PDA

Επιστροφή στο Forum : τι μου συμβαινει??

Neda
29-03-08, 14:27
Γειά σας.. θα ήθελα να ανφέρω μια προσωπική μου εμπειρία...προκειμένου να ακουσω τις απόψεις σας πάνω στο θέμα...Εδώ και ενα χρόνο περίπου - και παραπάνω-μου συμβαινει κατι πολυ περιεργο(και δεν ειναι το μονο).Να αναφερω αρχικα ότι ο πατερας μου εχει πεθανει αρκετα χρονια.Λοιπόν την πρώτη φορά καθώς κοιμομουν ακουω μια φωνη στον υπνο μου να μου λεει: ήρθε ο πατερας σου να σου μιλησει.και ξαφνικα ξυπνάω ανοιγω τα ματια μου, και αισθανομαι καποιον δίπλα στο κρεβατι μου, να με εχει πιασει αγκαλια και να μου κραταει το στομα...Ειχα μουδιασει ολοκληρη και δεν μπορουσα να κουνηθω..ούτε να μιλήσω τπτ..απλα ενιωθα αυτη την παρουσια διπλα μου και ημουν εντελως ακινητοποιημενη.Μετα απο 5 λεπτα εφυγε..και επανηλθα.Από τοτε μου εχει συμβει αρκετες φορες (1 φορα το μηνα περιπου-μπορει κ παραπάνω)....και πάντα νιωθω καποιον διπλα μου... :confused: και δεν μπορω να φωναξω ούτε <βοηθεια>..εχω αντιληψη της πραγματικοτητας αλλά δεν μπορω να κανω τπτ.

Witch Shadow
29-03-08, 14:44
Φιλη Neda
Οσο και αν σου φανει περιεργο και γελοιο ειναι "φαντασμα" αυτο το "πραγμα" που σε παρελυσε. Με τον ορο αυτο συνηθως ερχεται στο μυαλο μας μια εικονα γαληνιου ή βασανισμενου πνευματος καποιου που εχει πεθανει. Γενικα οταν οι νεκροι δεν εχουν αναπαυθει και εχουν επιστρεψει απο το κοσμο των νεκρων, προσελκυονται ειτε απο τους συγγενεις, προσωπα με τα οποια εχουν δυνατους δεσμους ή σε σημεια τα οποια εχουν καποια ιδιαιτερη σημασια γι'αυτα οσο ζουσαν. Επειδη ειναι παγιδευμενα στις ινες του Χρονου, καποιες στιγμες και γεγονοτα που τους εχουν αποτυπωθει ξαναζωντανευουν. Τωρα πιθανα οτι ειναι αυτο σιγουρα κατι ψαχνει, κατι που εχεις. Αυτο μονο μπορεσα να βρω σαν εξηγηση στο προβλημα σου. Ελπιζω να βοηθησα... :o

Grigorios o Ellhn
29-03-08, 14:46
Πόσες φορές σου έχει συμβεί αυτό το τελευταίο διάστημα? Και αν θυμάσαι τι συναίσθημα είχες μετά απο αυτήν την επαφή (ανακούφιση, στεναχώρια, φόβο, ή οτιδήποτε).
Όποτε συνέβη, έγιναν όλα με τον ίδιο τρόπο?

schooligan
29-03-08, 14:55
Εκτος απο τα προαναφερθεντα, οταν εμφανιζοταν, ηταν στιγμες ισως που ειχες καποια αναγκη? Που βιωνες καποιο προβλημα?

Neda
29-03-08, 16:23
λοιπόν μου έχει συμβεί αρκετές φορές.όπως είπα κ πριν 2-3 το μήνα..μπορεί και παραπάνω.Το θέμα είναι ότι όταν μου συμβαίνει παρά το γέγονος ότι παραλύω ολόκληρη και αντικειμενικά είμαι ανίκανη να κάνω το οτιδήποτε..δεν φοβάμαι.Νιώθω ότι αυτό που είναι δίπλα μου είναι αρκετά οικείο και απλά δεν μου γεννά το αίσθημα του φόβου.Αφού μετά συνεχίζω τον υπνο μου σαν να μην συμβαίνει τπτ.Το επόμενο πρωι που το σκεφτομαι ΝΑΙ τρομοκρατουμαι αλλα εκεινη την στιγμή ειμαι πολυ ηρεμη λεω: θα φυγει και μετα απο καποια λεπτα με αφηνει. Τωρα όσον αφορα την ψυχολογικη μου κατάσταση όταν μου συμβαίνει...δεν μπορω να σου πω ακριβώς...γενικα ειμαι ατομο που αγχωνεται πολυ και εχω πολυ συχνα ψυχολογικες μεταπτωσεις.Αρκετοι μου το εχουν ερμηνευσει ως μια επιπτωση του αγχους που με διακατεχει.Βεβαια επειδη ασχολουμε αρκετα χρονια με μεταφυσικη και μου εχουν συμβει αρκετα τετοια περίεργα..δεν πιστευω ότι ειναι κατι τετοιο-τουλαχιστον όχι στην ολοτητά του. :o

Grigorios o Ellhn
29-03-08, 16:30
Μην αποκλείεις το γεγονός να είναι όντως ένα φάντασμα, απλά αυτή είναι μια ερμηνεία που κολλάει λίγο. Δεν αποκλείεται όμως και το άγχος που νιώθεις συχνά όπως λές, ορισμένες φορές να επιδρά και στο σώμα σου, προκαλώντας διάφορα.

tsilof
29-03-08, 17:40
λοιπόν μου έχει συμβεί αρκετές φορές.όπως είπα κ πριν 2-3 το μήνα..μπορεί και παραπάνω.Το θέμα είναι ότι όταν μου συμβαίνει παρά το γέγονος ότι παραλύω ολόκληρη και αντικειμενικά είμαι ανίκανη να κάνω το οτιδήποτε..δεν φοβάμαι...
Neda αρχικά να σε καλωσορίσω στην κοινότητα και να σου ευχηθώ τα καλύτερα ;)
Θα σε παραπέμψω στον Σκιώδη εισβολέα (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=816) μιας και με την πρώτη ανάγνωση της εμπειρίας σου, εκεί πήγε απευθείας το μυαλό μου.
Τσεκαρε λιγάκι αν θέλεις την εκεί συζήτηση.

Φιλικά :p

koushis
29-03-08, 18:17
πολύ πιθανόν να είναι και αυτό που λέμε παράλυση ύπνου επειδή μου συμβαίνει κάτι παρόμοιο στο λέω ψάξε στο google about sleep paralysis και θα σου λυθούν πολλές απορίες

Tranceaddict23
29-03-08, 20:05
Καλησπερα σε ολους.Θα συμφνωησω με το Koushi, οτι προκειται καθαρα για το σταδιο της παραλυσης. Ειναι ενα πολυ παραξενο σταδιο αλλα συμβαινει σε ολους μας. Το προβλημα ξεκινα οταν ειμαστε συνειδητοι σε αυτο το σταδιο. Τοτε θεωρειται διαταραχη υπνου. Υποτιθεται οτι δεν πρεπει να ειμαστε συνειδητοι την ωρα της παραλυσης υπνου δηλ να βιωνουμε την διαδικασια αυτη. Η διαδικασια αυτη γινεται την ωρα που ονειρευομαστε γι'αυτο και δεν μπορουμε να αισθανθουμε την παραλυση μας. Τωρα, αν τυχει και ειμαστε συνειδητοι δηλ αν "ξυπνησουμε" την ωρα της παραλυσης βιωνουμε και διαφορες ψευδαισθησεις,καποιες μαρτυριες αναφερουν ομοια στοιχεια και αλλες φορες απο ατομο σε ατομο ποικιλουν. Μου συμβαινει και εμενα αυτο καποιες φορες με εμπειριες παρομοιες με τις δικες σου και ειναι κατι το πολυ ενοχλητικο και τρομαχτικο. Καλυτερα ομως κανε την ερευνα σου στο Google και θα βρεις πολυ ενδιαφεροντα πραγματα πανω στο sleep paralysis. Πολλα απο τα παραξενα φαινομενα του υπνου σχετιζονται με την παραλυση και οπως αποδεικνυεται, αν και ειναι παραξενα, δεν σημαινει οτι ειναι και μεταφυσικα. Επισης πρεπει να ξερεις οτι οι περισσοτερες διαταραχες υπνου οφειλονται τις περισσοτερες φορες σε ψυχολογικους λογους: αγχος, συμτωματα καταθλιψης ή αλλης διαταραχης της διαθεσης, τραυματικων εμπειριων,κλπ. Δυστυχως το σταδιο αυτο παρερμηνευεται απο πολλους και ετσι ακουμε τρελα πραγματα, οπως νυχτερινους εισβολεις, ξωτικα,Σκιες, Μορα, UFO, (κατ ακριβειαν 13.000.000 Αμερικανοι πιστευουν περιγραφοντας την παραλυση υπνου οτι απηχθησαν απο εξωγηινους :rolleyes: ), ενω τις περισσοτερες φορες αυτο που τους συμβαινει ειναι κατι απολυτα φυσιολογικο. Δεν χρειαζεται να γινομαστε παρανοικοι ακομα και εκει που οι απαντησεις της επιστημης ειναι διπλα μας.

ELPINIKI
29-03-08, 20:33
Τωρα όσον αφορα την ψυχολογικη μου κατάσταση όταν μου συμβαίνει...δεν μπορω να σου πω ακριβώς...γενικα ειμαι ατομο που αγχωνεται πολυ και εχω πολυ συχνα ψυχολογικες μεταπτωσεις.Αρκετοι μου το εχουν ερμηνευσει ως μια επιπτωση του αγχους που με διακατεχει.Βεβαια επειδη ασχολουμε αρκετα χρονια με μεταφυσικη και μου εχουν συμβει αρκετα τετοια περίεργα..δεν πιστευω ότι ειναι κατι τετοιο-τουλαχιστον όχι στην ολοτητά του.

Αγαπητη φιλη το παραπανω απο ψυχολογικη πλευρα, μπορει να ερμηνευτει ως αποτελεσμα του αγχους, οπως αναφερεις και εσυ οτι αγχωνεσαι πολυ και μαλιστα εχεις και συχνες ψυχολογικες μςταπτωσεις.

συνηθως οταν κοιμομαστε αλλα και πριν μας παρει εντελως ο υπνος το συνειδητο μας χαλαρωνει και οι οποιες ψυχολογικες συγκρουσεις βγαινουν πιο ευκολα στην επιφανεια.

θα μπορουσες να μας πεις αν κατι παρομοιο εστω και με πιο μικρη ενταση σου συμβαινει και ενω δεν κοιμασαι?
ή απλα η καθημερινοτητα σου ειναι οκ και οτι σου συμβαινει ειναι μονο κατα τη διαρκεια του υπνου?

~*WiLdChILD*~
30-03-08, 00:18
χμμ..μου εχουν συμβει παρομοια περιστατικα πολλες φορες και ειλικρινα δεν ξερω για τι προκειται.Μια φορα μαλιστα που ειχα ξαπλωσει να ξεκουραστω στο σαλονι,στα καλα καθουμενα αρχισα να ''παραλυω''..Ουτε που το καταλαβα και σε λιγα δευτερολεπτα βρισκομουν σε εκσταση!..προσπα8ησα τοτε να μετατοπιστω απ το σωμα μου για μια εμπειρια αστρικης προβολης( :p )..αλλα ματαια..κατι με εμποδιζε..μπορεσα μονο να βγαλω το αστρικο μου χερι,και καποια στιγμη μεσα απ τα κλειστα μου ματια εβλεπα το σαλονι.Ακομη ακουγα την μητερα μου,και γενικως ηξερα τι γινοταν μεσα στο σπιτι,αν και δεν μπορουσα να κουνηθω.Τοτε ενιωσα μια κρυα ''οντοτητα'' να με πλησιαζει!..και ακουγα κατι ακατανοητα μουρμουρητα...ειχα φρικαρει τελειως,κυριως οταν ενιωσα κατι κρυο ''σαν χερι'' να με ακουμπαει και υστερα να ξαπλωνει διπλα μου.Αμεσως προσπαθησα να ξυπνησω,και με το ζορι π ανοιξα τα ματια μου...Δεν ξερω γιατι ομως,το μετανιωσα και αφησα τον εαυτο μου να ξαναβυθιστει σε αυτην την κατασταση..Τοτε ξαναενιωσα ολη αυτη την κρυαδα κατα μηκος της αριστερης πλευρας του σωματος μου,λες και καποιος ηταν ξαπλωμενος εκει..τρομαξα τελειως και με λιγη προσπαθεια καταφερα να συνελθω .... :( ...

open ocean
13-04-08, 16:02
φοβαμαι οτι αυτο δεν εχει να κανει με τον πατερα σου απλα ειναι ενα φαινομενο γνωστο ως "ερπουσα σκια" η "μορα" και εχει να κανει με την αρνητικη αυρα του χωρου η και ακομα και με καποιου ειδους σκεπτομορφη που προκαλειται απο καποιον που σε αντιπαθει παρα πολυ. :(