PDA

Επιστροφή στο Forum : Η υπερθέρμανση του πλανήτη μας και ο ανθρώπινος παράγοντας.


thecube
13-05-08, 13:51
Θα ξεκινήσω λέγοντας πώς όταν έμαθα ότι ο Al Gore αυτοανακυρήχτηκε σε "μεσσίας" του οικολογικού κινήματος ξεκινώντας την διάσημη πια καμπάνια του, έπεσα από τα σύννεφα. Ενιωσα, τρόπον τινά, ότι ο κόσμος που ήξερα δεν υπήρχε. Μετά άρχισα να νιώθω ένοχος όταν έψηνα το τοστ μου και δεν το έτρωγα ωμό.

Σύμφωνα με τον Al, φταίμε εμείς, οι άνθρωποι για την υπερθέρμανση. Καταναλώνοντας ενέργεια (που παράγεται με συμβατικές τεχνολογίες) εκλυουμε τόσο πολύ CO2 που εντείνουμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε τέτοιο βαθμό ώστε να προκληθεί αύξηση της θερμοκρασίας, λιώσιμο των πάγων κλπ κλπ.

Ομολογώ ότι απέναντι σε ορισμένα πράγματα είμαι προκατηλειμένος. Ετσι δεν μπορούσα να χωνέψω αυτή την κίνηση του Al Gore και τα συνεπακόλουθά της.
Δεν μπορεί, τέτοια δραστηριοποίηση! Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει παράλληλα που δεν το παίρνουμε χαμπάρι.

Αφορμή λοιπόν για το παρόν thread υπήρξε η ταινία Endgame του Alex Jones που συzητιέται ήδη σε άλλο thread. Σε εκείνο το thread εξέφρασα μια ένσταση για τον τρόπο με τον οποίο ο Jones αναφέρεται στο οικολογικό κίνημα λέγοντας ότι η υπερθέρμανση της γης δεν οφείλεται στον άνθρωπο.
Θεώρησα & θεωρώ ότι πρόκειται για τεράστιο ζήτημα και θα έπρεπε τουλάχιστον να ακούσω στην ταινία 2-3 μαρτυρίες σχετικών επιστημόνων που να το επιβεβαιώνουν. Τα post απαντήσεις του skeptic με ώθησαν να ψάξω λίγο.

Ετσι έπεσα πάνω στο ντοκυμαντέρ The Great Global Warming Swindle του βρετανικού Channel 4.

Σχετικα links
http://www.channel4.com/science/microsites/G/great_global_warming_swindle/
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Global_Warming_Swindle
http://greatglobalwarmingswindle.co.uk/

To ντοκυμαντέρ επικεντρώνει σε επιστημονικά στοιχεία δίνοντας λιγότερη έμφαση στα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και στο που μπορεί να αποσκοπεί η απόκρυψη της αλήθειας αν και κάνει κάποιες αναφορές εστιάζοντας κυρίως στο ότι ο "τρίτος" κόσμος ουσιαστικά αποκόπτεται από το τρένο της ανάπτυξης. Η μόνη ουσιαστική σπόντα πολιτικού περιεχομένου είναι η διήγηση του πως ξεκίνησε η χρηματοδότηση στους περιβαλλοντολόγους από την Θάτσερ (!) την εποχή της περίφημης απεργίας των ανθρακωρύχων και που αποσκοπούσε.

Ο δημιουργός του ντοκυμαντέρ ουσιαστικά μας λέει ότι η υπερθέρμανση της γης


δεν οφείλεται στην αύξηση του CO2
έχει άμεση σχέση με την ηλιακή δραστηριότητα
έχει άμεση σχέση με την κοσμική ακτινοβολία
είναι φυσιολογική και έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν


και περιγράφει μία ιστορία συστηματικής απόκρυψης και παραποίησης επιστημονικών δεδομένων με σκοπό να συνταχθούν οι σχετικές εκθέσεις του ΟΗΕ και του ΙPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change, www.ipcc.ch/ (http://www.ipcc.ch/) ).

Οι μαρτυρίες στην ταινία είναι όλες από επιστήμονες του χώρου και δεν αφήνουν περιθώρια εικασιών.

Ελληνικούς υπότιτλους για το ντοκυμαντέρ μπορείτε να βρείτε εδώ (http://www.greeksubtitlesproject.com/get_greek_subtitles.php?id=20271)
Δεν τους έχω ελέγξει καθώς τους έψαξα ειδικά για την παράθεσή τους στο παρόν.
Το ντοκυμαντέρ μπορείτε να το βρείτε... εχμ... ξέρετε εσείς... ;)

Μερικά ακόμα σχετικά links που είναι ανεξάρτητα από το ντοκυμαντέρ
http://www.livescience.com/environment/070312_solarsys_warming.html
http://news.nationalgeographic.com/news/2007/02/070228-mars-warming_2.html

"ακαδημαϊκή" προσέγγιση από το Stanford
http://solar-center.stanford.edu/sun-on-earth/glob-warm.html

και μία ενδιαφέρουσα επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ
http://www.rense.com/general79/d3m.htm

Κλείνω το post (προσωρινά) διότι ο άτιμος χρόνος πιέζει.

skeptic
13-05-08, 14:49
ήδη άρχισε να εφαρμόζετε η φορολογία του CO2 πάνω μας..
Στην ελλάδα αρχίζει και πιέζει η φορολογία CO2 και στο λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά και στα αυτοκίνητα μας... κάτω από πίεση της ΕΕ που παίρνει πλέον όλες τις κεντρικές αποφάσεις που μας αφορούν.. εμείς θα πληρώσουμε πάλι τα σπασμένα..
http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=48821&Itemid=151
Επιπλέον πριν λίγες μέρες έγινε ένα συνέδριο για τις Κλιματικές αλλαγές(* παλιά λέγανε παγκόσμια υπερθέρμανση τώρα άλλαξαν τροπάριο γιατί ο πλανήτης ψυχραίνει αυτή τη δεκαετία) με συμμετοχή πολλών διεθνών ειδικών περιβαντολλόγων και πολιτικών οικονομολόγων.. συμετείχε ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας..
http://news.pathfinder.gr/photoscope/greece/news/2933.html
Παράλληλα με αυτή την επίσημη σύσκεψη έγινε και η υπερμυστική σύσκεψη της Μπίλντερμπεργκ στην Ελλάδα που σίγουρα θα συζητούσε αυτά τα θέματα αφού ήταν ήδη αρκετοί "ειδικοί" μαζεμένοι στη χώρα.
Αν πιστέψουμε τη Διαμαντοπούλου ήδη η Μπίλντερμπεργκ από πέρισυ στην Τουρκία συζητούσε έντονα αυτά τα θέματα, από τα 20 θέματα που συζήτησε τα 5 αφορούσαν παραγωγή πολιτικής για τις κλιματικές αλλαγές...
Η ελιτιστές έπεσαν για τα καλά και με τα μούτρα πάνω στις κλιματικές αλλαγές καθώς έχουν να κερδίσουν πολλά από τη νέα αγορά ταυτόχρονα εκτοξεύουν την τιμή του πετρελαίου στα ύψη κάτω από την καθοδήγηση της Λέσχης...ήδη από το 2005:
http://www.nexusmagazine.com/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=43