωρισμός γαιυτούς που γεννήθηκαν μη συμβατοί με τους κανόνες μιας "άχρηστης" ορθογραφίας... Οι λέξεις έχασαν το πραγματικό νόημα τους εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια... Καθε λέξη τότε είχε τα πνεύματα και την διαφορετική γραφή όχι από βίτσιο, αλλά γιατί περιέγραφε με απόλυτη ακρίβεια, ώστε να γίνεται εύκολα κατανοητή. Τώρα όμως έχασε αυτήν την χρήση. Ξεχάστηκε.
Ένα παράδειγμα:
η λέξη Ορίζοντας που είναι το τελευταίο σημείο που μπορούμε να δούμε με τον Οφθαλμό... Γράφεται λοιπόν με "Ο" που είναι ο κλειστός χώρος. Το "Ω" χρησιμοποιείται για ότι δεν βλέπουμε με τον Οφθαλμό... ¨Οπως Ωκεανός που είναι πέρα από τον Ορίζοντα! Το ίδιο ισχύει και για το ΄Ομορφο που είναι Ορατό, ενώ Ωραίο το μη ορατό!
Στην εποχή μας οι λέξεις δεν εκφράζουν αυτά που αισθανόμαστε. Είναι μηχανικές επιλογές όπως και η ζωή μας... Μια ψεύτικη νοητική εικόνα...
Παπαγαλίζουμε μια γλώσσα μοναδική. Ίσως τόσο ζωντανή, αλλά και τόσο νεκρή τώρα πια στο να εκφράσει το ανείπωτο... Το άυλο.
Να΄σαι περήφανη που δεν συμμετέχεις στην άχρηστη εικονική πραγματικότητα... Δυσλεκτικοί είμαστε όλοι οι υπόλοιποι που χρησιμοποιούμε την ορθρογραφία χωρίς να σημαίνει τίποτα για την επικοινωνία μας...!
Witch Shadow
10-02-08, 18:44
Αγαπητε Φαος&Χαος
Χωρις να σε προσβαλλω και αν το κανω κατα λαθος σορρυ...αλλα τα λογια ειναι ωραια....δεν μπορεις να καταλαβεις τι ειναι στα καλα καθουμενα, εκει που πινεις το καφε σου, να σου ερθει ενα Προμηνυμα οτι ενα τροχαιο θα γινει μπροστα σου για παραδειγμα...αυτο το βουιτο στο μυαλο σου, η αισθηση του ηλεκτρικου ρευματος να διαπερναει καθε πορο του σωματος σου, να μουδιαζεις και να κλεινεις τα ματια απο το τιναγμα με το φοβο τι θα αντικρισεις....αν ειναι παρελθον ή μελλον...μπερδεμενες εικονες πολλες φορες, χωρις νοημα μεταξυ τους....
Και αφου δεις οτι ειναι να γινει θα πρεπει να δωσεις και αναφορα στους γυρω σου για το τι επαθες κτλ....ειναι μεγαλο φορτιο να το κατεχεις και να ξερεις οτι δεν μπορεις να το διωξεις (σχεδον...)
Αγαπητε Φαος&Χαος
Χωρις να σε προσβαλλω και αν το κανω κατα λαθος σορρυ...αλλα τα λογια ειναι ωραια....δεν μπορεις να καταλαβεις τι ειναι στα καλα καθουμενα, εκει που πινεις το καφε σου, να σου ερθει ενα Προμηνυμα οτι ενα τροχαιο θα γινει μπροστα σου για παραδειγμα...αυτο το βουιτο στο μυαλο σου, η αισθηση του ηλεκτρικου ρευματος να διαπερναει καθε πορο του σωματος σου, να μουδιαζεις και να κλεινεις τα ματια απο το τιναγμα με το φοβο τι θα αντικρισεις....αν ειναι παρελθον ή μελλον...μπερδεμενες εικονες πολλες φορες, χωρις νοημα μεταξυ τους....
Και αφου δεις οτι ειναι να γινει θα πρεπει να δωσεις και αναφορα στους γυρω σου για το τι επαθες κτλ....ειναι μεγαλο φορτιο να το κατεχεις και να ξερεις οτι δεν μπορεις να το διωξεις (σχεδον...)
Κοιτα τωρα ετσι οπως το περιγραφεις.. δεν θα τρελενομουν.. αλλα αμα μπορουσα να το ελεγχα.. ευχαριστως..
Παντως εχω την εντυπωση πως το δικο σου ειναι αρκετα δυνατο, διοτι εχω γνωρισει και αλλα ατομα αλλα τα δικα τους δεν ηταν τοσο.. WOW.. :D
Witch Shadow
10-02-08, 21:08
Δεν μπορω να κρινω αν ειναι δυνατο ή οχι αλλα οπως και να χει οι πονοκεφαλοι και οι ζαλαδες μετα το προμηνυμα δινουν ρεστα...σκεψου οτι παντα, οπου και να παω, εχω μαζι Ponstan....αλλα αυτο σε λιγο καιρο δεν θα ειναι προβλημα....βρηκα τροπο να το ξεφορτωθω.....να ναι καλα η γιαγια μου η οποια βεβαια δεν συμφωνει.....
....αλλα αυτο σε λιγο καιρο δεν θα ειναι προβλημα....βρηκα τροπο να το ξεφορτωθω.....να ναι καλα η γιαγια μου η οποια βεβαια δεν συμφωνει.....
Τι έκανε λέει???? άλλο ένα χάρισμα πάει στράφι.. τι να πω... καλά κάνει και δεν συμφωνεί.. γεννήθηκες με αυτό το χάρισμα.. πάντως ένα ξέρω να πω, πως αυτός που δεν αποδέχεται τη Μοίρα του, μπορεί να προξενήσει περισσότερο κακό και από τον εχθρό του.... το χάρισμα αυτό το πήρες για ένα λόγο, και στο μέλλον μπορεί να το χρειαστείς.. ότι γίνετε στη ζωή μας μας προετοιμάζει για κάτι μεγαλύτερο.. σκέψου το, μπορεί να το πηρές για να μπορέσεις να σώσεις κάποιον..
Witch Shadow
10-02-08, 21:58
Τι έκανε λέει???? άλλο ένα χάρισμα πάει στράφι.. τι να πω... καλά κάνει και δεν συμφωνεί.. γεννήθηκες με αυτό το χάρισμα.. πάντως ένα ξέρω να πω, πως αυτός που δεν αποδέχεται τη Μοίρα του, μπορεί να προξενήσει περισσότερο κακό και από τον εχθρό του.... το χάρισμα αυτό το πήρες για ένα λόγο, και στο μέλλον μπορεί να το χρειαστείς.. ότι γίνετε στη ζωή μας μας προετοιμάζει για κάτι μεγαλύτερο.. σκέψου το, μπορεί να το πηρές για να μπορέσεις να σώσεις κάποιον..
Μπορει να εχεις και δικιο.....αλλα δεν θα κατσω να περιμενω το αυριο...τωρα το μονο που θελω ειναι το φυσιολογικο....ουτε οραματα, ουτε πνευματα, ουτε δαιμονες ουτε τπτ τετοιο....απλα πραγματα
Μπορει να εχεις και δικιο.....αλλα δεν θα κατσω να περιμενω το αυριο...τωρα το μονο που θελω ειναι το φυσιολογικο....ουτε οραματα, ουτε πνευματα, ουτε δαιμονες ουτε τπτ τετοιο....απλα πραγματα
Αχχχ.. εσείς οι θνητοί δεν είσαστε υπομονετικοί... χιχιχιχι.. lol :D :p
Witch Shadow
10-02-08, 22:32
Τι να κανουμε βρε Belthazor?....δεν γεννηθηκαμε δαιμονες για να εχουμε υπομονη....χιχιχιχ :p :D
Τι να κανουμε βρε Belthazor?....δεν γεννηθηκαμε δαιμονες για να εχουμε υπομονη....χιχιχιχ :p :D
Χαχαχαχα... lol.... Η υπομονη ομως ειναι αρκετα καλη.. και αξιζει να κανεις... δεν συμβαινουν καθε μερα τετοια πραγματα..
Φάος & Χάος
15-02-08, 21:06
Witch Shadow "..να μουδιαζεις και να κλεινεις τα ματια απο το τιναγμα με το φοβο τι θα αντικρισεις....αν ειναι παρελθον ή μελλον..."
Οι ψυχολόγοι της κλασικής σχολής έχουν σαν στόχο να απομακρύνουν το άτομο από τις προσωπικές ιδιορυθμίες ωστε να γίνει "φυσιολογικό"... Δεν του εξαφανίζουν τους φόβους, ούτε τους πόνους, απλά εντάσουν τα ζόρικα στα μέχρι σήμερα γνωστά πρώτυπα - καλούπια...
Δηλαδή "απαγορεύεται" να φοβάσαι αυτό που δεν βλέπουν οι άλλοι, όμως είναι "επιτρεπτό" να πανικοβάλεσαι αν έχεις αργοπορήσει από ένα σημαντικό ραντεβού...
Αξίζει να πονάς για όσα αντιλαμβανόμαστε όλοι μας κι όχι γιαυτά που δεν αντιλαμβάνονται οι άλλοί? (αν και κατα την γνώμη μου δεν χρειάζεται να υπάρχει πόνος εκεί πέρα...)
Φόβος και πόνος είναι αναγκαία "κακά" για να επιβιώσει το σώμα μας. Είναι μια προειδοποίηση να προσέξουμε, επειδή κάτι δεν μας αφήνει να λειτουργούμε υλικά - σωματικά και χρειάζεται να το αλλάξουμε...
Αν δεν πονούσαμε, πιάνοντας το αναμμένο σπιρτόξυλο ίσως να μην είχαμε δάχτυλα, αφού θα είχαν καεί... Κι ο φόβος είναι προειδοποίηση για να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας την στιγμή που οι συνθήκες διαφέρουν απ΄τα συνηθισμένα...
Πόνος και φόβος κατα την γνώμη μου είναι απόλυτα χρήσιμα εργαλεία για να λειτουργεί το σώμα μέσα στον κόσμο της ύλης. Όμως εμείς συμμετέχουμε και σε άλλους κόσμους, άυλους.
Εκεί το υλικό σώμα δεν μπορεί να συμμετέχει. Εμείς γιατί να μεταφέρουμε τα εργαλεία του στους άλλους κόσμους που είναι άχρηστα?
Ο τρόπος που βιώνεις αυτό που ζεις είναι επώδυνος γιατί είναι μέσα από τον Νου. Ο Νούς δεν σταματάει στα όρια της ύλης. Συμμετέχει μαζί μας και σε άυλους κόσμους. Έχει όμως την "κακιά" συνήθεια να μεταφέρει - μπερδεύει τα του ενός στον άλλο... Δεν καταλαβαίνει ότι οι κωδικοί είναι διαφορετικοί... Πιστεύει ότι κάθε τι που επαναλαμβάνεται είναι το ίδιο. 'Ομως τίποτα δεν μπορεί να είναι ίδιο, μόνον όμοιο. Γιαυτό η ρουτίνα στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτη. Υπάρχει χάρη στον Νου.
Αν θες δοκίμασε. Ξέχνα όσα έμαθες μέχρι σήμερα και ζήσε αυτό που λειτουργεί μέσα σου χωρίς γιατί, χωρίς να ταξινομείς ότι αντιλαμβάνεσαι με αυτά που σου έμαθαν.. Πλησίασε με τρόπο "εξωπραγματικό". Δίχως χρόνο, πόνο, φόβο, τύψεις, ενοχές.. Ανακάλυψε αυτά που υπάρχουν στη δικιά τους νομοτέλεια, μέσα στον δικό τους τρόπο... Μη γεμίζεις το ποτήρι με τα γνωστά, μορφοποιώντας.. Άσε το ποτήρι άδειο, να γεμίσει μόνο του... Στην αρχή μπερδεύονται. Μετά ξεχωρίζουν. Αρκεί να αφήσεις τα τερτίπια του Νου στην άκρη...
Στην στεριά είναι σημαντικό το περπάτημα, αλλά στην θάλασσα άχρηστο... Κι αν από άγνοια προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο μέσα στο νερό το μόνο που θα γίνει είναι να περπατάμε στο βυθό...!
Και μάλιστα ζορισμένοι που δυσκολευόμαστε στο.. περπάτημα(!) αξίζει να αρνηθούμε την ομορφιά του θαλάσσιου κόσμου?
Witch Shadow
16-02-08, 01:46
Witch Shadow "..να μουδιαζεις και να κλεινεις τα ματια απο το τιναγμα με το φοβο τι θα αντικρισεις....αν ειναι παρελθον ή μελλον..."
Οι ψυχολόγοι της κλασικής σχολής έχουν σαν στόχο να απομακρύνουν το άτομο από τις προσωπικές ιδιορυθμίες ωστε να γίνει "φυσιολογικό"... Δεν του εξαφανίζουν τους φόβους, ούτε τους πόνους, απλά εντάσουν τα ζόρικα στα μέχρι σήμερα γνωστά πρώτυπα - καλούπια...
Δηλαδή "απαγορεύεται" να φοβάσαι αυτό που δεν βλέπουν οι άλλοι, όμως είναι "επιτρεπτό" να πανικοβάλεσαι αν έχεις αργοπορήσει από ένα σημαντικό ραντεβού...
Αξίζει να πονάς για όσα αντιλαμβανόμαστε όλοι μας κι όχι γιαυτά που δεν αντιλαμβάνονται οι άλλοί? (αν και κατα την γνώμη μου δεν χρειάζεται να υπάρχει πόνος εκεί πέρα...)
Φόβος και πόνος είναι αναγκαία "κακά" για να επιβιώσει το σώμα μας. Είναι μια προειδοποίηση να προσέξουμε, επειδή κάτι δεν μας αφήνει να λειτουργούμε υλικά - σωματικά και χρειάζεται να το αλλάξουμε...
Αν δεν πονούσαμε, πιάνοντας το αναμμένο σπιρτόξυλο ίσως να μην είχαμε δάχτυλα, αφού θα είχαν καεί... Κι ο φόβος είναι προειδοποίηση για να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας την στιγμή που οι συνθήκες διαφέρουν απ΄τα συνηθισμένα...
Πόνος και φόβος κατα την γνώμη μου είναι απόλυτα χρήσιμα εργαλεία για να λειτουργεί το σώμα μέσα στον κόσμο της ύλης. Όμως εμείς συμμετέχουμε και σε άλλους κόσμους, άυλους.
Εκεί το υλικό σώμα δεν μπορεί να συμμετέχει. Εμείς γιατί να μεταφέρουμε τα εργαλεία του στους άλλους κόσμους που είναι άχρηστα?
Ο τρόπος που βιώνεις αυτό που ζεις είναι επώδυνος γιατί είναι μέσα από τον Νου. Ο Νούς δεν σταματάει στα όρια της ύλης. Συμμετέχει μαζί μας και σε άυλους κόσμους. Έχει όμως την "κακιά" συνήθεια να μεταφέρει - μπερδεύει τα του ενός στον άλλο... Δεν καταλαβαίνει ότι οι κωδικοί είναι διαφορετικοί... Πιστεύει ότι κάθε τι που επαναλαμβάνεται είναι το ίδιο. 'Ομως τίποτα δεν μπορεί να είναι ίδιο, μόνον όμοιο. Γιαυτό η ρουτίνα στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτη. Υπάρχει χάρη στον Νου.
Αν θες δοκίμασε. Ξέχνα όσα έμαθες μέχρι σήμερα και ζήσε αυτό που λειτουργεί μέσα σου χωρίς γιατί, χωρίς να ταξινομείς ότι αντιλαμβάνεσαι με αυτά που σου έμαθαν.. Πλησίασε με τρόπο "εξωπραγματικό". Δίχως χρόνο, πόνο, φόβο, τύψεις, ενοχές.. Ανακάλυψε αυτά που υπάρχουν στη δικιά τους νομοτέλεια, μέσα στον δικό τους τρόπο... Μη γεμίζεις το ποτήρι με τα γνωστά, μορφοποιώντας.. Άσε το ποτήρι άδειο, να γεμίσει μόνο του... Στην αρχή μπερδεύονται. Μετά ξεχωρίζουν. Αρκεί να αφήσεις τα τερτίπια του Νου στην άκρη...
Στην στεριά είναι σημαντικό το περπάτημα, αλλά στην θάλασσα άχρηστο... Κι αν από άγνοια προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο μέσα στο νερό το μόνο που θα γίνει είναι να περπατάμε στο βυθό...!
Και μάλιστα ζορισμένοι που δυσκολευόμαστε στο.. περπάτημα(!) αξίζει να αρνηθούμε την ομορφιά του θαλάσσιου κόσμου?
Φιλε μου ειναι λογικο να εχω αυτα τα συναισθηματα εκεινη τη στιγμη....οπως επισης και τα συναισθηματα που εχω για αυτη τη δυναμη....πιθανα υπαρχουν καποιοι σαν εμενα οι οποιοι δεν ηταν προετοιμασμενοι για αυτο το χαρισμα....και παιζει σημαντικο ρολο και ο χαρακτηρας του χρηστη....εσυ πιθανα να το αντιμετωπιζες αλλιως....ειναι ο φοβος του αγνωστου.....αλλα σε ευχαριστω για τη συμβουλη σου....θα προσπαθησω να τη θεσω σε λειτουργια....
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.