PDA

Επιστροφή στο Forum : Η Ιστορία των Τζίνι (Γ. Αδαμόπουλος)


Solon Aimonas Eautou
03-02-08, 18:58
http://www.metafysiko.gr/texts/s34.jpg

Η Ιστορία των Τζίνι (Γ. Αδαμόπουλος)

Διαβάστε το άρθρο στο ------> http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=179

«Η απληστία είναι ένας χοντρός δαίμονας με μικρό στόμα και με οτιδήποτε και αν τραφεί, ποτέ δεν είναι αρκετό» έγραψε ο γνωστός Ολλανδός συγγραφέας και στοχαστής, Janwillem Van de Wetering. Πράγματι, από τις απαρχές κιόλας του ανθρώπινου πολιτισμού, η απληστία ήταν ίσως το πιο «δημοφιλές» από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Είναι στη φύση του ανθρώπου άλλωστε, να επιθυμεί πάντοτε αυτό που δεν έχει και τελικά να μην ικανοποιείται ποτέ.

Belthazor
03-02-08, 20:31
Δεν φαινετε ασχημο, ισως να το ελενξω..

schooligan
03-02-08, 21:41
Μύθος ή αλήθεια, η ιδέα ενός πλάσματος που μπορεί να ικανοποιεί κάθε μας επιθυμία πάντοτε γοήτευε τον άνθρωπο. Για αυτό και τα τζίνι του παραμυθιού έγιναν τόσο δημοφιλή στο χριστιανικό Δυτικό κόσμο. Στην Ανατολή όμως, τα τζίνι δεν είναι ένα απλό ον στις σελίδες ενός παιδικού βιβλίου. Είναι πλάσματα αρχαιότερα του ανθρώπου, δυνατότερα από μας και σίγουρα δεν περνούν όλο το χρόνο τους κλεισμένα σε μαγικά λυχνάρια.
Ποια να είναι η πραγματικότητα άραγε;

Φιλε Νικο πραγματικα ωραιο αρθρο. Δεν ηξερα οτι οντως τα πιστευουν αυτα. Παντα ειχα την εντυπωση οτι ολα αυτα ανηκαν στον κοσμο των παραμυθιων...καιρος λοιπον να το ψαξω και εγω λιγο το θεμα :)

Solon Aimonas Eautou
03-02-08, 23:06
Όντος πολύ ωραίο το άρθρο φίλε schooligan, αλλά τα εύσημα πάνε στον Γιώργο Αδαμόπουλο (μέλος του φόρουμ μας με το ψευδόνυμο Fox Mulder και συνεργάτης του περιοδικού mystery) για την πολύ καλή δουλειά που έκανε.

Ελπίζω σύντομα να δούμε και άλλες μελέτες του στην κοινότητα μας, όπως και περαιτέρω δραστηριοποίηση.

Κάθε ευχή για το μέλλον,
Νίκος.

schooligan
04-02-08, 00:00
Όντος πολύ ωραίο το άρθρο φίλε schooligan, αλλά τα εύσημα πάνε στον Γιώργο Αδαμόπουλο (μέλος του φόρουμ μας με το ψευδόνυμο Fox Mulder και συνεργάτης του περιοδικού mystery) για την πολύ καλή δουλειά που έκανε.

Οντως εχεις δικιο...δεν το προσεξα :(

Witch Shadow
04-02-08, 02:57
......τα εύσημα πάνε στον Γιώργο Αδαμόπουλο (μέλος του φόρουμ μας με το ψευδόνυμο Fox Mulder και συνεργάτης του περιοδικού mystery) για την πολύ καλή δουλειά που έκανε....

Συμφωνω απολυτα.....εξαιρετικη δουλεια...
Απ'οτι φαινεται αυτα που μου ελεγε η γιαγια μου για τα τζινι οτι ειναι πονηρα και ατιμα πλασματα μαλλον ειναι αληθεια....χιχιχι :D ....Ακομα μου ειχε πει οτι ειναι τοσο πονηρα που μπορουν να σε ξεγελασουν και να σου παρουν τη ψυχη με το τελος των ευχων σου τοσο ευκολα οσο το να πεις κυμινο...ακομα οτι δεν αιχμαλωτιζονται οπουδηποτε...μονο σε μπουκαλια τα οποια εχουν σκουρο χρωμα για να περιοριστουν οι δυναμεις τους και να μην μπορεσουν να δραπετευσουν....Αλλα οπως και να χει αν υπηρχαν πραγματικα (δεν εχω δει κανενα :D ) ο κοσμος 8α μπορουσε να ειναι καλυτερος...μαλλον.....

Και παλι ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟ :D

Fox_Mulder
04-02-08, 07:13
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια. :)

Φίλη Wıtch Shadow πολύ ενδιαφέροντα αυτά που έλεγε η γιαγιά σου. Μήπως έχει καταγωγή από Ανατολή ή κάτι τέτοιο; Ή στα έλεγε μετά την εξιστόρηση του Αλαντίν για να μην αρχίσεις να ψάχνεις τζίνι δεξιά-αριστερά; :)

Witch Shadow
04-02-08, 23:41
Το παραμυθι του Αλλαντιν ποτε δεν το συμπαθησα....το θεωρω τραγικο και ανουσιο παραμυθι....ειναι απο την Μικρα Ασια η καταγωγη της γιαγιας μου...και δεν υπαρχουν τετοια πλασματα οπως τα τζινι....