PDA

Επιστροφή στο Forum : Λέσχη Μπίλντερμπεργκ


skeptic
12-05-08, 00:42
Μπιλντερμπεργκ 2008 - Ελλάδα - Βουλιαγμένη

Ενώ πέρισυ ήταν στην Τουρκία φέτος η "άτυπη" παγκόσμια κυβέρνηση του δυτ.κόσμου συνεδριάζει στην Ελλάδα... Τι ετοιμάζουν οι παγκοσμιοποιητές για την περιοχή μας;; Τι ετοιμάζουν στα Βάλκανια; Μήπως -λέω μήπως- μια τεραστίων διαστάσεων βάση και έναν αγωγό;;;

Ακούσατε τίποτα στις ειδήσεις;; Tίποτα;;; ε;;

-------------------------------------------

Στην Ελλάδα (σε ξενοδοχείο της Bουλιαγμένης), πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, το παγκόσμιο Συνέδριο της μυστικής Λέσχης “Μπιλντερμπεργκ”, η οποία φέρεται να προαποφασίζει για τις τύχες του κόσμου, αλλά και για την ανακήρυξη των εκάστοτε πρωθυπουργών.

Πρέπει να τονιστεί, πως σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν γύρω από την λέσχη Μπίλντερμπεργκ, αυτή διαδραματίζει κατά κάποιο λόγο, ρόλο άτυπης παγκόσμιας κυβέρνησης. Εικάζεται μάλιστα, πως οτιδήποτε αντιδραστικό έχει συμβεί στον πλανήτη τα τελευταία 51 χρόνια, έχει συζητηθεί και προκαθοριστεί σε συνεδριάσεις της.

Η Λέσχη, συνεδριάζει για ένα τετραήμερο κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις, χώρες και στις εργασίες της συμμετέχουν 120 πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άλλοι από 30 έως 35 επιλεγμένες χώρες. Οι συμμετέχοντες απαγορεύεται να μιλήσουν σε ΜΜΕ ή σε ιδιώτες και αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά σε ότι έχει σχέση με τις συνεδριάσεις, ενώ “αρνούνται” έστω και την συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. Απαγορεύεται παράλληλα να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους, αν είναι πολιτικοί.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει για την Ελλάδα, ο κατάλογος των ανθρώπων που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της εν λόγω λέσχης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνεδριάσεις της λέσχης “Μπιλντερμπεργκ” από το 1988 έως και το 2007 έχουν συμμετάσχει ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Στέφανος Μάνος, ο Γιώργος Παπανδρέου , ο Θεόδωρος Πάγκαλος και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο μοναδικός δημοσιογράφος που έχει πάρει μέρος στις συνεδριάσεις της λέσχης, είναι ο Αλέξης Παπαχελάς.

Στις συνεδριάσεις παράλληλα, φαίνεται να συμμετέχουν ο Γενικός Διευθυντής της Coca – Cola, Γιώργος Δαυίδ και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών Λουκάς Τσουκαλάς και δύο εφοπλιστές.

Πηγή: patris.gr


Ντοκουμέντο! Ο Αλογοσκούφης στη Λέσχη Bilderberg! (George Alogoskoufis, Minister of Economy and Finance (Greece) δείτε εδώ) http://www.bilderberg.org/2007.htm

Δείτε και αυτο το βιντεο

http://www.youtube.com/watch?v=I5hQ5ueD7l4

skeptic
12-05-08, 01:30
Η παραπάνω πληροφορία για τη συνεδρίαση στην Ελλάδα είναι ακόμα σε φάση υπό διασταύρωση...

Όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι η φετινή συνάντηση των νεοταξιτών είναι από τις ποιο σημαντικές και μυστικές (ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΗΤΗ).. ενδεχομένως η πληροφορία αυτή για την Βουλιαγμένη να είναι προπέτασμα καπνου και η συνάντηση να έχει γίνει κάπου αλλού εντός ελλάδας ή σε άλλη χώρα..

Μείνετε συντονισμένοι..

skeptic
13-05-08, 00:47
Το ότι υπάρχει τέτοια μεγάλη μυστικότητα για την τοποθεσία της φετινής συνάντησης με βάζει σε κάποιες σκέψεις...είναι τυπικό βέβαια για τη λέσχη να παραπλανεί για την τοποθεσία αλλά φέτος μάλλον το παράκαναν κάτι που δείχνει ότι έχουν ενισχύσει την ασφάλεια τους μετά τις τελευταίες διαρροές..

Αν έγινε στην Βουλιαγμένη κανένας δεν το ανέφερε.. εκτός από τη μικρή εφημερίδα του Κρητικού τύπου..

Είδατε κανένα μεγάλο ΜΜΕ να μιλάει; Κανείς .. Απόλυτη Σιωπή .. βγάλτε με ψεύτη...

Μέχρι να αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες (αν δηλαδή αποκτήσουμε) για την ώρα διασκεδάστε με τα ψέματα της Διαμαντοπούλου και Αβραμόπουλου...

http://www.youtube.com/watch?v=Um0Qy-KeHHg

skeptic
14-05-08, 15:13
Είναι γνωστό ότι η Λέσχη Μπιλντερμπεργκ εργάζεται και προωθεί την παγκόσμια κυβέρνηση (γνωστή αλλιώς και ως Νέα Παγκόσμια Τάξη), η οποία θα είναι η χειρότερη μορφή δικτατορίας που θα επιβληθεί πάνω στην ανθρωπότητα.
Λόγω ότι κάποια έθνη ήδη αντιστάθηκαν μέσω δημοψηφισμάτων στο Σύνταγμα της Ευρωπαικής Ένωσης, ένα μοντέλο(framework) για την επερχόμενη Νέα Τάξη, καλούν (μέσω της Συνθήκης της Λισαβώνας) μόνο τα κοινοβούλια για να την εγκρίνουν (απ'τα οποία έχουν εξαγοράσει ή στρατολογήσει τους πολιτικούς) . Αποκλείωντας έτσι οποιοδήποτε λόγο ή δικαίωμα απ'τον απλό πολίτη σε ένα ζήτημα τόσο καίριας σημασίας που μας αφορά όλους. Οι παγκοσμοιοποιητές είναι ισχυροί και αδίστακτοι και θα περάσουν τα σχέδια τους με οποιοδήποτε τρόπο, φανερά ή υπογείως...

Η Διαμαντοπούλου και ο Αβραμόπουλους ψεύδονται και παραπλανούν τον λαό ενώ γνωρίζουν στην πραγματικότητα όλη την αλήθεια.

skeptic
15-05-08, 21:43
Βρήκα τον Μποδοσάκη σε μια παλιά λίστα συμμετοχών στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ...της Ευρωατλαντικής ελίτ.

Αφιερωμένο για αυτούς που υποστηρίζουν ότι άνηκε στην θρυλική...ομάδα "Ε"

Οπωσδήποτε άνηκε στην υπαρκτή "ομάδα Μπίλντερμπεργκ"....

http://img504.imageshack.us/img504/6750/bodosakisbilderbergrg0.jpg

thecube
15-05-08, 21:54
Μήπως ήταν εκεί ως μυστικός πράκτωρ;
ή μήπως η αποκάλυψη αυτή skeptic, ξεσκεπάζει τις άγνωστες προδοτικές του πράξεις;;;

skeptic
15-05-08, 22:03
Όσοι ξέρετε αγγλικά ακούστε τώρα και σε λίγο τον Τζίμ Τάκερ (βετεράνος δημοσιογράφος, παρακολουθεί την Λέσχη συνεχώς τα τελευταία 30 χρόνια!) σε συνεντευξη με το Τζόουνς...
Θα αναφερθεί για την υπερμυστική φετινή συνάντηση στην Ελλάδα, και κατά πόσο αυτή έγινε.. ή αν ήταν προπέτασμα καπνού προκειμένου να αποτινάξουν τους λίγους ενοχλητικούς τολμηρούς δημοσιογράφους που τους κυνηγάνε...και να διατηρήσουν το απόρρητο που πάντα επιδιώκουν..

http://www.infowars.com/infowars.asx

υγ. Για τον Μποδοσάκη δεν σχολιάζω καθώς δεν γνωρίζω, ούτε θέλω να σπιλώσω την μνήμη του μεγάλου αυτού έλληνα επιχειρηματία καταθέτοντας απόψεις που δεν στηρίζονται σε ατράνταχτα στοιχεία. Πολλά μπορούν να συμβαίνουν.. οπωσδήποτε όμως άνηκε στη Λέσχη και είχε επαφές με πολλούς μεγαλοεπιχειρηματίες της ευρωατλαντικής ελιτ.

thecube
15-05-08, 22:10
υγ. Για τον Μποδοσάκη δεν σχολιάζω καθώς δεν γνωρίζω, ούτε θέλω να σπιλώσω την μνήμη του μεγάλου αυτού έλληνα επιχειρηματία καταθέτοντας απόψεις που δεν στηρίζονται σε ατράνταχτα στοιχεία. Πολλά μπορούν να συμβαίνουν.. οπωσδήποτε όμως άνηκε στη Λέσχη και είχε επαφές με πολλούς μεγαλοεπιχειρηματίες της ευρωατλαντικής ελιτ.

Απλά να διευκρινίσω το περιπαικτικό του σχολίου μου. Εννούσα ώς πράκτωρ των Ε ή "προδότης" των Ε. :)

Αυτό εννοούσα και τίποτα άλλο. Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις... ;)

laraska
15-05-08, 23:07
Οταν λεμε τους κυνηγανε , εννοουμε τον ''Χαρδαβελλα ''?

skeptic
15-05-08, 23:19
Τζίμ Τάκερ, (Αμέρικαν Φρι Πρές) - Τους κυνηγάει εδώ και 30 χρόνια
Ντανιέλ Εστούλιν - Τους κυνηγάει εδώ και 15 χρόνια
Τόνυ Γκόσλινγκ - τους παρακολουθεί και καταγράφει λίστα συμμετοχών από το 1990
Άλεξ Τζόουνς - Τους κυνήγησε στην Οτάβα του Καναδά το '06...

Καλό είναι αν δεν γνωρίζουμε να μην ειρωνευόμαστε...

υγ. Πάντως πολύ γέλασα όταν είδα το ADL να προσπαθεί να βγάλει τον Τάκερ ρατσιστή... Σημαίνει πως ο Μπιγκ Τάκερ βρίσκεται πολύ κοντά στην αλήθεια...

laraska
15-05-08, 23:34
οχι ειρωνεια . Αστειο .

στο Ζειτγκειστ ειχε για τσιπακια , για τους πυργους πως πεσανε απο τους αμερικ. , παγκοσμια κυριαρχια κτλ . Οι μπιντελμπεργκ εχουν να κανουν με αυτα ?

skeptic
15-05-08, 23:41
Το ζείτγκειστ είναι καθαρή εύπεπτη προπαγάνδα, που λειτουργεί όμως αποδομητικά στην καθημερινή προπαγάνδα που σερβίρουν στο λαουτζίκο τα μεγάλα ελεγχόμενα ΜΜΕ.
Γι'αυτό ακριβώς αρέσει...

Θες να μάθεις γι'αυτούς ; ερεύνησε και ερεύνησε σκληρά, ειδάλως περιορίσου να τρως κουτόχορτο και προπαγάνδα από τα κυρίαρχα μέινστριμ ΜΜΕ

αντίο...

laraska
15-05-08, 23:47
για αυτο ρωταω .
Πολλες θεωριες παιζουν .

thecube
15-05-08, 23:49
Το ζείτγκειστ είναι καθαρή προπαγάνδα

Θά 'θελες να επεκταθείς λίγο;
π.χ. με τι στόχο, από ποιόν/ποιούς και τι από το zeitgeist σε κάνει να το λές αυτό;

Ευχαριστώ

skeptic
15-05-08, 23:58
Πολύ απλά το ζέιτγκειστ σερβίρει αυτές τις απόψεις με εύπεπτο για το ευρύ κοινό τρόπο.
Δεν σημαίνει ότι δεν λέει αλήθειες... Η προπαγάνδα αποτελείται κυρίως από αλήθειες έντεχνα σερβιρισμένες και με εύπεπτο τρόπο..
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο σκεπτόμενος ανένταχτος ανεξάρτητος άνθρωπος δεν πρέπει να παρασύρετε από τέτοιες προπαγάνδες και να προχωρεί σε δική του προσωπική σκληρή έρευνα. σε βάθος. Μόνο έτσι μπορεί να αποκαλύψει αλήθειες για τον κόσμο ειδάλως θα είναι μια ζωή θύμα της προπαγάνδας.
Το ξέρω ότι ζητάω πολλά και οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα είναι βολεμένοι ή/και βαριούνται που ζουν για να κάνουν κάτι τέτοιο. Εκεί ακριβώς ποντάρουν τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις που ελέγχουν τις μάζες πολιτικά και κοινωνικά.
Οίνος άρτος και θεάματα..το μότο των Ρωμαίων Τυρράνων.. Ποιος θα χαλάσει τη ζαχαρένια του να ασχοληθεί σε βάθος με τη Μπιλντερμπεργκ όταν έρχεται το Euro και η Καλομοίρα...

thecube
16-05-08, 20:51
Εγινε κατανοητό... Απλώς με παραξένεψε ο όρος προπαγάνδα. Φαντάστηκα ότι είχες κάτι άλλο πιο συγκεκριμένο και πιο σκοτεινό στο μυαλό σου.

laraska
16-05-08, 21:15
Απο μας θελω να πιστευω κανεις δεν ασχολειται με αυτα ...

skeptic
16-05-08, 21:17
Το ζέιτγκειστ το δέχομαι κυρίως ως προς το 3ο τμήμα του που ασχολείτε με την πολιτική .. στο τμήμα που ασχολείτε με την θρησκεία έχει αρκετά λάθη, ο παραγωγός του προσπαθεί με έξυπνη προπαγάνδα να τα σκεπάσει αλλά αν τα μελετήσεις θα βρεις τα λάθη και τις ελλείψεις. Και εκεί φαίνεται και η αντιχριστιανική μηδενιστική προκατάληψη του παραγωγού.
Στο σύνολο του όπως είπα κάνει προπαγανδιστική αποδόμηση στην κύρια προπαγάνδα που δέχεσε ανηλεώς από τα γενοφάσκια σου...εξηγώντας... Ότι η εκκλησία είναι αυθεντία επί παντός θέματος και ότι η κυβέρνηση σε αγαπάει και θέλει το καλό σου!

BigBang
17-05-08, 02:10
Το Zeitgeist έχει 3 μέρη:
Το πρώτο μέρος αναφέρεται στο πολυπλοκότερο θέμα στην ανθρώπινη ιστορία, στον Χριστό.
Το 2ο μέρος αφορά ένα σημαντικό γεγονός για το οποίο υπάρχουν χιλιάδες εικόνες και μαρτυρίες κι έχει αναλυθεί από χιλιάδες διαφορετικά πρόσωπα-φορείς-οργανισμούς κλπ.
Για μένα ούτε καν χρειαζόταν να κάνει λόγο αφού οι πάντες πλέον έχουν σχηματίσει την οποιαδήποτε άποψη.
Το 3ο μέρος βασίζεται σε γεγονότα που λάβανε χώρα στο παρελθόν, δεν χωρούνε αυταπάρνηση και σε συνδυασμό με το παρόν και το άμεσο μέλλον, επιχειρείται μια εξήγηση της κατάστασης. Προσωπικά το θεωρώ το πιο πετυχημένο μέρος από τα 3.
Αντ'αυτού, το 1ο μέρος που είναι και το πολυπλοκότερο, έχει διάρκεια μόνο 35 λεπτά. Φυσικό είναι να φαίνεται πολύ πρόχειρο γιατί προσπαθεί να αναφέρει και να αναλύσει ένα σωρό διαφορετικά πράγματα για το πιο πολύπλοκο θέμα της ανθρώπινης ιστορίας μέσα σε 35 λεπτά μόνο.
Και σε μένα αλλά και στον περισσότερο κόσμο δεν άρεσε με την έννοια οτι δεν τα εξηγεί αναλυτικά όπως θα έπρεπε.
Επίσης, όπως και στο "Pharmacratic Inquition" όπου ναι μεν μπορεί να τα αναλύει περισσότερο και να τα εξηγεί καλύτερα, ο δημιουργός του Zeitgeist πετάει μέσα και τα δικά του πιστεύω και θέλει να περάσει την δική του γνώμη-άποψη περί του θέματος (πέστε το εσείς "προπαγάνδα").
(στο pharmacratic αντιστοίχως τα έμπλεξε με τα μανιτάρια και τα ψυχεδελικά ναρκωτικά!)
Σκοπός δεν είναι να λάβουμε το κάθε ντοκυμαντέρ όπως έχει ολόκληρο για να πούμε "αα, αφού είναι έτσι & έτσι τα πράγματα, τότε αυτό είναι ο Χριστιανισμός κλπ"!
Σκοπός είναι να κάτσουμε και να μελετήσουμε από μόνοι μας αν όντως ισχύουν αυτά που λένε τα 2 ντοκυμαντέρ για τον Μίθρα ή τον Κρίσνα κλπ και να βγάλουμε από μόνοι μας τα δικά μας συμπεράσματα.
Αν είναι για κάθε ντοκυμαντέρ που διαφέρει από τα υπόλοιπα κοινότυπα να τα δεχόμαστε όλα έτσι όπως ακριβώς μας τα πασάρουν, τότε δεν κάνουμε τίποτα, είμαστε σαν όλους τους υπόλοιπους και απλά εθελοτυφλούμε όπως ακριβώς κάνουν και οι υπόλοιποι.

skeptic
18-05-08, 13:12
Ολλανδική εφημερίδα έβγαλε δημοσίευμα ότι ο πρωθυπουργός τους θα πάει στην Ουάσιγκτον τον Ιούνιο, θα συναντήσει τον Μπους και μετά θα παρεβρεθεί στην ετήσια συνέλευση της Μπιλντερμπεργκ που θα γίνει στην Ουάσιγκτον στις 5-8 Ιουνίου!

Αυτό σημαίνει ότι το δημοσίευμα στην ελληνική εφημερίδα κατά πάσα πιθανότητα ήταν σκόπιμη παραπληροφόρηση των Μπέργκερς και βγαίνει μάλλον αληθινός ο βετεράνος δημοσιογράφος Τζιμ Τάκερ που μιλούσε από την αρχή για παραπλάνηση.

Hekatos89
17-08-08, 09:14
http://de.youtube.com/watch?v=KZI9Ko6w4Go&feature=related

Hekatos89
17-08-08, 09:16
http://de.youtube.com/watch?v=vPvtYoxhais

ariadne
17-08-08, 23:21
δεν ξερω τι ήθελες να δουμε απο τη μυστική γλώσα ομως εμεις όλοι είδαμε και ακουσαμε απο τον προεδρο των ΗΠΑ το κολουμπια χαθηκε

Viktor_Belenko
15-03-09, 10:19
Καλημέρα,

Το θέμα έχει συζητηθεί στο περιθώριο άλλων συναφών συζητήσεων, αλλά περιέργως δεν υπάρχει κάποιο σχετικό θέμα για την ιδιότυπη αυτή οργάνωση, που έχει απασχολήσει αρκετές φορές την κοινή γνώμη και τον ειδικό και μη Τύπο.

Με αφορμή σημερινό σχετικό δημοσίευμα στο Βήμα στην στήλη ΒΗΜΑτοδότης, ανοίγω ξεχωριστό θέμα:

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ επιστρέφει στην Αθήνα

Επειτα από 16 χρόνια η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ επιστρέφει τον Μάιο στην Αθήνα ενώ αναβιώνουν και οι φήμες για την «κατάρα της Λέσχης».

[...]

Για να πάρετε μια ακόμη γεύση τι σημαίνει «Λέσχη των Ισχυρών», αναφέρω επίσης ορισμένα ονόματα από τη λίστα των προσκεκλημένων που όπως αντιλαμβάνεστε έχω εξασφαλίσει: βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, Μισέλ Μπαρνιέ και Κρις Πάτεν , πρώην επίτροποι της ΕΕ, Καρλ Μπιλτ, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Χοσέ Λουίς Θεμπριάν, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΡRΙSΑ, ο οποίος εκδίδει την εφημερίδα «Εl Ρais», Ντομένικο Σινισκάλκο, πρόεδρος της Μόργκαν Στάνλεϊ, και Λόρενς Σάμερς, επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου. Από ελληνικής πλευράς θα είναι όπως πάντα παρών ο επικεφαλής του ομίλου της Coca-Cola στην Ελλάδα κ. Γ.Δαυίδ και ο επικεφαλής του Ελληνικού Ιδρύματος Αμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) κ. Λ.Τσούκαλης , αλλά και δύο ακόμη έλληνες μάνατζερ που έχουν αναλάβει τη χορηγία της συνόδου: ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Τ.Αράπογλου και ο διοικητής του ΟΤΕ κ. Π.Βουρλούμης.

Πηγή και συνέχεια:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=259363&ct=58

Για περισσότερες πληροφορίες, μια καλή αφετηρία είναι η wiki:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bilderberg_Group

Στα ελληνικά υπάρχουν πάρα πολλές πηγές, αλλά όσο περισσότερες υπάρχουν, τόσο δυσκολότερο είναι το φιλτράρισμα, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί ψύχραιμη και -στοιχειωδώς έστω- αντικειμενική ανάλυση. Η προκατάληψη κυριαρχεί.

Ενδεικτικά:

Η Λέσχη Bilderberg είναι «μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις που, αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν».

Πηγή:


TheTimes, London, 12/7/1977



Ακολουθεί αναλυτική λίστα και αρχειακό υλικό:

http://www.zougla.gr/news.php?id=3325

Τέλος πάντων, ξεκινώ την συζήτηση σχολιάζοντας ένα από τα προσκεκλημένα μέλη, τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλτ. Ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει λάβει αρκετές φορές στο παρελθόν φιλοτουρκική στάση σε διμερή ελληνοτουρκικά ζητήματα στο πλαίσιο της ΕΕ, όπως στο θέμα της Κύπρου.

Η στάση αυτή είναι μάλλον διαφοροποιήσιμη σε σχέση με αυτήν της επίσημης σουηδικής κυβέρνησης, και έχει προκαλέσει την οργή τοπικών βιομηχανιών, που βλέπουν τις ελπίδες τους για δουλειές και συμβόλαια στην Ελλάδα να εξανεμίζονται (ένα μόνο παράδειγμα (http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=5504&Itemid=49)). Είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Σουηδίας, αλλά από το 2006 επέστρεψε αναπάντεχα στην πολιτική ως ΥΠΕΞ της χώρας.

Αν υπάρξει ανταπόκριση, μπορούμε να επεκταθούμε περεταίρω.

Φιλικά.

melian
16-03-09, 11:58
Καλημέρα,
να σας ενημερώσω ότι μετέφερα το θέμα που άνοιξε ο Viktor_Belenko με όνομα Λέσχη Μπίλντερμπεργκ σε αυτό το θέμα που ξεκίνησε με αφορμή τη συνάντηση του 2008. Αφού όμως μιλάμε για το ίδιο θέμα θεώρησα καλό να ενώσω τα δύο θέματα και να δώσω τον γενικό τίτλο του Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση εδώ.
Εκ του συντονισμού,
Melian

mars
20-03-09, 14:17
Αυτό που διαφοροποιεί ουσιαστικά τους ¨μυημένους¨ της μπίλντερμπεργκ
και όλων των άλλων συναφών.. από εμάς τους άλλους του αμύητους
(κοινώς πρόβατα.. διότι έτσι μας αντιμετωπίζουν), σε αυτό τον πλανήτη
που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή..
και ως τεράστιο καζάνι που βράζει όπως την κατήντησαν, είναι:
Ποιος θα βράσει πρώτος και ποιος τελευταίος.
Τίποτε άλλο.

Bernie Rico Jr
21-03-09, 12:38
Ο γνωστός καθηγητής θάνος βερεμής έχει συμμετάσχει σε συνεδριάσεις της λέσχης στο παρελθόν, το '93 και το '99 νομίζω. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν το κατά πόσο μπορεί να συνδυαστεί το γεγονός αυτό με τη δράση του συγκεκριμένου ατόμου τόσο σε σχέση με το πρόσφατο και τρομερό βιβλίο της ιστορίας όσο και με τις σχέσεις του με την γείτονα (και όχι μόνο θα έλεγα εγώ ) χώρα, όταν ενώπιον τούρκων διπλωματών έχει δηλώσει πχ. ότι γενοκτονία δεν έγινε από τους τούρκους κατά των αρμενίων αλλά κυρίως από τους έλληνες κατά των τούρκων κατά την Επανάσταση του '21 :rolleyes: Κάποια άποψη πάνω σε αυτό?

ΥΓ. Επίσης έχω την υποψία πως υψηλόβαθμα στελέχη της deutsche telecom τα τελευταία χρόνια (προ πώλησης του οτε) έλαβαν μέρος όπως και ο κ. αλογοσκούφης δλδ. Βέβαια όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, το καλό του πλανήτη θέλουν μωρέ... άντε να κάνουν και τίποτα αγαθοεργίες.

Astral
22-03-09, 23:17
Κατά καιρούς έχουν επισκευθεί αυτή την λέσχη ούκ ολίγοι έλληνες της αφρόκρεμας. Το περίεργο είναι ότι μετά απο κάθε συνάντηση συνήθος μένουμε με το στόμα ανοιχτό με τα γεγονότα που ακολουθούνε. Το ότι θέλουν το καλό του κόσμου το καταλαβαίνουμε όλοι μας, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που διαφωνεί :cool: . Όμως το κακό είναι ότι τετοια δύναμη δεν την απέκτησαν μόνοι τους. Και δεν νωμίζω ότι αυτά τα συνομοσιολογικά που κυκλοφορούν είναι όλα αλήθεια και ότι είναι κακοί και διαβολικοί. Θέλουμ μόνο το κακό του κόσμου κτλ. κτλ. Η άγνοια του κόσμου είναι αυτή που τους δήνει την εξουσία. Το άλλο περίεργο είναι ότι οι πιό πλούσιες οικογένειες του κόσμου και μέλοι αυτής της περιβόητης λέσχης, είναι πολύ χαμηλόν τόνων και δεν φένονται πουθενά. Δεν χριάζετε να της κατανομάσουμε, νομίζω πως καταλαβένουμε για ποιές οικογένειες μηλάω. Αν το παρακολουθήτε το θέμα και ενημερώνεστε, θα έχετε παρατηρήση με τη τέχνη και με ποιά τρικ μπορούνε και κουμαντάρουνε έναν ολόκληρο πλανήτη, έχοντας μαζέψει το 50 - 60% του παγόσμιου πλούτου, που θα μπορούσε μιά για πάντα να λύσει πάρα πολλά προβλήματα της σημερηνής πραγματικότητας. Αρχίζοντας απο την υγεία και τελιώνοντας στην επιστημονική έρευνα, αλλά βλέπετε δεν είναι αυτά στα σχεδιά τους. Μπορεί να είναι μαζοχιστές και να τους αρέσει να βλέπουνε τον κόσμο να υποφέρει. Η προηγούμενη πρόταση μπορεί να φανεί κάπως μίζερη, αλλά επίτηδες την βάζω έτσι. Μήπως και κάποιους απο εμάς μας πειράξει που έχουμε καταντήσει σε αυτά τα χάλια, γιατί αν το σκεφτείτε δεν φταίνε αυτή που τα κάνουνε όλα αυτά. Αλλά φταίμε εμείς οι ήδιοι που τους επιτρέπουμε να τα κάνουν. Και δεν νωμίζω να είναι πολύ δύσκολο να τους τον κόψουμε τον αέρα. Απλά πρέπει να βρεθεί ένας πολύ ειδανικός τρόπος για να γίνει αυτό.

Μία μικρί ενημέρωση, έχουν ψηλοφήσει να ασχολούνται με το πετρέλεο και έχουν βάλει πιά στο μάτι τα είδη πρώτης ανάγκης. Θα δούμε εποχές που το νερό θα είναι πιό ακρυβό και απο πετρέλαιο και απο χρυσό. Έρχονται εποχές που τα μακαρόνια θα τα ζημόνουμε μόνοι μας, γιατί θα μας βγαίνει πιό φθηνά έτσι, και ο καθένας, τουλάχιστον αυτή που ζούνε στην πόλη, θα έχουν φυτέψει και κάνα λαχανικό στην γλάστρα στο μπαλκόνι :D . Για που τραβάμε επιτέλους ?:confused:

Viktor_Belenko
03-05-09, 20:30
Καλησπέρα,

Στο ακόλουθο άρθο, επίσης στο Βήμα, που δημοσιεύεται στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας, αποκαλύπτονται ορισμένες ακόμα λεπτομέρειες της επικείμενης συνόδου.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ο αποκλεισμός της περιοχής στον Αστέρα Βουλιαγμένης, ακόμα και από αέρος για τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης σε στυλ 9/11...

[...]

Το ραντεβού των ισχυρών στην Αθήνα αντιμετωπίζεται περίπου ωσάν σύνοδος κορυφής ηγετών, αφού οι διοργανωτές του ζήτησαν για λόγους ασφαλείας τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και του Λιμενικού Σώματος. Στις δύο ημέρες που θα συνεδριάζουν οι εκλεκτοί της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ η περιοχή στον Λαιμό Βουλιαγμένης θα μετατραπεί σε «no flight zone», αφού φέρεται να έχει ζητηθεί η χρήση δύο ελληνικών F-16 που θα επιτηρούν τον εναέριο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκάφη του Λιμενικού Σώματος και βατραχάνθρωποι θα βρίσκονται σε επιφυλακή στην απέναντι βραχονησίδα Φλέβες, ελέγχοντας τη θαλάσσια περίμετρο. Και μόνο μία ανάγνωση του καταλόγου των προσκεκλημένων για τη σύνοδο της Αθήνας δικαιολογεί τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

[...]

Συνέχεια:

Η σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση είναι εδώ- Κυριακάτικο Βήμα, 03/05/09 (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=266222&ct=32&dt=03/05/2009)

Πάντως μου κάνει εντύπωση η επιμονή της εφημερίδας στο θέμα και μάλιστα με την ενασχόληση κορυφαίων αρθρογράφων της όπως ο Ιωάννης Χασαπόπουλους.

Φιλικά.

beetlejuice
21-05-09, 12:44
Από ότι φαίνεται η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ συνεδρίασε όντως πριν μερικά 24ωρα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.
Το βήμα πριν 5 μέρες αποκάλυψε τη λίστα των προσκεκλημένων:
http://theamapati.files.wordpress.com/2009/05/bilderlist.jpg

Βασίλισσα Ολλανδίας Βεατρίκη [Queen Beatrix of the Netherlands],

Βασίλισσα Ισπανίας Σοφία [Queen Sofía of Spain]

Πρίγκιπας Κωνσταντίνος Πρίγκιπας Βελγίου

Φίλιππος Ετιέν Νταβινιόν, Βέλγιο [Étienne Davignon, Belgium]

Γιόζεφ Ακερμαν, Γερμανία [Josef Ackermann, Germany]

Κιθ Αλεξάντερ, ΗΠΑ (ΝSΑ) [Keith B. Alexander, Director of the NSA, USA]

Ρότζερ Αλτμαν, ΗΠΑ [Roger Altman, USA]

Τ. Αράπογλου, Ελλάδα (Διοικητής Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος) [Takis Arapoglou, National Bank of Greece, Greece]

Αλί Μπαμπατζάν, Τουρκία (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπεύθυνος για την οικονομία) [Ali Babacan, Turkey]

Φρανσίσκο Μπίντο Μπαλσεμάο, Πορτογαλία

Νικολά Μπαβαρέζ, Γαλλία [Nicolas Baverez, France]

Φράνκο Μπερνάμπε, Ιταλία (Τelecom Ιtalia) [Franco Bernabè, Italy]

Ξαβιέ Μπερτράν, Γαλλία [Xavier Bertrand. France]

Καρλ Μπίλντ, Σουηδία (υπουργός Εξωτερικών) [Bildt, Carl, Sweden]

Γιαν Μπγιόρκλουντ, Νορβηγία [Jan Björklund, Minister for Education, Sweden]

Κριστόφ Μπλόχερ, Ελβετία [Christoph Blocher, Switzerland]

Αλεξάντερ Μπομπάρ, Γαλλία, [Alexandre Bobard, France]

Αννα Μποτέν, Ισπανία [Ana P. Botin, Grupo Santander, Spain]

Ανρί ντε Καστρίς, Γαλλία [Henri de Castries, AXA, France]

Χουάν-Λουίς Θεμπριάν, Ισπανία [Juan Luis Cebrián, El Pais, Spain]

Εντμουντ Κλαρκ, Καναδάς [W. Edmund Clark, TD Bank Financial Group, Canada]

Κένεθ Κλαρκ, Βρετανία [Kenneth Clark, ΤD Βank Financial Group, Great Britain]

Λυκ Κοέν, Βέλγιο [Luc Coene, National Bank of Belgium, Belgium]

[B]Τζορτζ Ντέιβιντ, Ελλάδα (φάουλ της εφημερίδας, πρόκειται για τον Γ. Δαυίδ, αναφέρεται και στο τέλος)

Ρίτσαρντ Ντίαρλαβ, Βρετανία [Richard Dearlove, ex head MI6, Great Britain]

Μάριο Ντράγκι, Ιταλία [Mario Draghi, Βanca d΄Ιtalia, Italy]

Αντερς Ελντρουπ, Δανία [Eldrup, Anders, Denmark]

Τζον Ελκαν, Ιταλία (Fiat SΡΑ) [Elkann, John, Fiat SPA, Italy]

Τόμας Εντερς, Γερμανία (Αirbus SΑS) [Enders Thomas, CEO Airbus, Germany]

Χοσέ Εντρεκανάλες, Ισπανία [José Entrecanales, Spain]

Ισίντρο Φάινε Κάσας, Ισπανία [Isidre Faine Casas, La Caixa, Spain]

Νάιαλ Φέργκιουσον, ΗΠΑ (Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ) [Niall Ferguson, Harvard Business School, USA]

Τίμοθι Γκάιτνερ, ΗΠΑ (υπουργός Οικονομίας) [Timothy Geithner, USA, Secretary of the Treasury]

Ντέρμοτ Γκλίσον, Ιρλανδία (ΑΙΒ Group) [Dermot Gleeson, Ireland]

Ντόναλντ Γκρέιαμ, ΗΠΑ [Donald E. Graham](Washington Ρost Company)

Βίκτορ Χάλμπερσταντ, Ολλανδία [Halberstadt, Victor, Professor of Economics, Leiden University, Netherlands]

Ερνστ Χιρς Μπαλίν, Ολλανδία [Ernst Hirsch Ballin, Netherlands]

Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ΗΠΑ (ειδικός απεσταλμένος προέδρου Ομπάμα για Αφγανιστάν και Πακιστάν) [Richard Holbrooke, USA]

Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, Ολλανδία (Γ.Γ. ΝΑΤΟ) [Jaap de Hoop Scheffer, NATO Secretary General, Denmark]

Τζέιμς Τζόουνς, ΗΠΑ (Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου) [James L. Jones, National Security Advisor, USA]

Βέρνον Τζόρνταν, ΗΠΑ [Vernon Jordan, USA]

Ρόμπερτ Κέιγκαν, ΗΠΑ [Robert Kagan, USA]

Γίρκι Κατάινεν, Φινλανδία [Jyrki Katainen, Minister of Finance, Finland]

Τζον Κερ, Βρετανία (Royal Dutch Shell) [John Kerr, Baron Kerr of Kinlochard, Great Britain]

Μουσταφά Κοτς, Τουρκία (Ομιλος Κοτς) [Mustafa Koç, Turkey]

Ρόλαντ Κοχ, Γερμανία [Roland Koch, Germany]

Σαμί Κοέν, Τουρκία (Δημοσιογράφος) [Sami Kohen, Journalist, Turkey]

Χένρι Κράβις, ΗΠΑ [Henry Kravis, USA]

Μαρί Ζοσέ Κράβις, ΗΠΑ (Ηudson Ιnstitute) [Marie-Josée Kravis, USA]

Νέλι Κρους, Ολλανδία (Ευρωπαία Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό) [Neelie Kroes, European Commissioner for Competition. Netherlands]

Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Ελλάδα (Ομιλος S&Β) [Odysseas Kyriakopoulos, S&B Group, Greece]

Μανουέλα Φερέιρα Λέιτε, Πορτογαλία (ΡSD) [Manuela Ferreira Leite, Portugal]

Μπερναρντίνο Λεόν, Ισπανία

Τζέσικα Μάθιους, ΗΠΑ [Jessica Mathews, Carnegie Endowment for International Peace, USA]

Φίλιπ Μέισταντ, (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) [Philippe Maystadt, European Investment Bank, Belgium]

Φρανκ ΜακΚένα, Καναδάς [Frank McKenna, ΤD Βank Financial Group, Canada]

Τζον Μίκελθγουεϊτ, Βρετανία (Δημοσιογράφος, Τhe Εconomist) [John Micklethwait, The Economist, Great Britain]

Τιερί ντε Μοντμπριάν, Γαλλία (French Ιnstitute) [Thierry de Montbrial, Institut français des relations internationales (IFRI), France]

Μάριο Μόντι, Ιταλία (Πανεπιστήμιο Λουίτζι Μποκόνι) [Mario Monti, Bocconi University, Milan, Italy]

Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, Ισπανία (υπουργός Εξωτερικών) [Miguel Ángel Moratinos, Minister of Foreign Affairs, Spain]

Κρεγκ Μούντι, ΗΠΑ (Μicrosoft) [Craig Mundie, Microsoft, USA]

Εγκιλ Μίκλεμπαστ, Νορβηγία [Egil Myklebust, SAS Group, Norway]

Ματίας Νας, Γερμανία [Matthias Nass, Die Zeit, Germany]

Ντενίς Ολιβέν, Γαλλία [Denis Olivennes, Le Νouvel Οbservateur, France]

Φρεντερίκ Ουντεά, Γαλλία [Frederic Oudea, Societe Generale, France]

Τζεμ Οζντεμίρ, Γερμανία (Κόμμα Πρασίνων) [Cem Özdemir, Alliance '90/The Greens, Germany]

Τομάζο Παντόα-Σιόπα, Ιταλία [Tommaso Padoa-Schioppa, Italy]
[B]
Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Ελλάδα (Τιτάν) [Papalexopoulos, Dimitris, CEO, Titan Cement Co. S.A., Greece]

Ρίτσαρντ Περλ, ΗΠΑ [Richard Perle, Αmerican Εnterprise Ιnstitute, USA]

Ντέιβιντ Πετρέους, ΗΠΑ (Επικεφαλής Κεντρικής Διοίκησης αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων) [David Petraeus, Commander, U.S. Central Command, USA]

Μανουέλ Πίντο, υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας [Manuel Pinho, Minister of Economy and Innovation, Portugal]

Ρόμπερτ Πρίτσαρντ, Καναδάς [Robert Prichard, Τorstar Corporation, Canada]

Ρομάνο Πρόντι, Ιταλία (πρώην πρωθυπουργός Ιταλίας) [Romano Prodi, ex Prime Minister, Italy]

Χέδερ Ράισμαν, Καναδάς [Heather Reisman, Ιndigo Βooks & Μusic Ιnc., Canada]

Εϊβιντ Ρέιταν, Νορβηγία [Eivind Reiten, Norway]

Μίκαελ Ρίντζιερ, Τσεχία [Michael Ringier, Czech Republic]

Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ΗΠΑ [David Rockefeller, USA]

Ντένις Ρος, ΗΠΑ [Dennis Ross, USA]

Μπάρνετ Ρούμπιν, ΗΠΑ

Σούζαν Σαμπαντζί Ντιντζέρ, Τουρκία [Suzan Sabancı Dinçer, Turkey]

Ιντιρα Σαμαρασέκερα, Καναδάς [Indira Samarasekera, President of the University of Alberta, Canada]

Ρουντολ Σόλτεν, Αυστρία [Rudolf Scholten, Social Democratic Party, Austria]

Γιούργκεν Στεμπ, Γερμανία [Jürgen Steb, Germany]

Πέδρο Σόλμπες, Ισπανία (υπουργός Οικονομίας) [Pedro Solbes, Spain]

Σαμπατζί Σαράζ, Τουρκία (τραπεζίτης) [Serra Sabanci ?, Turkey]

Σανάτα Σεκέτα, Καναδάς (Πανεπιστήμιο Καναδά)

Λόρενς Σάμερς, ΗΠΑ [Lawrence Summers, USA]

Πήτερ Σάδερλαντ, Ιρλανδία [Peter Sutherland, Ireland]

Μάρτιν Τέιλορ, Βρετανία [Martin Taylor, Barclays Bank, Great Britain]

Πίτερ Θίελ, ΗΠΑ [Peter Thiel, USA]

Αγάν Ουργκούτ, Τουρκία [Ugur Agah, CEO Borusan Holding, Turkey]

Μάτι Βανχάνεν, Φινλανδία, (πρωθυπουργός) [Matti Vanhanen, Prime Minister, Finland]

Ντάνιελ Βαζέλα, Ελβετία, [Daniel Vasella, Novartis AG, Switzerland]

Χέροεν βαν ντε Βιρ, Ολλανδία [Jeroen van der Veer, CEO Royal Dutch Shell, Netherlands]

Γκυ Φερχόφσταντ, Βέλγιο (πρώην πρωθυπουργός) [Guy Verhofstadt, ex Prime Minister, Belgium]

Πολ Βόλκερ, ΗΠΑ [Paul Volcker, USA]

Τζέικομπ Βάλενμπεργκ, Σουηδία [Jacob Wallenberg, Sweden]

Μάρκους Βάλενμπεργκ, Σουηδία [Marcus Wallenberg, Sweden]

Νουτ Γουέλινκ, Ολλανδία [Nout Wellink, President of De Nederlandsche Bank, Netherlands]

Χανς Βίζερς, Ολλανδία [Hans Wijers, Chairman, AkzoNobel NV, Netherlands]

Μάρτιν Γουλφ, Βρετανία (Δημοσιογράφος) [Martin Wolf, Financial Τimes, Great Britain]

Τζέιμς Γούλφενσον, ΗΠΑ (πρώην πρόεδρος Παγκόσμιας Τράπεζας) [James Wolfensohn, USA]

Πολ Γούλφοβιτς, ΗΠΑ [Paul Wolfowitz, USA]

Φαρίντ Ζακάρια, ΗΠΑ (Δημοσιογράφος- Αναλυτής, Νewsweek) [Fareed Zakaria, USA - Newsweek]

Ρόμπερτ Ζέλικ, ΗΠΑ (Πρόεδρος Παγκόσμιας Τράπεζας) [Robert Zoellick, World Bank, USA]
[B]
Ντόρα Μπακογιάννη, Ελλάδα (υπουργός Εξωτερικών) [Dora Bakoyannis, Minister for Foreign Affairs, Greece]

Αννα Διαμαντοπούλου, Ελλάδα (βουλευτής ΠαΣοΚ) [Anna Diamantopoulou, Greece]

Ι. Παπαθανασίου, Ελλάδα (υπουργός Οικονομίας) [Yannis Papathanasiou, Minister for Economy and Finance, Greece]

Γ. Αλογοσκούφης, Ελλάδα (πρώην υπουργός) [Georgios Alogoskoufis, Greece]

Γ. Δαυίδ, Ελλάδα (επιχειρηματίας, πρόεδρος Coca-Cola 3Ε) [George David, Coca-Cola 3E, Greece]

Πηγη (μαζί με περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος) ο έγκυρος ιστότοπος (http://theamapati.wordpress.com) του Χρήστου Μόρφου.

Chronicol
12-07-09, 12:35
Δε βλέπω κανέναν απτη Ρωσία-Κίνα... Μήπως υπολογίζουν χωρίς το ξενοδόχο? Η μήπως η παραπάνω λίστα είναι ελλειπής?

gogos888
27-08-09, 07:47
Η Μπιλντερμπεργκ θέλει Παγκόσμιο Υπουργείο Υγείας, Παγκόσμιο Υπουργείο Οικονομικών, Παγκόσμια Κυβέρνηση.

Ο βετεράνος ερευνητής της λέσχης για 30έτη δημοσιογράφος Τζιμ Τάκερ, ξεσκέπασε την Ατζέντα της Μπιλντερμπεργκ για το 2009, που συμπεριλαμβάνει το σχέδιο για ένα παγκόσμιο υπουργείο υγείας, ένα παγκόσμιο υπουργείο οικονομικών (θησαυροφυλάκιο) και μια πιο σύντομη ύφεση παρά μια μακράς περιόδου οικονομική πτώση.

Εμφανιζόμενος στο σόου του Αλεξ Τζόουνς, ο Τάκερ ανάφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας και συχνός θαμώνας της λέσχης, Καρλ Μπιλντ, «έδωσε έναν λόγο προωθώντας τη μετατροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε ένα Παγκόσμιο Υπουργείο Υγείας, και την προώθηση μετατροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ένα Παγκόσμιο Υπουργείο Οικονομικών, και τα δυο φυσικά υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.».

Ο Τάκερ σημείωσε ότι τέτοιες κινήσεις καθιστούν τεράστια βήματα προς την δημιουργία της παγκόσμιας κυβέρνησης, στόχος για τον οποίο η Μπιλντερμπεργκ ευθύς εξαρχής δημιουργήθηκε, αλλά έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στην πραγματοποίηση του τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο Τάκερ ανάφερε ότι η Μπιλντερμπεργκ είναι φανατική στο σημείο υπερτονισμού των προβλημάτων που προκάλεσε η οικονομική κρίση, όπως και στον υπερτονισμό της απειλής μιας πανδημίας, και τα δύο ως μέσα δικαιολόγησης της κεντροποίησης της εξουσίας. (προς την παγκόσμια κυβέρνηση)

Σύμφωνα με τις πηγές του Τάκερ, ο Μπιλντ επίσης συζήτησε το θέμα του φαινομένου του θερμοκηπίου στο πλαίσιο της επιβολής ενός παγκόσμιου φόρου στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ένα σχέδιο που ήταν για καιρό στην ατζέντα της Μπιλντερμπεργκ (σημ: και των Αλ Γκορ και Ντέιβιντ Ροτσιλδ – δυναστείας Ροτσιλδ)

Ο παγκόσμιος φόρος που θα πληρώνετε κατευθείαν στα Ηνωμένα Έθνη θα εισαχθεί σταδιακά στους πολίτες του κόσμου, πρώτα ως ένας ελάχιστα εντοπίσιμος φόρος στην αγορά βενζίνης, προτού ανεβεί καθοριστικά στα ύψη, ανάφερε ο Τάκερ.

Όσον αφορά την κρίσιμη Συνθήκη της Λισαβόνας που καταψηφίσθηκε από τους Ιρλανδούς ψηφοφόρους το προηγούμενο έτος, ο Τάκερ ανάφερε ότι η Μπιλντερμπεργκ σκοπεύει να στείλει ιδιωτικά (μυστικά) αντιπροσώπους στην Ιρλανδία για να συμβουλέψουν τους πολιτικούς ηγέτες εκεί ως μια προσπάθεια να προωθήσουν την συνθήκη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί όλα τα μέλη της να επικυρώσουν την συνθήκη προτού περάσει και οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι θα τους ζητηθεί ξανά να ψηφίσουν σε ένα δημοψήφισμα προς το τέλος του έτους παρόλο που ήδη έχουν απορρίψει αυτή την συνθήκη το προηγούμενο έτος!

Ο Τάκερ ανάφερε ότι ένα σημείο κλειδί της συνάντησης της Μπιλντερμπεργκ αυτού του έτους ήταν και η προσπάθεια να βάλουν τον Ομπάμα να «σπρώξει την επικύρωση της συνθήκης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (Δ.Π.Δ.)» προωθώντας το στην Γερουσία ώστε να ψηφιστεί.

«Η τακτική τους θα είναι η εξής», ανάφερε ο Τάκερ, «Ο Ομπάμα πρόκειται να καλοπιάσει τους πολλούς Δημοκρατικούς της αριστεράς πτέρυγας του Κογκρέσου που πραγματικά θέλουν την συνθήκη για το Δ.Π.Δ, αλλά είναι φοβισμένοι επειδή οι πολίτες έχουν σφοδρά αντισταθεί στο να παραδώσουν την εθνική ανεξαρτησία τους, και είναι φοβισμένοι σε τέτοιο βαθμό που διστάζουν να το ψηφίσουν – δειλοί πολιτικοί – γι’αυτό ο Ομπάμπα πρόκειται να τους καλοπιάσει και να τους πει να μην ανησυχούν, διότι θα αποκτήσουμε περισσότερους φιλελεύθερους στη Γερουσία μετά τις εκλογές το 2010, και έτσι τον Ιανουάριο του 2011 όταν η νέα Γερουσία εκλεγεί θα μπορέσετε να επικυρώσετε την συνθήκη σε μια «νύχτα του Σαββάτου» όταν θα είναι πολύ αργά για να εκδοθούν οι πρωινές Κυριακάτικες εφημερίδες και να αναπρογραμματιστούν τα τολκ-σοου της Κυριακής… και έτσι δεν θα υπάρξουν πολιτικές συνέπειες και αντεκδικήσεις για εσάς.»

Ο Τάκερ επιβεβαίωσε την πληροφορία που πρώτα βγήκε από τον Ντανιέλ Εστούλιν, ότι η Μπιλντερμπεργκ πρόκειται να συζητήσει εάν θα βυθίσουν την οικονομία γρήγορα ή εάν θα τη σύρουν σε μια αγωνιώδη μακρά ύφεση.
«Ο υπουργός οικονομικών Γκάϊτνερ και ο Καρλ Βιλντ υποστήριξαν μια σύντομη ύφεση και όχι μια δεκαετή … κυρίως διότι μια δεκαετή ύφεση θα προκαλούσε ζημιά και στους ίδιους τους μεγαλοβιομήχανους της Μπιλντερμπεργκ, διότι όσο θέλουν να έχουν ένα παγκόσμιο υπουργείο εργασίας και ένα παγκόσμιο υπουργείο οικονομικών, ακόμα αλλό τόσο θέλουν να συνεχίσουν να κερδίζουν χρήματα και μια μακρά ύφεση θα τους κοστίσει πολύ στο βιομηχανικό επίπεδο, επειδή κανείς δεν θα αγοράζει τα «παιχνίδια» τους… και έτσι η τάση που επικράτησε είναι να κρατήσουν την ύφεση σύντομη».

Ο Τάκερ ολοκλήρωσε σημειώνοντας ότι τα μέλη της Μπιλντερμπεργκ έμοιαζαν να έχουν βλοσυρό ύφος στις συναντήσεις αυτού του έτους και ότι γεωπολιτικά, «Τα πράγματα πρόκειται να είναι άσχημα για αυτούς, οι Αμερικάνοι αντιδρούν, οι Ευρωπαίοι ανταποκρίνονται, και τα προγράμματα τους έχουν αρχίσει να μπλοκάρονται.»

infowars.com

Trithemius
27-08-09, 15:56
infowars.comΓια την ακρίβεια andromedios.blogspot.com

ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ
03-06-13, 17:56
Χαιρετω σας φιλοι

6-9 Ιουνιου 2013 Λονδινο!

Θα διεξαχθεί 6-9 Ιουνίου

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Gerard Batten έχει σημάνει συναγερμό ενόψει της συνεδρίασης της περιβόητης λέσχης Bilderberg σε βρετανικό έδαφος, ζητώντας μάλιστα να πληροφορηθεί μεταξύ άλλων από τον Επίτροπο Hertfordshire ποιος πληρώνει τα έξοδα της υπεράριθμης αστυνομικής προστασίας των συμμετεχόντων και γενικά της συνεδρίασης.

«Η επόμενη συνάντηση της ομάδας Bilderberg είναι να διεξαχθεί στην Αγγλία. Η τοποθεσία θεωρείται ότι είναι το Ξενοδοχείο Grove Watford από την 6η έως την 9η Ιουνίου.», δήλωσε ο Batten, και συνέχισε “να επισημάνω ότι υπάρχει σε ισχύ ένας κώδικας σιωπής σε σχέση με την ετήσια συνεδρίαση”

"Σε αυτές οι ετήσιες συναντήσεις κορυφής συμμετέχουν κάποιοι από τους πιο πλούσιους, ισχυρούς και σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο της πολιτικής, των οικονομίας και των επιχειρήσεων. Το μεγαλύτερο μυστήριο γύρω από αυτούς είναι γιατί εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν επιλέξει να μην τους αναφέρουν από το 1954. Ωστόσο, στην εποχή του Διαδίκτύου η ύπαρξή τους δεν μπορεί πλέον να κρατηθεί μυστική. Έχω γράψει στον Τύπο και στην τηλεόραση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ρωτώντας τους εάν προτίθενται να κάνουν κάποια αναφορά σχετικά με τη συνάντηση αυτή και αν όχι, γιατί όχι. "

Ο Batten δεν έχει άδικο. Υπήρξε πράγματι μια εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά του Τύπου, κάθε φορά που επρόκειτο για την πιο μυστικοπαθή των συνόδων κορυφής. Ο ίδιος επισήμανε ορθώς ότι εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης κάνουν διστακτικά τη δουλειά των επικρατούντων μέσων μαζικής ενημέρωσης δημοσιεύοντας αναφορές σχετικά με τη Bilderberg.

Ο Batten ανακοίνωσε επίσης πως έχει υποβάλει αίτηση ελεύθερης πληροφόρησης που απευθύνονται στην αστυνομία του Hertfordshire. "Έχω υποβάλει επίσης αίτηση ελεύθερης πληροφόρησης στην αστυνομία του Hertfordshire επίτροπος, ζητώντας σε ποια βάση παρέχεται τέτοια αστυνόμευση και ποιος πληρώνει το λογαριασμό. Ανυπομονώ για τις απαντήσεις τους. Το αίτημά μου που απευθυνόταν στον υπεύθυνο της αστυνομίας του Hertfordshire εκκρεμεί με αριθμό καταγραφής 2013/000159, αν και στις 16 Απριλίου μου είπαν πως η αίτησή μου "λαμβάνει σήμερα την προσοχή μας”.

Στο άλλο άκρο του βρετανικού πολιτικού φάσματος, ο βουλευτής George Galloway σχολίασε επίσης την προσεχή διάσκεψη, μάλλον χαλαρά και αναρωτήθηκε «Τι έκανε το Γουότφορντ για να... αξίζει την έλευση των φαντάσματων τηςBilderberg;"

Τι συζητούν

Το ερώτημα τι ακριβώς συζητείται στη Λέσχη Bilderberg προκαλεί ανησυχία τόσο για την αριστερά όσο και τη δεξιά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά το γεγονός ότι η ίδια η ομάδα Bilderberg ισχυρίζεται πως «δεν προτείνονται, ψηφίσματα δεν γίνονται ψηφοφορίες, δεν εκδίδονται πολιτικές δηλώσεις", ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και συμμετέχων δύο φορές στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg, Willy Claes παραδέχτηκε το 2010 ότι οι συμμετέχοντες αναμένεται να εφαρμόσουν τα συμπεράσματα που βγαίνουν από κάθε συνέδριο. Μετά από κάθε υπο-διάσκεψη στη Bilderberg συντάσσεται έκθεση , μετά την οποία "οι συμμετέχοντες προφανώς θεωρείται ότι χρησιμοποιούν την έκθεση αυτή στον καθορισμό των πολιτικών τους στον περιβάλλοντα χώρο τον οποίο επηρεάζουν," δήλωσε ο Claes.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5A5jNylGgds

Σκεφτειτε τωρα ποιοι καθοριζουν τις τυχες των λαων ...Σημειωτεον οτι θα ειναι και Ελληνες στην συνεδριαση της Λεσχης Μπιντεμπεργκ..!!!!!!

Voel
04-06-13, 05:48
Ανοησιες.....οσοι εχουν εστω και στοιχειωδως ελεγξει τα στοιχεια σχετικα με την λεσχη γνωριζουν γιατι οι περισσοτερες συνωμοσιολογικες ιστοριες σχετικα με αυτη ειναι για γελια

ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ
05-06-13, 20:11
Ανοησιες.....οσοι εχουν εστω και στοιχειωδως ελεγξει τα στοιχεια σχετικα με την λεσχη γνωριζουν γιατι οι περισσοτερες συνωμοσιολογικες ιστοριες σχετικα με αυτη ειναι για γελια

Χαιρετω σας φιλοι

Απο που το συμπεραινεις αυτο φιλε Voel?

http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/9195f373f3dda9747a7d6a2a1ee08a99_XL.jpg

Με άλλους δύο επιφανείς Έλληνες ο πρώην υπουργός συμμετείχε στη φετινή συνεδρίαση της Λέσχης στο ξενοδοχείο “Oosterbeek” της Ολλανδίας όπου «εξετάσθηκε» η κρίση χρέους στην Ελλάδα…
Η μυστική συνάντηση της «Κοινοπραξίας των αδελφών Ροκφέλλερ» στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του κ. Γιώργου Παπανδρέου κι άλλων 55 πολιτικών, τεχνοκρατών, επιχειρηματιών και στελεχών ΜΚΟ συνδέθηκε με την τελευταία συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντεμπεργκ.
Πρόσωπα που γνωρίζουν πώς λειτουργούν αυτές οι ομάδες εξηγούσαν χθες αργά το βράδυ ότι δεν είναι μόνο τα θέματα ανάπτυξης και πολιτικής σταθερότητας για τα Δυτικά Βαλκάνια που απασχολούν όσους συμμετέχουν σε τέτοια workshops. Υπάρχουν μακρόπνοα στρατηγικά σχέδια όπως η παγκόσμια διακυβέρνηση, τα οποία προωθούνται αργά και σταθερά.
Γι’ αυτό άλλωστε κι έγινε η διασύνδεση του μυστικού φόρουμ της «Κοινοπραξίας» των αδελφών Ροκφέλλερ με τις δραστηριότητες της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ», σε τέτοιο βαθμό που έγιναν συσκέψεις ακόμα και σε μεγάλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς.
Το σίγουρο είναι ότι γίνονται ζυμώσεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων που αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα της καθημερινότητας, όπως την αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία των πολιτών σήμερα. Δεν μπορεί να θεωρείται τυχαία η συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αποτελεί τον κατ’ εξοχήν εκφραστή δήθεν καινοτόμων αντιλήψεων, όπως της παγκόσμιας διακυβέρνησης, στην ελληνική κοινωνία.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συμμετάσχει τουλάχιστον σε τέσσερις συνεδριάσεις της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» από το 1995 ως το 2005.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου και το σύστημα Σημίτη
Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται κι άλλα πρόσωπα που έπαιξαν και παίζουν ρόλο στο δημόσιο βίο. Ένα απ’ αυτά είναι του τέως υπουργού Οικονομικών και βασικού προσώπου στην υπόθεση Λαγκάρντ κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συμμετείχε στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» συνεχόμενα από το 2010 ως το 2012.
Όλως τυχαίως στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο ζητήματα όπως η κρίση χρέους στην ευρωζώνη που αφορούν άμεσα και την Ελλάδα. Πέρυσι μάλιστα υπήρξαν πολλές συζητήσεις για τα σενάρια χρεοκοπίας και πιθανής (τότε) εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, όπως σάς ενημέρωσε το NewsBomb.gr.
Μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου μετείχαν και άλλοι δύο Έλληνες: το ισόβιο μέλος της Λέσχης Bilderberg, κ. Γιώργος Δαυίδ, πρόεδρος της Coca-Cola Hellas και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) κ. Λουκάς Τσουκάλης.
Τα σενάρια, ο Στουρνάρας και ο… Κυριακόπουλος
Τότε, η παρουσία του πρώην υπουργού Οικονομικών προκάλεσε έκπληξη, αν και είχε αποδοθεί σε προσωπική επιθυμία του κ. Παπανδρέου και δεν πείσθηκαν με το επιχείρημα πως είχε προσκληθεί πάλι στο παρελθόν. Σε συνδυασμό με όσα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» ίσως ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε «απολογισμό έργου». Ειδικά, αν λάβουμε ως δεδομένες τις διάφορες θεωρίες που συνδέουν την Λέσχη με τον Διεθνή Σιωνισμό ή τον Παγκόσμιο Καπιταλισμό ή, έστω, τον προφανή ρόλο της ετήσιας διάσκεψής της, δηλαδή της προώθησης των συμφερόντων αυτών που την οργανώνουν.
Προσέξτε τώρα κάτι συμπτώσεις.
Σε συνεδρίαση της «Λέσχης» συμμετείχε μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το 2011, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης που τυγχάνει να είναι οικονομικός σύμβουλος τραπεζικού ομίλου και διατηρεί στενή φιλία με τον κ. Κώστα Σημίτη.
Την προηγούμενη χρονιά, στη συνεδρίαση που έγινε από τις 3 ως τις 6 Ιουνίου 2010 στο ξενοδοχείο “Dolce Sitges” της νότιας Βαρκελώνης συμμετείχε ο σημερινός εκφραστής του «συστήματος Σημίτη» κ. Γιάννης Στουρνάρας ως γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ. Μαζί του ήταν και ο πολύ γνωστός μας κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος με την ιδιότητα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου “S&B” αφού δεν είχε ενταχθεί ακόμα στο ΙΟΒΕ.
Τι αποφασίζεται κάθε χρόνο
Οι εργασίες της σύσκεψης που κάνει ετησίως η «Λέσχη Bilderberg» αποτελεί μυστικό. Ακόμη και τα πρακτικά που τηρούνται δεν περιέχουν τα ονόματα των ομιλητών πριν από κάθε πρόταση. Ωστόσο, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς από την σύνθεση της ομάδας και από την παραδοχή των μελών της ότι στο τέλος πάντοτε καταλήγουν σε μια κοινή απόφαση για δράση. Τα πολιτικά στελέχη που προσκαλούνται προφανώς εντέλλονται να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Διεθνώς, η Αριστερά θεωρεί ότι η «Λέσχη Bilderberg» εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Παγκόσμιου Καπιταλισμού. Αντιθέτως η Δεξιά υποστηρίζει πως είναι τα συμφέροντα του Διεθνούς Σιωνισμού που προωθούνται περισσότερο, με την επιβολή μιας «παγκόσμιας κυβέρνησης» που θα ελέγχεται από το εβραϊκό λόμπι.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/278448/i-leshi-mpilntempergk--i-elliniki-krisi--kai-o-g-papakonstantinoy#ixzz2VMnVl0BD

ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ
05-06-13, 20:18
Χαιρετω σας φιλοι

Σε αυτό μας το άρθρο θα δημοσιεύσουμε την πλήρη λίστα με τους Έλληνες πού συμμετείχαν σε διασκέψεις της λέσχης Bilderberg, από το 1954 έως σήμερα.
** Με καφέ χρώμα είναι οί δύο χρονιές (1993 καί 2009), πού η συνδιάσκεψη τής Λέσχης έγινε στην Ελλάδα, στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Πολλοί από τούς Ελληνες παρεβρέθηκαν μόνο σ’ αυτές.
* Οί ιδιότητες των συμμετεχόντων αναφέρονται στην θέση πού είχαν τήν χρονιά της συνδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν.
Αλογοσκούφης Γεώργιος (2005, 2006, 2007, 2008,2009). Υπουργός Οικονομίας καί Οικονομικών. Μέλος του Κοινοβουλίου.
Αράπογλου Τάκης (2009). Πρόεδρος καί Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.
Αργυρός Στυλιανός (1993). Πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων.
Αρσένης Γεράσιμος (1994). Υπουργός Αμύνης.
Βαρβιτσιώτης Θωμάς (2008). Συνιδρυτής καί πρόεδρος στήν V+O Communication (μέλος του ΣΕΒ, είναι ηγετική ελληνική, ανεξάρτητη εταιρία συμβούλων εταιρικής επικοινωνίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη).
Βερεμής Θάνος (1993, 1999). Καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( ‘Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί ‘Εξωτερικής Πολιτικής).
Βώκος Θεμιστοκλής (1993). Επιχειρηματίας. Πρόεδρος της Seatrade Organisation.
Δαυίδ Γεώργιος (1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011). Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης)
Διαμαντούρος Νικηφόρος (2000). Εθνικός Διαμεσολαβητής.
Διαμαντοπούλου Άννα (2004, 2005, 2007, 2008, 2009). Πρώην Επίτροπος της Ευρωπαικής Ένωσης για τις κοινωνικές υποθέσεις. Μέλος του Κοινοβουλίου.
Καραμανλής Κωνσταντίνος (1998). Αρχηγός τής Αντιπολίτευσης (Ν.Δ.).
Καρράς Κώνσταντινος (1993, 1994, 1995, 1996, 1997). Διευθυντής επιχειρήσεων. Εφοπλιστής.
Κρανιδιώτης Γιάννος (1997, 1999). Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.
Κουλουμπής Θεόδωρος (1995). Πρόεδρος στό Ελληνικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής.
Κυριακόπουλος Οδυσσέας (2009). Πρόεδρος καί μέλος τού συμβουλίου, των θυγατρικών εταιριών τού S&B group.
Κωστόπουλος Ιωάννης (1993). Πρόεδρος στην Τράπεζα Πίστεως.
Λιβανός Γεώργιος (1993). Εφοπλιστής. Πλοιοκτήτης.
Μάνος Στέφανος (1993, 2001). Υπουργός Οικονομικών. Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου καί πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος.
Μητσοτάκης Κωνσταντίνος (1993). Πρωθυπουργός.
Μπακογιάννη Ντόρα (2003, 2009). Δήμαρχος Αθηνών. Υπουργός των Εξωτερικών.
Πάγκαλος Θεόδωρος (1993, 1996). Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, σοσιαλιστικό κομμα. Υπουργός Εξωτερικών.
Παντελίδης Λεωνίδας (2004). Πρέσβυς της Κύπρου στην Ελλάδα.
Παπαθανασίου Ιωάννης (2009). Υπουργός Οικονομίας καί Οικονομικών.
Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (2010, 2011). Υπουργός Οικονομίας.
Παπακωνσταντίνου Μιχαήλ (1993). Υπουργός Εξωτερικών.
Παπαλεξόπουλος Δημήτριος (1993, 2008, 2009). Διευθυντής στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα Α.Ε.
Παπανδρέου Γεώργιος (1995, 1998, 2000, 2005). Υπουργός Παιδείας. Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Υπουργός των Εξωτερικών. Πρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ (Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος).
Παπαχελάς Αλέξης (2002, 2008, 2009). Αρθρογράφος εξωτερικής πολιτικής στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ . Δημοσιογράφος στην Καθημερινή.
Περατικός Μιχαήλ (1993). Εφοπλιστής. Πρόεδρος στην Pegasus Ocean Services.
Στουρνάρας Ιωάννης (2009). Διευθυντής έρευνας, ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών).
Τσουκάλης Λουκάς (2003, 2006, 2009, 2010, 2011). Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( ‘Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί ‘Εξωτερικής Πολιτικής).
Χαρδούβελης Γκίκας (2011). Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank.
.
9-11 Ιουνίου 2011, St.Moritz, Ελβετία.
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης)
Παπακωνσταντίνου Γεώργιος – ‘Υπουργός Οικονομίας.
Τσουκάλης Λουκάς – Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( ‘Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί ‘Εξωτερικής Πολιτικής).
Χαρδούβελης Γκίκας – Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank.
.
3-6 Ιουνίου 2010 Sitges, Ισπανία (στό ξενοδοχείο Dolce)
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης)
Παπακωνσταντίνου Γεώργιος – ‘Υπουργός Οικονομίας
Τσουκάλης Λουκάς – Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( ‘Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί ‘Εξωτερικής Πολιτικής).
14-17 Μαίου 2009 Vouliagmeni, Ελλάδα (στό ξενοδοχείο ‘Αστέρας – Astir Palace).
Αλογοσκούφης Γεώργιος – Μέλος του Κοινοβουλίου.
Αράπογλου Τάκης – Πρόεδρος καί Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης)
Διαμαντοπούλου Άννα – Μέλος του Κοινοβουλίου.
Κυριακόπουλος Οδυσσέας – Πρόεδρος καί μέλος τού συμβουλίου, των θυγατρικών εταιριών τού S&B group.
Μπακογιάννη Ντόρα – Υπουργός των Εξωτερικών.
Παπαθανασίου Ιωάννης – Υπουργός Οικονομίας καί Οικονομικών.
Παπαλεξόπουλος Δημήτριος – Διευθυντής στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα Α.Ε.
Παπαχελάς Αλέξης – Δημοσιογράφος στην Καθημερινή.
Στουρνάρας Ιωάννης – Διευθυντής έρευνας, ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών).
Τσουκάλης Λουκάς – Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( ‘Ελληνικό Ίδρυμ

ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ
05-06-13, 20:18
5-8 Ιουνίου 2008 Chantilly, Virginia, Η.Π.Α. (στό ξενοδοχείο Westfields Marriott).
Αλογοσκούφης Γεώργιος – Μέλος του Κοινοβουλίου.
Βαρβιτσιώτης Θωμάς – Συνιδρυτής καί πρόεδρος στήν V+O Communication (μέλος του ΣΕΒ, είναι ηγετική ελληνική, ανεξάρτητη εταιρία συμβούλων εταιρικής επικοινωνίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη).
Διαμαντοπούλου Άννα – Μέλος του Κοινοβουλίου.
Παπαλεξόπουλος Δημήτριος – Διευθυντής στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα Α.Ε.
Παπαχελάς Αλέξης – Δημοσιογράφος στην Καθημερινή.
31 Μαίου-3 Ιουνίου 2007, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία (στό ξενοδοχείο Ritz-Carlton).
Αλογοσκούφης Γεώργιος – Υπουργός Οικονομίας καί Οικονομικών.
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης).
Διαμαντοπούλου Άννα – Μέλος του Κοινοβουλίου.
8-11 Ιουνίου 2006, Ottawa, Καναδάς (στό ξενοδοχείο Brookstreet Hotel).
Αλογοσκούφης Γεώργιος – Υπουργός Οικονομίας καί Οικονομικών.
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης).
Τσουκάλης Λουκάς – Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( ‘Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί ‘Εξωτερικής Πολιτικής).
5-8 Μαίου 2005, Rottach-Egern, Γερμανία (στό ξενοδοχείο Dorint Sofitel Seehotel Überfahrt).
Αλογοσκούφης Γεώργιος – Υπουργός Οικονομίας καί Οικονομικών.
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης).
Διαμαντοπούλου Άννα – Μέλος του Κοινοβουλίου.
Παπανδρέου Γεώργιος – Πρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ (Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος).
3-6 Ιουνίου 2004 Stresa, Ιταλία.
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης).
Διαμαντοπούλου Άννα – Μέλος του Κοινοβουλίου. Πρώην Επίτροπος της Ευρωπαικής Ένωσης για τις κοινωνικές υποθέσεις.
Παντελίδης Λεωνίδας – Πρέσβυς της Κύπρου στην Ελλάδα.
15-18 Μαίου 2003, Versailles, Γαλλία.
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης).
Μπακογιάννη Ντόρα – Δήμαρχος Αθηνών.
Τσουκάλης Λουκάς – Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( ‘Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί ‘Εξωτερικής Πολιτικής).
30 Μαίου-2 Ιουνίου 2002, Chantilly, Virginia, Η.Π.Α.
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης).
Παπαχελάς Αλέξης – Αρθρογράφος εξωτερικής πολιτικής στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.
24-27 Μαίου 2001, Stenungsund, Σουηδία.
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola Ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης).
Μάνος Στέφανος – Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου καί πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος.
1-3 Ιουνίου 2000, Brussels, Βέλγιο.
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola Ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης).
Διαμαντούρος Νικηφόρος – Εθνικός Διαμεσολαβητής.
Παπανδρέου Γεώργιος – Υπουργός των Εξωτερικών.
3-6 Ιουνίου 1999, Sintra, Πορτογαλία.
Βερεμής Θάνος – Καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( ‘Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί ‘Εξωτερικής Πολιτικής).
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola Ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης).
Κρανιδιώτης Γιάννος – Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.
14-17 Μαίου 1998, Turnberry, Σκωτία.
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola Ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης).
Καραμανλής Κωνσταντίνος – Αρχηγός τής Αντιπολίτευσης (Ν.Δ.).
Παπανδρέου Γεώργιος – Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.
12-15 Ιουνίου 1997, Atlanta, Georgia, Η.Π.Α.
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Coca -Cola Ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης).
Καρράς Κώνσταντινος – Διευθυντής επιχειρήσεων. Εφοπλιστής.
Κρανιδιώτης Γιάννος – Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.
30 Μαίου-2 Ιουνίου 1996, Toronto, Καναδάς.
Δαυίδ Γεώργιος – Πρόεδρος τής Ελληνικής εταιρείας εμφιαλώσεως (είναι ‘ισόβιο μέλος τής λέσχης).
Καρράς Κώνσταντινος – Διευθυντής επιχειρήσεων. Εφοπλιστής.
Πάγκαλος Θεόδωρος – Υπουργός Εξωτερικών.
8-11 Ιουνίου 1995, Bürgenstock, Ελβετία.
* Καρράς Κώνσταντινος – Διευθυντής επιχειρήσεων. Εφοπλιστής. (* Συμμετείχε σαν Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου).
Κουλουμπής Θεόδωρος – Πρόεδρος στό Ελληνικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής.
Παπανδρέου Γεώργιος – Υπουργός Παιδείας.
2-5 Ιουνίου 1994, Helsinki, Φινλανδία.
Αρσένης Γεράσιμος – Υπουργός Αμύνης.
Καρράς Κώνσταντινος – Διευθυντής επιχειρήσεων. Εφοπλιστής.
22-25 Απριλίου 1993, Vouliagmeni, Ελλάδα.
Αργυρός Στυλιανός – Πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων.
Βερεμής Θάνος – Καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Διευθυντής στο Ελληνικό ίδρυμα για την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική.
Βώκος Θεμιστοκλής – Επιχειρηματίας. Πρόεδρος της Seatrade Organisation.
* Καρράς Κώνσταντινος – Διευθυντής επιχειρήσεων. Εφοπλιστής. (* Συμμετείχε σαν Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου).
Κωστόπουλος Ιωάννης – Πρόεδρος στην Τράπεζα Πίστεως.
Λιβανός Γεώργιος – Εφοπλιστής. Πλοιοκτήτης.
Μάνος Στέφανος – Υπουργός Οικονομικών.
Μητσοτάκης Κωνσταντίνος – Πρωθυπουργός.
Πάγκαλος Θεόδωρος – Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, σοσιαλιστικό κομμα.
Παπακωνσταντίνου Μιχαήλ – Υπουργός Εξωτερικών.
Παπαλεξόπουλος Δημήτριος – Διευθυντής στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα Α.Ε.
Περατικός Μιχαήλ – Εφοπλιστής. Πρόεδρος στην Pegasus Ocean Services.

ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ
05-06-13, 20:19
Χαιρετω σας φιλοι

Και παλι ...
Σου λενε κατι αυτα φιλε Voel?

Άπαν
05-06-13, 21:44
Μια σύντομη συντονιστική παρέμβαση.

Παρακαλώ η παράθεση του περιεχομένου άλλων ιστοτόπων να γίνεται με φειδώ και να γίνεται υποστηρικτικά στην κύρια άποψη που διατυπώνουμε. To copy & paste ολόκληρων "σεντονιών" δεν προσφέρει στο διάλογο. Είναι παραβίαση των κανονισμών του forum .

Σας ευχαριστώ.

Old Guard Grenadier
06-06-13, 00:13
Για μία οργάνωση που "θέλει να δημιουργήσει παγκόσμια κυβέρνηση" σαν πολύ ανοικτή δεν είναι?Δεν ξέρω τι σκέφτονται αυτές οι μακιαβελικές ιδιοφυΐες αν εγώ όμως ήθελα να κυβερνήσω το πλανήτη θα το σχεδίαζα με λίγα άτομα και κυρίως με τους ίδιους κάθε χρόνο!:mad:Ποιο είναι το νόημα να καλέσεις κάποιον μόνο μία φορά?:confused: Και η ανωνυμία στα πρακτικά υπάρχει ώστε να μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει χωρίς να ανησυχεί για το τι θα πει η τηλεόραση ή τι θα γράψει ο Τύπος για αυτόν... Όσο για το περιεχόμενο ορίστε τι συζητήθηκε πέρυσι από τα μέλη της λέσχης: 1) Οι δια-Ατλαντικές σχέσεις 2) Είναι η γρήγορη οικονομική ανάπτυξη εφικτή? 3) Το μέλλον της δημοκρατίας στον ανεπτυγμένο κόσμο 4)Το τοπίο της πολιτικής των ΗΠΑ 5) Το ευρωπαϊκό πολιτικό τοπίο 6) Ένας διάλογος στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ 7) Η πολιτική και η Γεωπολιτική της Ενέργειας 8)Σταθερότητα και αστάθεια στην Μέση Ανατολή 9) Ανισορροπίες,Λιτότητα και Ανάπτυξη 10) Αειφορία του ευρώ και οι συνέπειες της. 11) Τι μπορεί να κάνει η Δύση για το Ιράν 12) Πως τα κυρίαρχα κράτη συνεργάζονται στον κυβερνοχώρο? 13) Οι οικονομικές και πολιτικές βλέψεις της Κίνας

ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ
06-06-13, 21:25
Χαιρετω σας φιλοι
Εχεις δικιο φιλε ΑΠΑΝ, ζητω συγνωμη για την παραλειψη μου, αστοχια μου. Ομως θεωρω πως ηταν αναγκαιο να παραθεσω ονοματα προσωπα και πραγματα απο τον Ελληνικο οριζοντα.
Όσο για το περιεχόμενο ορίστε τι συζητήθηκε πέρυσι από τα μέλη της λέσχης: 1) Οι δια-Ατλαντικές σχέσεις 2) Είναι η γρήγορη οικονομική ανάπτυξη εφικτή? 3) Το μέλλον της δημοκρατίας στον ανεπτυγμένο κόσμο 4)Το τοπίο της πολιτικής των ΗΠΑ 5) Το ευρωπαϊκό πολιτικό τοπίο 6) Ένας διάλογος στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ 7) Η πολιτική και η Γεωπολιτική της Ενέργειας 8)Σταθερότητα και αστάθεια στην Μέση Ανατολή 9) Ανισορροπίες,Λιτότητα και Ανάπτυξη 10) Αειφορία του ευρώ και οι συνέπειες της. 11) Τι μπορεί να κάνει η Δύση για το Ιράν 12) Πως τα κυρίαρχα κράτη συνεργάζονται στον κυβερνοχώρο? 13) Οι οικονομικές και πολιτικές βλέψεις της Κίνας

Φιλε Old Guard Grenadier απου βγαζεις αυτο το συμπερασμα οτι αυτα ηταν τα θεματα συνεδριασης της Λεσχης Μπιντελμπερκ? Πως μας το λεει αυτο? Αφου ειναι σιγουρο οτι οι συνεδριασεις της Λεσχης ειναι μυστικες και απογορευεται δια ροπαλου η δημοσιγραφικη καλυψη?...
Προσωπικα αμφιβαλω πολυ!!!...
Κατα το προφανως ειναι σχεδον σιγουρο απο τις ενδειξεις οτι η Λεσχη ενεχει και μυστικιστικο χαρακτηρα ....
Αποψη μου

Voel
07-06-13, 01:22
Πως μας το λεει αυτο?

Εχμμμ....... Η ιδια μηπως;

Επισης μας λεει καθε χρονο που συνεδριαζει, ποια θεματα θα την απασχολησουν και, ω θεοι, ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ. Για μια υποτιθεμενα σκιωδη οργανωση δεν την κοβω καθολου μυστικη

Το μονο που δεν μας λεει ειναι το τι λεει ο καθενας απο τους συμμετεχοντες, κατι πολυ φυσικο, αφου ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗς, μια ανεπισημη και κατ ιδιαν ανταλλαγη αποψεων μεταξυ πολιτικων και οικονομικων στελεχων του δυτικου κοσμου για θεματα που τους απασχολουν.

Θα ρωτησεις γιατι καποιος να πιστεψει αυτους;

Προσωπικα βρισκω μαλλον γελοια την απροθυμια να πιστεψουν καποιοι ο,τιδηποτε προερχεται απο επισημα χειλη ενω την ιδια στιγμη δεχονται αμασητα ο,τιδηποτε τους ξεφουρνιζει ο καθε καμμενος συνομοσιολογος επιπεδου Λιακοπουλου

Αν μαλιστα ειχες αφιερωσει λιγο χρονο για ερευνα αντι να αναπαραγεις αμασητες πληροφοριες θα ειχες συνειδητοποιησει οτι "Λεσχη" Μπιλτεμπεργκ οπως την περιγραφεις και οπως την φανταζεσαι απλα δεν υπαρχει

Προσωπικα δεν εχω αποψη για την λεγομενη παγκοσμια κυβερνηση , ουτε την θεωρω απαραιτητως κακη. Ενδεχομενως να γινονται σκιωδεις συναντησεις, αλλα αυτες σιγουρα δεν γινονται σε γραφικα ξενοδοχειακια ανα την ευρωπη με γνωστους καλεσμενους, σε γνωστες ημερομηνιες και με γνωστη σε ολους θεματολογια.

ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ
07-06-13, 07:17
Χαιρετω σας φιλοι

Στη φετινή συνάντηση το «παρών» από την Ελλάδα, θα δώσει – για άλλη μια φορά – και ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς


Στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ, γύρω από την οποία έχει δημιουργηθεί ένας μύθος για τον καθορισμό της τύχης της παγκόσμιας οικονομίας, θα είναι στραμμένα τα βλέμματα από σήμερα, 6 Ιουνίου έως τις 9 του μήνα.

Παρόντες θα είναι από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μέχρι τον Χένρι Κίσινγκερ.

Θα λάβουν επίσης μέρος ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, ο Βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Οζμπορν, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, η κοινοτική επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ, αλλά και ο αρθρογράφος των Financial Times Μάρτιν Γουλφ.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Γκρόουβ (Grove Hotel) στο Watford της Βρετανίας.

Οι Έλληνες «καλεσμένοι»

Φέτος, το "παρών" από την Ελλάδα, θα δώσουν δύο πρόσωπα.

Ο ένας είναι ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της Καθημερινής. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη (!) φορά που ο γνωστός δημοσιογράφος θα βρεθεί σε συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Οι προηγούμενες ήταν το 2002, το 2008 και το 2009.

papxelas

Μεγάλη εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η παρουσία του δεύτερου Έλληνα που θα λάβει μέρος φέτος στην συνάντηση.

Πρόκειται για τον... γνωστό μας Οδυσσέα Κυριακόπουλο, ο οποίος θα είναι η δεύτερη φορά που θα λάβει μέρος σε συνάντηση της Λέσχης. Είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου "S&B". Ο κ. Κυριακόπουλος και η εταιρεία του, έχουν καταγγελθεί αρκετές φορές για τα σχέδια με την εξόρυξη περλίτη στη Μήλο και βωξίτη στον Παρνασσό και τη Γκιώνα.

kyriakopoulos

Πρόσφατα, όμως, το όνομα του κ. Κυριακόπουλου μας απασχόλησε και για μια φαινομενικά ασύνδετη υπόθεση: Τη λίστα Λαγκάρντ.

Η αποκάλυψη προέκυψε από την εξέταση του μάρτυρα - συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Σταύρου Παπασταύρου στην Προανακριτική Επιτροπή και τις ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο κύριος Οδυσσέας Κυριακόπουλος, λοιπόν, είχε συνεργαστεί και με τον κύριο Παπασταύρου, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στην λίστα.

Ο κύριος Κυριακόπουλος όμως, είχε στενότατη συνεργασία και με την εξαδέλφη του κυρίου Παπακωνσταντίνου, η οποία είχε διαγραφεί από τη λίστα.

Για πολλούς, φετινό θέμα συζήτησης θα είναι η οικονομία των ΗΠΑ και η κρίση στην Ευρώπη. Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για συζητήσεις που σχετίζονται με τις απειλές του εθνικισμού και του λαϊκισμού, τις προκλήσεις στην Αφρική, τον πόλεμο στη Συρία, τον κυβερνοπόλεμο και τις μορφές που παίρνει, την τρομοκρατία και τις βασικές τάσεις στην ιατρική έρευνα.

Εύλογο το ερώτημα του καθενός: Σε ποια από όλα τα παραπάνω θέματα μπορούν να έχουν άποψη οι κ.κ. Κυριακόπουλος και Παπαχελάς;

Δείτε ΕΔΩ την πλήρη λίστα των καλεσμένων για το 2013

Η ιστορία της Λέσχης

Ας ξετυλίξουμε, ωστόσο, το κουβάρι της ιστορίας της από την αρχή ώστε να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε όσα οι μετέχοντες κάθε χρόνο στις συσκέψεις της καλούνται να κρατήσουν μυστικά για πάντα...

Η Λέσχη ή Ομάδα Bilderberg συναντήθηκε για πρώτη φορά το 1956 στο Ξενοδοχείο Bilderberg λίγο έξω από το Άρνεμ της Ολλανδίας, μια συμβολική περιοχή, αφού εκεί είχε λάβει χώρα μια από τις πιο ιστορικές μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Προφανώς και το όνομά της το έλαβε από το εν λόγω ξενοδοχείο και όχι από κάποιο από τα αρχικά της μέλη, όπως πολύς κόσμος νομίζει. Δεν υπάρχει, δηλαδή, κάποια ισχυρή οικογένεια Bilderberg που βρίσκεται πίσω από τις ετήσιες συσκέψεις.

Αυτό που υπάρχει, όμως, είναι μια ομάδα περίπου 130 ατόμων, πολλά εκ των οποίων είναι ισόβια μέλη της, όλοι τους αρχηγοί κρατών ή πολιτικοί σε υψηλές θέσεις, τραπεζίτες και επιχειρηματίες.

Ο σκοπός της πρώτης σύσκεψης του 1956 ήταν να συζητηθεί το πρόβλημα της ανάπτυξης ενός αντι-αμερικανισμού τη δεκαετία του '50 στη Δυτική Ευρώπη και να βρεθούν λύσεις αντιμετώπισής του. Ηγέτες δυτικοευρωπαϊκών χωρών ή εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν στο Άρνεμ και τα αποτελέσματα των συζητήσεών τους θεωρήθηκαν τόσο επιτυχή, ώστε αποφάσισαν να καλούν την άτυπη Λέσχη Bilderberg (που πλέον είχε αποκτήσει και όνομα) σε μια ετήσια σύσκεψη, κάθε φορά και σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ κάθε 4 χρόνια θα μετακόμιζε στη άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ ή τον Καναδά.

Τι αποφασίζεται κάθε χρόνο

Το τι συζητείται στην ετήσια σύσκεψη της Λέσχης Bilderberg είναι μυστικό. Ακόμη και τα πρακτικά που τηρούνται δεν περιέχουν τα ονόματα των ομιλητών πριν από κάθε πρόταση.

Ωστόσο, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς από την σύνθεση της ομάδας και από την παραδοχή των μελών της ότι στο τέλος πάντοτε καταλήγουν σε μια κοινή απόφαση για δράση, ότι όσα λέγονται στις αίθουσες των πολυτελών ξενοδοχείων που επιλέγονται κάθε έτος είναι προς όφελος των επιχειρήσεων που αποτελούν μόνιμα μέλη της Λέσχης –και, βεβαίως, όσων κλάδων και συνεργατών εκπροσωπούν αυτές.

Και ότι τις αποφάσεις που λαμβάνονται, καλούνται να τις εφαρμόσουν τα πολιτικά στελέχη που προσκαλούνται.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/314547/sti-leshi-mpilntermpergk-o-odysseas-kyriakopoylos#ixzz2VVLA5ka4
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/314547/sti-leshi-mpilntermpergk-o-odysseas-kyriakopoylos

Αποψη σου φιλε Voel.
http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/196aa39e828aa791e3f11f221a92189e_XL.jpg?v=2
Τοτε λοιπον γιατι ειναι μυστικη η συνεδριαση ?...

ΝΑΣΟΣ ΔΔΔ
08-06-13, 13:14
Xαιρετω σας φιλοι,

http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/695c994df75bfeb43471e239af185155_XL.jpg
Ο Αλ. Παπαχελάς, ο Οδ. Κυριακόπουλος και οι έξι Τούρκοι που μετέχουν στην κρυφή σύνοδο
Για μια ακόμα χρονιά, η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία αλλά και οι κυοφορούμενες γεωπολιτικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή απασχολεί τα μέλη της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» και τους δόκιμους προσκεκλημένους της.
Από την Πέμπτη, τα μέλη αυτής της μυστικής αδελφότητας βρίσκονται στη Βρετανία και έως αύριο θα απεργάζονται όσα τους εξυπηρετούν για να προωθήσουν τους σκοπούς τους. Υπό όρους απόλυτης μυστικότητας εξετάζονται τα προβλήματα του κόσμου είναι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η πιθανότητα κοινωνικών εντάσεων αλλά και οι εξελίξεις στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη με σημείο αναφοράς τις διαδηλώσεις στη γειτονική Τουρκία καθώς και το σθένος που επιδεικνύει ο πρόεδρος κ. Μπασάρ Αλ Άσαντ έναντι στις ορδές των μισθοφόρων ισλαμιστών που βαφτίστηκαν ως «αντάρτες» για να βυθίσουν τη Συρία στο χάος του αίματος.
Όπως λένε έγκυρες πηγές, δεν είναι τυχαίο ο θόρυβος για τα λάθη που έχουν γίνει στο «ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης» από την κρίση. Τυχαίες επίσης δεν είναι οι χθεσινές αιχμές της τουρκικής ηγεσίας για την κριτική που δέχεται σχετικώς με τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζει τα επεισόδια και τις λαϊκές αντιδράσεις.
Αίσθηση προκαλεί επίσης ότι στη μυστική σύνοδο στο ξενοδοχείο "Grove", στο Γουάτφορντ, συμμετέχουν από την Ελλάδα ο δημοσιογράφος κ. Αλέξης Παπαχελάς αλλά και ο επιχειρηματίας κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Ταυτοχρόνως μαζί τους από την τουρκική πλευρά, στη συνεδρίαση της Μπίλντεμπεργκ παίρνουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ερντογάν κ. Αλή Μπαμπατσάν, η δραστήρια αρθρογράφος της «Μιλλιέτ» κ. Ασλή Αϊντίντασμπας, ο λέκτορας του πανεπιστημίου Καντίρ Χας (και αρθρογράφος της «Χαμπερτούρκ») κ. Σολί Οζέλ, ο βουλευτής του (αντιπολιτευτικού) Ρεπομπλικανικού Κόμματος κ. Σαφάκ Παβέη, ο παλιός υποστηρικτής της ελληνοτουρκικής φιλίας, ο ισχυρός άνδρας του ομώνυμου Ομίλου κ. Μουσταφά Κοτς, καθώς και ο εκπρόσωπος του αντίπαλου ομίλου («Σαμπαντζή») κ. Χαλούκ Ντιντσέρ.
Αυτή η ελληνοτουρκική ομάδα αναμένεται να εστιάσει το ενδιαφέρον της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» και θα δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής σε όσα δρομολογούνται σε περιφερειακό επίπεδο. Άλλωστε παρών θα είναι για μια ακόμα χρονιά ο αειθαλής κ. Χένρυ Κίσσινγκερ, ο οποίος έχει συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις που έχουν πλήξει τον Ελληνισμό από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 με επίκεντρο την Κύπρο, την ελληνική γλώσσα, το ορθόδοξο φρόνημα των Ελλήνων αλλά και τις παραδοσιακές δομές (την οικογένεια και την παιδεία). Ανάλογες εξελίξεις δρομολογούνται κατ' αρχήν για την Τουρκία και στη συνέχεια για τη Μέση Ανατολή, λένε εκείνοι που ξέρουν καλά ποια είναι τα θέματα στην ατζέντα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/315310/ellinotoyrkikes-zymoseis-sti-synedriasi-tis-leshis-mpilntempergk#ixzz2VcdpX4sW
Επτασφράγιστο μυστικό οι αποφάσεις της Λέσχης
Το τι συζητείται στην ετήσια σύσκεψη της Λέσχης Bilderberg είναι μυστικό. Ακόμη και τα πρακτικά που τηρούνται δεν περιέχουν τα ονόματα των ομιλητών πριν από κάθε πρόταση. Ωστόσο, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς από την σύνθεση της ομάδας και από την παραδοχή των μελών της ότι στο τέλος πάντοτε καταλήγουν σε μια κοινή απόφαση για δράση, ότι όσα λέγονται στις αίθουσες των πολυτελών ξενοδοχείων που επιλέγονται κάθε έτος είναι προς όφελος των επιχειρήσεων που αποτελούν μόνιμα μέλη της Λέσχης –και, βεβαίως, όσων κλάδων και συνεργατών εκπροσωπεύουν αυτές. Και ότι τις αποφάσεις που λαμβάνονται, καλούνται να τις εφαρμόσουν τα πολιτικά στελέχη που προσκαλούνται.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/315310/ellinotoyrkikes-zymoseis-sti-synedriasi-tis-leshis-mpilntempergk#ixzz2VcduumjN
Οσο κι αν το διακωμωδειτε δεν αλλαζει η σοβαροτητα του θεματος ..

sceptic
20-08-13, 09:24
newsbomb! τώρα μιλάμε για εξακρυβομμένη πηγή και δημοσιογραφία υψηλης δεοντολογίας! :eek: