PDA

Επιστροφή στο Forum : Πότε Είμαστε Στο Τέλος – το 2011 ή το 2012;

mind-in-peace
23-02-08, 02:34
Πότε Είμαστε Στο Τέλος – το 2011 ή το 2012;

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Αυτό το σκεπτικό καλύφθηκε από τόσους πολλούς ερευνητές, επιστήμονες, ανθρωπολόγους και ανθρώπους από όλο τον κόσμο που δεν έχουν ιδέα για το 2011 ή το 2012, παρ’όλα αυτά όλοι αναγνωρίζουν ότι οι άνθρωποι και η συνείδησή τους αλλάζει. Υπάρχει μια πλανητική, συγχρονιστική και ισχυρή μεταλλαγή που σαρώνει μέσω των ανθρώπων και ανοίγονται στις πιθανότητες της αλλαγής, σε μεγαλύτερους, πιο σαφής, γρηγορότερους δρόμους από κάθε άλλη φορά πριν. Οι Εργάτες του Φωτός βγαίνουν στην επιφάνεια. Οι άνθρωποι της δύναμης δεν κρύβονται πια στις σκιές. Η Φύση αλλάζει, έτσι και εμείς.

ØΤο σημαντικό κουμπί είναι η ‘ενωτικότητα’:
>Τα τέσσερα μέρη φτιάχνουν το όλο,
>Τα τέσσερα πρόσωπα του ανθρώπου σαν μοναδικά είδη, (κόκκινο, άσπρο, μαύρο και κίτρινο)
>Τέσσερις τύποι ανθρώπων σαν προσωπικότητες (νέος, γέρος, γυναίκα και άντρας)
>Τέσσερις δυνάμεις κάνοντας την μια (ηλεκτρομαγνητική, μαγνητική, δυνατές και αδύναμες πυρηνικές δυνάμεις),
>Τέσσερις κατευθύνσεις που κάνουν το κέντρο (ανατολή, δύση, βοράς και νότος)

Οι διαφωνίες μεταξύ 2012 και 2011.
Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι όλοι έχουν εμπιστευτικό ενδιαφέρον για τη δουλειά τους και θέλουν να κρατήσουν και να προωθήσουν τη θέση και αυθεντία τους. Σε κανένα δεν του αρέσει να του λένε ότι είναι λάθος και ότι όλη η δουλειά που έκαναν ήταν μια εικασία.
Πολλοί άνθρωποι μιλάνε τώρα για το ημερολόγιο των Μάγιας το τέλος των εποχών του κόσμου και αναρωτιούνται τι θα φέρει το τέλος του πέμπτου (του τρέχοντος κόσμου), και αφού η ημερομηνία της Μακρύς Μέτρησης τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, η οποία συμπίπτει με πολλά άλλα προφητευμένα αστρονομικά (το χειμερινό ηλιοστάσιο η ευθυγράμμιση του ήλιου με τον Γαλαξιακό Ισημερινό) και επιστημονικά φαινόμενα είναι εύκολο να κοιτάμε τους άλλους αρχαίους πολιτισμούς με την ανησυχία τους για την κίνηση των αστέρων και να συμπεράνουμε ότι οι Μάγιας ήταν του ίδιου είδους σκέψης.
Αυτό είναι αλήθεια ότι ήταν μεγάλοι αστρονόμοι και τα αστέρια είχαν σημασία με μεγάλη σπουδαιότητα.
Δεν άφησαν, όμως, να είναι όλα και να τελειώσουν όλα από τα πάντα.
Οι λεπτομέρειες της Γαλαξιακής Ευθυγράμμισης:
Θα πρέπει να πείτε ‘του ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ) ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ του ΗΛΙΟΥ συμμαχεί με τον γαλαξιακό ισημερινό το 2012’ – Είναι σημαντικό να ειδικεύσουμε τον ειδικό ήλιο όπως ο ήλιος περνά από τον γαλαξιακό ισημερινό σε κάθε εποχή της κάθε περιόδου της προπόρευσης. Ο Γαλαξίας είναι αρκετά πλατύς αλλά έχει μια σχετικά ακριβής μέση γραμμή.
Αστρονόμοι της Δύσης (Ναυτικό των ΕΠΑ) υπολόγισαν το ακριβές κέντρο του Ήλιου ευθυγραμμίστηκε το 1998, το οποίο είναι αλήθεια σύμφωνα με τη ποιο αποδεδειγμένη πληροφόρηση. Αλλά ο ήλιος είναι μισό βαθμό πλατύτερος και έτσι είναι αλήθεια να πούμε το Ηλιοστάσιο του Ήλιου τον Δεκέμβρη θα είναι σε ευθυγράμμιση με τον γαλαξιακό ισημερινό το 2012.
Λόγω του βαθμού πλάτους του Ήλιου θα του πάρει 26 χρόνια για το πέρασμα (το προχώρημα ανάμεσα) τον Ισημερινό και αν το 1998 ήταν το σημείο στη μέση, υπάρχει τότε το περιθώριο από το 1980 ως το 2016.
Ένα λάθος τεσάρων ετών από προχωρημένη μέτρηση που έγινε πριν από 2000 χρόνια θεωρείται μηδαμινό από τους ερευνητές του 2012.
Αυτό θέλει να πει ότι είναι τα νοήματα πίσω από κάθε συμβολισμό που έχουν σημασία, όχι ο εστιασμός στις ημερομηνίες, και αυτά τα σύμβολα υπάρχουν σε όλους τους πολιτισμούς και όχι μόνο στους Μάγιας, είναι ότι οι περισσότεροι από τους άλλους πολιτισμούς δεν είχαν (ή ίσως δεν έκαναν) τόσο μεγάλη αστροσκόπηση και υπολογισμούς, αλλά οι καταγραφές τους για πνευματική ανύψωση υπάρχουν πάντα.
Σε τι αναφέρεται ο Χριστιανισμός στο σύνολό του; – Αρμαγεδώνας, αγαλλίασις, απαλλαγή, επιστροφή του Χριστού και ανύψωση στον ουρανό.

Fox_Mulder
23-02-08, 04:11
αφού η ημερομηνία της Μακρύς Μέτρησης τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012

Κανένα ημερολόγιο των Μάγιας δεν τελείώνει το 2012. Η πεποίθηση αυτή είναι ένας new age μύθος που διαδόθηκε ιδιαίτερα με τον Νταίνικεν. Ένας "κύκλος" του ημερολογίου τελειώνει, όπως και αρκετοί άλλοι πριν από αυτόν. Για παράδειγμα, ο προηγούμενος κύκλος από αυτόν που διανύουμε τώρα τελείωσε στις 18/9/1618. Με μια απλή αναζήτηση μπορεί να δει κανείς ότι τίποτα δε συνέβη τότε. Γιατί να συμβεί κάτι τώρα;

Άλλωστε έχουν βρεθεί και κάποιες επιγραφές των Μάγιας που δείχνουν και μεταγενέστερες ημερομηνίες... Υπάρχει επιγραφή με ημερομηνία 21/10/4772, δηλαδή 2500 χρόνια στο μέλλον. Με άλλα λόγια, οι Μάγιας ποτέ δεν πίστεψαν ότι ο κόσμος θα τελειώσει το 2012. :)

Τελοσπάντων, δε μπορώ να καταλάβω την εμμονή μας με το θέμα. Ότι είναι να γίνει θα γίνει. Με τον Μεσσιανισμό και την καταστροφολογία δε βγαίνει τίποτα. Και το 1999 τα ίδια λέγαμε , και το 2000 τα ίδια, και το 2004 δε θα γίνουν Ολυμπιακοί λέγαμε. Τίποτα από όλα αυτά δε συνέβη. Θα φτάσουμε το 2012, δε θα γίνει τίποτα και μετά θα βγει στο φως μια άλλη ημερομηνία... Τώρα το γιατί, είναι καθαρά κοινωνικό θέμα και όχι μεταφυσικό ή αποκρυφιστικό.

Θα το πω για άλλη μια φορά... Οι αλλαγές θέλουν αγώνες και όχι προφητείες. Ας αφήσουμε καλύτερα τους Εψιλον, Ζ, Η. Θ και τον οποιονδήποτε "Σωτήρα" και να κοιτάξουμε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε. Με το να βασιζόμαστε σε απο μηχανής θεούς και να επαναπαυόμαστε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ΙΣΩΣ παίζουμε το παιχνίδι κάποιων που μας θέλουν έτσι άβουλους και παθητικούς...

Τάκης Παπαδόπουλος
23-02-08, 04:40
... Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
...Δηλαδή; Τι θέλει να πει ο ποιητής;

...Αυτό το σκεπτικό ( ποιό σκεπτικό; ) καλύφθηκε από τόσους πολλούς ερευνητές, επιστήμονες, ανθρωπολόγους και ανθρώπους από όλο τον κόσμο που δεν έχουν ιδέα για το 2011 ή το 2012, ( Ποιός έχει ιδέα; ) παρ’όλα αυτά όλοι αναγνωρίζουν ότι οι άνθρωποι και η συνείδησή τους αλλάζει. ( αλλάζει η συνείδηση; Δηλαδή; )
Υπάρχει μια πλανητική, συγχρονιστική και ισχυρή μεταλλαγή που σαρώνει μέσω των ανθρώπων και ανοίγονται στις πιθανότητες της αλλαγής, σε μεγαλύτερους, πιο σαφείς, γρηγορότερους δρόμους από κάθε άλλη φορά πριν. Οι Εργάτες του Φωτός βγαίνουν στην επιφάνεια. Οι άνθρωποι της δύναμης δεν κρύβονται πια στις σκιές. Η Φύση αλλάζει, έτσι και εμείς.
(Από την παράγραφο αυτή εσύ βγάζεις νόημα; )

Το σημαντικό κουμπί είναι η ‘ενωτικότητα’:...
( Κουμπί,έ; ποιό κουμπί; )

...>Τα τέσσερα πρόσωπα του ανθρώπου σαν μοναδικά είδη, (κόκκινο, άσπρο, μαύρο και κίτρινο)
>Τέσσερις τύποι ανθρώπων σαν προσωπικότητες (νέος, γέρος, γυναίκα και άντρας) ( Είναι τύποι ανθρώπων αυτοί; Σε ποιά θεωρία; )
...Οι διαφωνίες μεταξύ 2012 και 2011.
Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι όλοι έχουν εμπιστευτικό ενδιαφέρον για τη δουλειά τους και θέλουν να κρατήσουν και να προωθήσουν τη θέση και αυθεντία τους. Σε κανένα δεν του αρέσει να του λένε ότι είναι λάθος και ότι όλη η δουλειά που έκαναν ήταν μια εικασία.
( Ποιοί, πώς, πότε, γιατί... )

...Δεν άφησαν, όμως, να είναι όλα και να τελειώσουν όλα από τα πάντα.
Θα πρέπει να πείτε ‘του ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ) ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ του ΗΛΙΟΥ συμμαχεί με τον γαλαξιακό ισημερινό το 2012’ –...
( Εδώ είναι που βεβαιώθηκα ότι δεν γνωρίζω Ελληνικά. )

...Λόγω του βαθμού πλάτους του Ήλιου θα του πάρει 26 χρόνια για το πέρασμα (το προχώρημα ανάμεσα) τον Ισημερινό και αν το 1998 ήταν το σημείο στη μέση, υπάρχει τότε το περιθώριο από το 1980 ως το 2016...
( Μάλλον χρειάζεται κανείς εξειδικευμένες αστρονομικές γνώσεις για να βγάλει πιθανώς κάτι , αν είναι σωστή η μετάφραση )

Σε τι αναφέρεται ο Χριστιανισμός στο σύνολό του; – Αρμαγεδώνας, αγαλλίασις, απαλλαγή, επιστροφή του Χριστού και ανύψωση στον ουρανό...
( Αυτό, τώρα, πού κολλάει με όλα τα υπόλοιπα και τι στην οργή σημαίνει; )

Έ, φίλε μου, δεν βγάζω νόημα!
Τι είδους θεωρίες είναι αυτές;

Η μετάφραση έγινε από μηχανή όπως της Babylon;
Αν ναι, δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε περισσότερο με τα κείμενα γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κανείς ούτε μία γραμμή.

Μήπως, φίλε μου, αντί να ποστάρεις μηχανομεταφρασμένα κείμενα που και συ ο ίδιος μάλλον δεν πολυκαταλαβαίνεις, θα ήταν καλύτερο να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να γράψεις ( αν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο ) ένα εύληπτο και εμπεριστατωμένο αρθράκι, αναφέροντας τι έχεις να πεις, όπως και το θέμα της συζήτησης, για να καταλάβουμε και μεις τι εννοείς και να προχωρήσει διάλογος;
Το ζητούμενο δεν είναι να ποστάρουμε κατεβατά χωρίς ουσία, αλλά να καταθέτουμε και να συζητούμε τους προβληματισμούς μας ή να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας για κάποιο θέμα.
Το ότι ασχολήθηκα με το κείμενο και έκανα τις επισημάνσεις, δεν έχει σκοπό "κόντρας" ( γιατί, άλλως τε; ) αλλά για να σου δείξω ότι έτσι δεν γίνεται δουλειά, μιά και δεν γίνεσαι κατανοητός στο τι θέλεις να πεις.
Το ίδιο έγινε και στο άλλο νήμα όπου δημοσίευσες για το ίδιο θέμα ένα κείμενο, όπου συνέβη το ίδιο με ό,τι εδώ και έθεσα πιό συνοπτικά τα ίδια θέματα και ερωτήσεις.
Δεν χρησιμοποίησα π.μ. λόγω της μεγάλης ανάπτυξης του κειμένου.

Dawnbringer
23-02-08, 07:57
Ενδεχομένως ο mind in peace να μην γνωρίζει τα ελληνικά αρκετά καλά και για αυτό οι δημοσιεύσεις του να είναι λίγο ακατανόητες, απ' ότι είδα και στο άλλο θέμα.
Αν κάτι τέτοιο ισχύει θα ήταν καλύτερο να αποφύγεις τα μεγάλα post φίλε και να το πάμε βήμα βήμα για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε :)

xontro_mpizeli
23-02-08, 08:57
Να υπενθυμίσω ότι υπάρχει και το thread "Έτος 2012 (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=241&highlight=2012)" .

Φίλε/Φίλη mind-in-peace καλό θα είναι να μην ανοίγουμε καινούρια threads να συζητήσουμε όταν υπάρχουν ήδη σε κάποια κατηγορία παρόμοια.

(Χρησιμοποίησε πρώτα την Αναζήτηση για να ψάξεις κάποιο θέμα που θα σε ενδιέφερε)

mind-in-peace
23-02-08, 12:38
... Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
...Δηλαδή; Τι θέλει να πει ο ποιητής;

1. Εννοείτε ότι η Εξέλιξη δεν στηριζόταν ΠΟΤΕ στις ημερομηνίες αλλά στη πρόοδο της Συνείδησης!

..Αυτό το σκεπτικό ( ποιό σκεπτικό; )

2. Δες εξήγηση 1

καλύφθηκε από τόσους πολλούς ερευνητές, επιστήμονες, ανθρωπολόγους και ανθρώπους από όλο τον κόσμο που δεν έχουν ιδέα για το 2011 ή το 2012, ( Ποιός έχει ιδέα; )

3. Εννοείτε δεν άκουσαν ποτέ τους για αυτές τις ημερομηνίες
Οι Μάγιας οι ίδιοι σας διαβεβαιώ έχουν πάρα πολύ καθαρή ιδέα το τι σημαίνουν οι ημερομηνίες. Και υπάρχουν περίπου 8 εκατομμύρια Μάγιας σήμερα!

παρ’όλα αυτά όλοι αναγνωρίζουν ότι οι άνθρωποι και η συνείδησή τους αλλάζει. ( αλλάζει η συνείδηση; Δηλαδή; )

4. Προοδεύει φίλοι μου, προχωράει μπροστά, νέες ανακαλύψεις, νέες αποκαλύψεις και νέα άλματα της συνείδησης

Υπάρχει μια πλανητική, συγχρονιστική και ισχυρή μεταλλαγή που σαρώνει μέσω των ανθρώπων και ανοίγονται στις πιθανότητες της αλλαγής, σε μεγαλύτερους, πιο σαφείς, γρηγορότερους δρόμους από κάθε άλλη φορά πριν. Οι Εργάτες του Φωτός βγαίνουν στην επιφάνεια. Οι άνθρωποι της δύναμης δεν κρύβονται πια στις σκιές. Η Φύση αλλάζει, έτσι και εμείς.
(Από την παράγραφο αυτή εσύ βγάζεις νόημα; )

5. Εσύ δεν βγάζεις;

Το σημαντικό κουμπί είναι η ‘ενωτικότητα’:...
( Κουμπί,έ; ποιό κουμπί; )

6. Αν δεν το θες κουμπί, τότε λέξη κλειδί σου ταιριάζει περισσότερο;

>Τέσσερις τύποι ανθρώπων σαν προσωπικότητες (νέος, γέρος, γυναίκα και άντρας) ( Είναι τύποι ανθρώπων αυτοί; Σε ποιά θεωρία; )

7. Δεν έχει να κάνει με θεωρία αλλά με επιστημονικά αποδεδειγμένες βιολογικές "διαφορές"
Η έμφαση όμως δίνεται, αν δεν το κατάλαβες στον αριθμό 4 και τις εκφράσεις του

...Οι διαφωνίες μεταξύ 2012 και 2011.
( Ποιοί, πώς, πότε, γιατί... )

8. Οι άνθρωποι φυσικά που μελετάνε αυτές τις ημερομηνίες και γράφουν τις ιδέες τους πάνω σε αυτές

...Δεν άφησαν, όμως, να είναι όλα και να τελειώσουν όλα από τα πάντα.
Θα πρέπει να πείτε ‘του ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ) ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ του ΗΛΙΟΥ συμμαχεί με τον γαλαξιακό ισημερινό το 2012’ –...
( Εδώ είναι που βεβαιώθηκα ότι δεν γνωρίζω Ελληνικά. )

9. Ομολογουμένως εδώ το νόημα είναι κάπως μπερδεμένο έτσι αποσπασματικά που δίνεται, αν το συνδέσει όμως με τα προηγούμενα και τα επόμενα τότε νομίζω ότι θα καταλάβης

...Λόγω του βαθμού πλάτους του Ήλιου θα του πάρει 26 χρόνια για το πέρασμα (το προχώρημα ανάμεσα) τον Ισημερινό και αν το 1998 ήταν το σημείο στη μέση, υπάρχει τότε το περιθώριο από το 1980 ως το 2016...
( Μάλλον χρειάζεται κανείς εξειδικευμένες αστρονομικές γνώσεις για να βγάλει πιθανώς κάτι , αν είναι σωστή η μετάφραση )

10. Χαχαχα, η μετάφραση είναι πολύ σωστή φίλε μου και χρειάζονται απλές στοιχειώδης γνώσεις της εποχής μας!

Σε τι αναφέρεται ο Χριστιανισμός στο σύνολό του; – Αρμαγεδώνας, αγαλλίασις, απαλλαγή, επιστροφή του Χριστού και ανύψωση στον ουρανό...

11. Κατ'αρχάς δεν χρειάζεται οργή, αλλά σύνδεση με τα προηγούμενα!

Τέλος ζητάω πραγματικά συγνώμη αν το μήνυμα είχε τις ατέλειές του, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι απόρροιες της φαντασίας του μυαλού μου αλλά οι νέες έρευνες και αποκαλύψεις για το Ιερό - Προφητικό Ημερολόγιο των Μάγιας.
Ας μη γυρνάμε γύρω λοιπόν από το αρχαιοελληνικό ρητό "Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" αλλά με διαλάκτικότητα και χωρίς φόβο και πάθος εδώ είμαστε για περισσότερες αναλύσεις και εξηγήσεις σε οποιαδήποτε απορία ή σύγχυση.

Τάκης Παπαδόπουλος
23-02-08, 17:29
Ενδεχομένως. φίλε μου, έχοντας διαβάσει το πρωτότυπο στα Αγγλικά ( αν είναι στην Αγγλική το κείμενο ) εσύ πιθανώς έχεις βγάλει συμπέρασμα και νόημα.
Επειδή, όμως, όπως φαίνεται, γιά κάποιο λόγο τα Ελληνικά σου δεν είναι καθόλου καλά, το τι γράφηκε όπως και οι "εξηγήσεις" που νομίζεις ότι έδωσες, είν αι ακατανόητες εντελώς.
Διάλογος έτσι δεν γίνεται.
Από εμένα τουλάχιστον, μιά και δεν καταλαβαίνω τι λες, γιατί το λες, πού καταλήγεις και τί θέτεις προς συζήτηση.

Για κάνε την προσπάθεια, να αναπτύξεις ένα ένα και λεπτομερώς τα σημεία που έδειξα!
Δεν νομίζω θα τα καταφέρεις.
Επαναλαμβάνω, η μετάφραση ενός κειμένου χωρίς σκοπό ( χωρίς Αρχή, περιγραφή θέματος, προβολή θέσεων ή αντιρρήσεων, συμπέρασμα ) δεν βγάζει πουθενά.

Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω ότι το "υφάκι" που χρησιμοποιείς δεν συνάδει προς σοβαρό συζητητή.
Με βγάζεις ντιπ αμόρφωτο, αστοιχείωτο και κρετίνο, μιά και δεν "καταλαβαίνω" τα "αυτονόητα" που γράφεις.
Για εξήγησέ μου, λοιπόν, τι σημαίνει το:

...Λόγω του βαθμού πλάτους του Ήλιου ( Ποιός είναι ο "βαθμός πλάτους" ενός απλανούς; )θα του πάρει 26 χρόνια για το πέρασμα (το προχώρημα ανάμεσα) τον Ισημερινό ( ΔΕν "περνά" από τον Ισημερινό ο Ήλιος δυό φορές τον χρόνο; )και αν το 1998 ήταν το σημείο στη μέση, υπάρχει τότε το περιθώριο από το 1980 ως το 2016...
( Μάλλον χρειάζεται κανείς εξειδικευμένες αστρονομικές γνώσεις για να βγάλει πιθανώς κάτι , αν είναι σωστή η μετάφραση και προσθέτω τώρα: ΔΕΝ είναι...)

10. Χαχαχα, η μετάφραση είναι πολύ σωστή φίλε μου και χρειάζονται απλές στοιχειώδης γνώσεις της εποχής μας!
Εδώ είναι που με προσβάλλεις.
Για ειπέ μου τις στοιχειώδης γνώσεις που πρέπει να έχω για να καταλάβω!
Μήπως πρέπει να αποκτήσεις στοιχειώδης γνώσεις της γλώσσας εσύ;

Για ανάλυσε τι σημαίνει:

"...Σε τι αναφέρεται ο Χριστιανισμός στο σύνολό του; – Αρμαγεδώνας, αγαλλίασις, απαλλαγή, επιστροφή του Χριστού και ανύψωση στον ουρανό...

11. Κατ'αρχάς δεν χρειάζεται οργή, αλλά σύνδεση με τα προηγούμενα!..."

( Ναι, αλλά χρειάζεται και απλή λογική όπως και στοιχειώδης γνώση της έννοιας των λέξεων όταν γράφουμε τέτοια αλαμπουρνέζικα που δεν καταλαβαίνουμε ούτε οι ίδιοι! Για δείξε μας τον σύνδεσμο, σε μας τους κρετίνους...)

Ειρωνίτσες αλλού, διότι σε διαβεβαιώ πως μπορώ ( και δεν το θέλω καθόλου ) να γίνω σκέτη "τσούχτρα".
Μην καταλήξουμε εκεί - δεν θα σου αρέσει καθόλου - ούτε στους συντονιστές.

alet
23-02-08, 19:55
Αγαπητέ mind-in-peace,

Δεν είμαι σίγουρα ούτε ιδιοφυΐα ούτε αστοιχείωτος, θεωρώ πως έχω όπως τις λες:
απλές στοιχειώδης γνώσεις της εποχής μας

Έχω λοιπόν αρκετές απορίες κι είμαι σίγουρος πως κι άλλα μέλη του forum θα έχουν.

Σου παραθέτω το πρώτο μέρος και θα σε παρακαλούσα αν είναι δυνατόν να μου (μας) τις λύσεις, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση.

Συνείδηση
Πως ορίζεις την συνείδηση ;
Είναι εξελικτικός παράγοντας, στοιχείο υπό εξέλιξη ή η εξέλιξη αυτή καθ’ αυτή όπως αφήνεις να εννοηθεί και πως το στοιχειοθετείς ;

Υπάρχει μια πλανητική, συγχρονιστική και ισχυρή μεταλλαγή που σαρώνει μέσω των ανθρώπων και ανοίγονται στις πιθανότητες της αλλαγής, σε μεγαλύτερους, πιο σαφείς, γρηγορότερους δρόμους από κάθε άλλη φορά πριν.
Μπορείς να περιγράψεις αυτή την: πλανητική, συγχρονιστική και ισχυρή μεταλλαγή ;

Το σημαντικό κουμπί είναι η ‘ενωτικότητα’:
>Τα τέσσερα μέρη φτιάχνουν το όλο,
>Τα τέσσερα πρόσωπα του ανθρώπου σαν μοναδικά είδη, (κόκκινο, άσπρο, μαύρο και κίτρινο)
>Τέσσερις τύποι ανθρώπων σαν προσωπικότητες (νέος, γέρος, γυναίκα και άντρας)
>Τέσσερις δυνάμεις κάνοντας την μια (ηλεκτρομαγνητική, μαγνητική, δυνατές και αδύναμες πυρηνικές δυνάμεις),
>Τέσσερις κατευθύνσεις που κάνουν το κέντρο (ανατολή, δύση, βοράς και νότος)
- Το όλο «φτιάχνεται» ή υπάρχει ;
- To όλο αποτελείται από 4 μέρη (αφού φτιάχνεται όπως λες από αυτά) ή από όλα τα μέρη ;
- Υπάρχουν «κόκκινοι», «άσπροι», «μαύροι» και «κίτρινοι» άνθρωποι ή αυτό είναι μια αυθαίρετη φυλετική κατηγοριοποίηση αφού τα χρώματα αυτά δεν υπάρχουν σε ανθρώπους (δεν υπάρχουν 4 φυλές, ούτε καν 4 βασικές φυλές, αλλά περισσότερες) ;
- Αν αυτοί είναι τύποι ανθρώπων, υπάρχουν μόνο αυτοί ή πολύ περισσότεροι ;
- Δεν ήμουν ποτέ καλός στις θετικές επιστήμες, αλλά οι δυνάμεις είναι αυτές ; έστω όμως πως αναφέρεσαι σε «συμβολικές» δυνάμεις, με ποιό κριτήριο επιλέγεις αυτές που αναφέρεις και πως ορίζουν έστω συμβολικά την μία δύναμη ;
- Οι κατευθύνσεις κάνουν το κέντρο ή ορίζονται από το κέντρο ; στο όλο υπάρχει κέντρο ;

Η έμφαση όμως δίνεται, αν δεν το κατάλαβες στον αριθμό 4 και τις εκφράσεις του
- Με τον τρόπο που το παρουσιάζεις, σύμφωνα και με τα παραπάνω, δεν νομίζεις πως εκβιάζεις ουσιαστικά τον συμβολισμό ; Δεν είναι σαν να λες: ο άνθρωπος έχει 4 δάχτυλα γιατί ο αντίχειρας δεν μετράει μια και δεν είναι απλό δάχτυλο ;

Ιερό - Προφητικό Ημερολόγιο των Μάγιας
To «ιερό» για τους Μάγια μπορώ να το αντιληφθώ. Γιατί όμως «προφητικό» ;
Μέσα στο κείμενο σου μιλάς για μέτρηση και αστρονομική παρατήρηση. Πως οι επιστημονικές παρατηρήσεις συνδέονται με τις «μεταφυσικές» ιδιότητες της «προφητείας» ;

mind-in-peace
23-02-08, 20:44
Λοιπόν εντάξει, δεν είμαι και ο τέλειος...
Έχω πολλά στοιχεία να δώσω και ίσως, εντάξει σε καλύτερα Ελληνικά...
Παιδιά δεν θέλω να ειρωνευτώ κανέναν και ας είμαι και ανορθόγραφος...
Και προπαντός όχι να χαλάσω την καρδιά κανενός, ήρθα εδώ να βρω ανθρώπους να συζητήσω ένα πολύ φλογερό θέμα, αλλά δεν φαντάστηκα πόσο φλογερό είναι στη πραγματικότητα...
Φίλε Τάκη (μου επιτρέπεις τον ενικό έτσι; ), νομίζω ότι το πήρες πολύ προσωπικά το θέμα, έχεις δίκιο το ήθος είναι απαραίτητο ειδικά στην εποχή μας σε όλα τα θέματα και σε σέβομαι στο σκεπτικό σου, χωρίς φόβο και πάθος!
Το θέμα που θέλω εδώ να συζητήσω και μαζί σου και με όλους είναι στη ουσία του αν οι ημερομηνίες που ακούμε και διαβάζουμε και παίζουν τόσο σπουδαίο ρόλο σε όλους μας κρύβουν κάτι θέλουν να δώσουν κάτι ερμηνεύουν κάτι και σε τελική ανάλυση τι είναι αυτό;
Και επειδή το θέμα μου δεν αναφέρεται στο 2012 αλλά σε μια άλλη ημερομηνία για'αυτό και το άνοιξα σε διαφορετικό παράρτημα.
Μπορεί όμως και είναι ανοικτό σε όλες τις ημερομηνίες που μπορεί να υπάρχουν, η εστιασή του είναι όμως στη ημερομηνία:
28 Οκτωβρίου 2011
Και έπεσα με τα μούτρα.....
Έθεσα αυτό το ερώτημα στον τίτλο γιατί υπάρχουν νέες ανακαλύψεις και αναθεωρήσεις στο θέμα "Ημερολόγιο των Μάγιας" και τις ημερομηνίες του τέλους του και αυτές το τοποθετούν τώρα στις 28 Οκτωβρίου 2011.
Είναι μια αναθεώρηση της Μακρύς Μέτρησης ή Long Count ή του Μεγάλου Κύκλου που άρχισε το 3114π.Χ. με τη γέννηση της Αφροδίτης και την αρχή του 4ου κόσμου. Δώθηκε σαν τέλος η 21.12.2012 από τους αρχαίους Μάγιας του Γιουκατάν του Μεξικού, στο μεσουράνημα του ηλιοστασίου τους της περιοχής τους. Αυτό όμως δεν είναι δεν είναι σε συνάρτηση με τις γενικές πλανητικές χωροχρονικές σταθερές. Στους αρχαίους Μάγιας αυτό δεν είχε και πολύ σημασία τότε που μετρούσαν στην "ημέρα/νύχτα" τους 400 περίπου χρόνια.
Στην δική μας περίπτωση όμως τώρα έχει μεγάλη σημασία μια μεγαλύτερη ακριβής χρονολόγηση.
Το τέλος του ημερολογίου συμπίπτει με το τέλος ενός Τζόλκιν κύκλου και αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στο 13Φως/Ahau, στο Γρηγοριανό ημερολόγιο λοιπόν είναι στις 28 Οκτωβρίου 2011. Αυτή η προσέγγιση ονομάζεται η "Αληθινή Μέτρηση ή Truecount"
Η παραπάνω εξήγηση δώθηκε από τον μικροβιολόγο/ερευνητή Δρ. Καρλ Γιόχαν Κάλεμαν, ο οποίος έγραψε δυο βιβλία πάνω σε αυτό και τα ημερολόγια των Μάγιας.
Τα βιβλία του είναι τα:
"Λύνοντας το μεγαλύτερο μυστήριο της εποχής μας: Το Ημερολόγιο των Μάγιας"
και το:
"Το Ημερολόγιο των Μάγιας και η μεταμόρφωση της Συνείδησης"
Τα βιβλία τα διάβασα στην Αγγλικής τους έκδοση και δεν ξέρω αν είναι ήδη μεταφρασμένα στα Ελληνικά.
Ο Δρ. Κάλεμαν μαζί με τον Ίαν Ξελ Λάνγκολντ συζήτησαν με τους σημερινούς Μάγιας σαμάνους Φύλακες της ημέρας του ημερολογίου στις περιοχές του Μεξικού και οι σαμάνοι είναι σύμφωνοι μαζί τους. Ο Ίαν Λάνγκολντ έδωσε πολλές διαλέξεις στις ΕΠΑ και τον Καναδά και μερικές από αυτές τις διαλέξεις υπάρχουν και σε ταινίες που δεν έχουν κοπυράϊτ και έτσι μετέφρασα μια από αυτές και πρόσθεσα υποτιτλισμό. Η υποτιτλισμένη ταινία υπάρχει στο:

The Mayan Calendar - The Evolution Continues part 1 (Greek Subtitles)
http://video.google.de/videoplay?do...755208472279821

Στις ιστοσελίδες που παραθέτω στην υπογραφή μου υπάρχουν πολλές πληροφορίες και μια Ελληνική έκδοση του Κρατήματος της Ημερας ή Daykeeping
Και φυσικά εδώ είμαστε για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία
Τώρα το βλέπω ότι ίσως να έπρεπε να στείλω αυτό το μήνυμα πρώτα, ενώ το προηγούμενο σε κάποιες άλλες φάσεις της συζήτησης, δεν θα έβγαζε ίσως τόσες πολλές φλόγες :)

Μια σύντομη αναφορά σε ονόματα των οποίων το έργο αναφέρεται στις γνωστές ημερομηνίες ή και καθαρά στο ημερολόγιο των Μάγιας δίνω παρακάτω:

Ίαν Ξελ Λάνγκολντ - Ian Xel Lungold
Δρ. Καρλ Κάλεμαν - Dr Carl Calleman
Τέρενς Μακ Κέννα - Terence McKenna
Ίτζακ Μπέντοφ - Itzhak Bentov
Ρούπερτ Σέλντρεϊκ - Rupert Sheldrake
Τζον Μέιτζορ Τζέκινς - John Major Jenkins
Χοσέ Αργκουέλλες - Jose Arguelles

Ειρήνη στο μυαλό είναι το σύνθημά μου και μαθαίνω καθημερινά τι σημαίνει!

mind-in-peace
26-02-08, 13:31
Οι διαφωνίες μεταξύ 2012 και 2011.
Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το θέμα της χρονολογίας κάποιου τέλους και ειδικότερα για την ημερομηνία 2012 και ποιο πρόσφατα το αποτέλεσμα της Αληθινής Μέτρησης ή Truecount, που μας δίνει το 2011 και αυτό έχει προκαλέσει ήδη αρκετές διαφωνίες.
Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι όλοι έχουν εμπιστοσύνη και ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους και θέλουν να κρατήσουν και να προωθήσουν τη θέση και αυθεντία τους. Σε κανένα δεν του αρέσει να του λένε ότι έκανε λάθος και ότι όλη η δουλειά που έκανε ήταν μια εικασία.
Πολλοί άνθρωποι από αυτούς τους ερευνητές αλλά και αυτούς που είναι της μιας ή της άλλης θεωρίας, μιλάνε τώρα για το ημερολόγιο των Μάγιας το τέλος των εποχών του κόσμου και αναρωτιούνται τι θα φέρει το τέλος του πέμπτου (του τρέχοντος κόσμου), και αφού η ημερομηνία της Μακρύς Μέτρησης τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, η οποία συμπίπτει με πολλά άλλα προφητευμένα αστρονομικά (το χειμερινό ηλιοστάσιο η ευθυγράμμιση του ήλιου με τον Γαλαξιακό Ισημερινό) και άλλα επιστημονικά φαινόμενα.
Είναι αυτονόητο όταν κοιτάμε τους άλλους αρχαίους πολιτισμούς στην ανησυχία τους για την κίνηση των αστέρων, να συμπεράνουμε εύλογα ότι οι Μάγιας ήταν του ίδιου είδους σκέψης.
Αυτό είναι αλήθεια, ήταν μεγάλοι αστρονόμοι και τα αστέρια είχαν σημασία με μεγάλη σπουδαιότητα στον πολιτισμό τους.
Δεν είπαν, όμως, ότι όλα όσα υπάρχουν θα τελειώσουν για πάντα με το τέλος του ημερολογίου τους.

Θα πρέπει να διατυπωθεί:
‘Του ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ) ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ συμμαχεί με τον γαλαξιακό ισημερινό το 2012’
– Είναι σημαντικό να ειδικεύσουμε αυτόν τη συγκεκριμένη φάση του ήλιου, ομοιάζει όπως όταν ο ήλιος περνά από τον γαλαξιακό ισημερινό στο τέλος κάθε Αστρολογικής Εποχής. Ο Γαλαξίας είναι αρκετά πλατύς αλλά έχει, όπως αποδείχτηκε από τις τελευταίες αστρονομικές έρευνες, μια σχετικά ακριβής χρυσή τομή. Αστρονόμοι της Δύσης (του Ναυτικού των ΕΠΑ) υπολόγισαν ότι το ακριβές κέντρο του Ήλιου ευθυγραμμίστηκε με αυτή το 1998, το οποίο είναι αλήθεια σύμφωνα με ποιο αποδεδειγμένη πληροφόρηση επιστημόνων. Αλλά ο ήλιος είναι μισό βαθμό πλατύτερος από τη μετρήσιμη πλανητική διάσταση και έτσι είναι αλήθεια να πούμε στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο του Δεκέμβρη του 2012, ο Ήλιος θα είναι σε ευθυγράμμιση με τον Γαλαξιακό ισημερινό. (Το Κέντρο του Ήλιου με το Κέντρο του Γαλαξία.)
Λόγω του βαθμού πλάτους του Ήλιου θα του πάρει 26 χρόνια για το πέρασμα (το προχώρημα ανάμεσα) τον Γαλαξιακό Ισημερινό και αν το 1998 ήταν το σημείο στη μέση. Υπάρχει τότε το περιθώριο από το 1980 ως το 2016.
Ένα λάθος τεσάρων ετών από μέτρηση σε προχωρημένο χρόνο που έγινε πριν από 2000 χρόνια από τους Μάγιας θεωρείται μηδαμινό από τους ερευνητές της θεωρίας του 2012.
Αυτό θέλει να πει ότι είναι τα νοήματα πίσω από κάθε συμβολισμό που έχουν σημασία, όχι ο εστιασμός στις ημερομηνίες, και αυτά τα σύμβολα υπάρχουν σε όλους τους πολιτισμούς και όχι μόνο στους Μάγιας, είναι ότι οι περισσότεροι από τους άλλους πολιτισμούς δεν είχαν (ή ίσως δεν έκαναν) τόσο μεγάλη αστροσκόπηση και υπολογισμούς, αλλά οι καταγραφές τους για πνευματική ανύψωση υπάρχουν πάντα.
Για παράδειγμα: σε τι αναφέρεται ο Χριστιανισμός στο σύνολό του για την εποχή αυτή στα διάφορα προφητικά κείμενα; – Αρμαγεδώνας, αγαλλίασις, απαλλαγή, επιστροφή του Χριστού και ανύψωση στον ουρανό.

schooligan
26-02-08, 20:27
Εγω εχω μονο μια ερωτηση σε ολα αυτα που λετε ρε παιδια. Ολοι λενε και παρουσιαζουν σεναρια καταστροφης γι αυτα τα ετη. Μηπως στην πραγματικοτητα σε αυτα τα χρονια θα ξεκινησει απλα μια πνευματικη αναγεννηση για τους ανθρωπους? Μηπως ολα τα σεναρια δεν υπονοουν καποια καταστροφη (φυσικη) αλλα οτι κατι θα γινει σε πνευματικο επιπεδο? Γιατι προσωπικα το βρησκο λιγο κουλο να προβλεπουμε καταστροφη αιωνες πριν.

Bilibakos
26-02-08, 22:45
Παραθεση: ο προηγούμενος κύκλος από αυτόν που διανύουμε τώρα τελείωσε στις 18/9/1618. Με μια απλή αναζήτηση μπορεί να δει κανείς ότι τίποτα δε συνέβη τότε.

Σιγουρα με το να ψαξεις τη συγκεκριμενη ημερομηνια δεν θα βρεις τιποτα. Δεν υπηρχε Ιντερνετ τοτε... Αν ομως το σκεφτεις αλλιως, ακολουθησαν αλματα προοδου (επαναστασεις, δημοκρατια, διαβαθμισεις, τεχνολογια)...

Bilibakos
26-02-08, 23:20
http://video.google.de/videoplay?docid=-4709755208472279821&q=the+mayan+calendar+-+The+evolution+continues+part+1&total=2&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1
αυτη ειναι η διευθυνση που ανταποκρινεται στον υπολογιστη μου για το βιντεο

mind-in-peace
27-02-08, 02:00
Γειά σας
φίλε Bilibakos ευχαριστώ για τη διευκρύνηση και φίλε schooligan θα συμφωνήσω μαζί σου η διαίσθησή σου είναι σωστή, αυτό είναι στη πραγματικότητα που λένε οι Μάγιας (και άλλοι ιθαγενείς λαοί) στο ημερολόγιό τους και στις προφητείες τους.
Ότι δηλαδή τελικός σκοπός του θεϊκού σχεδίου είναι να δει εμάς σαν θεούς να συν-δημιουργούμε συνειδητά, αλλά διευκρυνήζουν και προφητεύουν ότι πρέπει πρώτα να ανακαλύψουμε την δύναμη του εαυτού μας, ο καθένας μας προσωπικά, να χωθούμε στα σκοτάδια του υποσυνειδήτου μας, και να ελευθερώσουμε τον εαυτόν μας. Αυτό το σκοπό είχαν και έχουν άλλωστε όλα τα τελετουργικά και τα θεραπευτικά φυτά, αλλά και το ημερολόγιό τους.
Τώρα η θεωρία της αλλαγής των Εποχών έχει την βάση της και αποδεικνύεται από τη μια, αλλά και από την άλλη είναι καταγραμμένη σε όλες τις παραδόσεις δηλ. κάποιες καταστροφές ίσως υπάρξουν κάποιοι ίσως πεθάνουν, όπως συμβαίνει πάντα άλλωστε, αλλά δεν θα είναι το τέλος των πάντων και όλης της ανθρωπότητας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο όλο καταλαβαίνουν και αφυπνίζονται ότι κάτι αλλάζει και πρώτα από όλα στον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι καλή η αλλαγή,δεν θέλει φόβο και καταστροφολογία αλλά αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι οι προφητείες ισχύουν και βγαίνουν αληθινές.
Έχω ένα βίντεο από τον ιστότοπο, δεν ήξερα σε ποιό θέμα να το πρωτοβάλω γιατί κόλλαει σε πολλά, αν όχι όλα του φόρουμ. Το βρήκα συγκλονιστικότατο είναι 3 ώρες και κάτι και στην Αγγλική γλώσσα αλλά, αξίζει! :)
Είναι εδώ:

2012 - The Future of Mankind
http://video.google.com/videoplay?docid=-8545585184878490822&q=2012%3A+the+future+of+mankind&total=56&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

Μιλάει ο Μίκαελ Τσάριον

Φίλε Bilibakos έχεις δίκιο για τους κύκλους, οι πληροφορίες που μπορώ να δώσω όμως μιλάνε για διαφορετική χρονολόγηση. Αναλυτικά οι χρονολογίες του προφητικού Τουν ημερολογίου των Μάγιας φαίνονται εδώ:

http://img442.imageshack.us/img442/6902/thepyramidofthecreationkq5.jpg (http://imageshack.us)

και εδώ:

http://img297.imageshack.us/img297/7708/theconsciousevolutionofqg6.jpg (http://imageshack.us)

όπως βλέπεις υπάρχει στα στοιχεία μου μια διαφορά 100 χρόνων από την ημερομηνία σου που δεν τελείωσε αλλά άρχισε. Εν τούτης θα με ενδιέφερε να μάθω ποια είναι η πηγή σου

schooligan
27-02-08, 05:17
Τώρα η θεωρία της αλλαγής των Εποχών έχει την βάση της και αποδεικνύεται από τη μια, αλλά και από την άλλη είναι καταγραμμένη σε όλες τις παραδόσεις δηλ. κάποιες καταστροφές ίσως υπάρξουν κάποιοι ίσως πεθάνουν, όπως συμβαίνει πάντα άλλωστε, αλλά δεν θα είναι το τέλος των πάντων και όλης της ανθρωπότητας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο όλο καταλαβαίνουν και αφυπνίζονται ότι κάτι αλλάζει και πρώτα από όλα στον ίδιο μας τον εαυτό.

Παντως ειναι κοινο μυστηκο οτι οι ανθρωποι εχουν αρχισει να ψαχνονται σε πολλους τομεις οσο περναει ο καιρος.

Bilibakos
27-02-08, 14:49
Δεν εχει να κανει με πηγη, οι ημερομηνιες οπως ειπες ο ιδιος ειναι αρκετα κοντινες. Μην κολλας ομως στις ημερομηνιες γιατι α) ειναι δυσκολο να προβλεψεις ακριβεις ημερομηνιες χιλιαδες χρονια πριν και β) εχουν λιγη σημασια στην ουσια ενος θεματος. Αντιλαμβανομαστε ενα μεγαλο σχεδιο αυτη τη στιγμη και οι ημερομηνιες θα απαιτουνται μονο στα βιβλια ιστοριας Β/βαθμιας εκπαιδευσης...

Edit: σε ευχαριστω προσωπικα για τη μεριμνα και τις πληροφοριες που εστειλες. Πολυ δουλεια και χρησιμοτητα.

mind-in-peace
27-02-08, 23:49
Γεια σας
Φίλε schooligan ναι, είναι κοινό μυστικό είναι ολοφάνερο :)
Και όσο οι άνθρωποι αρχίζουν να πληροφορούνται και να δέχονται τις νέες ανακαλύψεις και θεωρίες της επιστήμης και όσο αποκτά συνθετική λογική σε αντίθεση με την αναλυτική, πιστεύω, τότε φυσικά δεν θα είναι πια καν μυστικό. Θα είναι η νέα επικρατούσα συνείδηση.
Αρκεί να κάνουμε αυτή τη βουτιά ο καθένας προσωπικά, στα σκοτάδια του υποσυνείδητού μας, να κολυμπήσουμε ανάμεσα σε τσούχτρες, βδέλες, και πολλές φορές και καρχαρίες δηλ. φόβους μας, ενοχές ή υπνωτιστικές δουλικές εμφυτεύσεις και να φτάσουμε στη σωτήρια στεριά του φωτός μέσα μας, του λεγόμενου Αγ. Πνεύματος που τελικά είναι ο εαυτός μας, πίσω από την κάποια μάσκα, όπως πολυ σωστά για μένα δηλώνει ο Μίκαελ Τσάριον.
Φίλε Bilibakos
σε ευχαριστώ που εκτιμάς την εργασία μου. Θεωρώ συνειδησιακή μου υποχρέωση να δώσω και εγώ με τη σειρά μου τη γνώση που έλαβα, με τον ίδιο τρόπο όπως την έλαβα, δωρεάν και ακέραια.
(Ίσως δεν μπορώ να ικανοποιήσω κάποιους φίλους του φόρουμ που το βλέπουν διανοητικά και όχι διαλογιστικά όπως εγώ, ζητώντας περισσότερη ανάλυση αντί να συνθέσουν τις γνώσεις που ήδη υπάρχουν, όπως είπα και προηγουμένως. Κάποιος άλλος ίσως το κάνει που θα είναι για αυτό.
Μια παρένθεση που δεν αναφέρεται σε εσένα αλλά στα κόκκινα γράμματα :) )
Θα ήθελα όμως να πω μερικά πράγματα για τις ημερομηνίες που πιστεύω ότι έπαιξαν και παίζουν σπουδαίο ρόλο σήμερα. Αύριο, (μετά το τέλος του ημερολογίου ή τον χρόνο 0), ίσως δε θα τις χρειαζόμαστε αλλά σήμερα μια σωστή τοποθέτηση ημερομηνίας και εξήγησής της πιστεύω είναι απαραίτητη όσο ποτέ για να είμαστε σε θέση να ακολουθήσουμε την Εξέλιξη της Συνείδησης της Δημιουργίας, για να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε το Θεϊκό Πλάνο και να μπορέσουμε να βρούμε τον Θεό μέσα μας. Τον Εαυτόν μας.
Που κολλάνε όλα αυτά μαζί;
Η συνείδησή μας μας λένε οι ιθαγενείς και το ημερολόγιο των Μάγιας προχωράει άσχετα αν εμείς το συνειδητοποιούμε ή όχι. Αυτό που είναι στο Σχέδιο θα γίνει. Μέχρι τώρα (και μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2011) υπήρχε μια ανοχή στο Σχέδιο, όλοι οι κύκλοι είναι ακόμα ανοιχτοί.
Από τον πρώτο που άρχισε 16,4 δισεκατομμύρια χρόνια πριν τον Κυτταρικό μέχρι τον δικό μας τον Γαλαξιακό που άρχισε στις 5 Ιανουαρίου 1999 αλλά και ο επόμενος κύκλος που θα αρχίσει στις 10 Φλεβάρη 2011, όλοι οι εννιά αυτοί κύκλοι υπάρχουν ακόμα κανένας δεν τελείωσε οριστικά.
Ζούμε ακόμα στο κύκλο των κυττάρων, ζούμε ακόμα στον κύκλο των θυλαστικών, ζούμε ακόμα στον κύκλο της οικογένειας, της φυλής, του πολιτισμού, της εθνικής συνείδησης, της πλανητικής συνείδησης, τώρα ζούμε τη συνείδηση του ήθους και της αλήθειας που βγαίνει στην επιφάνεια από παντού, ανακαλύπτουμε συνεχώς καινούργια πράγματα για τον Γαλαξία και προετοιμαζόμαστε κάπως για τον επόμενο κύκλο που θα είναι η συμπαντική συνείδηση, η συνείδηση του ότι είμαστε ένα με το σύμπαν και ουσιαστικά θεοί με τον Θεό ή Ανώτερη Οντότητα. Κάποιοι ζουν περισσότερο σε ένα ειδικά κύκλο παρά σε έναν άλλο κατά βούληση και ελεύθερη επιλογή. Μπορεί να είναι λίγο ντεμοντέ αλλά αναγνωρίσιμο. Στο 2011 όμως αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει πλέον. Τελειώνουν όλοι οι κύκλοι ταυτόχρονα!
Επιστήμονες δηλώνουν ήδη ότι μπορούν να δημιουργήσουν ανεξάρτητα σύμπαντα μεταξύ τους με την τεχνολογία και τις θεωρίες που ήδη έχουν. Και αν το κάνουν οι επιστήμονες φυσικά μετά θα μπορεί να το κάνει όλος ο κόσμος, όπως συμβαίνει πάντα με τις ανακαλύψεις. Τότε φυσικά δεν θα χρειάζεται μια μέτρηση και καταμέτρηση χρόνου για αυτό και το ημερολόγιο των Μάγιας τελειώνει εκεί, στον χρόνο μηδέν ή άπειρο χρόνο αν θες.
Η σωστή ημερομηνία λοιπόν στις μέρες μας θα εστιάσει τη συνείδησή μας στο σωστό σημείο στη κατάλληλη τοποθέτηση απέναντι στη ζωή, στους Εαυτούς μας, στις σχέσεις μας, στη Γη και όλα τα όντα της. Θα μας προετοιμάσει δηλαδή κατάλληλα για την Εξέλιξη της Συνείδησης.
Θα μας δώσει τη σιγουριά και τη βεβαιότητα που χρειαζόμαστε για αυτό, χωρίς να περιμένουμε κάποιον άλλον να μας τη δώση, ούτε πολιτικούς αλλά ούτε και θρησκευτικούς αρχηγούς. Κανείς δε ξέρει καλύτερα από εμάς ποιοι είμαστε και τι χρειαζόμαστε σε τελική ανάλυση. Η κατεύθηνση (βασικά αποπροσανατόλιση) της συνείδησης με το ημερολόγιο και τις ημερομηνίες έπαιξε πολύ σπουδαίο ρόλο ανέκαθεν, για αυτό δεν λένε πολλά στα σχολεία φυσικά και ούτε θα πουν τα σχολεία του σήμερα. "Αύριο" ποιος ξέρει μάλλον θα είναι τελείως άχρηστα όπως και πολλά άλλα που καταρρέουν σιγά σιγά. :)

Τι λέτε για αυτά;

Τάκης Παπαδόπουλος
02-03-08, 21:08
Χωρίς να γνωρίζω το θέμα ιδιαίτερα των ημερολογίων των Μάγια, ανερωτώμαι μήπως το ακόλουθο έχει καμμιά σχέση:

Εντοπίστηκε σε εργαστήριο του Νέου Μεξικού (ΗΠΑ) αστεροειδής που εκτελεί περιστροφή 837 ημερών γύρω από τον Ήλιο και που, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, θα συναντηθεί με τη Γη την 1η Φεβρουαρίου του 2019...

Το πιο απειλητικό σώμα που εντοπίστηκε ποτέ στο διάστημα φαίνεται να έχει μπει σε μια τροχιά που το οδηγεί κατ' ευθείαν πάνω στη Γη. Κάτι που θα έκανε τη ζωή πάνω της να επιστρέψει σε προϊστορικά επίπεδα. Το ουράνιο αυτό σώμα, που οι επιστήμονες το βάπτισαν "2002ΝΤ7", δεν έχει διάμετρο μεγαλύτερη των δυο χιλιομέτρων, μπορεί όμως να καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος των ζωντανών οργανισμών πάνω στη Γη. Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, δρ Benny Peiser, ο τύπος αυτός του αστεροειδή συγκρούεται με τη Γη σπανιότατα: μια φορά στα δύο εκατομμύρια χρόνια. Αν όμως αυτό συνέβαινε, ο 2002ΝΤ7 θα προκαλούσε ένα τέτοιο χάος που η ανθρωπότητα θα οπισθοχωρούσε στους πιο μακρινούς χρόνους της ιστορίας της.

Οι περισσότεροι επιστήμονες δείχνουν σχετική ψυχραιμία, ελπίζοντας ότι η σύγκρουση τελικά θα αποφευχθεί. Πως; Απλώς διότι οι οι υπολογισμοί για την τροχιά του αστεροειδή δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Μπορεί επομένως ο2002ΝΤ7 να περάσει από τα ανοιχτά του πλανήτη...

Ermhs
02-03-08, 22:34
Εγώ αυτό που παρατηρώ, ότι αναφέρεται εδώ έχει γραφτεί και στο thread που ανέφερε και ο Bizelis..
Well βλέπω μια επανάληψη, επανάληψη, επανάληψη.
Με αποτέλεσμα να δημιουργεί φόβο, πανικό και πολλά έσοδα στις τσέπες μερικών που τα γραφουν αυτά..
Κανεις μα κανεις (προσωπική άποψη) Δεν, Και δεν πρόκειται να αποδικωποίηση το ημερολόγιο, κείμενο κανενός από τους αρχαίους πολιτισμούς... Μιας και είμαστε έλληνες φυσικά δεν βρίσκω και το λόγο άλλωστε να τρομοκρατούν μερικοί τους υπολοιπους λόγο τον Mayas.

Όσες φορες και αν έχει ειπωθεί ότι οι Mayas έτσι "κιαλιος" δεν κλείνουν η προκαλούν το τέλος του κόσμου με αυτό...ΠΌΣΕΣ φορες πρέπει να το ακούσετε εσείς..? Ίσος όταν σταματήσει η ύπαρξη του euro
Κλίνη ένας ακόμη κύκλος ΤΟΥΣ.
Αν είστε τόση καλοί στις έρευνες..ασχοληθείτε με το πλούσιο υλικό τις ελλάδας ΑΦΟΎ το εξαντλήσετε και καταφέρετε το απίθανο! προχωρήστε παρακάτω.

Για ακόμη μια φορα αν δείτε όλα αυτά τα videos και όλα αυτά τα βιβλία, γραφουν για μια αλλαγή, καλυτέρευση.

Το να χρησιμοποιείτε λέξης όπως το ΤΈΛΟΣ. Τουλάχιστο αυτό έχει πάψει να πουλάει. Ευχαριστω.

ps: Εγώ θεωρώ ανύπαρκτο αυτό το topic γιατί είναι μια επανάληψη του προηγουμενου.
Θα πρότεινα ταπεινά στο beatlejuice να σβήσει τα μηνύματα μου σε αυτό το topic..και να το κάνει όλο copy paste στο 2012

mind-in-peace
03-03-08, 02:27
Φίλε Τάκη Παπαδόπουλε, δεν ξέρω, ίσως να είναι μέρος των εκπλήξεων που έρχονται, ίσως και όχι, όπως λένε και οι ίδιοι επιστήμονες που αναφέρεις. Ότι βλέπουμε και θα δούμε εκπλήξεις αυτό σίγουρα, αλλά από ότι έχω συμπεράνει από τα λεγόμενα των Μάγιας και ιθαγενών λαών είναι ότι οι περισσότερες εκπλήξεις θα είναι προσωπικού επιπέδου, αυτογνωσίες αν θες, που θα υποδηλώνονται και εκφράζονται περισσότερο από προσωπικά περιβάλλοντα και θα απευθύνονται ευθέως στον Ανώτερο Εαυτό μας. Γιαυτό λένε και οι Χόπις, "Αυτό τον καιρό να μη παίρνετε τίποτα προσωπικά και περισσότερο από όλα τον ίδιο σας τον εαυτό". Με άλλα λόγια να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και την ειρήνη στο μυαλό μας όσο καλύτερα μπορούμε άσχετα το ποιες και τι είδους αλλαγές στη τελική συμβαίνουν. Γιατί μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση ακαριαίας και σωστής ενέργειας όταν είναι θέμα αυτοεπιβίωσης. Γιατί σε αυτή τη περίπτωση η διαίσθηση μπαίνει πάντα σε δράση και αυτή δεν κάνει ποτέ λάθος.
Ξουτ, με όλους τους φόβους λοιπόν και τη συνείδηση της διαίσθησης σε δράση!
Φίλε Ermhs, αν σε τρόμαξαν λιγάκι αυτά που ακούς ή μάλλον διαβάζεις, αυτό δεν έχει να κάνει ποσώς με τα μηνύματα ή με αυτά που διαβάζεις αλλά με το πόσο, (προσωπική φιλική άποψη), σε έχει επηρεάσει εσένα προσωπικά ή σε επηρεάζει η λέξη τέλος, ή το πλασάρισμα του κάποιου τέλους του κόσμου που έχει δοθεί στην ημερομηνία 2012, εσκεμένα από κάποιους που σκοπός τους είναι η καλλιέργεια αυτού ακριβώς του φόβου και αίσθηση αδυναμίας δράσης στον κόσμο.
Κράτα τη ψυχραιμία σου λοιπόν και προσπάθησε να δεις ότι εδώ δίνουμε τις εξηγήσεις πως αυτός ο φόβος δημιουργήθηκε και τι σημαίνει τελικά το τέλος του ημερολογίου και ΌΧΙ του κόσμου. Ελπίζω να διάβασες ολόκληρα τα μηνύματα και να έβγαλες συμπέρασμα. Εύχομαι ακόμα ότι χρησιμοποίησες τα μάτια της καρδιάς για να τα διαβάσης μόνο έτσι θα μπορέσεις να βγάλεις νόημα.
Από την άλλη αν νομίζεις ότι οι Ελλάδα και οι Έλληνες είναι "προστατευμένοι" μέσα στα σύνορα (; ) της, από τις προμηνίες του σύμπαντος, τις ανακαλύψεις των επιστημόνων, τις αλλαγές της συνείδησης και της εποχής, τη διαφθορά και μόλυνση του πλανήτη, εντάξει όπως νομίζεις. Ύπάρχουν πολλές συζητήσεις που λένε αστεία να περνά η ώρα, ψάχνουν για τις ρίζες μας, εκθειάζουν τον αθάνατο αρχαίο πολιτισμό κλπ κλπ
Γιατί ήρθες εδώ λοιπόν;
Νομίζω, για να διαβάσεις για αυτά που φοβάσαι με το κάθε δίκιο σου, όπως και όλοι μας πριν καταλάβουμε και συνειδητοποιήσουμε ποια είναι η αλήθεια!
Το να κλείσουν μερικά στόματα, όπως γίνετε συνήθως, δεν σταματά τη σκέψη και την έρευνα, όπως συνήθως. Και από τη στιγμή που υπάρχουν απτές αποδείξεις πρέπει να γίνουν γνωστές σε όλους. Και σε διαβεβαιώ ότι προσωπικά κάνω αυτή την έρευνα αφιλοκερδώς από αγάπη για την αλήθεια και τους συνανθρώπους μου και δεν διαχωρίζω σημαίες και σύνορα ή πολιτισμούς.
Σε μια Γη ζούμε όλοι, και όσο περισσότεροι γνωρίζουν τις αλήθειες τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε να επιβιώσουμε και να ζήσουμε και εμείς και τα παιδιά μας όμορφα, ελεύθερα, ευτυχισμένα!
Η γνώση πρέπει να διαδίδεται και όχι να κρύβεται όπως γινόταν και γίνεται ακόμα, γιατί έκαψαν τόσες χιλιάδες χιλιάδων αρχαία βιβλία νομίζεις;
Και αυτό σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς αλλά και στους Μάγιας!
Απόψεις....

Bilibakos
03-03-08, 14:55
Well βλέπω μια επανάληψη, επανάληψη, επανάληψη.
Με αποτέλεσμα να δημιουργεί φόβο,

Εχεις δικιο φιλε Ερμη, ομως οχι εκει που το πας...
Ο φοβος δεν προερχεται απο τους διαφορους καταστροφολογους, αλλα απο τη γνωση μας.
Ολοι λιγο πολυ σκεφτηκαμε το ενδεχομενο αλλης μιας διαταραχης της Γης. Συγκεκριμενα γυρισαμε πολυ πισω και ειδαμε το τελος των δεινοσαυρων. Φοβηθηκαμε μηπως μας αντικαταστησει κατι καινουριο το οποιο μια φυλη με κυρος και κουλτουρα προεβλεψε πολλα χρονια πριν, εμεις ομως το παραβλεψαμε στο βωμο της εξελιξης.
Ενα μεγαλο τμημα απο αυτο το ποστ θεωρω πως εγινε σε αυτοματη γραφη. Ολοι μας βλεποντας τις εργασιες των Μαγιας προσπαθουμε να καταληξουμε σε ενα συμπερασμα. Αλλοι φτιαχνουν δικες τους θεωριες, αλλοι ακουλουθουν, αλλοι παλι βρισκουν τη λυτρωση στην αρνηση... Μιας και το φορουμ αυτο εγινε η συνεχεια του προαναφερθεντος, θα διατυπωσω την τελικη μου αποψη, την καταληξη μου περι του θεματος. Ο ανθρωπος, καθως και οι δεινοσαυροι, ειναι τα δυο γνωστα οντα που κυριαρχησαν για πολυ καιρο στον πλανητη μας. Εχουν πολλα κοινα χαρακτηριστικα, πιστευω περισσοτερα απο οσα γνωριζουμε. Κυριαρχησαν, βλασφημησαν (η γνωστη μας υβρις αποδιδεται στο περιβαλλον-ζωα-φυτα), ισως και να ειχαν και αυτα ανεπτυγμενη νοημοσυνη (και γιατι οχι;). Οσπου εν τελει τιμωρηθηκαν απο την ιδια τη φυση. Τελευταια, εχουμε (επιτελους) ταρακουνηθει απο τα <<ανακατεματα>> της φυσης, και αν ειμαστε βιαστικοι θα προλαβουμε τα χειροτερα. Εχουμε τη γνωση, εχουμε την προγνωση, την καταρτιση, και αν το τιμ δουλεψει ρολοι ισως να πρατεινουμε τη ζωη του ειδους μας λιγο περισσοτερο. Γιατι εντελει ξεχασαμε οτι το πιο βασικο σε αυτη τη ζωη ειναι η επιβιωση...

ELPINIKI
03-03-08, 15:01
Γιατι εντελει ξεχασαμε οτι το πιο βασικο σε αυτη τη ζωη ειναι η επιβιωση...

πιστευω πως...
το πιο βασικο σε αυτη τη ζωη ειναι να μην ξεχναμε να ζουμε... και οχι η επιβιωση...

Bilibakos
03-03-08, 15:14
πιστευω πως...
το πιο βασικο σε αυτη τη ζωη ειναι να μην ξεχναμε να ζουμε... και οχι η επιβιωση...
Φιλη μου Ελπινικη, πιστευω πως αυτο ειναι το αυτονοητο... Και οσοι το ξεχνανε καθιστανται <<φαντασματα>> του εαυτου τους...

mind-in-peace
04-03-08, 13:41
Γεια σας
εγώ θα πω, νομίζω δηλαδή, ότι ζωή και επιβίωση είναι αλληλένδετα και ουσιαστικά με κοινή έννοια, μόνο που η επιβίωση θεωρείτε ενστικτώδη/ζωώδη κατάσταση και για αυτό υποβαθμισμένη στη λογική σαν λέξη. Αλλά χωρίς επιβίωση δεν υπάρχει ζωή ουσιαστικά, αλλά για τι είδους επιβίωσης μιλάμε; Το δικό μου το μυαλό τρέχει κατευθείαν στη καταστροφή του περιβάλλοντος από τη μια, στην καταστροφή των ικανοτήτων του Εαυτού μας από την άλλη και κατά συνέπεια ίσως στην αποπροσανατόλισή μας από τη πραγματική επιβίωση στη ζωή.
Ναι, υπάρχουν πολλά φαντάσματα γύρω μας και ίσως μερικοί τριγυρνάνε στον πλανήτη σαν ζωντανοί νεκροί ή ζόμπις αλλά αν παραδεχτούμε ότι συμβαίνει αυτό τι μπορεί να σημαίνει; Και γιατί σε τελική αναλυση να συμβαίνει;
Βέβαια άλλα τα φαντάσματα που τα περισσότερα από αυτά είναι σχετικά καλωσυνάτα και θετικά αφού, νομίζω, είναι προσωπικές μας δημιουργίες για τον κόσμο που θα θέλαμε να ζούμε, δημιουργήματα αγνής, ειρηνικής ψυχής δηλαδή και τα περισσότερα πολύ πραγματικά για τον/την δημιουργό του/της.
'Ασχετα αν έχουν να κάνουν με το παρελθόν, τον παρόν, ή το μέλλον.
Από την άλλη όμως υπάρχουν κάποιες ισχυρές δυνάμεις που προσπαθούν εσκεμένα να επιβληθούν σε αυτές τις δημιουργίες, να τις ελένξουν και να τις καθοδηγήσουν όπου τους συμφέρει στα σχέδιά τους.
Σε αυτό κολλάνε για παράδειγμα οι διαφημήσεις και η διαφημιστική λογική κάθε είδους, οι οικονομικοπολιτικές ομιλίες και καμπάνιες, οι θεολογικο/φιλοσοφικές θεωρίες και οι συμβολισμοί που χρησιμοποιούν όλοι τους. Και υπάρχουν θετικά σε αυτά δεν είναι όλα αρνητικά, αλλά τα θετικά που μπορεί να ξεχωρίσει κανείς είναι τόσο αμυδρά και λιγοστά που χάνονται μέσα στα υπόλοιπα. Πρέπει το μάτι μας και το αυτί μας να έχουν την κατάλληλη εξάσκηση για να μπορέσουμε να διακρίνουμε το που μας οδηγούν και το γιατί.
Μερικοί πιστεύουν ή μάλλον η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι της γνώμης ότι, όσο λιγότερα γνωρίζουμε τόσο καλύτερα είναι και εννοούν ασφάλεια πρώτα από όλα και ψυχική ηρεμία από την άλλη.
Είναι όμως έτσι;
Τότε γιατί οι μαζικές ανθρωποθυσίες στα πεδία μαχών;
Τότε γιατί οι φαρμακοβιομηχανίες θησαυρίζουν στην πλάτη μας;
Γιατί βλέπουμε ανθρώπους να περπατάνε στο δρόμο τελείως μηχανικά που δίνουν την εντύπωση ότι ουσιαστικά δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν νιώθουν;
Καταστάσεις ζωντανού/νεκρού δηλαδή ή καταστάσεις τελείως τρανς, ξεσπάσματα που δεν αναφέρονται ουσιαστικά σε κανένα και σε τίποτα, απλά βρίσκουν αντιδράσεις, εκτός από αυτούς που πέφτουν κατευθείαν κάτω από το κρεβάτι τους και κρύβονται όταν ακούνε "κεραυνό" να πέφτει και δεν ξέρουν από που έρχεται και που καταλήγει.
Ο Σωκράτης πάντα έλεγε "Αγνοια μήτηρ πάσης κακίας" και δεν ήταν ο μόνος που έπρεπε να πιεί δηλητήριο για αυτά που έλεγε. Έλεγε επίσης ότι "η γνώση είναι (βρίσκεται) μέσα μας" εννοώντας τον Εαυτόν μας και πρόσθετε σε αυτό το γνωστό "Γνώθις Σ'αυτόν" που σημαινεί να Γνωρίζεις ποιος είναι ο Εαυτός Σου.
Και αν ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στους μοντέρνους φιλοσόφους, ανά τον κόσμο, αλλά και στις μέρες μας υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που "φωνάζουν" μέσα από τη ψυχή τους: "Γνωρίστε, αναγνωρίστε, συνειδητοποιηθείτε, ζήστε, αν θέλετε να επιβιώσετε".
Σας λέω όμως με την απόλυτη βεβαιότητα της ύπαρξής μου, η φύση είναι ο σύμμαχός μας, είναι με το μέρος μας με τον Εαυτόν μας, τον εσώτερο παντογνώστη Εαυτό μας.
Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τη φύση, αλλά από αυτούς που λένε ότι ξέρουν καλύτερα από εμάς για εμάς και υποστηρίζουν ότι χωρίς αυτούς και τη βοήθειά τους είμαστε χαμένοι.
Ρουφώντας έτσι μακριά τη δύναμή μας, αποπροσανατολίζοντάς μας και προγραμματίζοντάς μας για την επόμενη ανθρωποθυσιαστική τελετή τους.
Γενικά εννοώ αυτούς όλους που βλέπουμε σαν αρχηγούς μας σε κάθε τομέα.
Εκατομμύρια και εκατομμύρια γυναικών κάηκαν ζωντανές στη περίοδο της "Ιερής Εξέτασης" για αυτό ακριβώς τον λόγο, γιατί είχαν και έχουν, την γνώση, είχαν και έχουν διαίσθηση!
Εκατομμύρια και εκατομμύρια από τους ιθαγενείς λαούς αποδεκατίστηκαν για αυτόν ακριβώς τον λόγο, γιατί είχαν τη γνώση καταγραμμένη σε εκατομμύρια βιβλία, μνημεία και στον πολιτισμό τους, τα οποία βιβλία και μνημεία φυσικά κατάκαψαν και κατέστρεψαν και πολιτισμό προσπαθούν ακόμα και σήμερα να ποδοπατήσουν.
Διαίσθηση και Συνείδηση, βλέπω λοιπόν και για το μέλλον μας και για την επιβίωσή μας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη γνώση του γιατί τόσους αιώνες μας τα στέρησαν και μας τράβαγαν όλο και περισσότερο μακριά τους.
Δεν είναι πράγματα που θα μας τα διδάξουν στο σχολείο και στη πλειοψηφία των σημερινών ανθρώπων δεν τα έζησαν ούτε στο οικογενειακό περιβάλλον.
Αλλά όλοι μας έχουμε την αίσθηση, το προαίσθημα και τη φωνούλα μέσα μας, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι κάτι αλλάζει, ας αφεθούμε και ας γνωρίσουμε λοιπόν αυτήν την αλλαγή, είναι σαφώς καλή!
Μέλημά μου είναι να φέρω τη γνώση ενός από των κυριοτέρων συμβόλων στην επιφάνεια της συνείδησής μας, την αλήθεια για τα ημερολόγια που πιστεύω ότι κρύβουν μεγάλη δύναμη και μεγάλες αλήθειες για τον Εαυτό μας!

ELPINIKI
05-03-08, 14:46
ΠΑΙΔΙΑ HELLO!

θεωρω βλακωδες να ψαχνουμε ειτε μεσα απο ημερολογια ειτε μεσα απο χαρτες και δεν ξερω και εγω τι αλλο για να βρουμε ποτε θα ερθει το τελος γενικοτερα...ξεχναμε να ζουμε...ψαχνουμε το τελος χωρις πολλοι απο εμας να εχουμε ζησει...

ο καλυτερος δασκαλος ειναι ο εαυτος μας και αυτος ειναι ο μονος που κραταει "κλειδια" και "απαντησεις"...ξερει την αρχη μας και το τελος μας...

οποτε ας κοιταξουμε μεσα μας για αρχη...

schooligan
06-03-08, 08:14
θεωρω βλακωδες να ψαχνουμε ειτε μεσα απο ημερολογια ειτε μεσα απο χαρτες και δεν ξερω και εγω τι αλλο για να βρουμε ποτε θα ερθει το τελος γενικοτερα...ξεχναμε να ζουμε...ψαχνουμε το τελος χωρις πολλοι απο εμας να εχουμε ζησει...

Συμφωνω με την προλαλησαντα και εχω να κανω μονο μια ερωτηση, οκ ας πουμε οτι δεχομαστε και τις ημερομηνιες και ολα τα σχετικα οτι θα λαβει χωρα ενα επικειμενο τελος του γνωστου μας κοσμου..για ποιο λογο να το ξερουμε ετσι ? Δηλαδη, οκ θα παψουμε που θα παψουμε να υπαρχουμε μετα την συγκεκριμενη ημερομηνια, τουλαχιστον μεχρι τοτε τον χρονο μας δεν θα πρεπει να το ζησουμε καπως δημιουργικα?
Και μια δευτερη ερωτηση, καθως γνωριζω αρκετα ατομα που πιστευουν στις μετανσκαρκωσεις και προηγουμενες ζωες εδω μεσα. Δεν νομιζετε οτι εφοσον δεχτουμε οτι υπαρχουν μετανσαρκωσεις γινονται για καποιο χι ψι λογο καθως θα πρεπει να εκπληρωσουμε καποια πραγματα κα μεσα απο αυτα να τελειοποιηθουμε? Με το να καθομαστε και να σκεφτομαστε ποτε θα τελειωσει ο κοσμος, δεν νομιζω να βγαζουμε κατι, για τον απλο λογο, πως προσκολλομαστε τοσο πολυ στο αμεσο μελλον με αποτελεσμα να σταματαμε να ζουμε στο παρον.

mind-in-peace
06-03-08, 12:44
Και επαυξάνω! Ακριβώς στα σημεία που τονίζετε, έγκειτε η ουσία του όλου θέματος.
Παιδιά χαίρομαι που έχετε πιάσει την ουσία και το νόημα της εποχής μας και σας λέω ταιριάζει απόλυτα με την ουσία και το νόημα της φιλοσοφίας και των προφητειών και των Μάγιας/Αζτέκων και άλλων ιθαγενών λαών, αλλά και προσφάτων επιστημονικών ανακαλύψεων και άλλων ερευνητών/λογίων.
Ναι, τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Τα ημερολόγια και οι μετρήσεις ημερομηνιών καθώς και οι αστρολογικοί χάρτες ήταν από πάντα, εργαλεία.

mind-in-peace
06-03-08, 14:45
Και συνεχίζω εδώ το μήνυμα που λόγω κεκτημένης ταχήτητας ...
το έστειλα πριν της ώρας του:)

...Εργαλεία για να βρούμε και επανακαλύψουμε τους Εαυτούς μας και τη πραγματική δύναμή μας, τη διαίσθησή μας.
Και αυτό θέλω να δηλώσω ότι, σύμφωνα με τη κατανόησή μου για το ημερολόγιο των Μάγιας, είναι καθημερινή βοήθεια στην επανανακάλυψη του Εαυτού, της διαίσθησης. Αυτό σε αντίθεση με τη φιλοσοφία και πρακτική του Γρηγοριανού ημερολογίου.
Για παράδειγμα:
Σήμερα στο Γρηγοριανό καθημερινό μας ημερολόγιο είναι:
06 Μαρτίου 2008, όλοι το ξέρουμε, εντάξει; Τι το ιδιαίτερο εκφράζει αυτή η ημέρα όμως αν δεν είναι τα γεννέθλιά σου, ή η ονομαστική σου εορτή, ή κάποια εθνική εορτή (αργία), ή κάποια επέτειος, ή κάποια σημαντική επαγγελματική στιγμή. Και όλα αυτά σήμερα είναι σαφώς συνυφασμένα με δώρα, αγορές, συνήθως καταναλωτικό άγχος ή γενικότερα οικονομική - υλική λογική. Η διαίσθησή μας σχεδόν απουσιάζει ή με άλλα λόγια καμία σκέψη για το τι πραγματικά χρειάζεται και είναι ο Εαυτός μας ή η Γη μας, που είναι πράγματα αλληλένδετα στην ουσία τους.
Και δεν μιλάω για αυτούς που ξέρουν, αλλά για αυτούς που νομίζουν ότι ξέρουν (και συνήθως) τα πάντα.
Από την άλλη υπάρχουν, τα εργαλεία, άσχετα τη μορφή που θα έχουν και πως θα ονομάζονται, σε όλο τον κόσμο και οι άνθρωποι έχουν εφεύρει, ανακαλύψει ή επανακαλύψει, ευτυχώς, αρκετά από αυτά.
Στο Τζόλκιν λοιπόν, (που είναι η νέα μου επανακάλυψη :) ), μας λένε οι Μάγιας ότι ξύπναγαν κάθε πρωί οι άνθρωποι και όπως κάναν το σταυρό τους πριν βγουν έξω από το σπίτι παλιά σε εμάς και σήμερα ανοίγουμε την ατζέντα για να δούμε τα ραντεβού ή τις υποχρεώσεις της ημέρας, ε, οι Μάγιας έβλεπαν ποια είναι η μέρα, έκαναν μια ανάλογη με την συγκεκριμένη μέρα, τελετή που του συνέδεε κατ'αρχάς με τον εαυτόν τους και με τις συμπαντικές και γαλαξιακές ενέργειες ταυτόχρονα και, μετά ξεκινούσαν την μέρα τους. Κάθε μέρα για χιλιάδες χρόνια και ακόμα και σήμερα μερικοί, όχι όλοι (στην εποχή μας).
Το Τζόλκιν μας λέει για την σημερινή μέρα λοιπόν (για παράδειγμα) σε γενικές γραμμές ότι:

Είναι η ημέρα της προσφοράς και του νερού. Ενδείκνυνται δηλαδή οι προσφορές νερού ή τα βαφτίσια ή εξαγνισμούς (βλ. αγιασμοί). Επικρατή η δύναμη των συναισθημάτων και για αυτό ίσως χρειαστεί κάποιος αυτοέλεγχος. Και είναι μια καλή ημέρα για εκφράσουμε την εκτίμησή μας και το σεβασμό μας για όλη τη δημιουργία, προφέροντας δηλαδή τα ανάλογα λόγια ή μια ανάλογη προσευχή.
Τώρα ο συνδιασμός με τον Τόνο (αριθμό) 8, σημαίνει όπως δείχνει και το σχήα του αριθμού αρμονία στην απειρότητα με δικαιοσύνη. Δηλαδή ότι σήμερα πολλά θα έχουν να κάνουν με δικαιοσύνη και μέσα από αυτή να βρούμε την ισσοροπία, ίσως μεταξύ του πνευματικού κόσμου μας και του υλικού, αλλά μπορεί να προστεθεί και σε άλλες πτυχές της ημέρας μας
Τώρα αυτό σε συνδιασμό πάλι με την ενέργεια της 13άδας που είναι του Ανέμου, ευνοείτε η πνευματική επικοινωνία ή η "αέρινη" επικοινωνία, δηλαδή ομιλίες, γράμματα, τηλεφωνήματα κ.α. Στην πνευματική επικοινωνία υπάγονται φυσικά κατά κύριο θέμα τα διάφορα ζώα, που συνήθως μεταφέρουν και έχουν μηνύματα για εμάς από το πνεύμα (το οποίο μπορεί να είναι απλά ο Εαυτός μας) και είναι ποιο κοντά μας. Επίσης τα όνειρα έχουν πάντα σημαντικά μηνύματα να μας μεταφέρουν.
Δηλαδή σήμερα η έκφραση συναισθημάτων δικαιοσύνης με οδηγό τη διαίσθησή μας γενικά ευνοείτε και ίσως να υποστηριχτούν και η εκφρασή τους μπορεί να γίνει με άνεση. :)
Φαίνετε κοινότυπη χαρτομαντεία ή το φλυτζάνι του καφέ αλλά γιατί όχι και αυτά εργαλεία και όχι μέσα εκμετάλευσης ήταν και είναι.