PDA

Επιστροφή στο Forum : Παιχνίδια με Πνεύματα;


Σελίδες : [1] 2

SecretAngel
04-12-06, 12:27
Γεια σας. Είμαι νέο μέλος και βρήκα την σελίδα αυτή άκρως ενδιαφέρουσα!
Με αφορμή μια κουβέντα που είχα με την παρέα μου, θεώρησα σωστό να βάλω αυτό το post, μήπως και μου λυθούν καποιες απορίες,αν γνωρίζεται κάτι κι εσείς βέβαια. Μου είπαν λοιπόν, ότι υπάρχει ενα παιχνίδι με γράμματα και αριθμούς,που μπορείς να καλέσεις ένα πνεύμα! Δεν ξέρω κατα πόσο αληθεύει...γιατί λένε το κάνει ο καθένας, δεν χρειάζετε δηλαδή να ξέρεις από αυτά. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω, πως γίνετε...έτσι απλά και εύκολα να καλέσεις ένα πνεύμα;;; Γιατί μέχρι τώρα,ήξερα οτι αυτό γινετε με απόκρυφα βιβλία.Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο και σας ευχαριστώ που διαβάσατε το post.

Giorgos
04-12-06, 14:39
Καλησπερα και καλως ηρθες στην κοινοτητα του μεταφυσικου.
Καταρχην το ποστ σου το εβαλες νομιζω σε λαθος θεματικη ενοτητα.. και κατα δευτερον νομιζω πως υπαρχει ενα τοπικ με αυτο το θεμα καπου κριμενο μεσα στο φορουμ (δεν το βρηκα..), αλλα οπως και να εχει οι υπευθινοι του φορουμ θα σε βοηθησουν με τα σχετικα..

Στο θεμα τωρα, απο συζητησεις που καναμε στο φορουμ, μιας και δεν εχω ευρεια γνωση στο αντικειμενο, να σου πω οτι υπαρχει τροπος, συμφωνα με αυτοπτες μαρτηρες, χονδρικα ειναι καποιος πινακας-χαρτης, με γραμματα και νουμερα καθως και ναι και οχι, στα οποια πανω μεταφερετε ενα αντικειμενο μετα απο μια καποια τελετη (κερια κτλ..) οπου αναλογα με τις ερωτησεις το υποτιθεμενο πνευμα δινει απαντισεις με τη βοηθεια του πινακα.
Ολα αυτα μπορει να ακουγοντε ομορφα κι ωραια, υπαρχει το αλλα ομως. Και ειναι κατι που κανει αυτους που πιστεβουν να τρομοκρατουντε και να αποφευγουν τετιου ειδους "παιχνιδια". Τα πνευματα πολλες φορες μενουν και σου δημιουργουν προβληματα.. ψυχολογικα κυριος.

Εγω προσωπικα θελω να πιστεβω οτι κατι τετιο δεν ισχυει (οτι μπορεις να καλεσεις πνευματα κτλ) και δεν εχω ασχοληθει καν με κατι τετιο. Αλλα οπως και να εχει σοφο ειναι να μην ασχολησε με κατι που θεωρητε επικυνδηνο.

Αλλα σιγουρα καποια μελη που ξερουν περισσοτερα θα σε διαφωτισουν πληρως πολυ συντομα.
φιλικα
Γιωργος.

SAM_502
05-12-06, 00:41
Δεν είναι παιχνίδι.πιθανών λες για το ouija table.Ειναι ένα τραπέχι με γράμματα αριθμούς το ναι και το όχι.Εχει και ένα δείκτη με τον οποίο απαντούν τα πνεύματα.Μερικές φορες μέσω του τραπεζιού αυτου Μερικοί χρησιμοποιούν την αυτοματη γραφή.Πέφτωντας σε trance γράφουν μυνήματα απο το υπερπέραν.Το Ouija table ανοίγει μια πόρτα.Το αν θα μπει κάτι καλό η κακό είναι ρώσικη ρουλέτα.Συμβουλη μου είναι να ασχοληθείς με αυτά μονο θεωρητικά.δε ξέρω αν είναι αληθή τα φαινόμενα αλλα δε θες να είσαι ο πρώτος που θα το μαθει

SecretAngel
05-12-06, 12:01
Καλημέρα σας και καλώς σας βρίσκω ξανά. :) Εκτός απο αυτό με το ''τραπέζι'', έχω ακούσει και γι'αυτό που είναι με ένα ''ποτήρι'', μια παρέα πάνω από τρία άτομα που ακουμπούν όλοι το δάχτυλο τους επάνω,και δεν λένε τίποτα περίεργα λόγια, απλά να έρθει αυτό το πνεύμα που είναι πιο κοντά(!)....και εδώ μου δημιουργείται η απορία: Τόσο εύκολο είναι τέλος πάντων να μιλήσεις με ένα πνεύμα;;; Δεν έχω σκοπό να δοκιμάσω τίποτα παιδιά,παρόλο που είμαι περίεργη..προτιμώ να τα βλέπω εκ του ασφαλούς(απο ταινίες μονο) :D ...απλά μου φάνηκε πολύ περίεργο να καλείς έναν νεκρό, σαν να παίζεις scrubble ας πούμε! Γι'αυτό και λέω μήπως κάποιος εδώ, έχει ανάλογη εμπειρία..για να ρίξει λιγο φως. Φίλε giorgo,επειδή είμαι καινούργια εδώ,δεν έχω ακόμη ψάξει τα πάντα μήπως και υπάρχει κάτι ανάλογο.Αν ναι,ας μου πει κάποιος να πάω να το διαβάσω. Σας ευχαριστώ παιδιά :)

beetlejuice
05-12-06, 12:07
Γεια σου φιλε ή φιλη Secret Angel και καλως ηλθες στην παρεα μας. Ομολογω οτι δεν εχω κατσει να ασχοληθω εκτεταμενα με το ouija (θα προσπαθησω να φερω καποιο παιδι εδω στο φορουμ που το κατεχει) απλα θα ηθελα να σου θεσω περισσοτερους προβληματισμους. Εστω οτι η ολη ιστορια καποια βαση. Πως ειμαστε σε θεση να ορισουμε ως πνευμα ή φαντασμα τη δυναμη που υποτιθεται πως κινει το ποτηρακι; Οι δυναμεις και οι ικανοτητες του ανθρωπου ειναι ακομη ενα μεγαλο αινιγμα και οταν συντονιζονται ή ξεκλειδωνουν πορτες μπορει να πετυχουν πολλα. Σε πρωτη φαση λοιπον προσθεστε και την περιπτωση της αυθυποβολης στο... τραπεζακι :)

SecretAngel
05-12-06, 12:28
Γεια σου beetlejuice :) ...To θέμα της αυθυποβολής, δεν το είχα σκεφτεί, γιατί απ'ότι διάβασα αυτοί που το τολμούν αυτο το παιχνιδι τελος παντων, είναι απλά περίεργοι και δεν ξεκινούν να παίξουν με πίστη ότι κάτι θα συμβεί.Λένε,ότι για να καταφέρεις να ''κουνήσεις'' κάτι με τον νου,θέλει χρόνια διαλογισμού,εξάσκησης κ.λ.π. Τώρα πάλι,ξέρω και γω;(Άκουσα οτι εσπαζαν τζαμια απο το σπιτι και τέτοια).Προσπαθώ να έχω το μυαλό μου ανοιχτό στα πάντα(αρκει να μην χυθει έξω καμια ώρα) black humor :D :D .Και κοίτα να δεις...η αυθυποβολη είναι κάτι που ''ψάχνω'' πρόσφατα,αλλα θα το βάλω σε άλλο θέμα...γιατί είχε ενδιαφέρον αυτό που βρηκα...εκτός αν βρω κάτι ανάλογο εδω και μου διαλευκάνει τις σκέψεις μου :)

Ποσειδώνιος
05-12-06, 13:05
Στις περισσότερες των περιπτώσεων θεωρώ ότι χρειάζεται στον κύκλο να είναι ένα άτομο που έχει εμπειρία. Αν δεν κάνει τίποτα άλλο τουλάχιστον θα μεταφέρει με την στάση του το κατάλληλο κλίμα. Να πάρουν και οι υπόλοιποι δηλαδή την κατάλληλη στάση απέναντι στο πείραμα. Αν τα άτομα δεν συντονιστούν όπως πρέπει δεν θα συμβεί τίποτα.

Κατά τα άλλα δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιούμε ποτήρι, φλυτζανάκι, δακτυλίδι κλπ. Κάτι κυκλικό πάντως για να μπορούν όλοι να το αγγίζουν γύρω γύρω.
Στο τραπέζι θα υπάρχουν το ναι, το όχι, τα γράμματα και οι αριθμοί.

Συνήθως κάποιο από τα άτομα είναι το ενδοιάμεσο και η ενέργεια των άλλων ενισχύει την δική του ενέργεια.

Δεν ξέρεις βέβαια τι μπορεί να έρθει. Μπορεί κάποιος σχετικός με κάποιο άτομο του κύκλου ή και οτιδήποτε άλλο. Ανάλογα τι πράγμα μπορεί να «μαγνητίσει» η ποσότητα και το είδος της ενέργειας που διαθέτουμε.

Μπορεί όλα αυτά να είναι αυθυποβολή. Μα σίγουρα παίζει και η αυθυποβολή το ρόλο της μια και πρέπει τα άτομα να συντονιστούν. Να είναι τουλάχιστον το ίδιο χαλαρά.

Τώρα από πού λαμβάνονται οι πληροφορίες.
Δεν έχει σημασία τι θα επιλέξουμε ότι ισχύει. Δηλαδή αν υπάρχει ένας πομποδέκτης στον εγκέφαλό μας που λαμβάνει ξένη ενέργεια ή αν υπάρχει ένα πάνσοφο κομμάτι μέσα μας που μεταμφιεσμένο μπορεί να μας απαντήσει στα πάντα.

Σημασία έχει αν «δουλεύει» ή όχι. Αν δηλαδή οι πληροφορίες επαληθεύονται. Δεν πρέπει να ρωτάμε πράγματα που έστω και ένας τα ξέρει. Αυτό είναι απλό παιχνιδάκι. Αλλά πράγματα που είτε πρέπει να ψάξουμε για να διασταυρώσουμε τις απαντήσεις είτε αυτές πρέπει να επαληθεύονται στο μέλλον.

Τέλος, τεράστια σημασία έχει αν «δουλεύει» να χρησιμοποιηθεί προς καλό σκοπό και από αγαθούς ανθρώπους.

Ήθελα ακόμα να πω ότι με την λογική ότι - κάτι για να είναι επιστημονικά παραδεκτό πρέπει να επαληθεύετε κάθε φορά που κάνουμε το πείραμα - αυτό το πείραμα δεν είναι παραδεκτό. Πιστεύω όμως ότι έστω και αν μια φορά το πείραμα επαληθεύεται μπορούμε να πούμε ότι όλες τις άλλες φορές δεν στήθηκε σωστά. Για αυτό έχουμε τις περιπτώσεις που δεν επαληθεύονται και καθιστούν το πείραμα μη παραδεκτό.

SecretAngel
12-12-06, 14:22
Χαιρετώ και πάλι. Εμαθα κάτι παραπάνω επί του θέματος! Οποιος αποφασίσει,διάβασα, να έρθει σε επαφή με ''πνεύμα'' μέσω καποιου ανάλογου παιχνιδιου,καλύτερα να γίνει μέρα και όχι νυχτα, διότι την ημέρα οι ''οντοτητες'' που περιπλανιουνται δεν είναι κακόβουλες...σε διαφορά με τις οντοτητες της νύχτας και ειδικά χωρίς φεγγάρι. Βρε παιδια..θα ήθελα να σας πω κάτι κάπου εδώ. Οταν ημουν μικρη γενικα οι γονείς μου,δεν με τρομαζαν ποτε με προτάσεις του είδους:''κατσε καλα γιατι θα έρθει ο μπαμπούλας να σε φάει''!! κ.λ.π. Κάποια στιγμη έτυχε ένας γείτονας να μου πει:''μην πας εκει,γιατι βγαίνει το φάντασμα''! ξέρετε τι του είπα;...''αλήθεια;;; ωραία γιατί θέλω να το ρωτήσω από που είναι και πως περνάει''!!...λοιπόν,αυτο το έχω και μέχρι σημερα. Έχω δυστυχώς..ή ευτυχώς..δεν ξέρω, επηρεαστεί απο διάφορα sites και γνώμες τύπου...άστο μην ασχολείσαι και τέτοια.Δεν σας κρύβω, ότι ειμαι 70/30 να δοκιμάσω και όχι αντιστοιχα...χμ...αν και θεωρητικα(λογω επιρεασμού) θα προτιμουσα το e.v.p.(τι στο καλό ...τι να πάει στραβά σε μια ηχογράφηση μονο;)..αν και εφόσον υπάρξει.. τελος παντων,μην σας κουραζω άλλο...θα δείξει η διάθεση και η αποφασιστικότητα..

Alpine
14-12-06, 12:29
Ομολογώ ότι διακατέχομαι από μια δυσπιστία προς τις κοινές πρακτικές μίας δυνάμει επικοινωνίας με πνεύματα.

Πέραν της αμφιβόλου αποτελεσματικότητάς των προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα,ποιος ο λόγος να επιχειρηθεί η πραγματοποίησή των;
Πιο απλά,τι έχει να ωφεληθεί κάποιος,πειραματιζόμενος με αυτά;

Στην Ελβετία,πάντως,υπάρχουν σε ψυχιατρικές κλινικές,εξειδικευμένες μονάδες για την αντιμετώπιση περιπτώσεων αποτρέλανσης εξαιτίας ενασχόλησης με τέτοιας φύσης πρακτικές.Έτσι,ενημερωτικά.

SecretAngel
14-12-06, 13:27
Γεια σου Alpine. :) Μίλησες για δισπιστία και θα ήθελα να πω ότι κυρίως οι δίσπιστοι (κι εγω μέσα) είναι εκείνοι που πρέπει να δουν για να πιστούν.Τώρα του τι θα ωφελησει μια συνάντηση με ένα ον μιας άλλης διάστασης το βλέπω κάπως έτσι: Είσαι για μετακόμηση και βλεπεις στην αγγελία της εφημερίδας το ενοικιαστίριο ενός διαμερίσματος. Τι κάνεις;...εφόσον είναι στο χέρι σου..πρώτα θα πας να το δεις,και μετα θα μετακομίσεις σε αυτο.
Καπου εδώ λοιπόν,εννοώ οτι αν υπάρχει αυτός ο άλλος κόσμος ..η άλλη διάσταση...που όλοι αναφέρονται..είτε με εμπειρίες,είτε με σχόλια..δεν θα ήθελες να έχεις μια γεύση για τον προορισμό σου;...έστω κάπου κρυφά μέσα σου θα υπάρχει αυτή η επιθυμία.Κατ'εμέ τουλάχιστον,όλες αυτές οι αναζητήσεις και τα ερωτήματα σε αυτά τα sites ή οπουδήποτε,καταλήγουν σε αυτο:..τι υπάρχει τέλος πάντων εκεί έξω;;

Alpine
14-12-06, 13:36
Γεια σου Alpine. :) Μίλησες για δισπιστία και θα ήθελα να πω ότι κυρίως οι δίσπιστοι (κι εγω μέσα) είναι εκείνοι που πρέπει να δουν για να πιστούν.Τώρα του τι θα ωφελησει μια συνάντηση με ένα ον μιας άλλης διάστασης το βλέπω κάπως έτσι: Είσαι για μετακόμηση και βλεπεις στην αγγελία της εφημερίδας το ενοικιαστίριο ενός διαμερίσματος. Τι κάνεις;...εφόσον είναι στο χέρι σου..πρώτα θα πας να το δεις,και μετα θα μετακομίσεις σε αυτο.
Καπου εδώ λοιπόν,εννοώ οτι αν υπάρχει αυτός ο άλλος κόσμος ..η άλλη διάσταση...που όλοι αναφέρονται..είτε με εμπειρίες,είτε με σχόλια..δεν θα ήθελες να έχεις μια γεύση για τον προορισμό σου;...έστω κάπου κρυφά μέσα σου θα υπάρχει αυτή η επιθυμία.Κατ'εμέ τουλάχιστον,όλες αυτές οι αναζητήσεις και τα ερωτήματα σε αυτά τα sites ή οπουδήποτε,καταλήγουν σε αυτο:..τι υπάρχει τέλος πάντων εκεί έξω;;
Αγαπητή SecretAngel,

Μια τέτοια εμπειρία,δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να επιλύσει τα υπαρξιακά ζητήματα των ανθρώπων,κι όχι,αντιθέτως,να τα επαυξήσει,πολλές φορές,όχι χωρίς κόστος.

Σε κάθε περίπτωση,δε θέλω να δώσω ένα ιδιαίτερο πατερναλιστικό ύφος στη γράφη μου εδώ μέσα.

Καταλαβαίνεις.

SecretAngel
14-12-06, 14:33
Σωστά alpine...αυτο το κόστος σκεφτομαι κι εγώ (αν όντως υφίσταται)και ίσως..κι οι περισσότεροι.Τι να πω...η περιέργεια των ανθρώπων και η δίψα μερικών για το ''ανεξήγητο'' μας έχουν φέρει σε αυτά τα συμπεράσματα.Όπως και να έχει,σίγουρα οι αναζητήσεις δεν θα πάψουν.

mariaggel
16-12-06, 20:02
Γεια σου Alpine. :) Μίλησες για δισπιστία και θα ήθελα να πω ότι κυρίως οι δίσπιστοι (κι εγω μέσα) είναι εκείνοι που πρέπει να δουν για να πιστούν.Τώρα του τι θα ωφελησει μια συνάντηση με ένα ον μιας άλλης διάστασης το βλέπω κάπως έτσι: Είσαι για μετακόμηση και βλεπεις στην αγγελία της εφημερίδας το ενοικιαστίριο ενός διαμερίσματος. Τι κάνεις;...εφόσον είναι στο χέρι σου..πρώτα θα πας να το δεις,και μετα θα μετακομίσεις σε αυτο.
Καπου εδώ λοιπόν,εννοώ οτι αν υπάρχει αυτός ο άλλος κόσμος ..η άλλη διάσταση...που όλοι αναφέρονται..είτε με εμπειρίες,είτε με σχόλια..δεν θα ήθελες να έχεις μια γεύση για τον προορισμό σου;...έστω κάπου κρυφά μέσα σου θα υπάρχει αυτή η επιθυμία.Κατ'εμέ τουλάχιστον,όλες αυτές οι αναζητήσεις και τα ερωτήματα σε αυτά τα sites ή οπουδήποτε,καταλήγουν σε αυτο:..τι υπάρχει τέλος πάντων εκεί έξω;; ALPINE ΓΕΙΑ ΣΟΥ αυτο που εχω να σου πω ειναι πως ειχα κ ακομα επηρεσμενη ειμαι δηλαδη ειχα κ εγω την ιδια απορια μαζι σου κ μια γνωστη μου το εκανε συχνα οποτε καποια στιγμη ειχα αγχος με κατι πρωσοπικα μου κ ειπα να το δοκιμασω πηρα λοιπον μπροστα μου το αυτοσχεδιο χαρτι που ηταν μια Α4 κολα που ειχε σε κυκλο την αβ τουσ αριθμους 0-9, ναι κ οχι και κρατουσα μια βελονα στην μεση του σταυρου του κυκλου κ αρχισα να λεω οπως ειχα συμβουλευτει την κοπελα αυτη .. καλω την γιαγια μου κ.λπ. λεω τουλαχιστον αν ειναι να ερθει να ερθει οικιο πνευμα.Εντελει αρχισε η βελονα να πηγαινει περα δωθε εγω τρομαξα ελεγα σε παρακαλω οτι ηρθε να φυγει εξαφανιζω το χαρτι αναβω τα φωτα αρχιζω να λεω το πατερ ημων κ τετοια. μετα ομως ο φιλος μου που συζουμε του ειπα κατι πεταχτα αλλα γενικα δεν πιστευει αυτος κ τα κοροιδευει ελα ομως που οταν κοιμομαστανμετα απο 1-2 βραδυα του εμφανιστηκε η σκια κ αυτο εγινε πολλες φορες. Αυτος ομως δεν πιστευε κ αρχικα νομισε πως ηταν ονειρο η προσπαθησε να πισει τον εαυτο ..μετα ειδε κ αποειδε μου το ειπε κ μου εξηγησε πως νιωθει δεν ηρθε επανω του αλλα αυτη η ανατριχιλα κ το κρυο πραγμα του παγωνε το αιμα. Να μη στα πολυλεω σκεφτηκα πως μαλλον φταιω εγω μ αυτο που ειχα κανει. εκανα με αγιασμο αυτον κ το κρεβατι μετα το εβλεπε κοντα στην πορτα εκανα παντου κ δεν ξαναφανηκε. Παντως ενιωθα ενοχη γιατα εγινε μετα το παιχνιδι αυτο... τωρα τι να πω συμπτωση τυχαιο...? :confused:

σωτηρης
17-12-06, 02:29
γεια σας παιδια, ειμαι νεο μελος κ αυτη ειναι η πρωτη φορα που γραφω :) ! επαθα πλακα με αυτο το site γιατι γενικοτερα οπου σταθω κ οπου βρεθω, για τετοια θεματα συζηταω!! σας διαβεβαιω λοιπον πως η επικληση πνευματων ειναι οντως αληθεινη. ο κολητος μου συγκεκριμενα ειχε καλεσει τον παππου του κ ειχαν μιλησει κανονικοτατα.. επισης ενα αλλο μου φιλαρακι εκανε τη χαζομαρα να καλεσει κατι το οποιο καθε αλλο παρα καλο ηταν! περιτο να σας πω πως εγειναν τρομερα πραγματα σπιτι (γι' αυτο συνηθως η διαδικασια αυτη γινεται σε οικοδομες κ γενικοτερα μη κατοικισιμα κτηρια, γιατι πολλες φορες τα πνευματα δεν φευγουν...)! παντως, αν καποιος απο εσας εχει δοκιμασει ποτε, πολυ θα ηθελα να μαθω την εμπειρια του κ γενικοτερα τη γνωμη του γι' αυτο

AREIANOS
22-12-06, 16:44
Το ότι υπάρχουν πνεύματα είναι κάτι που το αποδέχεται και η Εκκλησία μας, οπότε τέτοιες ιστορίες τις δεχόμαστε ως αληθινές.Βέβαια, σωτήρη, το ότι ο κολλητός σου πιστεύει ότι μίλησε με το πνεύμα του παππού του δεν σημαίνει ότι ήταν όντως το δικό του πνεύμα.Υπάρχει πιθανότητα να ήταν κάποιο δαιμονικό πνεύμα καθότι τα δαιμονικά πνεύματα αρέσκονται πολλές φορές να εμφανίζονται με προκάλυμμα αγαπημένου προσώπου για να ξεγελάει τον άνθρωπο.Πάντως κοινή συνισταμένη όλων των μαρτυριών για περιστατικά με ανεπιθύμητα πνεύματα είναι ότι ο αγιασμός, ο Σταυρός και γενικά η επίκληση θεικών δυνάμεων είχε λίαν ευεργετικά αποτελέσματα για το άτομο, το οποίο δεν αντιμετώπισε άλλα περαιτέρω προβλήματα, βρίσκοντας την ησυχία του. :rolleyes:

skeptic
22-12-06, 18:53
Yπάρχει και η πιθανότητα να ήταν απλά η ιδέα του (αυθυποβολή).. που μεταξύ μας τη θεωρώ την πιθανότερη.. ;)

Antonia
23-12-06, 14:06
Πείτε πως μαζευόμαστε 5 φίλοι να κάνουμε τραπεζάκι. Τα στήνουμε όλα μια χαρά, καλούμε το Χ πνεύμα και περιμένουμε. Ξαφνικά αρχίζει να κουνιέται το αντικείμενο που αγγίζουμε όλοι και να δείχνει γράμματα που σχηματίζουν λέξεις. Ποιος μου λέει εμένα πως ο τάδε φίλος δε με παραπλανούσε; Δηλαδή ενώ είχαμε συμφωνήσει πως κανείς δε θα έβαζε δύναμη ή θα έδινε ώθηση στο αντικείμενο, τελικά ο κ. Τάδε τα έκανε όλα! Χμ...

Συμβουλή, λοιπόν, νούμερο eins [1]: τα άτομα που θα συμμετέχουν στο εγχείρημα να είναι σοβαρά και έμπιστα. ;)

Συμβουλή νούμερο zwei [2]: Ποτέ δεν ξέρετε αν "μιλάει" το πνεύμα ή το κακό χιούμορ ενός φίλου σας. :rolleyes:

Συμβουλή νούμερο drei [3]: Αν το δοκιμάσετε μόνοι, πόσο καλά γνωρίζετε τον εαυτό σας και πόσο τον εμπιστεύεστε, ώστε να είστε 1000% σίγουροι πως το αντικείμενο πηγαινοερχόταν κινούμενο από μια άλλη δύναμη και όχι τη δική σας (πνευματική--->μυαλό & σωματική--->χέρι/δάχτυλο);

SecretAngel
29-12-06, 13:09
Χαιρετώ και πάλι την παρέα του forum! Έψαξα αρκετά για τον περιβόητο πίνακα ouija σε κάποια sites και ανακάλυψα ότι πωλείται...έτσι απλά...σε καταστήματα παιχνιδιών(όχι δεν έχω πάει να ρωτήσω). Περίμενα δηλαδή να υπάρχει σε μαγαζιά με είδη μαγείας..κεριά..ματζούνια κ.λ.π....αλλά έμαθα ότι, όσο εύκολα βρισκεις μια monopoly,άλλο τόσο εύκολα βρίσκεις και τον πίνακα!Επίσης, από προσωπικές εμπειρίες ατόμων...άλλοι ''έπαιξαν'' με τον πίνακα και το διαπίστωσαν...ότι κάτι τρέχει τελικά...και άλλοι είπαν ότι οπωσδήποτε πρεπει να λες κάποια λόγια πριν(ξόρκια;;).Κι εκεί καταλήγω όπως έχω προαναφέρει. ΔΕΝ θεωρώ δυνατον να έχεις μια τέτοια εμπειρία χωρίς να έχεις κάποιες γνώσεις πάνω στο αντικέιμενο!Σας διαβεβαιώνω ότι είμαι δύσπιστο άτομο και αν δεν δω ...δεν μπορώ να έχω πλήρη γνώμη.Σκεπτόμουν να δοκιμάσω,όμως μετα την ανάγνωση της απάντησης της mariaggel...δεν νομίζω να το κάνω,διότι απ΄ότι ''επηρεάστηκα''(αν γινόταν κάτι) ίσως να μην έχει επίδραση μόνο επάνω μου,αλλά και σε άλλα άτομα μέσα στο σπίτι τα οποία δεν έχουν ιδέα και δεν φταίνε και σε τίποτα στην τελική για τις δικές μου ανησυχίες. Τελικά, αυτός ο πίνακας γιατι θεωρείται ''παιχνίδι'';;

koume
01-01-07, 18:20
Τα πνεύματα που ανταποκρίνονται είναι συνήθος πνεύματα κατώτερου Αστρικού Πεδιου(κακόβουλα ή πνεύματα που ξέχασαν πως να συνεχίσουν το ταξίδι τους και έμειναν κολλημέννα εδώ). Αν θελίση κανείς να το κάνει ας λάβει πρώτα τα κατάλληλα μέτρα(μαγικός κύκλος ή καπια προσευχή πριν την εφαρμογή), έτσι ώστε να εμποδίσει τα κακόβουλα πνεύματα. Αν όμως κάποιο πνεύμα ανταποκριθή και είναι κακόβουλο(σας δημιουργή άγχος ή αρχίζη να σπάει και να πετά πράγματα), τότε πρώτα μην χάσετε την ψυχραιμία σας, μην φοβηθήτε(πέρνη ενέργεια απο τον φόβο σας, ή μάλλον του την δίνετε), και ζητηστε του ΕΥΓΑΙΝΙΚΑ να φύγει. Αν δεν φύγει τότε καλέστε τον φύλακα Άγγελο σας με κάποια προσευχή ή φανταστήτε το σπίτι σας να περικυκλόνετε απο αγγέλους που το ποστατεύουν. Αν δεν φύγει τότε κάντε ένα αγιασμό και το πνεύμα θα φύγει εύκολα. Ποτέ μην ζητήσετε απο το πνεύμα αποδίξη ότι υπάρχει!!!
Τωρά δεν μπορώ να σας πώ αν είναι θέμα αυθυποβολής. Πάντος για κάποιεσ φορές που δοκίμασα σίγουρα δεν ήταν αυθυποβολή...Το δοκίμασα αρκετές φορές μόνο για εμπειρία..Τα αποτελέσματα ήταν άλλοτε θετικά αλλά τις πλήστες αρνητικά.
Αν θελησετε να δοκιμάσετε πάρτε μέτρα.

Φιλικά Koume

leo morpheus
01-01-07, 18:31
Τωρά δεν μπορώ να σας πώ αν είναι θέμα αυθυποβολής. Πάντος για κάποιεσ φορές που δοκίμασα σίγουρα δεν ήταν αυθυποβολή...Το δοκίμασα αρκετές φορές μόνο για εμπειρία..Τα αποτελέσματα ήταν άλλοτε θετικά αλλά τις πλήστες αρνητικά.
Αν θελησετε να δοκιμάσετε πάρτε μέτρα.

Φιλικά Koume

Χωρίς ίχνος ειρωνίας,γνωρίζεις να δαμάζεις τέτοιες δυνάμεις;Απλά ρωτάω γιατί οι πιο πολλοί δεν φτιάχνουν σωστά ούτε τον προστατευτικό κύκλο!Στις θετικές περιπτώσεις που αναφέρεις τι συνέβη;Εμφανίστηκε το πνεύμα που κάλεσες;

Παθοκτόνος
01-01-07, 19:05
'Γεια και (πνευματική) χαρά σε όλους,κατ'αρχάς...Ευτυχισμένο το νέο έτος!...

Σχετικά με αυτό το ouija table(το οποίο θυμάμαι από τα...πρώτα εφηβικά μου χρόνια,από το πασίγνωστο "Castlevania:symphony of the night",στο οποίο εμφανιζόταν ως...αντίπαλος :) :) ),θα έλεγα τα εξής:
α)Κατ'αρχάς,νομίζω πως είναι σχεδόν αδύνατον να μετακινήσει κάποιος το αντικείμενο που τίθεται στο κέντρο...,
β)Απαντήσεις σε διάφορα θέματα είμαι ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΒΈΒΑΙΟΣ πως θα δίνονται,αλλά πάντα αναφορικά με παρελθοντικά ζητήματα,ή σε ζητήματα που μπορούν να προβλεφθούν επιστημονικά,ή ζητήματα που είναι ήδη προαποφασισμένα και (δε)δηλωμένα,προφορικά ή γραπτά!,
γ.Θυμάμαι πολύ καλά πως σε μία εκπομπή του κ.Χαρδαβέλλα είχε εμφανισθεί μία παρέα νεαρών,οι οποίοι στα φοιτητικά τους χρόνια είχαν επιχειρήσει αυτό το πράγμα!...Κατόπιν,δυστυχώς,υπήρξαν ιδιαίτερα άσχημα αποτελέσματα(συμπεριλαμβανομένης δαιμονοκαταληψίας),που δεν επιλύθηκαν παρά με την βοήθεια της...Εκκλησίας και ιερωμένων-εξορκιστών...Έτσι,λοιπόν,αν και η μελέτη και η έρευνα (σε μία μη-διεφθαρμένη και "ανοικτή" ψυχή,όμως,όπως θα έλεγε και ο ίδιος ο Αριστοτέλης και θυμίζει ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως στο "πονημάτιον"-όπως το λέει ο ίδιος :) - του:"περί ψευδούς και αληθούς μορφώσεως"...) ζητούνται μετά πάθους σήμερα,ιδίως σε μας τους νεολαίους,καλόν είναι να ΠΡΟΣΈΧΟΥΜΕ ΠΟΛΎ με τέτοια θέματα,και να αξιοποιήσουμε τα πειράματα των προηγουμένων,κάτι που θα συμβούλευε ακόμη και ο "κατεστημένος"θετικισμός....

Αυτά και ευχαριστώ!Au revoir...

koume
01-01-07, 20:11
Φίλε leo morpheus το μόνο που χριάζεσαι για να τα αντιμετοπίσης είναι η ψυχραιμία σου και η πίστη σου σε κάτι το ανώτερο(π.χ ο φύλακας Άγγελος που ανέφερα). Αυτά τα δυο είναι το ΠΑΝ, αν τα έχεις αυτά σε μεγάλο βαθμό πιστεύω πως δεν χριάζετε ο πρωστατευτηκός κύκλος.
Όσο για το αν ήρθαν τα πνεύματα που κάλεσα...Έτσι νομίζω!Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Πάντος τα πνεύματα δεν ήταν κακόβουλα και ούτε έμειναν στο σπίτι μου. Έφυγαν αμέσως.
Επίσης ξέχασα να αναφέρω κάτι. Οι επυκλίσεις είναι πιο σωστό να γίνονται σε ιερό έδαφος.

SpRiTe
02-01-07, 14:27
Φίλοι μου γεια σας και καλή χρονιά
Είναι νομίζω σημαντικό να πούμε οτι ο τρόπος που μπορεί να γίνει ένα πνευματιστικό τραπεζάκι δεν είναι μόνο ο πίνακας ouija, αλλά και άλλοι παρόμοιοι. Τρόποι που επικοινωνείς με "πνεύματα". Της γιαγιάς που έφυγε ξαφνικά λόγου χάρη, η κάποιου άλλου συγγενικού η μη προσώπου που αγαπούσες, η εν τέλει κάποιας δύναμης που αποκαλούμε "πνεύμα".
Καταρχάς ο ίδιος ο τρόπος που γίνεται το κάλεσμα, θυμίζει το νόμο της ιδεοκίνησης. Το γνωστό εκρεμμές. Για όσους δε ξέρουν, και δεν είναι κάτι μαγικό (έχει εξηγηθεί απο το φυσικό κιρκεγκάαρντ) δένεις ένα μικρό κομμάτι κλωστή στο δείκτη του χεριού σου με ένα βαρύ αντικείμενο στο τέλος, πχ το κλειδι του σπιτιού σου, αφήνεις απο την άκρη του δαχτύλου 25 εκ. περίπου ελεύθερης κλωστής ενώ άλλα 15 εκ. παραμένουν δεμένα. Ζωγραφίζεις ενα κύκλο σε μια κόλα χαρτι (για να σε βοηθάει το σχήμα) το τοποθετείς απο κάτω απο το κλειδί, σκέφτεσαι τη κυκλική κίνηση και ω εκ του θαύματος! το κλειδί κινείται κυκλικά.
Μάλιστα μπορείς να "το" ρωτήσεις και αυτό διάφορα....
Στο ίδιο μοτίβο και ο εν λόγω πίνακας. Έτσι κάπως εξηγείται και η κίνηση που δημιουργείται. Τα υπόλοιπα τα κάνει η φαντασία. Παρευρέθηκα σε ενα "σοβαρό" κύκλο ανθρώπων που ασχολούνται με το θέμα. "Ρώτα οτι θέλεις" μου είπαν "και θα σου απαντήσει". Με ένα αίσθημα ελαφριάς διάθεσης, ρωτάω κι εγώ το "πνεύμα", "σου αρέσει το τυρί?". Καταλαβαίνεται οτι τους χάλασα τη σεάνς (έτσι ονομάζεται και αυτή η συγκέντρωση). Το κλίμα ξέφυγε απο τη σοβαρή του υπόσταση, και ως εκ τούτου το πνεύμα αρνήθηκε να απαντήσει.
Πέρα του αστείου όμως, αν φοβόμαστε, αν έχουμε προκαταλήψεις, γιατί να το κάνουμε? Τι να ρωτήσω το συγχωρεμένο που είναι ήδη σε μια ανώτερη διάσταση, και κυρίως, γιατί?
Θα ήθελα απλά να δώσω μια επιπλέον διάσταση στο ζήτημα, γι αυτό και θέτω αυτά τα ερωτηματικά. Πάντως το οτι έρχονται δαίμονες κτλ κτλ, γίνεται δαιμονοκαταληψία κτλ κτλ, νομίζω οτι απλά δίνουν βαρύτητα σε ένα μύθο (για το ouija) που δε στέκει.

leo morpheus
02-01-07, 19:12
Επίσης ξέχασα να αναφέρω κάτι. Οι επυκλίσεις είναι πιο σωστό να γίνονται σε ιερό έδαφος.

Καλύτερα στην ύπαιθρο θα έλεγα εγώ...

σωτηρης
12-01-07, 04:11
βασικα οι περοσσοτεροι προτιμουν την υπαιθρο ή οικοδομες κτλ (οπως ειχα πει κ παλαιοτερα) για να μην ρισκαρουν να μεινει στο σπιτι τους το πνευμα που θα επικοινωνισει μαζι τους. τις περισσοτερες φορες το πνευμα που μας "μιλαει" ειναι κακοβουλο, γιατι τα κακοβουλα πνευματα ειναι χαμηλοτερου αστρικου πεδιου κ ετσι ειναι ευκολοτερο να επικοινωνησουν μαζι μας. αν θελουμε να εχουμε περισσοτερες πηθανοτητες να επικοινωνησουμε με καλοβουλο πνευμα θα πρεπει να αποφυγουμε την υπαιθρο κ να προτιμησουμε καποιον χωρο του σπιτιου μας. ειναι σημαντικο να βρισκομαστε σε ηρεμο κ ομορφο χωρο, με καλη ατμοσφερα (κερακια κτλ) και γενικοτερα χωρο που να περναμε ηρεμα κ ευχαριστα στην καθημερινοτητα μας!! δεν λεω οτι ετσι θα φερετε σηγουρα καλο πνευμα, τουλαχιστον θα εχετε περισσοτερες πηθανοτητες. ΠΡΟΣΟΧΗ!! να θημαστε να το κανετε παντα ημερα κ ποτε νυχτα.. κ κατι ακομα: μην προτηματε ποτε τα νεκροταφεια επειδη ειναι ιερος τοπος με διαβασμενα χωματα κτλ.... μην νομιζετε πως ετσι θα καταφερετε να φερετε καποιο καλο πνευμα. το μονο που θα καταφερετε θα ειναι να χασετε τον χρονο σας!! δεν προκειτε να ερθει τιποτα. θα σας το εξηγεισω κανοντας σας μια ερωτηση: αν εσεις ειχατε πεθανει θα σας αρεσε να ειστε κοντα στο αψυχο σωμα σας?? η απαντηση ειναι οχι! τα πνευματα αποφευγουν τετοιους τοπους. ολα αυτα που σας λεω δεν τα βγαζω απ' το μυαλο μου. καλη επιτυχεια σε περιπτωση που δοκιμασετε!!

leo morpheus
12-01-07, 18:21
Για να καταλάβω,για ποιο είδος μαγείας μιλάμε..;;;

mariaggel
13-01-07, 14:47
Ηθελα να μου πεις για την ηχογραφηση που αναφερεις, πως γινεται κ αν μπορεις να κανεις ερωτησεις κ να περνεις απαντησεις... ΣΟΡΥ αν υπαρχει καπου κ δεν το διαβασα αλλα εψαξα αρκετα κ δεν βρηκα τα τι κ πως περι του θεματος. Δεν βαζω μυαλο αλλα με τρωει κ η περιεργια κ αυτο το ακουω πιο ανωδυνο..

Hedwig
13-01-07, 14:58
Σε περίπτωση που το πνεύμα που έχει έρθει είναι "καλό" μπορείς να του κάνεις ότι ερώτηση θέλεις και θα σου απαντήσει. Καλό είναι να αποφεύγονται οι ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με πεθαμένους συγγενείς, γιατί δεν θέλει να σου αποκαλύψει πράγματα ενώπιων των υπολοίπων που κάονται στο τραπέζι.
Εάν το πνεύμα που θα έρθει είναι "κακό", πρέπει να έχετε συνεννοηθεί από πριν πως θα το διώξετε και να κινηθείτε όλοι ταυτόχρονα.
Επίσης, καλό είναι να μην κάνετε επίκληση σε πνεύματα γνωστών ή συγγενικών προσώπων γιατί μπορεί να κάνει κακό στους υπόλοιπους παρευρίσκοντες για να μην μάθουν κάτι που θέλει νας σας αποκαλύψει.

beetlejuice
13-01-07, 15:16
Ξερετε ποιο ειναι το θεμα ομως; Οτι αυτη τη στιγμη καθομαστε και φτιαχνουμε εναν "ακομψο" τσελεμεντε επικλησης πνευματων χωρις καποια λογικη βαση. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μιλαμε με βαση καποια φαινομενα που (οπως σε καθετι που εχει να κανει με το παραξενο μη ασφαλως επαληθευσιμο) σωνει και καλα πρεπει να εχουν μια συγκεκριμενη εξηγηση. Ειναι αυτο που λεγαμε πριν απο λιγο καιρο εδω μεσα οτι πρεπει να ανοιξουμε τους οριζοντες της σκεψης μας και να καταλαβουμε οτι πρεπει επιτελους να σταματησουμε π.χ να κανουμε αναφορες για πρασινα ανθρωπακια και Αρειανους, αλλα να προσπαθησουμε να ερευνησουμε εαν οι μορφες αυτες εμφανιζνονται διαχρονικα στην ανθρωπινη ιστορια αλλαζοντας καθε εποχη αναλογα με το τεχνολογικο μας επιπεδο. Να σταματησουμε να μιλαμε για τρυπια λευκα σεντονια και για τα πνευματα της προγιαγιας μας και να προσπαθησουμε να δωσουμε απαντησεις στο τι ειναι αυτο που θα μπορουσε να προκαλεσει φαινομενα οπως αιωρησεις αντικειμενων και αλλα παρομοια (βλ. αυθυποβολη, καποιες ιδιαιτερες ψυχικες δυναμεις, καποιο poltergeist) .


Για το συγκεκριμενο θεμα, αυτο που θελω να πω ειναι οτι ολα αυτα τα φαινομενα, δεν ειναι απαραιτητα να προκαλουνται απο κατι που "σκεφτεται" ανθρωπινα και να δρα με τους ορους της δικης μας λογικης. Κι ομως σαν ειδος ειμαστε τοσο εγωιστες ωστε να "ανθρωποποιουμε" καθετι αγνωστο και απροσιτο.

Hedwig
14-01-07, 01:46
Είναι μεν ορθό αυτό που λες, αλλά από την άλλη δεν θεωρώ κακό το να αναφέρει κάποιος περιστατικά ή διάφορες γνώσεις που έχει επί του θέματος...

σωτηρης
14-01-07, 06:54
Για να καταλάβω,για ποιο είδος μαγείας μιλάμε..;;;
φιλε μου leo morpheus, εδω συζητουσαμε για την επικληση πνευματων κ τον διαλογο με αυτα (ouija). δεν εχει να κανει καθολου με μαγεια

leo morpheus
14-01-07, 20:07
φιλε μου leo morpheus, εδω συζητουσαμε για την επικληση πνευματων κ τον διαλογο με αυτα (ouija). δεν εχει να κανει καθολου με μαγεια


Δηλαδή ο προστατευτικός κύκλος,οι επικλήσεις δεν είναι μαγεία;Μάλλον μπερδεύτηκες..

mariaggel
14-01-07, 21:50
Καλησπέρα!!
Ρε παιδιά υπαρχει καποιος που γνωριζει να πει για την επικοινωνια αυτη με το κασετοφωνο?? Και τι ακριβως κάνεις?

Antonia
14-01-07, 22:11
Αγαπητή mariaggel,
αυτό που εννοεί η SecretAngel γράφοντας...
θα προτιμουσα το e.v.p.(τι στο καλό ...τι να πάει στραβά σε μια ηχογράφηση μονο; )..αν και εφόσον υπάρξει..νομίζω είναι απλά μια ηχογράφηση. Δηλαδή παίρνεις ένα κασετόφωνο, το τοποθετείς σε κάποιο σημείο όπου κατά πάσα πιθανότητα "κυκλοφορεί" το πνεύμα και πατάς εγγραφή. Το αφήνεις λογικά τις βραδινές ώρες όπου οι εξωτερικοί θόρυβοι είναι αρκετά περιορισμένοι κι εσύ δεν πολυκυκλοφορείς στο σπίτι. Την επόμενη μέρα ακούς την κασέτα και ελπίζεις πώς κάτι θα έπιασε... Αν πάλι τίποτα δεν ακούγεται παράξενο, τότε ξαναδοκιμάζεις μέχρι να βαρεθείς. :)

Φυσικά, ένα απλό κασετόφωνο δεν μπορεί να κάνει θαύματα! Ούτε και η αναπαραγωγή της κασέτας σε αυτό θα είναι ό,τι πιο ξεκάθαρο έχεις ακούσει. Προσωπικά, αυτή τη διαδικασία τη θεωρώ ανούσια και εντέλως χάσιμο χρόνου για όποιον δε, δεν διαθέτει πιο "επαγγελματικά" μηχανήματα. Που και να τα διαθέτει, ίσως το "πνεύμα" να είναι αθόρυβο ή να απουσιάζει βρε παιδί μου... :D
http://www.clandlan.net/foros/style_emoticons/default/__ghost___by_Syko_chic.gif

mariaggel
15-01-07, 01:24
Ευχαριστω για τις πληροφοριες Αντωνια! Παντως εχει πλακα αυτο, με εκανες κ γελασα (χωρις να παρεξηγηθω) απλως οι αλλες μεθοδοι εχουν ερωταπαντησεις, αγωνια .. τελος παντων εισαι εκει κ το ζεις, παιζει ρολο κ η ψυχολογια εχεις ή΄δεν εχεις ανταποκρηση .. ενω ετσι εγω θα προσπαθω θα βαζω κ θα ξαναβαζω την κασετα τα βραδυα θα περνουν οι μερες για να ακουσω κατι.. ουτε ξερω κ εγω τι? ? κανα ροχαλητο ας πουμε.. ωσπου καποια στιγμη θα με λυπηθει καποιο πνευματακι κ θα πει.. βρε ας παω να ψηθηρισω ενα γεια διπλα στο κασετοφωνο ... Ή μηπως κανεις ερωτησεις στην αλλη πλευρα τις κασετας κ το αλλο πρωι ακους τις απαντησεις ? Τελος παντων εγω θα το δοκιμασω κ αν αυτο ειναι οντος εφυκτο ειναι πολυ πιο ανωδυνο απο το να χεις κερια κ να ρχεται το πνευμα, να ειναι κ κακο και μετα αντε να σωθεις με προσευχες κ αγιασμους ασε που χανεις κ τον υπνο σου μετα...

agaliarep
15-01-07, 09:06
Να βάζεις την κασσέτα, το θέμα που θα βρίσκεις τον χρόνο να κάθεσαι κάθε μέρα την επόμενη να την ακούς...

SecretAngel
15-01-07, 12:18
Καλημέρα σας :) Εκείνο που έμαθα στην πορεία εγω, ειναι πως για να ηχογραφησεις ενα ''πνεύμα'' ...1ον) πρεπει να υπαρχει κάποιο στον τοπο που ηχογραφείς. 2ον) και να ''πιασει'' κατι η κασετα, αν δεν υπαρχει προγραμμα που θα φιλτράρει και θα καθαρισει την κασετα σε καποιο Pc, δεν προκειται να ακουσεις..ή τουλαχιστον να καταλαβεις τι λεει. Επισης, πρεπει να τα προκαλεσεις να μιλησουν...γιατι οπως φοβασαι εσυ,ετσι φοβουνται κι εκεινα..και μην νομισεις οτι θα δουν κασετοφωνο και θα καταλαβουν με την μια περι τινος προκειται.Φαινεται αστειο ετσι οπως τα λεω,αλλα απο e.v.p. παραδειγματα που βρηκα στο διαδυκτιο ..αυτο καταλαβαινεις. Ενα site αναλογο ειναι και αυτο: www.mcmsys.com/~brammer/ στο οποιο θα ακουσετε καποιες ''φωνουλες'' και ισως βγαλετε κι εσεις τα δικα σας συμπερασματα :)
Καλη περιήγηση..

beetlejuice
15-01-07, 14:58
Επειδη το θεμα που ανοιξε εδω ηταν εαν δεν κανω λαθος το ouija board, σας πληροφορω πως συζητηση για τα EVP που συζητατε στα τελευταια μηνυματα υπαρχει στο http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=552 ,οποτε σας προτρεπω να συνεχισετε τη συζητηση εκει.


Φιλικα

mariaggel
15-01-07, 16:51
Λοιπον πρωτα απ ολα ζηταω συγνωμη που ανακατεψα τα θεματα. Εμαθα για το ouija πως πολλα μεντιουμ υποστηριζουν οτι μπορουν να καλεσουν πνευμα/φαντασμα μεσα απο την τελετη αυτη. Μια ομαδα ατομων με αρχηγο (γνωστη επι του θεματος) καποιον,συναθροιζονται σε κυκλο,συγκεντρωνοναι ωστε να μπορεσουν να διοχετευσουν μια αρκετη μεγαλη ποσοτητα πνευματικης ενεργειας κ καλουν το πνευμα, το οποιο μπορει να επικοινωνισει μαζι τους μεσο του πινακα ouija( το ονομα προερχεται λεει απο την ενωση λεξεων oui & ja που κ οι δυο λεξεις σημαινουν ναι στα Γαλλικα κ Γερμανικα αντιστοιχα. Ξεκινησε σαν παιχνιδι απο την Hasbro Toys Inc. αλλα χρησιμοποιηται σαν οργανο επικοινωνιας με τον αλλο κοσμο. Οι τελετες αυτες φερνουν σε επαφες τους θνητους με κατωτερα πνευματα ή κ πολλες φορες με δαιμονια , τα οποια μπορει να στοιχιοσουν το μερος της συσκεψεις. Τελος τα μεντιουμ συστηνουν σε ολους τους επιδωξους νεκρομαντες π.χ. (εμενα αν κ με ανατριχιαζει αυτος ο ορος) να μη ζητησουν απο τα πνευματα να κανουν ορατη την παρουσια τους στο χωρο , γιατι ετσι τους επιτρεπουν να ερθουν στο δικο μας κοσμο κ να μπορεσουν να δρασουν κ εκει.

Hedwig
15-01-07, 19:36
@mariaggel: Τι εννοείς ότι κάνουν ορατή την παρουσία τους στο χώρο??

Αισθητή πάντως την κάνουν σίγουρα την παρουσία τους.

Vaso
15-01-07, 20:39
Γεια σας.!
Αν και εχω καιρο στο σαιτ πρωτη φορα μιλαω :).!Ολα αυτα είναι καλα.Αλλα τ γινεται οταν τ πνευμα που καλεις ειναι κακο :confused: ?Εχει την δυναμη να σε εξουσιασει?

mariaggel
15-01-07, 20:59
@mariaggel: Τι εννοείς ότι κάνουν ορατή την παρουσία τους στο χώρο??

[Αισθητή] πάντως την κάνουν σίγουρα την παρουσία τους. Ορατη με τα αντικειμενα που θα κουνιουντε προφανος κουρτινες, καρεκλες, κ δεν ξερω τι αλλο. Αρα αισθητη καλα το ειπες.

Vaso
15-01-07, 21:00
Θα ηθελα να κανω αλλη μια ερωτηση.!Κατα την διαρκεια μιας συνεδριας μπορεις να καλεσεις παραπανω απο ενα πνευμα?

σωτηρης
16-01-07, 01:42
εγω προσωπικα δεν γνωριζω αν μπορεις να καλεσεις περισσοτερα απο ενα πνευματα (αν κ δεν νομιζω). απ' οτι ξερω ομως (αυτο αφορα την προηγουμενη ερωτηση σου) το πνευμα μπορει να εγκατασταθει μεσα σου αν κατα τη διαρκεια της συνομιλιας γινει πολυ δυνατο. θυμησου οτι το πνευμα παιρνει δυναμη απο εσενα κ συγκεκριμενα απο το φοβο σου. γι αυτο πρεπει παντα να προσπαθεις να αποβαλεις τον φοβο σου κ να μενεις ψυψραιμος/η. επισης αν επιρρεαζεσαι πολυ απ' αυτα δεν πρεπει ποτε να δοκιμασεις, γιατι σε τετοια περιπτωση μπορει να τρελαθεις, να δεμονιστεις ή ακομα κ να πεθανεις, σε περιπτωση που το πνευμα ειναι παρα πολυ δυνατο απο τη φυση του. θα ηθελα ομως εδω να σε καθησυχασω κ να σου πω πως αυτες οι περιπτωσεις (αν κ ειναι πραγματικοτητα) ειναι παρα μα παρα πολυ σπανιες. καπου παραπανω διαβασα πως το πνευμα μπορει να γινει ορατο μονο απο τα πραγματα που μετακινει κ που πεταει. επισης μπορει να εμφανιστει κ σαν σκια, να σου σχηματιζει ασχημα προσωπα κ γκριματσες κ να δημιουργει ασχημες μυρωδιες. θα ηθελα να τονισω πως ολα αυτα δεν τα εχω δει εγω. απλα σας λεω οτι εχω διαβασει

σωτηρης
16-01-07, 01:54
Δηλαδή ο προστατευτικός κύκλος,οι επικλήσεις δεν είναι μαγεία;Μάλλον μπερδεύτηκες..
το οτι δεν εχω μπερδευτει ειναι το μονο σηγουρο. για να καταλαβω τωρα, θεωρεις μαγους ολους οσους κανουν επικλησεις πνευματων? υπαρχουν πολλες παρεες παιδιων που κανουν επικλησεις πνευματων στο σπιτι τους κ μαλιστα χωρις την παρουσια medium. εγω προσωπικα ολους αυτους δεν τους θεωρω μαγους κ αρα δεν θεωρω πως εκτελουν μαγεια. το βλεπω απλα σαν απικοινωνια με κατι το διαφορετικο.. πως λεμε επικοινωνια με εξωγηινους? ε.. κατι τετοιο! sorry αν το υφος μου ηταν καπως εντονο.

φιλικα Σωτηρης

R-b-t3r
16-01-07, 09:07
το οτι δεν εχω μπερδευτει ειναι το μονο σηγουρο. για να καταλαβω τωρα, θεωρεις μαγους ολους οσους κανουν επικλησεις πνευματων? υπαρχουν πολλες παρεες παιδιων που κανουν επικλησεις πνευματων στο σπιτι τους κ μαλιστα χωρις την παρουσια medium. εγω προσωπικα ολους αυτους δεν τους θεωρω μαγους κ αρα δεν θεωρω πως εκτελουν μαγεια.
Φίλε μου μάλλον όντως τα έχεις μπερδέψει όπως λέει και ο leo. Μαγεία είναι η διαδικασία που ακολουθείς, από την προετοιμασία ως την εκτέλεση. Ο μάγος έχει ελάχιστες ιδιαιτερότητες πέρα από 2-3, που δεν μας ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή, και είναι ένας απλός άνθρωπος σαν εμένα και εσένα.
Η διαδικασία του δίνει την δυνατότητα να κάνει μάγια (αν και υπάρχει συγκεκριμένη τεχνοτροπία μαγείας που όντως θέλει ταλέντο για να χρησιμοποιηθεί αλλά δεν αφορά τις επικλήσεις).

Άρα δεν χρειάζεται να είσαι μάγος για να κάνεις μάγια.

ΥΓ Προσωπική μου άποψη είναι να μην επιχειρήσετε κάτι τέτοιο επ ουδενί λόγο. Η ημιμάθεια σε τέτοιες περιπτώσεις στοιχίζει ακριβά....

σωτηρης
16-01-07, 10:39
Φίλε μου μάλλον όντως τα έχεις μπερδέψει όπως λέει και ο leo. Μαγεία είναι η διαδικασία που ακολουθείς, από την προετοιμασία ως την εκτέλεση. Ο μάγος έχει ελάχιστες ιδιαιτερότητες πέρα από 2-3, που δεν μας ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή, και είναι ένας απλός άνθρωπος σαν εμένα και εσένα.
Η διαδικασία του δίνει την δυνατότητα να κάνει μάγια (αν και υπάρχει συγκεκριμένη τεχνοτροπία μαγείας που όντως θέλει ταλέντο για να χρησιμοποιηθεί αλλά δεν αφορά τις επικλήσεις).

Άρα δεν χρειάζεται να είσαι μάγος για να κάνεις μάγια.

ΥΓ Προσωπική μου άποψη είναι να μην επιχειρήσετε κάτι τέτοιο επ ουδενί λόγο. Η ημιμάθεια σε τέτοιες περιπτώσεις στοιχίζει ακριβά....
μα ακριβως αυτες οι ιδιαιτεροτητες ειναι που κανουν τον μαγο κ οι οποιες σηγουρα ειναι περισσοτερες. απο την αλλη πλευρα θα ηθελα να σε ρωτησω κατι: εχεις κανει ποτε σου επικληση; ή τουλαχιστον ξερεις την διαδικασια με λεπτομεριες; επειδη την ξερω αρκετα καλα εχω την αποψη πως αυτο δεν χαρακτηριζεται ως μαγεια. το μονο που κανεις ειναι να συγκεντρωνεσαι, κ να καλεις το πνευμα με λογια δικα σου. ουτε εχεις καμια βιβλο μπροστα σου, ουτε κανεις τιποτα ξορκια. anyway.. με ενδιαφερει παντως να ακουσω κ τις γνωμες αλλων ατομων γιατι μου φαινονται καπως περιεργα ολα αυτα που μου λετε. πιστευω πως ειναι καλο που ανταλλασσουμε γνωμες, αλλα θα ηθελα, αν γινετε, ολο αυτο να γινεται σε πιο ηπιους ρυθμους

R-b-t3r
16-01-07, 10:56
μα ακριβως αυτες οι ιδιαιτεροτητες ειναι που κανουν τον μαγο κ οι οποιες σηγουρα ειναι περισσοτερες.
Δεν είναι σημαντικές και δεν αφορούν τις επικλήσεις αλλά το ενεργειακό του επίπεδο.

απο την αλλη πλευρα θα ηθελα να σε ρωτησω κατι: εχεις κανει ποτε σου επικληση; ή τουλαχιστον ξερεις την διαδικασια με λεπτομεριες;
Έχω διαβάσει μερικά Γριμόρια και φυσικά το Clavicula solomonis, τα έργα του Abramelin και λίγο Κρόουλυ. Επίκληση δεν έχω κάνει ποτέ για 2 λόγους:
1) δεν με ενδιαφέρει να καλέσω κάτι. Φαίνεται αστείος προβληματισμός αλλά δεν είναι. Γιατί να χρησιμοποιεί κάποιος μαγεία? Υπάρχει λόγος? Στο clavicula solomonis υπάρχει ειδική προειδοποίηση ακριβώς για αυτό (την άσκοπη χρήση μαγείας), όπως επίσης και σε ερμετικά κείμενα (εκεί δεν είναι γραμμένο έτσι ακριβώς αλλά το υπονοεί)
2) κανείς δεν μου εγγυάται ότι αυτό που θα καλέσω, θα μπορώ να το διώξω κιόλας

το μονο που κανεις ειναι να συγκεντρωνεσαι, κ να καλεις το πνευμα με λογια δικα σου. Δηλαδή φίλε μου τί διαφορετικό νομίζεις ότι κάνει ο μάγος? Αυτά τα role playing games μας έχουν χαλάσει την πιάτσα ρε γμτ :D
ουτε εχεις καμια βιβλο μπροστα σου, Μα στις μισές περιπτώσεις (να μην πώ όλες) δεν χρησιμοποιείς βίβλο. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τί εννοείς εδώ :confused:
ουτε κανεις τιποτα ξορκια. Περιμένεις να πετάγονται κεραυνοί και να ακούγονται εφέ? :D
Φίλε μου εδώ έχει κάνει ζημιά το Hollywood. Τα ξόρκια είναι μερικά λόγια, όπως αυτά που λες εσύ για την επίκληση.
Αλήθεια, τί διαφορά πιστεύεις ότι έχουν τα ξόρκια από αυτό που κάνεις? Είμαι περίεργος...

Μιχάλης
16-01-07, 11:02
Μαγεία είναι η διαδικασία που ακολουθείς, από την προετοιμασία ως την εκτέλεση. Ο μάγος έχει ελάχιστες ιδιαιτερότητες πέρα από 2-3, που δεν μας ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή, και είναι ένας απλός άνθρωπος σαν εμένα και εσένα.
Η διαδικασία του δίνει την δυνατότητα να κάνει μάγια Άρα δεν χρειάζεται να είσαι μάγος για να κάνεις μάγια

Συμφωνώ απόλυτα. Μη φανταστεί κανείς τον Μάγο έναν άνθρωπο τύπου Galdalf, που διακατέχεται από υπερδυνάμεις. Κοινοί άνθρωποι είναι.

Προσωπική μου άποψη είναι να μην επιχειρήσετε κάτι τέτοιο επ ουδενί λόγο. Η ημιμάθεια σε τέτοιες περιπτώσεις στοιχίζει ακριβά....

Σε αυτό το σημείο θέλω να σταθώ περισσότερο. Οι όποιες δυνάμεις ενεργοποιούνται εκείνη τη στιγμή, ακόμα και αν δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από ψυχολογικές δυνάμεις, μπορεί να αποβούν ιδιαίτερα άσχημες και με πολλές δυσάρεστες επιπτώσεις. Αν πάρουμε την περίπτωση - πιθανότητα της επίκλησης ενός πνεύματος, το σίγουρο (κατά την μη ειδική άποψή μου) είναι πως όντως το πνεύμα εκείνο θα ανήκει στο κατώτερο επίπεδο και οι σκοποί του θα είναι ανάλογοι της...καταγωγής του. Μην ξεχνάτε πως στις περισσότερες περιπτώσεις, χρειάζεται η προετοιμασία του "Μάγου" επί μακρόν πριν την τελετή, η πιστή εφαρμογή και τηρηση ενός πολύπλοκου και λεπτομερούς τυπικού - διαδικασίας και η εξασφάλιση μέτρων προστασίας, στην περίπτωση που κάτι στραβώσει (και συμβαίνει πάρα πολύ συχνά).
Επιπλέον, έχω την άποψη (χωρίς να τη στηρίζω κάπου), πως δεν είναι δυνατό "υψηλά" πνεύματα να καταδέχονται να συμμετέχουν σε τέτοιες τελετουργίες και ιδιαίτερα μάλιστα τα αγαθά πνεύματα δεν θεωρώ πως μπορεί να περιοριστούν σε τυπικά και τελετουργίες, αφενός γιατί μπορούν να κινούνται στα διάφορα πεδία μεάνεση, αφετέρου γιατί αν χρειαστεί να παρέμβουν κάπου, θα το κάνουν χωρίς σφραγίδες, κύκλους κλπ. Αρκεί να πούμε με τη φωνή των φωνητικών χορδών ή με τη φωνή της ψυχής "έλα"....

σωτηρης
16-01-07, 12:00
[/QUOTE]Αλήθεια, τί διαφορά πιστεύεις ότι έχουν τα ξόρκια από αυτό που κάνεις? Είμαι περίεργος...[/QUOTE]
καταρχην, ισως με παρεξηγησατε. δεν ειπα πως η επικληση ειναι οτι πιο αθωο κ οτι πιο καθημερινο υπαρχει στον κοσμο, αλλα κ ο ορος μαγεια.... κατι δεν μου κολλαει :o οταν λεω οτι δεν χρησιμοποιεις ξορκια κ βιβλους (επι την ευκαιρια, ξορκια δεν ειναι μονο λεξεις, ειναι κυριως πραγματα με μαγικες δυναμεις) θελω να δειξω πως ειναι κατι το πολυ απλο η ολη διαδικασια κ μην μου πεις τωρα οτι ολα τα μαγια ειναι απλα. καλη η θεωρια αλλα αν δεις κ την πραξη ισως να αλλαξεις γνωμη για πολλα πραγματα κ κυριως για το τι εστι μαγεια! πιστεψε με, η ολη ιστορια με το πνευμα δεν εχει κ τοσο μεγαλο νοημα μπροστα σε αλλα που γινονται

σωτηρης
16-01-07, 12:03
εκανα καποιο λαθος κ δεν φαινεται η παραθεση. το παραπανω κειμενο ειναι απαντηση στον R-b-t3r

leo morpheus
16-01-07, 12:06
Σωτήρη,προφανώς εννοείς ότι υπάρχουν πιο πολύπλοκες τεχνικές.Έτσι δεν είναι;Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η επίκληση δεν είναι στη σφαίρα της μαγείας.
Σίγουρα,όμως δεν είναι παιχνίδι και πρέπει οι επίδοξοι μάγοι να προσέχουν...
Από τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία να καλέσεις ένα πνεύμα,ίσως με τον καιρό να αποκτήσεις τεράστιες γνώσεις και να φτάσεις να γίνεις π.χ.μεγάλος Καμπαλιστής...
Όλα από κάπου ξεκινάνε,οπότε ο χώρος της μαγείας είναι τεράστιος και είναι δύσκολο να πούμε αυτό είναι μαγεία,ενώ αυτό δεν είναι γιατί απλά είναι πιο εύκολο από το άλλο...

σωτηρης
16-01-07, 12:24
τελικα φιλε μου αυτο που ειπες τωρα ισως να ειναι κ η πιο σωστη απαντηση στο θεμα που ανοιξαμε. σηγουρα ο χωρος της μαγειας ειναι τοσο μεγαλος κ τοσο μπερδεμενος που ποτε κανεις δεν μπορει να δωσει απαντηση με σηγουρια κ με απολυτη ακριβεια

R-b-t3r
16-01-07, 15:24
θελω να δειξω πως ειναι κατι το πολυ απλο η ολη διαδικασια κ μην μου πεις τωρα οτι ολα τα μαγια ειναι απλα. καλη η θεωρια αλλα αν δεις κ την πραξη ισως να αλλαξεις γνωμη για πολλα πραγματα κ κυριως για το τι εστι μαγεια! πιστεψε με, η ολη ιστορια με το πνευμα δεν εχει κ τοσο μεγαλο νοημα μπροστα σε αλλα που γινονται
Έχει υποθεί πως οι μεγάλες αλήθειες στο σύμπαν είναι απλές. :)

Γενικά δεν πιστεύω ότι είναι πολύπλοκη η μαγεία. Πίστη χρειάζεται και μεθοδικότητα. Αν λείπει κάτι από αυτά τότε απλά δεν πετυχαίνει. Άλλωστε μερικές φορές την χρησιμοποιείς άθελά σου.

Vaso
16-01-07, 16:21
Φίλοι μου,
θεωρώ οτι αν δεν γνωρίζαμε τα όρια μας θα ήμασταν ικανοί για τα πάντα.!Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανόητοι φραγμοί στ μυαλό μας κ ήμασταν ελεύθεροι θα είχαμε κατακτήσει τ σύμπαν.Έτσι είναι κ η μαγεία.!Δεν την γνωρίζουμε πραγματικά κ γι'αυτό την φοβόμαστε και δεν μπορούμε να την εφαρμόσουμε.!Γι'άυτο υπάρχουν όλα αυτά τα ερωτήματα...

Μιχάλης
16-01-07, 21:19
Φίλοι μου,
θεωρώ οτι αν δεν γνωρίζαμε τα όρια μας θα ήμασταν ικανοί για τα πάντα.!Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανόητοι φραγμοί στ μυαλό μας κ ήμασταν ελεύθεροι θα είχαμε κατακτήσει τ σύμπαν.Έτσι είναι κ η μαγεία.!Δεν την γνωρίζουμε πραγματικά κ γι'αυτό την φοβόμαστε και δεν μπορούμε να την εφαρμόσουμε.!Γι'άυτο υπάρχουν όλα αυτά τα ερωτήματα...

Αγαπητή Βάσω, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την άποψή σου πάνω στο θέμα του φόβου και των φραγμών. Ο φόβος είναι ένας φυσιολογικός αμυντικός μηχανισμός, χρήσιμος για την επιβίωση του ανθρώπου, όταν τουλάχιστον διατηρείται μέσα στα πλαίσια του μέτρου. Ειδικά για το φόβο απέναντι στη μαγεία θα διαφωνήσω ακόμα περισσότερο, λέγοντας πως ο φόβος καλώς υπάρχει. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά, που δεν σηκώνουν χαλάρωση και ανάλαφρη διάθεση. Διαφωνώ, μάλιστα με διάφορα έντυπα που στη θεματολογία τους περιλαμβάνουν διάφορες πρακτικές, ακόμα και αν θεωρούνται απλές και "μη σοβαρές" (ως προς τα αποτελέσματα που μπορεί να έχουν). Κανένας υποψήφιος μάγος δεν πήρε τη γνώση της μαγείας από το δάσκαλό του ως παιχνίδι για να παίζει όταν βαριέται, αντίθετα χρειάστηκε μια μεγάλη περίοδος προετοιμασίας για να ακολουθήσει έστω και το απλούστερο τυπικό. Χαριτολογώντας, θα σας προέτρεπα να απολαύσετε την ταινία κινουμένων σχεδίων " Ο μαθητευόμενος μάγος" για να δείτε τι ευτράπελα στην αρχή, σοβαρότερα μετά συμβαίνουν από τη χρήση της μαγείας από αδαείς.

agaliarep
17-01-07, 10:05
Διαφωνώ, μάλιστα με διάφορα έντυπα που στη θεματολογία τους περιλαμβάνουν διάφορες πρακτικές, ακόμα και αν θεωρούνται απλές και "μη σοβαρές"
Αυτή η χαλαρότητα που αναφέρει νομίζω ο Μιχάλης είναι η πιο επικίνδυνη. Αυτή η ελαφρότητα που περνάει μέσα από διάφορες φυλλάδες και διαμορφώνει μια χαλαρή άποψη για θέματα που εάν μπεις πιο βαθιά υπάρχει πρόβλημα.

σωτηρης
17-01-07, 19:37
καλησπερα σε ολους σας!! επιδη νομιζω οτι το γενικεψαμε λιγο το θεμα, θα ηθελα να ρωτησω κατι επι του θεματος. μηπως γνωριζει κανεις που μπορω να βρω βιβλια σχετικα με επικλησεις πνευματων? εχω διαβασει καποια πραγματα, κυριως ομως οτι βρισκω εντελως τυχαια δεξια κ αριστερα. σκεφτομαι να ασχοληθω ακομα περισσοτερο κ ειπα να το παρω απ' την αρχη, συστηματικα.. ψαχνω να βρω βιβλια επι του θεματος εγκυρα κ αξιοπιστα. ζηταω συγνωμη αν το post μου εχει χαρακτηρα "αγγελιας". οποιος γνωριζει κατι, ας μου στειλει προσωπικο μνμ για να μην συνεχιστει εδω η αναζητηση μου. σας ευχαριστω πολυ!!

Vaso
17-01-07, 21:21
Αγαπητε Μιχάλη,
προφανώς δεν έγραψα σωστά αυτό που ήθελα να εκφράσω.Συμφωνώ απόλυτα με την αποφυγή της ελαφρότητας και με το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο φόβος στην ζωή μας.Εγώ ήθελα να τονίσω το ότι μερικές φορές είναι απαραίτητο να παίρνουμε ρίσκα.Έτσι μαθαίνουμε.ΠΡΟΣΟΧΗ:πρέπει να σκεφτόμαστε όμως καλά πριν πάρουμε τέτοιες αποφάσεις.!Και δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο στην επιθυμία μας να γνωρίσουμε το άγνωστο αλλά και στην λογική και πάνω από όλα οφείλουμε να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις΄.

σωτηρης
18-01-07, 03:50
Αγαπητε Μιχάλη,
προφανώς δεν έγραψα σωστά αυτό που ήθελα να εκφράσω.Συμφωνώ απόλυτα με την αποφυγή της ελαφρότητας και με το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο φόβος στην ζωή μας.Εγώ ήθελα να τονίσω το ότι μερικές φορές είναι απαραίτητο να παίρνουμε ρίσκα.Έτσι μαθαίνουμε.ΠΡΟΣΟΧΗ:πρέπει να σκεφτόμαστε όμως καλά πριν πάρουμε τέτοιες αποφάσεις.!Και δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο στην επιθυμία μας να γνωρίσουμε το άγνωστο αλλά και στην λογική και πάνω από όλα οφείλουμε να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις΄.
αλιμονο... τι θα απογινουμε αν σταματησουμε να ρισκαρουμε στη ζωη μας? σχετικα με τις επιπτωσεις οπως λες κ εσυ, αγαπητη Vaso, πιστευω πως δεν αξιζει να αποφασιζουμε εχοντας αυτες ως κριτηριο, οσων αφορα "το αγνωστο" παντα.. μονο σεναρια κ εικασιες μπορουμε να κανουμε. δεν ξερω για εσας, παντως εγω δεν μπορω να βασιζομαι σε "πιθανα σεναρια"... κ κατι ακομα: ειναι καλο που κ που να αφηνουμε στην ακρη την λογικη κ να λειτουργουμε με βαση το συναισθημα

Hedwig
18-01-07, 19:58
Η άποψή μου είναι πως αυτού του τύπου η επίκληση κατατάσσεται στα είδη μαγείας. Όσον αφορά για το πνευματικό επίπεδο των πενυμάτων που αναφέρθηκε, αυτό δεν το κατάλαβα.
Όταν γίνεται η επίκληση πρέπει όλοι να είναι συγκεντρωμένοι και γνώστες της κατάστασης και αυτό γιατί σε περίπτωση που κάποιος από τον κύκλο νιώσει ότι φοβάται κατά 99% θα έρθει κακό πνεύμα το οποίο μετά θα είναι δύσκολο να φύγει και για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουν άμεσα κάποιες ενέργειες, όπως π.χ. να σηκωθούν όλοι μαζί να ανοίξουν ταυτόχρονα πόρτες και φώτα. Με τον τρόπο αυτό τρομάζει και φεύγει γιατί δεν έχει τον έλεγχο.
Όσον αφορά για την παρουσία τους στο χώρο, όντως την κάνουν αισθητή μετακινώντας διάφορα πράγματα...
Το βασικό όμως είναι να είναι γνώστες και να μην κάνουν πράγματα που δεν γνωρίζουν καλά, γιατί όντως αυτό το γεγονός μπορεί να προκαλέσει συγκεκριμένες ζημιές, όπως έχει ήδη προαναφερθεί.

σωτηρης
20-01-07, 01:52
χθες το βραδυ, στο εστιατοριο που δουλευω, ηρθε ενας παπας με την οικογενια του για φαγητο. με το που τον ειδα, σκεφτηκα πριν φυγει να τον ρωτησω καποια πραγματα για τις επικλησεις, για να δω κ την γνωμη της εκκλησιας σχετικα με το θεμα. ετσι κ εγινε!! λιγο πριν φυγει, καθησαμε οι δυο μας σε ενα διαφορετικο τραπεζι κ αρχισαμε να μιλαμε. μου ειπε πως τα πνευματα υπαρχουν κ πως οι επικλησεις σχεδον παντα πετυχαινουν..!! τρελαθηκα οταν ακουσα παπα να μου το επιβεβαιωνει.. επισης μου ειπε πως οι ψυχες των ανθρωπων δεν βρισκονται γυρω μας, αλλα σε ενα διαφορετικο τοπο κ πως δεν εχουν τη δυνατοτητα να επικοινωνησουν μαζι μας, παρα μονο οταν τους το επιτρεψει "ο Θεος".. τελος μου ειπε πως στις επικλησεις δεν επικοινωνουν οι ψυχες των ανθρωπων μαζι μας (για τον λογο που σας εξηγησα πριν) αλλα δαιμονια.. συμφωνα με τα λεγομενα του δηλαδη, στις επικλησεις επικοινωνουμε παντα με δαιμονες. ποια ειναι η γνωμη σας γι αυτο? ισχυουν τα οσα μου ειπε, ή μηπως απλα οι παπαδες λενε το "ποιηματακι" τους χωρις να ξερουν καν τι λενε?

melian
20-01-07, 02:38
Ο Χριστιανισμός αν δε κάνω λάθος αποδέχεται την ύπαρξη του Παράδεισου και της Κόλασης, άρα όντως σύμφωνα πάντα με το δόγμα του, οι ψυχές των νεκρών πάνε κάπου. Δεν επικοινωνούν μαζί μας εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις γιατί αν υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας τότε ποιος ο λόγος της Δευτέρας Παρουσίας. Μάλλον, όλο το χριστιανικό δόγμα θα κατέρρεε... Το ότι επικοινωνούμε με δαιμόνια παλι δε πρέπει να μας κάνει κατάπληξη αφού η Εκκλησία δέχεται την ύπαρξη δαιμόνιων πνευμάτων που καταλαμβάνουν τις ψυχές των ανθρώπων. Εξού και το μυστήριο του εξορκισμού. Με βάση αυτά, δε μου φαίνεται να είπε κάτι ακραίο ή κάτι καινούριο ο ιερέας...

Όσο για αν μπορούμε να τα λάβουμε υπόψη μας, ε τι να πω... σας αφήνω να το σκεφτείτε μόνοι σας... ;)

σωτηρης
20-01-07, 03:08
εμενα παλι απο την πλευρα μου, μου φαινεται πως ειπε ακραια πραγματα.. τοσο καιρο συζηταμε για τις επικλησεις κ λεμε πως ερχονται κ καλα κ κακα πνευματα. μαλιστα παλαιοτερα ελεγα με ποιους τροπους εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες να φερουμε καποιο καλοβουλο πνευμα. τωρα ομως βλεπω πως συμφωνα με τον χριστιανισμο αποκλειεται να "μιλησουμε" με κατι καλο. τελικα τι απο τα δυο ισχυει? :( :confused:

melian
20-01-07, 03:21
Δεν κατανοώ τη σύγχυσή σου... Αλήθεια περίμενες από έναν ιέρεα να σου απαντήσει σε μια τέτοια ερώτηση; Μα πως; Η Εκκλησία ποτέ δε θα επέτρεπε να κάνει κάποιος μια επίκληση πνεύματος (αν είναι πνεύμα αυτό που καλείται - πολύ αμφιβάλλω) έστω και για πειραματισμό γιατι ως γνωστον "αυτά είναι του Σατανά"! Μα, ακόμα και αν κάποιος καλέσει ένα "πνεύμα", ακόμα και τότε δε θα μπορέσει να σου απαντήσει με σιγουρια τι ακριβώς κάλεσε αλλά ούτε και εσύ θα μπορέσεις να τον εμπιστευτείς απόλυτα. Έτσι δεν είναι;

Antonia
20-01-07, 11:36
Εγώ θα σου έλεγα να σκεφτείς τι θα γινόταν αν ο ιερέας σου έλεγε πως μπορείς να καλέσεις το πνεύμα οποιουδήποτε και να μην είναι απαραίτητα κάποιο κακό δαιμόνιο. Φαντάζεσαι τι σύγχιση θα επικρατούσε μέσα σου; Απ' τη μία δε θα ήθελες να μπλέξεις με τέτοια πράγματα και να ρισκάρεις το κάλεσμα κάποιου κακού πνεύματος, κι απ' την άλλη θα σκεφτόσουν πως απ' τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνήσεις με κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο που έχει φύγει απ' τη ζωή θα ήθελες να δοκιμάσεις. Αυτό βέβαια μας οδηγεί στη σκέψη πως ίσως η εκκλησία (και μιλάω για τους εκπροσώπους της φυσικά) ίσως "φυτεύει" αρνητικές εντυπώσεις στα μυαλά όσων τη συμβουλεύονται για να έχει κάπως το κεφάλι της ήσυχο...

Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής δεν απορρίπτω τα όσα ισχυρίστηκε ο ιερέας. Πράγματι ίσως τα δαιμόνια να είναι τα μόνα που έρχονται και μας ξεγελούν. Αυτά σίγουρα μπορούν να ξέρουν προσωπικά δεδομένα του πνεύματος που υποτίθεται πως έχουμε καλέσει, οπότε ξέρουν και τις σωστές απαντήσεις στις αντίστοιχες ερωτήσεις μας. ;)

Μιχάλης
20-01-07, 19:18
Εγώ θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα πρακτικής περισσότερο φύσεως. Και γιατί θα πρέπει να καλέσουμε ένα πνεύμα; τι θα προσφέρει, τι θα καταλάβουμε;

Μια μικρή εκτός θέματος παρέμβαση στο ζήτημα της Δευτέρας Παρουσίας και του εάν θα κατέρρεε το δόγμα αυτό. Δεν θα κατέρρεε, ακόμα και αν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ νεκρών και ζωντανών. Και δεν θα κατέρρεε, γιατί άλλο είναι το δόγμα της Δευτέρας Παρουσίας.

Δεν βρίσκω πουθενά στις γραφές κανένα επιχείρημα για να δικαιολογήσω την άποψη της Εκκλησίας πως οι νεκροί δεν επικοινωνούν με τους ζωντανούς...

σωτηρης
21-01-07, 05:28
καταρχην θα ηθελα να σας ευχαριστησω που απαντησατε στο ερωτημα μου! :) απο εκεινο το βραδυ που μιλησα με τον ιερεα, συνεχεια σκεφτομαι τα λογια του κ κατι δεν μου κολαει.. για ποιο λογο να εχουμε τη δυνατοτητα να επικοινωνουμε μονο με κακα πνευματα κ οχι κ με καλα?? γιατι μονο τα καλα πνευματα να βρισκονται μακρια απο μας κ να μην επικοινωνουν μαζι μας? τι ειναι αυτο που τα εμποδιζει? "ο θεος"? συγχωρεστε με αλλα τελικα νομιζω πως δεν πιστευω κ τοσο σ' αυτο το σεναριο.. δεν ειναι λιγο αδικο "ο θεος" να μας δινει το δικαιωμα να επικοινωνουμε μονο με κακα πνευματα? κ οσο για το θεμα της "δευτερας παρουσιας" ουδεν σχολιο γιατι η ολη υποθεση, μου θυμιζει παραμυθακι για μικρα (ή καλυτερα για μεγαλα) παιδια...

Άπαν
21-01-07, 08:17
Τα βασικά συμπεράσματα που εξάγω από τη μέχρι τώρα συζήτηση είναι τα εξής:

1. α) Ότι οι άνθρωποι μετά το θάνατο αλλάζουν "μορφή" ζωής ως πνεύματα,ψυχές.
β) Ότι υπάρχουν (καλές ή κακές) "εξωδιαστατικές" οντότητες πέρα από αυτές των νεκρών ανθρώπων.
2. Ότι αυτές οι οντότητες επικοινωνούν με τους ανθρώπους.

Τα δύο συμπεράσματα αν κάποτε επαληθευτούν θα έχουν κοσμοϊστορικές συνέπειες σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης νόησης και δραστηροποίησης.
Αυτά τα αναφέρω για να γίνει αισθητή η σημασία ισχυρισμών όπως αυτοί που είναι διάσπαρτοι σε αυτό το νήμα (thread) .
Αν θεωρείτε ότι όντως ισχύουν τα 1. και 2. μπορείτε να γίνετε οι σημαντικότεροι άνθρωποι του 21ου αιώνα.Λίγο βαρύγδουπο,ε;;

Μπορούμε λοιπόν να ανεβάσουμε το πήχη και να προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως στο σκότος που καλύπτει τη "μετά θάνατο" ζωή και το "κόσμο των πνευμάτων";
Το μέσο είναι γνωστό (τραπεζάκι,ouija board,εκκρεμές κτλ.), εθελοντές φαντάζομαι υπάρχουν αρκετοί,αυτό που μας λείπει είναι ένα επιστημονικό επιτελείο που θα θέλει να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.Πιστεύω ότι μπορούμε να το βρούμε!

Δυστυχώς αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος,πέρα από την ανακύκλωση "περιοδικολογίας"(?),αστικών θρύλων και αοριστολογιών.

Για το τέλος μια παράκληση :
Προτείνω να μην ασχολείστε με το "παιχνίδι" παραπάνω απ' όσο μπορείτε να αντέξετε.Μπορεί να γίνει εξαιρετικά δυσάρεστο.Ναι το ξέρω το "απαγορευμένο" είναι γλυκό αλλά ξέρετε πόσο έχουν πάει τα πρόστιμα; :eek:

Ενδεχομένως να επεκταθώ,
Άπαν.

polykarpos
21-01-07, 12:45
Δεν βρίσκω πουθενά στις γραφές κανένα επιχείρημα για να δικαιολογήσω την άποψη της Εκκλησίας πως οι νεκροί δεν επικοινωνούν με τους ζωντανούς...

Mιχάλη μιά ματιά στό Λουκ. 16, 19 -31 .

ria
24-05-07, 17:00
πωσ παιζετε το ouija table???/ :confused: :confused:

Hedwig
24-05-07, 22:58
Δεν είναι παιχνίδι... :cool:

lifo
24-05-07, 23:29
Από ότι έχω ακούσει αφού έχει τον πίνακα λες "ouija ouija". Ρωτάς το πνεύμα κάτι. Πάνω στον πίνακα υπάρχουν νούμερα από το 0 μέχρι το 9. Επίσης έχει όλα τα γράμματα της αλφαβήτα. Και ένα ναί και όχι. Ρωτάς το πνεύμα "Πότε πέθανες;". Σου απαντάει πως πέθανε το 1972. Πώς; Σου κουνάει το ποτήρι. Μην ζητήσεις σε καμία περίπτωση να σου δείξει την δυναμή του. Αν το κάνεις σε σπίτι(που καλύτερα να μην το κάνεις) μετά την διαδικασία κάνε έναν εξαγνισμό. Όπωσδήποτε να κάνεις τελετή εξαγνισμού μετά από αυτό!Πρόσεχε!
:)

Antonia
25-05-07, 11:27
Παιδιά θα σας παρακαλούσα να αποφεύγετε τα ποστ της μιας γραμμής, καθώς δε βοηθούν κυριολεκτικά σε τίποτα και δεν προσφέρουν στη συζήτηση.

ria, πριν μπεις στη διαδικασία να ρωτήσεις κάτι τόσο ξεκάθαρο -μεν-, καλό θα ήταν να έριχνες μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες και ίσως η απορία σου να λυνόταν. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να βρεις μια απλοϊκή απάντηση στο ερώτημά σου αν κάνεις ένα search στο google. Ερωτήσεις τέτοιου τύπου αποφεύγονται για τον λόγο ότι είμαστε forum συζητήσεων και όχι λεξικό με λήμματα. :)

Hedwig, σαν πιο παλιά στην κοινότητα θα μπορούσες να κάνεις την τοποθέτησή σου με επιχειρήματα. Αν ήμουν εγώ στη θέση της ria η απάντησή σου δε θα μου εξηγούσε ούτε τι είναι το ouija table ούτε γιατί δεν θεωρείται παιχνίδι. ;)

Για μια ακόμα φορά, προσπαθείστε να είστε όσο το δυνατόν πιο επεξηγηματικοί, με επιχειρήματα, χωρίς ωστόσο να πλατιάζετε. Βοηθήστε τους συνομιλητές σας να καταλάβουν τι θέλετε να πείτε. Στο χώρο αυτό καταθέτουμε τις γνώσεις μας και τις απόψεις μας και συζητάμε για πράγματα που μας ενδιαφέρουν. Μονολεκτικές απαντήσεις καθώς και ερωτήσεις θα διαγράφονται, αφού δεν πληρούν καμία από τις προϋποθέσεις που ανέφερα.

Ευχαριστώ!

AVATARGR
25-05-07, 11:43
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Διαβασα εν τάχει τις αναφορες σε αυτο το θέμα.

Πιστευω πως σε όλες τισ αναζητήσεις μας σε σχετικά θέματα πρεπει να
προσέχουμε.

Ποτέ εκ περιεργείας να μην το κάνουμε.
Εαν κανει κάποιος κατι σε σχετικά θέματα να ειναι ετοιμος για τα πάντα.

Να γνωρίζει γιατι το κανει.

Ευχαριστώ.

Hedwig
26-05-07, 14:37
Antonia...πάω πάσο...έχεις δίκιο. :)

Απλά έχω προαναφέρει ότι οτιδήποτε έχει να κάνει με πνεύματα και με τη συνάντηση των 2 κόσμων δεν είναι παιχνίδι και θεωρώ πως είναι απόλυτα λογικό και κατανοητό.
Επίσης, δεν είναι εύκολο να επιλέξει κάποιος το πνεύμα που θα του εμφανιστεί. Μπορεί κάποιος να ρωτήσει οτιδήποτε, είτε για το παρελθόν είτε για το μέλλον...καλό θα είναι να αποφευχθούν ερωτήσεις που αφορούν αυστηρά προσωπικά δεδομένα και οικογενειακά θέματα, γιατί το πνεύμα δεν θα θέλει να τα μάθουν αυτά και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι και μπορεί έτσι να τους προκαλέσει κάποια ζημιά.
Μπορεί επίσης να εμφανιστεί πνεύμα που να σου επιδείξει μόνο του τη δύναμή του. Αυτό δεν αποτελεί πάντα πρόβλημα, με την προϋπόθεση ότι οι παρευρισκόμενοι στο τραπέζει να ξέρουν πως να το χειριστούν αυτό και επίσης να ξέρουν πως να διώξουν ένα ανεπιθύμητο πνεύμα. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να έχουν συμφωνηθεί από πριν αυτόματες αντιδράσεις και κινήσεις όλων των μελών.

lifo
26-05-07, 21:36
Θα ρωτήσω κάτι απλό.Επειδή με έναν φίλο μου δεν μπορούμαι να προμηθευτούμαι το ouija board . Θα μπορούσατε να μου πείτε που μπορώ να το προμηθευτώ; Αν το φτιάξεις έχει τα ίδια αποτελέσματα;Ευχαριστώ.

Νεραιδα
05-06-07, 00:06
καλησπερα!
hedwig... οταν λες "κινησεις ολων των μελων" τι ακριβως εννοεις?

Hedwig
05-06-07, 14:24
Εννοώ ότι σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά θα πρέπει όλα τα παρευρισκόμενα μέλη να κινηθούν ταυτόχρονα, λ.χ. να απομακρύνουν ταυτόχρονα τα χέρια από τα ποτήρια, να ανοίξουν τα φώτα και τις πόρτες κ.ο.κ.

chris82
30-07-07, 13:57
Το μόνο "σοβαρό" βίντεο που βρήκα έως τώρα,το οποίο δεν είναι σαν πολλά άλλα που παρουσιάζουν το ouija board σαν παιχνίδι και κάνουν διάφορα αστεία με αυτό.
Δείτε το βίντεο εδώ,όπου φαίνεται (απο τις ελάχιστες περιπτώσεις) ο δείκτης να κουνιέται μόνος του.
http://www.youtube.com/watch?v=erD64ZACE18

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πιστέψω,όσον αφορά αποκλειστικά το Ouija Board,προσωπική μου γνώμη είναι να αξιοποιήσω την περιέργια μου με διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας,όπως τα Φ.Η.Φ..

Σας παραπέμπω τον πίνακα Ouija παρακάτω.

Akalyptos
31-07-07, 14:28
Γειά σου και από εμένα Secret Angel.
Διαβάζοντας όλα τα post σου στο θέμα , αντιλαμβάνομαι ότι κάτι σού "κέντρισε" το ενδιαφέρον σχετικά με τους τρόπους επικοινωνίας με τα πνεύματα.
Θα ήθελα λοιπόν να σου καταθέσω τα εξής:

Τα "τραπέζια", τα ποτήρια και διάφορα άλλα αντικείμενα αλλά και νοήμονα όντα (μέντιουμ κλπ) , ασκούν το ρόλο του διάμεσου σε αυτή την επικοινωνία.

Στο πιθανό ερώτημα γιατί χρειάζετε διάμεσος , μάλλον είναι ικανοποιητική η απάντηση ότι μεταξύ δύο διαφορετικών διαστάσεων θα πρέπει να υπάρξη σημείο επαφής (όπως μεταξύ δύο ανθρώπων που μιλούν διαφορετική γλώσσα χρειάζετε διερμηνέας).

Στο πώς λειτουργεί ο διάμεσος (πρόσωπο ή πράγμα) ή στο ποιοί παράγοντες καθορίζουν τη δυνατότητα κάποιου (προσώπου ή αντικειμένου) να γίνει διάμεσος , δεν μπορώ να σου δώσω σαφή απάντηση.
Σε ότι αφορά τους ανθρώπους , πιθανόν να έχει να κάνει με χάρισμα ή με εξάσκηση (όπως η εκμάθηση ξένων γλωσσών).
Σχετικά δε με το ouija table , παρότι σε αρκετά βιβλία και ταινίες εμφανίζεται να κινείτε από μόνος του ο δείκτης , ξέρω πώς θα πρέπει κάποιος να τον κρατά (πιθανότατα λοιπόν να πρέπει ο διάμεσος να είναι έμψυχο και / ή νοήμον όν).
Το θέμα της ανθυποβολής και στο αν και κατά πόσο αυτό είναι που συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις (κάλεσμα πνευμάτων) , το μόνο που έχω να πώ είναι πώς θα μπορούσε να είναι και έτσι άν σε αρκετά παραδείγματα (μπορείς να βρείς αρκετή βιβλιογραφία) η ομάδα που επιχείρησε την επικοινωνία αυτή δεν ήταν ανομοιογεννής , συνέπεια να θεωρώ αρκετά δύσκολο άνθρωποι με διαφορετική νοοτροπία και εμπειρίες να συνταυτίζονται σε μια και μοναδική στιγμή και να βλέπουν και να ακούν τα ίδια πράγματα.
Σε αυτό τον τομέα (και πολλούς άλλους) δεν υπάρχουν απόλυτες απαντήσεις , οπότε ... καλή τύχη στην αναζήτηση σου και ΠΡΟΣΕΧΕ!!!
Μερικά πράγματα όσο απλά κι αν φαίνονται... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!
Και προπαντός ο χώρος του μεταφυσικού (ή όπως αλλιώς θες πές τον) δεν είναι παιχνίδι.

Jovitaki
01-08-07, 17:12
Θα πρεπει κι εγω να συμφωνησω με ολους αυτους που επισημαινουν οτι αυτα τα παιχνιδια με το αγνωστο ειναι αρκετα επικινδυνα γιατι ποτε δεν ξερεις τι καλεις και πως και αν θα φυγει....εχω ακουσει περιστατικα που το πνευμα που καλεσαν δεν εφευγε και διελυσε και το σπιτι...η οτι πρεπει καποιος να φυσηξει στο ποτηρακι για να φυγει το πνευμα...μια ιστορια που μου ειχε κανει εντυπωση ειναι μιας φιλης μου στη Γαλλια η οποια με καποιες αλλες κοπελες ειχε κανει το γνωστο τραπεζακι....καλεσαν κατι..μαλλον κακο...η μια για καποιο λογο κοιταξε λεει σε ενα καθρεπτη εκεινη την ωρα...ειδε κατι..που κανεις ποτε δεν εμαθε τι....το αποτελεσμα ηταν οτι σταματησε να μιλαει....μετα απο καποιο διαστημα χρειαστηκε και να νοσηλευτει ακομα και σε κλινικη....και γενικα υπαρχουν πιστευω πολλες αντιστοιχες ιστοριες που τονιζουν οτι καλο θα ηταν να μη παιζουμε με αυτα...το λιγοτερο...ισως και να διαταρασσεται και η ησυχια αυτου του κοσμου των πνευματων με τετοιου ειδους παιχνιδια....

lifo
01-08-07, 17:20
Είναι λοιπόν πολύ επικύνδινο. Αν και δεν λέω ψέμματα πως έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό να το επειχηρήσω. Όταν επειχηρούμε μια τέτοια είδους <<εξόρμηση>> με άλλα όντα καλύτερα να πέρνουμε προφυλάξεις. Ποιός ξέρει τί μπορεί να σου έρθει. Όχι μόνο ένα πνεύμα που είναι επιθετικό αλλά ένα δαίμονα. Και πολύ καλά ξέρουν όλοι τί μπορεί να γίνει αν είναι δαίμονας. Δεν παραπέμπω κανέναν να μην το κάνει. Αλλά ας πάρει πρώτα προφυλάξεις και ας μπορέσει να φτιάξει τον εαυτό ψυχολογικά. Είναι επικύνδινη η άλλη πλευρά. Ή καλύτερα ο εαυτός μας ο ίδιος.... Βγάλτε τα συμπερασματά σας από αυτήν την φράση.... Ευχαριστώ:)

σωτηρης
08-09-07, 20:02
γεια σας παιδια! για καποιους λογους αποχωριστηκα για λιγο την παρεα σας, αλλα ειμαι και παλι εδω κ χαιρομαι πολυ γι αυτο.. θελω να σας παρακλεσω, ή μαλλον να σας προειδοποιησω, να μην ασχοληθειτε με αυτο το "παιχνιδι" αν δεν ειστε σηγουροι για το τι πατε να κανετε κ αν δεν ειστε προετοιμασμενοι για αυτο που προκειτε να αντιμετοπησετε (οτι κ αν ειναι αυτο). πριν λιγο καιρο το εβλεπα σαν ενα παιχνιδι για γερα νευρα. ηταν κατι το αγνωστο για μενα που αν δεν το εξερευνουσα δεν θα ησυχαζα. σταματησα να γραφω στο forum οταν εγω κ η παρεα μου καλεσαμε το πνευμα μιας κοπελας που ειχε πεθανει στα 30 της απο καρκινο κ θελαμε να μιλησουμε μαζι της. στην παρεα θα ερχοταν κ μια κοπελα (γνωστη ενος φιλου μου) η οποια ειχε ασχοληθει κ αλλες φορες. οπως καταλαβαινετε βασιζομασταν ολοι πανω της. μαζευτηκαμε στο σπιτι της κοπελας μου κ περιμεναμε να ερθει κ η "επικεφαλης" της τελετης. για καποιο λογο ομως δεν μπορεσε να ερθει κ μας ειπε πως θα το κονονιζαμε καποια αλλη φορα.. δεν μπορουσαμε να παστεψουμε πως θα ακυρωνωταν. συζητουσαμε καθε μερα για το συγκεκριμενο βραδυ. ξεραμε πως δεν μπορουσαμε να το αφησουμε να περιμενει αλλο. ετσι λοιπον αποφασισαμε να ρισκαρουμε κ να το κονουμε μονοι μας. συνολικα ειμασταν 4 παιδια. εγω, η κοπελα μου, ο κολητος μου κ η κοπελα που ηξερε την 30χρονη που θα καλουσαμε. εφτιαξα τον πινακα, αναψαμε κερια, κλεισαμε τα φωτα κ καθησαμε ολοι γυρω απο τον πινακα σχηματιζοντας κυκλο. κλεισαμε τα ματια μας κ για 10 - 15 λεπτα περιπου συγκεντρωνομασταν. υστερα ο κολητος μου σαν επικεφαλης αρχισε να καλει το πνευμα με δικα του λογια αποκαλοντας το με το ονομ/θετο του. οταν ζητησαμε να μας δωσει ενα σημαδι οτι βρισκετε αναμεσα μας, δεν πιστευα πως το ποτηρακι αρχησε να κινειται. φαινοταν πως το ποτηρακι ειχε δικη του δυναμη κ πως δεν το κινουσε καποιος απο εμας γιατι τα δαχτηλα μας μολις που το αγγιζαν κ καποιες φορες που το ποτηρι εκανε αρκετα γρηγορες κινησεις, τα δαχτηλα μας ξεφευγαν κ εμεναν πιο πισω απο αυτο. αυτα που μας εγραφε δεν εβγαζαν νοημα. ρωτουσαμε συνεχως να μας πει το ονομα του αλλα αυτο εξακολουθουσε να μας γραφει "αλαμπουρνεζικα".σε καποια στιγμη ειπα στον φιλο μου να το διωξει γιατι δεν μας εδινε απαντησεις κ απ' οτι φαινοταν δεν ηταν αυτο που ειχαμε καλεσει. οταν ο φιλος μου του ειπε "φυγε" το ποτηρακι με πολυ γρηγορη ταχυτητα εφυγε κ εκατσε πανω απο το "οχι". ολοι μας μειναμε κοκαλο οταν ειδαμε αυτη την κινηση. ξαφνικα αρχισε να μας γραφει την λεξη "πεθαμενος". ηταν το πρωτο πραγμα που μας ειπε κ το επανελαβε παρα πολλες φορες. ξαφνικα η κοπελα μου ενιωθε κατι στην πλατη της κ αρχισε να κλαιει. ειχαμε φρικαρει ολοι μας. μετα αρχησε να μας γραφει κατι σαν "ΖΩΗ". αργοτερα οταν μιλησα με εναν ιερεα κ του το ανεφερα κυριολεκτικα τρομοκρατηθηκε κ μου ειπε πως στην πραγματικοτητα μας ελεγε πως ηθελε ζωη, πραγμα που ειναι πολυ επικυνδηνο γιατι μπορει να προσπαθουσε να μπει μεσα σε καποιον απο εμας. για αρκετη ωρα προσπαθουσαμε να το διωξουμε χωρις αποτελεσμα. η ιστορια σταματησε οταν χαλασαμε τον κυκλο κ αυτο εγινε γιατι η κοπελα που ειχαμε καλεσει την φιλη της δεν αντεχε αλλο. εγκαταλειψαμε αμεσως το σπιτι κ γηρισαμε μετα απο 3 - 4 μερες σε αυτο, οπου κ ξεκινησαμε να παρατηρουμε πολυ περιεργα πραγματα. το dvd ανοιγε κ εκλεινε οποτε αυτο ηθελε. το ιδιο κ η τηλεοραση. κλειναμε πορτες κ τις βρισκαμε ανοιχτες. το βραδυ πεφταμε για υπνο κ ακουγαμε βηματα στον διαδρομο. στα τελευταια σταδια η κοπελα μου ξηπνουσε με μελανιες στην πλατη. ολα αυτα τα περιεργα σταματησαν να γινονται τον ιουλιο. τοτε ηρεμησαμε κ εμεις. μεσα στο διαστημα αυτο ειχαμε φερει 3 φορες παπαδες στο σπιτι. δεν μπορω να σας αναφερω ολα τα "περιεργα" ομως γιατι θα χρειαστω παρα πολυ χωρο. η ιστορια που διαβασατε ειναι αληθηνη. τα συμπερασματα δικα σας.. (ευχαριστω για τον χωρο που μου παραχωρησατε)

led_zeppelin
09-09-07, 04:19
Σωτηρη σοκαριστικη η ιστορια σου. Παντως ΔΕΝ επρεπε να φυγετε αφηνοντας το πνευμα στο σπιτι. Απ'οσο ξερω πρεπει παντα να το διωχνεις πρωτου τελειωσεις με την ολη διαδικασια. Ακομα κι αν δεν εφευγε, επρεπε να καλεσετε καποιον ειδικο, ειτε πνευματιστη, ειτε παπα ακομα αν ειστε Χριστιανοι. Καποιες ερωτησεις αν θελεις:
1) Το συγκεκριμενο πνευμα το ειχε ξανακαλεσει καποιος απο σας? Αν ναι, πως ειχε συμπεριφερθει τοτε?
2) Μηπως καποιος απο την παρεα εκανε καποια κινηση που το εξοργησε? (π.χ. αποπειρα να σπασει τον κυκλο)
3) Συνεβη κατι τον Ιουλιο και το πνευμα ηρεμησε ή μηπως εφυγε σε κανα νησακι και θα επιστρεψει τη νεα σεζον? Θεωρεις μηπως οτι οι παπαδες καταφεραν να το διωξουν?

σωτηρης
17-09-07, 21:44
Σωτηρη σοκαριστικη η ιστορια σου. Παντως ΔΕΝ επρεπε να φυγετε αφηνοντας το πνευμα στο σπιτι. Απ'οσο ξερω πρεπει παντα να το διωχνεις πρωτου τελειωσεις με την ολη διαδικασια. Ακομα κι αν δεν εφευγε, επρεπε να καλεσετε καποιον ειδικο, ειτε πνευματιστη, ειτε παπα ακομα αν ειστε Χριστιανοι. Καποιες ερωτησεις αν θελεις:
1) Το συγκεκριμενο πνευμα το ειχε ξανακαλεσει καποιος απο σας? Αν ναι, πως ειχε συμπεριφερθει τοτε?
2) Μηπως καποιος απο την παρεα εκανε καποια κινηση που το εξοργησε? (π.χ. αποπειρα να σπασει τον κυκλο)
3) Συνεβη κατι τον Ιουλιο και το πνευμα ηρεμησε ή μηπως εφυγε σε κανα νησακι και θα επιστρεψει τη νεα σεζον? Θεωρεις μηπως οτι οι παπαδες καταφεραν να το διωξουν?
καταρχην ολοι μας ξεραμε πολυ καλα πως δεν επρεπε να αφησουμε το πνευμα μεσα στο σπιτι. προσπαθησαμε για αρκετη ωρα να το διωξουμε αλλα χωρις αποτελεσμα. απο ενα σημειο κ μετα νιωθαμε ολοι μας πολυ εξαντλημενοι κ πνευματικα αλλα κ σωματικα. εγω προσωπικα ημουν αποφασισμενος να το παλεψω μεχρι τελευταια στιγμη οσο δυσκολο κ αν ηταν. μια απο τις κοπελες ομως δεν ηταν τοσο δυνατη, δεν αντεξε κ ετσι εσπασε τον κυκλο. εκεινη τι στιγμη, οσο περιεργο κ αν σου φαινεται, επαναπαυτικαμε ολοι μας στο οτι αυτο που ξεκινησαμε κατα καποιο τροπο ειχε τελειωσει. οταν ομως η κοπελα αυτη εφυγε απο το σπιτι κ εκλεισε την πορτα πισω της, νιωσαμε ολοι μας πολυ παραξενα. καταλαβαιναμε πως ελειπε πλεον το ενα μελος κ πως ειμασταν πολυ αδυναμοι, γι αυτο κ φυγαμε απο το σπιτι αμεσως. δεν μας ειχε μεινει κατι αλλο να κανουμε κ ηταν πολυ αργα για να φωναξουμε βοηθεια.
το πνευμα αυτο ηταν η πρωτη κ τελευταια φορα που το καλεσαμε. δεν ειχαμε ξανακανει επικληση πιο πριν.
ολοι μας (μεχρι που εσπασε ο κυκλος) συμπερηφερομασταν οπως επρεπε. δεν ειχαμε κανει κατι λαθος. πριν ξεκινησουμε ειχαμε πει ποιες ακρηβως επρεπε να ειναι οι κινησεις μας.
το σκηνικο αυτο ειχε γινει τα χριστουγεννα που μας περασαν κ το πνευμα μας απαλλαξε απο την παρουσια του τον ιουλιο. μεσα σε αυτο το διαστημα ειχαν ερθει 2 φορες παπαδες κ την τελευταια φορα ηρθαν 2 γεροντες παπαδες που ειχαν ξαναασχοληθει με παρομοιο περιστατικο. χωρις να ειμαι απολυτα σηγουρος πιστευω πως εφυγαν με την δυναμη της εκκλησιας. θελω ομως να μαθω κ την δικη σας αποψη γι αυτο.

mata xari
17-09-07, 23:50
Καλησπέρα σε όλους.
Συνήθως διαβάζω τα θέματα του forum χωρίς να συμμετάσχω στο σχολιασμό. Το συγκεκριμένο όμως κυριολεκτικά με ανατρίχιασε. Αν και εξαιρετικά περίεργος άνθρωπος, κάτι τέτοιο δεν το δοκίμασα (έχω πολλά ακούσματα που με αποτρέπουν).
Απορώ πως μπορεί κάποιος -ακόμη και με 30 ανθρώπους ολόγυρά του- να το τολμήσει τη στιγμή που δεν ξέρει ποιο (αλλά και ποια θα είναι η φύση του) πνεύμα θα έρθει -για να μην σχολιάσω το ενδεχόμενο να τσαντιστεί κιόλας. :eek:
Όπως και να'χει, θεωρώ πως μόνο ένας γνώστης τρόπον τινά του αντικειμένου μπορεί να βοηθήσει σε τέτοιου τύπου καταστάσεις (κατά συνέπεια και οι ιερείς). Πάντως, θέλω να ευχαριστήσω θερμά για το παράδειγμα προς αποφυγήν!

SecretAngel
24-09-07, 13:50
Γεια σας και πάλι :) ! Διάβασα όλες τις απαντήσεις και το συμπέρασμά μου 8α έλεγα ότι είναι, αν αποφασίσω να ικανοποιήσω την περιέργειά μου πάνω στο θέμα αυτό πρακτικά, να είναι εκτός σπιτιού και αν είναι δυνατόν με βιντεοσκόπηση για του λόγου το αληθές, από την άποψη, αν δεις ..πείθεσαι και καλύτερα! Να'σται όλοι καλά..

LOVELESS
26-09-07, 02:31
Γεια σε ολους! Θα ηθελα να προσθεσω κατι που απο τιν αρχη τις συζητησης δεν εγινε λογος. Στις 28 του Μαη του 1890 ο επιχιριματιας ενονοματι Elijah Bond μαζι με τον Charles Kennard αποφασισαν να κατασκευασουν και να πουλισουν ενα πινακα οπου το αλφαβητο θα ηταν τυπομενο πανω. ειχαν κατασκευασει για πρωτη φορα το ouija bord. Ειχε γινει παραγωγη του ouija bord το 1901 απο καποιο υπαλληλο του Kennard ο William Fuld ο οποιος ισχυριζοταν πως αυτος ανακαληψε τον πινακα αυτο. Το 1927 ο William Fuld πεθανε και η επιχειριση πουλυθηκε στους Parker Brothers οπου και σημερα ακομα κατεχουν ολα τα trademarks. Εχω μαρτιριες απο ανθρωπους που εχουν χρισιμοποιησει το ouija bord ακομα και εγιναν possessed απο το "πνευμα" δεν υπαρχουν "καλα" πνευματα σε αυτο το "παιχνιδι" (πωλειται στα βιβλιοπολεια ειτε σε καταστηματα πεχνιδιων) απλα οπως καποιος αναφερθικε σε "πνευματα" κατωτερου επιπεδου που ξερουν καποιες αληθειες αλλα δεν θα σου πουν κατι απο την καλη τους θεληση αλλα γιατι εχουν κατι να κερδισουν απο εσενα για παραδειγμα την ενεργεια σου η ακομα και να σε κανουν possessed. Για χρηση του ouija bord 3 ατομα ειναι το λιγοτερο ατομα που εμπιστευεσε και κερια σε οτι χρωμα και σχημα αναψεις δεν σε προστατευουν ουτε καν αν στη παρεα σου ειναι ο πατερ τις ενοριας σου ποτε να μην νισταζεις ειτε να εισαι μεθησμενος οταν το χρησημοποιας. Οταν το ouija bord ειναι φτιαγμενο απο εσενα τον ιδιο εχει πιο μεγαλη αποδοση λογο προσοπικου link με αυτο. (Τα πνευματα που επικινονουν μαζι σου στο ouija bord λεγονται jin και ειναι στην κατιγορια των fire demons. Κατα την διαρκεια της χρησης ouija τα jin συνηθως χρησιμοποιουν την ικανοτητα τους να καινε(πολυ ελαχιστο ποσο θερμοτητας) το χερι του χρηστη με αποτελεσμα να απελευθεροθει το πνευμα και να σε κανει possess. Στην παρενθεση ειναι προσοπικη "γνωση" απο καποιο δευτερο ατομο που γνωριζω προσοπικα) Για τελος εχω κατι για να δειτε... :eek:

http://www.youtube.com/watch?v=8oOkPR0y3Tw

Ευχαριστω !! :)

Stoukas
23-11-07, 02:41
Λοιπον ειμαι ο γιωργος και προσπαθω εδω και πολυ καιρο με την παρεα μου να βρω πως ΑΚΡΙΒΩΣ παιζεται το ποτηρακι..!Προσωπικα δεν πιστευουμε οτι λειτουργει..Αλλα θελουμε να δοκιμασουμε..δοκιμασαμε μια φορα μονοι μας σκατα τα καναμε(sry κιολας)..PLZ αν μπορειτε να help σας παρακαλω..στειλτε μου την απαντηση η ενα λινκ η e-mail...κατι βοηθηστε μας μας τρωει η περιεργια..Περιμενω απαντηση σας και συγνωμη αν σας ζαλισα ..

THE KEEPER OF SECRET
23-11-07, 15:19
Συγνωμη ρε παιδια ακόμη ασχολείστε με την απατη quija board?
με αυτο το πραγμα οχι πνευμα δεν καλεις αλλα ουτε πιτσαδόρο

Υ.Γ. Επειδη η συντριπτική πλειοψηφεια των quija board που κυκλοφορουν ειναι στην Αγγλικη γλώσσα αν το πνευμα ειναι ΚΙΝΕΖΟΣ τι γίνεται???

Ophelia
23-11-07, 15:30
Υ.Γ. Επειδη η συντριπτική πλειοψηφεια των quija board που κυκλοφορουν ειναι στην Αγγλικη γλώσσα αν το πνευμα ειναι ΚΙΝΕΖΟΣ τι γίνεται???
Προφανώς δεν θα ενδιαφερθεί καν να 'απαντήσει' μιας και δεν θα καταλαβαίνει!

Stoukas
24-11-07, 06:47
Ναι ρε φιλε το ξερω αλλα με εχουν πρηξει να βρω πως παιζεται..Πειτε αν μπορειτε..και πειτε μου plz..! cya

fairy_28
27-11-07, 13:14
Γεια σας. Είμαι νέο μέλος και βρήκα την σελίδα αυτή άκρως ενδιαφέρουσα!
Με αφορμή μια κουβέντα που είχα με την παρέα μου, θεώρησα σωστό να βάλω αυτό το post, μήπως και μου λυθούν καποιες απορίες,αν γνωρίζεται κάτι κι εσείς βέβαια. Μου είπαν λοιπόν, ότι υπάρχει ενα παιχνίδι με γράμματα και αριθμούς,που μπορείς να καλέσεις ένα πνεύμα! Δεν ξέρω κατα πόσο αληθεύει...γιατί λένε το κάνει ο καθένας, δεν χρειάζετε δηλαδή να ξέρεις από αυτά. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω, πως γίνετε...έτσι απλά και εύκολα να καλέσεις ένα πνεύμα;;; Γιατί μέχρι τώρα,ήξερα οτι αυτό γινετε με απόκρυφα βιβλία.Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο και σας ευχαριστώ που διαβάσατε το post.
Γεια σου SecretAngel! Κι εγώ καινούριο μέλος είμαι! Σχετικά με το θέμα που λες, θα σου έλεγα καλύτερα να μην ασχοληθείς!!!! :)
Το παιχνίδι που λες ανοίγει μια πύλη που επιτρέπει να περάσουν πνεύματα!
Ασχέτως αν είναι καλό ή κακό το πνεύμα, παγιδεύεται στο χώρο όπου ανοίχτηκε η πύλη και ταλαιπωρεί αυτούς που μένουν εκεί ώσπου να βρει δίοδο να φύγει!!!
ΜΗΝ το παίξεις για κανέναν λόγο, ούτε καν για πλάκα!

THE KEEPER OF SECRET
27-11-07, 17:52
Γεια σου SecretAngel! Κι εγώ καινούριο μέλος είμαι! Σχετικά με το θέμα που λες, θα σου έλεγα καλύτερα να μην ασχοληθείς!!!! :)
Το παιχνίδι που λες ανοίγει μια πύλη που επιτρέπει να περάσουν πνεύματα!
Ασχέτως αν είναι καλό ή κακό το πνεύμα, παγιδεύεται στο χώρο όπου ανοίχτηκε η πύλη και ταλαιπωρεί αυτούς που μένουν εκεί ώσπου να βρει δίοδο να φύγει!!!
ΜΗΝ το παίξεις για κανέναν λόγο, ούτε καν για πλάκα!

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΕΣΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΣΥ, ΕΝΝΟΩ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ... ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ κλπ.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ.

Ierofantis
27-11-07, 19:01
Αρχική Δημοσίευση από THE KEEPER OF SECRET
Υ.Γ. Επειδη η συντριπτική πλειοψηφεια των quija board που κυκλοφορουν ειναι στην Αγγλικη γλώσσα αν το πνευμα ειναι ΚΙΝΕΖΟΣ τι γίνεται???


Αρχική Δημοσίευση από Ophelia
Προφανώς δεν θα ενδιαφερθεί καν να 'απαντήσει' μιας και δεν θα καταλαβαίνει!


Απο πότε τα πνευματά εγκλωβίζονται στο ζήτημα της γλώσσας ; Μιλάνε μία συγκεκριμένη γλώσσα και δέν το γνωρίζαμε; (Μιά προσωπική απορία είναι αυτή απο τα λεγόμενα των φίλων The Keeper of Secret και Ophelia :eek: )

Πέραν αυτού . Διαφωνώ κάθετα με τον τίτλο της συζήτησης . Παιχνίδια με πνεύματα ; Απο πού και ώς πού παιχνίδια ; Καταρχάς με τα πνεύματα όπως και να το κάνουμε δέν μπορείς να παίξεις . Ούτε η επίκληση τους είναι κάποιου είδους παιχνίδι όπως ανοήτως πλασάρεται απο ηλιθίους εμπόρους κυρίως επίμαχων παιχνιδιών! Κατα δεύτερον δέν παίζεις εσύ (ο οποιοσδήποτε) με το πνεύμα αλλά αυτό μαζί σου. Εκείνο γνωρίζει τί είσαι, ποιός είσαι, πόσα άτομα στον χώρο βρίσκεστε και ενδεχωμένος γνωρίζει όλη σου την ζωή (με βάση κάποιες μαρτυρίες και πεποιθήσεις το λέω αυτό) , απο την άλλη εμείς δέν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για αυτό (μονο την ένδειξη πώς μπορεί...ίσως...άν.... να είναι το πνεύμα που επικαλεστήκαμε . Άρα δέν παίζουμε εμεις με τα πνεύματα αλλά αυτά μαζί μας.

Απο την άλλη τίθεται ένα άλλο σοβαρό ερώτημα τόσο στην σφαίρα της ηθικής όσο και της λογικής! Για ποιό λόγο να ενοχλήσουμε τον κόσμο των πνευμάτων ; Με ποιό δικαίωμα ; Εμείς έχουμε έρθει στην Γή για 70-80 χρόνια με σκοπό να ζήσουμε εδώ και όχι να παρενοχλούμε άγνωστους κόσμους πρός εμάς (που κατά πάσα πιθανότητα όσο και να εξελιχθεί η τεχνολογία θα παραμείνει ένας άγνωστος κόσμος) με μοναδικό κίνητρο είτε την περιέργεια, είτε το καλαμπούρι της παρέας είτε προσπάθειας επικοινωνίας με κάποιον αδικοχαμένο συγγενή μας . Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό και όχι τόσο βέβηλοι. Απο την άλλη όμως ας μήν βιαζόμαστε ...θα πεθάνουμε με το καλό και θα τον γνωρίσουμε αυτόν τον κόσμο απο πρώτο χέρι (εύχομαι να υπάρχει κιόλας.) ... :P :P :P

αυτά ήθελα να προσθέσω....

να είστε καλά :D

THE KEEPER OF SECRET
27-11-07, 19:56
Απο πότε τα πνευματά εγκλωβίζονται στο ζήτημα της γλώσσας ; Μιλάνε μία συγκεκριμένη γλώσσα και δέν το γνωρίζαμε; (Μιά προσωπική απορία είναι αυτή απο τα λεγόμενα των φίλων The Keeper of Secret και Ophelia :eek: )...
:D
ΜΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΘΕΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΑΦΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΠΙΟ ΠΕΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ (ΟΧΙ ΜΕ ΙΚΑΣΙΕΣ) ΟΤΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ???
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ "ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΖΙΦΟΣ. ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ALLIENS ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ.

Μιχάλης
27-11-07, 20:56
Απο πότε τα πνευματά εγκλωβίζονται στο ζήτημα της γλώσσας ; Μιλάνε μία συγκεκριμένη γλώσσα και δέν το γνωρίζαμε;
Καταρχάς με τα πνεύματα όπως και να το κάνουμε δέν μπορείς να παίξεις . Κατα δεύτερον δέν παίζεις εσύ (ο οποιοσδήποτε) με το πνεύμα αλλά αυτό μαζί σου.
Απο την άλλη τίθεται ένα άλλο σοβαρό ερώτημα τόσο στην σφαίρα της ηθικής όσο και της λογικής! Για ποιό λόγο να ενοχλήσουμε τον κόσμο των πνευμάτων ; Με ποιό δικαίωμα ; Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό και όχι τόσο βέβηλοι.

Έκανα ένα μικρό κολαζ από φράσεις του φίλου Ιεροφάντη, για να πω ότι συμφωνώ μαζί του απόλυτα. Έπειτα από τη δική μου μικρή ενασχόληση με το χώρο, έχω αρχίσει εδώ και καιρό να αμφιβάλω για όλους τους περίφημους τρόπους επίκλησης. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένα πνεύμα μπορεί να μπει σε ανθρώπινα στεγανά και να "υπακούσει" ή να χειραγωγηθεί από συγκεκριμένες πρακτικές, μέσα από τη χρήση συγκεκριμένης γλώσσας, σφραγίδων και τελετουργικών. Για εμένα όλα αυτά είναι κάπως εφετζίδικα και συγχωρείστε μου την έκφραση. Εάν ένα πνεύμα έχει τη δυνατότητα και την επιθυμία να επικοινωνήσει μαζί μας, για τους δικούς του λόγους, θα το κάνει χωρίς να έχουμε κουβαλήσει όλα τα δήθεν απαραίτητα υλικά.
Ίσως είναι λίγο απλοικός ο τρόπος προσέγγισής μου αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν τρόπο ένα, για παράδειγμα, ισχυρό πνεύμα να μπορεί να υποταχθεί κατά κάποιο τρόπο στη δική μας βούληση και να κάνει αυτό που εμείς ορίζουμε.

Ophelia
28-11-07, 13:48
Απο πότε τα πνευματά εγκλωβίζονται στο ζήτημα της γλώσσας ; Μιλάνε μία συγκεκριμένη γλώσσα και δέν το γνωρίζαμε; (Μιά προσωπική απορία είναι αυτή απο τα λεγόμενα των φίλων The Keeper of Secret και Ophelia )...

ΜΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΘΕΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΑΦΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΠΙΟ ΠΕΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ (ΟΧΙ ΜΕ ΙΚΑΣΙΕΣ) ΟΤΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ???
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ "ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ" ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΖΙΦΟΣ. ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ALLIENS ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ.
...και εγώ για τον ίδιο λόγο έγραψα αυτό το σχόλιο...δεν πιστεύω οτι στη περίπτωση επικοινωνίας με ένα πνεύμα θα χρειαστεί η χρήση κάποιας συγκεκρημένης γλώσσας...πιο τηλεπαθητική την 'κόβω' την επικοικωνία που θα προκήψει... :)

ΞΕΝΟΧΙΜ
28-11-07, 14:10
...και εγώ για τον ίδιο λόγο έγραψα αυτό το σχόλιο...δεν πιστεύω οτι στη περίπτωση επικοινωνίας με ένα πνεύμα θα χρειαστεί η χρήση κάποιας συγκεκρημένης γλώσσας...πιο τηλεπαθητική την 'κόβω' την επικοικωνία που θα προκήψει... :)
ακριβως ετσι ειναι οφηλια
αρχικα αισθανεσαι ενα μουδιασμα στο μυαλο
και καθε σου σκεψη διαβαζεται απ την απεναντι πλευρα .
σε μερικες περιπτωσεις ειναι δυνατο η οραση σου να ζουμαρει σε καποιο σημειο της απεναντι πλευρας εστω και αν εσυ βρισκεσαι σε αποσταση.
Εκμηδενιζεται η αποσταση και ολα γινονται με τη σκεψη

μεχρι και η οραση δουλευει με το μυαλο
μια κατασταση μου θυμιζει πολυ κομπιουτερ ;)

teoilio
28-11-07, 15:04
Κατά το παρελθόν είχα συμετάσχει κάμποσες φορές σε quija board ή επίκληση πνευμάτων αν θέλετε. Δεν ξέρω αν είναι απάτη, αν επικοινωνούν τα πνέυματα μαζί μας ή αν πρόκειται για ομαδική αυθυποβολή, πάντως σε κάθε περίπτωση που συμμετείχα είχαμε αποτέλεσμα επικοίνωνίας. Υπήρξαν δύο πολύ σημαντικές στιγμές εκ των οποίων η μία με ώθησε να μην ξανασχοληθώ με κάτι τέτοιο....

lucid
28-11-07, 17:41
teoilio μπορείς να μοιραστείς μαζί μας αυτές τις 2 στιγμές των εμπειριών σου?

teoilio
29-11-07, 14:58
Δεν έχω πρόβλημα να τις μοιραστώ... ειδικά αν είναι να παρακινήσω άτομα να προσέχουν με τέτοιες εκδηλώσεις. Όπως είπα και στο προηγούμενο post έχω συμμετάσχει κατά καιρούς στο παρελθόν αρκετές φορές σε τέτοιες εκδηλώσεις επικλήσεων ή ότι άλλο είναι αυτό. Η ομάδα που το κάναμε αποτελούνταν από 6-7 άτομα και τα εργαλεία μας ήταν χαρτί, πιατάκι μικρό του φλυτζανιού του καφέ, 3-4 κεριά για ατμόσφαιρα κι αν θυμάμαι καλά κι ένας σταυρός. Με το χαρτί γράφαμε τα γράμματα της αλφαβήτου, αριθμούς από το 0 ως το 9 και πάνω στο φλυτζανάκι του καφέ (αναποδογυρισμένο) με το στυλό ζωγραφίζαμε ένα μακρύ βέλος. Στη συνέχεια ακουμπούσαμε όλοι όσοι συμετείχαμε στο τραπέζι τα δάχτυλα μας στο πιατάκι και προσπαθούσαμε να συγκεντρωθούμε σε κάτι (πρόσωπο ή γεγονός) αδειάζοντας το μυαλό μας απο οτιδήποτε άλλο. Και μετά το πιατάκι άρχιζε κάθε φορά να κουνιέται και να σχηματίζει φράσεις, λέξεις, ονόματα, χρονολογίες, αριθμούς, ανάλογα με τις ερωτήσεις που κάναμε. Σαν είπα δεν ξέρω αν αυτό ήταν πνεύμα, κάποια δύναμη αυθυποβολής ή οτιδήποτε άλλο πάντως γεγονός είναι πως κανένας μας δεν έσπρωχνε το πιατάκι για να κάνει πλάκα στον άλλον... άλλωστε προσπαθήστε 7 άτομα να σπρώξετε ένα πιατάκι με τα δάχτυλά σας προς μια κατεύθυνση κάθε φορά και θα δείτε πως ακόμα κι αν έχετε αποφασίσει που θέλετε να το πάτε, είναι ιδιάιτερα δύσκολο να κινηθεί, πόσο μάλλον με τη ταχύτητα που γινόταν σε μας. Αυτό το λέω επειδή μετά τη πρώτη φορά που το κάναμε, είμασταν κάπως δύσπιστοι μήπως κάποιοι είχαν συννενοηθεί για να κάνουν πλάκα στους υπόλοιπους, και κάναμε το πείραμα που σας είπα πιο πάνω και είδαμε ότι δεν γινόταν.

Οι εξής δύο εμπειρίες που θα μου μείνουν αξέχαστες, ανάμεσα σε πολλές άλλες, είχαν μια καλή και μια κακή αποτύπωση των νεανικών μας ανησυχιών γενικά με όλα αυτά τα μυστήρια πράγματα. Ας ξεκινήσω από την καλή... ένα βράδυ λοιπόν, σε μία απο αυτές τις συγκεντρώσεις μας ήρθε ένα πνέυμα (το αποκαλώ πνεύμα για συντομία γιατί όπως σας είπα δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν) το οποίο ήταν πολύ φιλικό και πολύ χαρούμενο. Αυτό το καταλαβαίναμε (το αν αυτό που ερχόταν δηλαδή ήταν χαρούμενο, πικραμένο, φιλικό, εχθρικό, κ.α.) από το πόσο πρόθυμο ήταν να απαντήσει σε ερωτήσεις κι αν έκανε κύκλους αργούς και μεγάλους πάνω στο τραπέζι. Αν έκανε κύκλους γρήγορους και μικρούς ήταν συνήθως ενοχλημένο ή και εχθρικό. Το συγκεκριμένο λοιπόν ήταν χαρούμενο και φιλικό. Σε διάφορες ερωτήσεις μας απάντησε πως ονομαζόταν Χέρμαν, πως ζούσε στη Γερμανία, ότι στην προήγούμενή του ζωή ήταν ξυλοκόπος κι ότι τώρα του άρεσε πολύ εκεί που ήταν και πως όλοι τον αγαπούσαν και του έδειχναν ιδιαίτερη προσοχή, αν κι αυτός δεν μπρούσε να κάνει και πολλά πράγματα, αλλά του άρεσε. Όλοι πιστέψαμε ότι μας έλεγε για κάποια κατάσταση παραδείσου (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) κι όταν το ρωτήσαμε αν μπορούμε να ξαναεπικοινωνήσουμε μαζί του κάποια άλλη φορά επειδή ήταν πολύ συνεργάσιμο μας έδωσε ένα αριθμό τον οποίο και γράψαμε σε ένα χαρτί και αμέσως μετά μας άφησε κι έφυγε. Η ώρα -το θυμάμαι πολύ καλά ήταν 10:30μμ κι ο μήνας Φλεβάρης- κι εμείς δεν ξέραμε τι σήμαινε ο αριθμός που μας είχε δώσει, μέχρι που κάποιος υπέθεσε πως ήταν αριθμός τηλεφώνου κι έτσι είπαμε να καλέσουμε. Είχαμε και μια κοπέλα στη παρέα που μιλούσε γερμανικά και την βάλαμε να πάρει και να ζητήσει τον Χέρμαν. Πήραμε τον αριθμό, καλούσε και ξαφνικά μια γυναικεία γερμανική φωνή μας απάντησε.... η κοπέλα ζήτησε τον Χέρμαν και η γυναίκα μας είπε αυτολεξεί "Μάλον κάνετε λάθος, άλλον Χέρμαν θα ψάχνετε γιατί ο δικός μας είναι μόλις 1,5 ετών και δεν μιλάει". Ζητήσαμε συγνώμη και μείναμε να κοιταζόμαστε αρκετή ώρα χωρίς να ξέρουμε τι να πούμε. Το μόνο που θυμάμαι είναι η τρίχα μου να έχει φτάσει στο σβέρκο μου και να μη μπορώ να το πιστέψω. Ενωείται πως η ιστορία μας έγινε θρύλος στην Αγγλία αν και μερικοί δεν μας πίστεψαν. Αυτή ήταν η καλή εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη... η κακή τώρα δεν αφορά άμμεσα εμένα αλλά τον κολητό μου τότε στο πανεπιστήμιο, ο οποίος συμμετείχε μαζί μου στις συγκεντρώσεις που κάναμε. Την αναφέρω όμως γιατί την έζησα πολύ κοντά του και είδα όλα όσα τράβηξε κι επιπλέον θα μπορούσα να ήμουν κι εγώ στη θέση του...

Εκείνο το βράδυ που είχαμε κανονίσει τη συγκέντρωση, δυστυχώς (ή ευτυχώς καλύτερα όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα) είχα να παραδώσω μια εργασία κι έπρεπε να μείνω μέχρι αργά στα εργαστήρια για να τη τελειώσω (κλασικός έλληνας πάντα τη τελευταία στιγμή). Τελείωσα κατά τις 11 το βράδυ και πήγα από το σπίτι που συνήθως μαζευόμασταν και κάναμε τις συγκεντρώσεις και που τύχαινε να είναι του κολητού μου. Όταν έφτασα και μπήκα μέσα τους είδα όλους σε άσχημη κατάσταση, να είναι σχεδόν κλαμένοι και να τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας.... είχαν σηκωθεί από το τραπέζι και καθόντουσαν στο πάτωμα, ανήμποροι ακόμα και να μιλήσουν. Μου εξήγησαν λοιπόν τι είχε συμβεί και έμεινα άφωνος... είχαν καλέσει κάποιο πνεύμα -οι επικλήσεις ήταν πάντα τυχαίες γιατί δεν ξέραμε πως να καλέσουμε συγκεκριμένα πνεύματα- το οποίο από την αρχή ήταν πολύ νευριασμένο, ενοχλημένο και τελικά πολύ εχθρικό... έκανε μικρούς πολύ γρήγορους κύκλους με τρομερή ταχύτητα όπως μου είπαν, έλεγε ακαταλαβίστικα πράγματα, σε οποιαδήποτε ερώτηση απαντούσε με "θάνατος" και τελικά όταν του ζήτησαν να φύγει εκείνο αρνήθηκε...άρχισε να κάνει τρομερούς κύκλους και τους έσβησε τα κεριά. Απο κείνη τη στιγμή και μετά τα πάντα ηρέμησαν, κι όταν ξανάναψαν τα κεριά τα πάντα ήταν ήρεμα και το πνεύμα είχε φύγει.... ή έτσι νόμιζαν. Αν δεν τους έβλεπα στη τραγική κατάσταση που ήταν και οι 6 θα έλεγα πως μου κάνανε πλάκα γιατι ποτέ πριν δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο. Μετά από καμιά ωρίτσα χωρίσαμε να πάμε στα δωμάτιά μας. Κατά τις 1:30 τα ξημερώματα, άκουσα χτυπήματα στη πόρτα μου, σηκώθηκα, άνοιξα και ήταν ο κολητός μου σε άθλια κατάσταση, ιδρωμένος, κλαμένος σε κατάσταση πανικού θα έλεγα. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω αλλά μάταια... συνέχεια μου έλεγε "δεν έφυγε...δεν έφυγε". Τελικά κατάφερα να τον χαλαρώσω, του έβαλα κι ένα ποτάκι και μου είπε τι συνέβη. Όταν φύγαμε όλοι από το δωμάτιο κι έμεινε μόνος του, ξάπλωσε να κοιμηθεί και τότε άρχισαν τα περίεργα... τα κεριά άναψαν μόνα τους, τα φώτα του αναβόσβηναν, τα βιβλία του έπεφταν από το ράφι κι εκείνος τρομαγμένος το έβαλε στα πόδια και ήρθε σε μένα. Στο δρόμο προς το σπίτι μου δε ένοιωθε μια παρουσία πάντα πίσω του, να τον ακολουθεί, σχεδόν άκουγε τα βήματα αλλά κάθε φορά που σταμάταγε και γύριζε να κοιτάξει σταμάταγαν και τα βήματα και δεν έβλεπε κανένα. Δεν ήξερα τι να του πω... γνώριζα πως δεν έλεγε ψέματα και πως δεν ήταν και φαντασιόπληκτος, αλλά μου ήταν δύσκολο να τον πιστέψω. Απο τη μια του έλεγα πως μάλλον ήταν αρνητικά φορτισμένος και ότι τα φαντάστηκε όλα αυτά από την άλλη όμως έβλεπα την άσχημη κατάσταση στην οποία ήταν και ήμουν κάπως επιφυλακτικός. Μέχρι που άρχισε να χτυπάει το κινητό του και να τον καλούνε και οι υπόλοιποι που ήταν στο τραπέζι... Είχαν ακριβώς την ίδια εμπειρία με την παρουσία που τους ακολουθούσε και δεν έβλεπαν κανένα. Εκεί πια πείστηκα πως κάτι περίεργο και άσχημο συνέβαινε. Φυσικά και τον φιλοξένησα εκείνο το βράδυ και η αλήθεια είναι πως δεν έγινε τίποτα περίεργο. Την επόμενη μέρα το πρωί, τον είδα κάπως πιο ήρεμο αφού είχε κοιμηθεί καλά και πεπεισμένο πως όλα είχαν τελειώσει μέχρι που φύγαμε για τα μαθήματά μας. Το απόγευμα που βρεθήκαμε, πάλι τα ίδια... μια παρουσία σαν σκιά βρισκόταν πίσω του συνέχεια, όπου κι αν πήγαινε... τό ίδιο και οι άλλοι. Φυσικά στο σπίτι του δεν πήγε ούτε εκείνη τη μέρα... Για να μη μακρυγορώ, αυτή η κατάσταση κράτησε 5-6 μέρες πριν αποφασίσουν να πάνε σε ένα παπά σε μια ορθόδοξη εκκλησία που είχε εκεί κοντά. Το παιδί κόντευε να τρελαθεί... είχε γίνει μανιακός, δεν μπορούσε να ηρεμήσει, έφτασε μέχρι και στο σημείο να σκεφτεί να πάει σε ψυχίατρο...αλλά και οι άλλοι δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Έτσι αποφάσισαν να επισκεφτούν έναν ιερέα. Του είπαν τι συνέβη....τους διάβασε κάτι ευχές και μετά πήγε και στο σπίτι του φίλου μου και διάβασε ευχές. Απο εκείνη τη στιγμή και μετά ηρέμησαν όλοι, δεν ξαναένοιωσαν την παρουσία, το σπίτι του φίλου μου καθαρό και ήρεμο και μεις ουδέποτε ξανασχοληθήκαμε με τις επικλήσεις...πάνε 10 χρόνια από τότε αλλά ακόμα θυμάμαι την κατάσταση στην οποία είχε έρθει ο φίλος μου... ακόμα κι αυτός καμιά φορά τώρα το θυμάται και δεν θέλει ούτε να το συζητάμε.

Αυτά φίλοι μου για όσους σκοπέυετε έστω και σαν εμπειρία να ασχοληθείτε με κάτι τέτοιο... δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη και τι ήταν αυτή η μοχθηρή δύναμη αλλά ίσως να συμβεί και σε σας. Προσοχή λοιπόν!!

lucid
29-11-07, 15:58
πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου teoilio:)

Oχι εγώ προσωπικά δεν έχω σκοπό να κανω κάτι τέτοιο γιατί τα ψιλοφοβάμαι αυτα...αν και η περιέργεια παντα υπαρχει.
Αυτό με το παιδακι τώρα πως μπορεί να εξηγηθεί?Πολύ περίεργο όντως...
Λιγο black humor θα κάνω αλλα δεν λέγατε στην μάνα εκείνη την ώρα να πάει να κοιταξει το παιδάκι της να δει αν είναι καλα???


*(ασχετο αλλα είχα ένα γατακι που το έλεγα χερμαν :D)

THE KEEPER OF SECRET
03-12-07, 17:20
Δεν έχω πρόβλημα να τις μοιραστώ... ειδικά αν είναι να παρακινήσω άτομα να προσέχουν με τέτοιες εκδηλώσεις. Όπως είπα και στο προηγούμενο post έχω συμμετάσχει κατά καιρούς στο παρελθόν αρκετές φορές σε τέτοιες εκδηλώσεις επικλήσεων ή ότι άλλο είναι αυτό. Η ομάδα που το κάναμε αποτελούνταν από 6-7 άτομα και τα εργαλεία μας ήταν χαρτί, πιατάκι μικρό του φλυτζανιού του καφέ, 3-4 κεριά για ατμόσφαιρα κι αν θυμάμαι καλά κι ένας σταυρός. Με το χαρτί γράφαμε τα γράμματα της αλφαβήτου, αριθμούς από το 0 ως το 9 και πάνω στο φλυτζανάκι του καφέ (αναποδογυρισμένο) με το στυλό ζωγραφίζαμε ένα μακρύ βέλος. Στη συνέχεια ακουμπούσαμε όλοι όσοι συμετείχαμε στο τραπέζι τα δάχτυλα μας στο πιατάκι και προσπαθούσαμε να συγκεντρωθούμε σε κάτι (πρόσωπο ή γεγονός) αδειάζοντας το μυαλό μας απο οτιδήποτε άλλο. Και μετά το πιατάκι άρχιζε κάθε φορά να κουνιέται και να σχηματίζει φράσεις, λέξεις, ονόματα, χρονολογίες, αριθμούς, ανάλογα με τις ερωτήσεις που κάναμε. Σαν είπα δεν ξέρω αν αυτό ήταν πνεύμα, κάποια δύναμη αυθυποβολής ή οτιδήποτε άλλο πάντως γεγονός είναι πως κανένας μας δεν έσπρωχνε το πιατάκι για να κάνει πλάκα στον άλλον... άλλωστε προσπαθήστε 7 άτομα να σπρώξετε ένα πιατάκι με τα δάχτυλά σας προς μια κατεύθυνση κάθε φορά και θα δείτε πως ακόμα κι αν έχετε αποφασίσει που θέλετε να το πάτε, είναι ιδιάιτερα δύσκολο να κινηθεί, πόσο μάλλον με τη ταχύτητα που γινόταν σε μας. Αυτό το λέω επειδή μετά τη πρώτη φορά που το κάναμε, είμασταν κάπως δύσπιστοι μήπως κάποιοι είχαν συννενοηθεί για να κάνουν πλάκα στους υπόλοιπους, και κάναμε το πείραμα που σας είπα πιο πάνω και είδαμε ότι δεν γινόταν.

Οι εξής δύο εμπειρίες που θα μου μείνουν αξέχαστες, ανάμεσα σε πολλές άλλες, είχαν μια καλή και μια κακή αποτύπωση των νεανικών μας ανησυχιών γενικά με όλα αυτά τα μυστήρια πράγματα. Ας ξεκινήσω από την καλή... ένα βράδυ λοιπόν, σε μία απο αυτές τις συγκεντρώσεις μας ήρθε ένα πνέυμα (το αποκαλώ πνεύμα για συντομία γιατί όπως σας είπα δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν) το οποίο ήταν πολύ φιλικό και πολύ χαρούμενο. Αυτό το καταλαβαίναμε (το αν αυτό που ερχόταν δηλαδή ήταν χαρούμενο, πικραμένο, φιλικό, εχθρικό, κ.α.) από το πόσο πρόθυμο ήταν να απαντήσει σε ερωτήσεις κι αν έκανε κύκλους αργούς και μεγάλους πάνω στο τραπέζι. Αν έκανε κύκλους γρήγορους και μικρούς ήταν συνήθως ενοχλημένο ή και εχθρικό. Το συγκεκριμένο λοιπόν ήταν χαρούμενο και φιλικό. Σε διάφορες ερωτήσεις μας απάντησε πως ονομαζόταν Χέρμαν, πως ζούσε στη Γερμανία, ότι στην προήγούμενή του ζωή ήταν ξυλοκόπος κι ότι τώρα του άρεσε πολύ εκεί που ήταν και πως όλοι τον αγαπούσαν και του έδειχναν ιδιαίτερη προσοχή, αν κι αυτός δεν μπρούσε να κάνει και πολλά πράγματα, αλλά του άρεσε. Όλοι πιστέψαμε ότι μας έλεγε για κάποια κατάσταση παραδείσου (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) κι όταν το ρωτήσαμε αν μπορούμε να ξαναεπικοινωνήσουμε μαζί του κάποια άλλη φορά επειδή ήταν πολύ συνεργάσιμο μας έδωσε ένα αριθμό τον οποίο και γράψαμε σε ένα χαρτί και αμέσως μετά μας άφησε κι έφυγε. Η ώρα -το θυμάμαι πολύ καλά ήταν 10:30μμ κι ο μήνας Φλεβάρης- κι εμείς δεν ξέραμε τι σήμαινε ο αριθμός που μας είχε δώσει, μέχρι που κάποιος υπέθεσε πως ήταν αριθμός τηλεφώνου κι έτσι είπαμε να καλέσουμε. Είχαμε και μια κοπέλα στη παρέα που μιλούσε γερμανικά και την βάλαμε να πάρει και να ζητήσει τον Χέρμαν. Πήραμε τον αριθμό, καλούσε και ξαφνικά μια γυναικεία γερμανική φωνή μας απάντησε.... η κοπέλα ζήτησε τον Χέρμαν και η γυναίκα μας είπε αυτολεξεί "Μάλον κάνετε λάθος, άλλον Χέρμαν θα ψάχνετε γιατί ο δικός μας είναι μόλις 1,5 ετών και δεν μιλάει". Ζητήσαμε συγνώμη και μείναμε να κοιταζόμαστε αρκετή ώρα χωρίς να ξέρουμε τι να πούμε. Το μόνο που θυμάμαι είναι η τρίχα μου να έχει φτάσει στο σβέρκο μου και να μη μπορώ να το πιστέψω. Ενωείται πως η ιστορία μας έγινε θρύλος στην Αγγλία αν και μερικοί δεν μας πίστεψαν. Αυτή ήταν η καλή εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη... η κακή τώρα δεν αφορά άμμεσα εμένα αλλά τον κολητό μου τότε στο πανεπιστήμιο, ο οποίος συμμετείχε μαζί μου στις συγκεντρώσεις που κάναμε. Την αναφέρω όμως γιατί την έζησα πολύ κοντά του και είδα όλα όσα τράβηξε κι επιπλέον θα μπορούσα να ήμουν κι εγώ στη θέση του...

Εκείνο το βράδυ που είχαμε κανονίσει τη συγκέντρωση, δυστυχώς (ή ευτυχώς καλύτερα όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα) είχα να παραδώσω μια εργασία κι έπρεπε να μείνω μέχρι αργά στα εργαστήρια για να τη τελειώσω (κλασικός έλληνας πάντα τη τελευταία στιγμή). Τελείωσα κατά τις 11 το βράδυ και πήγα από το σπίτι που συνήθως μαζευόμασταν και κάναμε τις συγκεντρώσεις και που τύχαινε να είναι του κολητού μου. Όταν έφτασα και μπήκα μέσα τους είδα όλους σε άσχημη κατάσταση, να είναι σχεδόν κλαμένοι και να τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας.... είχαν σηκωθεί από το τραπέζι και καθόντουσαν στο πάτωμα, ανήμποροι ακόμα και να μιλήσουν. Μου εξήγησαν λοιπόν τι είχε συμβεί και έμεινα άφωνος... είχαν καλέσει κάποιο πνεύμα -οι επικλήσεις ήταν πάντα τυχαίες γιατί δεν ξέραμε πως να καλέσουμε συγκεκριμένα πνεύματα- το οποίο από την αρχή ήταν πολύ νευριασμένο, ενοχλημένο και τελικά πολύ εχθρικό... έκανε μικρούς πολύ γρήγορους κύκλους με τρομερή ταχύτητα όπως μου είπαν, έλεγε ακαταλαβίστικα πράγματα, σε οποιαδήποτε ερώτηση απαντούσε με "θάνατος" και τελικά όταν του ζήτησαν να φύγει εκείνο αρνήθηκε...άρχισε να κάνει τρομερούς κύκλους και τους έσβησε τα κεριά. Απο κείνη τη στιγμή και μετά τα πάντα ηρέμησαν, κι όταν ξανάναψαν τα κεριά τα πάντα ήταν ήρεμα και το πνεύμα είχε φύγει.... ή έτσι νόμιζαν. Αν δεν τους έβλεπα στη τραγική κατάσταση που ήταν και οι 6 θα έλεγα πως μου κάνανε πλάκα γιατι ποτέ πριν δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο. Μετά από καμιά ωρίτσα χωρίσαμε να πάμε στα δωμάτιά μας. Κατά τις 1:30 τα ξημερώματα, άκουσα χτυπήματα στη πόρτα μου, σηκώθηκα, άνοιξα και ήταν ο κολητός μου σε άθλια κατάσταση, ιδρωμένος, κλαμένος σε κατάσταση πανικού θα έλεγα. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω αλλά μάταια... συνέχεια μου έλεγε "δεν έφυγε...δεν έφυγε". Τελικά κατάφερα να τον χαλαρώσω, του έβαλα κι ένα ποτάκι και μου είπε τι συνέβη. Όταν φύγαμε όλοι από το δωμάτιο κι έμεινε μόνος του, ξάπλωσε να κοιμηθεί και τότε άρχισαν τα περίεργα... τα κεριά άναψαν μόνα τους, τα φώτα του αναβόσβηναν, τα βιβλία του έπεφταν από το ράφι κι εκείνος τρομαγμένος το έβαλε στα πόδια και ήρθε σε μένα. Στο δρόμο προς το σπίτι μου δε ένοιωθε μια παρουσία πάντα πίσω του, να τον ακολουθεί, σχεδόν άκουγε τα βήματα αλλά κάθε φορά που σταμάταγε και γύριζε να κοιτάξει σταμάταγαν και τα βήματα και δεν έβλεπε κανένα. Δεν ήξερα τι να του πω... γνώριζα πως δεν έλεγε ψέματα και πως δεν ήταν και φαντασιόπληκτος, αλλά μου ήταν δύσκολο να τον πιστέψω. Απο τη μια του έλεγα πως μάλλον ήταν αρνητικά φορτισμένος και ότι τα φαντάστηκε όλα αυτά από την άλλη όμως έβλεπα την άσχημη κατάσταση στην οποία ήταν και ήμουν κάπως επιφυλακτικός. Μέχρι που άρχισε να χτυπάει το κινητό του και να τον καλούνε και οι υπόλοιποι που ήταν στο τραπέζι... Είχαν ακριβώς την ίδια εμπειρία με την παρουσία που τους ακολουθούσε και δεν έβλεπαν κανένα. Εκεί πια πείστηκα πως κάτι περίεργο και άσχημο συνέβαινε. Φυσικά και τον φιλοξένησα εκείνο το βράδυ και η αλήθεια είναι πως δεν έγινε τίποτα περίεργο. Την επόμενη μέρα το πρωί, τον είδα κάπως πιο ήρεμο αφού είχε κοιμηθεί καλά και πεπεισμένο πως όλα είχαν τελειώσει μέχρι που φύγαμε για τα μαθήματά μας. Το απόγευμα που βρεθήκαμε, πάλι τα ίδια... μια παρουσία σαν σκιά βρισκόταν πίσω του συνέχεια, όπου κι αν πήγαινε... τό ίδιο και οι άλλοι. Φυσικά στο σπίτι του δεν πήγε ούτε εκείνη τη μέρα... Για να μη μακρυγορώ, αυτή η κατάσταση κράτησε 5-6 μέρες πριν αποφασίσουν να πάνε σε ένα παπά σε μια ορθόδοξη εκκλησία που είχε εκεί κοντά. Το παιδί κόντευε να τρελαθεί... είχε γίνει μανιακός, δεν μπορούσε να ηρεμήσει, έφτασε μέχρι και στο σημείο να σκεφτεί να πάει σε ψυχίατρο...αλλά και οι άλλοι δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Έτσι αποφάσισαν να επισκεφτούν έναν ιερέα. Του είπαν τι συνέβη....τους διάβασε κάτι ευχές και μετά πήγε και στο σπίτι του φίλου μου και διάβασε ευχές. Απο εκείνη τη στιγμή και μετά ηρέμησαν όλοι, δεν ξαναένοιωσαν την παρουσία, το σπίτι του φίλου μου καθαρό και ήρεμο και μεις ουδέποτε ξανασχοληθήκαμε με τις επικλήσεις...πάνε 10 χρόνια από τότε αλλά ακόμα θυμάμαι την κατάσταση στην οποία είχε έρθει ο φίλος μου... ακόμα κι αυτός καμιά φορά τώρα το θυμάται και δεν θέλει ούτε να το συζητάμε.

Αυτά φίλοι μου για όσους σκοπέυετε έστω και σαν εμπειρία να ασχοληθείτε με κάτι τέτοιο... δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη και τι ήταν αυτή η μοχθηρή δύναμη αλλά ίσως να συμβεί και σε σας. Προσοχή λοιπόν!!

Εαν θέλεις να πειστούμε πραγμάτικά ότι οι δύο παραπάνω ιστοριούλες ειναι πραγματικές θα σε παράκαλουσα πολύ(καθώς και καθέ άλλον που ισχυρίζεται οτι έχει παρόμοιες εμπειρίες)να μας αναφέρεις όλο το Τελετουργικό της επικλησης δηλαδή που ακριβώς απευθύνεστε και πια λόγια λέτε γιατί με πεντε κεράκια και ένα φλυτζάνι του καφέ δεν κανεις επίκλυση αλλά κοινωνικό GALA.

lucid
03-12-07, 23:13
THE KEEPER OF SECRET δεν είναι υποχρεωμένος να σου απαντησει και το ξέρεις για τον απλουστατο λογο επειδη αν μια στις 10 ειναι αληθινη η ιστορια (κατα τα λεγομενα σου) τοτε θα μπορούσε ο κάθε ανεγκεφαλος να ακολουθησει τα βηματα του τελετουργικου...
Οποτε ας μη γράφουμε οτι να ναι

THE KEEPER OF SECRET
04-12-07, 14:52
THE KEEPER OF SECRET δεν είναι υποχρεωμένος να σου απαντησει και το ξέρεις για τον απλουστατο λογο επειδη αν μια στις 10 ειναι αληθινη η ιστορια (κατα τα λεγομενα σου) τοτε θα μπορούσε ο κάθε ανεγκεφαλος να ακολουθησει τα βηματα του τελετουργικου...
Οποτε ας μη γράφουμε οτι να ναι

Μεταξύ μας μου φαινεται κοροιδευόμαστε...!
Πιστευεις εσυ οτι τοσα και τοσα παιδακια που ισχυριζονται οτι καλεσαν πνευματα ακολουθησαν καποιο τελετουργικό?
Την πλακα τους εκαναν και μετα έρχονται και κάνουν πλακα και σ' εμάς.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ οτι προκαλώ τον οποιοδηποτε λεει οτι με φλυτζανακια του καφέ και μερικα κερακια καλεσε πνεύμα να μας αναφέρει και το υπολοιπο τελετουργικό επίκλησης και για να μην ανησυχεί η LUCID ας παραλείψει μερικά απο τα λόγια της επίκλησης μην την παρω εγώ ή άλλος ανεγκεφαλος και ανοίξουμε τις πυλες της κολάσεως.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ.

teoilio
05-12-07, 14:50
Μεταξύ μας μου φαινεται κοροιδευόμαστε...!
Πιστευεις εσυ οτι τοσα και τοσα παιδακια που ισχυριζονται οτι καλεσαν πνευματα ακολουθησαν καποιο τελετουργικό?

Αν δεν βιαζόσουνα να κατακρίνεις και είχες διαβάσει προσεκτικά τι είχα γράψει δεν θα έλεγες όλα αυτά. Το έγραψα 3 φορές για να μην υπάρξει παρεξήγηση αλλά τελικά η παρεξήγηση υπήρξε. Είπα πως δεν κάναμε καμία επίκληση ούτε καλέσαμε κάτι συγκεκριμένο όπως επίσης ανέφερα 2-3 φορές ότι δεν ξέρω τι ήταν αυτό που ήρθε, αν ήταν πνεύμα, ομαδική αυθυποβολή ή οτιδήποτε άλλο. Τώρα όσο για τις ιστορίες, αν η μία η κοπέλα είπε ψέμτα για το της είπαν στο τηλέφωνο και οι άλλοι έλεγαν ψέματα για το τι τους συνέβαινε τότε μάλλον ψέματα σας λέω κι εγώ. Αλλά τα γεγονότα γίνανε...τουλάχιστον στο ένα που ήμουν κι εγώ παρών. Και το ξαναλέω αν αυτό που ήρθε και κούνησε το φλυτζανάκι του καφέ ήταν πνέυμα ή οτιδήποτε άλλο δεν το γνωρίζω. Το φλυτζανάκι πάντως μια χαρά κουνήθηκε....

THE KEEPER OF SECRET
05-12-07, 16:29
Αν δεν βιαζόσουνα να κατακρίνεις και είχες διαβάσει προσεκτικά τι είχα γράψει δεν θα έλεγες όλα αυτά. Το έγραψα 3 φορές για να μην υπάρξει παρεξήγηση αλλά τελικά η παρεξήγηση υπήρξε. Είπα πως δεν κάναμε καμία επίκληση ούτε καλέσαμε κάτι συγκεκριμένο όπως επίσης ανέφερα 2-3 φορές ότι δεν ξέρω τι ήταν αυτό που ήρθε, αν ήταν πνεύμα, ομαδική αυθυποβολή ή οτιδήποτε άλλο. Τώρα όσο για τις ιστορίες, αν η μία η κοπέλα είπε ψέμτα για το της είπαν στο τηλέφωνο και οι άλλοι έλεγαν ψέματα για το τι τους συνέβαινε τότε μάλλον ψέματα σας λέω κι εγώ. Αλλά τα γεγονότα γίνανε...τουλάχιστον στο ένα που ήμουν κι εγώ παρών. Και το ξαναλέω αν αυτό που ήρθε και κούνησε το φλυτζανάκι του καφέ ήταν πνέυμα ή οτιδήποτε άλλο δεν το γνωρίζω. Το φλυτζανάκι πάντως μια χαρά κουνήθηκε....

... Όπως είπα και στο προηγούμενο post έχω συμμετάσχει κατά καιρούς στο παρελθόν αρκετές φορές σε τέτοιες εκδηλώσεις επικλήσεων ή ότι άλλο είναι αυτό.



... Μου εξήγησαν λοιπόν τι είχε συμβεί και έμεινα άφωνος... είχαν καλέσει κάποιο πνεύμα -οι επικλήσεις ήταν πάντα τυχαίες γιατί δεν ξέραμε πως να καλέσουμε συγκεκριμένα πνεύματα

... το σπίτι του φίλου μου καθαρό και ήρεμο και μεις ουδέποτε ξανασχοληθήκαμε με τις επικλήσεις...πάνε 10 χρόνια από τότε αλλά ακόμα θυμάμαι την κατάσταση στην οποία είχε έρθει ο φίλος μου...

Για το ότι δεν κάνατε καμμία επίκληση αλλα χαβαλέ ήμουν σίγουρος απο την αρχή.
Απλά οπως βλέπείς απομόνωσα καποιες δικές σου φράσεις οπου εσύ ο ίδιος αναφέρεις αυτη την κακιά λέξη:D διανθισμένη με την φράση παντα τυχαίες.
Συνεχίζω λοιπόν να σε προκαλώ(κι ας έχω παρει κιτρινη κάρτα απο τους Διαχειριστές) να μας πείς επιτέλους πως στο καλο καλούσατε έστω και τυχαία αυτο το μη συγκεκριμένο οπως αναφέρεις που ερχόταν και σας έβρισκε. Τα λόγια φιλε μου τα λόγια που λέγατε θέλω να διαβάσω... διαφορετικά δεν μας πείθεις.

Υ.Γ. Τυχαία πιανεις το JOKER... Δεν συνομηλείς με πνευματα.

Μιχάλης
05-12-07, 17:46
Συνεχίζω λοιπόν να σε προκαλώ(κι ας έχω παρει κιτρινη κάρτα απο τους Διαχειριστές)

Χρήστη Keeper of Secret, εάν συνεχίσεις να αγνοείς τις υποδείξεις που κατ΄επανάληψη σου έχουν γίνει από τους συντονιστές του Μεταφυσικού σχετικά με το προκλητικό, ειρωνικό και χλευαστικό στυλάκι με το οποίο γράφεις από την πρώτη στιγμή που γράφτηκες σε αυτό το χώρο, το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα δεν θα είσαι σε θέση να ειρωνευτείς κανέναν ξανά. Και εάν δεν έγινε αντιληπτό αυτό που λέω, σου ξεκαθαρίζω πως αναφέρομαι σε ban.
Υπόψην, οι συντονιστικές επισημάνσεις που γίνονται σε διαφορετικά θέματα, όπως πρόσφατα συνέβη στη θρησκειολογία, αφορούν και όλη την υπόλοιπη θεματολογία του φόρουμ.
Εάν έχεις σκοπό να συνεχίσεις να αμφισβητείς αλλά μέσα σε όρια σεβασμού και ευπρέπειας απέναντι στους συνομιλητές σου, τότε έχει καλώς. Εάν υπάρξουν άσχετα προς το θέμα μηνύματα από εδώ και στο εξής, θα διαγραφούν χωρίς άλλη αιτιολόγηση.
Παρακαλώ συνεχίστε την ανάπτυξη του θέματος.

teoilio
06-12-07, 12:42
Φίλε Keeper of Secret να σου πω κατ' αρχάς πως δεν με έχει ενοχλήσει η προκλητική σου συμπεριφορά κι ας έχεις κίτρινη κάρτα όπως λες. Καλά κάνεις και με προκαλείς αλλά ειλικρινά σου μιλάω πως δεν διαβάζαμε καμία ευχή δεν λέγαμε λόγια, τουλάχιστον όχι εις γνώση μου, κι απ' όσο ξέρω ούτε κάποιος άλλος έλεγε από την παρέα, εκτός κι αν το κρατούσε κρυφό. Εγώ για πλάκα ασχολιόμουνα, δεν ξέρω τι ήταν αυτά που κατά καιρούς ερχόντουσαν κι όταν είδα πως κάτι δεν πήγαινε καλά σταμάτησα. Τώρα ξέρω πως εσύ περιμένεις απάντηση με αποδείξεις και δεδομένα αλλά δεν την έχω. Οπότε μπορείς να πιστεύεις ότι θες. Επίσης το JOCKER ούτε κατά τύχη δεν το έχω πιάσει.

THE KEEPER OF SECRET
06-12-07, 15:09
Φίλε Keeper of Secret να σου πω κατ' αρχάς πως δεν με έχει ενοχλήσει η προκλητική σου συμπεριφορά κι ας έχεις κίτρινη κάρτα όπως λες. Καλά κάνεις και με προκαλείς αλλά ειλικρινά σου μιλάω πως δεν διαβάζαμε καμία ευχή δεν λέγαμε λόγια, τουλάχιστον όχι εις γνώση μου, κι απ' όσο ξέρω ούτε κάποιος άλλος έλεγε από την παρέα, εκτός κι αν το κρατούσε κρυφό. Εγώ για πλάκα ασχολιόμουνα, δεν ξέρω τι ήταν αυτά που κατά καιρούς ερχόντουσαν κι όταν είδα πως κάτι δεν πήγαινε καλά σταμάτησα. Τώρα ξέρω πως εσύ περιμένεις απάντηση με αποδείξεις και δεδομένα αλλά δεν την έχω. Οπότε μπορείς να πιστεύεις ότι θες. Επίσης το JOCKER ούτε κατά τύχη δεν το έχω πιάσει.

Λυπάμαι φίλε μου αν η φραση μου "σε προκαλω" σου δημιούργησε εσφαλμένη εντύπωση για την συμπεριφορά μου απεναντί σου. Δεν πιστεύω οτι σε καποιο σημείο στο κειμενό μου ήμουν ΑΣΕΒΗΣ απεναντι στο ατομό σου. Η όλη μου στάση και κριτική αφορά την ιστορία που εγραψες και τιποτα παραπάνω.Εχω νομίζω το δικαίωμα να μην δέχομαι άκριτα όσα συχνά πυκνά αναφέρονται στο Forum. Το παιχνιδι(γιατι μονο παιχνίδι ειναι)που έπεζες εσυ και οι φίλοι σου το έχουμε λιγο - πολύ παιξει όλοι, ακριβώς όπως το αναφέρεις παραπανω, για την πλάκα. Αλοιμονο όμως αν δεχτούμε οτι με κάποιους πολύ "παιδικούς" τροπους (οπως το Βιομηχανικό προίον ευρείας κατανάλωσης QUIJA BOARD ή τα πιο εύκολα να βρεθούν φλυτζανακια του καφέ) μπορούμε να ανοίξουμε τις πύλες με την αντίπερα όχθη. Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλα έχοντας παλιότερα προχωρήσει και ενα βήμα παραπέρα στις αναζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα σου λέω οτι δεν γίνεται.
Απο εκει και πέρα εισαι απόλυτα ελεύθερος να πιστεύεις οτι θέλεις και ο τελευταίος που θα σου το απαγορευσει αυτό ειμαι εγώ.

chris82
07-12-07, 15:48
Το παιχνιδι(γιατι μονο παιχνίδι ειναι)που έπεζες εσυ και οι φίλοι σου το έχουμε λιγο - πολύ παιξει όλοι, ακριβώς όπως το αναφέρεις παραπανω, για την πλάκα.
Διαφωνώ,είναι λίγοι πιστεύω που έχουν "παίξει" με το ouija.


Αλοιμονο όμως αν δεχτούμε οτι με κάποιους πολύ "παιδικούς" τροπους (οπως το Βιομηχανικό προίον ευρείας κατανάλωσης QUIJA BOARD ή τα πιο εύκολα να βρεθούν φλυτζανακια του καφέ) μπορούμε να ανοίξουμε τις πύλες με την αντίπερα όχθη.
Το ότι δεν έχουμε δει εξωγήινο σημαίνει πως δεν υπάρχουν;
Το οτι δεν με ξέρεις σημαίνει πως δεν υπάρχω;
Το ότι δεν έχουμε δει Τον Χριστό σημαίνει πως δεν υπάρχει ο "χριστιανισμός" και αυτό που λέμε η πίστη μας σε κάτι ανώτερο απο μας;
(διαφορα παραδείγματα).
Πάνω σε τέτοια θέματα είναι δεκτές όλες οι απόψεις/γνώμες και η υποστήριξη διαφόρων πραγμάτων,ποτε όμως δεν μπορείς να αποκλύεις κάτι,απο ένα γεγονός έως και μια απλή ταπεινή σκέψη.

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλα έχοντας παλιότερα προχωρήσει και ενα βήμα παραπέρα στις αναζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα σου λέω οτι δεν γίνεται.
Η έρευνα σου νομίζω δεν είναι η απόλυτη απάντηση πάνω σε ένα θέμα.

Απο εκει και πέρα εισαι απόλυτα ελεύθερος να πιστεύεις οτι θέλεις και ο τελευταίος που θα σου το απαγορευσει αυτό ειμαι εγώ.
Δεκτόν,και εφόσον δεν απαγορεύεις μην είσαι και απόλυτος.Μπορείς απλα να είσαι αρνητικός/δύσπιστος ή κάτι παρόμοιο,όχι απόλυτος και κυρίως καταφατικός στους γύρω σου συμφορουμίτες.

Τελείως Φιλικά και χωρίς να πέρνω την θέση κάποιας πλευράς.Προσωπικά δεν έχω δει κάτι με τα μάτια μου,αλλα δεν σημαίνει πως αποκλύω το καθετί.

Ευχαριστώ και συγνώμη αν ήταν μεγάλο το "reply" μου,και πάλι φιλικά.

ultragee
17-12-07, 02:14
[COLOR=Indigo][FONT=Comic Sans MS]Γειά σας και απο μένα παρακολουθόντας το θέμα απο την αρχή ως το τέλος έκανα μια μικρή έρευνα (προσωπική εμπειρία δεν έχω)
και σας την παραθέτω
Πλακέτα και δίεκτης που χρησιμοποιούνται στην μαντική ως μέσο για επαφή με πνεύματα και οντότητες .Το όνιμα προέρχεται από τη σύνθεση του Γαλικού με το Γερμανικό "ναι"(oui - ja )και μόνο σαν παιχνίδι που δεν άρχισε
Οι πρόδρομοι της Ουίγια χρονολογούνται απο την αρχαιότητα . Στην Κίνα , πρίν τη γένηση του Κομφούκιου (περ.551π.Χ) χρησιμοποιούσαν παρόμοια όργανα για να έρθουν σε επαφή με τους νεκρούς .
Στην Ελλάδα ,την εποχή του Πυθαγόρα η μαντική γινόταν με μια ταμπλέτα που κινιόταν πάνω σε ρόδες ,δείχνοντας σημεία τα οποία ερμηνεύονταν ως αποκαλύψεις απο τον "αόρατο κόσμο" .
Το κινούμενο τραπέζι ήταν σε χρήση όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα .
Παρόμοιες συσκευές χρησιμοποιούσαν ήδη οι αρχαίοι Ρωμαίοι απο τον 3ο αιώνα μ.Χ καθώς και οι Μογγόλοι τον 13ο αιώνα μ.Χ .
Μερικοί αυτόχθονες Αμερικανοί χρησιμοποιούσαν "πλακέτες squdilatic" ,για να βρούν χαμένα αντικείμενα και πρόσωπα και για να αποκτήσουν πνευματικές πληροφορίες .Τ1853 η πλακέτα πέρασε σε ευρεία χρήση στην Ευρώπη .
Ήταν κατασκευασμένη απο μια τριγωνική ή σε σχήμα καρδιάς πλάκα στηριγμένη πάνω σε τρία πόδια ,ένα απο τα οποία ήταν μολύβι .
Η σύχρονη Ουίγια ,που κυκλοφορεί σαν παιχνίδι , ήταν εφεύρεση του Αμερικάνου Elijah J Bond, το 1892 Ο Bond πούλησε την πατέντα του στον William Fuld,που θεωρείται οτι είναι ο πατέρας της Ουίγια. Το 1966 ο Fuld πούλησε την πατέντα του στην εταιρία παιχνιδιών Parker Brothrs ,στο Beverly της Μασαχουσέτης .
Το ενδιαφέρον για την Ουίγια αρχίζει να ανεβαίνει ξανά, παράλληλα με το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό και το υπερφυσικό. (συνέβαλε κατα τη γνώμη μου η δράση της εταιρίας ψυχικών ερευνών)
Η Parker Brothers τονίζει ωστόσο οτι η Ουίγια δεν είναι παρά ένα παιχνίδι με ψυχαγωγικούς σκοπούς .
Στην παραψυχολογία η Ουίγια θεωρείται μια μορφή αυτοματισμού ,μια ασυνείδητη δραστηριότητα που συλέγει τις πληροφορίες απο τον ασυνείδητο νου.Οι επικριτές λένε οτι οι χρήστες δεν ελένχουν το απωθημένο υλικό που μπορεί να απελευθερωθεί ,με συνέπεια να διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους για ψυχωτικά επεισόδια. Ούτε έχουν τον έλεγχο όταν πρόκειται για πνεύματα .υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις διαμεσότητας και διόδευσης (οι οποίες εχουν καταγραφεί απο την (SPR εταιρία ψυχικών ερευνών) στις οποίες η δραστηριότητα της Ουίγια ήταν στο ξεκίνημα περιστασιακή ,σχεδόν σαν ένα αστείο .Απο τη στιγμή που οι οντότητες αυτές έκαναν την εμφάνισή τους η επικοινωνία προχωρούσε σε αυτόματη γραφή

άκυρη!
27-12-07, 13:07
Γεια σε ολους!Ειμαι νεο μελος!Ξερω μια ιστορια σχετικα με καλεσμα πνευματων.Δεν εχει σχεση ομως με το quija board.Θα ηταν λιγο ακυρο να την παραθεσω εδω?

Witch Shadow
27-12-07, 13:27
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους..... :D
Παιχνιδια με πνευματα λοιπον,ε? Εχω μπολικες ιστοριες με δαυτα....κ στις πιο πολλες ημουν παρων....δεν ειναι και κατι τρομερο να παιζεις με πνευματα... :p .....Δεν ξερω αν αξιζει να τις παραθεσω εδω.....

Witch Shadow
09-01-08, 02:43
Εχω να παραθεσω μια φαση που ειχε γινει προσφατα σχετικα με τα πνευματα και μπορω να μπω σε λεπτομερειες.....δεχομαι καθε ειδους απαντηση και γνωμη και θα τη σεβαστω απολυτα...

Λοιπον πριν 3 μηνες με μια παρεα και την κολλητη μου(μαγισσα) ειπαμε να καλεσουμε το πνευμα της νεκρης πρωην κοπελας (δεν ειναι αστειο)....η τελετη ηταν ως εξη: Απλωσαμε ενα λευκο σεντονι πανω σε ενα χαμηλο και μικρο τραπεζι, βαλαμε επανω ενα κατσαρολακι, τον πινακα Ouija και 6 κερια σε κυκλο (3 μωβ και 3 ασπρα)...γυρω απο το τραπεζι καναμε ενα κυκλο προστασιας με θαλασσινο αλατι, επειτα σε μια ακτινα αρκετα μεγαλη ωστε να χωραμε αναμεσα καναμε ενα 2ο κυκλο απο μηλα κομμενα στη μεση με ενα φυλλο δαφνης καρφιτσωμενο κατακαρδα...εξω απο αυτον τον κυκλο καναμε και εναν 3ο με σκουπες, ετσι ωστε αν κατι πηγαινε στραβα να μην μπορουσε να φυγει μεσα απο τους 3 κυκλους... μεσα στο σκευος καψαμε θυμιαμα απο κανελα και λιβανι για "καθαρισμο" του χωρου αλλα και να γλυκανουμε το πνευμα...βαλαμε τα δαχτυλα μας πανω στον δεικτη και "καλεσαμε" το πνευμα με τα εξης σπουδαια λογια: Αγαπητη μας (ονομα) τη βοηθεια σου ζητουμε και μαζι σου να επικοινωνησουμε παρακαλουμε... την νιωσαμε μετα απο 13 + φορες...επεσε ψυχρα και νιωθαμε σαν κατι να μας παρακολουθει.....τεσπα...στη αρχη παντως ηταν αγριεμενη γιατι δε την ειχα βοηθησει τοτε.....αλλα στην πορεια ηρεμησε....τελικα μας προειδοπιησε για κατι που τελικα εγινε μεσα στην παρεα και δεν εχει σημασια να αναφερθει...για να την αφησουμε της ειπαμε απλα: Για την πολυτιμη βοηθεια σου σε ευχαριστουμε και απο τον κοσμο μας σε ελευθερωνουμε.....σβησαμε τα κερια και αφησαμε τους κυκλους οπως ειχαν για καθε ενδεχομενο....και φυσικα η επικληση ηταν τη μερα και μαλιστα αυγη.....

chris82
09-01-08, 04:09
Αρκετά ενδιαφέρον η ιστορία σου και με εντυπωσιάζει η ηρεμία που βγάζουν τα λόγια σου στα όσα αναφέρεις..

Witch Shadow
09-01-08, 11:14
Αρκετά ενδιαφέρον η ιστορία σου και με εντυπωσιάζει η ηρεμία που βγάζουν τα λόγια σου στα όσα αναφέρεις..


Δεν ξερω αν ειναι ενδιαφερουσα ή οχι η ιστορια μου, αλλα οσων αφορα την ηρεμια που λες, τι να πω....δεν ειναι καποια τελετη που να μου προκαλει φοβο, ειδικα οταν ξερω ποιον θελω να καλεσω....εννοειται οτι μας εχουν προκυψει και "κακα" πνευματακια.... οταν αποφασισα να γραψω την εμπειρια μου σκεφτηκα να γραψω ολες τις λεπτομερειες μονο και μονο για να μη ξεκινησει νεα "μαχη".....δεν καταδικαζω κανεναν και ουτε εχω κατι προσωπικο με κανεναν.....αλλα δεν μπορουμε βρε παιδια να απορριπτουμε κατι ειτε γιατι δεν μας καθεται καλα ή ειτε γιατι δεν πιστευουμε....δεν μπορουμε να ακυρωσουμε τις εμπειριες των αλλων.....

chris82
09-01-08, 17:19
Προσωπικός δεν απορίπτω τίποτα,ίσα ίσα είμαι ανοίχτος και αρκετά και γενικός σε όλα τα μεταφυσικά φαινόμενα,απλά όπως γνωρίζεις το πρώτο πράγμα που έρχετε στο μυαλό κάποιου όταν διαβάζει μια τέτοια ιστορία (μετα τα συναισθήματα που του προκαλούνται) ακολουθούν οι αμφιβολίες της ύπαρξης έγκυρης πηγής και παράλληλα πολλά και διάφορα ερωτήματα.

Τελείως φιλικά,ίσως δεν φαίνεται στο προηγούμενο μου reply η προδιάθεση μου.

Witch Shadow
09-01-08, 18:36
Το προηγουμενο reply μου δεν ηταν για σενα.....ηταν απλως μια αναφορα για τη "μαχη" που ξεσπασε για αυτο το θεμα....αν καποιος πιστευει οτι υπαρχει κατι μουφέ στο story, ειμαι ανοικτος να ακουσω τα παντα..... :D
εντελως φιλικα παντα.....

Psy-soul
26-02-08, 21:20
Σήμερα στη σχολή μου μίλησε μία συμαθήτρια για ένα συμβαν που είχε γίνει μάρτυρας αυτή. Είχε γράψει σε ένα χαρτί αυτή και μία φίλη της όλη την αλφαβήτα, 0123456789, ένα ναι και ένα όχι και ένα μετα και ενα πριν(που υποδηλώνει πριν=προ Χριστού και μετα=μετά Χριστού). Υπάρχει αυτο το "φαινόμενο" αλλά έχω σκαλώσει τώρα και δεν μπορώ να το θυμηθώ. Στη συνέχεια απο χαλάρωσαν και συγκεντρώθηκαν σε αυτό που θέλησαν να κάνουν, έχοντας το δάχτυλό τους πολύ ελαφρά τοποθετημένο πάνω σε ένα καπάκι φώναξαν "Πνεύμα είσαι εδώ?" και μετά απο αρκετές φορές το καπάκι άρχισε να κινήται σαν να το τραβάει κάποιος (σύμφωνα με τα λεγόμενα της). Στην τελική μίλησαν με μία Γρια γυναίκα που είχε πεθάνει... μπλά μπλά μπλά. Εγώ ύστερα απο αρκετό δούλεμα που της έριξα, "ψήθηκα" να το δοκιμάσω γιατί σήμερα είχα όρεξη για πλάκες. Γράψαμε στο χαρτι όλα αυτά και έκανα την διαδικασία αρκετές φορές. Δηλαδή φώναζα "Πνεύμα είσαι εδώ?" ...τίποτα... ξανα "Πνεύμα είσαι εδώ?" ...τίποτα... μετά απο αρκετές φορές είπα "Βρε πνεύμα είσαι εδώ? Έλα θέλω να πούμε δυό λογάκια...χαχαχα" Οπότε απο ότι καταλαβαίνεται το δουλεμα έγινε πιο σφοδρό απέναντι της. ΌΜΩΣ παρατήρησαν μία φορά ότι ελάχιστα ένιωσα ένα τράβηγμα στο καπάκι και κουνήθηκε ελάχιστα.....
Πείτε τη γνώμη σας για αυτό. :)

Witch Shadow
26-02-08, 21:52
Αυτο που λες ειναι το "φαινομενο" με τον πινακα Ouija. Ειναι πινακας με τον οποιο επικαλεισαι και επικοινωνεις με τα πνευματα. Ειναι διαδεδομενη τεχνικη αν και πολλες φορες το περνουν σαν παιχνιδι.

Psy-soul
26-02-08, 22:05
Αυτο που λες ειναι το "φαινομενο" με τον πινακα Ouija. Ειναι πινακας με τον οποιο επικαλεισαι και επικοινωνεις με τα πνευματα. Ειναι διαδεδομενη τεχνικη αν και πολλες φορες το περνουν σαν παιχνιδι.
Σε ευχαριστώ φίλε για την ενημέρωση. Ναι σαν παιχνίδι μου το παρουσίασε... παρόλα αυτά "χέστηκε" πάνω της :D

schooligan
27-02-08, 06:10
Αυτο που λες ειναι το "φαινομενο" με τον πινακα Ouija. Ειναι πινακας με τον οποιο επικαλεισαι και επικοινωνεις με τα πνευματα. Ειναι διαδεδομενη τεχνικη αν και πολλες φορες το περνουν σαν παιχνιδι.

Και δυστυχως αυτο ειναι το κακο φιλε μου Κυριακο.Οταν παιδια προσπαθουν για τον χαβαλε να κανουν μια επικληση, μην απορουμε μετα γιατι μπορει να εχουν και επωδυνες εμπειριες καθως δεν ειναι σε θεση να εχουν προφυλαχτει ουτε να ξερουν τι να προσεχουν και τι οχι, για τον απλο λογο οτι ενας που γνωριζει επι του θεματος δεν θα εκανε για πλακα μια επικληση.

Psy-soul
27-02-08, 09:05
Δηλαδή να μήν κοροιδεύω ε? :D
όχι το θέμα το πήρα στα σοβαρά και δεν το κορόιδεψα την ώρα της διαδικασίας

Spn l Optimus
04-03-08, 18:27
Καλημέρα σας και καλώς σας βρίσκω ξανά. :) Εκτός απο αυτό με το ''τραπέζι'', έχω ακούσει και γι'αυτό που είναι με ένα ''ποτήρι'', μια παρέα πάνω από τρία άτομα που ακουμπούν όλοι το δάχτυλο τους επάνω,και δεν λένε τίποτα περίεργα λόγια, απλά να έρθει αυτό το πνεύμα που είναι πιο κοντά(!)....και εδώ μου δημιουργείται η απορία: Τόσο εύκολο είναι τέλος πάντων να μιλήσεις με ένα πνεύμα;;; Δεν έχω σκοπό να δοκιμάσω τίποτα παιδιά,παρόλο που είμαι περίεργη..προτιμώ να τα βλέπω εκ του ασφαλούς(απο ταινίες μονο) :D ...απλά μου φάνηκε πολύ περίεργο να καλείς έναν νεκρό, σαν να παίζεις scrubble ας πούμε! Γι'αυτό και λέω μήπως κάποιος εδώ, έχει ανάλογη εμπειρία..για να ρίξει λιγο φως. Φίλε giorgo,επειδή είμαι καινούργια εδώ,δεν έχω ακόμη ψάξει τα πάντα μήπως και υπάρχει κάτι ανάλογο.Αν ναι,ας μου πει κάποιος να πάω να το διαβάσω. Σας ευχαριστώ παιδιά :)


Μακρια απο αυτα τα πραγματα δεν ειναι αστεια..μην πιστευεις στην λεγομενη λευκη μαγεια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!! Μονο ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ μακρια απο αυτα τα πραγματα στο ξαναλεω δεν ειναι αστεια αν αναποδογυρισει το ποτηρι θα κλαιτε ολοι σας!!!

Stefani Forester
04-03-08, 19:34
Μακρια απο αυτα τα πραγματα δεν ειναι αστεια..μην πιστευεις στην λεγομενη λευκη μαγεια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!! Μονο ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ μακρια απο αυτα τα πραγματα στο ξαναλεω δεν ειναι αστεια αν αναποδογυρισει το ποτηρι θα κλαιτε ολοι σας!!!

Μιλάς με τόσο κατηγορηματικό τρόπο ορμώμενος από τι? Από προσωπική εμπειρία? Μπορείς να γίνεις πιο επεξηγηματικός?

Spn l Optimus
04-03-08, 19:52
Εχω τους λογους μου και δεν θελω προς το προς το παρον να τους αναφερω , απλα με τετοια πραγματα δεν κανει να παιζουμε δεν σας μιλαω για ΑΤΙΑ που πετουν στον ουρανο ουτε για ενδογηινες οντοτητες. Αυτα τα πραγματα υπαρχουν γυρω μας και με τετοια παιχνιδακια τους επιτρεπουμε να ασχοληθουν με εμας και να μας βλαψουν. Αν μπεις σε αυτο το τρυπακι τις επικλησης ο Θεος σε ξεχναει και δεν εισαι υπο την ευνοια του πλεον, πολυ δυσκολα θα σε δεχτει πισω και μεχρι τοτε θα ειστε τυχεροι αν δεν σας εχει συμβει κατι. Επισημαινω οτι η πλακιτσα τυπου ας μαζευτουμε ολοι μια μερα να ακουμπαμε ενα ποτηρι και να μιλαμε με πνευματα ισως να ειναι ακινδυνη αλλα επικληση μεσω καθρεφτη κτλ για οσους ξερουν ειναι οτι χειροτερο! Καψτε τα ολα , πεταξτε τις σταχτες στην θαλασσα και ζητηστε συμβουλή απο Παπα.Οσοι θεωρειτε τα λογια μου αστεια ο Θεος μαζι σας =)

γηγενης
04-03-08, 20:30
δεν υπαρχει περιπτωση να ερθει το οτιδηποτε με την οποιαδηποτε επικληση

Spn l Optimus
04-03-08, 20:47
δεν υπαρχει περιπτωση να ερθει το οτιδηποτε με την οποιαδηποτε επικληση

Δεν μιλαω για την οποιαδηποτε επικληση μιλαω για Σολωμονικη γραμμενη αναποδα ετσι ωστε να φαινεται κανονικα στον καθρεφτη ξερω τι λεω...

γηγενης
04-03-08, 21:07
Δεν μιλαω για την οποιαδηποτε επικληση μιλαω για Σολωμονικη γραμμενη αναποδα ετσι ωστε να φαινεται κανονικα στον καθρεφτη ξερω τι λεω...


και διαγωνια να ειναι γραμμενα παλι δεν θα γινει τιποτα

leo morpheus
04-03-08, 21:38
Καταρχην θα διαφωνησω πως δεν υπαρχει Λευκη Μαγεια.Φυσικα και υπαρχει οπως και μαυρη.

Οσο για τον καθρεφτη εχω ακουσει και γω τα χειροτερα αλλα οχι στο υπερβολικο σημειο που αναφερθηκε παραπανω.

Επισης,φιλε Γηγενη γιατι υποστηριζεις πως αν κανουμε μια επικληση σε καθρεφτη δεν θα συμβει τιποτα;Γνωριζεις κατι παραπανω;

Spn l Optimus
04-03-08, 21:42
και διαγωνια να ειναι γραμμενα παλι δεν θα γινει τιποτα

και τα υπολοιπα 45 μηνυματα σου ετσι ειναι? Αν εχεις να πεις κατι πες το εκτος και ειναι εισαι απο αυτους που τους συμφερει να ειναι το θεμα στην αφανεια...

Spn l Optimus
04-03-08, 21:47
Καταρχην θα διαφωνησω πως δεν υπαρχει Λευκη Μαγεια.Φυσικα και υπαρχει οπως και μαυρη.

Οσο για τον καθρεφτη εχω ακουσει και γω τα χειροτερα αλλα οχι στο υπερβολικο σημειο που αναφερθηκε παραπανω.

Επισης,φιλε Γηγενη γιατι υποστηριζεις πως αν κανουμε μια επικληση σε καθρεφτη δεν θα συμβει τιποτα;Γνωριζεις κατι παραπανω;

Στην αρχη φιλε ολοι το κανουν για πλακα μετα σοβαρευει οσο καλεις ανεβαινεις ιεραρχικα στην αρχη καλεις πνευμα και μετα δαιμονιο. Η καταληξη ειναι το ποτηρι κανεις δεν κανει μονο τον καθρεφτη αυτα πανε μαζι... Οταν αναποδογυρισει θα σου εχουν πει τι ωραιο που ειναι να σου ερχονται τα καδρα και οι καρεκλες στο κεφαλι...

γηγενης
04-03-08, 21:48
και τα υπολοιπα 45 μηνυματα σου ετσι ειναι?

ναι και τα 45 μηνυματα μου ετσι ειναι στην ελληνικη γραφη



Αν εχεις να πεις κατι πες το εκτος και ειναι εισαι απο αυτους που τους συμφερει να ειναι το θεμα στην αφανεια...

μα το ειπα δεν γινετε τιποτα δεν υπαρχει περιπτωση να γινει καμια επικληση
τωρα τον ποιον συμφερει να υπαρχει το παραμυθι των επικλησεων και των μαγων ......

Spn l Optimus
04-03-08, 21:53
Λοιπον για να τελιωσει το θεμα , δεν ζητησα απο κανεναν να πιστεψει σε αυτα! Αντιθετα λεω σε οποιους ειναι ετοιμοι να κανουν καμοια τετοια τρελα να το κοψουν αμεσως ...υπαρχουν και αλλα επιτραπεζια παιχτε μονοπολι πχ. Δεν σας πειραζουν μην τους πειραζεται...

γηγενης
04-03-08, 21:55
Λοιπον για να τελιωσει το θεμα , δεν ζητησα απο κανεναν να πιστεψει σε αυτα! Αντιθετα λεω σε οποιους ειναι ετοιμοι να κανουν καμοια τετοια τρελα να το κοψουν αμεσως ...υπαρχουν και αλλα επιτραπεζια παιχτε μονοπολι πχ. Δεν σας πειραζουν μην τους πειραζεται...

συμφωνω στην μονοπολη τουλαχιστον υπαρχουν πιθανοτητες να γινει αυτο που θες στην επικληση απλα θα χασεις την ωρα σου

schooligan
04-03-08, 22:12
Αρχική Δημοσίευση από γηγενης
δεν υπαρχει περιπτωση να ερθει το οτιδηποτε με την οποιαδηποτε επικληση
Φιλε Γηγενης, ασπαζεσαι καποια αλφα αποψη για το ολο θεμα. Το γεγονος οτι διαφωνεις καθετα,ειναι δικαιωμα σου βεβαια, και το δηλωσες..προσωπικα δεν βρισκω τον λογο να προσπαθεις να ποσταρεις συνεχεια "δεν ισχυει αυτο που λεει ο αλλος". Οκ ακουσαμε την αποψη σου, την δεχονται οσοι θελουν, απο κει και περα μπορεις να μου πεις εναν λογο, γιατι με τοση επιμονη προσπαθεις να λες συνεχεια το ιδιο και το ιδιο?
Και στο λεω πολυ φιλικα χωρις να εχω κατι μαζι σου, διοτι απλουστατα σαν αναγνωστης του θεματος, με πειραζει το οτι συνεχιζεις να μαχαισε σφοδρα για κατι το οποιο δεν πιστευεις, χωρις να παρουσιαζεις εστω ενα τεκμηριο γιατι θα μπορουσε να ισχυει αυτο που λες.

Φιλε Spn l Optimus... Σολωμονικη??? Ελπιζω να ειδες και μονος σου οτι η Σολωμονικη δεν ειναι κατι απλο..και ευχομαι να εκανες τα πειραματα σου...με την θεωρεια... ;)

leo morpheus
04-03-08, 22:15
Παιδια,για να ξερουμε για τι μιλαμε...ποια Σολωμονικη;;

Το Clavicula Solomonis λετε η καποιο αλλο γριμοριο;

Γιατι ακουν ολοι Σολωμονικη ενω ουσιαστικα δεν υπαρχει.

schooligan
04-03-08, 22:24
Φιλε leo εχεις δικιο, τουλαχιστον εγω θα επρεπε να το ειχα προσεξει οταν εγραφα, καθως σολωμονικη εχει επικρατησει αλλα δεν υπαρχει,εκτος και αν καποιος εννοει κατι βιβλια που κυκλοφορουνε με το κιλο μπας και βγαλουν κανα ψιλο.
Τουλαχιστον εγω για το Clavicula Solomonis ελεγα.

γηγενης
04-03-08, 22:25
Φιλε Γηγενης, ασπαζεσαι καποια αλφα αποψη για το ολο θεμα. Το γεγονος οτι διαφωνεις καθετα,ειναι δικαιωμα σου βεβαια, και το δηλωσες..προσωπικα δεν βρισκω τον λογο να προσπαθεις να ποσταρεις συνεχεια "δεν ισχυει αυτο που λεει ο αλλος". Οκ ακουσαμε την αποψη σου, την δεχονται οσοι θελουν, απο κει και περα μπορεις να μου πεις εναν λογο, γιατι με τοση επιμονη προσπαθεις να λες συνεχεια το ιδιο και το ιδιο?
Και στο λεω πολυ φιλικα χωρις να εχω κατι μαζι σου, διοτι απλουστατα σαν αναγνωστης του θεματος, με πειραζει το οτι συνεχιζεις να μαχαισε σφοδρα για κατι το οποιο δεν πιστευεις, χωρις να παρουσιαζεις εστω ενα τεκμηριο γιατι θα μπορουσε να ισχυει αυτο που λες.



οτι λεω το λεω μετα απο προσωπικο ψαξιμο
και οσο υπαρχουν ατομα που "τρομοκρατουν" αλλους στο στιλ
"μην το κανετε"
"ειναι επικινδυνο"
"δεν ξερετε τι θα συμβει"
θα λεω το τι πραγματικα συμβαινει

Spn l Optimus
04-03-08, 22:36
Φιλε Spn l Optimus... Σολωμονικη??? Ελπιζω να ειδες και μονος σου οτι η Σολωμονικη δεν ειναι κατι απλο..και ευχομαι να εκανες τα πειραματα σου...με την θεωρεια... ;)

Πολυ κοντινο μου προσωπο παρασυρθηκε σε αυτα και μου εχει περιγραψει καταστασεις ,δεν τον πιστεψα!!! ο γηγενης μην σας πω οτι ειναι πιο πιστος απο εμενα σε τετοια θεματα. Του ζητησα (του ατομου που ειχε ασχοληθει) να κανονισει μια τετοια συναντιση αλλα εκεινος δεν ηθελε. Συνεχισα να μην το πιστευω ωσπου μια μερα μου γνωρισε κατι "παιδια" που το εκαναν καιρο, εγω ζητησα να ειμαι παρον σε κατι τετοιο, τελικα δεχτηκαν. Οταν πηγαμε στο σπιτι ενος απο αυτων αυτοι ετοιμαζαν την διαδικασια. Μου ειπε οτι προκειτε για λευκη μαγεια αρα οπως μου ειπε "δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα". Και μετα το χαος ...τρεχαμε και δεν φταναμε. Οταν κανεις επικληση ,μου ειπαν μετα το περιστατικο, ειναι σαν να περνεις τηλεφωνο στην τυχη...δεν ξερεις ποιος θα απαντησει.

Οσο για τυχον αποριες η Σολομωνικη ειναι το βιβλιο που εγραψε για την μαγεια ο βασιλειας Σολομωντας (ο γνωστος...) και ενοειτε οτι δεν πωληται στα περιπτερα οσο για τον γηγενη δεν τον παρεξηγω και εγω ετσι ημουν και να η περιεργια σε τι κυνδινο με εφερε, δεν το μετανιωσα παντως καλη η εμπειρια αν και ολιγον σκοτεινη. Παντως ποτε μου δεν καταλαβα για ποιο λογο γινεται η επικληση... οποιος ξερει να μου πει

γηγενης
04-03-08, 22:41
αν ειχατε καλεσει το οτιδηποτε
προσεξε δεν λεω οτι ψευδεσαι
αν λοιπον ειχατε καλεσει το οτιδηποτε τοτε ουτε με την ταχυτητα του κεντερη δεν θα γλιτωνατε
μην μπερδευεις την οποια ψευδοκατασταση δημιουργει ο επηρεασμενος εγκεφαλος με πραγματικα γεγονοτα

Spn l Optimus
04-03-08, 22:55
αν ειχατε καλεσει το οτιδηποτε
προσεξε δεν λεω οτι ψευδεσαι
αν λοιπον ειχατε καλεσει το οτιδηποτε τοτε ουτε με την ταχυτητα του κεντερη δεν θα γλιτωνατε
μην μπερδευεις την οποια ψευδοκατασταση δημιουργει ο επηρεασμενος εγκεφαλος με πραγματικα γεγονοτα

Μου αρεσεις ρε φιλε γιατι δεν το βαζεις κατω και με κοντραρεις .Αυτο σημαινει οτι ξερεις και εσυ καποια πραγματα και σε παρακαλω να μου πεις τι δοκιμασες?. Ουτε τρελος ειμαι ουτε τρελαθηκα εκει την μερα για 2 ωρες ημουν ερευνητης και εχω παει σε μερη και μερη αλλα ποτε μου δεν επιρεαστηκα απο την ατμοσφαιρα ενος μερους. Εκεινο το βραδυ ομως αρχισα να πιστευω στον Θεο και απο εκεινο το βραδυ κανω καθε μερα πριν πεσω για υπνο την προσευχη μου. Απο τα 5 ατομα που ειμασταν στο σπιτι ο μονος που εφυγε με μικρο εκδορες ειμουν εγω γιατι δεν καθομουν στο τραπεζι οπως οι αλλοι αλλα αρκετα μακρια. Ενας απο εμας εκανε ραματα και οταν τον πηγανε στο νοσοκομειο ποιος ξερει τι δικαιολογια τους ειπανε.

Αυτα εξησα εγω αν θελετε να τα πιστεψετε εχει καλως αν οχι διαφωνηστε και μην ειρωνευεστε εχω καλυτερα πραγματα να κανω απο το να γραφω ψεματα.

γηγενης
04-03-08, 23:00
απο την στιγμη που δεν λες ψεματα κατι που το απεκλεισα απο την αρχη
και δεν επηρεαστηκες απο την ολη ατμοσφαιρα
τοτε το μονο λογικο ειναι οτι τα πνευματα μου κρατανε μουτρα για κατι και γι αυτο δεν εχουν εμφανιστει ποτε σε εμενα

leo morpheus
04-03-08, 23:05
Οσο για τυχον αποριες η Σολομωνικη ειναι το βιβλιο που εγραψε για την μαγεια ο βασιλειας Σολομωντας (ο γνωστος...) και ενοειτε οτι δεν πωληται στα περιπτερα ι


Υποτιθεται οτι την εγραψε ο Σολωμοντας...Μαλλον απιθανο...

Spn l Optimus
04-03-08, 23:10
=D Δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο απλα δεν βρεθηκες με τους "καταλληλους" ανθρωπους. Ξεκαθαριζω οτι δεν ειναι παντα επιθετικα τα πνευματα (πχ η γιαγια μου και ο παππους μου δεν θα με πλακωναν ποτε στο ξυλο ). Τελος παντων επειδη η δαιμονολογια δεν ηταν η ειδικοτητα μου στην ερευνιτικη μου ομαδα (η Ιστορια ηταν) δεν λεω πολλα περι πνευματων διοτι δεν το κατεχω οσο και αν εχω διαβασει.



Κλείδα του Σολομώντος
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ηταν αφιερωμενη στον Σολομωντα τωρα το κατα ποσο συνεβαλε σε αυτη ο ιδιος με καποια κειμενα δεν ξερω γιατι γραφτηκε το μετα το 1000μχ.

Ermhs
04-03-08, 23:36
Μακριά από πράγματα όπως αυτά..Όταν ήμασταν 15rides με παρέα...Αυτοί όχι εγώ...ασχολιόντουσαν Ίσος με ψεύτικα βιβλία...δεν γίνετε να έχουν όλοι έτσι δεν είναι?
Αλλα μετά έλεγαν ότι τους κυνηγούσε ένας : Astaroth κάτι τέτοιο...μου είχε μείνει το όνομα γιατί με είχαν τρομοκρατήσει...και είχα πιστέψει ότι αν συνέχιζα να τους κάνω παρέα θα κυνηγούσε και εμενα xaxaxaxa ... τελοσπάντων, υπάρχει βασικός λόγος στο να ασχολείται κανεις με τέτοια?

Spn l Optimus
04-03-08, 23:49
υπάρχει βασικός λόγος στο να ασχολείται κανεις με τέτοια?

Κανένας απόλυτος είναι άχρηστο! Όσο για αν τους κυνηγούσε μάλλον σου έκαναν πλακά είναι λίγο δύσκολο 15 χρονών να μπόρεσαν να κάνουν επίκληση αν πάλι έγινε κάτι τέτοιο μην ανησυχεις δεν κυνηγουνε μέχρι θανάτου αλλά σε τρομάζουν. Φορά ένα σταυρό και ο ασταροθ δεν θα περνάει ούτε απ’το απέναντι πεζοδρόμιο ,είναι κατώτερης ιεραρχικής τάξης αυτά που επικαλούνται. Ο φοβος και η αγνοια ειναι τα οπλα τους.

Ermhs
05-03-08, 00:01
τίποτα δεν με κυνηγά...Απλά είπα ότι με φόβισαν σε βαθμό, που με έκαναν να πιστέψω κάτι τέτοιο..

Ποτε δεν ασχολήθηκα με δαίμονες.
Ποιος ο λόγος άλλωστε.

αρα ο astaroth ειναι δαιμονας?

Εγώ απλά το μονο που βλέπω πλέον μερικές φορες είναι όνειρα ...περίεργα όνειρα τίποτα το παραπάνω... αλλα και ποιος άλλος δεν βλέπει θα μου πεις...

Στην bulgaria είδα μονο, που ένταξη ίσος ήταν και το stress

Spn l Optimus
05-03-08, 00:07
αρα ο astaroth ειναι δαιμονας?

χαχα που να ξερω ?! το οτι ειχα μια εμπειρια της μιας ωρας δεν με κανει ειδικο πανω στο θεμα ;). Αλλα τα "καλα" πνευματα δεν επιτιθενται ουτε τρομοκρατουν.

Ermhs
05-03-08, 00:09
σε αυτό συμφωνώ, και δεν σου μιλάνε αν εσύ δεν το επιδιώξεις...και δεν εννοώ uitza..απλά να πας μπροστά του και να το πιάσεις κουβέντα HAHAHAHA...

melian
05-03-08, 00:14
Παιδιά παρακαλώ να μη μετατραπεί σε chat room η συζήτηση. Αν έχετε να πείτε κάτι σημαντικό πεστε το αλλιώς να μη γεμίζουμε το θέμα με μηνύματα χωρίς ιδιαίτερο νόημα.

Όσο για τα γριμόρια που λένε ότι έγραψε ο Σολομώντας διατηρώ και εγώ τις επιφυλάξεις μου αν τα έγραψε όντως ο ίδιος. Απόσο γνωρίζω κάτι τέτοιο δεν ειναι τεκμηριωμένο ιστορικά και μάλλον υφίσταται μόνο στη σφαίρα της λαικής φαντασίας.

Ως προς τις επικλήσεις πνευμάτων τώρα τι να πω... τόσο εύκολο είναι λέτε να καλεί κανείς πνεύματα; Δεν ξέρω, μήπως είναι καθαρά εγκεφαλικό παιχνίδι και αυθυποβολή; :rolleyes:

γηγενης
05-03-08, 00:16
Ως προς τις επικλήσεις πνευμάτων τώρα τι να πω... τόσο εύκολο είναι λέτε να καλεί κανείς πνεύματα; Δεν ξέρω, μήπως είναι καθαρά εγκεφαλικό παιχνίδι και αυθυποβολή; :rolleyes:

ετσι οπως τα λες ειναι αλλα υπαρχει πολυ χρημα που βγαινει απο τον μυθο του καλεσματος

Ermhs
05-03-08, 00:20
Παιδιά παρακαλώ να μη μετατραπεί σε chat room η συζήτηση. Αν έχετε να πείτε κάτι σημαντικό πεστε το αλλιώς να μη γεμίζουμε το θέμα με μηνύματα χωρίς ιδιαίτερο νόημα.:

I am really sorry Melian...How dare I.


Ως προς τις επικλήσεις πνευμάτων τώρα τι να πω... τόσο εύκολο είναι λέτε να καλεί κανείς πνεύματα; Δεν ξέρω, μήπως είναι καθαρά εγκεφαλικό παιχνίδι και αυθυποβολή; :rolleyes:

Εγώ δεν μίλησα για επικλήσεις...Μετά από τόσες προσωπικές εμπειρίες πιστεύεις ότι πρέπει να τα "επικαλεσις"? Η ως τον μοναδικό τρόπο να τα δεις?

simply...keeps your eyes wide open. You may see yours...without all this c***ps (gently gesture)

melian
05-03-08, 00:26
Αν δεν κάνω λάθος το συγκεκριμένο νήμα είναι για τις επικλήσεις πνευμάτων γι'αυτο και μίλησα γι'αυτό. Επίσης αγαπητέ Ερμή καλό θα ήταν να έλειπε η ειρωνεία που διέκρινα στο μήνυμά σου, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Όλοι εδώ μέσα απλά τη γνώμη μας καταθέτουμε.

Εγώ δεν μίλησα για επικλήσεις...Μετά από τόσες προσωπικές εμπειρίες πιστεύεις ότι πρέπει να τα "επικαλεσις"? Η ως τον μοναδικό τρόπο να τα δεις?

Τι ακριβώς εννοείς γιατί δε το κατάλαβα; :)

Ermhs
05-03-08, 00:29
Δεν ειρωνεύτηκα κάτι! απλά ζήτησα συγγνώμη στην αγγλική...Απλά μετά από όσα έχω δει και ακούσει δεν πιστεύω στην επικλήσεις και στα θυμιατά για να τα δεις...

Η πήρα μου, μου λέει ότι είναι παντού και γύρο μας...

Και αυτό είναι προσωπική άποψη.

Stefani Forester
05-03-08, 00:31
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς η επιστημονική, φιλοσοφική και θεολογική κοινότητα της ανθρωπότητας αναλώνεται εδώ και αιώνες σε συζητήσεις επί συζητήσεων γύρω από την ύπαρξη ή όχι πνευμάτων, θεού-ων, διαβόλων, κλπ και δεν 'ξεστραβώνεται' να λύσει το ζήτημα πειραματικά, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξαν οι απανταχού πιτσιρικάδες με τα ποτηράκια, ουϊτζα-κλπ; :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

γηγενης
05-03-08, 00:33
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς η επιστημονική, φιλοσοφική και θεολογική κοινότητα της ανθρωπότητας αναλώνεται εδώ και αιώνες σε συζητήσεις επί συζητήσεων γύρω από την ύπαρξη ή όχι πνευμάτων, θεού-ων, διαβόλων, κλπ και δεν 'ξεστραβώνεται' να λύσει το ζήτημα πειραματικά, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξαν οι απανταχού πιτσιρικάδες με τα ποτηράκια, ουϊτζα-κλπ; :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:


μα οσες φορες εχουν γινει επικλησεις κατω απο το πρισμα της επιστημονικης κοινοτητας το αποτελεσμα ηταν μηδεν
βεβαια οι υποστηρικτες των επικλησεων λενε οτι εγινε λαθος η επικληση

Stefani Forester
05-03-08, 00:40
μα οσες φορες εχουν γινει επικλησεις κατω απο το πρισμα της επιστημονικης κοινοτητας το αποτελεσμα ηταν μηδεν
βεβαια οι υποστηρικτες των επικλησεων λενε οτι εγινε λαθος η επικληση
Αίολο το επιχείρημα τους ... Δεν νομίζω οτι αντέχει σχολιασμό...ούτε καν 1 μποφόρ

Spn l Optimus
05-03-08, 01:23
μα οσες φορες εχουν γινει επικλησεις κατω απο το πρισμα της επιστημονικης κοινοτητας το αποτελεσμα ηταν μηδεν
βεβαια οι υποστηρικτες των επικλησεων λενε οτι εγινε λαθος η επικληση

Αυτο Μαλιστα γηγενη!!!! Αυτο ειναι επιχειρημα!!! Τοση ωρα μιλουσαμε μεταξυ μας και λεγαμε αερολογιες. Αυτο ειναι επιχειρημα...

Γιατι οι επιστημονες δεν μπορουν να κανουν κατι τετοιο. Ας μεινουμε σε αυτο...

Stefani Forester
05-03-08, 02:14
Αυτο Μαλιστα γηγενη!!!! Αυτο ειναι επιχειρημα!!! Τοση ωρα μιλουσαμε μεταξυ μας και λεγαμε αερολογιες. Αυτο ειναι επιχειρημα...

Γιατι οι επιστημονες δεν μπορουν να κανουν κατι τετοιο. Ας μεινουμε σε αυτο...

Υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη που να μπορούσε ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ να βρει τελεσίδικες απαντήσεις στα μεγαλύτερα ερωτήματα της ανθρωπότητας (ζωή μετά θάνατον, ύπαρξη πνευμάτων κλπ) και να μην το επιχειρούσε; Πόσο μάλλον αυτοί που αφιερώνουν το χρόνο τους στην αναζήτηση πτυχών της αλήθειας (οι "επιστήμονες") λες να είναι όλοι τόσο προκατειλλημένοι, ή μαζοχιστές;
Είμαι η τελευταία που θα αμφιβάλει για τη γνησιότητα της μαρτυρίας σου. Δυστυχώς όμως, από τη στιγμή που κάτι δεν είναι επαληθεύσιμο (δλδ να συμβεί δύο τουλάχιστον φορές και χωρίς εξαίρεση σε όποιονδήποτε) είναι θέμα πίστης και μόνο ως τέτοιο μπορεί να ειδωθεί κατά τη γνώμη μου.

Spn l Optimus
05-03-08, 16:10
Το μονό που μπορώ να φανταστώ είναι ότι τα άτομα που κάνουν "επικλήσεις" είναι μυημένα κατά κάποιον τρόπο σε αυτό το θέμα. Πχ εγώ δεν μπορώ να κάνω Ευχέλαιο όσο πιστός και αν είμαι . Δεν ξέρω ρε παιδιά τι να σας πω…

γηγενης
05-03-08, 16:29
Δυστυχώς όμως, από τη στιγμή που κάτι δεν είναι επαληθεύσιμο (δλδ να συμβεί δύο τουλάχιστον φορές και χωρίς εξαίρεση σε όποιονδήποτε) είναι θέμα πίστης και μόνο ως τέτοιο μπορεί να ειδωθεί κατά τη γνώμη μου.

ακριβως πιστης και μονο πιστης
απο εκει και περα οταν ερμηνευουμε το οποιοδηποτε συμβαν μεσα απο το πρισμα της πιστης θα βλεπουμε αυτο που θελουμε και οχι την αληθεια

Trithemius
06-03-08, 16:36
μα οσες φορες εχουν γινει επικλησεις κατω απο το πρισμα της επιστημονικης κοινοτητας το αποτελεσμα ηταν μηδεν
βεβαια οι υποστηρικτες των επικλησεων λενε οτι εγινε λαθος η επικληση

Που είναι αυτά τα στοιχεία που μας λες; Που βρίσκονται αυτοί οι υπερεπιστήμονες που έχουν ξεμπροστιάσει αυτή την "παγκόσμια (αυτ)απάτη"; Μάλιστα, πριν μερικές μέρες βρήκα ένα site που έδινε αν θυμάμαι καλά 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον περάσει τις δύο φάσεις απόδειξης ενός παραφυσικού φαινομένου (η 1η ως προκαταρκτική και η 2η ως κύρια). Πιστεύεις πραγματικά πως ένας σοβαρός εσωτεριστής θα κάτσει να ασχοληθεί με τέτοια ξεφτίλα και θα γίνει "τσίρκο" για να ικανοποιήσει τις ορέξεις κάποιων; Φίλε μου δεν βρισκόμαστε στο Myth busters!

Αλλά ακόμα και πείραμα να γινόταν, μην ξεχνάς πως οι συνθήκες-προδιαγραφές που απαιτούνται σε μία τελετή είναι πολλές και ποτέ μία τελετή επίκλησης δεν περιλαμβάνει "κοινό" που χειροκροτά... Άλλωστε ακόμα και αυτοί που έχουν μεγάλη επιτυχία σε τέτοιες επικλήσεις, δεν τα καταφέρνουν πάντοτε και πολλές (τις περισσότερες) φορές δεν υλοποιείται τίποτα, όσο και να προσπαθούν. Επίσης, μην ξεχνάς πως το είδος της υλοποίησης πολλές φορές ποκίλλει. Υπάρχουν φορές που ο τελετουργός απλώς "αισθάνεται" μία παρουσία, χωρίς να τη βλέπει ή να την ακούει. Πως είσαι σίγουρος πως οι σύγχρονοι επιστήμονες έχουν εξοπλισμό ικανό να μετρήσει κάτι τέτοιο; Μήπως φτάσαμε στο τέλος της επιστημονικής προόδου στην κατασκευή οργάνων και μετρητών και μπορούμε να μιλάμε με ασφάλεια πως όλα είναι στο μυαλό των αφελών; Δίνεις κάποια πιθανότητα τα όργανα αυτά να υστερούν σε προδιαγραφές σε σχέση με αυτό που καλούνται να μετρήσουν;

Πέραν αυτών όμως, σκέψου και την χρησιμότητα που θα είχε ένα τέτοιο πείραμα ή απόδειξη. Δηλαδή αν όντως συνέβαινε "κάτι" που οι επιστήμονες θα μπορούσαν να μετρήσουν επανειλλημένα, τι αποτέλεσμα θα είχε στη ζωή τους; Είναι καθαρά θέμα μεταφυσικών καταβολών. Αν δεν τις έχεις, όσο και να σου δείχνουν κάτι παραφυσικό, ακόμη κι αν παραδεχτείς την ύπαρξή του, σου είναι άχρηστο και παραμένει μια απλή πληροφορία που δεν θα σε βοηθήσει σε τίποτα. Θέλεις να πιστέψω πως όλα γίνονται από ανθρωπισμό και για να "ξεστραβωθεί" ο απλός κόσμος από την ύψιστη απάτη; Οι κίνδυνοι βρίσκονται αλλού και φωλιάζουν συχνά στους κόλπους των θρησκειών.

Πάντως φίλε μου, σε άλλο συναφές θέμα, σε ρώτησα κάτι σχετικά με το αν πιστεύεις στη "χημεία" που ενώνει δύο ερωτευμένους ανθρώπους. Είχες αναφερθεί στα πειράματα και τις εργαστηριακές μελέτες των παραφυσικών φαινομένων ως μέσο απόδειξής των και πως αν αυτά τα φαινόμενα και οι εκδηλώσεις τους δεν είναι μετρήσιμες και επαναλαμβανόμενες, κατ' ουσίαν δεν υφίστανται.

Εγώ λοιπόν, σε ρωτάω το εξής: Υφίσταται ή όχι αυτό που ονομάζουμε "χημεία" μεταξύ δύο ερωτευμένων ανθρώπων; Από την απάντησή σου, θα συνεχίσω αναλόγως το ερώτημα...

Λοιπόν; ;)

Δυστυχώς όμως, από τη στιγμή που κάτι δεν είναι επαληθεύσιμο (δλδ να συμβεί δύο τουλάχιστον φορές και χωρίς εξαίρεση σε όποιονδήποτε) είναι θέμα πίστης και μόνο ως τέτοιο μπορεί να ειδωθεί κατά τη γνώμη μου.

Η πίστη μετακινεί και βουνά λένε... Υπάρχουν όμως δύο είδη πίστης. Υπάρχει η πίστη που αντικαθιστά τη γνώση (άρα ταυτίζεται με την άγνοια) και που απλώς συντηρεί μία άποψη χωρίς να προχωρά και να εμβαθύνει στην ουσία. Αυτή η πίστη όμως, πέραν της απλής εφαρμογής της, αν και όποτε φτάσει σε σημείο να αποτελεί αιτία τέτοιων παραφυσικών εκδηλώσεων, τότε μιλάμε για εκδηλώσεις ενδογενούς φύσεως, δηλαδή για εκδηλώσεις που γεννώνται από το ίδιο το άτομο. Πάραυτα, ακόμη και τέτοιες να είναι δεν παύουν να υφίστανται και να είναι αποδεκτές (για παράδειγμα έχουμε τη βασκανία/ψυχοβολία που την αποδέχνται και οι επιστήμονες).

Επίσης υπάρχει και μία ειδική περίπτωση "πίστης", αυτή που αποτελεί τον μηχανισμό "φόρτισης" ενός γεγονότος (εδώ τελετής) από τον τελετουργό. Σε αυτή την περίπτωση, η πίστη μεταφράζεται σε θέληση (Thelema) του τελετουργού, ο οποίος παρέχει την κατάλληλη ενέργεια που είναι απαραίτητη για ένα επιτυχές τελετουργικό.

Επομένως, αν είναι να μιλήσουμε για επικλήσεις, ας διαχωρίσουμε τον όρο και ας μείνουμε στο πίστη=θέληση ;)

γηγενης
06-03-08, 21:36
Που είναι αυτά τα στοιχεία που μας λες; Που βρίσκονται αυτοί οι υπερεπιστήμονες που έχουν ξεμπροστιάσει αυτή την "παγκόσμια (αυτ)απάτη"; Μάλιστα, πριν μερικές μέρες βρήκα ένα site που έδινε αν θυμάμαι καλά 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον περάσει τις δύο φάσεις απόδειξης ενός παραφυσικού φαινομένου (η 1η ως προκαταρκτική και η 2η ως κύρια). Πιστεύεις πραγματικά πως ένας σοβαρός εσωτεριστής θα κάτσει να ασχοληθεί [QUOTE=Trithemius]με τέτοια ξεφτίλα και θα γίνει "τσίρκο" για να ικανοποιήσει τις ορέξεις κάποιων; Φίλε μου δεν βρισκόμαστε στο Myth busters!

Αλλά ακόμα και πείραμα να γινόταν, μην ξεχνάς πως οι συνθήκες-προδιαγραφές που απαιτούνται σε μία τελετή είναι πολλές και ποτέ μία τελετή επίκλησης δεν περιλαμβάνει "κοινό" που χειροκροτά... Άλλωστε ακόμα και αυτοί που έχουν μεγάλη επιτυχία σε τέτοιες επικλήσεις, δεν τα καταφέρνουν πάντοτε και πολλές (τις περισσότερες) φορές δεν υλοποιείται τίποτα, όσο και να προσπαθούν. Επίσης, μην ξεχνάς πως το είδος της υλοποίησης πολλές φορές ποκίλλει. Υπάρχουν φορές που ο τελετουργός απλώς "αισθάνεται" μία παρουσία, χωρίς να τη βλέπει ή να την ακούει. Πως είσαι σίγουρος πως οι σύγχρονοι επιστήμονες έχουν εξοπλισμό ικανό να μετρήσει κάτι τέτοιο; Μήπως φτάσαμε στο τέλος της επιστημονικής προόδου στην κατασκευή οργάνων και μετρητών και μπορούμε να μιλάμε με ασφάλεια πως όλα είναι στο μυαλό των αφελών; Δίνεις κάποια πιθανότητα τα όργανα αυτά να υστερούν σε προδιαγραφές σε σχέση με αυτό που καλούνται να μετρήσουν;

Πέραν αυτών όμως, σκέψου και την χρησιμότητα που θα είχε ένα τέτοιο πείραμα ή απόδειξη. Δηλαδή αν όντως συνέβαινε "κάτι" που οι επιστήμονες θα μπορούσαν να μετρήσουν επανειλλημένα, τι αποτέλεσμα θα είχε στη ζωή τους; Είναι καθαρά θέμα μεταφυσικών καταβολών. Αν δεν τις έχεις, όσο και να σου δείχνουν κάτι παραφυσικό, ακόμη κι αν παραδεχτείς την ύπαρξή του, σου είναι άχρηστο και παραμένει μια απλή πληροφορία που δεν θα σε βοηθήσει σε τίποτα. Θέλεις να πιστέψω πως όλα γίνονται από ανθρωπισμό και για να "ξεστραβωθεί" ο απλός κόσμος από την ύψιστη απάτη; Οι κίνδυνοι βρίσκονται αλλού και φωλιάζουν συχνά στους κόλπους των θρησκειών.


το ολο πακετο που παραθετεις ειναι απλα υπεκφυγες
γιατι λοιπον δεν εχει βρεθει ενας απο τους τοσους που καλουν πνευματα να παει να τσεπωσει το εκατομυριο;;
γιατι οπως πολυ σωστα λες θα γινει ρεζιλι θα φανει οτι ειναι μουφας



Πάντως φίλε μου, σε άλλο συναφές θέμα, σε ρώτησα κάτι σχετικά με το αν πιστεύεις στη "χημεία" που ενώνει δύο ερωτευμένους ανθρώπους. Είχες αναφερθεί στα πειράματα και τις εργαστηριακές μελέτες των παραφυσικών φαινομένων ως μέσο απόδειξής των και πως αν αυτά τα φαινόμενα και οι εκδηλώσεις τους δεν είναι μετρήσιμες και επαναλαμβανόμενες, κατ' ουσίαν δεν υφίστανται.

Εγώ λοιπόν, σε ρωτάω το εξής: Υφίσταται ή όχι αυτό που ονομάζουμε "χημεία" μεταξύ δύο ερωτευμένων ανθρώπων; Από την απάντησή σου, θα συνεχίσω αναλόγως το ερώτημα...

Λοιπόν; ;)

και εγω τοτε σε ειχα ρωτησει τι εννοεις με την λεξη χημεια;;



Η πίστη μετακινεί και βουνά λένε... Υπάρχουν όμως δύο είδη πίστης. Υπάρχει η πίστη που αντικαθιστά τη γνώση (άρα ταυτίζεται με την άγνοια) και που απλώς συντηρεί μία άποψη χωρίς να προχωρά και να εμβαθύνει στην ουσία. Αυτή η πίστη όμως, πέραν της απλής εφαρμογής της, αν και όποτε φτάσει σε σημείο να αποτελεί αιτία τέτοιων παραφυσικών εκδηλώσεων, τότε μιλάμε για εκδηλώσεις ενδογενούς φύσεως, δηλαδή για εκδηλώσεις που γεννώνται από το ίδιο το άτομο. Πάραυτα, ακόμη και τέτοιες να είναι δεν παύουν να υφίστανται και να είναι αποδεκτές (για παράδειγμα έχουμε τη βασκανία/ψυχοβολία που την αποδέχνται και οι επιστήμονες).

Επίσης υπάρχει και μία ειδική περίπτωση "πίστης", αυτή που αποτελεί τον μηχανισμό "φόρτισης" ενός γεγονότος (εδώ τελετής) από τον τελετουργό. Σε αυτή την περίπτωση, η πίστη μεταφράζεται σε θέληση (Thelema) του τελετουργού, ο οποίος παρέχει την κατάλληλη ενέργεια που είναι απαραίτητη για ένα επιτυχές τελετουργικό.

Επομένως, αν είναι να μιλήσουμε για επικλήσεις, ας διαχωρίσουμε τον όρο και ας μείνουμε στο πίστη=θέληση ;)

πιστη ειναι μονο μια, η τυφλη παραδοχη

Trithemius
06-03-08, 22:12
Γιατί είναι υπεκφυγές; Εγώ απλώς περιμένω τα στοιχεία που επικαλείσαι περί μη φαινομένων σε τελετές. Που μπορούμε να τα βρούμε κι εμείς για να τα διαβάσουμε;

Σχετικά με αυτόν που δίνει τα χρήματα, γιατί να μην γίνει και της μόδας; Καλή ιδέα θα ήταν... Σχετικά με το "τσίρκο" που ανέφερα, αν έχεις πάει ποτέ, θα είδες πως αυτοί που "τελούν" διάφορες ασκήσεις και ακροβατικά είναι πολύ ικανοί και επιδέξιοι. Το τσίρκο που εννοώ εγώ, είναι αυτό που περιέγραψα πιο πριν κι όχι αυτό που ερμήνευσες εσύ. Απλώς ήθελα να καταδείξω πως τέτοιες ενασχολήσεις δεν γίνονται δίκην δημόσιας παράστασης με τα παιδάκια να χειροκροτάνε αν εμφανιστεί κάποια οντότητα. Ξαναλέω πως οι προδιαγραφές μιας τέτοιας πρακτικής είναι πολύ απαιτητικές και οι "παρατηρητές" δεν έχουν θέση εκεί. Ή λαμβάνεις ενεργά μέρος στο τελετουργικό ή κάθεσαι σπίτι σου ;)

Τώρα, η σχέση της "χημείας" δύο ερωτευμένων με όλα όσα συζητάμε, έχει να κάνει ακριβώς με κάτι που κανείς από αυτούς που το βιώνουν δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξή του αλλά ταυτόχρονα είναι κάτι που δεν μπορείς να μετρήσεις με μηχανήματα. Αν δηλαδή βρεθούν δύο άνθρωποι (άγνωστοι μέχρι τώρα μεταξύ τους) κοντά ο ένας στον άλλο και ξαφνικά αρχίσουν να νοιώθουν ο ένας για τον άλλο έντονα συναισθήματα οπτικής και μη προέλευσης (λέγε με έρωτα), μπορούμε με κάποιον τρόπο ή επιστημονικό όργανο να ανιχνεύσουμε την ποσότητα της ερωτικής έλξης μεταξύ τους;

Και αυτό που ρωτώ έχει σχέση ακόμα και με το ότι αυτή η ερωτική έλξη εμφανίζεται επιλεκτικά, δηλαδή δεν έλκονται όλοι οι άνδρες από όλες τις γυναίκες. Πρέπει να υπάρξει κάτι περισσότερο, κάτι που ονομάζουμε ανθρώπινη "χημεία" που θα συμβάλλει στην σύνδεση των ανθρώπων αυτών. Φυσικά, πέραν της ερωτικής φύσεως "χημείας", υπάρχει πχ και η επαγγεματικού είδους "χημεία" μεταξύ συναδέλφων, συνεργατών κλπ (κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν ομαδικά άρτια και οργανωμένα σαν μονάδα, ο ένας συνεργάτης "δένει" παραγωγικά με τον άλλο).

Σου τα παραθέτω αυτά ως απόδειξη μιας "ενέργειας" που αν και εκδηλώνεται και γίνεται αντιληπτή εκατέρωθεν, εντούτοις δεν μπορεί ούτε να μετρηθεί, ούτε να καταχωρηθεί ως μέρος μιας επιστημονικής μελέτης. Το ίδιο συμβαίνει και για την αγάπη της μάνας, αυτής της έλξης που νοιώθει για τα παιδιά της που αν και δεν είναι μετρήσιμη, είναι πέρα για πέρα υπαρκτή και αληθινή και μάλιστα το μόνο σίγουρο πράγμα στη ζωή μας (εκτός ίσως από τον θάνατο και τους φόρους :rolleyes: )

Καταλήγω λοιπόν και υπενθυμίζω πως στον κόσμο δεν είναι όλα μετρήσιμα και δεν μπορούν όλα να περιχαρακωθούν μέσα σε νούμερα και παραμέτρους. Κατά συνέπεια, ας μην αναγάγουμε αυτή την ανικανότητα της επιστήμης σε αντεπιχείρημα για το ζήτημα της ύπαρξης των οντοτήτων άλλης υφής από τη δική μας. Φυσικά, η υφή των οντοτήτων αυτών είναι άλλο (αλλά σημαντικό για λόγους παρερμηνειών) θέμα. Θα ήθελα πάντως να μου δώσεις εκείνα τα στοιχεία σχετικά με τις (πολλές) έρευνες που λες ότι έγιναν και απέδειξαν πως όλα είναι "μούφα". Δεν φταίει φίλε μου η μεταφυσική αν μέχρι τώρα η επιστήμη δεν έφτιαξε τα κατάλληλα όργανα για να την ανιχνεύσει...

Άλλωστε, όπως είχα σημειώσει και στο άλλο συναφές θέμα, η μεταφυσική δεν διδάσκεται, δεν είναι επίκτητη αλλά αυτοφυής. Ή είσαι άνθρωπος με εν γένει ροπή προς θέματα μεταφυσικής ή δεν είσαι. Το ίδιο συμβαίνει με πολλές άλλες ενασχολήσεις, πχ είτε γεννιέσαι μουσικός, ζωγράφος, γλύπτης κλπ, είτε όχι (άραγε πόσα κιλά έμπνευσης να είχε σήμερα ο Brian Eno; :rolleyes: )

Τέλος, για το θέμα της πίστης, νομίζω πως έδωσα με κατανοητό τρόπο τη διάκριση μεταξύ της πίστης όπως αυτή χρησιμοποιείται στην καθημερινότητά μας ή όπως συνδέεται με έναν θρησκευόμενο πιστό και αυτής που χαρακτηρίζει έναν τελετουργό. Θα έλεγα μάλιστα πως ο όρος "πίστη", κακώς χρησιμοποιείται στην τελετουργική μαγεία. Είναι νομίζω πιο ακριβής ο όρος "θέληση" ή συναισθηματική φόρτιση του τελετουργού κατά την επίκληση. Καμιά φορά, στην προσπάθειά μας να τα καταγράψουμε όλα σε 0 και 1, ξεχνάμε κάποιες θαυμαστές ικανότητες του εγκεφάλου μας... :rolleyes:

γηγενης
06-03-08, 22:47
Γιατί είναι υπεκφυγές; Εγώ απλώς περιμένω τα στοιχεία που επικαλείσαι περί μη φαινομένων σε τελετές. Που μπορούμε να τα βρούμε κι εμείς για να τα διαβάσουμε;

δεν καταλαβα ακριβως τι ζητας

Σχετικά με αυτόν που δίνει τα χρήματα, γιατί να μην γίνει και της μόδας; Καλή ιδέα θα ήταν... Σχετικά με το "τσίρκο" που ανέφερα, αν έχεις πάει ποτέ, θα είδες πως αυτοί που "τελούν" διάφορες ασκήσεις και ακροβατικά είναι πολύ ικανοί και επιδέξιοι. Το τσίρκο που εννοώ εγώ, είναι αυτό που περιέγραψα πιο πριν κι όχι αυτό που ερμήνευσες εσύ. Απλώς ήθελα να καταδείξω πως τέτοιες ενασχολήσεις δεν γίνονται δίκην δημόσιας παράστασης με τα παιδάκια να χειροκροτάνε αν εμφανιστεί κάποια οντότητα. Ξαναλέω πως οι προδιαγραφές μιας τέτοιας πρακτικής είναι πολύ απαιτητικές και οι "παρατηρητές" δεν έχουν θέση εκεί. Ή λαμβάνεις ενεργά μέρος στο τελετουργικό ή κάθεσαι σπίτι σου ;)

η δεν καταλβαινεις η κανεις πως δεν καταλβαινεις
οπως εχουν γινει απειρα πειραματα σε εργαστηρια σε ατομα που δηλωνουν κατοχοι σουπερ ντουπερ υπερδυναμεων (τηλεκινητικων κλπ κλπ κλπ) και εχει αποδειχτει οτι δεν κατεχουν καμια τετοια δυναμη ετσι εχουν γινει και πειραματα παλι σε ελεγχομενους χωρους και δεν εχει καταγραφτει καμια επικληση
κανεις δεν ειπε για επικληση σε μορφη θεαματος

Τώρα, η σχέση της "χημείας" δύο ερωτευμένων με όλα όσα συζητάμε, έχει να κάνει ακριβώς με κάτι που κανείς από αυτούς που το βιώνουν δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξή του αλλά ταυτόχρονα είναι κάτι που δεν μπορείς να μετρήσεις με μηχανήματα. Αν δηλαδή βρεθούν δύο άνθρωποι (άγνωστοι μέχρι τώρα μεταξύ τους) κοντά ο ένας στον άλλο και ξαφνικά αρχίσουν να νοιώθουν ο ένας για τον άλλο έντονα συναισθήματα οπτικής και μη προέλευσης (λέγε με έρωτα), μπορούμε με κάποιον τρόπο ή επιστημονικό όργανο να ανιχνεύσουμε την ποσότητα της ερωτικής έλξης μεταξύ τους;


Και αυτό που ρωτώ έχει σχέση ακόμα και με το ότι αυτή η ερωτική έλξη εμφανίζεται επιλεκτικά, δηλαδή δεν έλκονται όλοι οι άνδρες από όλες τις γυναίκες. Πρέπει να υπάρξει κάτι περισσότερο, κάτι που ονομάζουμε ανθρώπινη "χημεία" που θα συμβάλλει στην σύνδεση των ανθρώπων αυτών. Φυσικά, πέραν της ερωτικής φύσεως "χημείας", υπάρχει πχ και η επαγγεματικού είδους "χημεία" μεταξύ συναδέλφων, συνεργατών κλπ (κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν ομαδικά άρτια και οργανωμένα σαν μονάδα, ο ένας συνεργάτης "δένει" παραγωγικά με τον άλλο).

Σου τα παραθέτω αυτά ως απόδειξη μιας "ενέργειας" που αν και εκδηλώνεται και γίνεται αντιληπτή εκατέρωθεν, εντούτοις δεν μπορεί ούτε να μετρηθεί, ούτε να καταχωρηθεί ως μέρος μιας επιστημονικής μελέτης. Το ίδιο συμβαίνει και για την αγάπη της μάνας, αυτής της έλξης που νοιώθει για τα παιδιά της που αν και δεν είναι μετρήσιμη, είναι πέρα για πέρα υπαρκτή και αληθινή και μάλιστα το μόνο σίγουρο πράγμα στη ζωή μας (εκτός ίσως από τον θάνατο και τους φόρους :rolleyes: )

και ομως λεγονται φερομονες καθε ανθρωπος εκρινει μια ορισμενη μυρωδια
εκει οφειλεται και ο ερωτας με την πρωτη ματια

οπως και η αγαπη της μανας προς τα παιδια της


το δεσιμο των συναδελφων παλι εχει να κανει με το δεσιμο που υπαρχει μεταξυ ατομων μεσα σε εναν χωροι πολλων ατομων ειτε στο σχολειο ειτε στον στρατο ειτε οπουδηποτε υπαρχουν εξελικτικοι μηχανισμοι και ψυχολογικοι παραγοντες που συγκροτουν ομαδες


Καταλήγω λοιπόν και υπενθυμίζω πως στον κόσμο δεν είναι όλα μετρήσιμα και δεν μπορούν όλα να περιχαρακωθούν μέσα σε νούμερα και παραμέτρους. Κατά συνέπεια, ας μην αναγάγουμε αυτή την ανικανότητα της επιστήμης σε αντεπιχείρημα για το ζήτημα της ύπαρξης των οντοτήτων άλλης υφής από τη δική μας. Φυσικά, η υφή των οντοτήτων αυτών είναι άλλο (αλλά σημαντικό για λόγους παρερμηνειών) θέμα. Θα ήθελα πάντως να μου δώσεις εκείνα τα στοιχεία σχετικά με τις (πολλές) έρευνες που λες ότι έγιναν και απέδειξαν πως όλα είναι "μούφα". Δεν φταίει φίλε μου η μεταφυσική αν μέχρι τώρα η επιστήμη δεν έφτιαξε τα κατάλληλα όργανα για να την ανιχνεύσει...

με λιγα λογια οταν εγω καλω ενα πνευμα και αυτο πεταει πραγματα κατω καταστρεφει και με σημαδευει η μου παρουσιαζει χαμενα αντικειμενα
αλλα αυτο γινεται μονο οταν δεν υπαρχουν επιστημονες εκει να καταγραψουν το γεγονος φταινε οι επιστημονες



Άλλωστε, όπως είχα σημειώσει και στο άλλο συναφές θέμα, η μεταφυσική δεν διδάσκεται, δεν είναι επίκτητη αλλά αυτοφυής. Ή είσαι άνθρωπος με εν γένει ροπή προς θέματα μεταφυσικής ή δεν είσαι. Το ίδιο συμβαίνει με πολλές άλλες ενασχολήσεις, πχ είτε γεννιέσαι μουσικός, ζωγράφος, γλύπτης κλπ, είτε όχι (άραγε πόσα κιλά έμπνευσης να είχε σήμερα ο Brian Eno; :rolleyes: )


με μια διαφορα
ο γλυπτης,μουσικος,ζωγραφος μπορει να παρουσιασει το εργο του σε ολον τον κοσμο
ο μεταφυσικος μπορει;;

Τέλος, για το θέμα της πίστης, νομίζω πως έδωσα με κατανοητό τρόπο τη διάκριση μεταξύ της πίστης όπως αυτή χρησιμοποιείται στην καθημερινότητά μας ή όπως συνδέεται με έναν θρησκευόμενο πιστό και αυτής που χαρακτηρίζει έναν τελετουργό. Θα έλεγα μάλιστα πως ο όρος "πίστη", κακώς χρησιμοποιείται στην τελετουργική μαγεία. Είναι νομίζω πιο ακριβής ο όρος "θέληση" ή συναισθηματική φόρτιση του τελετουργού κατά την επίκληση. Καμιά φορά, στην προσπάθειά μας να τα καταγράψουμε όλα σε 0 και 1, ξεχνάμε κάποιες θαυμαστές ικανότητες του εγκεφάλου μας... :rolleyes:

μαλιστα αποδηξεις μπορουμε να εχουμε περα απο τον οποιονδηποτε που δηλωνει οτι καλεσε το πνευμα αλλα δεν το ειδε κανεις;;

με λιγα λογια εσυ μπορεις να καλεσεις ενα πνευμα και να ειμαι εγω παρων;;;

Trithemius
07-03-08, 00:22
Φίλε γηγενή γράφεις:

δεν καταλαβα ακριβως τι ζητας
Αυτό που ζητάω είναι πολύ εύκολο. Απλώς θέλω να μας δώσεις κάποια links για να διαβάσουμε κι εμείς τα σχετικά με τις εργαστηριακές έρευνες που έγιναν εν ώρα επικλήσεων (μαζί με τις συνθήκες/προδιαγραφές της καταγραφής), έτσι ώστε να έχουμε κι εμείς τα στοιχεία αυτά. Υπάρχει κάτι σχετικό;

οπως εχουν γινει απειρα πειραματα σε εργαστηρια σε ατομα που δηλωνουν κατοχοι σουπερ ντουπερ υπερδυναμεων (τηλεκινητικων κλπ κλπ κλπ) και εχει αποδειχτει οτι δεν κατεχουν καμια τετοια δυναμη ετσι εχουν γινει και πειραματα παλι σε ελεγχομενους χωρους και δεν εχει καταγραφτει καμια επικληση κανεις δεν ειπε για επικληση σε μορφη θεαματος
Ομοίως με το ανωτέρω αίτημά μου. Links! we want links!

και ομως λεγονται φερομονες καθε ανθρωπος εκρινει μια ορισμενη μυρωδια
εκει οφειλεται και ο ερωτας με την πρωτη ματια

οπως και η αγαπη της μανας προς τα παιδια της


το δεσιμο των συναδελφων παλι εχει να κανει με το δεσιμο που υπαρχει μεταξυ ατομων μεσα σε εναν χωροι πολλων ατομων ειτε στο σχολειο ειτε στον στρατο ειτε οπουδηποτε υπαρχουν εξελικτικοι μηχανισμοι και ψυχολογικοι παραγοντες που συγκροτουν ομαδες
Μάλιστα... Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι και τα πρόβατα και οι τερμίτες ερωτεύονται; I'm totally flabbergasted :eek: Οι σεξουαλικής συσχέτισης φερομόνες (υπάρχουν και άλλου είδους), σχετίζονται με την ενεργοποίηση της γενετήσιας ορμής και εμφανίζονται σε όλα τα ζώα που εκδηλώνουν φυσική συνουσία. Όμως, η γενετήσια ορμή είναι ΑΣΧΕΤΗ με τον έρωτα, κάτι που πέραν των ανθρώπων το εκδηλώνουν μόνον τα δελφίνια, αντίθετα, κανείς μέχρι τώρα δεν έχει βρει ερωτευμένους τερμίτες ή ερωτευμένα πρόβατα, τα οποία όμως σαφώς κι έλκονται μεταξύ τους μέσω των σεξουαλικών φερομονών.

Πάντως κι έτσι να ήταν, δηλαδή η κατάσταση του να είσαι ερωτευμένος να οφείλεται μόνον στις φερομόνες, τότε θα έπρεπε ο κάθε άντρας να είναι ερωτευμένος με καμιά 1.000.000 γυναίκες ταυτόχρονα! Μιλάμε για πολύ έρωτα... :cool: Βέβαια, υπάρχει και το "κόλλημα" που τρώει κάποιος απλά και μόνον ακούγοντας μια φωνή ή βλέποντας μία φωτογραφία. Εκεί πως θα μας βοηθούσαν οι (αερομεταφερόμενες) φερομόνες;

Ας μην ταυτίζουμε τον έρωτα με τη γενετήσια ορμή επειδή έτσι βολεύει. Δεν κάνει να ξεφτυλίζουμε τα πάντα...

Σχετικά με τη σύνδεση-ερμηνεία που δίνεις για το τι είναι τελικά η αγάπη της μάνας, αν και όντως εμπλέκονται οι φερομόνες, η συμβολή τους είναι πάρα πολύ μικρή για να εξηγήσει κάτι τόσο ισχυρό όσο η αγάπη της μάνας για το παιδί της. Κατά τα άλλα, μένω έκθαμβος με το πόσο απλοϊκά το ερμηνεύεις και δεν το σχολιάζω άλλο...

Κλείνω με το ζήτημα της επιστημονικής παρακολούθησης των επικλήσεων με μια πιο γενική άποψη. Οι επικλήσεις δεν είναι προϊόν πώλησης. Κανείς τελετουργός δεν πουλά τις επικλήσεις που κάνει γιατί οι δικές του επικλήσεις είναι άχρηστες σε τρίτους. Ο παράγοντας προσωπική συμμετοχή είναι απαραίτητος και καθοριστικός στο όλο ζήτημα. Κατά συνέπεια, εδώ δεν τίθεται θέμα του να "πείσουμε" κάποιον για την αληθοφάνεια των επικλήσεων αλλά αντίθετα, έχουμε να κάνουμε με μία κατάσταση βιωματικής εμπειρίας που ούτε διδάσκεται, ούτε περιγράφεται, ούτε μεταβιβάζεται ως βίωμα, απλώς μπορεί μόνον να μεταφερθεί η πληροφόρηση για τη διαδικασία. Από εκεί και πέρα, είσαι μόνος σου στην επίκληση και αυτό σου αποφέρει εμεπιρίες αμιγώς προσωπικές. Κατά συνέπεια, δεν τίθεται θέμα να αποδείξουμε κάτι. Εδώ δεν παίζουμε με πονηρά θέσφατα προς αύξηση του ποιμνίου...

ο γλυπτης,μουσικος,ζωγραφος μπορει να παρουσιασει το εργο του σε ολον τον κοσμο
ο μεταφυσικος μπορει;;
Μα ο τελετουργός δεν έχει ανάγκη να το κάνει. Το να γνωστοποιήσει τις εμπειρίες του από την επίκληση σε τρίτους, είναι άχρηστο, ανώφελο αλλά και μη κατανοητό από εκείνους! Πρόκειται για κάτι αυστηρά προσωπικό, ένα βίωμα που δεν περιγράφεται με λόγια, ούτε μπορεί να καταγραφεί πλήρως σε ένα βιβλίο. Η μέθοδος νει, είναι γνωστή και κοινοποιήσιμη αλλά αυτό απέχει έτη φωτός από τη μεταβίβαση της εμπειρίας.

Κατά συνέπεια, ο μεταφυσικός, αντί να παρουσιάσει το έργο του στον κόσμο, παρουσιάζει τη μέθοδο προς τη δημιουργία του έργου γιατί μέχρι εκεί υπάρχει ουσία κοινοποίησης. Μετά όλα καθίστανται απόλυτα προσωπικά και είναι αδύνατο να περιγραφούν. Ξαναλέω πως είναι σαν το να είσαι ερωτευμένος με μία κοπέλα. Άραγε πως μπορείς να καταγράψεις κάτι τέτοιο με επιστημονικά όργανα; Πόσα κιλά ερωτευμένος μπορεί να είσαι;

Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί ο μεταφυσικός δεν μπορεί να παρουσιάσει τη "δουλειά" του; Άλλωστε και ο ίδιος το καλλιτέχνης σου παρουσιάζει μόνον το τελικό αποτέλεσμα ενός συνειρμού αμέτρητων συναισθημάτων, σκέψεων και συναισθημάτων που τελικά καταλήγουν να γίνουν πχ μουσική. Όμως ακόμα και σε αυτό το στάδιο, ξέρεις πολύ καλά πως τέτοιες έννοιες ορίζονται μόνον ποιοτικά, άρα η εντύπωση που θα δημιουργήσει σε 'μένα ένα μουσικό κομμάτι, είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θα δημιουργήσει σ' εσένα. Μπορείς να μου περιγράψεις στο 100% τι σου προκαλεί το άκουσμα κάποιας μουσικής; Όχι, γιατί κάποια πράγματα είναι αδύνατο να μετρηθούν και να γίνουν "τάλιρα". Εκεί ανάγεται και η ενασχόληση με την τελετουργική μαγεία. Οι διαβαθμίσεις της είναι πολλές και αρχίζουν με το "μάλλον ασχολούμαι" και καταλήγουν στο "η τελετουργική μαγεία είναι η ζωή μου".

μαλιστα αποδηξεις μπορουμε να εχουμε περα απο τον οποιονδηποτε που δηλωνει οτι καλεσε το πνευμα αλλα δεν το ειδε κανεις;;

με λιγα λογια εσυ μπορεις να καλεσεις ενα πνευμα και να ειμαι εγω παρων;;;
Νομίζω πως σου εξήγησα περί τίνος πρόκειται και το μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι αποδείξεις που ζητάς (στο μεταξύ σου έχω ζητήσει κι εγώ τα σχετικά links που αποδεικνύουν την απάτη των επικλήσεων...)

Όσο για το αν θα μπορούσες να είσαι παρών σε μία επίκληση, θεωρώ βέβαιο πως το αποτέλεσμα θα ήταν ένα ολόκληρο και καλοψημένο μηδέν γιατί believe it or not, χαλάς τις ενέργειες! :D

*να στείλω το μήνυμα πριν μας κόψουν πάλι το ρεύμα :mad:

γηγενης
07-03-08, 15:32
Αυτό που ζητάω είναι πολύ εύκολο. Απλώς θέλω να μας δώσεις κάποια links για να διαβάσουμε κι εμείς τα σχετικά με τις εργαστηριακές έρευνες που έγιναν εν ώρα επικλήσεων (μαζί με τις συνθήκες/προδιαγραφές της καταγραφής), έτσι ώστε να έχουμε κι εμείς τα στοιχεία αυτά. Υπάρχει κάτι σχετικό;

δες αυτα

Ellwood, Robert S. "Theosophy," in The Encyclopedia of the Paranormal edited by Gordon Stein

Randi, James. An Encyclopedia of Claims, Frauds, and Hoaxes of the Occult and Supernatural (N.Y.: St. Martin's Press, 1995).


Μάλιστα... Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι και τα πρόβατα και οι τερμίτες ερωτεύονται; I'm totally flabbergasted Οι σεξουαλικής συσχέτισης φερομόνες (υπάρχουν και άλλου είδους), σχετίζονται με την ενεργοποίηση της γενετήσιας ορμής και εμφανίζονται σε όλα τα ζώα που εκδηλώνουν φυσική συνουσία. Όμως, η γενετήσια ορμή είναι ΑΣΧΕΤΗ με τον έρωτα, κάτι που πέραν των ανθρώπων το εκδηλώνουν μόνον τα δελφίνια, αντίθετα, κανείς μέχρι τώρα δεν έχει βρει ερωτευμένους τερμίτες ή ερωτευμένα πρόβατα, τα οποία όμως σαφώς κι έλκονται μεταξύ τους μέσω των σεξουαλικών φερομονών.
Πάντως κι έτσι να ήταν, δηλαδή η κατάσταση του να είσαι ερωτευμένος να οφείλεται μόνον στις φερομόνες, τότε θα έπρεπε ο κάθε άντρας να είναι ερωτευμένος με καμιά 1.000.000 γυναίκες ταυτόχρονα! Μιλάμε για πολύ έρωτα... Βέβαια, υπάρχει και το "κόλλημα" που τρώει κάποιος απλά και μόνον ακούγοντας μια φωνή ή βλέποντας μία φωτογραφία. Εκεί πως θα μας βοηθούσαν οι (αερομεταφερόμενες) φερομόνες;


θελω να πω οτι οταν δυο ατομα ερωτευονται εχει να κανει με τις φερομονες η γυναικα παραγει τις φερομονες που ο αντρας θεωρει τελειες και ο αντρας παραγει τις φερομονες που η γυναικα θεωρει τελειες
αυτο γι αρχη βεβαια εχει να κανει και με το ολο πακετο
εμφανιση,ποσοτητα τεστοστερονης,κυριαρχη προσωπικοτητα,κινηση μεσα στον χωρο

ετσι πχ βλεποντας μια φωτο μπορουμε να ανιχνευσουμε εστω και υποσυνειδητα αν το ατομο που βλεπουμε πληρει τις προυποθεσεις (που μπορουν να εντοπιστουν οπτικα)να γινει ταιρι μας

η φωνη απο την αλλη παλι μπορει να μας δωσει στοιχεια του κατοχου



Σχετικά με τη σύνδεση-ερμηνεία που δίνεις για το τι είναι τελικά η αγάπη της μάνας, αν και όντως εμπλέκονται οι φερομόνες, η συμβολή τους είναι πάρα πολύ μικρή για να εξηγήσει κάτι τόσο ισχυρό όσο η αγάπη της μάνας για το παιδί της. Κατά τα άλλα, μένω έκθαμβος με το πόσο απλοϊκά το ερμηνεύεις και δεν το σχολιάζω άλλο...

μα γιατι;; επι την ευκαιρια σχολιασε μου και το ποσο αγαπα η μανα το παιδι της την ωρα που μετα την γεννα το πετα στα σκουπιδια;;



Κλείνω με το ζήτημα της επιστημονικής παρακολούθησης των επικλήσεων με μια πιο γενική άποψη. Οι επικλήσεις δεν είναι προϊόν πώλησης. Κανείς τελετουργός δεν πουλά τις επικλήσεις που κάνει γιατί οι δικές του επικλήσεις είναι άχρηστες σε τρίτους. Ο παράγοντας προσωπική συμμετοχή είναι απαραίτητος και καθοριστικός στο όλο ζήτημα. Κατά συνέπεια, εδώ δεν τίθεται θέμα του να "πείσουμε" κάποιον για την αληθοφάνεια των επικλήσεων αλλά αντίθετα, έχουμε να κάνουμε με μία κατάσταση βιωματικής εμπειρίας που ούτε διδάσκεται, ούτε περιγράφεται, ούτε μεταβιβάζεται ως βίωμα, απλώς μπορεί μόνον να μεταφερθεί η πληροφόρηση για τη διαδικασία. Από εκεί και πέρα, είσαι μόνος σου στην επίκληση και αυτό σου αποφέρει εμεπιρίες αμιγώς προσωπικές. Κατά συνέπεια, δεν τίθεται θέμα να αποδείξουμε κάτι. Εδώ δεν παίζουμε με πονηρά θέσφατα προς αύξηση του ποιμνίου...

τι λες βρε παιδι μου δεν ειναι προιον πωλησης;;
τοτε πως γινετε και ολοι οι γκουρου και μυστες,μεντιουμ και χαρτοριχτρες
χεζουν σε διαμαντενιες τουαλετες;;;

για τα αλλα περι προσωπικου βιωματος κλπ κλπ κλπ
εχω να πω αλλα λογια να αγαπιομαστε
αν λεω αν ενας ειχε καταφερει να καλεσει το οτιδηποτε και δεν ηταν απλως ενα παιχνιδι που του επαιξε ο εγκεφαλος του θα το εκανε μπροστα σε ολους



Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί ο μεταφυσικός δεν μπορεί να παρουσιάσει τη "δουλειά" του; Άλλωστε και ο ίδιος το καλλιτέχνης σου παρουσιάζει μόνον το τελικό αποτέλεσμα ενός συνειρμού αμέτρητων συναισθημάτων, σκέψεων και συναισθημάτων που τελικά καταλήγουν να γίνουν πχ μουσική. Όμως ακόμα και σε αυτό το στάδιο, ξέρεις πολύ καλά πως τέτοιες έννοιες ορίζονται μόνον ποιοτικά, άρα η εντύπωση που θα δημιουργήσει σε 'μένα ένα μουσικό κομμάτι, είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θα δημιουργήσει σ' εσένα. Μπορείς να μου περιγράψεις στο 100% τι σου προκαλεί το άκουσμα κάποιας μουσικής; Όχι, γιατί κάποια πράγματα είναι αδύνατο να μετρηθούν και να γίνουν "τάλιρα". Εκεί ανάγεται και η ενασχόληση με την τελετουργική μαγεία. Οι διαβαθμίσεις της είναι πολλές και αρχίζουν με το "μάλλον ασχολούμαι" και καταλήγουν στο "η τελετουργική μαγεία είναι η ζωή μου".

κατι που δεν υπαρχει ειναι λογικο να μην μπορει να παρουσιαστει



Όσο για το αν θα μπορούσες να είσαι παρών σε μία επίκληση, θεωρώ βέβαιο πως το αποτέλεσμα θα ήταν ένα ολόκληρο και καλοψημένο μηδέν γιατί believe it or not, χαλάς τις ενέργειες!

καλα δεν περιμενα και κατι αλλο

*να στείλω το μήνυμα πριν μας κόψουν πάλι το ρεύμα

κανενα τελετουργικο δεν υπαρχει να μην εξαρτομαστε απο την δεη για ρευμα;; :D :D

Trithemius
07-03-08, 17:40
Φίλε γηγενή. Τα στοιχεία που μου δίνεις περί απάτης είναι ελλειπέστατα και από την άλλη δεν πρόκειται να βασιστώ στις φερομόνες για να εξηγήσω την υφή του έρωτα! Όμως είναι περίεργο που υπάρχουν περιπτώσεις όπου ενώ ένας άντρας και μία γυναίκα έλκονται έντονα και νοιώθουν πως έχει γεννηθεί ανάμεσά τους το σεξουαλικό ένστικτο (από τις φερομόνες), πάραυτα και οι δύο επίσης νοιώθουν που δεν τους έλκει τίποτε άλλο για να οριστούν ως ερωτευμένοι. Τους λείπει εκείνο το κάτι, εκείνη η "χημεία" που ως ειδοποιός διαφορά τους κάνει να ξεχωρίζουν από δύο ζώα που απλώς συνουσιάζονται. Τι είναι λοιπόν αυτό; Ενώ υπάρχει, η επιστήμη δεν μπορεί να το ανιχνεύσει με τα όργανά της. Σου δίνω μία απάντηση για το ότι δεν μπορείς πάντα να υποστηρίζεις πως υπάρχει μόνον ό,τι μπορεί να μετρηθεί και πως δεν είναι τα πάντα στη ζωή μας "on-off" ή "άσπρο-μαύρο". Η μεταφυσική έρχεται ακριβώς να καλύψει το ερμηνευτικό κενό ανάμεσα στην απολυτότητα των απόψεων του υλισμού, είναι εκείνες οι αποχρώσεις του γκρίζου που κινούνται μεταξύ του άσπρου και του μαύρου και που μπορούν να οριστούν μόνον μέσα από τη μεταφυσική. Είναι αδύνατο να κινηθεί σε αυτά τα πεδία ο αποστειρωμένος υλισμός.

Σημειωτέον πως η επιστήμη, έχει ΗΔΗ προχωρήσει σε στάδια πέραν της αποστειρωμένης πειραματικής μέτρησης και έχει αρχίσει να στρέφει το ενδιαφέρον της σε μεταφυσικές προσεγγίσεις (αν όντως "ψάχνεσαι" θα βρεις άπειρες αναφορές). Το μοντέλο του επιστήμονα που μου παρουσιάζεις έχει ήδη ξεπεραστεί και αποτελεί πλέον κατάλοιπο του 20ου αιώνα, έτσι όπως ακριβώς άρχισε με τον δυϊσμό που εισήγαγε ο Κοπέρνικος κατά τον μεσαίωνα, την εποχή του "σχίσματος" θρησκείας κι επιστήμης. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός πως πλέον θρησκεία και επιστήμη αρχίζουν να συγκλίνουν και πάλι (όπως ακριβώς ξεκίνησαν μαζί) σε ζητήματα μεταφυσικής.

Πίσω από το ζήτημα των επικλήσεων και των χαρακτηριστικών της "άλλης" πλευράς, κρύβεται μία ολόκληρη κοσμοθεωρία. Βέβαια, δεν παραμελώ να επισημάνω την απάτη που πολλοί πονηροί πουλάνε, ή να δώσω τις απαραίτητες διευκρινήσεις (πάντα με το δικό μου εύρος γνώσεων) περί των κινδύνων της "άλλης" πλευράς (το έχω κάνει σε άλλο θέμα). Από την άλλη πλευρά όμως, υποστηρίζω κι εγώ την άποψη πως η "ολιστική" προσέγγιση μιας άρτια δομημένης κοσμοθέασης θα είναι λειψή αν περιοριστεί στη φαινομενολογία που προωθεί ο υλισμός. Πρέπει βέβαια να υπενθυμίσουμε πως ο εσωτερισμός, θέλουμε δεν θέλουμε δεν είναι για όλους. Είναι αυτοφυής ενασχόληση κι όχι επίκτητη ή θέμα συνήθειας. Κάποιοι το έχουν μέσα τους και κάποιοι όχι (δες το ως απλή διαπίστωση).

Καταθέτω και το εξής συμπέρασμα: Η ανάπτυξη της επιστήμης και της ανθρωπότητας γενικότερα, στο μεγαλύτερο τμήμα της, προήλθε από άτομα που είχαν αποδεχθεί τη μεταφυσική πλευρά του κόσμου μας κι όχι από τον υλισμό των πεπερασμένων ιδιοτήτων. Αυτή η κοσμοθέαση (μεταφυσική) ξεκίνησε χιλιάδες χρόνια πριν (τότε που ο εσωτερισμός συμβάδιζε με την επιστήμη) και σήμερα πλέον αρχίζει και πάλι να αποκαθίσταται η αναγκαιότητά της. Αντίθετα, ο υλισμός, που προήλθε από μία (δικαιολογημένη) αντίδραση κατά της καταπίεσης της μεσαιωνικής χριστιανικής εκκλησίας (πραγματικά ο υλισμός οφείλει την ύπαρξή του στο λάθος managment της εκκλησίας), έχει πλέον πεπερασμένο χρόνο ημιζωής (για να το πούμε και επιστημονικά :p )

Κλείνω και σας παραθέτω κάποιες απόψεις ενός σημαντικότατου εσωτεριστή περί της "ερμητικής" οπτικής της θρησκείας. Σε κάποιο σημείο αναφέρει χαρακτηριστικά το πως ο συνειδητοποιημένος εσωτεριστής αξιοποιεί ακόμα και τον υλισμό στον δρόμο που βαδίζει:

Σύμφωνα με τον Franz Bardon, υπάρχουν δύο είδη θρησκειών:

1. Η κάθε "σχετική" (οργανωμένη) θρησκεία
Αυτό το είδος της θρησκείας απαντά στα οργανωμένα θρησκευτικά συστήματα, όπου συνήθως υπάρχει ο ιδρυτής της θρησκείας και αυτή αποτελείται από κάποιες διδαχές και τους πιστούς της. Τέτοιου είδους θρησκείες υπάρχουν πολλές και όλες έχουν μία αρχή, περνάνε από περιόδους αναπροσαρμογών και ιδεολογικών μεταβάσεων και σταδιακά καταλήγουν σε ένα τέλος μετά από λίγα ή πολλά χρόνια. Εδώ, το χαρακτηριστικό του πεπερασμένου είναι απόλυτα δικαιολογημένο γιατί αυτού του είδους οι θρησκείες πάντα έχουν μία αρχή και οτιδήποτε έχει αρχή, κάποτε θα έχει κι ένα τέλος.

Η βιωσιμότητα αυτού του είδους θρησκειών, εξαρτάται από το κατά πόσο υιοθετούν στις διδαχές τους στοιχεία από τους κοσμικούς νόμους. Όσα περισσότερα στοιχεία των κοσμικών νόμων ενσωματώνει μια θρησκεία, τόσο περισσότερο επιβιώνει.


2. Η απόλυτη ή κοσμική θρησκεία (μυστικισμός)
Πρόκειται για τη μόνη ολοκληρωμένη (άρα πραγματική) θρησκεία, η οποία εμπεριέχει τη φιλοσοφική και πρακτική ενασχόληση με τους κοσμικούς νόμους ως μέσο για την ένωση με το θεό και την ανάδυση της θεϊκής φύσης μέσα μας. Πρόκειται για αυτό που ονομάζουμε "μυστικισμό". Κάθε "σχετική" θρησκεία ενσωματώνει μόνον ένα μέρος αυτών των κοσμικών νόμων στις διδασκαλίες και πρακτικές της και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, η βιωσιμότητα και η ποιότητα της εκάστοτε "σχετικής" θρησκείας, έχει άμεση σχέση με το κατά πόσο ενσωματώνει στις διδασκαλίες της την ανάλυση των κοσμικών νόμων που αποτελούν το μέσο πρς την επικοινωνία με τον θεό. Οι κοσμικοί νόμοι είναι αυθύπαρκτοι, δεν έχουν αρχή και κατά συνέπεια δεν έχουν τέλος, για αυτόν τον λόγο ορίζονται ως τα στοιχεία της απόλυτης ή κοσμικής θρησκείας η οποία είναι άχρονη και αγέννητη (με δύο "ν").

---------------------------------------------------------------------

Σύμφωνα με τα ανωτέρω στοιχεία, διαπιστώνουμε πως ο αληθινός μύστης κατά πρώτον σέβεται και δεν απορρίπτει καμία θρησκεία αλλά ούτε και ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη και κατά δεύτερον έχει την ικανότητα να διακρίνει μέσα στις διδαχές της κάθε θρησκείας τους κοσμικούς νόμους που τυχόν αυτή ενσωματώνει. Ο μυστικισμός, ως ενασχόληση που οδηγεί στην ένωση με τον θεό, αποτελεί καθαρά προσωπική υπόθεση, δεν ομαδοποιείται και πουθενά κάποιο θρησκευτικό σύστημα δεν μπορεί να οριστεί ως το μόνο αληθινό ή ως η πανάκεια στον μυστικισμό που θα έχει απήχηση σε όλους τους ανθρώπους. Εξ αυτών αντιλαμβανόμαστε το υπερφίαλο κι ανεδαφικό των δηλώσεων της κάθε θρησκείας πως μόνον αυτή είναι η αληθινή και πως μόνον οι δικοί της πιστοί βρίσκονται στο δρόμο του θεού...

Υπό αυτή την (ερμητική) οπτική της αναζήτησης στοιχείων των κοσμικών νόμων στις θρησκείες, ο αληθινός μύστης, βρίσκει χρήσιμο ακόμη και τον υλισμό που ως φιλοσοφικό σύστημα απορρίπτει την υπερβατικότητα και ύπαρξη της θεϊκής υπόστασης. Εδώ, ο μύστης αναγνωρίζει πως η ύλη αποτελεί τη συμβολική αναπαράσταση της θείας ουσίας που αντανακλάται πάνω στους νόμους της φύσης. Έτσι, υπό αυτή την "ερμητική" οπτική, ο μύστης δεν θα καταδικάσει τον υλιστή ως πλανεμένο γιατί στη δοξασία του υλισμού αναγνωρίζει έναν σημαντικό κοσμικό νόμο.

Όσο πιο "θρησκευτικά" ώριμος καταστεί ο μύστης, τόσο πιο εύκολα θα μπορεί να αναγνωρίζει, να μελετά και να εισχωρεί μέσα στους κοσμικούς νόμους και τόσο περισσότερο θα μένει ανικανοποίητος από τις (απόλυτες) διδαχές των "σχετικών" θρησκειών. Ένας τέτοιος άνθρωπος, έχει βιώσει μέσα του την ωρίμανση της συμπαντικής θρησκείας και είναι ικανός να προσεγγίζει παραγωγικά τη φύση των κοσμικών νόμων σε μικροκοσμικό και μακροκοσμικό επίπεδο. Μέσα σε αυτά, αναγνωρίζει τη μοναδικότητά του και το πόσο αυτή επηρεάζει την πορεία του προς την ένωση με τον θεό. Ο μυστικισμός είναι η διαδικασία της ένωσης του ανθρώπου με τον θεό ή της ανάδυσης-έγερσης της θεϊκής φύσης που κρύβεται μέσα μας και περιμένει να εκδηλωθεί. Σε αυτή την πορεία, η μέθοδος που θα ακολουθήσει ο καθένας μας εξαρτάται από τον βαθμό ωρίμανσης και εξοικείωσής του με τους κοσμικούς νόμους, κάτι που προκύπτει μόνον ύστερα από προσωπική ενασχόληση με το ζήτημα, μέσα από το "γνώθι σεαυτόν" κι όχι με την απλή ένταξη σε κάποια (σχετική) θρησκεία, γιατί τότε είναι (εξ)αναγκασμένος να συμμορφωθεί με το δόγμα αυτής. Πρόκειται για έναν άγραφο νόμο που περιχαρακώνει το γνωστικό αντικείμενο του θρησκευόμενου, τον περιορίζει στις μεταφυσικές του αναζητήσεις και κατά συνέπεια δεν τον αφήνει να εκδηλώσει και να αναγνωρίσει τη θέση του και την προσωπικότητά του απέναντι στο σύμπαν. Κατά συνέπεια τον εμποδίζει να δημιουργήσει τη δική του, προσωπική "σκάλα του Ιακώβ" που είναι και η μόνη ικανή για να τον οδηγήσει στην επιτυχημένη επικοινωνία κι ένωση με τον θεό.

Ο πραγματικός ερμητικός ερευνητής, ενδέχεται να ακολουθήσει μία οργανωμένη θρησκεία κυρίως για κοινωνικούς λόγους, όμως βαθιά μέσα του θα αναγνωρίσει την αποδοχή της μοναδικής θρησκείας που είναι η κοσμική θρησκεία, διδαχές της οποίας αποτελούν οι κοσμικοί νόμοι. Ο πραγματικός μύστης, δεν απορρίπτει τίποτα χωρίς έρευνα αλλά και δεν αποδέχεται τίποτα αν πρώτα δεν βεβαιωθεί για την εγκυρότητά του. Δεν πιστεύει σε καμία προσωποποιημένη θεότητα, αλλά ούτε και σε είδωλα. Αντίθετα, "λατρεύει" τους κοσμικούς νόμους και την αρμονία του σύμπαντος σε κάθε μορφή ύπαρξης.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, ένας από τους κοσμικούς νόμους, είναι η κατανόηση του ότι ο καθένας μας έχει τη δική του "σκάλα του Ιακώβ" που είναι και η μόνη ικανή για να τον οδηγήσει στην ένωση με τον θεό. Κάθε θρησκεία που αναγκαστικά ενσωματώνει συγκεκριμένα κι απαράβατα θέσφατα ως "υλικά", ως πρώτες ύλες προς αυτή την "κατασκευή", δεν μπορεί παρά να υστερεί σε σημαντικό βαθμό έναντι της προσωπικής ενασχόλησης (δηλαδή έξω από θρησκείες και δόγματα), γιατί μόνον μέσω της αυτογνωσίας και της κατανόησης του τι πραγματικά χρειαζόμαστε στον προσωπικό μας μυστικισμό, θα μπορέσουμε τελικά να επιτύχουμε στο στόχο μας. Κάτι πολύ σημαντικό που αγνοεί (?) η εκάστοτε θρησκεία, είναι πως ο κάθε άνθρωπος είναι εκ φύσεως μία μοναδική κι ανεπανάληπτη ατομικότητα και είναι ηλίου φαεινότερο πως αναγκαστικά ακόμα και η ίδια η οδός προς την ένωσή μας με τον θεό, δεν μπορεί παρά να είναι μοναδική και ξεχωριστή για τον κάθε άνθρωπο. Πρόκειται για μία οπτική που αναγκαστικά και δικαιολογημένα καταργεί τις οργανωμένες θρησκείες και τους μεσάζοντες μεταξύ ανθρώπου και θεού και επαναφέρει τον Άνθρωπο στην πραγματική του θέση: μόνο του απέναντι στο σύμπαν αλλά απόλυτα συνδεδεμένο με όλα όσα το αποτελούν.

γηγενης
08-03-08, 12:47
αν καλυπτεσαι με αυτα που γραφεις εγω παω πασο
απο την στιγμη που δεν θες να ψαξεις τα στοιχεια που σου δινω αλλα αρκεισαι σε αυτα που βολευουν την εδραιωση της θεσης σου δεν βλεπω τον λογο να συνεχιστει αυτος ο διαλογος

Ermhs
08-03-08, 15:47
κατι που δεν υπαρχει ειναι λογικο να μην μπορει να παρουσιαστει



Το να λέμε αυτό το πράγμα, ταυτόχρονα απορρίπτουμε και το μεταφυσικό...

Θα ήταν καλύτερα να λες ότι δεν μπορούμε να δούμε Η ότι δεν μας επιτρέπεται να δούμε.

Παρα " Ότι δεν υπάρχει"


Το να ζητα ο καθένας σε αυτό το πλανήτη απτές απόδειξης ύπαρξης μεταφυσικού, δεκτό.
Το να απορρίπτεται γιατί υπάρχει εγωισμός στη μέση. Τους απορρίπτω και εγώ.
"γιαφτο" και λέω πάντα ότι δεν μπορείς να ερευνήσεις κάτι που δεν μπορείς ΚΑΝ "ΕΣΎ" να δεις. (μιλάω γενικά)
"γιαφτο" και δεν υπάρχει λόγος να απόδειξη κανεις σε κανένα το οτιδήποτε...ζήλιες και εγωισμοί σε αυτό το θέμα στέκονται εκ τις αριστεράς διότι όση βλέπουν αν βλέπουν.. πραγματικά δεν σκέφτονται καν όπως μερικοί που τα απορρίπτουν λόγο ότι δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν ποτε στην ζωή τους, Τι και αν σπατάλησαν μια ζωή για αυτό. Την επιθυμία να δουν.

επαναλαμβάνω μιλάω γενικά...

γηγενης
08-03-08, 16:21
μεχρι λοιπον να ερθουν οι αποδηξεις ειναι ποιο λογικο να μην δεχτουμε τα λεγομενα του καθε ενος

υ.γ. και για να ειμαστε σωστοι ο ορος μεταφυσικο δεν υφισταται
σκεψου το λιγακι

Ermhs
08-03-08, 16:27
σύμφωνο για τον ορο...δημιουργήθηκε από αυτούς που αναγράφω στο παραπάνω μήνυμα.. :)

τότε case is closed!! hahahaha

Trithemius
09-03-08, 12:34
Για όσους έχουν μείνει ακόμα στη φυσική του 20ου αιώνα:

Οι φυσικοί εξετάζουν τα παραφυσικά φαινόμενα (http://www.physics4u.gr/articles/2004/paranormal.html)

Οι απόψεις του Brian Josephson (http://www.physics4u.gr/articles/2004/josephson.html), ο οποίος έχει βραβευτεί με Νόμπελ Φυσικής. Χαρακτηριστικά λέει πως:

"Άρχισα να έχω την αίσθηση ότι η συμβατική επιστήμη είναι ανεπαρκής για τις καταστάσεις όπου εμπλέκεται ο νους, και από τότε ξεκίνησα εργασίες για τη διευκρίνιση αυτών των φαινομένων"

"Η κβαντική θεωρία συνδυάζεται τώρα γόνιμα με τις θεωρίες της πληροφορίας και του υπολογισμού. Η ανάπτυξη αυτών των θεωριών μπορούν να οδηγήσουν σε μια εξήγηση της τηλεπάθειας, ενός φαινομένου που δεν είναι ακόμα κατανοητή μέσα στη συμβατική επιστήμη.".

"Παρόλο τις αντιρρήσεις μιας μεγάλης μερίδας των επιστημόνων ο Josephson, εντούτοις, θεωρεί ότι τέτοιες απόψεις προέρχονται από την άγνοια. Αναφέρει ότι τώρα υπάρχουν ισχυρά στοιχεία για την ύπαρξη των παραψυχολογικών φαινομένων, επισημαίνοντας ότι σχεδιάστηκαν διάφορες δοκιμασίες για να ερευνήσουν την τηλεπάθεια -- την επικοινωνία μεταξύ του νου χρησιμοποιώντας μέσα πέρα από τις γνωστές αισθήσεις -- κι έχουν παραγάγει ως τώρα θετικά αποτελέσματα"

"Οι φυσικοί απαντούν συναισθηματικά όταν ακούνε κάτι που συνδέεται με την παραψυχολογία", λέει. "Οι απόψεις τους για τις έρευνες της παραψυχολογίας δεν βασίζονται στην αξιολόγηση των στοιχείων αλλά σε μια δογματική πεποίθηση ότι όλη η έρευνα σε αυτό το πεδίο είναι ψεύτικη".

γηγενης
09-03-08, 12:51
για να μαθουμε τι ειναι η κβαντικη θεωρια

http://www.physics4u.gr/faq/qft.html

http://www.e-telescope.gr/gr/cat04/art04_040615.htm

διαβαζοντας αυτα θα διαπιστωσουμε οτι καποιοι εχουν κανει διαστρευλωση της θεωριας της κβαντικης για να βγουνε οι κουκουρουκου θεωριες σωστες

υ.γ μην γραφεται παραφυσικα,μεταφυσικα
ειναι τοσο γελειο σαν να γραφουμε μετακατσαρολικη/παρακατσαρολικη κατσαρολα

τα παντα ειναι μεσα στην φυση μεσα στο ολον

και κατι ακομη η κβαντικη "υπαρχει" απο την αρχη του 20ου αιωνα

Trithemius
09-03-08, 15:57
υ.γ μην γραφεται παραφυσικα,μεταφυσικα
ειναι τοσο γελειο σαν να γραφουμε μετακατσαρολικη/παρακατσαρολικη κατσαρολα

τα παντα ειναι μεσα στην φυση μεσα στο ολον

και κατι ακομη η κβαντικη "υπαρχει" απο την αρχη του 20ου αιωνα

Πάρα πολύ σωστά! Σαφώς και όλα υπάρχουν στη Φύση (και μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε). Μέσα σε αυτά, υπάρχουν και πράγματα που δεν γίνονται αντιληπτά από τις κλασικές 5 αισθήσεις, πράγματα για τα οποία έχουν κάνει ενδελεχεις αναλύσεις πολλοί αρχαίοι Έλληνες επιστήμονες και ανήκουν στα "μετά τα φυσικά"...

Απλώς η ένστασή μου είναι πως η απομυθοποίηση τέτοιων ζητημάτων όπως τα παραψυχολογικά φαινόμενα ή οι θεάσεις στοιχειακών, αιθερικών σωμάτων, οι μαγικές ενασχολήσεις κλπ, πρέπει να γίνιεται στα πλαίσια της ανακάλυψης κρυμμένων ιδιοτήτων δικών μας και της Φύσης (που αποτελούμε μέρος της) κι όχι με σκοπό τη φτηνή διαπόμπευσή τους. Βέβαια, είναι δικαίωμα του καθενός να θέλει να πιστεύει στο πεπερασμένο των δυνατοτήτων του και πως όσο ήταν να εξελιχθεί πνευματικά και σωματικά ο άνθρωπος, έχει ήδη γίνει...

Low aspirations equals low expectations ;)

γηγενης
09-03-08, 20:06
Απλώς η ένστασή μου είναι πως η απομυθοποίηση τέτοιων ζητημάτων όπως τα παραψυχολογικά φαινόμενα ή οι θεάσεις στοιχειακών, αιθερικών σωμάτων, οι μαγικές ενασχολήσεις κλπ, πρέπει να γίνιεται στα πλαίσια της ανακάλυψης κρυμμένων ιδιοτήτων δικών μας και της Φύσης (που αποτελούμε μέρος της) κι όχι με σκοπό τη φτηνή διαπόμπευσή τους.

μαλιστα μεχρι λοιπον να μπορεσουν να αποδειξουν (οσοι ισχυριζονται οτι καταφεραν να ερθουν σε επαφη με στοιχειακα,αιθερικα η οτι αλλο)
οτι εχουν δικιο ειναι υπευθυνοι για την οποια διαπομπευση των μη αποδεδειγμενων

εγω μπορω να ισχυριστω οτι χωρευω τσατσα καθε τεταρτη με την μις αφροδιτη
αν λοιπον δεν μπορω να το αποδειξω εγω ειμαι υπευθηνος για το οτι θα γινει περιγελος και η μις αφροδιτη και εγω και οι συναντησεις μας και ο χορος μας και οτι αλλο

DAVID...
21-04-08, 10:55
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ -ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ- ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΚΑΛΟΥΜΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ. ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ, ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,Κ.Λ.Π. ... ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ.

ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!!

θα σε παρακαλούσα τα επόμενα μηνύματά σου να είναι με μικρά γράμματα. ~ εκ του συντονισμού

Lady Nina
05-07-08, 22:20
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι νέο μέλος, παρόλο που παρακολουθώ θέματα του συγκερκιμένου forum εδώ και καιρό.
Το παρόν post μού κίνησε την περιέργεια, γι'αυτό και αποφάσισα να εγγραφώ, ώστε να παραθέσω μια ταινία στην οποία γίνεται επίκληση πνεύματος. Αναφέρομαι στην ξένη ταινία "What lies beneath" στην οποία πρωταγωνιστούν ο Harrison Ford και η Michelle Pfeiffer. Δε γνωρίζω αν έχει ξαναγίνει αναφορά στην παραπάνω ταινία, διότι έχω διαβάσει μόνο τα αρχικά post, επομένως ζητώ συγγνώμη εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο.
Τέλος, θα ήθελα συγχαρώ τους εμπνευστές του site, καθώς και όλους όσους παραθέτουν εμπειρίες πάνω σε θέματα που αγγίζουν μεταφυσικές ανησυχίες!

Ouija
11-09-08, 13:23
1oν Δν ειναι παιχνιδι..
2ον Ειναι αρχαιοτερος και πιο ακυνδινος τροπος επικλησης πνευματων..

Κανενας τροπος με τον οποιο θες να μιλησεις με καπια ψυχη δν ειναι κακο..

Ο Κυριος ειπε πιστευε και μη,Ερευνα..

Οτι θελετε να μαθετε στειλτε εδω η στειλτε μου E-mail

Baboulesae@yahoo.com η καντε με add στο msn στο ιδιο e-mail

Witch Shadow
11-09-08, 13:30
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ -ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ- ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΚΑΛΟΥΜΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ. ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ, ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ,Κ.Λ.Π. ... ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ.

ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!!

θα σε παρακαλούσα τα επόμενα μηνύματά σου να είναι με μικρά γράμματα. ~ εκ του συντονισμού


Φιλε David
δεν νομιζω καποιος να σου δωσει πληροφοριες για να κανεις ενα τελετουργικο σαν αυτο, με τον πινακα Ouija. Περα του οτι ειναι επικινδυνο (και ετυχε να γινει φετος το καλοκαιρι ενα πολυ μεγαλο μπερδεμα με αυτο το "παιχνιδι" που παραλιγο να μας στειλει στον αλλο κοσμο), δεν ειναι και site που θα δωσει οδηγιες ή μαγιολικια. Εκτος και αν κανω λαθος και γινεται να γραφονται τελετουργικα. Θα σου προτεινα να διαβασεις πιο προσεκτικα τις συμβουλες και τις εμπειριες οσων εχουν γραψει.
Φιλικα και χωρις παρεξηγηση
Witch Shadow

Ouija
11-09-08, 13:34
παιδια μην πιστευεται οτι σας λενε οι ψυχες συχνα παιζουν με τα συναισθηματα σας...Μην ξεχνατε οτι εφοσον ηταν Ανθρωποι εχουν Συναισθηματα..

Νηρηιδα
12-09-08, 03:08
Ouija 1oν Δν ειναι παιχνιδι..
2ον Ειναι αρχαιοτερος και πιο ακυνδινος τροπος επικλησης πνευματων..

Κανενας τροπος με τον οποιο θες να μιλησεις με καπια ψυχη δν ειναι κακο..

Ο Κυριος ειπε πιστευε και μη,Ερευνα..

Οτι θελετε να μαθετε στειλτε εδω η στειλτε μου E-mail

Καλησπερα, 8ελησα να στειλω γιατι προσφατα αναφεραμε σε αλλο 8εμα για τραπεζακια,ouija κλπ. Και μου φαινεται παραξενο να λες πως ειναι ο πιο ακινδυνος τροπος γιατι δεν πιστευω να γινετε κατι τετοιο ακινδυνα ειδικα οταν δεν υπαρχουν οι γνωσεις που απαιτουνται. Εχω διαβασει μεχρι για καταληψη αν8ρωπου απο πνευμα με τον τροπο που χαρακτηρισες ακινδυνο. Επισης νομιζω πως η εκκλησια εννοει αυτο που ειπες χωρις το κομμα δηλ "πιστευε και μη ερευνα" Και το λεω γιατι μου ειχε φανει εκνευριστικο να λενε ¨κατσε στ αυγα σου" Αλλα η 8εολογος στο λυκειο μου εξηγησε οτι σημαινει να πιστευεις αλη8ινα, χωρις να ζητας διαρκως να σε πεισει ο 8εος.Κι επειδη 8α η8ελα να μπορω να μιλησω με καποιο συγκεκριμενο πνευμα, παλι αλλιως μου τα ειπανε! Οτι δεν ειναι σωστο να καλεις καποιον εδω γιατι εχει προχωρησει παραπερα και ακομη κι αν ερ8ει ο ιδιος κι οχι κατι που λεει οτι ειναι εκεινος , κακο του κανεις.

Δεν 8ελω σε καμια περιπτωση να ακουστω αρνητικη η ακομη ισως επι8ετικη!!!!! Απλα οσα ειχα ακουσει ως τωρα ειναι τα ακριβως αντι8ετα και μου εκανε εντυπωση.
Φιλικα παντα :)

Bernie Rico Jr
12-09-08, 08:26
1oν Δν ειναι παιχνιδι..
2ον Ειναι αρχαιοτερος και πιο ακυνδινος τροπος επικλησης πνευματων..

Κανενας τροπος με τον οποιο θες να μιλησεις με καπια ψυχη δν ειναι κακο..

Ο Κυριος ειπε πιστευε και μη,Ερευνα..

Οτι θελετε να μαθετε στειλτε εδω η στειλτε μου E-mail

Baboulesae@yahoo.com η καντε με add στο msn στο ιδιο e-mail

το πίστευε και μη ερεύνα το είπε ο Κύριος ή κάποιοι κύριοι στο Βυζάντιο για τους δικούς τους λόγους?

βελερεφοντης
13-09-08, 00:20
υπαρχει και γινεται,αλλα μην ασχολεισαι με αυτα.ουτος η αλλοσ πολυ συντομα θα γινουμε ολοι το ιδιο,

Mirella_S
20-09-08, 17:36
Ξερω τον τροπο και την διαδικασια ομως δεν θα το πω.
Το να ανοιγεις καναλια επικοινωνιας και μαλιστα ασχημα καναλια ειναι επικινδυνο.
Οι ψυχες των αγαπημενων μας προσωπων, δεν εχουν κανεναν λογο να ερθουν να μας μιλησουν απο εκει που βρισκονται.
Αλλες οντοτητες παριστανουν οτι ειναι εκεινοι-οι δικοι μας δηλαδη- προκειμενου να ερθουν σε αυτην την διασταση.
Και κατ' αρχην σου λενε παντα αυτο που θελεις να ακουσεις μονο και μονο για να συνεχιζεις να τις καλεις.

Ματ11
20-09-08, 17:44
το πίστευε και μη ερεύνα το είπε ο Κύριος ή κάποιοι κύριοι στο Βυζάντιο για τους δικούς τους λόγους?Δεν ξερω αλλα απο πολυ μικρη πιστευω οτι ειναι το δευτερο και οσο περνανε τα χρονια σιγουρευομαι ολο και ποιο πολυ

THE KEEPER OF SECRET
21-09-08, 13:36
1oν Δν ειναι παιχνιδι..
2ον Ειναι αρχαιοτερος και πιο ακυνδινος τροπος επικλησης πνευματων..

Κανενας τροπος με τον οποιο θες να μιλησεις με καπια ψυχη δν ειναι κακο..

Ο Κυριος ειπε πιστευε και μη,Ερευνα..

Οτι θελετε να μαθετε στειλτε εδω η στειλτε μου E-mail

Baboulesae@yahoo.com η καντε με add στο msn στο ιδιο e-mail.

Φιλε-η OUIJA
Για να βαλουμε καποια πραγματα στη θέση τους
1ον Το ouija ειναι ενα παιχνιδακι(ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) τα δικαιώματα του οποίου έχει η HASBRO.
http://www.hasbro.com/default.cfm?page=browse&product_id=9470
Το γέλιο μάλιστα πεφτει στο τέλος οταν το για πολλους διαβολικό αυτο παιχνίδι η συγκεκριμενη εταιρεία το προτείνει για παιδιά ηλικίας απο 8 ετών.

2ον Δεν ειναι πανάρχαιο όπως αναφέρεις. Εν συντομία η ιστορία του εχει ως εξής:
Παρουσιάστηκε στο αμερικανικό κοινό το 1890 σαν ένα παιχνίδι που πουλιόταν σε καταστήματα δώρων.
Οι E.C. Reiche, Elijah Bond, και Charles Kennard... δημιούργησαν ένα αλφαριθμητικό σχέδιο. Άπλωσαν τα γράμματα της αλφαβήτου σε δυο όμοια
τόξα στη μέση του πίνακα. Κάτω από τα γράμματα υπήρχαν οι αριθμοί από το
1 μέχρι το 10. Στις γωνίες υπήρχε το "ΝΑΙ" και το "ΟΧΙ".Ο Kennard ονόμασε τον καινούργιο αυτό πίνακα "Ouija", από την Αιγυπτιακή
λέξη για την καλή τύχη. Στην πραγματικότητα το "Ouija" δεν σημαίνει στα Αιγυπτιακά καλή τύχη, αλλά μιας και ο πίνακας του το είχε πει αυτό αρκετές φορές σε κάποια συνεδρία, το όνομα έμεινε.Ο Kennard έχασε την εταιρία του, την οποία και πήρε ο τέως υπεύθυνος της, ο William Fuld, το 1892.Ένα απ' τα πρώτα διαφημιστικά τεχνάσματα του Fuld, σαν ιδιοκτήτης της
καινούργιας του εταιρίας, ήταν να επανανακαλύψει την ιστορία του ouija.
Είπε ότι ο ίδιος to είχε ανακαλύψει και ότι το όνομα "Ouija" προέρχεται από τη μίξη της Γαλλίκής λέξης "oui", που σημαίνει "ναι",και της Γερμανικής "ja", που σημαίνει πάλι "ναι" .

Τώρα αν πολλοι εδω μέσα συνεχιζεται να πιστεύται στις υπερφυσικές ιδιότητες και δυνατότητες του OUIJA και να ισχυριζεστε οτι κάνατε επικληση με αυτό απλά θα πω SWEET DREAMS... :D :D :D ;)

Bernie Rico Jr
21-09-08, 17:38
Δεν ξερω αλλα απο πολυ μικρη πιστευω οτι ειναι το δευτερο και οσο περνανε τα χρονια σιγουρευομαι ολο και ποιο πολυ

Μα προφανώς ισχύει και το δεύτερο. Οπότε καταλαβαίνεις.. άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..

Ματ11
21-09-08, 17:54
Φιλε-η OUIJA
Για να βαλουμε καποια πραγματα στη θέση τους
1ον Το ouija ειναι ενα παιχνιδακι(ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) τα δικαιώματα του οποίου έχει η HASBRO.
http://www.hasbro.com/default.cfm?page=browse&product_id=9470
Το γέλιο μάλιστα πεφτει στο τέλος οταν το για πολλους διαβολικό αυτο παιχνίδι η συγκεκριμενη εταιρεία το προτείνει για παιδιά ηλικίας απο 8 ετών.

2ον Δεν ειναι πανάρχαιο όπως αναφέρεις. Εν συντομία η ιστορία του εχει ως εξής:
Παρουσιάστηκε στο αμερικανικό κοινό το 1890 σαν ένα παιχνίδι που πουλιόταν σε καταστήματα δώρων.
Οι E.C. Reiche, Elijah Bond, και Charles Kennard... δημιούργησαν ένα αλφαριθμητικό σχέδιο. Άπλωσαν τα γράμματα της αλφαβήτου σε δυο όμοια
τόξα στη μέση του πίνακα. Κάτω από τα γράμματα υπήρχαν οι αριθμοί από το
1 μέχρι το 10. Στις γωνίες υπήρχε το "ΝΑΙ" και το "ΟΧΙ".Ο Kennard ονόμασε τον καινούργιο αυτό πίνακα "Ouija", από την Αιγυπτιακή
λέξη για την καλή τύχη. Στην πραγματικότητα το "Ouija" δεν σημαίνει στα Αιγυπτιακά καλή τύχη, αλλά μιας και ο πίνακας του το είχε πει αυτό αρκετές φορές σε κάποια συνεδρία, το όνομα έμεινε.Ο Kennard έχασε την εταιρία του, την οποία και πήρε ο τέως υπεύθυνος της, ο William Fuld, το 1892.Ένα απ' τα πρώτα διαφημιστικά τεχνάσματα του Fuld, σαν ιδιοκτήτης της
καινούργιας του εταιρίας, ήταν να επανανακαλύψει την ιστορία του ouija.
Είπε ότι ο ίδιος to είχε ανακαλύψει και ότι το όνομα "Ouija" προέρχεται από τη μίξη της Γαλλίκής λέξης "oui", που σημαίνει "ναι",και της Γερμανικής "ja", που σημαίνει πάλι "ναι" .

Τώρα αν πολλοι εδω μέσα συνεχιζεται να πιστεύται στις υπερφυσικές ιδιότητες και δυνατότητες του OUIJA και να ισχυριζεστε οτι κάνατε επικληση με αυτό απλά θα πω SWEET DREAMS... :D :D :D ;)Το παιχνιδι αυτο μπορει να μην εχει δικη του δυναμη αλλα μηπως εμεις οι ιδιοι του δινουμε?

Raistlin
21-09-08, 19:13
Προσωπικά είμαι αντίθετος στην χρήση και πρακτική αυτών των πραγμάτων.
Γνωστοί μου που ασχολείθηκαν με αυτό τους έκανε να φοβηθούν γιατί δεν έρχεται πάντα το πνεύμα που καλείς.

Αγαπητή Ματ11 απ ότι ξέρω δύναμη δίνουν αυτοί που <παίζουν> με τον πίνακα, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Θα κάνω μια παρένθεση και θα προτείνω μια ταινία που βασίζεται πάνω στο θέμα.
Long Time Dead
http://www.youtube.com/watch?v=QszKrOV4YUA

Πολλές φορές πάντως δεν έρχεται το πνεύμα που καλείς αλλά κάποιο άλλο κακό που θέλει να στεναχωρίσει και να <παίξει> με αυτούς που ασχολούνται με αυτό...

Trithemius
21-09-08, 21:43
Μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα μερικοί εδώ μέσα μπορούν και καλούν πνεύματα... :rolleyes:

Πραγματικά θεωρείτε πως ένας απλός πίνακας είναι αρκετός για κάτι τέτοιο;

kostis013
21-09-08, 23:04
μηπως καλουν τα πνευματα μεσω της φαντασιας τους?

Raistlin
21-09-08, 23:51
Μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα μερικοί εδώ μέσα μπορούν και καλούν πνεύματα... :rolleyes:

Πραγματικά θεωρείτε πως ένας απλός πίνακας είναι αρκετός για κάτι τέτοιο;

Μήπως ο ορισμός <καλώ πνεύματα> είναι λανθασμένος, μιας και υπάρχει και η άποψη πως τα πνεύματα βρήσκονται είδη ανάμεσά μας? Ή έστω σε μια παράλληλη διάσταση, αν κάτι τέτοιο υπάρχει.

Ίσως θα ήταν σωστότερο το <πίνακας επικοινωνίας με πνεύματα>

...σε λίγο θα επικοινωνούμε μαζί τους και μέσω e mail...:-)

Trithemius
22-09-08, 00:08
Το ζήτημα έχει σχέση με το τι τελικά "καλεί" ο ενδιαφερόμενος. Πιο πάνω ρώτησα αν η χρήση του πίνακα ouija αρκεί από μόνη της για να υπάρξει επιτυχής επίκληση. Απλώς αναφέρω πως μέσω τέτοιων διαδικασιών, ακυρώνονται θεμελιώδη στάδια των επικλήσεων, γεγονός που καθιστά τις "εύκολες" επικλήσεις κυήματα της φαντασίας των "τελετουργών"...

elf
22-09-08, 05:37
Πολύ συχνά, έννοιες και ιδέες διαβαθμίζονται και μεταλλάσσονται ανάλογα με την προοπτική, πρακτικότητα και εξελικτική τους πορεία.

επίκληση ------------------ προσευχή
πνεύματα ----------------- θεός
τελετουργία --------------- ατομικότητα
μέσα ---------------------- χωρίς μέσα
πίστευε και μη, ερεύνα ----- πίστευε, και μη ερεύνα

Συγκρίνοντας τις δύο στήλες, θα μπορούσε κάποιος να πει πως η πρώτη είναι υποκατηγορία της δεύτερης ενώ κάποιος άλλος θα έλεγε πως προτιμάει την πρώτη όντας πιό κοινωνικός και ερευνητικός.

THE KEEPER OF SECRET
22-09-08, 13:10
Το ζήτημα έχει σχέση με το τι τελικά "καλεί" ο ενδιαφερόμενος. Πιο πάνω ρώτησα αν η χρήση του πίνακα ouija αρκεί από μόνη της για να υπάρξει επιτυχής επίκληση. Απλώς αναφέρω πως μέσω τέτοιων διαδικασιών, ακυρώνονται θεμελιώδη στάδια των επικλήσεων, γεγονός που καθιστά τις "εύκολες" επικλήσεις κυήματα της φαντασίας των "τελετουργών"...

Θα συμφωνησω απόλυτα μαζί σου φιλε Trithemius και επιπρόσθετα θα αναφέρω οτι ενα ενδιαφέρον πειραμα ειναι να δεθούν τα μάτια των χρηστών του OUIJA κατα την διάρκεια μίας "Επικλησης" και κάποιος παρατηρητής να σημειώνει τα γράμματα που κάθε φορά επιλέγουν. Το τι ασυναρτησιες θα διαβαστούν μετα το τέλος του πειράματος δεν περιγράφεται...

THE KEEPER OF SECRET
22-09-08, 13:14
Το παιχνιδι αυτο μπορει να μην εχει δικη του δυναμη αλλα μηπως εμεις οι ιδιοι του δινουμε?

Φιλε Ματ11 με αυτή την λογική δεν χρειαζομαι το OUIJA. Καλη είναι και η ΜΟΝΟΠΟΛΗ, ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ Ή Ο ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ...! ;) :D

Ματ11
22-09-08, 13:31
Φιλε Ματ11 με αυτή την λογική δεν χρειαζομαι το OUIJA. Καλη είναι και η ΜΟΝΟΠΟΛΗ, ΤΟ ΦΙΔΑΚΙ Ή Ο ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ...! ;) :DMε φανταζομαι στην μονοπολη να θελω να αγορασω την Ακροπολη :D :D
Θελω να πω οτι αν θελουμε δινουμε δυναμη σε πραγματα πχ. πιστευουμε οτι ο σταυρος που μας δινουν εχει τιμιο ξυλο, στην πραγματικοτητα δεν εχει, πιστευοντας ομως οτι εχει του δινουμε δυναμη (υποσεινηδητα) και πιστευουμε οτι μας προστατευει και μερικες φορες οντως γινετε.Μπορει λοιπον να δωσεις αυτο το παιχνιδι σε καποιον που δεν το ξερει να το παιξει και να μην γινει τιποτα και να το δωσεις σε καποιον που ξερει και να γινουν πολλα, ειμαστε εμεις υποσεινηδητα που κινουμε τα νηματα.
Παντως θα παρω την γνωμη των περισσοτερων και απο οτι εχω ακουσει χρονια και δεν θα ρισκαρω να πειραματιστω

THE KEEPER OF SECRET
22-09-08, 14:07
Mε φανταζομαι στην μονοπολη να θελω να αγορασω την Ακροπολη :D :D
Θελω να πω οτι αν θελουμε δινουμε δυναμη σε πραγματα πχ. πιστευουμε οτι ο σταυρος που μας δινουν εχει τιμιο ξυλο, στην πραγματικοτητα δεν εχει, πιστευοντας ομως οτι εχει του δινουμε δυναμη (υποσεινηδητα) και πιστευουμε οτι μας προστατευει και μερικες φορες οντως γινετε...

Εδώ νομίζω τα αναφέρεις ανάποδα. Αντλούμε δύναμη από πράγματα και όχι δίνουμε δύναμη σε πράγματα. Ενα κομμάτι ξύλο παραμένει ενα κομματι ξύλο χωρίς καμμια ξεχωριστή ιδιότητα. Η πεποιθηση όμως ενός ατόμου οτι αυτο ειναι τίμιο ξύλο τον κανει να πιστεύει οτι φεροντας το επανω του αποκτα ο ιδιος υπερφυσικές ιδιότητες . Εχω ακούσει πολλες ιστορίες για στρατιωτες το 40 που ισχυρίζονταν οτι είχαν πανω τους τιμιο ξύλο και πιστευαν οτι δεν μπορουσαν να τους αγγιξουν οι σφαίρες. Οι συγκεκριμένοι έβγαιναν πρώτοι και χωρις καμμία καλυψη στις εφόδους και δυστυχώς οι πιο πολλοι απλά γίνονταν ευκολη λεία και έπεφταν χτυπημένοι απο τα εχθρικά πυρά.

Ματ11
22-09-08, 14:29
Εδώ νομίζω τα αναφέρεις ανάποδα. Αντλούμε δύναμη από πράγματα και όχι δίνουμε δύναμη σε πράγματα. Ενα κομμάτι ξύλο παραμένει ενα κομματι ξύλο χωρίς καμμια ξεχωριστή ιδιότητα. Η πεποιθηση όμως ενός ατόμου οτι αυτο ειναι τίμιο ξύλο τον κανει να πιστεύει οτι φεροντας το επανω του αποκτα ο ιδιος υπερφυσικές ιδιότητες . Εχω ακούσει πολλες ιστορίες για στρατιωτες το 40 που ισχυρίζονταν οτι είχαν πανω τους τιμιο ξύλο και πιστευαν οτι δεν μπορουσαν να τους αγγιξουν οι σφαίρες. Οι συγκεκριμένοι έβγαιναν πρώτοι και χωρις καμμία καλυψη στις εφόδους και δυστυχώς οι πιο πολλοι απλά γίνονταν ευκολη λεία και έπεφταν χτυπημένοι απο τα εχθρικά πυρά.Αυτο ακριβως εννωουσα και μενα μου φανηκε περιεργο οταν ειδα τι ειχα γραψει, συγνωμη ειχα και εχω πολλες "παρεμβολες" γυρω μου :p

Trithemius
22-09-08, 20:38
Αντλούμε δύναμη από πράγματα και όχι δίνουμε δύναμη σε πράγματα. Ενα κομμάτι ξύλο παραμένει ενα κομματι ξύλο χωρίς καμμια ξεχωριστή ιδιότητα. Η πεποιθηση όμως ενός ατόμου οτι αυτο ειναι τίμιο ξύλο τον κανει να πιστεύει οτι φεροντας το επανω του αποκτα ο ιδιος υπερφυσικές ιδιότητες.

Σε ένα βαθμό έχεις δίκιο αλλά ας μην ξεχνάμε και την τέχνη της "φόρτισης" αντικειμένων και της δημιουργίας τάλισμαν. Εκεί, τα αντικείμενα αυτά, αποτελούν εργαλεία της τελετουργικής μαγείας και έχουν καθαγιαστεί ή φορτιστεί από τον ίδιο τον τελετουργό με διάφορους τρόπους. Επομένως υπάρχουν περιπτώσεις όπου εμείς οι ίδιοι δίνουμε δύναμη σε αντικείμενα...

SecretAngel
24-09-09, 14:17
Καλησπερα σας. Οπως ισως θα ξερετε οι περισσοτεροι, ειμαι μελος στην υπεροχη αυτη ιστιοσελιδα αναζητησης αρκετο καιρο και λατρης του ανεξηγητου. Εχω διαβασει αρκετα βιβλια του ειδους και οχι μονο.
Δεν ειμαι ο τυπος του ''πιστευε και μη ερευνα'' γι'αυτο και πιστευω.. ερευνωντας. Οι φιλοι μου και οι γνωστοι, δεν εχουν δυστυχως το παραμικρο ενδιαφερον επι του θεματος που σημαινει,αν μη τι αλλο,να ψαχνομαι μονη μου για τα...''ορατων τε παντων και...αορατων.
εμπειρια ανυπαρκτη πρακτικα, θεωρητικα ομως κατι ''σκαμπαζω''.
Μου γεννηθηκαν λοιπον αρκετες αποριες, που οσο κι αν εχω ψαξει, δεν εχω βρει λυση και πιστευω πως εδω, μιας και μου δινεται η δυνατοτητα για διαλογο να βρω καποιες απαντησεις με καποιους που εχουν ψαχτει λιγο παραπανω. Και για να μην μακρυγορω πλεον, να ξεκινησω με τις αποριες μου, τις οποιες θα αριθμησω για καλυτερη ισως αναφορα απαντησεων(που ελπιζω να υπαρξουν και να βοηθησουν και καποιους που ισως να μην εχουν αναρωτηθει.
1) Στο ouija board γιατι χρειαζονται παραπανω απο ενας για να λειτουργησει, δηλαδη μονη μου, δεν θα εχω καποιο αποτελεσμα?
2)Απο προσωπικες εμπειριες αλλων ατομων διαβασα πως μπορουν να κανουν επικλησεις πνευματων-αγγελων-οντοτητων. Οχι για ''κακο'' αλλα για καλο ή για να ρωτησουν διαφορα. Γιατι κανεις απο αυτους που οντως καταφεραν να εχουν επαφη με καποιες απο τις παραπανω οντοτητες, δεν ρωτησαν για το ''νοημα της ζωης'', πως θα γινουμε ''καλυτεροι ανθρωποι'', ''τι συμβαινει στην αλλη ζωη'' και τελικα...αν ''υπαρχει θεος''? Εφοσον εχουμε προσβαση σε ανωτερη διασταση, γιατι κανεις με τετοια εμπειρια δεν ρωτησε ολα αυτα..ή δεν τα εγραψε να τα μαθουμε κι εμεις?
3)Ολοι αυτοι που εχουν ερθει σε επαφη με νεκρους συγγενεις, γιατι κανεις(απο τους νεκρους) δεν μιλα για τον παραδεισο ή την κολαση και μας αφηνουν να αναρωτιωμαστε ακομη?
4)Γιατι τελικα(απο τοσα που εχω διαβασει..για τους εξωγηινους, την τεταρτη διασταση..που δεν γνωριζουμε, το τελος του κοσμου ή την εναρξη καποιου νεου το 2012) αλλοι τα λενε ετσι κι αλλοι τα λενε αλλιως?
Λοιπον, οι αποριες μου ...και ελπιζω να με συγχωρεσετε..παραπεμπουν σε μικρο παιδακι που τωρα προσπαθει να ανακαλυψει τον κοσμο. Κι ετσι να ειναι λοιπον, θα ηθελα απο εσας τους μεγαλους(βλεπε πιο ψαγμενους επι του θεματος...για να μην παρεξηγηθω)να με διαφωτησετε. Διοτι, δεν ειναι δυνατον εσυ φιλε-η που ειχες καποιες τετοιες επαφες με καποιες απο αυτες τις οντοτητες, που γνωριζεις και τα 7 βιβλια μαγειας και τα κανεις πραξη να μην εχεις εστω μια απαντηση.
Σας ευχαριστω για την υπομονη σας προς την αναγνωση του κειμενου μου και επισης ευχαριστω εκ των προτερων ολους οσους θα ασχοληθουν επι του θεματος.
Να ειστε ολοι καλα και να συνεχιζετε την αναζητηση....

SecretAngel
23-10-09, 14:39
Καλησπερα σας και παλι. Παρατηρησα 162 ''εμφανισεις'' στο θεμα μου, αλλα δυστυχως ουτε μια απαντηση. Εχω παρακολουθησει καμποσα Posts που ο καθενας απο ''εμας'' εδω, (και οχι μονο)εχει ασχοληθει με το μεταφυσικο γενικα, ειναι ''μανουλα'' σε επικλησεις, παιζει τα βιβλια μαγειας στα δαχτυλα γνωριζει αν οχι ολα, αρκετα απο του ειδους ωστε να δινει μια απαντηση στις αναζητησεις του καθενος, λεγοντας του τι να προσεχει κ.λ.π.. κι ομως...κανεις δεν βρεθηκε ακομη να μου δωσει μια απαντηση σε αυτα που εθεσα. Οχι, δεν ειμαι ανυπομονη ως προς τις απαντησεις...απλα θεωρω, οτι θα ηταν απαντησεις βαση των εμπειριων του καθενος απο τους οποιους προανεφερα.
Τελικα, μου γεννηθηκε μια ακομη απορια.... :confused:

THE KEEPER OF SECRET
23-10-09, 15:03
Καλησπερα σας και παλι. Παρατηρησα 162 ''εμφανισεις'' στο θεμα μου, αλλα δυστυχως ουτε μια απαντηση. Εχω παρακολουθησει καμποσα Posts που ο καθενας απο ''εμας'' εδω, (και οχι μονο)εχει ασχοληθει με το μεταφυσικο γενικα, ειναι ''μανουλα'' σε επικλησεις, παιζει τα βιβλια μαγειας στα δαχτυλα γνωριζει αν οχι ολα, αρκετα απο του ειδους ωστε να δινει μια απαντηση στις αναζητησεις του καθενος, λεγοντας του τι να προσεχει κ.λ.π.. κι ομως...κανεις δεν βρεθηκε ακομη να μου δωσει μια απαντηση σε αυτα που εθεσα. Οχι, δεν ειμαι ανυπομονη ως προς τις απαντησεις...απλα θεωρω, οτι θα ηταν απαντησεις βαση των εμπειριων του καθενος απο τους οποιους προανεφερα.
Τελικα, μου γεννηθηκε μια ακομη απορια.... :confused:
Την αποψή μου καθώς και την ιστορία του QUIJA την έχω παραθέσει εδώ:
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3877&page=20&pp=10&highlight=quija
Για ακόμη μία φορα θα επαναλάβω πως όποιος ισχυρίζεται οτι είχε επαφή με το υπερπέραν μέσω αυτου του χαζοπαίχνιδου τότε το λιγότερο που μπορώ να τον χαρακτηρίσω είναι ΜΥΘΟΜΑΝΗ.
Τώρα αν περιμένεις τις "μανουλες" όπως αναφέρεις στις επικλήσεις για τυχόν οδηγίες επικλησης λυπάμαι αλλα θα περιμένεις πολύ...!

Anduril
23-10-09, 15:18
Είμαι λίγο βιαστική τώρα που γράφω και θα επανέλθω αργότερα αλλά θα πω πως υπάρχουν ενδιάμεσοι που έχουν ρωτήσει για το νόημα της ζωής (αγάπη, αγάπη, αγάπη, πνευματική εξέλιξη) καθώς και άνθρωποι που είχαν επιθανάτιες εμπειρίες, μάλλον δεν το έχεις ψάξει τόσο καλά το θέμα, οι μεταφυσικές εμπειρίες δεν περιορίζονται ούτε σε αυτό το φόρουμ ούτε σε ένα συγκεκριμένο τόπικ. Επίσης, πολλές φορές όταν προσπαθούμε να κάνουμε επίκληση χωρίς να γνωρίζουμε και χωρίς να έχουμε καθαρίσει την ψυχή μας, προσελκύουμε αρνητικές οντότητες, που μπορούν ακόμη και ως καλές να μας εμφανιστούν. Αυτά για τώρα...

SecretAngel
23-10-09, 15:52
Τώρα αν περιμένεις τις "μανουλες" όπως αναφέρεις στις επικλήσεις για τυχόν οδηγίες επικλησης λυπάμαι αλλα θα περιμένεις πολύ...!__________________
...Οχι, καμια οδηγια ''επικλησης'' δεν περιμενω. Δεν ξερω αν εχεις αντιληφθει για ποιο λογο εβαλα το Post. Εννοω λοιπον, οτι οι περισσοτεροι εχουν καποια οδηγια για κατι...(επι του θεματος παντα)...και λεω εγω τωρα.....Αν ειχα εγω την δυνατοτητα που εχουν ολοι αυτοι που ''επικαλουνται'' και τα καταφερνουν..και ρωτανε ..ρωτανε...ρωτανε... τις ''οντοτητες'' και καυχιουνται οτι ΝΑΙ το εκαναν......θα ρωτουσα, καυστικα θεματα...οπως αυτα που εχω αναφερει στο αρχικο post(για να μην γινομαι κουραστικη δεν τα αναφερω παλι)... Και λεω λοιπον, ειναι κατι μυστικο? κατι που δεν πρεπει να μαθουν οι ''πολλοι'' και δεν αναφερουν τιποτα αλλο ..εκτος του οτι αναφερθηκαν (οι οντοτητες) σε απαντησεις..τυπου...''εχεις κανει αυτα...θα σου τυχει αυτο...κ.λ.π. Ανεφερα τον ''πινακα'' επειδη υποτιθεται ειναι ενα μεσον επικοινωνιας.Και λεω υποτιθεται γιατι ..ναι.. το εκανα ΜΟΝΗ ΜΟΥ..και δεν εγινε τιποτα. Θα πω ενα παραδειγμα: Ειμαι εγω, με 5-6 φιλους και αποφασιζουμε να καλεσουμε ενα πνευμα(πολλοι εδω μεσα ισχυριζονται οτι τους συμβαινει συνεχεια).Και πες οτι ηρθε το πολυποθητο αυτο πνευμα!(δεν μου εχει τυχει οκ? δεν δοκιμασα..με πολλα ατομα..μονο μονη μου..χωρις φοβο και παθος) Ολοι λοιπον..ρωτανε...πως να το πω...χμ...θα το πω χαζομαρες! Λεω λοιπον! εχει ρωτησει κανεις σας...κατι ουσιαστικο???? κατι που θα δωσει απαντησεις στις περισσοτερες αναζητησεις ολων μας????? οπως πχ.......''ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΑΚΙ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟς Ο ΘΕΟΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑΚΙΑ...ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΑΤΟΥΜΕ ΤΙΣ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ..ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ''?...ΑΧ, ελπιζω να καταλαβαινετε τι εννοω και που κατευθηνω την κουβεντα μας...πχ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!
Ευχαριστω..

SecretAngel
23-10-09, 15:55
Είμαι λίγο βιαστική τώρα που γράφω και θα επανέλθω αργότερα αλλά θα πω πως υπάρχουν ενδιάμεσοι που έχουν ρωτήσει για το νόημα της ζωής (αγάπη, αγάπη, αγάπη, πνευματική εξέλιξη) καθώς και άνθρωποι που είχαν επιθανάτιες εμπειρίες, μάλλον δεν το έχεις ψάξει τόσο καλά το θέμα, οι μεταφυσικές εμπειρίες δεν περιορίζονται ούτε σε αυτό το φόρουμ ούτε σε ένα συγκεκριμένο τόπικ. Επίσης, πολλές φορές όταν προσπαθούμε να κάνουμε επίκληση χωρίς να γνωρίζουμε και χωρίς να έχουμε καθαρίσει την ψυχή μας, προσελκύουμε αρνητικές οντότητες, που μπορούν ακόμη και ως καλές να μας εμφανιστούν. Αυτά για τώρα...
.....AYTO ΗΘΕΛΑ!! ...υπαρχουν ενδιαμεσοι που εχουν ρωτησει.....ΟΚ...μπορουμε να εχουμε τις απαντησεις?????
Ευχαριστω..

Ιορδανης 1971
23-10-09, 19:14
Την αποψή μου καθώς και την ιστορία του QUIJA την έχω παραθέσει εδώ:
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3877&page=20&pp=10&highlight=quija
Για ακόμη μία φορα θα επαναλάβω πως όποιος ισχυρίζεται οτι είχε επαφή με το υπερπέραν μέσω αυτου του χαζοπαίχνιδου τότε το λιγότερο που μπορώ να τον χαρακτηρίσω είναι ΜΥΘΟΜΑΝΗ.
Τώρα αν περιμένεις τις "μανουλες" όπως αναφέρεις στις επικλήσεις για τυχόν οδηγίες επικλησης λυπάμαι αλλα θα περιμένεις πολύ...!


Ευχαριστω φιλε μου, που με τοσο μεγαλη ευκολια αποκαλεις καποιους απο μας που εχουμε μοιραστει τις εμπειριες μας μυθομανεις...Οχι τιποτα αλλο, αλλα προσωπικα ουτε κανενα λογο εχω να γραφω παραμυθια, αλλα και ουτε αυτα που εζησα μου επιτρεπουν να αφηνω τον καθενα να με αποκαλει Βαρωνο Μιχαουζεν!Λιγο τακτ, εστω στους χαρακτηρισμους, δεν ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ..

Ermhs
23-10-09, 20:57
Keeper of secret, δεν έχω κάνει ποτέ μου αλλά ούτε έχω δεχτεί να παρακολουθήσω έστω και από μακριά να παίζουν αυτό το παιχνίδι με πνεύματα και αλφάβητα.. Ο λόγος, με όλα αυτά που έχω ακούσει μέχρι σήμερα. Ήξερα ότι ανήκει στην Hasbro και απορούσα πολλές φορές πώς μια εταιρία παιχνιδιών βγάζει κάτι τέτοιο, αφού αυτά δεν είναι παιχνίδι… Μάλιστα το πουλανε και τα σουπερ μαρκετ στην Αγγλία στον τομέα τον επιτραπέζιων (scrabble, domino, etc).
Με τα πολύ λίγα πράγματα που έχω διαβάσει, ποτέ δεν άκουσα να γράφουν ότι ξετύλιξαν από ζελατίνες το παιχνίδι και απλά ήρθε ο κασπερ με την παρέα του.
Σε 2 χώρες έχω ζήσει και στης 2 πάντα από όσες πληροφορίες, ιστορίες έχω διαβάσει και ακούσει, πάντα κάνουν ένα είδος προσευχής.. πάντα λένε κάποια λόγια.. κάνουν κύκλους με ιδικά κεριά, κτλ κτλ..

Άρα.. στην ουσία δεν είναι η Ouija που φέρνει τα διαβολια και τα πνεύματα, αλλά η διαδικασία και ψυχισμός αυτόν που το προκαλούν. Έτσι δεν είναι?.
Κάνουν ένα είδος μαύρης / λευκής μαγείας και το Ouija απλά είναι το παιχνίδι που μπορούν να γράψουν σε αυτό και να ακουστούν?. Δεν τα ξέρω αυτά και δεν με απασχολεί. Απλά πολλές 1000000δες κόσμος το έχει κάνει και χρησιμοποιεί καθημερινά και υποστηρίζουν ότι βιώνουν πράγματα. Όλοι ψέματα λένε?

Θα μου πεις αν ίσχυε και αυτό που έγραψα.. τότε και ένα στυλό με χαρτί θα ήταν αρκετό..
Πάντως αν και στην Αγγλία είναι καθημερινό παιχνίδι μεταξύ φίλων και οικογένειας, καμία ιστορία στοιχειωμένου σπιτιού η επιθέσεις, κτλ δεν είχε μέσα την Ouija..

Anduril
23-10-09, 21:17
Δηλαδή τί ακριβώς θέλεις να σου πούμε; Να αρχίσω να σου παραθέτω ένα ολόκληρο κατεβατό με σελίδες όπου μπορείς να βρεις έγκυρες αφηγήσεις επιθανάτιων εμπειριών (πήγαινε στη σελίδα του IANDS); Ή μήπως ιστοσελίδες έγκριτων ενδιάμεσων; Θα με κράξουν και καλά θα κάνουν γιατί μπορείς και μόνος/μόνη σου να το κάνεις αυτό, χωρίς να ρωτάς εμάς. Λίγο ψάξιμο θέλει, αν δε έχεις και μια καλή γνώση της αγγλικής, τότε θα μάθεις πολλά. Τώρα, αν εσύ πιστεύεις πως είναι δυνατόν να υπάρχει πνεύμα χωρίς το Θεό, τί να πω, δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη λογική γιατί θεωρώ πως υπάρχει πάντα μια συμπαντική Αρχή, ένας συμπαντικός Πατέρας (ή Μητέρα αν θες). Πολλά πνεύματα έχουν πει ότι ζουν πολύ ευτυχισμένα σε έναν κόσμο αγάπης και κοντά στον Θεό, από εκεί και πέρα δεν νομίζω να μπορούν να κάτσουν να μας αναλύσουν τα πάντα, υπάρχουν και όρια. Ο άνθρωπος αν μάθει τα πάντα για το επέκεινα τότε νομίζω η ζωή θα χάσει τη γοητεία της. Όταν πεθάνουμε θα γίνει αυτή η αναθύμιση (αν υποθέσουμε πως η ψυχή προϋπάρχει και μετενσαρκώνεται), ή θα μάθουμε μια και καλή.

^GHOST RIDER^
24-10-09, 08:29
Την αποψή μου καθώς και την ιστορία του QUIJA την έχω παραθέσει εδώ:
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3877&page=20&pp=10&highlight=quija
Για ακόμη μία φορα θα επαναλάβω πως όποιος ισχυρίζεται οτι είχε επαφή με το υπερπέραν μέσω αυτου του χαζοπαίχνιδου τότε το λιγότερο που μπορώ να τον χαρακτηρίσω είναι ΜΥΘΟΜΑΝΗ.
Τώρα αν περιμένεις τις "μανουλες" όπως αναφέρεις στις επικλήσεις για τυχόν οδηγίες επικλησης λυπάμαι αλλα θα περιμένεις πολύ...!
To γνωριζεις απο καποια σχετικη εμπειρια σου οτι οποιος αναφερει οτι εχει ασχοληθει με τους πινακες αυτους οτι ειναι μυθομανης? :)

SecretAngel
Απαντηση δεν ξερω να σου δωσω σε αυτα που ρωτησες γιατι σιγουρα δεν το κατεχω αλλα οσον αφορα τους πινακες ouija σε οτι και αν ειναι αυτο που θα ερθει και απο οτι εχω καταλαβει η πυλη ειμαστε εμεις οι ιδιοι σε αυτο που θα ερθει..μην περιμενεις απαντησεις αληθινες απο πνευματα.

Η να το θεσω λιγο καλυτερα απο την λιγη εμπειρια μου οτι τα πνευματα που τριγυρναν ελευθερα και θα σου ερθουν με την πρωτη ευκαιρια σιγουρα δεν θα ειναι αυτα που θελεις για να παρεις απαντησεις.
Πιστευω οτι οι καλες ψυχες ηρεμουν μετα το θανατο και δεν τριγυρναν αδεσποτες να το πω λαικα,οποτε ελπιζω να πιανεις τι θελω να πω. ;)

Υ.Γ Επειδη για την ωρα δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες, αυτο που ειχα κανει καποτε ηταν αυτο που λεμε στο τραπεζι με τα γραμματα.. κατι αναλογο με τους πινακες.
Μην το ξαναεπιδιωξεις ποτε θα λεγα, πιστευω εχει αρκετη αρνητικη ενεργεια και πολυ κακος που το εκανες μονη σου :eek:

rados
24-10-09, 10:56
1)Στο ouija board γιατι χρειαζονται παραπανω απο ενας για να λειτουργησει, δηλαδη μονη μου, δεν θα εχω καποιο αποτελεσμα?
2)Απο προσωπικες εμπειριες αλλων ατομων διαβασα πως μπορουν να κανουν επικλησεις πνευματων-αγγελων-οντοτητων. Οχι για ''κακο'' αλλα για καλο ή για να ρωτησουν διαφορα. Γιατι κανεις απο αυτους που οντως καταφεραν να εχουν επαφη με καποιες απο τις παραπανω οντοτητες, δεν ρωτησαν για το ''νοημα της ζωης'', πως θα γινουμε ''καλυτεροι ανθρωποι'', ''τι συμβαινει στην αλλη ζωη'' και τελικα...αν ''υπαρχει θεος''? Εφοσον εχουμε προσβαση σε ανωτερη διασταση, γιατι κανεις με τετοια εμπειρια δεν ρωτησε ολα αυτα..ή δεν τα εγραψε να τα μαθουμε κι εμεις?
3)Ολοι αυτοι που εχουν ερθει σε επαφη με νεκρους συγγενεις, γιατι κανεις(απο τους νεκρους) δεν μιλα για τον παραδεισο ή την κολαση και μας αφηνουν να αναρωτιωμαστε ακομη?
4)Γιατι τελικα(απο τοσα που εχω διαβασει..για τους εξωγηινους, την τεταρτη διασταση..που δεν γνωριζουμε, το τελος του κοσμου ή την εναρξη καποιου νεου το 2012) αλλοι τα λενε ετσι κι αλλοι τα λενε αλλιως?
SecretAngel, σχετικά με τα ερωτήματα που έθεσες.
1. Το ouija board μπορεί να λειτουργήσει και με ένα άτομο, απλά με περισσότερα είναι ευκολότερο. (Για παράδειγμα το εκκρεμές, λειτουργεί με ένα άτομο γιατί απαιτεί πολύ μικρότερες, μη αισθητές, ακούσιες, κινήσεις των χεριών για να καταγράψει αποτελέσματα.) Όμως υπάρχουν πολλές άλλες τεχνικές που λειτουργούν με ένα άτομο.
2. Το ότι κάνεις επίκληση σε μια οντότητα δεν σημαίνει ότι αυτή σου απαντά. Κατά την προσωπική μου γνώμη, αυτό είναι μάλλον απίθανο να συμβεί (δεν λέω απολύτως αδύνατο). Βέβαια παίρνεις απαντήσεις, και ενδέχεται αυτές οι απαντήσεις να είναι πολύ χρήσιμες και αξιόλογες. Οι απαντήσεις αυτές ενδέχεται να προέρχονται από εμάς τους ίδιους, αλλά αυτό δεν μειώνει πάντα την αξία τους.
Φυσικά και έχουν τεθεί τέτοια ερωτήματα. Εγώ τουλάχιστον έχω θέσει, όμως είναι αμφίβολο, ότι αν μεταφέρω τις απαντήσεις, θα είναι χρήσιμες και σε σένα ή σε κάποιον άλλο.
3. Κατά πρώτον σε μερικές περιγραφές, υπάρχουν απαντήσεις και σε αυτά τα ερωτήματα. Αλλά σύμφωνα με μια αρκετά συνηθισμένη θεωρία, οι αποθανόντες με τους οποίους, μπορεί να έρθει κανείς σε επαφή, βρίσκονται ακόμα σε ένα ενδιάμεσο στάδιο και είναι κάπως μπερδεμένοι. Οπότε δύσκολα θα δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις. Προσωπικά υποψιάζομαι, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αντί να ερχόμαστε σε επαφή, προβάλουμε δικές μας εικόνες.
4. Αν δεν εντοπίσεις με περισσότερη ακρίβεια τις περιπτώσεις που αναφέρεσαι, μάλλον δεν μπορεί να δοθεί κάποια απάντηση. Γενικότερα σε συγκεκριμένα θέματα, οι διαφορετικές απόψεις, σημαίνουν ότι τουλάχιστον κάποιες από αυτές τις απόψεις, αν όχι όλες, είναι λανθασμένες.

melian
24-10-09, 22:33
Καλησπέρα,

να σας ενημερώσω ότι το νήμα ...AΠΟΡΙΕΣ...το οποίο άνοιξε ο χρήστης SecretAngel συγχωνεύτηκε με το ήδη υπάρχον που όπως διαπίστωσα είχε πάλι ανοίξει ο/η SecretAngel. Κάλλιστα η συζήτηση που έχει ήδη αναπτυχθεί στο προηγούμενο νήμα μπορεί να συνεχιστεί. Άλλωστε δεν σβήστηκε κανένα μήνυμα όσων συμμετείχαν.

Καλή συνέχεια!

Εκ του συντονισμού,
Melian

THE KEEPER OF SECRET
27-10-09, 14:27
Ευχαριστω φιλε μου, που με τοσο μεγαλη ευκολια αποκαλεις καποιους απο μας που εχουμε μοιραστει τις εμπειριες μας μυθομανεις...Οχι τιποτα αλλο, αλλα προσωπικα ουτε κανενα λογο εχω να γραφω παραμυθια, αλλα και ουτε αυτα που εζησα μου επιτρεπουν να αφηνω τον καθενα να με αποκαλει Βαρωνο Μιχαουζεν!Λιγο τακτ, εστω στους χαρακτηρισμους, δεν ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ..

Λυπάμαι φίλε μου αν σε στεναχώρησα, σιγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός της αναρτησής μου ούτε βέβαια να θίξω κάποιους. Για το λόγο αυτό χρησιμοποίησα και τον πιο ήπιο χαρακτηρισμο που μπορούσα.
Ομώς για μία ακόμη φορά θα δηλώσω ότι:
ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ QUIJA BOARD Ή ΟΙ HOME MADE ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ, ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Ολα αυτά λυπάμαι αλλά μόνο γέλιο προκαλούν.
Επ' ευκαιρία, σε παλαιότερη αναρτησή μου ειχα προκαλέσει όποιον ισχυριζεται ότι με αυτούς τους τρόπους καταφερε να επικοινωνήσει με πνεύματα, να μου παραθέσει (μέρος έστω) του τελετουργικού επίκλησης. Με απλά ελληνικα δηλαδη τι λέει εκείνη τη στιγμή και σε πιά γλώσσα. Βέβαια ακόμα περιμένω αλλα ας είναι όσο ζώ ελπίζω...!

^GHOST RIDER^
27-10-09, 16:43
Λυπάμαι φίλε μου αν σε στεναχώρησα, σιγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός της αναρτησής μου ούτε βέβαια να θίξω κάποιους. Για το λόγο αυτό χρησιμοποίησα και τον πιο ήπιο χαρακτηρισμο που μπορούσα.
Ομώς για μία ακόμη φορά θα δηλώσω ότι:
ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ QUIJA BOARD Ή ΟΙ HOME MADE ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ, ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Ολα αυτά λυπάμαι αλλά μόνο γέλιο προκαλούν.
Επ' ευκαιρία, σε παλαιότερη αναρτησή μου ειχα προκαλέσει όποιον ισχυριζεται ότι με αυτούς τους τρόπους καταφερε να επικοινωνήσει με πνεύματα, να μου παραθέσει (μέρος έστω) του τελετουργικού επίκλησης. Με απλά ελληνικα δηλαδη τι λέει εκείνη τη στιγμή και σε πιά γλώσσα. Βέβαια ακόμα περιμένω αλλα ας είναι όσο ζώ ελπίζω...!
Με ολο τον σεβασμο keeper of the secret αλλα μπορεις να το δοκιμασεις καποια στιγμη αλλα δεν το προτεινω σε καμια περιπτωση.(αρκετη αρνητικη ενεργεια στο σπιτι και στην ζωη του καθενος μετα)
Ok no problem θα δωσω μια περιγραφη απο προσωπικη περιγραφη..
Ηταν εναν καλοκαιρι που οι γονεις λειπαν και ειμουν με ενα φιλαρακι σπιτι βραδακι σχετικα και μου ηρθε εμενα η ιδεα να δοκιμασουμε αυτο το περιφημο quija.
Μονο που επειδη δεν ειχαμε τον πινακα μου ειχε εξηγησει μια γυναικα πως γινεται με το τραπεζι,δηλαδη στρογγυλο ξυλινο τραπεζι γραμματα γυρω(αλφαβητο)οπως επισης αριθμους και ενα ναι η οχι.

Τα γραμματα τα γραψαμε εμεις σε τετραγωνα χαρτακια και φυσικα ενα ποτηρι αναποδα στην μεση κρυσταλινο το οποιο θα κανει τον δεκτη και θα μετακινειται απο γραμμα σε γραμμα,με προυποθεση οτι θα ακουμπαμε τους δεικτες μας στον πατο του ισα ισα και οχι με βαρος.

Μου ειχε τονισει οτι να εχω για καλο και κακο μαζι μου πχ μια αγια γραφη κατι τελος παντων για προσευχη που κατι θα παει στραβα αλλα εγω δεν μπορω να πω οτι την ακουσα γιατι εκεινο το βραδυ εγινε αυθορμητα χωρις καν ιδιαιτερη προετοιμασια.
Οπως επισης μου ειχε πει οτι να ρωτησουμε το πνευμα αν πιστευει στον θεο.χριστο για να δουμε αν πρεπει να το διωξουμε(πραγμα που δεν εκανα λογω ενθουσιασμου)
Τον τροπο την ειχα ρωτησει και μου λεει δεν ειναι κατι συγκεκριμενο απλα θελει συγκεντρωση και λογια του τυπου οτι αν μας ακουει καποιο πνευμα η καποιο συγκεκριμενο που θελουμε(ποιο δυσκολο)ας ερθει στο τραπεζι να μας δειξει ενα σημαδι κτλ.

Στην αρχη φανταστειτε οτι δεν το πηραμε σοβαρα,μετα ισα ισα που ειδα το ποτηρι να κανει μερικα εκατοστα αλλα μην ξεχνιομαστε το ακουμπουσαμε και οι δυο και αρχισαμε συζητηση αναμεταξυ μας του τυπου..
-ρε μλκ μην το κουνας με το δαχτυλο
-δεν το κουνησα μου λεει
-ε ακουμπα το ισα ισα του λεω μην του δινεις βαρος για να μαστε σιγουροι.

Και ομως σιγα σιγα το ποτηρι πηρε φορα και κουνιοταν και σιγουρα οχι απο το δαχτυλο μας.
Προσπαθηστε να κουνησετε το ποτηρι με τον δεικτη και αυτο κουνιεται μεν αλλα εχει μια ταση να περιστρεφετε ελαχιστα στο δαχτυλο μας,εκεινο ομως πηγαινε σταθερο δεν μπορω ακριβως να σας δωσω την εικονα..

Τα πραγματα δεν μπορω να πω οτι ηταν ενθαρυντικα για πρωτη φορα γιατι αυτο που ηρθε σιγουρα δεν ηταν κατι καλο αλλα ευτιχως εφυγε(νομιζω
Με αποτελεσμα οταν το ρωτησα κατι ακομα αυτο τσαντιστηκε και εκει που το ποτηρι περιστρεφοταν μεσα στο τραπεζι εφυγε απο τα δαχτυλα μας και το τραπεζι και εκτιναχτηκε εξω απο το τραπεζι ωπου και εσπασε λογω της πτωσης.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση οταν το ποτηρι εφυγε απο το τραπεζι δεν παρεσυρε καποιο απο τα χαρτινα γραμματα,ηταν σαν να τα περασε ελαχιστα πανω απο αυτα.
Μου ειπαν καποιοι τοτε καλυτερα που εσπασε γιατι μπορει να εμενε μεσα στο σπιτι(δεν ξερω αν στεκει)
Περιτο να σας πω οτι εχασα τον υπνο μου..
Δεν ξερω αν σας φανει κωμικο σε μερικους αλλα σιγουρα εγω ξερω τι ειδα μετα ματια μου :eek:
Εχει και συνεχεια το πραγμα απλα εγω σας ειπα την πρωτη φορα..

rados
27-10-09, 19:37
Υποθέτοντας ότι το ποτήρι ή ότι άλλο, μετακινείται από κάποια άυλη οντότητα, δεν βλέπω τι χρησιμεύει να το ακουμπάμε.
Αντίθετα τα χέρια μας θα παρεμποδίζουν ή και θα επεμβαίνουν, αθέλητα στην μεταφορά του μηνύματος.

Οπότε το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην ακουμπάμε το σκεύος.
Προφανώς ούτε και το τραπέζι.

Έτσι θα αυξήσουμε κατακόρυφα την αξιοπιστία της τελετουργίας, μειώνοντας αισθητά τις "γήινες" επιδράσεις.
Θα διασαφηνίσουμε και αν και πότε, επεμβαίνει κάποια οντότητα.

(Συμπτωματικά έχω κάνει ένα σχετικό πείραμα με εκκρεμές. Ακούνητο το άτιμο.)

Borgia
28-10-09, 00:13
Καταρχάς καλημέρα και καλώς σας βρήκα ως καινούργιο μέλος στο forum. :)

Bασικά το όλο θέμα m θυμίζει πολύ το spirit board όπως το έχω ακούσει, αλλα αν θυμάμαι καλά από τις πληροφορίες που είχα ακούσει δεν γίνεται να καλέσεις τόσο εύκολα ένα πνεύμα και ακόμα και αν έρθει και σου μιλήσει μέσο αυτού δεν είναι σίγουρο ποτε αν θα σου πει την αλήθεια η όχι.
Επίσης δεν νομίζω ότι μπορείς να αγοράσεις ένα πραγματικό spirit board από super market όπως προανέφερε ένας φίλος πιο πάνω, αυτά πιθανόν είναι απλά μπαρούφες.

^GHOST RIDER^
28-10-09, 01:17
Τωρα εγω με την σειρα μου αν πω οτι ηρθε σχετικα ευκολα θα φανω ανοητος ψευτης? :(

Και εκτος απο αυτο οταν το συνεχισαμε μια αλλη μερα ηρθε κατι αλλο υποτιθεται καλο και απο οτι ελεγε ηταν η γυναικα μου στην προηγουμενη μου ζωη και τη καλουσαμε επι καθημερινη βασης(λετε γιαυτο τα ερωτικα μου να πανε κατα διαολου?)
Ειχαμε εξοικιωθει τοσο πολυ που μπορουσαμε και το καλουσαμε ακομα και σε μια καφετερια με κοσμο,μην φανταστειτε με ποτηρι κτλ
Πχ με ενα αντικειμενο(αναπτηρα κουταλι)και βαζαμε δεξια το ναι και αριστερα το οχι και αυτο πηγαινε..

Ειχα κανει και μια δοκιμη μηπως με κοροιδευει ο αλλος και λεω θα κανουμε ενα πειραμα..
Ειχε αφησει το γκαρσονι ενα δισκο και ειχε λιγο νερο σε ενα σημειο του,του λεω του φιλου βαλε το δαχτυλο σου στο νερο και εγω θα ακουμπαω το χερι μου και αν ειναι εδω και ειναι οντως αληθεια να μου σχεδιασει οτι σκευτω..
Το πειραμα ειχε 100%επιτυχια χωρις καν να του πω κατι του φιλου οτι θα σκευτω..

Τι λετε για αυτο? :confused:

Borgia
28-10-09, 01:37
Το να καλέσεις ένα πνεύμα έτσι απλά μέσα στην καφετερια μου ακούγεται τελείως τρελό...

Αλλα πάλι ο τρόπος όπου το Spirit Board λειτουργεί (με αυτήν την ονομασία το ξέρω εγώ τουλάχιστον) είναι ότι το πνεύμα απλός μετακινεί ένα αντικείμενο πάνω στα γράμματα δίνοντας σου μια απάντηση στην ερώτηση που εσύ του έκανες.

Πολλοί πάντως μετακινούν το αντικείμενο χωρίς να το υποσυνείδητα δίνοντας την απάντηση που θέλουν να ακούσουν για να νιώσουν αυτοί καλύτερα με τον εαυτό τους, πιο σίγουροι στα πιστεύω τους αν θέλετε.

Για να καλέσεις πνεύμα σε ορατή υπόσταση μετά υπάρχουν άλλοι τρόποι...

^GHOST RIDER^
28-10-09, 04:04
Το να καλέσεις ένα πνεύμα έτσι απλά μέσα στην καφετερια μου ακούγεται τελείως τρελό...

Αλλα πάλι ο τρόπος όπου το Spirit Board λειτουργεί (με αυτήν την ονομασία το ξέρω εγώ τουλάχιστον) είναι ότι το πνεύμα απλός μετακινεί ένα αντικείμενο πάνω στα γράμματα δίνοντας σου μια απάντηση στην ερώτηση που εσύ του έκανες.

Πολλοί πάντως μετακινούν το αντικείμενο χωρίς να το υποσυνείδητα δίνοντας την απάντηση που θέλουν να ακούσουν για να νιώσουν αυτοί καλύτερα με τον εαυτό τους, πιο σίγουροι στα πιστεύω τους αν θέλετε.

Για να καλέσεις πνεύμα σε ορατή υπόσταση μετά υπάρχουν άλλοι τρόποι...
Kαι ομως ξερω πολυ καλα οτι το δαχτυλο μου οτι απλα ακουλουθουσε..δυστιχως δεν μπορω να πεισω για κατι.

Οταν το πνευμα το ρωτησα την πρωτη φορα τι πιστευει για μενα και μου εγραψε ΝΕΚΡΟΣ δηλαδη αυτο το ελεγα υποσυνειδητα?
Ειναι κατι που το εχω κανει πολλες φορες στο παρελθον και δεν μπορω να με διαψευσω με τιποτα γαμωτο μου οσο και να θελω να πιστεψω οτι ισως..να το εκανα εγω υποσυνειδητα.

Borgia
28-10-09, 05:51
Kαι ομως ξερω πολυ καλα οτι το δαχτυλο μου οτι απλα ακουλουθουσε..δυστιχως δεν μπορω να πεισω για κατι.

Οταν το πνευμα το ρωτησα την πρωτη φορα τι πιστευει για μενα και μου εγραψε ΝΕΚΡΟΣ δηλαδη αυτο το ελεγα υποσυνειδητα?
Ειναι κατι που το εχω κανει πολλες φορες στο παρελθον και δεν μπορω να με διαψευσω με τιποτα γαμωτο μου οσο και να θελω να πιστεψω οτι ισως..να το εκανα εγω υποσυνειδητα.


Νεκρός? αυτό δεν ακούγεται και τόσο καλο...

Κοίτα , δεν προσπαθώ να σου πω ότι αυτό που συνέβη σε εσένα ήταν ακριβώς αυτό που περιέγραψα πριν. (Δεν αποκλείω τίποτα όμως, πάντα ήμουν επιφυλακτικός ακόμα και όταν έκανα κάποια πράγματα).

Απλός όσες φορες έχω βρεθεί σε συζήτηση με άτομα που μου έλεγαν για αυτήν την εμπειρία ήμουν πάντα επιφυλακτικός, όταν το δοκίμασα μαζί τους το όλο θέμα βγήκε μούφα γιαυτο δεν το πολύ πιστεύω..

THE KEEPER OF SECRET
29-10-09, 12:08
Με ολο τον σεβασμο keeper of the secret αλλα μπορεις να το δοκιμασεις καποια στιγμη αλλα δεν το προτεινω σε καμια περιπτωση.(αρκετη αρνητικη ενεργεια στο σπιτι και στην ζωη του καθενος μετα)
Ok no problem θα δωσω μια περιγραφη απο προσωπικη περιγραφη..
Ηταν εναν καλοκαιρι που οι γονεις λειπαν και ειμουν με ενα φιλαρακι σπιτι βραδακι σχετικα και μου ηρθε εμενα η ιδεα να δοκιμασουμε αυτο το περιφημο quija.
Μονο που επειδη δεν ειχαμε τον πινακα μου ειχε εξηγησει μια γυναικα πως γινεται με το τραπεζι,δηλαδη στρογγυλο ξυλινο τραπεζι γραμματα γυρω(αλφαβητο)οπως επισης αριθμους και ενα ναι η οχι.

Τα γραμματα τα γραψαμε εμεις σε τετραγωνα χαρτακια και φυσικα ενα ποτηρι αναποδα στην μεση κρυσταλινο το οποιο θα κανει τον δεκτη και θα μετακινειται απο γραμμα σε γραμμα,με προυποθεση οτι θα ακουμπαμε τους δεικτες μας στον πατο του ισα ισα και οχι με βαρος.

Φίλε GHOST RIDER έχω δοκιμάσει πολυ χειρότερα πράγματα στην πολυετή ενασχοληση μου με το ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ(sic), γι' αυτό και κάποιες φορές γίνομαι απόλυτος στα διάφορα θέματα που σχολιάζω χωρίς σε καμμία περίπτωση να υποτιμώ ή να χλευάζω τους υπόλοιπους φίλους του Φόρουμ.
Εχώ ξαναπεί το λέω και πάλι ότι ο καθένας απο εμάς, σε σχετικές εμπειρίες του που παραθέτει στην κρίση των μελών του Φόρουμ, μπορεί να πιστευει οτι είδε, άκουσε ή βίωσε οτιδήποτε.
Αυτά όμως κατ' ανάγκη δεν υπάγονται στην σφαίρα του Μεταφυσικού, Παραφυσικου ή όπως αλλιώς θελει κάποιος να τα χαρακτηρήσει
και ο λόγος ειναι απλός και δεν είναι άλλος απο το ότι οι ίδιοι είναι πεπισμένοι οτι βίωσαν κάτι αλλόκοτο κάτω απο το βάρος ενδεχόμενου φόβου ή μεγάλου άγχους που ένοιωθαν κατα την διάρκεια της εμπειρίας τους.
Για το συγκεκριμένο θέμα της επίκλησης πνευμάτων ας πουμε, αν διαβάσει κάποιος όλες τις αναρτήσεις θα διαπιστώσει πολλά ευτράπελα.
Α) Σε κάθε περίπτωση ακολούθηθηκαν διαφορετικά τελετουργικά επίκλησης που ποικίλουν από βιομηχανικής παραγωγής πνευματιστικές δέλτους, αυτοσχέδια χαρτιά ή χαρτόνια, κεριά,λαμπάδες, ποτήρια, φλυτζάνια, καθρέπτες, στρογγυλα τραπέζια και ότι άλλο μπορεί να βάλει ό νους σου.
Β) Οι επικλήσεις έλαβαν χώρα στα πιο πιθανα και απίθανα μέρη, από ήσυχα και έρημα δωμάτια μέχρι πολύβουες καφετέριες.
Γ) Ο χρονος επίσης δέν ένδιέφερε, πρωί, μεσημέρι,βράδυ σαν χάπι.
Δ) Σχεδον πάντα αναφέρεται ότι απαραίτητο αξεσουάρ των συμμετεχόντων είναι μία Βίβλος, για την περίπτωση που υπάρξουν ανεπυθήμητες παρενέργειες και έρχομαι έγω τώρα ο αιρετικός και ρωτάω άν την επίκληση την κάνουν μή χριστιανοι τα δικά τους ιερα βιβλία έχουν την ίδια επίδραση στις κακοτοπιές;
Ε) Τέλος στις εν θέματι επικλήσεις ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι ανοιχτός που σημαίνει απο ένας μεχρι όσους χωράει ο τόπος που γίνεται η επίκληση.
Το τραγελαφικό είναι ότι ω του θαυματος όλοι οι παραπάνω τρόποι λειτουργούν άψογα και έτσι έχουμε πνεύματα να πηγαινοέρχονται κατα το δοκούν λές και είναι πελάτες σουπερ μάρκετ και όχι όντα απο άλλη διασταση.
Εδώ τελειώνοντας θα ήθελα να παραθέσω για ακόμη μια φορα κάποια ερωτήματα,αν και είμαι σίγουρος κατα 99%(Το 1% το αφήνω για να μη λέτε οτι είμαι απόλυτος)ότι δε θα λάβω απάντηση.
1) Κατα την διάρκεια των επικλήσεων, απαγγέλεται απο τους συμμετέχοντες κάποιο κείμενο, υμνος, ψαλμός, δημώδες άσμα. Ποιο είναι αυτό(ένα κομματάκι του μόνο ζητάω) και από που προέρχεται;
2) Σε πιά γλωσσα γινεται η απαγγελία;(Νέα ή αρχαία Ελληνικά, Αγγλικά, Λατινικά ,Αραμαικά, Αιγυπτιακά ή άλλη)
3) Καλείται συγκεκριμένη οντότητα(πνεύμα) ή ότι κάτσει;
Ευχαριστω για την υπομονή σας και μη με παρεξηγήται που είμαι πιο άπιστος και από τον Θωμά...!

^GHOST RIDER^
29-10-09, 14:09
1) Κατα την διάρκεια των επικλήσεων, απαγγέλεται απο τους συμμετέχοντες κάποιο κείμενο, υμνος, ψαλμός, δημώδες άσμα. Ποιο είναι αυτό(ένα κομματάκι του μόνο ζητάω) και από που προέρχεται;
2) Σε πιά γλωσσα γινεται η απαγγελία;(Νέα ή αρχαία Ελληνικά, Αγγλικά, Λατινικά ,Αραμαικά, Αιγυπτιακά ή άλλη)
3) Καλείται συγκεκριμένη οντότητα(πνεύμα) ή ότι κάτσει;
Ευχαριστω για την υπομονή σας και μη με παρεξηγήται που είμαι πιο άπιστος και από τον Θωμά...!
Απλα λογια ειναι βασικα,το μονο που θελει ειναι συγκεντρωση.
Δηλαδη του τυπου..
-Αν μας ακουει καποιο πνευμα και θελει να ερθει στο τραπεζι μας ας μας δειξει καποιο σημαδι(επαναλαμβανεται αρκετες φορες.)
Ξερω σου ακουγεται πολυ μπακαλιστικο αλλα αφου ετσι εγινε δεν μπορω να σου τα στολισω με ποιο εντυπωσιακα λογια. :o
Εκτος αν θες καποιον συγκεκριμενο αλλα και παλι δεν ξερεις τι θα σου ερθει.

Στην αρχη το ξεκινησαμε χαβαλε,δεν ειμασταν καν επηρεασμενοι με το μεταφυσικο απλα μου ειχαν εξηγησει καποια πραγματα περι θεματος.
Μετα μας κοπηκαν και τα γελακια και σοβαρευτικαμε.

Εγω αυτο που καταλαβα οτι 99%σου λενε ψεματα τα πνευματα.

THE KEEPER OF SECRET
29-10-09, 14:47
Υποθέτοντας ότι το ποτήρι ή ότι άλλο, μετακινείται από κάποια άυλη οντότητα, δεν βλέπω τι χρησιμεύει να το ακουμπάμε.
Αντίθετα τα χέρια μας θα παρεμποδίζουν ή και θα επεμβαίνουν, αθέλητα στην μεταφορά του μηνύματος.

Οπότε το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην ακουμπάμε το σκεύος.
Προφανώς ούτε και το τραπέζι.

Έτσι θα αυξήσουμε κατακόρυφα την αξιοπιστία της τελετουργίας, μειώνοντας αισθητά τις "γήινες" επιδράσεις.
Θα διασαφηνίσουμε και αν και πότε, επεμβαίνει κάποια οντότητα.

(Συμπτωματικά έχω κάνει ένα σχετικό πείραμα με εκκρεμές. Ακούνητο το άτιμο.)

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου αν και εγω ειχα προτείνει κατι άλλο.
Οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην επίκληση να έχουν δεμένα τα μάτια και ένας εξωτερικός παρατηρητής να καταγράφει τα γράμματα που καθε φορά ακουμπά το ποτήρι (αν καταφέρουν να πετύχουν και κανένα γράμμα με κλειστά μάτια).
Εκει να δείτε γέλιο με τις ασυναρτησιες που θα καταγραψει ο παρατηρητής.

^GHOST RIDER^
29-10-09, 14:59
Μα υποτιθεται οτι τα σωματα μας γινονται ας το πουμε οι πυλες για να επικοινωνησουν και γιαυτο ακουμπαμε το ποτηρι η τον πινακα κτλ.

Δηλαδη οταν σε μια απο τις εμπειριες μας που μαλον ειχε ερθει κατι πολυ κακο και ειχε θυμωσει,το ποτηρι πηγαινε τοσο γρηγορα που τα χερια μας δεν το προλαβαιναν τοσο που ξεφευγε απο την δικια μας ταχυτητα στα χερια..
Τοσο πολυ που απο τον φοβο μου το πιασα με το χερι κανονικα(οπως το πιανουμε για να πιουμε)και αυτο εξακολουθουσε και με παρασερνε.
Ειναι και αυτο επιροη απο εμας τους ιδιους λετε? :confused:

Και συμβουλη που μου ειχε δωσει οτι δεν κανει να βγαλεις τα χερια σου γιατι μπορει να μεινει σπιτι..
Τωρα αν εσεις επιμενετε..no problem :)

rados
29-10-09, 21:23
Μα υποτιθεται οτι τα σωματα μας γινονται ας το πουμε οι πυλες για να επικοινωνησουν και γιαυτο ακουμπαμε το ποτηρι η τον πινακα κτλ.Δηλαδή δεν μετακινεί το ποτήρι το πνεύμα, αυτό το ξεκαθαρίζουμε, αλλά οι συμμετέχοντες στο πείραμα. Η δράση του πνεύματός συνίσταται στο να ελέγχει ένα ή περισσότερα σώματα, και να εξαναγκάζει αυτά τα σώματα να κινηθούν χωρίς την θέλησή τους.
Αυτό μου ακούγεται για δεμονοκαταληψία. Δεν νομίζω ότι συμβαίνει και τόσο εύκολα, άσε που κάτι θα καταλάβαιναν τα θύματα.

Επισημαίνω ότι αυτό δεν είναι μια άποψη που συμμερίζονται όλοι όσοι έχουν αναφερθεί σε τέτοιες εμπειρίες. Μερικοί θεωρούν ότι τα πνεύματα έχουν την δυνατότητα να επιδρούν άμεσα στην ύλη, κατά την διάρκεια των συνεδριών.
Για όλους αυτούς, η πρόταση να εκτελέσουν το πείραμα, χωρίς να ακουμπούν το τραπέζι, παραμένει.

Αλλά τουλάχιστον κάποιοι δέχονται, ότι το ποτήρι ή ότι άλλο, μετακινείται χάρη στην αθέλητη, σωματική δράση των συμμετεχόντων.
Από την στιγμή που αυτό είναι αποδεκτό, γεννιέται το ερώτημα εκτός από την υπόθεση της δεμονοκαταληψίας, είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί μια πιο απλή εξήγηση στα φαινόμενα?

Κρατώ πάντα μια επιφύλαξη για την εξήγηση μερικών εμπειριών. Χωρίς να σημαίνει ότι οφείλονται απαραίτητα, σε πνεύματα, ενδέχεται να μην έχουν απλές εξηγήσεις.

^GHOST RIDER^
29-10-09, 22:46
Μα ρε παιδια ετσι ειναι οι κανονες στο να ακουμπανε ισα ισα οι δεικτες του χεριου στο ποτηρι,τοσο ελαφρυα που μπορεις να το πεις και γυναικειο αγγιγμα.
Ο πινακας quija αλωστε δεν αναφερετε ποτε οτι το ξυλινο αυτο κουνιεται χωρις να το ακουμπας.(εκτος αν εχεις δει την ταινια paranormal activity :D )

Αν κουνιοταν μονο του χωρις καν την συμετοχη ανθρωπων ε τοτε ειχαμε να κανουμε με φαινομενα poltergeist και οχι μονο..:eek:
Θα κουναγε οτι θελει μεσα στο σπιτι τοτε το πνευμα η οτιδηποτε ερχοταν.
Για δαιμονοκαταληψια δεν ξερω να σου απαντησω παντως ειχα ακουσει οτι ποτε μην το κανεις μονος σου γιατι μπορει να μπει μεσα σου.

Ιορδανης 1971
02-11-09, 22:45
Λυπάμαι φίλε μου αν σε στεναχώρησα, σιγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός της αναρτησής μου ούτε βέβαια να θίξω κάποιους. Για το λόγο αυτό χρησιμοποίησα και τον πιο ήπιο χαρακτηρισμο που μπορούσα.
Ομώς για μία ακόμη φορά θα δηλώσω ότι:
ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ QUIJA BOARD Ή ΟΙ HOME MADE ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ, ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Ολα αυτά λυπάμαι αλλά μόνο γέλιο προκαλούν.
Επ' ευκαιρία, σε παλαιότερη αναρτησή μου ειχα προκαλέσει όποιον ισχυριζεται ότι με αυτούς τους τρόπους καταφερε να επικοινωνήσει με πνεύματα, να μου παραθέσει (μέρος έστω) του τελετουργικού επίκλησης. Με απλά ελληνικα δηλαδη τι λέει εκείνη τη στιγμή και σε πιά γλώσσα. Βέβαια ακόμα περιμένω αλλα ας είναι όσο ζώ ελπίζω...!


Καταρχας, να εισαι σιγουρος πως δεν με στεναχωρησες διολου..Και ευτυχως,που καταφερες να βρεις τον πλεον ηπιο χαρακτηρισμο πυ μπορουσες φιλε.
Θα ηθελα να μοιραστεις μαζι μας-αν σου επιτρεπει βεβαια το επιπεδο σου-αληθινους τροπους επικλησης και επικοινωνιας με τους κατοικους της αντιπερας οχθης.
Επισης θα ηθελα να ησουν μαζι μου εκεινη την περιοδο, να γελαγαμε με την καρδια μας!!!!!!!!!!!
Τωρα, οσο για την προκληση σου...Δεν εχω λογια μαγιστρε..Απλα υποκλινομαι στην πεμπτουσια του χλευασμου σου, ο οποιος σιγουρα πηγαζει απο χιλιαδες τελετες τετοιου τυπου,και φυσικα χωρις κατσαρολικα και κουζινομαχαιροπηρουνα.
Α Ξ Ι ΟΣ!!!!!!

THE KEEPER OF SECRET
03-11-09, 16:16
Καταρχας, να εισαι σιγουρος πως δεν με στεναχωρησες διολου..Και ευτυχως,που καταφερες να βρεις τον πλεον ηπιο χαρακτηρισμο πυ μπορουσες φιλε.
Θα ηθελα να μοιραστεις μαζι μας-αν σου επιτρεπει βεβαια το επιπεδο σου-αληθινους τροπους επικλησης και επικοινωνιας με τους κατοικους της αντιπερας οχθης.
Επισης θα ηθελα να ησουν μαζι μου εκεινη την περιοδο, να γελαγαμε με την καρδια μας!!!!!!!!!!!
Τωρα, οσο για την προκληση σου...Δεν εχω λογια μαγιστρε..Απλα υποκλινομαι στην πεμπτουσια του χλευασμου σου, ο οποιος σιγουρα πηγαζει απο χιλιαδες τελετες τετοιου τυπου,και φυσικα χωρις κατσαρολικα και κουζινομαχαιροπηρουνα.
Α Ξ Ι ΟΣ!!!!!!

Πραγματικά φίλε μου δεν κατανοώ τον επιθετικό τόνο που έχουν τα γραφομενά σου καθώς επίσης και τους μειωτικους χαρακτηρισμούς προς το ατομό μου.
Ουδέποτε υποστήριξα ότι είμαι μέγας(και τρανος) μάγιστρος, την στιγμή μάλιστα που άλλοι εδω μέσα έχουν τη χάρη αφού μας έχουν πήξει στα πνεύματα (έλεος παιδιά να τα διώχνεται κιόλας μετα το πέρας των τελετών).
Το επίπεδο του καθενός φαινεται μέσα απο τα γραφομενά του και απο τον τρόπο που δέχεται την κριτική των άλλων. Η προκληση μου όπως αναφέρεις είναι απλή αλλα καθως δείχνουν τα πράγματα ούδείς έχει απάντηση γι' αυτή.
Αντ' αυτου θεωρουμε προσφορότερη τακτική να στολίζουμε τον άλλο με διάφορους μειωτικούς χαρακτηρισμούς.
Εν πάσει περιπτώση έχουμε πεί ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να δέχεται και να πιστεύει ότι θέλει. Αρα κανείς δεν μπορεί κι εμένα να μου στερήσει αυτό το δικαίωμα και την επιλογή μου να υποστηρίζω οτι όλα αυτά είναι μυθεύματα και τίποτα περισσότερο.

Trithemius
03-11-09, 16:23
Παρακαλώ πολύ να αφήσετε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις. Είμαι σίγουρος πως μπορείτε να συζητήσετε πολύ πιο ήρεμα και ώριμα...

Όσο για την επιθυμία του Ιορδάνης 1971 να παρατεθούν εδώ κάποιοι τρόποι επίκλησης, να είσαι σίγουρος φίλε μου ότι δεν πρόκειται να τους δεις ποτέ σε αυτό το φόρουμ. Νομίζω έγινα κατανοητός :)

MyBestFriendIsAnAngel
03-11-09, 16:32
Θα ηθελα να μοιραστεις μαζι μας αληθινους τροπους επικλησης και επικοινωνιας με τους κατοικους της αντιπερας οχθης.


Ποιός είναι ο λόγος που θές να το κάνεις αυτό?
Θες να αποδείξεις κάτι στους άλλους ή στον εαυτό σου?

aisopos
03-11-09, 17:07
ας παρουμε ως παραδειγμα οτι υπαρχουν 5 παρεες η καθε μια σε διαφορετικο κρατος και οι 5 καλουν το πνευμα του αινσταιν λεμε τωρα και εστω οτι στις 3 παει αυτο το πνευμα. ειναι λογικο αυτο? πως γινετε ενα πνευμα να πηγαινει παντου? αν αυτο το πνευμα ηταν η θεια σας θα μπορουσε να πηγαινει παντου η να ερχετε οποτε εσεις το θελετε? το ξυλινο τραπεζακι το αυθεντικο εχει πανω ενα ματι σκαλισμενο. το ματι ειναι το ματι του διαβολου... το ματι συμβολιζει το διαβολο η το κακο απο τοτε που το αναφερε ο αποστολος πετρος λεγωντας οτι το ματι ειναι εδω και μεσα απτο ματι ο διαβολος ειναι ο αρχων αυτου του κοσμου. οταν καλεις ενα πνευμα μπορει να σου ερθει ενα δαιμονιο παιζει ρολο παντα οτι ποσο εσυ ανοιγεις την καδια σου για να ζησεις κατι τετοιο οσο περισσοτερο τοσο πιο πολυ δυναμη θα εχει και αυτο πανω σεσενα.το εθκολο ειναι να ρθει το δυσκολο ειναι να φυγει. παλιοτερα χρησιμοποιουσαν το τραπεζακι για επικληση δαιμονςν με αποτερο σκοπο την προστασια απο τους δαιμονες . μετα εγινε μοδα και παιχνιδι.

Ιορδανης 1971
03-11-09, 21:14
Καταχην οφειλω μια συγνωμη σε ολους, διοτι δεν ειχα σκοπο να παρει τετοια τροπη το θεμα.
Φιλε KEEPER,
ειλικρινα πιστευω οτι δεν εγραψα με επιθετικο τονο,ισως λιγο περιπαικτικο, σε σχεση βεβαια με το πως αντιληφθηκα τον δικο σου τροπο.Παρολα αυτα ζηταω συγνωμη που απαντησα εστω με αυτον τον τροπο, και δεν μπορεσα να κοντρολαρω περισσοτερο τα γραφομενα μου.Απλα θυμωσα με αυτο που ειπες, περι μυθομανων.Και παλι παντως ζητω συγνωμη.. :)
Φιλε ΤΡΙΘΕΜΙΕ,
Ελικρινα δεν φανταζομαι να πιστευεις οτι κυριολεκτικα ηθελα να δω επικλησεις πνευματων να ποσταρονται...Ηταν σχημα λογου το ολο θεμα.
Σε ευχαριστω ομως για την παρεμβαση σου. :)

Φιλε MyBestFriendIsAnAngel,
με το χερι στην καρδια, δεν θελω να αποδειξω τιποτα και σε κανενα.Θεωρω το εαυτο μου ενα πολυ απλο :)ανθρωπο,τιποτα λιγοτερο η περισσοτερο.


Καποιες φορες, ολοι κανουμε εκφραστικα λαθη, απο αγνοια,απο βιασυνη, απο αγχος κτλ.Παντα ομως οφειλουμε να αφηνουμε χωρο σε ολες τις αποψεις να εκφραστουν ελευθερα, χωρις ομως να γινομαστε ισοπεδοτικοι.


Σαν ανθρωπος γενικα αποφευγω να προβαινω σε χαρακτηρισμους γενικως,απλα μην ξεχναμε οτι ολοι ειμαστε...ανθρωποι!
Και παλι συγνωμη για το οποιο ολισθημα μου. :)

THE KEEPER OF SECRET
03-11-09, 22:18
Καταχην οφειλω μια συγνωμη σε ολους, διοτι δεν ειχα σκοπο να παρει τετοια τροπη το θεμα.
Φιλε KEEPER,
ειλικρινα πιστευω οτι δεν εγραψα με επιθετικο τονο,ισως λιγο περιπαικτικο, σε σχεση βεβαια με το πως αντιληφθηκα τον δικο σου τροπο.Παρολα αυτα ζηταω συγνωμη που απαντησα εστω με αυτον τον τροπο, και δεν μπορεσα να κοντρολαρω περισσοτερο τα γραφομενα μου.Απλα θυμωσα με αυτο που ειπες, περι μυθομανων.Και παλι παντως ζητω συγνωμη.. :)
:)

Για εμένα εχει λήξει ήδη το θέμα. Πιθανόν να έσφαλα και εγώ μεταχειριζόμενος τη λέξη "Μυθομανής". Σε καμμία περίπτωση πάντως δεν είχα σκοπο να προσβάλω κάποιον. Την συγκεκριμένη λέξη δεν την χρησιμοποίησα με την έννοια του Παραμυθά αλλά με το ότι κάποιος άνθρωπος, κατω από ορισμένες συνθήκες, μπορεί με το μυαλό του να δημιουργήσει κάποιες ιστορίες που απέχουν απο την πραγματικότητα που βιώνει εκείνη την στιγμή.
Να τελειώσω ζητώντας και εγώ με τη σειρά μου συγνωμη αν έγινα αιτία κάποιοι φίλοι στο φορουμ να προσβληθούν.!!!;) :D

GeorgeToumpa
14-02-10, 03:44
Γεια σας και καλώς σας βρήκα μιας και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ. :)

Τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει αρκετά πράγματα μέσω πολλών site για το συγκεκριμένο "παιχνίδι" και είπα να το δοκιμάσω.
Εκτύπωσα λοιπόν τον πίνακα και έφτιαξα κι έναν με το ελληνικό αλφάβητο. Δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος ή έφταιγε το ότι ήμουν μόνος μου πάντως δεν δούλεψε σε μένα..

Επειδή διάβασα από αρκετούς να λένε να μην ασχοληθεί κάποιος με αυτό το "παιχνίδι" εφόσον δεν το χει ξανακάνει, εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να ασχοληθεί κάποιος εφόσον δεν πιστεύει στο Θεό..

^GHOST RIDER^
16-02-10, 01:18
Γεια σας και καλώς σας βρήκα μιας και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ. :)

Τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει αρκετά πράγματα μέσω πολλών site για το συγκεκριμένο "παιχνίδι" και είπα να το δοκιμάσω.
Εκτύπωσα λοιπόν τον πίνακα και έφτιαξα κι έναν με το ελληνικό αλφάβητο. Δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος ή έφταιγε το ότι ήμουν μόνος μου πάντως δεν δούλεψε σε μένα..

Επειδή διάβασα από αρκετούς να λένε να μην ασχοληθεί κάποιος με αυτό το "παιχνίδι" εφόσον δεν το χει ξανακάνει, εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να ασχοληθεί κάποιος εφόσον δεν πιστεύει στο Θεό..
Πως θα σου φαινοταν οτι ολο αυτο το παιχνιδι μπορει να επηρεασει και τα αγαπημενα σου προσωπα?
Εγω θα λεγα να το αφησεις..

GeorgeToumpa
16-02-10, 14:15
Πως θα σου φαινοταν οτι ολο αυτο το παιχνιδι μπορει να επηρεασει και τα αγαπημενα σου προσωπα?
Εγω θα λεγα να το αφησεις..

Από την άποψη ότι μπορεί να μην φεύγει το πνέυμα απ' το σπίτι?
Έχω δοκιμάσει πολλές φορές πάντως μέχρι στιγμής αλλά τίποτα.. Δε με βλέπω να προσπαθώ για πολύ ακόμα..

^GHOST RIDER^
17-02-10, 00:35
Συνηθως χρειαζονται απο οσο ξερω τουλαχιστον 2 ατομα και δεν ξερω αν πιανει σε πινακα οπως το εκανες εσυ..
Εγω το ειχα δοκιμασει σε τραπεζι με ποτηρι κτλ.

Οσο για τους κυνδινους ναι παιζει και αυτο εχω ακουσει να μεινει μεσα αλλα εγω το ανεφερα σε αρνητικη ενεργεια στην ζωη σου γενικος και σε δικα σου προσωπα.
Φαντασου οτι μπορει να σου ερθει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ οποτε θα λεγα ξανασκεψου το λιγο πριν πας να μπλεξεις.:eek:

GeorgeToumpa
17-02-10, 13:37
Συνηθως χρειαζονται απο οσο ξερω τουλαχιστον 2 ατομα και δεν ξερω αν πιανει σε πινακα οπως το εκανες εσυ..
Εγω το ειχα δοκιμασει σε τραπεζι με ποτηρι κτλ.

Οσο για τους κυνδινους ναι παιζει και αυτο εχω ακουσει να μεινει μεσα αλλα εγω το ανεφερα σε αρνητικη ενεργεια στην ζωη σου γενικος και σε δικα σου προσωπα.
Φαντασου οτι μπορει να σου ερθει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ οποτε θα λεγα ξανασκεψου το λιγο πριν πας να μπλεξεις.:eek:

Μ' αρέσει που με συμβουλεύεις να μην ασχοληθω γιατί είναι επικίνδυνο ενώ εσύ το κάνεις :D
Εσύ δηλαδή δεν νοιάζεσαι για τα δικά σου άτομα?
Για τον πίνακα που ρώτησα κι άλλους μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.. και στο youtube βρήκα βιντεάκι που το κάνει ένας μόνος του.. πώς τα καταφέρνει αυτός..?

^GHOST RIDER^
17-02-10, 23:52
Μ' αρέσει που με συμβουλεύεις να μην ασχοληθω γιατί είναι επικίνδυνο ενώ εσύ το κάνεις :D
Εσύ δηλαδή δεν νοιάζεσαι για τα δικά σου άτομα?
Για τον πίνακα που ρώτησα κι άλλους μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.. και στο youtube βρήκα βιντεάκι που το κάνει ένας μόνος του.. πώς τα καταφέρνει αυτός..?

Το εκανα 15χρονων και μετα εβαλα μυαλο.:)

σωτηρης
09-10-10, 10:57
Φίλε GHOST RIDER έχω δοκιμάσει πολυ χειρότερα πράγματα στην πολυετή ενασχοληση μου με το ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ(sic), γι' αυτό και κάποιες φορές γίνομαι απόλυτος στα διάφορα θέματα που σχολιάζω χωρίς σε καμμία περίπτωση να υποτιμώ ή να χλευάζω τους υπόλοιπους φίλους του Φόρουμ.
Εχώ ξαναπεί το λέω και πάλι ότι ο καθένας απο εμάς, σε σχετικές εμπειρίες του που παραθέτει στην κρίση των μελών του Φόρουμ, μπορεί να πιστευει οτι είδε, άκουσε ή βίωσε οτιδήποτε.
Αυτά όμως κατ' ανάγκη δεν υπάγονται στην σφαίρα του Μεταφυσικού, Παραφυσικου ή όπως αλλιώς θελει κάποιος να τα χαρακτηρήσει
και ο λόγος ειναι απλός και δεν είναι άλλος απο το ότι οι ίδιοι είναι πεπισμένοι οτι βίωσαν κάτι αλλόκοτο κάτω απο το βάρος ενδεχόμενου φόβου ή μεγάλου άγχους που ένοιωθαν κατα την διάρκεια της εμπειρίας τους.
Για το συγκεκριμένο θέμα της επίκλησης πνευμάτων ας πουμε, αν διαβάσει κάποιος όλες τις αναρτήσεις θα διαπιστώσει πολλά ευτράπελα.
Α) Σε κάθε περίπτωση ακολούθηθηκαν διαφορετικά τελετουργικά επίκλησης που ποικίλουν από βιομηχανικής παραγωγής πνευματιστικές δέλτους, αυτοσχέδια χαρτιά ή χαρτόνια, κεριά,λαμπάδες, ποτήρια, φλυτζάνια, καθρέπτες, στρογγυλα τραπέζια και ότι άλλο μπορεί να βάλει ό νους σου.
Β) Οι επικλήσεις έλαβαν χώρα στα πιο πιθανα και απίθανα μέρη, από ήσυχα και έρημα δωμάτια μέχρι πολύβουες καφετέριες.
Γ) Ο χρονος επίσης δέν ένδιέφερε, πρωί, μεσημέρι,βράδυ σαν χάπι.
Δ) Σχεδον πάντα αναφέρεται ότι απαραίτητο αξεσουάρ των συμμετεχόντων είναι μία Βίβλος, για την περίπτωση που υπάρξουν ανεπυθήμητες παρενέργειες και έρχομαι έγω τώρα ο αιρετικός και ρωτάω άν την επίκληση την κάνουν μή χριστιανοι τα δικά τους ιερα βιβλία έχουν την ίδια επίδραση στις κακοτοπιές;
Ε) Τέλος στις εν θέματι επικλήσεις ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι ανοιχτός που σημαίνει απο ένας μεχρι όσους χωράει ο τόπος που γίνεται η επίκληση.
Το τραγελαφικό είναι ότι ω του θαυματος όλοι οι παραπάνω τρόποι λειτουργούν άψογα και έτσι έχουμε πνεύματα να πηγαινοέρχονται κατα το δοκούν λές και είναι πελάτες σουπερ μάρκετ και όχι όντα απο άλλη διασταση.
Εδώ τελειώνοντας θα ήθελα να παραθέσω για ακόμη μια φορα κάποια ερωτήματα,αν και είμαι σίγουρος κατα 99%(Το 1% το αφήνω για να μη λέτε οτι είμαι απόλυτος)ότι δε θα λάβω απάντηση.
1) Κατα την διάρκεια των επικλήσεων, απαγγέλεται απο τους συμμετέχοντες κάποιο κείμενο, υμνος, ψαλμός, δημώδες άσμα. Ποιο είναι αυτό(ένα κομματάκι του μόνο ζητάω) και από που προέρχεται;
2) Σε πιά γλωσσα γινεται η απαγγελία;(Νέα ή αρχαία Ελληνικά, Αγγλικά, Λατινικά ,Αραμαικά, Αιγυπτιακά ή άλλη)
3) Καλείται συγκεκριμένη οντότητα(πνεύμα) ή ότι κάτσει;
Ευχαριστω για την υπομονή σας και μη με παρεξηγήται που είμαι πιο άπιστος και από τον Θωμά...!

Γεια και παλι στο αγαπημενο forum του μεταφυσικου. Με αυτο το post θα ηθελα να δωσω καποιες απαντησεις στον χρηστη THE KEEPER OF SECRET. Δεν ειμαι τοσο απολυτος ωστε να υποστηριζω πως οι απαντησεις αυτες ειναι οι πιο σωστες 100%. Ειναι μονο οι απαντησεις που εγω πιστευω συμφωνα με αυτα που εχω δει - ακουσει - διαβασει.
Α) Δεν παιζουν κανεναν απολυτως ρολο τα υλικα που θα χρησιμοποιησει καποιος. Πινακες μπορεις να βρεις στο εμποριο (συνηθως σε βιβλιοπωλεια) ή στο Internet. Ακομα μπορεις και απο μονος σου να φτιαξεις. Δεν παιζει ρολο το αν ο πινακας θα εινα απο χαρτονι ή ξυλο ή κ εγω δεν ξερω τι. Μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιο φλυτζανι, σφηνοποτηρο, δεικτες του εμπορειου ή κατι τελος παντων με το οποιο θα μπορεσεις να καταλαβεις ποιο γραμμα θελει να σου δειξει το πνευμα. Δεν σημαινει οτι επειδη εγω χρησιμοποιησα σφηνοποτηρο κ η επικληση πετυχε, λεει ψεματα καποιος που χρησιμοποιησε ενα στηλο 'η ενα απλο φλυτζανι του καφε. Το ιδιο ισχυει για τα κερια και γενικοτερα ολες τις λεπτομεριες, ακομα και για το τελετουργικο. Δεν ξερω αν σου φαινεται παρεξενο αλλα δεν υπαρχει συγκεκριμενος τροπος επικλησης.
Β) Οπουδηποτε μπορεις να καλεσεις ενα πνευμα. Στο σαλωνι σου, στο δρομο, σε ερειπομενο σπιτι, σε οικοδομη, νεκροταφειο, σταυροδρομι, χωραφι, ταρατσα... ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ!! Και για να σου δωσω κ περισσοτερες πληροφοριες, παιζει μεγαλο ρολο το που θα εισαι στο τι πνευμα θα ερθει τελικα. Αυτο που θες 'η καποιο αλλο, καλοβουλο ή οχι, ηρεμο ή εξαγριομενο.
Γ) Εννοειται πως δεν υπαρχει συγκεκριμενη ωρα επικλησης. Αν θεωρησουμε πως τα πνευματα υπαρχουν, τοτε αυτα μας περιβαλλουν ανα πασα ωρα, ασχετου τοπου και χρονου και μπορουν να ερθουν σε απαφη μαζι μας εφ'οσων τα επικαλεστουμε.
Δ) Επικληση πνευματων δεν πραγματοποιουν μονο χρηστιανοι, αλλα ανθρωποι διαφορων θρησκειων. Γενικοτερα ανθρωποι που πιστευουν σε κατι, οτι και αν ειναι αυτο, αρκει η θρησκεια τους και οι ιδιοι να αποδεχονται την υπαρξη των αϋλων οντοτητων. Ετσι οταν κατι παει στραβα ο καθενας θα ζητησει βοηθεια απο τον Θεο στον οποιο πιστευει!
Ε) Αυτο που γνωριζω εγω ειναι το εξης: οσο περισσοτεροι, τοσο το καλυτερο, διοτι οταν συμμετεχουν αρκετα ατομα, τοτε ειναι μεγαλητερη η δυναμη τους, η οποια θα χρησιμευσει στην επικληση του πνευματος αλλα και στην ασφαλεια τους. Αρα, καποιος που θα προσπαθησει μονος του εχει λιγοτερες πιθανοτητες η τελετη να αποδωσει καρπους, αλλα διατρεχει και μεγαλυτερο κινδυνο σε περιπτωση που καλεσει το πνευμα με επιτυχεια, εκτος και αν το ατομο αυτο ειναι εμπειρο ή ασχολειται με τον χορο επαγγελματικα (ή οχι) οπως ειναι για παραδειγμα τα μεντιουμ.

1) Φυσικα και υπαρχουν λογια με τα οποια μπορεις να καλεσεις καποιο πνευμα τα οποια μπορεις να τα βρεις απο βιλια ή στο διαδικτυο. Ψαχνοντας τα βρησκεις και μαλιστα πολυ ευκολα. Κατα καιρους εχουν πεσει διαφορα στα χερια μου, τα οποια διαφερουν μεταξυ τους. Μαλιστα αν κοιταξεις σε προηγουμενες σελιδες του θεματος θα βρεις καποια, εκτως και αν εχουν διαγραφει απο τον χρηστη που τα αναρτησε ή απο τους συντονιστες του forum. Για ευνοητους λογους λοιπον δεν θα ηθελα να αναφερω λογια επικλησης η να αναρτησω links ή ονοματα βιβλιων και συγγραφεων οπου θα βρεις τα λογια αυτα. Αν πραγματικα ενδιαφερεσαι και ψαξεις σωστα, ειμαι σιγουρος πως θα βρεις.
Εκτος απο τα λογια αυτα ομως μπορεις να χρησιμοποιησεις τα δικα σου λογια (πραγμα που κανω εγω, αλλα και οι περισσοτεροι) τα οποια εχουν μεγαλυτερη δυναμη γιατι σε αντιπροσωπευουν, ειναι δικα σου. Ειναι κατι αναλογο με τους ouija πινακες. Οι χειροποιητοι εχουν μεγαλυτερη δυναμη, γιατι ειναι φτιαγμενοι απο τα δικα σου χερια.
2) Τα περισσοτερα λογια που εχω διαβασει (και ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει) ειναι στα νεα ελληνικα. Βεβαια εχω βρει και σε αλλη διαλεκτο την οποια συγνωμη αλλα για να μην λεω ο,τι να 'ναι δεν μπορω να προσδιορισω αυτη τη στιγμη. Το οναμα του λαου αρα και της γλωσσας τους ηταν πρωτακουστο για μενα και δεν το συγκρατησα. Αν πραγματικα θελεις μπορω με λιγο παραπανω ψαξιμο να το "ξετρυπωσω" και να στο παραθεσω. Απ' οτι γνωριζω ομως ο καθενας χρησιμοποιει την μητρικη του γλωσσα. Οι Γαλλοι γαλλικα, οι Αγγλοι αγγλικα κ.ο.κ.
3) Καποιος μπορει να καλεσει ενα οποιοδηποτε πνευμα, για παραδειγμα το κοντινοτερο ως προς αυτον, ετσι γενικα και αοριστα. Καποιος αλλος, το πνευμα της γιαγιας του που πεθανε, ενος γνωστου κτλ.. Θα ηθελα να σημειωσω πως ακομα και αυτοι που καλουν κατι συγκεκριμενο, τις περισσοτερες φορες καταφερνουν να φερουν κοντα τους κατι αλλο, το οποιο ισως και να παριστανει το πνευμα που θελαμε να καλεσουμε, χωρις εμεις να το γνωριζουμε
Ολα αυτα που postαρα στους περισσοτερους ειναι κατι περισσοτερο απο γνωστα, γι αυτο και θελω να ζητησω συγνωμη που σας αναγκασα να τα ξαναδιαβασετε. Αγαπητε χρηστη THE KEEPER OF SECRET, ο τυπος με τον οποιο εδωδα τις απαντησεις στα ερωτηματα σου (τυπου Α, Β, Γ, ... 1, 2, ...) ισως να σε κανει να πιστευεις πως σε πηρα "μονοπαντα", δεν ειναι καθολου ετσι ομως..! Θεωρησα πως ηταν ο ιδανικοτερος τροπος να σου απαντησω χωρις να σε κουρασω και να σε μπερδεψω.

Με εκτιμηση Σωτηρης

Raven girl
10-10-10, 18:01
Τα παιχνιδια με τα πνευματα ειτε ouija board ειτε το ποτηρακι ειναι πολυ επικινδινα διοτι τα ατομα που παιζουν ανοιγουν μια πυλη.Τωρα το τι θα περασει μεσα απο την πυλη ειναι θεμα τυχης,των ατομων που παιζουν αν ειναι δηλαδη καλα ενημερωμενοι αν εχουν σωστες ενεργειες κλπ και αν εχουν γινει οι σωστες προεργασιες για την προστασια των ζωντανων παρευρισκομενων.Το θεμα ειναι πως αν υπαρχει πολλη αρνητικη ενεργεια μπορει μεσα απο την πυλη να περασει κατι παραπανω απο ενα "κακο" πνευμα οπως ενας δαιμονας κλπ.Γι' αυτο και αυτα τα παιχνιδια ειναι ακρος επικινδυνα.Οπως επισης πρεπει παντα να υπαρχει τουλαχιστον ενα ατομο μεταξυ της παρεας που ξερει απο αυτα και εχει μεγαλη εμπειρια ωστε να ειναι σιγουρο οτι η σεανς θα κλεισει σωστα.Οπως επισης ενα ατομο με εμπειρια θα ξερει πως να φτιαξει καταληλα των χωρο δηλαδη να αφαιρεθουν ολοι οι καθρεφτες απο το χωρο κλπ.Οι 9 απο της 10 ιστοριες με παιχνιδια με πνευματα δεν ειναι καθολου ευχαριστες.Επισης τα ατομα που εχουν σκοπο να παιξουν πρεπει να γνωριζονται καλα μεταξυ τους και να εχουν εμπιστοσυνη ο ενας στον αλλον οτι δεν θα σπασει καποιος απο αυτους τον κυκλο η οτι δεν θα χλευασει το πνευμα επειδη πολυ απλα δεν τα πιστευει αυτα.Γιατι ετσι θα ειναι πολυ δυσκολο η σεανς να κλεισει καλα και υπαρχει κυνδινος οτι εχει ερθει να παγιδευτει στο μερος οπου παιζεται το παιχνιδι.

Συμβουλη μου ειναι οσο ελκυστικο και αν ακουγεται αυτο το παιχνιδι να αποφευγετε γιατι μπορει να καταληξει σε τραγωδια χωρις να θελω να υπερβαλλω.Ελπιζω να βοηθησα λιγακι.:)

Ιορδανης 1971
10-10-10, 23:14
Καλησπερα.επειδη ειχα την ατυχια να ασχοληθω με το θεμα για αρκετο καιρο,ειλικρινα θα σε συμβουλευα,σε καμμια περιπτωση, ουτε για πλακα, να μην εμπλακεις με το θεμα!Ειναι ακρως επικινδυνο και με σοβαροτατες παρενεργειες!
ΦΙΛΙΚΑ....:)

Ιορδανης 1971
10-10-10, 23:16
Γεια και παλι στο αγαπημενο forum του μεταφυσικου. Με αυτο το post θα ηθελα να δωσω καποιες απαντησεις στον χρηστη THE KEEPER OF SECRET. Δεν ειμαι τοσο απολυτος ωστε να υποστηριζω πως οι απαντησεις αυτες ειναι οι πιο σωστες 100%. Ειναι μονο οι απαντησεις που εγω πιστευω συμφωνα με αυτα που εχω δει - ακουσει - διαβασει.
Α) Δεν παιζουν κανεναν απολυτως ρολο τα υλικα που θα χρησιμοποιησει καποιος. Πινακες μπορεις να βρεις στο εμποριο (συνηθως σε βιβλιοπωλεια) ή στο Internet. Ακομα μπορεις και απο μονος σου να φτιαξεις. Δεν παιζει ρολο το αν ο πινακας θα εινα απο χαρτονι ή ξυλο ή κ εγω δεν ξερω τι. Μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιο φλυτζανι, σφηνοποτηρο, δεικτες του εμπορειου ή κατι τελος παντων με το οποιο θα μπορεσεις να καταλαβεις ποιο γραμμα θελει να σου δειξει το πνευμα. Δεν σημαινει οτι επειδη εγω χρησιμοποιησα σφηνοποτηρο κ η επικληση πετυχε, λεει ψεματα καποιος που χρησιμοποιησε ενα στηλο 'η ενα απλο φλυτζανι του καφε. Το ιδιο ισχυει για τα κερια και γενικοτερα ολες τις λεπτομεριες, ακομα και για το τελετουργικο. Δεν ξερω αν σου φαινεται παρεξενο αλλα δεν υπαρχει συγκεκριμενος τροπος επικλησης.
Β) Οπουδηποτε μπορεις να καλεσεις ενα πνευμα. Στο σαλωνι σου, στο δρομο, σε ερειπομενο σπιτι, σε οικοδομη, νεκροταφειο, σταυροδρομι, χωραφι, ταρατσα... ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ!! Και για να σου δωσω κ περισσοτερες πληροφοριες, παιζει μεγαλο ρολο το που θα εισαι στο τι πνευμα θα ερθει τελικα. Αυτο που θες 'η καποιο αλλο, καλοβουλο ή οχι, ηρεμο ή εξαγριομενο.
Γ) Εννοειται πως δεν υπαρχει συγκεκριμενη ωρα επικλησης. Αν θεωρησουμε πως τα πνευματα υπαρχουν, τοτε αυτα μας περιβαλλουν ανα πασα ωρα, ασχετου τοπου και χρονου και μπορουν να ερθουν σε απαφη μαζι μας εφ'οσων τα επικαλεστουμε.
Δ) Επικληση πνευματων δεν πραγματοποιουν μονο χρηστιανοι, αλλα ανθρωποι διαφορων θρησκειων. Γενικοτερα ανθρωποι που πιστευουν σε κατι, οτι και αν ειναι αυτο, αρκει η θρησκεια τους και οι ιδιοι να αποδεχονται την υπαρξη των αϋλων οντοτητων. Ετσι οταν κατι παει στραβα ο καθενας θα ζητησει βοηθεια απο τον Θεο στον οποιο πιστευει!
Ε) Αυτο που γνωριζω εγω ειναι το εξης: οσο περισσοτεροι, τοσο το καλυτερο, διοτι οταν συμμετεχουν αρκετα ατομα, τοτε ειναι μεγαλητερη η δυναμη τους, η οποια θα χρησιμευσει στην επικληση του πνευματος αλλα και στην ασφαλεια τους. Αρα, καποιος που θα προσπαθησει μονος του εχει λιγοτερες πιθανοτητες η τελετη να αποδωσει καρπους, αλλα διατρεχει και μεγαλυτερο κινδυνο σε περιπτωση που καλεσει το πνευμα με επιτυχεια, εκτος και αν το ατομο αυτο ειναι εμπειρο ή ασχολειται με τον χορο επαγγελματικα (ή οχι) οπως ειναι για παραδειγμα τα μεντιουμ.

1) Φυσικα και υπαρχουν λογια με τα οποια μπορεις να καλεσεις καποιο πνευμα τα οποια μπορεις να τα βρεις απο βιλια ή στο διαδικτυο. Ψαχνοντας τα βρησκεις και μαλιστα πολυ ευκολα. Κατα καιρους εχουν πεσει διαφορα στα χερια μου, τα οποια διαφερουν μεταξυ τους. Μαλιστα αν κοιταξεις σε προηγουμενες σελιδες του θεματος θα βρεις καποια, εκτως και αν εχουν διαγραφει απο τον χρηστη που τα αναρτησε ή απο τους συντονιστες του forum. Για ευνοητους λογους λοιπον δεν θα ηθελα να αναφερω λογια επικλησης η να αναρτησω links ή ονοματα βιβλιων και συγγραφεων οπου θα βρεις τα λογια αυτα. Αν πραγματικα ενδιαφερεσαι και ψαξεις σωστα, ειμαι σιγουρος πως θα βρεις.
Εκτος απο τα λογια αυτα ομως μπορεις να χρησιμοποιησεις τα δικα σου λογια (πραγμα που κανω εγω, αλλα και οι περισσοτεροι) τα οποια εχουν μεγαλυτερη δυναμη γιατι σε αντιπροσωπευουν, ειναι δικα σου. Ειναι κατι αναλογο με τους ouija πινακες. Οι χειροποιητοι εχουν μεγαλυτερη δυναμη, γιατι ειναι φτιαγμενοι απο τα δικα σου χερια.
2) Τα περισσοτερα λογια που εχω διαβασει (και ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει) ειναι στα νεα ελληνικα. Βεβαια εχω βρει και σε αλλη διαλεκτο την οποια συγνωμη αλλα για να μην λεω ο,τι να 'ναι δεν μπορω να προσδιορισω αυτη τη στιγμη. Το οναμα του λαου αρα και της γλωσσας τους ηταν πρωτακουστο για μενα και δεν το συγκρατησα. Αν πραγματικα θελεις μπορω με λιγο παραπανω ψαξιμο να το "ξετρυπωσω" και να στο παραθεσω. Απ' οτι γνωριζω ομως ο καθενας χρησιμοποιει την μητρικη του γλωσσα. Οι Γαλλοι γαλλικα, οι Αγγλοι αγγλικα κ.ο.κ.
3) Καποιος μπορει να καλεσει ενα οποιοδηποτε πνευμα, για παραδειγμα το κοντινοτερο ως προς αυτον, ετσι γενικα και αοριστα. Καποιος αλλος, το πνευμα της γιαγιας του που πεθανε, ενος γνωστου κτλ.. Θα ηθελα να σημειωσω πως ακομα και αυτοι που καλουν κατι συγκεκριμενο, τις περισσοτερες φορες καταφερνουν να φερουν κοντα τους κατι αλλο, το οποιο ισως και να παριστανει το πνευμα που θελαμε να καλεσουμε, χωρις εμεις να το γνωριζουμε
Ολα αυτα που postαρα στους περισσοτερους ειναι κατι περισσοτερο απο γνωστα, γι αυτο και θελω να ζητησω συγνωμη που σας αναγκασα να τα ξαναδιαβασετε. Αγαπητε χρηστη THE KEEPER OF SECRET, ο τυπος με τον οποιο εδωδα τις απαντησεις στα ερωτηματα σου (τυπου Α, Β, Γ, ... 1, 2, ...) ισως να σε κανει να πιστευεις πως σε πηρα "μονοπαντα", δεν ειναι καθολου ετσι ομως..! Θεωρησα πως ηταν ο ιδανικοτερος τροπος να σου απαντησω χωρις να σε κουρασω και να σε μπερδεψω.

Με εκτιμηση Σωτηρης

παρα πολυ σωστα ολα,ευγε!!

σωτηρης
11-10-10, 07:12
παρα πολυ σωστα ολα,ευγε!!

Φιλε Ιορδανη ευχαριστω για τον καλο σου λογο! Επειδη παρακολουθω το θεμα γενικοτερα αλλα και μεσα απο το συγκεκριμενο forum χρονια τωρα, πιστευω πως δεν ειμαστε εδω για να "γλειφει" ο ενας τα αυτια του αλλου ή να ανοιγουμε πολεμο μεταξυ μας. Πρεπει ολοι μαζι, και χωρις να το παιζουμε μαγκες και παντογνωστες, να προσπαθησουμε εστω να βρουμε 'η να διαδοσουμε τις σωστες πληροφοριες επι του θεματος. Ετσι θα υπαρχει μικροτερος κινδυνος για αυτους που ασχολουνται ακομα με το θεμα στην πραξη του. Τα παραγματα ειναι πιο σαβαρα απ' οτι ολοι νομιζουμε και πρεπει παντα να εχουμε στο μυαλο μας πως δινοντας λαθος πληροφοριες η λεγοντας κ επαναλαμβανοντας πως τιποτα απο ολα αυτα δεν ειναι αλλο παρα μονο "παιχνιδια", μυθοι και λογια πολυλογαδων, μπορει να παρουμε ανθρωπους στον λαιμο μας και τοτε οι ευθυνες που οι ιδιοι θα ριξουμε στον εαυτο μας θα ειναι πολυ μεγαλες. Κλεινοντας θα ηθελα να σας αποτρεψω απο την πραγματοποιηση μιας τετοιας τελετης, οσο απλη και αν σας φαινεται. Επισης θα προτεινα την αλλαγη του τιτλου απο "παιχνιδια με πνευματα" σε "επικινδυνα παιχνιδια με πνευματα" ή κατι αντιστοιχο

[COLOR="Purple"]Τα παιχνιδια με τα πνευματα ειτε ouija board ειτε το ποτηρακι ειναι πολυ επικινδινα διοτι τα ατομα που παιζουν ανοιγουν μια πυλη.Τωρα το τι θα περασει μεσα απο την πυλη ειναι θεμα τυχης,των ατομων που παιζουν αν ειναι δηλαδη καλα ενημερωμενοι αν εχουν σωστες ενεργειες κλπ και αν εχουν γινει οι σωστες προεργασιες για την προστασια των ζωντανων παρευρισκομενων.Το θεμα ειναι πως αν υπαρχει πολλη αρνητικη ενεργεια μπορει μεσα απο την πυλη να περασει κατι παραπανω απο ενα "κακο" πνευμα οπως ενας δαιμονας κλπ.Γι' αυτο και αυτα τα παιχνιδια ειναι ακρος επικινδυνα....

Συμφωνα με το θρησκευμα των χρηστιανων ορθοδοξων κατα την διαρκεια μιας επικλησης το μονο σηγουρο ειναι πως αυτο που καταφερνουμε εν τελη να φερουμε κοντα μας ειναι δαιμονια. Διοτι τα καλα πνευματα των αγαπημενων μας βρισκονται σε ενα μερος απο το οποιο δεν μπορουν να επικοινωνησουν μαζι μας, εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις. Γι αυτους τωρα που επελεξαν να πιστευουν καπου αλλου, σημαντικο ρολο στο τι πνευμα θα ερθει, παιζει το μερος απο οπου το καλουμε. Ετσι κατα την διαρκεια μιας επικλησης το ιδανικοτερο ειναι να ειμαστε σε εναν χωρο που μας ειναι οικειος, με καλη ατμοσφερα, ομορφο φωτισμο κτλ. Γενικοτερα οταν ενας χωρος μας προκαλει ευχαριστα συναισθηματα τοτε εχουμε πιθανοτητες να φερουμε κοντα μας αυτο που πραγματικα θελουμε. Οταν οχωρος απο μονος του μας προκαλει φοβο και αγχος τοτε βρισκομαστε προ τετελεσμενων γεγονοτων!:(

Trithemius
11-10-10, 21:54
Αν και το ζήτημα της επίκλησης πνευμάτων είναι πραγματικά ατελείωτο, θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις:

Φίλε Σωτήρη αν και βλέπω ότι αν και περί επικλήσεων ακολουθείς τη μέθοδο της χαοτικής μαγείας, στα ανωτέρω γραφόμενά σου την ακυρώνεις γιατί εμπλέκεις συγκεκριμένα θρησκευτικά συστήματα με την επίκληση. Άπαξ και αποφασίσει ο τελετουργός να δράσει υπό εβραϊκή/χριστιανική κλπ οπτική, πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνει πιστός στη μεθοδολογία που απαιτούν τέτοιες επικλήσεις, οπότε σαφώς θα παίζουν ρόλο οι ημέρες, σημεία, ώρες κλπ...

Δεύτερον, θέλω πάλι να κάνω τη γενική ερώτηση: τι εξυπηρετεί για εσάς μία επίκληση; Πράγματι έχετε ανάγκη κάτι τέτοιο στη ζωή σας; Έχετε όντως το υπόβαθρο για να προωρήσετε? Φιλικά...