Επιστροφή στο Forum : ονειρο
Δημητρης. onisis1@hotmail
13-02-08, 14:02
μηπος γνωριζει καποιος τη σημενει αμα δεισ στον υπνο σου ιερεα να ψελνει?
Ότι θα σε πάνε τέσσερεις :-)
Πλάκα κάνω. Μην πιστεύεις στα όνειρα. Παιχνίδια του μυαλού είναι.
Witch Shadow
13-02-08, 15:26
Σημαινει οτι κατι δεν παει καλα στη ζωη σου και πρεπει να προσεξεις παρα πολυ. Αφου ομως τον ειδες να ψελνει αυτο ειναι σημαδι οτι ολα καλα θα πανε.... :D
schooligan
13-02-08, 19:50
Φιλε μου, θα ηταν αρκετα χρησημο να περιγραψεις τον ιερεα καθως και ολη την σκηνη.
Tranceaddict23
13-02-08, 22:23
Καλησπερα φιλε Δημητρη.Δεν νομιζω να σημαινει κατι το ονειρο σου. Τα ονειρα δεν εχουν συγκεκριμενους συμβολισμους ασχετα με το τι πιστευει η ψυχαναλυτικη θεωρια. Το καθετι που βλεπουμε στα ονειρα ειναι κατι εντελως υποκειμενικο,αναλογα με το πως το βλεπουμε, τι αποψη εχουμε για αυτο που βλεπουμε και πως μας επηρεαζει. Ενας ιερεας που ψελνει, για μενα, σημαινει κατι πολυ διαφορετικο απο αυτο που σημαινει για σενα, επειδη δεν εχουμε την ιδια αντιληψη για την εννοια "ιερεας".
Μερικες φορες διερωτουμαι (και αυτο θα μπορουσαμε να το κανουμε και σαν πειραμα),κατα ποσον τα ατομα που δεν ασχολουνται με φαινομενα "μεταφυσικα" και αποκρυφισμο βλεπουν με την ιδια συχνοτητα και το ιδιο εντονα ονειρα "παραξενα", με θρησκευτικα συμβολα, κλπ. Για μενα ειναι απολυτα φυσικο καποιος που "ζαλιζει" τον νου του ολη μερα με ολα αυτα τη νυχτα να βλεπει ...παρομοια. Ετσι για μενα ειναι πολυ πιο αξιοπιστη μια μαρτυρια απο καποιον που ποτε του δεν εχει αναρωτηθει ή ασχοληθει με ολα αυτα και εχει βιωσει μια "μεταφυσικη" εμπειρια ή ενα ονειρο.
14-02-08, 11:38
Φιλε μου, θα ηταν αρκετα χρησημο να περιγραψεις τον ιερεα καθως και ολη την σκηνη.
Ειδα οτι ειχα σκοτωσει(οπως κ την ορθογραφια) 6 ατομα κ ηταν θαμενα σε ενα ταφο,ειχε σπασει κατω δεξια κ εβαλα μεσα ενα θυμιατο κ γυριζοντας το κεφαλι μου ειδα τον ιερεα να λεει ενα ψαλμο του τυπου οτι ηταν πολυ κακο που εσπασε ο ταφος πριν τα τρια(3) χρονια.Δηλ αν καταλαβα καλα σαν εξορκισμως.
PaleEnchantress
15-02-08, 20:42
Σημαινει κακη ενεργεια απο ατομα γυρω σου.και ατυχια.
εκτος και αν ο παπας φορουσε ασπρα αμφια.σε αυτη την περιπτωση να περιμενεις επιτυχια σε κατι που ποθεις.(ποπο σαν ονειροκριτης γραφω) :rolleyes:
απο εκει και περα σε σχεση με τα παραπανω για να ειμαι ειλικρινης εγω πιστευω στα ονειρα.ως προβολη των φοβων.των ανισυχιων και της χαρας μας ακομη.
πιστευω στα προφητικα ονειρα οχι σαν ξεκαρφωτο προπομπο του μελλοντος αλλα σαν προβολη των προαισθηματων μας.
και πιστευω γιατι ζω με αυτα τα ονειρα.
και αποδειδεγμενα ουτε τρελη ειμαι ουτε φαντασιοπληκτη.
και ζω με ατομα σαν εμενα.
τουλαχιστον τα χειριζομαστε προς οφελος μας οσο αυτο γινεται.
απλα δεν τα αφηνουμε να μας καταβαλλουν και να μας τρομαζουν.
τους δινετε τοση σημασια οση μπορει να μας βοηθησει.
συγνωμη για την ορθογραφια αλλα η δυσλεξια ποτε δεν με εγκατελειψε.
see my dreams of violence coming true.
Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει πως ο κυριότερος λόγος των ονείρων και ειδικά των κακων, είναι επειδή το σώμα μας εκπέμπει SOS κατά κάποιον τρόπο. Για παράδειγμα, πολλές κοπέλες κατα την περίοδο και ειδικά όταν πονάνε πολύ, βλέπουν τρομερούς εφιάλτες. Επίσης όταν η κατουριόμαστε την ώρα του ύπνου παρατηρήστε ότι μας ξυπνάει ένα πολύ κακό όνειρο. Άρα τα όνειρα είναι καθαρά δημιουργημα του εγκεφάλου.
Witch Shadow
16-02-08, 01:25
Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει πως ο κυριότερος λόγος των ονείρων και ειδικά των κακων, είναι επειδή το σώμα μας εκπέμπει SOS κατά κάποιον τρόπο. Για παράδειγμα, πολλές κοπέλες κατα την περίοδο και ειδικά όταν πονάνε πολύ, βλέπουν τρομερούς εφιάλτες. Επίσης όταν η κατουριόμαστε την ώρα του ύπνου παρατηρήστε ότι μας ξυπνάει ένα πολύ κακό όνειρο. Άρα τα όνειρα είναι καθαρά δημιουργημα του εγκεφάλου.
Επετρεψε μου να διαφωνησω στο τελευταιο που ειπες.....Δεν ειναι απλα δημιουργιες του εγκεφαλου....υπαρχουν 12 ειδη ονειρων και οι εφιαλτες ειναι ενα....τα πιο πολλα ειδη εχουν να κανουν με το υπερφυσικο.....αυτα που λες βεβαια μπορει να ειναι και ετσι....δεν ειμαι γυναικα για να ξερω....
Tranceaddict23
16-02-08, 01:44
Γεια σας. Το θεμα ονειρα ειναι αρκετα πολυπλοκο. Κατ'αρχην ειναι αποδεχτο απο τους επιστημονες οτι τα ονειρα εξυπηρετουν νευρολογικες επεξεργασιες και διαφορες διεργασιες της μνημης. Πιστευεται οτι αν δεν βλεπαμε ονειρα θα ειχαμε κενα μνημης. Επισης νομιζω οτι ειναι λανθασμενο να πιστευουμε οτι τα ονειρα συμβολιζουν κατι το συγκεκριμενο..πχ ο freud πιστευε οτι οποιαδηποτε μακρουλλα αντικειμενα υπαρχουν στο ονειρο μας ή αν δουμε σπηλιες ή πηγαδια,ειναι ολα συμβολα των γεννητικων οργανων! Υπαρχουν πολλα συμβολα σε διαφορους ονειροκριτες πχ αν δεις οτι παντρευεσαι σημαινει οτι κατι κακο θα συμβει ή αν δεις ασπρο αλογο συμβολιζει τη ζωη κλπ..Διερωτουμαι ολα αυτα που στηριζονται..Ο υπνος ειναι καθαρα μια διαδικασια στην οποια ο εγκεφαλος ειναι ενεργος περισσοτερο κι απο οτι οταν βλεπουμε τηλεοραση. Πολλες φορες εξωτερικα ερεθισματα επηρεαζουν αμεσα τα ονειρα μας. Μου εχει τυχει πολλες φορες πχ επειδη κρυωνω να βλεπω ονειρο οτι βρισκομαι σε χιονι ή αν εχω πεινασει να βλεπω ονειρο οτι τρωω :p Περα ομως απο τις νευρολογικες θεωριες που εν μερει εξηγουν τα ονειρα κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει την κατηγορια των προφητικων ονειρων..
Τα ονειρα πραγματι εξωτερικευουν τις φοβιες μας και τα παθη μας ακομα και για πραγματα τα οποια ειναι καθαρα απωθημενα. Την ωρα που κοιμομαστε ολοι οι μηχανισμοι αμυνας που μας προφυλασσουν απο το αγχος "κοιμουνται" ετσι το μονο που μενει ειναι η..αληθεια για το τι πραγματικα συμβαινει μεσα μας.
Οπως και να χει, αλλο ειναι να λεμε οτι τα ονειρα σημαινουν κατι και αλλο να λεμε οτι οποιδηποτε αντικειμενο δουμε εχει καποιο συγκεκριμενο συμβολισμο.
PaleEnchantress
16-02-08, 03:12
Χμμμ...εγω κοπελα ειμαι και δεν μπορω να πω οτι εχω τρομερους εφιαλτες μονο οταν εχω περιοδο η κατουριεμαι...
ναι ισως αμα πειναω δω φαι :p (οπως και καθετι που μπορει να ειναι εμμονη ιδεα).
απο εκει και περα συμφωνω με τον witch shadow.
και δεν νομιζω να μπορει να με πεισει καποιος οτι ονειρα που βλεπω εδω και τοσα χρονια και μετα απο λιγο παιρνουν σαρκα και οστα στην πραγματικοτητα ειναι αποτελεσμα πιεσης στην κυστη μου και σιγουρα δεν ειναι απλως δημιουργημα του εγκεφαλου μου.
δεν διαβαζω ονεικριτες αλλα εχω τα ματια μου ανοιχτα και μια καλη μνημη.πχ ξερω πια οτι συγκεκριμενες εικονες αντιστοιχουν σε συγκεκριμενα γεγονοτα και κυριως βασιζομαι στην αισθηση τρομου που αφεινει καθε ονειρο γιατι αυτη θα επικρατισει και οταν συμβει οτι ειναι να συμβει(αυτο δεν ειναι μοιρολατρικο καθε αλλο). ;)
See my dreams of violence coming true.
τι μερα το ειδες κ ποως ηταν ολο το ονειρο;
05-03-08, 21:12
Σαββατο βραδυ.....
Μην είσαι τόσο σίγουρος γιατί εγώ είτε δω καλό είτε άσχημο όνειρο τις περισσότερες φορές μου βγαίνουν και αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε μένα αλλά και στον οικογενειακό μου κύκλο και στον φιλικό μου ...
Witch Shadow
18-03-08, 01:43
Δεν εχουν να κανουν με παιχνιδια του μυαλου. Αν ισχυει αυτο που λες τοτε πως στους περισσοτερους βγαινουν? Τυχαιο ειναι την πρωτη φορα, συμπτωση τη δευτερη, τη τριτη κατι συμβαινει. Τα ονειρα βοηθουν παρα πολυ αν ξερεις να διακρινεις την κατηγορια στην οποια ανηκει το καθενα. Δαιμονια, Θεραπευτικα, Εφιαλτες,Προφητικα, Τηλεπαθητικα κ.α. Και ειναι ακομα πιο ευκολο αν ξερεις να ερμηνευεις τους συμβολισμους που σου παρουσιαζουν.
open ocean
15-04-08, 19:00
πραγματικα πολυ παραξενο ονειρο...δεν μπορω να σου πω κατι πανω σε αυτο που ειδες απλα ολα τα ονειρα δεν σημαινουν απαραιτητα και κατι. :)
Witch Shadow
15-04-08, 19:40
Ειδα οτι ειχα σκοτωσει(οπως κ την ορθογραφια) 6 ατομα κ ηταν θαμενα σε ενα ταφο,ειχε σπασει κατω δεξια κ εβαλα μεσα ενα θυμιατο κ γυριζοντας το κεφαλι μου ειδα τον ιερεα να λεει ενα ψαλμο του τυπου οτι ηταν πολυ κακο που εσπασε ο ταφος πριν τα τρια(3) χρονια.Δηλ αν καταλαβα καλα σαν εξορκισμως.
Λοιπον λοιπον, εχουμε και λεμε:
Οι φονοι που αναφερεις εχουν να κανουν με τους ενδωτερους φοβους σου τους οποιους θα καταφερεις να ξεπερασεις. Τωρα ο αριθμος 6 (τα ατομα που σκοτωσες) ειναι η μεγαλη και διαρκη επιθυμια σου να αντιμετωπισεις ή να νικησεις τον ανταγωνιστη σου και να στεφθεις νικητης. Κατι που γινεται υποθετικα φανερο και στην πραγματικοτητα. Δε σου αρεσει να σε νικανε. Πιθανα το θεωρεις αδυναμια και στο καπακι σκεφτεσαι την εκδικηση. Το θυμιασμα ειναι συμαδι οτι εχεις αναγκη απο εναν δυνατο ανθρωπο να σε προστατευσει αλλα και να σε βγαλει απο τη δυσκολη θεση. Ο ταφος ειναι σιγουρα σημαδι οτι θα τα καταφερεις να ξεπερασεις τα εμποδια και τα προβληματα σου αλλα για καποιο λογο δεν εχεις πιστη στον εαυτο σου οτι θα τα καταφερεις (σπασιμο στο ταφο). Αυτα τα ολιγα.... :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.