PDA

Επιστροφή στο Forum : Η Φιλοσοφία μέσα από τη μουσική, συνομωσίες και πλύσεις εγκεφάλου.

Indigocy
04-07-08, 18:05
Δεν ηξερα σε ποια κατηγορια να ανοιξω θεμα, και δεν ξερω αν υπαρχει ηδη (αν υπαρχει να σβηστει αυτο το θεμα και να με παραπεμπψετε στο ηδη υπαρχων), αλλα θελω πραγματικα να ακουσω τη γνωμη σας για τη μουσικη των τελευταιων δεκαετιων, τη φιλοσοφια που κρυβουν τραγουδια καλλιτεχνων κυριως ροκ αλλα και φολκ της δεκαετιας του 60' (π.χ. Βοb Dylan, Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin), αλλα και Ελληνων καλλιτεχνων οπως Παυλος Σιδηροπουλος, Νικολας Ασιμος, Κωστας Τουρνας. Τι μηνυματα ηθελαν να περασουν? Ποια η φιλοσοφια των χιπηδων, και πως η αμερικανικη CIA εστειλε πρακτορες να γινουν βαπορακια και να συσχετισουν με τον καιρο την ποιοτικη μουσικη γενικοτερα με ναρκωτικα, και γιατι αυτη η σταση της εκκλησιας απεναντι σ'αυτο το ειδος μουσικης? Τι ειχαν να φοβηθουν? Γιατι η φιλοσοφια make love, not war, να καταπολεμηθει μ'αυτον τον τροπο? Υπαρχουν τραγουδια οπως π.χ. το A spaceman came travelling - Chris De Burgh, που κρυβουν κατι το μεταφυσικο. Ποια μηνυματα περνουν? Υπαρχουν τα σκυλαδικα τραγουδια που απλα πας στα μπουζουκια και ξοδευεις λεφτα, ή τα αναρχικα τραγουδια απο punk συγκροτηματα, που γινονται τροπος ζωης απο πολλους, σε νεους επι το πλειστον. Γιατι πολεμουνται απο το κατεστημενο? Γιατι γινεται τροπος εκφρασης η μουσικη? Σε διαφημηστικα σποτ, σε ταινιες, σε εκπομπες, ντοκυμαντερ κτλ. Πως επιδρα στη ψυχολογια μας? Τι υποσυνειδητα μυνηματα μας περνουν (ή τουλαχιστον ετσι μας λενε πως γινετε)?

Ας παω και λιγο πιο παλια, οπου η μουσικη ηταν απαραιτητη για τελετες, επικλησεις σε θεους, σε τελετες μαγειας, ακομα και η εκκλησια την χρησιμοποιει, και γενικα ολες σχεδον οι θρησκειες, για επικοινωνια με τη φυση, κτλ.

Αν και ηθελα να γραψω περισσοτερα, αυτη την στιγμη δεν μου ερχονται στο κεφαλι, αλλα στην πορεια θα συμμετεχω με τις αποψεις κι απορειες μου στη συζητηση, που ευελπιστω πως θα γινει :o ¨. Γραψτε ο,τιδηποτε αποψη εχετε επι του θεματος, ο,τι γνωριζετε και θελετε να το μοιραστειτε με τους υπολοιπους :)

tsilof
04-07-08, 18:59
Αρχικά θα σε παραπέμψω σε δύο θέματα.
Στα υποσυνείδητα μηνύματα (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1984) και στο μέταλ και Σατανισμός (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2939) ...
Δε ξέρω αν είναι αυτό που είχες στο μυαλό σου, αλλά ίσως βρεις εκεί κάτι να σ'ενδιαφέρει.
Φιλικά

Indigocy
04-07-08, 21:48
Με ενδιαφερουν ΚΑΙ αυτα, οπως και αλλα που ανεφερα σχετικα με την προιστορια της μουσικης, αλλα και αυτο που εκανε η CIA με τους χιπηδες... Κατα ποσον ευσταθει, και αν γνωριζει κανεις. Αλλα ολοκληρο το θεμα, αν και τεραστιο.

Οπως και το οτι υπαρχουν τραγουδια "προφητικα", μεταφυσικου περιεχομενου, και γενικα εχουν δημιουργησει μια φιλοσοφια.

LuX
05-07-08, 07:27
Με ενδιαφερουν ΚΑΙ αυτα, οπως και αλλα που ανεφερα σχετικα με την προιστορια της μουσικης, αλλα και αυτο που εκανε η CIA με τους χιπηδες... Κατα ποσον ευσταθει, και αν γνωριζει κανεις. Αλλα ολοκληρο το θεμα, αν και τεραστιο.

Οπως και το οτι υπαρχουν τραγουδια "προφητικα", μεταφυσικου περιεχομενου, και γενικα εχουν δημιουργησει μια φιλοσοφια.
Δηλαδη που θες να το παμε ;
τι εννοεις πως εκανε αυτη η υπηρεσια ;
συγγνωμη που ξεκινω με ερωτησεις αλλα για να συνεχισουμε θα πρεπει να δεχθουμε καποια πραγματα ως δεδομενα .

@

agaliarep
05-07-08, 11:40
Καταρχάς εύλογες οι ερωτήσεις του Lux. Από εκεί και πέρα, πρέπει να σου πω ότι το “πρόβλημα” ειδικά με το ροκ του 60 ήταν ότι είναι (ακόμα και τώρα) πολύ πολιτικοποιημένο και ότι άρεσε σε πολύ κόσμο. Πολύ ενδιαφέρον νομίζω έχει το ντοκιμαντέρ John Lennon Vs U.S. που νομίζω ότι περιγράφει (και μόνο αυτό) λίγο την κατάσταση. Το να μπορεί ένας άνθρωπος (όχι απαραίτητα μουσικός) να μαζεύει χιλιάδες κόσμο, να ανεβαίνει πάνω στην σκηνή, βήμα και να κάνει κριτική στην κυβέρνηση είναι επικίνδυνο. Μην ξεχνάς ειδικά μια και αναφέρεις την δεκαετία του 60 και προφανώς και του 70 ότι δεν ήταν μόνο οι μουσική και το ροκ που μπήκαν στο στόχαστρο διαφόρων. Από Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ μέχρι και τον Ρεί Τσάρλς και απο τους αδελφούς Κένεντι μέχρι τον Τζίμι Χέντριξ.

chordistis
05-07-08, 14:07
Καταρχάς εύλογες οι ερωτήσεις του Lux. Από εκεί και πέρα, πρέπει να σου πω ότι το “πρόβλημα” ειδικά με το ροκ του 60 ήταν ότι είναι (ακόμα και τώρα) πολύ πολιτικοποιημένο και ότι άρεσε σε πολύ κόσμο. Πολύ ενδιαφέρον νομίζω έχει το ντοκιμαντέρ John Lennon Vs U.S. που νομίζω ότι περιγράφει (και μόνο αυτό) λίγο την κατάσταση. Το να μπορεί ένας άνθρωπος (όχι απαραίτητα μουσικός) να μαζεύει χιλιάδες κόσμο, να ανεβαίνει πάνω στην σκηνή, βήμα και να κάνει κριτική στην κυβέρνηση είναι επικίνδυνο. Μην ξεχνάς ειδικά μια και αναφέρεις την δεκαετία του 60 και προφανώς και του 70 ότι δεν ήταν μόνο οι μουσική και το ροκ που μπήκαν στο στόχαστρο διαφόρων. Από Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ μέχρι και τον Ρεί Τσάρλς και απο τους αδελφούς Κένεντι μέχρι τον Τζίμι Χέντριξ.
….δεν γνωρίζω πως ακριβώς σκέπτονται οι διάφορες μυστικές Υ. ανά τον κόσμο για τα κινήματα και την μουσική, πιστεύω όμως ότι εκτός του ότι δεν σκαμπάζουν ΄΄γρί΄΄ κύρια ασχολία τους είναι να καπηλεύονται κάθε γνήσια δημιουργική προσπάθεια, προσπαθώντας να την στρέψουν προς αυτό που κάθε φορά πουλάνε (βλ.Bob Marley κ.α.) ….είμαι σίγουρος και το συμπέρασμα βγαίνει κυρίως από την ποιότητα της εκπαίδευσης αυτών των ατόμων…(σκέψου μόνον ότι εκπαιδεύονται σε ένα ανταγωνιστικό- φοβικό σύστημα, που σαν μοναδικό σκοπό έχει να πρεσάρει μέσα τους όσο το δυνατό περισσότερη αχώνευτη γραμμική ψευτογνώση….ψευτο-υποκειμενικατσούρες για ιστορικά γεγονότα κ.λ.π. …ακόμη και αν θα το επιθυμούσαν πολύ θα τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο, ως αδύνατο να αντιληφθούν το συναίσθημα και την επιτονικότητα , την παράλληλη μη γραμμική αντίληψη, την επικεντρωμένη και την περιφερειακή προσοχή που προϋποθέτει μια βαθιά ανάγνωση-είσπραξη της μουσικής….…. το ΄΄νόημα΄΄ και την βαθιά απελευθέρωση που προσφέρει στο ανεπιτήδευτο και διευρυμένο συναίσθημα!

Explorer
07-07-08, 12:57
αφηνεις ποτέ εναν σκλάβο να επαναστατησει?

Indigocy
08-07-08, 01:59
αφηνεις ποτέ εναν σκλάβο να επαναστατησει?

Σωστο.. Η μουσικη εχει τεραστια επιρροη στον κοσμο, κυριως στους νεους. Τους δινει κινητρα, αλλα καποια αλλα ειδη μουσικης καταστρεφουν μυαλα..

LuX
08-07-08, 03:50
Σωστο.. Η μουσικη εχει τεραστια επιρροη στον κοσμο, κυριως στους νεους. Τους δινει κινητρα, αλλα καποια αλλα ειδη μουσικης καταστρεφουν μυαλα..
η μουσικη ειναι μια !
ο τροπος εκφρασης αλλαζει !
για πες μας μερικα ειδη που καταστρεφουν μυαλα ...

@

chordistis
08-07-08, 05:48
...πριν από την μουσική..... θα σε καταστρέψει ο φόβος σου σχετικά με το, ότι η μουσική καταστρέφει μυαλά! δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ΄΄μουσική΄΄ που ικανοποιεί ένα μόνο ΄΄μέρος΄΄ σου! και συνεχώς μόνον αυτό! ....και η οποία μουσική με τα χρόνια (αν επιδίδεσαι τακτικά σ' αυτό το ΄΄σπόρ΄΄με όλο σου το είναι) σε κάνει να μοιάζεις με κάτι όντα που κλεισμένα σε κάποια κλουβία, σε κοινή θέαση...ονομάστηκαν ουραγκοτάγκοι...φυσικά αυτά τα καημένα ζωάκια δεν έχουν και άλλη επιλογή...Υποτίθεται όμως, και μόνο υποτίθεται, πως ένας άνθρωπος, θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον μια ακόμη (επιλογή)...ώστε να ρωτήσει απλά:τι πραγματικά σημαίνει όλο αυτό για μένα; :rolleyes:

Astral
08-07-08, 16:16
Η μουσική είναι κάτι σαν μία γλώσσα, την οποία την καταλαβαίνουν όλοι όσοι μπορούν να ακούσουν. Η μουσική δεν χρειάζετε λόγια για να μας μεταφέρει συναισθήματα και εικόνες... Έχει για όλα τα γούστα, και ναι μπορούμε να πούμε πως και η μουσική είναι ένα εργαλείο να ελέγχονται οι μάζες, γιατί πολύ απλά μεταβάλει τα συναισθήματα... Το μόνο καλό είναι ότι πάντα μπορείς να κλείσεις τα αυτιά σου σε αυτό που δεν σου αρέσει σαν ήχος, όμως επειδή έχει γίνει μία μαζοποίηση και της μουσικής και είναι μία βιομηχανία που δεν πουλάει μόνο ήχους αλλά και πολλά άλλα προιόντα στην μάζα που θέλει να ακολουθή την δήθεν εξέλιξη της εποχής οι πιό πολοί αρκούνται να ακούνε αυτα που ακούει όλος ο κόσμος για να μην γίνονται τα μαύρα πρόβατα, να μην ξεχωρίζουν πάνε με το όχλο, με το ράδιο να παίζει τα ίδια και τα ίδια τραγούδια όλη μέρα - γιατί άραγε, ποτέ δεν βρήκα έναν δεύτερο σοβαρό λόγο, εκτός απο το πρώτο που είναι οικονομικής φύσης -.
Πάντος ένα έχω να πώ, η μουσική είναι αθώα αλλά παντοδήναμη.

Indigocy
10-07-08, 04:12
η μουσικη ειναι μια !
ο τροπος εκφρασης αλλαζει !
για πες μας μερικα ειδη που καταστρεφουν μυαλα ...

@

Ναι φιλε αλλα, τα τραγουδια εχουν και στιχο, καποια οχι... Με την εννοια "καταστρεφουν", ηθελα να πω οτι περνουν καποια λαθος μηνυματα. Για παραδειγμα, εχει γινει πλεον της μοδας, οτι η trance ακουγεται μονο αν καποιος εχει παρει καποιες ουσιες, ενω στην πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι. Υπαρχουν κοματια που σε ταξιδευουν, και σου ανεβαζουν τη διαθεση. Αλλοι ομως τη φοβουντε, λογω της προπαγανδας που γινεται. Μυαλα καταστρεφουν, αν σωστα το θετω, κατι τραγουδια τυπου σκυλαδικα, που μονος σκοπος ειναι να πουλησει ο καλλιτεχνης. Παλιοτερα δεν ειναι μυστικο το οτι σε πολλους δισκους, με καποιο τροπο, μπορουσαν και περνουσαν υποσεινηδειτα μηνυματα σε οσους τα ακουγαν (δεκαετια 60',70',80') και δεν ξερω, ισως γινεται και στις μερες μας. Ηταν κατι σαν "μοδα". Ακομα και σε καποιες διαφημησεις, το τραγουδι που φτιαχνουν για το σποτακι, σε κανει να θυμασαι πραγματα (αριθμους τηλεφωνων, προιοντα, προσωπα, κ.α.) που καταγραφονται με καποιο τροπο στο υποσεινειδητο μας. Ή παλι, οταν εκαναν αντιστροφη των δισκων στα γραμμοφωνα, ακουγονταν κατι "περιεργα". Η μουσικη πλεον, ειναι αναποσπαστο κομματι της ζωης μας, και πιστευω οτι ειναι καλο να μαθαινουμε καποια πραγματακια γι'άυτην. Ισως απλα πριν να μην το διατυπωσα σωστα και να περασα λαθος μηνυματα οταν ειπα πως "καταστρεφουν" μυαλα.. Φυσικα, υπαρχει και η αγνη μουσικη, που σε βαζει να σκεφτεσαι, να αναζητας, με ωραιο στιχο, που ισως αντιπροσωπευει καποιους. Ο Bob Dylan, κατ'εμενα ο καλυτερος στιχουργος των τελευταιων δεκαετιων, εχει επηρεασει κατα πολυ τον τροπο σκεψης αρκετων ανθρωπων, λεγοντας καποιες αληθειες, ή απλα αφηνοντας σε και ωθοντας σε να αναζητησεις τα παντα, να αμφησβητησεις, κτλ.

Ενα θεμα απλα που θα ηθελα να συζητηθει μεσ'απο ολα αυτα, ειναι αυτο που ειχε κανει η CIA, με τους χιπηδες, που στην αρχη ξεκινησαν με το απλο "Make love not war", εναντια στο κατεστημενο, ανθρωποι που ηθελαν την ειρηνη στον κοσμο. Αυτο που ειχαν κανει, ειναι να βαλουν ανθρωπους δικους τους στους κυκλους των χιπηδων, και να τους πλασαρουν τα ναρκωτικα, και με το περασμα των χρονων, αυτα τα 2 πηγαιναν μαζι... Δηλαδη για να ηταν καποιος χιπης, επρεπε να κανει και ναρκωτικα, κανοντας την κοινωνια να αντιδραση, και να καταπολεμησει αυτους που απλα ηθελαν ειρηνη, στη συνεχεια αποκαλωντας τους μεχρι και "σατανιστες" αν ειναι δυνατον. Μεχρι και σημερα πολλοι συσχετιζουν την μεταλ μουσικη, ακομα και κλασσικο ροκ, με τον σατανισμο και τα ναρκωτικα, λεγοντας και δινοντας την εντυπωση οτι ειναι κακο καποιος να ακουει αυτη τη μουσικη. Μαλλον ειχαν φοβηθει καποια ενδεχομενη αφηπνηση του κοσμου, κυριως της νεολεας, μειωνοντας τον αριθμο αυτων που την ακολουθουσαν.

Η trance μουσικη, που ειναι ενα μεσον αυτοσυγκεντωσης, δηλαδη, υπαρχουν κοματια που πραγματικα σε κανουν να σκεφτεσαι και ανακαλυπτεις τον εσωτερικο σου κοσμο, εχει πλεον συσχετιστει με τα χαπια τυπου xtc, lsd, smile, και αλλα χημικα, ακομα και κοκα κτλ κτλ... Ποιοι κρυβονται πισω απ΄ολα αυτα? Βρισκεται καποια συνομοσια εναντια στην "επαναστατικη" μουσικη? Μας θελουν κοιμησμενους να ακουμε σκυλαδια και να πεταμε γαρυφαλα σαν παλαβα οντα? Το ξερω οτι καπου το πηγα αλλου το θεμα απο 'κει που το ξεκινησα, αλλα το ενα εφερνε τ'αλλο :p

Φιλικα, Γιωργος.

Tranceaddict23
11-07-08, 22:56
Η trance μουσικη, που ειναι ενα μεσον αυτοσυγκεντωσης, δηλαδη, υπαρχουν κοματια που πραγματικα σε κανουν να σκεφτεσαι και ανακαλυπτεις τον εσωτερικο σου κοσμο, εχει πλεον συσχετιστει με τα χαπια τυπου xtc, lsd, smile, και αλλα χημικα, ακομα και κοκα κτλ κτλ... Ποιοι κρυβονται πισω απ΄ολα αυτα? Βρισκεται καποια συνομοσια εναντια στην "επαναστατικη" μουσικη? Μας θελουν κοιμησμενους να ακουμε σκυλαδια και να πεταμε γαρυφαλα σαν παλαβα οντα? Το ξερω οτι καπου το πηγα αλλου το θεμα απο 'κει που το ξεκινησα, αλλα το ενα εφερνε τ'αλλο :p

Καλησπερα σε ολους. Μολις ειδα trance μουσικη δεν κρατηθηκα.Σαν αντανακλαστικο ητανε για μενα :D Λοιπον αν και ειναι η μουσικη μου, θα συμφωνησω στο οτι ειναι μια πανεμορφη μουσικη με παρα πολυ ωραιες μελωδιες που σε κανουν να ταξιδευεις, αν καποιος θελει να του πω ονοματα κομματιων προσφατων να το διαπιστωσει απο μονος του πολυ ευχαριστως..Ομως θα συμφωνησω και στο οτι δεν ειναι τυχαια που συσχετιζεται με χαπια και lsd. Οχι πως περιμεναν οι ναρκωμανεις την trance για να αρχισουν τα ναρκωτικα. Τα ναρκωτικα ειναι πολυδιαστατο φαινομενο και δεν πρεπει να τα ριχνουμε στην μουσικη.Δεν φταει η trance η οποιαδηποτε αλλη μουσικη για τις δικες μας αδυναμιες. Ναρκωτικα υπηρχαν σε ολες τις μουσικες και θα υπαρχουν. Ομως οσον αφορα την trance ειναι απο τις μουσικες που ισως να σε ελκυει λιγο ποιο πολυ σε αυτα. Το παραδεχομαι ακομα και εγω που ειμαι μερα νυχτα μεσα σε αυτη τη μουσικη. Ναι μεν σε ολες τις μουσικες υπαρχουν, επειδη εχουν πορωθει απο τα πολλα λεφτα και την ανοια που αναζητουν εναλλαχτικους τροπους ζωης και εμπειριων, απο τα παλια ρεμπετικα που ηταν μαγκια να την τραβας και να την ρουφας (βλεπε το βαπορι απ την Περσια), απο την rock και την metal που εκει δεν το συζηταω, απο τα σκυλαδικα που βασικο στιχο εχουν θα βγω εξω να πιω και να τα σπασω, στην jazz, r & b και rap που βασικο στιχο εχουν τα ναρκωτικα,τα λεφτα τα ακριβα αυτοκινητα και τις γκομενες (μετα αναρωτιουνται γιατι ο καθε ηλιθιος πιτσιρικας στην Αμερικη παιρνει ενα αυτοματο, μπαινει σε ενα σχολειο και σκοτωνει τους παντες, οταν σε αυτη την ευαισθητη ηλικια, μετα απο ενα συνδυασμο παραγοντων και προβληματων, εχει προτυπο τον καθε πλουσιο καραγκιοζη, που εγινε πλουσιος με το να τραγουδα για γκομενες, κοκα, οπλα, λεφτα). Τελοςπαντων. Η trance μουσικη τραβα πολυ τα ναρκωτικα πιστευω εγω. Ειναι μια μουσικη με γρηγορο beat και μελωδια. Το γρηγορο beat εχει την ικανοτητα να αφοπλιζει τα σηματα του εγκεφαλου και αντι να περνουν απο τον νεοφλοιο για επεξεργασια, πηγαινουν αυτοματα στην αμυγδαλη που ειναι το κεντρο των συναισθηματων. Τωρα που διαβαζετε το μηνυμα μου, ο νεοφλοιος σας ειναι το εγκεφαλικο κεντρο που σας κανει να λετε: Τωρα ο tranceaddict ειναι σωστος, τωρα λεει μαλακιες, τωρα λεει σωστα πραγματα, εδω λεει μαλακιες, και παει λεγοντας...Με μουσικη γρηγορου beat αυτη η διαδικασια παρακαμπτεται και ετσι δεν υπαρχει κριση πλεον και κριτικη σκεψη. Ετσι δεν εχεις την ικανοτητα κρισεως σωστου λαθους. Γι'αυτο και σε rave parties γινονται τα αισχη. Επειδη χανεται καθε ειδος εγκρατειας ακομα και απο ατομα που δεν πιστευαν οτι θα μπορουσαν να κανουν τετοια πραγματα. Επισης η μελωδια ειναι τοσο εξωπραγματικη και ανυψωτικη που χανεσαι, σε στελνει σε αλλους κοσμους, δεν ειναι μουσικη που μπορεις να την ακουσεις με το συνανθρωπο σου, να χορεψετε μαζι,ωραια και ομορφα, αθωα, οπως πχ τις παλιες καλες εποχες το tango, to cha-cha, λατινικοι χοροι, τα παλια ελληνικα slow, οπου μπορουσες να σχετιστεις με τον συνανθρωπο σου, να ερωτευτεις με ενα κομματι χορευοντας, να ειναι ενας χορος συντροφικος, για δυαδα. Η trance ειναι απομονωτικη μουσικη, το ιδιο το beat σε αποσυντονιζει απο το περιβαλλον, σε υπνωτιζει, σε αφηνει εντελως μονο σε ενα δικο σου πλαστο κοσμο. Αν παρεις και ναρκωτικα αυτη η εμπειρια πολλαπλασιαζεται και νιωθεις τα συναισθηματα και τις μελωδιες πολυ πιο εντονα.Μονος παντα ομως. Γι' αυτο το λογο και γινονται τοσα ναρκωτικα. Επειδη αρμοζει με το ολο αποχαυνωτικο περιβαλλον. Εγω ισως ειμαι απο τους λιγους που δεν δοκιμασα ποτε μου ναρκωτικα για να απολαυσω αυτη τη μουσικη. Μου αρκει οπως ειναι.

από melian: Φίλε tranceaddict θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην κατονομάζεις ανθρώπους όταν δεν έχεις τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για αυτό που λες. Το επίμαχο όνομα σβήστηκε για ευνόητους λόγους.

LuX
12-07-08, 20:48
φιλε τρανς
νομιζω κανεις αρκετα λαθη σε οσα γραφεις αλλα θα σταθω κυριως σε ενα.

τρανς δεν ειναι μονο η μουσικη αλλα ολη η "τελετουργικη" κατασταση που συμπεριλαμβανει και τον ανθρωπο αλλα και την κινηση .

οπως για παραδειγμα καποιοι ποντιακοι χοροι

http://www.youtube.com/watch?v=5nNX0uegtZg&feature=related

και καποιοι κρητικοι

http://www.youtube.com/watch?v=saevtNB4T6Y

φυσικα και αυτο ειναι τρανς

http://www.youtube.com/watch?v=QqvaNRhXvuM

αλλα και αυτο ειναι ....

http://www.youtube.com/watch?v=i3JLbFvrZ3Q

οπως και αυτο ...

http://www.youtube.com/watch?v=2Q1Vv9_AMtY

ενδιαφερον ομως εχει να ακουσεις και αυτο

http://www.youtube.com/watch?v=Udp6A7TtXWI

υπαρχει ενα συγκεκριμενο πλαισιο που καθοριζει τη τρανς "κατασταση", μαλιστα στη δυτικη κοινωνια καποιο σκελος της ειναι απαγορευτικο .
Σε καποιες πρωτογονες η οικολογικες κοινωνιες τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα.
Αυτο που χαρακτηριζεις εσυ αβιαστα και ισως λιγακι απερισκεπτα ως "αισχος" αλλου θεωρειται τελετουργικη μυηση .

τελος οσο για το ρυθμο αυτος συνηθιζεται στα 124 - 144 bpm διοτι τοσοι ειναι οι κτυποι της καρδιας σου οταν "μπαινεις" στη κατασταση δλδ οταν αρχιζεις να χορευεις .
οταν απλα ακους μια οποιαδηποτε μουσικη παραμενουν περιπου στους 80-100.

@

Tranceaddict23
13-07-08, 07:04
Αυτο που χαρακτηριζεις εσυ αβιαστα και ισως λιγακι απερισκεπτα ως "αισχος" αλλου θεωρειται τελετουργικη μυηση .
@

Ποτε μου δεν εχω χαρακτηρισει αυτη την μουσικη σαν αισχος. Βασικα συμφωνουμε σε αυτα που λεμε φιλε lux. Εγω απλα ειπα οτι η Trance λογω του επαναλμβανομενου beat εχει την ικανοτητα να σε βαζει σε κατασταση trance, δηλ υπνωσης. Η επαναληψη δεν προκαλει υπνωτισμο? Τωρα αν ειναι τελετουργικη μυηση, σιγουρα, στους σαμανους και σε παναρχαιες φυλες κτυπουσαν τα τυμπανα, και παλι με την επαναληψη του χτυπου εμπαιναν σε φαση trance. Δεν εχω διαφωνησει πανω σε αυτο. Αλλωστε εγω ειμαι ο πρωτος που μπαινω σε φαση Trance καθε μερα αρα δεν εχω κατι να κατηγορησω :)
Αυτο που εθιξα ομως στο προηγουμενο post μου ειναι οι επιπτωσεις στην ανθρωπινη επικοινωνια. Με το να μπαινεις σε ενα κλαμπ και ο καθενας να χανεται μες το δικο του κοσμο μεσα στην μελωδια της trance, χωρις να μπορει να προσεγγισει το συνανθρωπο του, με χορο σπασμωδικο, και ατμοσφαιρα αποχαυνωτικη. Εχω παει σε αρκετα τετοια και πιστεψτε με, ειναι ο καθενας στο δικο του κοσμο. Κανεις δεν χορευει με τον αλλο. Απλα εβλεπες ατομα με κλειστα τα ματια να κουνιουνται στο ρυθμο του beat ασταματητα, ακριβως σαν υπνωτισμενος. Δεν ειναι χορος που θα προσεγγισεις μια κοπελλα η που θα ζησεις ενα κομματι με το συντροφο σου,θα ερωτευτεις η θα χορεψεις με τους φιλους σου. Τωρα αν ειναι τελετουργικη μυηση σε διαφορες κουλτουρες η αν ειναι σπουδαιο μεσο για διαλογισμο, εφησυχασμο, και ευκαιρια για χαλαρωση, στοχασμο, αναποληση και ολα αυτα, αυτο ειναι αλλο θεμα. Αν θελετε μπορειτε να ακουσετε και τα 2 τελευταια καταπληκτικα κομματια που βρηκα, δεν υπαρχει περιπτωση τετοια μελωδια να μην αρεσει σε ανθρωπο, http://www.youtube.com/watch?v=OV8s1MjyKYo , http://www.youtube.com/watch?v=djN6U9bS8mo και θα λυθουν και οι αποριες σας εμπειρικα :)

LuX
13-07-08, 07:39
Γι'αυτο και σε rave parties γινονται τα αισχη.

Αυτο που εθιξα ομως στο προηγουμενο post μου ειναι οι επιπτωσεις στην ανθρωπινη επικοινωνια. Με το να μπαινεις σε ενα κλαμπ και ο καθενας να χανεται μες το δικο του κοσμο μεσα στην μελωδια της trance, χωρις να μπορει να προσεγγισει το συνανθρωπο του, με χορο σπασμωδικο, και ατμοσφαιρα αποχαυνωτικη.
Εχω παει σε αρκετα τετοια και πιστεψτε με, ειναι ο καθενας στο δικο του κοσμο. Κανεις δεν χορευει με τον αλλο. Απλα εβλεπες ατομα με κλειστα τα ματια να κουνιουνται στο ρυθμο του beat ασταματητα, ακριβως σαν υπνωτισμενος. Δεν ειναι χορος που θα προσεγγισεις μια κοπελλα η που θα ζησεις ενα κομματι με το συντροφο σου,θα ερωτευτεις η θα χορεψεις με τους φιλους σου.
αφηνω τα video να μιλησουν για να δεις πως δεν ισχυει τπτ απο αυτα που γραφεις παραπανω !

http://www.youtube.com/watch?v=HivDuYjVofs&feature=related

ελπιζω να το απαλαμβανεις ...

http://www.youtube.com/watch?v=TyhSI4XoCrM&feature=related

το σημαντικοτερο ρολο απ ολους τον παιζει η φυση
δε μπορεις να εγκλωβιστεις σε τοιχους διοτι ακυρωνεις το ρολο της :)

@

Tranceaddict23
13-07-08, 11:41
αφηνω τα video να μιλησουν για να δεις πως δεν ισχυει τπτ απο αυτα που γραφεις παραπανω !

http://www.youtube.com/watch?v=HivDuYjVofs&feature=related

ελπιζω να το απαλαμβανεις ...

http://www.youtube.com/watch?v=TyhSI4XoCrM&feature=related

το σημαντικοτερο ρολο απ ολους τον παιζει η φυση
δε μπορεις να εγκλωβιστεις σε τοιχους διοτι ακυρωνεις το ρολο της :)

@

Κοιταξε, εσυ με παραπεμπεις σε αλλα πραγματα. Εγω εχω παει σε πολλα trance events και ασχολουμαι μονο με trance που ειναι καπως πιο ηπια μουσικη σε σχεση με την rave, και δυστυχως αυτα παρατηρησα. Κανε κλικ στα λινκ που σου παραθεσα, και σκεψου να ακους μια μουσικη σαν αυτη, και παρομοια, με μεγαφωνα κλαμπ, σκεψου ποσο δυνατα ακουγεται (αν εχεις καλα μεγαφωνα δυναμωσε τα εντελως :) ) Θα διαπιστωσεις οτι αν σου αρεσει αυτη η μουσικη θα αρχισεις σιγα σιγα να χανεσαι. Τωρα σκεψου οτι σε ενα κλαμπ επι 3 ωρες ακους 50 παρομοια κομματια μιξαρισμενα χωρις σταματημο. Επισης, μην ξεχνας τον παραγοντα ναρκωτικα. Ακομα και σε περιπτωσεις που δεν ισχυουν τα οσα λεω, μιας και εσυ αναφερεσαι σε psychedelic και rave,(παρολα αυτα η χρηση ναρκωτικων ειναι ακομα πιο πολυ εντονη σε αυτες τις μουσικες), ακομα και αν υπαρχει ανθρωπινη συναναστροφη τι να την κανω οταν ο αλλος βρισκεται κατω απο την επηρεια lsd, ecstacy, speed, κλπ. Ποσο αληθινη ειναι? Δηλαδη κατανταμε να εχουμε μια γενεια μαστουρωμενων ευτυχισμενων νεαρων που χτιζουν τους δικους τους κοσμους μεσα απο τα ναρκωτικα και την ηλεκτρονικοποιηση των παντων, και της μουσικης? Εγω εχω δει πολλα Trance events και καποια psychedelic και το αποτελεσμα ειναι παντου το ιδιο. Τωρα αν ειναι trance i rave i goa, i psychedelic για μενα δεν αλλαζει τιποτα, και δεν εχουν καμια διαφορα ως προς το πως ακουνε αυτη τη μουσικη. Παιδια με γυαλακια ηλιου, μπουκαλια νερο στο χερι γιατι απο τα χαπια ξηραινεται ο ουρανισκος, ατμοσφαιρα που να σε παραπεμπει σε εναλλαχτικες πραγματικοτητες, σχεδια στους τοιχους και video σε γιγαντοοθονες που να παραπεμπουν σε εναλλαχτικους τροπους ζωης και αντιληψης της πραγματικοτητας, visualizations απο το διαστημα, πλανητες, το μεταφυσικο, κλπ. Αυτα ειναι πολυ εντονα ιδιαιτερα σε psychedelic. Ως εδω ολα καλα. Αν παρακολουθησεις ομως τον κοσμακη πως ειναι μετα την πρωτη ωρα θα δεις αυτα που ειδα και εγω. Εξαλλος χορος, ολοι με κλειστα ματια χαμενοι στο ρυθμο, και δεν μιλαμε για καποιο συγκεκριμενο μοτιβο χορου που εχει καποιο νοημα η καποια φιγουρα, μιλαμε για μονοτονες σπασμωδικες κινησεις, επαναλαμβανομενες, ακριβως οπως σε θρησκευτικες καταστασεις εκστασης, σε μια προσπαθεια απο το κοσμο να "πιασει" ρυθμο σε ενα πολυ εντονο και γρηγορο beat. Αν ακουσεις psychdelic ιδιως, αλλα ακομα και η trance που ειναι πιο αργη και μελωδικη, θα δεις οτι ειναι πολυ δυσκολο για το σωμα να πιασει ρυθμο με τετοια μουσικη. Πως μπορεις να χορεψεις σε τοσο γρηγορο beat? Μενουν μονο σπασμωδικες απεγνωσμενες κινησεις σε μια απελπισμενη προσπαθεια να ακολουθησεις το ρυθμο. Με τετοιο ρυθμο και μουσικη ειναι αδυνατο να προσεγγιστει ο αλλος. Ακομα και αν μαζι του χορευεις κατ ακριβειαν δεν εχεις σωματικη επαφη. Στην πολλη την ωρα ουτε θα αντιλαμβανεσαι οτι ειναι εκει. Θα εισαι τοσο χαμενος και απορροφημενος στον ρυθμο, τοσο αποσυντονισμενος, που θα ξεχασεις και που βρισκεσαι, το κορμι σου θα κινειται απο μονο του, δεν θα εχεις αισθηση του τι κανεις. Ολα αυτα στα λεω εμπειρικα, και τονιζω, χωρις να παρω ναρκωτικα. Φαντασου ποσο μαλλον καποιος που παιρνει και ναρκωτικα ποσο πιο εντονη θα ειναι η εμπειρια για αυτον, και αφου ολοι παιρνουν, τοτε μπορεις να φανταστεις σε ποσο υστατα σημεια αποβλακωσης και αποχαυνωσης φτανουνε..Δηλαδη αν παρω ecstasy σε ενα rave παρτυ, και αρχισω και αγκαλιαζω το κοσμο ολο και να λεω σε ολους οτι τους αγαπω (πραγμα που γινεται επειδη ειναι ενα απο τα συμπτωματα αυτης της ουσιας), σημαινει οτι υπαρχει επικοινωνια και αγαθη, αθωα προσεγγιση και αληθινα συναισθηματα προς τον συνανθρωπο μου? Αφου ολο αυτο ειναι ψευτικο,πλαστο..Ετσι ειναι που θελουμε τους ανθρωπους? Ναρκωμενους να εκφραζουν ψευτικα συναισθηματα στην κοσμαρα τους για να λεμε οτι υπαρχει επικοινωνια? Κανε ομως και το πειραμα που σου ειπα, βαλε τα κομματια που σου παραθεσα λινκ στο προηγουμενο post μου, συν και αυτα αν θελεις που παρεθεσα παλια σε αυτες τις σελιδες του forum, http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3522, http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=3528. Πες μου ποση ωρα μπορει να αντεξει ενας ανθρωπος να μην χαθει στο κοσμο του οταν ακουει τετοια κομματια κατω απο τις συνθηκες που σου ανεφερα.

LuX
13-07-08, 13:19
δεν εγραψα τπτ απ οσα εννοεις και δε σε παρεπεμψα πουθενα !
το μονο που εγραψα ειναι πως κανεις πολλα λαθη σε αυτα που γραφεις και ειναι κριμα κ αδικο γιατι τους βαζεις ολους στο ιδιο τσουβαλι .
οποιος δεν ειναι σα και εσενα ειναι καταδικαστεος !
αυτο μας λες με λιγα λογια .
προσπαθεις να φερεις ολο το πλανητη στα μετρα σου και αυτο ειναι κατ εμε το λαθος σου !

κατα τ αλλα μπραβο σου που νιωθεις ομορφα με τη μουσικη αλλα αυτο ειναι κατι που μπορεις να το κανεις χωρις να καταδικαζεις ολους τους υπολοιπους και χωρις βεβαια να κατονομαζεις κοσμο .

χαρηκα που τα ειπαμε
καλη συνεχεια .

@

Tranceaddict23
13-07-08, 15:53
δεν εγραψα τπτ απ οσα εννοεις και δε σε παρεπεμψα πουθενα !
το μονο που εγραψα ειναι πως κανεις πολλα λαθη σε αυτα που γραφεις και ειναι κριμα κ αδικο γιατι τους βαζεις ολους στο ιδιο τσουβαλι .
οποιος δεν ειναι σα και εσενα ειναι καταδικαστεος !
αυτο μας λες με λιγα λογια .
προσπαθεις να φερεις ολο το πλανητη στα μετρα σου και αυτο ειναι κατ εμε το λαθος σου !

κατα τ αλλα μπραβο σου που νιωθεις ομορφα με τη μουσικη αλλα αυτο ειναι κατι που μπορεις να το κανεις χωρις να καταδικαζεις ολους τους υπολοιπους και χωρις βεβαια να κατονομαζεις κοσμο .

χαρηκα που τα ειπαμε
καλη συνεχεια .

@

Φυσικα και δεν τους βαζω ολους στο ιδιο τσουβαλι και ουτε εχω την απαιτηση να ειναι ολοι σαν εμενα.Ομως η πλειοψηφια ετσι ειναι, ειτε μας αρεσει ειτε οχι, γι' αυτο και εχω κοψει απο καιρο αυτα τα trance parties. Αν θελω να αποβλακωθω μπορω να το κανω και μονος μου, δεν χρειαζεται να πηγαινω σε τετοια μερη και να ρχεται καθε λιγο η αστυνομια να με τσεκαρει για ναρκωτικα, και το μισο κλαμπ να ειναι γεματο undercover αστυνομικους, και να ρχονται καθε λιγο για να σε ψαρεψουν, και να σε ρωτανε αν εχεις τιποτα για να φτιαχτουν :confused: Υπαρχουν και πιο ανθρωπινοι τροποι για να διασκεδασεις. Η μουσικη αυτη, οπως και επισης και οι αλλες που αναφερεις, εχουν φιαχτει για εναλλαχτικες καταστασεις συνειδησης και αλλοιωσης της αντιληψης και της πραγματικοτητας. Γι' αυτο αλλωστε και πολλοι ψυχολογοι την ονομαζουν escapist music, επειδη την ακους καθαρα για να ξεφυγεις.

Χαρηκαι και εγω επισης.

awaken
14-07-08, 09:58
Έλαβα σήμερα ένα ενδιαφέρον e-mail....

Το ναρκωτικό που αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα δεν θα μπορούσε παρά να κατασκευάζεται και να διακινείται μέσω Ιντερνετ. Ο λόγος για το iDoser, τη νέα εθιστική «ουσία» που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και δεν λαμβάνεται με χάπια, ενέσεις ή εισπνοές, αλλά κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία, που οι χρήστες κατεβάζουν εύκολα από το Διαδίκτυο. Η «δόση» είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται ως αρχεία .drg. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να τα αναζητήσουν στις εκατοντάδες ιστοσελίδες-βαποράκια, να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και με ένα ειδικό πρόγραμμα, που διατίθεται δωρεάν στο Ιντερνετ, να τα αποσυμπιέσουν, να τα ακούσουν και να φτιάξουν. κεφάλι στην κυριολεξία, αφού τα ηχητικά αυτά ναρκωτικά δρουν κατευθείαν στον εγκέφαλο.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για συγκεκριμένα κύματα συχνότητας 3 έως 30 Hertz (τα λεγόμενα υποηχητικά κύματα) που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τα κύματα άλφα (τα οποία κυμαίνονται από 7 έως 13 Hertz) έχουν χαλαρωτική δράση, όμως υπάρχουν και άλλα που προκαλούν αντιθέτως υπερδιέγερση και ευφορία.

Ηδη οι αρχές έχουν εντοπίσει αμέτρητες ιστοσελίδες όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δόση τους. Μάλιστα, υπάρχει και ιστοσελίδα όπου παρέχονται οδηγίες χρήσης του νέου ναρκωτικού για τους αρχάριους και πωλούνται CDs με τραγούδια-«δόσεις». Οπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και με τα κοινά ναρκωτικά, οι πρώτες χαμηλές «δόσεις» παρέχονται δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών. Ακόμα όμως και οι πιο ισχυρές «δόσεις» προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές (περίπου 5 ευρώ το τραγούδι), παρά το γεγονός ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές. Την ίδια στιγμή, στο YouTube μπορεί να βρει κανείς πολλά σχετικά βιντεάκια και να δει νέους να παραληρούν από ευφορία τη στιγμή που δοκιμάζουν το ναρκωτικό της ψηφιακής εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των υποηχητικών κυμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο για τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν ως κατασταλτικά μέσα, για παράδειγμα, στις ντισκοτέκ ώστε να ηρεμούν τη νεολαία. Η χρήση τους έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και σε στρατιωτικούς χώρους. Παρ' όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση των cyber-ναρκωτικών δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει έρευνες σχετικά με το μέγεθος και τις επιπτώσεις του εθισμού.

Πρόσφατα, Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν και υπολόγισαν την αθροιστική επίδραση του ήχου και του ecstasy στον εγκέφαλο πειραματόζωων. «Χορηγήσαμε σε ποντίκια μία μικρή δόση ecstasy ανίκανη να προκαλέσει την παραμικρή νευρολογική επίδραση και στη συνέχεια χορηγήσαμε στα ίδια ποντίκια μία 'δόση' ήχου 95 ντεσιμπέλ, τη μέγιστη που επιτρέπεται στις ντισκοτέκ. Αμέσως διαπιστώσαμε ενίσχυση της επίδρασης του ecstasy. Και όχι μόνο: όταν αυξήσαμε την αρχική δόση του ecstasy, η μετέπειτα 'δόση' του ήχου προκάλεσε ενίσχυση της επίδρασης που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ημέρες» εξήγησε ο Μικελάντζελο Ιανόνε, ερευνητής από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καταντζάρο. «Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα είδη ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα το ecstasy, καταναλώνονται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες σε περιστάσεις όπως ρέιβ-πάρτι, όπου προφανώς η μουσική ενισχύει την επίδρασή τους».

Και ψάχτηκα και λίγο... www.i-doser.com, http://youtube.com/watch?v=E67jxtwTYmo

Indigocy
17-07-08, 03:28
Φιλε awaken οφειλω να πω πως, αυτα που αναφερες μου εκαναν μεγαλη εντυπωση. Επεισης να σε συγχαιρω και ευχαριστησω για τον κοπο που εκανες κανοντας αυτη την μινι-ερευνα. Μπηκα στο www.i-doser.com και οταν ακουσα τα δειγματα, πραγματικα με επιασε πονοκεφαλος. Ειναι κατι σαν να ακους ηχους απο παντου, τρισδιαστατα, αν και τα ακουσα απο τα ηχεια του λαπτοπ!!! Πως πανε να καταντησουν τον κοσμο.. Ελεος.