PDA

Επιστροφή στο Forum : Το τσι του παππού


Ομόρι Μιχόρι
17-03-08, 15:32
Ενα βίντεο κλωτσιά στο στομάχι. Απίστευτο! :


http://www.youtube.com/watch?v=KZdtM5p6ZkA

SAM_502
17-03-08, 16:09
ο ανταρτοπολεμος του καρατεκα,η το να πολεμας κανωντας κυκλους.πολυ καλο βιντεο.ειναι και γιατρευτικη μεθοδος.

R-b-t3r
17-03-08, 16:53
ο ανταρτοπολεμος του καρατεκα,η το να πολεμας κανωντας κυκλους.πολυ καλο βιντεο.ειναι και γιατρευτικη μεθοδος.
Φιλε αυτός ο παππούς κάνει ένα πολύ ψαγμένο εσωτερικό σύστημα που λέγεται pakuachan ή και baguazhang ανάλογα με την προφορά. Δεν απορώ με αυτά που κάνει, έχω δεί με τα μάτια μου μερικές τέτοιες εφαρμογές (όχι όμως και τόσο "έντονες") και πραγματικά σε αφήνουν άφωνο.

Βασικά τους "κοπανάει" με το κι του και αυτοί υποχωρούν.:D

SAM_502
18-03-08, 13:23
γιαυτο το ειπα ανταρτοπολεμο.

υπαρχουν και αλλες μορφες καρατε που ειναι εξαιρετικα περιεργες.

AVATARGR
18-03-08, 15:01
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Ομόρι Μιχόρι καταπληκτικό το βίντεο..
Οχι μόνο για την ηλικία του αλλά και το θέμα της τεχνικής που έχει...
Με κάποια τέτοια πράγματα καταλαβαίνω την άγνοιά μου...

Ευχαριστώ.

Ομόρι Μιχόρι
18-03-08, 17:51
Αυτό που μου κάνει εντύπωση στο βίντεο, φίλε Avatargr είναι η ελαφρότητα με την οποία χειρίζεται αυτή την παράξενη δύναμη ,αυτός ο αγαπητός παπούς .Oλα γίνονται μέσα σε ένα κλίμα χαράς και γέλιου ..

Ποσειδώνιος
18-03-08, 21:48
Oμόρι αυτό το τελευταίο που λες είναι που μου αρέσει στο Aikido.

Αν και το έχω αφήσει λίγο τελευταία περνάμε καταπληκτικά. Στο Aikido δεν έχει μόνο νόημα η αυτοάμυνα η δική μας αλλά και του άλλου. Δηλαδή η κακή ενέργεια πρέπει να εξαφανισθεί χωρίς να κάνει κακό ούτε στον αμυνόμενο αλλά ούτε και στον επιτιθέμενο. Οι λαβές τουλάχιστον στην δική μας σχολή περιέχουν την αγάπη του αμυνόμενου προς τον επιτιθέμενου. Το Κι της αγάπης λοιπόν. Υπάρχουν βέβαια και σχολές πιο επιθετικές αλλά είναι εξαιρέσεις.

Το ωραίο είναι ότι αρκετές φορές μέσα στον χρόνο διοργανώνονται σεμινάρια όπου περνάμε καταπληκτικά σαν παρέα. Επειδή συναντάμε και άλλες ομάδες εκεί σας λέω σίγουρα ότι παντού στον κόσμο περνάνε τέλεια και είναι οι πιο δεμένες παρέες που έχω δει. Φανταστείτε σεμινάριο σε νότια παραλία της Κρήτης όπου διανυκτερεύεις για να ξεκινήσεις με το πρώτο φως.

Στο αικίντο δεν υπάρχουν αγώνες. Ο επιτιθέμενος συνεργάζεται με τον αμυνόμενο. Αν δεν το κάνει μπορεί να κτυπήσει , να βγάλει ώμο ή να σπάσει χέρι. Πρέπει και οι δυο να είναι χαλαροί. Είναι η πιο ακίνδυνη πολεμική τέχνη, φτιάχνει απίστευτη φυσική κατάσταση (ένα λεπτό είναι αρκετό για να γίνεις μούσκεμα στον ιδρώτα αν δουλέψεις γρήγορα με τρεις επιτιθέμενους) και μπορούμε να κάνουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Είναι ηλικίας μόνο μερικών δεκαετιών(ο δημιουργός του γνώριζε πολλές αρχαιότερες πολεμικές τέχνες βέβαια στις οποίες βασίστηκε) και είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα διαδόθηκε παγκοσμίως. Άλλο αυτού του σε σχέση με το καράτε ή παρόμοιες τέχνες είναι το ότι οι αρχάριοι μπορούν αμέσως να δουλέψουν με τους προχωρημένους χωρίς να υπάρχει πρόβλημα ή χάσιμο χρόνου ούτε για τους μεν ούτε για τους δε.

Παρόμοια πράγματα με τον παππού (μικρής ισχύος) κάνουν και οι αρχάριοι ακόμα στο aikido όχι με το να στέλνουν κάποια ενέργεια αόρατα αλλά κρατώντας το κέντρο τους σταθερό και αναγκάζοντας το κέντρο του αντιπάλου να μετακινηθεί πολύ λίγο μεν αλλά αρκετά ώστε να χάσει αυτός την ισορροπία του και να γίνει φτερό στον άνεμο. Τότε μια απλή προσποίηση μπορεί να τον στείλει μερικά μέτρα πίσω ή να τον σωριάσει κάτω σαν άδειο σακί.

Από πιο ειδικές ασκήσεις με το Κι που έχω δοκιμάσει καταλαβαίνω ότι οι προχωρημένοι πρέπει πια να αισθάνονται ότι βρίσκονται μέσα στην θάλασσα του Κι και έιτε καταλαβαίνουν μια επίθεση ακόμα και πριν εκδηλωθεί σαν αναταραχή του Κι, είτε σπρώχνοντας αυτή την θάλασσα επηρεάζουν από απόσταση τον αντίπαλο σαν να επιστρέφουν σε αυτόν το κύμα της επίθεσης.

http://www.aikiweb.com/
http://www.aikidojournal.com/media?media=video

AVATARGR
18-03-08, 23:00
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Ομόρι Μιχόρι αυτη η ελαφρότητα που αναφέρεις πιστεύω πως είναι δείγμα
βαθειάς γνώσης στο αντικείμενο αυτό...

Αυτό που αναφέρει ο φίλος Ποσειδώνιος...
<< Οι λαβές τουλάχιστον στην δική μας σχολή περιέχουν την αγάπη του
αμυνόμενου προς τον επιτιθέμενου. Το Κι της αγάπης λοιπόν.>>
Φαίνεται στο βίντεο..

Ευχαριστώ.