PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέα Αταλάντη; Προσγείωση ΑΤΙΑ στο Γύθειο


skeptic
15-05-08, 11:18
Ρεπορταζ και φωτογραφίες στο παρακάτω site:

http://www.apela.gr/28-3.html

skeptic
15-05-08, 13:39
Kαι ως συνήθως μαζί με την ιστορία για ΑΤΙΑ κυκλοφόρησε και η γνωστή απομυθοποιητική ιστορία..

Τα φώτα ήταν από προβολέα νυχτερινού κέντρου που αντανακλούσε πάνω στα σύννεφα..
Οι διακοπές ρεύματος από υπερφόρτωση του δικτύου λόγω της χρήσης του προβολέα..
Τα ίχνη στον αγρό υπήρχαν από παλιά και έγιναν από βροχή και πατήματα ανθρώπων, ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης (παρόλο αυτά έφραξε τον χώρο με ταινία)
Η ιστορία διογκώθηκε λένε για τουριστικούς λόγους.

Δεν μας λένε όμως για τους στύλους και τα σύρματα που ισοπεδώθηκαν και την ΔΕΗ που έσπευσε να τα επισκευάσει..!

Bernie Rico Jr
15-05-08, 18:07
Τόσες ώρες θέαση, ακίνητο πάνω από το κοιμητήριο κλπ και δεν υπάρχει ούτε μια σοβαρή απόδειξη..? Ένα βιντεάκι, μια φωτο.. το άκουσε και ο Πητ Παπαδάκος λέει, αυτός ο αξιόλογος επιστήμονας. Τα παραπάνω σχόλια βέβαια δεν οδηγούν στην μη ύπαρξη του εν λόγω φαινομένου.

f.nikolaos
15-05-08, 18:18
καλα μας πεισατε! οτι ανοησια του ερθει του καθενος στο κεφαλι! τα ατια αφησαν την αμερικη γιατι δεν τους αρεσει ο ομπαμα και ηρθαν στο γυθειο για διακοπες και μαλιστια προσγειωθηκαν να παρουν και καμια σπραιτ στο δρομο! οτι σαχλαμαρες ελεγαν στην αμερικη πριν απο 50 χρονια τωρα και στην ελλαδα..... αλλα ευτυχως τα μυαλα μας δεν εμειναν 50 χρονια πισω!

Τάκης Παπαδόπουλος
15-05-08, 19:23
καλα μας πεισατε! οτι ανοησια του ερθει του καθενος στο κεφαλι! τα ατια αφησαν την αμερικη γιατι δεν τους αρεσει ο ομπαμα και ηρθαν στο γυθειο για διακοπες και μαλιστια προσγειωθηκαν να παρουν και καμια σπραιτ στο δρομο! οτι σαχλαμαρες ελεγαν στην αμερικη πριν απο 50 χρονια τωρα και στην ελλαδα.....
Πιθανότερη η εμφάνιση Α.Τ.Ι.Α. στο Γύθειο ( ΔΕΝ αντίκειται στην λογική, ούτε σε Συμπαντικούς Νόμους ), παρά "άλλα" παραμύθια που βλάπτουν κιόλας, πηγαίνοντας πίσω την ανθρωπότητα ΠΟΛΥ περισσότερο από πενήντα χρόνια πίσω.
Πώς ένας άνθρωπος που βασίζει το επάγγελμά του ακόμα και σε παραμύθια, αμφισβητεί και χλευάζει τόσες μαρτυρίες για πολύ λογικό και πιθανώς αληθές συμβάν; Ή τόσες και τόσες μαρτυρίες αξιοπίστων μαρτύρων πάνε περίπατο, ενώ άλλες περί "δακρύσματος εικόνων" γίνονται a priori πιστευτές και μάλιστα γίνεται και προπαγάνδα υπέρ των "θαυμάτων";
...αλλα ευτυχως τα μυαλα μας δεν εμειναν 50 χρονια πισω!
Σωωωωστά!
- Είναι πολύ περισσότερο πίσω από πενήντα χρόνια...

Παρεμπιπτόντως, καμμιά φαεινή εξήγηση για τις φωτογραφίες;

...Κάνε τον κόπο και ρίξε και μιά ματιά εδώ, με μεγάλη όμως προσοχή, σε κάποιο "υπόλοιπο" της τάξης του 10%...

http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?p=54779#post54779

Bernie Rico Jr
15-05-08, 20:36
Δεν υποστηρίζει κανείς a priori τις δακρυβρεχτες εικόνες, κανείς σοβαρός τουλάχιστον. Επίσης κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν υποστηρίζει την βεβαιότητα της υπάρξεως των UFO μιας και αν πεις τα παραπάνω περί λογικής και υπάρξεως UFO σε έναν επιστήμονα της κοσμολογίας κύριε τάκη θα ψοφήσει στο γέλιο. Μας κουφάνατε πάλι δηλαδή.

Αυτό που πιστεύω είναι πως όλες αυτές οι σχετικές περιπτώσεις αφορούν είτε στα γκαφρά (πώληση βιβλίων, περιοδικών κλπ) είτε στην προσπάθεια επίτευξης της ομαδικής αποχαύνωσης και αποπροσανατολισμού μπας και ξεχάσουμε τα προβλήματα και τις βρωμιές φορέων και ανθρώπων και πολιτικών κλπ που ανήκουν ω δυστυχώς ακόμη και στο συνάφι σας αγαπητέ (κρίμα, φαίνεται πως αυτούς δεν τους παρακολουθήσατε καλά όταν έμπαιναν, σας ξέφυγαν).

Επί του πρακτέος, think twice (και παραπάνω θα πω εγώ) πριν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα (αν και επιβεβαιώθηκαν από τον πρώην πιστολά, νυν αστρολόγο...) της εσπρεσο για εναέρια ουφο (επίγεια υπάρχουν ως φαίνεται πολλά). Σπαταλάμε άδικα σπάνιους και πολύτιμους πόρους, ώρα και μυαλό, για να καταλήξουμε στο ότι πιθανώς στο Γύθειο και στην Κολοπετεινίτσα να ήρθαν πράσινα ανθρωπάκια με μπλε και κόκκινους κόκους. Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα και καλό είναι να ασχολούμαστε περισσότερο με αυτά και όχι με αυτά στα οποία μας καθοδηγούν τα λαμόγια της εποχής (το λέει και ο Λιακο :D άλλωστε)

Τάκης Παπαδόπουλος
15-05-08, 21:12
Δεν υποστηρίζει κανείς a priori τις δακρυβρεχτες εικόνες, κανείς σοβαρός τουλάχιστον.)
Φίλτατε Bernie, τα όσα αναφέρονται περί ΑΤΙΑ, επιδέχονται έρευνα βάσει στοιχείων και μαρτυριών και ανάλογα με την αξιοπιστία των εκάστοτε μαρτυριών βγαίνουν συμπεράσματα.
ΜΙΑ στις χίλιες να είναι αληθινή μιά μαρτυρία, μαζεύονται ΧΙΛΙΑΔΕΣ από μαρτυρίες για το ότι ΚΑΤΙ πράγματι συμβαίνει...
Το ότι δε, ασχολούνται επί δεκαετίες και κυβερνήσεις με κρυφά και φανερά προγράμματα, επίσης κάτι λέει.
Η a priori και συλλήβδην απόρριψη, αποτελεί τουλάχιστον γελοιότητα και ρηχότητα σκέψης.

skeptic
15-05-08, 21:26
Επίσης κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν υποστηρίζει την βεβαιότητα της υπάρξεως των UFO
ΑΤΙΑ εξ'ορισμού υπάρχουν και έχουν αναφερθει.. άγνωστης εξήγησης φαινόμενα ή αντικείμενα στον ουρανό.
Για την πιθανή εξήγηση τους υπάρχουν διαφωνίες... υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν διελευκανθεί όπως υπάρχουν και χιλιάδες περιπτώσεις που μένουν ακόμα ανεξιχνίαστες..
Κανείς σοβαρός ανθρωπος δεν αρνείται την ύπαρξη των ΑΤΙΑ. Πολεμική αεροπορία, κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες δουλεύουν πυρετωδώς πάνω σ'αυτό το φαινόμενο.

Απλά μερικοί άνθρωποι ... πως να το κάνουμε ... δεν νοιώθουν άνετα όταν δεν μπορούν να εξηγήσουν κάτι στο μικρόκοσμό τους... θέλουν βλέπεις να πιστεύουν ότι τα γνωρίζουν όλα... κοιμούνται πιο ύσηχα τα βράδια έτσι..

Άλλοι βέβαια αντίθετα με τους παραπάνω ενθουσιάζονται με το ανεξήγητο και το μυστήριο που πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει σ'αυτή τη ζωή....

Τάκης Παπαδόπουλος
15-05-08, 21:45
...μιας και αν πεις τα παραπάνω περί λογικής και υπάρξεως UFO σε έναν επιστήμονα της κοσμολογίας κύριε τάκη θα ψοφήσει στο γέλιο. Μας κουφάνατε πάλι δηλαδή. ..)
Για να σε "ξεκουφάνω":
Λονδινο. Είναι έμπειροι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, χαρακτηρίζονται για την ψυχραιμία τους και τη λογική τους. Κι όμως συχνά βλέπουν πράγματα τόσο περίεργα που δεν μπορούν να εξηγηθούν. Οταν τα ανέφεραν ζήτησαν να μην καταγραφούν τα ονόματα τους.

Γνώριζαν ότι κανείς δεν θα τους πίστευε όταν έλεγαν ότι ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο προσγειώθηκε στον διάδρομο προσγείωσης στην ανατολική Βρετανία και λίγο αργότερα απογειώθηκε αναπτύσσοντας τρομερές ταχύτητες.

Το περιστατικό συνέβη στις τέσσερις το απόγευμα της 19ης Απριλίου 1984. Η «Αναφορά Ασυνήθιστου Ουράνιου Φαινομένου» είναι απλά μία στις περισσότερες από χίλιες σελίδες των απόρρητων φακέλων της βρετανικής κυβέρνησης για τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τα βρετανικά Εθνικά Αρχεία.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καθένας από τους οποίους είχε τουλάχιστον οκταετή υπηρεσία, αναφέρουν ότι ενόσω καθοδηγούσαν ένα μικρό αεροπλάνο να προσγειωθεί στον διάδρομο 22, είδαν ένα λαμπερό φως να προσεγγίζει διαφορετικό διάδρομο χωρίς τη σχετική άδεια.

«Δεν διαθέταμε κανένα στοιχείο αναγνώρισης εκείνου του αεροσκάφους», αναφέρει ένας ελεγκτής. Ο Satco (ο κωδικός του συγκεκριμένου ελεγκτή) αναφέρει ότι το Αγνώστου Ταυτότητας Αντικείμενο ακούμπησε τον διάδρομο 27 και αμέσως απογειώθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ανεβαίνοντας στους ουρανούς σχεδόν κάθετα», γράφει στην έκθεση.
Περισσότερα:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_15/05/2008_269940

Και:
«Υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί»
Επιστήμη και θρησκεία πιστεύουν ότι υπάρχει νοήμων ζωή στο Διάστημα
Επιμέλεια: ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

▅ Μιλώντας στην εφημερίδα του Βατικανού ο πατήρ Γκαμπριέλ Φούνες είπε ότι δεν αποκλείει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και ότι νοήμονα όντα υπάρχουν στο Διάστημα

▅ Ο αστρονόμος του Πάπα είπε ότι οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να είναι απαλλαγμένοι από το προπατορικό αμάρτημα

▅ Από τον Θαλή τον Μιλήσιο και τον Πυθαγόρα ως τον Αρθουρ Κλαρκ, οι άνθρωποι κοίταξαν με περιέργεια και ελπίδα το Υπερπέραν Φορώντας το ράσο του, μοναχός παρατηρεί τα άστρα με το τηλεσκόπιο του Βατικανού στο Αστεροσκοπείο της Καθολικής Εκκλησίας, που βρίσκεται στον λόφο του Καστελγκαντόλφο, έξω από τη Ρώμη (RΕUΤΕRS/ΤΟΝΥ GΕΝΤΙLΕ) Τα πράσινα ανθρωπάκια από τον Αρη ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, αλλά η ιδέα ότι κάπου εκεί ψηλά υπάρχει εξωγήινη ζωή μάλλον είναι αληθινή.
( http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080515&nid=8504680&sn=&spid= )

Βιάζεσαι να κρίνεις φίλε μου, βιάζεσαι πολύ...

Ξύπνα!

skeptic
15-05-08, 22:02
παραπάνω περί λογικής και υπάρξεως UFO σε έναν επιστήμονα της κοσμολογίας κύριε τάκη θα ψοφήσει στο γέλιο
Από που και ως που έγιναν αυθεντίες οι κοσμολόγοι στο φαινόμενο ΑΤΙΑ;;;;;;;

Ένα τόσο πολυσύνθετο φαινόμενο που απαιτεί σκληρή έρευνα σε πολλαπλά επίπεδα, η κοσμολογία και η φυσική είναι ένα μόνο μικρό κομμάτι...

Άλλωστε κοσμολόγοι είναι αυτοί που μιλούν για σκουλυκότρυπες , γέφυρες Αινστάιν - Ρόζεν, παράλληλα σύμπαντα, ταξίδια στο χρόνο, ταχυόνια, κλπ κλπ..
Όλα αυτά συνηγορούν στην πιθανότητα να μπορούν να μας επισκέπτονται άλλα προηγμένα όντα στο δικό μας πλανήτη σε περίπτωση που η εξήγηση για τα ΑΤΙΑ ταυτίζεται με τις εξωγήινες επισκέψεις...

ανιχνευτης
15-05-08, 22:10
Tα περιστατικά εμφανίσεως ΑΤΙΑ, δεν πρέπει να τα αποδεχόμαστε χωρίς σκέψη και έρευνα αλλά ούτε και να τα απορρίπτουμε αβασάνιστα. Δεν ξέρω τι συνέβη στο Γύθειο, αλλά τα κομμένα καλώδια και οι πεσμένες κολώνες της ΔΕΗ ( εφόσον αυτό αληθεύει ), με βάζουν πραγματικά σε σκέψεις. Δείτε όμως και αυτό το περιστατικό που το θεωρώ από τα πιό συγκλονιστικά που έχω συναντήσει. http://www.supernatural.gr/news_evia_ufos.htm

agaliarep
16-05-08, 11:01
Παρεμπιπτόντως, καμμιά φαεινή εξήγηση για τις φωτογραφίες;


Για ποιές φωτογραφίες λες;
Εαν λες για αυτές με τα σπαρτά, δίνει απάντηση ο ιδιωκτήτης του χωραφιού στο ηχητικό μήνυμα που ακολουθεί των φωτογραφιών.

Bernie Rico Jr
16-05-08, 18:17
Φίλε Sceptic καταρχήν δεν ήθελα να σε προσβάλω αντιδρώντας έτσι στην δημοσίευση που έκανες για το παρόν θέμα. Επέτρεψε μου όμως να λέω πως εφόσον πάρουμε σαν δεδομένο την λογική, αυτή η οποία έχει δομηθεί και στηρίζεται στις μέχρι σήμερα επιστημονικές αλήθειες,, και αυτή την οποία τόσοι εδώ και αλλού εκθιάζουν, δεν φθάνουμε σε αποδείξεις περί επίσκεψης εξωγήινης ζωής στον πλανήτη μας. Και προφανώς οι κοσμολόγοι και οι φυσικοί έχουν πολλά να πουν για τις σχετικές επισκέψεις γιατί αυτοί μπορούν να εξηγήσουν τα τεράστια ταξίδια κλπ. Και το λέω εγώ γιατί αντιθέτως από οτι ίσως φαίνεται , δεν είμαι ένας κρυοκ... ορθολογιστής. Δυστυχώς όμως, εαν μιλήσεις με έναν κοσμολόγο και χωρίς φυσικά να έχω το αλάθητο, πιστεύω πως θα σου πει τα ίδια. Φαντάζομαι πως συμφωνείς πως σοβαρός δεν είναι αυτός που δέχεται αβίαστα το κάθετι. Αντίθετα, ωραίος και σοβαρός είναι αυτός που ενθουσιάζεται έστω και ενστικτωδώς στο άκουσμα μιας ιστορίας πχ. περίπτωση Αταλάντης (που παρεπιπτόντως εαν έπρεπε να διαλέξω θα την διάλεγα ως την αληθινή) αλλά και που σε δεύτερο χρόνο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από το nick name σου. Τώρα για τα λεγόμενα του κ. Τάκη, τι να πω, ιστορίες σχετικές έχουμε ακούσει πάμπολες αλλά ζουμί μηδέν. Και για τον αστρονόμο του πάπα.. τώρα δέσαμε.. εδώ δεν είσαι νοήμον άνθρωπος εαν πιστέψεις τον μεγαλύτερο απατεώνα του πλανήτη, θα πιστέψουμε a priori (sic) τον αsτρονόμο του?

skeptic
16-05-08, 18:33
Φίλε μου το θέμα είναι ακαδημαικό και δεν σηκώνει έντονες διαφωνίες και τσακωμούς.. μπορώ να πω ότι απολαμβάνω τη συζήτηση με άτομα που διαφωνούν, κόσμια όμως..

Κατα τ'άλλα για να ξεκινήσει σωστά μια συζήτηση θα ήθελα να σε ρωτήσω ...που ακριβώς διαφωνείς..;

α) Στην ύπαρξη νοήμονων εξωγήινων όντων;

ή

β) στην δυνατότητα τους να μας επισκεπτούν;

ή

γ) και στα δύο;

YΓ: και μη ξεχνάμε πάντα παίζει το πολύ πιθανό ενδεχόμενο το ΑΤΙΑ να είναι κάποιο απόρρητο σκάφος των υπερδυνάμεων.. ή άλλο δοκιμαστικό σκάφος..

open mind
16-05-08, 18:38
Στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα διότι δεν επαρκούν τα στοιχειά οποτε μπορεί να μην είναι τίποτα το ασυνήθιστο μπορεί όμως και
Να είναι.
Θεωρώ παρακινδυνευμένο να πάρει κάποιος θέση είτε υπέρ είτε κατά.


Bernie Rico Jr Και στον μεσαίωνα αν έλεγε κάποιος ότι μπορεί να πετάξει με τη βοήθεια ενός μηχανήματος πολύ βαρύτερο απ τον αέρα συμφώνα με την τότε λογική η οποια είχε δομηθεί και στηρίζονταν με τις τότε επιστημονικές αλήθειες όχι μονο δεν θα θεωρούνταν
Πιθανό αλλα πιθανότατα θα κατέληγε και στην πυρα .
Ας μη βιαζόμαστε να αποκλείουμε πράγματα που φαίνονται απίθανα τώρα γιατί μελλοντικά μπορεί να είναι κάτι το συνηθισμένο όπως τώρα τα αεροπλάνα που
Εμείς τα θεωρούμε κάτι το συνηθισμένο ενώ στον μεσαίωνα δεν τα φαντάζονταν καν.

skeptic
16-05-08, 18:43
Αν και διαφώνησα παλιότερα με τον openmind στο θέμα των ταχυονίων πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι που η φαντασία δεν μπορεί να δημιουργήσει μετατρεπόμενη σε εφυής εφευρετικότητα ...
Πραγματικά ένα δυνατό μυαλό (ή πολλά δυνατά μυαλά) μπορούν να πετύχουν το φαινομενικά αδύνατον... αυτό έχει δείξει η ιστορία...

Πόσο μάλλον αν τα μυαλά αυτά είναι από όντα εκατομμύρια χρόνια πιο αρχαία πιο εξελιγμένα και πιο έμπειρα από εμάς που μη ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε σε βρεφικό επίπεδο ακόμα (μόλις 5000 χρόνια πολιτισμός, άντε 10000 βαριά αν πιστέψουμε σε θεωρίες Ατλαντίδος)

skeptic
16-05-08, 18:52
Bernie Rico Jr Και στον μεσαίωνα αν έλεγε κάποιος ότι μπορεί να πετάξει με τη βοήθεια ενός μηχανήματος πολύ βαρύτερο απ τον αέρα συμφώνα με την τότε λογική η οποια είχε δομηθεί και στηρίζονταν με τις τότε επιστημονικές αλήθειες
Μη πας πολύ μακριά, έλα στον 20ο αιώνα και στους αδελφούς ράιτ..
Ακαδημαικοί επιστήμονες έγραφαν σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ότι είναι αδύνατη μαθηματικώς η πτήση με μηχανή βαρύτερη του αέρα..
Θεωρούσαν μάλιστα τους Ράιτ απατεώνες τσαρλατάνους και δεν πίστευαν με τίποτα ότι το αεροπλάνο τους πετάει, (!) ενώ ήδη οι Ράιτ είχαν πραγματοποιήσει επιτυχημένες δοκιμές ενώπιων κοινού...(!!)

Ο δογματισμός και το κλειστό μυαλό δυστηχώς είναι φαινόμενο διαχρονικό, δεν περιορίζεται μόνο στο μεσαίωνα..

open mind
16-05-08, 18:59
skeptic Συμφωνούμε αν δούμε την ανθρωπινή ιστορία θα βρούμε πολλά παραδείγματα αλλα πάντα Η συμπεριφορά του κατεστημένου και των περισσότερων ανθρώπων είναι περίπου ιδία είναι αρνητικοί αρχικά σε οτιδήποτε ριζοσπαστικό μη θέλοντας να παραδεχτούν ότι ο άνθρωπος δεν γνωρίζει τα πάντα .

freya
16-05-08, 19:21
Παιδιά ήμαρτον!!! Το χωράφι αυτό είναι έτσι εδώ και μήνες!!! Έχω άτομα κάτω στο Γύθειο και κανένας τους δεν είδε ούτε άκουσε τίποτα... Πριν από μερικούς μήνες πάλι το ίδιο είχε γίνει... Όταν έχει συννεφιά φαίνονται τα φώτα από το μαγαζί στην Αερόπολη και βγαίνουν όλοι και φωνάζουν για παράξενα φώτα! Ο τύπος που έχει το μαγαζί έχει κάνει τρελλή δουλειά ως προς τον φωτισμό και έχει και καταγγελίες από τους κατοίκους για τα προβλήματα που προκαλεί στην τάση του ρεύματος... Βγήκαν πέντε άτομα για να κάνουν σαματά! Τίποτα σχετικό με UFO απλά είχε συννεφιά, οι προβολείς από το μαγαζί έπαιζαν παιχνίδια πάνω στα σύννεφα, έγινε και διακοπή ρεύματος λόγω της τάσης... Όσο για τους στύλους και τα σύρματα της ΔΕΗ, αν κατέβετε προς Γύθειο μία βόλτα θα δείτε και από μόνοι σας πως κάθε τρεις και λίγο πέφτει και από ένας!!!

Bernie Rico Jr
16-05-08, 19:36
Συμφωνώ με όλα λέτε και δεν αποκλείω τίποτα, το έγραψα ήδη στο πρώτο μήνυμα μου. Εαν σκεφτούμε όμως με την στενά όρια της λογικής, νοοτροπία στην οποία δεν είμαι φίλος το ξαναλέω, τότε δεν θα βρούμε αρκετές αποδείξεις. Και αυτά δεν είναι λόγια δικά μου. Οι επιστήμονες της κοσμολογίας και της αστρονομίας θεωρούν αδύνατη τέτοια επίσκεψη, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα. Ενδογήινη επίσκεψη όμως προσωπικά πιστεύω πως έιναι πολύ πιθανή δηλ. να πρόκειται για manmade όχημα Προσωπικά δεν καταδικάζω εκ προοιμίου κανένα γεγονός σαν αυτό του παρόντος θέματος ως άλλος επικριτής των αδελφών Ραιτ κλπ.

Εγώ πάντως φίλε sceptic νομίζω πως αν έπρεπε να στοιχηματίσω σε μια αποδεδειγμένη θεωρία και σε μια μη, θα στοιχημάτιζα στην πρώτη. Μέσα μου θα κράταγα πισινή και για την 2η όμως. Λάθος ή όχι, αυτό θα έκανα. Εσύ? Η αντίδρασή μου έχει ώς αφορμή αν θέλεις τους χαλεπούς αυτούς καιρούς όπου ο καθένας (όχι εσύ) κάνει και λέει ότι θέλει, ίσως να επηρεάστηκα από το γεγονός πως το εν λόγω γεγονός το είχε ως θέμα η λαμπίρη τις προάλλες! :) Για να επανέλθουμε όμως, ελπίζω να υπάρχει κάποιος απο εδώ μέσα με καταγωγή από τα γύρα μέρη με περισσότερα στοιχεία και ίσως fotos ή με νέα δεδομένα.

open mind
16-05-08, 19:58
Bernie Rico Jr Δίνεις την απάντηση μονος σου λες εάν σκεφτούμε στα στενά όρια της λογικής αυτό από
Μονο του τα λέει όλα αν η ανθρωπότητα σκέπτονταν έτσι δεν θα υπήρχε εξέλιξη.
Προσωπικά θεωρώ ότι η καλύτερη στάση σε αυτές τις περιπτώσεις πριν κρίνουμε ένα
Περιστατικό είναι η ουδέτερη ανεξάρτητα αν πιστεύουμε ότι υπάρχουν εξωγήινα ΑΤΙΑ
Η όχι διότι παρατηρείται το φαινόμενο και η μεν και η δε να είναι αδιαπραγμάτευτοι
Στις θέσεις τους ενώ αν συνεργαστούν οι δυο πλευρές με ανοιχτό μυαλό μπορούν
Να προσεγγίσουν καλυτέρα το φαινόμενο.

skeptic
16-05-08, 20:28
Οι επιστήμονες της κοσμολογίας και της αστρονομίας θεωρούν αδύνατη τέτοια επίσκεψη, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα.
Και τότε πως εξηγείς αυτό;

Σχέδιο Δαίδαλος...

http://en.wikipedia.org/wiki/Project_Daedalus

Διαστρικό Σκάφος που σχεδίασε η Βρετανική Διαπλανητική Εταιρεία επιστημόνων με ικανότητα να φτάνει 12% της ταχύτητας του φωτός. Το σχέδιο είναι από τη δεκαετία του 70.. και αν κατασκευάζονταν τότε σήμερα θα είχε κιόλας φτάσει στο Άστρο Μπάρναρντ που απέχει 6 έτη φωτός μακριά.

Και φυσικά δεν μιλάμε για νέες υπερσύγχρονες μορφές προώθησης όπως η ιοντική ή τα ηλιακά ιστία... αρκετές από αυτές απόρρητες..

Μέχρις εδώ είμαστε με τη σημερινή επιστημονική γνώση και τεχνολογία που εκτοξεύτηκε ραγδαία μέσα σε μόνο 200 με 100 χρόνια.. Η εξέλιξη δεν είναι γραμμικό φαινόμενο.. αλλά συχνά εκθετικό.

Αν μάλιστα πιέσουμε λίγο παραπάνω τις επιστημονικές δυνατότητες τότε πάμε λίγο πιο πέρα...

http://en.wikipedia.org/wiki/Time_travel
Ταξίδια στο χρόνο

http://en.wikipedia.org/wiki/Faster-than-light
Tαξίδια γρηγορότερα από το Φως

http://en.wikipedia.org/wiki/Wormhole
Σκουλυκότρυπες που θα δίνουν δυνατότητα σε ένα προηγμένο πολιτισμό να ταξιδεύει στο σύμπαν άνετα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Multiverse
Παράλληλα πολλαπλά σύμπαντα

Όλα αυτά τα δέχεται ως πιθανότητες για το μέλλον η κοσμολογία και η φυσική.

Και εσύ μου λες τώρα ότι ένα προηγμένο ον εκατομμύρια χρόνια πιο εξελιγμένο και έμπειρο από εμάς δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στη Γη;;;

Εάν υπάρχει τέτοιο ον και εάν έχει φτάσει σε τέτοιο χρονικό σημείο εξέλιξης σε διαβεβαιώ ότι το ταξίδι στη Γη θα του φαίνεται όπως αντίστοιχα φαίνεται σε εμάς σήμερα ένα ταξίδι Αθήνα-Σούνιο...

Σκέψου πως ξεκινήσαμε εμείς 5000 χρόνια πριν η μεγαλύτερη ταχύτητα ήταν αυτή του αλόγου, ο πολύς κόσμος θεωρούσε τη γη το κέντρο του σύμπαντος ότι ήταν επίπεδη και ότι τις άκρες της τη φυλούσαν τέρατα!, ο μικρόκοσμος του κάθε ανθρώπου δεν ξεπερνούσε την εμβέλεια λίγων τετραγωνικών χιλιομέτρων και σήμερα μέσα σε άλμα μόλις 100 ετών πήγαμε σελήνη, στείλαμε σκάφος έξω από το ηλιακό σύστημα, καταγράψαμε άλλους πλανήτες σε άλλα ηλ.συστήματα, φτάσαμε να κάνουμε το γύρο της Γης σε 90 λεπτά και να ταξιδεύουμε από χώρα σε χώρα μέσα σε λίγες ώρες... παγκόσμιο χωριό...

open mind
16-05-08, 20:40
Sceptic ετσι είναι όπως τα λες αν ένας πολιτισμός που θα είναι ας πούμε μερικές εκατοντάδες χρονια πιο εξελιγμένος θα μπορούσε να το κάνει αυτό το ταξίδι άλλωστε
Σκεφτείτε τον δικό μας πως ήταν πριν 1000 χρονια και τι εξέλιξη είχαμε από τότε μέχρι τώρα.

Bernie Rico Jr
16-05-08, 21:26
Μάλιστα.. κι εγώ τώρα πρέπει να σχολιάσω το τι αναφέρει η wikiτέτοιο για σοβαρά επιστημονικά θέματα.. και τι απέγινε ο δαίδαλος? μήπως απέτυχε?

skeptic
16-05-08, 21:39
Δεν απέτυχε ως σχέδιο, ως σχέδιο είναι 100% τεχνολογικά εφικτό, απλά δεν κατασκευάστηκε.
Αναζήτησε τις αιτίες στην πολιτική και την οικονομία.
Το πρόγραμμα Ωριων που ήταν ένα άλλο σχέδιο διαστρικου σκάφους που θα προωθούνταν με διαδοχικές πυρηνικές εκρήξεις (επίσης 100% εφαρμόσιμη τεχνολογία από τη δεκαετία του 70) ήταν έτοιμο να κατασκευαστεί αλλά δεν κατασκευάστηκε τελικά λόγω της ψυχροπολεμικής συνθήκης για την απαγόρευση των πυρηνικών εκρήξεων στο διάστημα!
Όταν όμως έχουν προέδρους σαν τον νέο χίτλερ Μπους που ρίχνουν αμέτρητους πόρους και χρήματα για καταστροφικούς πολέμους και αστυνομικό κράτος περιμένεις να πάει μπροστά η ανθρωπότητα;;

Η όλη ελπίδα μένει τώρα στην ευρώπη και στην ΕSA με το σχέδιο Δαρβίνος.
Αυτό σε λίγα χρόνια θα μπορεί να ανιχνεύσει χιλιάδες πλανήτες στην γειτονιά μας.. και μάλιστα γεώμορφους με ατμόσφαιρα νερό βλάστηση ζωή...
Έτσι λοιπόν υπάρχουν αυξημένες ελπίδες ότι τα Ωρίων και Δαίδαλος (νέες εξυγχρονισμένες μορφές τους) τελικά θα κατασκευαστούν σύντομα κάτω από ένα πλαίσιο διεθνούς διαστημικής συνεργασίας (για να μοιραστεί το κόστος) και θα κατασκευαστούν σύντομα ιδίως αν βρεθεί γεώμορφος πλανήτης στην κοντινή γειτονιά...

Σκέψου πόσο μεγάλο νέο θα είναι κάτι τέτοιο και η επιρροή που θα ασκήσει σε όλα τα επίπεδα, κοινωνία, πολιτική, οικονομία, θρησκεία...
σίγουρα η μεγαλύτερη ανακάλυψη...

Bernie Rico Jr
16-05-08, 21:46
Δεν ξέρω πως μπορείς να γνωρίζεις τόσες και σημαντικές πληροφορίες και κυρίως πως ξέρεις την πραγματικότητα γύρω από αυτά τα γεγονότα, ελπίζω όχι την wiki. Σε κάθε περίπτωση όμως, νομίζω πως όλοι, και κυρίως τα μέλη αυτού του ιστοχώρου, θα πρέπει να περιμένουμε το τι μας κρύβει το μέλλον :)

skeptic
16-05-08, 21:58
Τα ξέρω διότι έχω ψάξει φίλε μου.. Το δαίδαλος και Ωρίων δεν θα περίμενα από τη wiki, τα ήξερα όλα αυτά που σου λέω ήδη από τότε που ήμουν κάπου 12 χρονών όταν τα παρουσίασε ο μεγάλος αστρονόμος Καρλ Σάγκαν με τρομερό ενθουσιασμό στο εξαιρετικό ντοκυμαντέρ του "Κόσμος".

Για το σχέδιο-διαστημικό τηλεσκόπιο Δαρβίνος μπορείς να διαβάσεις από την ίδια την επίσημη ESA που είναι η αντίστοιχη ΝΑΣΑ της ευρώπης (και λιγότερο διεφθαρμένη)...

Διάβασε και μόνος σου:
http://www.esa.int/esaSC/120382_index_0_m.html

Το τηλεσκόπιο(συστοιχία) αν όλα πάνε καλά (φτου φτού να μη το ματιάσω) θα εκτοξευτεί το 2015.

Δες επίσης πως με όργανα όπως τα ιντερφερόμετρα(συμβολόμετρα) και την προηγμένη φασματοσκοπία θα μπορέσουν με τον Δαρβίνο να εντοπίσουν ίχνη χλωροφύλης στους μακρινούς πλανήτες δηλαδή βλάστηση και ζωή:
http://xxx.lanl.gov/pdf/astro-ph/0503302

Aυτή η τεχνολογία είναι ήδη γνωστή εδώ και 10-15 χρόνια..

Προσοχή το παραπάνω είναι επιστημονική εργασία και περιέχει πολύπλοκη επιστημονική ορολογία (jargon)

Knight_Of_Creation
16-05-08, 23:30
Επειδή το ζήτημα ξεφεύγει για ακόμα μια φορά και η ουσία του εν λόγω thread είναι άλλη παραθέτω το μόνο ουσιαστικό κατ ουσίαν μύνημα της φίλης "Freya" όπου κρύβεται και όλο το ζουμί ακόμα μιας απάτης στην ιστορία των U.F.O..

Αρχική Δημοσίευση απο Freya
Παιδιά ήμαρτον!!! Το χωράφι αυτό είναι έτσι εδώ και μήνες!!! Έχω άτομα κάτω στο Γύθειο και κανένας τους δεν είδε ούτε άκουσε τίποτα... Πριν από μερικούς μήνες πάλι το ίδιο είχε γίνει... Όταν έχει συννεφιά φαίνονται τα φώτα από το μαγαζί στην Αερόπολη και βγαίνουν όλοι και φωνάζουν για παράξενα φώτα! Ο τύπος που έχει το μαγαζί έχει κάνει τρελλή δουλειά ως προς τον φωτισμό και έχει και καταγγελίες από τους κατοίκους για τα προβλήματα που προκαλεί στην τάση του ρεύματος... Βγήκαν πέντε άτομα για να κάνουν σαματά! Τίποτα σχετικό με UFO απλά είχε συννεφιά, οι προβολείς από το μαγαζί έπαιζαν παιχνίδια πάνω στα σύννεφα, έγινε και διακοπή ρεύματος λόγω της τάσης... Όσο για τους στύλους και τα σύρματα της ΔΕΗ, αν κατέβετε προς Γύθειο μία βόλτα θα δείτε και από μόνοι σας πως κάθε τρεις και λίγο πέφτει και από ένας!!!

skeptic
16-05-08, 23:45
αν κατέβετε προς Γύθειο μία βόλτα θα δείτε και από μόνοι σας πως κάθε τρεις και λίγο πέφτει και από ένας!!!
Δεν ξέρω για το γύθειο πάντως εδώ που μένω δεν πέφτουν οι στύλοι κάθε μέρα.. Για ποιο λόγο να πέσουν οι στύλοι;; Είμαι εξαιρετικά σκεπτικιστής ως προς αυτή την εξήγηση όπως και στο ότι δεν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες πολλές αλλά μόνο του αγρού..
Δεν υπάρχουν στοιχεία πολλά ενώ θα μπορούσαν να υπάρχουν γιατί ο κόσμος σήμερα έχει και από μια κάμερα στο τσεπάκι του. (κινητά)..
Το θεωρώ το θέμα λήξαν και γι'αυτό στρέφω τη συζήτηση γενικά στο θέμα των εξωγήινων επισκέψεων.

freya
17-05-08, 14:05
Το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του Γυθείου είναι ότι δεν έχουν γίνει αλλαγές στους στύλους της ΔΕΗ τα τελευταία 60 χρόνια. Δυστυχώς σε ορισμένα σημεία ολόκληρου του νομού, και όχι μόνο στο Γύθειο, χρησιμοποιούνται ακόμα οι παλιοί καλοί ξύλινοι στύλοι που όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι έχουν την μεγάλη αδυναμία να καταστρέφονται σιγά σιγά (για αυτό τον λόγο άλλωστε έχει γίνει και η αντικατάσταση τους με τους σύγχρονους τσιμεντένιους!). Για να φύγουμε λίγο από το Γύθειο και να πάμε λίγο προς το δικό μου χωριό που είναι στην Στερεά Ελλάδα και μάλιστα κοντά σε φυλακές υψίστης ασφαλείας... Πριν από δύο μήνες περίπου κοντά στην κεντρική πλατεία έσπασε από την πολυκαιρία και πιθανόν και το σαράκι, ένας από τους ξύλινους στύλους... Όλη η Πεντάπολη δεν είχε ρεύμα για 3 ώρες μέχρι να έρθει το συνεργείο από την Άμφισσα και να κάνει τις απαραίτητες εργασίες. Το ίδιο ισχύει και με το Γύθειο και με όλη την Ελλάδα... Πάντως έκανα τον κόπο να μιλήσω με τον κολλητό μου που έχει κατέβει για ΣΚ κάτω και το μόνο που είχε να μου πει είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα και κανένας δεν αναφέρει τίποτα και ότι ο τύπος στην Αερόπολη έβγαλε τον κεντρικό προβολέα επειδή κάηκε ο μετασχηματιστής!!!

Bernie Rico Jr
17-05-08, 14:31
Τα ξέρω διότι έχω ψάξει φίλε μου.. Το δαίδαλος και Ωρίων δεν θα περίμενα από τη wiki, τα ήξερα όλα αυτά που σου λέω ήδη από τότε που ήμουν κάπου 12 χρονών όταν τα παρουσίασε ο μεγάλος αστρονόμος Καρλ Σάγκαν με τρομερό ενθουσιασμό στο εξαιρετικό ντοκυμαντέρ του "Κόσμος".

Για το σχέδιο-διαστημικό τηλεσκόπιο Δαρβίνος μπορείς να διαβάσεις από την ίδια την επίσημη ESA που είναι η αντίστοιχη ΝΑΣΑ της ευρώπης (και λιγότερο διεφθαρμένη)...

Διάβασε και μόνος σου:
http://www.esa.int/esaSC/120382_index_0_m.html

Το τηλεσκόπιο(συστοιχία) αν όλα πάνε καλά (φτου φτού να μη το ματιάσω) θα εκτοξευτεί το 2015.

Δες επίσης πως με όργανα όπως τα ιντερφερόμετρα(συμβολόμετρα) και την προηγμένη φασματοσκοπία θα μπορέσουν με τον Δαρβίνο να εντοπίσουν ίχνη χλωροφύλης στους μακρινούς πλανήτες δηλαδή βλάστηση και ζωή:
http://xxx.lanl.gov/pdf/astro-ph/0503302

Aυτή η τεχνολογία είναι ήδη γνωστή εδώ και 10-15 χρόνια..

Προσοχή το παραπάνω είναι επιστημονική εργασία και περιέχει πολύπλοκη επιστημονική ορολογία (jargon)

Και τι σχέση έχουν όλα αυτά? Η αδυναμία με τόσα ξέρουμε μέχρι σήμερα για επίσκεψη εξωγήινων όντων παραμένει, τουλάχισοτν όσον αφορά την επιστημονική κοινότητα και όχι εμένα, εσένα ή τον οποιονδήποτε. Επί της ουσίας, είναι προφανές πως κάποιοι έβλεπαν το φως του προβολέα ακίνητο για αρκετές ώρες πάνω από δύο κοντινές περιοχές και όλως τυχαίως κανείς δεν το αποθανάτισε. Νομίζω πως η μαρτυρία της/του freya ήταν κατατοπιστικότατη.

skeptic
17-05-08, 15:28
Και τι σχέση έχουν όλα αυτά?
Άντε καλά...Το σπασμένο τηλέφωνο πάει σύννεφο...
Ισχυρίστηκες ότι οι αστρονόμοι και κοσμολόγοι αποκλείουν το διαστρικό ταξίδι και είπες ότι τάχα λένε ότι αυτό είναι αδύνατον.
Σου απέδειξα ότι επιφανείς αστρονόμοι-κοσμολόγοι όπως ο Καρλ Σάγκαν όχι μόνο θεωρούν το διαστρικό ταξίδι εφικτό αλλά μάλιστα προωθούν και σχέδια διαστρικών διαστημοπλοίων που ήταν έτοιμα να κατασκευαστούν ήδη από τη δεκαετία του 70, αλλά δεν κατασκευάστηκαν κυρίως λόγω πολιτικών και οικονομικών λόγων, πάντως όχι τεχνολογικών...
Σου απέδειξα επίσης την πιθανότητα ταξιδιών στο χρόνο (στο μέλλον) την ύπαρξη των σκουλυκότρυπων(σχεδόν στιγμιαίο διαστρικό ταξίδι) και τα πολλαπλά σύμπαντα, όλα αυτά είναι πιθανότητα για το μέλλον που τα δέχεται και η κοσμολογία και η φυσική.
Σου έδειξα για το πρόγραμμα Δαρβίνος, ότι σε λίγα μόνο χρόνια θα μπορούμε να εντοπίσουμε πλανήτες όμοιους με τη Γη, φιλόξενους και θα στείλουμε διαστρικά σκάφη εκεί όλα αυτά στο άμεσο μέλλον.
Εν ολίγης σου απέδειξα ότι το διαστρικό ταξίδι (άρα και οι εξωγήινες επισκέψεις) είναι εφικτό με γήινη τεχνολογία που ήδη κατέχουμε και αυτό υποστηρίζεται από επιφανείς αστρονόμους και κοσμολόγους.

Bernie Rico Jr
17-05-08, 18:24
Τι σημαίνει διαστρικό ταξίδι και διαστρικό διαστημόπλοιο? Γνωρίζεις ή τα λες έτσι ελαφρά την καρδία? Εσύ μίλησες αν δεν κάνω λάθος για ταξίδι με συγκεκριμένο μικρό περιορισμό. Ε λοιπόν, δεν υπάρχει μέχρι τώρα ουδεμία απόδειξη ότι κάποιος μπορεί να έρθει από κάπου πιο μακρυά, από εκεί που θα μπορούσε να υπάρχει ζωή. Σύμφωνα πάντα με τα τωρινά δεδομένα! Σχετικά επίσης με τις σκουληκότρυπες και τον χωροχρόνο και τα παράλληλα σύμπαντα αν θέλεις να ξέρεις δεν έχει αποδειχθεί πως μπορεί να γίνει σχετικό ταξίδι. Σχετικές αποδείξεις υπερ αυτού υπάρχουν στο διαδίκτυο αλλά αφορούν papers και δημοσιεύσεις που εαν δεν είσαι κοσμολόγος αστρονόμος ή κατί σχετικό δεν μπορείς να διαβάσεις και να κατανοήσεις. Εαν όμως ρωτήσεις κάποιον σχετικό θα στο εξηγήσει εως κάποιο σημείο. Και μια συμβουλή, μην πιστεύεις και μην ακούς τον οποινδήποτε λέγεται πως είναι επιφανής. Με την λογική αυτή μπορεί στην άλλη άκρη της γης να λένε 2 σαν και εμάς πως γνωστός καθηγητής πανεπιστημίου στην Ελλάδα γνωρίζει επακριβώς το πότε θα γίνει ένας σεισμός αλλά το κρύβουν γιατί δεν τον γουστάρουν κλπ. και η αλήθεια τελικά να είναι κάπου στην μέση ή στην άκρη.

Εν πάσει περιπτώσει, δεν θεωρείς χαζό πως τόσοι Λάκωνες έβλεπαν ένα ουφο ακίνητο για ώρες και κανείς δεν χρησιμοποίησε την κινητούμπα του βρε αδελφέ να αποθανατίσει την επίσκεψη? Ολόκληρο κανάλι με επαγγελματίες καμεραμεν θα είχε τον χρόνο να έρθει. Άρα ας περιμένουμε τυχόν δημοσίεσυη περαιτέρω στοιχείων.

skeptic
17-05-08, 18:56
Φίλε λυπάμαι δεν ξέρεις πραγματικά τι σου γίνεται και δίνεις και συμβουλές και από πάνω;;; Το πείσμα και ο εγωισμός δεν σου επιτρέπει να δεις την αλήθεια.
Γνωρίζεις ποιος είναι ο Καρλ Σάγκαν;;;
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 600 επιστημονικές εργασίες..
Έχει γράψει πάνω από 20 επιστημονικά βιβλία..
Ήταν ηγετικό στοιχείο του Αμερικανικού διαστημικού προγράμματος από τα πρώτα βήματα του.
Από τη δεκαετία του 50 και μετά ήταν επιστημονικός σύμβουλος της ΝΑΣΑ.
Ήταν αυτός που έκανε ειδική ενημέρωση σε όλους τους αστροναύτες του προγράμματος Απόλλων πριν αυτοί αναχωρήσουν για τη Σελήνη.
Ήταν αυτός που συμμετείχε ποιο ενεργά σε όλες τις πρώιμες ρομποτικές αποστολές που εξερεύνησαν το ηλιακό σύστημα, Βόγιατζερ που βγήκε από το ηλ.σύστημα , Βάικινγκ που προσγειώθηκε στον Αρη, Παϊονίρ κ.α., οργάνωσε και σχεδίασε αρκετά από τα πειράματα που έφεραν αυτά τα διαστημόπλοια
Έκανε πρωτοποριακές επιστημονικές μελέτες πάνω στην Αφροδίτη, στο Δία και Κρόνο απ'τους πρώτους που προέβλεψε τις υπόγειες θάλασσες της Ευρώπης, δορυφόρου του Δία.
Και μιλάμε για ένα αυστηρά ορθολογιστή άνθρωπο τέρας της κριτικής σκέψης.
Το όνομα του έχει ταυτιστεί με το Σκεπτικιστικό κίνημα.
Και όταν ένας τέτοιος άνθρωπος λέει ότι το διαστρικό ταξίδι είναι εφικτό παρουσιάζοντας μάλιστα και αναλυτικά σχέδια διαστρικών σκαφών της διαπλανητικής βρετανικής εταιρείας επιστημόνων
ε τότε για μένα αυτό αποτελεί απόδειξη και μάλιστα βαρβάτη...

Θες και άλλα ονόματα, θες και άλλες αυθεντίες;

Κιπ Θορν, θεωρητικός φυσικός και αστροφυσικός, μια από τις παγκόσμιες αυθεντίες στις αστροφυσικές προεκτάσεις της γενικής θεωρίας της σχετικότητας, πρότεινε και απέδειξε ότι οι σκουλυκότρυπες υπάρχουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ταξίδια στο χωρο και στο χρόνο..

Θα μπορούσα να γράψω κι'άλλα πολλά άλλα, αλλά με άτομα που έχουν τέτοιο κλειστό μυαλό και πείσμα νομίζω χάνω το χρόνο μου οπότε σταματάω εδώ.

open mind
17-05-08, 19:09
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει τραβήξει κάποιος βίντεο αλλα να μην θέλει να το δώσει
Στα ΜΜΕ πχ εγώ αν τύχαινα σε ένα παρόμοιο περιστατικό θα τραβούσα το βίντεο
Αλλα δεν θα το έδινα στα ΜΜΕ θα το κρόταγα για πάρτη μου ο λόγος είναι απλός
Τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα τα ελληνικά απαξιούν τέτοια θέματα και είτε δεν τα μεταδίδουν καθόλου είτε έχουν την τάση να τα γελοιοποιούν .

Αποδείξεις δεν υπάρχουν υπάρχουν όμως ενδείξεις τώρα για τα διαστρικά ταξίδια θα
Συμφωνήσω με τον sceptic θα μπορούσε και ο δικός μας πολιτισμός να έχει προχωρήσει
Σε αυτά αλλα οι λόγοι που δεν προχώραν τέτοια σχεδια είναι κυρίως οικονομικοί καθώς
Θα απαιτούνταν τεραστία ποσα.

OANNHSEA
17-05-08, 20:23
Μία σκέψη που την είχα ξαναγράψει για το περιστατικό της Αταλάντης...
Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι εξωγήινοι, αλλά γήινα σκάφη, εξελιγμένης μεθόδου πρόωσης...

Δείτε την "γραμμή" ανάμεσα σε Αταλάντη και Γύθειο, καθώς και τις αναφορές για σκάφη πάνω από τον Όλυμπο.
Δεν θέλουν να περνούν πάνω από κατοικημένες περιοχές.
Έρχονται από την μέση της Μεσογείου, μέσω των Ηράκλειων στηλών ή των ορέων του Άτλαντα και διασχίζουν κάθετα την Ελλάδα με στόχο την Ρωσσία (πρώην ΕΣΣΔ)...
Τώρα γιατί προσγειώνονται;
Υπερθέρμανση του κινητήρα... Πρέπει οι κινητήρες τους να είναι ακόμα κάπως ευαίσθητοι, μια και δεν έχουν αρκετά κονδύλια για τους εξελίξουν...
Δείτε αυτό (όσοι γνωρίζεται αγγλικά):
http://discaircraft.greyfalcon.us/picturesd/German%20Tesla%20Turbine%20Flugscheibe.htm
Είναι μία πολύ ωραία εξήγηση για τα "φώτα" που έχουν τα "ΑΤΙΑ"...

skeptic
17-05-08, 20:40
OANNHSEA, και ο Μπόιντ Μπούσμαν άνθρωπος της Λόκχιντ και εφευρέτης του Στίγκερ εξηγούσε τα φώτα κάτω από τα ΑΤΙΑ στο Γκουλφ στριμ ως υπερθέρμανση ενός αντιβαρυτικού πηνίου που είχε και ο ίδιος στη διάθεση του και το επέδειξε μποστά στις κάμερες.
Το πηνίο αιωρούνταν καθώς έπερνε ρεύμα από το κοινό εθνικό δίκτυο. (από τη πρίζα του σπιτιού σας)
Μια πυρηνική ιοντική γενήτρια θα μπορούσε να παράγει αρκετή ενέργεια ώστε να ανυψώσει τα συγκεκριμένα ΑΤΙΑ από το έδαφος που είναι Ντρόουνς-Μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά/πειραματικά σκαφίδια.
Η υπερθέρμανση του πηνίου παράγει και τα φωτόνια που παρατηρήθηκαν κάτω από το σκάφος...
Όπως επίσης είναι πολύ πιθανόν να παθαίνουν βλάβες ή να προσγειώνονται αναγκαστικά πολλές φορές για αποφόρτιση και αποθέρμανση.

Bernie Rico Jr
17-05-08, 22:01
OK, παραδίνομαι, αφού εσύ ξέρεις τι σου γίνεται υπάρχουν λοιπόν εξωγήινοι οι οποίοι ήρθαν στο Γύθειο χωρίς βέβαια να υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για αυτό και οτιδήποτε σχετικό. Απορώ μόνο γιατί οι αμερικανοί δίνουν τόσα δολάρια μπας και πάνε στον Άρη ενώ με τις αποδεδειγμένες θεωρίες των σκουληκότρυπων μπορεί να μειωθεί τουλάχιστον το κόστος μετάβασης. Μήπως δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη όλα αυτά στην πράξη, έξω από το εργαστήριο? Αυτό στο εξήγησε ο Καρλ? Επίσης ο ίδιος αναφέρει σχετικές αποδείξεις ερχομού των γκρι μπλε κλπ στην Γη στις τόσες δημοσιεύσεις του? Και επειδή τη συμβουλή σου τη χρειάζεσαι, δεν λέει να (επανα)δημοσιεύεις άρθρα της εσπρεσο με κύριο μάρτυρα τον Πητ Παπαδάκο.

OANNHSEA
17-05-08, 22:18
Bernie Rico Jr
Το μήνημα είναι κάπως ασυνάρτητο - μπορείς να εξηγήσεις τις σκέψεις σου;

Όσο για το θέμα της τεχνολογίας και της πτήσης:
Το Α340 χρειάζεται κάπου 100+ τόνους καυσίμου για να έρθει από την ΝΥ εδώ. Αυτά τα σκάφη θα χρειάζονται κάπου 10 τόνους συν το ότι δεν θα χρειάζονταν αεροδρόμια. Ειλικρινά για πες μου: ποιός είναι εκείνος που θα χάσει α) την εξόριξη 130+ τόνων καυσίμου (530+ βαρέλια) για μία και μόνο πτήση, β) το κόστος της μεταφοράς προς τα διυληστήρια, γ) το κόστος της διύλησης, δ) το κόστος της μεταφοράς προς το αεροδρόμιο, ε) τα χρηματηστηριακά κέρδη, ζ) τους φόρους, η) την συντήρηση των κινητήρων των σκαφών, θ) τα κέρδη των αεροδρομίων κτλπ...
ΥΓ Στα 128 δολλάρια πήγε το βαρέλι....

Bernie Rico Jr
17-05-08, 22:54
Τι ακριβώς δεν κατάλαβες?

Και τι εννοείς με τα δεδομένα που δίνεις? Ότι δεν χρησιμοποιούμε τον χωροχρόνο, τις σκουληκότρυπες κλπ για να καίμε πετρέλαιο instead?

Τάκης Παπαδόπουλος
17-05-08, 22:57
Bernie Rico Jr
Το μήνημα είναι κάπως ασυνάρτητο - μπορείς να εξηγήσεις τις σκέψεις σου;

Όσο για το θέμα της τεχνολογίας και της πτήσης:
Το Α340 χρειάζεται κάπου 100+ τόνους καυσίμου για να έρθει από την ΝΥ εδώ. Αυτά τα σκάφη θα χρειάζονται κάπου 10 τόνους συν το ότι δεν θα χρειάζονταν αεροδρόμια. Ειλικρινά για πες μου: ποιός είναι εκείνος που θα χάσει α) την εξόριξη 130+ τόνων καυσίμου (530+ βαρέλια) για μία και μόνο πτήση, β) το κόστος της μεταφοράς προς τα διυληστήρια, γ) το κόστος της διύλησης, δ) το κόστος της μεταφοράς προς το αεροδρόμιο, ε) τα χρηματηστηριακά κέρδη, ζ) τους φόρους, η) την συντήρηση των κινητήρων των σκαφών, θ) τα κέρδη των αεροδρομίων κτλπ...
ΥΓ Στα 128 δολλάρια πήγε το βαρέλι....
Πρόσθεσε ΚΑΙ την αλλαγή τεχνολογίας που θα στηρίζεται σε εντελώς διαφορετική τεχνογνωσία ως προς την παραγωγή και το κόστος που αυτό συνεπάγεται, όπως και το ήδη υπάρχον ιπτάμενο υλικό με τα συμπαρομαρτούντα ανταλλακτικά του που θα παροπλισθεί... Και την ακύρωση παραγγελιών που τρέχουν σε βάθος χρόνου τουλάχιστον επτά - οκτώ ετών...
και την επανάσταση στον εξοπλισμό της πολεμικής Αεροπορίας με νέας τεχνογνωσίας υλικό και εκεί... κλπ., κλπ., κλπ. ...

Jimi
02-06-08, 19:35
Δε δέχομαι τίποτα εύκολα ούτε απορρίπτω. Αλλά μου έχει δημιουργηθεί μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ απορία: Εκεί στο Γύθειο οι άνθρωποι δεν έχουν φωτογραφικές μηχανές; Το αντικείμενο λένε ότι πρωτοεμφανίστηκε στις 21:00. Και εξαφανίστηκε στις 04:15.... Τόσες ώρες.... ΚΑΝΕΙΣ δεν τράβηξε μια φωτό; Μα κανείς! Έλεος.... Εγώ θα είχα πάρει 45 video τόσες ώρες. Εκτός αν το θεώρησαν όσοι το είδαν (αν το είδαν) τόσο ασήμαντο.

Oddb@llSoul
11-06-08, 11:46
Θα ήθελα εδώ να παραθέσω μία δική μου μαρτυρία και τα συμπεράσματα δικά σας.

Αρχικά να αναφέρω πώς κατάγομαι απο το Γύθειο (ο πατέρας μου) και μόλις πρωτοείδα το θέμα στο Φόρουμ πίστεψα οτι ήταν απλά παράκρουση και τίποτε άλλο...Μετά βεβαια έριξα μία καλύτερη ματιά και είδα πώς κάτι δεν πήγαινε καλά.

Κυρίως άρχισα να με πείθουν οι Συζητήσεις των Τάκη, Οαννσεα και Σκέπτικ με τα στοιχεία που παρέθεσαν.

Έχουμε γνωστούς στο Γύθειο και καλέσαμε έναν εξ αυτών να μας πεί τί είχε γείνει την νύχτα αυτή...

Μας είπε ακριβώς αυτο: Είδαν η κόρη του και αυτός ένα υπτάμενο αντικείμενο που κατευθυνόταν προς την περιοχή παραλία Σελινίτσα-Βαλτάκι...Εκεί στο Βαλτάκι βρίσκεται και το γνωστο Σαπιοκάραβο...Έχει προσαράξει στην παραλία και στέκει χρόνια τώρα σκουριασμένο.

Η περιοχή απο πάνω δεν έχει καθόλου σπίτια αλλά έχει λίγους επίπεδους αγρούς και πολλά δέντρα.

Τώρα το ζούμι που είναι;...Στα ανακριβή στοιχεία που μας έδωσε ο φίλος...Οι μάρτυρες λένε οτι το αντικείμενο ήταν ένα μαύρο "σύννεφο" που έκανε απότομες κινήσεις...Αυτός είπε οτί είχε και φώτα γύρω του!


Άλλοι λένε οτι ήταν αθόρυβο...Αυτός λέει οτι έκανε τον ήχο ενός αεροπλάνου ή μπουλντόζας (καταλαβίνετε, έναν ενδιάμεσο ήχο)

Είπε πώς είχε ωστόσο μέγεθος φορτηγού. (Τώρα τι φορτηγού...Βαν, Μεταφορικού, ντάτσουν θα σας γελάσω...Απλά συγκράτησα την κουβέντα αυτή. Το λέω γιατί επικρατεί πώς είχε μέγεθος μικρού αυτοκινήτου.)

Προσεδαφίστηκε κάπου πάνω απο τη Σεληνίτσα. Έχω και άλλους γνωστούς και σκποπέυω να ρωτήσω.

Και αν πιστώ (γιατί ακόμα απλά ασχολούμαι κάπως) οτι έχει ψωμί το θέμα θα προγραμματίσω μία επίσκεψη στην πόλη μέσα στον Ιούλιο για Σαββατοκύριακο...Θα πάω σε εκείνη την περιοχή πάλι γιατί παραδόξως συνήθιζα να τριγυρίζω όταν πήγαινα μόνος...Είχα διανύσει μεγάλη απόσταση με τα πόδια ώς εκεί και ήταν κάτι σαν Pilgrimage για εμένα...Θα το κάνω ξανά.

Δε δέχομαι τίποτα εύκολα ούτε απορρίπτω. Αλλά μου έχει δημιουργηθεί μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ απορία: Εκεί στο Γύθειο οι άνθρωποι δεν έχουν φωτογραφικές μηχανές; Το αντικείμενο λένε ότι πρωτοεμφανίστηκε στις 21:00. Και εξαφανίστηκε στις 04:15.... Τόσες ώρες.... ΚΑΝΕΙΣ δεν τράβηξε μια φωτό; Μα κανείς! Έλεος.... Εγώ θα είχα πάρει 45 video τόσες ώρες. Εκτός αν το θεώρησαν όσοι το είδαν (αν το είδαν) τόσο ασήμαντο.

Λογική η παρατηρησή σου και ένας μέτρ της ΟΥΦΟΛΟΓΙΑΣ :D (Δεν εννοώ εμένα, γενικά μιλάω) θα απαντούσε ώς εξής: Το ΑΤΙΑ έστηλε ακτίνα και έκαψε όλες τις κάμερες όταν έσπευσαν κάποιοι να το βιντεοσκοπήσουν ή έστω να το φωτογραφίσουν...

Παρεπιπτόντως, το άκουσα να το λέει και κάποια κυρία Στις "Πύλες του Ανεξήγητου"...

(Ε ρε δουλειά που θα έχει φέτος ο Γερμανός στο Γύθειο... :p )

OANNHSEA
11-06-08, 12:00
Παρεπιπτόντως, το άκουσα να το λέει και κάποια κυρία Στις "Πύλες του Ανεξήγητου"...
Άμα είναι να καλύψεουν ένα παραμύθι, μπορεί να σκεφτούν την κάθε είδους απίθανη δικαιολογία. Άλλωστε τι καλοί παραμυθολόγοι θα ήταν ένα δεν μπορούσαν να φτιάξουν ένα τόσο δα μικρό παραμυθάκι για να καλύψουν ένα άλλο πολύ μεγαλύτερο; :D

Ξέρετε ποιό είναι το περίεργο με όλες αυτές τις "αποκαλυπτικές εκπομπές";
Ότι καλούν τον κάθε ψυχοπαθή και τον κάθε πικραμύγδαλο ΑΛΛΑ ποτέ δεν καλούν έναν πραγματιστή ερευνητή...
Προφανώς τους χαλάνε την πιάτσα και την κονόμα οι λογικοί και ψυχικά υγιείς άνθρωποι... :p

Oddb@llSoul
11-06-08, 12:33
Και κάτι ακόμα...Είδα τις φωτογραφίες στο λίνκ που έδειξε ο σκέπτικ και κάνω την ερώτηση...Σας φαίνεται εσάς για "βαθούλομα" αυτό το σημείο; Εμένα μου φαίνεται ολόκληρο ίσιο και μάλιστα είναι παράξενο να έχει συμβεί αυτό μονάχα σε ένα σημείο, μονάχα σε...τέτοια μικρή (εκατοστών) βαθομετρική διαφορά. ΤΙ διάολο, μπήκε μέσα στο χώμα η μπουλντόζα; :confused:

Επιπλέον, το σχήμα που πήρε δεν μοιάζει καθόλου κυκλίκό αλλά ακαθόριστο εκτελώς...Κάτι που με κάνει να απορρίπτω κάτι το παράξενο...Ας μου απαντήσει όμως κάποιος στα παραπάνω...

Επίσης, αν απο τις 16 του Μάη ας πούμε είχαν λύσει οι Μανιάτες Δημοσιογράφοι (και μάλιστα με τόσο ικανοποιητικά στοιχεία) για πιό λόγο μετά έστειλε ο Χαρδαβέλας τον Μούτσο και μάλιστα μαζί με Γουδή απο το Αστεροσκοπείο Αθηνών και έναν άλλον;....

Ο Χαρδαβέλας, οκ...Τηλεθέαση. ("ΟΥΦΟ στην Πελλοπόνησο; Λαχείο ρε παδιά, στείλτε τον Γιάννη γρήγορα!"-Κωστας Χαρδαβέλας)

Ο Γουδής όμως και το ενδιαφέρον Ελλήνων ερευνητών για αυτών πώς ξηγείται; Να αναφέρω επίσης πως Φυσικός απο το Γύθειο ειδοποίησε τον κύριο Γουδή για το φαινόμενο και μάλιστα το έκρινε ως υψίστης σημασίας!... :confused: :confused:

Λάκος στη Φάβα, Λιακό στην Ελλάδα... :D