PDA

Επιστροφή στο Forum : side by Side

niko
04-03-08, 10:35
Καλημέρα.
Σας μεταφέρω μια εμπειρία μου πολύ πρόσφατη. Συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα.
Βασικά, είναι κάτι που είχε συμβεί πριν 2 μήνες αλλά μόλις πριν λίγες ημέρες το σκέφτηκα, σημαίνει κάτι ; Δεν ξέρω.
Είχα ένα ξάδελφο που ήμασταν πολύ δεμένοι.1ο ξάδελφο. Έφυγε από τη ζωή με βίαιο τρόπο (ατύχημα με μηχανή) το 1985, 22 χρονών. Στο γραφείο μου έχω μια φωτογραφία του, μόνη της επάνω σε ένα ράφι. Χρόνια τώρα.
Πριν 2 μήνες λοιπόν καθάριζα/τακτοποιούσα το γραφείο μου και σε κάποιο συρτάρι βρήκα ένα πακέτο με φωτογραφίες που είχα να δω για χρόνια.
Άρχισα να βλέπω τις φωτογραφίες, και σε μία από αυτές είμαι εγώ με ένα φίλο, στο Λυκαβητό, στην είσοδο του Αι-Γιώργη.Τραβηγμένη το 1985 ή 1986.
Ασυναίσθητα, αυτόματα, παίρνω τη φωτογραφία και τη βάζω δίπλα στη φωτογραφία του ξαδέλφου μου. Αυτό έγινε πριν 2 μήνες.
Την προηγούμενη βδομάδα, καθώς περνούσα για να κάτσω στη καρέκλα βλέπω τις φώτος και παθαίνω...
Γιατί ; γιατί ο φίλος στη φωτογραφία που είναι μαζί μου, στη φωτογραφία που έβαλα δίπλα σε αυτή του ξαδέλφου μου, είναι ένας άνθρωπος που έκανα πολύ παρέα τότε (και αρκετά αργότερα), ένας άνθρωπος που έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι, στη φωτιά της Ζαχάρως. Συγχωριανός μου.
Έδρασε το υποσυνείδητό μου ? συνδύασε το μυαλό το κοινό που ενώνει αυτούς τους 2 πλέον και "έβαλε" τις 2 φωτος μαζί ;
Μου έκανε φοβερή εντύπωση το γεγονός οτι 2 μήνες ήταν εκεί οι φώτος η μια δίπλα στην άλλη αλλά δεν το είχα συνδυάσει/σκεφτεί ποτέ, πράγμα που σημαίνει οτι αν το υποσυνείδητο "έβαλε" τη μια φωτο δίπλα στην άλλη το έκανε πάρα πολύ καλά. Ίσως λειτούργησε το υποσυνείδητο -η ψυχή ;- παρακάμπτοντας εντελώς το μυαλό ...
Όπως σαε είπα, το να βάλω εκεί τη φώτο, όταν το έκανα, έγινε ασυναίσθητα, το χέρι πήγε μόνο του. Για αυτό μου έκανε τόσο εντύπωση όταν διαπίστωσα τι συμβαίνει και για αυτό το μοιράζομαι μαζί σας.
Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι άλλο, αν υπάρχει, εκτός από την εξήγηση που δίνω εγώ (υποσυνείδητο) ;
ευχαριστώ.

papadaki ioanna
04-03-08, 11:39
Ισως να λειτουργησε το υποσυνειδητο σου αλλα ισως να ηταν και καθαρα θεμα τυχης το να τοποθετησεις τη φωτογραφια ,διπλα στην αλλη..ποιος ξερει..θα σε διαφωτισουν και καποιοι γνωστες καλυτερα σαφως.πιστευω στο υποσυνειδητο βεβαια,απλα καποια πραγματα ειναι της μοιρας τους να συμβουν.

niko
04-03-08, 11:48
Ευχαριστώ για το μήνυμα Ιωάννα. Ο παράγοντας τύχη παίζει βέβαια και είναι κάτι που δεν είχα σκεφθεί. Πάντως μπορεί να είναι και απλά θέμα τύχης. Συμφωνώ.

papadaki ioanna
04-03-08, 11:54
στο λεω γιατι πολλες φορες εχω μπει και εγω σε αυτη τη διαδικασια αλλα καταλαβα στο τελος πως δεν ειναι ολα παραξενα αλλα και τυχαια η απλα γραπτο τους να γινουν..θα σε βοηθησουν βεβαια και τα παιδια που ασχολουντε..

Ophelia
04-03-08, 12:06
Νίκο σίγουρα παίζει και να είναι τύχη...αλλά επειδή προσωπικά πιστεύω οτι τίποτα δεν είναι τυχαίο, μου φαίνεται οτι πολύ απλά 'ήξερες' ακριβώς που έβαζες την φωτογραφία του φίλου σου, απλά το συνειδητοποίησες πολύ αργότερα, όπως είπες και εσύ.
Είναι πάρα πολλά τα πράγματα που κάνουμε καθημερινά τα οποία μας φαίνονται τυχαία αλλά στην πραγματικότητα γίνονται για κάποιο λόγο. Απο το ποιά άτομα συμπαθούμε (χωρίς να τα γνωρίζουμε), στο που διαλέγουμε να καθήσουμε στο λεωφορείο... :)

Giorgos
04-03-08, 19:08
Εγώ πιστεύω πως είναι πολύ απλό.. Ο ξάδελφος σου σου έλειπε και έβαλες τη φωτό στ ράφι. Ο φίλος σου έλειπε και έβαλες τη φωτό στο ράφι.. που αλλου εκεί που έχεις τις φωτό (μια) στο ράφι.. που το περίεργο;

niko
05-03-08, 05:42
Καλημέρα Ophelia και Γιώργο. Ευχαριστώ για τα μηνύματα σας.

Witch Shadow
05-03-08, 18:02
Πιστευω οτι η τυχη δεν εχει να κανει με το συμβαν. Οι ψυχη σου απλως γνωριζε τους δυο γνωστους σου στις φωτο και υποσυνειδητα να τις συνδυασες και αργοτερα να το καταλαβες. Οι ψυχες μεταξυ τους γνωριζονται χωρις να το ξερουμε ή να το καταλαβαινουμε. Καποια πραγματα ειναι γραφτο να γινουν. Who knows?

niko
05-03-08, 18:19
Καλησπέρα Witch Shadow. Πράγματι, who knows ?
Κάποια πράγματα είναι γραφτό να γίνουν. Ναι, συμφωνώ και σε αυτό.

Witch Shadow
05-03-08, 18:57
Καλησπέρα Witch Shadow. Πράγματι, who knows ?
Κάποια πράγματα είναι γραφτό να γίνουν. Ναι, συμφωνώ και σε αυτό.

Αληθεια εχεις σκεφτει να ψαξεις να βρεις τι ησασταν στις προηγουμενες ζωες? Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να βρεις και να ανακαλυψεις. Παιζει περιεργα παιχνιδια ωρες-ωρες η μοιρα και το συμπαν μαζι.

papadaki ioanna
06-03-08, 08:32
ΠΛΑΚΑ πλακα πως μπορουμε να δουμε τι ημασταν στην προηγουμενη ζωη μας??

niko
06-03-08, 08:47
Καλημέρα Witch Shadow, καλημέρα Ιωάννα.
Σε αυτό που ρωτάς Ιωάννα -και που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον σα θέμα- δεν μπορώ να σου δώσω σαφή απάντηση γιατί δε γνωρίζω αρκετά.
Ίσως θα μπορούσε ο Witch Shadow να μας πει περισσότερα μιας και είναι κάτι που ενδιαφέρει και εμένα.
Γιατί, Witch Shadow, είναι κάτι που έχω σκεφτεί πολλές φορές (Αληθεια εχεις σκεφτει να ψαξεις να βρεις τι ησασταν στις προηγουμενες ζωες?) αλλά πιστεύω οτι για να ξεκινήσει κάποιος μια τέτοια διαδικασία πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στη ζωή του και τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει στη δική μου. Συνέχεια με κάτι τρώγομαι, ακόμα και όταν όλα δείχνουν να είναι οκ.
Πιστεύω οτι -τελικά- για μένα είναι θέμα timing και είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω, στην ώρα του, για να το πω απλά.

schooligan
06-03-08, 09:11
Πιστευω πως βλεπωντας την φωτο υποσυνηδητα εκανες αυτη την σκεψη και τους εβαλες μαζι.

Witch Shadow
18-03-08, 01:59
Καλημέρα Witch Shadow, καλημέρα Ιωάννα.
Σε αυτό που ρωτάς Ιωάννα -και που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον σα θέμα- δεν μπορώ να σου δώσω σαφή απάντηση γιατί δε γνωρίζω αρκετά.
Ίσως θα μπορούσε ο Witch Shadow να μας πει περισσότερα μιας και είναι κάτι που ενδιαφέρει και εμένα.
Γιατί, Witch Shadow, είναι κάτι που έχω σκεφτεί πολλές φορές (Αληθεια εχεις σκεφτει να ψαξεις να βρεις τι ησασταν στις προηγουμενες ζωες?) αλλά πιστεύω οτι για να ξεκινήσει κάποιος μια τέτοια διαδικασία πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στη ζωή του και τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει στη δική μου. Συνέχεια με κάτι τρώγομαι, ακόμα και όταν όλα δείχνουν να είναι οκ.
Πιστεύω οτι -τελικά- για μένα είναι θέμα timing και είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω, στην ώρα του, για να το πω απλά.

Για να δεις τι ησουν στις προηγουμενες ζωες σου θα σου συνιστουσα να βρεις καποιον ειδικο. Εγω το εκανα με τη γιαγια μου η οποια γνωριζε. Αλλα δεν μπορω ομως να μπω σε λεπτομερειες για ευνοειτους λογους. Οπως και να χει, η λυση με καποιον ειδικο ειναι η καλυτερη. Γιατι και να συμβει κατι αυτος 8α ξερει τι να κανει.

open ocean
13-04-08, 18:36
απλως μενω σε αυτο που ειπες οτι δηλ "δεν το είχα συνδυάσει/σκεφτεί ποτε"...το μηνυμα εγινε αντιληπτο απο σενα εστω και με λιγη καθυστερηση...παντα πιστευω μας στελνουν μηνυματα απο την αλλη πλευρα.το θεμα ειναι κατα ποσο τα αντιλαμβανομαστε και αν οχι ισως και να γινονται πιο εντονα. ;)