PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορία για μερικές πληροφορίες

Μιχάλης
03-02-08, 16:40
Σερφάροντας στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε μερικές πληροφορίες, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.arhaioplixia.org (http://www.arhaioplixia.org/). Τις πληροφορίες αυτές σας τις παραθέτω όπως ακριβώς δημοσιεύονται.

Ο σύνδεσμος είναι ο εξής http://www.arhaioplixia.org/arhaioplixia21.html#101 (http://www.arhaioplixia.org/arhaioplixia21.html#101) και το κεφάλαιο τιτλοφορείται Νεοπαγανιστικό ήθος και επιδιώξεις.

Εάν όλα αυτά είναι ακριβή φυσικά, θεωρεί κανείς ότι τιμούν κάποιον τέτοιες φράσεις, πολύ περισσότερο εκείνους που κόπτονται περί του αρχαίου πνεύματος και της αναβίωσής του; Παρακαλώ κάποιος που έχει πληροφόρηση να μας διαφωτίσει και ειλικρινά ελπίζω τα όσα διάβασα να μην είναι ακριβή...

skeptic
03-02-08, 17:07
Δυστηχώς είναι ακριβή, και υπάρχουν και χειρότερα.. Φυσικά και η άλλη πλευρά δεν μένει αμέτοχη στις προκλήσεις και προκαλεί και η ίδια.. τι το ψάχνεις φίλε Μιχαλή.. θρησκευτικός φανατισμός και διχασμός σπέρνεται σιγά-σιγά στην ελλάδα σπονσαρισμένος από ξένα κέντρα αποφάσεων.. πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε και χειρότερα στο μέλλον...και το μίσος των λόγων θα μετατραπεί σε μίσος έργων..

Μιχάλης
03-02-08, 17:16
Δυστυχώς είναι ακριβή, και υπάρχουν και χειρότερα.. Φυσικά και η άλλη πλευρά δεν μένει αμέτοχη στις προκλήσεις και προκαλεί και η ίδια.. τι το ψάχνεις φίλε Μιχαλή.. θρησκευτικός φανατισμός και διχασμός σπέρνεται σιγά-σιγά στην ελλάδα σπονσαρισμένος από ξένα κέντρα αποφάσεων.. πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε και χειρότερα στο μέλλον...και το μίσος των λόγων θα μετατραπεί σε μίσος έργων..

Φυσικά και δεν παραμένει αμέτοχη και φυσικά έχω πολλά ράμματα και για τη γούνα των χριστιανών κατ' όνομα. Αλλά επειδή είναι της μόδας φαίνεται στο φόρουμ να ασχολούμαστε με αυτά, δεν σημαίνει ότι θα κλείσουμε τα μάτια μας και στα μαργαριτάρια των άλλων. Καλό είναι να προβάλονται όλες οι πλευρές το ίδιο για να σχηματίσει γνώμη ο αναγνώστης και να ξεφύγει από τον οχετό της προπαγάνδας των δεν ξέρω και πως να τους ονομάσω, μιας και μια εμφανίζονται ως εθνικοί, μια δεν τους αρέσει να τους αποκαλώ νοσταλγούς. Τέλοσπάντων, ας αποκαλούνται όπως θέλουν κι αν δεν τους εκφράζουν τέτοιες θέσεις, ας κάνουν ένα ξεκαθάρισμα στους κόλπους τους. Μη ζητάνε το ίδιο μόνο από την Εκκλησία, δηλαδή...

Wizen
03-02-08, 17:26
Εγω δεν καταλαβαινω το προβλημα των Δωδεκαθειστων και
των χριστιανων, λες και δεν εχουμε σημαντικοτερα προβληματα.
Οποιος θελει να λατρευει των εβραικο θεο ας το κανει,
και οποιος θελει να λατρευει τους ελλ. θεους ας το κανει
επισης, υπαρχει η ιδια ελευθερια για ολους, και
ο καθενας μπορει να κανει και να λατρευει οτι θελει,
εφοσον δεν βλαπτει τον αλλον.

Εδω ειναι δυο παρα πολυ ενδιαφερουσες συζητησεις
που δειχνουν ξεκαθαρα πως και οι ελληνες και
οι χριστιανοι μπορουν να συζητουν πολιτισμενα
και νορμαλ, χωρις βρυσιμο η τιποτα αλλο,
και ετσι η συζητηση αυτη να φερνει πιο κοντα
την μια ομαδα στην αλλη.

http://video.google.de/videoplay?docid=4248715454345720815

http://video.google.de/videoplay?docid=-5976502935083311632

Εγω ασχολουμαι καλυτερα με προβληματα που
αφορουν τον πλανητη και την ανθρωποτητα
παρα γελοιες θεολογικες συζητησεις.

Ουιζεν

TOS
03-02-08, 22:22
δειχνουν ξεκαθαρα πως και οι ελληνες και
οι χριστιανοι μπορουν να συζητουν πολιτισμενα
και νορμαλ

Aυτό δεν το κατάλαβα. Οι χριστιανοί δεν είναι Ελληνες δηλαδή ;

Wizen
03-02-08, 22:25
Οχι δεν το εννουσα ετσι,
απλα βαριομουν να γραψω την
τερατοδησ-μεγαλη λεξη- Δωδεκαθειστες :D
Οσον αφορα το αν εισαι ελληνας,
ειναι λογικο να εισαι, αν οι γονεις
σου ειναι ελληνες...
Τωρα αν αξιωσε καποιον η μοιρα
να εχει ελληνες γονεις και να γεννηθει
εβραιος...τυχερος θα ειναι :D

Wizen

leo morpheus
03-02-08, 23:33
Αλλο ενα ακομα ανουσιο θεμα για να γεμιζουν οι σελιδες του foroum.Δηλαδη τι;Δεν φτανει ο χαμος που γινεται και η κοντρα χριστιανων-δωδεκαθειστων,θελουμε να πεσουν και αλλα μπινελικια;

Εχω αναφερει πολλες φορες,τα δωδεκαθειστικα σωματεια στην Ελλαδα ειναι για ΠΛΑΚΑ!Γι αυτο και βλεπεις τετοιες αποψεις.Γι αυτο και αντιδρω σε οτιδηποτε εχει τη λεξη σωματειο-συλλογος-οργανωση(σε αυτη τη χωρα παντα).Ενα ματσο γελοιοι που οχι μονο δεν σεβονται τους πατρωους Θεους αλλα και με τη δραση και τη σταση τους βγαινουν αυτοι και κατα συνεπεια αυτο που υποτιθεται οτι πρεσβευουν ακυρο.Ειδικα για τους απλους παρατηρητες που εχουν αγνοια για αυτα τα θεματα.
Ακουνε μετα ''δωδεκαθειστες'' και γελανε.Και εχουν και δικιο!

Ευχαριστημενος.Πιστευω λυθηκε η απορια σου.

Ας συζητησουμε για κοντρα βουδισμου-ανιμισμου!!! :p Φτανει πια!

agaliarep
04-02-08, 01:46
Πολύ κατατοπιστικό το κείμενο… δεν διάβασα μόνο το 101 αλλά απο το 97 μέχρι το 105 και νομίζω ότι είναι άξιο σχολιασμού. Αυτό που σίγουρα κρατώ πάνω απο όλα στο κείμενο είναι το «Τι εκπροσωπεί καθένας φαίνεται…» :p

Μιχάλης
04-02-08, 07:27
Αλλο ενα ακομα ανουσιο θεμα για να γεμιζουν οι σελιδες του foroum.Δηλαδη τι;Δεν φτανει ο χαμος που γινεται και η κοντρα χριστιανων-δωδεκαθειστων,θελουμε να πεσουν και αλλα μπινελικια;

Θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη. Δεν είναι καθόλου ανούσιο το θέμα που ξεκίνησα, απλά προσθέτει μερικά στοιχεία στην κόντρα που ενορχηστρώνεται εδώ μέσα εδώ και καιρό. Έτσι, για να έχει ο αναγνώστης μια σφαιρικότερη ενημέρωση και να μην μπερδεύεται με την προπαγάνδα που στήνουν ορισμένοι.

Τάκης Παπαδόπουλος
04-02-08, 07:48
Θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη. Δεν είναι καθόλου ανούσιο το θέμα που ξεκίνησα, απλά προσθέτει μερικά στοιχεία στην κόντρα που ενορχηστρώνεται εδώ μέσα εδώ και καιρό. Έτσι, για να έχει ο αναγνώστης μια σφαιρικότερη ενημέρωση και να μην μπερδεύεται με την προπαγάνδα που στήνουν ορισμένοι. Φίλε Μιχάλη, πρεσβεύω ότι οι θέσεις που προβάλλονται εδώ από μερικούς που αυτοχαρακτηρίζονται Εθνικοί, δεν συνάδουν με το τότε θρησκευτικό πνεύμα των προγόνων, οι οποίοι είχαν στην θρησκευτική τους συμπεριφορά μιά σχεδόν μοναδική πρωτοτυπία:

-Δεν εγνώριζαν τον θρησκευτικό φανατισμό - ήταν ΕΞΩ από την ίδια τους την φύση και αυτός ήταν και ο λόγος ( χιλιοειπωμένο ) που ποτέ δεν έγιναν θρησκευτικοί πόλεμοι από τους Έλληνες.

Ίσως - ίσως, αυτό να απετέλεσε και μέρος των αιτιών που επέτρεψαν, μαζί με την άσκηση απηνεστάτων διωγμών κατά των Εθνικών, την επικράτηση της νέας θρησκείας, που υποστήριζε τότε ( και φυσικά και μετέπειτα, με ισχυρότερους δεσμούς θρησκευτικής και πολιτικής εξουσίας ) τις πολιτικές βλέψεις των εκάστοτε καθαρμάτων, λαμόγιων της εξουσίας.

Σου λέει ο άλλος σε τελική ανάλυση, όντας μη φανατισμένος:

" ...¶ει στα Τάρταρα, θα διακινδυνεύσω την ζωή μου και την ζωή της οικογένειάς μου επειδή θα επιμένω στην κόντρα με τους παλαβούς τους Χριστιανούς; 'Ασ' τους να κάνουν ό,τι θέλουν..." μη δυνάμενος να διανοηθεί τι τον περίμενε έτσι κι αλλιώς...

Έ, το πρόσωπο που ΕΔΩ δείχνουν μερικοί, δεν έχει σχέση με την τότε θρησκευτική αντίληψη και αίσθηση...

Η δε φραστική συμπεριφορά (αν δεν αλλοιώνεται από την παράθεση αποσπασμάτων μόνο ) που απορρέει από το κείμενο, ανεξάρτητα από το ποιοί είναι οι υπεύθυνοι των γραπτών, είναι κατάπτυστη και απαράδεκτη, μισαλλόδοξη και εμπρηστική, όπως βέβαια και αμέτρητα άλλα κείμενα της altera pars που περιέχουν από ωραιοποίηση και προσπάθεια συγκάλυψης αμέτρητων εγκλημάτων, αισχρές ύβρεις κατά του Ελληνικού πνεύματος μέχρις και απίστευτες βλακείες, που ούτε μικρά παιδιά δεν θα τολμούσαν να εκφέρουν...

Το σκορ δηλαδή στο λίαν επιεικώς χαρακτηριζόμενο ως απαράδεκτο του τρόπου εκφοράς ιδεών ένθεν κακείθεν, είναι ισόπαλο, σημειώσατε "Χ"...

( Και να δεις πως θα κατηγορηθώ ότι προτρέπω τους Εθνικούς να εξαφανισθούν ή να το βουλώσουν.... Δεν γνωρίζουν μερικοί το "Μέτρον ¶ριστον"... )

Μιχάλης
04-02-08, 08:27
Φίλε Μιχάλη, πρεσβεύω ότι οι θέσεις που προβάλλονται εδώ από μερικούς που αυτοχαρακτηρίζονται Εθνικοί, δεν συνάδουν με το τότε θρησκευτικό πνεύμα των προγόνων, οι οποίοι είχαν στην θρησκευτική τους συμπεριφορά μιά σχεδόν μοναδική πρωτοτυπία:
-Δεν εγνώριζαν τον θρησκευτικό φανατισμό - ήταν ΕΞΩ από την ίδια τους την φύση και αυτός ήταν και ο λόγος ( χιλιοειπωμένο ) που ποτέ δεν έγιναν θρησκευτικοί πόλεμοι από τους Έλληνες.

Συμφωνώ με την τοποθέτησή σας. Ξέρετε, κάποτε δημοσίευσα μια αποστολή μου στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου ¶ργους, ενός από τους σημαντικότερους ναούς της αρχαιότητας. Η αντίδραση λοιπόν ενός από τους νοσταλγούς ήταν "μπα, πως το ΄παθες;" Με λίγα λόγια, επειδή δεν κρύβω το γεγονός ότι συμπαθώ το χριστιανισμό, όσο κι αν διαφωνώ μαζί του σε πάρα πολλά σημεία, του τύπου εκείνου του έκανε εντύπωση το αυτονόητο γεγονός, ότι αρέσκομαι στο να επισκέπτομαι και να σέβομαι τους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μου! Μάλιστα, λόγω των γενικότερων απόψεών μου, όταν πηγαίνω σε αρχαιοελληνικό ναό, έχω τον ίδιο σεβασμό που έχω και όταν πηγαίνω σε έναν χριστιανικό. Δηλαδή είμαι σοβαρός, δεν φωνασκώ, δεν τον λερώνω, δεν τον καταστρέφω. Μιλάμε για τόσο πορωμένες προσωπικότητες δηλαδη!
Οι τύποι αυτοί, κύριε Παπαδόπουλε, θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους πραγματικούς απογόνους των αρχαίων ελλήνων λες κι εγώ ας πούμε είμαι Μογγόλος και δεν είχα πρόγονο το Σωκράτη. Οι ίδιοι τύποι λυμαίνονται τα fora και ασκούν προπαγάνδα και προσυλιτισμό και, ειδικά εδώ μέσα, αν τολμήσει κανείς να τους πει ότι αυτά που ισχυρίζονται ή δεν είναι αληθινά ή δεν είναι ακριβή ή ότι στην τελική υπάρχει και μια διαφορετική άποψη, τότε σπεύδουν να μιλήσουν για χριστιανικό προσυλιτισμό. Κοινώς είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!
Οι τύποι αυτοί υποδαυλίζουν μίση, διχάζουν το λαό και παραπληροφορούν τον κόσμο αλλά κανείς δεν βγαίνει να τους μαζέψει. Ε, θα το κάνω εγώ λοιπόν, γιατί δεν ανέχομαι από κανέναν να με χαρακτηρίζει κρετίνο λόγω της πίστης μου, όπως διάβασα σε ένα κατάπτυστο κείμενο προ μηνών. ¶σε δεν που έχουν μαύρα μεσάνυχτα σχετικά με το πόσο δυσάρεστη κατάσταση είναι ο κρετινισμός. Όσο το να κατηγορείς κάποιον για την ηπατίτιδά του, τη στιγμή που δεν ξέρεις πως την απέκτησε.
Γνωρίζω πολλούς χρήστες εδώ μέσα, κύριε Παπαδόπουλε, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για προσυλητισμό και προπαγάνδα ενώ απλά έλεγαν την άποψή τους χωρίς να βρίζουν και να κατηγορούν κανέναν. Αλλά έπεσε επάνω τους ο συφερτός και οι άνθρωποι φυσικά δεν θα κάθονταν να ανέχονται τις βρισιές. Έφυγαν και δεν ξαναπάτησαν και όσοι οργίστηκαν και απάντησαν στο ίδιο ύφος, τότε το γνωστό σκυλολόι απαίτησε τη συντονιστική παρέμβαση, με σκοπό φυσικά να φιμωθούν. Και φιμώθηκαν. Αυτές είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι δήθεν υπέρμαχοι του διαφωτιστικού αρχαίου πνεύματος και αυτή η υποκρισία από εμένα δεν είναι πλέον ανεκτή.
Φυσικά με όλα αυτά δεν βγάζω τους χριστιανούς καθαρούς. Έχουν τις ευθύνες τους και τους έχω επιτεθεί εξίσου σφοδρά ουκ ολίγες φορές.

Και να δεις πως θα κατηγορηθώ ότι προτρέπω τους Εθνικούς να εξαφανισθούν ή να το βουλώσουν.... Δεν γνωρίζουν μερικοί το "Μέτρον ¶ριστον"... )

Να είστε σίγουρος για αυτό. Είναι γνωστή η τακτική τους και που να δείτε σε άλλους ιστοχώρους μάλιστα! Εδώ τουλάχιστον υπάρχει μια σχετικότατη ισορροπία, εξαιτίας των πολλών σοβαρών ανθρώπων που μπαίνουν εδώ και χάρη στις προσπάθειες όλων μας που είμαστε επιφορτισμένοι με τη λειτουργία του.

Τάκης Παπαδόπουλος
04-02-08, 08:53
Συμφωνώ με την τοποθέτησή σας. Ξέρετε, κάποτε δημοσίευσα μια αποστολή μου στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου ¶ργους, ... ...έκανε εντύπωση το αυτονόητο γεγονός, ότι αρέσκομαι στο να επισκέπτομαι και να σέβομαι τους[/b] αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μου! Μάλιστα, λόγω των γενικότερων απόψεών μου, όταν πηγαίνω σε αρχαιοελληνικό ναό, έχω τον ίδιο σεβασμό που έχω και όταν πηγαίνω σε έναν χριστιανικό. Δηλαδή είμαι σοβαρός, δεν φωνασκώ, δεν τον λερώνω, δεν τον καταστρέφω. ... ...Γνωρίζω πολλούς χρήστες εδώ μέσα, κύριε Παπαδόπουλε, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για προσυλητισμό και προπαγάνδα ενώ απλά έλεγαν την άποψή τους χωρίς να βρίζουν και να κατηγορούν κανέναν. Αλλά έπεσε επάνω τους ο συφερτός και οι άνθρωποι φυσικά δεν θα κάθονταν να ανέχονται τις βρισιές. Έφυγαν και δεν ξαναπάτησαν και όσοι οργίστηκαν και απάντησαν στο ίδιο ύφος, τότε το γνωστό σκυλολόι απαίτησε τη συντονιστική παρέμβαση, με σκοπό φυσικά να φιμωθούν. Και φιμώθηκαν.... ...Φυσικά με όλα αυτά δεν βγάζω τους χριστιανούς καθαρούς. Έχουν τις ευθύνες τους και τους έχω επιτεθεί εξίσου σφοδρά ουκ ολίγες φορές.

Η Θεότητα, το θείον, η Πανσυμπαντική Υπερδιάνοια, είναι ΜΙΑ, ανεξάρτητα από τα αποδιδόμενα σε αυτήν ονόματα ή από τον τρόπο λατρείας - ή, καλύτερα και ορθότερα, προσέγγισης, που επιχειρεί ο καθένας προς Αυτήν.
Ο φανατισμός ούτε λίγο ούτε πολύ δείχνει πνευματική καθυστέρηση και μόνον, ο δε Δογματισμός ακολουθείται από μη Γνώστες και ικανούς για λογικούς συνειρμούς.
Πίσω από πολλούς "Δογματισμούς" κρύβονται αλήθειες, που είναι κατά περίπτωση εύκολο ή δύσκολο να αποκαλυφθούν, εάν κατορθώσουμε δια της Λογικής να "πετάξουμε" τον Μύθο και να κρατήσουμε την ουσία.

Να είστε σίγουρος για αυτό. Είναι γνωστή η τακτική τους και που να δείτε σε άλλους ιστοχώρους μάλιστα! Εδώ τουλάχιστον υπάρχει μια σχετικότατη ισορροπία, εξαιτίας των πολλών σοβαρών ανθρώπων που μπαίνουν εδώ και χάρη στις προσπάθειες όλων μας που είμαστε επιφορτισμένοι με τη λειτουργία του.
Έχω δεχθεί απίστευτες ύβρεις για τις θέσεις μου, που κάθε άλλο σκοπεύουν παρά σε προσηλυτισμό ή προπαγάνδα.
Και ναι, το επίπεδο του παρόντος βήματος είναι καλύτερο, πολύ καλύτερο θα έλεγα από άλλα, μιά και είναι πόλος έλξης ανθρώπων όλων των Ιδεών, που όμως στοχάζονται...
Υπάρχουν βέβαια και τα σκουπίδια...

agaliarep
04-02-08, 11:42
Το μόνο που έχω να πω για άλλη μια φορά, είναι κάτι που έχω γράψει πριν από αρκετό καιρό στο μαντρί και το έχω αναδημοσιεύσει και εδώ σε άλλο θέμα, αλλά κάθε φορά που μου έρχεται στο μυαλό μοιάζει τόσο επίκαιρο… Λες και έπαθα στιγμιαία μια χημική ή θεϊκή δυσλειτουργία και αυτό που έχω μέσα στο κεφάλι μου άρχισε να δουλεύει… Εδώ με μερικές προσθήκες...

"Σαν απολιθώματα από το παρελθόν μοιάζουν με ανθρώπους, ζουν και περπατούν ανάμεσα μας. Προσπαθούν λέει να αναβιώσουν κάτι το οποίο φαντάζονται ότι υπήρξε κάποτε. Κάτι που ήταν πριν χιλιάδες χρόνια. Και αντί να προχωρήσουν μπροστά στην εξέλιξη, με βήματα της μούμιας ή των ζόμπι προσπαθούν να πείσουν ότι ξέρουν τον δρόμο προς την ανάταση της ψυχής του ανθρώπου.

Πρόκειται για ζόμπι που έχουν δημιουργηθεί αλλά και αναπαραχθεί σε μια λανθάνουσα αποτίμηση και αξιολόγηση του παρελθόντος. Και αντί να διδαχτούν από το παρελθόν, γυρνούν χωρίς λογική να το αναβιώσουν. Είναι όλοι αυτοί που δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν με την ζωή αλλά και την εξέλιξη των ειδών. Καλή ή κακή αυτή η εξέλιξη, είναι ένα βήμα προς μια κατεύθυνση. Η στασιμότητα που επιθυμούν δεν έχει καμία θέση στην ιστορία του ανθρώπου. Και πρόκειται για στασιμότητα αφού δεν επιζητούν ουσιαστικά να καλυτερεύσουν το πνεύμα, αλλά να ανακυριχθούν σε νέοι μεσσίες στην θέση του Μεσσία, {Εμείς θ' απαλείψουμε την αδικία εναντίον του ελληνικού λαού και των θεών του, έστω και αργά} ή θεοί στην θέση των Θεών. ¶λλο πράγμα η επιστροφή στις ρίζες και άλλο η επιστροφή στην κατάσταση του παρελθόντος. Η επιστροφή στις ρίζες που είναι άξια σημασίας και προσοχής είναι η κατανόηση των μυστικών, μυστικιστικών τελετών, αλλά και η σωστή κατανόηση της φιλοσοφίας για την ζωή, όχι η αναβίωση του τρόπου ζωής, αλλά της φιλοσοφίας της ζωής προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα.

Οι θεατρικού τύπου παιδομαζώξεις δεν έχουν καμία σχέση με την ιεροτελεστία και το θέατρο των μυστηρίων αλλά και της φιλοσοφίας του παρελθόντος. Δεν έχει σημασία πως βαπτίζεσαι ή πως αποκαλείς εσένα και τον περίγυρο σου αλλά το τι στα αλήθεια είσαι. Και όταν είσαι ζόμπι το μόνο που μπορείς να αναβιώσεις είναι πεθαμένα κινηματογραφικά σκετσάκια αυτού που φαντάζεσαι ότι μπορεί να ήταν η ουσία μέσα σε όλα όσα είπαν και έκαναν οι παλιότεροι. Και αντί να βασιστούμε πάνω στους παλιότερους και να κάνουμε κάτι για μας, απλά προσπαθούμε να τους μοιάσουμε ζώντας σε έναν άλλο κόσμο και άλλο πολιτισμό. Καλός ή κακός αυτός ο πολιτισμός είναι η εξέλιξη ή αν θέλετε η κατάντια εκείνου που κάποτε υπήρχε. Αλλά εκείνο υπήρξε όταν έπρεπε και όταν ήταν αλλιώς τα πράγματα. Το να γυρίζεις πίσω στις ρίζες δεν έχει καμία σχέση με το να μην αποδέχεσαι ποιανού εξέλιξη είσαι. Και προφανώς τα ζόμπι δεν είναι εξέλιξη εκείνου που θέλουν να μοιάσουν. Είναι η εξέλιξη της εξέλιξης αυτού. Υπάρχουν άνθρωποι που όταν φτάνουν σε μια ηλικία επιθυμούν να είναι όπως ήταν 20 χρόνων. Κάποιοι αλλάζουν τρόπο σκέψεις και ανανεώνονται, φρεσκάρονται και γεμίζουν ενέργεια και πάθος. Και κάποιοι άλλοι απλά παλιμπαιδίζουν. Αρχίζουν να συμπεριφέροντε όπως όταν ήταν 20 χάνοντας την ωριμότητα που έπρεπε να ήταν η «λογική» εξέλιξη τους. Πέφτοντας όχι απλά στα ίδια λάθη, αλλά σε χειρότερα τραβόντας προς την άβυσσο τους ανυποψίαστους.

Έτσι και τα ζόμπι παίζουν σε ένα θέατρο που δεν έχει τίποτα το αξιόλογο πέρα απο τις θεατρικές αναπαραστάσεις αυτού που νομίζουν ότι κατέχουν. Φυσικά για έκσταση ούτε λόγος μια και τα ζόμπι στο τσακίρ κέφι άντε να κάνουν μια γύρα γύρω από τον άξονα της άγνοιας τους. Έτσι έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε γεμίσει ζόμπι που με το αστείο περπάτημα τους προσπαθούν να πείσουν πρώτα τους εαυτούς τους και μετά άλλα υποψήφια θύματα ότι μπορούν και ξέρουν ποιο είναι το μυστικό για μια καλύτερη ζωή, βασισμένη πάνω στην φιλοσοφία του παρελθόντος, αποκομμένοι από την πραγματικότητα (καλή ή κακή). Δηλ. προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα στρατιά ανθρώπων που δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους για αυτό που δεν τους αρέσει και χώνουν το κεφάλι μέσα στην άμμο, σαν στρουθοκάμηλοι νομίζοντας ότι έτσι κάνουν κάτι.
Βέβαια μέσα σε αυτό τον πανικό υπάρχουν και οι λύκοι…
Όχι που δεν θα υπήρχαν…

Αυτοί είναι μια νέα ράτσα. Είναι τα λυκοζόμπι. Αυτά τα ζόμπι λέγονται έτσι γιατί πολύ απλά μπορεί να νιώθουν σαν ζόμπι αλλά συμπεριφέροντε σαν λύκοι ή το αντίθετο; Εκμεταλλεύονται την όλη κατάσταση όχι για κανέναν άλλο λόγο, πέρα από το προσωπικό τους κέρδος. Είναι εκείνα τα ζόμπι που ξέρουν ότι οδηγούνται σε λάθος δρόμο και απλά τον ακολουθούν ευελπιστώντας να κερδίσουν κάτι μέσα σε όλο αυτό τον χαμό που υποτίθεται ότι θέλουν να διαγράψουν και να αλλάξουν.

Αυτή είναι και η πιο επικίνδυνη ράτσα ζόμπι. Όχι μόνο γιατί παραπλανούν εσκεμμένα όλο και περισσότερους για προσωπικό τους όφελος αλλά είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για να το κερδίσουν. Από μαζικές παιδομαζώξεις θεατρικού περιεχομένου, μέχρι προσυλιτισμό από μέσα μαζικής ενημέρωσης και βασικά του net. Δημιουργούν ομάδες κρούσης, ομάδες γνωριμίας και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και κάνουν την δουλειά τους. Και το χειρότερο μπαίνουν σε ήδη υπάρχουσες ομάδες με το πρόσχημα ότι ενδιαφέρονται για τα ίδια πράγματα και με έναν απεχθή τρόπο κάνουν την επίθεση τους.
Δημιουργούν ένα δίκτυο επικοινωνίας κάτω από το δίκτυο επικοινωνίας των κοινοτήτων τους και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με κάθε δυνατό τρόπο ότι περάσει και ότι πετάξει πάνω από τα λεγόμενα τους.

Είναι σαν μια άλλη εκκλησία, άλλοι έχουν τον βαθμό του παπά, άλλοι του αρχιεπίσκοπου και άλλοι του πατριάρχη. Οικουμενικός δεν ξέρω εάν υπάρχει, αλλά όποιος και αν έχει ψηφιστεί νομίζει ότι είναι, μια και στους λύκους δεν υπάρχει αρχηγός. Πάνε όλοι μαζί με έναν κοινό σκοπό… το κυνήγι.
Είναι ένα τερατώδες σύστημα αντιλήψεων που έχουν ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ βάλει μέσα στα κεφάλια και πίσω από τις νοοτροπίες των νέων, εκείνοι που τους κατασκεύασαν και εξακολουθούν να τους κατασκευάζουν να είναι αυτό που είναι, μέσα από το σκοταδιστικό – παλαιολιθικό σύστημα και από το αποκτηνωτικό επίπεδο που υπηρετεί ο δήθεν «ανταγωνισμός»

Μιχάλης
04-02-08, 12:19
«Οιοσδήποτε Έλλην παρευρεθεί σε χριστιανικό εκμαυλιστήριο….Ένας εχθρός του Ελληνισμού και του αξίζει ο θάνατος.»

«Οφείλουν να την αντικαταστήσουν με την εξουσία των Θεών, κάνοντας χρήση κάθε μέσου.»

«Στο Έθνος δεν ανήκουν όσοι δεν πιστεύουν στην Ελληνική Θρησκεία»

Η πηγή είναι η ίδια με αυτή που ανέφερα στην αρχή. Ας ξεκαθαρίσουν λοιπόν οι αλληλοσπαρασσόμενες ομάδες των νοσταλγών για το ποιοί τελικά έχουν το copyright στον ελληνισμό και στο αρχαίο πνεύμα και μετά ας έρθουν εδώ μέσα να κάνουν την προπαγάνδα τους. Και ας μπει στον κόπο κάποιος να μας απαντήσει σχετικά με το περιλαμβάνει αυτό το "κάθε μέσο" που αναφέρουν.

leo morpheus
04-02-08, 15:42
«Οιοσδήποτε Έλλην παρευρεθεί σε χριστιανικό εκμαυλιστήριο….Ένας εχθρός του Ελληνισμού και του αξίζει ο θάνατος.»

«Οφείλουν να την αντικαταστήσουν με την εξουσία των Θεών, κάνοντας χρήση κάθε μέσου.»

Η πηγή είναι η ίδια με αυτή που ανέφερα στην αρχή. Ας ξεκαθαρίσουν λοιπόν οι αλληλοσπαρασσόμενες ομάδες των νοσταλγών για το ποιοί τελικά έχουν το copyright στον ελληνισμό και στο αρχαίο πνεύμα και μετά ας έρθουν εδώ μέσα να κάνουν την προπαγάνδα τους. Και ας μπει στον κόπο κάποιος να μας απαντήσει σχετικά με το περιλαμβάνει αυτό το "κάθε μέσο" που αναφέρουν.

Αυτες οι σιχαμενες αποψεις,σιγουρα δεν εκφραζουν ολους τους πιστους της αρχαιας ελληνικης θρησκειας.Ντρεπομαι για λογαριασμο οποιου το εγραψε.Ειναι χιλιομετρα μακρυα απο το αρχαιο κλασικο πνευμα,την αρχαια ελληνικη αγαπη για μορφωση,για πολεμο κατα του φανατισμου και την μεγαλη αρχαια αγκαλια που δεν φοβοταν να παρει κατι ξενο,να το αφομοιωσει και να το παει ενα βημα παραπερα.

Δεν ειμαι δωδεκαθειστης και φυσικα ουτε υπηρξα ποτε μελος σωματειων για λογους που ανεφερα στο προηγουμενο post μου.

Απλα χωρις καμια ειρωνια αναρωτιεμαι,ποιοι μπηκαν εδω μεσα και εκαναν προπαγανδα;Ηταν μελη δωδεκαθειστικων οργανωσεων;Ειλικρινα δεν ξερω και θα ηθελα να μαθω.

Συνεχιζω να πιστευω πως το θεμα αυτο θα φερει νεα θυελλα τσακωμων απο την οποια διακριτικα θα απεχω.

Wizen
04-02-08, 15:45

Αυτες ειναι οι γνωμες αρροστων ανθροπων,
που δεν εχουν καταλαβει τι διδασκουν
οι ελληνικοι θεοι και η ελληνικη θρησκεια.

Αυτα ειναι για εμεναν η Διδασκαλια της ελλ. Θρησκειας,
και οχι ο φανατισμος, το αιμα και ο εθνικισμος,
που μειωνουν την ελλ. θρησκεια.
Πραγματι ντρεπομαι να πω στον Κοσμο
οτι ειμαι παγανιστης, εξαιτιας
αυτων των ηλιθιων που διεστραβλωνουν
και παραχαραζουν την ελλ. θρησκεια

«Φιλοφρόνει πάσιν»
Δελφικό Παράγγελμα

«Φιλότητα αντί διαφοράς εθέλειν»
Ανδοκίδης

«Υπό των Θεών ηγαπήσθαι»
Δημοσθένης

«Στοργήν δε στοργή οπώπαμεν»
Εμπεδοκλής

«Η Αγάπη ενώνει τα πράγματα και τα κάνει ένα»
Εμπεδοκλής

« Να αγαπάτε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη φυλή η την θρησκεία στην οποία ανήκουν»
Επίκτητος

«Ο ανώτερος άνθρωπος, περισσότερο από κάθε τι, αφιερώνεται στη Σοφία και την Αγάπη. Το
πρώτο είναι θνητό αγαθό ενώ το δεύτερο είναι αθάνατο »
Επίκουρος

«Αγάπης δε ουδέν μείζον ούτε ίσον εστί»
Μένανδρος

«Χρω φιλανθρώπως και δικαίως τοις εντυγχάνουσι»
Πλούταρχος

«Όλους αγάπα»
Φωκυλίδης

«Μην αφαιρείτε τους βωμούς από τους ναούς και τη συμπόνοια από τις καρδιές σασ»

«Πρώτον μεν τίμα τους αθανάτους θεούς, ως είναι καθιερωμένον υπό της παραδόσεως, και σέβου
τον όρκον, έπειτα δε σέβου τους ενδόξους ήρωας και τους εν τω 'Αδη θεούς σέβου τα
νενομισμένα πράττων»

«Η Αγάπη που έχει κανείς για την πατρίδα του, προέρχεται από την Αγάπη που ένοιωσε για την
μητέρα του στην παιδική του ηλικία»
Πυθαγόρας

«Ακόμα κι αν σε βρίσουν η σε εξευτελίσουν ή σε χτυπήσουν, μη θυμώνεις»
Σωκράτης

Αυτες ειναι οι αξιες της ελλ. θρησκειας,
και οχι ο ρατσισμος.
Αν αυτο που διδασκουν αυτοι
οι ναζιστες ειναι παγανισμος,
τοτε ας ειμαι καλυτερα χριστιανος...
Αυτη την χιτλερικη θρησκεια
μπορουν να την κρατησουν για τον εαυτο τους.
Χαμενοι ανθρωποι ειναι που ψαχνουν ενα νοημα
στην ζωη τους, και το βρισκουν με το
να ειναι ρατσηστες.

Οι Δρουδες ελεγαν
"Πρωτα σκεψου, μετα μιλα, μετα πραξε"

Αυτοι ουτε με το σκεψιμο δεν αρχησαν...

Λυπαμαι, λυπαμαι ειλικρινα...

Wizen