PDA

Επιστροφή στο Forum : Animal communicators


haliaetus
13-04-08, 14:34
Επικοινωνώ με τα ζώα, γιατρέ μου, υπάρχει ελπίδα?
Δεν το κάνω επίτηδες, απλώς μερικές φορές τα ακούω που μου μιλάνε. Το έχω από μικρή,πολλά χρόνια δηλαδή.... :)
Δεκτές όλες οι απόψεις....

xontro_mpizeli
14-04-08, 00:54
haliaetus καλώς όρισες καταρχήν στην Κοινότητα του Μεταφυσικού και σου εύχομαι καλές ... αναζητήσεις!

Όσον αφορά τώρα το παρόν thread που άνοιξες θα σε παρακαλούσα να γινόσουν λίγο πιο ξεκάθαρος/η ώστε να μπορέσει κάποιος να απαντήσει με ειλικρίνεια και σοβαρότητα στα ερωτήματά σου.

Ας πούμε, τι εννοείς όταν λές επικοινωνείς με τα ζώα; Με έμμεσο ή άμεσο τρόπο και πώς γίνεται αυτό;

Γενικά οτιδήποτε μα οτιδήποτε μπορείς να προσθέσεις στα παραπάνω γραφόμενά σου, μόνο καλό μπορεί να κάνει για περαιτέρω συζήτηση!

Φιλικά,

:)

haliaetus
14-04-08, 19:19
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Έχεις δίκιο, έγραψα γενικά για επικοινωνία και δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει τι εννοώ! Θα αναφερθώ λοιπόν σε συγκεκριμένα παραδείγματα- προσωπικές εμπειρίες που είχα κατά καιρούς. Θα επιλέξω μερικές από τις εμπειρίες που μου έχουν εντυπωθεί πιο έντονα.

Δηλώνω εκ γενετής ζωόφιλη και η μητέρα μου επιβεβαιώνει την αγάπη που είχα από μικρό παιδί, με τις πρώτες κιόλας επαφές μου με διάφορα είδη ζώων. Η πρώτη εμπειρία μου ήρθε στην ηλικία των 4 ετών. Θυμάμαι την κάθε λεπτομέρεια. Ζούσαμε στον 1ο όροφο, χωρίς κατοικίδια. Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα έφεραν έναν κατάλευκο χήνο και τον έβαλαν στη βεράντα. Ενθουσιάστηκα, αλλά δεν με άφηναν να τον πλησιάσω και τον παρακολουθούσα από την μπαλκονόπορτα. Πάνω που σουρούπωνε με έβαζαν για ύπνο (για να μη δω τι θα κάνουν, όπως κατάλαβα πολύ αργότερα). Πηγαίνοντας για ύπνο είπα καληνύχτα στο χήνο και αυτός μου απάντησε λέγοντάς μου καληνύχτα! Τρελάθηκα από τη χαρά μου! Τότε η αδερφή μου μου εξήγησε ότι τα ζώα δεν μιλούν (μέγα λάθος, μη το κάνετε αυτό ποτέ, ποτέ στα παιδιά). Λίγο αργότερα σηκώθηκα -δεν μπορούσα να κοιμηθώ- και βγήκα στη βεράντα να δω το χήνο. Ο χήνος δεν ήταν εκεί. Ρωτησα την αδερφή μου ποιός φωνάζει και αυτή μου είπε πως δεν ακούει κάποιον να φωνάζει. Εγώ ήμουν σίγουρη πως άκουγα κάποιον να φωνάζει βοήθεια. Σε λίγο σταμάτησαν οι φωνές. Την άλλη μέρα φάγαμε χήνα ψητή.

Σίγουρη για την εγκυρότητα της πληροφορίας ότι τα ζώα δεν μιλάνε, πέρασα πολλά χρόνια χωρίς να ακούσω ούτε ένα ζώο. Αν και ζούσα από την ηλικία των 5 κοντά στα ζώα και μπήκα στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσω σχετικά με τα ζώα, η επόμενη εμπειρία ήρθε στα 23 μου. Ήταν η πρώτη μου επαφή με τα άλογα. Τι πλάσματα! Όταν πλησίαζα μερικά έννοιωθα συναισθήματα που δεν ήταν δικά μου. Τα συναισθήματα άρχισαν να γίνονται ψίθυροι και μετά λέξεις,μετά φράσεις που άκουγα πεντακάθαρα μέσα στο κεφάλι μου. Τότε το δέχθηκα σαν απολύτως φυσιολογικό. Ήταν σα να μου μιλούσαν άνθρωποι. Σε κανέναν όμως κουβέντα! Μη με πάρουν για τρελή... Κάποια στιγμή όμως, άρχισα να αμφιβάλλω για τον εαυτό μου. Μήπως όντως 'ακούω φωνές'? Τα ζώα που εκείνο τον καιρό άκουγα ήρθαν να μου δώσουν απάντηση από μόνα τους, λέγοντάς μου πράγματα που δεν γνώριζα αλλά αργότερα επαληθεύονταν. Άρχισα πάλι να πιστεύω στον εαυτό μου. Ακούω τα ζώα που μιλάνε! Τι ευτυχία..

Δεν τα ακούω όμως πάντα, δεν το επιλέγω εγώ πότε θα τα ακούσω, απλώς συμβαίνει. Και συμβαίνει πιο συχνά όταν είμαι έντονα συναισθηματικά φορτισμένη. Για παράδειγμα, μια φορά που είχα θυμώσει πολύ!
Πήγα στο σαλόνι μας και βλέπω ένα αλογάκι της Παναγίτσας πάνω σε μια καρέκλα και νοιώθω τον τρόμο του και την αγωνία του, ήταν χαμένο, δεν ήξερε που να πάει. Αμέσως σκέφτηκα πως το έφερε ο πατέρας μου για πλάκα και το ξέχασε (μετά ο πατέρας μου επιβεβαίωσε την ακρίβεια των όσων σκέφτηκα). Του πρόσφερα τρυφερά το χέρι μου για να ανέβει και αυτό ανέβηκε πρόθυμα. Τα νεύρα μου με τον πατέρα μου που έκανε κάτι τέτοιο είχαν χτυπήσει κόκκινο! Το πήγα στον κήπο και το άφησα να ανέβει σε ένα φυτό. Μόλις τράβηξε και το τελευταίο ποδαράκι του από το χέρι μου ακούω καθαρότατα και πολύ δυνατα (περισσότερο από κάθε άλλη φορά) στο κεφάλι μου, πίσω από το μέτωπο, σε βάθος 10 περίπου εκ. 'Ευχαριστώ'. Για μια στιγμή πάγωσα, δεν είχα σκεφτεί ότι ΚΑΙ τα έντομα μπορεί να μιλάνε! Το χάιδεψα και του ευχήθηκα καλή τύχη. Μέχρι και τη στιγμή που γύρισα να φύγω είχε γυρισμένο το κεφάλι του προς τα εμένα, χωρίς κάποιο σημάδι επιθετικότητας που συνήθως δείχνουν αυτά τα έντομα όταν συναντούν ανθρώπους (φοβούνται εύκολα)!

Έχω αμέτρητα παράδείγματα, αλλά αυτά πιστεύω πως φθάνουν για να σας δώσω μια ιδέα του τι ζω. Έχω μάθει πως υπάρχουν άνθρωποι που επικοινωνούν με τα ζώα, με τη βούλησή τους. Θα ήθελα να το κάνω κι εγώ, όχι σαν επάγγελμα, αλλά για να μπορώ να βοηθώ αυτά τα πλάσματα, που πολλές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι θέλουν για να γίνουν πιο ευτυχισμένα! :)

Λένε πως οι animal comminucators (όπως λέγονται) επικοινωνούν μέσω τηλεπάθειας με τα ζώα. Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι ότι επικοινωνώ κι εγώ!
Ίσως σας βοηθήσει να σχηματίσετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την ΄περίπτωσή' μου το ότι έχω κι άλλα 'χαρίσματα' όπως ότι βλέπω πνεύματα διάφορα, έχω μερικές φορές μαντικές ικανότητες, μπορώ να καταλάβω τι έχουν πει άλλοι πίσω από την πλάτη μου με κάθε λεπτομέρεια και άλλα, όπως πολλοί περιγράφουν σε άλλα θέματα με προσωπικές τους εμπειρίες, αλλά εδώ, προς το παρόν, θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου με τα ζώα. Ζώα, τα θαυμαστά αυτά πλάσματα που μας συντροφεύουν πάνω στον πλανήτη γη.

DOA
14-04-08, 19:46
haliaetus χαιρομαι ειλικρινα!
Ειναι η δευτερη φορα που γνωριζω ανθρωπο να εχει αυτο το χαρισμα.
Πραγματικα, ειναι πολυ σπανιο χαρισμα.
Τις απαντησεις που ψαχνεις θα τις βρεις στη φυση.
Αυτο ελεγε ο πρωτος ανθρωπος που γνωρισα με το χαρισμα αυτο.
Ελεγε πως στη φυση τα ζωα ειναι ετοιμα να μιλησουν στον καθενα.
Ελεγε πως ολα αυτα εχουν σχεση με το τριτο ματι του ανθρωπου.
Περιπου 10 εκατοστα πισω απο το μετωπο..
Αυτο που θυμαμαι χαρακτηριστικα,
ειναι οτι εψαχνε καποιο ζωο συγκεκριμενα να του μιλησει.
Ενα ζωο που δεν ηταν τυχαιο στην προτιμηση της..
Εψαχνε μια κουκουβαγια!
Αυτα που μου μετεφερε μετα την συζητηση της με την κουκουβαγια,
πραγματικα μου γκρεμισαν το συμπαν..
Αν βρεις μια τετοια ευκαιρια καπου,καποτε, μην την αφησεις.
Τελικα δεν ειναι τυχαιο που στους μυθους παρουσιαζεται σοφη!..

open ocean
14-04-08, 20:19
Πραγματικα περιεργο χαρισμα και ομορφο σιγουρα αν και δεν θα θελα να ακουσω την γνωμη τους για εμας τα πραγματικα ζωα. :)

haliaetus
16-04-08, 13:13
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, μου γαληνέψατε την ψυχή...δε φαντάζεστε τι ανακούφιση είναι να ακούω τέτοια λόγια, μετά από πολλά χρόνια δυσπιστίας και ειρωνίας που έχω συναντήσει από άλλους ανθρώπους....

DOA, χαίρομαι που μαθαίνω ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν το ίδιο χάρισμα με εμένα...κάποια στιγμή θα ήθελα να συζητήσω με κάποιον, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και απόψεις... Ο άνθρωπος αυτός που γνώρισες σου είπε μεγάλες αλήθειες. Ναι, οι απαντήσεις είναι στη φύση, τα ζώα γνωρίζουν περισσότερα από εμάς, όσο κι αν φαίνεται περίεργο...Θα διαφωνήσω πως όλα τα ζώα είναι πρόθυμα να μιλήσουν, μια φορά ένας σκύλος που τον ρώτησα τι τον απασχολεί γύρισε και με ένα βλοσυρό ύφος μου λέει : 'Κόιτα τη δουλειά σου' ουπς! Ίσως τα κατοικίδια ζώα, ιδιαίτερα οι σκύλοι και οι γάτες, έχουν ζήσει πολλά χρόνια κοντά στον άνθρωπο και έχουν υιοθετήσει κάποιες κακές συνήθειες και συμπεριφορές του ανθρώπου....Τα άγρια ζώα δεν πιστεύω πως θα είχαν ποτέ μια τέτοια αντίδραση...

Μακάρι να μπορούσαν οι άνθρωποι, έστω για λίγα δευτερόλεπτα να ένοιωθαν αυτό που νοιώθουν τα ζώα. Αγνή, ανιδιοτελή Αγάπη, χωρίς όρια. Τότε όλοι θα γίνονταν καλύτεροι...

Πραγματικα περιεργο χαρισμα και ομορφο σιγουρα αν και δεν θα θελα να ακουσω την γνωμη τους για εμας τα πραγματικα ζωα. :)
Δεν μου έχει πει ποτέ κάποιο ζώο γενικότερα για τους ανθρώπους τη γνώμη του, αλλά δεν πιστεύω πως θα ήταν κακή, μας αγαπούν και δεν κρατάνε κακίες...αγνή, ανιδιοτελής αγάπη, όπως ανέφερα και παραπάνω....

DOA
16-04-08, 16:43
Ίσως τα κατοικίδια ζώα, ιδιαίτερα οι σκύλοι και οι γάτες, έχουν ζήσει πολλά χρόνια κοντά στον άνθρωπο και έχουν υιοθετήσει κάποιες κακές συνήθειες και συμπεριφορές του ανθρώπου....
Ποσο μεγαλη αληθεια ειπες τωρα..
Η κοπελα αυτη ελεγε:"Θα ευχομαι παντα για τη σωτηρια των ζωων.
Οχι ολων..
Αυτων που δεν εχουν αποκτησει ανθρωπινες συνηθειες.."
Παντως ο σκυλος που λες, θα μπορουσε και να μη σου μιλησει!
Αλλα σου μιλησε.. :)

haliaetus
16-04-08, 17:03
Πόσο χαίρομαι με αυτά που διαβάζω! Δεν είμαι η μόνη που ακούω και καταλαβαίνω τα ζώα!!!! :) :) :) Και το ότι η κοπέλα αυτή είχε κατανοήσει το ίδιο με εμένα, επιβεβαιώνει την ορθότητα των όσων ακούω και αντιλαμβάνομαι!

Δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα αυτό που μου είπες, ότι τελικά ο σκύλος μου μίλησε! Θα μπορούσε απλά να μη μου δώσει σημασία, όντως...Αν και νομίζω πως τον τσάντισα...στην προσπάθειά μου να κάνω διάλογο μαζί του, και όχι να περιμένω παθητικά μήπως ακούσω κάτι, μάλλον δεν τον ρώτησα ακριβώς, αλλά εισέβαλλα στην σκέψη του, προσπαθώντας να τη διαβάσω. Αυτό μου το έχουν κάνει κι εμένα άνθρωποι (ναι, είναι δυνατόν να διαβάσεις τη σκέψη του άλλου) και το κατάλαβα την ώρα εκείνη και τσαντίστηκα! Φυσική ήταν η αντίδρασή του, λοιπόν....πως δεν όρμηξε να με δαγκώσει κιόλας!!!

Εγώ όμως πάντα θα προσεύχομαι για τη σωτηρία των ζώων, ακόμη και αυτών που έχουν γίνει σαν άνθρωποι...δε φταίνε αυτά, εμείς τα καταντήσαμε έτσι! Όλα τους αξίζουν την αγάπη μας και μια γαλήνια ζωή :)

DOA
16-04-08, 21:58
Να προσεχεις μονο..
Υπαρχουν ζωα που θα προσπαθησουν να σε μπερδεψουν..
Δε μιλω για τους ανθρωπους!
Καποια ζωα μας θεωρουν πολυ νοστιμο φαϊ..
Και καποια αλλα μας θεωρουν εχθρους..
Οχι αδικα.

Daemonhook
17-04-08, 23:06
Φιλη haliaetus ειλικρινα θα με ενδιεφερε να ακουσω και αλλες εμπειριες σου σχετικα με το θεμα.Θα ηθελα πολυ να μαθω το πως σκεφτονται και πως μας βλεπουν τα ζωα.Ειναι μια απο τις μεγαλες μου αγαπες...
Φιλικα Daemonhook

haliaetus
29-04-08, 17:12
Να προσεχεις μονο..
Υπαρχουν ζωα που θα προσπαθησουν να σε μπερδεψουν..
Δε μιλω για τους ανθρωπους!
Καποια ζωα μας θεωρουν πολυ νοστιμο φαϊ..
Και καποια αλλα μας θεωρουν εχθρους..
Οχι αδικα.
Τι εννοείς?
Καταλαβαίνω πως ένα ζώο μπορεί να μας δει σαν ένα πιθανό γεύμα, π.χ. μια τίγρης, είναι στη νοοτροπία της άλλωστε!
Και φυσικά κάποια θα μας θεωρούν εχθρούς, αφού τα εξοντώνουμε!

Αλλά, θα προσπαθήσουν να με μπερδέψουν? Δηλαδή να μου πουν ψέματα? Το είχα σκεφτεί μια φορά ότι μπορεί να μου είχε πει ψέματα ένα άλογο. Με είχε προειδοποιήσει να μείνω μακριά από έναν άνθρωπο και εγώ αμφέβαλλα για όσα μου είπε. Αργότερα τα λόγια του βγήκαν όλα αλήθεια. Μετά από αυτό πίστεψα πως τα ζώα δεν λένε ψέματα.

DOA
29-04-08, 21:21
Κατα τα λεγομενα της φιλης μου,
καποια ζωα ειναι απο τη φυση τους "πονηρα".
Λενε ψεματα με σκοπο να σε παραπλανησουν.
Ο λογος δεν ειναι παντα συγκεκριμενος..
Ρωτα καποιο ζωακι που εχεις εμπιστοσυνη!
Αρκει το ζωακι αυτο να ζει στη φυση.
:)

haliaetus
30-04-08, 09:39
Κατα τα λεγομενα της φιλης μου,
καποια ζωα ειναι απο τη φυση τους "πονηρα".
Λενε ψεματα με σκοπο να σε παραπλανησουν.
Ο λογος δεν ειναι παντα συγκεκριμενος..
Ρωτα καποιο ζωακι που εχεις εμπιστοσυνη!
Αρκει το ζωακι αυτο να ζει στη φυση.
:)

Ομολογώ πως μένω κατάπληκτη! Δεν περίμενα ποτέ να μάθω κάτι τέτοιο! Πίστευα πως τα ζώα δεν λένε ψέματα! Σε ευχαριστώ για την πληροφορία, θα δοκιμάσω να ρωτήσω ένα φίδι που τριγυρνάει στο χωράφι μας και τρομάζουν οι γονείς μου κάθε φορά που το βλέπουν! :) Σε αντίθεση με τους περισσότερους ανθρώπους τρέφω μεγάλη αγάπη για τα φίδια, είναι πολύ ταπεινά πλάσματα, ή μήπως κάνω λάθος???? :confused:

haliaetus
30-04-08, 10:28
Φιλη haliaetus ειλικρινα θα με ενδιεφερε να ακουσω και αλλες εμπειριες σου σχετικα με το θεμα.Θα ηθελα πολυ να μαθω το πως σκεφτονται και πως μας βλεπουν τα ζωα.Ειναι μια απο τις μεγαλες μου αγαπες...
Φιλικα Daemonhook
Daemonhook, αρχικά να σου ζητήσω συγγνώμη που άργησα να σου απαντήσω, θα επανορθώσω όμως αμέσως παραθέτοντας κι άλλες εμπειρίες μου επικοινωνίας με τα ζώα.

Όπως έχω αναφέρει και παραπάνω, δηλώνω εκ γενετής φιλόζωη και πιστεύω πως η μεγάλη μου αγάπη για αυτά τα πλάσματα με βοήθησε στην επικοινωνία μου με αυτά. Μέχρι σήμερα η πλειοψηφία των ζώων με τα οποία έχω επικοινωνησει μου έχουν δείξει μεγάλη αγάπη και ενδιαφέρον.

Θα γράψω αρχικά για τη μεγαλύτερή μου αγάπη, ένα άλογο. Με αυτόν έχω μιλήσει περισσότερο από κάθε άλλο ζώο.
Μια μέρα που ήμουν ανάμεσα σε άλογα, έννοιωσα κάποιον να με κοιτάει, γύρισα να δω ποιός είναι και με κοιτούσε αυτός. Από την πρώτη στιγμή δεθήκαμε με έναν ισχυρό δεσμό. Το πρώτο που μου είπε ήταν 'Σ'αγαπώ'. Λίγες μέρες αργότερα χωριστήκαμε, ήταν ένας χωρισμός που κράτησε 2 χρόνια, χωρίς την παραμικρή επαφή. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος τον αναζήτησα και με μεγάλη μου χαρά τον βρήκα ξανά, σώο, αλλά με κατάθλιψη...με το που άνοιξε η πόρτα του και με είδε έκανε σαν τρελός, έπεσε πάνω μου και με ρωτούσε 'Που ήσουν, που ήσουν?' Του εξήγησα το λόγο που έλειπα και έδειξε κατανόηση...Για 1,5 χρόνο βλεπόμασταν σχεδόν καθημερινά.
Να θυμηθώ κάποιες από τις φορές που μου μίλησε...(πάντα μου μιλάει, απλά εγώ τον ακούω όταν είμαι πιο δεκτική)

Μια φορά πάω στην πόρτα του και δεν ήρθε, όπως πάντα, προς το μέρος μου...'Τι έχεις?' τον ρώτησα και μου φωνάζει 'Πρόσεχε!' 'Να προσέχω τι?' Η πόρτα του ήρθε με δύναμη από τον δυνατό αέρα και με χτύπησε δυνατά στο κεφάλι...αυτό εννοούσε...Τότε με πλησίασε και με ρώτησε αν είμαι καλά...

Όταν ήμουν στεναχωρημένη έμπαινα στο στάβλο του, καθόμουν σε μια γωνιά και έκλαιγα...αυτός ερχόταν και έγλυφε τα δάκρυα από τα μάτια μου λέγοντάς μου να μη στεναχωριέμαι για πράγματα ανούσια, αν δεν σταματούσα να κλαίω με σκούνταγε στο μέτωπο με τη μουσούδα του και μου έλεγε 'Άντε, βρε κουτό'. Αυτό έπιανε πάντα, με έκανε να γελάω και τότε αυτός γύριζε πάλι στο φαί του, ανακουφισμένος που έννοιωθα καλύτερα.

Μια μέρα περνούσα από μπροστά του με έναν άνθρωπο και μου είπε 'Μακρυά του γιατί θα σε πληγώσει. Θα φύγεις, θα σε χάσουμε από εδώ'. Του είπα πως δε θα αφήσω εκείνον να με πληγώσει και όταν, μετά από καιρό φύγω από εκεί, θα πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ, να τον βλέπω. 'Ναι, καλά', μου λέει. Πόσο δίκιο είχε! Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα όλα έγιναν όπως τα είπε. Ελπίζω να με συγχωρέσει που τότε δεν τον πίστεψα. Τώρα έχω φύγει μακρυά από εκεί και μου λείπει πολύ.

Μια φορά τον έχω ακούσει να κάνει και ευχή, να ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα...
Κι άλλες πολλές φορές τον έχω ακούσει, τόσο καιρό που περνούσαμε μαζί...
Και μου λέει η μητέρα μου να μη δένομαι με τα ζώα, πως είναι δυνατόν να μη δεθώ με αυτόν?Τον αγαπώ.

Αυτή ήταν η εμπειρία μου, με λίγα λόγια, με αυτό το άλογο.

Η τόση αγάπη που μου έχει δείξει αυτό το πλάσμα με έχει κάνει να πιστέψω πως όλα τα ζώα είναι τόσο καλά! Ίσως να κάνω λάθος, υπάρχουν και ζώα που δεν είναι τόσο καλά! Μου φαίνεται όμως τόσο περίεργο αυτό...

Έμαθα πως αυτό το καλοκαίρι ίσως έρθει μια animal communicator στην Ελλάδα για να κάνει σεμινάριο...μακάρι να έρθει, να με βοηθήσει να αναπτύξω ακόμη περισσότερο αυτή μου την ικανότητα και να μπορώ να βοηθάω όλα τα ζώα, ήμερα και άγρια, καλά και 'κακά'....

goldieB
30-04-08, 10:33
πραγματικα ενα ατομο με τις δικες σου ικανοτητες ειναι θησαυρος για την βοηθεια και την παροχη υπηρεσιων στα ζωα...συνεχισε να εισαι κοντα τους και να τα βοηθας ,ειναι ευλογια πραγματικα...μπραβο!

Daemonhook
03-05-08, 00:49
Σε ευχαριστω haliaetus.Οποτε μπορεις και θελεις,ειμαι προθυμος και φανταζομαι και αλλοι εδω μεσα, να ακουω τις εμπειριες σου...

ΙΝΤΙΓΚΟ
03-05-08, 01:22
Φίλε μου με συγκίνησαν οι εμπειρίες σου και οι ικανότητές σου.

Από μικρή παρομοίως είχα πολλά χαρίσματα όπως γράφεις και εσύ κάπου (πνεύματα, μαντική ενόραση, προφητείες, τηλεπάθεια, προμηνύματα κ.ο.κ.) και ακόμα τα διατηρώ. Από πολύ μικρή, είχα ιδιαίτερη σχέση με τα ζώα και τα έντομα. Νόμιζα όμως ότι όλα ήταν ιδέα μου (είμαι ορθολογιστής με παραφυσικες ικανότητες, φανταστείτε το βάσανό μου). Μιλούσα με τα ζώα. Μάλιστα κάποτε συνομίλησα με τον "αρχηγό" της αγέλης μερικών λυκόσκυλων που φυλούσαν ένα αγρόκτημα. Όλη η υπόθεση ήταν να μας αφήσουν να περάσουμε εκείνο το βράδυ από μπροστά τους, με τη μικρή μου αδελφή, μιας που είμασταν και μόνες μέσα στην ερημιά. Όπως και έγινε μετά από προτροπή του προς τα υπόλοιπα λυκόσκυλα (φθηνά τη γλιτώσαμε).
Σε φίλους με γάτες ή και σκύλους και πουλιά, "ακούω" τί ζητάνε από τα αφεντικά τους, σε βαθμό που οι φίλοι μου τρομάζουν, διότι επιβεβαιώνομαι ως συνήθως (λες και δεν έχουν αρκετά από εμένα "παλαβά" για να τρομάξουν...)
Όταν όμως κατάλαβα ότι "ακούω" και τις κατσαρίδες, εκεί ήταν που σιχάθηκα!!
Έχουν έντονο το αίσθημα του φόβου και της επιβίωσης. Το απαίσιο της υπόθεσης είναι ότι πάντα τις ξετρυπώνω και έχω την εντύπωση ότι τις ελκύω (σας παρακλώ, μην με κοροϊδέψετε, είναι η πρώτη φορά που πήρα το θάρρος να μοιραστώ κάτι τέτοιο). Μία φορά μάλιστα, πρωτού καν εμφανιστεί, είπα στη φίλη μου: "Νίκη, σε πέντε περίπου λεπτά, μία μαύρη (μπλιάχ!) θα εμφανιστεί να ανεβαίνει πίσω από την ηλεκτρική σου κουζίνα!" όπως και έγινε.
Οι φίλοι μου με κοροϊδεύουν όταν με βλέπουν να σώζω έναν σκόρο και να τον βγάζω από το παράθυρο. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τις μύγες, διότι βλέπουν και αντιλαμβάνονται πολλά... Όπως και για όλα τα έντομα τόσο πολύ που πάμπολλες φορές βρίσκομαι σε δείλημα: Να το αφήσω να ζήσει; Μα θα γεννήσει και θα γεμίσω αραχνάκια! (Έλεος, δεν ξέρω τί να κάνω... παίρνω πάντως μεγάλη αμαρτία επάνω μου όταν τα σκοτώνω.)
Η αγάπη μου για τα φίδια και τις σαύρες είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Όμως, νομίζω ότι ακούω και μία άλλη συνομοταξία (για να το πώ πλαγίως).
Δεν μπορώ όμως εδώ να πω με σιγουριά ότι αληθεύει... Μεγάλοι όμως ερευνητές επιστήμονες, ανακάλυψαν ότι τους επηρεάζουν τα μουσικά ακούσματα. Οπότε ποιός ξέρει... ίσως να μην είναι ιδέα μου.

Φίλοι μου, το θέμα είναι λεπτό και θερμή παράκληση σας κάνω, μην μας κάνετε να μετανοιώσουμε για την εμπιστοσύνη που σας δείξαμε.

Φιλικά και εγκάρδια σε όλους.

Ermhs
03-05-08, 03:09
Πολύ όμορφα αυτά που λες Haliatus έχει περίεργα.. τρομερό ενδιαφέρων αν ισχύει κάτι τέτοιο… Πάντα πίστευα ότι και τα ζώα έχουν ψυχή μιας και απορρίπτετε από πλειοψηφία. Και το γράφω αυτό διότι από την στιγμή που επικοινωνούν νοήμων με μερικούς σημαίνει 2 πράγματα… Η την έχουν δει και καλά οι άνθρωποι Η τα ζώα (όπως και εμείς), άποψη έχουν και νοήμων είναι απλά εμείς ήμαστε τυφλοί και δεν το βλέπουμε.. Έχω δει ντοκιμαντέρ με τηλεπάθεια ζώων μεταξύ ανθρώπων αλλά αυτό πρώτη φορά το διαβάζω και θα έλεγα ότι μου αρέσει περισσότερο σαν ηδέα..σαν άκουσμα στο αφτί.
Πάντως εγώ πληροφοριακά ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που ούτε μυρμήγκι δεν βλάπτω…(αν τα δω φυσικά… και δεν είναι από ατύχημα) :D
Εκτός από μια φορά που κατά λάθος και σε μικρή ηλικία από απροσεξία μου σκοτώθηκε ένα γατάκι… κάτι που ακόμη θυμάμαι και πραγματικά λυπάμαι για αυτό.
Μου έχει τύχη άλογα να συμπεριφέροντε περίεργα όταν τα πλησιάζω.. πχ να βγάζουν δυνατό ήχο και να χτυπάμε το μπροστινό πόδι κάτω, καθώς σκύβουν το κεφάλι σαν χαιρετισμό!!… Η φύλακας πιτ μπουλ να έρθει κατά μένα πολύ αγριεμένο και πριν με αγγίξει απλά να κάνει περιστροφή και να φύγει !! χαχαχα Και Άλο ένα περιστατικό με ένα δικό μας λυκόσκυλο… Που εγώ ποτέ δεν χάιδευα, αλλά την ημέρα που πέθανε απλά αυτό ήρθε μπροστά μου και κλαίγοντας ακούμπησε πάνω μου ζητώντας χάδι… Όπως και του έδωσα.. Κάτι που δείχνει πεντακάθαρα ότι αν μπορούσαν να μιλήσουν αυτή τη στιγμή θα το έκαναν!! Ίσως το έκαναν απλά εγώ, εμείς δεν ακούμε.

Θα ήταν όμορφο κατά καιρούς όταν έχεις τέτοιες εμπειρίες να της γράφεις εδώ… γιατί απλά είναι ωραίες.. :)

haliaetus
09-05-08, 14:46
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά και ενθαρρυντικά σας λόγια!
ΙΝΤΙΓΚΟ, πολύ χαίρομαι που έχουμε κοινές εμπειρίες! Επιτέλους, ένας ακόμη άνθρωπος σαν εμένα!

Αυτό με τις κατσαρίδες το έχω καταλάβει κι εγώ. Δεν έχω συνομιλήσει ακριβώς με κατσαρίδα, αλλά μερικές φορές αντί για ήχους, νοιώθω συναισθήματα, σαν να συνδέομαι με το ζώο και να νοιώθω ότι νοιώθει αυτό! Μια φορά που είδα μια κατσαρίδα και συνηθισμένη από την κοινωνία που ζούμε, πήρα θέση για να την σκοτώσω. Τι τρόμο και φόβο που έννοιωσε! Δεν είμαι σίγουρη, αλλά πολύ αμυδρά σαν να άκουσα ΄μη με σκοτώσεις΄. Από τότε όλες τις βγάζω έξω από το παράθυρο. Και ναι, κι εγώ γίνομαι ρεζίλι σε δημόσιους χώρους, σκαρφαλώνοντας σε καρέκλες και σκάλες για να πιάσω πεταλούδες που έχουν εγκλωβιστεί σε παράθυρα... :o

Μα τα φίδια και οι σαύρες δεν είναι υπέροχα πλάσματα? Πανέμορφα!

ΙΝΤΙΓΚΟ, δεν είναι ιδέα σου για την άλλη συνομοταξία ότι μιλάει (στα φυτά δεν αναφέρεσαι?)
Έβγαινα από ένα μοναστήρι πέρισυ το καλοκαίρι και βγαίνοντας μένω με ανοιχτό το στόμα! Το κυπαρίσσι που ήταν ακριβώς έξω από την πόρτα μου μίλησε! Δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς μου είπε, αφού δεν ήταν ανθρώπινη η γλώσσα αυτή που άκουσα, θα το περιέγραφα περισσότερο σαν ένα μήνυμα αγάπης. Αυτή τη γλώσσα όμως κάπου την έχω ξανακούσει, ίσως είναι η γλώσσα των αγγέλων, μελωδική και συνάμα απίστευτα δυνατή!

Αχ, έκοψα το κρέας, βλέπω να κόβω και τα φυτά, φρουτοφάγος θα γίνω, τέρμα οι μαρουλοσαλάτες! :)

Raistlin
11-05-08, 11:44
Πράγματι η ικανότητά σου είναι πάρα πολύ...όμορφη! Τα ζώα όντος αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα που εμείς, τα μεγαλύτερα ζώα δεν τα πιάνουμε...οι σκύλοι και οι γάτες αντιλαμβάνονται τους σεισμούς, και τα άλογα έχω ακούσει ότι μπορούν να έρχοντε σε επαφή με τον άλλον κόσμο! Άκουσα μια ιστορία για κάποιον που πήγαινε με το άλογό του κάπου σε μια ερημική περιοχή, και σε κάποια στιγμή το άλογο έγινε νευρικό και αρνούταν να περάσει από κάποιο σημείο... Επίσεις κάπου διάβασα (σε κάποιο φόκους νομίζω) για μια γάτα σε ένα νοσοκομείο η οποία πηγαινε και καθόταν δίπλα σε άτομα που μετά από λίγες ώρες ή μέρες πέθαιναν...
Ο Γέροντας Παίσιος είχε επικοινονία με την κτίση, μίλαγε σε όλα τα ζώα από αρκούδες ως και μυρμήγκια και αυτά τον άκουγαν και έκαναν ότι τους έλεγε, μόνο που για τον γέροντα δεν έχω διαβάσει κάτι που να λέει ότι του μιλούσαν...απλά έκαναν ότι τους έλεγε. Ο Γέροντα ςεπίσης έτρεφε μεγάλη αγάπη προς τα ζώα.
Οι προτόπλαστοι είχαν επίσεις το ίδιο χάρισμα...
Απλά σε συμβούλεύω να προσέχεις γιατί καμιά φορά η επικοινωνία που φαίνεται να γίνεται με τα ζώα μπορεί να έχει και άλλη πηγή, ίσως κάποιο πνέυμα, άγγελο ή και δαίμονιο.
Θα ήθελα να σου προτείνω αν έχειςαιρία να δοκιμάσεις το χάρισμά σου με...δελφίνια! Σε κάποιο θαλάσιο πάρκο ή ζωολογικό κήπο! Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα θαυμάσια ζώο θα σε εντυπωσιάσουν! Εξ'άλλου πολύς κόσμος τα χρησημοποιεί σε αντικαταθλιπτηκές θεραπείες. Επίσης οι μελέτες στην συμπεριφορά και την βιολογία τους έχουν δείξει πως είναι τα ποιο ανεπτυγμένα ζώα!
Επίσης κατα την γνώμη μου, ενδιαφέρον θα ήταν και μια <κουβέντα> με τους εκεντρικούς πιθήκους...!

haliaetus
17-05-08, 16:13
Σε ευχαριστώ Raistlin για τα καλά σου λόγια και για τις συμβουλές σου!
Έχω υπ'οψην μου ότι η επικοινωνία μπορεί να έχει άλλη πηγή, γι'άυτό πάντα όταν ακούω κάποιο ζώο σκέφτομαι αυτά που μου είπε...

Θα ήθελα πραγματικά να μιλήσω με δελφίνια, αλλά και με ελέφαντες! Είναι 2 από τα 3 ζώα που θα ήθελα περισσότερο να επικοινωνήσω...Το άλλο ζώο είναι το άλογο και ευτυχώς τα έχω καταφέρει!

Να αναφέρω μερικές εμπειρίες ακόμη...

Πριν 2 μέρες ήμουν στο αγαπημένο μου άλογο, τον ρωτούσα συχνά που θέλει να τον πάω (θα τον πάρω σύντομα από εκεί που είναι τώρα). Δεν άκουγα καμιά απάντηση, όσο κι αν το ήθελα....'Οταν έφτανε η ώρα να φύγω, μου λέει "Μη φύγεις", έτσι απλά...

Πριν μερικούς μήνες διάβαζα για την πιθανότητα αγαπημένα μας ζώα που έχουν πεθάνει να βρίσκονται κοντά μας σαν πνεύματα ή ότι μπορεί να μπει η ψυχή τους σε άλλα ζώα και να είναι πάλι κοντά μας. Έτρεξα αμέσως στο γάτο μου, που ήρθε 1 χρόνο αφού είχα χάσει τον αγαπημένο μου γάτο και τον ρώτησα "είσαι ο Πάνθηρας?". Γυρίζει, με κοιτά στα μάτια και όλο απορία μου λέι "Όχι". Η μητέρα του που ήταν ερωτευμένη με τον Πάνθηρα τότε μου λέει: "Αν ήταν ο Πάνθηρας δε θα τριβόμουν πάνω του?" κάτι που συνήθιζε να κάνει κάθε φορά που τον έβλεπε, όσο ο Πάνθηρας ήταν ζωντανός.

Με αφορμή αυτές τις εμπειρίες που αναφέρω θέλω να πω ότι το κάθε ζώο το ακούω με τη δικιά του φωνή. Ο γάτος που έχω τώρα ακούστηκε σαν ένα παιδάκι όλο γλύκα, η μητέρα του έχει μια βαθιά γυναικεία ώριμη φωνή (είναι περίπου 8 χρονών) και φυσικά το άλογό μου έχει μια νεανική αντρική φωνή, βαθιά και σταθερή (ότι πρέπει αν ήταν άνθρωπος, για να κάνει ραδιοφωνική εκπομπή :) ). Αυτή τη φορά όμως η φωνή του βγήκε βαθιά από μέσα του, σχεδόν με προσπάθεια, σα να ήθελε να κλάψει. Έχουμε διαγνώσει σε αυτό το άλογο κατάθλιψη, βρίσκεται σε απόγνωση και χρειάζεται στήριξη για να γίνει πάλι καλά. Γι'αυτό και εγώ προσπαθώ να τον πάρω από εκεί που είναι και να τον πάω σε ένα ανοιχτό χώρο, να είναι ευτυχισμένος. Αρκεί να μπορέσω να ανταπεξέλθω οικονομικά....

Ermhs
17-05-08, 17:21
Με αφορμή αυτές τις εμπειρίες που αναφέρω θέλω να πω ότι το κάθε ζώο το ακούω με τη δικιά του φωνή. Ο γάτος που έχω τώρα ακούστηκε σαν ένα παιδάκι όλο γλύκα, η μητέρα του έχει μια βαθιά γυναικεία ώριμη φωνή (είναι περίπου 8 χρονών) και φυσικά το άλογό μου έχει μια νεανική αντρική φωνή, βαθιά και σταθερή (ότι πρέπει αν ήταν άνθρωπος, για να κάνει ραδιοφωνική εκπομπή :) ). Αυτή τη φορά όμως η φωνή του βγήκε βαθιά από μέσα του, σχεδόν με προσπάθεια, σα να ήθελε να κλάψει. Έχουμε διαγνώσει σε αυτό το άλογο κατάθλιψη, βρίσκεται σε απόγνωση και χρειάζεται στήριξη για να γίνει πάλι καλά. Γι'αυτό και εγώ προσπαθώ να τον πάρω από εκεί που είναι και να τον πάω σε ένα ανοιχτό χώρο, να είναι ευτυχισμένος. Αρκεί να μπορέσω να ανταπεξέλθω οικονομικά....

Είναι αυτονόητο αυτό, διότι εάν ίσχυε να έχουν ίδια φωνή, σίγουρα θα ήταν κάτι άλλο :D

Πάντως εμένα θα με ενδιέφερε η κουκουβάγια μιας και τους έχω απίστευτη αδυναμία.. είναι τόσο ευγενικά!

haliaetus
22-05-08, 14:24
Ax, πότε θα βρω μια κουκουβάγια να μιλήσω? Το θέλω κι εγώ πολύ! Αισθάνομαι την ψυχή τους, είναι εκπληκτικά πλάσματα! Σύντομα, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πάω κάπου που ξέρω ότι υπάρχουν κουκουβάγιες και θα μιλήσω μαζί τους(ελπίζω)! Και τότε, υπόσχομαι πως θα γράψω εδώ τι μου είπan!

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και κάποια άλλη εμπειρία μου σχετικά με τα ζώα, που αφορά τρόπο επικοινωνίας μαζί τους. Έχω αναφέρει ξανά πως μερικές φορές νοιώθω ότι αισθάνονται. Μπορεί να είναι αυθόρμητο, δηλαδή να χαιδεύω κάποιο ζώο και να με πλημμυρίσουν συναισθήματα που δεν είναι δικά μου και καταλαβαίνω πως είναι του ζώου αυτού.
Μπορεί να είναι και εκούσιο, πρόσφατα έμαθα ένα τρόπο να το πετυχαίνω. Χρησιμοποιώντας αυτή τη τεχνική για το αγαπημένο μου άλογο, ξαφνικά άλλαξε η αναπνοή μου, έγινε ρηχή και βίαια, μέσα σε δευτερόλεπτα βρέθηκα σε απόγνωση και άρχισα να λέω "Γιατί δε με βγάζουν έξω? Δεν αντέχω άλλο εδω μέσα", κοιτώντας το ταβάνι και αισθανόμενη το δωμάτιό μου σαν φυλακή. Ήταν τόσο δυνατό! Το ζούσα, δεν καταλάβαινα το άλογο, ήμουν ένα με αυτό!

Από μικρή είχα μεγάλη αγάπη για τον Αμερικάνικο Θαλασσαετό, δεν ξέρω γιατί. Μια μέρα, όταν ήμουν ακόμη παιδί, χωρίς να έχω ιδέα από μεταφυσικά και από τεχνικές διαλογισμού κτλ, σκεφτόμουν αυτό το πλάσμα, δεν ξέρω με ποιό τρόπο το έκανα, αλλά λίγο αργότερα ήμουν ένας αετός που πετούσε ψηλά, έβλεπα κάτω τη γη και έννοιωθα τον αέρα να περνά ανάμεσα από τα φτερά μου. Εκπληκτική αίσθηση! Και πάλι, δεν καταλάβαινα τον αετό, ήμουν ο αετός! Αργότερα έμαθα ότι κάποιοι Σαμάνοι μπορούν να 'συνδεθούν' με την ψυχή των ζώων και υπέθεσα ότι έχω κι εγώ τέτοιες ικανότητες...
Πριν μερικά χρόνια βλέποντας ένα ντοκιμαντέρ για τον Αμερικάνικο Θαλασσαετό άκουσα για πρώτη φορά τη φωνή αυτών των ζώων. Γέλασα με την καρδιά μου και είπα "Πω,πω, έτσι ακούγομαι? Αστεία είναι η φωνή μου" Κοκκάλωσα όταν κατάλαβα τι είχα πει...
Μισώ τους κυνηγούς και κάθε φορά που ακούω πυροβολισμό αισθάνομαι πως τρώω τα σκάγια στο στήθος, κάθε φορά στο ίδιο σημείο...Αναμνήσεις από μια προηγούμενη ζωή? Ίσως....

haliaetus
10-07-08, 17:40
Εμπειριών..συνέχεια!

Έχω καιρό να ακούσω κάποιο ζώο να μου μιλάει και το έχω παράπονο...
Πριν λίγες μέρες όμως είδα σε μία μάντρα ένα πανέμορφο κριαράκι, πήγα κοντά και το χάιδεψα. Είναι ασπροκόκκινος με χρυσά μάτια.
Καθώς το χάιδευα στα μάγουλα του λέω 'Κακόμοιρο, θα έρθει η στιγμή που θα σε πάνε κι εσένα για σφάξιμο, για αυτό σε έχουν'. Γούρλωσε τα μάτια του και με κοίταξε όλο τρόμο μέσα στα μάτια. 'Τίποτα, τίποτα δεν είπα' του κάνω και ηρέμησε πάλι.

Αποφάσισα να τον πάρω σαν κατοικίδιο στο σπίτι μου, έχουμε χώρο. Η μητέρα μου μόνο αντιδρά, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνος, αφού τα κριάρια κουτουλάνε. Ο πατέρας μου ρώτησε αν τρώγεται :mad:

Θα τον πάρω και θα του χαρίσω μια ζωή που θα τον κάνει όσο πιο ευτυχισμένο γίνεται, χωρίς το φόβο του θανάτου...ελπίζω να τα καταφέρω.

bahamut
10-07-08, 22:49
δεν ξερω αλλα το ολο θεμα μου φαινεται πολυ περιεργο.η λειτουργια της ομιλιας προυποθετει τη λογικη που μονο ο ανθρωπος κατεχει.για να μιλησει κανεις πρεπει πρωτα να σκεφτει τι θα πει.τα ζωα ακομα και μεταξυ τους επικοινωνουν με οσμες και κινησεις του σωματος σε πολλες περιπτωσεις εκτελωντας καποιες βασικες εντολες.ολα τα παραπανω με κανουν δυσπιστο χωρις να θελω να σε προσβαλω...

Ermhs
11-07-08, 00:10
Θα τον πάρω και θα του χαρίσω μια ζωή που θα τον κάνει όσο πιο ευτυχισμένο γίνεται, χωρίς το φόβο του θανάτου...ελπίζω να τα καταφέρω.


Να τον πάρεις και να σώσεις το ζώο.. συμφωνώ.. εύχομαι να μας γράψεις στο τέλος τη κατάληξη είχε αυτό το ζώο.. Αν τα κατάφερες. Και στο εύχομαι.

Και ναι πιστεύω στην εκφραστικότητα τον ματιών σε όλα τα πλάσματα.. Τα μάτια είναι κινεί γλώσσα σε όλους και όλα.
Ιδίως βλέποντας ένα νεογνό να σε κοιτά με κλαμένα η βουρκωμένα μάτια, καθώς εσύ (εμείς ,,πχ) χαίρεσαι και διαφημίζεις που μόλις το αγόρασες από το pet shop, ενώ αυτό αναζητά την μαμά του.





τα ζωα ακομα και μεταξυ τους επικοινωνουν με οσμες και κινησεις του σωματος σε πολλες περιπτωσεις εκτελωντας καποιες βασικες εντολες.ολα τα παραπανω με κανουν δυσπιστο χωρις να θελω να σε προσβαλω...

Συμφωνώ, αλλά διαφωνώ με της ήδη υπάρχουσες θεωρίες ότι πχ τα σκυλιά ξεχνάn μετά από 10 λεπτά και πάει λέγοντας…
Διότι σκυλιά έχουμε και έχουν μνήμη πράξεων για όλη την ημέρα!! Τεσταρισμενο..

Όσο για της μυρωδιές κτλ.. ξέρεις ότι και ο άνθρωπος το κάνει αυτό?
Πως εξηγείς (θα θέσω ένα παράδειγμα πολύ street και ίσως πονηρό… Αλλά το νόημα που θέλω να περάσω και παράδειγμα, το αποδεικνύει) την επιλογή του συντρόφου μας και όχι οτιδήποτε… απλά επειδή είναι γυναίκα η άνδρας. Πώς εξηγείς το στιγμιαίο «ψώνισμα» τα βράδια στους δρόμους και το μόνο σίγουρο όχι ότι νάνε… απλά όπως λέμε, χημεία να υπάρχει. Και από μυρωδιές? Όσα παραδείγματα θες.

Πως εξηγείς ότι το πρώτο πράγμα που κάνει ο άνθρωπος πριν δώσει το χέρι του ως χαιρετισμό είναι να κοιτάξει τα γενετικά όργανα του άλλου (σημείο), ανεξαρτήτως φύλου. Υποσυνείδητο και όχι με τάση πονηρού και μάλιστα αποδεδειγμένο.
Αυτά τι είναι?

karma
11-07-08, 01:11
Η δική μου σχέση με τα ζώα ξεκίνησε από μικρή ηλικία...

Είχα πάντα την τάση, όποιο ζωάκι έβρισκα πεταμένο στο δρόμο, να το πηγαίνω στο σπίτι, να το προστατεύω και να το φροντίζω.

Αγαπώ και σέβομαι όλα τα ζώα, μια και είναι πλάσματα του Θεού, με ιδιαίτερη αδυναμία στους σκύλους και τις γάτες. Αν και στο σπίτι μου κατά καιρούς φιλοξενούσα και άλλα ζώα, όπως π.χ. χελώνες, σκαντζόχοιρους, ψάρια κ.α.

Έζησα και ζω με γάτες. Είναι μία ιδιαίτερη, παράξενη ράτσα... Ο Λόμσαν Ράμπα λέει ότι ήταν μία εξωγήινη φυλή που ήρθε τιμωρημένη στη γη. Ο ρόλος τους είναι να παρατηρούν τους ανθρώπους, να δίνουν αναφορά στους Πάνω και να μεταφέρουν μηνύματα. Με αυτό τον τρόπο εξελίσσονται και ξεπληρώνουν το κάρμα τους.

Γενικά, με τα ζώα έχω την ικανότητα να διαβάζω τη σκέψη τους. Πολλές φορές, συνομιλώ και μαζί τους, ανάλογα τη διάθεση που βρίσκομαι. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι, ότι όταν χάσω ένα ζώο έρχεται στον ύπνο μου για να με καθησυχάσει ότι είναι καλά. Βλέπω, ότι από εκεί που βρίσκονται έχουν και την έννοια μου...

Θα σας διηγηθώ ένα περιστατικό με ζώα που μου έκανε εντύπωση... ήμουν έξω, στο δρόμο και περπατούσα σε ένα πεζοδρόμιο. Σταμάτησα κάποια στιγμή σε ένα περίπτερο να αγοράσω κάτι. Εκεί γύρω υπήρχαν σκύλοι αδέσποτοι, μάλλον της γειτονιάς. Τότε, σιγά - σιγά, ένας - ένας, ήρθαν και κάθισαν γύρω μου σχηματίζοντας ένα κύκλο και εγώ ήμουν στη μέση. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ...

Είναι να μην αγαπάς αυτά τα πλάσματα που σου προσφέρουν τόσο άδολα την αγάπη και την προστασία τους;;;

Indigocy
11-07-08, 02:38
Κι εμεις ειμαστε μερος της φυσης, απλα δεν την αντιμετωπιζουμε οπως πρεπει, την υποτιμουμε, την καταστρεφουμε... Μακαρι να μας τιμωρησει να βαλουμε μυαλο. Σκεφτειτε τί θα ελεγαν αυτα τα ζωακια την ωρα που τα εγδερναν ζωντανα για να κανουν γουνες, οπως με τα ρακουν στη Κινα αν δεν κανω λαθος... Σεβασμος στη φυση παιδες.. Εσεις που εχετε το χαρισμα να τα ακουτε, ελπιζω ποτε να μην βρεθειτε ποτε μπροστα σε κατι τετοιο.. Η καθε υπαρξη ειναι μερος του κυκλου.

Εγω απο τοτε που γεννηθηκα, ζουσα με ζωα. Οταν ημουνα πολυ μικρος, επειδη εκει που εμενα υπηρχαν χωραφια γυρω γυρω, ειχαμε καμια 20αρια γατες, και παντα ειχα σκυλο. Παντοτε, με τον τροπο μου, τα μαθαινα να ζουνε μαζι, να κοιμουντε μαζι τις κρυες νυχτες του χειμωνα στο σπιτακι του σκυλου, ειχα μεχρι και ψαρακια, χελωνες, χαμστερ, παπαγαλους, καναρινια, κ.α. Δεν ξερω αν αυτο ειναι χαρισμα, δεν τα ακουω να μιλανε, αλλα καπως εχω μαθει να ξερω τι ζητανε, τι θελουν την καθε χρονικη στιγμη, μονο και μονο βλεποντας τα. Δεν μιλαω μονο αν θελουν να πανε περιπατο, ή αν θελουν φαι κτλ. Επεισης, απο το περασμα των χρονων διπλα στα ζωα, πιστευω πως αντιλαμβανονται αν καποιος ανθρωπος ειναι "κακος" η "καλος", μονο και μονο που θα τον δουν. Αντιλαμβανονται το τι αυρα εκπεμπει ο καθε ανθρωπος, και τι ενεργια τους μεταδιδει(δεν ξερω αν το λεω σωστα). Αν εσυ δεν εχεις προθεση να τα βλαψεις, θα σε αγαπησουν. Αν καταβαθος ομως καποιος δεν εχει καλες προθεσεις, το ζωο θα τηρησει διαφορετικη σταση απεναντι του. Αυτα που λεω δεν ειναι δεδομενα, απλα η προσωπικη μου ταπεινη γνωμη, μεσα απ'αυτα που εζησα. Ισως καποια μερα να μπορεσω κι εγω να τα ακουσω να μιλανε, φτανει να το πιστεψω πραγματικα.

Απο παιδακι μου αρεσε και η φιλοσοφια. Καποτε διαβασα για εναν Ελληνα φιλοσοφο, που ειπε πως, οτι η ομιλια προυποθετει λογικη, και σκεψη. Ισως γιαυτο να μην τα ακουσα ποτε να μιλανε, επειδη το πιστευα αυτο. Εσεις ομως με τις εμπειριες σας, μπορει να τα καταρριπτετε ολ'αυτα :o Μου θυμισατε και μια ταινια με τον Εντι Μερφι, που ειχε ακριβως το ιδιο χαρισμα με σας :)

Ισως τελικα οι μονοι αληθηνοι γνωστες της φυσης, να ειναι η ιδια η φυση. Παντως περιμενω κι αλλες εμπειριες σας

Παντα φιλικα, Γιωργος.

bahamut
11-07-08, 09:54
Πως εξηγείς ότι το πρώτο πράγμα που κάνει ο άνθρωπος πριν δώσει το χέρι του ως χαιρετισμό είναι να κοιτάξει τα γενετικά όργανα του άλλου (σημείο), ανεξαρτήτως φύλου. Υποσυνείδητο και όχι με τάση πονηρού και μάλιστα αποδεδειγμένο.
Αυτά τι είναι?

φιλε ermhs καταλαβαινω τι θελεις να πεις.το γεγονος αυτο οτι ο ανθρωπος κανει τετοιου ειδους ενεργειες εναι λογικο και μπορει να θεωρηθει καταλοιπο της εξελικτκης του πορειας.γι αυτο το λογο μαλιστα τετοιες συμπεριφορες εμφανιζονται κυριως στις σχεσεις με το αλλο φυλο οπου το ενστικτο της αναπαραγωγης υπερισχυει της λογικης.αυτο μως δε σημαινει ομως οτι τα ζωα εξισωνονται με τους ανθρωπους.το να μπορει κανεις να συλλαβει τα συναισθηματα ενος ζωου ειναι πιο λογικο απο το να μιλαει μαζι τους.

haliaetus
11-07-08, 18:15
δεν ξερω αλλα το ολο θεμα μου φαινεται πολυ περιεργο.η λειτουργια της ομιλιας προυποθετει τη λογικη που μονο ο ανθρωπος κατεχει.για να μιλησει κανεις πρεπει πρωτα να σκεφτει τι θα πει.τα ζωα ακομα και μεταξυ τους επικοινωνουν με οσμες και κινησεις του σωματος σε πολλες περιπτωσεις εκτελωντας καποιες βασικες εντολες.ολα τα παραπανω με κανουν δυσπιστο χωρις να θελω να σε προσβαλω...

Γειά σου bahamut! Όχι, δεν προσβάλομαι, διάλογο κάνουμε, όλες οι απόψεις είναι δεκτές!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω από που γνωρίζεις ότι μόνο ο άνθρωπος διαθέτει λογική και ότι τα ζώα δεν σκέφτονται. Από την κοινή άποψη που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στην ανθρώπινη κοινωνία? Το έχεις διαβάσει σε επιστημονικά άρθρα? Γιατί από επιστημονικά πειράματα εγώ έχω δει άλλα αποτελέσματα...

Τα ζώα ναι, επικοινωνούν σε μεγάλο βαθμό με τη γλώσσα του σώματος και με τις άλλες αισθήσεις (π.χ. φερομόνες, μέσω της όσφρησης). Αυτό όμως το κάνει και ο άνθρωπος. Από μελέτες έχει αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος επικοινωνεί πολύ περισσότερο με τη γλώσσα του σώματος από ότι με τον προφορικό λόγο (δε θυμάμαι ποσοστά, αλλά αν θες μπορώ να ψάξω). Οι φερομόνες επίσης έχουν σημασία στην ανθρώπινη επικοινωνία, αλλά δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό από εμάς. Άλλωστε το όργανο που είναι υπεύθυνο για αυτή τη λειτουργία στον άνθρωπο έχει μειώσει τη δράση του μέσω της εξέλιξης.

Ermhs, σε ευχαριστώ για τις ευχές σου, θα προσπαθήσω όσο μπορώ να το σώσω αυτό το πλάσμα και θα σας ενημερώσω για το τι έγινε ..

Karma, χαίρομαι που και εσύ έχεις το χάρισμα της επικοινωνίας με τα ζώα, συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες, για την προσφορά άδολης αγάπης και προστασίας από τα ζώα. Θα αναφερθώ σε πρόσφατο περιστατικό. Πήγα σε ένα χώρο που ήταν μια υπέροχη σκυλίτσα, με την πρώτη ματιά συμπαθήσαμε η μία την άλλη. Μια μέρα που ήταν ψιλοερημιά ένας εργάτης που δούλευε εκεί μου λέει κάτσε να περιμένεις τον τάδε (πήγα να βρω κάποιον γνωστό εκεί), δε θα αργήσει...Εγώ είδα το μάτι του που γυάλιζε και άρχισα να απομακρύνομαι...Αυτός επέμενε και η σκυλίτσα γύρισε τον κοίταξε και του γρύλισε απειλιτικά. Ήξερε αυτή τι είχε στο νου του...Μακριά της του είπε, μη την πειράξεις :)

Αυτό απαντάει και σε εσένα, Indigony, τα ζώα ξέρουν τι σκέφτεσαι...
Το ότι καταλαβαίνεις τι θέλουν τα ζώα είναι πολύ κοντά στο να τα ακούσεις...Μην αγχωθείς και περιμένεις να ακούσεις να σου μιλάνε, απλά γίνε δεκτικός σε αυτό, πες 'Ναι, μπορώ να ακούσω τα ζώα που μιλάνε και είμαι ανοικτός στο να τα ακούσω, με χαρά και αγάπη για αυτά'. Μη το σκέφτεσαι μετά, θα έρθει μόνο του. Κάποια μέρα θα ακούσεις κάποιο να σου μιλάει και θα σου φανεί τόσο φυσικό...Σου το εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου!

bahamut
11-07-08, 19:48
γνωριζω και εγω φυσικα οτι και ο ανθρωπος επικοινωνει με τετοιους τροπους και οπως προανεφερα ειναι καταλοιπο της εξελικτικης του πορειας.αν τα ζωα οπως λες καταλαβαινουν τι λεμε τοτε δε θα επρεπε να ειναι και πιο εξυπνα απο μας?δεν ειναι δυνατο να καταλαβεις κατι πανω απο το νοητικο σου επιπεδο σωστα?και οταν λεω να το καταλαβεις εννοω να μπορεις να το ερμηνευσεις πληρως.αν τα ζωα διεθεταν τετοιες ικανοτητες γιατι δεν εχουν αναπτυξει πολιτισμο?

Indigocy
11-07-08, 22:11
γνωριζω και εγω φυσικα οτι και ο ανθρωπος επικοινωνει με τετοιους τροπους και οπως προανεφερα ειναι καταλοιπο της εξελικτικης του πορειας.αν τα ζωα οπως λες καταλαβαινουν τι λεμε τοτε δε θα επρεπε να ειναι και πιο εξυπνα απο μας?δεν ειναι δυνατο να καταλαβεις κατι πανω απο το νοητικο σου επιπεδο σωστα?και οταν λεω να το καταλαβεις εννοω να μπορεις να το ερμηνευσεις πληρως.αν τα ζωα διεθεταν τετοιες ικανοτητες γιατι δεν εχουν αναπτυξει πολιτισμο?


Μπορει να μην εχουν αναπτυξει πολιτισμο, αλλα υπαρχουν πολλα ειδη ζωων, που με τον τροπο που συνεργαζονται, θα τα ζηλευε κι ο ανθρωπος. Μυρμηγκια, ουδεν σχολιο, τα δελφινια, που μιλανε κανονικοτατα, και ακουνε μεχρι και αποσταση πολλων χιλιομετρων ψιθιρους, λιονταρια, η καθε αγελη εχει τον αρχηγο τους και κατα καποιο τροπο πρεπει να συνεννοουντε. Μελισσες, υπαρχει η βασιλισσα τους, οι εργατες, κτλ κτλ.. ειναι ειδος πολιτισμου κι αυτα... Το οτι δεν εχουν αναπτυξει τεχνολογια, αυτο ειναι αλλο θεμα.. Οκ δεν ειπαμε οτι ειναι σαν κι εμας τους καταστροφεις, αλλα πολιτισμοι ζωων κατα καποιο τροπο υπαρχουν.

iliahtida_12
11-07-08, 22:48
Θα ήθελα πρώτα από όλα να χαιρετήσω όλα τα μέλη αυτού του εκπληκτικού φόρουμ.Είμαι καινούργιο μέλος και αυτό το θέμα πραγματικά με συγκλόνισε.Δεν ήξερα ότι μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να επικοινωνεί με τα ζώα.Πάντως η haliaetus πιστεύω πως όταν λέει ότι της μιλάει κάποιο ζώο, φαντάζομαι θα εννοεί αυτό που σκέφτεται το ζώο και αυτή το ερμηνεύει με την δική μας γλώσσα.Γιατί πιστεύω ότι και σε άλλες χώρες θα υπάρχουν άνθρωποι με αυτό το χάρισμα που θα τους μιλούν τα ζώα στην γλώσσα της χώρας όπου ζουν.Δεν σημαίνει ότι τα ζώα ξέρουν να μιλούν διάφορες γλώσσες,ότι είναι δλδ. πολύγλωσσα.Πιστεύω λοιπόν ότι τα άτομα που επικοινωνούν με τα ζώα απλά αντιλαμβάνονται τις σκέψεις τους και τις ερμηνεύουν αντίστοιχα με την ανθρώπινη γλώσσα.Πάντως είχα διαβάσει κάποτε ότι το εξυπνότερο ζώο μετά τον άνθρωπο είναι το δελφίνι.Παρεμπιπτόντως είναι και το αγαπημένο μου ζώο.Haliaetus θα ήταν πράγματι πολύ ενδιαφέρων να μπορούσες να επικοινωνήσεις με τα δελφίνια, πιστεύω θα ήταν μια εμπειρία τελείως διαφορετική γιατί είναι πολύ νοήμοντα.Να φανταστείτε ότι μέσα σε μια οικογένεια δελφινιών τα ζευγάρι δεν έρχεται σε επαφή αν είναι μπροστά το παιδί τους (ας το πούμε έτσι).Είναι πράγματι εκπληκτικό.Έχουν το συναίσθημα της ντροπής.

haliaetus
12-07-08, 20:08
bahamut, το λάθος του ανθρώπου είναι ότι βλέπει τα πράγματα από τη δική του μεριά. Όπως αναφέρει και ο Indigony, τα ζώα έχουν αναπτύξει τους δικούς τους πολιτισμούς. Έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν σε ποικίλα περιβάλλοντα, επιτυχαίνουν τους σκοπούς τους και αλληλεπιδρούν με άτομα του ίδιου είδους ή άλλων ειδών. Το ότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, ως απλοί άνθρωποι, τον τρόπο της σκέψης τους δε σημαίνει ότι δεν σκέφτονται. Και απλώς οι πολιτισμοί τους είναι διαφορετικοί από το δικό μας. Και προφανώς πολύ πιο επιτυχημένοι!

Ένας από τους ανθρώπους που θαυμάζω, μεγάλος επιστήμονας και φυσιοδίφης τη εποχής μας, είπε πως πρέπει να καταλάβουμε τα 'ethics' του κάθε ζώου. Είναι διαφορετικά για το κάθε είδος. Μέχρι να το ακούσω αυτό, εγώ απλώς 'συνδεόμουν' με το κάθε είδος και ένοιωθα τον τρόπο σκέψης του. Τότε όμως συνειδιτοποίησα τι έκανα. Το κάθε είδος έχει εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Δεν είμαι πολύ καλή στην έκφρασή μου, δεν μπορώ με λόγια να σου εκφράσω τι ακριβώς εννοώ. Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο 'Το σμήνος'. Αν το διαβάσεις, θα καταλάβεις τι θέλω να σου πω, για τη νοημοσύνη του κάθε είδους. Στο βιβλίο είναι κάπως παρατραβηγμένο το παράδειγμα(επιστημονική φαντασία), αλλά δίνει το νόημα...

Καταλαβαίνουν τι τους λέμε συνήθως, αλλά δεν αντιδρούν αν δε θέλουν...π.χ. ένας σκύλος που του μαθαίνουμε ένα κόλπο μπορεί να μην το κάνει, να βαριέται, να μη βρίσκει νόημα...αυτό τα κάνει πιστεύω πιο έξυπνα από ότι νομίζουμε! Η μπορεί με τον τρόπο που τους το λέμε να μην το καταλαβαίνουν, αυτό ισχύει και ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά αν κάποιος δεν καταλαβαίνει κάτι δεν τον λέμε χαζό, σωστά?

Καλώς ήρθες ηλιαχτίδα! Πράγματι, η επικοινωνία μου με τα ζώα γίνεται με τηλεπαθητικό τρόπο (μάλλον, έτσι μου φαίνεται από περιγραφές της τηλεπάθειας που έχω διαβάσει). 'Ακούω' μια φωνή μέσα στο κεφάλι μου, που εντοπίζεται λίγο πάνω από τα μάτια, σε βάθος περίπου 10 εκατοστών. Μοιάζει με δυνατή σκέψη. Πολλές φορές έρχονται συναισθήματα που δεν είναι δικά μου...
Δεν έχω συναντήσει ποτέ δελφίνια για να προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί τους, θα το ήθελα αυτό. Έχω διαβάσει πολλά πράγματα για τα δελφίνια, όπως το ότι είναι τα μόνα πλάσματα εκτός του ανθρωπου που κάνουν σεξ όχι για αναπαραγωγή, αλλά για ευχαρίστηση (αν και γνωρίζω πως υπάρχουν και άλλα ζώα που το κάνουν αυτό). Επίσης και ότι υπάρχουν ομοφυλοφιλικά ζευγάρια που μένουν μαζί για πολλά χρόνια...

Είναι πολλά αυτά που δεν ξέρουμε για τα ζώα, τώρα όμως παλεύουμε για αυτό, να γνωρίσουμε τους συνταξιδιώτες και φίλους μας πάνω στη γη :)

Indigocy
18-07-08, 02:06
Αν μπορεσεις καποτε να μιλησεις σε καποιο απ'αυτα τα ζωα, πες μας τι θα σου πουνε...

http://www.youtube.com/watch?v=nQFkeN0RVwA&feature=related

haliaetus
20-07-08, 16:35
Σύντομα θα μιλήσω μαζί τους! (ελπίζω)
Έμαθα ότι θα γίνει σεμινάριο τελικά στην Ελλάδα από μία γυναίκα που έρχεται από την Αμερική και εργάζεται ως animal communicator. Φυσικά έχω ήδη δηλώσει συμμετοχή!
Αν κάποιος άλλος θέλει να πάρει μέρος στο σεμινάριο, να μου στείλει πμ, να του δώσω τα στοιχεία της κοπέλας που διοργανώνει το σεμινάριο!
Θα είναι υπέροχα! Επιτέλους, λίγη βοήθεια για να μπορώ χωρίς εμπόδια να ακούω όλα τα ζώα! Μακάρι να τα καταφέρω, για να μπορώ να βοηθάω αυτά τα πλάσματα που το έχουν τόσο ανάγκη!

lucid
21-07-08, 01:33
όταν μάθεις τελικά το πότε θα γίνει και που πες μας και εμάς plz :D

haliaetus
23-07-08, 12:06
Θα γίνει τον Οκτώβρη, στα Βόρεια προάστεια της Αθήνας. Θέσεις όμως κλείνουμε από τώρα...εγώ έχω ήδη κλείσει! Δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσω... :)

Μ.Φ. ΔΑΙΔΑΛΟΣ
14-08-08, 15:11
Χμμμμμμμμμμμμ…έχουμε ακούσει αρκετά τέτοια περιστατικά με άτομα που να μπορούν να μιλήσουν με ζώα …..σύμφωνα όμως με αρκετά πειράματα που κάναμε σε αυτούς τους ανθρώπους διαπιστώσαμε ότι λέγον ψέματα βρίσκοντας χιλιάδες δικαιολογίες όπως (αυτήν την στιγμή δεν Θέλει να μιλήσει ------δεν μπορώ να συγκεντρωθώ----κτλ….) δεν προσπαθώ να διαψεύσω αυτό που λες αλλά αξίζει αν το θέλεις να έρθεις σε επαφή με την ομάδα για καπια τεστ που μπορούν να αποδείξουν την γνησιότητα του χάρισμα το σου..

Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα ζώα που θα έχει αυτή η γυναίκα θα είναι δικά της.. (ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ) Παίζει και το γεγονός της εκπαίδευσης.

Με σεβασμό
Μ.Φ. ΔΑΙΔΑΛΟΣ.

haliaetus
29-08-08, 20:41
Χμμμμμμμμμμμμ…έχουμε ακούσει αρκετά τέτοια περιστατικά με άτομα που να μπορούν να μιλήσουν με ζώα …..σύμφωνα όμως με αρκετά πειράματα που κάναμε σε αυτούς τους ανθρώπους διαπιστώσαμε ότι λέγον ψέματα βρίσκοντας χιλιάδες δικαιολογίες όπως (αυτήν την στιγμή δεν Θέλει να μιλήσει ------δεν μπορώ να συγκεντρωθώ----κτλ….) δεν προσπαθώ να διαψεύσω αυτό που λες αλλά αξίζει αν το θέλεις να έρθεις σε επαφή με την ομάδα για καπια τεστ που μπορούν να αποδείξουν την γνησιότητα του χάρισμα το σου..

Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα ζώα που θα έχει αυτή η γυναίκα θα είναι δικά της.. (ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ) Παίζει και το γεγονός της εκπαίδευσης.

Με σεβασμό
Μ.Φ. ΔΑΙΔΑΛΟΣ.

Γεια σου Δαίδαλε! Πραγματικά θα με ενδιέφερε να κάνω αυτά τα τεστ, είμαι κι εγώ περίεργη για αυτή την ικανότητά μου....
Όσο για τις δικαιολογίες που λες, δεν τους κατηγορώ...σίγουρα υπάρχουν και απατεώνες, αλλά αν θες να έχεις εκούσια επικοινωνία με τα ζώα πρέπει να τηρούνται κάποιες συνθήκες...μου έχει τύχει ζώο να μη θέλει να μου μιλήσει, αλλά για τη συγκέντρωση δεν ξέρω, δεν λειτουργώ ακριβώς έτσι, μάλλον όταν είμαι χαλαρή τα ακούω ευκολότερα... :)

Αυτή η γυναίκα δε νομίζω πως θα φέρει ζώα μαζί της, είναι ταλαιπωρία άλλωστε να τα φέρει από Αμερική για λίγες μέρες (και πολυέξοδο!)
Σκέφτομαι να πάω κάποιο δικό μου ζωάκι, αν μπορέσω!
Θα έρθει άλλωστε για να μας διδάξει τον τρόπο να επικοινωνούμε, όχι για επίδειξη!

Να σε ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου, ποιοί αποτελείτε αυτή την ομάδα που έχει κάνει πειράματα σε ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι επικοινωνούν με τα ζώα? Σε πόσους έχετε κάνει πειράματα και τι τεστ χρησιμοποιείτε?

haliaetus
07-09-08, 16:11
Τελικά καθορίστηκαν τα πότε, που και πόσο του σεμιναρίου που ανέφερα παραπάνω:

Ημερομηνία: 25-26 Οκτωβρίου
Διεύθυνση: Κηφισιά Αττικής
Κόστος: 180 Ευρώ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

1)Η διάλεξη της Wendy Wolfe (9-5 Σάββατο και Κυριακή)
2)Ελαφρύ φαγητό
3)Καφές και τσάι
3)Ένα ντοσιέ με σημειώσεις της Wendy έτσι ώστε να μπορείτε να ξανά-χρησιμοποιήσετε τις τεχνικές που θα μάθετε στο σεμινάριο και στο σπίτι σας.

Η διεύθυνση της animal communicator που θα είναι στο σεμινάριο είναι: www.wendywolfe.com, για όποιον ενδιαφέρεται να δει λεπτομέρειες για αυτήν.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το σεμινάριο, ευχαρίστως να του στείλω τα στοιχεία της κοπέλας που το οργανώνει, με πμ, για να επικοινωνήσει. Θα είμαι κι εγώ εκεί!

Divider
08-09-08, 01:44
Καλησπέρα σε όλους και όλες! Αν και πολύ ενδιαφέρον το θέμα προβληματίστηκα σε ορισμένα σημεία..
Πως γίνετε ξαφνικά από το πουθενά μόλις η κοπέλα είπε την προσωπική τις εμπειρία να εμφανίστηκαν 2-3 άτομα που έχουν παρόμοια εμπειρία?
Ας το δούμε λογικά και στατιστικά
ας υποθέσουμε ότι στο forum υπάρχουν 1000 εγγεγραμμένα άτομα
και τα 3 από αυτά έχουν το χάρισμα να επικοινωνούν με τα ζώα προφορικά.
αυτό το χάρισμα θεωρείτε σπάνιο.
αν ο κόσμος έχει 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους
τα 10 εκατομμύρια θα μπορούν να επικοινωνούν με ζώα και λίγο λέω.. δηλαδή αυτό καταρρίπτει την σπανιότητα του χαρίσματος, ένα χάρισμα υπέροχο που δεν είχα την τύχη να ακούσω ποτε έως σήμερα.
Η ανθρώπινη επικοινωνία είναι 60% γλώσσα σώματος 30% είναι ο τόνος τις φωνής σου.
οποτε 90% από όσα λες δεν βγαίνουν από το στόμα σου
και ναι στο hitch το είδα αυτό
δεν ξέρω ποσο αληθεύει.
Αν και προβληματισμένος πιστεύω όσα είπαν τα παιδιά Και θα εξακολουθώ να πιστεύω οτιδήποτε δεν έχει καμια σχέση με την λογική και κάτι που μπορεί να εξηγηθεί μέσα σε μια πρόταση... μεταφυσικό 4 life.

Φιλικά Μανος

Ermhs
08-09-08, 03:07
Αυτό το φαινόμενο ισχύει και μετά από μια ταινία περιεχομένου «μεταφυσικό»… Σου προτείνω να το μελετήσεις/παρατηρήσεις... πχ το Jumper τώρα τελευταία.. Ακόμη και η ροη τον θεμάτων.. Έχει τρομερό ενδιαφέρων ίσως ακόμη και ως μελέτη.. Αν ξεκινήσει ένα θέμα με πνεύμα, αρχίζει ένα κύμα θεμάτων με αυτό.. κοκ. Μερικές φορές μου θυμίζει ακόμη και τα θέματα ως μια εικονική αγέλη να τρέχει όπως ένα σμήνος πουλιών.

Αυτό είναι εντελώς εκτός θέματος..απλά απαντώ με βάση το τελευταίο μήνυμα :p

Επίσης να προσθέσω ότι με σόκαρε λιγάκι το ότι μια χαρισματική γυναίκα όπως η Windy που έχει δημιουργήσει επιχείρηση με αυτό …. . . . να χρεώνει τοοοσο ακριβά μια καρέκλα και ένα ντοσιέ. (συγγνώμη αν χαρακτηρίζετε προσβλητικό, αλλά εγώ δεν θα πήγαινα) με αυτό δεν αμφισβητώ το έργο που πράττει, αλλά ούτε και το χάρισμα του δημιουργού αυτού του θέματος το οποίο θεωρώ πολύ όμορφο.. :D

Elfelia
08-09-08, 16:40
Γειααααα!!!!!!!!Μολις πριν 1-2 μερες εκενα εγγραφη στο φορουμ κ ειναι το 2-3 μηνυμα π γραφω.

αυτο που σου συμβαινει haliaetus ειναι απιθανο.φανταζομαι πως ποτε δεν θα νοιοθεις μοναξια αφου μπορεις να πεις οτι νοιοθεις σε καποιον π δεν θα σε κοροιδεψει.ισως να κανω και λαθος...μην δυστασεις να με διορθωσεις :) ;)

θα ηθελα πολυ να ακουσω κ αλλες εμπειριες σ...
α! κ θελω να σε ρωτησω κατι.αν θες βεβαια απαντας

στην 2η σελιδα αυτου του θεματος ειχες γραψει οτι ενας σκυλος οταν τον ρωτησες 'τι τον απασχολει' σου απαντησε 'να κοιτας τη δουλεια σ'.σου εχει ξανασυμβει αργοτερα κατι παρομοιο?

φιλικα Ελλη

Νηρηιδα
09-09-08, 09:28
haliaetus γεια σου κι απο μενα που επισης ειμαι νεα στο forum! Πριν λιγο καιρο ετυχε να δω μια εκπομπη για ατομα στην Αμερικη που επικοινωνουν ή λενε οτι επικοινωνουν με τα υπολοιπα ζωα(γιατι κι εμεις αυτο δεν ειμαστε? :p :) ) και μαλιστα ονομαζονται ψυχολογοι ζωων. Βασικα στο συγκεκριμενο εδειξε πολλους που ηταν απατεωνες και ηταν πασιφανες αλλα κι εναν αντρα που ελυσε το μυστηριο γιατι ενας κροκοδειλος ηταν σε εμφανη καταθλιπτικη διαθεση.Δεν μπορουσε να ξερει απο αλλου πως ο φροντιστης του του ελεγε ολα του τα προβληματα (τον ειχε απο...αυγο και ηταν πολυ δεμενος μαζι του) και πως μαζι του ειχαν αλλαξει διατροφη και ολα αυτα τον ειχαν ριξει ψυχολογικα!!!Οταν τον ρωτησαν πως τα εμαθε, απαντησε απλα"μα μου τα ειπε ο ιδιος ο κροκοδειλος". Οποτε αν σκεφτεσαι να την κανεις για εξωτερικο θα μπορουσες ακομα και να ακολουθησεις κατι τετοιο για να τα βοηθας!!!! Επειδη εχω μεγαλη αγαπη για τα ζωα θεωρω οτι οσο "βαρυ" κι αν ειναι το χαρισμα σου ε,ειναι υπεροχο!!!

haliaetus
12-09-08, 17:26
Γεια σε όλους και καλοσωρίζω τους καινούργιους!

Divider, το ότι υπάρχουν και άλλοι με αυτό το χάρισμα δε με παραξενεύει καθόλου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τα ζώα, απλά κάποιοι το κάνουν χωρίς να προσπαθήσουν! Το να έχεις ανοιχτό μυαλό και να είσαι δεκτικός σε αυτή τη δυνατότητα απλά βοηθάει!

Ermhs, το σεμινάριο δεν το οργανώνει η Wendy, απλά κάποια άτομα που έχουμε προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα εκφράσαμε την επιθυμία μας να έρθει στην Ελλάδα και να μας κάνει αυτό το σεμινάριο. Τυχαίνει να γνωρίζω μια φίλη της Wendy, εδώ στην Ελλάδα και να την πείσω να την καλέσει (είναι η κοπέλα που διοργανώνει το σεμινάριο). Ήταν μεγάλη η χαρά μας όταν δέχτηκε να έρθει! Αν υπολογίσεις πόσο κοστίζουν μόνο τα εισιτήρια πήγαινε-έλα για την Αμερική, το ποσό δεν είναι υπερβολικό. Νομίζω θα πάρει κάποιο ποσό και για τον κόπο της η Wendy, απολύτως φυσιολογικό. Και ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, δε γίνεται για κέρδος αυτό το σεμινάριο...

Δεν πληρώνουμε λοιπόν μόνο μια καρέκλα και ένα ντοσιέ, αλλά τα πρακτικά θέματα που ανέφερα παραπάνω. Άλλωστε, οι γνώσεις που θα μας προσφέρει είναι ανεκτίμητες! Περιμένω πολύ καιρό για αυτό το σεμινάριο και θα πλήρωνα ακόμη περισσότερα για αυτό αν χρειαζόταν (αν και χάρηκα πολύ όταν άκουσα το τελικό κόστος, γιατί όντως περίμενα να είναι παραπάνω...)

Έλλη, η μοναξιά είναι συχνή, αλλά η επικοινωνία με αυτά τα πλάσματα μοναδική! Δε θυμάμαι να μου έχει ξαναπεί κάποι ζώο να κοιτάω τη δουλειά μου, έχω όμως αντιμετωπίσει απρόθυμα ζώα να επικοινωνήσουν μαζί μου...αν και με λίγη επιμονή γίνονται θαύματα :)

Νηρηίδα, όντως υπάρχουν πολλοί απατεώνες στο χώρο...Με αυτό το χάρισμα θα προτιμούσα να βοηθήσω τα ζώα στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχει κάποιος άλλος εδώ...

Ευχαριστώ όλους σας που λέτε πόσο καλό είναι το χαρισμά μου...Όντως όμως είναι βαρύ. Τελευταία περίπτωση μια φοραδίτσα που υποφέρει από βαριά ασθένεια, την ανακουφίζω καθημερινά από τον πόνο της, όσο μπορώ, όμως είναι τρομερά δύσκολο να σου λέει ότι είναι δυστυχισμένη που έχει καταντήσει έτσι...Ελπίζω να τα καταφέρει και να ζήσει, γιατί την έχω αγαπήσει πολύ! Με ευχαριστεί όμως για την αγάπη που της δείχνω και αυτό άνακουφίζει το δικό μου πόνο...

Ermhs
12-09-08, 19:00
Έμαθα ότι θα γίνει σεμινάριο τελικά στην Ελλάδα από μία γυναίκα που έρχεται από την Αμερική και εργάζεται ως animal communicator. Φυσικά έχω ήδη δηλώσει συμμετοχή!
message 36*

Νόμιζα ότι είχες ακούσει για αυτό το σεμινάριο, δεν ήξερα ότι ανήκεις στην διοργάνωση.

Ermhs, το σεμινάριο δεν το οργανώνει η Wendy, απλά κάποια άτομα που έχουμε προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα εκφράσαμε την επιθυμία μας να έρθει στην Ελλάδα και να μας κάνει αυτό το σεμινάριο. Τυχαίνει να γνωρίζω μια φίλη της Wendy, εδώ στην Ελλάδα και να την πείσω να την καλέσει (είναι η κοπέλα που διοργανώνει το σεμινάριο). Ήταν μεγάλη η χαρά μας όταν δέχτηκε να έρθει!


Συγγνώμη τότες ..

Απλά με μπέρδεψε το παραπάνω που έχω κάνει παραθέσει.. :D
Εύχομαι όντος να μεταφέρει γνώσεις η Wendy και να μας μεταφέρεται εμπειρίες μετά το σεμινάριο. :) :p

Lady Nina
12-09-08, 19:46
Όντως πολύ ξεχωριστό το χάρισμά σου! Αλλά και βαρύ...

Για να πω την αλήθεια, θα ήθελα κι εγώ να επικοινωνώ με τα ζώα! Τρέφω μεγάλη αγάπη και αδυναμία για αυτά! Τα λατρεύω! Ωστόσο, δυστυχώς, δε με αφήνουν στο σπίτι να έχω κατοικίδιο... :(

Πολλές φορές με έχουν ακολουθήσει σκυλάκια και με έχουν συνοδεύσει μέχρι την πόρτα του σπιτιού μου, με ένα τρόπο σαν να ήθελαν να με προστατέψουν, σαν φύλακες-άγγελοι...

Άσχετα όλα τα παραπάνω, αλλά τέλος πάντων!

Θα ήθελα τώρα να σχολιάσω κάτι που είχες πει σε ένα αρκετά παλαιότερο post, το παραθέτω:

Από μικρή είχα μεγάλη αγάπη για τον Αμερικάνικο Θαλασσαετό, δεν ξέρω γιατί. Μια μέρα, όταν ήμουν ακόμη παιδί, χωρίς να έχω ιδέα από μεταφυσικά και από τεχνικές διαλογισμού κτλ, σκεφτόμουν αυτό το πλάσμα, δεν ξέρω με ποιό τρόπο το έκανα, αλλά λίγο αργότερα ήμουν ένας αετός που πετούσε ψηλά, έβλεπα κάτω τη γη και έννοιωθα τον αέρα να περνά ανάμεσα από τα φτερά μου. Εκπληκτική αίσθηση! Και πάλι, δεν καταλάβαινα τον αετό, ήμουν ο αετός! Αργότερα έμαθα ότι κάποιοι Σαμάνοι μπορούν να 'συνδεθούν' με την ψυχή των ζώων και υπέθεσα ότι έχω κι εγώ τέτοιες ικανότητες...
Πριν μερικά χρόνια βλέποντας ένα ντοκιμαντέρ για τον Αμερικάνικο Θαλασσαετό άκουσα για πρώτη φορά τη φωνή αυτών των ζώων. Γέλασα με την καρδιά μου και είπα "Πω,πω, έτσι ακούγομαι? Αστεία είναι η φωνή μου" Κοκκάλωσα όταν κατάλαβα τι είχα πει...


Νομίζω, χωρίς βέβαια να είμαι απόλυτα σίγουρη, πως ο Αμερικάνικος Θαλασσαετός είναι το τοτεμικό σου ζώο. Όλοι μας έχουμε από ένα. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις, νομίζω, αν έρθεις επαφή με έναν Θαλασσαετό. Τότε, αν όντως είναι το τοτεμικό σου ζώο, θα γίνεις ένα με αυτόν, θα νιώθεις όλα αυτά που ένιωσες στην εμπειρία σου που παρέθεσα παραπάνω. Αν και, τώρα που το σκέφτομαι, μου φαίνεται περιττό, μια και το έχεις ήδη ζήσει! ;)

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα του τοτεμικού ζώου μπορείς να βρεις στην τριλογία της Isabel Allende (στα ελληνικά μεταφράζεται: Ιζαμπέλ Αλιέντε) που περιλαμβάνει (σε χρονολογική σειρά) τα εξής βιβλία: Η Πόλη των Θηρίων, Το Βασίλειο του Χρυσού Δράκοντα και Το Δάσος των Πυγμαίων.

Είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία! Μάλιστα, μια από τους κύριους χαρακτήρες του βιβλίου, η Νάντια Σάντος, μιλάει κι εκείνη με τα ζώα, ενώ τοτεμικό της ζώο είναι ένα είδος Αετού...!!! Έμεινες; ;)

Θα ήθελα, τώρα, να κάνω κάποιες ερωτήσεις σύμφωνα με το σεμινάριο της Wendy Wolfe.

Έχει λήξει η προθεσμία συμμετοχής;
Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις;
Η ακριβής διευθυνσή όπου θα λάβει χώρα το σεμινάριο θα γνωστοποιηθεί μόνο στα άτομα που θα συμμετάσχουν;
Στο σεμινάριο αυτό θα μπορούν να λάβουν μέρος και άτομα χωρίς το χάρισμα να επικοινωνούν άμεσα με τα ζώα;
Αν ναι, τότε μετά το σεμινάριο υπάρχει περίπτωση να μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους;

Όταν και εάν μπορέσεις, σε παρακαλώ να απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, μια και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να μιλάω με τα ζώα!

Τέλος, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία, που αν και δεν είναι άμεσα δική μου, με αφορά και με έχει συγκινήσει-συγκλονήσει.

Πάμε δυο χρόνια πριν... Καλοκαίρι, ημέρα ανάρτισης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων στα Λύκεια... Πρωί. Οι γονείς μου έπαιρναν πρωινό (να σημειώσω πως ο χώρος της κουζίνας και του καθιστικού είναι ενιαίος και μάλιστα διαμπερής), όταν σε ανύποπτο χρόνο έκανε την εμφάνισή του ένα περιστέρι (για την ακρίβεια δεκαοχτούρα) πετώντας από τη μία ανοιχτή μπαλκονόπορτα στην άλλη (να υπενθυμίσω πως ο χώρος είναι διαμπερής)!
Φανταστείτε την έκπληξη των γονιών μου, όταν το είδαν, αλλά και τη δική μου, όταν μου το είπαν!!

Και φυσικά, θεωρήσαμε πως το περιστέρι ήταν καλός οιωνός, μια και στη συνέχεια, αποδείχτηκε ότι τα είχα πάει πολύ καλά στις εξετάσεις!

Έκτοτε, αλλά και πριν από αυτό το περιστατικό, δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Μόνο, περιστασιακά και μάλιστα εκείνο τον καιρό περίπου, μια δεκαοχτούρα (λέτε να ήταν η ίδια;; ) χτυπούσε συνεχώς στο τζάμι, σαν να ήθελε να μπει μέσα!

Να προσθέσω πως χροοοόνια πριν το περιστατικό, ίσως και πάνω από έξι χρόνια νωρίτερα, είχαμε μαζέψει από το δρόμο ο παππούς, ο αδερφός μου κι εγώ σε μια από τις βόλτες μας μια δεκαοχτούρα, ένα 'περιστεράκι', όπως το λέγαμε τότε εμείς. (Αργότερα, πολύ αργότερα, έμαθα πως δεν το λένε 'περιστέρι', αλλά 'δεκαοχτούρα')

Για ένα καλοκαίρι το προσέχαμε, το ταϊζαμε, το ποτίζαμε, μέχρι και βόλτα στην Καρδίτσα το πήγαμε! ;) Προς το τέλος του καλοκαιριού, όμως, αυτό άνοιξε τα φτερά του, πέταξε, έφυγε μακριά (ή και κοντά, δεν το ξέρω αυτό!) και από τότε δεν το ξαναείδαμε...

Ή μήπως, λέτε, να ήταν το 'περιστεράκι' αυτό που πρώτο μας έφερε τα καλά μαντάτα σχετικά με τα αποτελέσματα; (Η άποψη αυτή δεν ξέρω αν στέκει, μια και δεν ξέρω το χρόνο ζωής του συγκεκριμένου πουλιού! Οπότε, αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό το θέμα, θα με ενδιέφερε να το μάθω!)

Φιλικά,
Lady Nina

Υ.Γ.: Καλή μου haliaetus, όποτε ευκαιρείς, γράφε μας για τις εμπειρίες σου με τα ζώα! Πίστεψέ με, είναι ανακουφιστικό να ξέρεις ότι κάποιος μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους! Μακάρι στο μέλλον να αναπτύξω κι εγώ μια τέτοια ικανότητα...

Ermhs
12-09-08, 21:00
http://img247.imageshack.us/img247/3951/harrypotter53es2.th.jpg (http://img247.imageshack.us/my.php?image=harrypotter53es2.jpg)
Έχει λήξει η προθεσμία συμμετοχής;
Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις;
Η ακριβής διευθυνσή όπου θα λάβει χώρα το σεμινάριο θα γνωστοποιηθεί μόνο στα άτομα που θα συμμετάσχουν;...

Με 1800 views σίγουρα θα είναι δύσκολο αν και θα μπορεί να απαντήσει καλύτερα η Hal..

Στο σεμινάριο αυτό θα μπορούν να λάβουν μέρος και άτομα χωρίς το χάρισμα να επικοινωνούν άμεσα με τα ζώα;
Αν ναι, τότε μετά το σεμινάριο υπάρχει περίπτωση να μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους;
...
Τι εννοείς γράφοντας το αυτό… Strange feelings and dark atmosphere surrounds me..

Εγώ πάντως θα περιμένω αφού θα δοθούν εντυπώσεις εδώ μετά!! Ανυπομονώ..

Lady Nina
12-09-08, 21:18
Τι εννοείς γράφοντας το αυτό… Strange feelings and dark atmosphere surrounds me..

Εγώ πάντως θα περιμένω αφού θα δοθούν εντυπώσεις εδώ μετά!! Ανυπομονώ..

Ρωτάω αν στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν μόνο άτομα σαν την haliaetus, δηλαδή άτομα που μιλάνε με ζώα, ή και 'κοινοί θνητοί', ας το πούμε, που δεν μιλάνε με τα ζώα;

Πιο συγκεκριμένα, δηλαδή, αν εγώ, που δεν έχω επικοινωνήσει ποτέ με ζώα θελήσω να πάω εκεί, θα με δεχτούν; Και εάν πάω εκεί, θα μπορώ μετά να επικοινωνώ κι εγώ με τα ζώα;

Αυτά εννοούσα...

Φιλικά,
Lady Nina

Ermhs
12-09-08, 21:22
Ρωτώντας δεν σημαίνει ότι δεν έχω την απάντηση..
Εύχομαι να την δώσουν άλλοι άνθρωποι… εγώ αποχωρώ.

Lady Nina
12-09-08, 22:52
Καλησπέρα σε όλους και όλες! Αν και πολύ ενδιαφέρον το θέμα προβληματίστηκα σε ορισμένα σημεία..
Πως γίνετε ξαφνικά από το πουθενά μόλις η κοπέλα είπε την προσωπική τις εμπειρία να εμφανίστηκαν 2-3 άτομα που έχουν παρόμοια εμπειρία?
Ας το δούμε λογικά και στατιστικά
ας υποθέσουμε ότι στο forum υπάρχουν 1000 εγγεγραμμένα άτομα
και τα 3 από αυτά έχουν το χάρισμα να επικοινωνούν με τα ζώα προφορικά.
αυτό το χάρισμα θεωρείτε σπάνιο.
αν ο κόσμος έχει 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους
τα 10 εκατομμύρια θα μπορούν να επικοινωνούν με ζώα και λίγο λέω.. δηλαδή αυτό καταρρίπτει την σπανιότητα του χαρίσματος, ένα χάρισμα υπέροχο που δεν είχα την τύχη να ακούσω ποτε έως σήμερα.


Αγαπητέ Divider, με όλο το σεβασμό, νομίζω πως έχεις κάνει ένα σφάλμα στον παραπάνω συλλογισμό σου!

Θα εξηγήσω τί εννοώ!

Επιστημονικά μιλώντας, για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για μια υπόθεση, έχοντας ως δεδομένο το δείγμα ενός πληθυσμού, θα πρέπει το δείγμα αυτό να είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει στην παρούσα περίπτωση, μια και εδώ 'συχνάζουν' άτομα με 'ιδιαίτερες' ικανότητες, κάτι που δεν ισχύει αναλογικά για τον υπόλοιπο πληθυσμό. Ή, τουλάχιστον, έτσι πιστεύω, οπότε, αν κάνω λάθος, διορθώστε με! Τέλος, μια μικρή διορθωσούλα: τα μέλη του forum είναι πολύ περισσότερα από 1000, για την ακρίβεια 6828...

Αυτά... Συγγνώμη για την παρεμβολή!

Φιλικά,
Lady Nina

Lady Nina
12-09-08, 23:14
Ρωτώντας δεν σημαίνει ότι δεν έχω την απάντηση..
Εύχομαι να την δώσουν άλλοι άνθρωποι… εγώ αποχωρώ.

Ερμή, ελπίζω με τα λεγόμενά μου να μη σε προσέβαλα άθελά μου! :(

Ειλικρινά, διαβάζω και ξαναδιαβάζω την απάντηση που σου έγραψα και δεν καταλαβαίνω τι στραβό έχει... :confused: Αν θέλεις, πες μου να επανορθώσω... :)

Φιλικά,
Lady Nina

haliaetus
16-09-08, 10:45
message 36*

Νόμιζα ότι είχες ακούσει για αυτό το σεμινάριο, δεν ήξερα ότι ανήκεις στην διοργάνωση.

Συγγνώμη τότες ..

Απλά με μπέρδεψε το παραπάνω που έχω κάνει παραθέσει.. :D
Εύχομαι όντος να μεταφέρει γνώσεις η Wendy και να μας μεταφέρεται εμπειρίες μετά το σεμινάριο. :) :p

Ερμή, όπως παρατηρείς έυκολα και ο ίδιος, αναφέρω πως τελικά έμαθα πως θα γίνει αυτό το σεμινάριο. Όταν η κοπέλα που το διοργανώνει μας είπε πως γνωρίζει τη Wendy, της είπαμε πως θέλουμε να την καλέσει. Πέρασαν μήνες από εκείνη τη μέρα, που τελικά πήρα ένα email που με καλούσε να πάρω μέρος στο σεμινάριο...Όχι, δεν ανήκω στη διοργάνωση.

Lady Nina, ζητάς πληροφορίες για το σεμινάριο...Θα σου στείλω σε π.μ το email της κοπέλας που το διοργανώνει, για να την ρωτήσεις αν υπάρχουν θέσεις και όποια άλλη πληροφορία θέλεις.
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως δε χρειάζεται να έχεις ήδη την ικανότητα να μιλάς με τα ζώα. Σε αυτό το σεμινάριο θα διδαχθούμε τον τρόπο να το κάνουμε. Γιατί όλοι μπορούν να το κάνουν, μόλις μάθουν τον τρόπο!
Αυτό που θέλω εγώ είναι να βελτιώσω αυτή την ικανότητά μου και να μπορώ να επικοινωνώ πιο εύκολα με τα ζώα, γιατί δεν είναι εύκολο πάντα!

Μακάρι να μπορέσεις να έρθεις στο σεμινάριο και να γράφουμε και οι δυο μας τις εμπειρίες μας εδώ! :)

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες για το τοτεμικό ζώο, θα το ψάξω...

haliaetus
10-11-08, 10:45
Λοιπόν το σεμινάριο έγινε και ήταν εκπληκτικό!
Μπόρεσα να επικοινωνήσω με τη θέλησή μου με διάφορα ζώα! Με τον παπαγάλο της κοπέλας που διοργάνωνε το σεμινάριο, με τη σκυλίτσα μιας κοπέλας που ήρθε στο σεμινάριο, με το γάτο μου και φυσικά με το άλογό μου!
Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, αν και είχα ακούσει ξανά ζώα να μου μιλάνε.

Στο σεμινάριο πήραν μέρος 16 άτομα από όλη την Ελλάδα και όλοι μέχρι το τέλος του σεμιναρίου κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τουλάχιστον ένα ζώο!
Ήμουν πολύ χαρούμενη που η Wendy μας έλεγε τις εμπειρίες της και αναγνώριζα παρόμοιες εμπειρίες και σε εμένα. Για παράδειγμα, μας είπε πως τα ζώα έχουν το καθένα διαφορετική φωνή και ακόμη και προφορά, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται. Αυτό το είχα ήδη παρατηρήσει κι εγώ... :)

Θα αναφέρω την επικοινωνία μου με το γάτο μου. Ήμουν Αθήνα ήδη 3 ημέρες (σπουδάζω σε άλλη πόλη και κατέβηκα για το σεμινάριο) και δεν είχα δει ακόμη το γάτο μου. Οι γονείς μου μου έλεγαν ότι έρχεται για λίγο σπίτι (όταν λείπω εγώ), τρώει και φεύγει. Δεν τους πίστεψα και είχα αγωνία αν μου κρύβουν κάτι...
Τη 2η μέρα του σεμιναρίου ήρθε η στιγμή να επικοινωνήσουμε με ένα δικό μας ζώο και θέλησα να μάθω αν είναι καλά.
Τον ρωτάω: Που είσαι? Και βλέπω καθαρά μπροστά μου την αυλή μας, με κάθε λεπτομέρεια, σαν σε όνειρο (είχα κλείσει τα μάτια μου, βοηθάει στη συγκέντρωση)
Τι σου αρέσει να τρως? Και πιάνω 2 λέξεις, κόκκαλο και ψάρι. Οπότε υπέθεσα ότι του αρέσει να τρώει ψαροκκόκαλα.
Που σου αρέσει να κοιμάσαι? Και βλέπω πεντακάθαρα μια ψάθα, που δεν έχουμε εμείς στο σπίτι μας.

Λίγο αργότερα παίρνω τηλ σπίτι και ρωτάω που είναι ο γάτος, μου λένε ότι είναι εκεί, στην αυλή.
Όταν γυρίζω (έλειπε ο γάτος) αρχίζω να κάνω ερωτήσεις για το γάτο, χωρίς να τους πω τι είχα ακούσει και δει. Η μητέρα μου μου λέει κάποια στιγμή: μην ανησυχείς, σου λέω ήρθε και τον τάισα καλά, έφαγε ψάρια...και μου ανοίγει το ψυγείο να δω ότι είχε μαγειρέψει ψάρια εκείνη τη μέρα. :)
Την ψάθα δεν ξέρω που είναι, εκεί που αλητεύει ο γάτος όλη μέρα, σε κάποιο σπίτι, υποθέτω έχει βρει μια ψάθα που του αρέσει να κοιμάται...έχω μπει πάντως στο πειρασμό να αρχίσω να ρωτάω τους γείτονες αν έχουν κάποια ψάθα στην αυλή τους :))

Lady Nina, τελικά ήρθες στο σεμινάριο? Μήπως γνωριστήκαμε και δεν το ξέρω? :)

Lady Nina
11-11-08, 08:18
Καλημέρα!

Δυστυχώς, καλή μου haliaetus, δεν μπόρεσα να έρθω στο σεμινάριο... Ήμουν εκτός Αθηνών εκείνες τις ημέρες, καθώς σπουδάζω κι εγώ σε διαφορετική πόλη. Περιμένω, όμως, με αγωνία τα νέα από τη συνάντηση, όπως και τις συμβουλές που σας είπε η Wendy (αν όχι μέσω του θέματος, μέσω πμ)! Αν και όποτε μπορέσεις!

Φιλικά,
Lady Nina

BladeRunner82
25-11-08, 07:32
επειδη ειμαι αρρωστα φιλοζωος,δεν μπορω να κοιμηθω αν δεν εχω τον γατο μου κτλ,η ικανοτητα σου αυτη ειναι θαυμασια.σε ζηλευω και μακαρι να σε ηξερα προσωπικα,να μπορουσες να επικοινωνησεις με τα ζωακια μου να δω τι πραγματικα θελουν.

haliaetus
19-12-08, 13:53
Γεια σε όλους! Συγνώμη που έχω τόσο καιρό να μπω στο φόρουμ, αλλά...δουλειές πολλές!!!!
Από την τελευταία φορά που έγραψα δεν έχω πάψει να εξασκούμαι καθημερινά στην επικοινωνία με τα ζώα. Έτσι μας είπε άλλωστε η Γουέντυ, να κάνουμε εξάσκηση συνέχεια! Προχθες καθώς περνούσα με το λεωφορείο είδα ένα γεράκι να προσγειώνεται σε ένα κλαδί. "Γειά σου" του λέω. "Ποιός είναι?"μου κάνει ξαφνιασμένη (θηλυκιά ήταν). "Είμαι μέσα στο λεωφορείο που περνάει" και τις στέλνω την εικόνα που έβλεπα. Για λίγο έχασα την οπτική επαφή, πίσω από τα δέντρα, όταν την ξαναείδα κοιτούσε προς το μέρος μου και με χαιρετάει.
Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο εύκολο, στην περίπτωση που ενέφερα δεν χρειάστηκε καν να κλείσω τα μάτια μου (βοηθάει στη συγκέντρωση, να μην αποσπάσαι από οπτικά ερεθίσματα).

Το ωραίο είναι πως δε χρειάζεται καν να είσαι κοντά στο ζώο, χθες που με έπιασε η μελαγχολία, 500χλμ μακριά από το αγαπημένο μου άλογο, του μίλησα και μου είπε πως είναι καλά. Του λείπω όπως μου λείπει κι εμένα και να κάνω κι εγώ υπομονή, όπως κάνει κι αυτός! Ψυχή μου...

Είναι όμως μεγάλη η εκπληξή μου, το παραδέχομαι, για το πόσο σοφά και ώριμα είναι όλα τα ζώα. Καλά, σχεδόν όλα, με εξαίρεση τη γάτα μιας φίλης που όταν δεν αφήνω να κυνηγά τα έντομα που μπαίνουν στο σπίτι γκρινιάζει και λέει άσε με, μου αρέσει,γιατί δε με αφήνεις? Ακόμη και αυτή όμως κατάλαβε χθες που της είπα ότι δε θέλω να τα πειράζει γιατί τα πονάει και μετά καθόταν μακρυά, αλλά κοιτούσε με την άκρη του ματιού τη μύγα ;)

Τα ζώα εκτός από τη σκέψη που έχουν όπως κι εμείς, έχουν και διαφορετικά ένστικτα, ο συνδυασμός των οποίων κάνει το χαρακτήρα τους. Για παράδειγμα, ένα λιοντάρι που μεγάλωσε με ανθρώπους όταν μια μέρα το 'αφεντικό' του γλύστρησε και έπεσε μπροστά του αυτό του όρμησε, γιατί η γρήγορη κίνηση πυροδότησε το ένστικτο κυνηγιού του λιονταριού. Δεν όρμηξε στο αφεντικό του, απλά μπήκε σε έναρξη ένα πρότυπο συμπεριφοράς που υπάρχει στα γονίδιά του και αποτελεί μέρος της φυσιολογικής συμπεριφοράς του είδους. Επίσης να πω πως ο διάλογος δεν αντικαθιστά την εκπαίδευση.

Να παραθέσω και κομμάτι από ένα διάλογο που είχα με το άλογό μου, πριν λίγο καιρό.
Γειά σου!
Γειά σου μαμά! και κάνει να μου δώσει δαγκωνιά (το έχει για παιχνίδι)
Όχι δάγκωμα είπαμε! Θα έρθω αύριο να σε δω
Ωραία!
Τι να σου φέρω?
Καρότα - ρόδια
Πες μου τη γνώμη σου για τον Τάδε.
Καλό παιδί, τον αγαπώ, αλλά με πονάει.
Τι εννοείς σε πονάει?
Με το σίδερο στο στόμα
Και γιατί άλλο? Έννοιωθα ότι και κάτι άλλο υπήρχε...
Δεν έρχεται να με δει (ανέφερε και τον ψυχικό του πόνο)
Πες μου τη γνώμη σου για τον Τάδε Νο2
Τότε νοιώθω μια αίσθηση γλίτσας, αηδίας και δυσαρέσκειας πολύ έντονα. Για αυτό να υποθέσω ήθελε να τον πετάξει κάτω κάθε φορά που τον ίππευε αυτός... :)
Πες μου τη γνώμη σου για τον Τάδε Νο3
Καλό παιδί. Είναι πιασμένος ο αριστερός ώμος.
Την άλλη μέρα πήγα στο άλογο και ανέφερα στον προπονητή πως έχει πιασμένο τον αριστερό ώμο. Δε μας έδινε συμπτώματα όμως το άλογο...Αργότερα έμαθα πως ο Τάδε Νο3 έχει χτυπήσει τον ώμο του :) Νόμιζα πως μου έλεγε για τον δικό του ώμο και φοβήθηκα, ουφ!

Αυτά προς το παρόν, όταν έχω κι άλλο χρόνο θα σας γράψω κι άλλους διαλόγους :)

Υγεία σε όλους και καλές γιορτές!

Raistlin
19-12-08, 20:58
ενδιαφέροντα αυτα που σου συμβαίνουν! Ομως έχω μερικές απορίες σχετικά με όλλα αυτά τα περιστατικά.

Η δυνατότητα του λόγου (έστω και τηλεπαθητικά) προυποθέτει ευφυΐα. Κάποιες φορές μερικά ζώα συμπερηφέρονται πολύ εξυπνα, αλλά τις περισσότερες φορές η αντίδρασή τους είναι απλή και ενστικτώδης.

Για παράδειγμα, έχω ένα ημίαιμο τεριέ ο οποίος αν και πολλές φορές έκανε <έξυπνα πράγματα> είχε κάποια χαζά ατυχήματα...

Μια φορά έπεσε από το μπαλκόνι (δυο μέτρα ύψος) επειδή έπαιζε με τα ρουχα που είχε απλώσει η μητέρα μου. Πήδησε να πιάσει ενα κρεμασμένο σεντόνι και μετά βρέθηκε δύο μέτρα πιο κάτω.

Μια άλλη φορά, κάτι έφτιαχναν στο σπίτι μας και είχαν σκαλοσιές στην αυλή όπου τον έχουμε τώρα. Αυτός έκανε δυο κύκλους γύρω από ένα κάγκελο της σκαλωσιάς με αποτέλεσμα η αλυσίδα του να τυλιχτεί σ' αυτό. Δεν μπορούσε να πάει πουθενά ενώ αν είχε ευφυΐα απλός θα έκανε 1-2 κύκλους αντίθετα από πριν και θα ελευθερονόταν. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει και να ταλαιπορηθεί στον καύσονα (καλοκαίρι ήταν) για πολύ ώρα μέχρι να τον λύσουμε.

Άλλο ένα περιστατικό που δεν θα ξεχάσω και ποτέ, ήταν όταν 4 ελάφια πέρασαν πάρα πολύ κοντά από μενα και την φίλη μου όταν είχαμε καθήσει να ξεκουραστουμε από μια βόλτα στο δάσος. Περάσαν σε απόσταση το πολύ 10 μέτρων δύο μεγάλοι αρσενικοί μια θυληκιά και ένα μικρό. Εκτός από την θυληκιά που μάλων μας είδε και άρχισε να τρέχει τα άλλα τρία ούτε που μας είδαν, και ούτε ακολούθησαν την ελαφίνα τρέχοντας. Δεν είχαν δηλαδή καμιά αντίδραση που θα είχε κάποιο ευφυΐές ον να μπεί σε επιφυλακή εξ αιτίας της αντίδρασης της ελαφίνας...

Άρα πως μπορούν να συζητούν μαζί μας και να αναλύουν θέματα από την στιγμή που δεν αντιδρούν όπως θα έπρεπε σε απλές καταστάσεις που τους συμβαίνουν...?

Νηρηιδα
19-12-08, 22:36
Παρομοια απορια με τον Raistlin ειχα κι εγω, δηλ. τα ζωα σου μιλανε με τροπο σκεψης σαν τον δικο μας?Σαν να ακους σκεψεις καποιου αλλου?Σκεφτομαστε με λεξεις, το ιδιο ειναι οταν επικοινωνεις με ζωα?

Raistlin
20-12-08, 18:54
Παρομοια απορια με τον Raistlin ειχα κι εγω, δηλ. τα ζωα σου μιλανε με τροπο σκεψης σαν τον δικο μας?Σαν να ακους σκεψεις καποιου αλλου?Σκεφτομαστε με λεξεις, το ιδιο ειναι οταν επικοινωνεις με ζωα?

Απ'ότι κατάλαβα, με όποιον τρόπο κι αν γίνεται η επικοινωνία, φαίνεται πως η νοημοσύνη των ζώων είναι ίδια με του ανθρώπου.

Δεν διαφωνώ σε αυτό, απλά πιστεύω πως είναι ίδια με την νοημοσύνη ενός παιδιού ηλικία ως 1 έτος (και πάλι συγκρίνοντας τις συμπεριφορές τους.)

Goldwingy
25-12-08, 18:40
Δεν γνωριζω αν γινεται να τ΄ακους. σιγουρα μπορεις ομως να εχεις μια εντονη επικοινωνια!!! ποτε τιποτα δε με πειραξε. ισως επειδη δε τα φοβασαι και νιωθεις την αναγκη απο καποια συντροφια. ενα ζωο μπορει να προσφερει πιο πολλα απ΄οσα μπορουν οι ανθρωποι......

haliaetus
11-01-09, 15:44
Γεια σας!!!!
Ξανά στο φόρουμ λοιπόν, να συνεχίσουμε το διάλογο! Χαίρομαι πολύ που γράφετε και με ρωτάτε! Θα απαντήσω λοιπόν σε όλους!

Τα ζώα φυσικά και έχουν ευφυία, το πόσο όμως δεν μπορούμε να το μετρήσουμε (επιστημονικά πάντα εννοώ), γιατί έχουν γίνει πειράματα αλλά η ευφυία των ζώων δεν μπορεί να συγκριθεί με του ανθρώπου, ούε καν μεταξύ ειδών ζώων μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Άλλωστε ακόμη στον επιστημονικό χώρο υπάρχουν διαμάχες για το αν μπορούμε όντως να μετρήσουμε την ευφυία του ανθρώπου, αλλά και για τον ορισμό της ίδιας της ευφυίας. Από αυτά που ακούω από τα ζώα, ανεξαρτήτής είδους, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα ζώα είναι ευφυή όντα και ποικίλει η ευφυία από ζώο σε ζώο, όπως στους ανθρώπους.

Η διαφορά από τους ανθρώπους είναι η δυνατότερη τους παρόρμηση από τα ένστικτα (διαφορετικά για κάθε είδος), εμείς όμως βλέπουμε την έκφραση των ενστίκτων τους και δε δίνουμε σημασία στο τρόπο που μαθαίνουν και τον τρόπο που επιλύουν νέα προβλήματα κατά τη διάρκεια της ζωής τους, κάτι που προυποθέτει σκέψη, γνώσεις, μνήμη, ευφυία. Οι επιστημονικές μελέτες πάνω στο αντικείμενο τείνουν όλο και περισσότερο προς αυτό το συμπέρασμα.


Συγκεκριμένα, οι σκύλοι έχουν,λόγω ανατομικών διαφορών στον εγκέφαλο από τον άνθρωπο, μειωμένη μνήμη αλληλουχίας. Για αυτό ένας σκύλος που έχει τυλιχτεί με την αλυσίδα δεν μπορεί να θυμηθεί την αλληλουχία των κινήσεων που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση και έτσι να αντιστέψει τις κινήσεις και να ελευθερωθεί ξανά.

Για το σεντόνι δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή εξήγηση, πάντως από πλευράς ενός εκπαιδευτή θα έλεγα ότι είναι κουταβίσια συμπεριφορά.

Η ελαφίνα με το που σας είδε έτρεξε για να σωθεί από πιθανή επίθεση (για κάποιο λόγο ήταν ευερέθιστη προφανώς) τα άλλα σας είδαν αλλά δεν διέκριναν κάποια επιθυμία σας για επίθεση και δεν το έκριναν απαραίτητο να φύγουν, αλλά να είσαι σίγουρος πως με την άκρη του ματιού σας παρακολουθούσαν, ακόμη και αν δεν το βλέπατε...Έτσι κάνουν τα θηράματα στην Αφρική κοντά σε χορτάτα λιοντάρια στους νερόλακους, δεν τρέχουν να φύγουν, αλλά έχουν το νου τους μήπως και τα λιοντάρια κάποια στιγμή αποφασίσουν να κυνηγήσουν..Μια άλλη εξήγηση είναι τα 3 ελάφια να μην είχαν ξανασυναντήσει άνθρωπο, σε αντίθεση με την ελαφίνα...


Άρα πως μπορούν να συζητούν μαζί μας και να αναλύουν θέματα από την στιγμή που δεν αντιδρούν όπως θα έπρεπε σε απλές καταστάσεις που τους συμβαίνουν...?

Οι αντιδράσεις τους δεν πρέπει να συγκρίνονται με τις ανθρώπινες, το κάθε είδος έχει τη χαρακτηριστική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο είδος (ένστικτα και επίκτητες γνώσεις). Το πως "πρέπει" να αντιδράσουν είναι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση και έχει κάποιο λόγο που συμβαίνει. Και φυσικά δεν αποκλείω την "έλλειψη" νοημοσύνης από ορισμένα ζώα, αφού υπάρχουν και κουτά ζώα, όπως υπάρχουν και κουτοί άνθρωποι.


Όταν επικοινωνώ με τα ζώα αυτά μου στέλνουν ενέργεια που μεταφράζεται από το δικό μου μυαλό σε λέξεις ή εικόνες. Δεν μπορώ να ακούσω τη σκέψη τους, για να πω αν σκέφτονται με λέξεις, πάντως εγώ το ακούω σαν λέξεις με ένταση από χαμηλά (σαν σκέψη) έως έντονα (σαν ηχείο που παίζει μέσα στο κεφάλι μου), ή σαν εικόνες, που τις βλέπω μπροστά μου, σαν σε όνειρο. Εξαρτάται από το πόσο συγκεντρωμένη είμαι, το πόσο έντονα θα ακούσω ή δω κάτι.

Goldwingy :Δεν γνωριζω αν γινεται να τ΄ακους. σιγουρα μπορεις ομως να εχεις μια εντονη επικοινωνια!!! ποτε τιποτα δε με πειραξε. ισως επειδη δε τα φοβασαι και νιωθεις την αναγκη απο καποια συντροφια. ενα ζωο μπορει να προσφερει πιο πολλα απ΄οσα μπορουν οι ανθρωποι......

Αλήθεια, Goldwingy , έχεις πέσει κοντά! Το είπα σε έναν ψυχίατρο και μου απάντησε πως η τηλεπάθεια είναι ένας αρχέγονος τρόπος επικοινωνίας και στην ανάγκη μου να επικοινωνήσω ξύπνησα πάλι αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας! Αυτή είναι η εξήγηση της επιστήμης....
Η δική μου εξήγηση είναι πως όλοι έχουν την ικανότητα να το κάνουν, απλά το έχουμε ξεχάσει. Από τη μεγάλη αγάπη που νοιώθω για αυτά τα πλάσματα ανοίγει το τσάκρα της καρδιάς μου και μπορώ να επικοινωνήσω πιο εύκολα.

Για το αν ένα ζώο μπορεί να προσφέρει περισσότερα από έναν άνθρωπο...ίσως όχι. Ένα άτομο του ίδιου είδους με εμάς μπορεί να μας προσφέρει πολλά περισσότερα, αρκεί να μπορεί & να το θέλει. Ένα ζώο όμως προσφέρει κάτι που οι άνθρωποι σπανίως μπορούν να προσφέρουν.Ανιδιοτελή αγάπη.

haliaetus
17-07-09, 21:50
Γειά σας! Μετά από 6 μήνες και αφού έχω αποκτήσει νέες εμπειρίες στην επικοινωνία μου με τα ζώα, αποφάσισα να τις μοιραστώ μαζί σας :)

Ίσως έχετε ακούσει για τη γρουσουζιά που φέρνουν οι κουκουβάγιες όταν κάθονται σε ένα σπίτι το βράδυ και φωνάζουν....Λένε πως φέρνουν αρρώστεια,ατύχημα, θάνατο. Το πίστευα κι εγώ για αρκετά χρόνια. Παραθέτω κάποια από τα παραδείγματα που ενίσχυσαν αυτή την πίστη σε εμένα:
1ο παράδειγμα, μια κουκουβάγια φώναζε κάθε βράδυ έξω από το σπίτι μας όταν ήμουν 1,5 έτους. Έπαθα ένα ατύχημα που δεν με σκότωσε (προφανώς ;) ), αλλά μου άφησε ανεξίτηλο σημάδι, που δε φεύγει ούτε με πλαστική :(
2ο παράδειγμα, επί μήνες μια κουκουβάγια φώναζε νύχτα και μέρα έξω από ένα σπίτι όπου δούλευε παλιά η μητέρα μου. Η γυναίκα που ζούσε εκεί είχε καρκίνο στον εγκέφαλο. Δυστυχώς πέθανε.

Η τελευταία φορά που άκουσα αυτόν τον ήχο θα ήταν μια έκπληξη για εμένα.
Ο γείτονάς μας πριν περίπου 1 χρόνο έπαθε καρκίνο του προστάτη. Κρίμα, έχει και μικρό παιδι...
Πριν μερικούς μήνες άρχισε να χειροτερεύει. Δεν μπορούσε να περπατήσει, όλα έδειχναν να πηγαίνουν προς αυτό που όλοι φοβούνται. Κάθε βράδυ άρχισε κουκουβάγια να κάθεται στα κεραμίδια του σπιτιού τους και να φωνάζει. Κάθε βράδυ ο ίδιος ήχος...Όταν ξάπλωνα να κοιμηθώ την άκουγα και σκεφτόμουν πως του έφερνε τη συμφορά...

Ένα βράδυ σκέφτομαι 'δεν προσπαθώ να τη ρωτήσω, να δω τι θα μου πει?'
Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έλεγε, κάτι ζητούσε, αλλά δεν ξεχώριζα το τι...
Ένα βράδυ την ακούω να φεύγει πετώντας κατά μήκος του δρόμου και να φωνάζει σχεδόν χαρούμενη "την πήρααα"....Ανατρίχιασα, λέω 'του πήρε την ψυχή'. Το άλλο πρωί λέω στη μητέρα μου να έχει το νου της, μάλλον θα δει νεκροφόρα απέναντι....Αλλά τίποτα δεν φάνηκε..
Το ίδιο βράδυ ξανά κουκουβάγια κάνει το ίδιο πράγμα, πετάει από το σπίτι του κατά μήκος του δρόμου φωνάζοντας ότι κάτι πήρε, αλλά τι?

Για 3-4 συνεχόμενα βράδυα έγινε το ίδιο. Ο κ Κώστας άρχισε να φαίνεται στην αυλή...σήμερα φαίνεται υγιέστατος(δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερα).

Τι έπαιρναν οι κουκουβάγιες (ήταν μία ή πολλές) κάθε βράδυ? Μήπως φωνάζοντας ζητούσαν να πάρουν την ασθένεια και όχι την ψυχή όπως πίστευα παλιά? Τώρα πια δεν φωνάζει κάποια κουκουβάγια. Αν και βλέπω πολλές να πετάνε το βράδυ στη γύρω περιοχή και να κάθονται στους στύλους της ΔΕΗ, παραμονεύοντας ποντίκια...

Δεν ξέρω γιατί έχω την εντύπωση ότι κάθε βράδυ ήταν άλλη κουκουβάγια...παίρνοντας την ασθένεια πήγαινε κάπου απόμερα να πεθάνει και το άλλο βράδυ ερχόταν άλλη? Αγνά αγαπημένα πλάσματα.

THE KEEPER OF SECRET
20-07-09, 21:00
Τελικά καθορίστηκαν τα πότε, που και πόσο του σεμιναρίου που ανέφερα παραπάνω:

Ημερομηνία: 25-26 Οκτωβρίου
Διεύθυνση: Κηφισιά Αττικής
Κόστος: 180 Ευρώ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

1)Η διάλεξη της Wendy Wolfe (9-5 Σάββατο και Κυριακή)
2)Ελαφρύ φαγητό
3)Καφές και τσάι
3)Ένα ντοσιέ με σημειώσεις της Wendy έτσι ώστε να μπορείτε να ξανά-χρησιμοποιήσετε τις τεχνικές που θα μάθετε στο σεμινάριο και στο σπίτι σας.

Η διεύθυνση της animal communicator που θα είναι στο σεμινάριο είναι: www.wendywolfe.com (http://www.wendywolfe.com), για όποιον ενδιαφέρεται να δει λεπτομέρειες για αυτήν.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το σεμινάριο, ευχαρίστως να του στείλω τα στοιχεία της κοπέλας που το οργανώνει, με πμ, για να επικοινωνήσει. Θα είμαι κι εγώ εκεί!
Να και το ρεζουμε τησ υποθεσης.
Να βρουμε τα ΖΩΑ που θα σκασουν 180 ευρωπουλα για να μάθουν να επικοινωνουν με άλλα ζώα.
Πολλα τα φραγκα για να μάθεις να μιλασ με τα ζωα δεν νομιζεται?

morning star
21-07-09, 18:20
ειναι πραγματι "ενοχλητικο" το πως μπορει να εμπορευματοποιηθει ακομα και ο πιο ευγενικος σκοπος...
το εκαστοτε "χαρισμα" εχει δωθει στους ανθρωπους δωρεαν,με μοναδικο σκοπο,οχι να το εκμεταλλευτει για προσωπικο του οφελος αυτος που το εχει,μα για να το μοιραστει με τον κοσμο γυρω του.για να κανει τον κοσμο καλυτερο...τι γλυκο και ευγενικο να εχεις το χαρισμα να μπορει να "μιλησεις" με τα ζωα,αυτους τους ανιδιοτελεις συντροφους μας στον πλανητη...
τι απογοητευση ομως ακομα και αυτο να καταληγει να γινεται μια πηγη εσοδων για αυτον που εχει αυτο το "χαρισμα"...
θα μου πει κανεις:και πως θα διοργανωθει το εκαστοτε σεμιναριο χωρις να υπαρχουν χρηματα?
αυτο το δεχομαι,να υπαρχει μια συνεισφορα για την οργανωση και την διεξαγωγη του εκαστοτε σεμιναριου,100 τοσα ευρω ομως δεν ειναι απλη συνεισφορα ομως!!!!!
και για οσους εχουν να πουν:δεν υπαρχει οικονομικη εκμεταλλευση,εχω να πω αυτο:
τι δουλεια κανουν τα συγκεκριμενα ατομα?και η απαντηση ειναι:animal communicators!δεν εχουν καποια αλλη "κανονικη δουλεια" που να τους προσφερει εσοδα και απλα κανουν και αυτα τα σεμιναρια σαν χομπι η για να μοιραστουν με τον κοσμο τις γνωσεις και τις τεχνικες τους...ειναι η κυρια και μονη πηγη εσοδων τους.απο αυτο ζουν και μαλιστα...αρκετα πλουσιοπαροχα αν κρινω απο την τιμη των σεμιναριων...
τελος παντων,ας μη σας κουρασω αλλο με διαλεξη του κατα ποσο θα επρεπε να συνδραμουμε στην οικονομικη ευημερια του εκαστοτε επαγγελματια τετοιου ειδους,απλα ειναι λυπηρο,να πουλας ενα δωρο που σου δοθηκε και μαλιστα τοσο αδρα,ενω θα επρεπε να το δινει κανεις ακριβως οπως του δοθηκε:απλοχερα και δωρεαν...!

Ermhs
21-07-09, 19:46
Το χάρισμα δεν μεταδίδεται και δεν διδάσκετε.
Αν δεν νοιώθει ο άλλος (όχι απλά χρησιμοποιώντας τoiς 5 του αίσθησης, αλλά ούτε και τοις 6.. απλά συνειδησιακά.. Δεν πρόκειται να μάθει τίποτα παραπάνω από όσα ένας πίθηκος.).

ΚΑΙ μιλώ για έμφυτα χαρίσματα. Όχι δανειστικά.
:p

haliaetus
21-07-09, 20:27
Keeper of the secret, να σε ευχαριστήσω για τη φιλοφρόνηση, να αποκαλείς ζώα όσους από εμάς λάβαμε μέρος στο σεμινάριο ;)

Είναι ευλογία να έχει κάποιος αυτό το χάρισμα, αλλά και το να μάθεις να μιλάς με τα ζώα είναι ανεκτίμητο. Γεννήθηκα μπορώντας να έχω μέχρι έναν βαθμό επικοινωνία με τα ζώα, αλλά μετά το σεμινάριο έχω γίνει άλλος άνθρωπος. Αυτά που έχω μάθει και αισθανθεί δεν τα αλλάζω με όλα τα πλούτη του κόσμου. Χαλάλι τα χρήματα που έδωσα για το σεμινάριο.

Τα έξοδα που έπρεπε να καλυφθούν(εισιτήρια, διαμονή, φαγητό κτλ) και φυσικά και μια μικρή αμοιβή για τον κόπο της Wendy δικαιολογούν το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο. Δεν πιστεύω να πει κανείς ότι έπρεπε να έρθει με δικά της έξοδα η γυναίκα, τόσες μέρες από Αμερική... :confused:

Και είναι μεγάλη χαρά να μπορείς να βγάζεις τα προς το ζην από κάτι που αγαπάς...πόσοι θα προτιμούσαν να είχαν μια διαφορετική δουλειά αλήθεια? Έχω βρεθεί πολλές φορές άρρωστη γιατί αναγκάζομαι να δουλέψω σε κάτι που αντιπαθώ...

Η Wendy, όπως και τόσοι άλλοι στον κόσμο που δουλεύουν ως animal communicators φυσικά και θα πρέπει να πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους. Άλλωστε όταν δίνεις κάτι πρέπει να λάβεις, είναι θέμα ισσοροπίας. Ένας οικογενειακός φίλος βρίσκει νερό (ραβδοσκόπος) σε κτήματα. Αν υπάρχει νερό θα το βρει,100%. Ζητά χρήματα όμως για να το κάνει. Έτσι γίνονται τα πράγματα. Παλιότερα έδινε δωρεάν υποδείξεις και έβρησκαν νερό, αλλά ποτέ δεν έτυχε εκτίμησης η προσφορά του.

Όντως, ευγενικό και όμορφο να δίνεις απλόχερα ένα χάρισμα που έχεις, αλλά ο κόσμος δεν είναι τόσο όμορφος, ούτε τόσο απλός για να μπορείς να το κάνεις. Εκεί έξω ορισμένοι περιμένουν να σε φάνε ;)

Και μια ερώτηση: οι γιατροί π.χ. γιατί πρέπει να πληρώνονται? οι κάθε είδους επιστήμονες? γιατί να μην βοηθάνε τους ανθρώπους, θεραπεύοντας και προσφέροντας γνώσεις στους ανθρώπους δωρεάν? Και εδώ έχουμε οικονομική εκμετάλλευση λέτε? (οι γιατροί να μην το πάρουν προσωπικά, παράδειγμα δίνω ;) )

haliaetus
21-07-09, 20:35
Το χάρισμα δεν μεταδίδεται και δεν διδάσκετε.
Αν δεν νοιώθει ο άλλος (όχι απλά χρησιμοποιώντας τoiς 5 του αίσθησης, αλλά ούτε και τοις 6.. απλά συνειδησιακά.. Δεν πρόκειται να μάθει τίποτα παραπάνω από όσα ένας πίθηκος.).

ΚΑΙ μιλώ για έμφυτα χαρίσματα. Όχι δανειστικά.
:p

Το χάρισμα (το συγκεκριμένο και παρόμοια άλλα)υπάρχει μέσα σε όλους μας, αυτό που διδάσκεται είναι το πως να το ανακαλύψουμε και να το χρησιμοποιήσουμε. Το να ξυπνήσουν οι αισθήσεις και να ξεμπλοκάρει η ενέργεια που έχουμε είναι βασικές προυποθέσεις για να το κάνεις, κάτι για το οποίο επίσης πρέπει να σου δείξουν τον τρόπο. Όλοι όσοι λένε πως έχουν -οποιοδήποτε -χάρισμα έχουν διδαχθεί ακόμη και ας μην το καταλαβαίνουν, απλά διαβάζοντας για αυτό, κάνοντας έρευνα, από τις ίδες τους τις εμπειρίες, κάνοντας δοκιμές. Αν δεν έχει κάνει κάποιος τα παραπάνω, είναι δύσκολο να εξελίξει και να "δαμάσει" το χάρισμά του, να αυξήσει τις ικανότητές του. :)

dark angel
21-07-09, 23:19
πραγματικά σπάνιο χάρισμα!
πολύ θα ήθελα να επικοινωνήσω και εγώ με τη σκυλίτσα μου με τέτοιον τρόπο :)

algozron
22-07-09, 16:28
haliaetous κι εγω ειχα ακούσει τόσες και τόσες ιστορίες για τις κουκουβάγιες αλλα επίσης μου έχει τύχει να τις ακούω να φωνάζουν το βράδυ είτε στο σπίτι που κοιμάμαι είτε σε άλλα και ποτέ δεν έγινε τίποτα. Αλλα χαιρόμουν που τις άκουγα. Ηταν καλοδεχούμενες για μένα. Στην αρχή σκεφτόμουν, λες να γίνει κατι κακό; και μετά έλεγα, μπά μωρέ τι λένε για το πουλάκι, ας απολαύσω το κελάηδισμα. Λες να παίζει ρόλο το αν σκέφτεσαι αρνητικά ή θετικά για αυτές;

haliaetus
23-07-09, 23:02
haliaetous κι εγω ειχα ακούσει τόσες και τόσες ιστορίες για τις κουκουβάγιες αλλα επίσης μου έχει τύχει να τις ακούω να φωνάζουν το βράδυ είτε στο σπίτι που κοιμάμαι είτε σε άλλα και ποτέ δεν έγινε τίποτα. Αλλα χαιρόμουν που τις άκουγα. Ηταν καλοδεχούμενες για μένα. Στην αρχή σκεφτόμουν, λες να γίνει κατι κακό; και μετά έλεγα, μπά μωρέ τι λένε για το πουλάκι, ας απολαύσω το κελάηδισμα. Λες να παίζει ρόλο το αν σκέφτεσαι αρνητικά ή θετικά για αυτές;

Δε γνωρίζω αν παίζει ρόλο το τι σκεφτόμαστε εμείς...αν βρω την ευκαιρία θα ρωτήσω κάποια κουκουβάγια λεπτομέρειες...
Και σε εμένα τυχαίνει καμιά φορά να κάθονται έξω από το δικό μου σπίτι ή γειτονικά και να φωνάζουν, όμως το κάνουν για λίγο. Ας μην ξεχνάμε πως αυτή η κραυγή είναι φυσιολογική για τις κουκουβάγιες, τις βοηθάει στη μεταξύ τους επικοινωνία. Όταν όμως κάθονται όλο το βράδυ σέ ένα συγκεκριμένο σημείο και φωνάζουν ασταμάτητα, χωρίς να φεύγουν και αυτό επαναλαμβάνεται πολλά βράδια....κάτι συμβαίνει!
Προσωπικά επειδή φοβάμαι και λίγο, όταν ακούω κάποια έξω από το σπίτι μου την παρακαλώ να φύγει και αυτή φεύγει αμέσως! Για να πω την αλήθεια, με ξαφνιάζει που τόσο πρόθυμα μου κάνουν τη χάρη :)

Για σκεφτείτε όμως, αν όντως έχω καταλάβει καλά και αυτές προσπαθούν να πάρουν πάνω τους το βάρος και να σωθεί κάποιος άνθρωπος, τι πλάσματα που είναι! Έτσι αγαπούν όλα τα ζώα, ανιδιοτελώς.

Giwrgos_M
23-07-09, 23:38
Υπαρχει καποια τεχνικη σε αυτο το θεμα?μπορουμε ολοι να εξασκηθουμε στην επικοινωνια αυτη??

awakened_in_chaos
31-07-09, 22:47
Καλησπέρα !!
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα όλα όσα έχουν γραφτεί παραπάνω τόσο απο την haliaetus όσο και από άλλα μέλη του φόρουμ και αφορούν φυσικά την επικοινωνία τους με τα ζώα...
Και έρχομαι και εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω (όπως το έκανε πιο πανω και ο Γιώργος) ... υπάρχουν συγκεκριμενοι/ες τρόποι/μέθοδοι ώστε να επιτύχεις μια τέτοια "επικοινωνία"? Μα πάνω απ'όλα παίζει ρόλο αν το μυαλό σου είναι "καθαρό"ή όχι εκείνες τις στιγμές??

Anduril
01-08-09, 14:07
Φαντάζομαι πως τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η γνήσια αγάπη για τα ζώα καθώς και μια δυνατότερη διαίσθηση και τηλεπαθητική ικανότητα από τον μέσο άνθρωπο. Πάντως υπάρχουν μέχρι και θεραπευτές ζώων που επικοινωνούν τηλεπαθητικά μαζί τους, διαβάζουν τα συναισθήματά τους και τα βοηθούν. Η επικοινωνία με τα ζώα συναντάται και σε θρησκείες. Χριστιανοί άγιοι και μοναχοί όπως π.χ. ο Άγιος Φραγκίσκος, είχαν αξιοθαύμαστη επαφή με τα ζώα ενώ ακόμη και ο Μωάμεθ συνομιλούσε με ζώα.

haliaetus
03-08-09, 18:51
Anduril, συμφωνούμε απολύτως σε όσα λες! (αν και δεν ήξερα για τον Μωάμεθ...) Σε αυτούς που ανέφερες να προσθέσω τον Άγιο Μόδεστο και τον Άγιο Μάμα :)

Αν εξαιρέσουμε το ότι από μικρή άκουγα τα ζώα, σε τυχαίες όμως στιγμές, χωρίς να το προσπαθώ, υπάρχει τεχνική για να το κάνεις. Αυτό διδάχτηκα στο σεμινάριο που πήγα. Τώρα πια μπορώ να επικοινωνήσω με όποιο ζώο θελήσω, όποτε το θελήσω.

Βασική προυπόθεση είναι η καλή λειτουργία των τσάκρα, ειδικά της καρδιάς. Κατά την επικοινωνία μου με τα ζώα 'ανοίγω' το τσάκρα της καρδιάς, καμιά φορά τόσο πολύ που με πονάει! Όταν αγαπάς πολύ, το τσάκρα ανοίγει χωρίς να το προκαλείς εσύ(ίσως επειδή αγαπώ πολύ τα ζώα ήταν ανοιχτό το τσάκρα μου και τα άκουγα από μικρή).

Θέλει αυτοσυγκέντρωση, άνοιγμα τσάκρα, σκέφτομαι το ζώο και ξαφνικά μιλάμε! Για το αν το μυαλό πρέπει να είναι 'καθαρό', δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να ρωτήσεις awekened, θα σου πω όμως πως πρέπει πρώτα να έχεις αποβάλλει τα άγχη και τις ανησυχίες σου(δεν ξέρω αν αυτό εννοείς). Και φυσικά αν έχεις κάποιο 'θέμα' με αυτό το ζώο, είναι δύσκολο να επικοινωνήσεις μαζί του. Αν δηλαδή είσαι πολύ συναισθηματικά φορτισμένος απέναντί του.Μερικές φορές που ήμουν πολύ αγχωμένη,για άλλο θέμα, δεν μπορούσα απλώς να συγκεντρωθώ και ανέβαλλα την επικοινωνία για κάποια άλλη στιγμή.

awakened_in_chaos
04-08-09, 11:26
Πρώτα απ'όλα θα ήθελα Haliaetus να σε ευχαριστήσω εγώ προσωπικά που μοιράζεσαι τόσο τις εμπειρίες σου όσο και τους τρόπους ''επικοινωνιας'' με όλους μας εδώ μέσα...Αποτελούν κίνητρο τα λόγια σου..Κίνητρο για να προσπαθούμε μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι...
Λίγο πολύ με έκανες να καταλάβω πως επιτυγχάνεις μια τέτοια επικοινωνία...Λέγοντας ''καθαρό'' μυαλό εννοώ να είναι απελευθερωμένο απο κάθε είδους σκέψη, θετική και αρνητική..Γιατί εγώ για παράδειγμα δεν περνάει δευτερόλεπτο που να μην έχω και ''κατι'' στο μυαλό μου...όχι απαραίτητα σκέψεις αγχους,ανησυχίας κλπ..απλά σκέψεις...γι αυτό και μου είναι δύσκολο να αυτοσυγκεντρωθώ...Αγάπη για τα ζώα υπάρχει και μάλιστα τόση που ξεχειλίζει...αλλά απ'ότι καταλαβαίνω αλλού θα συναντήσω δυσκολίες... :D

καραμελα
12-08-09, 14:10
καλησπέρα σε όλους! έγω θέλω να σας αφηγηθω μια διαφορετικη επικοινωνία με το καναρίνι μου.Είδα στον ύπνο μου ότι προσπαθουσα να το κρατήσω μέσα στα χέρια μου και αυτο ξέφευγε αλλά δεν απομακρυνόταν.Καποια στιγμη το αισθάνθηκα να φευγει και να έχει αέρινη μορφη.Ξύπνησα και δυστηχως το βρήκα πεθαμένο. :( Υποθέτω ότι "είδα" την ψυχη του να φευγει....

haliaetus
20-10-13, 00:38
Λοιπόν.... μετά από αποχή από το φόρουμ για αρκετά χρόνια, επέστρεψα! Έχω μαζέψει εμπειρίες και γνώσεις και θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας!

Κατάρχήν, να πω στην καραμέλα (έστω και αργοπορημένα) πως μέσω του ονείρου, το καναρίνι σου ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Πριν μερικά χρόνια είχα αποκτήσει 3 κυψέλες με μέλισσες. Με αυτές ξεκίνησα την πρακτική μου στη μελισσοκομία. Αγαπώ πολύ τις μέλισσες και αυτές φαίνεται να με αγάπησαν, αφού μετά από λίγο καιρό όταν τις άνοιγα δεν αντιδρούσαν επιθετικά, σα να με είχαν συνηθίσει. Κι ας έλεγε ο καθηγητής μου μελισσοκομίας ότι οι μέλισσες δεν εξημερώνονται. Εγώ ζούσα το αντίθετο. Κάποια στιγμή έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό. Τα μελίσσια μου τα ανέλαβε ο πατέρας μου, τα οποία μέχρι τότε ήταν γύρω στις 12 κυψέλες. Λίγο αφού έφυγα είδα στον ύπνο μου ότι έχει πέσει η μια κυψέλη κάτω και έχουν ξεχυθεί οι μέλισσες και με τσιμπάνε. Εφιάλτης λέω Λϊγες μέρες μετά στο τηλέφωνο μαθαίνω ότι ο πατέρας μου άνοιξε την μια κυψέλη και οι μέλισσες ήταν νεκρές μέσα. Για να μην τα πολυλογώ, το όνειρο επαναλήφθηκε ακόμη 2 φορές, όταν πέθαναν και οι δύο άλλες από τις αρχικές κυψέλες που είχα. Στο θάνατο των υπόλοιπων κυψελών δεν είδα κάποιο όνειρο. Πέθαναν από ασθένεια που ο πατέρας μου δεν είχε την εμπειρία να αναγνωρίσει. Μου λείπουν οι μελισσούλες μου..

Μία ακόμη εμπειρία που είχα με ένα άλογο ήταν για να επιβεβαιώσω ότι με ακούει. Ένα άσπρο ηλικιωμένο άλογο, ήσυχο και αγαπημένο όλων στο στάβλο. Είχα κάτσει σε σημείο που δε με έβλεπε καλά (είχε το κεφάλι του ανάμεσα σε V, που βάζουν στην πόρτα τους). Του λέω (νοητικά πάντα) κοίτα με. Παραξενεύτηκε λίγο,έκανε να κουνηθεί αλλά δεν βόλευε να γυρίσει το λαιμό του να με κοιτάξει. Επέμενα λέγοντας "Κοίτα με τώρα" ξανά και ξανά. Μέχρι που χαμογελώντας κάνει μία ¨αφύσικη¨συστροφή του λαιμού και του κεφαλιού και με κοιτάει και με τα δυο μάτια καταπρόσωπο. Πήρε πολλά φιλιά για ευχαριστώ (είναι και χαδιάρικο αλογάκι)

Αυτά για τώρα, είναι λίγο αργά και αύριο πρέπει να σηκωθώ νωρίς! Ελπίζω σε απαντήσεις σας και όμορφο διάλογο!
Πολλά αλογίσια φιλιά!!!