Επιστροφή στο Forum : Ονειρα...
Silent Prisoner
31-07-05, 20:17
Γνωρίζουμε καλά ότι τα όνειρα δεν είναι απλά σκεψεις που περνανε απο το μυαλο Μας κατα τη διαρκεια του υπνου.Λοιπον τι μπορει να ειναι ενα ονειρο που καποιος βλεπει καθε χρονο την ιδια μερα βλεποντας καθε φορα τη συνεχεια αυτου του προηγουμενου χρονου?
DARTH VADER
31-07-05, 21:56
Πιθανοτατα Ενα Μυνημα.η Ενα Μπερδεμα Σχετικα Με Τον Χρονο Εδω Και Τον Ανυπαρκτο Χρονο Στην Ονειροχωρα
Πολλές φορές ένα όνειρο σε προειδοποεί για δυσάρεστα γεγονότα του άμεσου μέλλοντος. Το καταλαβαίνεις απο το τράνταγμα που αισθάνεσαι όταν ξυπνάς, και βρίσκεσαι σε σύγχυση για το άν αυτό που είδες συνέβη πραγματικά ή ήταν το όνειρο που πέρασε.
Silent Prisoner
01-08-05, 12:14
Το Ατομο Για Το Οποιο Σασ Μιλαω Βλεπει Αυτο Το Ονειρο Απο Την Παιδικη Του Ηλικια.καθε Χρονο Βλεπει Τη Συνεχεια Του Και Λογω Του Περιεχομενου Του Ονειρου Φοβαται Οτι Αυτα Που Βλεπει Θα Συμβουν...
Χμμμμ αυτό δεν είναι όνειρο είναι η Λάμψη....
(sorry αλλά δεν είναι λίγο τραβηγμένο να βλέπει όνειρο σε ετήσιες συνέχειες????)...............
Ποιο ειναι το περιεχομενο του ονειρου?
Εχει επαληθευτει ποτε τιποτα?
Και γω βλεπω ανειρα σε συνεχειες, αλλα σε κανενα μηνα εχω δει ολα τα επεισοδια..
xontro_mpizeli
01-08-05, 18:44
Όντως περίεργο αυτό που συμβαίνει στον γνωστό σου.
Μπορείς να μας πεις τουλάχιστον τι είναι αυτά που βλέπει κάθε χρόνο;Έχουν να κάνουν με αυτόν ή με κάτι γενικό που αφορά την ανθρωπότητα;
Έχει συμβεί τίποτα από αυτά που έχει δει μέχρι τώρα;
Α, και κάθε πότε βλέπει τα όνειρα αυτά;Ποια ημερομηνία; Έχει σχέση αυτή η ημερομηνία μήπως με τον ίδιο;
Υ.Γ:Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να τοποθετήσεις το θέμα σου στις "Προσωπικές εμπειρίες".
Silent Prisoner
02-08-05, 13:42
Δεν εβαλα αυτο το θεμα στις προσωπικες εμπειριες γιατι δεν θελω να σας κανω γνωστη αυτη την εμπειρια αλλα να μαθω περι τινος προκειται.Εχει σχεση για την οικογενεια του.Τιποτα απο αυτα που συμβαινουν στο ονειρο δεν εχει γινει γιατι κατα καποιον τροπο δεν εχει ολοκληρωθει το ονειρο.
ο υπνος ειναι διδυμος αδερφος του θανατου.ισως λοιπον κατα τι διαρκεια του
υπνου να συμβαινει ενας μικρος θανατος κατα τον οποιο μπορει το μυαλο να εχει τελειως διαφορετικη αντιληψη και λειτουργεια.ετσι με μια χρονομεταθεση
ο φιλος σου ειναι δυνατον να συλαμβανει μυνηματα και εικονες απο σκηνες τις
οποιες ο εγκεφαλος συνδεει ως ξεχωριστες εμπειριες μεν αλληλενδετες δεν.
Να υποθεσω οτι την ψυχαναλυτικη θεωρια για τα ονειρα την εχετε απορριψει εντελως και με επιχειρηματα, πριν πατε σε τετοιες τραβηγμενες θεωριες και εξηγησεις, ετσι;
Υπνος διδυμος αδελφος του θανατου.....μικρος θανατος τς τς τς
THESSALONIKIOS
05-08-05, 09:43
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα.Τέτοια εμπειρία είχα & γω προσωπικά προ δέκα μηνών περίπου.Δηλαδή μήνα παρά μήνα έβλεπα ένα όνειρο και στην συνέχεια έβλεπα την συνέχεια.Το όνειρο ξεκινούσε κάθε φορά λίγο ποιο πίσω & μετά συνεχιζότανε λες & έβαζες μια ταινία στο βίντεο & την γυρνούσες λίγο πίσω & μετά να βλέπεις την συνέχεια.Η κατάληξη του ονείρου ομολογώ ότι δεν είναι &
η καλύτερη & κάθε φορά που οδηγώ το αυτοκίνητό μου είμαι πάρα πολύ προσεκτικός.Ελπίζω φίλε Silent Prisoner η κατάληξη του ονείρου του φίλου σου να είναι ποιο happy σε σχέση με την δική μου.
Συμφωνώ και εγώ. Οι άσχημοι εφιάλτες που αναφέρονται σε μελλοντικά δραματικά γεγονότα της ζωής μας είναι επαναλαμβανόμενοι. Δέν το βλέπεις το όνειρο μόνο μία φορά αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα με διαφορετικό τρόπο, πάντα εφιαλτικό μέχρι να συμβεί το μοιραίο.
Και όταν συμβεί έρχονται στο μυαλό μας όλες οι δυσάρεστες εντυπώσεις απο τους εφιάλτες αυτούς που ίσως ώς τότε να μήν τους δίναμε την πρέπουσα σημασία.
Tha simfwnisw oti ws pros ta oneira prepei na eimaste idiaitera prosektikoi. H psyxanalytiki thewria nomizw oti exei dwsei polles apantiseis. Diavaste tin ermineia twn oneirwn tou Freud kai tha diapistwsete polla pragmata. Wstoso, pisteuw oti einai poly pithano na yparxei mia katigoria oneirwn pou na min ermineuontai mesw i apokleistika mesw tis psyxanalysis kai opwsdipote xreiazontai diereunisi. To myalo paizei polla paixnidia kai o psyxismos akoma perissotera, den einai ola ta pragmata sti zwi x-files.
Archangelic
27-08-05, 06:06
Ti imerominia blepei autos to oneiro , ti imerominia einai autos gennimenos , kai ti imerominia gennisis exoune ta meli tis oikogeneias tou .
Episeis ean uparxei apo8anon ti imeromiania pai8ane .
Den einai anaggi na apantiseis se ola auta afou den 8es na to gnostopiiseis to 8ema alla einai mia kali arxi na psa3eis .
Stin 8esi sou 8a arxiza na psaxno apo tis imerominies 8anatou siggenikon agapiton prosopon i kai mi . Ean ta oneira einai efialtika mporei apla na ton basanizoune gia plaka (oi nekroi exoune black humor logo eidikotitas) . Ean einai apla oneira mporei na einai apla enas tropos epikoinonias , na tou di3ei diladi ti 8a i8ele na eixe ekeini tin mera kai den mporei na to exei ...
Ola paizoune ston ant1 ...
THESSALONIKIOS
29-08-05, 19:07
Archangelic καλησπέρα.όλες οι ερωτήσεις που υποβάλλεις αφορούν εμένα.Εννοώ δηλαδή αν θες να γίνεις ποιο σαφής.Δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις που θέτεις.Θανάτους στην οικογένειά μου τα τελευταία δέκα έτη έχω πέντε. Σημειωτέον ότι τελευταία το όνειρο το είδα στις διακοπές που ήμουνα αλλά αυτή τη φορά όλο έχοντας την ίδια κατάληξη.
Archangelic
30-08-05, 03:06
Oxi basika anaferomouna ston Silent Prisoner ektos kai an to prosopo to opio leei o Silent Prisoner eisai esi .
Akoma kai etc na einai oi erotiseis einai idi gramenes :) . Enjoy .
Mournblade
30-08-05, 11:24
Εγώ έχω μια υπόθεση να κάνω... Μήπως αυτού του είδους τα όνειρα δεν είναι όνειρα με την αντικειμενική έννοια του όρου αλλά οράματα και απλά τα άτομα που βλέπουν τα συγκεκριμένα "οράματα" έχουν αυτό το χάρισμα το οποίο δεν έχουν "εξελίξει" στον κόσμο του συνειδητού??? Λέω εγώ τώρα...
Silent Prisoner
30-08-05, 18:22
Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλα για το άτομο για το οποίο σας μιλάω δεν είναι το μόνο "παραξενο" που του σθμβαίνει
Mournblade
31-08-05, 09:46
Εγώ έχω μια υπόθεση να κάνω... Μήπως αυτού του είδους τα όνειρα δεν είναι όνειρα με την αντικειμενική έννοια του όρου αλλά οράματα και απλά τα άτομα που βλέπουν τα συγκεκριμένα "οράματα" έχουν αυτό το χάρισμα το οποίο δεν έχουν "εξελίξει" στον κόσμο του συνειδητού??? Λέω εγώ τώρα...
Επιμένω τότε.... ;)
Χμμμ…. «Μήπως δεν είναι οράματα ή όποια άλλη ‘ιδιότητα’ που μας κάνει εκλεκτούς? Λέω εγώ τώρα…»
Μήπως απλά είναι μια πράξη της φαντασίας μας την ώρα που το κεντρικό νευρικό σύστημα είναι απεξαρτητοποιημένο από το βάρος του ελέγχου του σώματος και … απλά δημιουργεί.
Ή μήπως είναι η κλασική θεωρία της ψυχανάλυσης περί ονείρων. Δημιουργήματα της φαντασίας επηρεασμένα από τα συναισθήματα και τις απόψεις που έχει ή έχει σχηματίσει αυτός που τα βλέπει?
Εγώ αποδέχομαι την θεωρία της ψυχανάλυσης για τα όνειρα. Διότι ΑΝ υπάρχει η εξωαισθητήρια αντίληψη, αντιλαμβανόμαστε πολύ περισσότερα από ότι οι 5 αισθήσεις μας (κάτι που προσωπικά πιστεύω πως ισχύει). Άρα και στα όνειρα η φαντασία μας δημιουργεί πολύ περισσότερα από όσα έχουμε με τη λογική μας συνειδητοποιήσει ως επερχόμενα μελλοντικά γεγονότα.
Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορώ να πω στο θέμα, αλλά μάλλον θα ήταν ένα καλό κείμενο για την ιστοσελίδα, μιας και που είναι πολλά για να γραφτούν ως ποστ στο φόρουμ. θα δείξει ο χρόνος…
Συμφωνώ με τον Paul. Πιστεύω ότι η ερμηνεία των ονείρων του Φρόυντ έδωσε τις περισσότερο τεκμηριωμένες εξηγήσεις για τα όνειρα, τους μηχανισμούς και το υλικό που χρησιμοποιούν.
Archangelic
01-09-05, 05:48
Θα μπορούσε ένα όνειρο , στο οποίο βλέπεις ένα συγγενή σου για παράδειγμα να πεθαίνει , να είναι αποοίκημα της φαντασίας σου όταν αυτός ο συγγενής για παράδειγμα είναι ήδη ετοιμοθάνατος .
Εμένα η γιαγιά μου , μητέρα του πατέρα μου , η οποία είχε και αυτή τα ίδια « συμπτώματα » με εμένα , δεν ήτανε ούτε άρρωστη ούτε στα πρόθυρα θανάτου . Παραταύτα εγώ την είδα να πεθαίνει 2 μέρες πριν .
2 μέρες μετά το όνειρο μας πήρανε τηλέφωνο , την ίδια ώρα που είδα εγώ το όνειρο , και μας είπανε ότι η γιαγιά απεβίωσε ... Αίτια θανάτου .. : πνιγμός από κουκούτσι κερασιού .
Όση φαντασία και να έχω δεν νομίζω πως αυτό θα το είχα φανταστεί πριν γίνει έτσι απλά ...
Υπάρχουνε ένα σορό παραδείγματα επί του θέματος αλλά αυτό θεώρησα άξιο αναφοράς .
ΌΠως έχω πει και παραπάνω, πιστεύω ότι παρά την ψυχαναλυτική θεωρία, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που ίσως να μην ερμηνεύονται απόλυτα με αυτήν. Εάν αυτό που λέω ισχύει, αυτά είναι τα λεγόμενα προφητικά όνειρα. Πάντως, για να καταλάβεις, θα σου πω με ποιόν τρόπο μπορεί να ερμήνευε η εν λόγω θεωρία το όνειρο που είδες. Θα έλεγε, λοιπόν, ότι το όνειρό σου "ανασύρει" μια ανάμνηση μιας απροσδιόριστης χρονικής στιγμής, στην οποία είχες ευχηθεί να πεθάνει το συγκεκριμένο άτομο.Μπορεί ακόμα, πάντα σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, να εκφράζεται και ένας υποσυνείδητος φόβος απέναντι σε έναν ενδεχόμενο θάνατο του προσώπου αυτού, αν και κατά κανόνα ο Φρόυντ υποστηρίζει την πρώτη άποψη. Ξέρω ότι οι ερμηνείες αυτές, και άλλες που θα σου έδινε ένας ειδικευμένος ψυχαναλυτής ως απάντηση - ερμηνεία, ακούγονται "κάπως". Ξέρω επίσης ότι θα μου πεις ότι η ερμηνεία αυτή δεν εξηγεί με κανένα τρόπο το γεγονός ότι το όνειρο επαληθεύτηκε. Πάνω σε αυτό μπορούμε να πούμε πολλά στο μέλλον.
Archangelic
03-09-05, 06:57
Κοίτα να δεις , λίγο πολύ οι ερμηνείες σου είναι «κάπως» .
Με την γιαγιά μου δεν είχαμε συχνή τριβή , για να μπορέσεις να πεις ότι ευχήθηκα (έλεος) να πεθάνει ή ότι φοβήθηκα μην πεθάνει .
Ήτανε απλά η μαμά του μπαμπά μου που ζει με τον θείο μου και εγώ έχω σχολεία , φροντιστήρια , γυμναστήρια κολυμβητήρια και θα την δω αύριο ... και αύριο ... και αύριο ... ώσπου δεν την έβλεπα ποτέ παρά μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα (και αυτό καθόλου στάνταρ .).
Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν είχα τίποτα υποσυνείδητα γιατί στην ουσία είχα ξεχάσει και την παρουσία της και ήτανε για εμένα κάτι που θα υπάρχει πάντα .... ο θάνατος δεν υπήρχε καν σαν φαντασία τότε . Για εμένα τότε όλοι θα ζούσανε αιώνια .
Εν ολίγοις ήτανε ο πρώτος θάνατος που βίωσα ...
Στο είπα από την αρχή πως οι ερμηνείες θα ακούγονταν "κάπως" και επαναλαμβάνω πως αυτές δεν είναι οι προσωπικές μου απόψεις αλλά ο τρόπος με τον οποίο δικαιολογούνται τέτοια όνειρα στην ψυχαναλυτική θεωρία. Υπάρχουν και άλλες ερμηνείες αλλά εδώ ο χώρος δεν επαρκεί για να παρατεθούν.
Έχουν συμβεί πολλές φορές να επαληθευτούν όνειρα όπως αυτά της Archangelic για τον θάνατο κάποιου αγαπημένου ζωντανού προσώπου ο οποίος τελικά συμβαίνει αναπάντεχα λίγο καιρό αργότερα.
Δέν νομίζω με τίποτα να οφείλεται σε ευχή ή επιθυμία να πεθάνει το συγκεκριμένο πρόσωπο και μου φαίνεται αδιανόητο ο Φρόιντ ο πατέρας της ψυχολογίας να υποστήριξε κάτι τέτοιο. Τα πρόσωπα σε όλες τις περιπτώσεις που ξέρω εγώ ήταν πολύ αγαπητά και δημιουργούσε τρόμο και θλίψη η οποιαδήποτε ιδέα για τον θάνατο τους.
Στο κατα πόσος χρόνος θα μεσολαβήσει απο το όνειρο μέχρι τον θάνατο εξαρτάται απο το κατα πόσο οικοίο είναι το πρόσωπο αυτό και στο κατα πόσο είμαστε δεμένοι μαζί του. Σε πρόσωπα σχεδόν άγνωστα που τα έχουμε δεί ελάχιστες φορές ο θάνατος μπορεί να συμβαίνει ταυτόχρονα με το όνειρο ή το πολύ 1-2 μέρες αργότερα. Σε πρόσωπα όμως υπερβολικά οικοία του στενού οικογενειακού μας περιβάλλοντος το όνειρο μπορεί να το δούμε χρόνο ολόκληρο ή χρόνια πρίν τον θάνατο τους.
Δέν νομίζω με τίποτα να οφείλεται σε ευχή ή επιθυμία να πεθάνει το συγκεκριμένο πρόσωπο και μου φαίνεται αδιανόητο ο Φρόιντ ο πατέρας της ψυχολογίας να υποστήριξε κάτι τέτοιο.
Καλα θα κανεις να το νομιζεις και να μην σου φαινεται καθολου αδιανοητο γιατι ο Φρουντ ακριβως αυτο εννοουσε. Φυσικα δεν προκειται για συνειδητη επιθυμια αλλα για ασυνειδητη, η μαλλον μη συνειδητη.
Επισης, ο Φροιντ δεν ειναι ο πατερας της ψυχολογιας, αλλα ο πατερας της ψυχαναλυσης.....μεγαλη διαφορα :) ;)
Στο κατα πόσος χρόνος θα μεσολαβήσει απο το όνειρο μέχρι τον θάνατο εξαρτάται απο το κατα πόσο οικοίο είναι το πρόσωπο αυτό και στο κατα πόσο είμαστε δεμένοι μαζί του. Σε πρόσωπα σχεδόν άγνωστα που τα έχουμε δεί ελάχιστες φορές ο θάνατος μπορεί να συμβαίνει ταυτόχρονα με το όνειρο ή το πολύ 1-2 μέρες αργότερα. Σε πρόσωπα όμως υπερβολικά οικοία του στενού οικογενειακού μας περιβάλλοντος το όνειρο μπορεί να το δούμε χρόνο ολόκληρο ή χρόνια πρίν τον θάνατο τους.
Χωρις να θελω να σου την πω η κατι τετοιο, θα ηθελα να ξερω πως εφτασες σε αυτο το συμπερασμα/κανονα. Μου φαινεται καπως απολυτη για ενα θεμα που ειναι αρκετα ομιχλωδες και θα ηθελα να ξερω περισσοτερα γι αυτην
Χωρις να θελω να σου την πω η κατι τετοιο, θα ηθελα να ξερω πως εφτασες σε αυτο το συμπερασμα/κανονα. Μου φαινεται καπως απολυτη για ενα θεμα που ειναι αρκετα ομιχλωδες και θα ηθελα να ξερω περισσοτερα γι αυτην
Απο εμπειρίες και απο ιστορίες που ακούω καθημερινά με διάφορα πρόσωπα.
Άν ο ένας βλέπει τον θάνατο του πατέρα ή της αδελφής του 1-2 χρόνια πρίν συμβεί, και ο άλλος θυμάται κάποιον ξεχασμένο συνεργάτη του απο κάποιο απρόσμενο όνειρο μαθαίνοντας οτι την ίδια σχεδόν ώρα πέθαινε πραγματικά όπως συνέβαινε και στο όνειρο οδηγούμε σε αυτό το συμπέρασμα.
Υ.Γ. Δέν είμαι ψυχολόγος, ούτε ονειροκρίτης προσωπικές εμπειρίες λέω.
ladyofwolves
03-10-05, 19:07
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι καινούργιο μέλος και μου συμβαίνει το εξής, βλέπω όνειρα τα οποία περιλαμβάνουν γεγονότα τα οποία ύστερα από καιρό τα βλέπω ζωντανά μπροστά μου. Είναι μηνύματα ή απλές συμπτώσεις...
Αν κάποιος ξέρει να μου δώσει κάποιες πληροφορίες επ' αυτού θα το εκτιμούσα....
Βλέπεις δηλαδή γεγονότα που γίνονται μετά απο κάποιον καιρό πραγματικότητα, δηλαδή προφητικά όνειρα.
Την απάντηση την έχω δώσει, κατα την γνώμη μου είναι μηνύματα και όχι συμπτώσεις, αυτό πιστεύω και εγώ απο την δική μου εμπειρία ιδιαίτερα τα άσχημα όνειρα είναι προφητικά, τα όμορφα όχι και τόσο τα όμορφα είναι κατα πλειοψηφία απλές επιθυμίες.
καλημέρα παιδιά εγώ έχω να πω το εξής. Μήπως το βλεπουμε λάθος το θέμα και πρέπει να το δούμε απο άλλη οπτική γωνία μήπως τελικά τα όνειρα δεν έχουν να κάνουν με το μέλλον αλλά με το παρελθόν και δεν αναφέρομαι μόνο στη μετενσάρκωση οτι δηλαδή τα όνειρα είναι από προηγούμενες ζωές μας αλλα μπορεί να είναι απο την τορινή μας ζωή κατι που πάθαμε σε πολύ μικρή ηλικία αλλά απλα δεν το θυμόμαστε και το μυαλό μας απλά να το έχει τροποποιήσει και να το έχει κάνει έτσι όπως το βλέπουμε.
καλημέρα παιδιά εγώ έχω να πω το εξής. Μήπως το βλεπουμε λάθος το θέμα και πρέπει να το δούμε απο άλλη οπτική γωνία μήπως τελικά τα όνειρα δεν έχουν να κάνουν με το μέλλον αλλά με το παρελθόν και δεν αναφέρομαι μόνο στη μετενσάρκωση οτι δηλαδή τα όνειρα είναι από προηγούμενες ζωές μας αλλα μπορεί να είναι απο την τορινή μας ζωή κατι που πάθαμε σε πολύ μικρή ηλικία αλλά απλα δεν το θυμόμαστε και το μυαλό μας απλά να το έχει τροποποιήσει και να το έχει κάνει έτσι όπως το βλέπουμε.
Καλημέρα φίλε Κράτος. Αυτό που αναφέρεις στη δημοσίευσή σου είναι η κλασική άποψη της ψυχιατρικής για τα όνειρα, όπως εκφράστηκε από τον Φρόυντ και έπειτα, στο μνημειώδες του σύγγραμμα " Η ερμηνεία των Ονείρων" και δημιούργησε πραγματική σχολή. Ο Φρόυντ δεν δεχόταν την ύπαρξη των λεγόμενων "προφητικών ονείρων", ενώ ο μαθητής του Γιούνγκ τα δεχόταν ως πραγματικότητα ή έστω ως πιθανότητα. Τα όνειρα κατά τον Φρόυντ είναι ο τρόπος που βρίσκει το υποσυνείδητο για να εκφραστεί και αντλεί το περιεχόμενό τους από εμπειρίες του απώτερου παρελθόντος...
lucid mind
04-02-07, 15:03
Καλά δεν το σηζητώ αυτό είναι πιο συνεπές και από το πρόγραμμα της t.v!
Πέρα απο την πλάκα αν ισχύει πραγματικά θέλει πολύ ψάξιμο.Πες του φίλου σου να κάνει κανένα σ.ο και να πειραματιστεί με την συνέχεια του ονείρου(ποτέ δεν ξέρεις)...
lucid mind
04-02-07, 15:08
Μια απλή σκέψη θα πω και μην βιαστήτε να την απορρίψετε.Γιάτι να ξέρουμε το παρελθόν και όχι το μέλλον?Ξέρω ότι η απάντηση είναι ξεκάθαρη αλλά σκεφτήτε το λίγο...Ξέρετε πιστεύω ότι οι δεδομένες απαντήσεις είναι και οι πιο μυστηριώδεις..
Αυτό έχει να κάνει με την φύση του χρονοχωρικού συνεχούς.
Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την ροή του χρόνου από την κατάσταση της χαμηλής εντροπίας στην υψηλή. Αυτό λέγεται θερμοδυναμικό βέλος του χρόνου. Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό κανείς δεν ξέρει επακριβώς....
Αρμπιτερ..
ο χρονοχωρος ΕΙΝΑΙ συνεχες
ή
ο ανθρωπος το ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ως τετοιο;
Για το δευτερο σχεδον το ξερω.Οτι δηλαδη ετσι το αντιλαμβανεται ο ανθρωπος.
Για το πρωτο ομως ειμαστε σιγουροι;
Γιατι και να πιστευουμε την πιθανοτητα να μην ειναι ετσι, ισως να αρκει για να αλλαξουμε το πως τον αντιλαμβανομαστε, και ισως κατα συνεπεια η πιθανοτητα να γινει δυνατοτητα.
dragoness_crysta
05-02-07, 14:49
Γνωρίζουμε καλά ότι τα όνειρα δεν είναι απλά σκεψεις που περνανε απο το μυαλο Μας κατα τη διαρκεια του υπνου.Λοιπον τι μπορει να ειναι ενα ονειρο που καποιος βλεπει καθε χρονο την ιδια μερα βλεποντας καθε φορα τη συνεχεια αυτου του προηγουμενου χρονου?
Πρωτα απο ολα...ειδες για πρωτη φορα ενα ονειρο μια συγκεκριμενη μερα του χρονου....ενα χρονο αργοτερα, την ιδια μερα ξαναβλεπεις ενα ονειρο το οποιο συνειδητοποιεις οτι ειναι η συνεχεια του επομενου. Εχεις αντιληφθει αν σχετιζεται με τη δικη σου ζωη? η με τη ζωη καποιου φιλου σου η αγνωστου?
Εχεις αντιληφθει οτι μερος του ονειρου συμβαινει σε σενα????
Υποθεσεις:
1)...το ονειρο σχετιζεται με τη δικη σου ζωη και μερος του σου εχει συμβει.Αρα ειναι μηνυματα που σου ερχονται για το πιθανο μελλον και αναλογα τον κινδυνο να προσπαθησεις να αλλαξεις την πορεια της ζωης σου.
2)...το ονειρο σχετιζεται με τη ζωη καποιου φιλου. Εκει και παλι ερχονται μηνυματα τα οποια σκοπο εχουν να σε προειδοποιησουν οτι ο φιλος σου θελει βοηθεια
3)....το ονειρο δεν σχετιζεται με σενα, αλλα ενος αγνωστου προσωπου με σενα...εδω ειναι και μια πιο εξεζητημενη περιπτωση, να βλεπεις τη ζωη ενος αλλου ανθρωπου να εκτυλισσεται αλλα μεσα απο το ονειρο...το οποιο καθε χρονο, σου δειχνει την πορεια του. :)
dragoness_crysta
05-02-07, 14:52
Αρμπιτερ..
ο χρονοχωρος ΕΙΝΑΙ συνεχες
ή
ο ανθρωπος το ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ως τετοιο;
Για το δευτερο σχεδον το ξερω.Οτι δηλαδη ετσι το αντιλαμβανεται ο ανθρωπος.
Για το πρωτο ομως ειμαστε σιγουροι;
Γιατι και να πιστευουμε την πιθανοτητα να μην ειναι ετσι, ισως να αρκει για να αλλαξουμε το πως τον αντιλαμβανομαστε, και ισως κατα συνεπεια η πιθανοτητα να γινει δυνατοτητα.
Για το χωροχρονο παρακαλω υπαρχει και αλλο ενα θεμα που ανοιξε προσφατα στη θεματικη ενοτητα Εσωτερικη αναζητηση-φιλοσοφια-επιστημες...τυχον αποψεις να διατυπωθουν και εκει για να βγαλουμε και εκει μια ακρη... :D :p
Η αναφορα ερωτηση μου σαφως και δυναται να αναλυθει καλλιτερα στο αλλο θρεντ το πιο σχετικο, εκανα την αναφορα μηπως και σχετιζεται με την ερωτηση ''Γιάτι να ξέρουμε το παρελθόν και όχι το μέλλον?'' σε σχεση με τα ονειρα παντα
δυνάμει_ον
14-02-07, 19:44
επιστημονικα τα ονειρα εξηγουνται:
1ον---> ως εμπειριες του περελθόντος τις οποιες επαναφερει το υποσυνειδητο στη μνήμη μας κατα τη διαρκεια του ύπνου και
2ον---> ως μελλοντικα γεγονότα τα οποία με τρόπο ''μαγικό'' έχουν περαστει στο υποσυνείδητο και αναδύονται κατα τη διάρκεια του ύπνου.....
Επιπλέον, ο αγαπημένος μου Φρόυντ διατύπωσε ψυχαναλυτικές θεωρίες για τα όνειρα που η συγχρονη ψυχολογία απέρριψε!
Αναλυτικότερα:
κατα τον Φρόυντ κέθε αντικείμενο ονειρευόμαστε και το οποίο είναι μακρόστενο (πχ ομπρέλα, φίδι, στυλό) άντιπροσωπεύει το Πέος και κάθε αντικείμενο το οποίο μπορεί να δεχθεί κατι εντός του (πχ κουτί, πορτοφόλι, βάζο) το Αιδοίο , συνεπώς ο φρόυντ φαίνεται να συνδέει άμεσα τα όνειρα με τη σεξουαλικότητα. This is not the case ......
Δεν ξέρω , και δεν μπορώ να ξέρω, με ακρίβεια τι ακριβώς ισχύει παρόλα αυτά , πιστεύω πως τα όνειρα είναι καθαρά διεργασίες του μυαλού!
Οι θεωρίες για εμπειρίες από προηγούμενη ζωή δεν με βρήσκουν σύμφωνη όμως δεν ξέρω αν μπορώ να αμφισβητήσω την γνησιότητά τους.....
Karampouzouklis
05-03-07, 20:19
Εγώ πιστεύω ότι τα όνειρα δεν προβλέπουν τι θα γίνει. Δεν έχω δει κανένα όνειρο που να έχει πει κάτι και να γίνει μετά. Αν εγώ δω στον ύπνο μου τον παππού μου ας πούμε, αυτό θα πει ότι θα αναστηθεί μετά, όπως λέμε και στα μαθηματικά αυτό είναι ΑΤΟΠΟΝ. Σωστός?
dragoness_crysta
11-03-07, 11:44
Εγώ πιστεύω ότι τα όνειρα δεν προβλέπουν τι θα γίνει. Δεν έχω δει κανένα όνειρο που να έχει πει κάτι και να γίνει μετά. Αν εγώ δω στον ύπνο μου τον παππού μου ας πούμε, αυτό θα πει ότι θα αναστηθεί μετά, όπως λέμε και στα μαθηματικά αυτό είναι ΑΤΟΠΟΝ. Σωστός?
Βασικα οχι....το αν δεις τον παππου σου στον υπνο δε σημαινει οτι θα αναστηθει....
αλλα μαλλον το οτι στην αλλη διασταση που ειναι, σε προσεχει και καποιες φορες θελεις και εσυ να δεις τη μορφη του οποτε τον επικαλεισαι στον υπνο σου.
εγώ βλέπω όνειρα και βγαίνουν όπως τα βλέπω και όχι όπως μπορεί να τα εξηγεί ένας ονειροκρίτης. Δηλαδή βλέπω μια κατάσταση και μετά συμβαίνει έτσι ακριβώς,στον ίδιο χώρο , τα ίδια λόγια ..μερικές φορές τυχαίνει να μπερδέψω τα πρόσωπα..πχ να ονειρευτώ ότι κάτι έγινε στον πατέρα μου αλλά τελικά να συμβεί ακριβώς το ίδιο στον αδερφό μου. Δε βλέπω όνειρα που να αφορούν μόνο το στενό μου οικογενειακό κύκλο αλλά γενικότερα και όνειρα που αφορούν απλά γνωστούς..! όταν ήμουν πιο μικρή με είχαν φοβίσει τα όνειρα και προσπαθούσα να μην κοιμηθώ :eek: . Τώρα,προσπαθώ να τα γράφω σε ένα χαρτί και να προειδοποιώ όσο δυνατόν νωρίτερα γίνεται τα άτομα που ονειρεύομαι.!
Karampouzouklis
12-03-07, 18:29
Βασικα οχι....το αν δεις τον παππου σου στον υπνο δε σημαινει οτι θα αναστηθει....
αλλα μαλλον το οτι στην αλλη διασταση που ειναι, σε προσεχει και καποιες φορες θελεις και εσυ να δεις τη μορφη του οποτε τον επικαλεισαι στον υπνο σου.
Κάτσε δράκο με μπέρδεψες. Το ερώτημα είναι άμα προβλέπουν το μέλλον ή άμα βλέπουμε τους νεκρούς. Για το δεύτερο ερώτημα δεν ξέρω να σου απαντήσω για να πω την μαύρη αλήθεια δεν το έχω σκεφτεί κιόλας πολύ. Αλλά για το πρώτο βλέπω τόσα πράγματα που ποτέ δεν γίνονται αλλά και το ΑΤΟΠΟ που σου παρέθεσα νομίζω αρκεί. Γιατί άμα κάτι είναι ΑΤΟΠΟ, πάει και τελείωσε έτσι?
Φίλε Καραμπουζουκλή, δεν πάει έτσι το πράγμα. Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί ο ονειροκρίτης που υπάρχει στην ετήσια έκδοση του Καζαμία, αλλά ελπίζω κανείς να μην τον παίρνει και πάρα πολύ στα σοβαρά.
Όπως έχω πει και σε άλλα σημεία, η μεγαλύτερη έως τώρα επιστημονική μελέτη για τα όνειρα, είναι η ερμηνεία που τους έδωσε ο Φρόυντ, μέσω της ψυχανάλυσης. Τη μελέτη του αυτή μπορεί να γνωρίσει κανείς διαβάζοντας το ογκώδες του σύγγραμμα "Η ερμηνεία των ονείρων". Ο Φρόυντ απέρριπτε την πιθανότητα προφητικών ονείρων, οπότε δεν θα δεις καμία αναφορά σε αυτά.
Από την άλλη, αποτελεί πανάρχαια πεποίθηση των ανθρώπων ότι τα όνειρα έχουν και προφητικό χαρακτήρα. Υπάρχει όμως ένα θέμα εδώ. Ποιά όνειρα είναι προφητικά και ποιά όχι; Θα μπορούσα να σου αναφέρω πάρα πολλές περιπτώσεις ονείρων που κατά κάποιο τρόπο φάνηκε να προφητεύουν το μέλλον, όπως θα μπορούσα να σου αναφέρω και περιπτώσεις που, ενώ το όνειρο έμοιαζε προφητικό, η εξήγηση είναι πολύ περισσότερο "πεζή" (ας μου επιτραπεί ο όρος).
Συμπερασματικά, θα μπορούσα να πω ότι δεν πρέπει με το που βλέπουμε ένα όνειρο να ψάχνουμε να βρούμε αν είναι προφητικό και ανάλογα να προγραμματίζουμε τη ζωή μας, τι θα κάνουμε ή τι δεν θα κάνουμε. Σαφώς και το να δει κανείς τον παππού του δεν σημαίνει πως ο τελευταίος θα αναστηθεί. Αυτό δεν το λέει ούτε ο Καζαμίας...
Karampouzouklis
14-03-07, 16:54
Γειά σου ρε Μιχάλη, παντού σε πετυχαίνω. Τον έχω ακουστά τον μεγάλο επιστήμονα φροιντ, αλλά δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του. Αλλά κι αυτός μαζί μου είναι άσχετα άμα πάει από άλλο μονοπάτι.
Εντάξει είναι σωστό ότι οι αρχαίοι πιστεύανε διάφορα τρελά που τους κάνανε εντύπωση αλλά μην τα πέρνουμε και στα σοβαρά, άλλα είναι σωστά άλλα έιναι λάθος. Μπορεί να το είχανε καταλάβει λάθος το παραμύθι.
Θα σου πω κιόλας γιατί έδωσα το παράδειγμα με τον παππού. Πολλές φορές ένα πράγμα που μας έχει κάνει δυστυχισμένους ή να κλαίμε ή κάτι πολύ έντονο το βλέπεις στον ύπνο σου. Αυτό δεν πάει να πει ότι θα γίνει κιόλας. Μπορεί να φοβόμαστε ότι θα γίνει και ο εαυτός μας να μας λέει μην φοβάσαι ρε βλάκα στη φαντασία συο είναι . Ή μπορεί να φοβόμαστε ας πουμε εγώ φοβόμουν όταν θα έβγαιναν οι βαθμοί ότι θα έχω κοπέι και έβλεπα τον παππού με τη βέργα στον ύπνο μου. Ποτέ δεν κόπηκα. Απλά φοβόμουνα πάρα πολύ και το έβλεπα στα όνειρα.
Γενικά συμφωνώ μαζί σου αλλά τα λες πιο απαλά. Δεν τα χώνεις ας πούμε. Εγώ δεν καταλαβαίνω αυτούς που λένε είδα τα ψάρια στον ύπνο μου και μετά θα γίνει το τάδε. Και μετά δεν γίνεται και τότε θυμόνται ότι τα ψάρια ήτανε τηγανισμένα. Αλλά άμα γίνει τότε το όνειρο ήταν σωστό. Μην τρελαθούμε τώρα. Άμα το κρίνεις από κει δεν κάνουμε χαίρι, πρέπει να βγάλεις από πριν άποψη.
Neo_free_me
29-03-07, 16:21
Εγώ δεν καταλαβαίνω αυτούς που λένε είδα τα ψάρια στον ύπνο μου και μετά θα γίνει το τάδε. Και μετά δεν γίνεται και τότε θυμόνται ότι τα ψάρια ήτανε τηγανισμένα.
Ακόμα γελάω Kampouzouklis να 'σαι καλά.off topic αλλά δεν άντεξα.
Να σημειώσω ότι έχει να κάνει και με τις ποσότητες λαδιού λεμονιού
και αλατιού.
Βρε Karampouzoukli δεν υπαρχει μονο μονο 1 ειδος ονειρων....
Υπαρχουν π.χ τα προφητικα,
ή αυτα που βλεπεις οταν κατι σου εχει μεινει απο την καθημερινοτητα σου στο ασυνειδητο (και συνηθως αυτα ειναι κ τα πιο ακυρα)...
Τι θελω να πω εδω....οτι καποιοι μπορουν να βλεπουν ψαρια γιατι καπου τα ειδαν στην καθημερινοτητα τους και να τους εμεινε στο ασυνειδητο και μετα να τα βλεπουν στον υπνο τους κ να νομιζουν οτι ειναι προφητικο..
ενα αλλο ειδος ονειρων ειναι και αυτα που εχεις στο νου σου ολη την ωρα κ σε αγχωνουν μπορει να σου βγουν κ σε ονειρο..
καλα τωρα δεν θα πω κ για συνειδητα ονειρα γιατι εδω αρνεισαι τα απλα....ας μιλησουμε γι'αυτα καλυτερα...τα αλλα υπαρχουν σε αλλο topic...
Μου εχουν πει πολλα προφητικα ονειρα που τα εχω ακουσει κ εχω μεινει και οχι για δοντια που πεφτουν κ ψαρια κ διαφορα τετοια....
Δεν ειναι κακο σε ορισμενα θεματα να εισαι πιο "ανοιχτος" και να βλεπεις τα πραγματα κ απο αλλη οπτικη γωνια...
Neo_free_me
31-03-07, 18:35
Ότι ένα όνειρο μπορεί να είναι προφητικό αυτό είναι αλήθεια.
Είναι τόσο αληθινό όσο και το γεγονός ότι ενώ είμαστε σε εγρήγορση
συνδυάζουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες και έχουμε σαν αποτέλεσμα
ένα γεγόνος...στο μέλλον.Αυτό πολλές φορές δίνει την εντύπωση προφητείας.
Ωστόσο ΔΕΝ είναι.
Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό τρόπο κωδικοποίησης των πραγμάτων στα
όνειρα του.Ωστόσο αν τυχαίνει να βλέπουν ψάρια και να γίνεται κάτι κακό
είναι ακριβώς επειδή το έχουν συνδέσει με αυτό το γεγονός.
Ο εγκέφαλος είτε ήξερε(επεξεργασία) είτε υπεθετε είτε φοβόταν ότι θα
γίνει κάτι κακό και έτσι το μετέφρασε σε ..... ψάρια.
Τα περισσότερα είναι ψυχολογικά παιχνίδια.
Για να είσαι όμως πιο "ανοικτός" προυποθέτει να έχεις και λίγο αυτογνωσία
διαφορετικά θα απορρίπτεις πολλά και θα δέχεσαι λίγα (ή το αντίθετο).
Εδώ και μια εβδομάδα προσπαθώ να μην ξεχάσω να αγοράσω καφέ για να πίνω στο γραφείο μου. Κάθε μέρα το ξεχνάω. Σήμερα εκεί που έβλεπα ένα όνειρο με αιθέριες υπάρξεις (δεν ξέρω τι φταίει, αλλά βλέπω συνέχεια....) ξαφνικά αναφέρω στο άσχετο: - Πρέπει να αγοράζω καφέ για να πίνω στο γραφείο, έχω ξεμείνει εδώ και μια εβδομάδα. Γέλαγαν οι υπάρξεις και το όνειρο τέλος.
Όταν έφυγα από το σπίτι, η πρώτη μου δουλειά ήταν να αγοράσω καφέ.
Ίσως λόγω άγχους και στρες το ξέχναγα συνέχεια και το υποσυνείδητό μου αποφάσισε να μην το ξεχάσω πια;;;;; Δεν ξέρω, τι να πω.
Πάντως τον τελευταίο μήνα, ότι ξεχνάω να κάνω την κάθε μέρα, ή δεν προλαβαίνω, προσπαθώ να το θυμηθώ πριν κοιμηθώ. Έτσι έχω πετύχει να ξεχνάω όλο και λιγότερα σημαντικά πράγματα :D.
Witch Shadow
04-04-08, 23:31
...δεν υπαρχει μονο μονο 1 ειδος ονειρων....
Φυσικα και δεν υπαρχει μονο ενα ειδος ονειρων. Τα ονειρα χωριζονται σε 12 κατηγοριες. Επιγραμματικα ειναι:
1. Τα Δαιμονια Ονειρα
2. Τα Επαναλαμβανομενα Ονειρα
3. Τα Ζωντανα Ονειρα
4. Οι Εφιαλτες
5. Τα Ημερησια Ονειρα
6. Τα Θεραπευτικα Ονειρα
7. Τα Ονειρα "Σκια"
8. Τα Ονειρα μεσα σε Ονειρα
9. Τα Ονειρα Φαρσες
10. Τα Προφητικα ή Διαισθητικα Ονειρα
11. Τα Συνειδητα Ονειρα
12. Τα Τηλεπαθητικα Ονειρα.
Φίλε Καραμπουζουκλή, δεν πάει έτσι το πράγμα. Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί ο ονειροκρίτης που υπάρχει στην ετήσια έκδοση του Καζαμία, αλλά ελπίζω κανείς να μην τον παίρνει και πάρα πολύ στα σοβαρά.
Όπως έχω πει και σε άλλα σημεία, η μεγαλύτερη έως τώρα επιστημονική μελέτη για τα όνειρα, είναι η ερμηνεία που τους έδωσε ο Φρόυντ, μέσω της ψυχανάλυσης. Τη μελέτη του αυτή μπορεί να γνωρίσει κανείς διαβάζοντας το ογκώδες του σύγγραμμα "Η ερμηνεία των ονείρων". Ο Φρόυντ απέρριπτε την πιθανότητα προφητικών ονείρων, οπότε δεν θα δεις καμία αναφορά σε αυτά.
Από την άλλη, αποτελεί πανάρχαια πεποίθηση των ανθρώπων ότι τα όνειρα έχουν και προφητικό χαρακτήρα. Υπάρχει όμως ένα θέμα εδώ. Ποιά όνειρα είναι προφητικά και ποιά όχι; Θα μπορούσα να σου αναφέρω πάρα πολλές περιπτώσεις ονείρων που κατά κάποιο τρόπο φάνηκε να προφητεύουν το μέλλον, όπως θα μπορούσα να σου αναφέρω και περιπτώσεις που, ενώ το όνειρο έμοιαζε προφητικό, η εξήγηση είναι πολύ περισσότερο "πεζή" (ας μου επιτραπεί ο όρος).
Συμπερασματικά, θα μπορούσα να πω ότι δεν πρέπει με το που βλέπουμε ένα όνειρο να ψάχνουμε να βρούμε αν είναι προφητικό και ανάλογα να προγραμματίζουμε τη ζωή μας, τι θα κάνουμε ή τι δεν θα κάνουμε. Σαφώς και το να δει κανείς τον παππού του δεν σημαίνει πως ο τελευταίος θα αναστηθεί. Αυτό δεν το λέει ούτε ο Καζαμίας...
Επειδη τυχαινει να εχω ασχοληθει λιγακι με Φρουντ πρεπει να συμπληρωσω οτι το αν λογο βιβλιο ειναι δυσνοητο και κουραστικο σε μη εξοικοιωμενους και σε οσους δεν εχουν το κινητρο να το διαβασουν.προσωπικα προτιμω τις ερμηνειες του Γιουγκ για τα ονειρα και την σημασια τους χωρις αυτο να αναιρει την την αξια της καταθεσης του Φρουντ.Ο Γιουγκ λοιπον αποδεχεται την προφητικοτητα ορισμενων (αν οχι ολων) των ονειρων καθως πιστευε οτι κατα την διαρκεια του υπνου η ψυχη εισερχοταν στο ατομικο ασυνειδητο το οποιο ειναι συνδεδεμενο με το συλλογικο ασυνειδητο.μεσα στα ονειρα υπαρχουν "μηνυματα" απο αυτους τους χωρους που εχουν ως σκοπο το να μας βοηθησουν σε οποια προβληματα αντιμετωπιζουμε και να εξελιχθουμε.Ο συγχρονος ανθρωπος επαψε να πιστευει στη χρησιμοτητα τους και τα απαξιωσε με αποτελεσμα να απομακρυνωμαστε απο τον προσωπικο σκοπο μας.
PoTeNtiAL_Wicce
16-04-08, 21:21
Λοιπόν απο ότι είχα διαβάσει τα ονειρά μας τα δημιουργει το υποσυνηδιτο μας.Το υποσυνηδιτο μας λειτουργει σαν 'αποθηκη' εκεί μέσα 'πετάμε' διαφορα 'πραγματα' που εχουμε δει κατα την διάρκεια της ζωης μας αλλα επειδη δεν τα βρήκαμε ενδιαφέρον τα αφήσαμε αλλα δεν τα ξεχασαμε έτσι με τον υπνο το υποσυνηδιτο μας περνάει μεσο τον ονείρων αυτα τα πράγματα.Μερικοί αλλοι λένε οτι στα όνειρα βλέπεις μελλοντικά συμβάντα
Witch Shadow
16-04-08, 21:52
Λοιπόν απο ότι είχα διαβάσει τα ονειρά μας τα δημιουργει το υποσυνηδιτο μας.Το υποσυνηδιτο μας λειτουργει σαν 'αποθηκη' εκεί μέσα 'πετάμε' διαφορα 'πραγματα' που εχουμε δει κατα την διάρκεια της ζωης μας αλλα επειδη δεν τα βρήκαμε ενδιαφέρον τα αφήσαμε αλλα δεν τα ξεχασαμε έτσι με τον υπνο το υποσυνηδιτο μας περνάει μεσο τον ονείρων αυτα τα πράγματα.Μερικοί αλλοι λένε οτι στα όνειρα βλέπεις μελλοντικά συμβάντα
Μερικοι ανθρωποι εχουν εμφυτη αυτη την ικανοτητα, να μπορουν να βλεπουν μελλοντικα γεγονοτα μεσα απο τα ονειρα. Οπως και να χει, τα ονειρα κρυβουν καποια συμβολα τα οποια αν μαθουμε να τα ερμηνευουμε αναλογα με τα δικα μας στανταρ, μπορουμε να βρουμε και να ανακαλυψουμε καποια αγνωστα πραγματα και σημεια του εαυτου μας.
f.nikolaos
16-04-08, 23:15
πιστευω πως στη κατασταση του υπνου ο ανθρωπος ειναι πολυ ευαλωτος τοσο σε πνευματικο οσο και σε σωματικο επιπεδο. ετσι πιστευω πως τα ονειρα εχουν να κανουν: 1. με τον πνευματικο κοσμο 2. με τις σωματικες αισθησεις και 3. με τον τροπο λειτουργιας του εγκαιφαλου.
παντως αν η επιστημη δεν λυση το μυστηριο εγκαιφαλος νομιζω πως παντα ολα θα ειναι θεωριες!
Γειά σε όλους σας. Είμαι καινούριο μέλος και αυτή είναι η πρώτη δημοσίευση που κάνω στο forum.
Θα σας περιγράψω ένα δικό μου όνειρο (από τα τόσα περίεργα που βλέπω).
Το πόσο είναι προφητικό, το αφήνω στην κρίση σας.
Πριν από χρόνια είχα ονειρευτεί ότι βρισκόμουν στην ταράτσα ενός τεράστιου κτιρίου, όπου είχε και μία περίεργη κατασκευή σαν κεραία. Από εκεί έβλεπα θέα τη θάλασσα. Η θεία μου είχε πει ότι η περιγραφή, της θυμίζει ουρανοξύστη της Αμερικής. Το όνειρο είχε την εξής συνέχεια... Καθώς ήμουν στην ταράτσα λοιπόν του κτιρίου, ένοιωθα ότι βρισκόμουν εκεί για να σωθώ από κάτι. Νόμιζα ότι αεροπλάνα θα έριχναν το κτίριο. Όμως τελικά το έδαφος της ταράτσας άνοιξε και έμοιαζε ότι οι πύραυλοι έβγαιναν από μέσα. Και τότε το κτίριο κατεδαφίστηε και μαζί και εγώ. Όταν "έπεσαν" οι Δίδυμοι Πύργοι, ήταν σαν να ξαναέβλεπα το όνειρο να διαδραμματίζεται στην τηλεόραση, μόνο που... κάτι λάθος υπάρχει και είμαι σίγουρη για αυτό. Δεν έριξαν τα αεροπλάνα τα κτίρια. Οι βόμβες έσκαγαν μέσα από το κτίριο! Ένοιωθα την αδικία να με πνίγει... δεν έγιναν έτσι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζουν! Για χρόνια είχα μείνει με το παράπονο, αλλά με περνούσαν για τρελή. Και μια μέρα έβλεπα το Μακεδονία TV και τότε ανακουφίστηκα. Έδειχνε μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από το δυστύχημα. Όλοι λέγανε ότι ακούγανε να σκάνε βόμβες από μέσα από το κτίριο, και κάποιοι άλλοι ομολόγησαν ότι την προηγούμενη μέρα από το δυστύχημα είδαν συνεργεία που έμοιαζαν να τοποθετούν εκρηκτικά στο κτίριο. Ένοιωσα τη δικαίωση. Επιτέλους έλαμψε η αλήθεια. Σαν να ήμουν κι εγώ ένα από τα θύματα, δεν αποζητούσα την τιμωρία τον υπέυθυνων, πιστεύω στην συγχώρεση, όμως με έπνιγε το άδικο. Ήθελα να μαθευτεί η αλήθεια, τίποτα άλλο. Τώρα πια νοιώθω, για το συγκεκριμένο θέμα, γαλήνη και ανακούφηση...
δυνάμει_ον
17-04-08, 21:13
Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται. Μια φυσιολογική νύχτα ύπνου περιλαμβάνει πάντοτε όχι μία αλλά πολλές περιόδους ονείρου. Αυτό έχει αποδειχθεί πειραματικά. πέρα από κάθε αμφιβολία. Μερικοί άνθρωποι ξεχνούν ολότελα κάθε όνειρο που βλέπουν και ισχυρίζονται ότι δεν ονειρεύονται καθόλου, μερικοί άλλοι θυμούνται σχεδόν με ακρίβεια τα όνειρά τους, οι περισσότεροι από μας θυμόμαστε κάποια στοιχεία απ' τα όνειρά μας και, πότε-πότε, ανακαλούμε ως την τελευταία λεπτομέρεια ένα όνειρο που φαντάζει, για κάποιο λόγο, ιδιαίτερα εντυπωσιακό, ιδιαίτερα σπουδαίο. Και όλοι μας σχεδόν έχουμε την αίσθηση ότι κάποια όνειρα, τουλάχιστον, έχουν κάτι ενδιαφέρον να μας πουν.
Τα όνειρα δεν χρειάζεται να είναι προφητικά, μολονότι μερικά μοιάζουν να είναι, δεν είναι ανάγκη να μας προειδοποιούν για μια επερχόμενη ασθένεια, μολονότι ορισμένα το κάνουν, δεν συνδέονται αναγκαστικά με τα όποια πιεστικά προβλήματα που μπορούμε ίσως να έχουμε στον ξύπνιο μας, μολονότι συχνά αυτό αποδεικνύεται αληθινό. Εντούτοις, όλοι μας σχεδόν έχουμε την επίμονη αίσθηση ότι τα όνειρά μας πρέπει να σημαίνουν κάτι, φτάνει μόνο να ξέραμε τι. Έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα η πίστη στη σημασία των ονείρων, πολύ πέρα από την εποχή όπου πίστευαν πως ήταν μηνύματα των θεών. Το έργο του Φρόιντ, του Γιουνγκ και άλλων έχει αναγάγει την ανάλυση των ονείρων σε σημαντικό στοιχείο της ψυχοθεραπείας για την κατανόηση του υποσυνειδήτου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ζωή μας μπορεί να εμπλουτιστεί αν μπορούμε ν' ανακαλούμε και να εξετάζουμε τα όνειρά μας και να μαθαίνουμε τελικά να υπολογίζουμε το τι θα μπορούσαν να σημαίνουν για μας, ως ατόμα, ξεχωριστά.
Οι Βικτοριανοί είχαν τα δικά τους βιβλία περί ονείρων, που έλεγαν χωρίς περιστροφές ότι, το να ονειρευτεί κανείς μια μαύρη γάτα, αυτό σήμαινε καλή τύχη, ή το να ονειρευτεί μια βιολέτα σήμαινε αγάπη. Στο άλλο άκρο, ψυχολόγοι και ψυχίατροι, από τον Φρόιντ κιόλας και τον Γιουνγκ, χρησιμοποίησαν τα όνειρα ως ένα βοήθημα για να ψυχαναλύουν τους ασθενείς τους. Κανείς όμως σήμερα δεν δέχεται ότι τα όνειρα ενός ατόμου μπορεί να σημαίνουν το ίδιο πράγμα όπως και τα όνειρα ενός άλλου ατόμου, ενώ ελάχιστοι μόνον από μας έχουμε ανάγκη την ανάλυση. Υπάρχουν πολλά βιβλία πάνω στο θέμα αυτό, είτε πρόκειται για μοντέρνους ονειροκρίτες, είτε πρόκειται για πραγματείες γραμμένες από ψυχιάτρους.
Τα τελευταία 35 χρόνια έχει γίνει πολλή πειραματική δουλειά στα εργαστήρια ερμηνείας των ονείρων. Εδώ, η συχνότητα και το περιεχόμενο των ονείρων αυτού που τα βλέπει μελετώνται και συσχετίζονται επιστημονικά. Η διάρκεια και η ποιότητά τους αντιπαραβάλλονται με τις φυσικές σωματικές λειτουργίες που συντελούνται στη διάρκεια του ύπνου και του ονειροπολήματος. Πειράματα σ' αυτή την περιοχή υποδεικνύουν επίσης νέες γραμμές στην ερμηνεία της σημασίας τους. Τι ακριβώς είναι ένα όνειρο; Αυτό είναι το μυστήριο και η απάντηση στο ερώτημα δύσκολη, εφόσον εξυπακούει τη λειτουργία του εγκεφάλου, όσο δύσκολο εξάλλου είναι να οριστεί και η βαρυθυμία, ή, πάλι, αυτό που ο κόσμος εννοεί με τη λέξη ψυχή. Στο ένα επίπεδο, ονειρευόμαστε όταν, σε κάποια φάση του ύπνου, το μυαλό μας πλάθει μια σειρά από εικόνες, συνήθως με τη μορφή γεγονότων που προβάλλονται πάνω στην ατομική οθόνη του νου μας, έχουμε επίγνωση των εικόνων αυτών σα να ήταν για μας αληθινές και μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις γνωρίζουμε ότι δεν είναι παρά μόνον όνειρα.
Είναι σημαντικό, εδώ, να σταθούμε για λίγο στο «διαυγές όνειρο» (Lucid Dream), το όνειρο στο οποίο έχουμε επίγνωση ότι ονειρευόμαστε: πηδούμε λόγου χάρη πανευτυχείς από την κορυφή ενός βουνού γνωρίζοντας ότι αυτό «δεν είναι παρά ένα όνειρο» μπορούμε μάλιστα να δίνουμε σχήμα στα όνειρά μας σα να γράφαμε ένα σενάριο για μια κινηματογραφική ταινία στην οποία πρωταγωνιστούμε. Το όλο ζήτημα της ψυχολογικής ερμηνείας ενός ονείρου είναι το ότι, σ' αυτό, δεν είμαστε ο εαυτός μας ,ή, με μια άλλη έννοια, όχι απόλυτα ο εαυτός μας, είμαστε απροστάτευτοι, χαλαρωμένοι και απαλλαγμένοι από τους πειθαναγκασμούς που μας επιβάλλει η ζωή όταν είμαστε ξύπνοι. Παρεμβαίνοντας σ' ένα διαυγές όνειρο, μπορεί ίσως να καταστρέψουμε τη χρησιμότητά του, να υποτιμήσουμε το όνειρό μας ως μέσον αποκάλυψης του εαυτού μας στον εαυτό μας.
Οι εικόνες σ' ένα κανονικό όνειρο συνδέονται καμιά φορά μεταξύ τους μ' έναν απίθανο, υπερρεαλιστικό, εξωπραγματικό τρόπο. Από την άλλη, μπορεί μερικές φορές να αφηγούνται μια ευθύγραμμη, εύκολα κατανοήσιμη ιστορία, ή να υπάρχουν απλώς σαν ασύνδετα κομμάτια, ως σκηνές που μοιάζουν ολότελα άσχετες η μία με την άλλη, ή με την πραγματική μας ζωή στον ξύπνο. Η γενική άποψη την οποία υποστηρίζουν όσοι, από τον Φρόιντ κι έπειτα, μελέτησαν τα όνειρα, είναι το ότι ενώ ορισμένα απ' αυτά δεν έχουν άλλο νόημα παρά μόνον ως παραμορφωμένες αναμνήσεις περιστατικών που δοκιμάζουμε στον ξύπνο μας, πολλά απ' αυτά μπορεί ν' αποτελούν μηνύματα, διαμηνύσεις, από το υποσυνείδητο, από τα έγκατα του είναι μας, από βάθη με τα οποία δεν επικοινωνούμε συνειδητά. Μπορεί στην πραγματικότητα ν' αποτελούν τη βασική πηγή τής εύκολα διαθέσιμης πληροφορίας για το τι στ' αληθινά είμαστε, κάτω απ' την επιφανειακή επίστρωση παιδείας, περιβάλλοντος, κοινωνικής συνείδησης, γιατί τα όνειρα είναι εντελώς ανεπηρέαστα από κοινωνικές θεωρήσεις.
Witch Shadow
20-04-08, 01:35
πιστευω πως στη κατασταση του υπνου ο ανθρωπος ειναι πολυ ευαλωτος τοσο σε πνευματικο οσο και σε σωματικο επιπεδο. ετσι πιστευω πως τα ονειρα εχουν να κανουν: 1. με τον πνευματικο κοσμο 2. με τις σωματικες αισθησεις και 3. με τον τροπο λειτουργιας του εγκαιφαλου.
παντως αν η επιστημη δεν λυση το μυστηριο εγκαιφαλος νομιζω πως παντα ολα θα ειναι θεωριες!
Father Nikolae
οταν βρισκομαστε στην κατασταση του υπνου ειμαστε τοσο ευαλωτοι οσο δε φανταζεστε. Και φυσικα και στα δυο επιπεδα. Και σκεφτομουν μια μερα οτι ισως (μπορει να ακουστει χαζο) αν αγνοεις τους κινδυνους στους οποιους εκτιθεσαι οταν κλεισεις τα ματια, ειναι και αυτο που θα σε σωσει. Ειναι απλα μια χαζη σκεψη αυτη. Αλλα ισως να κρυβει μια αληθεια, γιατι αν δεν ξερεις τα περνας στο ντουκου. Οτι ειναι απλα ονειρα και τιπτα παραπερα.
γεια σας ειμαι νεο μελος και μου αρεσουν πολυ οι συζητησεις που γινονται εδω μεσα
σχετικα με τα ονειρα εχω και εγω προσωπικη εμπειρια τα τελευταια 14 χρονια εχω χασει τεσσερις ανθρωπους της οικογενειας μου κατα περιεργο τροπο τρεις μερες απο το θανατο του καθε ενα εβλεπα καποια περιεργα ονειρα τα οποια δεν μπορουσα να εξηγεισω μονο εφοσον πεθεναν καταλαβενα τη σημασια μακαρι να μπορουσα να τα εξηγησω νωριτερα ισως και να τους γλυτωνα δεν ξερω ισως λεω .
Ντιανα, τα ιδια βιωματα τα εχουν ζησει πολλοι αλλοι ανθρωποι. Δεν εισαι μονη σου. Δεν ξερω τι ειναι ακριβως τα ονειρα, δεν ξερω αν γνωριζουν οι ιδιοι οι επιστημονες και ειδικοι, καθως στο χημικο τμημα μπορει να κανουν μια αρκετα καλη αναλυση, αλλα ο ανθρωπος δεν ειναι μονο υλη...
Τωρα, οσον αφορα τα ιδια τα ονειρα, θα ηθελα να κανω αλλη μια υποθεση στο τραπεζι(!) εμπνευσμενος απο το θεμα της φαινομενικης πραγματικοτητας...
Εχετε σκεφτει την πιθανοτητα να φτανουμε σε ενα σημειο οπου να αντιλαμβανομαστε μια αλλη διασταση εκεινες τις στιγμες?
Φανταστειτε οτι οι ρυθμοι του εγκεφαλου και του σωματος πεφτουν σε τοσο χαμηλα επιπεδα, οπου δεν μπορουμε να εξηγησουμε και πολλα...
Ισως να μπορουμε να κινουμαστε μεσα σε στιγμες σε διαφορετικες διαστασεις και να βιωνουμε παραλληλες πραγματικοτητες που κανονικα θα κρατουσαν ωρες ή και μερες σε λιγα λεπτα η και δευτερολεπτα!!!
Αν για λιγη ωρα βαλουμε στην ακρη οσα ξερουμε και δεν ξερουμε για τον κοσμο που θεωρουμε ως πραγματικο, ισως καποια στιγμη να μπορεσουμε να <<δουμε>> τι δεν αντιλαμβανομαστε ξυπνιοι...
Η θεωρια των χορδων εδωσε στην ανθρωποτητα νεους οριζοντες.. Φανταστειτε οτι, συμφωνα με αυτη τη θεωρεια, αντιλαμβανομαστε τρεις-τεσσερεις διαστεσεις απο ενα συνολο των οκτω(!!) που λεγεται οτι υπαρχουν στο συμπαν! Ανεξαρτητα απο το αν ειναι οκτω ή εξι η δεκατρεις, καποιες απο αυτες ισως να ισχυουν εδω, εκει και πουθενα μαζι!
Ακομα και στην περιπτωση που καταφερει η ανθρωποτητα να τις αναγνωρισει και να τις ερμηνευσει, θα ειναι αδυνατο για τον καθε ανθρωπο να καταλαβει πραγματικα το συμπαν ή να σκεφτει πως θα το αντιλαμβανοταν και με τις 9 διαστασεις να <<τρεχουν>> στις αισθησεις του. Αυτο επειδη ο ανθρωπος ειναι μαθημενος εδω και παρα πολλα χρονια σε 3 διαστασεις, και μετα απο καποιο σταδιο της ζωης του(συνηθως μερικα χρονια μετα τη γεννηση του) προσαρμοζεται στη σκεψη της κατεστημενης πραγματικοτητας-ξεκιναει τη μερα του χαλαρα με καφε, περιοριζει το μυαλο του, το χαρακτηρα του, την ελευθερια του, τη δημιουργικοτητα του και τις πνευματικες τοου αντοχες μονο για να προσαρμοστει στην καθημερινοτητα.
Ισως καποτε να κανουμε το βημα παραπανω και να γνωρισουμε ολα τα μυστικα της φυσης και του συμπαντος, τα οποια οσο αναπτυσσεται η γνωση μας τοσο πιο δυσκολες γινονται οι νεες ανακαλυψεις...
argie margariti
30-01-11, 12:28
edo k mia dekaetia xwrisa me enan anthropo(asxima gia mena) k apo tote me exei katavalei olo afto k stoixeiwnei ta oneira mou..vlepw synexeia na apoxwrizomai synexeia afton ton anthropo sta oneira mou ponontas k gemati dakrya...prin liges meres pali ida akrivos to idio pragma an k se diaforetika skinika kathe fora pali tyxaia synantisi apoxairetismos klamata dystixia...k opos efevga vrika ston dromo tris veres duo xruses k mia asimenia diaforetikou megethous k pira dyo den thimamai pies...pio kato vrika kati liga psila (nomismata) ta evala stin tsepi k efyga.k ta nomismata k i veres itan apo ton dromo gemata xomata k ta ka thariza me ta daxtyla m.tha mporousate na m to eksigisete k na m peite pos mporo na to kseperaso olo afto pou me vasanizei xronia..
Θα σε παρακαλούσα τα επόμενα μηνύματά σου να είναι με ελληνική γραμματοσειρά. εκ του συντονισμού
strike anywhere
20-06-11, 14:09
συχνα βλεπω το ιδιο ονειρο,
οτι δηλαδη κατι ασχημο συμβαινει και εγω πρεπει να τρεξω να ξεφυγω αλλα νοιωθω τα ποδια μου 100 κιλα και ειναι λες και τρεχω σε πολυ αργο slow motion..ειναι αρκετα τρομακτικο..και ενας φιλος μου λεει το παθαινει..εχετε καμια εξηγηση?
ευχαριστω:)
Άγχος! Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα συνήθως δείχνουν άγχος... Θέλεις να ξεφύγεις από τα προβλήματα αλλά δεν μπορείς...
Νεραιδούλα
25-09-11, 07:30
Καλημέρα παιδια ειμαι καινουργια στο φορουμ και θα ηθελα να σας ρωτησω για κατι που με απασχολει καιρο...και ελπιζω να ειμαι μεσα στο πνευμα σας.
Βλεπω συνεχως στον υπνο μου ενα φιλο μου που δεν ειχα τη δυναμη να το προχωρησω γιατι με φοβιζε και προφανως κι εγω φοβιζα εκεινον...παρολα αυτα ,θελω να πιστευω πως ηρθαμε πολυ κοντα ψυχικα...anyway,σένα απ΄τα ονειρα που μέκανε να χασω για καμια ωρα-αφου ξυπνησα-επαφη με την πραγματικοτητα,μιλαγαμε και εγω θυμωσα και του ζητησα να χωρισουμε αυτος συμφωνησε και μου ειπε οτι μεχει στην καρδια και στο μυαλο του αλλα εχει αλλους ρυθμους-πορεια ζωης...θυμαμαι στο προσωπο του ειχε ενα σημαδι απο λεύκη που αυξομειωνοταν...μετα απο αυτο βρεθηκα να κοιμαμαι (στο ονειρο)κι οπως ημουν ετσι αισθανθηκα ενα εντονο φιλι στα χειλη μου τοσο εντονο που ξυπνησα! οταν αυτος αντιληφθηκε οτι ξυπναγα εφυγε γρηγορα απο το δωματιο για να μην τον καταλαβω και ισα που προλαβα να τον δω να απομακρυνεται...το ωραιο ηταν που ξυπνησα και στην πραγματικοτητα
τρομαγμενη και ειχα την αισθηση πως καποιος μπηκε κρυφα στο δωματιο ,τοσο εντονη αισθηση,που για αρκετη ωρα αναρωτιομουνα τι γινεται με την ψυχη τελικα...υποψιν δεν εχω τοσο "ρομαντικη αντιμετωπιση"αυτων των καταστασεων συνηθως...αυτα!
Θέλω να ρωτησω τη γνωμη σας ειναι ενδειξεις ψυχικης επαφης με το αλλο ατομο τετοια ονειρα πχ τηλεπαθεια η κατι αλλο,ή κρυφες προσδοκιες ανεκπληρωτου ερωτα?
Το όνειρό σου είναι απλά μια προβολή των συναισθημάτων σου, αλλά και της πραγματικότητας. Η περιγραφή της σχέσης σου με το άτομο αυτό, αντικατοπτρίζεται στο όνειρο. Ο θυμός που αισθάνθηκες, έχει να κάνει με τον εαυτό σου και εκείνον, επειδή δεν βρήκατε το θάρρος να ξεπεράσετε τις φοβίες και να προχωρήσετε. Για να διαπιστώσεις εάν αποτελεί δείγμα ψυχικής επαφής, πρέπει να μάθεις εάν βλέπει παρόμοια όνειρα την ίδια χρονική περίοδο ή εάν σε σκέπτεται πολύ έντονα κ.λπ.
Νεραιδούλα
25-09-11, 10:48
Σ΄ευχαριστω Ιανειρα...για την ωρα δε μπορω να το ψαξω -ετσι κι αλλιως μας χωριζει αποσταση...μου βγαζει κατι σκοτεινο,πονο ισως δικο του-παρολο που ειναι πολυ ευχαριστος και ζωντανος ανθρωπος, και μου ανασυρει ετσι κι εμενα φοβιες που δε μπορω να διωξω,(μαζι με πολυ αγαπη και πολυ εντονο ερωτισμο.)Και ουτως η αλλως αν ειναι πραγματικο ψυχικο δεσιμο κατι σαν αδερφη ψυχη ενα πραγμα,θα φανει -με καποιο τροπο θα ξαναβρεθουμε χωρις να το επιδιωξω...
gayteacher
25-09-11, 11:20
Είδα σε όνειρο ραγδαία κατάρρευση των Αμερικανικών χρηματιστηρίων και της αξίας του δολαρίου κάτι που είχε παγκόσμιο αντίκτυπο.
Είδομεν...
Είδα σε όνειρο ραγδαία κατάρρευση των Αμερικανικών χρηματιστηρίων και της αξίας του δολαρίου κάτι που είχε παγκόσμιο αντίκτυπο.
Είδομεν...
Βλέπεις προφητικά όνειρα;;;;
gayteacher
26-09-11, 20:24
Mόνο μια φορά για κάποιο παγκόσμιο γεγονός πριν το τσουνάμι της Ασίας το 2004. 3-4 φορές για προσωπικά γεγονότα.
Crystalline water
26-09-11, 20:38
Εγώ πάλι έβλεπα παλιά πολύ συχνά πράγματα που έβγαιναν αλλά με φόβιζαν καθότι δεν ήταν ποτέ για καλό να σας δώσω ένα παράδειγμα όσοι είχαν πεθάνει στο σόι το είχα δει.Θα πει κανείς ,ε μεγάλοι άνθρωποι φυσικό, τους έβλεπα όμως πριν γίνει μέχρι και τις αδερφές της γιαγιάς μου με τη σειρά που πέθαναν.Επίσης από όταν πέθανε ο πατέρας μου,ήμουν μικρή ακόμα τον έβλεπα για περίπου δύο χρόνια και μας συμβούλευε εμένα και την αδερφή μου.Αυτό όμως ήταν μεγάλο βάρος κι από όταν προσπάθησα πολύ να τα ξεπεράσω τα κατάφερα και τώρα πια βλέπω πολύ σπάνια όνειρα σημαδιακά.Εχτές όμως είδα στον ύπνο μου ένα συμμαθητή μου που έχω πάνω από χρόνο να δω,δεν ήταν αυθυποβολή καθότι δεν τον συναντώ πια και τον είδα πολύ στεναχωρημένο και αυτό ξέρω για μένα σημαίνει ότι κάτι περνάει.Θα ήθελα να μάθω για αυτόν γιατί έχει και οικογένεια αν είναι καλά αλλά αν ρωτήσω ένα κοινό φίλο ίσως του το πει και δε θα θελα να παρέμβω.Έχω και γω οικογένεια και δεν είναι σωστό να δημιουργούνται φοβίες.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Πριν 2 χρονια ειχα παρεξηγηθει με την μοναδικη υπαρχουσα συγγενη μου και αδελφη της μητερας μου που ζουσε στο πατρικο μου σπιτι μια και οι γονεις μου εχουν δυστυχως πεθανει και αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να μην την επισκεπτομαι πλεον.
Παρ' ολα αυτα, εβλεπα στον υπνο μου ειτε μεσημερι ηταν, ειτε βραδυ, το πατρικο μου γεματο αναμμενα κερα και την εν λογω θεια μου να ουρλιαζει αγρια μεσα στην νυχτα.
Το ονειρο αυτο το εβλεπα καθε φορα.
Οταν περυσι η θεια μου αυτη πεθανε και εγω αρχισα να ξανασυναντω φιλικα προσωπα και γειτονες που ζουσαν κοντα στο πατρικο μου στο οποιο ειχα να πατησω 2 ολοκληρα χρονια, μου ειπαν οτι η θεια μου αυτη, χτυπημενη απο Αλτσχαιμερ, ξυπνουσε τις νυχτες, ουρλιαζε, εσπαζε πραγματα και ξεσηκωνε ολη την γειτονια.
Ηταν δηλαδη ο,τι ακριβως ονειρευομουν εγω, ενω ημουν μακρυα και απουσα απο εκει!
Πριν 2 χρονια ειχα παρεξηγηθει με την μοναδικη υπαρχουσα συγγενη μου και αδελφη της μητερας μου που ζουσε στο πατρικο μου σπιτι μια και οι γονεις μου εχουν δυστυχως πεθανει και αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να μην την επισκεπτομαι πλεον.
Παρ' ολα αυτα, εβλεπα στον υπνο μου ειτε μεσημερι ηταν, ειτε βραδυ, το πατρικο μου γεματο αναμμενα κερα και την εν λογω θεια μου να ουρλιαζει αγρια μεσα στην νυχτα.
Το ονειρο αυτο το εβλεπα καθε φορα.
Οταν περυσι η θεια μου αυτη πεθανε και εγω αρχισα να ξανασυναντω φιλικα προσωπα και γειτονες που ζουσαν κοντα στο πατρικο μου στο οποιο ειχα να πατησω 2 ολοκληρα χρονια, μου ειπαν οτι η θεια μου αυτη, χτυπημενη απο Αλτσχαιμερ, ξυπνουσε τις νυχτες, ουρλιαζε, εσπαζε πραγματα και ξεσηκωνε ολη την γειτονια.
Ηταν δηλαδη ο,τι ακριβως ονειρευομουν εγω, ενω ημουν μακρυα και απουσα απο εκει!
Η "επικοινωνία" που επιτεύχθη με τη θεία σου μέσω του ονείρου, ήταν αποτέλεσμα της δικής της ανάγκης, δηλαδή σε καλούσε κοντά της είτε επειδή σε είχε ανάγκη, είτε επειδή σε αγαπούσε ιδιαίτερα και είχε μετανοιώσει, είτε επειδή αισθανόταν τύψεις... Το γεγονός ότι "βίωσες" την κατάστασή της στο όνειρό σου, δείχνει ότι είσαι ένα ιδιατερα ευαίσθητο άτομο που μπορεί να συλλαμβάνει μηνύματα από μακριά και γενικότερα "επιρρεπής" σε μεταφυσικές καταστάσεις, που μελλοντικά ίσως αποδειχθούν απόλυτα φυσικές.
Inspired Hand
27-09-11, 17:23
Γεια σας και από'μένα!Διαβάζοντας όλο το φορουμ δεν βρήκα ένα δικό μου είδος ονείρων που δεν αναφέρεται και είπα να ρωτήσω σχετικα!..
Έχει τύχει να μαλώσω ή απλά να απομακρυνθώ με ανθρώπους για μήνες και έπειτα να τους δω σε όνειρο μου (το κάθε άτομο ξεχωριστά) και έπειτα να εμφανίζονται ξαφνικά πάλι στη ζωή μου,ή να επικοινωνούν μαζί μου!..
Να σημειώσω πως αυτά τα άτομα εγώ τα ήθελα στη ζωή μου και θεωρούσα άδικες τις καταστάσεις που μας απομάκρυναν!Μόλις έβλεπα τα όνειρα ήξερα πως ήταν η προσωπική μου επιθυμία αλλά μόλις αμέσως μετά(το πολύ μετά από δύο μέρες) άρχισα να αναρωτιέμαι..Δε θα μπορούσα επίσης να το χαρακτηρίσω σύμπτωση καθώς δεν πιστεύω στην τύχη και έχει συμβεί ήδη 3 φορές!..
Η επιθυμία μου λοιπόν,λειτούργησε σαν τηλεπάθεια μέσα από το όνειρό μου ή το όνειρο ήταν προφητικό κατά μία έννοια;
Γεια σας και από'μένα!Διαβάζοντας όλο το φορουμ δεν βρήκα ένα δικό μου είδος ονείρων που δεν αναφέρεται και είπα να ρωτήσω σχετικα!..
Έχει τύχει να μαλώσω ή απλά να απομακρυνθώ με ανθρώπους για μήνες και έπειτα να τους δω σε όνειρο μου (το κάθε άτομο ξεχωριστά) και έπειτα να εμφανίζονται ξαφνικά πάλι στη ζωή μου,ή να επικοινωνούν μαζί μου!..
Να σημειώσω πως αυτά τα άτομα εγώ τα ήθελα στη ζωή μου και θεωρούσα άδικες τις καταστάσεις που μας απομάκρυναν!Μόλις έβλεπα τα όνειρα ήξερα πως ήταν η προσωπική μου επιθυμία αλλά μόλις αμέσως μετά(το πολύ μετά από δύο μέρες) άρχισα να αναρωτιέμαι..Δε θα μπορούσα επίσης να το χαρακτηρίσω σύμπτωση καθώς δεν πιστεύω στην τύχη και έχει συμβεί ήδη 3 φορές!..
Η επιθυμία μου λοιπόν,λειτούργησε σαν τηλεπάθεια μέσα από το όνειρό μου ή το όνειρο ήταν προφητικό κατά μία έννοια;
Η εμφάνιση των ατόμων αυτών στη ζωή σου έγινε τυχαία ή επειδή το επεδίωξαν τα άτομα αυτά; Εάν συμβαίνει το πρώτο, τότε τα όνειρα μπορεί να είναι προφητικά, ενώ αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, ενδέχεται να υπάρχει μεταξύ σας κάποιου είδους πνευματική επικοινωνία... Πάντως, για να είναι κάποιος απόλυτα σίγουρος για το είδος των ονείρων, πρέπει να υπάρξουν πολλά ανάλογα περιστατικά...
Inspired Hand
29-09-11, 15:42
Όλες οι καταστάσεις μέχρι τώρα συμπίπτουν με το δεύτερο είδος που ανέφερες!..
Ξέχασα επίσης να σημειώσω πως και τα 3 έγιναν σε διάστημα ενός μήνα.Το να ήταν συννενοημένα αποκλείεται καθώς δε γνωρίζονται μεταξύ τους!
Angelika28970
15-10-11, 13:26
καλημερα σε ολους!!!θα ηθελα να ρωτησω κατι...τα ονειρα εχω ακουσει οτι δεν επαναλαμβανονται...σημερα ομως ειδα ενα ονειρο το οποιο το εχω ξαναδει πιο παλια?ξερει καποιος γιατι το ξαναειδα?
Αρκετά ενδιαφέρον ποστ!Και εγώ βλέπω ένα ονείρο απο μικρή ηλικία μέχρι και τώρα, τα τελευταία χρόνια όχι τόσο έντονα και όχι τόσο συχνά όσο παλιά αλλά είμαι προβληματισμένη για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Είμαι λέει σε ένα δάσος και με κυνηγάει κάποιος, ξέρω ότι ο πατέρας μου είναι κάπου εκεί κοντά και με έχασε και με ψάχνει αλλά εγώ τρέχω να σωθώ, αυτός που με κυνηγάει με πλησιάζει όλο και περισσότερο..και μετα ξυπνάω:(
Angelika28970
17-10-11, 13:55
Αρκετά ενδιαφέρον ποστ!Και εγώ βλέπω ένα ονείρο απο μικρή ηλικία μέχρι και τώρα, τα τελευταία χρόνια όχι τόσο έντονα και όχι τόσο συχνά όσο παλιά αλλά είμαι προβληματισμένη για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Είμαι λέει σε ένα δάσος και με κυνηγάει κάποιος, ξέρω ότι ο πατέρας μου είναι κάπου εκεί κοντά και με έχασε και με ψάχνει αλλά εγώ τρέχω να σωθώ, αυτός που με κυνηγάει με πλησιάζει όλο και περισσότερο..και μετα ξυπνάω:(
μμμμ δεν ξερω...κι εγω την ιδια απορια εχω:γιατι τα ονειρα επαναλλαμβανονται
μμμμ δεν ξερω...κι εγω την ιδια απορια εχω:γιατι τα ονειρα επαναλλαμβανονται
Φίλη μου τα ονειρα επαναλαμβάνονται για τρεις λόγους:
1) Είναι προφητικά και θα σταματήσουν όταν το όνειρο επαληθευτεί.
2) Είναι συνειδητά όνειρα που επηρεάζονται από τον εγκέφαλο και όχι από το υποσυνείδητο.
3) Αυτή η εμπειρία υπάρχει μέσα στο υποσυνείδητο και δεν την έχουμε αποβάλλει με αποτέλεσμα να μας κυνηγά. Όταν αποφασίσουμε να την ξεπεράσουμε το όνειρο μας εγκαταλείπει.
:D
Η ζωή πολλές φορές είναι απρόβλεπτη. Το υποσυνείδητο ξέρει από μας καλύτερα τι πρόκειται να συμβεί στη ζωή μας. Ήταν προφητικό το όνειρο φυσικά. Ποτέ αν δεν είναι συνειδητό όνειρο δεν βλέπουμε τις επιθυμίες μας όποτε θέλουμε εμείς. Έρχονται μόνες τους τη στιγμή που πρέπει.
Starstruck
16-02-12, 18:23
Καλησπερα! σημερα επεσα να κοιμηθω το μεσημερι και λιγο προτου να με παρει ο υπνος ακουσα μια φωνη να λεει δυνατα (σαν να θελε να με ξυπνησει) : "9"!! κατανοω ποσο παραξενο ειναι να ακους μια φωνη να λεει εναν αριθμο! σηκωθηκα να κοιταξω μηπως ηρθε η μανα μου απο τη δουλεια αλλα ημουν μονη σπιτι! οταν τελικα κοιμηθηκα το ονειρο ηταν παραξενο και εμπεριειχε το σπιτι της γιαγιας μου το οποιο ειχε (στο ονειρο) υπογειο με ενα φαντασμα στο οποιο ο σκυλος μου γαυγιζε σαν τρελος!
Νεραιδούλα
10-03-12, 20:40
Καλησπέρα παιδιά συνεχίζονται κατα καιρους, τα όνειρα με το ίδιο άτομο που είχα αναφέρει σε παλιοτερό μου ποστ! μάλλον πρέπει να γράψω βιβλίο με αυτά(χιουμοράκι...)!!!!!!!
Θα περιγραψω όμως ένα όνειρο τουλάχιστον για μένα,ανατριχιαστικό: βλέπω στον ύπνο μου λοιπόν να μου λέει ένας παλιός γνωστός,που έχω να συναντησω καμια δεκαετια, "σημείωσε 48 μερες και 48 ωρες στην κενή γραμμή" ,δίνοντάς μου ένα CD όπου στο εξώφυλλο είχε γραμμένο από ένα τίτλο τραγουδιού σε κάθε γραμμή με ανάμεσά τους μια κενή .Στις 48 μερες μετά απο το όνειρο ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ!!!!!!!!!!!!!ΤΥΧΑΊΑ ρε γαμώτο( και ΈΠΑΘΑ πλακα ,εννοείται,)το συγκεκριμένο άτομο...!!!!9 μήνες ακριβώς ημερολογιακά από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε και μιλήσαμε!!!!εννοείται πως επειδη σοκαριστηκα δεν του μιλησα;;;!!!
άλλη μια φορά τον είδα ενα δευτερόλεπτο στον ύπνο μου να μου λέει: "παρέλαση", κι ύστερα από κάποιες μέρες να τον βλέπω στην παρέλαση απο πολύ μακριά,ύστερα από 5,5 μήνες περίπου(!!!)που είχα να τον δω...Με το άτομο αυτό τελευταία φορά βρεθηκαμε πριν περιπου 10 μηνες και μετα το τελειωσαμε το ολο σκηνικο που εμεινε και πλατωνικο...τις δύο φορες που τον εχω δει τυχαια ,το εχω δει απο πριν στον υπνο μου,όχι απλά έτσι οπως βλέπουμε κάποιον στον ύπνο μας και μετα τον βλέπουμε και στην πραγματικοτητα, ΑΛΛΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!!!ρε γαμωτο κι εκει ειναι που παθαινω πλακα...!γι αυτό προβληματίζομαι...
οχι για το συγκεκριμενο άτομο που ...τι να πω ...αγαπω ... μισω... εκτιμω... ειμαι αφορητα ερωτευμενη...σιγουρα ομως,νιώθω τοσα πολλα που δε μπορω να διαχειριστώ...
ΑΛΛΑ για την τηλεπάθεια...η πως αλλιως να το πω, δηλαδη συνεχως μου επιβεβαιωνεται ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ...!!!!!
Τι γινεται τελος παντων;;; πως τα ακουει καποιος τριτος ολα αυτα ρε παιδια;;;;;
Νεραιδούλα
10-03-12, 21:16
ΙΑΝΕΙΡΑ καλησπέρα απευθύνομαι σε σένα γιατί μου εμπνέεις εμπιστοσύνη.Είχα ξαναγράψει παλιότερα κάποιο όνειρό μου και μου είχες απαντήσει.Φυσικά συνεχίζονται κατα καιρους, τα όνειρα με το ίδιο άτομο που είχα αναφέρει! μάλλον πρέπει να γράψω βιβλίο με αυτά(χιουμοράκι...)!!!!!!!
Θα σου περιγραψω όμως ένα όνειρο τουλάχιστον για μένα,ανατριχιαστικό: βλέπω στον ύπνο μου λοιπόν να μου λέει ένας παλιός γνωστός,που έχω να συναντησω καμια δεκαετια, "σημείωσε 48 μερες και 48 ωρες στην κενή γραμμή" ,δίνοντάς μου ένα CD όπου στο εξώφυλλο είχε γραμμένο από ένα τίτλο τραγουδιού σε κάθε γραμμή με ανάμεσά τους μια κενή .Στις 48 μερες μετά απο το όνειρο ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ!!!!!!!!!!!!!ΤΥΧΑΊΑ ρε γαμώτο( και ΈΠΑΘΑ πλακα ,εννοείται,)το συγκεκριμένο άτομο...!!!!9 μήνες ακριβώς ημερολογιακά από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε και μιλήσαμε!!!!εννοείται πως επειδη σοκαριστηκα δεν του μιλησα;;;!!!
άλλη μια φορά τον είδα ενα δευτερόλεπτο στον ύπνο μου να μου λέει: "παρέλαση", κι ύστερα από κάποιες μέρες να τον βλέπω στην παρέλαση απο πολύ μακριά,ύστερα από 5,5 μήνες περίπου(!!!)που είχα να τον δω...Με το άτομο αυτό τελευταία φορά βρεθηκαμε πριν περιπου 10 μηνες και μετα το τελειωσαμε το ολο σκηνικο που εμεινε και πλατωνικο...τις δύο φορες που τον εχω δει τυχαια ,το εχω δει απο πριν στον υπνο μου,όχι απλά έτσι οπως βλέπουμε κάποιον στον ύπνο μας και μετα τον βλέπουμε και στην πραγματικοτητα, ΑΛΛΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!!!ρε γαμωτο κι εκει ειναι που παθαινω πλακα...!γι αυτό προβληματίζομαι...
οχι για το συγκεκριμενο άτομο που ...τι να πω ...αγαπω ... μισω... εκτιμω... ειμαι αφορητα ερωτευμενη...σιγουρα ομως,νιώθω τοσα πολλα που δε μπορω να διαχειριστώ...
ΑΛΛΑ για την τηλεπάθεια...η πως αλλιως να το πω, δηλαδη συνεχως μου επιβεβαιωνεται ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ...!!!!!
Ελευθέριος Παλιγγίνης
12-03-12, 22:10
Όλα διαβάζονται και όλα διαβιβάζονται. Ενέχει Κώδικα αυτό που περιγράφεις. Kάθε τι που βλέπεις σε άλλη περίπτωση διαβάζεται και σε άλλη αποσυμβολίζεται. Αλλού είναι γραφή και αλλού είναι Σύμβολο. Στη δεύτερη περίπτωση θέλει πιο αφηρημένη σκέψη αρχικά, ανώτερη μεταφορά, για να ακολουθήσει ομοβροντία συνειρμών.
Νεραιδούλα
13-03-12, 15:39
Όλα διαβάζονται και όλα διαβιβάζονται. Ενέχει Κώδικα αυτό που περιγράφεις. Kάθε τι που βλέπεις σε άλλη περίπτωση διαβάζεται και σε άλλη αποσυμβολίζεται. Αλλού είναι γραφή και αλλού είναι Σύμβολο. Στη δεύτερη περίπτωση θέλει πιο αφηρημένη σκέψη αρχικά, ανώτερη μεταφορά, για να ακολουθήσει ομοβροντία συνειρμών.
τι κώδικα εννοείς;ποιόν κώδικα ενέχουν τα όνειρά μου; βοήθησε σε παρακαλώ να καταλάβω...
ΙΑΝΕΙΡΑ καλησπέρα απευθύνομαι σε σένα γιατί μου εμπνέεις εμπιστοσύνη.Είχα ξαναγράψει παλιότερα κάποιο όνειρό μου και μου είχες απαντήσει.Φυσικά συνεχίζονται κατα καιρους, τα όνειρα με το ίδιο άτομο που είχα αναφέρει! μάλλον πρέπει να γράψω βιβλίο με αυτά(χιουμοράκι...)!!!!!!!
Θα σου περιγραψω όμως ένα όνειρο τουλάχιστον για μένα,ανατριχιαστικό: βλέπω στον ύπνο μου λοιπόν να μου λέει ένας παλιός γνωστός,που έχω να συναντησω καμια δεκαετια, "σημείωσε 48 μερες και 48 ωρες στην κενή γραμμή" ,δίνοντάς μου ένα CD όπου στο εξώφυλλο είχε γραμμένο από ένα τίτλο τραγουδιού σε κάθε γραμμή με ανάμεσά τους μια κενή .Στις 48 μερες μετά απο το όνειρο ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ!!!!!!!!!!!!!ΤΥΧΑΊΑ ρε γαμώτο( και ΈΠΑΘΑ πλακα ,εννοείται,)το συγκεκριμένο άτομο...!!!!9 μήνες ακριβώς ημερολογιακά από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε και μιλήσαμε!!!!εννοείται πως επειδη σοκαριστηκα δεν του μιλησα;;;!!!
Νεραϊδούλα, πολύ γενικά και με κάθε επιφύλαξη, θα σου πω ότι πιθανότατα να υπάρχει μεταξύ σας ένας νοητικός δίαυλος επικοινωνίας... Αυτό συμβαίνει συνήθως μεταξύ ατόμων που έχουν ισχυρό δέσιμο (άραγε έχετε προλάβει ν' αναπτύξετε ένα τόσο βαθύ δέσιμο;). Αν μπορούσες να μάθεις αν και το συγκεκριμένο άτομο είχε λάβει ανάλογα μηνύματα στο όνειρό του την ίδια εποχή με σένα, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε κάπου...
Ίσως απλά να είναι τόσο έντονη η επιθυμία σου να συναντήσεις το άτομο αυτό, που η θεά Τύχη σε βοηθάει και σου δίνει ευκαιρίες... Στο χέρι σου είναι να τις εκμεταλλευτείς...
Νεραιδούλα
14-03-12, 18:54
Καταρχην να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις σας και τους δυο
ΙΑΝΕΙΡΑ δε μπορω να ρωτησω το ατομο αυτο αν μέβλεπε στον υπνο του...ειναι καρακουφο...γιατι απλα δε μιλαμε...
τωρα θεωρεις οτι η θεα τυχη μου δινει ευκαιριες οταν μου τον στέλνει μπροστα μου μολις δυο φορες σε διαστημα ενος χρονου περιπου και ξερω απο πριν που και ποτε θα τον δω? θα συμφωνουσα μαζι σου αν ηταν ενα ΑΠΛΟ ονειρο !!! ΑΝ δεν ηταν προσδιορισμενο τοπικα και χρονικα...ΕΔΩ ΟΜΩς ΕΙΝΑΙ!!!κι αυτο με κουφαίνει...μου λεει θα συναντηθουμε στην παρελαση τη μια φορα και σε 48(!!!!!!!!!!!!!)μέρες την άλλη φορα??!!!μα δεν είναι φρικαλέο να σου λεει στον υπνο σου σε "48 μερες", και πραγματι ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ!!!!!!!!???????ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ 48 ΜΕΡΕΣ!!!!!!!!!ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ακολουθωντας την ΙΔΙΑ ΤΗ Γ...ΜΕΝΗ διαδρομη που ακολουθω τα ΤΡΙΑ(!!!!)τελευταια χρονια!!!
και ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ:τελικα τι πρεπει να με απασχολει ??????το ατομο που ισως εχω μαζι του διαυλο επικοινωνιας...να τη βρασω δηλ τετοια επικοινωνια,για να μην πω τιποτα αλλο...
ή το γεγονος της προφητειας πριν τη συναντηση???
Σε ολη μου τη ζωη προσπαθησα και προσπαθω να ειμαι στη γη να παταω εδω...τι να σκεφτω δηλ οτι εχουμε ισχυρο δεσιμο,αλλα δεν τηλεφωνιομαστε γιατι δεν εχουμε χρονο:eek:;;;;το ισχυρο δεσιμο πρεπει να εχει και μια πρακτικη διασταση του στυλ θελω να δω, να μιλησω να αγγιξω τον αλλο ανθρωπο!!,επιθυμιες που δυστυχως σε μας,οπως φαινεται, δεν "παιζουν"...αν και πολυ θα τοθελα... πολυ ρομαντικο πολυ παραμυθενιο...!
Μια εξηγηση που δινω εγω,ειναι πως επειδη εγω ειμαι η ερωτευμενη εχω "συντονιστει" με τον ανθρωπο,κι οταν υπαρχει περιπτωση να βρεθουμε το βλεπω...και που καλα να είναι,τουλαχιστον μου απεδειξε οτι
1.οι ανθρωποι τελικα εχουν πολλες παραπανω ικανοτητες απο οσες τους αναγνωριζουν οι κοινα αποδεκτες αντιληψεις της κοινωνιας.
2.μάλλον ολα ειναι απο πριν γραμμενα(ραντεβου 48 μερες πριν)
3.καλυτερα να ψαχτω λίγο,οσο αντεχω,και προς άλλους "διαύλους" που βρισκονται πραγματικα μεσα στη ζωη μου που μου εχουν δειξει την αγαπη τους και που με χρειαζονται ως φυσικη παρουσια κοντα τους:)
ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ!!!
Τι να πω ωρες ωρες λεω οτι μου΄χει στριψει τι κολλημα εχω φαει με την παρτη του...αρρωστια... λες να φτασω σε σημειο να τον δω και να τον πλακωσω στο ξυλο:D θα δειξει...;)
Νεραϊδούλα, ενδεχομένως, να συντονίστηκες με το άτομο αυτό, όπως αναφέρεις, αλλά και πάλι - εάν είχες αναπτύξει τέτοια ικανότητα - θα είχε εμφανιστεί και σε άλλες περιπτώσεις... Σου έχει ξανασυμβεί με άλλο άτομο; Επίσης, το ισχυρό δέσιμο μπορεί να υπάρχει μεταξύ ατόμων που έχουν συναντηθεί σε μια προηγούμενη ζωή.
Την επόμενη φορά που θα δεις κάποιο σχετικό όνειρο, θα σε συμβούλευα να το καταγράψεις αμέσως μόλις ξυπνήσεις με λεπτομέρειες... Στην καταγραφή να σημειώσεις και τα συναισθήματα που σου προκλήθηκαν. Τότε μπορούμε να το ξανασυζητήσουμε...
Νεραιδούλα
15-03-12, 00:25
Ναι Ιανειρα μου΄χει ξανασυμβει ...οχι σε καθημερινη βαση,αλλα σε σημαντικα γεγονοτα της ζωης μου...που ειτε με απασχολουν εκεινες τις μερες ,ειτε υπαρχουν στο υποσυνειδητο μου...και παντα βγαινουν τα ονειρα οταν προκειται για κατι σημαντικο που με απασχολει...
αυτο ομως το "48 μερες και 48 ωρες" και να γινεται την 48η με ξεπερναει...γιατι πιο συγκεκριμενο δε γινεται...!
βεβαια 48 μερες και 48 ωρες ειναι 50 μερες και δεν εγινε κατι στις 50 αλλα στις 48.
και γιατι μου ειπε και 48 ωρες?τι ηθελε να πει ο ποιητης;;
επισης εψαξα για τους συμβολισμους, 48 ειναι διαβασα ο αριθμος του ανθρωπου και των γηινων πραγματων,( μου εδωσε 2 φορες το νουμερο 48 σε μερες και σε ωρες),επισης στους 9 (ακριβως!!!)μηνες που τον ειδα,διαβασα οτι ειναι ο κυκλος που κλεινει το τελος της κυοφοριας μιας καταστασης.τα λεω καλα;;
Μην μπερδεύεσαι με αναλύσεις επί των αναλύσεων... Τα όνειρα που είδες ενδεχομένως είναι προφητικά, αλλά η πληροφόρηση που σου έδωσαν, δεν ήταν σημαντική, όπως αποδείχθηκε, δηλαδή δε συνέβη κάποιο καταλυτικό γεγονός. Τον συνάντησες και αυτό ήταν όλο. Η ζωή σου συνεχίστηκε στους ίδιους ρυθμούς. Γι' αυτό τα θεώρησα ως ένα "δώρο" της θεάς Τύχης, δηλαδή ενημερώθηκες για τις συναντήσεις μέσω των ονείρων, ώστε να προετοιμαστείς για να προσεγγίσεις το άτομο αυτό, κάτι το οποίο δεν έκανες...
Ουσιαστικά δεν πίστεψες στα μηνύματα των ονείρων, γι' αυτό και σοκαρίστηκες μόλις συνάντησες το άτομο αυτό και δεν του μίλησες, όπως γράφεις. Εάν όμως είχες προετοιμαστεί, θα μπορούσες να έχεις οργανώσει ένα σχέδιο για να τον προσεγγίσεις, π.χ. να του ζητήσεις να πιείτε έναν καφέ και να τα πείτε για λίγο, να τον ρωτήσεις τη συμβουλή του για ένα θέμα που μπορεί να έχει άποψη λόγω επαγγέλματος ή εμπειρίας κ.λπ.
Λοιπόν, την επόμενη φορά που θα δεις ένα παρόμοιο όνειρο, προετοιμάσου για την επερχόμενη συνάντηση και βρες έναν έξυπνο τρόπο να τον πλησιάσεις, αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για το άτομο αυτό.
Νεραιδούλα
15-03-12, 15:49
Ολα αυτα τα γραφω για το μεταφυσικο της υποθεσης και μονον
δε ζηταω συμβουλη τι να κανω (ερωτικου τυπου:D)
εκπληξη μου προκαλει το μεταφυσικο κι αναρωτιεμαι τι να δηλωνει ολο αυτο κι απο που εκπηγαζει...απο μενα η απο αλλου;δηλ ειναι δικη μου ικανοτητα να βλεπω οτι θα συμβει συγκεκριμενο γεγονος 48 μερες πριν ή μου το στελνει καποια αλλη νοηση να το πω...και ποια μπορει να ειναι αυτη και γιατι το κανει?
και εγω τι ρολο βαραω σε ολο αυτο ? απλως δεχομαι τις πληροφοριες ?
παντως ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου Ιανειρα
Τι να πω ωρες ωρες λεω οτι μου΄χει στριψει τι κολλημα εχω φαει με την παρτη του...αρρωστια... λες να φτασω σε σημειο να τον δω και να τον πλακωσω στο ξυλο:D θα δειξει...;)
Νεραϊδούλα, από τη στιγμή που εξωτερικεύεις τέτοιου είδους σκέψεις, με βάζεις στον πειρασμό να σε ...συμβουλέψω, καθώς οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα αντικείμενο που γνωρίζω καλά...
Πρόσεξε, όμως, δεν αποδέχεσαι απλώς κάποιες πληροφορίες. Γίνεσαι αποδέκτης πληροφοριών που μπορεί να τις αξιοποιήσεις προς όφελός σου. Και αυτό μπορεί να σου συμβεί και σε άλλους τομείς π.χ. εργασία, υγεία κ.λπ.
Ελευθέριος Παλιγγίνης
18-03-12, 06:25
Σωστά όσα σου λέει η ΙΑΝΕΙΡΑ.
Συμβολισμό ή Κώδικα εντοπίζω να υπάρχει σε αυτό που περιγράφεις ως γραμμές.
[...]βλέπω στον ύπνο μου λοιπόν να μου λέει ένας παλιός γνωστός,που έχω να συναντησω καμια δεκαετια, "σημείωσε 48 μερες και 48 ωρες στην κενή γραμμή" ,δίνοντάς μου ένα CD όπου στο εξώφυλλο είχε γραμμένο από ένα τίτλο τραγουδιού σε κάθε γραμμή με ανάμεσά τους μια κενή .Στις 48 μερες μετά απο το όνειρο ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ!!!!!!!!!!!!!ΤΥΧΑΊΑ ρε γαμώτο( και ΈΠΑΘΑ πλακα ,εννοείται,)το συγκεκριμένο άτομο...!!!![...]
Εκεί υπάρχει κάτι που αποκωδικοποιείται ή αποσυμβολίζεται, αλλά πρέπει να έχεις διαύγεια και καθαρότητα εικόνας και καθαρές τις σκέψεις στον εγκέφαλο για να βγάζεις σωστά συμπεράσματα. Τώρα δεν έχεις τόσο καθαρό το υποσυνείδητο.
Νεραιδούλα
18-03-12, 10:36
Καλημερα Ελευθεριε σέυχαριστω πολυ για την απαντηση.
Κι εγω το σκεφτηκα για τις γραμμες και σκεφτηκα οτι θα ειναι ή οι σχεσεις που ειχα στη ζωη μου η οι φορες που συναντησα το ατομο αυτο...παντως μετα την κενη υπηρχε αλλη μια γραμμενη...δεν διεκρινα τι γραφοταν σ'αυτες τις γραμμες...κι επισης θυμαμαι που εγραφα τη φραση στα αγγλικα με καλλιγραφικα γραμματα"...48 days and 48 hours".Eπισης ολη η σκηνη εκτυλισσοταν σε ενα ησυχο κλαμπ με χαλαρη ωραια ατμοσφαιρα με απαλο φωτισμο -και δε θυμαμαι κοσμο παρα μονο τον παλιο γνωστο- ενω εγω καθομουν κι εγραφα κατω απο ενα εντονοτατο φως στη μπαρα κοντα σε ενα πιανο -η καθισα στο πιανο νομιζω και σημειωσα τη φραση.
αυτα σας φιλω και τους δυο κι εσενα και την Ιανειρα
ΙΑΝΕΙΡΑ help!!
σημερα το μεσημερι οπως κοιμιζα τον γιο μου, αποκοιμηθηκα κ εγω...ειδα ενα ονειρο που το ξερω οτι κατι σημαινει, αλλα δεν μπορω να βρω τι...
ειδα τον παππου μου (πεθαμενος εδω κ 20 χρονια) να ερχεται στο σπιτι μου κ να λεει στην μητερα μου οτι ο αδερφος της (χαμενος σε ξενη χωρα ατεκνος κ εχουμε να ακουσουμε νεα του χρονια τωρα στην πραγματικοτητα, οχι γιατι δεν υπαρχει τροπος επικοινωνιας, αλλα για καποιον λογο ετσι επελεξαν τα αδερφια) οτι ο αδερφος της λοιπον, απεκτησε ενα παιδι!! η μανα μου δεν το πηρε καλα κ αρχισε να φωναζει κ να λεει, ναι τωρα το θυμηθηκε, τοσα χρονια εχω την ντεμι κ ουτε που φιλοτιμηθηκε να κοιταξει την ανηψια του...κ εκανε σαν τρελη, πολυ θυμωμενη
αρχισα στον υπνο μου να καταλαβαινω οτι βλεπω ονειρο κ λεω πρεπει να ξυπνησω, αλλα οπως ξυπναγα, ακουω μια φωνη να μου λεει , οτι το ονειρο αφορα συγκεκριμενη ημερομηνια!!!
αλλα , δεν μπορω να καταλαβω τι σημαινει, κ φυσικα, δεν μπορω να καταλαβω για ποια ημερομηνια μιλαει!!!
εψαξα σε ονειροκριτη αλλα το μονο που μου βγαζει το ιντερνετ ειναι οι γνωστες βλακειες...
αν μπορει κ καποιος αλλος να καταλαβει τι σημαινει αυτο το ονειρο ...please, ξερω οτι ειναι κατι σημαντικο, αλλα τι?
τωρα που το ξανασκεφτομαι, υπαρχουν δυο συγκεκριμενες ημερομηνιες μπροστα μας...η μια ειναι το πασχα φυσικα, αλλα η αλλη κ ισως η πιο πιθανη, ειναι τα γενεθλια μου τελος απριλιου...(?)
Αγαπητή Demi, κατ' αρχήν πρέπει να θυμηθείς μήπως υπήρξε τις τελευταίες μέρες κάποια οικογενειακή ή φιλική συζήτηση σχετική με το θείο σου, η οποία σε επηρέασε... Ακόμη μήπως παρακολούθησες κάποια ταινία ή διάβασες ένα βιβλίο που περιγράφει κάποια ανάλογη κατάσταση. Αν τα αποκλείσεις αυτά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το όνειρο να είναι προφητικό. Η απόκτηση παιδιού σημαίνει κάποιο βάρος ή πρόβλημα που έχει το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο δεν αποκλείεται να επικοινωνήσει μαζί σας ή να μάθετε νέα του... Θα δείξει...
κ εγω κατι τετοιο σκεφτομαι, αλλα λιγο χειροτερο...το νιωθω οτι το ονειρο δεν ειναι καλο!
οχι, δεν υπηρξε καμια κουβεντα για τον θειο μου προσφατα κ ουτε ειδα κατι να με επηρρεασε..το ονειρο ηταν ξεκαρφωτο κ ξυπνησα με την αισθηση οτι σημαινει κατι σημαντικο!!
κ φυσικα το περιεργοτερο ειναι αυτο με την ημερομηνια...
λοιπον, η συγκεκριμενη ημερομηνια βρεθηκε!!!
τουλαχιστον ετσι πιστευω...
σημερα ο παππους μου εαν ζουσε, θα ειχε την ονομαστικη του εορτη!!!
το ανακαλυψα τυχαια!!! περα απο αυτο τιποτα αλλο σημαντικο...
δεν μπορω να καταλαβω ομως ακομα τιποτα...ειναι τυχαιο το ολο γεγονος? μηπως ηθελε να μου πει κατι?
θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την εξης εμπειρια μου..οταν ημουν 11 χρονων ειχα δει στον υπνο μου τη σταυρωση του χριστου. την κρισιμη στιγμη ομως, λιγο πριν τη σταυρωση, φωναξα να σταυρωσουν εμενα αντι για κεινον αλλα τελικα τον πηρα απο το χερι και φυγαμε..οποιαδηποτε εξηγηση ειναι δεκτη..ευχαριστω
Nα υποθεσω οτι εισαι στον ξυπνιο σου θρησκευομενο ατομο;
δεν ειμαι ιδιαιτερα θρησκευομενο ατομο πιστευω σε οτι μου λεει η επιστημη και το αποδυκνυει..απλα ετυχε να δω αυτο το ονειρο οταν ημουν μικρη και το θυμηθηκα σημερα ενω συζητουσα με μια φιλη..δεν υποστηριζω βεβαια οτι η επιστημη δινει απαντηση σε ολα τα φαινομενα γι αυτο ζητω τη γνωμη απο ατομα που εχουν καλυτερη σχεση με αυτα τα θεματα (ονειρα κλπ)..
Στα 11 σου ησουν θρησκο ατομο, η μηπως μεγαλωνες μεσα σε θρησκευομενο περιβαλλον;
δεν εχω βαπτιστει καν..ουσιαστικα δεν εχω θρησκεια..
Δέν είναι απαραίτητο να έχεις βαπτιστεί χριστιανός ή να πιστεύεις αλλά σίγουρα τότε θα είχες ακούσει κάτι απο συνομήλικους ή ανθρώπους του ευρύτερου περιβάλλοντος για τον Ιησού οπότε άν αναζητούσες κάποια θεότητα προς τα κεί θα πήγαινε η σκέψη σου.
Καλημέρα
Αυτό το όνειρο δείχνει ότι απουσιάζει από μέσα σου ο Ιησούς Χριστός και τότε σαν παιδί που ήσουν ήθέλες εσώψυχα να τον γνωρίσεις και να πιστέψεις σ' αυτόν. Στο όνειρο τον έπιασες από το χέρι. Το αντίθετο έγινε στη ζωή σου. Δεν τον διάλεξες. Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί. Εμείς οι Χριστιανοί ποτέ δεν τον πιάνουμε από το χέρι. Αν δουμε στον ύπνο μας κάτι τέτοιο θα αλλαξοπιστήσουμε. Είναι φυσικό κάτι τέτοιο. Συνήθως τα όνειρα δείχνουν αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά τις περισσότερες φορές είναι το αντίθετο. Από τη στιγμή που δεν το ονειρεύτηκες ξανά σημαίνει ότι πραγματικά το δρόμο που διάλεξες εσώψυχα θες. Μην σε απασχολεί ένα όνειρο που είδες όταν ήσουν μικρή. τώρα τι γίνεται.
Καλημέρα
Αυτό το όνειρο δείχνει ότι απουσιάζει από μέσα σου ο Ιησούς Χριστός και τότε σαν παιδί που ήσουν ήθέλες εσώψυχα να τον γνωρίσεις και να πιστέψεις σ' αυτόν. Στο όνειρο τον έπιασες από το χέρι. Το αντίθετο έγινε στη ζωή σου. Δεν τον διάλεξες. Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί. Εμείς οι Χριστιανοί ποτέ δεν τον πιάνουμε από το χέρι. Αν δουμε στον ύπνο μας κάτι τέτοιο θα αλλαξοπιστήσουμε. Είναι φυσικό κάτι τέτοιο. Συνήθως τα όνειρα δείχνουν αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά τις περισσότερες φορές είναι το αντίθετο. Από τη στιγμή που δεν το ονειρεύτηκες ξανά σημαίνει ότι πραγματικά το δρόμο που διάλεξες εσώψυχα θες. Μην σε απασχολεί ένα όνειρο που είδες όταν ήσουν μικρή. τώρα τι γίνεται.
http://images.cheezburger.com/completestore/2011/6/18/a58a7b6f-ae2b-4ac2-912a-2f27cb782683.jpg
HOLY FACEPALM
Καλωσήρθες από το ανοιξιάτικο μπανάκι σου. Γουί μισντ γιού.
fantasy συμφωνώ με το τέλος του μηνύματός σου, ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Πολύ αστείο ήταν αυτό. Να' σαι καλά Vakryle
Δες αυτό να γελάσεις κι εσύ:
http://www.pentapostagma.gr/2012/03/blog-post_5475.html#ixzz1rdJEZIc0
Πολύ αστείο ήταν αυτό. Να' σαι καλά Vakryle
Δες αυτό να γελάσεις κι εσύ:
http://www.pentapostagma.gr/2012/03/blog-post_5475.html#ixzz1rdJEZIc0
Δε χρειαζόμαστε άλλους ναούς
Άλλα μυαλά χρειαζόμαστε
Αυτό ήθελα να σου πω με τον τρόπο μου. Χάρηκα που το κατάλαβες. Καλή συνέχεια. Να' σαι καλά.
καλημερα
ειδα ενα ονειρο πολυ μυστηριο. Ο γιατρός μου λεει με φιλουσε στο πρόσωπο με πολύ παθος και γω ενοιωθα μια ανατριχιλα αλλα και δεν μου αρεσαν τα φιλια απλα ενοιωθα ερωτισμό. Τι ειναι αυτό ???:confused:
καλημερα
ειδα ενα ονειρο πολυ μυστηριο. Ο γιατρός μου λεει με φιλουσε στο πρόσωπο με πολύ παθος και γω ενοιωθα μια ανατριχιλα αλλα και δεν μου αρεσαν τα φιλια απλα ενοιωθα ερωτισμό. Τι ειναι αυτό ???:confused:
Voel εσύ ήσουν;; :D
zhnaki μήπως αισθάνεσαι έλξη γι' αυτόν το γιατρό στην πραγματικότητα; Τις περισσότερες φορές βλέπουμε στα όνειρά μας αυτά που δεν μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή. Αυτά που δεν τολμάμε όχι απλώς να τα ξεστομίσουμε, αλλά ούτε καν να τα σκεφτούμε. Think about it..
Voel εσύ ήσουν;; :D
zhnaki μήπως αισθάνεσαι έλξη γι' αυτόν το γιατρό στην πραγματικότητα; Τις περισσότερες φορές βλέπουμε στα όνειρά μας αυτά που δεν μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή. Αυτά που δεν τολμάμε όχι απλώς να τα ξεστομίσουμε, αλλά ούτε καν να τα σκεφτούμε. Think about it..
Το σκέφτηκα και γω αλλα ειναι πολυ παρατολμο οντως.... πωπω χρειαζεται λεπτος χειρισμος ....
ευχαριστω πολυ παντος ;)
Αυτό το όνειρο είναι συμβολικό. Πρόκειται για μία σχέση που έχεις αυτή τη στιγμή που δεν σε γεμίζει όσο θα ήθελες ή κάποια κατάσταση που δεν σε ικανοποιεί απόλυτα, αλλά συμβιβάζεσαι.
Αυτό το όνειρο είναι συμβολικό. Πρόκειται για μία σχέση που έχεις αυτή τη στιγμή που δεν σε γεμίζει όσο θα ήθελες ή κάποια κατάσταση που δεν σε ικανοποιεί απόλυτα αλλά συμβιβάζεσαι.
και αυτο ισχυει .... προβληματισμος για το τι πραγματικα συμβαινει έλξη ή προβλημα στην σχεση μου και στην ζωή μου????:rolleyes:
Καλωσόρισες, γιατί βλέπω ότι είσαι καινούρια/ος στο φόρουμ.
Ναι φίλη/ε μου. Πολλές φορές όταν δεν ξέρουμε τι θέλουμε ή τι προσδοκάμε, πόσο πολύ μας εκφράζει αυτό που ζούμε σε όλους τους τομείς, μπορεί να το ονειρευτούμε. Ένας γιατρός είναι η λύση που ζητάμε, αυτό που ζητά η ψυχή μας, ο γιατρός είναι η λύση του προβλήματος, όταν δούμε ότι τον αποδεχόμαστε εντελώς. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε πραγματικά ερωτευμένοι μαζί του, όμως είναι πραγματικά αυτός που θα μας δώσει τη λύση; Με μια αυτογνωσία μπορούμε να το δούμε σφαιρικά. Ένα όνειρο μπορεί να μας φανερώσει πολλά ή και τίποτα. Αν πρόκειται για το σύντροφό σου εδώ δείχνει ότι σου αρέσει, αλλά δεν είσαι σίγουρη τι πραγματικά θες.
Καλημέρα σε όλους. Είναι η πρώτη μου δημοσίευση, δεν εχω διαβασει ολοκληρο το thread, απλα θα ηθελα να πω σχετικά με το θεμα των ονειρων το εξης: μεσω των ονειρων, το ασυνείδητο (όχι το υποσυνείδητο), δινει ενίοτε μηνύματα μέσω συμβολισμών, για πραγματα που είτε δεν "βλέπουμε" στην καθημερινότητα, είτε αρνουμαστε να δούμε. Απο προσωπικη εμπειρία λοιπον, αν καποιος αρχισει να καταγραφει τα όνειρά του σε καθημερινή βάση (ή τελοσπάντων όποτε βλέπει όνειρα) και τα δει στο σύνολό τους, θα μάθει τη γλώσσα του ασυνειδήτου του ως ενα βαθμό.
Προσωπικα εχω αναπτυξει καποιες μεθοδους για επιτυχημένη καταγραφή ονείρων καθως και για την ερμηνεία τους. Στην περιπτωσή μου, κάποια απ' αυτά έχουν αποβεί προφητικά (αδόκιμος όρος αλλά παραστατικός) κάποια αποκαλυπτικά. Αν το εχει δοκιμάσει κάποιος θα με ενδιεφερε να ακουσω τη δικη του εμπειρια. Ζητώ συγγνώμη εκ των προτερων αν εχω δημοσιευσει σε λαθος θεμα την τοποθετησή μου και καλώς σας βρήκα. :)
Καλωσόρισες κι εσύ στο φόρουμ. Τα όνειρα είναι προϊόντα του υποσυνείδητου που την ώρα του ύπνου οι εμπειρίες μεταφέρονται στο ασυνείδητο και προβάλλονται από εκεί. Γι΄ αυτό το λόγο τα περισσότερα όνειρα δεν τα θυμόμαστε αλλά αποσπάσματα αυτών. Εγώ τον τελευταίο καιρό κατέγραφα τα όνειρά μου και 3 από αυτά γίνανε διηγήματα στο τμήμα πολυσυγγραφίας. Ένα άλλο ήταν προφητικό, το ακολούθησα κατά γράμμα και με έσωσε από μια άσχημη σχέση. Ένα άλλο όνειρο στην πρώτη λυκείου με έσωσε. Συγκεκριμένα είχα μείνει μεταξεταστέα στα μαθηματικά και έλεγα να σταματήσω το σχολείο και αποκλείεται να περάσω. Όνειρεύτηκα έναν οργισμένο άνθρωπο να μου λέει να μη σταματήσω το σχολείο και θα με βοηθήσει εκείνος να περάσω την τάξη. Μια θεία μου μου βρήκε έναν καθηγητή που με βοήθησε και όχι μόνο πήγα στη δευτέρα λυκείου αλλά τελείωσα το σχολείο, και μάλιστα στα αρχαία και στην έκθεση αρίστεψα. Μια άλλη φορά είδα προφητικά όνειρα με τον θάνατο του Θανάση Βέγγου που επαληθεύτηκαν, αλλά και ένα όνειρο να ματαιώσω το πασχαλινό μου ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη γιατί ο πατέρας μου δεν θα άντεχε το ταξίδι. Μετά από μερικές μέρες χρειάστηκε να κάνει εγχείρηση. Τώρα είναι καλά. Ήθελα πολύ να δω την ανάσταση από τον Άγιο Γεώργιο στο Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη. Τελικά έγινε η επιθυμία μου. Πώς; Το μεγάλο Σάββατο αρρώστησα με πυρετό, ήταν αδύνατον να πάω εκκλησία και παρακολούθησα κλινήρης από την τηλεόραση την ανάσταση από τον Άγιο Γεώργιο που τόσο επιθυμούσα στην ΕΤ3. Δεν έκανα το ταξίδι, ο πατέρας μου είναι καλά τώρα, και η επιθυμία μου με έναν περίεργο τρόπο πραγματοποιήθηκε.
Γεια σου fantasy!
Προφανώς εχεις βρει διαυλο επικοινωνίας με το ασυνειδητο σου μεσω τον ονειρων σου. Ειναι όντως πολύ βοηθητική η διαδικασία καταγραφής και κυρίως, οσο συχνότερα καταγραφονται τα όνειρα, τόσο λεπτομερέστερα τα θυμόμαστε εν καιρώ. Εγω χρησιμοποιώ και μια απλή μέθοδο προγραμματισμού-ας πουμε- του υποσυνειδήτου, προτου κοιμηθώ, με αποτελεσμα να θυμαμαι όλο και περισσότερες λεπτομερειες καθε φορα. Βεβαια μιλαμε για αρκετα χρονια καταγραφής! Μου εχουν συμβει και εμενα διάφορα όλα αυτα τα χρόνια, όπως πχ να γνωρίσω ανθρώπους και να ανακαλύψω εκ των υστέρων οτι εχω ονειρευτει λεπτομερειες της ταυτότητάς τους, να αποκαλύψω καταστάσεις που επ' ουδενί δεν θα έβλεπα στην πραγματικότητα (ποσο περιορισμενη ειναι η πραγματικότητα με την ανθρώπινη αντίληψη!!!) και πολλά άλλα.
Ο δίαυλος επικοινωνίας για μένα είναι ο Θεός. Πιστεύω ότι επικοινωνούμε μαζί του μέσω των ονείρων. Πόλλές φορές οι παπάδες ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να προσέχουμε τα όνειρά μας γιατί είναι τα περισσότερα διαβολικά. Πάντως εγώ όσα πρόσεξα και εφάρμοσα δεν μου βγήκαν σε κακό. Έχω μάθει να τα ξεχωρίζω, ξέρω την ασαφή γλώσσα τους, όπως διαπίστωσες εξήγησα πριν στο νέο μέλος σωστά το όνειρό του και μέσα από αυτό πολλές φορές έχω προφυλαχθεί. Ποτέ δεν ζημιώθηκα από όνειρο που είδα γιατί έχω τη δύναμη να τα ξεχωρίζω. Πώς, δεν ξέρω.
Καλωσόρισες, γιατί βλέπω ότι είσαι καινούρια/ος στο φόρουμ.
Ναι φίλη/ε μου. Πολλές φορές όταν δεν ξέρουμε τι θέλουμε ή τι προσδοκάμε, πόσο πολύ μας εκφράζει αυτό που ζούμε σε όλους τους τομείς, μπορεί να το ονειρευτούμε. Ένας γιατρός είναι η λύση που ζητάμε, αυτό που ζητά η ψυχή μας, ο γιατρός είναι η λύση του προβλήματος, όταν δούμε ότι τον αποδεχόμαστε εντελώς. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε πραγματικά ερωτευμένοι μαζί του, όμως είναι πραγματικά αυτός που θα μας δώσει τη λύση; Με μια αυτογνωσία μπορούμε να το δούμε σφαιρικά. Ένα όνειρο μπορεί να μας φανερώσει πολλά ή και τίποτα. Αν πρόκειται για το σύντροφό σου εδώ δείχνει ότι σου αρέσει, αλλά δεν είσαι σίγουρη τι πραγματικά θες.
o συντροφος μου ειμαι σιγουρη οτι μου αρεσει και τον θελω για τον γιατρό προβληματιζομαι γιατί οντως η ζωή του συντρόφου μου και εμού εξαρτάται οντως απο το γιατρό. Και φυσικο ειναι ο γιατρός για μενα τωρα να ειναι η ελπιδα μου !!!!
o συντροφος μου ειμαι σιγουρη οτι μου αρεσει και τον θελω για τον γιατρό προβληματιζομαι γιατί οντως η ζωή του συντρόφου μου και εμού εξαρτάται οντως απο το γιατρό. Και φυσικο ειναι ο γιατρός για μενα τωρα να ειναι η ελπιδα μου !!!!
Είπαμε ότι μπορεί να είναι μια άλλη κατάσταση και εσύ ανέφερες το σύντροφό αου. Θα έπρεπε να αποδεχόσουν τον γιατρό εντελώς για να είναι η ελπίδα σου. Εφόσον δεν τον απέρριψες είναι καλό, αλλά δεν τον αποδέχτηκες και απόλυτα κι αυτό είναι που με προβληματίζει. Μπορεί να μην πρόκειται για το σύντροφό σου αλλά για μια δουλειά, μια απόφαση κάτι άλλο που συμβιβάζεσαι. Αφού απορρίψαμε αυτή την περίπτωση είναι κάτι άλλο.
Είπαμε ότι μπορεί να είναι μια άλλη κατάσταση και εσύ ανέφερες το σύντροφό αου. Θα έπρεπε να αποδεχόσουν τον γιατρό εντελώς για να είναι η ελπίδα σου. Εφόσον δεν τον απέρριψες είναι καλό, αλλά δεν τον αποδέχτηκες και απόλυτα κι αυτό είναι που με προβληματίζει. Μπορεί να μην πρόκειται για το σύντροφό σου αλλά για μια δουλειά, μια απόφαση κάτι άλλο που συμβιβάζεσαι. Αφού απορρίψαμε αυτή την περίπτωση είναι κάτι άλλο.
τελικα τωρα που το σκεφτομαι η δουλεια με προβληματιζει παντος τον γιατρό τον εμπιστευομαι απολυτα και τον εχω στην καρδια μου... κατι αλλο νομιζω σημαίνει αλλα ειμαστε πολυ κοντά!!!!
Dimitra_Anthi
29-04-12, 20:54
Εγώ βλέπω πάντα άσχημα όνειρα.. :( αλλά τελευταία έχω προβληματιστεί πολύ γιατί βλέπω όνειρα με δαίμονες ( δεν τους βλέπω απλά στο όνειρο τους νιώθω..γιατί κάνουν διάφορα πράγματα που με τρομάζουν )και τον διάβολο τον έχω δει 2 φορές..με διαφορετικές εμφανίσεις .. νιώθω τις παρουσίες τους πολύ έντονα τελευταία. Επίσης μιλάω στον ύπνο μου συχνά..πιάνω ακόμα και ολόκληρες συζητήσεις.. :o όμως διάβασα εδώ στο ίντερνετ που ψάχτηκα λίγο, ότι εμείς που μιλάμε .. μιλάμε με το κακό. Υπήρχαν και πολλές φορές που δε μπορούσα να ξυπνήσω και μόνο όταν έλεγα το Πάτερ Ημών 3 φορές ξυπνούσα.
Τι να κάνω? παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος που ξέρει....
Εγώ βλέπω πάντα άσχημα όνειρα.. :( αλλά τελευταία έχω προβληματιστεί πολύ γιατί βλέπω όνειρα με δαίμονες ( δεν τους βλέπω απλά στο όνειρο τους νιώθω..γιατί κάνουν διάφορα πράγματα που με τρομάζουν )και τον διάβολο τον έχω δει 2 φορές..με διαφορετικές εμφανίσεις .. νιώθω τις παρουσίες τους πολύ έντονα τελευταία. Επίσης μιλάω στον ύπνο μου συχνά..πιάνω ακόμα και ολόκληρες συζητήσεις.. :o όμως διάβασα εδώ στο ίντερνετ που ψάχτηκα λίγο, ότι εμείς που μιλάμε .. μιλάμε με το κακό. Υπήρχαν και πολλές φορές που δε μπορούσα να ξυπνήσω και μόνο όταν έλεγα το Πάτερ Ημών 3 φορές ξυπνούσα.
Εξαρτάται τι σου ζητάνε. Αν σου ζητάνε να τους ακολουθήσεις κι εσύ δεν το κάνεις, είναι καλό. Αν όμως το όνειρο αυτό συνεχίζεται για πολύ καιρό και έχει φτάσει σε πολύ βαθιά επίπεδα, είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για τον διάβολο που προσπαθεί να εισχωρήσει στην ψυχή σου. Βρες τον τρόπο να απαλλαγείς, πρέπει να βρεις αυτόν που πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος για σένα κι ο πιο αποτελεσματικός. Αν βλέπεις έργα με δαίμονες, ασχολείσαι με σατανισμό, είναι φυσικό να τα ονειρεύεσαι. Σε αντίθετη περίπτωση δες έναν παπά, έναν ψυχολόγο, κάποιον που μπορεί να σου πει τι πρέπει να κάνεις. Προσπάθησε να σώσεις την ψυχή σου, και ο διάβολος θα σε εγκαταλείψει.
Τα τελευταία 2 χρόνια, διανύουμε μια περίοδο όπου όλοι βλέπουμε άσχημα και εφιαλτικά όνειρα λόγω του άγχους και της ανασφάλειας. Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση κάποιος δαίμονας να σε βλάψει, για τον απλούστατο λόγο ότι τους δαίμονες τους φτιάχνουμε μόνοι μας και τους κρύβουμε μέσα μας. Είναι στοιχεία του εαυτού μας, τα οποία κάθε φορά που υπάρχει πρόσφορο έδαφο, θεριεύουν. Νομίζω ότι τα όνειρα αυτά είναι μια καλή ευκαιρία να επανεξετάσεις τη ζωή σου, να δεις τι είναι αυτό που σε ενοχλεί, τι πάει στραβά και γιατί, και να προσπαθήσεις ν' αλλάξεις τα κακώς κείμενα. Οι δαίμονες αυτοί που σε κάνουν να αισθάνεσαι τόσο έντονα και συζητάς μαζί τους, είναι οι προσωπικές σου ανασφάλειες και αδυναμίες.
Μην τρομάζεις, μην χάνεις την ψυχραιμία σου και κυρίως ψάξε τις απαντήσεις μέσα σου. Εσύ και μόνο εσύ, θ' απαλλάξεις τον εαυτό σου από τους δαίμονές του.
anastasiax
31-07-12, 10:28
καλημερα!καινουρια στο φορουμ...σας βρηκα τυχαια σε μια αναζητηση για να βρω μια απαντηση σε ενα ονειρο που ειδα πριν 1,5 μηνα και που απο τοτε το σκεφτομαι συνεχεια....αν μπορει καποιος να με βοηθησει με την ερμηνεια του θα ημουν ευγνωμων.
το ονειρο ηταν πολυ ξεκαθαρο ηταν σαν να εβλεπα ταινια,τοσο ζωντανο και πραγματικο ενω συνηθως τα ονειρα μου δεν ειναι ετσι.να προσθεσω οτι εδω και πολυ καιρο μηνες τωρα δεν βλεπω ονειρα....και ηρθε αυτο.
υπαρχει λοιπον καποιος ανθρωπος που με ενδιαφερει πολυ εχουμε καποια επικοινωνια τον εχω δει 2 φορες σε ολη μου τη ζωη αλλα δεν μπορω να τον βγαλω απο το μυαλο μου.λοιπον το ονειρο εχει ως εξης:
το ονειρο λαμβανει χωρα στο εξωτερικο.ειναι μια πλατεια γεματη ανθρωπους ο ιδιος εκεινη την ωρα δουλευει,ειναι φωτογραφος,στεκεται στην πλατεια η οποια εχει πολλα σκαλια για να ανεβεις.εγω στεκομαι στο τελευταιο σκαλι και ψαχνω να τον βρω με τα ματια μου και αισθανομαι αγωνια.καποια στιγμη τον βλεπω ειναι πισω απο μια λαμπα δρομου σκυβει στο πλαι με κοιταει χαμογελαει και κατεβαινει τα σκαλια.μου απλωνει το χερι και μου λεει "ηρθες"....σκυβει και με φιλαει και κρατωντας μου το χερι βλεπω τους εαυτους μας να χανονται σιγα σιγα στο δρομο.
τωρα αυτο το ονειρο θα μπορουσα να το χαρακτηρισω προφητικο η απλα ειναι μια επιθυμια που εχω και απλα το ειδα σαν ονειρο....μου εχει γινει εμμονη να καταλαβω τι σημαινει ολο αυτο.
ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΒΙΩΣΑ. ΙΔΙΑ ΡΟΥΧΑ, ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΙΔΙΟ ΤΟΠΙΟ. ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ..ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ DE JA VU, ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ?
Προσπάθησε τα επόμενα μηνύματά σου να είναι με μικρή γραμματοσειρά γιατί τα κεφαλαία είναι κουραστικά και είναι σαν να φωνάζεις.
Marilena Synchronicity
07-09-12, 15:23
το μήνυμα διαγράφηκε γιατί έχει ανοιχτεί ήδη αντίστοιχο θέμα.
Εκ του συντονισμού.
ειναι αρκετα βραδυα που ειναι αδυνατο να κοιμηθω ή ο υπνος μου ειναι ελαφρυς κ ταραγμενος. αντιθετα το μεσημερι κοιμαμαι για περιπου 1 ωρα αλλα βλεπω πολυ εντονα ονειρα κ πολλα απο αυτα ειναι σε μερη που ξερρω με ανθρωπους που ξερρω αλλα διαφορετικα εντελως αλλα προσωπα εχουν οι γνωστοι μου ή οι συγγενεις μου κ οι πολεις ειναι εντελως διαφορετικες αρχιτεκτονικα απο οτι τις ξερρω στη πραγματικοτητα. εχθες μου συνεβη το εξης καταπληκτικο μεσα στο ονειρο εκανα δουλειες κ αφου τελειωσα κουρασμενη κοιμηθηκα κ ειδα αλλο ονειρο (ονειρο μεσα στο ονειρο) με την πεθερα μου που εχει πεθανει ολοζωντανο το ονειρο σε καποιο αλλο χωριο το χωριο μας, με διαφορετικο σπιτι το σπιτι μας αλλα εγω ηξερα οτι ηταν το χωριο μας κ το σπιτι μας. μετα οταν συνειδητοποιησα τι γινοτανε ειπα αυτο ειναι ινσεπτιον (η ταινια) κ βγαινω απο το δευτερο ονειρο κ μενω στο πρωτο οπου αφου ξυπνησα φευγω κ παω σε ενα εμπορικο κεντρο η αρχιτεκτονικη ηταν εντελως χαμενη στο μελλον... με παραξενα ξενοδοχεια κ κινηματογραφους με πολυ εντονα γαλαζια φωτα κ χρωματα, αλλα οι ανθρωποι ηταν λες κ ολοι ηταν συνδεδεμενοι μεταξυ τους , σαν να καταλαβαινε ο ενας τον αλλο χωρις να μιλανε. ακομα κ ο ουρανος ειχε ενα μπλε καθαρο κ εντονο οχι αυτη την αρρωστηλα που εχει μερικες φορες στη πραγματικοτητα.
Παιδιά γεια σας!
Είμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα, αν γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει. Προσωπικά βλέπω συνεχώς όνειρα και περισσότερο απο ένα κάθε βράδυ. Δεν υπάρχει βράδυ που να μην δω όνειρα και τα θυμάμαι σχεδόν όλα ή έστω μεμονωμένες σκηνές. Κάποια απο αυτά είναι απλά, τυχαία όνειρα, κάποια γνωρίζω οτι είναι ασυνείδητες αστρικές προβολές και κάποια τα εκλαμβάνω ως προφητικά. Βασικά σε αυτά που εγώ τα νιώθω ως προφητικά είναι όντως έτσι, ή τελικά είναι απλά εκφρασμένες οι επιθυμίες μας, αυτό που ποθούμε να γίνει? Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν έχω δει όνειρα που θεωρούσα προφητικά και πράγματι έτσι επαληθεύτηκε. Τελευταία έχω δει κάποια που τα εκλαμβάνω έτσι, είναι όμως πρόσφατα και δεν μπορώ να ξέρω αν όντως θα επαληθευτούν και το γεγονός οτι εκφράζουν αυτό που θα ήθελα να μου συμβεί με κάνει και έχω αμφιβολίες για το αν είναι έτσι.
Άλλη μια ερώτηση που έχω και αν γνωρίζει κανείς να με βοηθήσει ειναι για τα lucid dreams. Δλδ υπάρχει τρόπος ή έστω κάποιες τεχνικές που να μπορούν να με βοηθήσουν να βλέπω συνειδητά όνειρα?
Ευχαριστώ.
Πιστεύετε ότι τα όνειρα είναι προβολές στο αστρικό πεδίο?Θεωρείτε δηλαδή ότι εκεί καταρρίπτονται οι κανόνες και δεν υπάρχει ύλη?Και όμως την ύλη την αντιλαμβανόμαστε στα όνειρα.Δεν είναι τόσο παράδοξο αυτό?
Πιστεύετε ότι τα όνειρα είναι προβολές στο αστρικό πεδίο?Θεωρείτε δηλαδή ότι εκεί καταρρίπτονται οι κανόνες και δεν υπάρχει ύλη?Και όμως την ύλη την αντιλαμβανόμαστε στα όνειρα.Δεν είναι τόσο παράδοξο αυτό?
Τα όνειρα είναι προβολές, ναι. Το αστρικό πεδίο δεν είναι ακριβώς οτι δεν έχει ύλη, απλά ας πούμε έχει διαφορετική "ύλη" απο το φυσικό.
Την ύλη την αντιλαμβανόμαστε στα όνειρα σαν ιδέα. Δηλαδή επειδή το μυαλό μας νομίζει οτι ειναι στον φυσικό κόσμο, τον αναπαράγει με τους ίδιους κανόνες, νόμους κλπ στα όνειρά του. Π.χ. στα όνειρα βλέπουμε οτι περπατάμε. Αυτό όμως δεν ειναι λογικό, γιατί δεν υπάρχει βαρύτητα.
Όμως είμαστε προγραμματισμένοι να πιστεύουμε οτι υπάρχει, οπότε στο όνειρο δεν πετάμε, θεωρώντας οτι υπάρχει βαρύτητα. Το όνειρο ειναι μια δικιά μας προβολή, οπότε εμείς θέτουμε τους κανόνες.
Επίσης πιστεύετε ότι τα όνειρα τα προκαλεί ο εγκέφαλος ή είναι όντως σαν να ταξιδεύει η ψυχή?Ο χρόνος,που είναι τόσο ακατανόητος στα όνειρα,μου κάνει περισσότερο,σαν να υπάρχει άλλη διάσταση όπου ο κανόνας του χρόνου δεν μετράει.Για παράδειγμα έχει τύχει να ξυπνήσω,να κοιτάξω την ώρα στην πραγματικότητα,να ξανακοιμηθώ,να δω όνειρο που να νομίζω ότι διαρκεί 2 ώρες,και στην πραγματικότητα να έχουν περάσει μόνο 10 λεπτά.Και προφανώς τα 10 λεπτά που πέρασαν δεν θα ήταν όλα το όνειρο γιατί μέχρι να με "ξαναπάρει ο ύπνος" θα πέρασαν τουλάχιστον 5-6 λεπτά.
Και κάτι ακόμα,δεν καταλαβαίνω γιατί κανένας δεν θυμάται τη φάση πριν το όνειρο.Που βρισκόμαστε τότε?
φλάβια ελένη
06-10-12, 19:43
από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι να βλέπω το ίδιο όνειρο συχνά πυκνά.. να προσπαθώ να σηκωθώ ή οτιδήποτε και ξαφνικά να θολώνει η ορασή μου και να ζαλίζομαι και μετά τύφλωση... :confused: το περίεργο είναι ότι κάθε βράδυ πριν δω το όνειρο, όταν ξαπλώνω να κοιμηθώ νιώθω ένα περίεργο συναίσθημα λες και το σώμα μου ξελαφρώνει από ένα βάρος όπως όταν εκπέουμε... :confused: τι νομίζετε ότι μπορεί να συμβαίνει?
Επίσης πιστεύετε ότι τα όνειρα τα προκαλεί ο εγκέφαλος ή είναι όντως σαν να ταξιδεύει η ψυχή?Ο χρόνος,που είναι τόσο ακατανόητος στα όνειρα,μου κάνει περισσότερο,σαν να υπάρχει άλλη διάσταση όπου ο κανόνας του χρόνου δεν μετράει.Για παράδειγμα έχει τύχει να ξυπνήσω,να κοιτάξω την ώρα στην πραγματικότητα,να ξανακοιμηθώ,να δω όνειρο που να νομίζω ότι διαρκεί 2 ώρες,και στην πραγματικότητα να έχουν περάσει μόνο 10 λεπτά.Και προφανώς τα 10 λεπτά που πέρασαν δεν θα ήταν όλα το όνειρο γιατί μέχρι να με "ξαναπάρει ο ύπνος" θα πέρασαν τουλάχιστον 5-6 λεπτά. Το σίγουρο είναι οτι οι επιστήμονες δεν θα μας πουν την αλήθεια..
Και κάτι ακόμα,δεν καταλαβαίνω γιατί κανένας δεν θυμάται τη φάση πριν το όνειρο.Που βρισκόμαστε τότε?Γενικά πού βρισκόμαστε, είναι ένα θέμα..
BGRO νομίζω πως τα συγκεκριμένα όνειρα που βλέπεις απο την στιγμή που όλα τα χρώματα είναι πιο έντονα, τα σπίτια έχουν τόση προχωρημένη αρχιτεκτονική και όλα είναι τόσο πραγματικά, μάλλον είναι ακούσιες αστρικές προβολές καθώς ονειρεύεσαι. Για να ξεχωρίσουμε ενα όνειρο απο μια αστρική προβολή πρέπει να δώσουμε έμφαση στο πόσο εντονα αλλά και πόσο διαφορετική (και με αυτο εννοώ πολύ πιο όμορφα χρώματα, κτίρια, τοπία κλπ που μας φαίνονται εξωπραγματικά) είναι αυτη η κατάσταση, η πραγματικότητα αν θες, στην οποία βρισκόμαστε όταν κοιμόμαστε.
Γεια σας, έχω κάποια παράξενα όνειρα αλλά θα προτιμούσα να μην το πω δημόσια (Ναι το έκανα στην αρχή αλλά κατά λάθος έφυγα από το θέμα και το έβαλα σε λάθος και έγινα ρεζίλι) οπότε θα προτιμούσα να έστελνα σε κάποιον το όνειρό μου.
Δε πειράζει, ξαναγράψε το και δε γίνεσαι ρεζίλι.
Έχουν δει χειρότερα τα μάτια μας από αθώα όνειρα σ' αυτό το forum...
Ευχαριστώ:)
Λοιπόν,
Πέρυσι ένας καθηγητής ήρθε στο σχολείο μου. Μας κάνει θετικά μαθήματα. Ήταν λίγο σνομπ αλλά καλός άνθρωπος. Πειραζόμαστε φυσικά όπως κάνει με όλους τους μαθητές. Παραδέχομαι ότι είναι ένας ωραίος άντρας αλλά εννοείται ότι δεν τον βλέπω ερωτικά. Πάντα μου αρέσει το μάθημα μαζί του. Έτσι άρχισαν τα όνειρα. Τον έχω δει ως πατέρα μου, ως φίλο μου και τις περισσότερες φορές ως εραστή μου! Τα όνειρα αυτά με κάνουν να τρελαίνομαι και να θέλω να τον δω! Όταν ηρεμώ και δε βλέπω άλλα όλα πάνε καλά! Αλλά πάλι αρχίζουν και έχουν ερωτικές στιγμές! Ξυπνάω νομίζοντας ότι είναι αλήθεια! Και πολλά είναι το ένα μετά το άλλο! Δεν τον σκέφτομαι! Κάποιες φορές ναι αλλά σαν δάσκαλο και μόνο δηλαδή να τον εντυπωσιάσω ως μαθήτρια! Εδώ και καιρό αφού πέρασε ένας χρόνος που έχουμε γνωριστεί δεν τον σκέφτομαι καθόλου. Και προχθές ξανά ήρθε στο όνειρό μου και είχε ερωτικό αποτέλεσμα! Και τρελάθηκα πάλι και τον ξαναείδα σήμερα! Αυτά τα θυμάμαι καλά! Το πρώτο ήταν με τα παιδιά του και έπαιζα( δεν τα έχω δει ποτέ) και μετά δε ξέρω πως έγινε ερωτική στιγμή! Μετά μάλωνε με τη γυναίκα του (που δεν την ξέρω) και αυτός ερχόταν σε εμένα πάλι! Είναι το μόνο που τον έχω δει με την οικογένειά του. Στο άλλο μου έδωσε μια μπλούζα του και την έδειχνα με υπερηφάνεια στην κολλητή μου. Και ένα άλλο έναν μήνα πριν τον είδα κάπως χάλια στο πεζούλι και του έδειχνα ότι έκανα ανταύγειες. Μετά ήρθε και μια συμμαθήτριά μου και την έλεγα ας' τον δεν είναι καλά και μετά έφυγε αυτή και με πήρε το αγόρι μου και φύγαμε. Και έμαθα από την κολλητή μου ότι είδε στο όνειρό τη εμένα τον καθηγητή και το αγόρι μου (που τυχαίνει να είναι αδερφός της) να μιλάμε στο δωμάτιο του αγοριού μου πολύ σοβαρά και έρχεται η κολλητή μου και ο καθηγητής την διώχνει! Δηλαδή δεν ξέρει τι λέγαμε!
Γενικώς έχουμε αυτή τη χαζή κόντρα μεταξύ μας και νοιάζεται για εμένα και μια μέρα μου είχε ζητήσει μια συμβουλή για το μάθημά του! Την άλλη μέρα του λέω γεια σας τι κάνετε και μου λέει σκεφτόμουν την συμβουλή σου! Αλλά με όλους σχεδόν έτσι είναι. Και είναι και άλλοι καθηγητές μου που τους μιλάω και τους θαυμάζω. Αλλά ποτέ δεν τους είδα στο όνειρό μου!
Δε ξέρω τι είναι αλλά όχι δεν τον έχω ερωτευτεί! Παρακαλώ δώστε μου μια εξήγηση! Δεν αναζητώ το λογικό! Γιατί λογικά ξέρω να το εξηγήσω!
Ευχαριστώ!
Ευχαριστώ:)
Λοιπόν,
Πέρυσι ένας καθηγητής ήρθε στο σχολείο μου. Μας κάνει θετικά μαθήματα. Ήταν λίγο σνομπ αλλά καλός άνθρωπος. Πειραζόμαστε φυσικά όπως κάνει με όλους τους μαθητές. Παραδέχομαι ότι είναι ένας ωραίος άντρας αλλά εννοείται ότι δεν τον βλέπω ερωτικά. Πάντα μου αρέσει το μάθημα μαζί του. Έτσι άρχισαν τα όνειρα. Τον έχω δει ως πατέρα μου, ως φίλο μου και τις περισσότερες φορές ως εραστή μου! Τα όνειρα αυτά με κάνουν να τρελαίνομαι και να θέλω να τον δω! Όταν ηρεμώ και δε βλέπω άλλα όλα πάνε καλά! Αλλά πάλι αρχίζουν και έχουν ερωτικές στιγμές! Ξυπνάω νομίζοντας ότι είναι αλήθεια! Και πολλά είναι το ένα μετά το άλλο! Δεν τον σκέφτομαι! Κάποιες φορές ναι αλλά σαν δάσκαλο και μόνο δηλαδή να τον εντυπωσιάσω ως μαθήτρια! Εδώ και καιρό αφού πέρασε ένας χρόνος που έχουμε γνωριστεί δεν τον σκέφτομαι καθόλου. Και προχθές ξανά ήρθε στο όνειρό μου και είχε ερωτικό αποτέλεσμα! Και τρελάθηκα πάλι και τον ξαναείδα σήμερα! Αυτά τα θυμάμαι καλά! Το πρώτο ήταν με τα παιδιά του και έπαιζα( δεν τα έχω δει ποτέ) και μετά δε ξέρω πως έγινε ερωτική στιγμή! Μετά μάλωνε με τη γυναίκα του (που δεν την ξέρω) και αυτός ερχόταν σε εμένα πάλι! Είναι το μόνο που τον έχω δει με την οικογένειά του. Στο άλλο μου έδωσε μια μπλούζα του και την έδειχνα με υπερηφάνεια στην κολλητή μου. Και ένα άλλο έναν μήνα πριν τον είδα κάπως χάλια στο πεζούλι και του έδειχνα ότι έκανα ανταύγειες. Μετά ήρθε και μια συμμαθήτριά μου και την έλεγα ας' τον δεν είναι καλά και μετά έφυγε αυτή και με πήρε το αγόρι μου και φύγαμε. Και έμαθα από την κολλητή μου ότι είδε στο όνειρό τη εμένα τον καθηγητή και το αγόρι μου (που τυχαίνει να είναι αδερφός της) να μιλάμε στο δωμάτιο του αγοριού μου πολύ σοβαρά και έρχεται η κολλητή μου και ο καθηγητής την διώχνει! Δηλαδή δεν ξέρει τι λέγαμε!
Γενικώς έχουμε αυτή τη χαζή κόντρα μεταξύ μας και νοιάζεται για εμένα και μια μέρα μου είχε ζητήσει μια συμβουλή για το μάθημά του! Την άλλη μέρα του λέω γεια σας τι κάνετε και μου λέει σκεφτόμουν την συμβουλή σου! Αλλά με όλους σχεδόν έτσι είναι. Και είναι και άλλοι καθηγητές μου που τους μιλάω και τους θαυμάζω. Αλλά ποτέ δεν τους είδα στο όνειρό μου!
Δε ξέρω τι είναι αλλά όχι δεν τον έχω ερωτευτεί! Παρακαλώ δώστε μου μια εξήγηση! Δεν αναζητώ το λογικό! Γιατί λογικά ξέρω να το εξηγήσω!
Ευχαριστώ! Δεν χρειάζεται να έχεις ερωτευτεί, το υποσυνείδητό μας είναι πολύ βρώμικο και τα όνειρα προδίδουν βαθύτερες διεργασίες που γίνονται μέσα μας.
Τωρα, αν τα όνειρα αυτά επαναλαμβάνονται σε βαθμό που καταντά εξαιρετικά περίεργο, θα πρέπει ίσως να αναρωτηθείς αν ο ίδιος ο καθηγητής τα προκαλεί με κάποιο τρόπο....
Δεν χρειάζεται να έχεις ερωτευτεί, το υποσυνείδητό μας είναι πολύ βρώμικο και τα όνειρα προδίδουν βαθύτερες διεργασίες που γίνονται μέσα μας.
Τωρα, αν τα όνειρα αυτά επαναλαμβάνονται σε βαθμό που καταντά εξαιρετικά περίεργο, θα πρέπει ίσως να αναρωτηθείς αν ο ίδιος ο καθηγητής τα προκαλεί με κάποιο τρόπο....
Μπορεί γιατί είναι κάποιες φορές όταν δεν το δίνω τόση σημασία με πειράζει με κρύα αστεία. Όταν βλέπω τα όνειρα του δίνω πολύ σημασία αλλά παίρνω ένα τίποτα και πειράζει άλλα παιδιά και ειδικά άλλα κορίτσια. Αυτό έγινε και σήμερα. Ένιωσα ότι με γράφει. Ενώ άλλες φορές ασχολείται πάρα πολύ μαζί μου. Και εχθές το βράδυ σκεφτόμουν τι να σημαίνουν και το πόσα πράγματα έχω κάνει με αυτόν τον καθηγητή και εκεί που πήγε να με πάρει ο ύπνος κατάλαβα ότι κάποιος που ξέρω θα με πάρει τηλέφωνο και χτύπησε! Ήταν αναπάντητη από ένα νούμερο. Έπαιρνα κατειλημμένο. Ξανά πήρα δεν απαντούσε. Και το νούμερο γνωστό. Δεν ξέρω όμως από ποιον. Δεν ξέρω άμα ήταν κάποιος που πήρε κατά λάθος αλλά το πως το ένιωσα γνωστό.
Τι θα μπορούσε να κάνει όμως ο καθηγητής. Πάντως μια μέρα είχε φταρνιστεί για πλάκα του λέω σαν τριψήφιο 666 και μετά δεν θυμάμαι πως μα έδειξε πως γράφετε κανονικά. Το αληθινό σύμβολο που το ερμηνεύουμε έτσι. Ήξερε και το νούμερο του Χριστού και πολλά. Δεν ξέρω τον είχα για άθεο.
Μπορεί γιατί είναι κάποιες φορές όταν δεν το δίνω τόση σημασία με πειράζει με κρύα αστεία. Όταν βλέπω τα όνειρα του δίνω πολύ σημασία αλλά παίρνω ένα τίποτα και πειράζει άλλα παιδιά και ειδικά άλλα κορίτσια. Αυτό έγινε και σήμερα. Ένιωσα ότι με γράφει. Ενώ άλλες φορές ασχολείται πάρα πολύ μαζί μου. Και εχθές το βράδυ σκεφτόμουν τι να σημαίνουν και το πόσα πράγματα έχω κάνει με αυτόν τον καθηγητή και εκεί που πήγε να με πάρει ο ύπνος κατάλαβα ότι κάποιος που ξέρω θα με πάρει τηλέφωνο και χτύπησε! Ήταν αναπάντητη από ένα νούμερο. Έπαιρνα κατειλημμένο. Ξανά πήρα δεν απαντούσε. Και το νούμερο γνωστό. Δεν ξέρω όμως από ποιον. Δεν ξέρω άμα ήταν κάποιος που πήρε κατά λάθος αλλά το πως το ένιωσα γνωστό.
Τι θα μπορούσε να κάνει όμως ο καθηγητής. Πάντως μια μέρα είχε φταρνιστεί για πλάκα του λέω σαν τριψήφιο 666 και μετά δεν θυμάμαι πως μα έδειξε πως γράφετε κανονικά. Το αληθινό σύμβολο που το ερμηνεύουμε έτσι. Ήξερε και το νούμερο του Χριστού και πολλά. Δεν ξέρω τον είχα για άθεο.Α, τώρα γίνεται ενδιαφέρον το πράγμα..
Αυτός ο καθηγητής είναι όμροφος ή είναι αδιάφορος εμφανισιακά;
Α, τώρα γίνεται ενδιαφέρον το πράγμα..
Αυτός ο καθηγητής είναι όμορφος ή είναι αδιάφορος εμφανισιακά;
Είναι όμορφος. Φαίνεται ένας μυστηριώδης άντρας. Μαύρα μαλλιά άσπρο δέρμα. Δύσκολα να τον πλησιάσεις. Εκπέμπει κάτι το διαφορετικό. Δεν το είχα καταλάβει στην αρχή αλλά τώρα ναι. Και φαίνεται απόμακρος κάποιες φορές. Ειδικά στην αρχή.
Είναι όμορφος. Φαίνεται ένας μυστηριώδης άντρας. Μαύρα μαλλιά άσπρο δέρμα. Δύσκολα να τον πλησιάσεις. Εκπέμπει κάτι το διαφορετικό. Δεν το είχα καταλάβει στην αρχή αλλά τώρα ναι. Και φαίνεται απόμακρος κάποιες φορές. Ειδικά στην αρχή.Ενδιαφέρον.. έχει εκφράσει ποτέ ενδιαφέρον με έμμεσο ή άμεσο τρόπο προς εσένα ή άλλη μαθήτρια;
Ενδιαφέρον.. έχει εκφράσει ποτέ ενδιαφέρον με έμμεσο ή άμεσο τρόπο προς εσένα ή άλλη μαθήτρια;
Δεν μπορώ να καταλάβω. Πειράζει σχεδόν όλο το τμήμα μου. Και το άλλο. Κάνει κρύα αστεία. Δεν δείχνει σαν κάποιος παιδεραστής. Δείχνει πολύ σοβαρός. Απλά με αυτόν πειραζόμαστε περισσότερο. Αλλά μετά τα όνειρα απλά δεν υπάρχω για αυτόν και μπορεί να ασχοληθεί με καμιά άλλη περισσότερο. Γενικώς με άλλες περισσότερο! Αλλά είμαι η μόνη που τον έχω στο όνειρό μου εκτός από την κολλητή μου που τον είδε να μιλάει σε εμένα και στο αγόρι μου όπως είχα πει εξαρχής.
Δεν μπορώ να καταλάβω. Πειράζει σχεδόν όλο το τμήμα μου. Και το άλλο. Κάνει κρύα αστεία. Δεν δείχνει σαν κάποιος παιδεραστής. Δείχνει πολύ σοβαρός. Απλά με αυτόν πειραζόμαστε περισσότερο. Αλλά μετά τα όνειρα απλά δεν υπάρχω για αυτόν και μπορεί να ασχοληθεί με καμιά άλλη περισσότερο. Γενικώς με άλλες περισσότερο! Αλλά είμαι η μόνη που τον έχω στο όνειρό μου εκτός από την κολλητή μου που τον είδε να μιλάει σε εμένα και στο αγόρι μου όπως είχα πει εξαρχής.Οκ, μάλλον είναι δικό σου θέμα που τον βλέπεις. Εντούτοις δεν αποκλείεται συνειδητά ή ασυνείδητα να προκαλεί αυτά τα όνειρα σε εσένα. Ή/και να υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ σας (κάποια έλξη) υποσυνείδητη.
Ο Φρόυντ για να γνωρίσει κάποιον, δεν ασχολούταν καθόλου με το τι έλεγε, τι έκανε, ή πως φερόταν στην κανονική ζωή του. Ασχολούταν με το τι έβλεπε στα όνειρά του. Εκεί φαίνεται η πραγματική μας υπόσταση.
Αν όλοι μας διναμε όση έμφαση έπρεπε στα όνειρά μας, θα καταλαβαίναμε οτι ειναι επείγον να αλλάξουμε, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά δε λέμε να καταλάβουμε.
Οκ, μάλλον είναι δικό σου θέμα που τον βλέπεις. Εντούτοις δεν αποκλείεται συνειδητά ή ασυνείδητα να προκαλεί αυτά τα όνειρα σε εσένα. Ή/και να υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ σας (κάποια έλξη) υποσυνείδητη.
Ο Φρόυντ για να γνωρίσει κάποιον, δεν ασχολούταν καθόλου με το τι έλεγε, τι έκανε, ή πως φερόταν στην κανονική ζωή του. Ασχολούταν με το τι έβλεπε στα όνειρά του. Εκεί φαίνεται η πραγματική μας υπόσταση.
Αν όλοι μας διναμε όση έμφαση έπρεπε στα όνειρά μας, θα καταλαβαίναμε οτι ειναι επείγον να αλλάξουμε, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά δε λέμε να καταλάβουμε.
Τι να πω. Αφού έτσι λες. Δεν νομίζω ότι το προκαλώ. Αλλά ποιος ξέρεις..
Απλά δεν τον σκέφτομαι, πως γίνεται να τον βλέπω στα όνειρά μου..
Τι να πω. Αφού έτσι λες. Δεν νομίζω ότι το προκαλώ. Αλλά ποιος ξέρεις..
Απλά δεν τον σκέφτομαι, πως γίνεται να τον βλέπω στα όνειρά μου..Όπως είπα, μπορεί να σου τα προκαλεί και αυτός (αν έχει κάποιο ενδιαφέρον για σένα...) αλλά εδώ μπαίνουμε στον τομέα του μεταφυσικού
Όπως είπα, μπορεί να σου τα προκαλεί και αυτός (αν έχει κάποιο ενδιαφέρον για σένα...) αλλά εδώ μπαίνουμε στον τομέα του μεταφυσικού
Ναι.. Να μπούμε; Απλά ας εξαντλήσω κάθε πράγμα που υπάρχει και μετά παίρνω τις αποφάσεις μου.
Τώρα να με θέλει.. Δεν ξέρω! Αλλά ποιο κοντά σε εμένα είναι..
Ένα όνειρο που θυμάμαι ότι το είδα τη νύχτα της 1/1/2000 ήταν αρκετά περίεργο.Για την ακρίβεια ήταν 3 συνεχόμενα όνειρα.Τότε ήμουν 9 χρονών και δεν είχα δώσει σημασία.Είδα ότι είχα χάσει το ένα μου πόδι ύστερα από έκρηξη βόμβας που μου είχαν βάλει κάποιοι συμμαθητές μου.Στη συνέχεια είδα ότι είχε "φύγει" ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.Και τέλος είδα ότι ήμασταν όλη η οικογένεια συγκεντρωμένη.Αυτά είναι μεταξύ τους ασύνδετα,αλλά υπάρχει συνέχεια.
Όταν ξύπνησα είδα ότι ο πατριός μου φορούσε ακριβώς τα ρούχα με τα οποία τον είχα δει στο όνειρο.Να επισημάνω πως δεν τα φορούσε το προηγούμενο βράδυ ώστε να τον θυμάμαι.Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο και μας ενημέρωσαν ότι "'εφυγε" κάποιος συγγενής,ο οποίος είχε χάσει το ένα του πόδι εδώ και κάποια χρόνια.
Ένα όνειρο που θυμάμαι ότι το είδα τη νύχτα της 1/1/2000 ήταν αρκετά περίεργο.Για την ακρίβεια ήταν 3 συνεχόμενα όνειρα.Τότε ήμουν 9 χρονών και δεν είχα δώσει σημασία.Είδα ότι είχα χάσει το ένα μου πόδι ύστερα από έκρηξη βόμβας που μου είχαν βάλει κάποιοι συμμαθητές μου.Στη συνέχεια είδα ότι είχε "φύγει" ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.Και τέλος είδα ότι ήμασταν όλη η οικογένεια συγκεντρωμένη.Αυτά είναι μεταξύ τους ασύνδετα,αλλά υπάρχει συνέχεια.
Όταν ξύπνησα είδα ότι ο πατριός μου φορούσε ακριβώς τα ρούχα με τα οποία τον είχα δει στο όνειρο.Να επισημάνω πως δεν τα φορούσε το προηγούμενο βράδυ ώστε να τον θυμάμαι.Εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο και μας ενημέρωσαν ότι "'εφυγε" κάποιος συγγενής,ο οποίος είχε χάσει το ένα του πόδι εδώ και κάποια χρόνια.
Το θεωρώ προφητικό. Πολλοί άνθρωποι έχουν δει προφητικά όνειρα! Και εγώ έχω δει. Δεν ξέρω πως γίνεται αλλά στα πλαίσια του μεταφυσικού όλα είναι δυνατά! Έχεις δει και άλλα όνειρα προφητικά;
Όταν η μητέρα μου ήταν στο νοσοκομείο λίγες μέρες πριν "φύγει" είχα δει τον πατέρα μιας φίλης μου ολοζώντανο, (ο οποίος είχε "φύγει" 3-4 μήνες πριν) και σαν να ήθελε να μου δώσει συμβουλές για το τι γίνεται όταν χάνεις ένα γονιό.Δεν θυμάμαι τίποτα από το όνειρο,μόνο ότι όταν εμφανίστηκε ξεκίνησε με τη φράση "Όταν πεθαίνουμε..."
Και η αλήθεια είναι ότι δεν τον σκεφτόμουν καθόλου εκείνο τον καιρό,απλά τη μέρα που "έφυγε" είχα μάθει για το θάνατό του και είχα στεναχωρηθεί για λίγο.Δεν ξέρω αν ήταν προφητικό,αλλά σίγουρα εγώ το θεώρησα προφητικό και ήξερα τι με περιμένει.
Όταν η μητέρα μου ήταν στο νοσοκομείο λίγες μέρες πριν "φύγει" είχα δει τον πατέρα μιας φίλης μου ολοζώντανο, (ο οποίος είχε "φύγει" 3-4 μήνες πριν) και σαν να ήθελε να μου δώσει συμβουλές για το τι γίνεται όταν χάνεις ένα γονιό.Δεν θυμάμαι τίποτα από το όνειρο,μόνο ότι όταν εμφανίστηκε ξεκίνησε με τη φράση "Όταν πεθαίνουμε..."
Και η αλήθεια είναι ότι δεν τον σκεφτόμουν καθόλου εκείνο τον καιρό,απλά τη μέρα που "έφυγε" είχα μάθει για το θάνατό του και είχα στεναχωρηθεί για λίγο.Δεν ξέρω αν ήταν προφητικό,αλλά σίγουρα εγώ το θεώρησα προφητικό και ήξερα τι με περιμένει.
πολλές φορές όταν είναι να πεθάνει κάποιος έρχεται ένας νεκρός στον ύπνο μας. Έτσι έγινε με τον παππού μου. Είχε πεθάνει και πήγε στης μητέρας μου τον ύπνο και στεκόταν με τάφους γύρω του. Ξέρεις πόσο γέμισε το νεκροταφείο μετά από αυτό;
..Τελευταία απορώ με αυτά που διαβάζω στο φόρουμ. Καθένας έχει δικαίωμα να εκφέρει άποψη αλλά μερικές φορές αναρωτιέσαι αν έχεις να κάνεις με μάστερ τρόλλς.
πολλές φορές όταν είναι να πεθάνει κάποιος έρχεται ένας νεκρός στον ύπνο μας. Έτσι έγινε με τον παππού μου. Είχε πεθάνει και πήγε στης μητέρας μου τον ύπνο και στεκόταν με τάφους γύρω του. Ξέρεις πόσο γέμισε το νεκροταφείο μετά από αυτό;
Αυτό το πιστεύεις πραγματικά,ότι έρχεται κανονικά ο νεκρός ή ο εγκέφαλός μας δημιουργεί την παρουσία του.Σε αυτό που λες έχεις δίκιο,ξέρω μια κοπέλα στην οποία ήρθε κάποιος νεκρός συγγενής στον ύπνο της,και μετά από λίγο καιρό έχασε ξαφνικά πατέρα,θείο και άλλους συγγενείς,ο ένας "έφυγε" από ατύχημα,ο άλλος από τη γνωστή αρρώστια,η οποία του παρουσιάστηκε ξαφνικά.
Αυτό το πιστεύεις πραγματικά,ότι έρχεται κανονικά ο νεκρός ή ο εγκέφαλός μας δημιουργεί την παρουσία του.Σε αυτό που λες έχεις δίκιο,ξέρω μια κοπέλα στην οποία ήρθε κάποιος νεκρός συγγενής στον ύπνο της,και μετά από λίγο καιρό έχασε ξαφνικά πατέρα,θείο και άλλους συγγενείς,ο ένας "έφυγε" από ατύχημα,ο άλλος από τη γνωστή αρρώστια,η οποία του παρουσιάστηκε ξαφνικά.
Τότε από ότι φαίνεται έρχονται οι νεκροί που και που!
Τότε από ότι φαίνεται έρχονται οι νεκροί που και που!
Όταν τελειώνει η παρτίδα τάβλι με το Θεό ή το Διάβολο, ή όταν παίρνουν ρεπό από το μάζεμα των άλλων ψυχών!
Και για να μάθω κι εγώ ο άμοιρος, από που έρχονται οι νεκροί;
Ntinaki93:p
10-11-12, 17:32
peace γεια σου ;)΄
κοιτα διαβασα την ιστορια σου και δεν πιστευω να επιρρεαζει ο κα8ηγητης τα ονειρα σου..μηπως νιωθεις καποια βαθυτερα συναισθηματα γι αυτον και ισως να μην θες εσυ η ιδια να τα καταλαβεις ? μπορει επειδη σου εκανε εντυπωση η προσωπικοτητα του το μυαλο σου παιζει παιχνιδακια ?:D :p
peace γεια σου ;)΄
κοιτα διαβασα την ιστορια σου και δεν πιστευω να επιρρεαζει ο κα8ηγητης τα ονειρα σου..μηπως νιωθεις καποια βαθυτερα συναισθηματα γι αυτον και ισως να μην θες εσυ η ιδια να τα καταλαβεις ? μπορει επειδη σου εκανε εντυπωση η προσωπικοτητα του το μυαλο σου παιζει παιχνιδακια ?:D :p
Ξέρεις και εγώ αυτό πίστευα στην αρχή αλλά
Όταν έβλεπα τα όνειρα να επαναλαμβάνονται χωρίς να τον σκέφτομαι καν ή να δίνω σημασία άρχισα να ανησυχώ. Γιατί ας πούμε δεν έβλεπα το αγόρι μου που τον αγαπώ πολύ; Ή κάποιον άλλον που ένιωθα ενθουσιασμό ή ακόμη νιώθω; Γενικώς θαυμάζω τους καθηγητές και όλους τους πετυχημένους ανθρώπους. :p
Για να στηρίξετε την "μεταφυσική" πλευρά του κάθε δράματος, έχετε επινοήσει τις πιο ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ανοησίες! Το ότι το κοριτσάκι είναι 17 ετών και της αρέσει ο καθηγητής της είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά και είναι σίγουρα ανθυποβολή του καθηγητή!Για αυτό ακριβώς της είπα οτι το πρόβλημα είναι στην μεριά της :)
Αυτό το πιστεύεις πραγματικά,ότι έρχεται κανονικά ο νεκρός ή ο εγκέφαλός μας δημιουργεί την παρουσία του.Σε αυτό που λες έχεις δίκιο,ξέρω μια κοπέλα στην οποία ήρθε κάποιος νεκρός συγγενής στον ύπνο της,και μετά από λίγο καιρό έχασε ξαφνικά πατέρα,θείο και άλλους συγγενείς,ο ένας "έφυγε" από ατύχημα,ο άλλος από τη γνωστή αρρώστια,η οποία του παρουσιάστηκε ξαφνικά. πολλές φορές όταν είναι να πεθάνει κάποιος έρχεται ένας νεκρός στον ύπνο μας. Έτσι έγινε με τον παππού μου. Είχε πεθάνει και πήγε στης μητέρας μου τον ύπνο και στεκόταν με τάφους γύρω του. Ξέρεις πόσο γέμισε το νεκροταφείο μετά από αυτό; Το οτι βλέπουμε κάποιον νεκρό στον ύπνο μας, δε νομίζω οτι θα έπρεπε να μας κάνει να πιστέψουμε οτι έρχεται "ο ίδιος" ο νεκρός για να μας "επισκεφθεί"... Περισσότερο μάλλον πιθανό είναι να πρόκειται για μια προβολή του νου μας.. και εδώ μπορεί να παίζει τόσο το στοιχείο της "διαίσθησης" όσο και της.. αίσθησης, καθώς συχνά το υποσυνειδητό μας αντιλαμβάνεται πράγματα που το συνειδητό μας αγνοεί ή αρνείται να εννοήσει...
Αν είναι να έρχεται ο κάθε μη πω και να με υποβαθμίζει έτσι τότε μπράβο του έτσι να συνεχίσει θα πάει πολύ μπροστά. Εγώ φταιω που έκατσα και ασχολήθηκα ενώ εσυ με αποκαλείς ένα ανώριμο 17 χρονο. Πραγματικα δεν έπρεπε να κάτσω καν να το ψάξω έπρεπε να ακούσω τον Θεο και να μη ψάχνομαι σε τέτοιου είδους φόρουμ δήθεν! Και ανήκεις σε εθελοντική ομάδα! Με τέτοια συμπεριφορά; Αντε ρε όλοι γίνατε κακιοί πια που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα! Θέλω να διαγραφεί κάθε σχόλιο που έγραψα και ο λογαριασμός μου γιατί δεν αντέχω άλλη κακία!
Arga_Star-clad
11-11-12, 12:10
Θα συνιστούσα κοσμιότητα και όχι επιθετικά σχόλια, αν πρόκειται να συνεχίσει η συζήτηση στο παρόν θέμα. Ευχαριστώ :)
11-11-12, 12:22
Αν είναι να έρχεται ο κάθε μη πω και να με υποβαθμίζει έτσι τότε μπράβο του έτσι να συνεχίσει θα πάει πολύ μπροστά. Εγώ φταιω που έκατσα και ασχολήθηκα ενώ εσυ με αποκαλείς ένα ανώριμο 17 χρονο. Πραγματικα δεν έπρεπε να κάτσω καν να το ψάξω έπρεπε να ακούσω τον Θεο και να μη ψάχνομαι σε τέτοιου είδους φόρουμ δήθεν! Και ανήκεις σε εθελοντική ομάδα! Με τέτοια συμπεριφορά; Αντε ρε όλοι γίνατε κακιοί πια που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα! Θέλω να διαγραφεί κάθε σχόλιο που έγραψα και ο λογαριασμός μου γιατί δεν αντέχω άλλη κακία!
δεν ειναι αναγκη να διαγραφτεις;)
ο καθενας μας αλλιως παρουσιαζει καποιον που ερχεται στον υπνο του ειτε σαν οιωνο (κακο η καλο)η με αυτο τον τροπο τον προειδοποιει για καποιο γεγονος..μην το περνεις κατακαρδα ..απο κακιες αλλο τιποτα!!!ποτε δεν συμπιπτουν οι αποψεις ..παντως για μενα μην φυγεις απο το φορουμ!
για το αλλο θεμα τωρα..
Ξέρεις και εγώ αυτό πίστευα στην αρχή αλλά
Όταν έβλεπα τα όνειρα να επαναλαμβάνονται χωρίς να τον σκέφτομαι καν ή να δίνω σημασία άρχισα να ανησυχώ. Γιατί ας πούμε δεν έβλεπα το αγόρι μου που τον αγαπώ πολύ; Ή κάποιον άλλον που ένιωθα ενθουσιασμό ή ακόμη νιώθω; Γενικώς θαυμάζω τους καθηγητές και όλους τους πετυχημένους ανθρώπους.
Χθες 19:32 αστον να ερχεται και στον υπνο σου ! τουλαχιστον σου βαζει κανα καλο βαθμο ?? χχαχααχα:p
Επειδή διαγράφηκε το σχόλιό μου, ας ξανακάνω την ερώτηση.
Που ακριβώς έγκειται το μεταφυσικό του ζητήματος, με βάση την ηλικία και τα βιώματα της παθούσης;
έπρεπε να ακούσω τον Θεο
Μόνο σε 'μένα δε μιλάει αυτός τελικά!
Αν θες να ασχοληθείς με το μεταφυσικό φίλε SAM_502 πρέπει να αφήσεις λίγο τον ορθολογισμό απ'έξω και να δεις λίγο τα πράγματα και με τα μάτια της ψυχής σου.
δεν ειναι αναγκη να διαγραφτεις;)
ο καθενας μας αλλιως παρουσιαζει καποιον που ερχεται στον υπνο του ειτε σαν οιωνο (κακο η καλο)η με αυτο τον τροπο τον προειδοποιει για καποιο γεγονος..μην το περνεις κατακαρδα ..απο κακιες αλλο τιποτα!!!ποτε δεν συμπιπτουν οι αποψεις ..παντως για μενα μην φυγεις απο το φορουμ!
για το αλλο θεμα τωρα..
αστον να ερχεται και στον υπνο σου ! τουλαχιστον σου βαζει κανα καλο βαθμο ?? χχαχααχα:p
Χαχα εντάξει δεν θα φύγω! Έτσι κι αλλός είναι σαν να κάνω τη χαρη σε άλλους. Απλά όταν δε συμφωνείς με κάτι σίγουρα δεν μιλάς με άσχημο τρόπο στον άλλον. Εννοείται ότι ο καθηγητής δεν έκανε τίποτα αλλά ούτε εγώ τον θέλω και είναι κάτι που το ξέρω καλά :). Απλά ήθελα να το ψάξω και πιστεύω ότι έχω δικαίωμα σωστά; Και αφού δεν έχει κάτι άλλο να κάνει ο χρήστης που τα έχει βάλει μαζί μου ας ασχολείται μαζί μου:)
Αν θες να ασχοληθείς με το μεταφυσικό φίλε SAM_502 πρέπει να αφήσεις λίγο τον ορθολογισμό απ'έξω και να δεις λίγο τα πράγματα και με τα μάτια της ψυχής σου.
Στο παρόν θέμα συμφώνησα με τον Vakryle.Βέβαια μετά τη παρέμβαση που έγινε είναι λογικό να φαίνετε εκτός τόπου το μύνημα μου.Εκτός και αν ήθελες να απαντήσεις στο άλλο θέμα.Οπως και να χει ας μην εκτροχιάζουμε τη παρούσα συζήτηση.
13-11-12, 13:32
Απλά όταν δε συμφωνείς με κάτι σίγουρα δεν μιλάς με άσχημο τρόπο στον άλλον. αυτό εννοείτε !αν δεν συμφωνείς με ένα άτομο κάνεις πίσω απλά χωρίς να προκαλείς ;) γι αυτό πάντα κρατώ αποστάσεις και δεν δίνω την παραμικρή σημασία ..
Απλά ήθελα να το ψάξω και πιστεύω ότι έχω δικαίωμα σωστά; Και αφού δεν έχει κάτι άλλο να κάνει ο χρήστης που τα έχει βάλει μαζί μου ας ασχολείται μαζί μου
και βέβαια έχεις το δικαίωμα να πεις και να ρωτήσεις το οτιδήποτε!υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν το δέχονται..
αυτό εννοείτε !αν δεν συμφωνείς με ένα άτομο κάνεις πίσω απλά χωρίς να προκαλείς ;) γι αυτό πάντα κρατώ αποστάσεις και δεν δίνω την παραμικρή σημασία ..
και βέβαια έχεις το δικαίωμα να πεις και να ρωτήσεις το οτιδήποτε!υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν το δέχονται..
Ναι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! :D τι να κάνουμε μωρέ έτσι είναι η ζωή! Ευχατιστώ πολύ πάντως!
Παιδιά τι έγιναν πέντε τελευταία μηνύματα; Δεν φαίνονται
Παιδιά τι έγιναν πέντε τελευταία μηνύματα; Δεν φαίνονται
Δημιούργησαν τα τελευταία μυνήματα ένα ωραίο τόπικ εδώ (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=7295)
Aπο SAM_502
Στο παρόν θέμα συμφώνησα με τον Vakryle.Βέβαια μετά τη παρέμβαση που έγινε είναι λογικό να φαίνετε εκτός τόπου το μύνημα μου.Εκτός και αν ήθελες να απαντήσεις στο άλλο θέμα.Οπως και να χει ας μην εκτροχιάζουμε τη παρούσα συζήτηση.
Η αλήθεια είναι ότι δεν την πήρα χαμπάρι την παρέμβαση και πράγματι μου φάνηκε εκτός τόπου το μήνυμα σου. Ζητάω συγγνώμη. :D
Αυτό το φόρουμ είναι state of the art και τα αντακλαστικά τη διαχείρισης γρήγορα. Μόνο λίγο πιο ελαφρύ να ήταν για να το φορτώνει πιο γρήγορα η παλιά σύνδεση!
Παιδιά θέλω και γω να σας γράψω την εμπειρία μου...... η ιστορία μου είναι λοιπόν η εξής
ονειρεύτηκα οτί πήγαινα στα αγγλικά με το αυτοκίνητο και στο δρόμο συναντάω 3 άτομα....το ενα παιδί είναι από το χωριό μου και ας το πούμε Στέλλιο το άλλο άτομο ήταν ένας φίλος του Στέλλιου και το τρίτο ένα κοριτσάκι άγνωστο για μένα. Κατεβαίνω λοιπόν από το αυτοκίνητο και αρχίζω να μιλάω με τα παιδιά, στη συνέχεια (δεν ξέρω πως) ήμουν με το κοριτσάκι σε μια μπανιέρα και μιλούσαμε. Την ρωτούσα από που είναι και τέτοια και δεν μου έδινε σαφείς απαντήσεις.......συγχρώνος νόμιζα πως είναι η κοπέλα του Στέλλιου. Όταν βγήκαμε από το μπάνιο και στέγνωνα τα μαλλιά μου με το μπιστολάκι παρατήρησα πως ενώ και οι 2 είμασταν στο μπάνιο η κοπέλα ήταν σαν να μην την είχε αγγίξει σταγόνα. Όταν λοιπόν ήταν η ώρα να φύγω την ρώτησα αμα είναι εδώ για τον Στέλλιο τότε μου έκλεισε το μάτι(αυτή τη σκηνή μου έχει αποτυπωθει) και μου λέει όχι για το Στέλλιο κάνοντας με να καταλάβω πως ήταν εδώ για τον αδερφο του Στέλλιου ας τον πούμε Χάρη.....
την επόμενη στιγμή με ξύπνησε η μητέρα μου να μου πει πως ο Χάρης πέθανε.........................
Ο Χάρης ήταν 3 εβδομάδες σε κώμα όταν έγινε αυτό το περιστατικό και ποτέ πριν δεν τον είχα ονειρευτεί..... επίσης επειδή συνήθως ξενυχτάω κοιμάμαι το πρωί γύρω στις 8 ώρα ωστόσω εκείνη την μέρα είχε πάει 11 για να κοιμηθω.......
παιδιά όποιος έχει κάποια ιδέα ας μου απαντήσει έχω ανατριχιάσει :(
χθες ειδα όνειρο οτι πετούσα και ηταν τελεια.
πριν ενα μήνα περίπου ειδα το Paprika και ηταν πολύ ωραίο. πολυχρωμη ταινια anime επιστημονικής φαντασίας.
σε λιγο που θα ονειρεύομαι ελπιζω να δω την καταστροφή του κόσμου. ειναι ενα από τα αγαπημένα μου όνειρα
κανω συλλογή.
έχω την πτήση,παιζοντας με τους σκελετους,ερειπιο με πτωματα,η γεφυρα απο σαρκα,αποδραση απο το καστρο,zombies και αλλα διαφορα
διαβάζοντας τους τιτλους που εχω δωσει στα ονειρα σκεφτηκα οτι πρεπει να κοψω τα games λολ
πριν τρεις μερες στον υπνο μου ειδα οτι ημουν σε ενα μικρο αμαξι με εναν ξαδερφο μου τον δημητρη ο οποιος οδηγουσε και προσπαθουσαμε να περασουμε απο κατι πολυ στενα δρομακια,ισα ισα χωρουσε το αμαξι να περασει.οταν ξυπνησα εμαθα οτι ο πατερας του δημητρη πεθανε απο πνευμονικο οιδημα σε ηλικια 63 χρονων.σημειοτεον οτι δεν ειχα ακουσει κατι κακο για την υγεια του και οτι δεν νοσηλευοταν η κατι τετοιο.
πριν τρεις μερες στον υπνο μου ειδα οτι ημουν σε ενα μικρο αμαξι με εναν ξαδερφο μου τον δημητρη ο οποιος οδηγουσε και προσπαθουσαμε να περασουμε απο κατι πολυ στενα δρομακια,ισα ισα χωρουσε το αμαξι να περασει.οταν ξυπνησα εμαθα οτι ο πατερας του δημητρη πεθανε απο πνευμονικο οιδημα σε ηλικια 63 χρονων.σημειοτεον οτι δεν ειχα ακουσει κατι κακο για την υγεια του και οτι δεν νοσηλευοταν η κατι τετοιο.
Το πνευμονικό οίδημα είναι κάτι το οποίο εμφανίζει συμπτώματα λίγο πριν κάποιος πεθάνει. Οπότε δε τον προειδοποιεί κανείς για αυτό δεν υπάρχουν δηλαδή προβλήματα υγείας και νοσηλεία. Είναι ένας ξαφνικός θάνατος.
Το όνειρο δε μπορώ να το ερμηνεύσω αλλά μπορεί να σημαίνει κάτι για εσένα και τον ξάδερφο σου όπως ότι "παρά τρίχα" την γλιτώσατε από κάτι ή θα γλιτώσετε. Να πω την αλήθεια δε ξέρω! :p
Παιδιά θέλω και γω να σας γράψω την εμπειρία μου...... η ιστορία μου είναι λοιπόν η εξής
ονειρεύτηκα οτί πήγαινα στα αγγλικά με το αυτοκίνητο και στο δρόμο συναντάω 3 άτομα....το ενα παιδί είναι από το χωριό μου και ας το πούμε Στέλλιο το άλλο άτομο ήταν ένας φίλος του Στέλλιου και το τρίτο ένα κοριτσάκι άγνωστο για μένα. Κατεβαίνω λοιπόν από το αυτοκίνητο και αρχίζω να μιλάω με τα παιδιά, στη συνέχεια (δεν ξέρω πως) ήμουν με το κοριτσάκι σε μια μπανιέρα και μιλούσαμε. Την ρωτούσα από που είναι και τέτοια και δεν μου έδινε σαφείς απαντήσεις.......συγχρώνος νόμιζα πως είναι η κοπέλα του Στέλλιου. Όταν βγήκαμε από το μπάνιο και στέγνωνα τα μαλλιά μου με το μπιστολάκι παρατήρησα πως ενώ και οι 2 είμασταν στο μπάνιο η κοπέλα ήταν σαν να μην την είχε αγγίξει σταγόνα. Όταν λοιπόν ήταν η ώρα να φύγω την ρώτησα αμα είναι εδώ για τον Στέλλιο τότε μου έκλεισε το μάτι(αυτή τη σκηνή μου έχει αποτυπωθει) και μου λέει όχι για το Στέλλιο κάνοντας με να καταλάβω πως ήταν εδώ για τον αδερφο του Στέλλιου ας τον πούμε Χάρη.....
την επόμενη στιγμή με ξύπνησε η μητέρα μου να μου πει πως ο Χάρης πέθανε.........................
Ο Χάρης ήταν 3 εβδομάδες σε κώμα όταν έγινε αυτό το περιστατικό και ποτέ πριν δεν τον είχα ονειρευτεί..... επίσης επειδή συνήθως ξενυχτάω κοιμάμαι το πρωί γύρω στις 8 ώρα ωστόσω εκείνη την μέρα είχε πάει 11 για να κοιμηθω.......
παιδιά όποιος έχει κάποια ιδέα ας μου απαντήσει έχω ανατριχιάσει :(
Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται τον θάνατο κάποιου γνωστού. Ένας σκεπτικιστής φυσικά θα το θεωρούσε "τύχη". Εγώ απλά σε συμβουλεύω να το αφήσεις στην άκρη, δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάσαι γιατί και άλλοι άνθρωποι βλέπουν τον θάνατο κάποιου άλλου. Άμα ξανασυμβεί ψαξ' το!
Λευκός Λύκος
30-03-15, 20:30
Γειά σας. Έχω δει κάποια όνειρα με ζώα και μου κίνησε την περιέργεια ο συμβολισμός τους. Υπάρχει περίπτωση να είναι κοινός για όλους;
Pholarchos
30-03-15, 20:42
Γειά σας. Έχω δει κάποια όνειρα με ζώα και μου κίνησε την περιέργεια ο συμβολισμός τους. Υπάρχει περίπτωση να είναι κοινός για όλους;Μπορεί αλλά μπορεί και να έχεις το δικό σου μοναδικό κώδικα - ανακάλυψέ τον παρατηρώντας το ρόλο τον ζώων στα όνειρά σου (καταγράφοντας πχ πολλά)
Λευκός Λύκος
31-03-15, 04:18
Pholarche σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το τελευταίο το έχω ήδη καταγράψει γιατί μου έκανε εντύπωση. Με εκπλήσσει ακόμα το πως λειτουργούν τα όνειρα....! Δεν βλέπω ζώα στα οποία έχω προτίμηση ούτε και κάποιο απ' τα κατοικίδια που έρχομαι σε επαφή συχνά και θα ήταν αναμενόμενο. Το τελευταίο ήταν απολαυστικό μέχρι που ξύπνησα... Για να μη σας κουράσω το τέλος του έχει ως εξής. Πετούσα ανόδικα μαζί με έναν αετό βλέποντας τα φτερά του από πολύ κοντά σαν να ήμουν στην πλάτη του, σαν να ήμουν ένα μαζί του. Όταν ξεκινήσαμε να ανεβαίνουμε ήταν νεοσσός και όσο ανεβαίναμε μεγάλωνε ώσπου έγινε κανονικός. Στην υπέροχη αυτή πτήση κοίταζα τον ήλιο χωρίς να με ενοχλεί. Κοίταζα τον ήλιο κατάματα, δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω, ούτε να σας μεταφέρω την αίσθηση. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο είδα ότι ο αετός θεωρείται σύμβολο του ήλιου και της πνευματικής αρχής-αναγέννησης στον άνθρωπο σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς.
mixalispatra
11-05-15, 10:55
eida ston ypno mou polla asteria na xorevoun kai argotera afta ennothikan kai dymiourgisan kati san nefelwma diastimiko pou evlepa na exei astrapes polles kai to nefelwma na einai megalo!otan to evlepa afto xafnika arxise na vrexei fwtia kai vlepontas ena paidi na einai ston dromo to arpaxa kai bikame kato apo ypostego!ti pistevetai oti simainei olo afto?:confused:
Dimitra_angel
17-06-15, 02:02
Καλησπερα παιδια γραφτηκα γιατι θελω να σας πω κατι που μου συναιβει και θα ηθελα και την αποψη σας.. 2 βδομαδες πριν μαθω πως ειμαι εγκυος ειδα στο ονειρο μου πως ενα κοριτσακι μου χτυπησε τη πορτα γυρω στα 4 χρονων και μου εμοιαζε πολυ..την ρωτησα που ειναι οι γονεις σου κ μου ειπε δε ξερω..καλα της λεω ελα θα σε κρατησω εγω..μετα απο λιγο ξαναχτυπησε η πορτα κ ηταν ενας αντρας εφσομος με μαυρο μπουφαν και μου ειπε ηρθα ν τη παρω .. Του λεω οχι ειναι δικια μου τωρα δε στη δινω και μου ειπε πρεπει να τη παρω..και ξυπνησα. Μαθαινω πως ειμαι εγκυος κ στις 11 βδομαδες το χανω ειχα παλυνδρομο κυηση .. 2 βδομαδες που το ειχα νεκρο στη κοιλια μου μεχρι να παω στο γιατρο εβλεπα ονειρα οτι καποιος εναι στο σπιτι μου αναβει τα φωτα , εβρισκα την εξωπορτα ανοιχτη κ εναν αντρα κ μια γυναικα να μου γελανε παντως ηταν κακοι.. Μετα οσο ημουν εγκυος με αυτο που εχασα ειχα παει στο νισοκομειο να δω ενα φιλο μας που ηταν στα προθυρα θανατου..πεθανε ο ανθρωπος τελικα και οταν γεννησα το κοριτσακι που εχω τωρα στο 3ο μηνα μετα την εγκυμοσυνη μου εμφανιστηκε ο ανθρωπος αυτος μεσα απο μια μεγαλη βαρια πορτα και μου ειπε παρε τη μικρη σπιτι σου ( τοτε καθομουν με τους γονεις μου γιατι θυλαζα ανα 2 ωρες κ δεν ειχα κουραγιο για πολλα ) και μην ανυσηχεις για το αλλο το κοριτσακι σου ειναι πολυ καλα κ ξαναμπηκρ μεσα στη πορτα .. Παρακαλω πολυ να μου πειτε τη γνωμη σας ! Εγω παντως νιωθω σαν να τη γεννησα και οτι υπαρχει καπου! Εκλαψα πολυ οταν εμαθα πως σταματισε η καρδια του τοτε και μετα φην αποξηση εκλαιγα υποσεινηδητα γτ ενω ημουν ξυπνια μου ειχε βαλει πιο πολυ αναισθησθα να μη θυμαμαι για λιγη ωρα πως βγηκα κτλ.. Εχω την εντιπωση πως ισως να ηταν ζωντανο το παιδι κ να κανανε λαθος οι γιατροι.. Δε ξερω..
paranoidguru
19-06-15, 11:04
Χθες είδα πως ήρθαν να με ληστεψουν δύο πρεζακια γυναίκες με άσπρο και μαυρο βαμμένο πρόσωπο και μόλις με πλησίασαν κοκκαλωσαν και μου λένε είναι πίσω σου και τους λέω ποιος και μου λένε ο Διάβολος αλλα δεν με κυνηγουσε ήταν σαν να με προστατευε. Μετά είχα δέσει κάτι φίλους μου και ετοιμαζόμουν να τους σφαξω. Καμία εξήγηση για το πρώτο μέρος περισσότερο;
Χρίστος Έλ
19-06-15, 11:14
Χθες είδα πως ήρθαν να με ληστεψουν δύο πρεζακια γυναίκες με άσπρο και μαυρο βαμμένο πρόσωπο και μόλις με πλησίασαν κοκκαλωσαν και μου λένε είναι πίσω σου και τους λέω ποιος και μου λένε ο Διάβολος αλλα δεν με κυνηγουσε ήταν σαν να με προστατευε. Μετά είχα δέσει κάτι φίλους μου και ετοιμαζόμουν να τους σφαξω. Καμία εξήγηση για το πρώτο μέρος περισσότερο;
Α τώρα το είδα.
Ναι, όπως είπα ο κακός στο όνειρο είναι φανερά τα πρεζάκια οι γυναίκες.
Μπορεί να έχεις γνωστές φίλες που να σου ζητάνε συνέχεια χρήματα σαν τα πρεζάκια(μπορεί να είναι και όντως πρεζάκια), και εδώ πέρα πήγες από τα νεύρα σου να γίνεις σατανάς.
Το μετά μάλλον σημαίνει πως αυτά τα 2 ύπουλα θυληκά σε βάλανε να κάνεις κακό σε καλούς σου φίλους.
Το ότι τα θυληκά είναι άσπρο και μαύρο σημαίνει πως μια το παίζουν καλές και μια φανερώνουν το κακό πρόσωπό τους.
paranoidguru
19-06-15, 14:07
Α τώρα το είδα.
Ναι, όπως είπα ο κακός στο όνειρο είναι φανερά τα πρεζάκια οι γυναίκες.
Μπορεί να έχεις γνωστές φίλες που να σου ζητάνε συνέχεια χρήματα σαν τα πρεζάκια(μπορεί να είναι και όντως πρεζάκια), και εδώ πέρα πήγες από τα νεύρα σου να γίνεις σατανάς.
Το μετά μάλλον σημαίνει πως αυτά τα 2 ύπουλα θυληκά σε βάλανε να κάνεις κακό σε καλούς σου φίλους.
Το ότι τα θυληκά είναι άσπρο και μαύρο σημαίνει πως μια το παίζουν καλές και μια φανερώνουν το κακό πρόσωπό τους.
Δεν μου ζητάνε.. Αλλά πολύ ωραία ερμηνεία ευχαριστώ θα σε ρωτάω στο μέλλον να ετοιμαστείς :D
Η ληστεία ίσως απεικονίζει τον φόβο μήπως χάσεις αυτά που διαθέτεις. Οι γυναίκες εκτός απο "ορμή" συμβολίζουν και κάποιο στόχο ή φιλοδοξία σου. Το μαύρο και το άσπρο δείχνουν δύο εντελώς διαφορετικές πλευρές του εαυτού σου. Όσο για την επίθεση προς τους φίλους σου, μπορεί να φέρεσαι επιπόλαια και να τους πληγώνεις κάπως. Επίσης για τον διάβολο, που είδαν οι γυναίκες και σου το είπαν, είναι αντίστοιχα οι πλευρές του εαυτού σου που η μια τον φοβάται και η άλλη δεν τον φοβάται.
Υ.Γ: Τα "πρεζάκια" ίσως να δείχνουν ότι έχεις τάσεις φυγής απο την πραγματικότητα.
Χρίστος Έλ
19-06-15, 15:41
Δεν μου ζητάνε.. Αλλά πολύ ωραία ερμηνεία ευχαριστώ θα σε ρωτάω στο μέλλον να ετοιμαστείς :D
Μπορεί να σου ζητάνε όμως άλλες χάρες και να σε θέλουν για υποχείριό τους.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.