Επιστροφή στο Forum : Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ
xontro_mpizeli
20-02-08, 20:34
Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ
Μία από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ μου !
http://www.iwatchstuff.com/2007/07/27/sweeney-todd-poster.jpg
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να την δείτε!
Η ταινία είναι μιούζικαλ και σκηνοθετεί ο Τιμ Μπάρτον!
http://www.hfxnews.ca/photos/TheDailyNews/stories/HFX-Movies-Todd700.jpg
Περιμένω τα σχόλιά σας!
Υ.Γ: Ήταν η πρώτη φορά που είδα μιούζικαλ και οφείλω να ομολογήσω ότι μου άρεσε πολύ! :)
Τι να σου πω φίλε μου... εγω έφυγα στην μέση.. ούτε σε dvd δεν θα την έβλεπα...
leo morpheus
20-02-08, 23:05
Kαταπληκτικη σκηνοθεσια,απολαυστικος οπως παντα ο Johnny Depp,γοτθικη ατμοσφαιρα,καλη μουσικη αλλα...δεν θελω να την ξαναδω!!!
Με κουρασε οσο δεν παει γιατι απλα δεν μ αρεσουν τα μιουζικαλ!!Με εριξε και ψυχολογικα! :p
Αλλα γενικοτερα προκειται για μια αξιολογη προσπαθεια απο πλευρας Τιμ Μπαρτον και καλο ειναι να τη δειτε.
xontro_mpizeli
21-02-08, 10:17
Τι να σου πω φίλε μου... εγω έφυγα στην μέση.. ούτε σε dvd δεν θα την έβλεπα...
χεχε :D
Γιατί βρε Απέριττε;
Και εγώ στην αρχή βασικά μόλις άρχισε κάτι τέτοιο σκέφτηκα αλλά γρήγορα με καθήλωσε και άφησα να με συνεπάρει! Αλλιώς, μάλλον και εγώ κάτι τέτοιο θα είχα κάνει!
Την ευχαριστήθηκα πολύ πάντως και την ξαναβλέπω, leo morpheus, σίγουρα! :)
Και εμένα παιδιά, μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ. Φυσικά δεν θα κρύψω οτι στην μισή ταινία γελούσα... Άσχετο. Ξέρεται πότε μπορεί να βγεί του soundtrack?
Πραγματικά μία από τις καλύτερες ταινίες του Tim Burton... Η συνεχής συνεργασία του με τον Johnny Depp και την σύντροφο του, Helena Bonham Carter αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά θαυματουργή! Ήταν σίγουρα δύο ώρες απόλυτης χαλάρωσης και ευχαρίστησης αλλά βέβαια αυτό το λέω εγώ σαν φανατική του συγκεκριμένου σκηνοθέτη και συγγραφέα!!!! Κατ' εμέ είναι must see... :)
schooligan
21-02-08, 21:46
προσωπικα μου αρεσε αρκετα. Ειναι απο τα λιγα μιουζικαλ που μου εχουν αρεσει.
μέτρια.ίσως να με επηρέασε το ότι ήταν μιούζικαλ...μου προκαλούν μια αλλεργία :p
Μου άρεσε αρκετά η ταινία, αν και τα τραγούδια της με κούρασαν κάπως. Οι ερμηνείες των ηθοποιών καθώς και η gothic απεικόνιση του βικτωριανού Λονδίνου είναι κατ'εμέ τα δυνατά στοιχεία της ταινίας.
Μόνη μου ένσταση είναι η αίσθηση πως η ταινία περιείζε υπερβολικά πολλά 'τυπικά' στοιχεία από το σκηνοθετικό στυλ του Burton, και φοβάμαι πως ήταν μια ταινία-μανιέρα, με όλα τα στοιχεία του Burton σε παράθεση, για εμπορικούς λόγους. Επιδοκιμάζω ωστόσο τον πειραματισμό του στο είδος του μιούζικαλ.
Προβλέπω σύντομα να ανεβαίνει στο Broadway :)
Κατά τη ταπεινή μου γνώμη πρόκειται για τη καλύτερη ταινία του Tim Burton. Αν και μιούζικαλ που είτε και εγώ τα πάω ιδιαίτερα η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ από την αρχή ως το τέλος. Είχε όλα τα στοιχεία που λατρεύω στον Tim Burton, μια εξαιρετική gothic ατμόσφαιρα, μαύρο χιούμορ και ήταν υπέροχα στυλιζαρισμένη.
Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν εξαιρετικές και όλοι ήταν ένας και ένας!
Σίγουρα θα την ξαναδώ πολλές φορές ακόμα.
Προσωπικά δε με χάλασε που είχε στοιχεία του Tim Burton γιατί μου αρέσουν οι σκηνοθέτες που έχουν ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα και μου αρέσει να ανακαλύπτω μικρά στοιχεία και αναφορές στις προηγούμενές τους ταινίες. Στη περίπτωσα του Burton παρόλο που κάποια πράγματα έμειναν ίδια, θεωρώ ότι σκηνοθετικά πήγε ένα βήμα μπροστά. Και όπως χαρακτηριστικά είπα σε έναν φίλου μου μετά το τέλος της προβολής της ταινίας: "Ο άνθρωπος ξεπέρασε τον εαυτό του." :D
Δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα με την ταινία παρόλα αυτά νομίζω ότι έχει πολύ ενδιαφέρον για όποιον την έχει δει να μάθει για τον Sweeney Todd όχι μέσα από την ταινία αλλά μέσα από ένα πολύ καλό blog που γράφει για την πραγματική ιστορία του τελικά υπαρκτού Sweeney Todd…
Είναι ένα, ακόμα, πολύ καλό άρθρο που χωρίζεται σε 4 μέρη, αρκεί να τα διαβάσετε με την σειρά... αναζητήστε τα γιατί μπορεί να μπερδευτείτε με το ιστολόγιο.
Το ιστολόγιο είναι το "Έγκλημα και Τιμωρία (http://eglima.wordpress.com/2008/05/13/sweeney_todd_1/)"
Καλή ανάγνωση...
Να σημειωσω οτι ο Μπαρτον εχει φτιαξει και την ταινια <<Η Νεκρη Νυφη>> για οσους την εχουν δει(και εκει συμμετεχει ο Ντεπ, ομως η ταινια ειναι σε σινεματικς και η συνεισφορα του ειναι μονο στον ηχο)
Τέλεια!!! Τζόνι και Ελένα γι' άλλη μια φορά απίστευτοι! Απλά τέλεια!!!!
προσπυπογράφω: ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ κινηματογραφικά μιούζικαλ στην ιστορία του σινεμά (μαζί με J.C. SUPERSTAR, PHANTOM OF THE OPERA, MAGIC FLUTE).
Αλησμόνητες σκηνές και χαρακτήρες.
Έξοχα τραγούδια. Με κορυφαίο (το σιγοτραγουδάω συχνά...:D) το ανεπανάληπτο "These are my friends" :o
10!!!!!
SherlockHolmes
16-04-12, 20:03
Μια απο τις καλυτερες ταινιες του Tim Burton! :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.