PDA

Επιστροφή στο Forum : Ζουν ανάμεσά μας;

Απέριττος
14-04-08, 09:24
Καλημέρα σε όλους τους συνταξιδιώτες...
Τελευταία μια κυριακάτικη εφημερίδα είχε βάλει σαν προσφορά την ταινία "They live" (ελληνική απόδοση "Ζουν ανάμεσά μας"). Είχα δει την ταινία αυτή στον κινηματογράφο όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. Από τότε την είχα αντιγράψει σε βιντεοκασέτα και μετά όταν βγήκαν τα dvd φρόντισα να την ξαναπάρω και την έχω δει πάρα πολλές φορές.
Πάντα είχα την απορία αν τελικά οι εξωγήινοι ή γενικότερα πλάσματα από άλλους κόσμους, άλλες διαστάσεις έχουν βρει τους τρόπους να παίρνουν την μορφή μας ή με κάποιο τρόπο να ξεγελούν την αντιληπτικότητά μας και να ζουν ανάμεσα στους κανονικούς ανθρώπους. Για τον ίδιο λόγο μου άρεσε πάρα πολύ και η ταινία "Η άφιξη".
Πάρα πολλοί ερευνητές και άνθρωποι που ασχολούνται με το παράξενο έχουν διατυπώσει αυτήν την άποψη. Ο Ντέιβιντ Άϊκ για παράδειγμα μιλά για ερπετοειδείς οι οποίοι μάλιστα κατέχουν πολύ υψηλές θέσεις στην παγκόσμια ιεραρχία.
Τα τελευταία χρόνια και αυτός ο Λιακόπουλος ανακάλυψε ξαφνικά την Αμερική προβάλλοντας σαν δική του ανακάλυψη την πιθανότητα (βεβαιότητα για τον ίδιο) να ζουν ανάμεσά μας οντότητες ξένες προς τον άνθρωπο.
Το θέμα είναι πάρα πολύ μεγάλο και σηκώνει πάρα πολύ κουβέντα. Άραγε με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να διαπιστώσουμε αν συμβαίνει κάτι τέτοιο; Θα μπορούσε να γίνει μέσω ειδικής εκπαίδευσης όπου μπορούμε να διευρύνουμε το αισθητηριακό μας φάσμα; Θα μπορούσε να γίνει με κάποιο τεχνητό τρόπο όπως δείχνει η ταινία του Κάρπεντερ; Άραγε υπάρχει περίπτωση να τραυματίζαμε κάποιον τυχαία και αντί για αίμα να βλέπαμε να βγαίνει από μέσα του πράσινο υγρό, όπως μας έδειχναν στα X-files;
Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί ένα πρότζεκτ και ξεκίνησα να το κάνω με το να φωτογραφίζω με φιλμ υπερύθρων τυχαίες φωτό μέσα στο πλήθος. Όμως είναι δύσκολο γιατί και τα συγκεκριμένα φιλμς είναι πολύ ακριβά, αλλά και η συντήρησή τους και η φόρτωσή τους μέσα στην μηχανή πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή γιατί καταστρέφονται πολύ εύκολα. Θα βοηθούσε πολύ κάποιος αν ήξερε τον τρόπο ή αν υπάρχει, μηχανή ψηφιακής τεχνολογίας η οποία μέσω ειδικών φίλτρων, θα μπορούσε να φωτογραφήσει μέσα στο υπέρυθρο φάσμα. Ίσως αν γινόταν αυτό το πείραμα, μέσα σε τυχαίες φωτό τραβηγμένες σε τυχαία σημεία, μέσα σε τυχαία πλήθη, να ανακαλύπταμε ξαφνικά παράξενα πρόσωπα που έχουν άλλη εικόνα ανάμεσα στο πραγματικό και το υπέρυθρο φάσμα.
Αν γίνουμε πολύ προσεκτικοί θα παρατηρήσουμε και από μόνοι μας "ανθρώπους" που κινούνται παράξενα μέσα στο πλήθος, αλλά και ανθρώπους με αλλόκοτες μορφές. Μου έχει τύχει προσωπικά να παρακολουθήσω τέτοια παράξενα ανθρώπινα πλάσματα για αρκετά λεπτά. Άτομα που φαινόταν καθαρά ότι ήταν τελείως ξεκομμένα από τον δικό μας κόσμο. Δεν ήταν τρελοί ούτε πρεζάκηδες. Όπως μου έχει τύχει να βρεθώ σε κάποιες συγκεντρώσεις όπου υπήρχε κάποιο άτομο που σου έβγαζε μια αύρα τελείως ξένη με την δική μας φύση. Αυτομάτως απόκτησα απέναντί του αμυντική στάση. Η περίπτωση αυτή ταίριαζε περισσότερο με την θεωρία περί ερπετοειδών του Άϊκ.
Πιστεύω ότι όλοι λίγο πολύ έχουμε παρόμοια περιστατικά στα οποία ίσως δεν δώσαμε την σημασία και την βαρύτητα που θα έπρεπε. Ανοίγω αυτό το θέμα σαν μια ευκαιρία να αναφερθούμε σε αυτά, για να δούμε τελικά αυτό που για μένα είναι σχεδόν βέβαιο.. ότι...
ΝΑΙ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ...

mel.x
14-04-08, 10:06
Kαλημερα Απερριτε

Σκεφτομουν τωρα που σε διαβαζα, οτι ισως ,πριν εκατομυρια χρονια πριν, υπηρχε ενας πολιτισμος, σαν και μας ακριβως.Πριν γινει μια μεγαλη πυρηνικη καταστροφη, και ισοπεδωθουν τα παντα,καποιοι που το γνωριζαν ,φροντισαν να εξασφαλισουν την διαβιωση τους ,την δικη τους και των οικογενειων τους,σε καταφυγια κατω στην γη.
Ετσι ,μαζεψαν τις οικογενειες τους και κατεβηκαν κατω.Περασανε εκατομμυρια χρονια και αυτοι ζουσανε κατω, περνουσαν ομως απο γενια ,σε γενια το μηνυμα, οτι "δεν θα ανεβητε ποτε επανω" ,"ΠΟΤΕ",γιατι ειναι ολα κατεστραμενα,υπαρχει ραδιενεργεια,η οτι υπαρχουν καποιοι "αλλοι"επανω κ.λ.π.Κατι αναλογο σε εμας, που δεν μπορουμενα φανταστουμε ,οτι υπαρχουν καποιοι "αλλοι" κατω στην γη.
Καποιοι ομως απο αυτους, θελανε να ανακαλυψουν τι υπαρχει επανω, και ποτε ποτε,ανεβαινανε ,φυσικα βραδυ,--[ετσι πιστευω για αυτα που λεγανε οι γιαγιαδες μας, για τους καλικαντζαρους]--για να μας παρατηρουν και να βλεπουν πως ζουμε.
Αν εμεις γνωριζαμε ,οτι κατω στην γη υπαρχει κοσμος σαν και εμας,δεν θα κατεβαιναμε κρυφα ,για να περπατησουμε αναμεσα τους και να τους παρατηρησουμε ???
Μακαρι τελικα να υπαρχει μια μηχανη που να φωτογραφιζουμε και να βλεπουμε τους "αλλους".

14-04-08, 11:22
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε μου Απερριτε ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου και βεβαια όχι
εξωπραγματικές.
Με αυτα που αναφέρεις μου ήλθε στο μιαλό ένα βιβλίο του Γ. ΜΠΑΛΑΝΟΥ
(μάλλον το ΚΟΣΜΟΙ ΦΩΤΙΑΣ εαν δεν με απατά η μνήμη μου) όπου και
ανέφερε για τα παράξενα πρόσωπα που συναντούσε στον δρόμο....

Πάντα οι διαδρομές μέσα στις Πόλεις μας ίσως έχουν πολλά να μας πούν...

Ευχαριστώ.

skeptic
14-04-08, 11:33
Ο Ντέιβιντ Άϊκ για παράδειγμα μιλά για ερπετοειδείς οι οποίοι μάλιστα κατέχουν πολύ υψηλές θέσεις στην παγκόσμια ιεραρχία.

Καμιά απόδειξη υπάρχει;;

Ο Ντέιβιντ Αίκ λέει μεγάλες αλήθειες και τα χώνει στο διεθνές καπιταλιστικό κατεστημένο και τους διεθνείς τραπεζίτες αλλά κατά την άποψη μου αυτοανερείτεαναφερόμενος κατόπιν σε ερπετοιδείς και παρόμοιες αναπόδειχτες σαχλαμάρες..

Δηλαδή ξεκινάει καλά αλλά κάπου στην μέση χάνει τη μπάλα και γελιοποιείται..

open mind
14-04-08, 11:45
Απερριτε το They live Είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες επιστημονικής φαντασίας μου είχε κάνει μεγάλη
Εντύπωση όταν την είχα πρωτοδεί πιτσιρικάς τότε μάλιστα όταν είδα ότι την είχε
Η εφημερίδα την αγόρασα και το ξαναείδα μετά από χρονια .
Το σενάριο της δεν είναι και απίθανο να συμβεί η να συμβαίνει στην πραγματικότητα
Έχουν γραφτεί πολλές θεωρίες συνομωσίας κάτι παρόμοιο με αυτό που γραφείς λένε
Και για τους men in black .

Πάντως όσοι βιαστείτε να απορρίψετε το ενδιαφέρον ερώτημα Περί συνωμοσίας Ποσο σίγουροι είστε ότι γενικά δεν υπάρχουν συνομωσίες εις βάρος μας εμάς των
Απλών ανθρώπων ?σε όλα τα επίπεδα οικονομικά ,πολιτικα,και πάει λέγοντας .
Αν συνωμοτούν εις βάρος μας για οποιαδήποτε θέμα γιατί όχι να μην το
Κάνουν και για κάτι τέτοιο ?.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλα είναι πιθανά δεν αποκλείω τίποτα μπορεί
Να υπάρχει τέτοια συνομωσία η να υπάρξει μπορεί βεβαία και να μην υπάρχει
Αλλα καλό είναι να ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα.

skeptic
14-04-08, 12:24
ΟpenMind τι πιστεύεις ότι εννοούν όταν λένε "Νέα Παγκόσμια Τάξη"..? Το έβαλαν ακόμα και στο "ψευτο"δολλάριο(fiat-monopoly money) όταν πήραν την κυριαρχία της οικονομίας των ΗΠΑ με τη Fed.
Κατά την άποψη μου σημαίνει "Παγκόσμια Κυβέρνηση"(στα χέρια των διεθνών τραπεζιτών) Ο ίκε πάει να τους βγάλει εξωγήινους που μεταμορφώνονται αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις.. περισσότεριο σενάριο ΕΦ θυμίζει..σαν την ταινία "They Live" που είπες..
Βέβαια τίποτα δεν αποκλείεται αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποδείξεις.. μένει μόνη η φαντασία.. αρρωστημένη πολλές φορές..

open mind
14-04-08, 12:39
Απ τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποδείξεις δεν μπορείς να υποστηρίξεις κάτι
Μετά βεβαιότατος συμφωνώ σε αυτό αλλα η ολη συμπεριφορά του ανθρωπινού
Είδους στην ιστορία μας δείχνει ότι η συνομωσία είναι στο αίμα του .
Στην καθημερινή μας ζωή υπάρχουν συνωμοσίες παντού από τα οικονομικά ζητήματα
Μέχρι αθλητικά οποτε δεν αποκλείεται να συμβαίνει το οτιδήποτε .

Απέριττος
14-04-08, 14:19
Αγαπητέ Mel-X. Απαντάω στην δική σου παρατήρηση περί ύπαρξης υποχθονίων όντων τα οποία πιθανόν να παρέμειναν στα έγκατα της γης από μια προηγούμενη καταστροφή. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό το σενάριο θα μπορούσε να παίξει. Προσωπικά θεωρώ πιο πιθανή την ύπαρξη όντων από άλλες διαστάσεις τα οποία έχουν την δυνατότητα να περνούν με κάποιο μηχανισμό τα όρια των κόσμων, όπως θεωρώ και πολύ πιθανή την ύπαρξη χρονοταξιδιωτών οι οποίοι μπορούν να έρχονται με χρονομηχανές από μελλοντικές εποχές που θα έχουν αυτήν την δυνατότητα. Παλαιότερα μάλιστα υπήρχε η πολύ τεκμηριωμένη και σοβαρή μαρτυρία κάποιων γάλλων τουριστών οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με χρονοταξιδιώτες σε κάποια επαρχιακή περιοχή της Γαλλίας. Οι συγκεκριμένοι μάλιστα εμφανίστηκαν ως τρία άτομα που επέβαιναν σε ένα πολύ παράξενο όχημα που κινείτο πάνω σε μαγνητικά πεδία.
Στην περίπτωση βέβαια αυτή μιλάμε για ανθρώπους που ήρθαν από το μέλλον. Όπως επίσης και αυτοί που αναφέρεις εσύ που έχουν μείνει κάτω (αν έχουν μείνει) πάλι αποτελούν μέλη της ανθρώπινης φυλής. Εγώ βέβαια δεν ομιλώ για αυτό. Μιλώ για δυο περιπτώσεις. Η πρώτη είναι η περίπτωση εξωδιαστατικών όντων τα οποία με κάποιον τρόπο μπαίνουν στην δική μας πραγματικότητα επενδυόμενα την ανθρώπινη μορφή και η δεύτερη περίπτωση είναι περί εξωγήινων όντων τα οποία είναι στην γη είτε από πιο παλιά ή τα τελευταία χρόνια, είναι παρόντα με την ανοχή κάποιων ισχυρών ομάδων εξουσίας του πλανήτη με τις οποίες έχουν κάνει ειδικές συμφωνίες και κυκλοφορούν μεταμφιεσμένα με κάποιους τρόπους, ώστε να έχουν ανθρώπινη μορφή.
Το ερώτημα για μένα δεν είναι αν υπάρχουν. Δεν ξέρω γιατί νοιώθω μέσα μου τόσο μεγάλη βεβαιότητα για αυτό το πράγμα... Το θέμα είναι πως θα βρούμε τον τρόπο να μπορούμε να τους διακρίνουμε...
Φιλικά...

Ntemis
14-04-08, 15:02
το πες και το κανες ;-)

Απέριττος
14-04-08, 15:20
Ναι και περιμένω από όλους σας να πάρετε θέση.. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα...

open mind
14-04-08, 17:11
Απέριττε προσωπικά χωρίς βεβαία να έχω αποδείξεις πιστεύω ότι υπάρχουν
Και αλλα οντα από άλλες διαστάσεις όπως και εξωγήινοι πολιτισμοί .

lykos
14-04-08, 17:54
Πήρα την ελευθεροτυπία είδα και τις 3 ταινίες που είχε! Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω. Εγινε τυχαία η επιλογή την ταινιών αυτών? <Οι άλλες 2 είναι το the man who fell to earth και το stargate.>
Εμένα δεν θα με εξέπλητε να συνέβαινε κάτι τέτοιο!! Να υπάρχουν δηλαδή ανάμεσα μας!!
Οπως δεν θα με εξεπλητε αν εμείς οι ιδιοι (δια μέσου των μακρινών προγόνων μας φυσικά)χωρίς να το ξέρουμε προερχόμαστε από άλλο πλανήτη

open mind
14-04-08, 18:02
ΤΟ the man who fell to earth Δεν το εχω δει αν και το χω σπίτι τι υπόθεση έχει ?το stargate εντάξει είναι γνωστό
Αλλα μάλλον η συγκεκριμένη επιλογή ταινιών έγινε για εμπορικούς λογους.

xontro_mpizeli
14-04-08, 18:38
Θα παρακαλούσα πολύ να μην ξεφεύγει η συζήτηση "Ζουν ανάμεσά μας" προς τις ταινίες που ήταν μαζί με αυτήν στην κυριακάτικη εφημερίδα....

Φιλικά,

open mind
14-04-08, 18:42
xontro_mpizeli Ρώτησα τον lykos Για την υπόθεση της ταινίας όχι από κινηματογραφική περιέργεια αλλα επειδή έκανε μια παρατήρηση ότι δεν ήταν τυχαία και οι τρεις στο πακέτο .

henriksmir
14-04-08, 19:34
Πιστεύω ότι ένα από τα καίρια ζητήματα που θίγει η ταινία "They Live" είναι η χειραγώγηση της ανθρώπινης συνείδησης μέσω της τεράστιας βιομηχανίας της διαφήμισης και του μάρκετιγκ. Στην επόχη μας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προβάλλουν τεχνητά υποκατάστατα ως αξιόπιστα, αλλά πάντα εφήμερα, υποκατάστατα μέσα για την ικανοποίηση πρωτόγονων ανθρώπινων αναγκών όπως είναι η σεξουαλική ικανοποίηση,(μέσω της κατανάλωσης προιόντων που προβάλλονται ως εγγυητές σεξουαλικών κατακτήσεων, πχ αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα) η απόκτηση της εξουσίας (μέσω συμβόλων status πχ ακριβά ρούχα, μεγάλα αυτοκίνητα κτλ κτλ) η επιδίωξη της μέγιστης υγείας (πχ διατροφικά συμπληρώματα), της ασφάλειας , (πχ ασφαλιστικά προγράμματα), ή η παράταση της νιότης άρα και της ζωής (πχ καλλυντικά, "νεανικά" ρούχα, καλλυντικά, σαμπουάν και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε).
Γύρω από το κάθε καταναλωτικό προιόν χτίζεται ένας μύθος, ένα σύμπλεγμα συνειρμών και εικόνων που ελάχιστη σχέση έχουν με αυτό που πραγματικά είναι. Πχ οι διαφημίσεις τσιγάρων που προβάλλονται στους κινηματογράφους: Τι σχέση έχουν οι εικόνες των άγριων και παρθένων τοπίων και των σκληροτράχηλων γελαδάρηδων με το τσιγάρο; Απάντηση: όταν ο καταναλωτής το καπνίσει, θα νιώσει ότι κατα κάποιο βρίσκεται στον ελεύθερο και αμόλυντο κόσμο της πάλαι ποτέ άγριας δύσης!
Ωστόσο αντιλαμβάνεται κανείς πολύ γρήγορα ότι πίσω από όλη αυτή την φαντασμαγορική βιομηχανία που δικαιολογεί την ύπαρξή της με τον ισχυρισμό ότι "ικανοποιεί (τεχνητές ως επί το πλείστον) ανάγκες" κρύβεται κάτι πολύ πιο σκοτεινό. Κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με αυτό που λέει κάποιος από τους ήρωες της ταινίας, ότι δηλαδή επανακατευθύνονται τα ανθρώπινα ένστικτα σε δρόμους χειραγώγησης, ακραίου ατομικισμού και αδυσώπητου ανταγωνισμού για ψεύτικα έπαθλα που δεν οδηγούν πουθενά!
Κατά τη γνώμη μου, πολύ εύκολα θα μπορούσε να κρύβεται μια διάνοια έχθρική προς το ανθρώπινο είδος πίσω από όλα αυτά, μια διάνοια που γνωρίζει ότι μια κατα μέτωπον επίθεση ενάντια στην ανθρώπινη φυλή θα αποτύγχανε, γιατί είμαστε και εφευρετικά όντα τρομάρα μας, αλλά ότι μια έμμεση διαβρωτική επίθεση που αλλοιώνει την εικόνα που έχουμε για τους εαυτούς μας είναι πολύ πιο αποτελεσματική μακροπρόθεσμα.

open mind
14-04-08, 19:40
henriksmir Πολύ σωστή η παρατήρηση σου για την χειραγώγηση της συνείδησης μέσω των ΜΜΕ
Που θιγεί και η ταινία είναι αλήθεια ότι μας χειραγωγούν όπως θέλουν ανεξάρτητα
Το αν ισχύει ότι ζουν ανάμεσα μας η όχι σε όλα τα ζητήματα γίνεται αυτή η χειραγώγηση
Με επιτυχία .

abyss
14-04-08, 21:42
Φίλοι καλησπέρα σε όλους!
Το "they live" ήταν μια ταινία που με συγκλόνισε όταν την πρωτοείδα (πριν από 15 περίπου χρόνια) και θεωρώ ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της. Βλεποντας και άλλες "πρωτοποριακές " ταινίες έχω διαμορφώσει την άποψη ότι η προβολή τους κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Πιστεύω ότι "βγαίνουν" για να προετοιμάσουν τους ανθρώπουν για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν και να τους εξοικειώσουν μ' αυτά. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με νέες, πρωτοποριακές τεχνολογίες που αφού τις δούμε σε ταινίες λανσάρονται κανονικά (πχ James Bond κλπ) . Έτσι λοιπόν συμφωνώ ότι ίσως πράγματι να ζουν ανάμεσά μας εξωγήινοι, υποχθόνιοι ή ό,τι άλλο τέλος πάντων,όμως δε νομίζω ότι να τους δούμε είναι τόσο εύκολο. Φαντάζομαι ότι θα τους "δούμε" όταν αυτό θα έχει αποφασιστεί. Από ποιους δεν μπορώ να γνωρίζω.

Ένα άλλο σημείο της συγκεκριμένης ταινίας που θα ήθελα να σταθώ και με είχε συγκλονίσει περισσότερο από το γεγονός ότι μεσω των γυαλιών φαινόταν η ύπαρξη εξωγήινων, είναι τα υποσυνείδητα μηνύματα με τα οποία βομβαρδιζόταν οι άνθρωποι μέσα από διαφημήσεις, ΜΜΕ κλπ. Αυτή η "απειλή " έχει αποδεδειγμένα εισβάλει στη ζωή μας και είναι για μένα πιο τρομακτική από τα aliens γιατί είναι για με΄να καθημερινό βίωμα. Θα κλείσω θυμίζοντας το "καλυμένο" logan σε διαφημιστική αφίσα της ταινίας "ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ".

Απέριττος
15-04-08, 07:34
Φίλοι μου καλημέρα...
είναι πολύ παράξενο αυτό που λέμε ως φαινόμενο της συγχρονικότητας. Εχθές το βράδυ επικοινώνησε μαζι μου ένας παλιός φίλος (μεγαλύτερος σε ηλικία απο εμένα) ο οποίος ασχολείται χρόνια με αυτά τα θέματα, ήταν φανερά ταραγμένος και ο λόγος που με πήρε ήταν για να μου αναφέρει κάτι που του συνέβει.
Μου είπε λοιπόν ότι συνομιλούσε για αρκετή ώρα με έναν ερπετοειδή. Στην αρχή πήγα να γελάσω με αυτά που μου έλεγε, αλλά το ποιόν και ο χαρακτήρας αυτού του ανθρώπου με συγκράτησαν και άκουσα με προσοχή. Μου ανέφερε κομμάτια του πολυ σημαντικου διαλόγου που είχε με τον "ερπετοειδή" τα οποία δυστυχώς δεν μπορώ να μεταφέρω εδω γιατί έχουν σχέση με συγκεκριμένα πρόσωπα και αν τα ανάφερα ίσως έβαζα τον εαυτόν μου σε περιπέτειες...
Απλά καταθέτω το γεγονός γιατί είναι πολύ παράξενο το ότι συνέπεσε με την δημοσίευση αυτού του θέματος...
Φιλικά..
ΥΓ: Να σημειώσω ότι ο φίλος δεν είχε γνώση του θέματος που άνοιξα στο φόρουμ οπότε δεν θα μπορούσε να το κάνει εσκεμμένα...

Fox_Mulder
15-04-08, 11:26
Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τις θεωρίες του Icke, που ουσιαστικά είναι ένας αχταρμάς από New Age, θεωρίες συνομωσίας και προυπάρχουσες απόψεις άλλων ερευνητών, όπως ο άγνωστος στην Ελλάδα John Rhodes και ο αρκετά γραφικός (υποστηρίζει ότι οι εξωγήινοι τον απήγαγαν και από τότε πηγαινοέρχεται στα διαστημόπλοια τους χρησιμοποιώντας ένα από τα 144.000 σύμβολα που εκείνοι κατέβασαν - ναι, downloaded!- στον εγκέφαλο του) Riley Martin.

Το γεγονός ότι ο άνθρωπος είναι έμπορος δε σας λέει κάτι; Δηλαδή, γιατί παίρνουμε τον Icke ως αξιόπιστο και τον αντίστοιχο εθνικό μας έμπορο βιβλίων, ως γραφικό; Εδώ ο τύπος κάνει ομιλίες (με τσουχτερό εισιτήριο φυσικά) , δηλώνει κατά καιρούς ότι είναι ο Υιός του Θεού (ναι το έχει πει και αυτό), πουλάει βιβλία, δέχεται δωρεές και διάφορα άλλα ωραία. Όντως ξεκίνησε καλά, βγάζοντας κάποια ςραία πράγματα στη φόρα, κυρίως στα πρώτα βιβλία του, αλλά κάπου μετά το Μυστικό Όλων των Εποχών το χαλάει. Ανακρίβειες, λογικά άλματα, ατεκμηρίωτα συμπεράσματα είναι τα σήματα κατατεθέν του. Σίγουρα αποκαλύπτει αλήθειες, αλλά αυτές λειτουργούν ως βάση για να συνδέσει τα ασύνδετα. Δηλαδή, σύμφωνα με τον Icke τελοσπάντων, ο μισός πλανήτης είναι θήτης μιας συνομωσίας εναντίον του άλλου μισού...

γηγενης
15-04-08, 13:13
Φίλοι μου καλημέρα...
είναι πολύ παράξενο αυτό που λέμε ως φαινόμενο της συγχρονικότητας. Εχθές το βράδυ επικοινώνησε μαζι μου ένας παλιός φίλος (μεγαλύτερος σε ηλικία απο εμένα) ο οποίος ασχολείται χρόνια με αυτά τα θέματα, ήταν φανερά ταραγμένος και ο λόγος που με πήρε ήταν για να μου αναφέρει κάτι που του συνέβει.
Μου είπε λοιπόν ότι συνομιλούσε για αρκετή ώρα με έναν ερπετοειδή. Στην αρχή πήγα να γελάσω με αυτά που μου έλεγε, αλλά το ποιόν και ο χαρακτήρας αυτού του ανθρώπου με συγκράτησαν και άκουσα με προσοχή. Μου ανέφερε κομμάτια του πολυ σημαντικου διαλόγου που είχε με τον "ερπετοειδή" τα οποία δυστυχώς δεν μπορώ να μεταφέρω εδω γιατί έχουν σχέση με συγκεκριμένα πρόσωπα και αν τα ανάφερα ίσως έβαζα τον εαυτόν μου σε περιπέτειες...
Απλά καταθέτω το γεγονός γιατί είναι πολύ παράξενο το ότι συνέπεσε με την δημοσίευση αυτού του θέματος...
Φιλικά..
ΥΓ: Να σημειώσω ότι ο φίλος δεν είχε γνώση του θέματος που άνοιξα στο φόρουμ οπότε δεν θα μπορούσε να το κάνει εσκεμμένα...

αν δεχτουμε οτι οντως σου ειπε καποια πραγματα για τον χ και τον ψ
με δεδομενο οτι οι "κακοι"παρακολουθουν τα παντα
τι σε κανει να πιστευεις οτι η πραξη σου αυτη ( τα οποία δυστυχώς δεν μπορώ να μεταφέρω εδω γιατί έχουν σχέση με συγκεκριμένα πρόσωπα και αν τα ανάφερα ίσως έβαζα τον εαυτόν μου σε περιπέτειες...)

σε καλυπτει απο τον κινδυνο;;

ισα ισα που με την δηλωση σου "γνωριζω αλλα δεν αποκαλυπτω" σε μαζευουν σουμπιντο

skeptic
15-04-08, 13:49
Μου είπε λοιπόν ότι συνομιλούσε για αρκετή ώρα με έναν ερπετοειδή.
Και εγώ χθες συνομιλούσα (τηλεπαθητικά εννοείται) με έναν γκρίζο.
Αλλά δεν μπορώ να σας αποκαλύψω περισσότερα!

ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
15-04-08, 15:00
Εγώ θα ήθελα να πω πως μία ματιά στις μυθολογίες όλων των λαών του κόσμου, καθιστά σαφές ότι η ανθρωπότητα ενδεχομένως να ήρθε κάποτε σε επαφή είτε με εξωγήινα όντα, είτε με χρονοταξιδιώτες.

skeptic
15-04-08, 15:49
ταξίδι στο παρελθόν δεν μπορεί να επιτευχθεί λόγω ότι
α) Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα διάδοσης από την ταχύτητα του φωτός.
β) Ακόμα και αν γίνονταν Θα δημιουργούνταν παράδοξα που θα κατάστρεφαν όλο το σύμπαν.

open mind
15-04-08, 17:32
skeptic Υπάρχουν και τα ταχυόνια που ταξιδεύουν γρηγορότατα απ το φως ενώ για την περίπτωση
Των παραδόξων υπάρχει η θεωρία των παράλληλων συμπάντων .

skeptic
15-04-08, 17:38
τα ταχυόνια είναι θεωρητικά σωματίδια, δεν βρέθηκε ποτέ κάνενα ταχυόνιο σε κάποιον επιταχυντή σωματιδίων.
Το ίδιο ισχύει και για τα παράλληλα σύμπαντα, πρόκειται για θεωρητικά κοσμικά μοντέλα, δεν υπάρχουν αποδείξεις για την υπάρξη τους.

skeptic
15-04-08, 17:48
Μόνο η επιστήμη μπορεί να δώσει απάντηση αν ζούνε και άλλοι πολιτισμοί ή άλλη βιολογία "ανάμεσα μας" δηλαδή στο σύμπαν ..στη γειτονιά .. κοντά λέμε.... οπότε είναι χαζό να ασχολούμαστε με φαντασίες όταν η αληθινή απάντηση είναι ήδη τόσο κοντά.. "ψήνεται" λέμε! σχεδόν έτοιμη.. λίγο τυχεροί να είμαστε ..

open mind
15-04-08, 17:51
Sceptic όλα θεωρητικά είναι ειδικά σε τέτοια ζητήματα αν είχαμε αποδείξεις
Δεν θα το συζητάγαμε τώρα .
Ειδικά όταν μιλάμε για φυσική όλα είναι αναστρέψιμα καθώς είναι πολλά αυτά που δεν ξέρουμε .

skeptic
15-04-08, 18:06
Δηλαδή μιλάς για ανατροπή της θεωρίας της σχετικότητας; Mεγάλη κουβέντα λες τώρα...σκέψου το..

Η θεωρία της σχετικότητας έχει επιβεβαιωθεί σε όλες τις παρατηρήσεις στη Γη και στο μακρινό σύμπαν. Ακόμα και το Gravity-Probe B το τροχιακό πείραμα εξωφρενικής ακρίβειας που φιλοδοξούσε να την αμφισβητήσει δοκίμασε απογοήτευση.

Η μέγιστη ταχύτητα παραμένει η c.

Αλλά ακόμα και αν υπήρχαν ταχυόνια σου φαίνεται παιχνιδάκι να μετατρέψεις έναν άνθρωπο σε ταχυόνιο και να τον κάνεις πάλι άνθρωπο;

Όπως αντιλαμβάνεσαι φτάνουμε στο επίπεδο της επιστημονικής φαντασίας ή σκέτο φαντασίας.

open mind
15-04-08, 18:22
Για την θεωρία της σχετικότητας και τα ταχυονια σου βάζω ένα απόσπασμα απ το παρακάτω Link http://www.physics4u.gr/faq/tachyons.html
Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του '60 όταν μια ομάδα φυσικών αναγνώρισε ότι το όριο της ταχύτητας του Αϊνστάιν δεν ισχύει για σωματίδια που ήδη κινούνταν γρηγορότερα από το φως. Και ονόμασαν τα σωματίδια αυτά ταχυόνια. Μπορεί τυπικά να μην απαγορεύονται από τις εξισώσεις της ειδικής σχετικότητας, και εξακολουθούν να υπακούουν στους μετασχηματισμούς Lorentz.

Το άρθρο είναι αναλυτικότατο δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι πάνω σε αυτό .
Τώρα οσο αφορά την ερώτηση σου στο αν μου φαίνεται εύκολο το να μετατραπεί ένας
Άνθρωπος σε ταχυονιο και μετα πάλι σε ταχυονιο με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα
Δεν μου φαίνεται απλα δύσκολο αλλα αδύνατο με τις γνώσεις που θα έχουμε όμως
Σε 200-300 έτη ίσως όμως να είναι δυνατό .
Απ ότι θα διάβασες και στο άρθρο δεν είναι θέμα φαντασίας τα ταχυονια και ότι
Μπορεί να προκύψει από αυτά .

skeptic
15-04-08, 18:35
δεν είναι θέμα φαντασίας τα ταχυονια
Kαι όμως είναι θέμα φαντασίας, μαθηματικοφυσικής φαντασίας συγκεκριμένα.
Όπως σου είπα δεν έχουν ανιχνευτεί σε κανένα πείραμα. Αυτό είναι γεγονός.
Και το γεγονός παραμένει. Ότι σε αυτό το σύμπαν δεν έχουν βρεθεί σωματίδια που να τρέχουν γρηγορότερα από το φως. Τίποτα δεν έχει βρεθεί που να τρέχει γρηγορότερα από το φως. Η θεωρία της σχετικότητας έχει δοκιμαστεί σε όλα της τα σημεία και προβλέπει ακριβώς αυτό, ότι υπάρχει ανυπέρβλητο όριο ταχύτητας στο σύμπαν.

Τώρα τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον κανείς δεν ξέρει.

open mind
15-04-08, 18:49
Το ότι δεν έχουν ανιχνευτεί ακόμα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αν σκεφτόμασταν
Έτσι για οποιαδήποτε επαναστατική ιδέα θα ήμασταν ακόμη στον μεσαίωνα .
Θα σου ξαναβαλω ένα αποσπασμα από το physics4u οσο αφορα την ψευδαισθηση
Των ανθρωπων κάθε εποχη ότι τα ξερουν όλα .
Στις αρχές της δεκαετίας του '30 οι φυσικοί νόμιζαν ότι είχαν ανακαλύψει όλο τον ατομικό κόσμο. Τα πρωτόνια, νετρόνια, ηλεκτρόνια καθώς και μερικά ακόμη σωματίδια που είχαν βρεί έδιναν την εικόνα ενός τακτοποιημένου, οργανωμένου σχεδίου.
Αλλά 30 χρόνια αργότερα η ειδυλλιακή αυτή εικόνα είχε χαθεί μια για πάντα. Οι φυσικοί βρέθηκαν να έχουν στα χέρια τους ένα τεράστιο πλήθος σωματιδίων, περίπου διακόσια σωματίδια, που είχαν ανακαλυφθεί, και προσπαθούσαν να τα κατατάξουν σε ομάδες για την καλύτερη εξήγησή τους. Συγχρόνως προσπαθούσαν να βρουν μοντέλα που θα μας έλεγαν πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους τα θεμελιώδη δομικά υλικά του σύμπαντος
ΠΗΓΗ http://www.physics4u.gr/articles/2002/quarks.html
Αν συνομιλούσε ένας επιστήμονας του 30 με έναν σημερινό δεν θα πίστευε τίποτα
Θα του έλεγε ότι είναι επιστημονική φαντασία ότι του λέει.

skeptic
15-04-08, 19:01
Aυτό το επιχείρημα λειτουργεί εναντίον σου.
Διότι πως γίνεται να βρήκαν τόσα εκατοντάδες νέα σωματίδια και όχι τα ταχυόνια;
Που είναι τα ταχυόνια;

Κοίταξε να δεις με παρεξήγησες μαζί σου είμαι, και εγώ θα ήθελα πολύ να βρεθούν και να ανατραπεί το σύμπαν, αλλά μισό αιώνα τώρα ψάχνουν και τζίφος.. βέβαια η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.. όπως λένε..

skeptic
15-04-08, 19:13
Βασικά όλη η κουβέντα που κάναμε πριν είναι ένας πόλεμος μεταξύ θεωρίας υπερχορδών και θεωρίας σχετικότητας.. Μέχρι στιγμής φαίνεται να υπερισχύει η σχετικότητα πάντως.. πέρνωντας ως δεδομένο τις παρατηρήσεις..

open mind
15-04-08, 19:30
Δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπιστούν αλλα ποτε μην λες ποτε η τεχνολογία προχωρεί
Και κάποια στιγμή ίσως γίνει η ανακάλυψη τους .
Χαίρομαι που έχεις ανοιχτό μυαλό και είμαστε απ την ιδια πλευρά .

skeptic
15-04-08, 19:57
Το ότι είναι δεν είναι εύκολο να βρεθούν μπορεί να σημαίνει κάλλιστα ότι δεν υπάρχουν κιόλας..
Και αν δεν είναι εύκολο να βρεθούν πόσο εύκολο είναι να τα σταθεροποιήσουμε και πόσο εύκολο είναι να διακτινήσουμε έναν άνθρωπο; Επιστημονική Φαντασία φίλε μου. 300 χρόνια, πολύ αισιόδοξο σε βλέπω!

Τελοσπάντων θα μπορούσαμε να παίζουμε με λογοπαίχνια όλο το βράδυ.

Το θέμα είναι ότι εσύ μένεις με μια αμυδρή ελπίδα για το μέλλον ενώ εγώ στην παρατήρηση του παρόντος και σε μια ιστορία αναζήτησης τουλάχιστον 50 ετών από την επιστημονική κοινότητα.

Νομίζεις ότι οι επιστήμονες δεν θέλουν να ανατρέψουν τη σχετικότητα; Όποιος το κάνει αυτό γίνεται αυτόματα ο νέος Αινστάιν. Τα δίνουν όλα για την ανατροπή της! Έλα μου όμως που παραμένει ακάθεκτη και ακούνητη!

Απέριττος
15-04-08, 21:45
Άντε πάλι.. αμάν βρε γηγενή.. δεν βαρέθηκες να αμφισβητείς; Ε! ναι πως να το κάνουμε κάποια πράγματα δεν λέγονται.. βάλε μου πρόστιμο... στενοχωρήθηκα... Εγω ανέφερα το γεγονός όχι για να το παίξω πονηρός (ξέρω και δεν λέω) αλλά γιατί μου έκανε εντύπωση ότι με πήρε τηλέφωνο ο άνθρωπος για ένα θέμα που έπαιζε με πρωτοβουλία μου εκείνη την στιγμή στο φόρουμ, χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Μου έκανε εντύπωση η σύμπτωση...
Απο εκεί και πέρα θέλεις να φανείς μάγκας ότι εγω λέω βλακείες και γράφω σαχλαμάρες; Οκ έτσι ακριβώς είναι... εντάξει; Μπορείς να απολαύσεις το τρόπαιό σου...
ΥΓ: και όπως έλεγε ο ανεκδιήγητος Τσουκαλάς... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

γηγενης
15-04-08, 22:03
Άντε πάλι.. αμάν βρε γηγενή.. δεν βαρέθηκες να αμφισβητείς; Ε! ναι πως να το κάνουμε κάποια πράγματα δεν λέγονται.. βάλε μου πρόστιμο... στενοχωρήθηκα... Εγω ανέφερα το γεγονός όχι για να το παίξω πονηρός (ξέρω και δεν λέω) αλλά γιατί μου έκανε εντύπωση ότι με πήρε τηλέφωνο ο άνθρωπος για ένα θέμα που έπαιζε με πρωτοβουλία μου εκείνη την στιγμή στο φόρουμ, χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Μου έκανε εντύπωση η σύμπτωση...
Απο εκεί και πέρα θέλεις να φανείς μάγκας ότι εγω λέω βλακείες και γράφω σαχλαμάρες; Οκ έτσι ακριβώς είναι... εντάξει; Μπορείς να απολαύσεις το τρόπαιό σου...
ΥΓ: και όπως έλεγε ο ανεκδιήγητος Τσουκαλάς... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

οπως ειπα απο την στιγμη που οι ερπετοειδης παρακολουθουν τα παντα εχουν πρακτορες παντου κλπ κλπ κλπ

η δηλωση σου οτι γνωριζεις θα σε ειχε εξαφανησει

απο την στιγμη που συνεχιζεις να γραφεις 2 πραγματα ειναι πιθανα
η δεν γνωριζεις και οι ερπετοειδης γνωριζουν οτι δεν γνωριζεις

η δεν υπαρχουν ερπετοειδης και οτι νομιζεις οτι γνωριζεις ειναι μουφες

Απέριττος
15-04-08, 22:25
Ξαναδιάβασε προσεκτικά τις απαντήσεις μου.. βαριέμαι να επαναλαμβάνομαι...
ΥΓ: τι έγινε; στο εσωτέρικα έπεσε αναδουλειά;

γηγενης
15-04-08, 22:26

ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
16-04-08, 10:19
.
β) Ακόμα και αν γίνονταν Θα δημιουργούνταν παράδοξα που θα κατάστρεφαν όλο το σύμπαν.

Υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα σε αυτό το θέμα. Ακόμη και αν καταφέρεις να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο, δεν μπορείς να αλλάξεις τα γεγονότα, παρά μόνο να τα παρατηρήσεις. Τουλάχιστον, αυτό λένε οι θεωρητικοί φυσικοί. Αλίμονο αν μπορούσαμε να παρέμβουμε.... :confused:

open mind
16-04-08, 10:58
Sceptic απλα διαλέγεις τον εύκολο δρόμο βλέπεις μονο τα δεδομένα που έχουμε
Ως τώρα και έχεις την ασφάλεια του να κρίνεις εκ του αποτελέσματος εγώ διαλέγω τον δύσκολο δρόμο που είναι το να προσπαθήσεις να δεις
Μπροστά το επόμενο βήμα .

Λυκαιος είναι πιθανό αυτό που λες και έχει προταθεί ως λύση για τα παράδοξα .

lykos
16-04-08, 17:49
ταξίδι στο παρελθόν δεν μπορεί να επιτευχθεί λόγω ότι
α) Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα διάδοσης από την ταχύτητα του φωτός.
Ένας επιστήμονας από το τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια συνέταξε μία παράξενη πρόταση που αφορά στο ότι υπάρχουν δύο διαστάσεις χρόνου και όχι μία όπως μέχρι στιγμής υποθέταμε. Πρότεινε ακόμα και τον τρόπο για να ελεγχθεί πειραματικά η πρωτοφανής αυτή ιδέα, στο έτος που μας έρχεται.
Μέχρι στιγμής όμως, υπήρχε μια επιφύλαξη όσον αφορά στη μελέτη της χρονικής διάστασης, επειδή εμπεριέχει μη αναμενόμενες συνέπειες, όπως το ταξίδι στον χρόνο. Εάν άλλαζε η εικόνα που έχουμε για τον χρόνο από μία γραμμή σε ένα επίπεδο (δηλαδή από μία σε δύο διαστάσεις), θα σήμαινε πως η πορεία μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος θα μπορούσε να σχηματίσει βρόγχο, επιτρέποντας την μετακίνηση μπροστά και πίσω στον χρόνο ή ακόμα και το πασίγνωστο 'παράδοξο του παππού', σύμφωνα με το οποίο, θα μπορούσε κανείς να ταξιδέψει στο παρελθόν και να σκοτώσει τον παππού του πριν από τη γέννηση της μητέρας του, αποτρέποντας έτσι τη γέννηση του ιδίου!

lykos
16-04-08, 18:05
Βλεποντας και άλλες "πρωτοποριακές " ταινίες έχω διαμορφώσει την άποψη ότι η προβολή τους κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Πιστεύω ότι "βγαίνουν" για να προετοιμάσουν τους ανθρώπουν για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν και να τους εξοικειώσουν μ' αυτά. ".
Σίγουρα οι ταινίες που βγαίνουν πρωτίστως έχουν εμπορικό σκοπό.Αλλά πείτε μου, Πόσες ταινίες επιστημονικής φαντασίας βγαίνουν και αργότερα επιβεβαιώνονται κάποιες αλήθειες που τον χρόνο της προβολής της ταινίας φαίνονται ως σκέτη φαντασία.
Σκεφτείτε επίσης το σενάριο, να έβγαινε στις ειδήσεις ότι εξωγήινοι κυκλοφορούν ανάμεσα μας.Τι θα επακολουθούσε λέτε? Εγώ πιστεύω πανικός!!! Πως θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό.Μόνο με ένα τρόπο. Προετοιμάζοντας απο σιγά σιγά το κοινό.
Δεν λέω ότι έτσι γίνεται τώρα.Απλά ότι θα μπορούσε κάλλιστα στο μέλλον να αποτελέσει ένα αληθινό σενάριο.

open mind
16-04-08, 18:54
lykos Είναι σίγουρο ότι θα γίνονταν πανικός σε περίπτωση που ανακοίνωναν ότι υπήρχαν
Εξωγήινοι αν έλεγαν και ότι κυκλοφορούν ανάμεσα μας δεν το συζητάω χάος .
Κοιτά αν δεν έχει γίνει επαφή ήδη όταν γίνει το σίγουρο είναι ότι θα μας προετοιμάσουν
Πρώτα ώστε να μην προκληθεί πανικός ένας απ τους τρόπους είναι και αυτός που
Γραφείς αρχικά με τις ταινίες αργότερα με την ανακοίνωση ότι βρήκαν ζωή σε κάποιο
Πλανήτη έστω και σε μικροβιακό επίπεδο και γενικά θα προετοίμαζαν το έδαφος.

skeptic
16-04-08, 22:31
αν έλεγαν και ότι κυκλοφορούν ανάμεσα μας δεν το συζητάω χάος
Θα πρέπει να σκεφτείς όμως επίσης και το πόσο θα γελειοποιούνταν οι επιστήμονες ή τα ΜΜΕ ή η κυβέρνηση αν ανακοίνωναν ή ισχυρίζονταν κάτι τέτοιο δίχως τις απαιραίτητες αποδείξεις.
Θα πρέπει να συνοδεύονταν από σωρία ακράδαντων αποδείξεων αν θέλαν να γίνουν πιστευτοί..
Δεν αποτελούν εξαίρεση, ούτε τα λόγια τους αποτελούν ευαγγέλιο.
Σκέψου ότι κάποιοι επιστήμονες ανακοίνωσαν απολιθώματα μικρο-οργανισμών στον Άρη και πόσο αμφισβητήθηκαν ή ακόμα και γελοιοποιήθηκαν από κάποιους συναδέρφους, και μιλάμε για απολιθώματα μικροβίων ...
Και εσύ θεωρείς ότι θα πίστευε ο κόσμος ότι κυκλοφορούν αναμεσά μας ζωντανοί εφυείς εγωγήινοι τόσο εύκολα; θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι με μια τέτοια ανακοίνωση.

Και μη ξεχνάτε ότι υπερβολικοί ισχυρισμοί απαιτούν υπερβολικό όγκο αποδείξεων για να γίνουν αποδεκτοί.

Παρακολούθησε την ταινία "Επάφη" και πόσο αμφισβητήθηκε η ραδιο-αστρονόμος στο τέλος παρόλο τον όγκο αποδείξεων που ομολογούμενος είχε παρουσιάσει.
Ζούμε σε μια εποχή της αμφισβήτησης ο κόσμος έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις δεισιδαιμονίες του παρελθόντος, και δεν χαύει τόσο εύκολα παραμύθια. Και αναφέρομαι στην πλειοψηφία γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν όμως τον κανόνα.

open mind
17-04-08, 11:25
Sceptic εννοείται στο υποθετικό σενάριο που συζητάμε ότι μας τα ανακοίνωναν επίσημα
Οι αρμόδιες αρχές δεν θα το έλεγε ένας τυχαίος για να τον πάρουμε στο ψιλό .
Τώρα για τον κόσμο αυτος πιστεύει ότι θέλει να πιστεύει η εξουσία αν δεν το χεις
Καταλάβει η εξουσία είναι ο βοσκός και κόσμος τα πρόβατα τώρα άμα καταφέρει να ξεφύγει
Και κάνα πρόβατο και δεν ακόλουθη την γραμμή μικρή η ζημία γι αυτούς καθώς έχουν
Ολόκληρο κοπάδι.

ΙΝΤΙΓΚΟ
17-04-08, 22:41
Υπάρχουν εξωγήϊνοι; Ζούν ανάμεσά μας;

(Δεν μπορεί να είμαστε μόνοι μας σε ολόκληρο το σύμπαν, διότι αν ισχύει το αντίθετο, τόσος πολλής χώρος πάει χαμένος).

Να κάνω λοιπόν κι εγώ κάποιες εικασίες:

1. Μήπως στους προϊστορικούς χρόνους, στη γή ο άνθρωπος τοποθετήθηκε από εξωγήινους; Ίσως για να εξετάσουν με ποιόν τρόπο θα εξελιχθούμε σε αυτόν τον πλανήτη; Αν είναι έτσι, μήπως και σε άλλους μακρινούς πλανήτες, υπάρχουν άνθρωποι,που εξελίσσονται και εκεί και παρακολουθούνται επίσης από τους εξωγήινους;

2. Τί ψάχνουν στους ανθρώπους να βρούνε; Γιατί τέτοια στενή παρακολούθηση; (απαγωγές) Μήπως τελικά αυτό που ψάχνουν στον άνθρωπο, είναι να κατανοήσουν τί είναι το συναίσθημα; Μήπως τελικά θέλουν να μάθουν τί είναι η ψυχή;

3. Γιατί να πιστεύουμε εμείς οι άνθρωποι ότι η διαπίστωση ότι τελικά υπάρχουν εξωγήινοι, τίθεται αντίθετα με τη θρησκεία; Και πού ξέρετε; Μπορεί ανάλογες κατάλληλες περιόδους με τις δικές μας, να εμφανίστηκαν στους πλανήτες των εξωγήινων, ο Ιησούς Χριστός, ο Βούδας, οι δάσκαλοι του Ινδουϊσμού, ο μουσουλμανισμός κ.ο.κ. Μόνο που θα είχαν άλλη μορφή και άλλη διάλεκτο έτσι ώστε να γίνονται κατανοητοί από τους εξωγήινους. Η διδασκαλία προς σε αυτούς επίσης ανάλογη με τις ανάγκες τους. Φαντάζομαι ότι όμως και σε γή και σε όλους τους άλλους πλανήτες, οι διδασκαλίες θα είχαν κοινό σκοπό: Την αρμονία στο σύμπαν και τελικά τον σωστό δρόμο προς την επανένωση όλων σε Ένα.

4. Ποιός θα ήταν ένας ωραίος τρόπος έρευνας και παρακολούθησης των γήινων; Η τοποθέτηση έξω-γήινων ανάμεσά τους. Και πώς θα καταφέρουν οι εξωγήινοι αυτοί να μην γίνουν αντιληπτοί από τους ανθρώπους και καταστραφεί το πείραμά τους; Πολύ απλά αυτοί οι "Εξωγήινοι Γήινης Στενής Παρακολούθησης [ Ε. Γ. Σ. Π. ]", θα γεννηθούν ως άνθρωποι. Οπότε φίλοι μου, πού ξέρετε; Μπορεί να είστε εσείς Ε.Γ.Σ.Π. ! Ίσως να μην το γνωρίζετε για να μην προδωθείτε άθελά σας. Διότι ο άνθρωπος με οδηγό του το συναίσθημα της αγάπης, μπορεί και βλέπει την αλήθεια.

5. Και πού ξέρετε; Μήπως οι εξωγήινοι είναι αληθινά αδέλφια μας; Μήπως στο δικό τους πλανήτη ολοένα και αυξάνονται με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια να μην χωράει ο πλανήτης τους τον πληθυσμό τους; Και έτσι να προνόησαν και να έστειλαν δείγματα από τη φυλή τους στον πλανήτη Γή για να δούν αν μπορεί να επιβιώσει το είδος τους και αν οι αλλαγές που θα επιφέρει το κλίμα της Γής στο είδος τους, θα είναι άκακες για το σύμπαν; Με λίγα λόγια, οι πρόγονοί μας ήταν οι εξωγήινοι. Έχουν μία βάση πιθανής αλήθειας αυτά που λέω... Εμείς οι άνθρωποι ακριβώς αυτό δεν σκοπεύουμε να κατορθώσουμε στα επόμενα χρόνια; Να βρούμε και άλλον πλανήτη ώστε να μετοικήσουμε (αφού καταστρέψαμε τη Γή και εκτός των άλλων δεν μας χωράει πια, διότι δεν κάναμε σωστή κατανομή του χώρου της. Αν το καλοσκεφτούμε, η Γή μας είναι ακόμα ανεκμετάλλευτη.).

6. Μήπως οι άνθρωποι είναι ένα καθαρά εργαστηριακό δημιούργημα των εξωγήινων; Μήπως εκείνοι αναμιγνύοντας διάφορα εργαστηριακά συστατικά, που προμηθεύτηκαν άλλα από τη Γή και άλλα από άλλους πλανήτες, μας δημιούργησαν την υλική μας προέλευση; Το σώμα μας δηλαδή μήπως το "κατασκεύασαν" οι εξωγήινοι στα εργαστήριά τους;
Μήπως υπάρχουν και άλλα ανάλογα "κατασκευάσματά" τους σε άλλους πλανήτες στο σύμπαν; Αν είναι έτσι, καταλαβαίνω γιατί μας παρακολουθούν τόσο στενά.... Ναι, το σώμα μας είναι δικό τους δημιούργημα, η ψυχή όμως είναι μορφή ενέργειας. Αυτή λοιπόν η μορφή ενέργειας, η λεγόμενη κατά τους ανθρώπους "ψυχή", γιατί δίνει τέτοιες ιδιότητες στην ανθρώπινη συμπεριφορά; Δηλαδή αυτό που πιθανόν εξετάζουν με τα πειράματά τους οι εξωγήϊνοι σε όλους τους πειραματικούς πλανήτες, είναι να κατανοήσουν, γιατί η ενέργεια στο κάθε "πειραματόζωο"
δίνει διαφορετικές ιδιότητες ανάλογα με τον πλανήτη και ανάλογα με την κάθε οντότητα ξεχωριστά.
Τώρα, για ποιό λόγο σε εμάς οι δάσκαλοί μας είπαν, ότι είμαστε υλικά δημιουργήματα του Θεού (πέρα από ψυχικά) χωρίς πολλές πολλές εξηγήσεις, ίσως επειδή η τότε ανθρώπινη αντίληψή μας των παλαιότερων χρόνων, δεν θα μπορούσε να το κατανοήσει. (Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι όλα είναι Θεός, όλα στο Σύμπαν, άνθρωποι και εξωγήινοι. Η βιολογικές μανούλες μας και οι βιολογικοί μπαμπάδες μας, είναι μικρά κομμάτια της υπέρτατης ενέργειας-Θεός, που ανέλαβαν να μας χαρίσουν το υλικό μας σώμα. Αφού λοιπόν μας γέννησαν ο μπαμπάς και η μαμά μας και εξακολουθούμε να δεχόμαστε ότι μας έπλασε ο Θεός, τότε μπορούμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε τα θρησκευτικά μας πιστεύω, ακόμα και κατά την εργαστηριακή μας προέλευση, ώς κλώνοι. Το ό,τι δεν γεννηθήκαν κάποιοι μέσα από μήτρα, αλλά σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα, δεν τους κάνει λιγότερο ανθρώπους από εσένα και από εμένα. Το ό,τι είμαστε υλικά δημιουργήματα, πιθανόν, των εξωγήινων, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έβαλε για τη δημιουργία μας και ο Θεός το χεράκι του, λοιπόν (και οι εξωγήϊνοι είναι κομμάτια της υπέρτατης ενέργειας -Θεός. Το υλικό σώμα λοιπόν κατορθώσαμε να το δημιουργούμε με πολλούς τρόπους, πέρα από τη σεξουαλική επαφή και την βιολογική τοποθέτηση του σπέρματος στη μήτρα. Όμως τη ψυχή δεν μπορούμε να την τοποθετήσουμε εμείς. Παράδειγμα: εμείς οι άνθρωποι κατορθώσαμε και δημιουργούμε εργαστηριακά πλέον τους λεγόμενους ανθρώπινους κλώνους και ίσως οι εξωγήινοι αρχικά, έπλασαν εμάς. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν μπορεί να επιβιώσει η ύλη χωρίς την ενέργεια-ψυχή. Εμείς λοιπόν εργαστηριακά μπορούμε και φτιάχνουμε το ανθρώπινο υλικό σώμα. Η ψυχή όμως από πού έρχεται; Απάντηση: από τον ΘΕΟ ή αλλιώς από την Ανώτατη Ενέργεια του Σύμπαντος. (Πάντα απορούσα: γιατί νομίζουν η θρησκεία και η επιστήμη, ότι λένε διαφορετικά πράγματα; Λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα, μόνο που εκφράζονται σε άλλη διάλεκτο ο καθένας τους.)

Λοιπόν φίλοι μου, το θέμα για τους εξωγήϊνους, είναι πολύ μεγάλο, με πάρα πολλές εικασίες. Και υπάρχουν τόσα πολλά ακόμα που μπορούμε να συζητήσουμε επί του θέματος.

Περιμένω τους σχολιασμούς σας επάνω στις δικές μου εικασίες, να προσθέσετε ίσως κάτι που παρέλειψα, καθώς και να διαφωτίσετε με καινούργιες δικές σας.

Έπεται συνέχεια.....

Χαιρετισμούς σε όλους.

Υ.Γ: Τα συγχαρητήριά μου στο δημιουργό του θέματος μέσα στο forum, καθώς και σε εκείνους που τολμούν να έχουν άποψη εδώ μέσα και μοιράζονται τα φώτα τους.

open mind
18-04-08, 09:37
ΙΝΤΙΓΚΟ Προσωπικά δεν αποκλείω τίποτα τα θεωρώ όλα πιθανά τώρα πάνω σε αυτό που
Έγραψες ότι μπορεί να είμαστε ουσιαστικά ένα πείραμα των εξωγήινων θα βάλω
Παρακάτω απ το physics4u την 5η θεωρία της προέλευσης του σύμπαντος και της εξέλιξης του.

Θεωρία 5η: Ο Κόσμος φτιάχτηκε στο εργαστήριο των εξωγήινων.

Μην σας παραξενεύει ο φαινομενικά παράλογος τίτλος. Όπως και μερικές από τις υπόλοιπες 'τρελές' θεωρίες έχει προταθεί, επίσης, από έναν αξιοσέβαστο επιστήμονα. Τον Ed Harrison, που στο παρελθόν ήταν στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στην Amherst.

Αυτή η θεωρία χρησιμοποιεί την έννοια των συμπάντων φυσαλίδων, όπου έχει εξελιχθεί κάποιο είδος υπερ-ευφυές. Έχοντας στην κατοχή τους αρκετή ενέργεια, αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν το τελευταίο εργαστηριακό πείραμα: τη δημιουργία ενός Κόσμου απόγονου του δικού τους. Και θέλουν να το κάνουν έτσι ώστε το προκύπτων σύμπαν να έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές για την ανάπτυξη άλλων μορφών ζωής.

Η ιδέα αυτή λύνει το πρόβλημα του γιατί ο Κόσμος εμφανίζεται να έχει τόσο τέλειες ιδιότητες για την ύπαρξη της ζωής: επειδή ακριβώς σχεδιάστηκε για αυτό. Ο αστρονόμος Martin Rees, εδώ και καιρό έχει ασχοληθεί με έξι καθολικές σταθερές που τις θεωρεί κρίσιμες για την εξέλιξη ενός Κόσμου όπως ο δικός μας, συμπεριλαμβανομένης και της κρίσιμης πυκνότητας του Κόσμου καθώς και της κοσμολογικής σταθεράς Λ. Το ζήτημα είναι, γιατί αυτοί οι σταθερές έχουν τέτοιες ακριβείς τιμές; Γιατί εάν οι εξωγήινοι θέλησαν τον Κόσμο, τον απόγονο του δικού τους, να τους έχει, τότε αυτό θα ταίριαζε με τη θεωρία. Ο Harrison την ονομάζει "αυτο-κατευθυνμένη επιλογή".

Ο λόγος που ο Harrison συμπαθεί την ιδέα ότι ο Κόσμος έγινε από τους εξωγήινους είναι επειδή αντιπαθεί τη συμβατική θεωρία του πολυσύμπαντος, το οποίο θα είχε αμέτρητα σύμπαντα χωρίς ζωή και ενδιαφέρουσες δομές. Έτσι, άλλαξε το σενάριο της. Μόλις προέκυψαν οι πρώτες μορφές ζωής, αναπτύσσουν Κόσμους απογόνους τους, που σχεδιάστηκαν ειδικά για την ανάπτυξη της ζωής. Και δεδομένου ότι σχεδιάστηκαν συγκεκριμένα για να εξελιχθεί η ζωή, αυτοί οι Κόσμοι θα αναπτύξουν επίσης τέτοιες μορφές ζωής που να κάνουν άλλους Κόσμους, και έτσι η διαδικασία επαναλαμβάνεται έως ότου εξουσιαστεί το πολυσύμπαν με μορφές ζωής που θα γνωρίζουν πώς να φτιάχνουν άλλους κόσμους. Και έτσι, δεν υπάρχουν απόβλητα σύμπαντα χωρίς ζωή. Με τον ίδιο τρόπο που οι γιοι μπορούν να κληρονομήσουν την επιχείρηση των πατέρων τους, έτσι και οι μορφές αυτές της ζωής κληρονομούν στους κόσμους απογόνους τους τη δυνατότητα της κατασκευής άλλων Κόσμων.

Μπορεί να αναρωτηθείτε πώς γίνετε τα υπερ-ευφυή όντα να κατορθώνουν να καθορίζουν με ακρίβεια τις ιδιότητες για να δημιουργήσουν νέα ζωή. Λοιπόν, ο Harrison έχει κι εδώ ένα συνοδευτικό σχέδιο. Υπολογίζει ότι οι Κόσμοι απόγονοι μπορούν φυσικά να κληρονομήσουν τις ιδιότητες των γονέων τους, ακριβώς όπως γίνεται στην θεωρία της γενετικής με τους ανθρώπους. Αυτό θα σήμαινε ότι όλοι οι Κόσμοι απόγονοι, που προήλθαν από τους υπερ-ευφυείς εξωγήινους θα είχαν επίσης τις τέλειες ιδιότητες για την ανάπτυξη της ζωής. Εντούτοις, αυτοί όμως οι Κόσμοι δεν θα ήταν εξ ολοκλήρου ίδιοι, επειδή η γενετική επιτρέπει πάντα την "ποικιλότητα". Ο Harrison λέει αυτήν την ιδέα "φυσική επιλογή των Κόσμων".

Μήπως αναρωτιόσαστε για το πώς αυτά τα ευφυή όντα μπορούν να κατασκευάσουν έναν Κόσμο μέσα από έναν άλλο Κόσμο; Καλή ερώτηση, αλλά αντίθετα από τόσες πολλές καλές ερωτήσεις, ξέρουμε πραγματικά την απάντηση σε αυτή. Θυμάστε τον Alan Guth και τον πληθωριστικό Κόσμο του; Σε αυτήν την εικόνα της εξέλιξης του Κόσμου, το διάστημα ξεκίνησε με μια πυκνότητα 1094 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό. Εάν κάποιο κομμάτι της ύλης μπορούσε να συμπιεστεί σε μια παρόμοια πυκνότητα, θα σχημάτιζε μια μαύρη τρύπα. Ο Guth λοιπόν προβλέπει ότι όταν σχηματίζονται μαύρες τρύπες, υποβάλλονται επίσης στον υπερπληθωρισμό, αλλά όχι μέσα στον Κόσμο. Αυτές 'φουσκώνουν στην άλλη πλευρά', και σχηματίζουν έτσι έναν Κόσμο βρέφος. Εντούτοις, λόγω της αστάθειας του χωροχρόνου στις μαύρες τρύπες, ο σωλήνας με τον οποίο το σύμπαν βρέφος συνδέεται με τον δικό μας σπάζει απότομα, και έτσι το σύμπαν είναι ελεύθερο να διασταλεί και να ψυχθεί ανεξάρτητα, ακριβώς όπως έκανε ο Κόσμος μας. Και σύμφωνα με τον Linde, θα χρειασθείτε μόνο ένα χιλιοστό του ενός γραμμαρίου ύλης για να παραγάγετε αυτό το φαινόμενο (του πληθωρισμού).

Υπάρχει μια κρυμμένη δυσκολία φυσικά. Για να συρρικνώσετε κάτι στην κρίσιμη πυκνότητα που απαιτείται για το σχηματισμό μιας μαύρης τρύπας, χρειάζεστε ένα τεράστιο ποσό ενέργειας. Ξέρουμε ακόμη και πόση ενέργεια απαιτείται: 1019 δισεκατομμύρια ev, ή ισοδύναμα με 1.602*1010 J, αρκετή ενέργεια για περίπου 3,5 χρόνια ισορροπημένων γευμάτων. Αυτή τη στιγμή, η ανθρώπινη ράτσα προφανώς δεν έχει την ελευθερία τέτοιων τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας.

Μήπως σκέφτεστε και μια άλλη ερώτηση; Πώς δημιουργήθηκε το πρώτο σύμπαν ; Λοιπόν, δεν μπορούμε να προσποιηθούμε πως έχουμε την απάντηση. Αν είναι για σας βασικό ζήτημα, επιλέξει μια άλλη θεωρία από αυτή τη σειρά των άρθρων.

Μήπως υπάρχουν στοιχεία για αυτήν την θεωρία;

Τα μόνα στοιχεία που μπορούν ενδεχομένως να δοθούν για αυτήν την ιδέα είναι το γεγονός ότι υπάρχουμε σε ένα τέτοιο "ακριβές" περιβάλλον. Εκτός από αυτό, ο μόνος τρόπος για να βρούμε κάποια άλλα στοιχεία είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε έναν άλλο Κόσμο για μας, ή να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στον γονικό Κόσμο μας, και να συναντήσουμε τους κατασκευαστές μας. Η τελευταία ιδέα είναι πιθανώς και η δυσκολότερη, και θα απαιτούσε τουλάχιστον μια σκουληκότρυπα.
ΠΗΓΗ http://www.physics4u.gr/articles/2007/theories_universe5.html

γηγενης
18-04-08, 11:44
1. Μήπως στους προϊστορικούς χρόνους, στη γή ο άνθρωπος τοποθετήθηκε από εξωγήινους; Ίσως για να εξετάσουν με ποιόν τρόπο θα εξελιχθούμε σε αυτόν τον πλανήτη; Αν είναι έτσι, μήπως και σε άλλους μακρινούς πλανήτες, υπάρχουν άνθρωποι,που εξελίσσονται και εκεί και παρακολουθούνται επίσης από τους εξωγήινους;

εδω εχεις 3 ερωτηματα

1)εχουμε αποδειξεις η εστω ενδειξεις οτι καποιος τοποθετησε εδω τον ανθρωπο και δεν ειναι απλα ενα ζωο που εξελιχθηκε κει εφτασε να κανει οτι κανει σημερα;;

2)ποιος ο λογος να τοποθετησουν οι εξωγηινοι τον ανθρωπο στον πλανητη μονο και μονο για να δουν πως θα εξελιχθει;
γιατι να μην τον αφησουν στα εργαστηρια που τον παρηγαγαν για να δουνε εκει την εξελιξη του;;

3)για να υπαρχουν ανθρωποι σε αλους πλανητες θα πρεπει οι αλλοι πλανητες να εινα ιοπως η γη
ιδια συσταση αεριων ιδια πικνωτητααεριων
ιδαι συσταση εδαφους ιδιααναλογια νερου γξηρας
ιδια μεταλα
ιδια βαρητητα
ιδια αλληλουχια πλανητη δορυφορου
ιδια αποσταση απο τον ηλιο
ιδιας μορφης/πυκνοτητας/θερμοκρασιασ/κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ

αν κατι απο αυτα ειναι διαφορετικο τοτε δεν εχουμε ανθρωπινο ειδος αλλα ενα διαφορετικο

2. Τί ψάχνουν στους ανθρώπους να βρούνε; Γιατί τέτοια στενή παρακολούθηση; (απαγωγές) Μήπως τελικά αυτό που ψάχνουν στον άνθρωπο, είναι να κατανοήσουν τί είναι το συναίσθημα; Μήπως τελικά θέλουν να μάθουν τί είναι η ψυχή;

αν μας ειχαν κατασκευασει τοτε θα ηξεραν και τι ειναι αυτο που λεμε ψυχη,συναισθημα κλπ κλπ κλπ

3. Γιατί να πιστεύουμε εμείς οι άνθρωποι ότι η διαπίστωση ότι τελικά υπάρχουν εξωγήινοι, τίθεται αντίθετα με τη θρησκεία; Και πού ξέρετε; Μπορεί ανάλογες κατάλληλες περιόδους με τις δικές μας, να εμφανίστηκαν στους πλανήτες των εξωγήινων, ο Ιησούς Χριστός, ο Βούδας, οι δάσκαλοι του Ινδουϊσμού, ο μουσουλμανισμός κ.ο.κ. Μόνο που θα είχαν άλλη μορφή και άλλη διάλεκτο έτσι ώστε να γίνονται κατανοητοί από τους εξωγήινους. Η διδασκαλία προς σε αυτούς επίσης ανάλογη με τις ανάγκες τους. Φαντάζομαι ότι όμως και σε γή και σε όλους τους άλλους πλανήτες, οι διδασκαλίες θα είχαν κοινό σκοπό: Την αρμονία στο σύμπαν και τελικά τον σωστό δρόμο προς την επανένωση όλων σε Ένα.

επειδη οταν η θρησκεια που πιστευεις σου λεει οτι μονο στην γη υπαρχει ζωη τοτε σαν καλο προβατο πρεπει να το δεχεσαι

4. Ποιός θα ήταν ένας ωραίος τρόπος έρευνας και παρακολούθησης των γήινων; Η τοποθέτηση έξω-γήινων ανάμεσά τους. Και πώς θα καταφέρουν οι εξωγήινοι αυτοί να μην γίνουν αντιληπτοί από τους ανθρώπους και καταστραφεί το πείραμά τους; Πολύ απλά αυτοί οι "Εξωγήινοι Γήινης Στενής Παρακολούθησης [ Ε. Γ. Σ. Π. ]", θα γεννηθούν ως άνθρωποι. Οπότε φίλοι μου, πού ξέρετε; Μπορεί να είστε εσείς Ε.Γ.Σ.Π. ! Ίσως να μην το γνωρίζετε για να μην προδωθείτε άθελά σας. Διότι ο άνθρωπος με οδηγό του το συναίσθημα της αγάπης, μπορεί και βλέπει την αλήθεια.

μαλιστα συμφωνα με την λογικη σου ο καθε επιστημονας λοιπον που κατασκευαζει ιους (γιατι μεχρι στιγμης δεν μπορουμε να φτιαξουμε κατι αλλο)βαζει μεσα στον πληθυσμο τους ανθρωπους

5. Και πού ξέρετε; Μήπως οι εξωγήινοι είναι αληθινά αδέλφια μας; Μήπως στο δικό τους πλανήτη ολοένα και αυξάνονται με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια να μην χωράει ο πλανήτης τους τον πληθυσμό τους; Και έτσι να προνόησαν και να έστειλαν δείγματα από τη φυλή τους στον πλανήτη Γή για να δούν αν μπορεί να επιβιώσει το είδος τους και αν οι αλλαγές που θα επιφέρει το κλίμα της Γής στο είδος τους, θα είναι άκακες για το σύμπαν; Με λίγα λόγια, οι πρόγονοί μας ήταν οι εξωγήινοι. Έχουν μία βάση πιθανής αλήθειας αυτά που λέω... Εμείς οι άνθρωποι ακριβώς αυτό δεν σκοπεύουμε να κατορθώσουμε στα επόμενα χρόνια; Να βρούμε και άλλον πλανήτη ώστε να μετοικήσουμε (αφού καταστρέψαμε τη Γή και εκτός των άλλων δεν μας χωράει πια, διότι δεν κάναμε σωστή κατανομή του χώρου της. Αν το καλοσκεφτούμε, η Γή μας είναι ακόμα ανεκμετάλλευτη.).

εδω πας αλλου οτι και καλα οι ανθρωποι ζουσαν σε αλλον πλανητη και απλα αποικησαν εδω
το προβλημα σε αυτην την παραμετρο εινα ιοτι ετσι αναιρεις ολα τα προηγουμενα περι κατασκευης των ανθρωπων απο εξωγηινους

6. Μήπως οι άνθρωποι είναι ένα καθαρά εργαστηριακό δημιούργημα των εξωγήινων; Μήπως εκείνοι αναμιγνύοντας διάφορα εργαστηριακά συστατικά, που προμηθεύτηκαν άλλα από τη Γή και άλλα από άλλους πλανήτες, μας δημιούργησαν την υλική μας προέλευση; Το σώμα μας δηλαδή μήπως το "κατασκεύασαν" οι εξωγήινοι στα εργαστήριά τους;
Μήπως υπάρχουν και άλλα ανάλογα "κατασκευάσματά" τους σε άλλους πλανήτες στο σύμπαν; Αν είναι έτσι, καταλαβαίνω γιατί μας παρακολουθούν τόσο στενά.... Ναι, το σώμα μας είναι δικό τους δημιούργημα, η ψυχή όμως είναι μορφή ενέργειας. Αυτή λοιπόν η μορφή ενέργειας, η λεγόμενη κατά τους ανθρώπους "ψυχή", γιατί δίνει τέτοιες ιδιότητες στην ανθρώπινη συμπεριφορά; Δηλαδή αυτό που πιθανόν εξετάζουν με τα πειράματά τους οι εξωγήϊνοι σε όλους τους πειραματικούς πλανήτες, είναι να κατανοήσουν, γιατί η ενέργεια στο κάθε "πειραματόζωο"
δίνει διαφορετικές ιδιότητες ανάλογα με τον πλανήτη και ανάλογα με την κάθε οντότητα ξεχωριστά.
Τώρα, για ποιό λόγο σε εμάς οι δάσκαλοί μας είπαν, ότι είμαστε υλικά δημιουργήματα του Θεού (πέρα από ψυχικά) χωρίς πολλές πολλές εξηγήσεις, ίσως επειδή η τότε ανθρώπινη αντίληψή μας των παλαιότερων χρόνων, δεν θα μπορούσε να το κατανοήσει. (Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι όλα είναι Θεός, όλα στο Σύμπαν, άνθρωποι και εξωγήινοι. Η βιολογικές μανούλες μας και οι βιολογικοί μπαμπάδες μας, είναι μικρά κομμάτια της υπέρτατης ενέργειας-Θεός, που ανέλαβαν να μας χαρίσουν το υλικό μας σώμα. Αφού λοιπόν μας γέννησαν ο μπαμπάς και η μαμά μας και εξακολουθούμε να δεχόμαστε ότι μας έπλασε ο Θεός, τότε μπορούμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε τα θρησκευτικά μας πιστεύω, ακόμα και κατά την εργαστηριακή μας προέλευση, ώς κλώνοι. Το ό,τι δεν γεννηθήκαν κάποιοι μέσα από μήτρα, αλλά σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα, δεν τους κάνει λιγότερο ανθρώπους από εσένα και από εμένα. Το ό,τι είμαστε υλικά δημιουργήματα, πιθανόν, των εξωγήινων, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έβαλε για τη δημιουργία μας και ο Θεός το χεράκι του, λοιπόν (και οι εξωγήϊνοι είναι κομμάτια της υπέρτατης ενέργειας -Θεός. Το υλικό σώμα λοιπόν κατορθώσαμε να το δημιουργούμε με πολλούς τρόπους, πέρα από τη σεξουαλική επαφή και την βιολογική τοποθέτηση του σπέρματος στη μήτρα. Όμως τη ψυχή δεν μπορούμε να την τοποθετήσουμε εμείς. Παράδειγμα: εμείς οι άνθρωποι κατορθώσαμε και δημιουργούμε εργαστηριακά πλέον τους λεγόμενους ανθρώπινους κλώνους και ίσως οι εξωγήινοι αρχικά, έπλασαν εμάς. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν μπορεί να επιβιώσει η ύλη χωρίς την ενέργεια-ψυχή. Εμείς λοιπόν εργαστηριακά μπορούμε και φτιάχνουμε το ανθρώπινο υλικό σώμα. Η ψυχή όμως από πού έρχεται; Απάντηση: από τον ΘΕΟ ή αλλιώς από την Ανώτατη Ενέργεια του Σύμπαντος. (Πάντα απορούσα: γιατί νομίζουν η θρησκεία και η επιστήμη, ότι λένε διαφορετικά πράγματα; Λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα, μόνο που εκφράζονται σε άλλη διάλεκτο ο καθένας τους.)

η θρησκεια και η επιστημη ειναι δυο τελιως διαφορετικα πραγματα και λενε τελειως διαφορετικα πραγματα

LOBO1453
18-04-08, 12:42
φιλτατε γηγενη ολα τα φυσικα χαρακτηριστικα του πλανητη μας οπως και ολων των πλανητων αλλαζουν με τα χρονια. Ο δορυφορος (της γης) που λες ξερεις οτι δεν υπηρχε απο την αρχη αλλα εχει καποια χρονια (13.000-15.000) ζωης. Αρα 2 επιχειρηματα σου ειναι ασταθη. Οπως θα επρεπε να γνωριζεις οτι δεν ειναι το ιδιο αποτελεσμα το πειραμα εργαστηριου με το πειραμα σε φυσικο περιβαλον.
Τελος παντων κατα καιρους εχουν αναφερθει πολλες μαρτυριες-αναφορες για ερπετομορφους. Μεχρι και στο παλατι του ουινσδωρ. Η' μαλλον ολο το παλατι !!!
Οπως και να εχει, εχω ξαναπει οτι οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια. Δεν μπορουμε να λεμε οτι ειναι φανταστικα ή οτι δεν υπαρχουν,αυτο που δεν μπορουμε να αποδειξουμε ειναι το αν αυτα τα πλασματα ανηκουν σε αλλες διαστασεις ή αν υπηρχαν πριν απο εμας σε τουτη τη γη.

γηγενης
18-04-08, 14:57
φιλτατε γηγενη ολα τα φυσικα χαρακτηριστικα του πλανητη μας οπως και ολων των πλανητων αλλαζουν με τα χρονια.

γι αυτο ακριβως αν βαλουμε ανθρωπους σε εναν αλλον πλανητη μετα απο χ χρονια δεν θα ειναι πλεον ανθρωποι αλλα ενα αλλο ειδος

Ο δορυφορος (της γης) που λες ξερεις οτι δεν υπηρχε απο την αρχη αλλα εχει καποια χρονια (13.000-15.000) ζωης.

παρακαλω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τι λες βρες παλικαρι για ψαξε τι ρολο παιζει το φεγγαρι στην ζωη που υπαρχει στην γη και μετα πες μου αν υπηρχε η οχι απο την αρχη
http://www.astronomos.gr/SEISMO/TIDES.html

Οπως θα επρεπε να γνωριζεις οτι δεν ειναι το ιδιο αποτελεσμα το πειραμα εργαστηριου με το πειραμα σε φυσικο περιβαλον.

κοιτα αν υπαρχει νοημον οντοτητα που εχει την δυνατοτητα να φτιαξει ανθρωπους τοτε θα εχει και την δυνατοτητα να παρεχει σε εργαστηρια της οποιες "φυσικες" περιβαλοντολογικες καταστασεις θελει

Τελος παντων κατα καιρους εχουν αναφερθει πολλες μαρτυριες-αναφορες για ερπετομορφους. Μεχρι και στο παλατι του ουινσδωρ. Η' μαλλον ολο το παλατι !!!Οπως και να εχει, εχω ξαναπει οτι οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια. Δεν μπορουμε να λεμε οτι ειναι φανταστικα ή οτι δεν υπαρχουν,αυτο που δεν μπορουμε να αποδειξουμε ειναι το αν αυτα τα πλασματα ανηκουν σε αλλες διαστασεις ή αν υπηρχαν πριν απο εμας σε τουτη τη γη.

και για τον ανιψιο μου η μαμουνα ειναι κατι το υπαρκτο αν και απροσδιοριστο

απο εκει και περα το τι παραμενει ειναι αυτο που τεκμηριωνεται

ΙΝΤΙΓΚΟ
18-04-08, 15:44
Αγαπητοί μου φίλοι. Το forum αυτό που βρισκόμαστε φαντάζομαι ότι το διέπει ένα δημοκρατικό πνεύμα. Καθένας από εμάς μπορί να εκφράζει αβίαστα τις απόψεις του. Χαίρομαι που υπάρχει διάλογος επί του θέματος καθώς και διαφωνίες, διότι αυτό θα μας οδηγήσει πιο κοντά στην αλήθεια. Χρειάζεται λοιπόν για έναν εποικοδομητικό διάλογο, η θέση και η αντίθεση.

Όμως θέλω να κάνω μία ρητορική ερώτηση: Το forum του μεταφυσικού, μήπως δηλώνει ότι εδώ μέσα καταγράφονται καταστάσεις που δεν μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά; (μεταφυσικό = μετά + φυσικό)

Σας ευχαριστώ φίλοι μου που συμμετέχετε τόσο ενεργά, σε ένα τέτοιο θέμα όπως η ύπαρξη εξωγήϊνης ζωής και κατά πόσο υπάρχει ανάμεσά μας.

Φιλικά και εγκάρδια
(και που και που, αν θέλετε, ρίχνετε κα μια ματιά στην υπογραφή μου)
Φιλιά πολλά

γηγενης
18-04-08, 23:23
Όμως θέλω να κάνω μία ρητορική ερώτηση: Το forum του μεταφυσικού, μήπως δηλώνει ότι εδώ μέσα καταγράφονται καταστάσεις που δεν μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά; (μεταφυσικό = μετά + φυσικό)

ΟΧΙ
κατ' αρχην ο ορος μεταφυσικο ειναι αδοκιμος γιατι τιποτε δεν ειναι μετα/περα/εκτος φυσης

αλλα παμε και παρα κατω ας δεχτουμε οτι με τον ορο μετασφυσικο εννοουμε οτι παραξενο,μη καταγεγραμενο πιστοποιημενο απο την επιστημονικη κοινοτητα

πχ ενα γετι ανοικει στο μεταφυσικο τουλαχιστον μεχρι να βρεθει δειγμα του

με λιγα λογια εδω μεσα εξεταζουμε τις πιθανοτητες αυτα που εχουμε ακουσει για φαντασματα,βρικολακες,παραξενα ζωα,ξεχασμενα απο τον χρονο ζωα,εξωγηινοι και λοιπα αξιοπεριεγα να ειναι υπαρκτα

Απέριττος
18-04-08, 23:36
Ρε παιδιά μην του δίνετε τροφή του ανθρώπου αγνοήστε τον.. ή είναι ο Βρίλ και βγαίνει με άλλο όνομα ή κολλήτός του Βρίλ...

γηγενης
18-04-08, 23:43
Ρε παιδιά μην του δίνετε τροφή του ανθρώπου αγνοήστε τον.. ή είναι ο Βρίλ και βγαίνει με άλλο όνομα ή κολλήτός του Βρίλ...

1)δεν ειμαι ο βριλ ειμαι ο γηγενης

2)για να μην μου δινουν τροφη θα πρεπει να γραφουν και βασιμα πραγματα να δινουν τις αποδειξεις για το οτι καταθετουν

πχ

<<μέχρι πριν λίγα χρόνια πιστεύαμε όλοι πως όλη η ζωή βασίζεται στον ήλιο και το οξυγόνο. όλα τα ζώα, τα φυτά, οι μικροοργανισμοί που ξέραμε χρησιμοποιούσαν το οξυγόνο ως «καύσιμο» για να ζήσουν. μια ανακάλυψη όμως στα βάθη του ατλαντικού, έμελε να ανατρέψει αυτή την θεωρία. κάποιοι μικροοργανισμοί μεταβολίζουν θείο αντί οξυγόνου. αυτό για τον Richard Dawkins πέρα από το γεγονός ότι επιβεβαιώνεται (για μια κόμη φορά) η θεωρία του δαρβίνου μια εκπληκτική αποκάλυψη: μπορεί να υπάρξει διαφορετική βιοχημεία της ζωής, άρα μπορεί να υπάρξει και ζωή σε άλλους πλανήτες που δεν έχουν τα χαρακτηριστικά της γης.>>

εδω βλεπουμε να καταρριπτεται η αποψη οτι χρειαζεται οξυγονο και ηλιακο φως για να δημιουργηθει ζωη

απλα πραγματακια

3)τοσο ζημια σου εχει κανει ο βριλ;;;;;;

skeptic
19-04-08, 13:03
κατ' αρχην ο ορος μεταφυσικο ειναι αδοκιμος γιατι τιποτε δεν ειναι μετα/περα/εκτος φυσης

O Aριστοτέλης τον χρησιμοποίησε. Θα σου πρότεινα να τον διαβάσεις.

wasd
19-04-08, 18:17
Μήπως δεν είναι δόκιμος όπως εννοείται και χρησιμοποιείται εδώ;

γηγενης
19-04-08, 19:49
Μήπως δεν είναι δόκιμος όπως εννοείται και χρησιμοποιείται εδώ;

ακριβως δεν ειναι καθολου δοκιμος οπως εννοειται εδω μεσα

και ο ορισμος της μεταφυσικης για τον αριστοτελη διαφερει κατα πολυ απο τον ορισμο που δινει ο καθε ενας στον συχρονο κοσμο

LOBO1453
22-04-08, 12:02
παρακαλω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

τι λες βρες παλικαρι για ψαξε τι ρολο παιζει το φεγγαρι στην ζωη που υπαρχει στην γη και μετα πες μου αν υπηρχε η οχι απο την αρχη
http://www.astronomos.gr/SEISMO/TIDES.html

συμφωνα με τον γηγενη ο πλατων ελεγε μπαρουφες. (περι σεληνης στον τιμαιο)
συμφωνα με τον γηγενη οτι μας εχουν σερβιρει απο μικρα παιδια ισχυει παραδειγμα, η κατακτηση της σεληνης, και η βαρυτητα που ασκει στην γη και τετοια. φιλε γηγενη αφου τα πιστευεις αυτα και ειναι η προσωπικη σου γνωμη σεβαστα. Δεν εχω κατι αλλο να σου πω. Σου αφιερωνω το παρακατω τραγουδι.

http://www.youtube.com/watch?v=4w9EksAo5hY

υ.γ. δωσε βαση στα σκηνικα και στο background

γηγενης
22-04-08, 13:54
ενταξη αν το ειπε ο πλατων τοτε η υποθεση εχει κλεισει
:D

με την σειρα μου να αφιερωσω και εγω
(προσεξε τους στιχους)

http://www.youtube.com/watch?v=hU4h3pMNXfA&feature=related

skeptic
22-04-08, 19:08
η κατακτηση της σεληνης, και η βαρυτητα που ασκει στην γη και τετοια
..Δύο κατακτημένα φρούρια από την επιστήμη και τη συλογική γνώση της ανθρωπότητας.

Όσον αφορά για τον Πλάτωνα και τους αρχαίους γνώρισαν μαζί με τη Σελήνη 7 άστρα(πλανήτες).
Απόδειξη: εκτός ότι δεν διέθεταν τηλεσκόπια, είχαν να μάθουν πάρα πολλά ακόμα από αστρονομία.
Βαρύτητα και βασικούς νόμους της κίνησης (σχετικότητα χώρου-χρόνου) επίσης δεν γνώριζαν..
πίστευαν το 99% στο γεωκεντρικό σύστημα.

"χρόνος δ' οὖν μετ' οὐρανοῦ γέγονεν, ἵνα ἅμα γεννηθέντες ἅμα καὶ λυθῶσιν, ἄν ποτε λύσις τις αὐτῶν γίγνηται, καὶ κατὰ τὸ παράδειγμα τῆς διαιωνίας φύσεως, ἵν' ὡς ὁμοιότατος [38c] αὐτῷ κατὰ δύναμιν ᾖ: τὸ μὲν γὰρ δὴ παράδειγμα πάντα αἰῶνά ἐστιν ὄν, ὁ δ' αὖ διὰ τέλους τὸν ἅπαντα χρόνον γεγονώς τε καὶ ὢν καὶ ἐσόμενος. ἐξ οὖν λόγου καὶ διανοίας θεοῦ τοιαύτης πρὸς χρόνου γένεσιν, ἵνα γεννηθῇ χρόνος, ἥλιος καὶ σελήνη καὶ πέντε ἄλλα ἄστρα, ἐπίκλην ἔχοντα πλανητά, εἰς διορισμὸν καὶ φυλακὴν ἀριθμῶν χρόνου γέγονεν: σώματα δὲ αὐτῶν ἑκάστων ποιήσας ὁ θεὸς ἔθηκεν εἰς τὰς περιφορὰς ἃς ἡ θατέρου περίοδος ᾔειν, ἑπτὰ οὔσας ὄντα [38d] ἑπτά, σελήνην μὲν εἰς τὸν περὶ γῆν πρῶτον, ἥλιον δὲ εἰς τὸν δεύτερον ὑπὲρ γῆς, ἑωσφόρον δὲ καὶ τὸν ἱερὸν Ἑρμοῦ λεγόμενον εἰς [τὸν] τάχει μὲν ἰσόδρομον ἡλίῳ κύκλον ἰόντας, τὴν δὲ ἐναντίαν εἰληχότας αὐτῷ δύναμιν: ὅθεν καταλαμβάνουσίν τε καὶ καταλαμβάνονται κατὰ ταὐτὰ ὑπ' ἀλλήλων ἥλιός τε καὶ ὁ τοῦ Ἑρμοῦ καὶ ἑωσφόρος. τὰ δ' ἄλλα οἷ δὴ καὶ δι' ἃς αἰτίας ἱδρύσατο, εἴ τις ἐπεξίοι πάσας, ὁ λόγος [38e] πάρεργος ὢν πλέον ἂν ἔργον ὧν ἕνεκα λέγεται παράσχοι. ταῦτα μὲν οὖν ἴσως τάχ' ἂν κατὰ σχολὴν ὕστερον τῆς ἀξίας τύχοι διηγήσεως: ἐπειδὴ δὲ οὖν εἰς τὴν ἑαυτῷ πρέπουσαν ἕκαστον ἀφίκετο φορὰν τῶν ὅσα ἔδει συναπεργάζεσθαι χρόνον, δεσμοῖς τε ἐμψύχοις σώματα δεθέντα ζῷα ἐγεννήθη τό τε προσταχθὲν ἔμαθεν, κατὰ δὴ τὴν θατέρου φορὰν [39a] πλαγίαν οὖσαν, διὰ τῆς ταὐτοῦ φορᾶς ἰούσης τε καὶ κρατουμένης, τὸ μὲν μείζονα αὐτῶν, τὸ δ' ἐλάττω κύκλον ἰόν, θᾶττον μὲν τὰ τὸν ἐλάττω, τὰ δὲ τὸν μείζω βραδύτερον περιῄειν. τῇ δὴ ταὐτοῦ φορᾷ τὰ τάχιστα περιιόντα ὑπὸ τῶν βραδύτερον ἰόντων ἐφαίνετο καταλαμβάνοντα καταλαμβάνεσθαι: πάντας γὰρ τοὺς κύκλους αὐτῶν στρέφουσα ἕλικα διὰ τὸ διχῇ κατὰ [39b] τὰ ἐναντία ἅμα προϊέναι τὸ βραδύτατα ἀπιὸν ἀφ' αὑτῆς οὔσης ταχίστης ἐγγύτατα ἀπέφαινεν. ἵνα δ' εἴη μέτρον ἐναργές τι πρὸς ἄλληλα βραδυτῆτι καὶ τάχει καὶ τὰ περὶ τὰς ὀκτὼ φορὰς πορεύοιτο, φῶς ὁ θεὸς ἀνῆψεν ἐν τῇ πρὸς γῆν δευτέρᾳ τῶν περιόδων, ὃ δὴ νῦν κεκλήκαμεν ἥλιον, ἵνα ὅτι μάλιστα εἰς ἅπαντα φαίνοι τὸν οὐρανὸν μετάσχοι τε ἀριθμοῦ τὰ ζῷα ὅσοις ἦν προσῆκον, μαθόντα παρὰ τῆς ταὐτοῦ καὶ ὁμοίου [39c] περιφορᾶς. νὺξ μὲν οὖν ἡμέρα τε γέγονεν οὕτως καὶ διὰ ταῦτα, ἡ τῆς μιᾶς καὶ φρονιμωτάτης κυκλήσεως περίοδος: μεὶς δὲ ἐπειδὰν σελήνη περιελθοῦσα τὸν ἑαυτῆς κύκλον ἥλιον ἐπικαταλάβῃ, ἐνιαυτὸς δὲ ὁπόταν ἥλιος τὸν ἑαυτοῦ περιέλθῃ κύκλον. τῶν δ' ἄλλων τὰς περιόδους οὐκ ἐννενοηκότες ἄνθρωποι, πλὴν ὀλίγοι τῶν πολλῶν, οὔτε ὀνομάζουσιν οὔτε πρὸς ἄλληλα συμμετροῦνται σκοποῦντες ἀριθμοῖς, ὥστε ὡς ἔπος [39d] εἰπεῖν οὐκ ἴσασιν χρόνον ὄντα τὰς τούτων πλάνας, πλήθει μὲν ἀμηχάνῳ χρωμένας, πεποικιλμένας δὲ θαυμαστῶς: ἔστιν δ' ὅμως οὐδὲν ἧττον κατανοῆσαι δυνατὸν ὡς ὅ γε τέλεος ἀριθμὸς χρόνου τὸν τέλεον ἐνιαυτὸν πληροῖ τότε, ὅταν ἁπασῶν τῶν ὀκτὼ περιόδων τὰ πρὸς ἄλληλα συμπερανθέντα τάχη σχῇ κεφαλὴν τῷ τοῦ ταὐτοῦ καὶ ὁμοίως ἰόντος ἀναμετρηθέντα κύκλῳ. κατὰ ταῦτα δὴ καὶ τούτων ἕνεκα ἐγεννήθη τῶν ἄστρων ὅσα δι' οὐρανοῦ πορευόμενα ἔσχεν τροπάς, ἵνα τόδε [39e] ὡς ὁμοιότατον ᾖ τῷ τελέῳ καὶ νοητῷ ζῴῳ πρὸς τὴν τῆς διαιωνίας μίμησιν φύσεως." --Πλάτωνας

σκέψου ότι τοποθετούσε τον Ήλιο πιο κοντά στη Γη απ'ότι τον Ερμή και την Αφροδίτη!! :D

violinist
22-04-08, 19:14
Κάποιοι αρχαίοι Έλληνες μια χαρά ήξεραν αστρονομία και αστροφυσική... διαβάστε λίγο Δημόκριτο, μέγα μυαλό ο άνθρωπος κι όμως δεν είναι γνωστός....

skeptic
22-04-08, 19:23
Κάποιοι αρχαίοι Έλληνες μια χαρά ήξεραν αστρονομία και αστροφ
υσική...
Σε σχέση με το σημερινό επίπεδο γνώσης ακόμα και ο Δημόκριτος συγκρινόμενος μοιάζει με δημοτικούλι... :)

violinist
22-04-08, 20:02
Ο Δημόκριος μίλησε για ότι μιλάει η σημερινή μοντέρνα κοσμολογία, υπερσύμπαν φυσαλίδων, ψευδοκαινό κτλ κτλ...... κάποια πράγματα απλώς δεν τα κατάλαβαν όταν οι Δυτικοί πρωτοδιάβασαν αυτά που έγραψε...

OANNHSEA
22-04-08, 20:12
violinist
Εάν τα έγραφες αυτά για τον Δημόκριτο πριν από 6 ή 7 χρόνια δεν θα σε πίστευα. Όμως είναι αλήθεια.
Εντάξει δεν έφτασε στην τελοιότητα, όμως οι σκέψεις του είναι προς εκεί...
Βλέπεις ξύπνησα όταν ανακαλήφθηκε το τελευταίο βιβλίο του Αρχιμήδη.
Είναι καταπληκτικό ότι η θεωρητική σκέψη είχε φτάσει πολύ μακριά (και πολύ συγγραφείς έχουν βασιστεί πάνω σε αυτό) όχι όμως και η πρακτική.
Ας μη ξεχνάμε όμως ότι ο Δημόκριτος δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με τους άλλους "επιστήμονες"... :D

violinist
22-04-08, 20:24
Και εγώ αν τα έγραφα αυτά 6-7 χρόνια πριν δεν θα με πίστευα! :D
Ακριβώς όπως τα λες είναι... το μόνο που λυπάμαι είναι που δεν μπορώ να βρώ ότι βιβλία θέλω, αλλά και να έβρισκα δεν θα είχα χρόνο να τα διαβάσω όλα... άτιμη κοινωνία....

Απέριττος
23-04-08, 07:22
Φίλοι μου καλημέρα...
και που είστε ακόμα... αν ξέραμε τι μας κρύβουν θα μέναμε ενεοί. Σιγά σιγά βγαίνουν πράγματα και συνηθως βγαίνουν απο παράπλευρες πηγές και όχι άμεσα γιατί έτσι πρέπει να γίνεται. Δυστυχώς υπάρχουν επιστήμονες που ξέρουν πολλά αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν για ευνόητους λόγους. Προσωπικά έχω συζητήσει με άνθρωπο που είναι μέσα σε πολυ σημαντικά επιστημονικά προγράμματα και μου έχει πει πράγματα που δεν μπορεί να τα πεί προς τα έξω. Επίσης έχω μιλήσει με ψυχολόγους που επίσημα κοροϊδεύουν ότι έχει σχέση με το μεταφυσικό και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις μιλάνε τελείως διαφορετικά...
Γηγενή... δεν θα σου αποδείξω τίποτε απο αυτά που λέω.. οπότε πάλι βλακείες λέω...΄έλα... σε προλαβαίνω για να σε βγάλω απο τον κόπο να γράφεις...

γηγενης
23-04-08, 09:06
Γηγενή... δεν θα σου αποδείξω τίποτε απο αυτά που λέω.. οπότε πάλι βλακείες λέω

αφου το παραδεχεσαι εισαι σε καλο δρομο

το μονο που θα σχολιασω ειναι οτι κατα διαβολικη συμπτωση σου εχουν μιλησει

ατομο που ξερει την αληθεια για τους ερπετοειδης αλλα δεν μπορει να μιλησει :eek:

επιστημονες που ξερουν την αληθεια αλλα δεν μπορουν να μιλησουν :eek:

ψυχολογοι που ξερουν την αληθεια αλλα δεν μπορουν να μιλησουν :eek:

τελικα κουβαλας πολυ βαρυ φορτιο
να ξερεις τοσα πολλα και να μην μπορεις και εσυ να μιλησεις :eek:

skeptic
23-04-08, 18:06
μπλα μπλα μπλαα...........ψυχολογοι που ξερουν την ... μπλα μπλα ...αληθεια αλλα δεν μπορουν να μιλησουν μπλα μπλα μπλα..
Τρίχες....
Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια..
ίσως.. λέω... ίσως μόνο ο Χριστός ..

(τον καλοπιάνω ..μέρες που είναι)

:D

Απέριττος
23-04-08, 23:19
Α! παιδιά ξέχασα να σας πω.. μίλησα και με κάτι βουλευτές που ξέρουν πολλά αλλά και αυτοί δεν μπορούν να μιλήσουν... και με έναν παπά μέρες που είναι.. βοήθειά μας...

γηγενης
24-04-08, 08:52
Α! παιδιά ξέχασα να σας πω.. μίλησα και με κάτι βουλευτές που ξέρουν πολλά αλλά και αυτοί δεν μπορούν να μιλήσουν... και με έναν παπά μέρες που είναι.. βοήθειά μας...

βρε απεριττε γιατι δεν αλλαζεις το νικ σου και να το κανεις

"ο εξομολογος"

Απέριττος
24-04-08, 09:08
Καλημέρα παιδιά...
και ο γηγενής ξέρει αλλά αυτός δεν μπορεί να μιλήσει γιατί είναι εγκάθετος των ερπετοειδών και των εξωγήινων και εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Ίσως αν του παρέχαμε άσυλο και εγγυήσεις για την προσωπική του ασφάλεια κάτι να γινόταν. Θα μπορούσε να γράψει καμια δεκαριά βιβλία σαν τον Ντέιβιντ Άικ και να γίνουν μπεστ σέλερ...
Αλήθεια πες μου μόνο τούτο.. μήπως ο Σημίτης είναι δρακονιανός;

γηγενης
24-04-08, 09:16
Καλημέρα παιδιά...
και ο γηγενής ξέρει αλλά αυτός δεν μπορεί να μιλήσει γιατί είναι εγκάθετος των ερπετοειδών και των εξωγήινων και εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Ίσως αν του παρέχαμε άσυλο και εγγυήσεις για την προσωπική του ασφάλεια κάτι να γινόταν. Θα μπορούσε να γράψει καμια δεκαριά βιβλία σαν τον Ντέιβιντ Άικ και να γίνουν μπεστ σέλερ...
Αλήθεια πες μου μόνο τούτο.. μήπως ο Σημίτης είναι δρακονιανός;

ο σημιτης δρακονιανος;;;

οχι και βεβαια οχι
ελιανος ειναι
και μαλιστα ελιανος θρουμπισιος

skeptic
24-04-08, 15:19
Ντέιβιντ Άικ
Ή αλλιώς η μεταμόρφωση ενός αποτυχημένου ποδοσφαιριστή σε επιτυχημένου παραμυθολόγου.. αν μη τι άλλο δείχνει πόσο τυχερό μπορεί να είναι μερικές φορές ένα άλμα καριέρας!

ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
23-05-08, 18:12
Λίγη φαντασία να έχεις, ταλέντο στην συνωμοσιολογία και κάνεις μια χαρά επιτυχία.

Μία απορία: μυστικό το ένα, απαγορευμένο το άλλο πώς στο καλό γίνεται και τελικά ορισμένοι τα γνωρίζουν και βγάζουν μάλιστα βιβλία;;;

Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει βάση, αλλά η επιστημονική έρευνα απέχει από την υπερβολή, ειδικά στο θέμα των εξωγήϊνων.

ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
16-06-08, 06:39
Να θέσω ένα ερώτημα. Έστω ότι ένας άνθρωπος μαθαίνει όλα τα μυστικά των ΗΠΑ που έχουν να κάνουν με εξωγήϊνους και τα μεταφέρει στο ευρύ κοινό. 1) κατά πόσον έγινε ο ίδιος καλύτερος άνθρωπος 2) τι πραγματικά προσέφερε στον κόσμο;

Mallen
16-06-08, 07:28
1)Καλύτερος όχι. Απλά θα ανακουφιστεί που δεν θα δίνει πλέον το δίκιο στους φανατικούς δεσποτάδες... :)

2) θα προσφέρει την αγάπη και τη βοήθεια όχι μόνο στους συνανθρώπους του,αλλά ΚΑΙ στους -γιατί όχι;- εξωγηϊνους. Ο.Κ. αρκεί βέβαια, οι τελευταίοι να μην μας κοιτάν αφ' υψηλού... :(

PUCK
16-06-08, 11:51
Να θέσω ένα ερώτημα. Έστω ότι ένας άνθρωπος μαθαίνει όλα τα μυστικά των ΗΠΑ που έχουν να κάνουν με εξωγήϊνους και τα μεταφέρει στο ευρύ κοινό. 1) κατά πόσον έγινε ο ίδιος καλύτερος άνθρωπος 2) τι πραγματικά προσέφερε στον κόσμο;

Καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι για τον εαυτό σου αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της Ανθρωπότητας είναι το εάν είναι μόνη της στο σύμπαν. Η απάντηση, οριστική και αμετάκλητη, θεωρείς ότι δεν είναι σημαντική;

Επίσης, αν ψάξεις το όλο θέμα, θα βρεις εκατοντάδες παραμέτρους που η κάθε μία εγείρει πολλά ερωτήματα. Π.χ. η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και μετά έγινε μόνο χάρη στις ανθρώπινες προσπάθειες ή όχι; Τι άλλο έχουν στην κατοχή τους οι ΗΠΑ (Ρωσία, Αγγλία, κλπ) που εσύ δεν το ξέρεις αλλά μπορεί να σε επηρρεάσει; Για να μην αναφέρω, βέβαια, και τα γνωστά ερωτήματα περί τεχνολογίας αστρικών ταξιδιών, θρησκείας / φιλοσοφίας / κοσμογονίας, κλπ.

Όλα αυτά ξεφεύγουν από την σφαίρα της στείρας περιέργειας, αρκεί βέβαια να έχει τις απαντήσεις ο επίδοξος αποκαλύπτων, και όχι απλά να μας πει πως οι ΗΠΑ έχουν έρθει σε επαφή και συνεργάζονται με εξωγήινους πολιτισμούς.

16-06-08, 12:12
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Σίγουρα ο φίλος ΛΥΚΑΙΟΣ 1981 στην τελευταία αναφοράτου στο θέμα έχει
δίκιο που πραγματικά πολλοί μας έχουν "τρελάνει" με τις διάφορες θεωρείες
τους και πολλά φορές ουδεμία σχέσει έχουν με την πραγματικότητα...

Βέβαια τίθενται και κάποια ερωτήματα...
1-Μην τυχόν κάποια απο αυτά που γράφονται είναι για να μας
αποποσανατολίσουν ??????
2-Μην τυχόν κάποια απο αυτά (όχι όλα) που τα λεμε "τρελά" ή ανυπόστατα
περιέχουν κάποιες αλήθειες ?????
3-Μην τυχόν η αλήθεια ή οι αλήθειες είναι "τρελές" κατά την αποψή μας ή τις
γνώσεις που μας έχουν δώσει μέχρι τώρα ????

Σε άλλο σημείο αναφέρεις...
<<Έστω ότι ένας άνθρωπος μαθαίνει όλα τα μυστικά των ΗΠΑ που έχουν να
κάνουν με εξωγήϊνους και τα μεταφέρει στο ευρύ κοινό. 1) κατά πόσον έγινε
ο ίδιος καλύτερος άνθρωπος 2) τι πραγματικά προσέφερε στον κόσμο;>>
1-Πολέμισε για αυτό που πιστεύει..
2-Πρόσεφερε την αλήθεια (κατά την αποψή του)...

Λίγα είναι αυτά ????

Ο φίλος skeptic αναφέρει για τον Ντέιβιντ Άικ...
<< Ή αλλιώς η μεταμόρφωση ενός αποτυχημένου ποδοσφαιριστή σε
επιτυχημένου παραμυθολόγου.. αν μη τι άλλο δείχνει πόσο τυχερό μπορεί να
είναι μερικές φορές ένα άλμα καριέρας!>>
Απαγορεύεις η απαγορεύεται κάποιος "αποτυχημένος" (κατα την αποψή
σου) να γράψει ένα βιβλίο ?????

Εχουμε δεί και τα βιβλία πολλών επιτυχημένων...

Ευχαριστώ.

ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
19-06-08, 11:01
Όλα άπτονται του σκοπού τον οποίο έχεις θέσει. Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του φίλου Puck και θα προσθέσω ότι κάθε ανακάλυψη την οποία κάνουμε πρέπει να έχει σαν σκοπό την αυτοβελτίωσή μας. Το να αποκαλύψεις ότι απλά υπάρχουν εξωγήϊνοι για να καλύψεις την περιέργειά σου, εμένα προσωπικά δεν μου αρκεί. Αν όμως μέσω αυτού φιλοσοφήσεις λίγο περισσότερο το πράγμα που λέγεται σύμπαν και ζωή, τότε πραγματικά θα έχεις κερδίσει πολλά.

Σημαντική παράμετρος του θέματος, είναι η διαχείρηση της πληροφορίας, όταν αυτή θα βγεί στο ευρύ κοινό.

ENDLESS JOURNEY
20-06-08, 18:10
Με τόση άρνηση που υπάρχει και προσπάθεια να θεωρηθεί ως θέμα άξιο χλευασμού οτιδήποτε έχει σχέση με εξωγήινους, ΑΤΙΑ, ύπαρξη μη γήινων οντοτήτων (σε σημείο που καταντάει ύποπτο....), είναι φυσικό να μην θέλουν κάποιοι να μιλήσουν .
Το πιο σίγουρο είναι οτι όποιος τολμήσει να μιλήσει να θεωρηθεί τρελλός και αν έχει την διάθεση να συνεχίσει να απειληθεί...
Αυτοί που κυριαρχούν στην πραγματικότητα μας ,ελέγχουν το ανθρώπινο είδος και τρέφονται ενεργειακά (και οχι μόνο ...) απο αυτό έχουν σχηματίσει τις δικές τους άμυνες προστασίας ένα μέρος των οποίων είναι και αδυναμία των ανθρώπων να αντιληφθούν την αλήθεια.Μας κρατάνε με λίγα λόγια σε μαύρο σκοτάδι.....
Όσοι έχουν εμπειρίες απαγωγής κρατουν λίγες μνήμες και αυτές συνήθως εμφανίζονται μέσα απο όνειρα ή ξαφνικές κρίσεις πανικού, περίεργα οράματα κ.α. .Τις περισσότερες φορές οι μνήμες αυτές ξεκλειδώνονται μέσα απο τον υπνωτισμό.
Ενα πολύ καλό βιβλίο σχετικά με αυτό το θέμα είναι "η Επικοινωνία " του Στριμπερ -Communion of Whitley Strieber.
Βέβαια στο εξωτερικό , ιδιαίτερα στην Αμερική , υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες που έχουν ψάξει το συγκεκριμένο θέμα , γιατί οι περιπτώσεις απαγωγών , θεάσεων εξωγήινων σκαφών εκεί έχουν ξεπεράσει προ πολλού το εκατομμύριο.

Απέριττος
20-06-08, 21:49
Αγαπητοί φίλοι μια και το θέμα έχει προχωρήσει τόσο πολύ, νοιώθω την ανάγκη να σας κάνω μια αποκάλυψη. Το άνοιγμα αυτού του θέματος ξεκίνησε ως ένα αστείο που είχε γίνει σε μια συνάντηση των μελών του στεκιού και μάλιστα αν θα διαβάσετε τα πρώτα μηνύματα θα το διαπιστώσετε όπου κάπου ο φίλος ο Ντέμις γράφει τοπες και τόκανες.
Ειλικρινά δεν περίμενα ότι το θέμα θα τραβήξει τόσο πολύ και θα έχει τόση αναγνωσιμότητα. Μια και λοιπόν ένα αστείο συνεχίστηκε και κατάληξε να είναι σοβαρό θα σας πω τα εξής. Προσωπικά πράγματι πιστεύω ότι κάτι παράξενο συμβαίνει γύρω μας χωρίς να έχω βέβαια κάποια απτή απόδειξη γι αυτό. Θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα φίλη η οποία είπε ότι σε πολλές περιπτώσεις κάποιος για να κρυφτεί πείθει τους υπόλοιπους ότι απλά δεν υπάρχει και διακωμωδεί κάθε σοβαρή προσπάθεια να τον αποκαλύψουν.
Στα σοβαρά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν ανάμεσά μας πλάσματα απο άλλους κόσμους, άλλες διαστάσεις, άλλες πραγματικότητες πέστε το όπως θέλετε. Το θέμα είναι ότι για να μπορούν να κρύβονται σίγουρα θα είναι πολύ πιο εξελιγμένοι απο εμάς.
Πιο πιθανή θεωρώ την πιθανότητα των χρονοταξιδιωτών. Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν μελλοντικά η επιστήμη είχε προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να έχει την δυνατότητα να στέλνει ανθρώπους πίσω στον χρόνο. Επίσης δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να υπάρχουν ανάμεσά μας οντότητες εξωγήινες που πιθανόν να βρίσκονται εδω σε διατεταγμένη υπηρεσία και πιθανόν να είναι και σε γνώση κάποιων υπεραρχών του πλανήτη μας.
Το θέμα είναι πως θα μπορούσε κάποιος να βρει τον τρόπο να καταλάβει τι συμβαίνει.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να συμφωνήσω και με τον φίλο Αβατάρ και να πω κι εγω ότι το να είναι κάποιος αποτυχημένος σε κάποιον τομέα (Άϊκ - ποδόσφαιρο), δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πετύχει σε κάτι άλλο. Τώρα ως προς την ουσία των βιβλίων του έχω να πω τούτο. Αν δεν ξέφευγαν απο ένα σημείο και μετά και να φτάνουν στο σημείο της αναπόδεικτης υπερβολής, θα έλεγα ότι με πείθουν σε μεγάλο βαθμό. Όμως σκέφτομαι και το εξής. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρύψεις κάτι;
Βάζεις κάποιον να γράφει ακριβώς γι αυτά που θέλεις να κρύψεις τόσο κραυγαλέα που καταντουν γελοία στα μάτια των πολλών...
Για σκεφτείτε το...
Φιλικά...

ENDLESS JOURNEY
20-06-08, 22:03
Αυτοί που είναι σε εντεταλμένη αποστολή κάτω απο την επιρροή των Ανώτερων Δυνάμεων του Φωτός (οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μας και ας μην το αντιλαμβάνονται ορισμένοι άνθρωποι αυτό...) είναι ενσαρκωμένες ψυχές απο διάφορους αστερισμούς , και οι περισσότεροι αφυπνίζονται αυτή την εποχή σταδιακά , και φυσικά οι περισσότεροι είναι ήδη γνώστες της κατάστασης αυτής μεσα απο διάφορους τρόπους (όνειρα, εσωτερικές φωνές, εσωτερική γνώση, οράματα κ.α ).
Φυσικά αυτά τα άτομα γνωρίζουν πολύ καλά τι τους συμβαίνει, αφού κινούνται απο Δυνάμεις πέρα απο τα όρια αντίληψης του μέσου ανθρώπου ;)
Όλοι πάντως προετοιμάζονται για τα επόμενα δύσκολα χρόνια , όπου θα πρέπει να φέρουν τον πλανήτη σε ισορροπία (μη μου πει κανείς οτι όλα είναι τέλεια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη...), σε αρμονία και επιτέλους να οδηγήσουν τους εναπομείναντες σε μια πνευματική ανύψωση μετά απο αιώνες σκότους. :)
Πρόκειται για την εδραίωση του Φωτός πάνω στην Γαία, για την οποία αγωνίζονται οι Εργάτες του Φωτός (Light workers ).

ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
22-06-08, 00:04
Προσωπικά πράγματι πιστεύω ότι κάτι παράξενο συμβαίνει γύρω μας χωρίς να έχω βέβαια κάποια απτή απόδειξη γι αυτό. Θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα φίλη η οποία είπε ότι σε πολλές περιπτώσεις κάποιος για να κρυφτεί πείθει τους υπόλοιπους ότι απλά δεν υπάρχει και διακωμωδεί κάθε σοβαρή προσπάθεια να τον αποκαλύψουν.
Στα σοβαρά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν ανάμεσά μας πλάσματα απο άλλους κόσμους, άλλες διαστάσεις, άλλες πραγματικότητες πέστε το όπως θέλετε. Το θέμα είναι ότι για να μπορούν να κρύβονται σίγουρα θα είναι πολύ πιο εξελιγμένοι απο εμάς.
Πιο πιθανή θεωρώ την πιθανότητα των χρονοταξιδιωτών. Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν μελλοντικά η επιστήμη είχε προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να έχει την δυνατότητα να στέλνει ανθρώπους πίσω στον χρόνο. Επίσης δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να υπάρχουν ανάμεσά μας οντότητες εξωγήινες που πιθανόν να βρίσκονται εδω σε διατεταγμένη υπηρεσία και πιθανόν να είναι και σε γνώση κάποιων υπεραρχών του πλανήτη μας.
Το θέμα είναι πως θα μπορούσε κάποιος να βρει τον τρόπο να καταλάβει τι συμβαίνει.

Θέτεις ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, το οποίο να πω την αλήθεια με έχει απασχολήσει. Στην κβαντική φυσική γίνεται πολύς λόγος περί των άλλων διαστάσεων και το θεωρώ λογικό να υπάρχει και εκεί κάποια μορφή ζωής, η οποία πιθανώς να έρχεται σε επαφή με εμάς.Όλα αυτά στα οποία αναφέρεσαι τα θεωρώ πολύ πιθανά. Επιπλέον, το Χόλιγουντ συχνά πυκνά αναφέρεται μέσω ταινιών σε τέτοια ζητήματα με ιδιαίτερα επιστημονικό τρόπο, γεγονός που αν μη τι άλλο δηλοί ότι υπάρχει κάποια ροή πληροφοριών από επιστημονικούς κύκλους. Το κακό είναι ότι μέχρι να μάθουμε (αν μάθουμε....) θα περιοριζόμαστε σε υποθέσεις εργασίας.

22-06-08, 10:04
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε μου Απέριττε θέλω να καταθέσω κάποια στοιχεία για τον DAVID ICKE.
Η πληροφορία που κατατέθηκε (όχι από εσένα βέβαια) πως ήταν ένας
αποτυχημένος ποδοσφαιριστής δεν ισχύει...

Σε ηλικία 21 ετών έπαθε ρευματοαθρίτιδα με αποτέλεσμα να αποσυρθεί....

Επίσης υπήρξε (ίσως να είναι και σήμερα) εκπρόσωπος του Βρετανικού
Οικολογικού κόμματος..
Δυστυχώς βλέπουμε πολλές φορές ανθρώπους που βγάζουν κάποια στοιχεία
(που δεν δυνάμεθα να κάνουμε έλεγχο αξιοπιστίας) να αρχίζουν πολλοί
να πετάνε λάσπη...

Κάτι που πιστεύω πως είναι περίεργο...

Ευχαριστώ.

ENDLESS JOURNEY
22-06-08, 17:30
Συμφωνώ με τον AVATARGR και επιπλέον θα ήθελα να προσθέσω οτι μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για την ζωή του DAVID ICKE διαβάζοντας το βιβλίο του "Ιστορίες απο την χρονοδίνη".
Εκεί παρουσιάζει κάποιες αλήθειες , που λίγο πολύ τις βλέπουμε σήμερα ολοκάθαρα.
Ο ίδιος αναφέρει πόσο λάσπη δέχτηκε όταν άρχισε να γράφει γύρω στο '90 .Σήμερα όμως θεωρείται ένας καταξιωμένος συγγραφέας .
Περίεργο ειναι επίσης , που όλοι όσοι επιτίθενται σε ανθρώπους που παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό απο το κοινότυπο, ενω δεν ενοχλούνται απο την απαξίωση και εξαθλίωση που υπάρχει γύρω μας και την έλλειψη πολιτισμού.

schooligan
22-06-08, 18:45
Εν συνεχεια οσων ειπε ο φιλος μου ο Γιωργος και η αγαπητη Κατερινα (ελπιζω να μην κανω λαθος :rolleyes: ), εκτος απο τα προαναφερθεντα, σε γενικες γραμμες οσα γεω-πολιτικο-οικονομικα παρασκηνια αναφερει ο DAVID ICKE ειναι πραγματα που οντως ισχυουν και ειναι απο ελαχιστα γνωστα εως παρα πολυ γνωστα (τουλαχιστον στον χωρο εργασιας που κινουμε εγω και με τις επαφες που εχω με τα συγκεκριμενα ατομα).
Προσωπικα πιστευω οτι ο DAVID ICKE ξεφευγει σε αυτα τα περι ερπετοειδων, announaki και δεν ξερω και εγω τι αλλο, αλλα σε γενικες γραμμες εαν καποιος θελει να παρει μια γευση για το τι παιζεται στα παρασκηνια τον "εκλογηθεντων" αρχοντων μας και των αγαπητων μας επιχειρηματιων, πραγματικα συνηστω τα βιβλια του.

Φιλικα

Απέριττος
25-06-08, 07:51
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα σας...
μόλις εχθές έβλεπα στις ειδήσεις στην ΝΕΤ για ένα φιλμάκι που κατέγραψε ελικόπτερο της βρεττανικής αστυνομίας και το οποίο δείχνει ένα πολυ περίεργο αντικείμενο να κινείται με περίεργο τρόπο. Οι αστυνομικοι είπαν ότι δεν μπορούσαν να το ταυτοποιήσουν με τίποτε γνωστό και το θεώρησαν ως ΑΤΙΑ. Παράλληλα είχαμε τον αποχαρακτηρισμό των μυστικών αρχείων του υπουργείου εθνικής άμυνας της Αγγλίας σχετικά με το θέμα των ΑΤΙΑ στο οποίο αναφέρεται ότι τελικά ολες οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί δεν ήταν παρά πολύ σπάνια ηλεκτρικά φαινόμενα της ατμόσφαιρας, ο πλανήτης Αφροδίτη, παράκρουση των μαρτύρων, διαφοροι δορυφόροι και πλανήτες μπλα μπλα μπλα μπλα... μια απο τα ίδια...
Όταν είναι γενικά αποδεκτό πια ότι υπάρχει ζήτημα με την εμφάνιση περίεργων αντικειμένων τα οποία δεν κατατάσσονται στις παραπάνω περιπτώσεις και δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν είναι κατασκευές εξωγήϊνες ή προϊόντα άγνωστης γήϊνης υπερτεχνολογίας, είναι τουλάχιστον περίεργη η στάση και οι εξηγήσεις που δίνουν οι επίσημες στρατιωτικές αρχές.
Κατ' εμέ αυτή η στάση ενισχύει την συνομωσία συγκάλυψης με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του κόσμου.
Μου ενισχύει και την πεποίθηση ότι αυτοί οι γνωστοί τελικά άγνωστοι που συμβιώνουν μαζί μας στον πλανήτη σίγουρα έχουν έρθει σε επαφή και μυστικές συμφωνίες με κάποιες πλανητικές αρχές που αποφασίζουν για μας ερήμην μας...
Περιμένω τις τοποθετήσεις σας...

ENDLESS JOURNEY
25-06-08, 09:42
Είναι πολύ πιθανό αυτές οι μορφές εξωγήινης προέλευσης να έχουν φτάσει στην ολοκλήρωση του αισχρού, σκοτεινού σχεδίου τους και επιτρέπουν στα υποχείρια τους να δώσουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινων μορφών.
Ουσιαστικά γνωρίζουν πλέον πάρα πολύ καλά οτι πλησιάζει η στιγμή που θα αναμετρηθούν με τις Δυνάμεις του Φωτός και βρίσκονται σε απελπισία.Προσπαθούν, εν συντομία , να προλάβουν οτι μπορούν απο το δυσοίωνο έργο τους .
Γι αυτό υπάρχει επιτάχυνση γεγονότων, συσσώρευση ολοένα και περισσότερης αρνητικότητας , διασπορά φόβου και ανασφάλειας .Στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν , λόγω οτι τρέφονται ενεργειακά απο τους ανθρώπους , απο τον φόβο και τα αρνητικά συναισθήματα , επιδιώκουν να αυξήσουν αυτά τα συναισθήματα.
Ουσιαστικά με την αφύπνιση , ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται θετικά , υπάρχουν θετικά συναισθήματα , αρα και λιγότερος φόβος. ;)

THE KEEPER OF SECRET
26-06-08, 09:48
Αυτοί που είναι σε εντεταλμένη αποστολή κάτω απο την επιρροή των Ανώτερων Δυνάμεων του Φωτός (οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μας και ας μην το αντιλαμβάνονται ορισμένοι άνθρωποι αυτό...) είναι ενσαρκωμένες ψυχές απο διάφορους αστερισμούς , και οι περισσότεροι αφυπνίζονται αυτή την εποχή σταδιακά , και φυσικά οι περισσότεροι είναι ήδη γνώστες της κατάστασης αυτής μεσα απο διάφορους τρόπους (όνειρα, εσωτερικές φωνές, εσωτερική γνώση, οράματα κ.α ).
Φυσικά αυτά τα άτομα γνωρίζουν πολύ καλά τι τους συμβαίνει, αφού κινούνται απο Δυνάμεις πέρα απο τα όρια αντίληψης του μέσου ανθρώπου ;)
Όλοι πάντως προετοιμάζονται για τα επόμενα δύσκολα χρόνια , όπου θα πρέπει να φέρουν τον πλανήτη σε ισορροπία (μη μου πει κανείς οτι όλα είναι τέλεια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη...), σε αρμονία και επιτέλους να οδηγήσουν τους εναπομείναντες σε μια πνευματική ανύψωση μετά απο αιώνες σκότους. :)
Πρόκειται για την εδραίωση του Φωτός πάνω στην Γαία, για την οποία αγωνίζονται οι Εργάτες του Φωτός (Light workers ).

Καποια αποδειξη για όλα τα ανωτέρω υπαρχεί? Διαφορετικά χιλια συγνωμη αλλα μόνο ωσ άκρατη ΜΠΑΡ-ΟΥΦΟΛΟΓΙΑ θα μπορουσα να τα χαρακτηρίσω.

ENDLESS JOURNEY
26-06-08, 17:01
Πριν το θεωρήσεις μια ακόμη μπαρουφολογία , ξαναδιάβασε το γιατί η απάντηση βρίσκεται ήδη εκεί. :rolleyes:

Bilibakos
26-06-08, 23:59
Τα ονειρα.
Παρ'ολ'αυτα, ειναι αδυνατον με ενα ονειρο η δυο να κατασκευασουμε ολο αυτο το σεναριο....

THE KEEPER OF SECRET
29-06-08, 08:41
Πριν το θεωρήσεις μια ακόμη μπαρουφολογία , ξαναδιάβασε το γιατί η απάντηση βρίσκεται ήδη εκεί. :rolleyes:

...ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ(σιγα και μην υπάρχουν)ζήτησα οχι απαντήσεις.
Βλέπεις δεν έχουμε όλοι το κληρονομικό χάρισμα...!

ENDLESS JOURNEY
29-06-08, 09:47
Οι απαντήσεις έρχονται πάντα σε όσους πιστεύουν, σε όσους αποζητούν το Φως και οχι το Σκότος. ;)
Επίσης τις αποδείξεις δεν έπρεπε να τις ζητάς απο εμένα ή απο οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο.
Τις αποδείξεις θα τις βρείς στην πορεία , όταν και εφόσον θα τις ζητήσεις απο Ανώτερες Πηγές μέσα απο το πρίσμα της Αγάπης και της Πίστης.
Αυτός είναι ένας δρόμος που πρέπει μόνος σου να πάρεις την απόφαση να τον ξεκινήσεις , και να είσαι προτετοιμασμένος για κάθε δυσκολία .
Δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. :cool:

Indigocy
30-06-08, 12:51
ΟpenMind τι πιστεύεις ότι εννοούν όταν λένε "Νέα Παγκόσμια Τάξη"..? Το έβαλαν ακόμα και στο "ψευτο"δολλάριο(fiat-monopoly money) όταν πήραν την κυριαρχία της οικονομίας των ΗΠΑ με τη Fed.
Κατά την άποψη μου σημαίνει "Παγκόσμια Κυβέρνηση"(στα χέρια των διεθνών τραπεζιτών) Ο ίκε πάει να τους βγάλει εξωγήινους που μεταμορφώνονται αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις.. περισσότεριο σενάριο ΕΦ θυμίζει..σαν την ταινία "They Live" που είπες..
Βέβαια τίποτα δεν αποκλείεται αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποδείξεις.. μένει μόνη η φαντασία.. αρρωστημένη πολλές φορές..

Ουτε αποδειξη για το αντιθετο υπαρχει ομως. Δεν επιβαλλουν γνωμες, απλα τις εκφραζουν.

PAUL.PHOENIX
20-07-08, 18:17
δεν θα κάνω σχόλια,επίσης δεν θα μπω σε βαθιά ανάλυση ετούτη την φορά, δες μόνο αυτό το βίντεο σαν απάντηση μου.
http://www.greektube.org/content/view/36126/2/

ENDLESS JOURNEY
20-07-08, 18:45
Συγκλονιστικά και τα τρία βίντεο με τους Ντόγκον!

Πολύ ενδιαφέρον θέμα!!!!

Έχω παρακολουθήσει όλες τις ανάλογες ταινίες. Το "ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ" ήταν μία από αυτές, πραγματικά πρωτότυπη και διαφορετική.

Πιστεύω ότι... ζουν ανάμεσά μας, αλλά ποιοι;;;;;;;;;;

Πιθανό οντότητες από χαμηλές διαστάσεις ή εξωγήινους πολιτισμούς. Στη δεύτερη περίπτωση, ένας εξωγήινος πολιτισμός τεχνολογικά προηγμένος, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι και πνευματικά εξελιγμένος!

Οι πνευματικά εξελιγμένοι εξωγήινοι δε θα μπορούσαν να σταθούν ούτε ένα λεπτό επάνω στη γη, στη σημερινή δόνηση του πλανήτη που έχει χτυπήσει κόκκινο!

Το βιβλίο του DAVID ICKE το έχω διαβάσει. Η αλήθεια, κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται κάπου στη μέση... Δεν αποκλείεται να υπάρχουν οι ερπετοειδείς (κατ' εμέ υπάρχουν) αλλά δεν είναι και οι μόνοι! Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι υπάρχουν περίπου πέντε φυλές, σαν ένας τύπος συμμαχίας.

Τώρα... τι ζητούν από τους γήινους;

Αυτή είναι μία άλλη, πονεμένη ιστορία....

Τρελογιαννος
21-07-08, 02:05
Επιτρεψτε μου απο την πλευρα μου να μην δεχθω να φαω την ταρτα
περι εξωγηινων και ufo.Ενα καλα στημενο παραμυθακι απο το holywood
και τις μυστ.υπ.οπως καλα στημενο ειναι και το παραμυθι του δηθεν
φαινομενου του θερμοκηπιου για να σου βαλουν φορο του διοξ/του ανθρακα
να κανουν παγκοσμιες συναυλιες(ερανους)και αλα πολα.

Οσο τωρα για τους νεφελιμ,ελοχιμ,καλικαντζαρους(ελληνικη εκδοχη)καταχθονιους,ρυπαρα εθνη και δεν ξερω πως αλλιως...
Εμπιστευομαι και πιστευω τα Αρχαια Ελληνικα κειμενα την Παλαια Διαθηκη
τον Προφητη Ενωχ και αν θελετε και τα πολα ευρηματα απο ανασκαφες σε
Ελλαδα(αττικο μετρο)και σε αλα μερη της γης και να μην δεχθω την καθε
αθλιοτητα του καθε τυχαρπαστου δαρβινου ..δλδ οτι εισαι ψαρι μετα σαυρα
μετα πιθικι και μετα ανθρωπος...ε ρε γελια :D

Bernie Rico Jr
21-07-08, 06:16
Τι ακριβώς έχει βρεθεί στο Αττικό Μετρό?

Τρελογιαννος
21-07-08, 13:06
Τι ακριβώς έχει βρεθεί στο Αττικό Μετρό?

Αυτα που βρεθηκαν και στην βορειο ελλαδα στην κεντρικη αμερικη σε ινδια
κινα αφγανισταν κτλπ.Δεν θα σου πω περ/ρα κινδυνευω να θεωριθω γραφικος εδω περα.
Μπορεις να κανεις την ερευνα σου να ρωτισεις να μαθεις.Εμενα οι πληροφοριες
μου ειναι απο μερικα ατομα που δουλευαν τοτε στης εργασιες για το ανοιγμα
του μετρο και μπορω να σου πω πως αυτα που βρηκαν ηταν εντελως Γηινα
και οχι η καραμελα των εξωγηινων.Πολλα απο αυτα τα χιλιαδες βιντεο που
κυκλοφορουν και δειχνουν θεαση ατια ειναι φτιαχτα και πολλα ειναι ανθρωπινες
κατασκευες που υπαρχουν ειδη απο το1920/30 και οχι ο ΕΤ και πρασινα ανθρωπακια απο το αλφα του κενταυρου που θελουν μερικοι να σου περασουν
σαν δεδομενο.Η ιστορια παει πολυ πισω φιλε και ειναι σοβαροτερη απ οτι νομιζεις,
αλλα αυτο..ειναι αλλο θεμα συζητησης.

Bernie Rico Jr
21-07-08, 21:05
Ναι, τι βρήκαν δηλαδή? Κόκκαλα από γίγαντες πχ? Αυτό έχει αναφερθεί στο σχετικό θέμα με τους γίγαντες στα Ανεξήγητα Φαινόμενα, το ανέφεραν και άλλοι οπυ είχαν γνωστούς στο μετρό. Και ποιά υπηρεσία θεωρείς πως εξαφάνισε τα όποια δείγματα από αυτά που λες πως βρέθηκαν?

Τρελογιαννος
22-07-08, 15:41
Ναι, τι βρήκαν δηλαδή? Κόκκαλα από γίγαντες πχ? Αυτό έχει αναφερθεί στο σχετικό θέμα με τους γίγαντες στα Ανεξήγητα Φαινόμενα, το ανέφεραν και άλλοι οπυ είχαν γνωστούς στο μετρό. Και ποιά υπηρεσία θεωρείς πως εξαφάνισε τα όποια δείγματα από αυτά που λες πως βρέθηκαν?

Οχι μονο κοκκαλο..κοκκαλο εμειναν αυτοι.Ολοκληρα ευρηματα απο
3-5 μετρα.Επισις στην βορειο Ελλαδα υπαρχει συμπλεγμα απο σπηλιες-στοες
λαβυρινθοι που δεν ξερουν που οδηγει.Αυτο φυσικα δεν θα το δεις απο το
δελτιο του σταρ οπου μονιμα εκει λικνιζονται ιδρωμενα πιπινια στις παραλιες
και σε αλλα που σου παιζουν ενα θεμα για 1 μηνα.Το ξερουν πολοι,υπηρεσιες
κυβερνησεις Εκκλησια "απλος" κοσμος κτλπ.Αν βγουνε αυριο και σου πουν
ξερετε...ετσι εχουν τα πραματα,τοτε καταριπτετε η θεωρια των εξωγηινων
της εξελιξης του ανθρωπου απο σαλαμανδρα σε νοημονα ζωντα οργανισμο
και το σημαντικοτερο για αυτους το οτι δηλαδη μηπως υπαρχει
ΘΕΟΣ και διαβολος(σαμαελ)
Βγαλε το μετρο απ'εξω..ηταν ενα παραδειγμα.Παρε διαβασε τον κομενο
απο το μονταζ της παλαιας Διαθηκης προφητη Ενωχ να λυσεις τις αποριες σου.

OANNHSEA
22-07-08, 16:12
Τρελογιαννος
Δηλαδή για να είσαι σίγουρος για τις σπηλιές και τα ευρήματα, θα τα είδες με τα ίδια τα όματα σου...
Με λίγα λόγια, έτσι και σου ζητήσει μία ομάδα από το φόρουμ, να μας τα δείξεις για να κάνουμε μία εξερεύνηση, θα μπορείς να το κάνεις και να μας ακολουθήσεις φυσικά...

Τρελογιαννος
22-07-08, 17:52
Τρελογιαννος
Δηλαδή για να είσαι σίγουρος για τις σπηλιές και τα ευρήματα, θα τα είδες με τα ίδια τα όματα σου...
Με λίγα λόγια, έτσι και σου ζητήσει μία ομάδα από το φόρουμ, να μας τα δείξεις για να κάνουμε μία εξερεύνηση, θα μπορείς να το κάνεις και να μας ακολουθήσεις φυσικά...

Ουτε εχω ευρηματα..ουτε προκειται ν αεχω,τι ειναι αναπτηρας και κινητο?.Ουτε πηρα μια αξινα και ενα
φτιαρι και αρχισα να σκαβω για να βρω σπηλαια...Κανε την ερευνα σου ρωτα μαθε
και απο εκει και υστερα ειναι δικαιωμα σου να πιστευεις στο ροσγουελ και στα
εξτρα τερεστιαλ οντα η στα λεγομενα και γραμενα απο μερικους καθολου τυχαιους
στο περασμα των αιωνων.
Να ακολουθησω που φιλε?να παρουμε τα βουνα να βρουμε σπηλαια α.τ.ι.α σαμοβιλες και ιερογλυφικα...?Χαμενος κοπος και χρονος.Η Αληθεια για ολα αυτα ειναι μια και υπαρχει εδω και πολυ καιρο για οποιον την αναζητει και
δεν σχεδιαστηκε μεσα σε ενα δωματιο η πανω σε ενα γραφειο πριν απο 30-50-100 χρονια π.χ

OANNHSEA
22-07-08, 18:08
Τρελογιαννος
Μας δουλεύεις έτσι;
Από την μία υπάρχουν τα πάντα και από την άλλη την παίζουμε παλαβή και γράφουμε άρες μάρες κουκουνάρες;
Λοιπόν με απλά Ελληνικά...
Υπάρχουν ναι ή όχι τα ευρήματα που λες;
Και εάν ναι που είναι να τα δούμε;
Υπάρχουν ναι ή όχι τα σπήλαια που αναφέρεις;
Μπορείς ναι ή όχι να μας πας εκεί;
Μπορείς ναι ή όχι να μας ακολουθήσεις για να δούμε όλοι την αλήθεια;;;

Old cave-dinosaur
22-07-08, 18:24
...Επισις στην βορειο Ελλαδα υπαρχει συμπλεγμα απο σπηλιες-στοες
λαβυρινθοι που δεν ξερουν που οδηγει...

.........Πού, ποιός, πότε ; :confused:

ΟΑΝΝΗSEA, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟOOOΣ......... :eek:

OANNHSEA
22-07-08, 18:59
ΟΑΝΝΗSEA, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟOOOΣ.........
Μάντεψε ποιόν είχα στον μυαλό μου όταν τα έγραφα.... :D
Αφού τα έχουμε τα "μέσα", να μην τα χρησιμοποιήσουμε εάν θα έχουμε "θετική απάντηση;;;; :)

Απέριττος
23-07-08, 06:59
Αγαπητέ Νίκο η μπουρδολογία και η παραφιλολογία πάει σύννεφο. Πόσο σε καταλαβαίνω τώρα πια.. Κάποτε και εγω πίστευα σχετικά εύκολα τους μπουρδολόγους. Πολύ πρόσφατα συνομιλούσα με άνθρωπο γέννημα θρέμμα της Πεντέλης που ξέρει την περιοχή απ' έξω και ανακατωτά. Μου έλεγε για όλα αυτά που οι διάφοροι απατεώνες διαδίδουν για να παίρνουν τα μυαλά και τα λεφτά του κοσμάκη...
Ακόμα και οι σύραγγες του Αδριάνειου υδραγωγείου που πράγματι υπάρχουν στην πλατεία της παλαιάς Πεντέλης έγιναν χιλιόμετρα στοών που έρχονται σε επαφή με τους ενδογήινους και μπαίνεις απο την σπηλιά και βγαίνεις στην Κούβα.. τι να πω.. έλεος πια...
Και το θέμα δεν είναι αυτό. Προσωπικά σε κάποια απο αυτά που υπήρχε η σχετική δυνατήτητα επιβεβαίωσης, η πραγματικότητα είναι τόσο διαφορετική που σου έρχεται να πάρεις ένα στυλιάρι και να τους πάρεις στο κυνήγι όλους αυτούς...
Τέλος πάντων.. κακώς συγχίζομαι...

Old cave-dinosaur
23-07-08, 07:24
Φίλε Απέριττε.

...Πόσο δίκιο έχεις ! :eek:

Άδικα συγχυζόμαστε.

Έχουμε, άλλωστε, τόσα ενδιαφέροντα να κάνουμε.

Χαιρετισμούς..

open mind
23-07-08, 10:38
Δεν λογικό να υποστηρίζουμε μετα βεβαιότητας θεωρίες που δεν έχουμε αποδείξεις
Ότι ισχύουν καλο είναι να κρατάμε και κάποιες επιφυλάξεις άλλωστε το μεγαλύτερο
Ποσοστό τέτοιων θεωριών ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας .

Τρελογιαννος
23-07-08, 14:59
Τρελογιαννος
Μας δουλεύεις έτσι;
Από την μία υπάρχουν τα πάντα και από την άλλη την παίζουμε παλαβή και γράφουμε άρες μάρες κουκουνάρες;
Λοιπόν με απλά Ελληνικά...
Υπάρχουν ναι ή όχι τα ευρήματα που λες;
Και εάν ναι που είναι να τα δούμε;
Υπάρχουν ναι ή όχι τα σπήλαια που αναφέρεις;
Μπορείς ναι ή όχι να μας πας εκεί;
Μπορείς ναι ή όχι να μας ακολουθήσεις για να δούμε όλοι την αλήθεια;;;

Ρε κολοζ.....ανοιξε τα στραβα σου και διαβαζε...Σου ειπα εχω πληροφοριες
απο ατομα που δουλευαν εκει περα.Τι δεν καταλαβες ρε σπιρτο....Και τι θες?
αυτα που βρηκαν και τα πηραν κιολας εκτος ελλαδος να τα δειξουν σε εμενα και σε εσενα..? Παλαβη το πεζετε εσεις μαλλον..που το μυαλουδακι σας ξερναει εκπομπες σειριαλ και διαφημισεις...Σου ειπα παρε διαβασε Ενωχ
Παλαια διαθηκη και αρχαια ελληνικα κειμενα να μαθεις τι πεζει..δεν χρειαζετε
να πσαχνεις σπηλαια μαζι με τους αλλους ονειροπαρμενους εδω μεσα...Αν παλι δεν βγαζεις ακρη παρε διαβασε αθλητικη εφημεριδα...καλυτερο θα σου κανει

melian
23-07-08, 15:16
Τρελόγιαννε,
δε γίνεται να εισβάλλεις στο φόρουμ και να υποστηρίζεις ανειπόστατα πράγματα που άκουσες από εδώ και από εκεί χωρίς να έχεις δικιά σου εμπειρία και στη συνέχεια να υποβιβάζεις και να προκαλείς με αυτόν τον τρόπο όλους όσους ασχολούνται με αυτά τα θέματα και ψάχνουν για απτές αποδείξεις. Ούτε και να τους προσβάλλεις κατηγορώντας τους όσους ονειροπαρμένους. Σου ζήτησαν αποδείξεις πάνω στα όσα λες, που το παράξενο. Αφού ξέρεις γιατί δε τους το αποδεικνύεις παρά τους προσβάλλεις;
Οφείλεις να σέβεσαι τα μέλη του φόρουμ είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί τους. Γι' αυτό σε παρακαλώ να πέσουν οι τόνοι και να προσέξεις τη συμπεριφορά σου.
Εκ του συντονισμού,
melian

mars
24-07-08, 11:36
Πολύ ενδιαφέρον θέμα!!!!

Έχω παρακολουθήσει όλες τις ανάλογες ταινίες. Το "ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ" ήταν μία από αυτές, πραγματικά πρωτότυπη και διαφορετική.

Πιστεύω ότι... ζουν ανάμεσά μας, αλλά ποιοι;;;;;;;;;;

Πιθανό οντότητες από χαμηλές διαστάσεις ή εξωγήινους πολιτισμούς. Στη δεύτερη περίπτωση, ένας εξωγήινος πολιτισμός τεχνολογικά προηγμένος, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι και πνευματικά εξελιγμένος!

Οι πνευματικά εξελιγμένοι εξωγήινοι δε θα μπορούσαν να σταθούν ούτε ένα λεπτό επάνω στη γη, στη σημερινή δόνηση του πλανήτη που έχει χτυπήσει κόκκινο!

Το βιβλίο του DAVID ICKE το έχω διαβάσει. Η αλήθεια, κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται κάπου στη μέση... Δεν αποκλείεται να υπάρχουν οι ερπετοειδείς (κατ' εμέ υπάρχουν) αλλά δεν είναι και οι μόνοι! Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι υπάρχουν περίπου πέντε φυλές, σαν ένας τύπος συμμαχίας.

Φίλη karma.

Πέρα από βιβλιογραφίες, ταινίες και τα τοιαύτα….
είναι πολύ περισσότερα αυτά που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.
Γι’ αυτούς που τα βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια, είναι
μία πραγματικότητα.
Για κάποιους που αντιλαμβάνονται την ύπαρξη τους,
αποτελούν αντικείμενο μελέτης και μιας προσπάθειας προσεγγίσεως
μέσω των θεωριών ή της βοηθούμενης από την αντίληψη λογικής.
Κάποιοι άλλοι αναζητούν απαντήσεις μέσα από κάποια κείμενα
που τα περισσότερα εξ αυτών, είναι αντικείμενο
απροσανατολισμού από την πραγματικότητα.
Για όλους τους άλλους τους οποίους μαστίζει η άγνοια,
όλα αυτά είναι αντικείμενο χλευασμού και γέλωτος!!
Ανήκουν λέει.. στην σφαίρα της φαντασίας κάποιων ανισσόροπων.
Δεν έχουν καταλάβει ότι βιώνουν μια εντελώς υποκειμενική
πραγματικότητα.. ένα ¨ζωτικό ψεύδος¨.

Θα διαφοροποιηθώ με την άποψη σου, ότι τα πνευματικά
εξελιγμένα όντα, δεν μπορούν να σταθούν σε αυτό τον πλανήτη.
Ο πλανήτης γη είναι πράγματι στα χαμηλά πεδία της ύλης,
όμως δεν είναι απαγορευτικός στα οποιαδήποτε όντα των
άλλων διαστάσεων και ειδικά στις ανώτερες συμπαντικές δυνάμεις.
Εκτός αν αναφέρεσαι στην ύπαρξη εξωγήινων των οποίων η δομή
είναι εντελώς διαφορετική από του ανθρώπου.
Αυτό είναι λογικό διότι ούτε και ο άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει
σε διαφορετικές βιολογικές συνθήκες, εκτός γης.

Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου.
Εκτός των όντων του καλού (ανώτερες συμπαντικές δυνάμεις
της δημιουργίας), τα περισσότερα εκ των υπολοίπων, είναι όντα
υποδεέστερα του ανθρώπου.
Κινούνται στα όρια των διαχωριστικών γραμμών και επισκέπτονται
ενίοτε και για μικρό χρονικό διάστημα, αυτήν την διάσταση.
Αυτά τα συγκεκριμένα όντα των άλλων διαστάσεων, δεν είναι δυνατόν
να ζητούν τίποτα από τον άνθρωπο, γιατί τα περισσότερα από αυτά
ή δεν θέλουν ή σε κάποια εξ αυτών, δεν τους επιτρέπεται να λάβουν
υλική υπόσταση, διότι την απώλεσαν!!

Όσο για την άλλη ιστορία στην οποία αναφέρεσαι..
δεν είναι απλώς μια άλλη, αλλά μια συγκεκριμένη!!

OANNHSEA
24-07-08, 16:57
Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι υπάρχουν περίπου πέντε φυλές, σαν ένας τύπος συμμαχίας.
Οι δικές μου πληροφορίες είναι ότι οι φυλές είναι πάνω από 20 και ανάμεσα τους ο τζίτζιρας, ο μίτζιρας και ο τζιτζιμιτζιχότζηρας....

Το τι θέλουν είναι μάλλον προφανές: Τα χρήματα των αφελών...
Δώστε τους λεφτά... Πολλά λεφτά... Και αυτοί θα σας πουν ακόμα πιο πολλά παραμύθια...
Μέχρι να φέρετε αποδείξεις - απτές αποδείξεις - όλα όσα πιστεύετε δεν είναι παρά τρίχες κατσαρές...

Ειλικρινά όμως, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πως ένας άνθρωπος πιστεύει σε κάτι που δεν μπορεί να αποδείξει... Πως μπορεί να υποστηρίζει και να γράφει για κάτι που δεν μπορεί να αποδείξει...

Απέριττος
25-07-08, 06:53
Αγαπητέ Οάννη καλημέρα...
καταλαβαίνω απόλυτα τον προβληματισμό σου και είναι γεγονός ότι κι εγω πολλές φορές έχω την δική σου στάση απέναντι στα πράγματα. Ξέρεις τι γίνεται όμως; Είναι κάποια πράγματα που ενω δεν μπορείς να τα αποδείξεις περισσότερο απο διαίσθηση νοιώθεις ότι κάτι τρέχει.
Και το ηλεκτρικό ρεύμα δεν το βλέπεις, ξέρεις όμως ότι υπάρχει και βλέπεις τα αποτελέσματά του. Βλέπεις το φως να ανάβει, το ραδιόφωνο να παίζει και αν κάνεις το λάθος να βάλεις το χέρι σου στην πρίζα μπορεί και να σε τινάξει. Ίσως λοιπόν για κάποιους άνθρώπους η παρουσία κάποιων ανάμεσά μας να είναι αποδεκτή ώς άποψη λογω κάποιων πραγμάτων που συμβαίνουν και τους το επιβεβαιώνουν.
Ναι δεν μπορώ να σου αποδείξω ότι υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά μας. Δεν θέλω να τους βάλω ταμπέλα. Δεν έχει σημασία άλλωστε. Όμως μέσα μου νοιώθω ότι κάτι υπάρχει. Κάτι γίνεται. Τι είναι ακριβώς; Αν ήξερα δεν θα το έψαχνα. Θα έβγαινα (αν μπορούσα βέβαια) και θα σας το έλεγα...
Να είσαι καλά...

OANNHSEA
25-07-08, 07:54
Απέριττε,
Η απόδειξη είναι κάτι πολύ απλό και συνυπάρχει με κάτι που λέγεται πείραμα.
Το πείραμα δε είναι κάτι που μπορεί να γίνει από πολύ κόσμο για να βγει στο τέλος η σκέψη κάποιου σωστή.
Όταν λοιπόν κάποιος γράψει κάτι, θα πρέπει να μπορεί να το αποδείξει.
Εάν γράψω ότι υπάρχει ένα άγαλμα του Κθούλου σε ένα χωριό της Μάνης, δεν θα πάνε κάποιοι να το δούνε;
Θα το δούνε εάν δεν υπάρχει; Δεν το νομίζω - εκτός και εάν είναι φανατικοί οπαδοί του Κθούλου και ΠΡΕΠΕΙ να δουν κάτι που δεν υπάρχει.
Άρα κάποιος θα γυρίσει και θα πει: ρε φιλάρα που είναι το άγαλμα;
Εγώ τι πρέπει να πω;
Ααααα, ναι... Θα πω ότι και οι μεγάαααααλοι παραμυθάδες: το εξαφάνισαν για να μην το δει ο κόσμος.... Και φωτογραφίες από αυτό; Ξέρετε.... Δεν έχω, μου τις έκλεψαν, είναι θαμπές.... ΑΛΛΑ έχω μία πολύ καλή καλλιτεχνική απεικόνιση...

Είτε λοιπόν το αισθάνεσαι, είτε όχι, θα πρέπει να έχεις ανά χείρας ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...
Ναι μεν το ηλεκτρικό μπορεί να σε τινάξει, αλλά μπορεί να το κάνει αυτό ΣΕ ΚΑΘΕ άνθρωπο που θα περάσει από εκεί και επιπλέον υπάρχουν αποδείξεις για αυτό, από το πως παράγεται, μεταφέρεται, μέχρι το πως το εκμεταλλευόμαστε...
Όχι όμως όλες οι άλλες αηδίες από τους πιο καλοπληρωμένους παραμυθάδες που συνάντησε ο κόσμος...
Γιατί ναι, ο Λαφοντέν και ο Μινγχάουζεν έγραψαν ωραία παραμύθια - κανείς δεν τα πούλησε ως αλήθεια όμως...
Γιατί ναι, ο Λαβκραφτ δημιούργησε την βάση για την μυθολογία Κθούλου, ήταν όμως ο Ντέρλεθ που "πούλησε" την αληθοφάνεια της μυθολογίας...
Έτσι λοιπόν κάποιοι κάνουν τα παραμύθια - αλήθεια για να πουλήσουν...
Το θυμάσαι την ταινία: Blair witch project; Θυμάσαι πως πλασαρίστηκε στο κοινό;
Το ψέμα και η αληθοφάνεια πουλάει - και πουλάει χοντρά... :(

Απέριττος
25-07-08, 08:08
Αγαπητέ φίλε δεν διαφωνούμε κατ' ουσίαν. Όμως πολλές φορές δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι που λένε αλήθεια δεν μπορούν δυστυχώς να αποδείξουν τα λεγόμενά τους γιατί κάποιο φαινόμενο μπορεί να μην επαναληφθεί.
Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για τον οποίο υπάρχουν πολλές προσωπικές μαρτυρίες οι οποίες ποτέ δεν βγαίνουν προς τα έξω γιατί οι άνθρωποι που τις βίωσαν δεν θέλουν να γίνουν αντικείμενα χλευασμού και αμφισβήτησης.
Συγκεκριμένα μπορώ να σου αναφέρω για έναν παλιό συνάδελφο ο οποίος δεν είχε ποτέ ασχοληθεί και ούτε πίστευε στην μεταφυσική ο οποίος σε μια εκδρομή του με έναν φίλο του στην Πελοπόννησο, ένα βράδυ που ήταν σε μια ερημική παραλία ήρθαν σε επαφή με μια οντότητα η οποία ήταν αόρατη στα μάτια τους αλλά έβλεπαν σημάδια και στον ένα επάνω του σκαρφάλωσε και στην πλάτη.
Την είπε μόνο σε εμένα την ιστορία επειδή μιλούσα για τέτοια πράγματα και μου λέει ότι ποτέ δεν πρόκειται να την πω παραέξω γιατί θα με κοροιδέψουν και παρότι μου έτυχε αυτό εγω δεν πιστεύω στην μεταφυσική και θεωρώ ότι απλά έγινε κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω.
Δεν μου έλεγε ψέμματα αν μπορούσες να είσαι μπροστά στην συζήτηση θα έβλεπες ότι ο άνθρωπος ήταν απόλυτα ειλικρινής. Αν όμως έβγαινε και στο έλεγε εδω θα του έλεγες πιθανόν ότι είναι ψεύτης ή φαντασιόπληκτος γιατί ασφαλώς και δεν θα μπόρούσε να στο αποδείξει.
Δυστυχώς αγαπητέ κάποια πράγματα δεν μπορούν να αποδειχτούν γιατί είναι καθαρά βιωματικά και γιατί μπορεί να συμβούν μόνο για μια φορά στην ζωή σου...
Να είσαι καλά...

open mind
25-07-08, 10:50
Oannhsea και απερριτε βασικά συμφωνούμε τώρα από κει και περά είναι διαφορετικό
Να έχει κάποιος βιωματική εμπειρία από το να έχει διαβάσει μια θεωρία στην
Πρώτη περίπτωση είναι καθαρά δικό του θέμα το τι θα πιστέψει καθώς αυτός ξέρει τι
Βίωσε στην δεύτερη απλα αρκείτε σε θεωρητικό επίπεδο .
Όταν διαβάζουμε μια θεωρία καλο είναι να είμαστε επιφυλακτικοί δηλαδή ναι μεν
Να βγάλουμε το συμπέρασμα μας αλλα να μην είμαστε απολυτοί διότι δεν υπάρχουν
Αποδείξεις .
Προσωπικά ειδικά σε τέτοια θέματα βγάζω κάποια συμπεράσματα αλλα δεν είμαι απολυτος καθώς δεν έχω αποδείξεις δηλαδή πχ θεωρώ πιθανό ότι μας έχουν επισκεφτεί
Εξωγήινοι από διαφορές ενδείξεις αλλα δεν είμαι απολυτος σε αυτό μπορεί και να
Μην έχει συμβεί τίποτα .
Αν τώρα στην παραπάνω θεωρία είχα βιώσει κάτι προσωπικά και δεν υπήρχε άλλη λογική εξήγηση μπορεί ναμην είχα ενδοιασμούς .
Έχει λοιπόν μεγάλη διαφορα η προσωπική εμπειρία που μπορεί να έχει κάποιος
Με την προϋπόθεση βεβαία ότι την έχει αναλύσει επαρκώς
Απ την απλή θεωρία .

PAUL.PHOENIX
03-08-08, 15:34
Ρε κολοζ.....ανοιξε τα στραβα σου και διαβαζε...Σου ειπα εχω πληροφοριες
απο ατομα που δουλευαν εκει περα.Τι δεν καταλαβες ρε σπιρτο....Και τι θες?
αυτα που βρηκαν και τα πηραν κιολας εκτος ελλαδος να τα δειξουν σε εμενα και σε εσενα..? Παλαβη το πεζετε εσεις μαλλον..που το μυαλουδακι σας ξερναει εκπομπες σειριαλ και διαφημισεις...Σου ειπα παρε διαβασε Ενωχ
Παλαια διαθηκη και αρχαια ελληνικα κειμενα να μαθεις τι πεζει..δεν χρειαζετε
να πσαχνεις σπηλαια μαζι με τους αλλους ονειροπαρμενους εδω μεσα...Αν παλι δεν βγαζεις ακρη παρε διαβασε αθλητικη εφημεριδα...καλυτερο θα σου κανει

Τρελόγιαννος εξήγησε μου μερικά πράγματα ΄σε παρακαλώ:
1-Τι σχέση έχει η παλαιά διαθήκη με τα αρχαία κείμενα των προγόνων μας?
2-Τι σχέση έχει η παλαιά διαθήκη με την ορθοδοξία?
ευχαριστώ
paul.phoenix

melian
03-08-08, 15:46
Αγαπητέ Paul,
τα ερωτήματα που θέτεις, αν και ιδιαίτερης σημασίας, είναι εκτός θέματος και πολύ φοβάμαι ότι θα απομακρύνουν τη συζήτηση πολύ μακριά από το παρόν νήμα.
Υπάρχουν όμως πολλές γωνιές του φόρουμ στις οποίες μπορείς να καταθέσεις τις παραπάνω απορίες.
Φιλικά,
melian

PAUL.PHOENIX
03-08-08, 17:52
Αγαπητέ Paul,
τα ερωτήματα που θέτεις, αν και ιδιαίτερης σημασίας, είναι εκτός θέματος και πολύ φοβάμαι ότι θα απομακρύνουν τη συζήτηση πολύ μακριά από το παρόν νήμα.
Υπάρχουν όμως πολλές γωνιές του φόρουμ στις οποίες μπορείς να καταθέσεις τις παραπάνω απορίες.
Φιλικά,
melian
αγαπητέ συντονιστά έχετε δίκαιο απλά με αφορμή την αναφορά του ποηγούμενου συνομιλητή στην παλαια διαθήκη και στα αρχαια κείμενα πρέπει να απαντήσω και δεν θα αναφερθω πάλι σε αυτό ότι καμία σχεση δεν έχει η παλαιά διαθήκη η οποία επίσης δεν είναι χριστιανική. μόνο η διδασκαλία του χριστού μπορεί να έρθει σε σύνδεση και συνέχεια των αρχαιων κειμένων. Ευχαριστώ για την ανοχή σας

Τρελογιαννος
07-08-08, 17:06
Τρελόγιαννος εξήγησε μου μερικά πράγματα ΄σε παρακαλώ:
1-Τι σχέση έχει η παλαιά διαθήκη με τα αρχαία κείμενα των προγόνων μας?
2-Τι σχέση έχει η παλαιά διαθήκη με την ορθοδοξία?
ευχαριστώ
paul.phoenix

Φιλε δεν ειπα οτι εχει σχεση η Π.Δ με την Ορθοδοξια.Ειπα οτι ολοι
αυτοι μιλανε και γραφουν για αυτο το θεμα.Οπως επισις
και ο Ησιοδος τα πραγματικα κειμενα που αφησε ο Αλεξανδρος και αν
θες και τα ευρηματα σε Ελλαδα και σε αλες πολες χωρες.Ετσι απλα.
Δεν θα σου το πουν ομως φιλε γιατι ετσι καταριπτετε το παραμυθι
των εξωγηινων της εξελιξης και της δαρβινικης αθλιοτητας.Αλα και να στο πω
εγω και αλοι 4 5 γραφικοι παλι δεν θα το πιστεψεις γιατι νομιζεις/ουμε
οτι το σειριαλ του ροσγουελ η θεωρια του οτι καποτε ησουν ψαρι μετα σαυρα
πιθηκος και ανθρωπος και οι παραγωγες του χολυγουντ ειναι αληθινα.

no slave
08-08-08, 01:25
ρε παιδια,ακουω (η μαλλον διαβαζω)συνεχεια την λεξη<<αποδειξεις>>.στο μεταφυσικο δεν κινουμαστε?μαλλον για ενδειξεις πρεπει να μιλαμε.ενταξη αν μιλαμε για την τοποθεσια ενος αγαλματος υπαρχουν αποδειξεις αλλα για τα κοκκαλα του μετρο τι να υπαρχει?αν δεχτουμε οτι υπαρχει συνομωσια τοτε δεν θα βρουμε αποδειξεις για τιποτα.
για μενα η μεγαλυτερη ενδειξη ειναι οι χιλιαδες μαρτυριες του κοσμακη.καποιους λεει τους απηγαγε ατια,αλλοι ειδαν φαντασματα,αλλοι παραξενα οντα.ερχονται και τα αρχαια κειμενα και συμπληρωνουν.αντε και λιγο η μυστικοπαθεια που διακατεχει τους μεγαλους(area 51,σπηλια νταβελη κτλ)και δενει το γλυκο.αποδυκνειεται πως κατι υπαρχει μη χειροπιαστο.τωρα τι ειναι αυτο το κατι?οσα θεματα εχει το φορουμ τοσα <<κατι>> μπορει να υπαρχουν!!εστω και ενα απο αυτα βρε παιδι μου.

ΥΓ.δεν θελω να ακουω για λογικη που να βασιζεται στις ανθρωπινες αισθησεις.5 εχουμε απο δαυτες και υπολειτουργουν κιολας.αληθεια τι χρωμα ειναι το ξινο η τι γευση εχει το κοκκινο?

Indigocy
08-08-08, 03:03
Ο Μεγας Σωκρατης καποτε ειπε.. "Εν οιδα οτι ουδεν οιδα". Αλλα ποτε δεν σταματησε να φιλοσοφει και να "ερευνα". Αν ψαχνουμε για αποδειξεις σε θεματα που ειναι αδυνατο με τα μεσα που εχουμε μεχρι σημερα, τοτε πολυ απλα θα παθουμε καταθληψη, αφου δεν προκειτε να παρουμε ποτε "αποδεικτικη" απαντηση. Αποδειξη τι ειναι? Κατι το οποιο βλεπουμε. Για μενα ουτε οι γραφες, ή το οτιδηποτε γραφτηκε απο ανθρωπινο χερι ειναι καποιου ειδους αποδειξη. Η ιστορια, και ολα τα γραπτα που βρεθηκαν μεχρι σημερα, ισως να ειναι ολα καποιο ειδος "γριφου" που πρεπει να λυσουμε. Καθε τι που "μαθαινουμε" καινουριο, δεν το πιστευουμε αλλα ουτε και πρεπει να το απορριπτουμε. Απλα πρεπει να καταγραφεται κατω και να προσπαθουμε να το συνδεσουμε με ολα τα αλλα που ξερουμε. Πρεπει να κραταμε τις προσωπικες εμπειριες του καθενος, και να μην τα γκρεμιζουμε ολα λεγοντας πως ολα ειναι ψευτικα. Καποιος που λεει καποια προσωπικη εμπειρια τι αποδειξη πρεπει να εχει???? Πως να μπορει να αποδειξει αυτο που εζησε? Πρεπει δηλαδη να κυκλοφορουμε με μια καμερα και να τραβαμε βιντεο και φωτο οπου σταθουμε και οπου βρεθουμε? Και παλι, αν καποιος βγαλει μια φωτο, αμεσως ολοι βγαινουν μπροστα και λενε "ειναι ψευτικο, photoshop". Toτε ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ζηταμε?????? Να γυρισει ο χρονος πισω και να ζησουμε εμεις οι ιδιοι αυτο που εζησε καποιος αλλος?? Με αυτο το σκεπτικο, δεν υπαρχει τιποτα το μεταφυσικο, και απλα ειμαστε υληστες, σαν τον απιστο Θωμα που επρεπε να αγκιξει τις πληγες του Χριστου για να πιστεψει (συμφωνα με τους παπαδες).

Για το αν ζουν αναμεσα μας.. Πως να ξερουμε? Απο τη στιγμη που "μαρτυριες" και γραφες καποιων λενε πως μοιαζουν σαν εμας, πως διαολο ξερουμε πως δεν ειναι πραγματικοι ανθρωποι? Αρα ψαχνουμε ψυλλους στα αχυρα? Αν πει και καποιος οτι ειδε κατι το παραξενο σε καποιους ανθρωπους, αμεσως τον αποκαλουμε τρελο, ψυχασθενη, σχιζοφρενη, η οτι βλεπει οφθαλμαπατες, ή οτι απλα μας δουλευει! Τωρα, μονο αν εχουμε αποδειξη οτι καποιος μας δουλευει πρεπει να απορριπτουμε κατι. Αν π.χ. ξερουμε οτι αυτος που μας διηγειται το συμβαν, τη συγκεκριμενη ωρα βρισκοταν καπου αλλου που ξερουμε ΣΙΓΟΥΡΑ, τοτε ναι να απορριψουμε. Εαν παλι δεν μπορουμε, τοτε απλα το κραταμε σαν μια εμπειρια καποιου, που μπορει να ειναι αληθεια, μπορει και οχι..Δεν πρεπει να απορριπτουμε τιποτα! :cool:

Φιλικα, Γιωργος.

no slave
08-08-08, 10:50
νομιζω φιλε indigocy πως στο πλαισιο του μεταφυσικου,οι αποδειξεις ειναι θεμα υποκειμενικο και καλης πιστης.τι εννοω?αν καποιος μας διηγηθει μια εμπειρια του,ειναι στο χερι μας αν θα τον πιστεψουμε η οχι,αναλογα με το ποιος ειναι και πως τα λεει.και παλι ομως ισως να χρησιμοποιω λαθος τη λεξη <<αποδειξη>>.ισως για ΕΝΔΕΙΞΗ επρεπε να μιλησω.θα σου πω ενα παραδειγμα.
ο πατερας μου ειναι τραυματιοφορεας του εκαβ απο το 1981 εως και σημερα.καπου τη δεκαετια του 80 κληθηκε ασθενοφορο απο κατοικους της πεντελης για μια πτωση-μαλλον-ανεμοπλανου!οταν το ασθενοφορο εφτασε στην περιοχη,μαυρα τζιπ την ειχαν κατακλυσει και δεν επετρεπαν την εισοδο σε κανεναν.ουτε στο εκαβ.εμενα ειναι πατερας μου και τον πιστευω.για καποιους αλλους ειναι ενας αφερεγγυος ξενος.εδω εντοπιζεται το μεγαλο προβλημα περι διαφωνιων στο φορουμ αυτο.αν ο πατερας μου δημοσιοπιουσε το γεγονος αυτο θα κερδιζε ενα 5% απο την πιστη του κοσμου.αντιθετα αν ειχε την ιδια εμπειρια ενα σημαντικο και διασημο προσωπο-ειδικα απο το χωρο της επιστημης-το ποσοστο θα ανεβαινε δραμματικα.και ομως το γεγονος ειναι το ιδιο!!η πηγη κανει τη διαφορα

no slave
08-08-08, 11:27
φιλε απεριττε ειδα στην αρχη του θεματος οτι εχεις παραθεσει μια υποθεση περι αλλων διαστασεων και μηχανισμου που επιτρεπει τη μεταφορα στη δικη μας διασταση.νομιζω πως αυτο το σεναριο αποκλειεται διοτι οι επιπλεον διαστασεις δεν ειναι αλλος χωρος απο τον δικο μας.ειναι ο ιδιος χωρος απο τον οποιο αντιλαμβανομαστε μονο τις 3 διαστασεις του(4 με το χωροχρονο).
πχ.αν ζωγραφισουμε ανθρωπακια σε ενα φυλο χαρτι και τους δωσουμε ζωη,εκεινα θα αντιλαμβανονται μονο 2 διαστασεις(μηκος και πλατος).εμεις ομως ειμαστε 3διαστατοι και δεν μπορουν να μας δουν!εκτος εαν...φωτισουμε με μια λαμπα τον εαυτο μας ετσι ωστε η σκια μας να πεσει πανω στο χαρτι.τοτε τα ανθρωπακια θα βλεπουν ενα μερος της 3διαστατης υποστασης μας.αν λοιπον υποθεσουμε οτι 4διαστατα οντα παιζουν αυτο το παιγνιδι μαζι μας τοτε δεν μιλαμε για απλα οντα με απλως εξελιγμενη τεχνολογια αλλα για υπεροντα με διαφορετικη υλικη υποσταση.κατι σαν θεοι δηλαδη,οπως ειμαστε εμεις σε σχεση με τα ανθρωπακια του χαρτιου.
νομιζω λοιπον οτι αναφορα σε αλλες διαστασεις θα κολαγε περισσοτερο σε αλλο θεμα του φορουμ πχ στη θρησκεια οπου περιγραφονται πνευματικα και αορατα οντα τα οποια κατα καιρους εμφανιζονται!!

Απέριττος
08-08-08, 12:36
Είναι πολύ σημαντικό για μένα το περισταστικό που αναφέρεις με τον πατέρα σου. Και προσωπικά σε πιστεύω... Θα ήθελες να μας αναφέρεις περισσότερα γι αυτό; Νομίζω ότι είναι ένα περιστατικό για το οποίο εγω τουλάχιστον ακούω για πρώτη φορά και θα είχε ενδιαφέρον να είχαμε περισσότερες λεπτομέρειες...

Indigocy
08-08-08, 17:35
νομιζω φιλε indigocy πως στο πλαισιο του μεταφυσικου,οι αποδειξεις ειναι θεμα υποκειμενικο και καλης πιστης.τι εννοω?αν καποιος μας διηγηθει μια εμπειρια του,ειναι στο χερι μας αν θα τον πιστεψουμε η οχι,αναλογα με το ποιος ειναι και πως τα λεει.και παλι ομως ισως να χρησιμοποιω λαθος τη λεξη <<αποδειξη>>.ισως για ΕΝΔΕΙΞΗ επρεπε να μιλησω.θα σου πω ενα παραδειγμα.
ο πατερας μου ειναι τραυματιοφορεας του εκαβ απο το 1981 εως και σημερα.καπου τη δεκαετια του 80 κληθηκε ασθενοφορο απο κατοικους της πεντελης για μια πτωση-μαλλον-ανεμοπλανου!οταν το ασθενοφορο εφτασε στην περιοχη,μαυρα τζιπ την ειχαν κατακλυσει και δεν επετρεπαν την εισοδο σε κανεναν.ουτε στο εκαβ.εμενα ειναι πατερας μου και τον πιστευω.για καποιους αλλους ειναι ενας αφερεγγυος ξενος.εδω εντοπιζεται το μεγαλο προβλημα περι διαφωνιων στο φορουμ αυτο.αν ο πατερας μου δημοσιοπιουσε το γεγονος αυτο θα κερδιζε ενα 5% απο την πιστη του κοσμου.αντιθετα αν ειχε την ιδια εμπειρια ενα σημαντικο και διασημο προσωπο-ειδικα απο το χωρο της επιστημης-το ποσοστο θα ανεβαινε δραμματικα.και ομως το γεγονος ειναι το ιδιο!!η πηγη κανει τη διαφορα

Φιλε μου κι εγω θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για το περιστατικο αν εχεις την καλοσυνη :)

Φιλικα, Γιωργος.

no slave
08-08-08, 18:51
το συντομοτερο δυνατο θα σας δωσω πληρη περιγραφη του γεγονοτος.αν μπορεσει ο πατερας μου θα βρει και την κληση που εγινε στο εκαβ τοτε αλλα δεν το εγγυουμαι διοτι μιλαμε για δεκαετια 80.οτιδηποτε αποτελει αποδειξη θα σας το παραθεσω-μεχρι και ονοματα-.
ευχαριστω για την καλη πιστη

no slave
31-08-08, 14:30
επανερχομαι για να σας δωσω πληροφοριες για την ιστορια της πεντελης.ηταν οκτωβιος του 1967 οταν το 6ταξιο γυμνασιο πειραια ειχε παει εκδρομη στην παλαια πεντελη.τοτε εθεαθει απο τους μαθητες,τους καθηγητες και τους κατοικους της περιοχης,φωτεινο αντικειμενο να πεφτει απο τον ουρανο.κατα τη συγκρουση του με το εδαφος,ο θορυβος ηταν εκκωφαντικος.εντος ολιγων λεπτων,αμερικανικα τζιπ και στρατιωτικα οχηματα του μηχανικου περασαν απο την πλατεια της πεντελης με προορισμο το ατυχημα.η περιοχη τοτε ηταν δυσβατη αφου δεν υπηρχε ουτε ο δρομος που οδηγει στην νεα μακρη.εντος της ημερας κυκλοφορησε η φημη οτι καποιος κομητης ειχε πεσει στην περιοχη.
την επομενη μερα κυκλοφορησε το θεμα στις εφημεριδες αλλα λιγο αλλαγμενο!!ανεφεραν για ιπταμενο αντικειμενο με επιβατες ανθρωπομορφους μεν αλλα πολυ ψηλους εκ των οποιων 2 αρσενικοι και μια θηλυκη.οι αντρες επιβατες βρεθηκαν νεκροι,ενω η γυναικα ασχημα τραυματισμενη.
μετα απο λιγες μερες ξεκινησαν οι εργασιες κατασκευης του δρομου προς τον αγιο πετρο,δρομος που σημερα κρυβει το μυστηριο της ανηφορας-κατηφορας.
οπως καταλαβαινετε,ο πατερας μου τοτε ηταν μαθητης.μετα απο λιγα χρονια προσληφθηκε στο εκαβ και εμαθε απο παλαιοτερους συναδερφους του το εξης:ειχε κληθει σθενοφορο(μαλλον απο καποιον κατοικο που πιστευε οτι ηταν αεροπλανο)το οποιο εφτασε στην περιοχη μια ωρα μετα.φυσικα και δεν μπορουσε να πλησιασει το σημειο λογω της δυσβατης περιοχης.οταν επιχειρησαν οι τραυματιοφορεις να πλησιασουν πεζοι κρατωντας τα βαλιτσακια πρωτων βοηθειων τους απαγορευτηκε η εισοδος με την δικαιολογια οτι δεν υπαρχει τραυματιας,διοτι ηταν απλα ενας μετεωρητης με πολυ ραδιενεργια.
ειναι αξιο αποριας το οτι δεν φορουσε κανενας στρατιωτικος μασκα προστασιας,οπως επισης γιατι ενας μετεωρητης να κρυβεται με τοση μυστηκοτητα.τελος απο που εμπευστηκαν οι εφημεριδες να γραψουν για το σεναριο του ατια.
αυτη ειναι η ιστορια ετσι οπως μου την περιεγραψε ο πατερας μου.οποιος εχει τη δυνατοτητα να ανατρεξει σε παλιες φυλλαδες ας το κανει ωστε να δωσει περισσοτερο φως στην υποθεση

OANNHSEA
31-08-08, 18:59
Άλλη μία περίπτωση πτώσης εξωγήινου σκάφους στην επιφάνεια του πλανήτη γη... :cool:

Α) Τελικά θα πρέπει να είναι βιτσιόζοι όλοι αυτοί οι εξωγήινοι για να έρχονται και να στουκάρουν με αυτό τον ρυθμό στον πλανήτη μας... :D
Β) Από την άλλη βέβαια κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως αναγνώρισαν τα σαϊνια ότι οι επιβαίνοντες ήταν θηλυκοί και αρσενικοί... Έχουν και οι εξωγήινοι τα "εργαλεία" που έχουν και οι άνθρωποι;;;;
Γ) Το σκάφος βρε παίδες - το σκάφος. Πως το πήραν από την δύσβατη περιοχή; Με κουβάδες;;;
Δ) Εάν το σκάφος διαλύθηκε με την σύγκρουση, πως βρήκαν πτώματα; Έχετε δει πως διαμελίζονται οι άνθρωποι μετά από μία παρόμοια σύγκρουση;
Ε) Καλά δεν θα αναφέρω τίποτα από κινητήρες του σκάφους, μικροβιολογικά στοιχεία ή σχετικά επιστημονικά...
Ζ) Πάντα όμως με τρώει η εξής ερώτηση: Εμείς οι ποταποί γήινοι έχουμε ένα περίεργο έθιμο - πραγματοποιούμε αποστολές διάσωσης των πιλότων, των οποίων το σκάφος έχει πέσει ή εάν είναι στρατιωτικό, καταστρέφουμε και το σκάφος... Οι εξωγήινοι γιατί δεν το έχουν κάνει ούτε ΜΙΑ φορά;;;
Δεν τους ενδιαφέρουν οι πολίτες τους; Τόσους πολλούς έχουν;;;
Και καλά οι πολίτες.... Τα μυστικά του σκάφους, τόσο εύκολα τα δίνουν σε μία άλλη φυλή;;;

Δικό μου πιστεύω για την υπόθεση: Κομήτης...
Τα υπόλοιπα: παραμύθια, κοινώς urban legent από ανθρώπους που δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά...

PAUL.PHOENIX
01-09-08, 13:53
Άλλη μία περίπτωση πτώσης εξωγήινου σκάφους στην επιφάνεια του πλανήτη γη... :cool:

Α) Τελικά θα πρέπει να είναι βιτσιόζοι όλοι αυτοί οι εξωγήινοι για να έρχονται και να στουκάρουν με αυτό τον ρυθμό στον πλανήτη μας... :D
Β) Από την άλλη βέβαια κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως αναγνώρισαν τα σαϊνια ότι οι επιβαίνοντες ήταν θηλυκοί και αρσενικοί... Έχουν και οι εξωγήινοι τα "εργαλεία" που έχουν και οι άνθρωποι;;;;
Γ) Το σκάφος βρε παίδες - το σκάφος. Πως το πήραν από την δύσβατη περιοχή; Με κουβάδες;;;
Δ) Εάν το σκάφος διαλύθηκε με την σύγκρουση, πως βρήκαν πτώματα; Έχετε δει πως διαμελίζονται οι άνθρωποι μετά από μία παρόμοια σύγκρουση;
Ε) Καλά δεν θα αναφέρω τίποτα από κινητήρες του σκάφους, μικροβιολογικά στοιχεία ή σχετικά επιστημονικά...
Ζ) Πάντα όμως με τρώει η εξής ερώτηση: Εμείς οι ποταποί γήινοι έχουμε ένα περίεργο έθιμο - πραγματοποιούμε αποστολές διάσωσης των πιλότων, των οποίων το σκάφος έχει πέσει ή εάν είναι στρατιωτικό, καταστρέφουμε και το σκάφος... Οι εξωγήινοι γιατί δεν το έχουν κάνει ούτε ΜΙΑ φορά;;;
Και καλά οι πολίτες.... Τα μυστικά του σκάφους, τόσο εύκολα τα δίνουν σε μία άλλη φυλή;;;

Τα υπόλοιπα: παραμύθια, κοινώς urban legent από ανθρώπους που δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά...
Δες αυτό.Απο την στιγμή που μπορούν να συμβούν τέτοια τερατώδη πράγματα αν μου πουν ότι μερικοί εγωγήινοι είναι στην ερμού και κάνουν ψώνια δεν θα μου φανεί παράξενο
δες
http://www.greektube.org/content/view/28483/2/

no slave
02-09-08, 19:30

μαλλον OANNHSEA δεν διαβαζεις προσεχτικα τα ποστ.δεν σου ειπα τι ηταν και τι δεν ηταν,σου ειπα τι εγραψαν οι εφημεριδες.ψαχτο αμα θες.και σου λεω να το ψαξεις γιατι διακρινω ειρωνια στο ποστ σου.αυτα που ειδε και ακουσε ο πατερας μου δεν αποτελουν απαραιτητα μυστηριο.δεν μπορει δηλαδη να επεσε ενας μετεωρητης?
και στο φιναλε και γω εχω δει παραξενο αντικειμενο.και οχι μονος μου.ολη η γειτονια ηταν στο ποδι εκεινη τη νυχτα.εδω στα βριλησσια το ειδαμε,οχι σε κανα βουνο.το βλεπαμε το δειχναμε και το σχολιαζαμε.για πολυ ωρα,οχι για ενα δευτερολεπτο.δεν λεω οτι ξερω τι ηταν.ηταν ομως παραξενο.
ζητω συγγνωμη εκ των προτερων αν η ειρωνια σου αναφερεται στους δημοσιογραφους και οχι σε μενα η την πηγη μου

OANNHSEA
02-09-08, 21:33
Mα αυτό γράφω: ότι ήταν μετεωρίτης...
Άσχετα του τι είδαμε και τι ακούσαμε, υπάρχει πάντα ένα λογικό πλαίσιο πίσω από κάθε ιστορία.
Το κακό είναι ότι οι άσχετοι (κυρίως δημοσιογράφοι και χρηματοθήρες) κάνουν την τρίχα, κάβο και ύστερα άντε να βρεις την αλήθεια εκεί μέσα...
Για αυτό και η ειρωνεία είναι προς όλους αυτούς και όχι προς εσένα...

Ευρυνοος
06-09-08, 17:48
καλησπερα σε ολους..εχω να καταθεσω πως υπηρξα μαρτυρας πολλων παραδοξων (για την ''κοινη'' γνωμη)ομως μετα απο αρκετα χρονια αναζητησης συνηθιζεις..ειμασταν λοιπον μια ομαδα συνταξιδιωτων περιπου 30-40 ατομα στο μουσειο της επιδαυρου..οταν ξαφνικα αντιλαμβανομαστε δυο ''περιεργους'' τυπους.. περπατουσαν με απιστευτο τροπο..μη ανθρωπινο..και οταν ανεβηκαν σκαλοπατια εκει μειναμε ολοι αναυδοι..οι κλειδωσεις τους δεν ηταν οπως οι δικες μας αλλα εκαναν μια κινηση ελαφρα προς το πλαι στα γονατα..αποφασισα να τους ακολουθησω εντος του μουσειου..εκει παρατηρησα πως οτι κινησεις εκανε πρωτα ο ενας τις αντεγραφε ο αλλος μεσως μετα..οταν δε πηγα και πλησιασα κοντα τους παρατηρησα οτι ειχαν κατι σαν οπη στην κορυφη του κεφαλιου κι ετρεχε καποιο υγρο..αν ειχα μαζι μου το αυτοκινητο μου ασφαλως και θα τους ακολουθουσα να δω που πανε μετα,ομως δυστυχως ειμασταν με πουλμαν..τελος να σας πω οτι εμοιαζαν παρα πολυ μεταξυ τους..οχι σαν διδυμοι παντως..δεν λεω με αυτο οτι ηταν εξωγηινοι αλλα ουτε μπορω να το αποκλεισω..ισως ηταν ανθρωποειδη..δεν γνωριζετε αλλωστε πως η τεχνολογια του σημερα εχει κανει τις ''προβες'' της 50 χρονια πριν?

no slave
07-09-08, 00:35
καλησπερα σε ολους..εχω να καταθεσω πως υπηρξα μαρτυρας πολλων παραδοξων (για την ''κοινη'' γνωμη)ομως μετα απο αρκετα χρονια αναζητησης συνηθιζεις..ειμασταν λοιπον μια ομαδα συνταξιδιωτων περιπου 30-40 ατομα στο μουσειο της επιδαυρου..οταν ξαφνικα αντιλαμβανομαστε δυο ''περιεργους'' τυπους.. περπατουσαν με απιστευτο τροπο..μη ανθρωπινο..και οταν ανεβηκαν σκαλοπατια εκει μειναμε ολοι αναυδοι..οι κλειδωσεις τους δεν ηταν οπως οι δικες μας αλλα εκαναν μια κινηση ελαφρα προς το πλαι στα γονατα..αποφασισα να τους ακολουθησω εντος του μουσειου..εκει παρατηρησα πως οτι κινησεις εκανε πρωτα ο ενας τις αντεγραφε ο αλλος μεσως μετα..οταν δε πηγα και πλησιασα κοντα τους παρατηρησα οτι ειχαν κατι σαν οπη στην κορυφη του κεφαλιου κι ετρεχε καποιο υγρο..αν ειχα μαζι μου το αυτοκινητο μου ασφαλως και θα τους ακολουθουσα να δω που πανε μετα,ομως δυστυχως ειμασταν με πουλμαν..τελος να σας πω οτι εμοιαζαν παρα πολυ μεταξυ τους..οχι σαν διδυμοι παντως..δεν λεω με αυτο οτι ηταν εξωγηινοι αλλα ουτε μπορω να το αποκλεισω..ισως ηταν ανθρωποειδη..δεν γνωριζετε αλλωστε πως η τεχνολογια του σημερα εχει κανει τις ''προβες'' της 50 χρονια πριν?

καλα βρε συ,αφησες τετοια ευκαιρια να σου ξεφυγει?επρεπε να εβρισκες καποια προφαση να τους πιασεις την κουβεντα.σιγουρα θα εβγαζες πιο ασφαλη συμπερασματα.

και αυτα τα κινητα τι τα χρυσοπληρωνουμε?τραβα ενα βιντεακι η μια φοτο αυτους και την πινακιδα του αυτοκινητου τους!

αχ!!!

Ευρυνοος
08-09-08, 08:49
ποιος σου ειπε πως δεν εχω φωτο? αλλα πινακιδες κα τα υπολοιπα δεν εχω.. το γκρουπ που ημουν εφυγε νωριτερα απο αυτους.. κι αν καθομουν πως θα γυρνουσα μετα φιλε μου? και πως θα τους ακολουθουσα? με τα ποδια? :rolleyes:

αλλωστε ηταν τοσο το ενδιαφερον της παρακολουθησης τους που δεν περνουσε τιποτα αλλο εκεινη την στιγμη απο το μυαλο σου..

08-09-08, 09:54
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλε Ευρυνοος πολύ ενδιαφέροντα αυτά που αναφέρεις...
Μια και λές πως έχεις φωτό δύνασαι να μας τις καταθέσης ????

Ευχαριστώ.

Ευρυνοος
08-09-08, 11:01
γιατι οχι φιλτατε.. να τις καταθεσω.. αλλωστε δεν φαινονται τιποτα εξωγηινοι στην φωτο.. αν δηλαδη δεν εβλεπες την κινηση τους δεν τους ξεχωριζες σε κατι απο τους υπολοιπους.. βεβαια θα τις δειξω κατ ιδιαν και οχι στο διαδικτυο για ευνοητους λογους.

GM-M45
08-09-08, 14:36
Oι αρχαίοι Έλληνες (φιλόσοφοι-επιστήμονες) κατέγραψαν σπουδαία γνώση
η οποία έφτασε στην σημερινή εποχή. Ένα μεγάλο μέρος κάποιοι φρόντισαν να το εξαφανίσουν. Αιγύπτιοι ιερείς (αρκετοί με ελληνικές ρίζες)
συνέβαλαν στο να σωθεί ένα σημαντικό μέρος στο οποίο γίνονται αναφορές σε σημαντικά γεγονότα για την ανθρωπότητα.

Η τεχνολογία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη Γή είναι σε επίπεδο νηπιαγωγείου σε σχέση με αυτή που υπήρχε πριν 30000-35000 χρόνια.
Οι αποδείξεις και τα στοιχεία για το τι υπήρχε και τι υπάρχει διαρρέουν και αυξάνονται ολοένα μέσα από καταθέσεις πρώην αστροναυτών ή συνεργατών διαστημικών προγραμμάτων.

Αυτό σε μερικούς δεν αρέσει.

Επίσης
Δεν θα άρεσε σε μερικούς να πίνετε καθαρό νερό.
Δεν θα άρεσε σε μερικούς να αναπνέετε καθαρό αέρα.
Δεν θα άρεσε σε μερικούς να τρώτε καθαρό φαγητό χωρίς χημικά.
Δεν θα άρεσε σε μερικούς να χρησιμοποιείτε καθαρές πηγές ενέργειας.
Δεν θα άρεσε σε μερικούς να μπορείτε να χαρείτε την αντιβαρύτητα.
Δεν αρέσει σε μερικούς αυτά που συζητιούνται.

Αυτοί οι μερικοί λοιπόν βρίσκονται ανάμεσα σας και προσπαθούν να ελέξουν
την τεχνολογία καταστρέφοντας και θερμαίνοντας τον πλανήτη.Αλλά δεν είναι μόνοι τους. Έχουνε κάποιον να υπολογίζουν.

ΕΝΑ ΔΙΉΜΕΡΟ ΜΕ ΔΙΑΝΥΚΤΈΡΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΙΣΩΣ ΕΛΥΝΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ.

ΦΙΛΙΚΑ

GM-M45

OANNHSEA
08-09-08, 18:27
Λοιπόν...
Έχουμε δύο εξωγήινους...
Οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητοι (;;;!!!!) μέσα στο πλήθος για να δουν τα καταπληκτικά αξιοθέατα της Ολυμπίας....(!!!)

Αυτοί οι τυπάδες είναι σχετικά όμοιοι με εμάς - δηλαδή αυτή την στιγμή πάνω στην γη με κοινά γονίδια ΌΛΑ τα είδη των πιθήκων είναι ίδια, ενώ η παράλληλη εξέλιξη σε ένα άλλο πλανήτη θα έδινε ένα πλάσμα που θα ήταν το ίδιο με εμάς...
Ειδικότερα σε στο πρόσωπο, στα χαρακτηριστικά (πέντε δάκτυλα π.χ. ...) ή και στο ύψος...
Αλλά για μια στιγμή - δεν περπατούσαν το ίδιο με τους ανθρώπους και αυτό έγινε αντιληπτό μόνο όταν άρχισαν να ανεβαίνουν τα σκαλιά; Για προσπαθήστε να περπατήσετε - κάντε το δίπλα στον καθρέπτη. Θα δείτε ότι η κίνηση του ανθρώπου είναι χαρακτηριστική και ότι κάθε άλλη (το έρπειν των τυπάδων) θα φαινόταν από εκατοντάδες μέτρα μακριά...
Το ίδιο φυσικά και με το υγρό που κυλούσε από το κεφάλι τους...

Άρα δύο πλάσματα που δεν έμοιαζαν με κανένα τρόπο με τα γήινα όντα αποφάσισαν να κάνουν τουρισμό σε ένα από τα πιο γεμάτα με ανθρώπους σημεία στον κόσμο.
Δεν φοβήθηκαν διόλου ότι οι γήινοι θα τους έπαιρναν χαμπάρι ή ότι μπορεί κάποιος να τους πλησίαζε απλώς γαπό περιέργεια για το βάδισμα τους και ύστερα να αρχίσει π.χ. να ουρλιάζει...
Δεν φοβήθηκαν καθόλου για την βιοσυμβατότητα με τον πλανήτη γη.
Δεν χρησιμοποίησαν καθόλου την τεχνολογία τους για να δουν τα αρχαία (π.χ. νάνομποτ με κάμερες και απευθείας σύνδεση με holodeck), έπρεπε να δουν με τα ματάκια τους τα θαύματα των αρχαίων Ελλήνων...

Για να κλείσω με ένα συμπέρασμα: μμμμμμμμμμμμμμμμμ

Old cave-dinosaur
08-09-08, 21:25
Φίλε ΟΑΝNΗSEA και λοιποί...

Η απάντησή μου, ισχύει και για πολλά, δυστυχώς, άλλα posts.

Δεν πήρες χαμπάρι ότι ματαιοπονείς. - Δεν κουράστηκες; !

Το forum, γέμισε ορφανά απο το αντίστοιχο, εγκυρότατο :eek:, του "outnet" (βλέπε: "Τρίτο Φρύδι" κλπ). :p

Βγάλε συμπεράσματα...!!

Ευρυνοος
08-09-08, 21:33
Λοιπόν...
Έχουμε δύο εξωγήινους...
Οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητοι (;;;!!!!) μέσα στο πλήθος για να δουν τα καταπληκτικά αξιοθέατα της Ολυμπίας....(!!!)

Αυτοί οι τυπάδες είναι σχετικά όμοιοι με εμάς - δηλαδή αυτή την στιγμή πάνω στην γη με κοινά γονίδια ΌΛΑ τα είδη των πιθήκων είναι ίδια, ενώ η παράλληλη εξέλιξη σε ένα άλλο πλανήτη θα έδινε ένα πλάσμα που θα ήταν το ίδιο με εμάς...
Ειδικότερα σε στο πρόσωπο, στα χαρακτηριστικά (πέντε δάκτυλα π.χ. ...) ή και στο ύψος...
Αλλά για μια στιγμή - δεν περπατούσαν το ίδιο με τους ανθρώπους και αυτό έγινε αντιληπτό μόνο όταν άρχισαν να ανεβαίνουν τα σκαλιά; Για προσπαθήστε να περπατήσετε - κάντε το δίπλα στον καθρέπτη. Θα δείτε ότι η κίνηση του ανθρώπου είναι χαρακτηριστική και ότι κάθε άλλη (το έρπειν των τυπάδων) θα φαινόταν από εκατοντάδες μέτρα μακριά...
Το ίδιο φυσικά και με το υγρό που κυλούσε από το κεφάλι τους...

Άρα δύο πλάσματα που δεν έμοιαζαν με κανένα τρόπο με τα γήινα όντα αποφάσισαν να κάνουν τουρισμό σε ένα από τα πιο γεμάτα με ανθρώπους σημεία στον κόσμο.
Δεν φοβήθηκαν διόλου ότι οι γήινοι θα τους έπαιρναν χαμπάρι ή ότι μπορεί κάποιος να τους πλησίαζε απλώς γαπό περιέργεια για το βάδισμα τους και ύστερα να αρχίσει π.χ. να ουρλιάζει...
Δεν φοβήθηκαν καθόλου για την βιοσυμβατότητα με τον πλανήτη γη.
Δεν χρησιμοποίησαν καθόλου την τεχνολογία τους για να δουν τα αρχαία (π.χ. νάνομποτ με κάμερες και απευθείας σύνδεση με holodeck), έπρεπε να δουν με τα ματάκια τους τα θαύματα των αρχαίων Ελλήνων...

Για να κλείσω με ένα συμπέρασμα: μμμμμμμμμμμμμμμμμ

θα αρχισω απο το τελος και θα φτασω και στην αρχη...

καλο ειναι να θυμασαι που και που την μητρικη σου γλωσσα..

εγω ειμαι πολυ ευφανταστος να λεω οτι ειδα εξωγηινους (που δεν το ειπα πουθενα)... ενω εσυ που στερεισαι φαντασιας και εισαι απολυτα ορθολογιστης ειδες εξωγηινους με nanobots και δεν ξερω τι αλλο..χαχαχα

ειπα ξεκαθαρα οτι ηταν σαν κι εμας και δεν τους ξεχωριζες απο τιποτα αλλο περαν της κινησης τους ανεβαινοντας τα σκαλια..

και ποτε εγραψα κατι για ερπειν???

το υγρο στο κεφαλι τους και την οπη (απορω πως την ξεχασες) τα ειδα οταν εφτασα ακριβως διπλα τους..

μετα αναφερεις ενα συγκριτικο τεστ μεταξυ πιθηκων ανθρωπων κι εξωγηινων (ασχετο).. εκτος αν εχεις πληροφοριες για το πως πρεπει να ειναι ενας ''σωστος'' :D εξωγηινος..

τελος, αναφερεις κατι για ολυμπια :eek: :confused:
μαλλον σε λαθος forum εισαι..

διαβαζε καλυτερα και αν δεν καταλαβαινεις κατι να ρωτας.. δεν ειναι κακο.

υγ.αν εγω δεν ειμαι στα καλα μου πρεπει και το υπολοιπο γκρουπ συνταξιδιωτων μου να επαθε ομαδικη παρακρουση. εννοω οτι δεν τους ειδα μονο εγω αλλα αλλοι τουλαχιστον 15-20 ανθρωποι που ηταν τριγυρω μου.. αυτα.. και καλο ειναι να μην διαφωνουμε για να διαφωνουμε..

με συμπαθεια, ευρυνοος.

GM-M45
08-09-08, 23:26
Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο που ενισχύει την άποψη για την τεχνολογία
που υπήρχε είναι τα ευρήματα που υπάρχουνε σε πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος όπως επίσης και στην σελήνη. Aναφέρω λοιπόν 3 σημεία κρατήρες στην σελήνη. Ο Τριγωνικός Ουκέρτ, ο πεντάγωνος Αγρίππας και ο Γκοντίν με σχήμα ισόπλευρου τριγώνου.. Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες
μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link.

http://www.lpi.usra.edu/

ΦΙΛΙΚΑ

GM - M45

OANNHSEA
09-09-08, 07:21
Αχχχχ Ευρυνοος

εγω ειμαι πολυ ευφανταστος να λεω οτι ειδα εξωγηινους (που δεν το ειπα πουθενα)... ενω εσυ που στερεισαι φαντασιας και εισαι απολυτα ορθολογιστης ειδες εξωγηινους με nanobots και δεν ξερω τι αλλο..χαχαχα
Από εκφράσεις και κατανόηση τεχνολογίας πέρνεις μηδέν.
Προφανώς δεν έχεις ιδέα από τεχνολογία και δυνατότητες επιστήμης. Μήπως νομίζεις ότι οι εξωγήινοι έχουν την δική μας τεχνολογία και κάνουν διαστρικά ταξίδια με σκάφη τύπου Απόλλων;
Βλέπεις εμείς οι ποταποί γήινοι που δεν έχουμε ούτε ένα διαστημικό σταθμό της προκοπής, έχουμε τηλεοράσεις LCD των 52" και απευθείας μετάδοση των ολυμπιακών από την Κίνα...
Αλλά μάλλον δεν έχεις καμία ιδέα από νανοτεχνολογία...
Δεν ξέρεις βέβαια ότι έχουμε κατασκευάσει ακόμα και ρομπότ ΑΟΡΑΤΑ από το ανθρώπινο μάτι!!!

και ποτε εγραψα κατι για ερπειν???
Ο τρόπος που περπατούσαν είναι ο τρόπος που περπατούν τα ερπετά...
Το έχεις καταλάβει ή όχι;;;

το υγρο στο κεφαλι τους και την οπη (απορω πως την ξεχασες) τα ειδα οταν εφτασα ακριβως διπλα τους..
Ενώ δεν το είδαν οι εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο μουσείο... Απλώς αυτοί περπατούσαν και κανείς δεν τους έβλεπε... Κοιτούσαν όλοι τα αγάλματα και τα κτερίσματα... Δηλαδή αυτό είναι απόλυτα λογικό...

μετα αναφερεις ενα συγκριτικο τεστ μεταξυ πιθηκων ανθρωπων κι εξωγηινων (ασχετο).. εκτος αν εχεις πληροφοριες για το πως πρεπει να ειναι ενας ''σωστος'' εξωγηινος..
Λογική θέλει...
Βασική ζωολογία και βιολογία...
Εάν δεν μπορείς να το καταλάβεις, απλώς δεν έχεις ασχοληθεί ούτε μία φορά με την εξωγήινη ζωή... Προς πληροφόρηση σου εκτός από εξωβιολογία και εξωζωολογία, υπάρχει εξωψυχολογία, εξωτεχνολογία και εξωκοινωνιολογία...
Βλέπεις υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάει πολύ πιο βαθιά από τους διαφόρους παραμυθάδες του χώρου...

αν εγω δεν ειμαι στα καλα μου πρεπει και το υπολοιπο γκρουπ συνταξιδιωτων μου να επαθε ομαδικη παρακρουση.
Και το ξαναγράφω: πως είναι δυνατόν ένα μεγάλο γρούπ να βλέπει κάτι τόσο πολύ διαφορετικό και κανένας δεν μπορεί να τους πιάσει, να τους μιλήσει ή να τους πάρει μία φωτογραφία της προκοπής ή ένα βίντεο (δεδομένου ότι οι σημερινές φωτογραφικές έχουν και βίντεο); Και μετά; Γιατί όλο το γρουπ αποφάσισε να φύγει και όχι (αφού ήταν τόσο εντυπωσιασμένο) να μην τους ακολουθήσει; Και επίσης πως είναι δυνατόν να φεύγει όλο το γρουπ πριν από αυτούς όταν οι μισοί έχουν εντυπωσιαστεί από την θέαση τους; Εγώ ξέρω ότι τέτοια γεγονότα διαδίδονται σαν φωτιά και όχι μόνο θα καθόταν όλο το πούλμαν, αλλά θα γινόταν και μεγάλος τζερτζελές...

Ναι για το μουσείο έχεις δίκιο - απλά αυτή την εποχή σκέφτομαι τα εκθέματα της Ολυμπίας (και ιδιαίτερα το χρυσελεφάντινο άγαλμα) και τα μπέρδεψα λίγο...

ΠΟΤΕ!!!
Άλλωστε το γράφω: Bellum omneum contra omne... :D
Και τα μυαλά στα κάγκελα...

Ευρυνοος
09-09-08, 12:13
Αχχχχ Ευρυνοος

Από εκφράσεις και κατανόηση τεχνολογίας πέρνεις μηδέν.
Προφανώς δεν έχεις ιδέα από τεχνολογία και δυνατότητες επιστήμης. Μήπως νομίζεις ότι οι εξωγήινοι έχουν την δική μας τεχνολογία και κάνουν διαστρικά ταξίδια με σκάφη τύπου Απόλλων;
Βλέπεις εμείς οι ποταποί γήινοι που δεν έχουμε ούτε ένα διαστημικό σταθμό της προκοπής, έχουμε τηλεοράσεις LCD των 52" και απευθείας μετάδοση των ολυμπιακών από την Κίνα...
Αλλά μάλλον δεν έχεις καμία ιδέα από νανοτεχνολογία...
Δεν ξέρεις βέβαια ότι έχουμε κατασκευάσει ακόμα και ρομπότ ΑΟΡΑΤΑ από το ανθρώπινο μάτι!!!

Ο τρόπος που περπατούσαν είναι ο τρόπος που περπατούν τα ερπετά...
Το έχεις καταλάβει ή όχι;;;

Ενώ δεν το είδαν οι εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο μουσείο... Απλώς αυτοί περπατούσαν και κανείς δεν τους έβλεπε... Κοιτούσαν όλοι τα αγάλματα και τα κτερίσματα... Δηλαδή αυτό είναι απόλυτα λογικό...

Λογική θέλει...
Βασική ζωολογία και βιολογία...
Εάν δεν μπορείς να το καταλάβεις, απλώς δεν έχεις ασχοληθεί ούτε μία φορά με την εξωγήινη ζωή... Προς πληροφόρηση σου εκτός από εξωβιολογία και εξωζωολογία, υπάρχει εξωψυχολογία, εξωτεχνολογία και εξωκοινωνιολογία...
Βλέπεις υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάει πολύ πιο βαθιά από τους διαφόρους παραμυθάδες του χώρου...

Και το ξαναγράφω: πως είναι δυνατόν ένα μεγάλο γρούπ να βλέπει κάτι τόσο πολύ διαφορετικό και κανένας δεν μπορεί να τους πιάσει, να τους μιλήσει ή να τους πάρει μία φωτογραφία της προκοπής ή ένα βίντεο (δεδομένου ότι οι σημερινές φωτογραφικές έχουν και βίντεο); Και μετά; Γιατί όλο το γρουπ αποφάσισε να φύγει και όχι (αφού ήταν τόσο εντυπωσιασμένο) να μην τους ακολουθήσει; Και επίσης πως είναι δυνατόν να φεύγει όλο το γρουπ πριν από αυτούς όταν οι μισοί έχουν εντυπωσιαστεί από την θέαση τους; Εγώ ξέρω ότι τέτοια γεγονότα διαδίδονται σαν φωτιά και όχι μόνο θα καθόταν όλο το πούλμαν, αλλά θα γινόταν και μεγάλος τζερτζελές...

Ναι για το μουσείο έχεις δίκιο - απλά αυτή την εποχή σκέφτομαι τα εκθέματα της Ολυμπίας (και ιδιαίτερα το χρυσελεφάντινο άγαλμα) και τα μπέρδεψα λίγο...

ΠΟΤΕ!!!
Άλλωστε το γράφω: Bellum omneum contra omne... :D
Και τα μυαλά στα κάγκελα...

οποιος ενδιαφερεται μπορει να διαβασει τι εγραψα και τι εγραψες και να κατανοησει..
πολλοι εχουν ψαξει πολυ βαθια οπως ειπες κι εχουν χαθει βλεπω εγω..
κι επειδη εχω μια αρχη την οποια δηλωνω στην υπογραφη μου σταματω την συζητηση μαζι σου..
ευχαριστω.

no slave
10-09-08, 13:41
φιλε GM-M45 νομιζω οτι γραφεις σε λαθος θεμα.αν καταλαβα καλα,εννοεις τους νεφελιμ και τον πολεμαρχο του θεου.σιγουρα ολα οσα αναφερεις περι καταστροφικης τεχνολογιας με βρισκουν απολυτα συμφωνο.ομως δειχνεις πεποισμενος για την αρχαια τεχνολογια που χαθηκε και για τον δολο με τον οποιο εγινε.που στηριζεις τα λεγομενα σου?

φιλε ευρυνοο και φιλε OANNHSEA
δεν εχει νοημα η αντιπαραθεση σας.να ξερετε οτι ειναι πολυ δυσκολο να πιστεψει καποιος προσωπικες εμπειριες καποιου αλλου που κυμαινονται στο μεταφυσικο.ιδιαιτερα οταν υπαρχουν ελλειπης ενδειξεις.ας δειξουμε λοιπον καλη πιστη (δεν λεει καποιος εσκεμενα ψεμματα) και τα συμπερασματα δικα μας.

ΥΓ.κανεις δεν μπορει να ξερει αν υπαρχουν εξωγηινοι, ποια ειναι η μορφη τους και ποια η τεχνολογια τους.σιγουρα εχουν εθεαθει παραξενα ιπταμενα αντικειμενα,αλλα αυτα δεν αποδεικνυουν τιποτα.κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει λογικη επιχειρηματολογια στο θεμα αυτο

R-b-t3r
12-09-08, 20:37
φιλε GM-M45 νομιζω οτι γραφεις σε λαθος θεμα.αν καταλαβα καλα,εννοεις τους νεφελιμ και τον πολεμαρχο του θεου.Αυτό τί φρούτο είναι πάλι? :confused:

OANNHSEA
13-09-08, 08:27
πολεμαρχο του θεου.
Αυτό τί φρούτο είναι πάλι?
Φρούτο από τα παραμύθια του Λιακό...
Με λίγα λόγια τα έχει κάνει όλα ένα καλό αχταρμά και πουλά τρελά...
Ρε και γιατί δεν κάνουμε και εμείς το ίδιο; :confused:

no slave
13-09-08, 12:03
Αυτό τί φρούτο είναι πάλι? :confused:

ακριβως αυτο που ειπε ο OANNHSEA ειναι ο πολεμαρχος του θεου.και το μηνυμα του GM-M45 εκει με παραπεμπει.γιαυτο και του ειπα οτι θα επρεπε να γραψει στους νεφελιμ

νομιζω οτι το θεμα <<ζουν αναμεσα μας>>δεν διαφερει και πολυ απο το θεμα <<νεφελιμ>>.και στις 2 περιπτωσεις,καποιοι ζουν αναμεσα στους ανθρωπους.απλα δεν ξερουμε την καταγωγη τους.ειναι εξωγηινοι η εσωγηινοι?θελουν να μας βλαψουν η απλως μας παρατηρουν?ιδου η απορια!!

η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ΚΑΤΙ υπαρχει περα απο τον ανθρωπο.οχι δεν βαζω το χερι μου στη φωτια.απλα προς τα εκει κλινω.ξερετε ειναι πολλα τα μυστηρια.ισως καποια μερα να τα εξηγησουμε ολα και να ειναι τοσο απλα.

το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν πιστευω στον ανθρωπο.οχι στην υπαρξη του αλλα στα εργα του.δεν ειναι μονο η καταστροφη της γης.ειναι γενικοτερα το συστημα ετσι οπως εχει διαμορφωθει.λιγοι οι δυνατοι,πολλοι οι αδυναμοι.γιαυτο και θα ηθελα να υπαρχει ενα κακο ον που μας κυβερναει.πρωτον για να μην ξενερωνω με το ανθρωπινο ειδος(μιας και ανηκω και γω)και δευτερον γιατι καπου εδω γυρω θα υπαρχει και το καλο που θα μας δωσει την ελπιδα.γιαυτο πουλαει και ο λιακοπουλος παιδια.σου πεταει το κακο,αλλα...μετα ολα θα παν καλα.ελπιδα πουλαει!

Ευρυνοος
17-09-08, 11:10
Φίλε ΟΑΝNΗSEA και λοιποί...

Η απάντησή μου, ισχύει και για πολλά, δυστυχώς, άλλα posts.

Το forum, γέμισε ορφανά απο το αντίστοιχο, εγκυρότατο :eek:, του "outnet" (βλέπε: "Τρίτο Φρύδι" κλπ). :p

Βγάλε συμπεράσματα...!!

το εύκολο φίλε old cave-dinosaur είναι να μειώνεις κάποιον όταν δεν μπορείς να κατανοήσεις αυτό που λέει..

όσον αφορά την αξιοπιστία κάποιου και την βαρύτητα των λόγων του εξαρτάται απο την ιστορία του..

ας θυμηθούμε κάτι λοιπόν..

ήσουν στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα και ανέφερες οτι δεν υπάρχει σπήλαιο στην Ελλάδα που να είναι μεγαλύτερο απο 1-1,5 χιλιόμετρο?

αν είσαι ο γνωστός σπηλαιολόγος που νομίζω πως είσαι..

στο πάνελ εκείνο το βράδυ ήταν και ο Πάλμος για να βοηθήσω την μνήμη σου..

περιμένω την απάντηση σου για να συνεχίσω..

αν δεν είσαι αυτός που νομίζω ζητάω ταπεινά συγνώμη.

Ευρυνοος
19-09-08, 12:13
Επειτα απο αρκετές ώρες στα διάφορα θέματα των συζητήσεων και γνωρίζοντας πλέον οτι απευθύνομαι στο σωστό άτομο, θα συνεχίσω τον συλλογισμό μου..

στο προηγούμενο post μου αναφέρθηκα σε εκείνη την εκπομπή..

εκεί λοιπόν άκουσα να λές, εγώ και όλη η Ελλάδα οτι δεν υπάρχει σπήλαιο μεγαλύτερο απο 1-1,5 χιλιόμετρο..

αφού λοιπόν δεν αμφισβητώ τις ικανότητές σου στην σπηλαιολογία φίλε old cave dinosaur, τότε πές μου σε τι εξυπηρετούσε αυτή σου η δήλωση, την στιγμή που αμέσως μετά τηλεφώνησα εγώ στον Κώστα τον Χαρδαβέλα και βγήκα λέγοντας σου, να πάρεις το βιβλίο ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και να διαβάσεις για το σπήλαιο Μααρά που αναφέρεται ξεκάθαρα οτι έχει μήκος 3-3,5 χιλιόμετρα :eek:

τώρα ποιός είναι ''αξιόπιστος'' και ποιός όχι?

Δέν αναφέρθηκα στο άτομο σου στα καλά του καθουμένου, αλλά επειδή λίγη ''λάσπη'' μου πέταξες με υπονοούμενα περί της λογικής μου, και πέτα ο ένας πέτα ο άλλος, κάτι θα μείνει στα λευκά μου ρούχα :D

υπ'όψιν,δεν έχω κανένα σκοπό να γίνει η συζήτηση ''ρίνγκ'', και αν ξαναενοχληθώ απο ειρωνίες και χλευασμό θα απευθυνθώ στούς αρμοδίους συντονιστές γιά οποιαδήποτε διευθέτηση.

Δέν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο,

φιλικά, Ευρύνοος.

Απέριττος
19-09-08, 13:10
Αν και το θέμα δεν είναι κατάλληλο για να δώσουμε αυτήν την τροπή στην συζήτηση και απλά επειδή αναφέρθηκε και με όλο τον σεβασμό που έχω στον φίλο τον δεινόσαυρο θα πω το εξής. Υπάρχουν μαρτυρίες απο ανθρώπους που ζουν κοντά σε κάποια συγκεκριμένα σπήλαια ή δίκτυα στοών οι οποίοι αναφέρουν ιστορίες για σημεία και προσβάσεις τα οποία ποτέ δεν δηλώθηκαν επίσημα και μερικά απο αυτά ΦΡΑΧΘΗΚΑΝ απο κάποιους για άγνωστο λόγο. Δεν θα επεκταθώ αλλά όταν έλθει η ώρα θα αναφερθούν σε θέμα που θα ανοιχθεί ειδικά με αυτό το ζήτημα. Επιφυλλάσσομαι... γιατί η ιστορία αυτή έχει πολύ ψωμί και μάλιστα βρώμικο...
Φιλικά...

ΥΓ: και πολύ μυστήριο παρεμπιπτόντως...

Απέριττος
21-10-08, 11:27
Όσοι παρακολουθούν το θέμα του αγαπητού AvatarGr με τα ιδεογράμματα, πιθανόν να έχουν καταλάβει ότι το θέμα αυτό συνδέεται με εκείνο. Γίνετε πιο παρατηρητικοί σε ώρες και σε χώρους που κινείται λιγότερος κόσμος. Τότε θα παρατηρήσετε περίεργες κινήσεις και "συναθροίσεις". Άτομα εμφανίζονται απο το πουθενά, απρόσμενα και είναι άτομα που δεν ταιριάζουν με την περιοχή. Άτομα παράξενα και αταίριαστα με οτιδήποτε σχετικό εκεί. Δεν πρωτοτυπω. Τα έχει γράψει ο Μπαλάνος στο παρελθόν. Απλά δεν έχουμε μάθει να παρατηρούμε να κοιτάμε με άλλα μάτια.
Δεν μπορώ να επεκταθώ. Αναφέρθηκα με αφορμή αυτήν την μικρή αναφορά που γίνεται στο θέμα του φίλου μας avatar. http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3042&page=48&pp=10
Μπαίνουμε σε βαθειά νερά και δυστυχώς δεν ξέρουν όλοι "κολύμπι". Πολλοί παθαίνουν και "κράμπες". Μια συμβουλή μόνο και σε ομάδες που έχουν ονόματα περιηγητών ;) . Προσοχή παιδιά... δεν είναι αστεία αυτά... Πρόσφατα άνθρωπος που κινείτο σε μια περιοχή που δεν έπρεπε παρακολουθήθηκε απο μια πενταμελή ομάδα ανθρώπων αγνώστου ταυτότητος...
Φιλικά και συμβουλευτικά... (γιατί όντως "ζουν ανάμεσά μας" είτε το πιστεύετε είτε όχι...)

Bernie Rico Jr
21-10-08, 16:16
Για ποιά περιοχή/περιοχές μιλάμε? Θέλουμε συγκεκριμένα στοιχεία αλλιώς δεν έχει νόημα.

ΧΡΟΝΟΣ
21-10-08, 21:42
Μπαίνουμε σε βαθειά νερά και δυστυχώς δεν ξέρουν όλοι "κολύμπι". Πολλοί παθαίνουν και "κράμπες". Μια συμβουλή μόνο και σε ομάδες που έχουν ονόματα περιηγητών . Προσοχή παιδιά... δεν είναι αστεία αυτά... Πρόσφατα άνθρωπος που κινείτο σε μια περιοχή που δεν έπρεπε παρακολουθήθηκε απο μια πενταμελή ομάδα ανθρώπων αγνώστου ταυτότητος...
Φιλικά και συμβουλευτικά... (γιατί όντως "ζουν ανάμεσά μας" είτε το πιστεύετε είτε όχι...)

Για ποια ομάδα μιλάς απεριττε με υπονοούμενα? Μιλά ανοιχτά και χωρίς υπαινιγμούς,μιλας για την ΟΜΑΔΑ ΠΥΘΕΑΣ Η ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ?

Απέριττος
21-10-08, 22:08
Δεν αφορά καμία απο τις δύο ομάδες που ανέφερες... Και καλά έκανες και ζήτησες διευκρίνηση... Αυτούς τους οποίους αφορά είναι σε επαφή μαζί μου ήδη.. ευχαριστώ αλλά δεν θα επεκταθώ στο θέμα γιατί αν για κάποια πράγματα μιλούσαμε ανοικτά αγαπητέ Μπέρνι θα υπήρχε πρόβλημα... Σίγουρα για σένα δεν έχει νόημα ευτυχώς. Γι αυτούς που έχει θα την βρουν πιστεύω την άκρη. Και για να ξεκαθαρίσω κάτι... όλες οι ομάδες που ασχολούνται δεν είναι γνωστές στο φόρουμ.

ΧΡΟΝΟΣ
21-10-08, 22:16
Δεν αφορά καμία απο τις δύο ομάδες που ανέφερες... Και καλά έκανες και ζήτησες διευκρίνηση... Αυτούς τους οποίους αφορά είναι σε επαφή μαζί μου ήδη.. ευχαριστώ αλλά δεν θα επεκταθώ στο θέμα... Και για να ξεκαθαρίσω κάτι... όλες οι ομάδες που ασχολούνται δεν είναι γνωστές στο φόρουμ.
Εντάξει λοιπόν...αν και δεν με κάλυψες απόλυτα...Αλλά αν δεν μπορείς να πεις παραπάνω το σέβομαι...Αν και εξ αρχής έπρεπε να μας βγάλεις εκτός και την ΠΥΘΕΑΣ και την ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ αφού δεν ήταν για εμάς, γιατί έτσι αόριστα μας πήρε όλους η μπάλα...

Ευρυνοος
21-10-08, 22:32
φίλτατε απέριττε, αφού δεν αφορά ομάδες του φόρουμ και η εν λόγω ομάδα είναι σε επαφή μαζί σου όπως μας ανέφερες, γιατί το έθεσες εδώ?

απλά μου κάνει εντύπωση, με την έννοια, οτι θορυβούμαστε όλοι όσοι είμαστε της αναζήτησης στούς δρόμους..

όπως καταλαβαίνεις, δημιουργούνται κάποιες ανησυχίες και ίσως όχι αδικαιολόγητα..

δεν ζητώ στοιχεία, απλά ένα φώς στο τούνελ..

ευχαριστώ, φιλικά, ευρύνοος.

Απέριττος
21-10-08, 22:50
Το ότι δεν είναι γνωστές δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούν το φόρουμ και αφορμή μου έδωσε το περιστατικό στο οποίο έκανα παραπομπή. Δικαιολογώ την ανησυχία εφόσον δεν είχε γίνει διευκρίνηση... Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μέσα απο κάτι που συνέβει σε κάποιον άλλο δεν μπορούμε κι εμείς όλοι οι υπόλοιποι ή οι υπόλοιπες ομάδες να έχουν τον νου τους για τυχόν περίεργα που μπορούν να συμβούν. Όλοι όταν μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες ξέρουμε ότι υπάρχει και ένα ρίσκο. Αυτό δεν είναι μυστικό.
Αυτά...

Ευρυνοος
21-10-08, 22:54
Το ότι δεν είναι γνωστές δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούν το φόρουμ και αφορμή μου έδωσε το περιστατικό στο οποίο έκανα παραπομπή. Δικαιολογώ την ανησυχία εφόσον δεν είχε γίνει διευκρίνηση... Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μέσα απο κάτι που συνέβει σε κάποιον άλλο δεν μπορούμε κι εμείς όλοι οι υπόλοιποι ή οι υπόλοιπες ομάδες να έχουν τον νου τους για τυχόν περίεργα που μπορούν να συμβούν. Όλοι όταν μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες ξέρουμε ότι υπάρχει και ένα ρίσκο. Αυτό δεν είναι μυστικό.
Αυτά...

οκ. τώρα με κάλυψες πλήρως..
ασφαλώς και όποιος ''γυρίζει'' παίρνει τα ρίσκα του..

χρόνια τώρα.. ;)

φιλικά, ευρύνοος.

no slave
22-10-08, 00:50
καλησπερα

φιλε γιαννη,ετσι για να γινω και λιγο γραφικος,οταν ανοιξες αυτο το θεμα τι ειχες στο μυαλο σου?αν θυμασαι ελεγες για παραξενους <<ανθρωπους>>τους οποιους προσπαθησες να φωτογραφισεις.

ποιοι κατα τη γνωμη σου ειναι αυτοι που ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ?ειναι οι ιδιοι που κανουν τα ιδεογραμματα στους τοιχους?αυτοι που παρακολουθησαν την ομαδα που ανεφερες?ειναι τελικα ανθρωποι?

μονο την γνωμη σου ζητω,αφου την αληθεια ειναι δυσκολο να την γνωριζει κανεις

φιλικα,Σπυρος

Απέριττος
22-10-08, 09:22
Παιδιά ειλικρινά δεν ξέρω τι ακριβώς είναι. Αν κάποια στιγμή έχει τύχει στην ζωή σας να συναντήσετε κάποιον που να σας προξενεί ανατριχίλα χωρίς εμφανή λόγο, που να βλέπετε μια ανθρώπινη παρουσία αλλά να νοιώθετε ότι δεν είναι ανθρώπινη τότε καταλαβαίνετε τι λέω. Προσωπικά μου έχει τύχει μια δυο φορές να έλθω σε επαφή με τέτοιο άτομο ευτυχώς για λίγο και ακόμα όταν σκέφτομαι τις συγκεκριμένες στιγμές η τρίχα μου σηκώνεται κάγκελο. Δεν μπορώ να σας το μεταφέρω. Όσοι έχει τύχει να έχουν παρόμοια εμπειρία καταλαβαίνουν πολύ καλά τι λέω.
Απο την άλλη όπως είναι φυσικό και επόμενο υπάρχουν καταστάσεις και δραστηριότητες που δεν είναι προς κοινοποίηση. Οι περισσότεροι εδώ δίνουμε μέχρι εκεί που κρίνουμε ότι πρέπει. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν στεγανά. Και είναι σοφό αυτό να συμβαίνει. Κάποιες έρευνες που γίνονται είτε απο ομάδες είτε απο μεμονωμένα άτομα δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν. Μην σας πω ότι ήδη έχω μετανοιώσει για πράγματα που έβγαλα προς τα έξω στο παρελθόν. Και πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι όποιος μας πλησιάζει ειδικά μέσα απο τέτοιους χώρους, ποτέ δεν ξέρουμε ποιος πραγματικά είναι, ποιός είναι ο σκοπός του, για ποιον ενδεχομένως δουλεύει και τι ακριβώς ψάχνει. Αυτό απο εκεί και πέρα επαφίεται στην δική μας την διάκριση και την διαίσθησή μας.
Φιλικά...

ΥΓ: Αυτή ακριβώς η έμπειρία αγαπητέ φίλε με έβαλε στην σκέψη να αρχίσω να φωτογραφίζω στο υπέρυθρο φάσμα. Μήπως υπάρχει κάτι που εκεί φαίνεται...

22-10-08, 12:21
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Η απάντηση του καλου φίλου Απέριττου νομίζω πως λέει πολλά...

Ίσως θα έπρεπε να συμπληρώσω πως πολλά δεν βγαίνουν προς τα έξω και
με τον φόβο τυχόν γελοιοποιήσης αυτών που θα αναφέρουν...

Ευχαριστώ.
ΥΓ.Φίλε μου Απέριττε θέλω να συζητήσουμε σχετικά με φωτό στο υπέρυθρο
φάσμα...

ΧΡΟΝΟΣ
22-10-08, 18:15
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Η απάντηση του καλου φίλου Απέριττου νομίζω πως λέει πολλά...

Ίσως θα έπρεπε να συμπληρώσω πως πολλά δεν βγαίνουν προς τα έξω και
με τον φόβο τυχόν γελοιοποιήσης αυτών που θα αναφέρουν...

Ευχαριστώ.
ΥΓ.Φίλε μου Απέριττε θέλω να συζητήσουμε σχετικά με φωτό στο υπέρυθρο
φάσμα...
Ρε συ Γιώργο μας δουλεύεις και συ τώρα? Όλα αυτά που λέει ο απέριττος είναι προφανή, και έτσι είναι ...αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά ο τρόπος που τα είπε
και τα υπονοούμενα που άφησε, θόλωσε τα νερά και δεν βρίσκω το λόγο πραγματικά να το κάνει εδώ μέσα και αφού ξέρει ότι σαν ομάδες περιηγητών εδώ στο μεταφυσικό είναι η ΠΥΘΕΑΣ και η ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΜΟΝΟ άρα από την στιγμή που το ξέρει θα έπρεπε από την αρχή να μας εξαιρέσει και όχι μετά από την δική μου παρέμβαση. Όλα τα αλλά τ ακούω βερεσέ.
Άνοιξα τον υπολογιστή μου σήμερα και είδα καμία 10 ρια email που με ρωτάγανε γιατί τα λέει αυτά ο απέριττος για την ομάδα! Και έχω φρικάρει εντάξει? Όπως φρίκαρε και αυτός όταν ο Σόλων Αίμωνας είχε γράψει περί προσωπικών ημερολoγίων και του έκανε λεκτική επίθεση ο απέριττος λέγοντας του να μην μιλάει αόριστα αλλά να πει ανοιχτά ποιους εννοούσε λέγοντας αυτό, τώρα το κάνει ο ίδιος μιλώντας αιολα και αόριστα καλύπτοντας με ένα πέπλο μυστήριου την όλη υπόθεση αλλά και ταυτόχρονα σπιλώνει ομάδες με τα λεγόμενα του.
Δεν περίμενα κάτι τέτοιο από τον Γιάννη γιατί έχουμε πει και δυο προσωπικές κουβέντες.
Και θα μπορούσε να με πάρει ένα τηλ και να μου πει ''ξέρεις ρε φίλε έτσι κι έτσι'' και όχι με τον τρόπο που το έκανε...
Έτσι λοιπόν αποφάσισα ν απέχω για κάποιο χρονικό διάστημα από το στέκι γιατί όπως λέει και ο απέριττος ''ζουν ανάμεσα μας'' :D

Υ.Γ δεν το ξερά ότι θα έπρεπε να δίνω και λόγο που πάω και ερευνώ και να παίρνω την άδεια κάποιων.
Ότι κάνω το κάνω για την πάρτη μου και την ομάδα.
Είμαι πολύ πικραμένος και δεν το κρύβω όπως δεν έκρυψα και τον θυμό μου...
Υ.Γ.1 παραπέμπω στην υπογραφή μου...

22-10-08, 21:27
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε μου ΧΡΟΝΕ δεν ανακατεύτηκα στα περί ομάδων έρευνας
(και ούτε θέλω) με οποιονδήποτε τρόπο.....

Η αναφορά μου ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στά λόγια του φίλου
Απέριττου πως.....
<< πως πολλά δεν βγαίνουν προς τα έξω και
με τον φόβο τυχόν γελοιοποιήσης αυτών που θα αναφέρουν...>>

Πολλοί φίλοι μέσω έμαιλ σε άλλο φόρουμ μου έχουν έχουν πει διά ζώσης
αλλά και μέσω έμαιλ πολλές προσωπικές εμπειρίες που δεν τις αναφέρουν
απο τον φόβο της γελοιοποιήσης.....

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ....

Ευχαριστώ.

ENDLESS JOURNEY
22-10-08, 22:46
Τι να πω τώρα ....Ξεκιναει ενα συναρπαστικο θεμα και κάποιοι τον μετατρέπουν σε σχιζοφενικο :eek:
Τα φόρουμ δεν ειναι χωροι για να βγαζει κανεις τα απωθημενα του και τις αντιθέσεις του .
Ίσως όμως -απο την άλλη πλευρά- αυτός να είναι ένα ενδεικτικος τρόπος να δούμε πως λειτουργούμε ως οντότητες, και γιατί τελικά γεμισε ο πλανήτης απο αρνητικότητα και σκοτεινές σκεπτομορφές.
Απλούστατα το συγκεκριμένο φόρουμ όπως και πολλά άλλα είναι ένας μικρόκοσμος του μακρόκοσμου.
Το ξέρετε οτι οι μη ανθρώπινες οντότητες πάνω στον πλανήτη είναι κατα πολύ περισσότερες απο τους ανθρώπους?
Οχι μόνο ζουν ανάμεσα μας αλλά επιβιώνουν απο αυτές τις αντιπαραθέσεις και τις αψιμαχίες και απο κάθε άλλο αρνητικό συναίσθημα .
Απλα δεν είναι ορατοί στα μάτια των περισσότερων .Όταν θα αρχίσουν οι άνθρωποι να αγαπούν και να νιώθουν αυτή την αγάπη και την συμπόνοια πρώτα για τον εαυτο τους και μετα για τον συνάνθρωπο τους τοτε θα δουν την αλήθεια.
Προς το παρον οι άνθρωποι ζουν μεσα στην διαφθορα και στο ψέμα , την καχυποψία και τον έλεγχο.
Ο έλεγχος είναι η έλλειψη αγάπης και αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι φοβούνται να αγαπήσουν και αντι να αγαπήσουν ελέγχουν .
Επίσης εκείνο που μας λείπει πρωτα απο όλα σαν λαός είναι η Γνώση και όταν λεω γνώση δεν εννοω να διαβασει κανεις δυο -τρία περιοδικά και κάποια βιβλία , αλλά να αναζητήσει την γνώση μεσα του.
Γνώση σημαινει να ταξιδεψω μεσα μου και να θεραπεύσω τις εγωκέντρειες, τον ακραδαντο εγωισμο , την αισθηση κατοχης , την επιθυμια ελέγχου, σημαίνει επίσης παραιτούμαι .
Παραιτουμαι απο τα παλια προτυπα και προχωραω μπροστα για να δεχτω τα νεα προτυπα.

Υπάρχει ένα καταπληκτικό βιβλίο: "Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος " του Σκοτ Πεκ , αξίζει να το διαβασετε.

Τελικά ξέρετε ποσες μη ανθρώπινες οντοτητες υπάρχουν πάνω στην Γη?
Μαντέψτε...
Περίπου 8,5 δισεκατομμύρια !

Καλή συνέχεια .....

Ευρυνοος
22-10-08, 22:54
πιθανώς κάποιοι να έχουν αντίθετη άποψη στα πράγματα, δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να μιλούν..

καθένας έχει τους λόγους του να το κάνει..

8,5 δις ε?
ευτυχώς που δεν τους έχει βρεί ο αλογοσκούφης.. :D

λίγο χιούμορ δεν βλάπτει νομίζω, για να ελαφρύνει η βαριά ατμόσφαιρα..

φιλικά, ευρύνοος.

ENDLESS JOURNEY
22-10-08, 23:10
Καλό είναι να μιλάμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι να ακούμε , να είμαστε καλοί ακροατές των αλλων απόψεων.... ;)

ΧΡΟΝΟΣ
22-10-08, 23:22
Καλό είναι να μιλάμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι να ακούμε , να είμαστε καλοί ακροατές των αλλων απόψεων.... ;)
Καλύτερο όμως είναι να μιλάμε... ν ακούμε... αλλά και να μην το βουλώνουμε :rolleyes: αγαπητή Κατερίνα...

Αλήθεια αυτό το νούμερο 8,5δις ποιος το λέει; Υπάρχει κάπου; Με ποια βάση το στηρίζεις;

ENDLESS JOURNEY
23-10-08, 07:30
Περί πειστηρίων και αποδείξεων.....

Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στο Θεό;
Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε..
Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Φυσικά.
Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;
Φοιτ.: Ναι
Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρ' ότι παρακαλούσε το Θεό να
τον γιατρέψει και προσευχόταν σ' Αυτόν. Οι περισσότεροι από μας θα
προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η
καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε μικρέ
μου. Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;
Φοιτ.: Όχι.
Καθ.: Ποιος δημιούργησε το διάβολο;
Φοιτ.: Ο.....Θεός...
Καθ.: Σωστά. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ΄ αυτόν τον κόσμο;
Καθ..: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Κι ο Θεός έπλασε τα
πάντα, σωστά;
Καθ.: `Αρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα
τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ΄ αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
Φοιτ.: Μάλιστα.
Καθ.: Λοιπόν, ποιος τα δημιούργησε;
Φοιτ.: ....
Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις πέντε αισθήσεις σου για να
αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σ' αυτό. Πες
μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ το Θεό;
Φοιτ.: Όχι, κύριε..
Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το
Θεό σου; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια απ' τις
αισθήσεις σου το Θεό;
Φοιτ.: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.
Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σ' Αυτόν;
Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των
αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο
Θεός σου δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σ' αυτό, παιδί μου;
Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.
Καθ.: Ναι, η πίστη. Κι αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.
Φοιτ: Κύριε Καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα
περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου
θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να
χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα,
αλλά δε μπορούμε να πάμε πιο κάτω απ' αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να
ονομάζεται 'κρύο'. 'Κρύο' είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να
περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δε μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο.
Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της
θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.

Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...

Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, κύριε Καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να
ονομάζουμε σκοτάδι;
Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;
Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε Καθηγητά. Το 'σκοτάδι' είναι η
απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό
φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως..... Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις
τίποτα κι αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην
πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να
κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.
Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις μ' όλα αυτά, νεαρέ;
Φοιτ.: Κύριε, ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική.
Καθ.: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;
Φοιτ..: Κύριε Καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας.
Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει κι ο θάνατος, ένας καλός
Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό,
κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει
ούτε κάτι τόσο απλό όπως τη σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και
μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει
απόλυτα αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της
ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει
αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η
απουσία της. Τώρα πείτε μου, κύριε Καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές
σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;
Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στη φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.
Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;
Καθ.: ....
Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ τη διαδικασία εξέλιξης επί
τόπου και κανένας δε μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δε
σταματά ποτέ, τότε διδάσκετε την προσωπική σας άποψη επί του θέματος.
Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;
Καθ.: ..
Φοιτ.: Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του
Καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον
εγκέφαλο του καθηγητή; Κανένας. `Αρα σύμφωνα με τους κανόνες του
εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτοκόλλου, η
επιστήμη ισχυρίζεται ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι
τα πράγματα, τότε, μ' όλο το σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά
που διδάσκετε, κύριε;
Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου,
παιδί μου.
Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε... Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού
είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά.

Αυτός ο νεαρός φοιτητής ήταν ο ALBERT EINSTEIN...

**Πειστήρια αναζητούν οι ορθολογιστές .Όσοι ασχολούνται με τα μυστήρια και τα μεταφυσικά στηρίζονται στην πίστη και στην διαίσθηση τους.

Απέριττος
23-10-08, 07:56
Καλημέρα...

αγαπητοί φίλοι με το συμπάθειο αλλά νομίζω ότι ξεφύγαμε απο το θέμα και το θέμα είναι σοβαρό. Χρόνε θεωρώ ότι δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και θεωρώ ότι το ζήτημα πρέπει να λήξει εδω. Διαφορετικά νοικιάζουν γκιλοτίνες έλα να μου πάρεις το κεφάλι τι να πω...

Επαναλαμβάνω κάποια πράγματα δεν είναι δημοποιήσιμα. Είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι. Υπάρχει θέμα και όποιος θέλει να το διαπιστώσει ας κινηθεί και μόνος του και οι απαντήσεις θα έρχονται εκεί που δεν το περιμένει. Μην τα περιμένουμε όλα έτοιμα. Ήδη αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά έδωσα ένα στίγμα. Ας συνδυάσει κάποια πράγματα και ας κάνει μια αρχή. Και μια και ζητάνε επίμονα κάποιοι πως να ξεκινήσουν θα γράψω κάτι που έτσι κι αλλοιώς είχε γραφεί παλαιότερα απο τον Γιώργο Μπαλάνο. Αγαπήστε λοιπόν το περπάτημα και κάνετε καμια βόλτα σε ώρες κοινής ησυχίας στην περιοχή πέριξ του Καλλιμάρμαρου. Θα κάνει καλό στο κυκλοφορικό σας...

Είναι μια αρχή και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός...

Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο το οποίο είναι βασικότατο και είναι θεμελιώδης αρχή για οιασδήποτε μορφής έρευνα. Παιδιά μάθετε να παρατηρείτε. Η τέχνη της παρατήρησης σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, γιατί με τους ρυθμούς που ζούμε είμαστε θολωμένοι και στην πραγματικότητα κοιτάμε γύρω μας χωρίς να κοιτάμε. Σε όλες τις εσωτερικές σχολές βασικό στοιχείο της μαθητείας είναι η συγκέντρωση και η παρατήρηση. Αυτό είναι κάτι που καλλιεργείται σιγά σιγά και όσο το έχουμε στον νου μας καταφέρνουμε να είμαστε στην κατάσταση αυτή όλο και πιο συχνά όλο και πιο πολύ.
Αν μάθετε να παρατηρείτε σωστά, τότε θα δείτε ότι ακόμα και κάτω απο το φως του ήλιου, καθημερινά γύρω μας συμβαίνουν πράγματα που δεν είναι "λογικά". Χάνονται όμως μέσα στον γενικό θόρυβο που επικρατεί, γι αυτό και είναι πιο εύκολα παρατηρήσιμα σε ώρες που οι ρυθμοί της πόλης πέφτουν.
Και με την ευκαιρία θα ήθελα να απαντήσω δημόσια σε ένα προσωπικό μήνυμα γιατί νομίζω ότι η απάντηση ενδιαφέρει και άλλους. Η αίσθηση του "ξένου" που μπορεί να δημιουργεί ένας άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με την απέχθεια ή αντιπάθεια που μπορεί να νοιώθουμε για κάποιον χωρίς εμφανή λόγο και μας απωθεί. Αυτό που λέω εγω είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Μόνο όποιος το έχει αντιμετωπίσει μπορεί να καταλάβει τι λέω.
Υπάρχει ένας φίλος ο οποίος θα μπορούσε να μας πει πολλά αλλά δυστυχώς δεν θέλει να γράφει στα φόρουμς. Έχει αποστασιοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Και πάλι μια προσωπική εμπειρία δεν είναι εύκολα πιστευτή, γιατί πάντα θα υπάρχει η καχυποψία απο τους άλλους ότι δεν είναι ειλικρινής ή ότι είναι παλαβός... Για αυτό αξία έχει η προσωπική εμπειρία.