PDA

Επιστροφή στο Forum : Διαβάστε το! Ένα παράξενο γράμμα...

ΙΝΤΙΓΚΟ
29-06-08, 19:03
Πρόσφατα κάνοντας μια ξαφνική ανέλπιστη περιήγηση σε άλλα δύο forum κατέληξα να διαβάζω αυτό το περίεργο γράμμα...

Ένα αξιόλογο μέλος το είχε δημοσιεύσει..

Έψαξα μέσα στο forum του metafysiko να βρω μήπως είχε δημοσιευθεί παλαιότερα αυτό το γράμμα, αλλά δεν κατάφερα να το βρω..
Αν υπάρχει ήδη σαν θέμα, ζητώ συγνώμη από τους συντελεστές του forum και σας παρακαλώ να με παραπέμψετε εκεί.

Τελικά βρήκα το σύνδεσμο στο διαδίκτυο στον οποίο βρέθηκε αυτό το γράμμα..

http://www.e-telescope.gr/gr/cat06/art06_040112.htm

Σας το παραθέτω, προς προβληματισμο και ανάλυσή του..

Το κείμενο που ακολουθεί, χειρόγραφο στην αρχική του μορφή, βρέθηκε το καλοκαίρι του 2003 σε ένα σφραγισμένο φάκελο ο οποίος ήταν κολλημένος στο εσωτερικό του οπισθόφυλλου ενός παλιού βιβλίου, έκδοσης του 1965. Το βιβλίο είχε πρόσφατα αγοραστεί στην εκποίηση ιδιωτικής βιβλιοθήκης λόγω θανάτου του ιδιοκτήτη της και δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί η αρχική του προέλευση, ή οι ενδιάμεσοι κάτοχοί του, εάν υπήρχαν.

Φίλε αναγνώστη, διαβάζεις αυτές τις γραμμές αφού έχω πια φύγει από αυτό τον κόσμο, ίσως όμως και πριν ακόμα γεννηθώ.

Η ζωή μου ξεκίνησε το 2004, δεν έχει σημασία πού. Πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να αντιληφθώ ότι η ζωή μου ήταν αρκετά διαφορετική από αυτή των άλλων ανθρώπων γύρω μου. Έζησα τη ζωή μου σε ένα κόσμο αλλιώτικο από αυτόν που ζούσαν όλοι οι άλλοι και δεν ήταν λίγες φορές που αναρωτιόμουνα μήπως δεν έχω τα λογικά μου, ή μήπως απλά δεν υπήρξα ποτέ.

Λένε πώς ο χρόνος είναι ένα ποτάμι που κυλά και σε παρασέρνει μαζί του, χωρίς ποτέ να μπορείς να ανέβεις κόντρα στο ρεύμα του. Για μένα όμως το ρεύμα του χρόνου είχε αντίθετη κατεύθυνση.

Πάντα, από παιδί, ήμουν άνθρωπός κλειστός και μοναχικός. Αργότερα κατάλαβα πώς δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Φίλους δε μπόρεσα να κάνω στα παιδικά μου χρόνια. Ενώ εγώ μεγάλωνα ένα χρόνο, αυτοί γινόντουσαν ένα χρόνο μικρότεροι, μέχρι που έπαυαν να εμφανίζονται στη γειτονιά. Ήταν «πλέον» πολύ μικροί για να παίζουμε. Στο σχολείο έβρισκα κάθε χρόνο διαφορετικούς συμμαθητές, καθώς αυτοί της προηγούμενης χρονιάς ήταν μια τάξη «κάτω» από εμένα. Μη φαντάζεσαι ότι περπατούσα ανάποδα, ή έβλεπα κάθε κίνηση από το τέλος προς την αρχή. Όχι, η ζωή μου ήταν κανονική, ζούσα τη ροή της κάθε μέρας μαζί με τους γύρω μου, όμως όταν ξημέρωνε, η δική μου νέα μέρα ήταν η προηγούμενη για όλους τους υπόλοιπους. Ο χρόνος, ως φυσικό μέγεθος κινούταν για μένα αντίστροφα, όμως κανένας δε φαινόταν να το αντιλαμβάνεται εκτός από εμένα. Η συμπεριφορά τους ήταν λες και όλα κυλούσαν κανονικά.

Καταλαβαίνω ότι έχεις απορίες, ερωτηματικά, ελπίζω κάποια από αυτά να απαντηθούν στη συνέχεια της διήγησής μου.

Όταν έβγαλα την πρώτη μου ταυτότητα αυτή έγραφε πάνω της ημερομηνία γέννησης το 2004. Ήταν το 1997, κι όμως ποτέ, ακόμα και στα χρόνια που «ακολούθησαν», κανείς δεν έδειξε να εκπλήσσεται.

Αδέρφια δεν είχα, ίσως να απέκτησα μετά, ποιος ξέρει. Η πρώτη μου συνειδητή ανάμνηση ήταν περίπου στην ηλικία των 3 ετών. Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο, απλά οι ακαθόριστες, σχεδόν ονειρικές εικόνες που σηματοδοτούν την πρώτη ανάμνηση του κάθε ανθρώπου. Θυμάμαι ακόμα, αμυδρά, τις τραγικές εικόνες από …, όχι αγαπητέ αναγνώστη δεν πρέπει να σου πώ, δεν ξέρω ποιος είναι ο χρόνος που διαβάζεις και δεν έχω το δικαίωμα να σε ταράξω με αυτά που θυμάμαι, αλλά για σένα ίσως δεν έχουν ακόμα συμβεί. Αργότερα ήρθαν οι Ολυμπιακοί της Αθήνας, το 2004, τη χρονιά που γεννήθηκα, όμως και πάλι πρέπει να προσέξω, θα ήταν λάθος να μιλήσω για όσα μπορεί να είναι στο δικό σου μέλλον..

Πολλά χρόνια αργότερα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα πρώτα 4-5 χρόνια της ζωής μου ο χρόνος μου πρέπει να κυλούσε προς τη σωστή κατεύθυνση. Μετά, για κάποιο ανεξήγητο λόγο η ροή του αντιστράφηκε και ξαναγύρισα στο 2004 και πιο πίσω. Έτσι έζησα περίπου 8 χρόνια πηγαίνοντας στο 2008 και ξαναγυρίζοντας πίσω στο 2004.

Στο σπίτι οι γονείς μου δεν έδειχναν να παραξενεύονται όταν καθώς εγώ μεγάλωνα αυτοί γινόντουσαν νεώτεροι. Ίσως τα μάτια τους να έβλεπαν κάποια άλλη πραγματικότητα. Ήμουν περίπου 9 ετών όταν προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι η ζωή μου δεν κυλά όπως θα έπρεπε. Θυμάμαι τα γεμάτα απορία βλέμματα τους και την προσπάθεια της μητέρας μου να μου εξηγήσει ότι ήμουν απλά κουρασμένος και αν έπεφτα να κοιμηθώ την άλλη μέρα όλα θα ήταν μια χαρά. Το επόμενο πρωϊ κρυφάκουσα τη συζήτησή τους για το αν έπρεπε να με δεί κάποιος «ειδικός». Ήταν και οι δύο τους προβληματισμένοι, φαντάζομαι πώς η συμπεριφορά μου θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να ήταν παράξενη από καιρό, καθώς το άγουρο μυαλό μου προσπαθούσε να συμβιώσει με μια πραγματικότητα αντίθετη προς τα βασικά ένστικτα. Ήταν καλοί άνθρωποι οι γονείς μου και στα χρόνια που ακολούθησαν έκαναν ότι μπορούσαν για να με «κάνουν καλά». Με είδαν αρκετοί «ειδικοί» και σχεδόν όλοι τους κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι ήμουν ένα μοναχικό παιδί που «καλό θα ήταν να αποκτήσει μεγαλύτερη επαφή με συνομήλικους του». Κάποιοι μάλιστα ήθελαν να με κρατήσουν για παρακολούθηση, κάτι στο οποίο οι γονείς μου ήταν πάντα αρνητικοί.

Όσο μεγάλωνα έπαψα να λέω αυτά που ένιωθα, προσπάθησα να δείχνω φυσιολογικός. Ίσως επειδή βαρέθηκα τους «ειδικούς», ίσως επειδή δεν ήθελα να βλέπω τους γονείς μου προβληματισμένους, ίσως επειδή απλά προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι όλα ήταν καλά.

Πρέπει να ήμουν, σε απόλυτους αριθμούς, 18 ετών όταν το 1994 είδα τους γονείς μου να γιορτάζουν τη 1η επέτειο του γάμου τους. Το θεώρησαν απόλυτα φυσιολογικό, έστω και αν εγώ ήμουν 18 ετών, μόλις 5 χρόνια μικρότερος από τη μάνα μου. Εκείνο το βράδυ πήρα την απόφασή μου. Η οικογένεια μέσα στην οποία μεγάλωσα σε λίγο δε θα υπήρχε πια, ή δε θα είχε δημιουργηθεί ακόμα, διάλεξε και πάρε ποια έκφραση είναι η πιο αντιπροσωπευτική. Το τι ακριβώς θα συνέβαινε και ποια μορφή θα έπαιρνε η ζωή μου ήταν κάτι που δεν ήθελα να το μάθω, ίσως φοβόμουν.

Την επόμενη μέρα τους ανακοίνωσα ότι θα έφευγα. Είπα πώς ήθελα να ταξιδέψω για λίγο καιρό και μετά να αποφασίσω τι θα κάνω με το μέλλον μου. Έδειξαν να το περίμεναν, δεν υπήρξε καμία αντίρρηση. Δύο μέρες μετά τους αποχαιρέτησα, ήξερα ότι δε θα ξαναγύριζα ποτέ πίσω και νομίζω ότι το ήξεραν και αυτοί. Ήταν πια δύο νέοι άνθρωποι, όμως τα μάτια τους ήταν γερασμένα, τα μάτια των γονιών που έβλεπαν για τελευταία φορά το παιδί τους.

Στην αρχή έκανα κάποια αραιά τηλέφωνα, μετά προτίμησα τις κάρτες και σύντομα γράμματα. Ένα χρόνο μετά, περίπου την ημερομηνία του γάμου τους, φρόντισα να λάβουν ένα απλό μπουκέτο λουλούδια. Δεν τόλμησα να ξαναγράψω ή να ξαναπάρω τηλέφωνο.

Στην πόλη που γεννήθηκα ξαναγύρισα 15 χρόνια αργότερα και μια παρόρμηση με οδήγησε κοντά στο πατρικό του πατέρα μου. Θυμάμαι τις στιγμές σαν τώρα. Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωϊνό, στεκόμουν σε ένα μικρό πάρκο απέναντι στην πόρτα του σπιτιού. Κάποια στιγμή αυτή άνοιξε και ένα καστανόξανθο αγόρι, περίπου 10 χρονών, πετάχτηκε έξω κρατώντας στα χέρια του την τσάντα του σχολείου του, γελώντας και φωνάζοντας. Ήταν σα να έβλεπα παιδική μου φωτογραφία, δε μπορούσα να κάνω λάθος. Πέρασε το δρόμο προς τη μεριά που στεκόμουν και μόλις με είδε σταμάτησε και στράφηκε προς εμένα. Με πλησίασε αργά, διστακτικά, άπλωσε το χέρι του και άγγιξε το δικό μου. «Είσαι καλά;» με ρώτησε. «Καλά είμαι, εσύ;» απάντησα. «Να προσέχεις» μου είπε και το βλέμμα του καρφώθηκε στα μάτια μου, γλυκό σαν του μικρού παιδιού που ήταν, και συνάμα προστατευτικό σαν του πατέρα που επρόκειτο να γίνει. «Πρέπει να φύγω τώρα» είπε και πήρε ξανά το δρόμο του. Εκείνη τη μέρα έκλαψα, όσο ποτέ στη ζωή μου. Έκλαψα για το παιδί που ήμουν κάποτε και όσα δεν έζησε, έκλαψα για τους γονείς μου που έχασα με τρόπο πιο τρομακτικό και από το θάνατο, έκλαψα για τη χωρίς νόημα ζωή μου.

Πέρασα τα χρόνια μου ταξιδεύοντας και μελετώντας το χρόνο και τα μυστήρια του. Προσπαθούσα πάντα να βρώ κάποιο νόημα, κάποια λογική ερμηνεία σε αυτό που μου συνέβαινε. Οικονομικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα, βλέπεις το να έχεις ζήσει το μέλλον έχει και κάποια πλεονεκτήματα. Τα βιβλία της ιστορίας, οι εφημερίδες, το παρελθόν του κόσμου στον οποίο ζούσα σαν παρείσακτος επισκέπτης, ήταν για μένα το μέλλον.

(η συνέχεια του γράμματος ακολουθεί στο επόμενο ποστ..)

ΙΝΤΙΓΚΟ
29-06-08, 19:04
(ακολουθεί η συνέχεια του γράμματος...)

Ξέρω τι σκέφτεσαι, αν προσπάθησα να παρέμβω, να αλλάξω πράγματα και καταστάσεις. Στην αρχή πίστεψα πώς ίσως κάποια ανώτερη δύναμη είχε δώσει στη ζωή μου αυτή την τροπή ώστε, μέσω εμού, κάποια συμβάντα να εξελιχθούν αλλιώς. Ένα ατύχημα, η προσωπική τραγωδία κάποιου, ακόμα κι ένα συμβάν παγκόσμιας σημασίας, γιατί όχι, βλέπεις αυτή η σκέψη ήταν για μένα θεραπευτική, ίσως η ζωή μου να είχε κάποιο σκοπό. Γρήγορα ανακάλυψα ότι η ελπίδα μου ήταν μάταιη, δε μπορούσα να παρέμβω, δε μπορούσα να αλλάξω τίποτε. Την κρίσιμη στιγμή που ετοιμαζόμουν να δράσω, κάποιο τυχαίο γεγονός, κάποια απρόβλεπτη, μη καταγεγραμμένη λεπτομέρεια δε μου επέτρεπε να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων.

Το παρελθόν μοιάζει με μια στέρεη αλυσίδα, σφυρηλατημένη με τους πόνους και τις χαρές των ανθρώπων που το βίωσαν. Καμία ενέργεια στον τρισδιάστατο χώρο δε μπορεί να διαρρήξει αυτή την αλυσίδα. Διάβασα βιβλία, επιστημονικά και μυθιστορήματα, για τα ταξίδια στο χρόνο, διάβασα για το παράδοξο του χρόνου, το πώς δηλαδή μπορεί κάποιος ταξιδιώτης στο παρελθόν να προβεί σε πράξεις και ενέργειες που θα μπορούσαν να αναιρέσουν την ίδια του την ύπαρξη. Ξέρω από πρώτο χέρι πώς το παράδοξο αυτό δεν υφίσταται. Το παρελθόν είναι γραμμένο με ανεξίτηλο μελάνι, χαραγμένο σε κάποια κοσμική βίβλο από πέτρα, και δεν αλλάζει. Πέρασα τη ζωή μου ζώντας στο δικό σου παρελθόν, στο παρελθόν του κόσμου στον οποίο γεννήθηκα, όμως όριζα μόνο τη ζωή μου και ίσως ούτε καν αυτή.

Μελέτησα το χρόνο, ως φυσικό μέγεθος, ως φιλοσοφική έννοια, ως καθημερινή πραγματικότητα. Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι μια απλή διάσταση. Ο χρόνος είναι μια έννοια την οποία το μυαλό του ανθρώπου αδυνατεί να συλλάβει, όπως η έννοια του απείρου. Προσεγγίζουμε τεχνητά το χρόνο μεταφέροντάς τον σε ένα ρολόι ή ένα ημερολόγιο και έτσι μπορούμε να τον αντιληφθούμε ως αντικειμενική πραγματικότητα.

Το χρόνο δε μπορείς να τον ορίσεις, μπορείς μόνο να τον αισθανθείς να περνά, σα μια διαρκή αέναη κίνηση ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο, με μόνη απτή πραγματικότητα το «τώρα». Όλη η ζωή μας δεν είναι παρά μια ακολουθία από άπειρα «τώρα», αυτά που πέρασαν και αυτά που θα έρθουν. «Δε μπορείς να βάλεις το πόδι σου δύο φορές στο ίδιο ποτάμι γιατί τα νερά του κυλάνε συνεχώς» είχε πεί ο Ηράκλειτος. Όμως και το «τώρα» δεν ορίζεται μονοσήμαντα. Το «τώρα» του κάθε ανθρώπου είναι έννοια εξαιρετικά προσωπική.

Ίσως τελικά ο χρόνος να είναι πιο συγγενικός με την ψυχή και τη συνείδηση και όχι με το χώρο, όπως υποστηρίζει η σύγχρονη φυσική. Η αίσθηση του χρόνου δεν είναι πάντα η ίδια. Άλλοτε κυλά γρήγορα και άλλοτε πιο αργά, ή τουλάχιστο έτσι το αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος ανάλογα με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα. Η λειτουργία της ανάκλησης αναμνήσεων είναι μια καθαρά πνευματική λειτουργία και αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο, χωρίς όμως να διαφοροποιείται η αντικειμενική θέση του υποκειμένου στον κατά συνθήκη χρόνο.

Το παρελθόν περιλαμβάνει, εκτός από αυτό που συνέβη και όλα όσα θα μπορούσαν να συμβούν, τα οποία όμως για κάποιο λόγο παρέμειναν σε λανθάνουσα κατάσταση. Το μέλλον από την άλλη πλευρά είναι ένα σύνολο πιθανών γεγονότων και καταστάσεων. Όμως ποιος ή τι επιλέγει ποια από αυτά τα γεγονότα θα συμβούν, και άρα θα αποτελέσουν κάποτε παρόν. Μοίρα ή συμπτώσεις, προδιαγεγραμμένη πορεία ή συνειδητή επιλογή, ποια δύναμη κυβερνά το μέλλον; Ποια ήταν η μυστηριώδης δύναμη που έμπλεξε το δικό μου μέλλον με το παρελθόν των άλλων ανθρώπων;

Πολλές φορές ισορρόπησα ανάμεσα στη λογική και την παραφροσύνη, αναρωτήθηκα αν ζώ ένα εφιάλτη και σύντομα πρόκειται να ξυπνήσω. Μέσα στα όνειρα ο χρόνος λειτουργεί σε ένα άλλο επίπεδο. Η λογική του συνέχεια ανατρέπεται και κάνει αυθαίρετα άλματα μπρος και πίσω. Πιστεύω ότι κάποια άγνωστη ψυχική λειτουργία διατάραξε την ισορροπία ανάμεσα στην ονειρική και την συνειδητή κατάσταση του εγκεφάλου μου και δε μου επέτρεψε να επανέλθω μετά από κάποιο ονειρικό άλμα. Θα ήμουν ένας απλός ψυχασθενής αν η διαταραχή αυτή δεν παρέσερνε μαζί της και την τρισδιάστατη υπόστασή μου. Ο χώρος και ο χρόνος μου καμπυλώθηκαν αρκετά ώστε να αναστραφούν.

Άραγε η αναστροφή αυτή δημιούργησε κάποιο κενό στο μέλλον που θα έπρεπε να είχα ζήσει; Το 2008, αν οι εκτιμήσεις μου είναι σωστές, έπαψα απλά να υπάρχω, πέθανα; Ή μήπως ένας άλλος εαυτός μου έζησε, θα ζήσει, κανονικά τη ζωή του; Μήπως η καμπύλη του χώρου και του χρόνου μου διχοτομήθηκε και ένα κομμάτι της ακολούθησε λάθος κατεύθυνση, παρασέρνοντας μαζί της και ένα λειτουργικό αντίγραφο της φυσικής μου υπόστασης το οποίο συνέχισε να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του; Μήπως οι άνθρωποι με τους οποίους ερχόμουν σε επαφή έβλεπαν αντανακλάσεις του μέλλοντος;

Και ο φυσικός μου θάνατος, τι ακριβώς θα επιφέρει; Θα είναι απλά το τέλος μιας ζωής που πήρε λάθος δρόμο, ή θα ξανασμίξει τα χωρισμένα κομμάτια του εαυτού μου και θα ξαναβάλει την ύπαρξή μου στη φυσιολογική πορεία της;

Σίγουρα αναρωτιέσαι μήπως όλα αυτά είναι τα προϊόντα ενός διαταραγμένου εγκεφάλου ο οποίος ζεί σε μια πραγματικότητα που έπλασε ο ίδιος, ή για να το πώ πιο απλά, μήπως διαβάζεις τα παραληρήματα ενός τρελού. Δε θα σε αδικήσω γι αυτή σου τη σκέψη, ούτε θα προσπαθήσω να σε πείσω για το αντίστροφο. Δεν είναι δυνατόν μέσα από λίγες γραμμές κειμένου να σου μεταφέρω όσα βίωσα σε μια ζωή.

Όσο για την ταυτότητά μου, είσαι σίγουρος πώς θέλεις να τη μάθεις; Μπορεί να είμαι κάποιος που ξέρεις ή κάποιος που θα συναντήσεις, μπορεί να είμαι το αγέννητο παιδί σου, μπορεί να είμαι ο ίδιος σου ο εαυτός. Αν όμως δε φοβάσαι να ψάξεις και να γνωρίσεις αλήθειες που ίσως σε ταράξουν, θα σου δώσω ένα γρίφο για να λύσεις:

«Ψάξε να βρείς την πλάκα που δεν έχει αρχή, στο φρούριο κοντά στα στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα.»

Αφήνω αυτή την καταγεγραμμένη μαρτυρία ζωής ως μοναδική απόδειξη της παράλογης ύπαρξής μου και του ακούσιου ταξιδιού μου στο χρόνο. Δεν ξέρω αν και πότε θα βρεθεί και θα διαβαστεί, ή από ποιόν. Αν όμως κάποιος αποφασίσει να ακολουθήσει τα βήματα του γρίφου και μάθει την ταυτότητά μου θα ήθελα να προσπαθήσει να με εντοπίσει στο μέλλον, και να φροντίσει όταν, στην κανονική ροή του χρόνου, θα είμαι ενήλικος να πάρω στα χέρια μου αυτό το κείμενο. Ίσως έτσι βοηθήσω τον εαυτό μου να εκτιμήσει καλύτερα την αξία της ζωής και του χρόνου.

Το παράξενο αυτό κείμενο θα μπορούσε να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους. Θα μπορούσε να είναι η προσπάθεια κάποιου επίδοξου συγγραφέα και ίσως με κάποιες βελτιώσεις και τροποποιήσεις να μπορεί να θεωρηθεί και ενδιαφέρουσα. Θα μπορούσε να είναι κάποια φάρσα. Θα μπορούσε να είναι ένα δοκίμιο για το χρόνο, γραμμένο με ιδιότυπο τρόπο. Τέλος, θα μπορούσε να είναι όντως το «παραλήρημα ενός τρελού», όπως αναφέρεται και σε κάποιο σημείο του ίδιου του κειμένου.

Θα μπορούσε άραγε να είναι αλήθεια; Η απάντηση, αρνητική ή καταφατική, δεν πρέπει να δοθεί βιαστικά. Ας αναρωτηθεί ο καθένας τι γνωρίζει για το χρόνο, για τους φυσικούς νόμους που διέπουν τη ροή του, και για τη σχέση του με την ψυχή. Ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά και ένα μεγάλο αίνιγμα. Μήπως τελικά δεν είναι ο χρόνος που κυλά, αλλά οι άνθρωποι που κινούνται μέσα σε αυτόν, όπως ακριβώς κινούνται μέσα στο χώρο;

Y1annis
29-06-08, 19:21
Πιθανόν λοιπόν την δεύτερη φορά του 2004 να είδε την γέννηση του και γιατί όχι στο παρελθόν του ή το μέλλον του δεύτερου εαυτού του να συζούσε με τον δίδυμο, αλλά παράλληλα μικρότερο αδερφό του. Βέβαια αν ερχόντουσαν σε φυσική επαφή ο ένας με τον άλλο πιθανά να είχαμε πρόβλημα...

Αν και γενικά ανοιχτός σε απίθανες θεωρείες, θεωρώ απίθανο να συνέβει κάτι τέτοιο, αφού οι χρονικές, πραγματικές και βιολογικές αναντιστοιχείες θα ήταν τραγικές για το συνεχές του χρόνου.

Πάντως θα έκανε ένα εξαιρετικό cyberpunk μυθιστόρημα. :D

ΙΝΤΙΓΚΟ
29-06-08, 19:26
Αγαπητά μέλη...

Δεν έχει νόημα να εξετάσω, εάν εκείνος που τα έγραψε αυτά είχε απλά σκοπό να μας διασκεδάσει. Διότι δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να αποδείξω είτε το ένα είτε το άλλο.Θα υποθέσω ότι εκείνος που έγραφε κάποτε αυτό το γράμμα, τα πίστευε αυτά που έγραφε. Εχω πάψει να ψάχνω ιδιαίτερα τί είναι αληθινό βίωμα και τί παιχνίδι του εγκεφάλου. Η επιστήμη σήμερα μπορεί με έξυπνες ορολογίες να αποδείξει ακόμα και ότι τίποτα θα μπορούσε τελικά να μην υφίσταται γύρω μας.. ούτε και η ίδια η ύλη. Οπότε απλά επιλέγω να μην αρνούμαι τίποτα, παρά να αρνηθώ τα πάντα! (κάνει καλό στη ψυχολογία του "είναι" μου αυτή η επιλογή μου). Βέβαια υπάρχουν και οι διπλωμάτες ανάμεσά μας, που επιλέγουν άλλοτε να δέχονται και άλλοτε να απορρίπτουν. Οι λεγόμενοι ορθολογιστές και οι λεγόμενοι επιστήμονες. Μα η επιστήμη επειδή βρήκε ορολογίες για να εξηγεί όπως εκείνη πιστεύει τα διάφορα συμβάντα στην προσπάθειά της να τα δεχτεί ο ανθρώπινος νους, δεν σημαίνει όμως ότι είναι αλάνθαστη. Δεν σημαίνει ότι οι ορολογίες της είναι αρχές τους σύμπαντος! Έτσι φαντάζουν στα δικά μας αυτάκια, αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Όμως καλό είναι να ξέρουμε, ό,τι μπορούμε να μάθουμε... ό,τι αντέχουμε να μάθουμε (η γνώση στα λάθος αυτιά μπορεί να είναι καταστρόφικη.). Θα δείτε οτι ολοένα η επιστήμη δέχεται καινούριους κανόνες και καταρίπτει παλαιούς..

Aγαπητά μέλη που σας αρέσουν οι "γρίφοι"...

Για δείτε αλλιώς τη φράση του "ποιητή"....

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν το Θεό Απόλλωνα.... Μήπως τον Ιησού Χριστό κάποιοι ερευνητές πιστεύουν σήμερα ότι σε Εκείνον αναφέρονταν οι αρχαίοι Έλληνες όταν λέγανε Θεός Απόλλωνας;

Μήπως σας θυμίζουν κάτι οι δάφνες(άντε να βοηθήσω κι άλλο.. εκτός από δάφνες κρατούσαν και βάϊα); Βλέπετε κάποιο κλειδί στον γρίφο; Κάποια ομοιότητα με ....

Πού το πάω;;; Σε δύο πιθανές καταστάσεις...

Πρώτη: Ο "ποιητής" κατάφερε προς το τέλος της ζωής του να υπερπηδήσει χρονικά (δεν μας το λέει για πολλούς λόγους π.χ. ήδη γελάμε με αυτά που μας είπε, πού να μας έλεγε και τα υπόλοιπα, ή επειδή δεν είναι σίγουρος αν θα έπρεπε να ξέρουμε..).
Υπερπηδόντας το χρόνο λοιπόν, καθώς μεγάλωνε ο ιδιος, πιθανόν να περνούσαν για εκείνον τα χρόνια προς το παρελθόν με γρηγορότερο ρυθμό.. Για παράδειγμα το σήμερα για εκείνον είχε έτος 1920 και το μεθαύριο να είχε έτος 1552. Δηλαδή πιθανόν να υπερπηδούσε πίσω στο χρόνο όλο και με μεγαλύτερο ρυθμό και ίσως κάποια στιγμή να έφτασε σε αρκετά παλιά χρόνια... Έτος 33μ.Χ.....

Οπότε μπορούμε να ψάξουμε σε εκείνο το μέρος κάνοντας ένα ταξιδάκι ή......

Ή να πάρουμε τα παρακάτω λόγια του ως αληγορικά... (αληγορικής σημασίας λόγια, πολλοί επέλεξαν παλαιότερα να χρησομοποιήσουν.... είτε για να είναι διαχρονικοί π.χ. οι δώδεκα Απόστολοι, είτε για να μην μπορούν όλοι να αποκωδικοποιήσουν τα γραφόμενα προς αποφυγή πανικού π.χ. Νοστράδαμος , είτε δεν ήταν σίγουροι άλλες φορές κάποιοι από τους "ποιητές" αν έπρεπε να κάνουν αποκαλύψεις αλλά είχαν την ανάγκη να τα πουν για να τα αποβάλλουν από μέσα τους π.χ. ο παραπάνω συγγραφέας του γράμματος ή αλλιώς κατά ΙΝΤΙΓΚΟ, "ποιητής").

Οπότε αληγορικά πλέον σκεφτείτε: "Βρες την πλάκα που δεν έχει αρχή..."

"Πλάκες" είναι οι Γραφές! (θα μπορούσε να'ναι....) Δίχως "αρχή" για ψάξτε... Ποιά γραφόμενα υπήρχαν προπάντων των αιώνων;;;
Έ.... εκεί μέσα θα βρούμε το όνομα του "ποιητή" μας...
Θα ψάξω προσωπικά να δω μήπως σε Γραφές Θρησκείας αναφέρεται το όνομα κάποιου με "περίεργους" χαρακτηρισμούς προς τιμήν του...
Όσο για το φρούριο κοντά στα στενά.... καλά.. ας δω πρώτα πώς θα αντιδράσετε με αυτά που σας γράφω... διότι αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον.. τότε θα το κρατήσω για εμένα.

Δεύτερη πιθανή κατάσταση:

.....Εξετάζουμε την Πρώτη καλύτερα και μετά αν δεν βρούμε κάτι, σας λέω και τη Δεύτερη.. (ίσως να υπάρχει και τρίτη και φαρμακερή...).

Με εκτίμηση Ιντιγκο.

ΣινΠλιν
30-06-08, 01:49
Φίλε ΙΝΤΙΓΚΟ , ομολογώ οτι δεν συνηίζω να εγγράφομαι σε φορουμ για τους χψ λόγους... Σήμμερα όμως το συναίσθημα της "απορίας" και του μυστηρίου με συνεπήρε.. Πέτηχε δηλαδή το σκοπό του ο "ποιητής" οπως τον ονομάζεις. Θα ήθελα λοιπόν εαν είναι δυνατόν να δούμε και άλλα "ποστ" σχετικά με το γράμμα που έχεις επαναδημοσιεύσει στο φόρουμ αυτό.

schooligan
30-06-08, 06:35
ΙΝΤΙΓΚΟ ασχετα εαν μπορει να υπαρχει εστω και μια δοσει αληθειας σε ενα τετοιο γραμμα...μπορω να πω οτι ειναι τοσο ζωντανο που προσοπικα με ταξιδεψε...οποτε με τον εναν ή τον αλλον τροπο για μενα ειναι πραγματικο.

Φιλικα

THE KEEPER OF SECRET
30-06-08, 12:44
Χμμμμμ!!!!
Καποιος προσπαθεί να μας πείσει οτι ήρθε απο το μέλλον.
Καλουτσική η προσπαθεια αφου στην αρχή σε βάζει σε σκέψεις...
όμως ενα μικρό λαθάκι και ουπς παει η ολη προσπάθεια στραφι.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, στο Αγγλικο κείμενο (http://www.e-telescope.gr/en/cat06/art06_040112.htm) διαβάζουμε:

When I first issued an identity card, the birth date on it was 2004. It was in 1997, and yet not then, not in the “following” years, nobody seemed to find it strange.

I never had any brothers or sisters, maybe they were born later, who knows. My first recorded memory was when I was around 3 years old. It was not something specific, just the vague, as from a dream, domestic images that are usually a person’s first imprinted memory. I still remember, vaguely though, the tragic pictures from …, but no dear reader, I shouldn’t tell you, I do not know the date in which you are reading my story, and I do not have the right to upset you with something that may be a memory for me but perhaps hasn’t happened yet for you.

Many years latter I reached the conclusion that during the initial 4-5 years of my life,
everything was normal. Time was moving to the right direction. Then, for some
mysterious and unexplained reason I went back to 2004 and never stopped living
backwards in time. So I spent around 8 years living to 2008 and then going back to 2004.

Η ίδια παράγραφος στο Ελληνικό κείμενο αναφέρει:

Όταν έβγαλα την πρώτη μου ταυτότητα αυτή έγραφε πάνω της ημερομηνία γέννησης το 2004. Ήταν το 1997, κι όμως ποτέ, ακόμα και στα χρόνια που «ακολούθησαν», κανείς δεν έδειξε να εκπλήσσεται.

Αδέρφια δεν είχα, ίσως να απέκτησα μετά, ποιος ξέρει. Η πρώτη μου συνειδητή ανάμνηση ήταν περίπου στην ηλικία των 3 ετών. Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο, απλά οι ακαθόριστες, σχεδόν ονειρικές εικόνες που σηματοδοτούν την πρώτη ανάμνηση του κάθε ανθρώπου. Θυμάμαι ακόμα, αμυδρά, τις τραγικές εικόνες από …, όχι αγαπητέ αναγνώστη δεν πρέπει να σου πώ, δεν ξέρω ποιος είναι ο χρόνος που διαβάζεις και δεν έχω το δικαίωμα να σε ταράξω με αυτά που θυμάμαι, αλλά για σένα ίσως δεν έχουν ακόμα συμβεί. Αργότερα ήρθαν οι Ολυμπιακοί της Αθήνας, το 2004, τη χρονιά που γεννήθηκα, όμως και πάλι πρέπει να προσέξω, θα ήταν λάθος να μιλήσω για όσα μπορεί να είναι στο δικό σου μέλλον..

Πολλά χρόνια αργότερα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα πρώτα 4-5 χρόνια της ζωής μου ο χρόνος μου πρέπει να κυλούσε προς τη σωστή κατεύθυνση. Μετά, για κάποιο ανεξήγητο λόγο η ροή του αντιστράφηκε και ξαναγύρισα στο 2004 και πιο πίσω. Έτσι έζησα περίπου 8 χρόνια πηγαίνοντας στο 2008 και ξαναγυρίζοντας πίσω στο 2004.

Τι παρατηρούμε? Οι Ολυμπιακοι Αγώνες στο Αγγλοφωνο κείμενο πήγαν(τεχνιέντος) περίπατο. Γιατί όμως?
Το Ελληνικο κείμενο στην ιστοσελίδα εχει ημερομηνια εγγραφής την 12/1/2004, οι Ολυμπιακοί Αγωνες δεν έχουν ακόμη γίνει αρα μπορουν να αναφερθούν ώς ανάμνηση απο το μέλλον (Αληθεια η κατακτηση του EURO απο την Ελλαδα πως του διέφυγε του χρονοταξιδιώτη?...ομως ξέχασα δεν πρεπει να μας ταράξει με πραγματα που για εμας δεν έχουν(ειχαν) ακομη γίνει).
Το Αγγλόφωνο κείμενο εχει ημερομηνια εγγραφής 22/3/2005, οπότε οι Ολυμπιακοί Αγωνες ειναι πλέον ανάμνηση απο το... παρελθόν αρα δεν τους αναφέρουμε για να μην χαλάσει το γλυκό... :D :D :D ;)

Indigocy
30-06-08, 14:25
Απλα για τους ολυμπιακους αγωνες μπορει να το ανεφερε ο μεταφραστης, ο οποιος προφανως ειναι Ελληνας, και δεν ανεφερε το οτι το πηρε η Ελλαδα, επειδη, ισως να μην εκανε τοση εντυπωση σ'αυτον που ειχε γραψει το original, που μαλλον δεν ηταν και Ελληνας, οση εντυπωση θα εκανε σε ενα Ελληνα.

Τελοσπαντον, εμενα μου αρεσε το κειμενακι, με εβαλε σε σκεψεις, και που ξερεις... Τα παντα ειναι δυνατα, απο τη στιγμη που μπορει να τα σκεφτει ο ανθρωπινος νους.

ΙΝΤΙΓΚΟ
30-06-08, 16:26
Γειά σας και πάλι φίλοι μου..

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω τη θέση μου όσο αφορά το γράμμα.

Δεν είναι δικό μου γράμμα, οπότε μην "σκοτώνετε τον αγγελιοφόρο".

(Μασατζόρε νό ιπορτάν,τε!)

Έπειτα όπως είδατε στους δικούς μου στοχασμούς και αμπελοσοφίες μου (ή μήπως όχι και τόσο..), δείχνω ότι κι εγώ αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στη γνησιότητα του γράμματος και την πιθανή κατάληξη τελικά σε ένα όμορφο σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή σε εκρηκτικές διαπιστώσεις!

Αγαπητό μέλος Y1annis,

μου άρεσε το σκεπτικό σου, μα κατέληξα στο εξής..
Ο "ποιητής" επισήμανε και τόνισε ότι ποτέ δεν ήρθε αντιμέτωπος με τον εαυτό του, παρόλο που ταξίδευε ο ίδιος προς τα πίσω.. Και όπως δείχνει ακόμα και ο ίδιος απορεί..
Δηλαδή.. όταν παρατήρησε ότι το 2008 άρχισε να κυλάει για εκείνον αντίστροφα ο χρόνος, δεν βρήκε πουθενά τον εαυτό του στο ταξίδι του πίσω στον χρόνο. Όμως είπε ότι τα πάντα έδειχναν ότι επαναλαβάνονταν ακριβώς όπως είχαν γίνει στο παρελθόν, εκτός από την δική του ύπαρξη..
Συνεπώς το 2004 η μητέρα του κάποια στιγμη πήγε στο μαιευτήριο, όμως γύρισε για τα μάτια του "ποιητή" με άδεια χέρια (χωρίς μωρό, είπαμε ποτέ δεν βρήκε τον εαυτό του). Και πολύ απλά, την επομένη μέρα (για τον "ποιητή") της μαιευτικής κλινικής, η μητέρα του ήταν εννέα μηνών έγκυος. (και πάει λέγοντας...)
Κι εγώ προσπαθώ να απορρίψω το γράμμα, όμως μέσα από ακράδαντες αποδείξεις. Οπότε φίλοι μου, βοηθείστε είτε να το απορρίψουμε τελικά, είτε να το ασπαστούμε και να το διερευνήσουμε..

Αγαπητό μέλος THE KEEPER OF SECRET,
με πρόλαβε με την απάντησή του το αγαπητό μέλος indigocy (χαιρετώ τον κατά το πρώτο συνθετικό του nick του, συνονόματό μου).
Ναι! Πιθανόν ο Έλληνας παγαπόντης μεταφραστής του γράμματος, ήθελε να το κάνει κατά τη μετάφραση, πιο πιασάρικο. Όμως ευτυχώς που όπως βλέπετε δεν μας αποσπάει αυτή του η άθλια παρεμβολή, τις σκέψεις μας και τους διαλογισμούς μας... Τουλάχιστον μιλώντας για το πρόσωπό μου, δεν έκανε αυτή η αλλίωση, να φαντάζει το γράμμα πιο πιστευτό στα αυτιά μου ή λιγότερο αληθινό. Από μόνο του το περιεχόμενο του γράμματος, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεν χρειάζεται να μου προσθέσουνε κάτι επιπλέον.... Καλώς έκανε και το μέλος TH KEEPER OF SECRET που προσπαθησε να μας βοηθήσει να το απορρίψουμε... Αυτό δείχνει από την πλευρά του ότι ασχολείθηκε με το θέμα σαν καλός ερευνητής, και προσπαθεί να βοηθήσει είτε στην απόρριψή του είτε στη συνέχεια της έρευνας. (προσωπικά φίλε μου σαλούτ γιου!).

Αλλά βάση ψυχολογικών θεωριών.. για σκεφτείτε κάτι... Ο Έλληνας μεταφραστής επέλεξε να προσθέσει λίγη "σάλτσα" στο περιεχόμενο του γράμματος.. Οπότε, ο ίδιος το βρήκε αυτούσιο! Και στην προσπάθειά του να μας πείσει για την αυθεντικότητα του γράμματος, κόντεψε να πετύχει ακριβώς το αντίθετο. Οπότε εφόσον του επιτράπηκε να κάνει αυτήν τη χαζή παρεμβολή στο γράμμα, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι το γράμμα δεν προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα κάποιου εμπνευσμένου συγγραφέα.
Ερώτηση: Αλήθεια, γιατί δεν το είδα ακόμα σε ταινία;; Στερέψανε από ιδέες; Καλό το γράμμα, αλλά μετά τί γράφουμε;; Δεν νομίζω... Ήδη σαν ΙΝΤΙΓΚΟ έχω γράψει τρία πιθανά σενάρια (με το "καλημέρα σας" δηλαδή με το που διάβασα το γράμμα). Ίσως αυτοί μου οι στοχασμοί να αποτελούν ένα ακόμα πιθανό σενάριο... Οπότε είτε θα γίνουμε συντελεστές αλλά και μάρτυρες μιας μεγάλης αποκάλυψης, είτε θα έχουμε περάσει ευχάριστα τα απογεύματά μας..

Εξάλλου όλοι με τον τρόπο μας, και τις έρευνές μας, τις απορρίψεις μας αλλά και τις αποδοχές μας, τιμούμε το forum του metafysikoy.

Καλή συνέχεια στην επίλυση του "γρίφου" .... που ονομάζεται χωροχρόνος!

ΙΝΤΙΓΚΟ
30-06-08, 16:46
Όλο το βράδυ τριγύριζαν σκέψεις στο μυαλό μου..

Σήμερα πολλά ξεκαθάρισαν και άλλα πολλά μπερδέυτηκαν περισσότερο...

Ο λόγος που με "συγκίνησε" το γράμμα και μου τράβηξε το ενδιαφέρον, είναι επειδή κάπως έτσι μου συμπερφέρεται ο κύκλος μου.. Δηλαδή συμβαίνουν γύρω μου παράλογα κατά τον ανθρώπινο νου, παραφυσικά γεγονότα, και ο κύκλος μου που με ζει άμμεσα, απλά κουνάει το κεφάλι συμπονετικά.. Και απορώ: Μα καλά! Δεν το βλέπουν ότι είμαι παράξενη; Το βλέπουν, αλλά μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι φυσιολογική (ευτυχώς, διαφορετικά ίσως να κατέληγα σε καμία ψυχιατρική κλινική)..
Σας θυμίζουν τα λεγόμενά μου αυτά, κάποια από τα λεγόμενα του "ποιητή" του γράμματος;

Εξετάζω συνέχεια αν είναι σενάριο κάποιου τρελαμένου συγγραφέα (και αν το συνεχίσω τότε θα κάνω μπεστ σέλερ)..
Αλλά αν πράγματι κάποιος τα βίωσε πραγματικά αυτά που μας γράφει.. τότε θα ήταν ιεροσυλία από την πλευρά μου..
Βρίσκομαι σε καλό δρόμο... κάποτε είχα γράψει κάτι παρόμοιο.. σκέψεις που είναι ίδιες με το γράμμα του "ποιητή" όσο αφορά τον χωροχρόνο.. περίεργο, μοιάζουν τόσο πολύ... θα μπορούσε τελικά να μην κάνω και τόσο λάθος..

Τώρα κατάλαβα γιατί τα είχα γράψει εκείνα.. τίποτα δεν είναι τυχαίο μάλλον... ή είναι; (θα σας εξηγήσω τί εννοώ άλλη στιγμή)

Να ξέρετε το εξής: Ο "ποιητής" που έγραψε αυτό το γράμμα, δν είναι κάποιος που γνωρίζει ακριβώς τί του συμβαίνει.. όπως είδατε ομολογεί ότι δεν είναι σίγουρος για το θέμα χωροχρόνος.. οπότε πιθανόν να έκανε και λάθη στις απόψεις του... Παράδειγμα: Μας λέει ότι όσο και αν προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα, δεν τα κατάφερε. Λέει ότι το παρελθόν και το μέλλον, είναι γραμμένα με ανεξίτιλο μελάνι... Για δείτε κάτι όμως.. Λέει κάπου αλλού ότι το να γνωρίζεις το παρελθόν, έχει και τα καλά του: ο ίδιος έζησε πλούσια, όπως ομολογεί.. συνεπώς επεναίβει σε κάτι και το άλλαξε... πού; Άλλαξε την οικονομική του κατάσταση, εκμεταλλευόμενος τη γνώση του για το παρελθόν και το μέλλον..(Με ποιόν τρόπο; Πιθανόν, για παράδειγμα την ημερομηνία 20 Μαίου 1990 να διάβασε σε χθεσινή εφημερίδα τους αριθμούς του λαχείου. Δηλαδή σε εφημερίδα με ημερομηνία 19 Μαίου 1990. Την επόμενη μέρα για τον "ποιητή" η ημερομηνία της είναι 19 Μαίου 1990. Οπότε χρειάζεται μέσα στην ίδια ημέρα, να παίξει τους τυχερούς αριθμούς και να εισπράξει απευθείας το χρηματικό ποσό, διότι την επόμενη ημέρα ξημερώνει 18 Μαίου 1990 οπότε οι τυχεροί αριθμοί δεν θα έχουν κληρωθεί ακόμα). Οπότε ή μας λέει ψέματα για να μην αρχίσουμε όλοι να επεμβαίνουμε όσοι "βλέπουμε" το μέλλον , ή απλά τα έχει μπερδεμένα! Ναι, δεν μπόρεσε να αλλάξει κάποιες ίσως άλλες καταστάσεις.. το Λοττο όμως το κέρδισε! Συνεπώς όσο αφορά τις άλλες μή αλλαγμένες καταστάσεις, πιθανόν δεν έκανε τις σωστές κινήσεις. Επίσης και αλλού ο ίδιος δείχνει ότι από μόρφωση πάνω σε αυτό το θέμα τα έχει μπερδεμένα: Λέει ότι ο χρόνος είναι έννοια στο μυαλό μας και δεν έχει να κάνει με τον χώρο... Ναι αλλά ξεχνάει κάτι: ότι και το σώμα του μαζί πήδησε προς τα πίσω χρονικά.. Οπότε δεν πρέπει να κοιτάμε τις πιθανές εξηγήσεις του, διότι αντί να μας βοηθήσει, μας μπερδεύει περισσότερο.
Εκτός των άλλων σκεφθείτε το εξής: Ο ιδιος ταξιδεύει μόνο προς τα πίσω! Οπότε δεν μπορεί να ξέρει αν έχει επιφέρει η κάθε του κίνηση κάποια αλλαγή στο μέλλον.. Θα σας εξηγήσω περισσότερα άλλη στιγμή..
Ακούστε μια άποψη για το τί έπαθε ο "ποητής":
Πολλοί ονειευόμαστε μελλοντικά πράγματα τα οποία πραγματικά βγαίνουν τελικά αληθινά (π.χ παραφυσικοί άνθρωποι, μελλοντολόγοι,κτλ.). Ο "ποιητής" είδε στο όνειρο του κάποιο βράδυ, το μέλλον..(όπως λέει σε ένα σημείο στο γράμμα του, ότι μοιάζει σαν να μην ξύπνησε από το όνειρο..)
Νά τί μπορεί να έπαθε: Όταν σηκώθηκε από το κρεβάτι του, συνέχισε ο εγκέφαλός του να βλέπει το παρελθόν.. Δηλαδή όπως λέει, εκείνος έβλεπε τους γύρω του να μικραίνουν κάθε μέρα.. οι άλλοι όμως ίσως να τον έβλεπαν να μεγαλώνει κανονικά! Δηλαδή: Του "ποιητή" είναι συντονισμένο το ρολόϊ να του δειχνει προς τα πίσω την ώρα, αλλά όλοι οι άλλοι συνεχίζουν κανονικά. Ας πούμε ότι κοίταξε δεξιά του κάποια στιγμή ο "ποιητής" και είδε το παρελθόν, αλλά έπαθε αγκίλωση και το κεφάλι του έμεινε σε αυτήν τη στάση...
Βλέπει συνέχεια προς τα πίσω.. Αυτή όμως η άποψη αμέσως μας παραπέμπει ότι ο "ποιητής" μεγαλώνει κανονικά μαζί μας στη δική μας χρονική διάσταση.. Δηλαδή μόνο το μυαλό του μένει "πίσω".. Αυτό δεν γίνεται όμως, διότι κέρδισε χρήματα. Άρα και με το υλικό σώμα του, πηγαίνει προς τα πίσω στο χρόνο... συνεπώς.. όχι απλά κοιτάει "δεξιά" αλλά και πήδηξε δεξιά! Μήπως όμως πήδηξε με το αστρικό του σώμα;; Ή μήπως είναι φάντασμα; Ή μήπως είναι η δική του κόλαση; Ή μήπως τελικά τώρα εξηγούνται το πώς κάποιοι από εμάς λέμε το μέλλον και το πώς πολλές γνώσεις (ιατρικές αλλά και οπλικών συστημάτων) μοιάζουν να είναι πολύ μπροστά από την εποχή κάποιων λαών (π.χ. έχετε δεί τοιχογραφίες Αιγυπτιακές; Επί εποχής Φαραώ; Δείχνουν εγχείριση ανοικτής καρδιάς! λέτε κάποιος να τους το είπε τελικά; Λέτε εκτός από τον "ποιητή" μας, να κατάφεραν και άλλοι να πηδήσουν χωροχρονικά;)
Θα σας εξηγήσω σε άλλη στιγμή τί εννοώ...

Σας δίνω άλλα δυο στοιχεία να βρούμε την ταυτότητα του "ποιητή":
α)Λέει ότι σε ηλικία 3 ετών, έγινε κάτι συνταρακτικό.. και δεν μας το λέει διότι δεν είναι σίγουρος αν θα έπρεπε να ξέρουμε όπως λέει... Λοιπόν.. ο "ποιητής" γεννήθηκε το 2004 οπότε όταν εκείνος ήταν 3 ετών πάμε στο 2007! Ψάξτε να δείτε τί το συνταρακτικό έγινε εκείνη τη χρονολογία, διότι ο "ποιητής" μας, πήρε μέρος σε εκείνο το γεγονός!
β)Γεννήθηκε το 2004 λέει... Οπότε ο "ποιητής" μας σήμερα έτος 2008 που έχουμε είναι 4 ετών! Μπορούμε να εξετάσουμε αρχεία ψυχασθενών που νοσηλεύτηκαν σε ηλικία 4 ετών, είτε τις ληξειαρχικές πράξεις θανάτων παιδιών σε ηλικία 4 ετών. Και ακόμα καλύτερα να ξεκινήσουμε αυτές τις έρευνες μόλις πατήσουμε το έτος 2009, διότι δεν γνωρίζουμε ποιό μήνα μέσα στο 2008 έγιναν όλα. (Διότι λέει ότι ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει τί απέγινε το υλικό του σώμα εκείνη τη χρονολογία που είχε αρχίσει να μετρά αντίθετα ο χρόνος για εκείνον, δηλαδή το 2008) Και υποτείθετε πάντα προχωράμε με την προϋπόθεση ότι το γράμμα είναι αληθινό! Έτσι εμείς μπορούμε να ψάξουμε σήμερα έτος 2008 ( ή το 2009 καλύτερα) τί απέγινε το σώμα και η ψυχή του, στον δικό μας χωροχρόνο. (Εκείνος αν θυμάστε λέει ότι δεν είναι σίγουρος τί μπορεί να συναίβει, όταν άρχισε για εκείνον να μετρά ανάποδα ο χρόνος..) Εμείς όμως μπορούμε να μάθουμε.. ας λύσουμε λοιπόν τον γρίφο που μας βάζει και ας βρούμε το όνομά του... και μετά να δείτε τί συνέχεια έπεται!

"Στην αρχή σε αγνοούν, μετά σε γελοιοποιούν, μετά σε πολεμούν και μετά σε ασπάζονται(νικάς)" Γκάντι

wasd
30-06-08, 19:31

Αυτό πάλι τι είναι;;;

Belthazor
30-06-08, 20:01
Αυτό πάλι τι είναι;;;

Ειναι μια γλωσσα που ονομαζεται ''ΙΤΑΛΙΚΑ''..

ΙΝΤΙΓΚΟ
30-06-08, 20:42
Και σημαίνει...

"Ο αγγελιοφόρος δεν είναι σημαντικός".

Μα καλα!

Από όλες τις δημοσιεύσεις μέσα σε αυτό το θέμα,

αυτό ήταν που έκανε τη μοναδική εντύπωση;;

Αυτό μόνο είναι το δυσνόητο;;

Να φανταστείτε δύσκολα εκπλήσσομαι...

Πάντως σας παραδέχομαι!

Με τον "γρίφο" πώς πάμε;;

Μήπως βρήκε κάποιος κάτι σχετικό;

Indigocy
30-06-08, 21:21
Φιλε ΙΝΤΙΓΚΟ, στην εξηγηση σου, που ειναι σεβαστη με τον τροπο σκεψης σου :D , μια μικρη (ισως) διορθωση. Γεννηθηκε το 2004, αρα σε ηλικια 3 ετων δεν ηταν το 2007, αλλα το 2001. Και το 2001 οντος εγινε κατι συνταρακτικο (11/9).... Κατι που εγινε να σταθμος και να αρχισουν "νομιμα" πλεον τα αμερικανακια να πατανε οποιον θελουν. Αυτα :p εχω πολλα να μαθω απο σας εδω μεσα... Χαιρομαι που εγινα μελος :D

Φιλικα, Γιωργος.

ΙΝΤΙΓΚΟ
01-07-08, 01:19
Aπ!!!!

Φίλε μου σε έπιασα αδιάβαστο...αχαχαχα!

Αν ξαναδιαβάσεις το γράμμα θα παρατηρήσεις ότι ο "ποιητής" είπε ότι μεγάλωνε κανονικά από το 2004 έως το 2008 και από τεσσάρων (4) ετών και έπειτα άρχισε να κυλά αντίστροφα ο χρόνος για εκείνον (από όσο θυμάται μας λέει, χωρίς μεγάλη σιγουριά όμως να διακρίνεται στη δήλωσή του αυτή).
Οπότε το 2008 είναι 4 ετών, οπότε πίσω προς το 2004 ξανά, είναι 8 ετών και πάει λέγοντας..
Οπότε από τη στιγμή που μεγάλωνε κανονικά και προχωρούσε μέσα στο χρόνο σωστά έως το 2008 όπως μας λέει, αυτό σημαίνει ότι σε ηλικία τριών (3) ετών ζει στο έτος 2007.. (εκτός αν και ο ίδιος ο "ποιητής" τα έχει μπερδεμένα... ποιός ξέρει... κοίτα που με έβαλες τώρα σε άλλες σκέψεις, πιθανού λάθους του "ποιητή".. θα το κοιτάξω και από αυτήν την εκδοχή..)

Πράγματι, σε περίπτωση που δεν θυμάται σωστά ο "ποιητής" μας, θα μπορούσε να συμβαίνει το εξής: Από τη στιγμή και την ώρα που γεννήθηκε ίσως απευθείας να άρχισε να κινείτε αντίστροφα στον χρόνο... οπότε ίσως να μπερδεύει τις χρονολογίες. Αν είναι έτσι τότε το 2001 ήταν σε ηλικία 3 ετών (Δίδυμοι Πύργοι).

Κάτι μου λέει ότι θα έπρεπε να πάψω να κάνω διαπιστώσεις και να επικεντρωθώ στην επίλυση του "γρίφου' που μας θέτει, έτσι ώστε να βρούμε το όνομά του.
Απλά πίστευα ότι μέσα από την κατανόηση του γεγονότος του οποίου έζησε, θα μπορούσα να μπώ στη ψυχολογία του... Αυτό θα με βοηθούσε να λύσω πιο εύκολα τον γρίφο. Ίσως βρω τί παρέλειψε να μας πει (άλλωστε και ο ίδιος φαίνεται να είναι μπερδεμένος... φυσιολογικότατο αυτό, ο καθένας μας θα τα είχε χαμένα αν ζούσε μια τέτοια κατάσταση.)
Θα κάνω και άλλες προσωπικές προσπάθειες, θα αναλύσω κι άλλο (με τη βοήθειά σας αν θέλετε) την κατάσταση την οποία έζησε όπως λέει ο "ποιητής", διότι παρατηρώ ότι πέρα από διασκέδαση, μου προσφέρει πολλά περισσότερα..
Το μυαλό μου ακονίζεται συνεχώς και βρίσκομαι σε εγρήγορση πιθανής συνοχής σκέψεων και γεγονότων.
Αν τελικά αυτά όλα είναι αληθινά, αν τελικά αυτά όλα είναι ψεύτικα και είναι ένα παιχνίδι που μας άφησε ένα πανέξυπνο μυαλό κάποτε, όπως και να έχει αν βρούμε το όνομά του, θα βγούμε κερδισμένοι...
Ηθική ικανοποίηση; Άλλο ένα δύσκολο τεστάκι που περάσαμε; Εκρηκτικές διαπιστώσεις; Μεγάλες από παλιά κρυμμένες αλήθειες; Τρελές αποκαλύψεις; Πολλά φράγκα από το σενάριο που θα γράψουμε;
Ίσως και όλα τα παραπάνω μαζί...
Αν όμως.. λέω αν! ... ο "ποιητής" ζει ακόμα και λύνοντας τον γρίφο μάθουμε το όνομά του..... θα είμαι από τους πρώτους που θα τον πλακώσει στα μπουνίδια!
Καλά βρε φίλε;; Τί σε νοιάζει εσένα αν θα κάνεις κακό στην αλυσίδα του χωροχρόνου; Αφού έτσι κι αλλιώς επεναίβεις πολλές φορές και μάλιστα από μόνο του το "γράμμα" σου, είναι παρέμβαση!
Γράψε και το όνομά σου.... Γουστέρνεις να μας ταλαιπωρείς;; Πολύ ρομαντικός είσαι τελικά, αλλά το ξύλο δεν θα το γλυτώσεις... Βέβαια μετά θα κάτσω και θα συζητήσω μαζί του όσο προλαβαίνω, διότι εφόσον εκείνος γνωριζε το μέλλον, ήξερε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή θα τον έβρισκα και έτσι επέλεξε να βρισκεται εκεί για να τον βρω (βέβαια αυτό ακολουθεί το σενάριο ότι ο "ποιητής" βρήκε τον τρόπο να μεταπηδάει κάποιες φορές σε "παραθυράκια" του μέλλοντος, σύμφωνα με αυτό το σενάριο, θα του μιλησω οσο προλαβαινω μεσα σε 24 ώρες διότι η επόμενη μέρα για εκείνον είναι το χθες το δικό μου το οποίο "χθες" με βρισκει μπροστά στον υπολογιστή μου να σας τα γράφω αυτά. Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν έχει βγει ακόμα σε ταινία.. πονοκέφαλος με έπιασε!)
Αν όμως ζει ακόμα, σύμφωνα με ένα άλλο σενάριο, αυτός ο άνθρωπος είναι κάπου πιθανόν έγκλειστος. Διότι δεν έχει επαφή με τη δική μας πραγματικότητα, αλλά με τη δική του. Δηλαδή δεν λέω ότι είναι τρελός, διότι πολλά μπορεί να μας πει απο το παρελθον που βλεπει μεσα στο μυαλό του καταστάσεις αποδεδειγμένες. Όμως ίσως το υλικό του σώμα να μην τον ακολούθησε σε αυτό του το ταξίδι πίσω στο χρόνο όπως ο ίδιος νομίζει. Τότε μόνο θα μπορούσε να ζει ακόμα ο "ποιητής" ανάμεσά μας.
Και βέβαια υπάρχει και το σενάριο κατά το οποίο ο "ποιητής" μας είναι ένας θεοπάλαβος που κατόρθωσε σε μια έξοδό του από το Δαφνί, να μας αφήσει εμάς τους άμοιρους αυτό το "γράμμα" για να τυραννιόμαστε.. και φυσικά θα μπαίνει αραιά και πού στο forum του metafysiko και θα κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια και θα λέει: Χαχα! Ποιός είναι ο τρελός τώρα;; Εε; Χα!
Πιθανόν όμως φίλοι μου, να μην μπορέσουμε να βρούμε τον "ποιητή" μας ζωντανό διότι,α) είτε θα τον έχω βρει πρώτα εγώ και δεν υπόσχομαι τίποτα όσο αφορά τη σωματική του ακεραιότητα (και αυτό είναι δήλωση και όχι προειδοποίηση!) και είτε
β) Το "γράμμα" και ο "ποιητής" είναι πέρα για πέρα αληθινοί!
Το σκεφτήκατε αυτό;; ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ!!
Απλά ίσως όταν βρούμε το όνομά του, να μας περιμένουν μεγαλύτερες αποκαλύψεις...
(Να πω την αλήθεια, ούτε κι εγώ αν ήμουν στη θέση του, θα αποκάλυπτα τόσο απλόχερα το όνομά μου.. Αν ήθελα να με βρουν θα έβαζα γρίφο.. για να με βρουν άτομα αξιόλογα που πρώτα πίστεψαν σε αυτά που ζω και για αυτο βρηκαν το ονομά μου.. οπότε εάν έχω σκοπό να τους αποκαλύψω κι άλλα, δεν θα φοβάμαι μήπως δεν με πάρουν στα σοβαρά. Άλλωστε χίλια δυο σαν ΙΝΤΙΓΚΟ σας έχω γράψει μέσα στο forum αλλά δεν τολμώ να αποκαλύψω την αληθινή μου ταυτότητα... πόσο μάλλον ο "ποιητής".)

Fox_Mulder
01-07-08, 02:56
Δε θέλω να απογοητεύσω ή να αποθαρύννω κανέναν, αλλά το θυμάμαι το γράμμα... Μου είχε κάνει εντύπωση τότε και παρακολουθούσα τις προσπάθειες επίλυσης του γρίφου. Τελικά, αν θυμάμαι καλά , σε κάποιο forum ο Κώστας Δελήμπασης (ανέβασε το κείμενο στο e-telescope) είχε παραδεχθεί πως το έγραψε ο ίδιος σαν ένα ιδιότυπο "παιχνίδι" με τα μέλη του forum. Είχε εξηγήσει μάλιστα και τη λύση του γρίφου αλλά δυστυχώς δε τη θυμάμαι. Επιπλέον, το forum του e-telescope δεν υπάρχει πιά και συνεπώς δε μπορώ να βρω το μήνυμα του...

Να τονίσω επίσης πως πρώτα ανέβηκε το ελληνικό κείμενο στο e-telescope και ένα χρόνο μετά η αγγλική μετάφραση του...

Ydroxoos^^
01-07-08, 03:13
Για δες που με έβαλε ο τρελάρας να γράφω 5 τα χαράματα για πάρτη του.
Λοιπόν ο τύπος τίποτα δεν κονόμησε και δεν έζησε πλουσιοπάροχα και αυτό είναι μεγάλη κουφά.
Γιατί απλά πάει συνεχεία στο εχθές μην μπορώντας να εξαργυρώσει το σήμερα.
Παράδειγμα και αν ακόμα αγοράσει σήμερα μετοχές που έχουν χάσει την άξια τους προσπαθώντας να την πουλήσει στο παρελθόν που είχαν μεγαλύτερη άξια αυτό το κα8ιστα αδύνατο μιας και στο παρελθόν δεν γίνετε να έχει στην μερίδα του μετοχές μιας και τις έχει αγοράσει στο μέλλον.Για τους επίδοξους που θα προσπα8ησουν να βρουν αλλά παραδείγματα που ίσως να είχε από κάποιες περιπτώσεις όφελος τους ενημερώνω ότι την έψαξα την δουλεία σε αυτό το θέμα απλά είναι βαρετό να αναφέρω αλλά παραδειγματα.Απλα δεν μπορούμε να εξαργυρώσουμε το σήμερα στο εχθές αποκομίζοντας όφελος προχθές.
Ανατρίχιασα στο σημείο που όταν συνάντησε τον πατέρα του παιδάκι εκείνος του μίλησε με κάθε φυσικότητα ως πατέρας του.
Όσο αναφορά το ποιος είναι κάτι έχω χαμπαριαση απλά θα αφήσω να κυλήσει λιγάκι το θέμα μην τυχόν και φάω ντομάτες.(είναι και ακριβές)

Με κάθε τιμή στον ποιητή
Μιχάλης

ΙΝΤΙΓΚΟ
01-07-08, 03:55
Τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν ξέρω αν τελικά πρέπει να πάω να τον δείρω αυτόν τον Δελήμπαση ή να τον ευχαριστήσω!

Αλλά κάτι μου λέει ότι καλό είναι να συνεχίσω να στοχάζομαι πάνω στο θέμα...

Θα σας πω κάτι άλλο...

Και πού ξέρετε αν αναγκάστηκε να "ομολογήσει" κάτι τέτοιο;;

Εμένα μου συμβαίνουν διάφορα... αν ποτέ τα έδινα στη δημοσιότητα όπως έκανε ο Δελήμπασης με το γράμμα που βρήκε, πολύ πιθανό κάποια στιγμή να αναγκαζόμουν να αναιρέσω..
Ο άνθρωπος λένε υπό την απειλή, γίνεται αγνώριστος.
Να σας πω.. αν κινδύνευα με μυνήσεις, είτε με εγκλεισμό σε ψυχιατρείο, πού ξέρετε, ίσως κι εγώ να αναιρούσα ο,τι έχω πει μεχρι σήμερα.

Εσείς;; Το ίδιο δεν θα κάνατε;;

Πάντως ιδιαίτερα στρωτό και εμπεριστατομένο το γράμμα θα έλεγα... και αφού είχε τέτοια έμπνευση ώστε να γράψει το γράμμα αυτό, πώς και δεν έγραψε κάποια συνέχεια ανάλογη για να γίνει και μπεστ σέλερ;
Μήπως τελικά δεν ήταν και τόσο δική του η έμπνευση;

Εγώ ψηφίζω να συνεχίσουμε να αναλύουμε επί του θέματος...
Ποτέ δεν ξέρουμε σε ποιές διαπιστώσεις μπορούμε να καταλήξουμε...
Αναλύοντας ένα "γράμμα" αμφιβόλου προελεύσεως, μας δίνεται η αφορμή για στοχασμό και διατριβή.

Άλλος κανείς;

LuX
01-07-08, 06:53
εχετε δει ποταμι
να ρεει προς τη πηγη του ;

ετσι και ο χρονος ποτε δε παει πισω....
ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΡΧΗ !

@

cHrIsToS1
01-07-08, 10:49
Ο χρονος δεν κυλαει προς τα πισω.
Μονο εμπρος και παρασερνει τα οντα εντος του.
Αυτα τα οντα ομως εχουν και δικη τους ''κινητικη'' ενεργεια, ασχετα αν προτιμουν να εκμεταλευονται το ρευμα για να παρασυρονται προς τα εμπρος.
Λογοι ευκολιας αλλα και οικονομιας.
Στο (πραγματικο) ποταμι που δεν κυλαει ποτε προς την πηγη του ομως, υπαρχουν και κατι οντα που λεγονται πεστροφες.
Οι οποιες σπαταλουν ολες τους τις δυναμεις για να πανε κοντρα στο ρευμα του ποταμου προς την (δικη τους) πηγη.
Και τα καταφερνουν, ασχετα αν πολλες απο αυτες λογο αυτης της σπαταλης οταν συναντησουν κατι αλλα οντα που λεγονται αρκουδες, δεν εχουν αλλη δυναμη να ξεφυγουν απο τα νυχια που τις περιμενουν με μεγαλη προσμονη......

Indigocy
01-07-08, 13:54
εχετε δει ποταμι
να ρεει προς τη πηγη του ;

ετσι και ο χρονος ποτε δε παει πισω....
ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΡΧΗ !

@

Θα σου απαντησω. Ο Ιορδανης ποταμος ναι ρεει αναποδα. Αλλα και ενα αλλο παραδειγμα, στον Ολυμπο υπαρχουν μαγνητικα πεδια, που αν αφησεις σε ενα ανηφορο το αυτοκινητο σου με κατεβασμενο χειροφρενο και κενη ταχυτητα, αυτο αντι να κατηφοριζει, ανηφοριζει! Δεν ξερω αν ολ'αυτα εχουν καποια σχεση με το θεμα μας.. Αλλα γιατι ο χρονος να μην ειναι οπως εμεις τον αντιλαμβανομαστε?

melian
01-07-08, 15:21
Αλλα και ενα αλλο παραδειγμα, στον Ολυμπο υπαρχουν μαγνητικα πεδια, που αν αφησεις σε ενα ανηφορο το αυτοκινητο σου με κατεβασμενο χειροφρενο και κενη ταχυτητα, αυτο αντι να κατηφοριζει, ανηφοριζει! Δεν ξερω αν ολ'αυτα εχουν καποια σχεση με το θεμα μας.. Αλλα γιατι ο χρονος να μην ειναι οπως εμεις τον αντιλαμβανομαστε?

Σχετικά με τους δρόμους αντιβαρύτητας που αναφέρεις μάλλον πρόκειται για φαινόμενο οπτικής ψευδαίσθησης. Ουσιαστικά οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται για ανηφόρα, αν και έτσι φαίνεται στο μάτι μας, αλλά για κατηφόρα. Άρα δε πρόκειται για φαινόμενο που έχει να κάνει με μαγνητικά πεδία. Μάλιστα για το εν λόγω φαινόμενο μπορείς αν θέλεις να διαβάσεις και το άρθρο του Νίκου Κουμαρτζή (aka Solon Aimonas Eautou) όπου μιλάει για το φαινόμενο: http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=188

(Συγνώμη για την παρένθεση) :o

ΙΝΤΙΓΚΟ
01-07-08, 16:11
Λοιπόν, ας αμπελοσοφήσω λίγο ακόμα...

Ταξίδια στο χρόνο γίνονται! όμως υπό ποιά έννοια το λέω...

Υπάρχουν άτομα που "βλέπουν" το μέλλον. Μάλιστα κάποια από αυτά όταν λένε ότι "βλέπουν" το μέλλον, στην ουσία το έχουν ζήσει κιόλας (έτσι νομίζουν τουλάχιστον). Κάντε μια καλή έρευνα από μαρτυρίες ατόμων που έλεγαν το μέλλον (μεντιουμ και δεν συμμαζεύεται) σε παλαιότερα χρόνια, και σίγουρα θα βρείτε τέτοιες τους δηλώσεις. Δηλαδή κάποιοι νιώθουν ότι το έζησαν το μέλλον. Άλλοι "βλέπουν" το παρελθόν. Και μάλιστα το ζουνε επίσης. Άτομα που έχουν το χάρισμα της "εμβίωσης". Νομίζω αυτή είναι η ορολογία. Βιώνουν μια κατάσταση που έγινε στο παρελθόν και έπειτα την εξιστορούν και στους άλλους με κάθε λεπτομέρεια. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος που κάποιος μπορεί και βλέπει. Ή μήπως απλά είναι ο ίδιος τρόπος τελικά, μόνο που είναι πιο εξελιγμένος αν μου επιτρεπεται η εκφραση;
Τα λεγόμενα μεντιουμ, θα μπορούσαμε άνετα να τα απορρίψουμε. Όπως: απλά διαβάζουν τις σκέψεις μας, οπότε γνωρίζουν καταστάσεις του παρελθόντος. Ή θα λέγαμε ότι διαβάζοντας τις σκέψεις μας κατορθώνουν μετά από πολύπλοκες μαθηματικές συναρτήσεις που ούτε οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι πώς τα καταφέρνουν, να βλέπουν τελικά ένα πιθανό μέλλον. Ή ακόμα κάποιοι άλλοι έχουν πει ότι όλα, παρελθόν και μέλλον, είναι γραμμένα μέσα στο ανθρώπινο DNA. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι διαβάζουν τα μεντιουμ, το ανθρώπινο DNA, δίχως να το καταλάβουν.
Με λίγα λόγια, όλα τα παραπάνω ταξίδια στο χρόνο παραπέμπουν σε "παιχνίδια" του ανθρώπινου εγκεφάλου. Όμως όπως και να το περιγράψουμε και να το εξηγήσουμε, το ταξίδι στο χρόνο γίνεται, έστω και νοητά. Εξάλλου πολλοί έχουν πει ότι ο χρόνος δεν είναι έννοια μετρήσιμη αλλά είναι ο τρόπος με τον οποίο τον αντιλαμβάνεται κάποιος. Εμείς αυθαίρετα εφευρέσαμε τα ρολόϊα ώστε να μπορέσουμε να τον εκμεταλλευτούμε. Σκεφθείτε το άλλο.. Μέσα σε 3 ώρες κάποιος μπορεί να νιώσει ότι είναι υπερ αρκετές για να ξεκουραστεί ταξιδεύοντας με το νου του. Ένας άλλος θα έλεγε ότι δεν του φθάνουν.
Αυτό όμως που μου κίνησε την περιέργεια στο περιβόητο "γράμμα" είναι ότι κάποιος ισχυρίζεται ότι έκανε ταξίδι όχι μόνο στον χρόνο, αλλά και στον χώρο. Αυτό θα το δεχόμουνα μόνο αν άφηνε στοιχεία του στο παρελθόν και το διαπίστωνα εγώ στο παρόν. Ένα καλό στοιχείο ήταν και το "γραμμα" αλλά και ο γρίφος που μας άφησε.
Ο ανθώπινος εγκέφαλος έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά ξεχνάμε ότι είμαστε μυρμήγκια στο άπειρο σύμπαν. Υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας. Νομίζουμε ότι κατέχουμε την έννοια "χρόνος" ανάμεσα στα τόσα άλλα που ξέρουμε. Το καλό είναι ότι παραδεχόμαστε ότι νομίζουμε πως ξέρουμε να υπολογίζουμε τον χρόνο.
Κάποιοι φουκαράδες σαν τον Δελημπαση, σαν κι εμένα σαν κι εσάς, τολμούμε να σκεφτούμε κάτι παραπέρα από αυτά που νομίζουν οι άλλοι ότι ξέρουν.
Ο Δελημπάσης (αν τελικά είναι ο συγγραφέας του γράμματος) έκανε πολύ ωραίες τολμηρές σκέψεις. Αυτό όμως που τον παραδέχομαι, είναι με ποιό σκεπτικό άραγε, κατάφερε να φτιάξει μια αλυσίδα μέσα στη σκέψη του, που μας οδηγεί ότι ταξίδια στο χρόνο δεν γίνοντα μόνο νοητά, αλλά και μαζί με το υλικό μας σώμα.
Όπως θα είδατε εγώ βρήκα ένα χαζό ίσως σκεπτικό (ωραίο σενάριο επιστημονικής φατασίας) που υποστηρίζει τα νοητά ταξίδια στο χρόνο. Δηλαδή ότι πράγματι μάλλον κάποιοι ταξιδεύουν στο χρόνο, και κάποιοι από αυτούς (π.χ. μεντιουμ) παίρνουν μαζί τους και το αστρικό τους σώμα.
Ο συγγραφέας του γράμματος, βρήκε έναν δικό του τρόπο να υποστηρίζει (έστω και με σενάριο επιστημονικής φαντασίας) τα ταξίδια στον χωροχρόνο.
Είμαι περίεργη να μάθω το σκεπτικό του. Αφού όμως μου είναι δύσκολο να βρω τον κύριο Δελημπαση, θα προσπαθησω να λύσω τον γρίφο για να δω πώς σκέπτεται. (Αν και κάτι μου λέει ότι και να συναντησω τον κύριο Δελημπαση, εκείνος δεν θα μπορέσει να εξηγήσει το σκεπτικό του, επικαλούμενος προσωρινή αμνησία ή και παντελή). Ο νοόν νοήτω καθώς θα μπορούσε να είναι πολλοί η λόγοι της "αμνησίας" του.

Τώρα ποτάμια, πέστροφες, φαλακρές αρκούδες και δεν συμμαζεύετε, θα σας πω το εξης. Οι αρχαίοι πολλά μας άφησαν να γνωρίζουμε (όπου αφήνω με την έννοια του επιτρέπω).
Μεγάλη γνώση, μεγάλη δύναμη, μεγάλος μπελάς. Σε ποιά χέρια θα μπορουσε άραγε να καταλήξει τελικά το μέγεθος μιας τετοιας γνώσης;

Πάντως έχω να ομολογήσω το εξής. Ότι βλέπω όλους σας που έχετε γράψει σε αυτό το τόπικ τις δημοσιεύσεις σας, θελήσατε κάτι να προσθέσετε στο διάλογο αυτόν, ο καθένας με τον δικό του σεβαστό και αξιόλογο τρόπο. Είτε κάποιοι ασπάστηκαν την απόψη πιθανής ύπαρξης χωροχρονικού ταξιδιού, είτε κάποιοι με πολύ ωραία και δυνατά επιχειρήματα, προσπάθησαν να την απορρίψουν. Όμως και από τις δύο πλευρές τα επιχειρήματα έχουν την ίδια βαρύτητα, .... όμως και τον ίδιο σκοπό: ΕΡΕΥΝΑ!
Όσοι δημοσιεύσαμε τις απόψεις μας, δείχνουμε ότι ακόμα ερευνούμε. Δηλαδή γνωρίζουμε κάτι (ή νομίζουμε ότι γνωρίζουμε το σωστό), αλλά προσπαθούμε να μαθουμε κι άλλα μέσα από τον διάλογο και την έρευνα.
Κάθε άποψη σεβαστή και πολύτιμη και μάλιστα αναγκαία. Όλοι τον ίδιο σκοπό έχουμε, τον ίδιο στόχο: ΓΝΩΣΗ!

Χαίρομαι που μοιράζομαι τις απόψεις μου με εσάς αγαπητά μέλη...

Χαίρομαι που μοιράζομαι τις απόψεις μου με άτομα που δηλώνουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο ότι: "Γιγνώσκω ότι δεν γιγνώσκω!".

MAGY
01-07-08, 18:44
Καλησπέρα και από εμένα.

Παρακολουθώ το θέμα και ομολογώ ότι περισσότερο με τράβηξε ο γρίφος παρά τα χρονικά ταξίδια. Ο γρίφος πιθανόν να έχει τελικά κάποια λύση, ενώ το αποτέλεσμα της αναζήτησής μας σχετικά με την εγκυρότητα της επιστολής δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθεί.

Ας μείνω λοιπόν στο γρίφο.

Μόλις διάβασα την επιστολή, το μυαλό μου πήγε στους Δελφούς, λόγω της αναφοράς του Απόλλωνα.
Βρήκα λοιπόν ότι στην περιοχή υπάρχει το κάστρο της Άμφισσας (ή κάστρο της Ωργιάς) που είναι πολύ κοντά στην αναφορά του «φρουρίου» του γρίφου. Άλλωστε το όνομα της πόλης παραπέμπει στο αμφιέννυμι (=περιβάλλω, ενδΰω τινά) που μπορεί να συνδυαστεί και με το γεωμορφικό χαρακτήρα της περιοχής

Ως προς την έννοια της «πλάκας» τώρα, εντόπισα κάτι στη ευρύτερη περιοχή, για την ακρίβεια στο Γαλαξίδι. Στο πάτωμα μίας εκκλησίας, της Αγίας Παρασκευής, είναι σχεδιασμένο το παρακάτω σχέδιο που με βάση μία οπή στην οροφή του ναού σχηματίζεται ένα ηλιακό ρολόι- συνειρμός λόγω του χρονικού ταξιδιού του πρωταγωνιστή:

Το ηλιακό ημερολόγιο στο δάπεδο της Αγίας Παρασκευής (http://www.sundials.gr/reading.htm)

Κάθε μέρα στις 12.00 (13.00 για τους θερινούς μήνες)
μια φωτεινή κηλίδα, από ένα άνοιγμα στην οροφή της εκκλησίας,
δείχνει στο ανάλημμα του δαπέδου την τρέχουσα ημερομηνία.
Υπολογισμένο και κατασκευασμένο
το 1911 από τον καπετάνιο Ηλία Σκούρτη
μετράει τις μέρες με το Ιουλιανό (παλαιό) ημερολόγιο

Πηγή: www.sundials.gr/reading.htm

Επίσης βρήκα αναφορά και για απεικόνιση του ζωδιακού κύκλου στην ίδια εκκλησία, χωρίς να καταφέρω να βρω κάποια φωτογραφία πιο συγκεκριμένη.

Η αλήθεια είναι ότι θέλησα να σας τα παρουσιάσω χωρίς να είναι σίγουρη ότι βαδίζω σωστά. Είναι απλά σκέψεις σχετικά με την τοποθεσία που υπαινίσσεται ο γρίφος, χωρίς να έχω καμμία ένδειξη πώς αυτό θα μας οδηγήσει και σε συγκεκριμένο άτομο.

Ευχαριστώ

Indigocy
01-07-08, 19:24
Σχετικά με τους δρόμους αντιβαρύτητας που αναφέρεις μάλλον πρόκειται για φαινόμενο οπτικής ψευδαίσθησης. Ουσιαστικά οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται για ανηφόρα, αν και έτσι φαίνεται στο μάτι μας, αλλά για κατηφόρα. Άρα δε πρόκειται για φαινόμενο που έχει να κάνει με μαγνητικά πεδία. Μάλιστα για το εν λόγω φαινόμενο μπορείς αν θέλεις να διαβάσεις και το άρθρο του Νίκου Κουμαρτζή (aka Solon Aimonas Eautou) όπου μιλάει για το φαινόμενο: http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=188

(Συγνώμη για την παρένθεση) :o

Τοτε γιατι και ο χρονος να μην ειναι μια ψευδαισθηση?

ΙΝΤΙΓΚΟ
01-07-08, 19:31
Αν πάτε να δείτε τη δημοσίευσή μου σε αυτό το τοπικ της ημερομηνίας
29-06-2008 θα παρατηρήσετε ότι αναφέρομαι σε ένα υποθετικό παράδειγμα σχετικό με ημερομηνίες.
Για μένα πάντως έτσι ακριβώς έγινε...
Σις 29-06-2008 είπα ότι "μεθαύριο θα ήταν το έτος 1552"..
Σήμερα έχουμε ημερομηνία 01-07-2008.... συνεπώς το "μεθαύριο" για εμένα εννοούσα τη σημερινή μας ημέρα...
Δείτε τί βρήκα σημερα!!

Aκολούθησα το συνδεσμο που μας παρέθεσε το αγαπητό μας μέλος για να διαβασω για τα ηλιακά ρολόϊα...

και καταλάθος έφτασα σε αυτόν το σύνδεσμο μετά από τρία τέσσερα κλικ.
http://plus.maths.org/issue11/xfile/index.html
Παρατηρήσατε κάποια ομοιότητα στις ημερομηνίες;;

Ευχάριστες και διασκεδαστικές συμπτώσεις;; Κάποιοι λένε ότι βλέπουμε αυτό που θέλουμε να δούμε...
Κάποιοι λένε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο....

ΥΓ.: Δεν έχω ιδέα αν θα μπορούσε να συνδυάσει κανείς αυτόν τον διαγωνισμό που σας παρέθεσα στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, με το περιβόητο "γράμμα"...

melian
02-07-08, 12:38
Τοτε γιατι και ο χρονος να μην ειναι μια ψευδαισθηση?

Δε διαφωνώ με την ερώτησή σου... ίσως και ο χρόνος να είναι μια ψευδαίσθηση. Εν οίδα ότι ουδέν οίδα, που έλεγε και ο Σωκράτης.

Απλά ανέφερα ότι για το συγκεκριμένο φαινόμενο, τους δρόμους αντιβαρύτητας δηλαδή, δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο χωροχρονικό φαινόμενο αλλά με μια οπτική ψευδαίσθηση. Αυτό δηλαδή που στο μάτι μας φαίνεται να είναι ανηφόρα είναι ουσιαστικά κατηφόρα γι'αυτό και το αυτοκίνητο κινείται προς εκείνη την κατεύθυνση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση απλά δε γίνεται να χρησιμοποιήσουμε το εν λόγω φαινόμενο για να αναφερθούμε σε χωροχρονικά φαινόμενα εφόσον δεν είναι τέτοιου είδους φαινόμενο. :)

AsFu
02-07-08, 13:55
Αγαπητή μου ΙΝΤΙΓΚΟ, το γράμμα που παράθεσες, έγινε η αιτία να γίνω μέλος ενός πολύ ενδιαφέροντος forum. Ό,τι η λογική δεν κατανοεί το κάνει παράλογο, παραίσθηση, τρέλλα. Χαίρομαι που είμαι στην παρέα σας. Έχουμε πάρα πολλά να συζητήσουμε.
Φιλιά σε όλους.

ΙΝΤΙΓΚΟ
02-07-08, 19:49
Aγαπητό μέλος ΜΑGY,

εκφράζω την εκτίμησή μου προς το άτομό σου, καθώς έκανες ένα βήμα ακόμα για να μας βοηθήσεις να δεχτούμε ή να απορρίψουμε αυτόν το δρόμο προς την επίλυση του γρίφου.

Δηλαδή, αν ο "ποιητής" εννοεί το ρολόϊ στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ή εννοεί ίσως κάτι άλλο όπως έγραψα στις πρώτες μου δημοσιεύσεις. Παράλληλα ψάχνω και με τον προαναφερόμενο τρόπο που ανέφερα σε εκείνες τις δημοσιεύσεις μου. Διάβασα όμως την ιστοσελίδα που έψαξες για εμάς και μας την παρέθεσες. Δεν κατάφερα ακόμα προσωπικά να καταλήξω σε κάποιο όνομα. Ίσως εσύ να βρίσκεσαι σε έναν καλό δρόμο σκέψης, που εγώ ακόμα δεν μπορώ να αντιληφθώ. Αν θέλεις, συνέχισε με αυτόν τον τρόπο την έρευνά σου και βοήθησέ μας να καταλήξουμε και σε άλλες διαπιστώσεις (αν όχι ακόμα σε όνομα.). Σε ευχαριστώ. Όπως όμως διαπίστωσες έπεσα σε ένα "βρώμικο παιχνίδι της τύχης ή του μυαλού μου". Στην προηγούμενη μου δημοσίευση κατέληξα σε έναν πολύ περίεργο συσχετισμό. Είναι "παιχνίδι" όπως λέω, ή μήπως κάτι μεγαλύτερο "παίζεται" εδώ πέρα; Πολλά περίεργα και ίσως μεταφυσικά κατά την έρευνά μας... πάντως προσωπικά κάνω και μερικά διαλύματα, και ξεκουράζω το μυαλό μου, διότι να θυμάστε ότι όσοι κατάφεραν ή προσπάθησαν στο παρελθόν να εφευρέσουν και να ανακαλύψουν κάτι σπουδαίο, στο τέλος οι πεισσότεροι κατέληξαν να αποκαλλούνται ως "τρελοί επιστήμονες". Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του όσο αφορά το άτομό του, προσοχή μην χαθείτε σε μαύρες τρύπες του μυαλού σας. (Ρίξτε πάλι μια ματιά αν θέλετε στην προηγούμενη δημοσίευσή μου...παιχνίδι του μυαλού μου; ή κάτι παραπάνω;)

Ο Νίκολα Τέσλα είναι γνωστός για την εφεύρεσή του, το εναλασσόμενο ρεύμα. Στην αρχή όλοι γελούσαν με τις απόψεις του, αλλά εκείνος προχωρούσε με πάθος, χωρίς να τους δίνει σημασία. Επιπλέον ο Νίκολα Τέσλα εφηύρε έναν τηλεφωνικό ενισχυτή, που έγινε ο πρόγονος του σημερινού ηχείου. Κάποιοι λένε ότι έκανε προβλέψεις για τα παιδιά indigo, rainbow και crystal. Μήπως οι προβλέψεις του για αυτά τα παιδιά δεν ήταν και τόσο δικές του; Μήπως άκουσε να του τις λένε "κάποιοι";

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζεσαι συσκευή EVP (Electronic Voice Phenomenon) για να ακούσεις "περίεργους" θορύβους. Χρειάζεσαι πολύ απλά έναν ευαίσθητο δέκτη και ένα καλό ηχείο.

Μήπως λοιπόν άκουσε κάποιον από το μελλον; Πώς ήξερε για αυτά που λέμε σήμερα; Μήπως σε κάποια συχνότητα έπιασε έναν "μελλοντικό" σταθμό;

Δείτε κάτι περίεργο.... (σύμπτωση).
Μέχρι χθες στο θέμα "Διαβάστε το! Ένα περίεργο γράμμα" μιλούσαμε για αυτό που βρήκαμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.e-telescope.gr/gr/cat06/art06_040112.htm

Εχθές θέλοντας να επιβεβαίωσω αυτά που θυμάμαι για τον Νικολα Τέσλα ψάχνοντας στο google με έβγαλε απευθείας σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.e-telescope.gr/gr/cat04/art04_050318.htm. Και να σημειώσω ότι ήθελα να δημοσιεύσω μια άποψή μου σε ένα άλλο θέμα του forum. Στο θέμα "2012". Και εντελώς περίεργα φάνηκε ότι η δημοσίευσή μου συσχετίζεται με το θέμα μας.
Παρατηρήσατε κάτι;

Μια παρένθεση θα κάνω σαν υπενθύμηση προς όλους σας. Δεν γνωρίζουμε την αυθεντικότητα του γράμματος. Ίσως να είναι ένα ωραίο και τολμηρό σκεπτικό για το αν υπάρχουν ταξίδια στον χωροχρόνο. Ίσως κάποιος να τόλμησε να δημιουργήσει αυτό το "παιχνιδάκι" για να μας βάλει να αναρωτηθούμε, να σκεφθούμε.
Προτείνω να συνεχίσμουμε να προσπαθούμε να βρούμε την λύση του γρίφου, διότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν πρέπει να τον απορρίψουμε. Παράλληλα όμως, σε αυτήν μας την προσπάθεια, όπως βλέπετε οδηγούμαστε σε ποικίλες σκέψεις, πιθανές αποκαλύψεις για την έννοια "χρόνος".
Ακόμα και αν καταλήξουμε σε κάτι όσο αφορά τον γρίφο, είτε αποθαρρυντικό σχετικά με την γνησιότητα του "γράμματος", είτε ενθαρρυντικότατο σε περίπτωση που καταλήξουμε σε ΟΝΟΜΑ κάποιου προσώπου, σημασία έχει ότι ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγαλύτερου γρίφου: ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ!
Κανείς δεν μπορεί τη σήμερον ημέρα να πει με σιγουριά ότι κατέχει τη γνώση πάνω σε αυτό το θέμα.
Υπάρχουν όμως άτομα που μας παρακινούν, μας ξυπνούν, μας προδιαθέτουν να ερευνήσουμε. Ένα από αυτά είναι ο "ποιητής" του γράμματος, (είτε είναι υπαρκτό πρόσωπο είτε όχι), ο κύριος Δελημπασης που μας το έφερε στην επιφάνεια αυτό το "γράμμα" για να ασχοληθούμε και να ερευνήσουμε, το μέλος MAGY, το μέλος Indigocy το μέλος melian το μέλος THE KEEPER OF SECRET, το μέλος Υ1annis, το μέλος schooligan, το μέλος ΣινΠλιν και τόσα άλλα μέλη που με τη συμβολή τους μας βοηθάνε να αναρωτηθούμε και να προχωρήσουμε σε εκρηκτικές διαπιστώσεις. Είτε ότι περνάμε ευχάριστα απογεύματα, είτε ότι βάζουμε κι εμείς το λιθαράκι μας προς τη γνώση. Αλήθεια, αγαπητό μέλος Ydroxoos^^ ακόμα περιμένω να βρεις κι εσύ το θάρρος να εκφράσεις την άποψή σου. Ανέφερες ότι ένα όνομα σου ηρθε σαν σκέψη. Όπως βλέπεις όλοι "σκέψεις" κάνουμε... Γράφουμε ανώνυμα, δεν έχουμε φόβο να γελοιποιηθούμε, θυμίσου τί είπε ο Γκάντι πιο επάνω το γράφω. Γράψε με πάθος κάθε σου άποψη, διότι ίσως να κρατάς ένα κομμάτι από το παζλ. Εξάλλου το forum του metafysiko είναι ένας χωρος δημοκρατικός, όλοι εκφραζόμαστε ελεύθερα. Θα περιμένω...

Χαιρετώ και αγκαλιάζω τα νέα μέλη του forum που αποφάσισαν να βοηθήσουν στην επίλυση του γρίφου: ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ.
Καλωσορίζω το μέλος ΣινΠλιν και το μέλος AsFu που το "γράμμα" αυτό έγινε η αιτία για να ερευνήσουν μαζί μας.

ENDLESS JOURNEY
02-07-08, 21:16
Ίσως να μην είναι τόσο δύσκολο να βγάλει κανείς άκρη , αρκεί να χρησιμοποιήσει κάποιες λέξεις -κλειδιά απο τον γρίφο...
Ελπίζω η επισήμανση μου να ρίξει λίγο Φως στο σκοτάδι :)

ΔΑΦΝΗΦΟΡΙΑ
Τα Δαφνηφόρια γιορτάζονταν κάθε εννέα έτη την 7η του μηνός Ηρακλείου στους Δελφούς, τα Τέμπη και τη Θήβα. Σύμφωνα με την παράδοση ο Απόλλων, αφού μολύνθηκε απ’ το φόνο του Πύθωνος, κατέφυγε, μετά απ’ την υπόδειξη του Διός, στην κοιλάδα των Τεμπών για να καθαρθεί. Μετά επανήλθε στους Δελφούς με συνοδεία ιερατικής πομπής και εστεμμένος με δάφνη και κλάδο αυτής στο χέρι.
Προς αναπαράσταση του γεγονότος, οι Δελφοί έστελναν στα Τέμπη αριθμό εκλεκτών νέων με επί κεφαλής τον «Αρχιδαφνηφόρο», ακολουθώντας την Ιερά Οδό που ακολούθησε ο Απόλλων. Στα Τέμπη ο νέος που υπεδύετο τον Απόλλωνα υπεβάλλετο σε καθαρτήριες και εξιλαστήριες ιεροτελεστίες και μετά η Θεωρία στεφανωμένη με την Ιερά Δάφνη και με κλάδους της στο χέρι επέστρεφε στους Δελφούς εν μέσω πομπής που έψαλλε ύμνους και νικητήριους παιάνες.
http://pantheon.20m.com/eortologio.htm

Απο την πρώτη στιγμή η λέξη "στενά " μου έφερε στον νου τα Τέμπη.Έψαξα λοιπόν για ναό του Απόλλωνα στα Τέμπη , αλλά επίσης στην μηχανή αναζήτησης έβαλα και λέξεις όπως "δάφνες-στενά -Απόλλωνας".Όλα κατέληξαν στο ίδιο σημείο.
Η περιοχή πιθανόν να βρίσκεται κάπου στην Θεσσαλία , γιατί εκτός απο τα Τέμπη , ναός του Απόλλωνα υπήρχε και στα Μετέωρα , αλλά και στον Όλυμπο.

Ελπίζω να βοηθώ με αυτό τον τρόπο στην λύση αυτού του γρίφου....

ΙΝΤΙΓΚΟ
02-07-08, 21:41
Σε ευχαριστώ λοιπόν..

Να ένας ακόμα δρόμος προς επίλυση του γρίφου..

Θα το ψάξω και από αυτήν την πλευρά προσεκτικά.. το ίδιο να κάνετε και οι υπόλοιποι.. είτε να βρείτε κι άλλους δρόμους..

Όπως βλέπω το θέμα εμπλουτίζεται ολοένα...

Τελικά άραγε θα καταλήξουμε σε ΟΝΟΜΑ λετε;

Σε πόσα άραγε θα καταλήξουμε... Σε πόσες διαπιστώσεις..

Έχουμε μεγάλη πορεία μπροστά μας και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο..

Θα το ψάξω και από αυτην την πλευρά όπως υπέδειξε το μέλος πιο επάνω και θα επανέλθω..

Συνεχίζουμε την καλή δουλειά..

Ydroxoos^^
02-07-08, 23:34
Αγαπητέ/η ΙΝΤΙΓΚΟ περνώ το θάρρος να πλατειάσω λίγο τις σκέψεις μου.Κοινος να σας ζαλίσω λιγάκι.Ειμαι 44 παντρεμένος με μια κόρη 15 χρόνων και αναπάντεχα μας έχει συνεπάρει το θέμα.Βεβαια τις είπα για πιο λόγο με έκανε εμένα και η ίδια μου είπε ότι θα με ακολουθήσει για τον ίδιο δικό μου λόγο.
Ο λόγος είναι ότι όταν γράφω η υπογραφή μου εδώ είναι το Ένας δόκιμος Αναρχικός
Τώρα θα μου πεις εσύ με την σειρά σου τι σχέση έχει αυτό.Και όμως μέσα μου έχει γιατί με το γράμμα αυτό μου ήρθαν αναμνήσεις από ένα φίλο που σκοτώθηκε και ο οποίος με αποκαλούσε έτσι(δόκιμος) όχι γιατί δεν είχα ολοκληρωμένες ιδέες αλλά γιατί σε όλα μου κάτι ελειπε.Οταν κάποια στιγμή τον ρώτησα μέσα στην παρέα γιατί συνεχεία με αποκαλεί έτσι η απάντηση του ήταν ότι μου έλειπε το άλλο μου μισό.
Όταν τον έλεγα με την σειρά μου αν το έχετε οι υπόλοιποι μου απάντησε ότι και αυτοί δεν το έχουν μόνο που σε αυτούς όπως πίστευε δεν θα ερχόταν ποτέ ενώ εγώ το αρνιομουν.Στο επάγγελμα είμαι αρχιτέκτονας.Θα μου πεις τι σχέση έχει αυτό με το θέμα?Και όμως έχει!
Αλλά ας σταματήσω εδώ προς το παρών.Εξαλου να είσαστε σίγουροι σε άλλο πόση θα έχουμε συνεχεία.Απλα και εγώ προσπαθώ μέσα στο μυαλό να ταιριάξω ένα δικό μου παζλ

Υ.Γ. Πριν χρόνια είπα σε ένα συνάδελφο να βάλει φελιζολ στην πλάκα κάθε ορόφου τις οικοδομης.Πριν χρόνια είπα σε μια συζήτηση σε παρέα με τον αδελφό μου στο πόρτο λαγός να βάλουν φελιζολ και όχι σκέτο χώμα στο δρόμο γιατί το έδαφος είναι σαθρο.χμμμμμμμμ άστο το παρακάτω ίσως να είναι βλακεία και να μου περνάει καν από το μυαλό

Ένας δόκιμος Αναρχικός
Μιχάλης

AsFu
03-07-08, 00:37
Έχω την αίσθηση ότι η λύση του γρίφου, βρίσκεται στην Ελληνική μυθολογία. Όχι γιατί υπάρχει αναφορά στον Απόλλωνα αλλά γιατί οι γνώσεις τους στο θέμα -χρόνος- ήταν τεράστια. Αποκρυπτογραφώ λοιπόν τις θεωρίες τους και για ό,τι καινούριο μου κατέβει στο κεφάλι, θα σας κρατάω ενήμερους.

ΙΝΤΙΓΚΟ
03-07-08, 05:07
Αγαπητε δοκιμε αναρχικέ.

Μέχρι πρωϊας μαλωνα με το αγορι μου διοτι δεν του λεω το καθε τι που μου ερχεται στο μυαλο μου, διοτι νομιζω οτι θα ηταν αστειο οτι θα γελουσε. Μα οσες φορες ειπα ακομα και την πιο αστεια και αθλια σκεψη που μου ηρθε στο μυαλο, διαπιστωσαμε οτι καθε αλλο παρα αστεια ητανε τελικα κι οτι καπου οδηγουσε.
Θελω να σου πω δηλαδή ότι ακόμα και κατι ας πουμε χαζο που μας ερχεται κατα νου, συμβαινει συνηθως να μην καταλαβαινουμε εμεις οι ιδιοι τη σημαντικοτητα του. Εδώ, μέσα στο forum είμαστε όλοι μια ηλικία. Χαιρετώ την 15χρονη κορούλα σου και σου ζητώ να μας γράψεις κάποιες σκέψεις δικές της που ίσως να μας βοηθήσουν όλους. Προσοχή όμως επειδή είναι ανήλικη και πολύ ευαίσθητη λόγω ηλικίας, να διαβάζεις πρωτα μονος σου προτεινω τα διαφορα ποστσ για να κρίνεις αν καποια αποψη μελους θα μπορουσε ίσως να την πλήγωνε, διότι υπάρχουν φορές που κάποιοι μιλάμε πολύ απότομα, πάντα όμως καλοπροαίρετα, προς μια καλή έρευνα δηλαδή.
Εγώ είμαι 30 ετων, ο καλός μου 32 και πολλοί που ειναι ευαισθητοποιημένοι σαν κι εμας αγγιζουν ηλικια των 62 ετων απο εκεινους που γνωριζω σε προσωπικο επιπεδο. Μεγαλοι επιστημονες και μη, εχουν κανει ανακαλυψεις σε ηλικια ανω των 65 ετών. Το ανθρώπινο μυαλό δεν έχει ηλικία. Στην ηλικία των 15 ετων της δικης μου ζωης, ημουν ενα ατομο που προτιμουσε να συνομιλει και να στοχαζεται με ατομα πολυυυυυυ μεγαλυτερα (αυτο δεν ηταν ομορφο διοτι δεν μπορουσα να βρω φιλη στην ηλικια μου ωστε να κανουμε τετοιες συζητησεις... μονο για βολτες). Ισως η κορουλα σου να εχει αποψη και να σε εκπλήξει... μια που διαβάζετε μαζί τα δρώμενα αυτού του τοπικ, προτεινω να ρωτησεις τη δικη της αποψη... τι λες;
Παντως οσο προχωραει το θεμα αυτο, διαπιστωνω οτι τελικα συνδεει ανθρωπους και καταστασεις με εναν πολυ διαφορετικο τροπο, αλλα με κοινο προορισμο. Καποιοι απο εμας παρατηρω οτι καθως εμβαθυνουμε στους στοχασμους μας και τις σκεψεις μας πανω στο θεμα αυτο του χωροχρονου, συμβαινουν παραλληλα καποια αλλα φαινομενα στη ζωη μας.. Καποιες αναμνησεις μας ξυπνανε και μας θυμιζουν οτι τελικα ολα γινονται για καποιον σκοπο. Δεν ξερω αν τελικα ευθυνονται ταξιδια μας στο χρονο που δεν θυμομαστε οτι εχουμε καποτε κανει, αλλα σίγουρα μέσα σε αυτό το τοπικ έχουμε πολλά να διαπιστώσουμε πάγματα που θα μας ταρακουνήσουν!
Εγώ όπως είδες φίλε μου, αφήνομαι ελεύθερη στο forum του metafysiko διοτι μονο ετσι θα μπορεσω να καταληξω σε αληθινες διαπιστωσεις. Εχω γραψει πραγματα που ακομα και σε εμενα φαινονται αστεια, αλλα επελεξα να τα μοιραστω με ολους, διοτι θελω για μια φορα να κανω κατι σωστο και ολοκληρωμενο στη ζωη μου!
Ναι φίλε μου! Δεν εισαι ο μοναδικος ψαρακας εδω μεσα! Εγω ειμαι μεγαλη ψαρουκλα στη ζωη! Σουπια θα ελεγα (οπως με αποκαλει και ενας καλος μου φιλος). Αυτη τη φορα λεω να μην τα αφησω στη μεση.. Λεω να ψαξω μεχρι τελικης πτωσεως (μεχρι που να με κραξουν απο το forum!). Aντε να δω κι εγω μια φορα το τελος! Ολο στη μεση του εργου φευγω...
Τι λετε φιλοι μου εσεις;
Το έργο μας θα έχει χάπυ έντ;

Όσο για τους Θεους του Ολυμπου το 12θεο δηλαδη που ανεφερε ενα αλλο μελος, να πω το εξης. Οι αρχαιοι υμνουσαν το Θεο προσευχομενοι σε 12 υποδιαιρεσεις του. Επειδη ισως ετσι μπορουσαν αναλογα να του δειξουν καθε φορα στην προσευχη τους, για πιο λογο Τον επικαλουνταν. Π.χ. αν θελω τα χωραφια μου να ανθισουν σαν αγροτης που ειμαι, επικαλουμε τη Θεα Ταδε , αν θελω να σκεφθω με σοφια επικαλουμε τη Θεα Αθηνα κ.ο.κ.
Μετα βεβαια ηρθε ο Ιησους Χριστος και μας εβαλε τα γυαλια. Ομως να θυμαστε οτι ακομα και για τον Χριστό μας οι αρχαίου έλληνες είχαν υποδιαίρεση.... τον Απόλλωνα!
Για αυτο αμφιταλαντευομαι... ειτε θα βρουμε τελικα το ονομα στους αρχαιους πολιτισμους, είτε μετα Χριστόν. Τί μπορεί να εννοεί ο "ποιητης" όταν λέει για τις δαφνες του Θεου Απολλωνα; Εμενα ενστικτωδως αλλου πηγε το μυαλο μου απο την πρωτη στιγμη παντως...
Οσο εμβαθυνει κανεις τελικα αποκαλυπτει... διαπιστωνει...
Ισως διαπιστωνει κατι περα απο το ΟΝΟΜΑ του "ποιητη" που ψαχνουμε...
Ισως να βρει τελικα ο καθενας μας κατι δικο του.. ενα δικο του ονομα που θα αφορα μονο εκεινον που το βρισκει!
Δύο άτομα εντελως και ολως περιεργως απο δυο αλλα ξεχωριστα forum που τους εγραψα για το "γραμμα", μου ειπαν ακριβως το ιδιο! Μου εκανε πολυ εντυπωση! Μα ακριβως το ιδιο! Ειπανε: "Μην σταματησεις τον ειρμο σου και μην αφησεις κανεναν να σε επηρεασει τις σκεψεις σου! Διότι κάπου κοντεύεις να φτάσεις.. " Το ίδιο λεω κι εγω σε εσας! Αναλύστε κάθε σκέψη σας και μην χαλάσετε τον ειρμό σας, μην επηρεαστείτε από τον διαφορετικό δρόμο που επέλεξε ο καθένας μας για να λύσει τον γριφο. Εγώ μέχρι τωρα μετρησα τεσσερις διαφορετικους δρομους απο μελη... εσεις;
Βλέπω ότι του καθενος μας ο δρομος καπου μας οδηγει. Σε ανακαλυψεις για εμας και διαπιστωσεις αρκετες... Να δειτε που στο τελος θα συναντηθουμε ολοι στο ιδιο σημειο και με την ιδια διαπιστωση (το λεω ενστικτοδως). Θα καταληξουμε σε κατι κοινο που θα αφορα την εννοια "χρονος". Αλλα ακομα και αν δεν φτασουμε καποιοι απο εμας στον προορισμο μας σε μια διαπιστωση, κάποιοι λένε ότι άξιζε τουλάχιστον η διαδρομή.
Τί λέτε φιλοι μου;
Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο χρόνο;
(... και οπου μας βγαλει...)

ΙΝΤΙΓΚΟ
03-07-08, 06:02
Λοιπόν...
Να κατι αστειο που οσο ομως και να μην ηθελα δεν μπορεσα να μην του δωσω σημασια!

Εχθες ειδα σε ονειρο κατι που δεν θελω να πω.. αλλα στο τελος του ονειρου ειδα ενα παιδακι. Μου φανηκε γνωστο αυτο το παιδακι.. Σκαγαμε με τον καλό μου να καταλάβουμε από πού ξεφύτρωσε μέσα στο όνειρό μου αυτό το παιδάκι.
Μα δεν μπορουσα να καταλαβω απο πού το ξεσήκωσε το υποσεινήδητό μου..

Μπαίνω προ λίγου σε ένα άλλο forum που συχναζω....
Και στο chat room που ειναι ενας χωρος οπου λεμε την καλημερα μας αλλα και ο,τι αλλο μας κατεβει και μενει εκει στασιμο το μηνυμα του τελευταιου που εγραψε οπως παντα.. μακαρι να μπορουσα να σας δωσω την ιστοσελιδα αλλα φοβαμαι οτι θα φαω κραξιμο απο το μεταφυσικο. Όμως αν το βλεπατε θα καταλαβαινατε και απο μονοι σας το παρανορμαλ τελικα της υποθεσης.

Ενα μελος λοιπον ειχε γραψει στο τελευταιο μηνυμα, για μια ταινια λεει που επαιζε εχθες στο ΝΕΤ. Διαβάζοντας λίγο καλύτερα επαθα σοκ! Μιλάει για την ταινία The kid με τον Μπρους Γουίλις! Τη θυμαστε; Ο εαυτός του από το παρελθόν συναντήθηκε με εκείνον στο παρόν και μέλλον. ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ!

Και να σας πω και τα αλλο;
Το παιδακι που ειδα στο ονειρο ναι! Ηταν το παιδακι που υποδύεται στο ρολο του παρελθόντος του ηρωα. Ηταν το παιδακι από το παρελθον, που μεσα απο ενα πηδημα μεσα στον χωροχρονο πηγε και συναντηθηκε με τον ενηλικο εαυτο του.
ΕΛΕΟΣ!

Εγώ λέω να κλείνω σιγά σιγά τη σουϊτα για το Δαφνί...
Παλι καλα που γραφουμε ανωνυμα εδω μεσα...
Άλλος τολμηρος σαν εμενα;;
Αντε βρε μην ντρεπεστε!
Τα λέμε ολα!

Ή θα καταλήξω σε διαπιστώσεις τελικά μαζί κι εσείς ή σε μονοκλινο στο Δαφνι μονη μου!

Όπως και να χει συνεχιζουμε και κραταμε γερα!
Πολλά θα δούμε ακομα από ο,τι φαινεται!

Καλο το ταξιδάκι μας στο χωροχρονο βρε παιδια, αλλα νομιζω οτι αρχιζει και με πιανει ναυτία.

Βοηθείστε κι εσείς να κρατάμε γερά όλοι μας!
Πάντως αν θελετε να διαπιστωσετε αυτα που λεω ειναι ευκολο... αλλα δεν το συστυνω, το σοκ ειναι πολυ δυνατο! (κι ελεγα οτι δυσκολα σοκαρομαι...)
Άλλος κανείς;

darkmoon
03-07-08, 10:43
Καλησπέρα σε όλους!Αύριο συμπτωματικά πάω Δελφούς!Αν έχετε να προτείνετε κατι να ερευνήσω θα είναι καλή ευκαιρία!Για το χάσμα των Δελφών υπάρχει καμιά πληροφορία?Το είχα δει σε φωτογραφία του πάνειου.http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6485
Οι πολλές συμπτώσεις πάντως,πρέπει να εξετάζονται καθώς παύουν να ειναι συμπτώσεις!

teoilio
03-07-08, 11:55
Διαβάζοντας το συγκεκριμένο θέμα, αμέσως το μυαλό μου πήγε σε ένα όνομα, στον καθηγητή Λιαντίνη, αλλά δεν θυμόμουνα γιατί, μέχρι που ανασκαλεύοντας στα κομάτια της μνήμης μου θυμήθηκα για κάτι που είχα διαβάσει πριν καιρό σχετικά με την μυστηριώδη εξαφάνισή του στην περιοχή του Ταϋγέτου. Σύμφωνα με τους Παυσανία, Όμηρο και Ησύχιο πάνω στον Ταϋγετο υπήρχε ένας ναός, μια πυραμίδα που σήμερα ονομάζεται προφήτης Ηλίας, αφιερωμένος στον Απόλλωνα όπου λατρευόταν ο θεός Ήλιος και ο ναός αυτός αναφερόταν ως πύλη. Αυτή η πύλη πρέπει να είναι ενεργειακή σύμφωνα με την νομοτέλεια οτι οι ναοί δεν χτίζονται τυχαία αλλα πάνω σε ενεργειακούς κόμβους. Έχουμε φωτογραφίες απο την κορυφή του βουνού που είναι μία πυραμίδα και εμφανίζει μεγαλύτερη πυραμίδα με το πρωινό φώς. Κατα τον Παυσανία (http://www.theoi.com/Cult/HeliosCult.html) στην πυραμίδα που εξαφανίστηκε ο Λιαντίνης...γινόντουσαν τελετές στον θεό Ήλιο και θυσίες αλόγων αλλα δεν λέει τί ζήταγαν απο τις θυσίες. Πολλοί πιστεύουν ότι ο ναός αυτός αποτελεί μια πύλη στο χωροχρόνο, που αν ξέρεις τα κλειδιά της μπορείς να μπεις. Κατά τον μαθηματικό Αργυρόπουλο Λευτέρη ο Λιαντίνης κατάφερε μέσω λεξαρίθμων να ανοίξει αυτή την πύλη. Πιό συγκεκριμένα όλες οι τοποθεσίες επάνω στην γραμμή Ταύγετος-Πύλος έχουν ονόματα όπως Πύλη, πόρτα, πολλά σπήλαια & υπόγεια ανοίγματα. Το ακρωτήρι Ταίναρο που είναι η άκρη του Ταυγέτου φέρει μέρος που λέγεται Οι πύλες του Άδη. Ο κουστώ είχε
ζητήσει άδεια για υποθαλάσια έρευνα της περιοχής απο το κράτος. Στην αρχή την πήρε αλλα την ημέρα που πήγε να εξερευνήσει θέματα στρατιωτικής σημασίας και ασφάλειας του το απαγόρεψαν.

Σχετικά με τον γρίφο λοιπόν, και συνδυάζοντας όλα τα παραπανω, υπάρχει μια μωσαικη πλάκα του παλατιού του Απόλλωνα δίπλα εκεί που εικάζεται οτι ήταν το Φρέαρ των Οινουσών στο Ταίναρο η οποία έχει κάτι σαν έξι δαφνόφυλλα στο κέντρο και δέκα ατέρμονες σπείρες σε μία πλάκα κυκλική δίχως φυσικά αρχή και τέλος αφού κύκλος...(παρόμοιο σχήμα όπως τα αγρογραφήματα).(([http://www.apollonius.net/Images/17psychomantium2.jpg). Σε εκείνη την ευρύτερη περιοχή λοιπόν του Ταϋγέτου εικάζεται ότι χάθηκε ο καθηγητής Λιαντίνης.

Εγώ Indigo σου παρέθεσα όσα θυμόμουνα κι όσα είχα διαβάσει σχετικά με το θέμα σου αλλά δεν ευκαιρώ για έρευνα. Οπότε η πρόκληση δική σου....

ΙΝΤΙΓΚΟ
04-07-08, 03:11
Καλησπέρα σε όλους!Αύριο συμπτωματικά πάω Δελφούς!Αν έχετε να προτείνετε κατι να ερευνήσω θα είναι καλή ευκαιρία!Για το χάσμα των Δελφών υπάρχει καμιά πληροφορία?Το είχα δει σε φωτογραφία του πάνειου.http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6485
Οι πολλές συμπτώσεις πάντως,πρέπει να εξετάζονται καθώς παύουν να ειναι συμπτώσεις!

Δεν μου λες φίλε μου...

Βαλτός είσαι κι εσύ;

Το Δαφνί δεν το γλυτώνω...

Σήμερα είναι 4 Ιουλίου 2008...

Με το που άνοιξα τον υπολογιστή μου σκέφτηκα "Σήμερα ημέρα Ανεξαρτησίας".

Είχα στερέψει από διάθεση...

Κάνω κλικ στο σύνδεσμο που μας παραθέτεις...

Διαβάζω αρκετή ώρα την πρώτη δημοσίευση που αναρτίζεται και απολαμβάνω πλέοντας σε πελάγη απόκοσμου ταξιδιού, η απόλυτη χαλάρωση θα έλεγα..

Τελειώνω με την ανάγνωση της πρώτης δημοσίευσης, διαβάζω και τη δεύτερη και έπειτα ρολάρω προς την τρίτη (και φαρμακερή!).

Πάντως δεν μπορείτε να πείτε ε; Το ηλιοβασίλεμα στον Όλυμπο είναι το κάτι άλλο..
Ααα.. Μην ξεχάσετε να προσέξετε την ημερομηνία λήψης της φώτο.

Άντε βρε! Θα κλείσω και για σας σουϊτα αν είναι... ξέρετε, από εκείνη μετα λευκά μαξιλάρακια κολλημένα στους τοίχους του δωματίου της....

Ερώτηση έχω παρακαλώ για το μέλος αυτό: Φίλε μου, μήπως το έψαξες ώστε να ταιριάξουν οι ημερομηνίες της φώτο του Ολύμπου; Αν ήταν φάρσα από την πλευρά σου, να'σαι καλά που μας έδωσες έναν ευχάριστο τόνο στην αναζήτησή μας. Αν όμως ήταν απλά "τυχαίο" και δεν έβαλες το χεράκι σου καλέ μου φίλε, τότε έχω να σου πω το εξής: Η χρονοδίνη "ρούφηξε" και εσένα μέσα στην αναζήτησή μας αυτή... Καθένας μας έχει ένα κομμάτι από το παζλ... Κάθε κομμάτι παζλ του καθενός όμως, είναι κι ένας χάρτης... Ένας χάρτης που αφορά μόνο εκείνον που τον κατέχει...

darkmoon
04-07-08, 07:32
Καλημέρα!Αν σου πω οτι τώρα το είδα και εγώ, τι έχεις να πείς?Είναι πολλές πάντως οι συμπτώσεις!Χθές με πήραν τηλέφωνο απο τους Δελφούς και με πληροφόρησαν οτι το δωμάτιο που ειχα κλείσει δεν ισχύει.Το καινούριο που έκλεισα ειναι στην οδό Βασιλέως Παύλου 23!!

ΙΝΤΙΓΚΟ
10-07-08, 06:50
Παρατήρησα πολλά σχετικά με αυτό το γράμμα. Παρατήρησα ότι όσοι έχουν ασχοληθεί, κέρδισαν ένα μικρό κομμάτι του παζλ. Όλοι βρήκαν ένα στοιχείο. Με έναν περίεργο θα έλεγα παραφυσικό μάλλον τρόπο. Συνδέθηκαν άτομα και καταστάσεις με αυτό το γράμμα. Άτομα που δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας, καταλήξαμε να έχουμε άμεση σύνδεση με το γράμμα. Κάποιοι δοκίμασαν να βοηθήσουν, προσθέτοντας το δικό τους λιθαράκι σε αυτήν την έρευνα. Το περίεργο είναι ότι βρέθηκαν και οι πιο ορθολογιστές από τα μέλη, να εκπλήσσονται μπροστά στα παραφυσικά γεγονότα με τα οποία ενεπλάκησαν άθελά τους. Όποιος ασχολήθηκε με αυτό το θέμα, τον ρούφηξε η χρονοδίνη.

Ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε τί εννοώ, είναι να δοκιμάσετε να κάνετε και εσείς μια απόπειρα να βρείτε μια άκρη με αυτό το "γράμμα". Να παραθέσετε μια σκέψη, μια φιλοσοφία της στιγμής, μια δοκιμή... Έστω και αν εσείς τη θεωρείτε λίγο σημαντική είτε χωρίς βάση. Όλοι έτσι ξεκινήσαμε, με εικασίες. Όμως μείναμε άναυδοι όταν διαπιστώσαμε ότι τίποτα τελικά δεν είναι αστείο.. τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Και η πιο αβάσιμη σκέψη μας, οδήγησε κάπου..

Εγώ, όπως και τα άλλα μέλη, παρατήρησα ότι πάψαμε.. τρομάξαμε.. ανησυχήσαμε ίσως ότι κάποιοι δεν αντέχουμε τόσες αποκαλύψεις... Ο ανθρώπινος νους δυσκολεύετε να δεχθεί τέτοιου είδους πληροφορίες... τόσο δυνατές!

Οι απανωτές συμπτώσεις μας δίναν απανωτές αποκαλύψεις, απανωτά τραντάγματα. Κάθε μέλος κρατάει και από ένα κομμάτι του παζλ.... Μα κατέληξα ότι και μόνο του ένα κομμάτι από το παζλ, είναι χάρτης ικανός για να καθοδηγήσει... Ένας χάρτης κωδικοποιημένος, που τα κλειδιά τα γνωρίζει μόνο ο κάτοχός του. Ξέρω ότι όσοι δοκιμάσατε και βρήκατε ένα τέτοιο κομμάτι, έχετε τον χάρτη μπροστά σας.. Θα σας οδηγεί σίγουρα σε τρελές σκέψεις.. Μή αποδεκτές από τον ανθρώπινο ορθολογιστικό νου. Συνδυασμούς και καταλήξεις δικές σας που αφορούν μόνο εσάς. Άμεσα συνδεδεμένες με γεγονότα της ζωής σας, που θυμίζουν κάτι από παρελθόν, προμηνύουν κάτι από μέλλον και σας δυσκολεύουν στο παρόν. Φίλοι μου όσοι έχετε το κουράγιο και ακολουθήσετε τον χάρτη σας, να ξέρετε ότι όλοι μας κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο ίδιο σημείο. Αλλά θα περάσει ο καθένας μας ξεχωριστά από δικά του μονοπάτια. Μόνο αν βαδίσει ο καθένας μας το δικό του δρόμο, που διαγράφει το "γράμμα" για το καθενα μας ξεχωριστά με έναν παραφυσικό πράγματι περίεργο τρόπο, τότε μόνο μπορεί κάποιος να δει τη λύση του "γρίφου". Κατάλαβα ότι η λύση του "γρίφου" δεν είναι το ίδιο όνομα για όλους μας. Δεν είναι μια συνταγή έτοιμη. Για άλλους δεν είναι καν όνομα. Είναι καταστάσεις, απαντήσεις, ελπίδες, γνώση για πράγματα που δεν τα βλέπανε μέχρι χθες, πράγματα δικά τους. Το όμορφο όμως είναι και ιδιαίτερα εκπληκτικό θα έλεγα, ότι όλοι θα συναντηθούμε εκεί.. στην μία και μοναδική απάντηση. Όσοι θελήσουμε λοιπόν να φτάσουμε στην απάντηση, μας εύχομαι καλό δρόμο να'χουμε. Σήμερα δειλά δοκίμασα να κάνω άλλο ένα βήμα.

Εγώ προχωράω, δεν ξέρω αν φθάνω, αλλά πλησιάζω κάπου, σε κάτι.. Ίσως τελικά να βρω κάτι από το παρελθόν ή από το μέλλον... Ίσως να βρω κάτι που ανήκει και στα δύο.... Όσο για το παρον.. η απάντηση βρίσκεται εκεί μα δεν τη βλέπω ακόμα. Θα περιμένω το μέλλον να γίνει παρόν; Θα ψάχνω το παρελθόν να το κάνω μέλλον; Θα σας πώ τι θα κάνω. Θα κοιτάξω να ελπίζω για ένα καλό παρελθόν.... θα προσπαθήσω να θυμηθώ το μέλλον... και τελικά να τα παντρέψω στο παρόν.

ektoplasmas
17-07-08, 09:35
Ήμουν περίπου 9 ετών όταν προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι η ζωή μου δεν κυλά όπως θα έπρεπε. Θυμάμαι τα γεμάτα απορία βλέμματα τους και την προσπάθεια της μητέρας μου να μου εξηγήσει ότι ήμουν απλά κουρασμένος και αν έπεφτα να κοιμηθώ την άλλη μέρα όλα θα ήταν μια χαρά. Το επόμενο πρωϊ κρυφάκουσα τη συζήτησή τους για το αν έπρεπε να με δεί κάποιος «ειδικός».

Προσεξατε τι ειπε?Αφου με το ξημερωμα αυτος γινοταν μεγαλυτερος και οι γονεις του μικροτεροι τοτε και που μιλησε την προηγουμενη μερα μαλλον ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

Elise Carrington
17-07-08, 11:01
Λοιπον, ομολογω οτι δεν διαβασα ολα τα posts σε αυτο το θεμα αλλα οτι εχει να κανει με ταξιδια στο (χωρο)χρονο ειναι λιγο πολυ "the story of my life!". Οταν μαλιστα ασχολουμουν καθημερινα με γιογκα και διαλογισμο ειχα παρα πολλες εμπειριες/οραματα στα οποια το χωροχρονικο συνεχες επαυε να ειναι τοσο "συνεχες". Δεν μπορω βεβαια να αποδειξω οτι αυτα που ειδα συνεβησαν σε προηγουμενα timelines αυτου του Συμπαντος... Θα μπορουσα καλλιστα να εχω κανει βουτια σε παραλληλες/εναλλακτικες πραγματικοτητες/Συμπαντα...

Για μενα παντως δυο πραγματα εχουν μεγαλο ενδιαφερον:

1.Πως καταφερνει κανεις να κανει ταξιδια στο χρονο παιρνοντας και το σωμα του μαζι(dematerialization/materialization)

και

2.Πως μπορουν αυτα τα ταξιδια να ελεγχονται απολυτα απο το νου μου ετσι ωστε να μπορω να αποφασιζω εγω που και ποτε θα παω και οχι να μου συμβαινουν σαν spontaneous psychic events οπως εχει γινει μεχρι τωρα...

Ισως χρειαζεται πολυ μεγαλυτερη εξασκιση στο διαλογισμο και σε καθε ειδους πνευματικες πρακτικες που καθαριζουν την αυρα/καρμα εστι ωστε να μπορεις να "δεις" τα portals.

Παντως υστερα απο πολλα χρονια ερευνας και εμπειριων, μπορω να πω με σιγουρια οτι το μελλον και ολες οι εναλλακτικες μορφες του εχουν ηδη συμβει. Και αν το καλοσκεφτει κανεις, αυτο ειναι κατι που υπαρχει ως σκεψη/γνωση στο συλλογικο υποσυνειδητο γιατι ο θυμοσοφος λαος μιλα για ατομα που εχουν το χαρισμα να "διαβαζουν το μελλον". Πως θα το διαβαζαν αν δεν ηταν ηδη καπου "γραμμενο"?

Παντως "ολως τυχαιως" πριν επισκεφτω το φορουμ σημερα, εγραφα στο blog μου για portals etc...!

Synchronicity mon amour... :cool:

Qex
16-08-08, 03:55

Αρα εβγαλε ταυτοτιτα σε ιλικια 15-16 χρονων..(2004 -> 2008 ->1997)
Συνιθος ταυτοτιτα σε τετοια ηλικα βγαζεις για εξετασεις αγγλικων..

Πρέπει να ήμουν, σε απόλυτους αριθμούς, 18 ετών όταν το 1994 είδα τους γονείς μου να γιορτάζουν τη 1η επέτειο του γάμου τους. Το θεώρησαν απόλυτα φυσιολογικό, έστω και αν εγώ ήμουν 18 ετών, μόλις 5 χρόνια μικρότερος από τη μάνα μου

Aρα η μανα του τον εκανε στα 25 της..(18 χρονον η μανα του ειναι 23 μιον 4 χρονια πριν αρχισει ο χρονοσ να κιλαει αναποδα - τεσσερα χρονια να Ξαναπαει στο 2004 συν 10 χρονια που μασ μενουν απο τιν ηλικα του παιδιου)

ο κείμενο που ακολουθεί, χειρόγραφο στην αρχική του μορφή, βρέθηκε το καλοκαίρι του 2003 σε ένα σφραγισμένο φάκελο ο οποίος ήταν κολλημένος στο εσωτερικό του οπισθόφυλλου ενός παλιού βιβλίου, έκδοσης του 1965.
To 1965 εκδοθικαν καποια "ΓΡΑΜΜΑΤΑ" του γνωστου σε ολους μας H.P.Lovecraft
Selected Letters I, 1911-1924 includes letters to:

* Rheinhart Kleiner
* Maurice W. Moe
* Frank Belknap Long
* Clark Ashton Smith
* Lillian D. Clark

<<Ψάξε να βρείς την πλάκα που δεν έχει αρχή,
στο φρούριο κοντά στα στενά
με τις δάφνες του Απόλλωνα.>>

Mωσαικη πλάκα του παλατιού του Απόλλωνα δίπλα εκεί που
εικάζεται οτι ήταν το Φρέαρ των Οινουσών στο Ταίναρο!
Ή ψυχομαντείο...ή μονή ασωμάτων...
έχει κάτι σαν έξι δαφνόφυλλα στο κέντρο και δέκα ατέρμονες σπείρες
σε μία πλάκα κυκλική δίχως φυσικά αρχή και τέλος αφού κύκλος...

θεός Απόλλων σχετίζεται από τους θρησκευτές του με τη Νεότητα και το Κάλλος (επειδή ως Ήλιος ξεπροβάλλει αιωνίως νέος την κάθε αυγή και στη συνέχεια με το φώς του καταδεικνύει όλα τα επί γής ωραία και “θωμαστά”. Σχετικές επικλήσεις του οι Κουροτρόφος, Ολβιουργός, Τελειότατος, Φάνης, Χαροποιός), με την Ιατρική και την Θεραπευτική (επειδή το ηλιακό φώς χαρίζει υγεία, απολυμαίνει, και επίσης αυξάνει τα υγιεινά και θεραπευτικά φυτά. Σχετικές επικλήσεις του οι Παίων, Αλεξίκακος, Ηπιόχειρ, Ιατρός), με τη Μουσική (επειδή ό, τι φωτίζεται δονείται ως τμήμα της Συμπαντικής Μουσικής) και την κάθε είδους εικαστική δημιουργία (κύριος των Μουσών, Θεός Μουσαγέτης ή Μουσηγέτης. Σχετικές επικλήσεις του οι Μουσικός, Κιθαρωδός, Μουσαγέτης).

Ιερά φυτά του η δάφνη, ο ηλίανθος, η άρκευθος, η μυρίκη, το ηλιοτρόπιο και ο υάκινθος. Η Δάφνη είναι η νύμφη κόρη του ποταμού Πηνειού, που αγάπησε ο μεγάλος Έλληνας θεός όμως χωρίς μεγάλη επιτυχία. Έτσι μετά από θερμή επίκλησή της στη Γαία μεταμορφώθηκε στο ομώνυμο φυτό. Ο Απόλλων παρά του ότι δε βρήκε ανταπόκριση στο ερωτικό του κάλεσμα στη Δάφνη την τίμησε κάνοντας την το γνωστότερο ιερό του φυτό.

Η νύμφη Δάφνη ήταν κόρη του ποταμού Λάδωνα ή κατ’ άλλους του Πηνειού και της Γαίας (Γης). Την ερωτεύτηκε σφοδρά ο θεός Απόλλων, που άρχισε να την κυνηγάει ασταμάτητα. Εξαντλημένη η Δάφνη, παρακάλεσε τη μητέρα της, τη Γαία, να τη βοηθήσει, κι έτσι μεταμορφώθηκε σε δέντρο όταν ο Απόλλων προσπάθησε να την αγκαλιάσει. Ο Απόλλων, τότε, για να παρηγορηθεί έκοψε ένα κλαδί από το δένδρο και στεφανώθηκε. Από τότε η δάφνη είναι το ιερό φυτό του θεού Απόλλωνα.

Elfelia
08-09-08, 15:46
den ksero an ayto poy tha sas pv mpori na voithisi stis ereynes sas alla to thema p apasxolhse emena prosopika9se sxesi me ton grifo panta)ine h frasi"konta sta stena me tis dafnes toy apolona"

den ksero giati alla me to poy diavasa ton grifo ayto to simio moy kinise to endiaferon...k etsi epsaksa na dv ti akrivos tha vro.

to mono poy vrika(os pros tin lisi toy grifoy)einai gia tin frasi "dafnes toy apolona":
*metaforika simeni o thriamvos, h epitixia, h doksa

Lady Nina
09-09-08, 19:09

Αρα εβγαλε ταυτοτιτα σε ιλικια 15-16 χρονων..(2004 -> 2008 ->1997)
Συνιθος ταυτοτιτα σε τετοια ηλικα βγαζεις για εξετασεις αγγλικων..

Πρέπει να ήμουν, σε απόλυτους αριθμούς, 18 ετών όταν το 1994 είδα τους γονείς μου να γιορτάζουν τη 1η επέτειο του γάμου τους. Το θεώρησαν απόλυτα φυσιολογικό, έστω και αν εγώ ήμουν 18 ετών, μόλις 5 χρόνια μικρότερος από τη μάνα μου

Aρα η μανα του τον εκανε στα 25 της..(18 χρονον η μανα του ειναι 23 μιον 4 χρονια πριν αρχισει ο χρονοσ να κιλαει αναποδα - τεσσερα χρονια να Ξαναπαει στο 2004 συν 10 χρονια που μασ μενουν απο τιν ηλικα του παιδιου)

Για να πω την αλήθεια, κάτι δεν μου πάει καλά με τους υπολογισμούς σε αυτό το μήνυμα...

Η μητέρα του το 1994 ήταν 5 χρόνια μεγαλύτερη από τον 'ποιητή' μας, άρα 18+5= 23. (Σωστό αυτό!) :) Επομένως, μια χρονιά νωρίτερα, όταν δηλαδή παντρεύτηκε ήταν 22.(άσχετο) Όταν, όμως, τον γέννησε το 2004, η γυναίκα ήταν ήδη 33 χρονών (και όχι 25), εφ'όσον από το έτος 1994 μέχρι το 2004 είχαν μεσολαβήσει δέκα χρόνια. Μην ξεχνάμε πως ο χρόνος κυλούσε κανονικά για όλους εκτός από εκείνον. Αυτό, τώρα που το σκέφτομαι, μου φαίνεται πολύ περίεργο! Γιατί η μητέρα του τον έκανε σε τόσο μεγάλη ηλικία και μάλιστα, γιατί τόσο πολύ καιρό μετά το γάμο;...

Ήμουν περίπου 9 ετών όταν προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι η ζωή μου δεν κυλά όπως θα έπρεπε. Θυμάμαι τα γεμάτα απορία βλέμματα τους και την προσπάθεια της μητέρας μου να μου εξηγήσει ότι ήμουν απλά κουρασμένος και αν έπεφτα να κοιμηθώ την άλλη μέρα όλα θα ήταν μια χαρά. Το επόμενο πρωϊ κρυφάκουσα τη συζήτησή τους για το αν έπρεπε να με δεί κάποιος «ειδικός».

Προσεξατε τι ειπε?Αφου με το ξημερωμα αυτος γινοταν μεγαλυτερος και οι γονεις του μικροτεροι τοτε και που μιλησε την προηγουμενη μερα μαλλον ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

Πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου, ektoplasmas! Δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή αν στέκει ή όχι, μια και έχω πονοκεφαλιάσει και καταμπερδευτεί με το τόσο πολύπλοκο θέμα του χρόνου... :rolleyes:

den ksero an ayto poy tha sas pv mpori na voithisi stis ereynes sas alla to thema p apasxolhse emena prosopika9se sxesi me ton grifo panta)ine h frasi"konta sta stena me tis dafnes toy apolona"

den ksero giati alla me to poy diavasa ton grifo ayto to simio moy kinise to endiaferon...k etsi epsaksa na dv ti akrivos tha vro.

to mono poy vrika(os pros tin lisi toy grifoy)einai gia tin frasi "dafnes toy apolona":
*metaforika simeni o thriamvos, h epitixia, h doksa

Πολύ εύστοχη και η δική σου παρατήρηση, Elfelia! :) (Θα σε παρακαλούσα, όμως, αν αυτό είναι εφικτό, να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες, μια και τα greeklish είναι confusing!)

«Ψάξε να βρείς την πλάκα που δεν έχει αρχή, στο φρούριο κοντά στα στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα.»

Τώρα τα "στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα" μου φέρνουν στο μυαλό κάτι άλλο... "Στενά με δόξα" κατά την ερμηνεία της Elfelia. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα "στενά των Θερμοπυλών", όπου έγινε η γνωστή ιστορική μάχη το 480 π.Χ. με τον Λεωνίδα και τους 300. Λέτε να είχε ταξιδέψει τόσο πίσω...; Ή να τον έλεγαν Λεωνίδα...;

Όσον αφορά την "πλάκα που δεν έχει αρχή" ομολογώ πως δεν έχω καμία ιδέα!

Εσύ, αγαπητή ΙΝΤΙΓΚΟ, πως τα πας με την αναζήτησή σου; Δεν πιστεύω να τα παράτησες...! ;)

Φιλικά,
Lady Nina

Elfelia
09-09-08, 22:14
Αγαπητη lady nina το ποιο λογικο(λογικο τροπος του λεγην γιατι δεν υπαρχει τιποτα το λογικο στην υποθεση...)ειναι να μην ταξηδεψε τοσο πισω αλλα υπαρχουν κ αλλα ενδοξα μερη.Να ας πυμε κατι ποιο προσφατο τον Β' Παγκοσμειο πολεμο ας πουμε...Αλλα απ' την αλλη πολυ λογικο ειναι να μιλαει-εννοει για καποιον αρχαιολογικο χωρο αφου μας εμπλεκει τον Απολλωνα και στενα του...

Οσον αφορα την πλακα που δεν εχει αρχη'το πρωτο που μου ερχετε στο μυαλο ειναι μια στρογγιλη πλακα(ουτε αρχη, ουτε τελος)

Τωρα σε συνδιασμο με τα στενα του Απολλωνα μου κανει κατι σε Ταιναρο,Τεμπη...κατι προς τα εκει τελος παντων...!!!

Κ σε οσους γνωστους μ ανεφερα τον γρυφο(απλα ως γρυφο κ τιποτα παραπανω)μ ειπαν το πρωτο πραγμα π τους παει στο μυαλλο ειναι οι αρχαιολογικοι χωροι στα Τεμπη...

Τα συμπερασματα δικα σας....!!! :) ;)

Faeron
10-09-08, 12:38
Καλημερα!

Αρχική Δημοσίευση από ektoplasmas:

Εχει καποια λογικη αυτο που λες φιλε ektoplasmas αλλα μου φαινεται λιγακι λαθος.. Καταρχην μονο και μονο για τον συγγραφεα ο χρονος κυλουσε αναποδα.
Παιρνοντας ως σημειο αναφορας καποιον παρατηρητη εκτος ιστοριας (και χρονου) και τον εαυτο του, αυτος μεγαλωνε, αλλα με αντιθετη φορα!(!).
Οι υπολοιποι πρωταγωνιστες της ιστοριας (πχ. γονεις) μεγαλωναν κανονικα. Οποτε νομιζω οτι αφου ο χρονος πηγαινε σωστα για τους αλλους η συζητηση εγινε! Αφου μαλιστα αναφερεται σε χρονιες που και εμεις εχουμε ζησει, τοτε και για ολους εμας ισχυει το ιδιο! Η συζητηση για εμας εχει γινει! ;)

ζαλιστηκα... :cool:

δεν γνωριζω κατα ποσο εχει συμβει η ιστορια αλλα αν εχει γινει ειναι σιγουρα πολυ πολυ περιεργη!

ΙΝΤΙΓΚΟ
16-09-08, 18:41
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας μου από το forum, σήμερα κατάφερα να σας μιλήσω για άλλη μια φορά.

Καλωσορίζω τα νέα μέλη του forum, που με αφορμή το "γράμμα" ένιωσαν την ανάγκη να εγγραφούν και να πάρουν μέρος στην επίλυση του γρίφου, μετά την τελευταία δημοσίευσή μου στο forum.

Σας σημειώνω ότι χρειάζεται να διαβάσετε αρκετά προσετικά τις δημοσιεύσεις μέσα σε αυτό το θέμα, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία. Θα σας βοηθήσει να μπείτε σε μία "χρονοδύνη" που θα σας μεταφέρει σε διαφορετικό κλίμα, σε έναν προθάλαμο όπου θα προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας. Όπως σας έγραψα σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου, το ταξίδι του καθενός αφορά αποκλειστικά μόνο τον ίδιο. Στο τέλος θα καταλήξουμε όλοι μαζί κάπου.. σε κάτι. Οι διαδρομές μας χωριστές, αλλά με κοινό προορισμό. Κινητήριο καύσιμό μας για το ταξίδι μας στον χρόνο, η επίλυση του γρίφου του "γράμματος".

Παρατήρησα ότι όσοι δημοσιεύουν, τείνουν να κάνουν το δικό τους ταξίδι. Δεν ξέρω γιατί λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Δοκίμασα να μελετήσω μόνη μου το γράμμα, να το λύσω, αλλά μόνο όταν δημοσίευα τις σκέψεις μου σε εσάς, κατάφερνα και έκανα πάντα ένα ακόμα βήμα.

Λοιπόν φίλοι μου!

Εγώ το ταξίδι μου το έκανα!

Ναι. Έλυσα τον γρίφο! ΄

ΕΛΥΣΑ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ!

Όμως!

Να ξέρετε ότι δεν βρίσκουμε τελικά ένα όνομα... μόνο.
Στην προσπάθειά μας για την εύρεση του ονόματος βρίσκουμε... πολλά άλλα.

Δεν μπορώ να σας μιλήσω αυτήν τη στιγμή περισσότερο... δεν μου φτάνει ο "χρόνος".
Αλλά σύντομα θα σας γράψω πάλι...

Μέχρι τότε όμως..

Εγώ θα σας μιλήσω σύντομα για το δικό μου ταξίδι, όμως να ξέρετε ότι για εσάς δεν θα έχει την ίδια σημασία που είχε για εμένα. Συνεχίστε να ψάχνετε και να αναλύετε αυτό το "γράμμα". Μόνο έτσι θα ταξιδέψετε και εσείς.

Πού ξέρετε...

Ίσως να μην είμαι η μόνη που ταξίδεψα...

Και μάλιστα κάποιος από εμάς ταξίδεψε πιο πριν από εμένα, όμως το όνομά του δεν θα το αποκαλύψω. Αν και τον πρόετρεψα δημοσίως να τολμήσει να μας διηγηθεί, εκείνος μάλλον δίστασε ή δεν ήρθε ακόμα η κατάλληλη στιγμή για εκείνον για να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μας.. ίσως να περιμένει την ΙΝΤΙΓΚΟ να κάνει την αρχή.

Σύντομα φίλοι μου,
σύντομα θα σας περιγράψω τί έζησα, τί ένοιωσα και πώς με βοήθησε στη ζωή μου αυτό το ταξίδι μου στον χωροχρόνο.

Να'στε όλοι καλά και...

καλό ταξίδι σε όλους!

Donnie_Darko
07-10-08, 00:40
Ναι καλα... μετα απο τοσες μερες εχεις χρονο να μας γραψεις την απαντηση ; η μηπως δεν περιγραφεται με λογια... ;

ΙΝΤΙΓΚΟ
06-02-09, 01:45
Όχι φίλε μου, η απάντηση δεν περιγράφεται με λόγια.

Η απάντηση, η λύση του γρίφου θα έχει έρθει στον καθένα σας, όταν θα διαπιστώσετε οτι ταξιδεψατε στο χρόνο.

Το γράμμα ειπαμε λειτουργει σαν χρονοπύλη ας πούμε παρατήρησα. Οσο ψαχνουμε το ονομα του "ποιητη" ξεκιναμε το ανοιγμα της πυλης στο χρονο. Οταν τελικα ταξιδεψουμε, θα καταλαβουμε οτι το ονομα το οποιο ηταν σημαντικο για τον καθενα μας, ηρθε μεσα απο το ταξιδι μας (μεταφορικά μιλάω).

Εγω ταξιδεψα, και αυτα που διαπιστωσα οσο αφορα τη διασταση χρονος, ειναι πολύ σημαντικά. Οποιος εχει ταξιδεψει με καταλαβαίνει. Διστάζω προς το παρον να γραψω λεπτομερειες για το ταξιδι που εκανα καθως ειναι ευνοητο οτι θα σηκωσω πιθανον θυελλα αντιδρασεων και δεν θα το ηθελα την προκειμενη περίπτωση.
Σε μερικά μέλη μόνον που με ρωτησαν με προσωπικο μηνυμα, σε εκεινα τολμησα και τους ειπα κάποια πράγματα σχετικά με το ταξίδι μου, πολύ εμπιστευτηκά.

Αν βρω το θαρρος να αποκρουσω καθε αντιδραση που θα ξεσηκωσω πιθανον και καθε ισως χλευασμό, τοτε θα σας γραψω και δημοσίως εκείνα που έζησα και εκείνα που ένιωσα, εκείνα που διόρθωσα, εκείνα που άλλαξα.
Πάντως ακόμα και όταν θα σας γράψω τα σχετικά με το ταξίδι το δικό μου που έκανα, δεν συγκρίνεται με τίποτα μπροστά σε αυτά που μπορείτε να δείτε εσείς οι ίδοι, κάνοντας το δικό σας ταξίδι.

Θέλετε να ταξιδέψετε; Διαβάστε από την αρχή προσεκτικά όλο το θέμα περί γραμματος. Επειτα καταγραψτε τις δικες σας αναλυσεις και αποψεις. Και σιγα σιγα θα ανοιξει η χρονοπυλη και για εσας....

Ydroxoos
08-02-09, 00:53
Γειά σας και από μένα.

Έκανα μια μικρή έρευνα σχετικά με την προέλευση του γράμματος στο διαδίκτυο.

Πρώτα έψαξα να βρω αν έχει εμφανιστεί το ίδιο κείμενο σε κάποιον άλλο διαδικτυακό τόπο πριν από την εμφάνισή του στο e-telescope.gr . Όλα τα αντίγραφα που μπόρεσα να βρω είναι μεταγενέστερα από τη δημοσίευση στο e-telesope.gr σε διάφορα άλλα φόρα και ιστολόγια (forums και blogs). Επομένως επιβεβαιώνεται κατά κάποιο τρόπο ότι πρωτοδημοσιεύτηκε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να είχε δημοσιευτεί προγενέστερα κάπου αλλού αλλά να χάθηκαν τα ίχνη του.
Βρήκα ότι το e-telescope.gr ξεκίνησε τη λειτουργεία του στο διάστημα 06 - 21 Μαρτίου του 2002. Δεν είχε άλλο ιδιοκτήτη νωρίτερα από ότι φαίνεται ούτε είχε χρησιμοποιηθεί το domain name έως τότε. Μέχρι και τις 28/12/2003 δεν αναφέρει τίποτα για τη συγκεκριμένη επιστολή στην ιστοσελίδα.

Στο διάστημα από 28 Δεκεμβρίου του 2003 έως 07 Φεβρουαρίου του 2004 για πρώτη φορά δημοσιεύεται η επιστολή αυτή με αναφερόμενη ημερομηνία εισαγωγής την 12η Ιανουαρίου του 2004 και με αναφερόμενο συγγραφέα τον κ. Κώστα Δελήμπαση, ο οποίος προκύπτει ότι είναι και ο ιδιοκτήτης του εν λόγω αξιόλογου δικτυακού τόπου.

Φιλικά,
Κωνσταντίνος Ι. Δελήμπασης
Εκδότης-Αρχισυντάκτης
6944737181
Ηλεκτρονικό περιοδικό e-telescope
ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ 28,
41222 ΛΑΡΙΣΑ
τηλ 2410 611192, 611706
fax 2410 671810

Μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου του 2003 στη θέση του άρθρου που συζητάμε (εννοώ στην ίδια παράγραφο της κεντρικής σελίδας θεμάτων) υπήρχε δημοσιευμένο ένα άλλο "φανταστικό" κείμενο με ημερομηνία συγγραφής την 20 Οκτωβρίου του 2003 με συγγραφέα και πάλι τον Κώστα Δελήμπαση. Το άρθρο αυτό υπάρχει ακόμα στη διεύθυνση: http://www.e-telescope.gr/gr/cat02/art02_031020.htm

Προφανώς λόγω της επιτυχίας του άρθρου με την επιστολή και για να απαντηθούν τα ενδεχομένως πολλά ερωτήματα των αναγνωστών του e-telescope, δημιουργείται στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2004 ένα φόρουμ.

Μέσα στο φόρουμ και ενώ κάποιοι χρήστες διατύπωσαν τις απόψεις τους, απάντησε ο διαχειριστής του φόρουμ:

admin
Διαχειριστής forum
Ένταξη: 10 Φεβ 2004

Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 29, 2004 20:31
Θέμα δημοσίευσης:

Αγαπητοί φίλοι, κατ' αρχήν να σας καλωσορίσω στα forums του e-telescope.
Με ικανοποίηση βλέπω ότι αν και η δημιουργία τους είναι αρκετά πρόσφατη
ήδη έχει αρχίσει να δημιουργείται ένας κύκλος συζητήσεων και ο αριθμός των
μελών αυξάνεται καθημερινά.
Σε ότι αφορά τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις σας:
1. Η ερώτηση για την προέλευση του άρθρου θα απαντηθεί σύντομα από τον
αρθρογράφο, στις σελίδες αυτού του forum. Ας υπάρχει λίγο σασπένς ακόμα.
2. Ο γρίφος δεν είναι τυχαία φράση και έχει απόλυτα σαφή και περιγραφική
ερμηνεία.
3. Προφανώς δε μπορούμε να θεσμοθετήσουμε σοβαρό υλικό έπαθλο για την
απάντηση στο γρίφο, τόσο λόγω προϋπολογισμού, όσο και γιατί η σωστή
διασφάλιση της ακεραιότητας ενός τέτοιου "διαγωνισμού" προϋποθέται μια
σειρά ενεργειών (συμβολαιογράφοι, όροι συμμετοχής κλπ) που είναι δύσκολο
να δρομολογηθούν από τη στιγμή που το κείμενο έχει δημοσιευθεί εδώ και
καιρό. Έτσι κι αλλιώς όμως η αναζήτηση της απάντησης έχει τη δική της
γοητεία.

Από ότι βλέπουμε ο Διαχειριστής φαίνεται να γνωρίζει σχετικά με την προέλευση της επιστολής αλλά δε θέλει να μιλήσει ακόμα για να υπάρχει "λίγο σασπένς". Επίσης φαίνεται να γνωρίζει ότι ο γρίφος έχει σαφή ερμηνεία, αλλά και την ίδια την ερμηνεία του γρίφου, αφού θα μπορούσαν όπως λέει να θεσμοθετήσουν και έπαθλο για τον λύτη σε άλλες όμως συνθήκες. Τέλος δηλώνει ότι η απάντηση για την προέλευση θα δοθεί σύντομα από τον ίδιο τον αρθρογράφο.

Όντως στις 2 Μαρτίου του 2004 ο αρθρογράφος Κώστας Δελήμπασης απαντάει στο φόρουμ ως εξής:

Κώστας Δελήμπασης
Ιδρυτικό Μέλος
Ένταξη: 10 Φεβ 2004

Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 02, 2004 16:43
Θέμα δημοσίευσης:

Αγαπητοί φίλοι σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή στη συζήτηση αυτού του
άρθρου που προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που
έχουν παρουσιαστεί στις σελίδες του e-telescope (αν δεν παινέψεις το σπίτι
σου κλπ....).
Τώρα σε ότι αφορά τις ερωτήσεις σας.
Ο γρίφος σαφώς και έχει απάντηση, όπως ήδη διευκρίνησε ο Διαχειριστής του
forum. Η απάντηση αυτή οδηγεί σε μια σειρά πληροφοριών όπως:
- την πιθανότερη εθνικότητα του συγγραφέα της επιστολής
- το όνομά του (αν κανείς ακολουθήσει τα βήματα του γρίφου μέχρι το τέλος)
Αγαπητέ smartboy η τοποθέτηση της επιστολής σε ένα βιβλίο ήταν ένας από
τους διάφορους τρόπους που θα μπορούσε να επιλέξει για να διαχειριστεί την
επιστολή, ίσως και όχι ο καλύτερος.
Αγαπητέ Vallon, περισσότερες πληροφορίες για την καταγωγή, υποθέτω
εννοείς του άρθρου, δεν υπάρχουν, εκτός από τα στοιχεία που μπορούν
έμμεσα να εξαχθούν και ανέφερα ήδη παραπάνω και 1-2 άλλα τα οποία προς
το παρόν είναι καλύτερο να μην αναφέρω.
Βλέπω ότι ο Dorian και η Kate έχουν ήδη αποφασίσει και πειστεί ότι η επιστολή
είναι φτιαχτή, όμως θα τους καλούσα να μην είναι τόσο απόλυτοι και
σίγουροι.
Όσο για όλους εσάς που ζητάτε τη θεσμοθέτηση κάποιου επάθλου, με
καλύπτουν απόλυτα όσα ήδη έγραψε ο Διαχειριστής.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις.

Βλέπουμε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ο αρθρογράφος δεν είχε δώσει σαφή απάντηση ως προς την προέλευση της επιστολής και δεν ανέφερε ότι την έγραψε ο ίδιος. Ωστόσο δεν το απέκλεισε. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν και 1-2 άλλα στοιχεία τα οποία προτιμά να μην αποκαλύψει.

Δυστυχώς δεν έχω βρει περισσότερα στοιχεία από το φόρουμ, όπου η συζήτηση προφανώς συνεχιζόταν για καιρό. Θα προσπαθήσω να βρω και άλλα στοιχεία και θα τα αναρτήσω στο φόρουμ.

Τέλος 4 χρόνια μετά (02/2004 - 02/2008) το φόρουμ του e-telescope κλείνει οριστικά (?) με το εξής αιτιολογικό:

Αναστολή λειτουργίας του forum (25/2/2008)

Αγαπητοί φίλοι,

Το forum του e-telescope.gr συμπλήρωσε πριν από μερικές μέρες 4 χρόνια
ζωής. Δυστυχώς τα γενέθλια αυτά ήρθαν σε χρονική στιγμή ιδιαίτερης ύφεσης
σε ότι αφορά τη συμμετοχή μελών και την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.
Είναι κοινό μυστικό όλων ότι το forum εδώ και αρκετούς μήνες περνά τη
χειρότερη περίοδο.

Πιστεύω ότι η προσπάθεια αυτή ολοκλήρωσε ένα κύκλο ο οποίος πρέπει και
επίσημα να κλείσει. Από σήμερα το forum παύει να δέχεται εγγραφές νέων
μελών και από την 1η Μαρτίου θα κλειδωθούν και οι δυνατότητες ανοίγματος
νέων θεμάτων και εγγραφής νέων σχολίων. Προς το παρόν το σύνολο των
συζητήσεων θα παραμείνει ορατό για ανάγνωση και πλοήγηση. Μελλοντικά θα
δούμε αν και με ποιό τρόπο θα παραμείνουν ορατές οι συζητήσεις και φυσικά
θα επανεξετασθεί η απόφαση διακοπής λειτουργίας αν υπάρχουν νέα
δεδομένα ή ιδέες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που συμμετείχαν στις συζητήσεις και
αφιέρωσαν χρόνο και φαιά ουσία, τους συνεργάτες που υποστήριξαν τεχνικά
το εγχείρημα και φυσικά το διαχειριστή του forum που εξ' ορισμού ήταν το
κεντρικό πρόσωπο αυτής της προσπάθειας.

Σημειώνεται πώς το κυρίως τμήμα του e-telescope.gr παραμένει κανονικά
σε λειτουργία συνεχίζοντας τη συνεπή προσπάθεια 6,5 και πλέον ετών, στην
παρουσίαση έγκυρης, τεκμηριωμένης και, ελπίζω, ενδιαφέρουσας
αρθρογραφίας.
Κωνσταντίνος Ι. Δελήμπασης

Εκδότης-Αρχισυντάκτης
6944737181
Ηλεκτρονικό περιοδικό e-telescope

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ 28,
41222 ΛΑΡΙΣΑ
τηλ 2410 611192, 611706
fax 2410 671810

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο αρθρογράφος βρίσκεται στη Λάρισα αν το συνδέσουμε με τα Τέμπη, το ναό του Απόλλωνα και τα λοιπά στοιχεία που έχουν αναφερθεί. Βέβαια αν ο συγγραφέας της επιστολής ζούσε εκεί και τάφηκε εκεί, και αν η πλάκα δίχως αρχή είναι από το μνημείο του (χωρίς ημερομηνία γέννησης για ευνόητους λόγους) τότε είναι λογικό η επιστολή να βρέθηκε κάπου εκεί, δηλαδή στη Λάρισα.

-------

Αγαπητή ΙΝΤΙΓΚΟ είναι εντυπωσιακό αυτό που γράφεις, ότι δηλαδή έκανες ταξίδι στο χρόνο. Το λες όμως μεταφορικά ή το εννοείς πραγματικά; Αρχικά ζήτησες να συμμετέχουμε όλοι για να μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι συλλογικά, αλλά τώρα που όπως λες κατάφερες να λύσεις το μυστήριο και να πάρεις τις απαντήσεις, μας βγάζεις έξω από το παιχνίδι... Προσωπικά δεν το θεωρώ σωστό αυτό, θα μπορούσες να μας βοηθήσεις με κάποιο τρόπο αν όντως έχεις καταλήξει κάπου... Όσον αφορά για το θέμα της δημοσιότητας και τη θύελλα πυ θα προκαλέσει, δε νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί είναι γνωστό ότι: Τα μικρά μυστικά χρειάζονται προστασία, τα μεγάλα προστατεύονται από τη δημόσια δυσπιστία.

-------

ΙΝΤΙΓΚΟ
08-02-09, 13:47
Φίλε Υδροχόε, δεν σας βγάζω από το παιχνίδι, απεναντίας σας βοηθώ να επιμείνετε στην αναζήτησή σας.

Όταν λέω "έλυσα τον γρίφο" δεν αναφέρομαι στην εύρεση του ονόματος του "ποιητή" που νομίζαμε όλοι. Μα βρήκα το όνομα του δικού μου ποιητή...

Να γίνω πιο σαφής λοιπόν.

Ένας γρίφος που έλυσα, είναι ότι το γράμμα αυτό κατά περίεργο τρόπο τελικά οδηγεί σε ένα είδος χρονοπύλης και ότι τελικά η αναζήτηση του ονόματος του ποιητή, η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, αυτό είναι τελικά το έπαθλο, η λύση του γρίφου. Είναι ένα καλά στημένο γράμμα, που αναζητόντας ο καθένας μας το όνομα του "ποιητή", τελικά διαπιστώνουμε ότι θα κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο. (Τώρα πίσω ή μπροστά, αυτό διαφέρει στον καθένα σας.) Και τελικά καταλήγουμε μεταφορικά σε ένα όνομα. Το όνομα στο οποίο καταλήγει ο καθένας μας, είναι διαφορετικό και αφορά τη δική του ζωή. Το όνομα του "ποιητή" που έψαχνε ο καθένας μας, εάν ταξίδεψετε, θα δείτε ότι τελικά αφορούσε ένα δικό σας σημαντικό γεγονός που έχρηζε διαφορετικής αντιμετώπισης από εσάς, και πραγματοποιήτε αυτήν την αλλαγή μέσα από το ταξίδι σας στο χρόνο. Αλλά, άλλο να σας το περιγράφω και άλλο να το ζήσετε. Ο κύριος Δελημπάσης είχε Θεία έμπνευση θα έλεγα όταν το έγραφε αυτό το γράμμα (αν το έγραψε τελικά εκείνος.)

Φίλε Υδροχόε, και όλα τα μέλη, όσες πληροφορίες βρίσκετε επί του θέματος, να ξέρετε ότι βοηθάτε πρώτα από όλα τον εαυτό σας και έπειτα τους υπόλοιπους. Κάθε φορά που προσθέτουμε ένα ποστ αναζήτησης, και κάθε φορά που κάποιος από εμάς διαβάζει κάτι καινούριο, όλοι μας τείνουμε να ταξιδέψουμε ακόμα πιο γρήγορα. Η ενεργή αναζήτηση λοιπόν βοηθάει ιδιαίτερα. Ακόμα και αν κάποιος παραθέσει απόψεις, που αν ανατρέξετε σε προηγούμενες σελίδες θα διαπιστώσετε ίσως ότι κάποιος άλλος μπορεί να έγραψε κάτι παρόμοιο ήδη, δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει ότι δοκιμάσατε να αναζητήσετε και έτσι βοηθάτε τον εαυτό σας και τους άλλους να κάνουμε το ταξίδι μας.

Συνεπώς. Συνεχίζουμε να αναζητάμε το όνομα που ψάχνουμε του γράμματος. Διαβάζουμε από την αρχή και αυτά που έχουν γράψει τα άλλα μέλη αν θέλετε να επισπεύσετε το ταξίδι σας. Όποιος διαβάσει τα ποστ από την αρχή, μπορεί να διαπιστώσει πολλλά παρανόρμαλ γεγονότα που διεξάχθηκαν κατά την αναζήτησή μας. (Απορώ πως δεν το εντόπισαν και τα άλλα μέλη στα άλλα θέματα. Μάλλον θα τους ξέφυγε....) Συνεχίζουμε να ψάχνουμε το όνομα, και όταν κάνετε κι εσείς το ταξίδι σας, τότε θα καταλάβετε τί σας έλεγα.. το όνομα που θα βρείτε θα αφορά τη δική σας ζωή τελικά.

Παρατήρησα κάτι φίλε Υδροχόε σε αυτά που βρήκες (μπράβο σου φίλε, πιθανόν να πλησιάζεις σε κάτι.... άσε που με κάνεις να ωθώ τον εαυτό μου σε δεύτερο ταξίδι..). Παρατήρησα λοιπον το παρακάτω, το οποίο το κάνω αντιγραφή επικόλληση από αυτά που μας παρέθεσες. Ότι ο Διαχειριστής του φόρουμ, στις 10 Φεβρουαρίου 2004, γράφει : "Έτσι κι αλλιώς όμως η αναζήτηση της απάντησης έχει τη δική της
γοητεία."

Όπα!!!!
Λέτε ο Διαχειριστής να έκανε το ταξιδάκι του κι αυτός, και να το ομολογεί και να το προτείνει στους υπόλοιπους, διακριτικά και εμμέσως πλην σαφώς;;

Ydroxoos
09-02-09, 03:21
ΙΝΤΙΓΚΟ κατανοητά τα όσα γράφεις. Σε ένα άλλο φόρουμ βρήκα μια πληροφορία φαινομενικά άσχετη. Όμως αυτή η πληροφορία συνδέεται με έναν περίεργο τρόπο με κάποιο μέρος το οποίο βρήκα, ψάχνοντας επιπλέον στοιχεία για την αρχική πληροφορία. Το περίεργο είναι ότι αυτό το μέρος με βάση το πρώτο στοιχείο του γρίφου (Ψάξε την πλάκα που δεν έχει αρχή...) ενδέχεται να έχει απαντήσεις για το όνομα. Όμως η αρχική πληροφορία βρίσκεται σε άλλο άσχετο μέρος, που έχει σχέση με το δεύτερο στοιχείο του γρίφου (...στο φρούριο κοντά στα στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα.).

Δηλαδή αν ισχύει κάτι τέτοιο ο Συγγραφέας μας πάει σε ένα μέρος αρχικά για να βρούμε ένα στοιχείο που θα μας οδηγήσει σε ένα άλλο μέρος το οποίο σχετίζεται με την πληροφορία που θα βρούμε στο πρώτο με απίθανο τρόπο. Και όταν πάμε στο δεύτερο μέρος τότε αναζητούμε την πλάκα που δεν έχει αρχή και το όνομα.

Ξέρω ότι σας έχω μπερδέψει αρκετά αλλά για να σας μπερδέψω ακόμα περισσότερο πρέπει να πω ότι και η αρχική πληροφορία είναι ένα Όνομα!!!

Δεν αναφέρω λεπτομέρειες επειδή το πιθανότερο είναι να κάνω λάθος και να μην έχουν σχέση τα στοιχεία που βρήκα μεταξύ τους, αλλά και επειδή θέλω να ερευνήσω περισσότερο το θέμα για να δω αν έχει κάποια βάση ή τι άλλο θα βρω.

Κάτι μου λέει να επισκεφτώ αυτό το δεύτερο μέρος για να δω αν θα βρω κάτι εκεί.

Billie Day
13-07-09, 18:42
Καλησπερα! Αυτο το θεμα ειναι πραγματικα παρα πολυ ενδιαφερον! Ειναι απο τα πρωτα θεματα που διαβασα εδω στο ''φορουμ του μεταφυσικου'' (οταν το ανακαληψα,σχεδον πριν 2 χρονια...)
Ολα αυτα που αναφερει η ΙΝΤΙΓΚΟ ειναι παρα πολυ ομορφα και γοητευουν! Και συμφωνω! Οπως παρα πολυ ενδιαφερον εχει και η ερευνα του Υδροχοου και επιτρεψτε μου να πω ενα μπραβο σε ολους οσοι ασχοληθηκαν με το θεμα!
Με βαζετε και εμενα στο ''τριπακι'' να το ψαξω περισσοτερο,και θα ξαναδιαβασω τωρα το θεμα απο την αρχη!
Παντως θα ηθελα να πω,να μην αφησουμε παλι τη συζητηση να ''χαθει'' μεσα στο φορουμ τοσο καιρο!Οπως και τοσες αλλες ωραιες συζητησεις.
Τωρα αν ο Υδροχοος θα ηθελε να μας ενημερωσει καποια στιγμη, εστω για ενα μερος των ερευνων του η σκεψεων του, η ακομα και καποιο αλλο μελος που εχει ασχοληθει με αυτο το γριφο-γραμμα,θα βοηθουσε πιστευω.
Ευχαριστω πολυ! Καλη συνεχεια...

thebest20
16-07-09, 16:14
Εγώ θεωρώ πως αυτό είναι απλά μια ιστορία και ότι ο συγγραφέας είναι ο καθένας από εμάς!Επίσης ο καθένας μας μπορεί να κάνει ταξίδι στο χρόνο,με τη σκέψη του και μόνο.Τώρα τα υπόλοιπα τα λέει για να μας κάνει να σκεφτούμε!

ΙΝΤΙΓΚΟ
21-07-09, 03:59
Μπράβο thebest20,

είπες σπουδαία λόγια μα απλά θέλει να εστιάσουμε καλύτερα και να εμβαθύνουμε.

Ο καθένας όντως θα γράψει τη δική του ιστορία σχετικά με ταξίδι στο χρόνο, εάν επιμείνει..

Το γράμμα για εμένα και κάποιους ακόμα μας βοήθησε να ενεργοποιηθεί κάτι...

Αυτό το κάτι δεν έχω λογια να το περιγράψω.

Απλά να πω μόνον ότι με έστειλε πίσω πολύ πίσω σε μια παλαιά κατάσταση... και με βοήθησε.

Δεν μπορω να πω εαν ήταν ταξίδι με τη σκέψη, ή αν ήταν ταξίδι στο χωροχρόνο.

Μπορώ να πω όμως με σιγουριά ότι άλλαξε κάτι και με βοήθησε πάρα πολύ.

Και σε αυτό το ταξίδι, πριν ακόμα βρεθώ εκεί, είχα πολλές ευχάριστες και παράξενες συγχρονικότητες. Επίσης πολλά όνειρα αινιγματικά, την επόμενη ημέρα αποδεικνυόταν ότι είχανε άμεση σχέση με την όλη αναζητηση αυτου του θεματος και ολα τα εχουμε καταγραψει σε αυτο το θεμα. Μια προσεκτικη αναγνωση του θεματους αυτου απο την αρχη, θα σας κανει να μεινετε αναυδοι απο τις πολλες παραξενες συμπτωσεις των μελων μεταξυ τους.

Πολλοι διαλογοι μεταξυ των μελων, ειναι αξιοπεριεργοι!

Ισως αυτη η συγ-χρονικοτητα να προμηνυε για καποιους το επερχομενο ταξιδι μας στο χωροχρονο...

Η ουσια του ολου θεματος ειναι να ψαχνουμε να επιμενουμε..

Καθως ψαχνουμε για το ονομα του "ποιητη", τελικα θα καταληξουμε σε ένα "όνομα" πολύ δικό μας πολύ οικίο, σε μια "ποιήση" που φορά αποκλειστηκά και μεμονομένα τον καθενα μας ξεχωριστα.

Για εμενα ηταν μια πολυ εντονη εμπειρια, αν και ειμαι συνηθισμενη στις εντονες εμπειριες, μπορω να πω οτι ξαφνιαστηκα!

Τοση εντονη που δεν ειμαι σιγουρη εαν εχω τη δυναμη να ξανακανω αλλο ενα ταξιδακι στο χωροχρονο... Ισως για αυτο το λογο να αποφευγω να γραφω πλεον σε αυτο το θεμα... Διοτι δεν ειμαι σιγουρη εαν θελω να ξαναμπω στο τρυπακι και να ξανανοιξει η Πυλη για εμενα. Και μονο που γραφω αυτη τη στιγμη αυτες τις λεξεις, αρχιζω παλι ισως να ασχολουμαι και ισως να οδηγηθω καπου... Μα θα σταματησω εδω.

Εαν αποκτησω τη δυναμη θα δοκιμασω παλι να ταξιδεψω.

Εως τοτε απλα θα παρακολουθω τα δικα σας ταξιδια..

(Εαν ειναι επιλογη μου να αποστασιοποιηθω εχει καλως. Ομως κανεις δεν ξερει. Ισως και μονον που ασχολουμαστε... Τεσπα..)

Καλή συνέχεια σε όλους.

marilita
13-08-09, 17:01
γεια σας λοιπον!

εμενα το γραμμα μ'αρεσε πολυ.
αληθεια, ψεμματα, μ'αρεσε.
και δεν αμφισβητω ουτε ταξιδια στο χρονο ουτε "ταξιδια" του μυαλου ουτε τιποτα..
δεν ξερω, δεν ειδα, δεν ειμαι απολυτη.

καποιος μπορει να το παρει συμβολικα, καποιος κυριολεκτικα
ο καθενας οπως θελει και οπως νομιζει
προσωπικη επιλογη του καθενος!

προσωπικα, θα στεκομουν στον γριφο ,που ασχετα με το γραμμα, σιγουρα θα εχει ενδιαφερον να ψαξει καποιος να λυσει(εγω δεν ειμαι καλη στους απλους γριφους, ποσο μαλλον..)

αμφισβητω ομως -με το συμπαθειο κιολας, το μελος ιντιγκο!
στο 'χωριο' μου το λεμε καπως ετσι:
"οποιος εχει κατι να πει, το λεει.
οποιος δεν εχει κατι να να πει, λεει αερολογιες.-"

απο τη δευτερη σελιδα και μετα ουτε καν λες κανεναν συλογισμο σου, παρα παροτρυνεις απλα τος αλλους να ασχοληθουν και να ψαξουν και να ταξιδεψουν και μπλα μπλα..
ωπ, κρινω τον τροπο γραφεις σου-ειχα πει πως δεν θα μου επιστρεψω να το κανω καθως το θεωρω ακομψο, με συγχωρεις

συνεχιζω,
θα μπορουσες καλλιστα να εισαι εκεινος που -αν θεωρησουμε οτι ειναι ψευτικο, εγραψες αυτο το γραμμα και παροτρυνεις στην 'συνεχιση' του..

για να γινω πιο σαφης, δεν μπορεις να γεμιζεις σελιδες με θεωριες και να μη λες τιποτα!
σημαινει απλα οτι δεν εχεις τιποτα να πεις, με συγχωρεις.

και δεν μπορεις να λες "Αν και τον πρόετρεψα δημοσίως να τολμήσει να μας διηγηθεί, εκείνος μάλλον δίστασε ή δεν ήρθε ακόμα η κατάλληλη στιγμή για εκείνον για να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μας.. ίσως να περιμένει την ΙΝΤΙΓΚΟ να κάνει την αρχή." χωρις επεξηγησεις και αποδειξεις.
σου δινεις μια ανεπιτρεπτη 'εξουσια'.

εχεις να πεις κατι?
πες το.
διαφορετικα οσα λες φανταζουν ψευτικα.

ε αυτα.

ΙΝΤΙΓΚΟ
20-08-09, 16:50
Φίλη marilita,

Καλό είναι να αμφισβητεί ο καθένας ελεύθερα και να έχει τη δική του άποψη και έτσι σέβομαι εγώ τη δική σου φίλη μου.

δεν είναι δικό μου το γράμμα χιχι, αν διαβάσεις σε προηγούμενες δημοσιεύσεις θα το διαπιστώσεις σχετικά ποιά η προέλευση αυτού του γράμματος και ποιος ο σκοπος του.

Τώρα εαν αερολογώ όπως λενε στο χωριό σου... περί ορέξεος κολοκυθόπιτα λένε στο δικό μου χωριό (Θεσσαλονίκη χαχα σε καλό μου!) Τόσα μπορώ τόσα γράφω τί να κάνω η καημένη δεν μπορώ καλύτερα.

Εξουσία;; Απα πα πα πα πα! Κακά λογάκια χιχι!
Ο καθένας μας ελεύθερος να γράφουμε και να σεβόμαστε παράλληλα τα δικαιώματα του συνανθρώπου μας, να μην τα παραβιάζουμε λέω εγώ η μικρη ιντιγκούλα.

Το γράμμα εμένα με βοήθησε να κάνω ένα υπαρκτό είτε νοερό ταξιδάκι δεν είμαι σίγουρη τί ακριβώς ήταν.

Το πού ταξίδεψα, θα το πω οταν θα ειμαι έτοιμη είναι προσωπικά αυτά και εάν νιώσω άνετη δίχως ενδοιασμούς μπορεί να σας το γράψω έτσι ενδεικτικά... όμως προς το παρόν προτιμώ να μη προβώ σε κάτι τέτοιο καθώς δεν το βρίσκω και αναγκαίο για να κάνετε εσείς ένα δικό σας ταξιδάκι.

Στο μεταξύ είπες κάτι και με έβαλες σε σκέψεις που ξεπερνούν και την επιστημονική φαντασία ακόμη, αλλά μου άρεσαν πολύ. Είπες: "θα μπορουσες καλλιστα να εισαι εκεινος που εγραψες αυτο το γραμμα".

Λέτε αργότερα σε κάποια ηλικία όταν φτάσω κι εγώ, να αρχίσουν όλοι να μικραίνουν γύρω μου, να κυλά αντίστροφα ο χρόνος στα πάντα γύρω μου; Αυτό σημαίνει ότι θα ξαναεπιστρέψω στην ημέρα εκείνη που πρωτοβγήκε εκείνο το γράμμα. Και θα το γράψω εγώ. Εκείνο τον καιρό άρα θα υπάρχει ο παράλληλος εαυτός μου που κάποια στιγμή πολύ αργότερα θα το βρει και θα σας το παραθέσει μέσα στο φόρουμ του μεταφυσικού.

Όμως αυτη τη στιγμη σας πληκτρολογεί ο παράλληλος εαυτός μου ο οποίος ακόμα δεν έχει ιδέα ότι κάποτε θα γράψει αυτό το γράμμα....

Κάνω edit για να γράψω κάτι σημαντικό που ξέχασα:

ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΝΕ ΔΕΛΗΜΠΑΣΗ!!!! Αχαχαχα σε καλό μου μεσημεριάτικα γέλασα πάλι...

Εκτός και εάν επιλέξω εσκεμένα στο μέλλον μου να βάλω αυτό το ψευδώνυμο... κάπου εκεί στο δικό σας παρελθόν... ξεφύγαμε!!?? :eek:

alien
20-08-09, 17:42
Σαν ηλεκτρολογος μηχανικος και μηχανικος ηλεκρονικων υπολογιστων που ειμαι, μπορω να πω οτι τετοια γραμματα υπαρχουν πολλα στο ιντερνετ.

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, αποτελειται απο χρηστες που ο καθενας εχει την δικη του προσωπικοτητα και προσπαθει να την "επιβαλλει" μεσα σε αυτο, οταν δεν εχει διαπροσωπικες σχεσεις στην κανονικη του ζωη και προσπαθει να φτιαξει τον δικο του κοσμο.

Ολοι μας, εχουμε email και γνωριζουμε τι ειναι τα spam και τα chain letters. Δεν αποκλείεται αυτο το γραμμα να ειναι ενα chain letter που εγραψε καποιος.

Εχω κουραστει να διαβαζω τετοια spam και chain letters. Διαβασα το θεμα μονο στην πρωτη σελιδα και κουραστηκα! Καταρχην αυτος που εγραψε το γραμμα δεν με πειθει γιατι δεν λεει τιποτε το ουσιαστικο. Σε αυτο το φορουμ σε καποιο αλλο θεμα, διαβασα την απιστευτη ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, μια αμπελοφιλοσοφια που μπορει ο καθενας μας να την ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο ιντερνετ.

Οσοι εχετε παιδια, βαζετε firewall στο πισι για να μην επισκεπτονται σελιδες με πορνογραφικο υλικο και να μην επηρεαστει η παιδικη ψυχουλα τους, ενω τα λετε να προσεχουν για τους κινδυνους που κρυβει το ιντερνετ γενικων. Ενας αλλος κινδυνος λιγοτερο τρομαχτικος ειναι και η παραπληροφορηση, η οποια μπορει να επηρεασει ασχημα καποιους ανθρωπους.

Γιαυτο λοιπον οταν διαβαζετε κατι στο ιντερνετ αναζητατε την πηγη. Γραφονται πολλες αμπελοφυλοσοφιες στο ιντερνετ , γιαυτο να λετε στα παιδια σας να μην πιστευουν τιποτε αν δεν υπαρχει απο κατω η πηγη.

Οι μαυρες τρυπες ειναι ισως οι μονες χρονικες πυλες που γνωριζω απο την θεωρητικη φυσικη. Οταν καποιος ομως μπει εκει μεσα σιγουρα δεν ξαναγυρναει! Επισης, ταξιδι στο χρονο γινεται συμφωνα με τον αινσταιν, αλλα μονο στο μελλον. Ταξιδι στο παρελθον κανουμε ολοι μας οταν κοιταμε τα αστερια. Λυπαμαι που σας προσγειωνω, αλλα αυτα ειχα να πω. Συνεχιστε το παραμυθι σας. :)

ΙΝΤΙΓΚΟ
24-03-11, 14:37
Περνώντας στην άλλη πλευρά

Η θεωρία της σχετικότητας δεν επιτρέπει τα ταξίδια στο παρελθόν.

Τέτοιου είδους ταξίδια όμως, θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εάν χρησιμοποιούσαμε τις γέφυρες Einstein-Rosen, που είναι ευρύτερα γνωστές σαν σκουληκότρυπες (wormholes).

Αυτές οι θεωρητικές παρακάμψεις μέσα στο χώρο και το χρόνο, μπορούν να συνδέσουν δύο απομακρυσμένα σημεία στο χώρο, όπως ακριβώς το τούνελ που ανοίγει ένα σκουλήκι σε ένα μήλο.

http://pf.pstatic.gr/Pathfinder/News/articles/68/3715268.jpg

Ο Kip Thorne, ένας θεωρητικός της βαρύτητας του ινστιτούτου Τεχνολογίας στην Pasadena στην Καλιφόρνια, έδειξε το 1988 ότι αυτά τα τούνελ μπορούσαν να διατηρηθούν ανοιχτά και ενεργά από μια "εξωτική" μορφή ύλης, η οποία είναι γνωστή σαν ενέργεια του Casimir.

Αυτή η ενέργεια, η οποία έχει μετρηθεί στο εργαστήριο, είναι ένα είδος κβαντικού κενού. Με το βάρος της να είναι κάτω από το μηδέν, η ενέργεια του Casimir, θα είχε ένα αντιβαρυτικό αποτέλεσμα, κρατώντας τα τοιχώματα της "σκουληκότρυπας" χωριστά.

"Πιθανολογείται ότι η γενική σχετικότητα αποκλείει την ύπαρξη αρνητικής ενεργειακής πυκνότητας, η κβαντική μηχανική όμως αποδεικνύει ότι το κενό δεν έχει πάντα μηδενική ενεργειακή πυκνότητα", δηλώνει ο F. Lobo.

O Gott επιστήμονας του Princeton οραματίζεται τη δράση της σκουληκότρυπας, όπως αυτή μιας καθρεφτιζόμενης μπάλας του κήπου. Κοιτώντας όμως κανείς μέσα σε μια μαύρη τρύπα, δε θα μπορούσε να δει την αντανάκλαση του ίδιου του κήπου, αλλά στη θέση του έναν κήπο στον αστερισμό του Aipha Centauri για παράδειγμα, του κοντινότερου προς το ηλιακό μας σύστημα αστερισμού.

Θα μπορούσατε να πηδήξετε μέσα στην «σκουληκότρυπα» και να καταλήξετε στον Alpha Centauri, και να έχετε μόλις περάσει ένα πολύ στενό τούνελ, το οποίο συνδέει αυτά τα δύο τόσο μακρινά μέρη, λέει ο Gott. "Το να κόψετε δρόμο μέσα από τη σκουληκότρυπα σας επιτρέπει να νικήσετε μια ακτίνα φωτός στην διαδρομή ως τον Alpha Centauri".

Αν το ένα άνοιγμα της τρύπας έχει μετακινηθεί χρησιμοποιώντας την επίδραση της βαρύτητας ενός διαστημοπλοίου που ταξιδεύει με μια ταχύτητα κοντινή με αυτή του φωτός, ένα ρολόι σ'Α αυτό το άνοιγμα θα λειτουργούσε πολύ αργά σε σύγκριση με κάποιο που θα βρισκόταν στην άλλη άκρη της τρύπας. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να μετατρέψει τη μαύρη τρύπα σε πύλη ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς χρόνους, του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Σ'Α αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσω ότι αυτές οι σκουληκότρυπες δεν είναι ένα "πραγματάκι" που το βάζετε στην κουζίνα σας. Το κάθε άνοιγμα ζυγίζει 100 εκατομμύρια ηλιακές μάζες, σχολιάζει ο Gott αναφερόμενος σε μια μονάδα μέτρησης ίση με την ηλιακή μάζα. Στην καλύτερη περίπτωση αυτή θα ήταν μια μηχανική μελέτη τουλάχιστον γαλαξιακής κλίμακας.

Το μετέφερα το άρθρο από εδώ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ http://nebesnyel.phpbb30.com/board/topic-t1111.html

Επιστρέφω σύντομα με νέα στοιχεία.

Θα σας πω και τη δική μου προσωπική εμπειρία που είχα με το δικό μου ταξίδι στο παρελθόν!

Φιλιά σε όλους τους φίλους του μεταφυσικού φόρουμ!

sophaki
02-04-11, 14:12
πότε θα μας πεις??

Ercos
16-06-11, 01:20
Αγαπητή INDIGO :) Θα το εκτιμούσα πραγματικά αν μοιραζόσουν μαζί μας την προσωπική σου εμπειρία από το ταξίδι σου. Προσωπικά για εμένα το συγκεκριμένο γράμμα δεν στάθηκε αφορμή για περαιτέρω προβληματισμό όχι επειδή δεν το αξίζει αλλά μάλλον δεν είχα το κατάλληλο timing... Πάντως αν έχεις ενδοιασμούς σχετικά με το πως θα αντιμετωπιστεί η ¨αποκαλυψή¨ σου, θα ήταν καλύτερο να τους αφήσεις στην άκρη. Άλλωστε μόνη σου είπες ότι μέσω της ανωνυμίας μας δίνεται η δυνατότητα εκφραστούμε ελέυθερα. Φιλικά:):)

ΙΝΤΙΓΚΟ
16-06-11, 20:24
Αγαπητέ φίλε/φίλη Ercos,

λόγω πολλών συναρτήσεων, δεν υπήρχε ο κατάλληλος χρόνος για να αναρτήσω την έντονη αυτή εμπειρία μου, σχετικά με το «ταξίδι» μου, χάρη σε αυτό το παράξενο γράμμα.

Το περίεργο είναι, ότι σήμερα ένιωσα ότι χρειαζόταν να επισκεφτώ το όμορφο αυτό φόρουμ του μεταφυσικού. Και είδα ότι και εσύ σήμερα ανάρτησες τη δική σου δημοσίευση σε αυτό το θέμα. Αυτού του είδους τις συγχρονικότητες, ο κόσμος τις ονομάζει «συμπτώσεις». Εκείνοι όμως που γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν συμπτώσεις, παρά μόνον το κατάλληλο timing, όπως έγραψες κι εσύ.

Θα δεχτώ τη Σοφία του Σύμπαντος και θα γράψω την εμπειρία μου. Ίσως να βοηθήσει σε κάτι… Δεν ξέρω…

Όταν λοιπόν είχε πέσει και στη δική μου αντίληψη αυτό το περιβόητο γράμμα, το ανάρτησα και έτσι ξεκινήσαμε να το συζητάμε και να εντυπωσιαζόμαστε από τις περίεργες συγχρονικότητες που συνέβαιναν στο φόρουμ του μεταφυσικού, μέσα σε αυτό το θέμα.

Κάποια νύχτα συνέβη κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Αν και είμαι εκ γενετής, ένα παιδί που το χαρακτήριζαν παραφυσικό, η εμπειρία που είχα εκείνη τη νύχτα, ήταν για εμένα κάτι πολύ εντυπωσιακό και ωφέλιμο. Βλέπω πολλές φορές όνειρα στον ύπνο μου, όπως πολλής κόσμος. Όμως υπάρχει τρόπος που ξεχωρίζω ποια από αυτά τα όνειρα είναι απλές σκόρπιες εικόνες του υποσυνειδήτου μου. Ξεχωρίζω επίσης ποια από αυτά είναι σημαντικές και οργανωμένες εικόνες του υποσυνειδήτου μου, που μέσα από αυτές το υποσυνείδητο θέλει να μου δώσει ένα σημαντικό μήνυμα. Ο Ονειροκρίτης εξηγεί αυτές τις εικόνες ονείρων που προέρχονται από το υποσυνείδητο, όμως έχω αναπτύξει έναν δικό μου τρόπο εξήγησής τους. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς. Είναι μια συμφωνία με τον εαυτό σας. Το υποσυνείδητο, ο ανθρώπινος υπολογιστής, με τα δεδομένα που έχει, υπολογίζει μέσα από έναν τεράστιο αριθμό πιθανοτήτων, την πιθανή μελλοντική έκβαση κάποιων καταστάσεων.

Υπάρχουν όμως και όνειρα που δεν συγκαταλέγονται στις προαναφερόμενες κατηγορίες. Σε αυτά τα όνειρα βλέπω άτομα που δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου. Μου μιλούν για ένα θέμα τους. Έπειτα από μέρες, μήνες, σπανιότερα και χρόνια, αυτά τα άτομα τα συναντώ και πράγματι μου ζητούν να τους πω την άποψή μου για ένα θέμα που τους απασχολεί. Στο όνειρο, μου είχαν μιλήσει αυτά τα άτομα για το ίδιο ακριβώς θέμα! Και μάλιστα στο όνειρο μου δίνεται και μια ωφέλιμη λύση για εκείνα. Έτσι, όταν τους συναντώ, αμέσως έχω να τους προτείνω μια λύση. Που ουσιαστικά οι ίδιοι μου την είπαν. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μάλλον έχω σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό τους, που μου παρουσιάζεται στα όνειρα, παίρνοντας τη μορφή τους, ώστε αργότερα όταν τους δω, να τους αναγνωρίσω και να μπορώ να τους μεταφέρω το «μήνυμα». Το εντυπωσιακό είναι, όταν τους μιλάω στο τηλέφωνο και τους περιγράφω την εμφάνισή τους. Αυτή λοιπόν είναι μια ξεχωριστή κατηγορία ονείρων.

Υπάρχει μια άλλη κατηγορία όπου εκεί επικρατεί ένα πολύ εντυπωσιακό θέμα των μεταφυσικών συζητήσεων, που είναι οι Άγιοι, οι Άγγελοι, Οντότητες Θετικές είτε Αρνητικές, άτομα που φύγανε από τη ζωή και τα λοιπά. Δεν θα επεκταθώ.

Η άλλη κατηγορία ονείρων μου, είναι εκείνη που έβλεπα από παιδί, το μέλλον. Έχω γράψει εμπειρίες μου, στο φόρουμ του μεταφυσικού, σχετικά με αυτό. Πώς προφύλαξα κάποια άτομα και αποφύγαμε την έκβαση την πιθανή που έφτιαχνε το μέλλον που είχα δει. Για τους πιο ενημερωμένους σχετικά με αυτά τα θέματα, θα έλεγα ότι αλλάζαμε μάλλον μέλλον, άρα αλλάζαμε μάλλον Σύμπαν, δεν είμαι σίγουρη…

Μια άλλη κατηγορία, είναι εκείνη που σε όνειρα έχω μνήμες από προηγούμενες ζωές μου, στη Γη και αλλού. Εκεί αναγνωρίζω και πάλι την διαφορετικότητα της αίσθησης που προσδίδεται στο όνειρο και καταλαβαίνω ότι πρόκειται για το παρελθόν.
Είτε βλέπω και το παρελθόν άλλων.

Η άλλη κατηγορία ονείρων είναι όταν βλέπω σκηνές που διαδραματίζονται σε άλλο Σύμπαν, ταυτόχρονα με το δικό μας. Υπάρχουμε και ζούμε σε παράλληλα Σύμπαντα. Αυτό προσπαθώ να το μειώσω, διότι είναι πολύ κουραστικό όταν έχω τέτοιου είδους σύνδεση σε όνειρα. Χώρια που μπερδεύομαι, διότι βλέπω τον εαυτό μου σε άλλη ηλικία, άλλες φορές σε άλλο φύλο, σε άλλο επάγγελμα, με άλλο περίγυρο, που παρόλα αυτά τα θεωρώ όλα δικά μου και οικεία και ταυτόχρονα όμως διατηρώ και τη μνήμη της ενσάρκωσης ως ΙΝΤΙΓΚΟ. Μια φορά που κοιτάχτηκα σε καθρέφτη, ο άντρας εκείνος που είμαι σε εκείνο το Σύμπαν, ήταν τόσο κούκλος θα έλεγα, που κόντεψα να τον ερωτευτώ. Τον πέτυχα λίγες μέρες πριν το γάμο του όμως… πίκρα… Και αν σκεφτούμε ότι ακόμα και αν «μεταπηδούσα» σε εκείνο το Σύμπαν για να μείνω (δεν ξέρω αν γίνεται αυτό, υποθετικά μιλάω) θα ήταν δώρο άδωρο. Διότι πολύ απλά αυτός ο κούκλος θα ήμουν εγώ!

Σας έκανα αυτόν τον πρόλογο με τις κατηγορίες ονείρων, για να μπορέσω να σας μεταφέρω το πόσο διαφορετικό ήταν εκείνο το όνειρο που είδα χάρη σε αυτό το παράξενο γράμμα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Άραγε τελικά, ήταν όνειρο;

Ταξίδεψα στο παρελθόν του δικού μας Σύμπαντος και συνάντησα… εμένα! Σε μικρότερη ηλικία! Δεν ήμουν εγώ σε μικρότερη ηλικία, δεν μετέφερα τη συνείδησή μου μέσα στο σώμα που είχα τότε, όπως γίνεται και με τα όνειρα με παράλληλα Σύμπαντα και με προηγούμενες ενσαρκώσεις, αν και κάποιες φορές σε όνειρα από μνήμες προηγούμενων ενσαρκώσεων, βλέπω το σώμα μου από έξω, επειδή μάλλον ήταν η ώρα του θανάτου μου και φαίνεται έφευγα από το σώμα. Αυτή τη φορά όμως πήγα και συνάντησα εμένα, σε μικρότερη ηλικία! Θα δείτε ποιο είναι εκείνο που με εντυπωσίασε και πως με ωφέλησε.

Συναντώ εμένα λοιπόν… Και είχα πρόσωπο όμως πολύ άσχημο, έμοιαζα να έχω καμένο και αποκρουστικό πρόσωπο, με εγκαύματα. Αυτό συνέβη επειδή εκείνο τον καιρό στην παιδική μου ηλικία, κάπως έτσι έβλεπα εγώ τον εαυτό μου, επειδή ο κόσμος με φοβόταν και με απέφευγε, εξαιτίας των παραφυσικών φαινομένων που συνέβαιναν. Μου φέρονταν σαν να ήμουν κάτι το παράξενο, το τρομακτικό…. Ήμουν στο περιθώριο και κρυβόμουν. Τα παραφυσικά φαινόμενα ήταν ανεξέλεγκτα και σαν παιδάκι που ήμουν, τα έλεγα και τα έδειχνα δίχως να κατανοώ ότι ο κόσμος δεν θα μπορούσε να τα αποδεχτεί. Κι έτσι, όταν ταξίδεψα στο παρελθόν, είδα τον εαυτό μου σε μικρή ηλικία, με την εμφάνιση που με έκανε ο κόσμος να αισθάνομαι ότι έχω… ντρεπόμουν για αυτό που ήμουν. Ένιωθα ξένη, από άλλον κόσμο. Ένιωθα μόνη και αβοήθητη, πάνω σε έναν εχθρικό πλανήτη. Βλέπω λοιπόν τη μικρή Ιντιγκούλα και πάω να την πλησιάσω. Εκείνη τρομαγμένη ότι θα της κάνω κακό, με διώχνει απότομα και με κλάματα και ουρλιαχτά, πηγαίνει στην άλλη γωνία του δωματίου. Τότε είδα αυτό το παιδί πόσο μόνο και πληγωμένο ήταν και πόσο απορημένο. Ένα παιδί γεμάτο αγάπη, που κανείς όμως δεν ήθελε την αγάπη του… Ο κόσμος, την φοβάται και της φέρεται εχθρικά, καθώς έτσι ο άνθρωπος συνήθως συμπεριφέρεται σε κάτι πρωτόγνωρο και άγνωστο. Με φόβο. Και με εχθρική στάση, νιώθει ότι έτσι αμύνεται.

ΙΝΤΙΓΚΟ
16-06-11, 20:24
(συνέχεια της επάνω δημοσίευσης)

Την πλησιάζω και πάλι. Εκείνη φωνάζει και κλαίει. «Φύγε! Είμαι άσχημη!» Την πλησιάζω ακόμα περισσότερο και την βάζω μέσα στην αγκαλιά μου. Εκείνη με κλάματα, με ρωτά: «Πού ήσουν; Γιατί με άφησες μόνη μου;» Δεν ήξερα τι να της απαντήσω… Έπειτα μου λέει η μικρή Ιντιγκούλα: «Είσαι η μοναδική μου φίλη. Αν και σχεδόν αόρατη. Σε βλέπω και σε νιώθω αχνά, μα οι άλλοι δεν μπορούν να σε δούνε. Θα μείνεις μαζί μου; Είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που με καταλαβαίνει. Μπορώ και σου μιλώ άφοβα. Κι εσύ βλέπεις πόσο όμορφη είμαι. Οι άλλοι, όχι.» Της αποκρίθηκα κι εγώ λοιπόν: «Δεν θα σε ξανά αφήσω μόνη σου! Είσαι τόσο όμορφη. Θα σε έχω πάντα στην αγκαλιά μου και θα σε αγαπώ.». Και τότε είδα το προσωπάκι της έλαμψε από χαρά, ξαφνικά η ασχήμια και τα εγκαύματα εξαφανίστηκαν και ένα πανέμορφο κοριτσάκι, φώτιζε με την αγάπη της, και το χαμόγελό της ζέστανε όλον τον χώρο. Έπειτα το όνειρο διακόπηκε.

Βρίσκομαι και πάλι ξαπλωμένη στο κρεβάτι μου. Προσπάθησα να συνειδητοποιήσω τι έγινε… Και τότε ένιωσα δέος! Θυμήθηκα. Θυμήθηκα ότι όταν ήμουν σε εκείνη την παιδική ηλικία, είχα νιώσει και δει με το τρίτο μου μάτι, μια φιλική παρουσία. Νόμιζα ότι ήταν μια Αγία που ήρθε να με βοηθήσει εκείνον τον καιρό. Νόμιζα ότι ήταν η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, που είναι πολύ γνωστή για την δράση της, γνωστή στον κόσμο τον Χριστιανικό. Είχε έρθει λοιπόν τότε εκείνη η παρουσία η φιλική. Και έμεινε μαζί μου σαν νοερή φίλη, μέχρι που μια μέρα σταμάτησα να την βλέπω εκεί απέναντι να κάθεται και να ακούει με αγάπη όλα όσα είχα να της πω. Είχε φύγει… Το θυμάμαι καθαρά! Μετά από μερικά λεπτά που ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι, άρχισα να νιώθω ότι αποκτούσα νέες μνήμες σχετικά με εκείνη την παρουσία. Είχα και τις παλαιές, θυμόμουν πολύ καλά ότι είχε φύγει, όμως πλέον είχα και τις καινούριες και επικρατέστερες που θυμάμαι ότι τελικά ήταν πάντα εκεί και μου κρατούσε συντροφιά και με γέμιζε με την αγάπη της. Είναι σαν να έχετε δει δύο ταινίες, με τους ίδιους ηθοποιούς, που στα γυρίσματα της ταινίας, έπαιξαν την ιστορία πρώτα με το να έχει φύγει η παρουσία και το παιδάκι μόνο και αβοήθητο, και έπειτα έπαιξαν την ταινία με το σενάριο αλλαγμένο και η παρουσία να έχει μείνει, να τη νιώθει πλέον σαν δικό της άνθρωπο και όχι Αγία. Αν είδατε και τα δύο γυρίσματα της ταινίας, θα θυμόσασταν πολύ απλά και τα δύο. Απλά στο έργο ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος προτίμησε να κρατήσει τη δεύτερη έκβαση του σεναρίου. Η πρώτη έκβαση, έμεινε σαν μια αχνή ανάμνηση μιας κακογυρισμένης σκηνής, που έμεινε αποθηκευμένη σε κάποια μπομπίνα γυρισμάτων με δοκιμαστικές σκηνές.

Σηκώθηκα από το κρεβάτι τόσο αλλαγμένη! Πλέον ζούσα σε μια ζωή άλλης εκτέλεσης. Σε μια ζωή που σε μικρή ηλικία, έπαψα να νιώθω άσχημη, διότι πάντα βρισκόταν εκεί από το μέλλον, ο ίδιος μου ο εαυτός, που με καθησύχαζε και μου θύμιζε πως όλα πάνε καλά. Ότι ο κόσμος απλά δεν ήταν έτοιμος να δεχτεί την παράξενη διαφορετικότητά μου. Ότι δεν διώχνουν εμένα, απλά διώχνουν οτιδήποτε το διαφορετικό. Βρισκόταν εκεί η ΙΝΤΙΓΚΟ η ενήλικη από το μέλλον, που ως ώριμη γυναίκα, με αγκάλιαζε και με φρόντιζε με ένα ιδιαίτερο χάδι που μοιάζει με μητέρας, σε παιδί. Μου έμαθε να μην κλονίζομαι όταν δεν μου εκφράζουν οι άλλοι την αγάπη τους, διότι πάντα θα υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο που με καταλαβαίνει. Διότι αυτό το άτομο μπορεί να με καταλάβει εις το έπακρο και με αγαπάει για αυτό που είμαι, διότι ΜΠΟΡΕΙ να δει αυτό που είμαι και του αρέσει αυτό που βλέπει, ακούει, νιώθει… Αυτό το άτομο… Ήμουν εγώ η ίδια! Ποιος άλλος πέρα από εμάς τους ίδιους επάνω στη Γη άλλωστε, θα μπορούσε να μας γνωρίζει καλύτερα; Χρειάζεται να αγκαλιάζουμε και να αγαπάμε τον εαυτό μας, ακόμα και αν κανείς άλλος δεν το κάνει αυτό. Δεν χρειάζεται πρώτα να μας αποδεχτούν οι άλλοι, ώστε έπειτα να αποδεχτούμε εμείς τον εαυτό μας. Χρειάζεται πρώτα εμείς να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας και αυτό που είμαστε, και έπειτα οι άλλοι.

Βλέπετε, αυτό το ταξίδι μου στο παρελθόν, που έναυσμα είχε αυτό το παράξενο γράμμα που συζητάμε, τελικά βοήθησε να ζήσω και να αντικαταστήσω ένα κακότεχνο παρελθόν, με ένα νέο παρελθόν, άλλης έκδοσης. Η μικρή Ιντιγκούλα είχε μια πιο ήρεμη καρδιά πλέον. Παράλληλα, μέσα από το ίδιο ταξίδι, το παρόν μου άλλαξε. Έγινα ένας πιο ήρεμος άνθρωπος, λιγότερο τρομαγμένη, πιο ανοιχτή σε όλον τον κόσμο, δίχως να με πονάνε οι απότομες συμπεριφορές τους, λόγω αγνοίας τους. Σηκώθηκα από το κρεβάτι, με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έτοιμη να αφήσω όλα τα συναισθήματα αγάπης μου να εκφράζονται ελεύθερα, δίχως να ανησυχώ για πιθανά χτυπήματα κάποιων. Δεν μπορούσαν πλέον να με πληγώσουν, όπως με πλήγωναν πριν από αυτό μου το ταξίδι.

Έζησα κάποτε μια μοναχική ζωή, γεμάτη πόνο και ήμουν άσχημη. Τώρα όμως, έζησα μια ζωή γεμάτη φιλία, αγάπη και κατανόηση. Ήμουν και είμαι όμορφη!
Αυτή λοιπόν ήταν η δική μου εμπειρία. Ένα ταξίδι στο παρελθόν; Ένα ταξίδι στο υποσυνείδητο; Ένα ταξίδι του μυαλού; Όπως και να το χαρακτηρίσουμε, δεν έχει σημασία. Διότι ωφελήθηκα και ένιωσα έντονα την αλλαγή! Και η «βόλτα» δεν περιγράφεται πόσο εντυπωσιακή ήταν σε αυτό το ταξίδι. Η αίσθηση αυτή που ένιωσα… Άλλο να σας το περιγράφω και άλλο να το νιώσετε εσείς οι ίδιοι και να αποκομίσετε τα οφέλη αυτού του «εκπαιδευτικού» ταξιδιού. Για αυτό συνεχίζω να επιμένω τόσο έντονα, να δοκιμάσετε να ζήσετε τη δική σας εμπειρία, παρά να αρκεστείτε μονάχα στις εμπειρίες των άλλων.

Τελικά, τι να ήταν άραγε όλη αυτή η εμπειρία που βίωσα; Ένα ταξίδι στο παρελθόν; Ένα ταξίδι στο υποσυνείδητο; Ένα ταξίδι του μυαλού; Όπως και να το χαρακτηρίσουμε, δεν έχει σημασία.
Μπορούμε να δούμε τον ηλεκτρισμό; Όχι! Όμως απολαμβάνουμε καθημερινά τις ανέσεις στη ζωή μας, που δεχόμαστε από το φως που εκπέμπεται από τους λαμπτήρες.

Και αν πιάσω τον Πυθαγόρα που είπε κάτι επάνω σε αυτά, θα ξημερωθούμε… Ότι όλα γύρω μας είναι μια ψευδαίσθηση και ότι αντιλαμβανόμαστε τις Αλήθειες που μπορούμε να αντιληφθούμε, σύμφωνα με τις ιδιότητες που διαθέτουμε ως άνθρωποι. Όμως υπάρχουν πολλές Αλήθειες εκεί έξω…

Ercos
17-06-11, 02:17
Χαίρομαι πάρα πολύ για το ότι ήμουν εκείνος που σε ώθησε να βγάλεις όλα αυτά τα όμορφα από μέσα σου. Και ακόμη περισσότερο γιατί δεν περιορίστηκες σε λύσεις γρίφων αλλά επειδή κατάφερες να βρείς την προσωπική σου πραγματική αξία αυτού του γράμματος. Είσαι ίσως από τους ελάχιστους τόσο τυχερούς ανθρώπους που είχαν αυτήν την υπέροχη ¨συντροφιά¨ ως παιδί και που ανακάλυψες και την ταυτότητά ¨της¨. Να είσαι πάντα καλά και εδώ και εκεί έξω..:)

Mpompiras
17-09-11, 04:58
Το να δημιουργησω προφιλ στο forum ειναι καθαρα αιτια του παροντος θεματος... Και ειδικοτερα του πιο προσφατου μηνυματος, των δυο τελευταιων μηνυματων, για να ειμαι ακριβης, της ΙΝΤΙΓΚΟ...

Δε γνωριζω αν αυτο που λες ειναι αληθες... αυτο που γνωριζω ειναι πως ειχα παρομοια εμπειρια μικροτερος... κ διαβαζοντας τη δικη σου εννοιωσα πολυ περιεργα... καπως, σαν να εννοιωσα λυτρωση μεσα μου.... ισως να μην εχει ερθει ακομη η ωρα να κανω το δικο μου ταξιδι κ να γνωρισω τον παλιο μικροτερο εαυτο μου, να μην εχει ερθει η ωρα που θα μπορω να κλεισω στην αγκαλια μου τον πληγομενο μικρο mpompira... αλλα εχω καποια ελπιδα τωρα... ισως αυτο π εζησα καποτε να μην ηταν απλως μια παραισθηση, ουτε καποια "θεικη" παρεμβαση... ισως να ημουν εγω ο ιδιος... ο μεγαλος ενηλικος Mpompiras... ισως... αλλα κ αυτο το αμιδρο "ισως" ειναι κατι, δε νομιζεις??

Ειναι τοσο ομορφο το συναισθημα... Σε ευχαριστω ΙΝΤΙΓΚΟ :')

Deina
03-10-11, 19:33
Γειά σας και πάλι φίλοι μου..

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω τη θέση μου όσο αφορά το γράμμα.

Δεν είναι δικό μου γράμμα, οπότε μην "σκοτώνετε τον αγγελιοφόρο".

Έπειτα όπως είδατε στους δικούς μου στοχασμούς και αμπελοσοφίες μου (ή μήπως όχι και τόσο..), δείχνω ότι κι εγώ αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στη γνησιότητα του γράμματος και την πιθανή κατάληξη τελικά σε ένα όμορφο σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή σε εκρηκτικές διαπιστώσεις!

Αγαπητό μέλος Y1annis,

μου άρεσε το σκεπτικό σου, μα κατέληξα στο εξής..
Ο "ποιητής" επισήμανε και τόνισε ότι ποτέ δεν ήρθε αντιμέτωπος με τον εαυτό του, παρόλο που ταξίδευε ο ίδιος προς τα πίσω.. Και όπως δείχνει ακόμα και ο ίδιος απορεί..
Δηλαδή.. όταν παρατήρησε ότι το 2008 άρχισε να κυλάει για εκείνον αντίστροφα ο χρόνος, δεν βρήκε πουθενά τον εαυτό του στο ταξίδι του πίσω στον χρόνο. Όμως είπε ότι τα πάντα έδειχναν ότι επαναλαβάνονταν ακριβώς όπως είχαν γίνει στο παρελθόν, εκτός από την δική του ύπαρξη..
Συνεπώς το 2004 η μητέρα του κάποια στιγμη πήγε στο μαιευτήριο, όμως γύρισε για τα μάτια του "ποιητή" με άδεια χέρια (χωρίς μωρό, είπαμε ποτέ δεν βρήκε τον εαυτό του). Και πολύ απλά, την επομένη μέρα (για τον "ποιητή") της μαιευτικής κλινικής, η μητέρα του ήταν εννέα μηνών έγκυος. (και πάει λέγοντας...)
Κι εγώ προσπαθώ να απορρίψω το γράμμα, όμως μέσα από ακράδαντες αποδείξεις. Οπότε φίλοι μου, βοηθείστε είτε να το απορρίψουμε τελικά, είτε να το ασπαστούμε και να το διερευνήσουμε..

Αγαπητό μέλος THE KEEPER OF SECRET,
με πρόλαβε με την απάντησή του το αγαπητό μέλος indigocy (χαιρετώ τον κατά το πρώτο συνθετικό του nick του, συνονόματό μου).
Ναι! Πιθανόν ο Έλληνας παγαπόντης μεταφραστής του γράμματος, ήθελε να το κάνει κατά τη μετάφραση, πιο πιασάρικο. Όμως ευτυχώς που όπως βλέπετε δεν μας αποσπάει αυτή του η άθλια παρεμβολή, τις σκέψεις μας και τους διαλογισμούς μας... Τουλάχιστον μιλώντας για το πρόσωπό μου, δεν έκανε αυτή η αλλίωση, να φαντάζει το γράμμα πιο πιστευτό στα αυτιά μου ή λιγότερο αληθινό. Από μόνο του το περιεχόμενο του γράμματος, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεν χρειάζεται να μου προσθέσουνε κάτι επιπλέον.... Καλώς έκανε και το μέλος TH KEEPER OF SECRET που προσπαθησε να μας βοηθήσει να το απορρίψουμε... Αυτό δείχνει από την πλευρά του ότι ασχολείθηκε με το θέμα σαν καλός ερευνητής, και προσπαθεί να βοηθήσει είτε στην απόρριψή του είτε στη συνέχεια της έρευνας. (προσωπικά φίλε μου σαλούτ γιου!).

Αλλά βάση ψυχολογικών θεωριών.. για σκεφτείτε κάτι... Ο Έλληνας μεταφραστής επέλεξε να προσθέσει λίγη "σάλτσα" στο περιεχόμενο του γράμματος.. Οπότε, ο ίδιος το βρήκε αυτούσιο! Και στην προσπάθειά του να μας πείσει για την αυθεντικότητα του γράμματος, κόντεψε να πετύχει ακριβώς το αντίθετο. Οπότε εφόσον του επιτράπηκε να κάνει αυτήν τη χαζή παρεμβολή στο γράμμα, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι το γράμμα δεν προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα κάποιου εμπνευσμένου συγγραφέα.
Ερώτηση: Αλήθεια, γιατί δεν το είδα ακόμα σε ταινία;; Στερέψανε από ιδέες; Καλό το γράμμα, αλλά μετά τί γράφουμε;; Δεν νομίζω... Ήδη σαν ΙΝΤΙΓΚΟ έχω γράψει τρία πιθανά σενάρια (με το "καλημέρα σας" δηλαδή με το που διάβασα το γράμμα). Ίσως αυτοί μου οι στοχασμοί να αποτελούν ένα ακόμα πιθανό σενάριο... Οπότε είτε θα γίνουμε συντελεστές αλλά και μάρτυρες μιας μεγάλης αποκάλυψης, είτε θα έχουμε περάσει ευχάριστα τα απογεύματά μας..

Εξάλλου όλοι με τον τρόπο μας, και τις έρευνές μας, τις απορρίψεις μας αλλά και τις αποδοχές μας, τιμούμε το forum του metafysikoy.

Καλή συνέχεια στην επίλυση του "γρίφου" .... που ονομάζεται χωροχρόνος!

1) Μήπως είναι κωδικοποιημένο το κείμενο ? Η Ονομα?
και η φράση
«Ψάξε να βρεις την πλάκα που δεν έχει αρχή, στο φρούριο κοντά στα στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα.»

μας δείχνει τη λύση του γρίφου ?????? που ίσως και να έχει να κάνει με μαγικά τετράγωνα ?????

Η φράση
στο φρούριο κοντά στα στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα.» πρέπει να είναι ο κωδικός
Ι πλάκα είναι το μαγικό τετράγωνο
και «Ψάξε να βρεις την πλάκα που δεν έχει αρχή " είναι η αρχή τής πλάκας.

:confused:

Deina
22-10-11, 12:37
1) Μήπως είναι κωδικοποιημένο το κείμενο ? Η Ονομα?
και η φράση
«Ψάξε να βρεις την πλάκα που δεν έχει αρχή, στο φρούριο κοντά στα στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα.»

μας δείχνει τη λύση του γρίφου ?????? που ίσως και να έχει να κάνει με μαγικά τετράγωνα ?????

Η φράση
στο φρούριο κοντά στα στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα.» πρέπει να είναι ο κωδικός
Ι πλάκα είναι το μαγικό τετράγωνο
και «Ψάξε να βρεις την πλάκα που δεν έχει αρχή " είναι η αρχή τής πλάκας.