Επιστροφή στο Forum : Τι μου συμβαινει?
Γεια σας παιδια. Ειμαι καινουριο μελος, εχω παρακολουθησει καποιες συζητησεις σας και θελω να σας παραθεσω καποιες εμπειριες που ειχα στο παρελθον, επειδη ισως κανενας αλλος δεν θα τις ακουγε χωρις να με κοροιδεψει. Ουτε καν ο αντρας μου, αν και πιστευει ωρες ωρες πως κατι συμβαινει περιεργο με μενα.. Πριν απο καποια χρονια, πρεπει να ημουν 15-16 χρονων πηγαμε εγω, η μητερα μου, ο αδερφος μου και η νονα μου στο νησι της μανας μου, και μειναμε στο σπιτι του θειου μου. Απο μικρη φοβομουν το σκοταδι παρα πολυ χωρις να με εχουν φοβισει γιαυτο, μπαμπουλες και τα σχετικα, και παντα δεν υπηρχε περιπτωση να μην εχω φωτακι αναμμενο το βραδυ για να κοιμηθω. Επειδη ειχαμε ξεχασει να παρουμε το φωτακι μαζι μας, η μητερα μου καθε βραδυ μας αναβε ενα καντηλακι στο δωματιο για φως. Εγω κοιμομουν με τον αδερφο μου στο ενα δωματιο. Στο κρεβατι μου διπλα ειχε ενα μεγαλο τραπεζι και εκει εβαζε η μητερα μου το καντηλι. Η μητερα μου με την νονα μου κοιμοντουσαν στο διπλανο δωματιο, που επικοινωνουσε με το δικο μας με μια πορτα. Το προτελευταιο βραδυ πριν φυγουμε απο το νησι εχουμε παει ολοι μας βολτα και κατα τις δωδεκα το βραδυ γυρναμε ψοφιοι απο την κουραση για υπνο. Εγω δεν αισθανομουν καλα, απο καποια στιγμη και επειτα αλλα κοιμηθηκα. Καποια στιγμη ενω κοιμομουν ενιωσα πολυ δυσαρεστα και ενω παντα οταν ξυπναω το βραδυ δεν ανοιγω τα ματια μου, για να ξανακοιμηθω αμεσως, ξυπνησα και ανοιξα τα ματια μου κοιταξα στο καντηλι, και ειδα ενα προσωπο πανω απο το καντηλι να με κοιταει σχεδον γελαστα. Μαλλον αντρικα χαρακτηριστικα ηταν δεν προσεξα καλα, ηταν σαν ασπρος καπνος να σχηματιζει ενα προσωπο.. Αμεσως αλλαξα πλευρο και αισθανομουν μουδιασμα σε ολο το κορμι μου, και δεν μπορουσα να φωναξω ουτε να κανω κατι αλλο. Αφου συνειδητοποιησα τι ηταν αυτο που ειδα, αποφασισα οτι δεν μπορω να κοιμηθω εκει, ουτε να μεινω μεχρι να ξημερωσει να κοιταω τον τοιχο. Ετσι με δυσκολια σηκωθηκα, με κλειστα ματια για να μην το ξαναδω, στο διπλα δωματιο στην μητερα μου και την νονα μου να κοιμηθω μαζι τους. Βεβαια δεν τους ειπα βραδυατικο γιατι ολοκληρη μουλαρα πηγα να κοιμηθω μαζι τους, θα μου λεγανε οτι το ειδα στον υπνο μου, ενω ημουν απολυτως ξυπνια.. Το πρωι αφου σηκωθηκα ειπα στην μητερα μου τι μου ειχε συμβει το προηγουμενο βραδυ και ανατριχιασε γιατι οταν ξυπνησε ειπε στην νονα μου οτι το βραδυ ξυπνησε γιατι ακουσε τις πορτες να βαρανε οπως οταν φυσαει πολυ αλλα δεν φυσαγε καθολου, αντιθετως ειχε απνοια, και ειδε μια μαυρη σκια ψηλη να πηγαινει στο δωματιο μου, δεν εδωσε ομως σημασια γιατι νομιζε οτι το καντηλι μας εκανε κολπακια με το φως. Αλλα αισθανοταν μια ανεξηγητη ψυχρα. Οταν λοιπον το πρωι της ειπα τι εγινε συνειδητοποιησαμε οτι ισως ειδαμε το ιδιο πραγμα. Ακομα και σημερα δεν ξερουμε τι ειναι αυτο που ζησαμε.
Και αλλο ενα περιστατικο θα σας πω. Ο θειος μου, που ειχε το σπιτι που σας εγραψα, ειχε καρκινο. Μας πηρανε ενα πρωι τηλεφωνο οτι πεθανε και η μητερα μου, οπως ηταν φυσικο ετρεξε αμεσως. Το βραδυ που κοιμηθηκα, πριν την κηδεια, ειδα στον υπνο μου τον θειο μου μεσα στο φερετρο να τον κλαινε, και ειδα το κοστουμι που τον ειχαν ντυσει. Πριν παμε στην κηδεια ρωτησα την μητερα μου τι ρουχα του ειχαν βαλει και μου περιεγραψε τα ρουχα που ειχα δει στον υπνο μου. Ενα μαυρο κοστουμι μαλλινο με γκρι ψιλη ριγα. Δεν το ειχα ξαναδει να το φοραει αυτο το κοστουμι, το λεω για να σας προλαβω, μην μου το πειτε. Υπαρχει περιπτωση να επικοινωνησε μαζι μου ο θειος μου? Παντως μεχρι και ενα μηνα μετα τον εβλεπα τον υπνο μου και τελευταια φορα που τον ειδα ημουν στα Χανια και πηγα στην Μητροπολη και αναψα ενα κερι γιαυτον και απο τοτε δεν ηρθε ξανα στα ονειρα μου.
Δεν μπορώ να σου πω τι μπορεί να ήταν αυτό μιας και δεν σε ενόχλησε… απλά σε πιστεύτηκε.
Το μούδιασμα στο σώμα είναι ο τρόμος ότι κάτι συμβαίνει γύρο μας (Δεν επρόκειτο για κάποιο είδος επαφής με αυτό, μην ανησυχείς.)
Αφού εσύ και η μαμά σου έτυχε να νιώσετε περίεργα το συγκεκριμένο βράδυ καθώς και να δείτε… δεν νομίζω να επρόκειτο για 2 διαφορετικές εμπειρίες αλλά 1 που την μοιραστήκατε? Η καλύτερα βιώσατε…
Το ότι φοβάσαι το σκοτάδι δεν σημαίνει κάτι… το 70% μην πω περισσότερο, φοβάται το σκοτάδι.
Εγώ πχ δεν το φοβάμαι.
Πολλά άτομα όταν χάνουν αγαπημένους η γνωστούς, τους βλέπουν στον ύπνο τους. Στην δική σου περίπτωση μπορώ να πω ότι δεν ήσουν δεμένη με εκείνο… Ίσως ώμος εκείνος σε συμπαθούσε/ ήθελε να σε δει (περισσότερο..) Το ότι τον είδες νεκρό μέσα στο φέρετρο και δεν τον είδες να σου μιλά η κάποιο είδος επικοινωνίας, ίσως να οφείλετε στης φορτισμένες εκείνες ημέρες της κηδείας. Κτλ.
Δεν βρίσκω λόγο να φοβάσαι να μιλάς για αυτές της εμπειρίες αφού όλοι λίγο πολύ έχουν κάτι να πουν.
:cool:
open ocean
21-04-08, 17:12
σαφως και κανενας πιστευω δεν παρεξηγει εδω μεσα και η οποια κριτικη γινεται με καλη την πιστη νομιζω...παντως αυτα που αναφερεις ειναι ενα ειδος επικοινωνιας αλλα σιγουρα παιζει ρολο και το τι σχεση υπηρχε μεταξυ σας οσο ηταν ζωντανος ο θειος σου.
ευχαριστω για την ανταποκριση σας παιδια. Πριν γνωρισω το site σας δεν μπορουσα να πω παραεξω την ιστορια μου γιατι με θεωρουσαν "τρελη". Η απορια μου ειναι αν ειμαι δεκτικη σε τετοιου ειδους " επαφες". Επαφη με τετοιο "ον" δεν ξαναειχα αλλα ονειρα με νεκρους συγγενεις εχω. Παραδειγμα με εναν θειο που ειχαμε τρομερο δεσιμο συναντιωμαστε και τα λεμε στον υπνο μου. Αυτο δεν λεει κατι βεβαια.. Παντως στο σπιτι που μενω με τον αντρα μου εδω και 2 χρονια τωρα παρολο που δεν εχω δει κατι, ακουγα για καιρο το βραδυ καποιον να περπαταει και να σερνει τις παντοφλες του, οχι δεν ηταν θορυβος απο τους αποπανω.. το εχω τσεκαρει. Μετα εμαθα οτι αυτος που ειχε το σπιτι πριν ηταν μεγαλος σε ηλικια και πεθανε μεσα στο σπιτι.. Ε αυτο δεν με ενοχλει αν δεν τον δω καμια ωρα να μου ζηταει τις παντοφλες του :p : Αυτο που με παραξενευει ειναι που για πανω απο 1 χρονο με την ακρη του ματιου μου σε συγκεκριμενο μερος στο ταβανι επιανα κινησεις σαν να περπατανε κατσαριδες, και οταν κοιταζα καλα δεν εβλεπα τιποτα.. Τωρα εχω καιρο να δω κατι ισως επειδη ειμαι ασχημα ψυχολογικα και δεν δινω ιδιαιτερη σημασια. Αυτο το "χαρισμα" παντως που δεν μου φευγει με τιποτα ειναι οτι αν μελετησω μια ταινια, οχι πολυπαιγμενη, σε μια εβδομαδα την εχει βαλει η τηλεοραση :o δεν ξερω αν ειναι διαισθηση, και αν μελετησω κατι κακο γινεται.. Μονο τα νουμερα του τζοκερ δεν μου ερχονται ;) ; Sorry για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι χαρουμενη που βρηκα επιτελους ατομα να μοιραστω αυτες τις εμπειριες μου. Οταν ημουν πιο νεα, σχεδον καθε βραδυ, παντα κοιμαμαι μπρουμυτα, ενω κοιμομουν ενιωθα κατι να ενοχλει τον υπνο μου κ ξυπνουσα χωρις να ανοιξω τα ματια μου και ενιωθα κατι σαν να μουδιαζει ολη η πλατη μου και να θελει να βουλιαξει στο στρωμα η να τραβαει κατι ολο μου το ειναι, χωρις να μπορω να αντιδρασω ουτε να κουνηθω. Ειμουν σε απολυτα συνειδητη κατασταση, ετσι το αφηνα να περασουν καποια λεπτα, που διηρκουσε, και ξανακοιμομουν μετα. Τις πρωτες φορες με τρομαξε αυτη η αισθηση μετα το συνηθησα και ηξερα ποσο θα διαρκεσει. Τι ηταν αυτο ξερει να μου πει καποιος? και παλι σας ευχαριστω :)
Θα σου δώσω απάντηση χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος .
Μου είχαν πει λοιπόν ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν διαίσθηση και ένα είδος «δύναμης» απλά πέρα ότι δεν ασχολούνται η ότι δεν είναι πολύ ισχυρό (αυτό το πιστεύω και εγώ…) και αδιαφορούν τελείως.. Και πολλές φορές στη ζωή μας μπορεί να παρατηρήσουμε κάποιο είδος κίνησης «σκιά» κάτι που να μας δώσει έντονα την ιδέα ότι κάτι είναι εκεί η ότι κάτι είδαμε στην Άκρι του ματιού μας «βλέμμα» κάτι σαν φτερούγισμα. Αυτό για περισσότερους σημαίνει ότι μια ψυχή περιφέρετε στο χώρο.
Προσωπική άποψη στο θέμα αυτό ότι δεν επρόκειτο για κάτι το μεταφυσικό.. απλά παιχνίδι του εγκεφάλου ταυτόχρονα φωτισμό του χώρου. (βέβαια ίσως υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις.)
(τουλάχιστο στο εξωτερικό το υποστηρίζουν αυτό έντονα.)
:cool: :eek:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.