PDA

Επιστροφή στο Forum : John of God phenomenon

Ermhs
14-06-08, 13:55
Να σημειώσω ότι επειδή η όλη αναφορά για πρόσωπο δεν ήξερα σε ποιο τοπικ πρέπει να μπει. Αν πρέπει να μετακινηθεί, δεκτό.

Ανοίγω το thread αυτό για να μοιραστούμε απόψεις καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το φαινόμενο John of God.
Ένας βραζιλιάνος υποστηρίζει ότι με βοήθεια πνευμάτων καθώς και 100δες μαρτυρίες ότι θεραπεύει καρκίνο, HIV, κτλ και το καταφέρει αυτό με επικλήσεις πνευμάτων.
Δεν δέχεται λεφτά γιατί όπως και πάλι υποστηρίζει το μόνο που ζητά είναι αγάπη.
Ένας αγαπητός μου φίλος μου έδωσε το λινκ αλά πρέπει να ομολογήσω ότι ένοιωσα κάπως αρνητικά.
Ο δε Ιορδάνης του κυρίου (όπως αποκαλείτε) έχει φτιάξει και αγιογραφίες με το πρόσωπο του.
(δεν το κάνω για να τον διαφημίσω, άλλωστε η μισή Ελλάδα μιλά για αυτόν και τρέχουν να γιατρευτούν στην Βραζιλία. Αλλά το κάνω για συλλογή πληροφοριών και απόψεις.)
Νέο είδος εκκλησίας? Προφήτης? Ψευδοπροφήτης?

http://www.john-of-god.com/en_el/

Witch Shadow
15-06-08, 01:01
Βλεπωντας το link που περεθεσες και διαβαζοντας τα οσα αναφερει το δημοσιευμα, εμενα προσωπικα μου φανηκαν ολα πολυ καλα για να ειναι αληθινα. Μπορει να μη θελει λεφτα ο John of God αλλα βρηκε τροπο αλλο να καταφερει να δειξει ποιος ειναι. Μα μεσω της δημοσιοτητας. Δεν ξερω αν ολα αυτα ειναι αληθινα περιστατικα ή καποια στημενα αλλα οπως και να χει, ακομα και "συνεργασια" με πνευματα να εχει , δεν χρειαζεται να το διατυμπανιζει. Προσωπικα δεν τον θεωρω κατι. Απλα αλλος ενας που αναζητα τη δημοσιοτητα, οπως και αλλοι προηγουμενοι του που προσπα8ησαν το ιδιο.

Ermhs
15-06-08, 03:15
Το ξέρω… έτσι και αλλιώς κανείς «Άγιος» σεμνός άνθρωπος δεν το κάνει με αυτό το τρόπο. Το κακό δα ότι η αφρόκρεμα της Ελλάδας το συζητά έντονα το θέμα ακόμη και σε ιατρικό κύκλο και όλοι θαυμάζουν-απορουν κάτι που δεν θα έπρεπε. Αν ήταν κάτι καλό πιστεύω δεν θα υπήρχε δημοσιότητα καν.. αλά η ανάγκη της ψυχής του στο να βοηθά τον κόσμο και να δίνει αγάπη, όχι να ζητά.
Όσο για τα «θαύματα» του, από ότι ξέρω είναι αλήθεια. Πρέπει όμως να του δώσεις και ολόσωμη φωτογραφεία. Γιατί άραγε? Ψάχνει οπαδούς? Δίνεις κάτι σε αντίτιμο την «υγεία» σου?
Λέγετε ότι καλεί τα πνεύματα και βλέποντας την φωτογραφία σου του λένε που έχεις πρόβλημα και σε κάνει καλά και aπό μακριά. :eek: :confused:

lifo
15-06-08, 03:33
Είδα την ιστοσελίδα...Εντάξει πολύ όμορφα όλα αυτά. Ωραία...Έχουμε και άλλον με "δυνάμεις", άνθρωπο έμπιστο που μπορεί όλος ο κόσμος να τρέχει σε αυτόν και να γιατρεύεται. Το ότι είναι αληθινά τα περιστατικά δεν το αμφισβητώ. Όμως καθετι σήμερα αν δείτε ξεκινάει με "αγνούς" σκοπούς. Άλλοι το παίζουν παιδιά της φύσης, άλλοι οικολόγοι άλλοι πολύ πιστοί στη αγάπη. Φοβάμαι πως ο άνθρωπος αυτός δεν χρησιμοποιεί και τους πιο αγνούς και φωτεινούς τρόπους για να βοηθήσει. Και μην μου πείτε πως δεν βγάζει ή δεν έχει χρήμα!!! Είναι έμμεσοι και πιο υποχθόνιοι οι τρόποι για να βγάλεις χρήμα από αυτό...Δεν ξέρω αναμένω εξελίξεις:p

Sofie
15-06-08, 08:52
Παίζουν με τον πονο του καθε αρρωστου...το οτι δεν ζηταει λφτα δν σημαινει οτι ειναι και αληθινος...που ξερουμε τι κινητρα υπαρχουν!
Τοσοι και τοσοι εμφανιστηκαν κατα καιρους και τελικα δεν ηταν τιποτα..
Προσπαθησα να κατανοησω το τροπο με τον οποιο δουλευει http://www.john-of-god.com/en_el/distance-heling/distant-healing/distant-healing.html
αλλα δεν το καταλαβα και πολυ....κατι λεει για φωτογραφριες..για σαρωση απο πνευματα....
Παντως οι ανθρωποι πανω στην απελπισια τους θα πανε ΚΑΙ σε αυτον και σε οποιονδηποτε αλλο τους υποσχεται θεραπεια...
Θα αυξηθουν πολυ,φαινεται,τα εσοδα της Βραζιλιας...

Ermhs
15-06-08, 10:04
Ξέχασα και μια μικρή λεπτομέρεια ως έχει την ολόσωμη φωτογραφεία. Δεν μπορώ πχ εγώ να στείλω φωτογραφία κάποιου δικού μου χωρίς την έγκριση του.
Δηλαδή (ως John of God) μια μάνα με παράλυτο παιδί (χτύπα ξύλο) η μια ανίατη αρρώστια που επιδεινώνετε, δεν έχει το δικαίωμα να στήλη την φωτογραφία του γιου της να τον κάνει καλά.
Πρέπει ο γιος να πει « εγκρίνω ο john of god” να πάρει τη φωτογραφεία μου και να με κάνει καλά.

Τώρα για μερικούς φαίνετε αστείο, αλά γιατί εμένα μου φαίνετε ότι πουλιέσαι στην ουσία..!
Για αυτό μιας και οι κρουαζιέρες έχουν αρχίσει από Ελλάδα Βραζιλία .. Ήταν ένας λόγος που άνοιξα το θέμα αυτό.
:cool: