PDA

Επιστροφή στο Forum : "Ο δρόμος του ειρηνικού πολεμιστή" η ταινία


Απέριττος
12-03-08, 08:47
Αγαπητοί φίλοι,
εχθές παρακολούθησα σε dvd μια ταινία που μου αντέγραψαν και είναι βασισμένη στο βιβλίο του Νταν Μίλμαν με τον τίτλο "Ο δρόμος του ειρηνικού πολεμιστή". Βέβαια και το βιβλίο και η ταινία δεν είναι καινούρια, όμως πιστεύω ότι για τον κάθε άνθρωπο κάποια πράγματα έρχονται στον δρόμο του την κατάλληλη στιγμή. Απο αναζήτηση στο φόρουμ διαπίστωσα ότι δεν έχει γραφτεί κάτι σχετικό, πέραν ενός θέματος που είχε βάλει παλαιότερα η χρήστης Drymonia για το βιβλίο.
Επειδή πιστεύω ότι πρέπει να διαδίδουμε κάθε τι σημαντικό που πέφτει στην αντίληψή μας, αποφάσισα να σας προτείνω να δείτε αυτήν την υπέροχη ταινία και θα ήταν αφορμή να γίνει και κάποια συζήτηση σχετικά με αυτήν.
Η ταινία δείχνει αυτό που συμβαίνει κάποια στιγμή σε πάρα πολλούς ανθρώπους και στον ήρωα της ταινίας που είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου, ευτυχώς του συνέβει σε μικρή σχετικά ηλικία. Είναι η στιγμή όπου μια εσωτερική κρίση σε οδηγεί να περάσεις στην διαδικασία της ανακάλυψης της αλήθειας μέσα σου και πάντα αυτό φέρνει στον δρόμο σου τον κατάλληλο άνθρωπο που θα σου δείξει τον δρόμο.
Μέσα απο την ταινία η οποία με άγγιξε πάρα πολύ είδα πράγματα που στην ουσία μέσα στην πορεία μου στην αναζήτηση τα έχω ακούσει ξανά, αλλά τα περιστατικά της ζωής μας και η ενασχόλησή μας με τα καθημερινά πράγματα και η συσσώρευση "σκουπιδιών" μέσα στην σκέψη μας κάνουν να τα ξεχνάμε.
Τρέχουμε καθημερινά σκεφτόμενοι την ζωή μας στο μέλλον με αποτέλεσμα πάντα να χάνουμε το τώρα.
Όπως λέει σε κάποιο σημείο της ταινίας ο δάσκαλος του Νταν "οι περισσότεροι άνθρωποι ζούν μια ολόκληρη ζωή χωρίς να ξυπνήσουν ποτέ τους".
Τι τραγική διαπίστωση.. και πόσο αληθινή...
Για να φτάσουμε στο σημείο να το δούμε αυτό συνήθως συμβαίνει μια εσωτερική κρίση, βλέπουμε ξαφνικά ότι τίποτε δεν μας ευχαριστεί, γκρεμίζονται τα όνειρα που πλάθουμε μέσα μας και κυρίως διαλύεται το εγώ μας. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε το άλμα προς τα μέσα και αρχίσουμε να "βλέπουμε".
Προτείνω να κάτσετε και να δείτε την ταινία και σίγουρα θα σας βάλει σε εποικοδομητική σκέψη. Μήπως και αποφασίσουμε να σταματήσουμε να παίρνουμε απο έξω αυτά που μας σερβίρουν και στραφούμε τελικά προς την αλήθεια που είναι βαθειά μέσα μας...
Φιλικά...

PUCK
12-03-08, 14:47
Είχα την τύχη να παρακολουθήσω τη διάλεξη που έδωσε στη χώρα μας ο Dan Millman στα τέλη Σεπτεμβρίου 2007, αλλά και την "ατυχία" να μην έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο του πηγαίνοντας εκεί. Στην ίδια διάλεξη έγινε και προβολή της ταινίας πριν την επίσημη κυκλοφορία τους στους κινηματογράφους.

Η ταινία είναι τυπική των αντίστοιχων που ακολουθούν τη μεταφορά ενός βιβλίου στην οθόνη. Πολλά πράγματα κομμένα και κάποια άλλα αλλαγμένα.

Δεν είναι άσχημη και θα έλεγα να την δει ο οποιοσδήποτε δεν έχει μέχρι τώρα μια επαφή με τον συγγραφέα.

Στην πορεία, διάβασα το βιβλίο καθώς και το "Οι 12 Νόμοι του Πνεύματος" (αν δεν με απατά η μνήμη μου). Έχω τη γνώμη πως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ή καινούργιο για κάποιον που έχει ασχοληθεί. Ταυτόχρονα, βέβαια, είναι πολύ καλό για κάποιον τελείως νέο στο χώρο της Αναζήτησης. Το "απλό" ( ή "όχι-βαρύ" ) έχει δύο όψεις, πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Θα περίμενα επίσης, περισσότερη ανάλυση και μεθοδολογία στο "Δρόμο ... ". Δεν μας λέει τίποτα για διατροφή, ασκήσεις, γιατί του λέει ο Σωκράτης να τα κάνει όλα αυτά, ποιο το όφελος κλπ. Το ότι άλλαξε η ζωή του γνωρίζοντάς τον είναι ok, μακάρι να τύχαινε και σε μας ένας Δάσκαλος, αλλά παρακάτω, τι ;;;

Κάποια περισσότερα πράγματα ως προς τη Φιλοσοφία αναφέρονται στους "Νόμους" και σε ψάξιμο στο διαδίκτυο, διάβασα και για κάποια άλλα βιβλία του.

Είδωμεν ...

( πάντως, αυτό το τρόπος-ζωής-σε-δόσεις-για-να-βγει-κάνα-φράγκο-παραπάνω μου τη δίνει :mad: )

Απέριττος
12-03-08, 15:04
Ναι αυτό που λες είναι αλήθεια. Το στοιχείο της εκμετάλλευσης δυστυχώς υπάρχει. Όμως ας κρατήσουμε απο την ταινία αυτό που του είπε ο Σωκράτης. Μην ακούς τι σου λένε οι άλλοι άκου την δική σου φωνή. Ναι, για κάποιον που έχει ασχοληθεί δεν είναι καινούργια αυτά. Απλά είναι καλά για αυτούς που ξεκινούν τώρα και καλά για όσους έχουν χάσει κάπου τον δρόμο στην πορεία...