PDA

Επιστροφή στο Forum : Αρχεία βρετανικού Υπουργείου Άμυνας περί ΑΤΙΑ+στενών επαφών


Ελευθέριος Παλιγγίνης
15-05-08, 14:18
ΤΑ ΝΕΑ / Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Κόσμος (σελ. 42)

«Στενές επαφές τρίτου τύπου». Οι αναφορές για UFO στη Βρετανία διπλασιάστηκαν μετά την προβολή της ταινίας.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ


Οι εξωγήινοι είναι πάντα πράσινοι...

ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ των εξωγήινων «κυκλοφορούν» σε όλα τα σχήματα, χρώματα και μεγέθη. Οι επιβαίνοντες όμως είναι πάντα πράσινοι. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που μπορεί να συναγάγει κανείς με βάση τα απόρρητα αρχεία του βρετανικού υπουργείου Άμυνας που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα...

Τα αρχεία αυτά (μπορεί να τα βρει κανείς στην ιστοσελίδα http://www.nationalarchives.gov.uk/ufos) είναι η πρώτη «φουρνιά» στο πλαίσιο ενός τετραετούς προγράμματος αποχαρακτηρισμού και περιλαμβάνουν όλες τις αναφορές πολιτών για UFΟ (στα ελληνικά ΑΤΙΑ, Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα) από τη δεκαετία του 1950 μέχρι και σήμερα. Όπως αποκαλύπτεται, το υπουργείο έλαβε όλα αυτά τα χρόνια περισσότερες από 11.000 παρόμοιες αναφορές- οι αναφορές διπλασιάστηκαν πάντως μετά την προβολή της ταινίας «Στενές επαφές τρίτου τύπου», το 1977.

Οι αναφορές
Σε μιαν αναφορά που χρονολογείται στο 1983, ένας 78χρονος περιγράφει πώς εμφανίστηκαν ένα βράδυ ενώ ψάρευε (πράσινοι πάντα) εξωγήινοι και πώς αυτός τους ακολούθησε στο διαστημόπλοιό τους- μόνο και μόνο για να ακούσει ότι ήταν πολύ γέρος και ότι δεν τους ενδιέφερε...
Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, το 90% των αναφορών περί UFΟ έχουν κάποια καθ΄ όλα... εγκόσμια εξήγηση. Το ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, είναι πως ένα 10% εξ αυτών παραμένουν ανεξήγητες. Ακόμα και πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν αναφέρει πως είδαν διά ζώσης ή στα ραντάρ παράξενα ιπτάμενα αντικείμενα ή φώτα που δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ, παρά τις εκτεταμένες έρευνες. Η πιο διάσημη περίπτωση στα βρετανικά δεδομένα είναι τα έντονα φώτα που εμφανίστηκαν δύο φορές κοντά σε μιαν αμερικανική αεροπορική βάση στο Ρέντελσαμ της Νότιας Αγγλίας- ακόμα και ο υποδιοικητής της βάσης είχε προσθέσει το όνομά του στη σχετική αναφορά το 1980.


----------------------------------------------------
Για την αντιγραφή,

BigBang
15-05-08, 21:47
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_15/05/2008_269940

ANDROMEDA_
16-05-08, 20:04
Λευτέρη ποιός ξέρει πάλι τι θέλουν να σκαρώσουν για να βγάζουν τέτοια πράγματα...
Μήπως να αρχίσουν τίποτα (γήινες) επιδρομές και να μας πούνε πως αυτοί είναι οι μοναδικοί και πράσινοι εξωγήνοι;; :D

Ελευθέριος Παλιγγίνης
21-05-08, 04:58
Ίσως σημαίνει απλώς ότι οι περισότερο φιλικά διακείμενες προς το UK φυλές έχουν χρώμα πράσινο.

ANDROMEDA_
21-05-08, 05:08
H να μας κάνουν να πιστέψουμε πώς είναι μόνο πράσινα και να τα ρίξουνε στον πλανήτη γή για δική τους χρήση.Απλά τα πράγματα :rolleyes:

Giorgos
21-10-08, 03:20
Ακόμα 16 αρχεία που αφορούν Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας έπειτα από άρση του απορρήτου. Μερικές μαρτυρίες είναι απλώς γραφικές, άλλες όμως παραμένουν ανεξήγητες.

Η δεύτερη σειρά εγγράφων για UFO που δημοσιοποιύν φέτος τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας αφορούν το διάστημα 1986-1992. Μεταξύ άλλων αναφορών:

Στις 21 Απριλίου 1991, ο πιλότος μιας πτήσης της Alitalia που πετούσε από το για το Χίθροου βλέπει ένα παράξενο αντικείμενο να περνά μερικές εκατοντάδες μέτρα κάτω από αεροπλάνο. «Αμέσως φώναξα 'προσοχή, προσοχή' στον συγκυβερνήτη μου, ο οποίος είδε αυτό που είδα κι εγώ» καταθέτει ο πιλότος Ατσίλε Ζαγκέτι.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κατέθεσαν ότι κι εκείνοι είδαν ένα αντικείμενο αγνώστου ταυτότητος, 10 ναυτικά μίλια πίσω από το αεροσκάφος. Η εικόνα του αντικειμένου στα ραντάρ περιγράφεται στα έγγραφα με δύο ερωτηματικά ως «πύραυλος κρουζ;;»

Ωστόσο, στις 2 Ιουλίου, το υπουργείο κατέληξε ότι δεν επρόκειτο για όπλο, αλλά για «αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο», βάζοντας έτσι τέλος στην έρευνά του.

Σε ένα άλλο δυσεξήγητο περιστατικό, στις 17 Ιουνίου 1991, τέσσερις επιβάτες πτήσης της Dan Air προς το Αμβούργο είδαν ένα «βλήμα χωρίς φτερά να περνά κάτω και αριστερά από το αεροπλάνο».

Ένα μήνα αργότερα, το πλήρωμα σε αεροσκάφος της Britannia Airways που πετούσε για το Γκάτγουικ είδαν «ένα μικρό μαύρο αντικείμενο σε σχήμα παστίλιας», το οποίο καταγράφηκε και από τα ραντάρ να πετά με ταχύτητα 190 χλμ/ώρα. Η έρευνα δεν επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για το μετεωρολογικό μπαλόνι που είχε απελευθερωθεί στην περιοχή την ίδια ημέρα.

Παρόλο που περιπτώσεις σαν αυτές παραμένουν ανεξήγητες, άλλες αναφορές είναι προφανές ότι προέρχονται από τη ζωηρή φαντασία των μαρτύρων:

Το Μάρτιο του 1990, μία γυναίκα διαβεβαίωνε σε επιστολή της ότι έφτασε στη Γη με διαστημόπλοιο το οποίο συνετρίβη στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. «Στο όχημα επέβαιναν δύο άντρες από τον Σπέκτρα, έναν πλανήτη σε τροχιά γύρω από το άστρο Ζέτα Τουκάνε και μία γυναίκα από τον ένα εκ των δύο ακατοίκητων πλανητών του συστήματος Σείριος, την Αμαζόνα, τον πλανήτη των πολεμιστριών. Αυτή η γυναίκα είμαι εγώ» γράφει.

Ένας άλλος μάρτυρας διαβεβαιώνει ότι οι εξωγήινοι... του έβαλαν τις φωνές ενώ κοιμόταν στην εξοχή, ενώ ένας ακόμα ήρθε σε επαφή με το υπουργείο για να αναφέρει τα «εξαιρετικά νέα» ότι τα «θρυλικά φτερωτά ερπετά» περιμένουν άδεια για να προσεδαφιστούν στη Γη.

Τα αρχεία περιλαμβάνουν και την ανεπίσημη αναφορά για έναν Αμερικανό πιλότο που το 1957 έλαβε τη διαταγή να καταρρίψει ένα ΑΤΙΑ που πετούσε πάνω από την αγγλική εξοχή με ταχύτητες έως και 12.000 χλμ/ώρα. Αργότερα, κάποιο σκιώδες πρόσωπο είπε στον πιλότο να κρατήσει το στόμα του κλειστό, μια διαταγή που ο πιλότος υπάκουσε για 50 χρόνια.

Η αναφορά συμπεριλήφθη στα αρχεία παρόλο που δεν υπήρχε καμία σχετική αναφορά στα επίσημα αρχεία του βρετανικού στρατού.

Τα επόμενα χρόνια αναμένονται περισσότερες τέτοιες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, καθώς σταδιακά θα αρθεί το απόρρητο για συνολικά 160 αρχεία για ΑΤΙΑ.

Προηγούμενη έκθεση του βρετανικού υπουργείο Αμυνας κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Γη δεν δέχεται επισκέψεις από εξωγήινα σκάφη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό, Associated Press

Πηγή: www.in.gr (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=949689&lngDtrID=252)