PDA

Επιστροφή στο Forum : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ


polit2006
20-04-08, 08:37
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ :

Η ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΗ

(Αυτό είναι και το θεμέλιο της "Δημοκρατίας" μας : Πρέπει να μας ανεχθείτε γιατί είμαστε καλύτεροι απο την Χούντα.)

ΣΚΕΨΗ :

Αν ήταν αμερικανοκίνητη δεν θα είχαν καθήσει ούτε μιά μέρα φυλακή οι υπεύθυνοι.Κυττάξτε τον Πινοσέτ , τον Εβρέν και τόσους άλλους δικτατορίσκους (της Λατινικής

Αμερικής). Κυκλοφορούν ελεύθεροι . ΑΥΤΟΙ ήταν αμερικανοκίνητοι . Ας το δούμε λογικά : Δεν συμφέρει (στους αμερικανούς) να φυλακίζονται όσοι τους υπηρέτησαν διότι στο μέλλον κανείς δεν θα ριψοκινδυνεύσει να δουλέψει γι' αυτούς.

Απο την ελληνική Χούντα ποιός έμεινε ατιμώρητος ;

Ο ΓΚΥΖΙΚΗΣ ! Γιατί ; Μα απλούστατα γιατί την κρίσιμη στιγμή πρόδωσε τους φίλους του και έπαιξε το παιχνίδι των αμερικανών.

Εχει γραφτεί στις εφημεριδες (με βάση ανοιγμένα αμερικάνικα αρχεία) οτι ο βασιλιάς (ο Κοκός !) και οι παρατρεχάμενοι αμερικανόδουλοι στρατηγοί του ετοίμαζαν πραξικόπημα για να χαλιναγωγήσουν τα μή δεξιά κόμματα (σχέδιο ΙΕΡΑΞ ). Αν αυτό αληθεύει το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου (που χάλασε τα σχέδια του βασιλιά) θα έπρεπε να το χαρακτηρίσουμε πατριωτικό γιατί , προφανώς , προσπάθησε να αποτρέψει την άνευ όρων παράδοση στα αμερικάνικα γούστα . Τόλμησε και είπε μερικές φορές "ΟΧΙ".

Δεν θα κρίνω την Χούντα απο κάποιους κομπλεξικούς τοπάρχες που μόλις ενοιωσαν την δύναμη της εξουσίας έβγαλαν τα απωθημένα τους για τους αριστερούς .

Τέτοιους κομπλεξικούς βρίσκεις σε όλα τα κόμματα (ακόμη και στο "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ !) .

Θα επιχειρήσω μια κριτική της Χούντας με βάση τις αποφάσεις των ηγετικών στελεχών.

Μπορώ λοιπόν να κατηγορήσω την Χούντα μόνο για ένα

πράγμα : την ΑΦΕΛΕΙΑ .

-Ηταν αφελείς γιατί θέλησαν να ανήκουν στο αμερικάνικο μαντρί χωρίς να υπακούουν τελείως στους αμερικανούς.

Ακούγεται οτι σε κάποια περίπτωση χρειάσθηκαν οι αμερικανοί τα αεροδρόμιά μας και η χούντα αρνήθηκε.

Συγκρίνετε τώρα με την στάση του σημίτη όταν ζήτησαν οι αμερικανοί τα αεροδρόμιά μας για να βομβαρδίσουν την Σερβία και θα καταλάβετε ποιός δικαιούται να λέγεται πατριώτης και ποιός πουλημένος.

-Ηταν αφελείς γιατί πήραν ακραία κατασταλτικά μέτρα χωρίς να είναι αναγκαίο. Γιατί να δέρνουν τον κόσμο στο ΕΑΤ-ΕΣΑ ; Δεν πήγαιναν να ρωτήσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον σημίτη να μάθουν προωθημένα κόλπα ;

Γιατί ρε παιδιά να στείλετε τα τάνκς εναντίον των φοιτητών του Πολυτεχνείου ; Κόψτε το νερό και το ρεύμα και αφήστε τους μέσα ώσπου να μαλώσουν μεταξύ τους και να διαλυθούν .Δεν είδατε τι έκανε ο Ντε Γκώλ τον Μάϊο του '68 ; Αλλά ξέρω, δεν θέλατε να κάνουν ζημιές και να διαλύσουν το κτίριο . Μα γιατί δεν παίρνετε μαθήματα απο τον σημίτη που τους αφήνει και το κάνουν στάχτη κάθε χρόνο ; Στο κάτω-κάτω το κορόϊδο ο λαός θα το πληρώσει !

Θέλετε σώνει και καλά να δείρετε κάποιον ; Στείλτε τα ΜΑΤ να δείρουν τους συνταξιούχους ! Μετά ζητάτε συγγνώμη , τάζετε και ένα δεκαχίλιαρο αύξηση (που δεν το δίνετε ποτέ) και κερδίζετε τον τίτλο του...σοσιαλιστή !

Μήπως σας ενοχλεί ο δασοφύλακας απο το Καρπενήσι επειδή μιλά εναντίον σας ; Δώστε του καλοί μου άνθρωποι μία μετάθεση για Ορεστιάδα και την επομένη θα είναι ανεβασμένος στο τζάκι και θα φωνάζει "κικιρίκου" !

(αυτοί που μου το αφηγήθηκαν με διαβεβαίωσαν οτι συνέβη πραγματικά).

Σας εκνευρίζει ο δημόσιος υπάλληλος που μιλά εναντίον σας; Βάλτε κάποιον να του πεί το μήνυμα : "Είσαι δημόσιος υπάλληλος , κάτσε ήσυχα γιατί θα πάθεις καμμιά ζημιά !"

(Αυτή την περίπτωση ΔΕΝ μου την αφηγήθηκαν !).

Βγήκαν οι αγρότες και κλείσαν την εθνική οδό ;

Κανόνας πρώτος : θα αδιαφορήσετε για τις περιουσίες των τίμιων νοικοκύρηδων που θα καταστραφούν οικονομικά απο τον παρατεταμένο αποκλεισμό (σιγά το πράμα ! Δικές σας είναι ;).

Κανόνας δεύτερος : Οταν δείτε οτι οι αγρότες δεν τα παρατάνε βάλτε κανα δυό παλληκάρια σας να σκάσουν μερικά λάστιχα να δείτε για πότε θα φύγουν.

Μήπως ο τάδε αρχηγός μικρού κόμματος (που έχει ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες ) ή ο δείνα παπάς (που διευθύνει ίδρυμα για προστασία ανύπαντρων μητέρων και των βρεφών τους) σας ενοχλούν ; Βάλτε μία δική σας "σοβαρή" εφημερίδα ή ενα τηλεοπτικό σταθμό να πεί :

"ο τάδε ζητάει φακελλάκι για να δεχθεί τα παιδιά του λαού στο ίδρυμα " ή "ο παπάς ζητάει ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ πέντε εκατομμύρια για να δώσει τα βρέφη για υιοθεσία".

Δεν έχει έχει σημασία που το δικαστήριο δεν θα γίνει ποτέ. Δεν έχει σημασία που και να γίνει το δικαστήριο θα αθωωθούν . Αυτές τις λεπτομέρειες δεν θα τις ανακοινώσετε . Εσείς θα ανακοινώσετε τις ΦΗΜΕΣ , τις ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ , τις ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (που -κατα σύμπτωση - είναι πάντα ανώνυμες) και άν τολμάνε οι πααλληκαράδες άς ξαναβγούν στην πιάτσα να σας ενοχλήσουν . (και αυτές τις περιπτώσεις ΔΕΝ μου τις αφηγήθηκαν).

Σε ενοχλεί ο Σφακιανάκης που είπε οτι οι μετανάστες αποτελούν εθνικό κίνδυνο ; Βάλε τα "σοβαρά" κανάλια να τον χλευάζουν για κανα διήμερο και μετά να τον θάψουν τελείως . Να μήν ξανακουστεί τίποτα θετικό γι' αυτόν .

Θέλεις να βάλεις την χώρα στην ΕΟΚ ;

Θέλεις να καταργήσεις τόνους και πνεύματα απο τις λέξεις ;

Θέλεις να βγάλεις το θρήσκευμα απο τις ταυτότητες ;

Θέλεις να αλλάξεις το Σύνταγμα για να καταπατήσεις τα δάση ;

Αφού είσαι δικτάτορας ! Αποφασίζομεν και διατάσσομεν !

Και είσαι ωραίος ! Τί θέλεις και οργανώνεις δημοψήφισμα και εκ τω υστέρων κάνεις καλπονοθεία ; Ετσι για να δίνεις λαβή για κατηγόριες ;

Θέλεις ντέ και καλά να το παίξεις "δημοκράτης" ; Κάνε καλπονοθεία ανεβασμένου επιπέδου : Φέρε απο Ουκρανία μερικές χιλιάδες κατσιαπλιάδες , δώσε τους ελληνικές ταυτότητες και πές τους "έτσι και δεν με ψηφίσετε γυρνάτε πίσω" να δείς τί θα πεί "δημοκρατικός εκλογικός θρίαμβος" !

ΑΥΤΑ είναι προωθημένα κόλπα !

Και άν παρ' όλα αυτά μερικοί χαζοί φωνάζουν εναντίον σου , αστους τέλος πάντων. Θα κουραστούν κάποια στιγμή και θα σταματήσουν.

Αυτές λοιπόν ήταν οι ασυγχώρητες αφέλειες της χούντας .

Μπορώ όμως να βρώ μια λογική εξήγηση για όλα αυτά :

Η Χούντα εφήρμοσε σκληρά κατασταλτικά μέτρα οχι γιατί φοβόταν ανατροπή της απο κομμουνιστική επανάσταση (όπως έλεγε στο λαό) αλλά γιατί φοβόταν ανατροπή της απο τους αμερικανοκίνητους πράκτορες (όπως και τελικά έγινε).

Τώρα τελευταία ακούσαμε και άλλο "κουφό" : "Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είναι κακός γιατί , κυττάξτε την φωτογραφία , στην εκδήλωση των χουντικών σαν γραμματέας της Ιεράς Συνόδου κάθεται πρώτος-πρώτος !"

ΘΡΑΣΟΣ !

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ ήταν ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ απο την Χούντα αλλά όταν πέθανε είπαν : "Λεβέντης" (φυσικά ήταν λεβέντης.Αφού δεν τους ενοχλούσε !).

Μπορείτε να φαντασθείτε πόσοι παπάδες έψαλλαν , μέσα στην 7ετία , σε εθνικές γιορτές παρόντος κάποιου εκπροσώπου της Χούντας ; (για να μην αναφερθώ στους δημόσιους υπαλληλάκους που εκφώνησαν τον πανηγυρικό της ημέρας !).

Μια και μιλήσαμε για θράσος : Μόνο ο τίμια εργαζόμενος μπορεί να καταλάβει πόσο φιλολαϊκό είναι ενα καθεστώς.

Εγώ δέν ήμουν εργαζόμενος την εποχή της χούντας (άρα ότι και άν πώ δεν είναι αξιόπιστο) υπήρξα όμως δημόσιος υπάλληλος επι πασοκοκρατίας .Μπορώ λοιπόν να πώ τα εξής: Η διαπλοκή , το ρουσφέτι , το ψέμα και το θράσος πάνε σύννεφο !

Μας λένε : Η Χούντα φταίει για την Κυπριακή τραγωδία.

ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ : Το μεγαλύτερο μέρος των Κυπριακών εδαφών κατελήφθη (απο τον Αττίλα 2) επί "Δημοκρατίας" όταν πιά οι τουρκοκύπριοι δεν κινδύνευαν απο τους "κακούς" χουντικούς.

ΣΚΕΨΗ :

Οι χουντικοί έδωσαν μόνο τον σπινθήρα επειδή ήταν αφελείς ή τους παρέσυραν στην παγίδα οι αμερικανοί.

Το οτι οι αμερικανοί δεν μπορούν να χαλάσουν χατήρι στην Τουρκία είναι γνωστό. Το οτι οι έλληνες πολιτικάντηδες ήθελαν μία εθνική τραγωδία για να πέσει η Χούντα είναι επίσης γνωστό.

Εχουν γραφτεί πολλά βιβλία για τον ρόλο του Αβέρωφ , του Αραπάκη , του Μακάριου , του Καραμανλή . Ολες οι "δημοκρατικές" κυβερνήσεις μετά προσπάθησαν να κουκουλώσουν το θέμα και ποτέ δεν έκαναν ουσιαστικό άνοιγμα του φακέλλου της Κύπρου ούτε ζήτησαν απο τους στρατιωτικούς που ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ να καταθέσουν την μαρτυρία τους για τα γεγονότα. Οποιος έχει παρακολουθήσει τα σχετικά δημοσιεύματα και βιβλία των 27 τελευταίων ετών πιστεύω οτι θα έχει καταλάβει την αλήθεια .

Θα ήθελα μόνο να σταθώ στο μνημειώδες απόφθεγμα του

"κουφού Εθνάρχη" (του Καραμανλή) όταν αρνήθηκε να στείλει στρατό για να αποκρούσει τον "Αττίλα 2" ( που

έγινε επι των ημερών του ! ) : Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ!

Σωστά ! Η Κύπρος είναι μακρυά αλλά αν είσαι παλληκάρι η ΙΜΒΡΟΣ , η ΤΕΝΕΔΟΣ , η ΣΜΥΡΝΗ ,η ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ , η ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ , η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ είναι πάρα πολύ κοντά !

Μας λένε : Η Χούντα μόνο κακό έκανε στη χώρα.

ΨΕΜΑ !

Το μόνο αμιγώς κακό είναι το Κυπριακό . Μην ξεχνάμε όμως και το αμιγώς καλό ,το ότι έδιωξε τον αρχιπράκτορα των αμερικανών (τον τέως βασιλιά) .

Υπήρξαν και μερικά καλά που είχαν κακές παρενέργειες (π.χ.έδιωξε από τη Θράκη μερικές χιλιάδες μουσουλμάνους αλλά παρέδωσε την εκπαίδευση των υπόλοιπων στην Αγκυρα ). Σ’ αυτό δεν διαφέρει σε τίποτα από την σημιτοπαπανδρεϊκή λαίλαπα που για κάθε καλό που κάνει (πού και πού) σωρεύει και δέκα δεινά.

Ισως κάποιος αναρωτηθεί : Γιατί , αν είναι έτσι τα πράγματα , οι χουντικοί δεν τα είπαν αυτά για να υπερασπισθούν τον εαυτό τους ;

Μπορώ να φαντασθώ τι συνέβη : τις πρώτες ημέρες της μεταπολίτευσης κάποιος αμερικανός πράκτορας τους επισκέφθηκε και τους "δίδαξε το ποίημα " :

"Δεν θα πείτε ποτέ την αλήθεια αν θέλετε να ζήσουν τα παιδιά σας ! "




ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΗΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ : http://www.geocities.com/polit2006/kal.html

Τάκης Παπαδόπουλος
20-04-08, 10:35
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ :

Η ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ...

ΣΚΕΨΗ :
...


Δεν θα κρίνω την Χούντα απο κάποιους κομπλεξικούς τοπάρχες που μόλις ενοιωσαν την δύναμη της εξουσίας έβγαλαν τα απωθημένα τους για τους αριστερούς . ...!

Μας λένε : Η Χούντα φταίει για την Κυπριακή τραγωδία.

ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ : Το μεγαλύτερο μέρος των Κυπριακών εδαφών κατελήφθη (απο τον Αττίλα 2) επί "Δημοκρατίας" όταν πιά οι τουρκοκύπριοι δεν κινδύνευαν απο τους "κακούς" χουντικούς....

Φίλε μου, εντυπωσιάζομαι από την ανάλυσή σου, που εν πολλοίς είναι απόλυτα σωστή, πέραν ενός ή δύο σημείων:

Η χούντα ( η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ) και όχι η παρέα του συνεπώνυμού μου, ΗΤΑΝ Αμερικανοκίνητη.

Οι Αμερικανοί, γνωρίζοντας τόσο μεν την απαρέσκεια των Ελλήνων για την Βασιλεία λόγω παρελθόντος όσο και το ότι η "ποιότητα" των περί τον Κοκό στρατηγών δεν ήταν η επιθυμητή για το "γυψάρισμα" του λαού προς αποφυγήν ουσιαστικών αντιδράσεων, έχοντας "εναλλακτικό" σχέδιο, μας φόρτωσαν στον σβέρκο την συγκεκριμένη χούντα με επί κεφαλής ( μπροστάρηδες ) μερικούς καραγκιόζηδες ψυχοπαθείς αλλοπαρμένους ( δεν ειρωνεύομαι, οι Παπαδόπουλος και Παττακός είχαν υπέρμετρη δόση παραλογισμού ) για να προετοιμάσουν το έδαφος της Κυπριακής τραγωδίας. ( Ο Παπαδόπουλος πετούσε στα σύννεφα παίζοντάς το - και το πίστευε - ως Μεσσίας τηης Ελλάδος και ο Παττακός μάζευε γόπες στο Σύνταγμα ( ! ) και τιμωρούσε αξύριστους ταξιτζήδες, λόγω "ατημελήτου εμφανίσεως"! )

Ο μόνος που γνώριζε το κόλπο, μένοντας στις πίσω γραμμές στην αρχή και που ανέλαβε τελικά το βάρος της ολοκλήρωσης του σχεδίου, ήταν ο Ιωαννίδης, ο οποίος και προδόθηκε βέβαια από τα φιλαράκια της Αστερόεσσας.

Άλλο σημείο στο οποίο με ευρίσκεις αντίθετο:

Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την χούντα ( κρυφούς και φανερούς ) για αφέλεια, εκτός αν άλλαξαν οι λέξεις το νόημά τους και αφέλεια πλέον ονομάζεται η άμετρη και άπειρη ΒΛΑΚΕΙΑ.

Αν τα πρώτα βιολιά της παρέας είχαν κουκούτσι μυαλό, ακόμη στον σβέρκο θα τους είχαμε, χωρίς να παραπονούμεθα και χωρίς να έχει πέσει έστω και μία σφαλιάρα.

Έπρεπε να ζήσεις ( μιά και είσαι νεώτερος από μένα, απ' ό,τι φαίνεται ) τις πρώτες μέρες μετά τον Απρίλη του '67, για να δεις πώς κάθησαν στ' αυγά τους σαν κοττούλες ΟΛΟΙ οι Έλληνες, ιδιαίτερα αυτοί που μετά την αντιπολίτευση το έπαιξαν "αντιστασιακοί"...

Η δε συνοδοιπορία των πολλών, δεν ωφείλετο στον "φόβο" αλλά στην επικρότηση των "εξυγειαντικών" μεθόδων Παπαδοπουλείου συλλήψεως, που με πρόσχημα την πρόληψη κατά των "καταστροφικών" επιπτώσεων εις την χώραν εκ του Κομμουνιστικού κινδύνου, άλλαξε τα φώτα στους ήδη οργανωμένους Βασιλοφρονο - ΔΕΞΙΟΥΣ κυρίως!

Αναφορικά με τον "εθνάρχη" ( τρομάρα του ) Καραμανλή, ποτέ δεν απέκρυψε ότι "ανήκομεν είς την Δύσιν"... Και το "ανήκομεν" κυριολεκτολογών το εννοούσε, όπως κάποιος λέει ότι "αυτό το σκυλί ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ" - δηλ. ότι είμαστε ΚΤΗΜΑ της Δύσης... Οπότε...

Γκυζίκης: Ο Αρχι"επαναστάτης" ώρκισε Πρωθυπουργό το κουφάλογο...
...και μέχρι σήμερα, το κράτος λειτουργεί με νόμους της επταετίας...

ΑΣ" ΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ _ Τέτοια σκατόφαρα είμαστε...

ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
20-04-08, 11:54
Κάθε πολιτική πράξη κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Επομένως, οφείλουμε είτε μας αρέσει είτε όχι να αναγνωρίσουμε ότι η χούντα (με τα αρνητικά της) απογείωσε την ελληνική οικονομία. Αν δεν υπήρχε η καταστροφική κυβέρνηση Καραμανλή με τις κρατικοποιήσεις και η ακόμη χειρότερη του Ανδρέα, τότε η Ελλάδα δεν θα χρειαζόταν καμία Ευρωπαϊκή Ένωση ή ΕΟΚ για να σταθεί οικονομικά.

Δεν είμαι υπέρ τέτοιων καθεστώτων, αλλά πολλές φορές είναι αναγκαία. Δεν μας απαντά κανείς, ποια θα ήταν η εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα. Ένας εμφύλιος πόλεμος δεν ήταν απίθανη περίπτωση....Μήπως λοιπόν η Ελλάδα ωφελήθηκε;

Και κάτι άλλο. Πέθαναν όλοι πάμπτωχοι. Ο Ασλανίδης (υπουργός αθλητισμού αν τα λέω σωστά) πούλαγε σουβλάκια για να ζήσει. Οι σημερινοί πολιτικοί δεν έχουν τι να κάνουν τα βρώμικα λεφτά που βγάζουν και αναλώνονται στην μεγάλη ζωή και τα κότερα επιχειρηματιών...

Καλή έως καλλίστη δημοκρατία. Αλλά, καμιά φορά η αρρώστια από την οποία πάσχει, χρειάζεται αντιβίωση ή εγχείρηση...

Όσο για την Κύπρο, αν θυμάμαι καλά, δημοκράτες (Καραμανλής) ήταν αυτοί που έβαλαν την Τουρκία εγγυήτρια δύναμη με τις συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου και επίσης δημοκράταροι ήταν ορισμένοι οι οποίοι στήριξαν το εξάμβλωμα-σχέδιο Ανάν και την παράδοση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ νησιού στους Τούρκους εισβολείς. Ας μην πάσχουμε λοιπόν από επιλεκτική μνήμη.

Ας μας πουν για την τελευταία ομιλία του Μακαρίου στον ΟΗΕ λίγο πριν τον Αττίλα, όπου δηλώνει ότι προτιμότερη η Τουρκία παρά η χούντα της Αθήνας.

Τελικά τα μεγαλύτερα δεινά στον τόπο μας "δημοκράτες" τα προκάλεσαν.

Απέριττος
21-04-08, 07:35
Καλημέρα...
αγαπητέ Λϋκαιε εγω θα συνιστούσα να μην αγιοποιούμε με την μεγαλύτερη ευκολία κινήσεις και καθεστώτα τύπου Παπαδόπουλου. Η αλήθεια είναι ότι συμφωνώ σε αρκετά απο αυτά που λες και θα πω και κάτι πιο χαρακτηριστικό για μένα. Αν μην τι άλλο ο δικτάτορας Παπαδόπουλος στάθηκε άντρας ώς το τέλος της ζωής του, δεν ζήτησε χάρη γιατί θεωρούσε ότι έπραξε το σωστό για την πατρίδα του. Τουλάχιστον ο άνθρωπος δεν ήταν ρόμπα να πηγαίνει και να γλύφει εκεί που έφτυνε όπως κάνουν όλοι οι άλλοι πολιτικοί του σήμερα. Όμως να μην παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι έγιναν πολλά κακά, ότι ημιμαθείς και αγράμματοι ασκούσαν έλεγχο στις ζωές των άλλων και ξέρεις κάτι φίλε μου. Μετράει πάρα πολύ το πως βίωνε την καθημερινότητά του ο απλός κόσμος κάτω απο την άγρυπνη ματιά του χωροφύλακα και του κολόπαπα... Ενίοτε και του δασκάλου...
Φιλικά...
ΥΓ: έχω μια απορία και θα την έβαζα στο άλλο θέμα που έβαλε ο φίλος που άνοιξε και αυτό αν δεν κλειδωνόταν. Πως έχει καταφέρει ο αρχαιοελληνικός χώρος να γίνει ώς επι το πλείστον άντρο ακροδεξιών; Το έχω παρατηρήσει κατά κόρον αυτό...

ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
21-04-08, 16:50
Βεβαίως και δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι έγιναν πολλά άσχημα πράγματα. Το γεγονός και μόνο ότι αν υπήρχαν τέτοια καθεστώτα εμείς δεν θα μπορούσαμε σήμερα να μιλάμε εδώ είναι αδιαμφησβήτητο. Όπως άλλωστε και το δικαίωμα στην έκφραση το οποίο είναι ιερό. Φυσικά και δεν αγιοποιούμε τέτοια καθεστώτα, απλά πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους από τις πράξεις τους. Στον Παπαδόπουλο από τα λίγα που ξέρω, θα του έβαζα άριστα στην οικονομία και την διοίκηση, αλλά στον τομέα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία (θεμελιώδης κατ εμέ) δεν τον βαθμολογώ καν....Αντί λοιπόν να τον επαινούμε (είμαι κάθετα αντίθετος) ή να τον βρίζουμε καλύτερα είναι να κρίνουμε μία μία τις πράξεις του και να πούμε εδώ πέτυχε ή απέτυχε. Η ο

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε για την ποιότητα της δημοκρατίας μας, καθώς η παθογένειά της αποτελεί το έδαφος πάνω στο οποίο δημιουργούνται αργότερα τέτοιες άρρωστες καταστάσεις. Δυστυχώς, μία άρρωστη κατάσταση καμιά φορά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ακόμη πιο άρρωστες λύσεις (ο Θεός να τις κάνει).

Η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη. Αυτοί που είναι επικίνδυνοι, είναι αυτοί που θα έλεγε ο Περικλής οι "προστάτες του Δήμου". Αυτοί οι αυτόκλητοι σωτήρες είναι που επενδύουν στην παθογένεια του πολιτικού συστήματος.

Και μένα με ενοχλεί που ο χώρος των αρχαιοελληνιστών κατεκλύσθη από ακροδεξιούς. Πέραν του γεγονότος ότι αρκετοί είναι ημιμαθείς, σε πολλές περιπτώσεις διέπονται από φανατισμό. Θέλω να πιστεύω ότι το ξεσκαρτάρισμα που γίνεται σιγά σιγά σε αυτόν τον χώρο, θα τους αποβάλλει.

open ocean
21-04-08, 20:01
ΠΟΛΥ μεγαλη η κουβεντα περι χουντας και κατα ποσο ευνοησε τον τοπο καθως και για το τι γινεται σημερα...παντως ο Παττακος απο οσο ξερω μενει σε ενα δυαρι της κορης του...αυτο ισως να λει πολλα. :)

Τάκης Παπαδόπουλος
21-04-08, 20:43
...ΥΓ: έχω μια απορία... Πως έχει καταφέρει ο αρχαιοελληνικός χώρος να γίνει ώς επι το πλείστον άντρο ακροδεξιών; Το έχω παρατηρήσει κατά κόρον αυτό...

Απορώ με την απορία σου...

Φίλε Απέριττε, η απάντηση είναι πολύ απλή και προφανής:

Ο κύριος υπαίτειος της άλωσης των αρχαιοελληνικών αξιών και χώρων από ακροδεξιούς ( γιαλαντζή, είναι η αλήθεια, οι περισσότεροι ), είναι Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ της Ελλάδας και οι "προοδευτικαράδες" που απαρτίζουν τις τάξεις της...
Κατ' αυτούς τους ανεγκέφαλους, κάθε πατριώτης Έλληνας που τολμά να αναρτήσει στις εθνικές εορτές σημαία στο σπίτι του, είνα φασίστας... Αντιδιαστέλλουν δε τα "πιστεύω" τους με ο.τιδήποτε Ελληνογενές, με αποτέλεσμα να ωθούν τα πράγματα εκεί που έχουν καταλήξει...

Τάκης Παπαδόπουλος
21-04-08, 20:56
ΠΟΛΥ μεγαλη η κουβεντα περι χουντας και κατα ποσο ευνοησε τον τοπο καθως και για το τι γινεται σημερα...παντως ο Παττακος απο οσο ξερω μενει σε ενα δυαρι της κορης του...αυτο ισως να λει πολλα. :)
Οι μπροστάρηδες - πλην του παλιόμουτρου του Ιωαννίδη - δεν είχαν ιδέα πως έπαιζαν το παιχνίδι των Αμερικανών.
Επίσης, μόνο η Δέσποινα δουλεύοντας κάτω από την μύτη του Παπαδόπουλου έκανε κάποιες λαμογιές. Οι υπόλοιποι, δεν κατέστη δυνατόν να κατηγορηθούν για απιστία.
Ναι, πράγματι πίστευαν ότι δρουν πατριωτικά - ο Παττακός μάζευε γόπες στο Σύνταγμα και ο παλαβός ο Παπαδόπουλος μας διασκέδαζε τουλάχιστον με τις κοτσάνες του περί γύψου, ασθενών και Ελληνοχριστιανοσύνης.

Μην μιλάμε όμως για ικανότητες οικονομίας και διοίκησης... Απλά, με τον φόβο της σοβαρής καμπάνας και των επιπτώσεων της "λαμογιάς", είχαν σφίξει οι κώλοι των εργαζομένων στο δημόσιο και έκαναν καλά την δουλειά τους, όπερ μη συμβαίνον την σήμερον... Η δε διοίκηση ήταν για γέλια... και για κλάματα... με την αστυνομοκρατία και τον χαφιεδισμό σε όλο τους το μεγαλείο!

Εκεί να δείτε πόσοι επεδόθησαν στα εθνικά σπορ της προδοσίας και της ρουφιανιάς... Ιδιαίτερα στην επαρχία, κάθε γειτονιά είχε και τους ντόπιους ρουφιάνους της - και μιλάμε ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ, διάολε!

Μα, αν δεν ήσαν τόσο βλάκες, δεν θα είχαν επιλεγεί τα συγκεκριμένα άτομα για "βιτρίνα" στην επιβολή της δικτατορίας!

Μην ξεχνούμε τον Γκυζίκη, που εμφανίσθηκε περί το τέλος και κάθε άλλο παρά βλάκας ήταν... αν και από τους αρχιπρωταιτίους της "επανάστασης" με το πουλί...
Σ' αυτόν δεν του πείραξαν ούτε τρίχα - και το κυριώτερο: Ούτε που τόλμησε δημοσιογράφος να "ξεσκαλίσει" τον ρόλο του στην Δικτατορία... Γιατί, άραγε;

open ocean
22-04-08, 09:35
καμια φορα ακουω τον πατερα μου και μου λεει - ανηκε μια ζωη στο ΚΚΕ - οτι στην χουντα ολοι φοβοντουσαν τον διπλανο τους και οτι ο φουρναρης αν μια φρατζολα ηταν λιγοτερη στο ζυγι σου εδινε και συμπληρωμα...και σκεφτομαι την σημερινη κατασταση και ασυδωσια που επικρατει και λεω μηπως μας χρειαζεται κατι τετοιο παλι...δυστυχως εκει μας εχουν καταληξει ολοι οι "δημοκρατες" να ξαναθελουμε μια χουντα για να σταματησει αυτο που γινεται σημερα.Αλλο δημοκρατια - που ισως να μην ειναι και το καλυτερο συστημα τελικα - και αλλο ασυδωσια σιγουρα.

Chronicol
23-04-08, 17:07
Κάποια στιγμή θα παραθέσω την άποψή μου στο νήμα περί του πιο εφαρμόσιμου πολιτεύματος, απλά αναφέρω ότι με έχει απασχολήσει αρκετά το θέμα της χούντας, δεν γνωρίζω όμως πολλά. Για την ακρίβεια, γνωρίζω μόνο όσα μου έχουν πει, έχω ακούσει, έχω διαβάσει, έχω δει. Δεν έζησα χούντα, ωσάν μικρότερος.

Σαν άτομο με φιλελεύθερες απόψεις, είναι λίγο οξύμωρο να υποστηρίξω απολυταρχικά καθεστώτα. Δεδομένου όμως ότι η σημερινή δημοκρατία - σοσιαλισμός, με τη μορφή που ασκείται, μοιάζει με "εκλεγμένη χούντα", τη θεωρώ πολύ πιο επικύνδινη από ένα καθαρά στρατιωτικό καθεστός.

Ο Παπαδόπουλος, απ' ότι ξέρω (ναι, απ' ότι ξέρω κ. Τακη !) ), αισθανόταν (τουλάχιστον) πατριώτης, και υποστήριζε τα πιστεύω του μέχρι θανάτου. Έκανε αρκετά καλά στο τόπο του (οικονομία, οδικό δίκτυο κτλ), και σίγουρα έκανε και αρκετά σφάλματα.

Εν συντομία, θα τολμήσω να πω ότι μία ολιγαρχία με φωτισμένα μυαλά (πατριώτες, με μοναδικό γνώμονα το ώφελος του λαού και του έθνους γενικότερα) θα μπορούσαν να κυβερνήσουν πολύ καλύτερα ένα κράτος:

-Η εξουσία είναι δοτή, δεν επιρρεάζεται από εκλογικές διαδικασίες και η κυβέρνηση δεν ασχολείται με την ανάληψη της εξουσίας και διατήρηση αυτής (όπως γίνεται κατά κόρον στη χώρα μας και αλλού), αλλά ασχολείται με τα προβλήματα καθεαυτά του κράτους και του λαού.

-Οι αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιούντε άμεσα, χωρίς περιττές καθυστερήσεις και ανύπαρκτες δημοκρατικές διαδικασίες (βλ. ψήφιση νομοσχεδίου στη βουλή, με τους βουλευτές της κυβέρνησης να ψηφίζουν πάντα υπέρ, με τους άλλους βουλευτές πάντα κατά και τελικά να ψηφίζεται το νομοσχέδιο λόγω της δεδομένης πλειοψηφίας των βουλευτών της κυβέρνησης)

-κ.α. τα οποία θα αναφέρω στο προαναφερθέν νήμα.

Όλα αυτά βέβαια για μια "καλή χούντα". Τι γίνεται όταν έχουμε "κακή χούντα" και ποιος θα το κρίνει αυτό? Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και ακόμα δεν είμαι σε θέση να εκφέρω μία ολοκληρωμένη άποψη. Στο μέλλον ευελπιστώ να μπορέσω να απαντήσω.

Αυτό που πιστεύω όμως ακράδαντα είναι ότι η δημοκρατία στη χώρα μας, όπως και της Αμερικής και άλλων κρατών, βρωμάει. Βρωμάει διαφθορά από χιλιόμετρα...

AVATARGR
23-04-08, 21:18
Φίλοι μου καλησπέρα σας,

Πιστεύεται φίλοι μου πως δυνάμεθα να βρούμε την αλήθεια για την
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ???????????

Όχι βεβαια?????

Απλά υποθέσεις και ίσως καποιες προσωπικές αναφορές...
Απλά θυμάμαι όταν ήταν να πάω σχολείο Γυμνασιο δεν μας αφησαν και
μας γύρισαν πίσω.....

Στον γυρισμό αυτο που δεν μπορω να ξεχάσω ήταν όταν τραβαγαν σαν
ζωο ένα οικογενειακό μας φίλο και τον πηγαιναν σε ένα ρέο..

Απλά αυτό που θα πώ πως θα πρέπει να προσέχουμε απο τους
οποιουσδήποτε ΦΑΣΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΕΣ κυρίως απο αυτούς που δεν
γίνονται εύκολα αντιληπτοί.....

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...

Ευχαριστώ.

Απέριττος
23-04-08, 23:25
Φίλε Γιώργο εγω θα πω και κάτι άλλο... η χούντα που ζούμε σήμερα παγκοσμίως είναι πολύ χειρότερη απο την χούντα του Παπαδόπουλου. Τουλάχιστον τότε ο εχθρός ήταν ορατός και είχε πρόσωπο, είχε όνομα. Τώρα σου έρχονται οι μπούφλες απο όλες τις μεριές και δεν ξέρεις ποιος είναι ο εχθρός σου. Όλοι είναι υπάλληλοι, όλοι είναι διορισμένοι απο κάπου και κανείς δεν γνωρίζει τα πρόσωπα στην κορυφή της πυραμίδας... απλά υποθέτουμε... δεν ξέρω... εγω νομίζω ότι ακόμα και αυτά που μας παρουσιάζουν κατά καιρούς δεν είναι αυτά που πραγματικά ασκούν εξουσία... Πιστεύω ότι αυτοί που πραγματικά ελέγχουν τον κόσμο δεν βγαίνουν ποτέ μπροστά και ελάχιστοι βλέπουν τις φάτσες τους...

open ocean
23-04-08, 23:49
και μην ξεχναμε το ποιο σημαντικο ισως...οτι ΕΜΕΙΣ επιτρεψαμε να υπαρξει κατι τετοιο το οποιο ισχυει και για σημερα βεβαιως....παντα θα υπαρχουν χουντες οσο εμεις δεν ειμαστε ικανοι και δεν μπορουμε να ξεπερασουμε τον εαυτο μας και τον μικροκοσμο που ζουμε και να κανουμε πραγματα ΚΑΙ για το συνολο. :)

ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
03-05-08, 10:23
Φίλε Γιώργο εγω θα πω και κάτι άλλο... η χούντα που ζούμε σήμερα παγκοσμίως είναι πολύ χειρότερη απο την χούντα του Παπαδόπουλου

Και την οποία την αποκαλούν δημοκρατία! Αλήθεια, τι κακοποιημένη λέξη. Οι χουντικοί θεωρούσαν δημοκρατία το πολίτευμα (έχω δει σε φωτό απο γιορτή 25ης Μαρτίου επί Παπαδόπουλου στο Καλιμάρμαρο, πανό που γράφει ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ). Οι κομμουνιστές πάλι δημοκρατία. Οι κοινοβουλευτικοί πάλι δημοκρατία. Ή κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί, ή όντως θεωρούν ότι εκπροσωπούν τον λαό, άσχετα αν του καταπατούν στοιχειώδη δικαιώματα.

skeptic
03-05-08, 12:58
-Η εξουσία είναι δοτή, δεν επιρρεάζεται από εκλογικές διαδικασίες και η κυβέρνηση δεν ασχολείται με την ανάληψη της εξουσίας και διατήρηση αυτής (όπως γίνεται κατά κόρον στη χώρα μας και αλλού), αλλά ασχολείται με τα προβλήματα καθεαυτά του κράτους και του λαού.

Όλα αυτά βέβαια για μια "καλή χούντα".
Tι λέτε βρε παιδιά. Αρκετοί εδώ μέσα είστε νέοι και δεν έχετε ζήσει τη χούντα. Για ρωτήστε λίγο και αυτούς που την έζησαν.. στο πετσί τους.. κυριολεκτικά.
Δεν τολμούσες να κυκλοφορήσεις μετά τις 10:00 το βράδυ σε μεγάλες παρέες από το φόβο μην συλληφθείς από την αστυνομία με την κατηγορία της σύστασης συνομωτικής συμμορίας!
Δεν γίνονταν καθόλου απεργείες όχι γιατί τα πράγματα πήγαιναν καλά αλλά γιατί υπήρχε η απειλή των Τανκς. Δεν τολμούσε κανείς να μιλήσει από το φόβο. Άχνα...
Στο στρατό ένα σωρό στρατευμένοι υπέφεραν τα πάνδεινα μόνο και μόνο επειδή υπήρχε η ελάχιστη υποψία ότι μπορεί να είναι κομμουνιστές!
Έχετε ακούσει για τους βασανιστές της χούντας και τι υπέφεραν ένα σωρό άνθρωποι μέσα στα ΕΑΤ-ΕΣΑ;
Έχετε ακούσει για τις εξορίες και τους τόπους και τις συνθήκες εξορίας που υπέφεραν οι οικογένειες αυτών που αντιστάθηκαν στο καθεστώς και όσον υπήρχε η υποψία ότι ειναι κομμουνιστές!
Έχετε ακούσεi για το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων που αν δεν το είχες δεν έβρισκες δουλειά ούτε τίποτα και ήσουν μόνιμα υπό παρακολούθηση;
Άνθρωποι άνηγαν απλούς φιλήσηχους συλλόγους τουριστικούς-οικολογικούς-φυσιολατρικούς και ανακρίνονταν για ώρες στην αστυνομία μην τυχόν και ήταν συνομωτικές οργανώσεις κατά του καθεστώτος!!
Ο αστυνομικός ήταν σκέτος μπαμπούλας.
Έχετε ακούσει για τις εν ψυχρώ δολοφονίες νέων ανθρώπων και διαδηλωτών από χουντικούς αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των εξεργέσεων κατά της χούντας και για τους ελεύθερους σκοπευτές που σκόρπιζαν το θάνατο;
Και φυσικά η προδοσία της Κύπρου από τους δήθεν σουπερπατριώτες.. (θα λεγα τίποτα βαρύ τώρα) Είχαν αφήσει το στρατό άοπλο, κυριολεκτικά σαν πρόβατα επί σφαγή από τον Τουρκικό στρατό. Οι περισσότεροι έφεδροι στον Έβρο πήραν όπλο αφού έγινε ο Ατίλλας2!! Έχω στοιχεία και καταθέσεις για αυτό.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο στη χώρα που γένησε τη δημοκρατία να μιλάμε θετικά για απολυταρχικά χουντικά καθεστώτα..
Είτε την εποχή παπαδόπουλου είτε σήμερα πρέπει να εξασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν λιγότερη απολυταρχική ολιγαρχική εξουσία.
Αυτή η δημοκρατία έτσι πως είναι με τα μεγάλα προβλήματα της είναι μακράν καλύτερη των χουντικών καθεστώτων. Δεν θα θέλατε να ζήσετε ένα χουντικό καθεστώς.. Πιστέψτε με!

Chronicol
04-05-08, 11:16
Φίλε sceptic, είναι αλήθεια ότι δεν γνώρισα τη χούντα του Παπαδόπουλου και των λοιπών. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχω ακούσει καλά και - κυρίως - κακά σχόλια για τη περίοδο εκείνη. Αναφερόμενος σε μια "καλή χούντα", δεν μιλάω για την επταετία αυτή, αλλά σε έναν ιδανικό και ίσως ουτοπικό ηγέτη. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει κάποιοι μεγάλοι ηγέτες που οδήγησαν τη χώρα τους μπροστά. Έχουν υπάρξει όμως και ηγέτες - καταστροφή για το λαό τους.

Αν και κλείνω προς την αναρχία σαν το ιδανικό κοινωνικό σύστημα, τη βρίσκω πέρα για πέρα ουτοπική να εφαρμοστεί. Ένα ολιγαρχικό καθεστώς βρίσκεται ακριβώς στην αντίπερα όχθη από την αναρχία. Σκέφτομαι, όμως, μήπως είναι τελικά εφικτό ένα "καλό" ολιγαρχικό καθεστώς, από κάποιον-ους αποδεδειγμένα αδιάφθορους, να μπορεί να επιβάλλει μία όσο το δυνατόν αναρχική κοινωνία.

skeptic
04-05-08, 13:26
μήπως είναι τελικά εφικτό ένα "καλό" ολιγαρχικό καθεστώς, από κάποιον-ους αποδεδειγμένα αδιάφθορους,
Δεν το πιστεύω ότι το διαβάζω αυτό από σένα. Αυτό είναι ακριβώς το μοντέλο που προωθεί η νέα παγκόσμια τάξη! Απολυταρχική παγκόσμια εξουσία από μια ολιγομελής μη εκλεγμένη ελιτ.
Δεν υπάρχει αδιάφθορη εξουσία.
Η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα.

the_black_planet
04-05-08, 15:40
Δεν είναι απόλυτο αυτό που λες φίλε σκέπτικ,υπάρχει μια δυνατότητα να ξεφύγουμε από αυτόν τον κανόνα,στην περίπτωση που οι κυβερνόντες δεν έχουν την δυνατότητα να βγάζουν οικονομικό κέρδος από την άσκηση της εξουσίας.Αυτό υποστήριζαν και οι περισσότεροι αρχαίοι φιλόσοφοι και πιστεύω θα συμφωνείς και εσύ...

Chronicol
04-05-08, 16:43
Φίλε μου sceptic συνήθως συμφωνούμε στις απόψεις μας, και αυτά που λες τα υποστηρίζω και εγώ. Μη σε εκπλήσσουν οι απόψεις μου, για τον απλούστατο λόγο ότι αναζητώ μία λύση, την οποία δεν έχω βρει ακόμα. Γνωρίζω ότι είσαι υπέρ της αφύπνισης, αλλά δε διάβασα ακόμα μία πρόταση λύσης εκ μέρους σου, εκτός από το "σπάστε τις κάμερες". Ίσως γιατί και εσύ ακόμα δε μπορείς να πεις με βεβαιότητα τι μπορούμε να κάνουμε. Εγώ δε μπορώ να απαντήσω, αλλά παράλληλα με την αφύπνιση ψάχνω και μια λύση. Αλλιώς, δε θα έχει και πολύ άδικο μετά η Ελπινίκη να μας τα χώνει για αμπελοφιλοσοφίες και συζητήσεις εκ του ασφαλούς.

Μήπως, λέω μήπως, η μία λύση είναι στη θέση αυτού του υποχθόνιου, πονηρού, διεφθαρμένου καθεστώτος που πάει (τι πάει δηλαδή, έχει ήδη) να δημιουργηθεί, αντιταχθεί ένα καθεστώς με τα ίδια απολυταρχικά μέτρα μεν, αλλά με έναν αδιάφθορο σκοπό. Δεν σου είπα ότι είναι εύκολο να γίνω εγώ ή εσύ ο "καλός δικτάτορας" της χώρας αυτής ή ενός παγκόσμιου κράτους, αλλά ίσως και να μπορούσε να γίνει. Δε ξέρω, πες μου και συ μία λύση.

Αυτό που λές φίλε black_planet (στρατιωτικός είσαι?) προϋποθέτει μαζική αποχή από τα πολύ σκοτεινά λημέρια του συστήματος: μαζική αποχή από κάθε είδους δανεισμό, καταναλωτισμό, τραπεζική συναλλαγή, χρηματιστηριακή δραστηριότητα κτλ., κάτι που μου φαίνεται ουτοπικό.

Σκέψου φίλε sceptic ότι το πολίτευμα της παγκοσμιοποίησης (επίσημα) θα είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Αυτό δε σου λέει κάτι? Αυτοί επιβάλλουν δια της πλαγίας οδούς την ολιγαρχία τους. Πώς λοιπόν θα εφαρμοστεί σε ένα μεγάλο κοινωνικό σύνολο, όπως η Ελλάδα (για να μην επεκταθούμε) ένα όσο το δυνατόν πιο αναρχικό καθεστώς? Θα μου πεις πάλι "ε, και τι, με τη βία θα το επιβάλλουμε?" Ε, λοιπόν εγώ βλέπω φίλε μου ότι οι δραστικές λύσεις θέλουν δραστικά μέτρα. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, αν είναι να αλλάξει η τωρινή κατάσταση, ένα είναι σχεδόν βέβαιο: πρέπει να χυθεί αίμα (ο λαός έναντι της αστυνομίας?). Ε, τουλάχιστον, αν βρεθεί ο ηγέτης που αναφέρω, έστω και με τη βία, το αίμα θα είναι πολύ λιγότερο. Και μετά την αλλαγή, ο λαός θα τον εκτιμήσει, βλέποντας το μισθό του να ανεβαίνει, η ακρίβεια και η ανεργεία να καταπολεμήται, η παιδεία να προάγεται, η υγεία να βελτιώνεται, τα προσωπικά δεδομένα να προστατεύονται.

Όλα είναι θέμα διαφθοράς. Ή μήπως οι δημοκρατικές κυβερνήσεις ανά την υφήλιο είναι αδιάφθορες?

Υ.Σ. τονίζω άλλη μια φορά ότι δεν αναφέρομαι στη πολιτική της 7ετίας. Κρατάω τα όσα καλά έγιναν τότε και καταδικάζω οτιδήποτε αντιλαϊκό.

Υ.Σ.2 ότι γράφω αναφέρονται σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσεως. Μπορεί να αποδειχθώ τελείως λάθος στο τέλος. Περιμένω αντιπροτάσεις (sceptic!)

skeptic
04-05-08, 22:14
ένα όσο το δυνατόν πιο αναρχικό καθεστώς
Μην πιστεύεις σε ουτοπίες.. ο αναρχισμός είναι ουτοπία διότι ζητάει από τον καθέναν να έχει το βάρος ένος ηγέτη κάτι που φυσικά είναι αδύνατον.. αρκεί να ρίξεις μια ματιά γύρω σου και να δεις πόσοι παλιάνθρωποι υπάρχουν.. που μπορεί κυριολεκτικά να προκαλέσουν το χάος αν τους αφήσεις ξεσχίνιαστους..
Το καλύτερο πολιτικό σύστημα είναι η αριστοκρατία στην πραγματική της έννοια όχι αυτή των διεφθαρμένων ευγενών της κακιάς ώρας.
Να άρχουν οι άριστοι. Οι οποίοι θα πρέπει να εκλέγονται μέσα από μια διαδικασία ειδικών σκληρών ασκήσεων - δοκιμασιών.
Φυσικά ο κοινοβουλευτισμός έχει δείξει ότι είναι ένα ανεπαρκές δημοκρατικό σύστημα που σηκώνει αρκετή τελειοποίηση. Για τη χούντα και γενικά τα ανελεύθερα απολυταρχικά καθεστώτα δεν το συζητάμε πρέπει να πολεμούνται μέχρι τελικής πτώσεως.
Όπως σου είπα όμως είναι σχεδόν αδύνατον να νηκηθεί η ελίτ διότι βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από εμάς σχεδιάζοντας το μέλλον μας μέσα σε κλειστές λέσχες και πλασάροντας το μετά ως τάχα απόφαση των εκλεγμένων μας πολιτικών-μαριονετών.
Υπάρχουν κάποιες λύσεις (η αφύπνιση και η πληροφόρηση είναι μια δυνατή αρχή) αλλά πρέπει ο καθένας μας να τις βρει και να δώσει την προσωπική του μάχη. Ο καθένας θα πρέπει να σκέφτεται επίσης ελεύθερα και να μην ακολουθεί τυφλά τον οποιοδήποτε ηγέτη ακόμα και αν αυτός παρουσιάζεται σαν αντι-νεοταξικός ενώ μπορεί να έχει δώσει άσχημα δείγματα γραφής στο παρελθόν που είναι στο χέρι μας να τα αποκρυπτογραφήσουμε. (παράδειγμα: Καρατζαφέρης)
Δεν είναι εύκολο πράγμα αυτό που ψάχνεις. Έχουμε να κάνουμε με πανίσχυρα άτομα και οργανώσεις..
Και γιατί σου φαίνεται ανεπαρκής η ιδέα του "σπάστε της κάμερες";;
Στις ΗΠΑ έχουν αναπτύξει σειρά από στρατόπεδα συγκέντρωσης της FEMA (κλάσης ανώτερα από το Αουσβιτς) ακριβώς γι'αυτό το λόγο.. Διότι μας φοβούνται.. Φοβούνται το λαικό ξέσπασμα, τον "όχλο" όπως τους αρέσει να μας αποκαλούν.. οίνο άρτο και θεάματα έλεγαν οι ρωμαίοι τύρρανοι χρειάζεται μόνο ο όχλος για να μένει χειραγωγημένος.. Στη λέσχη Μπίλντερμεργκ στην Οτάβα ένας από τον "όχλο" όταν είδε τον Ροκφέλερ του φώναξε "ει Ροκφέλερ!" Και ο Ρόκκυ χέστηκε από το φόβο του.. νομίζοντας ότι θα ήταν κάποιος εκτελεστής.. Μπορεί να είναι πανίσχυροι και αδίστακτοι αλλά σε προσωπικό επίπεδο φοβούνται και τον ίσκιο τους.. δειλοί και δυστηχισμένοι..
αυτά ...
Ανέβηκε το ΕndGame με ελληνικούς υπότιτλους.. ελπίζω να το δουν πολλοί και να αφυπνιστούν για το πού πάει το όλο πράγμα..με τη νέα τάξη..

Νέα Παγκόσμια Τάξη

Ποιοι πολιτικοί συγγραφείς και τραπεζίτες χρησιμοποίησαν τη φράση:
Χίτλερ
Οργουελ
Γουάρμπουργκ
Μπους
Ροκφέλερ
Γκάρυ Χάρτ
Γκόρντον Μπράουν

Chronicol
05-05-08, 10:04
Το καλύτερο πολιτικό σύστημα είναι η αριστοκρατία...

Μπορούμε να το συζητήσουμε στο οικείο νήμα...

...ο κοινοβουλευτισμός έχει δείξει ότι είναι ένα ανεπαρκές δημοκρατικό σύστημα...

αν είναι λέει...

Για τη χούντα και γενικά τα ανελεύθερα απολυταρχικά καθεστώτα δεν το συζητάμε πρέπει να πολεμούνται μέχρι τελικής πτώσεως

Έχω την εντύπωση ότι, ανεξάρτητα από το πώς παρουσιάζονται τα εκάστοτε πολιτεύματα, στην εφαρμογή τους όλα είχαν/έχουν μία δόση απολυταρχισμού, άλλωτε ήπια, άλλοτε έντονη.

Ο καθένας θα πρέπει να σκέφτεται επίσης ελεύθερα και να μην ακολουθεί τυφλά τον οποιοδήποτε ηγέτη...

...ή το οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ, βιβλίο κτλ. Εννοείται πώς αυτό δε το λέω σαν σπόντα, κι εγώ εξάλλου υποστηρίζω π.χ. το 90% του Zeitgeist, πάντα όμως το κριτικό πνεύμα, ο διάλογος, η παράθεση πολλών απόψεων κτλ. έχουν προτεραιότητα

Υπάρχουν κάποιες λύσεις.. (..) Δεν είναι εύκολο πράγμα αυτό που ψάχνεις. Έχουμε να κάνουμε με πανίσχυρα άτομα και οργανώσεις..

Φυσικά και δεν είναι εύκολο. Ποτέ δεν είπα ότι είναι. Μία αναζήτηση όμως, όποια κι αν είναι αυτή, πρέπει να έχει ως στόχο αφενός τη γνώση και αφετέρου τη χρήση της γνώσης που αποκτάται, είτε αυτή η χρήση τελικά μπορέσει να πραγματοποιηθεί ή όχι, είτε λάβει χώρα στο κοινωνικό - παγκόσμιο επίπεδο είτε στο προσωπικό.

Και γιατί σου φαίνεται ανεπαρκής η ιδέα του "σπάστε της κάμερες";;

Κάμερες υπάρχουν παντού: στους δρόμους, στα γήπεδα, σε φυλακές, σε καταστήματα, σε υπολογιστές, στις πρεσβείες, σε τράπεζες, σε επιχειρήσεις, παντού. Γιατί? Δήθεν για την ασφάλειά μας! Αφενός, αν καταστραφούν θα αντικατασταθούν, και αφετέρου θα συλληφθούν οι "αναρχικοί", βοηθώντας ακόμα περισσότερο το σύστημα.

Δυστυχώς φίλε μου το σύστημα είναι μία λερναία ύδρα, αν της κόψεις ένα κεφάλι φυτρώνουν 2. Μόνο με μια μαχαιριά στη καρδιά σκοτώνεται. Όσο κι αν ακούγεται δύσκολο, πρέπει να βρεθούν 5 θαρραλέοι πιλότοι με μαχητικά να τους ρίξουν την ώρα που συνεδριάζουν σε κάποιο ξενοδοχείο, γνωρίζοντας ότι αυτό θα είναι ταυτόχρονα και το τέλος της δικής τους ζωής. Δραστικές λύσεις απαιτούν δραστικά μέτρα. Γιατί δεν είναι και λύση η (πλήρης) αποχή από το σύστημα. Γιατί αν θες να φτάσεις εκτός συστήματος ούτε pc πρέπει να έχεις, ούτε κινητό, ούτε τηλεόραση, ούτε τηλέφωνο, ούτε διαμέρισμα, ούτε αυτοκίνητο, τίποτα! Μόνο μια καλύβα, μια γη για καλλιέργεια και ζώα για γάλα και κρέας! Και κάτι τέτοιο σήμερα μόνο κάτι μαθουσάλες στα απομακρυσμένα χωριά κάνουν.

Ίσως όμως αυτοί να είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι τελικά...

skeptic
05-05-08, 10:43
...ή το οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ, βιβλίο κτλ. Εννοείται πώς αυτό δε το λέω σαν σπόντα,
Aκου να δεις φίλε.
Δεν περίμενα το ΕndGame ή το Zeitgeist να μου ανοίξει τα μάτια.
Αυτά που περιγράφει τόσο γλαφυρά το Εndgame τα γνώριζα και τα παρακολουθώ εδώ και πάνω από 10 χρόνια και τα έχω διασταυρώσει από πολλαπλές πηγές όπως διαδίκτυο, βιβλία και δημοσιεύσεις του τύπου.
Πολύ θα ήθελα να πιστέψω ότι δεν ισχύουν όλα αυτά που λένε αλλά δυστηχώς ισχύουν και υπάρχουν και απειλούμαστε όλοι από αυτά τα καθάρματα της παγκοσμιοποιήσεως.
Έτσι αποφασίζω να δράσω.

Chronicol
05-05-08, 12:00
Φίλε μου, ανέφερα πως ότι είπα, δεν το είπα σαν σπόντα, οπότε ας μη το κάνουμε θέμα. Δε σε αμφισβητώ... Αν εσύ το ψάχνεις 10 χρόνια, εγώ το ψάχνω ...5 μήνες! Μόλις χθες έκλεισα τα 23 εξάλλου.. Δεν υιοθετώ όμως τη λογική του "παλιού" και του "νέου"... Ο καθένας έχει κάτι να προσθέσει, ακόμα και μ...κία να πει. Πιστεύω να συμφωνούμε σε αυτό..!

skeptic
05-05-08, 13:25
Κάμερες υπάρχουν παντού: στους δρόμους, στα γήπεδα, σε φυλακές, σε καταστήματα, σε υπολογιστές, στις πρεσβείες, σε τράπεζες, σε επιχειρήσεις, παντού. Γιατί? Δήθεν για την ασφάλειά μας! Αφενός, αν καταστραφούν θα αντικατασταθούν, και αφετέρου θα συλληφθούν οι "αναρχικοί", βοηθώντας ακόμα περισσότερο το σύστημα.

Και όμως η κίνηση που έγινε από τους εργάτες στις τελευταίες απεργίες έδωσε το μήνυμα της.
..κουκούλωσαν τις κάμερες..
Απλά θα πρέπει να εντατικοποιηθούν αυτές οι ενέργειες διαμαρτυρίας ώστε να πάρουν το μήνυμα και ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο το οργουελιανό κράτος απόλυτης παρακολούθησης που επιθυμούν να επιβάλουν (στα πρότυπα του "1984").