PDA

Επιστροφή στο Forum : Θέλουμε να γνωρίζουμε την ηλικία των συνομιλητών μας;

LuX
05-07-08, 09:10
Ως μόνιμο μέλος του φόρουμ εδώ και χρόνια έχω να κάνω μια πρόταση που τη θεωρώ πολύ σημαντική .

νομίζω πως θα ήταν καλό για τούτον εδώ το χώρο κάτω απ το χρόνο έγγραφης κάθε μέλους
Και κάτω απ τη περιοχή όπου βρίσκεται αυτός
κάτω από τα πόσα μηνύματα έχει δημοσιεύσει
να βρίσκεται υποχρεωτικά και ο αριθμός των κύκλων που έχει κάνει αυτός
γύρω από τον ήλιο (δηλαδή η ηλικία του )
Διότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς την ηλικία του συνομιλητή του !

Τι κι αν είναι απ τα Mεγαρα το Huston η Connecticut η Dover η Abu Dhabi , απ το Κατάκολο την Έδεσσα την Ελυσα η το Καρλόβασι ;
Είναι παντελώς αδιάφορο !

Τι κι αν έχει δημοσιεύσει 1 η 764764763764736746 ποστς πάλι αδιάφορο είναι !

ΣΗΜΑΣΙΑ έχει τι γράφει και με τι κριτήριο το γράφει !
Αυτό δε σημαίνει πως ένας νεαρός δε μπορεί να γράψει σπουδαία πράγματα η ένας μεσήλικας ανοησίες !

Το να βλέπεις την ηλικία του συνομιλητή σου όμως είναι πολύ σημαντικό και έχει άμεση σχέση με αυτά που γράφεις η θέλεις να γράψεις η να του απαντήσεις προσωπικά !

Αν δε μπορεί να γίνει εύκολα κάτι τέτοιο ας αντικατασταθεί το πεδίο του τόπου με το πεδίο της ηλικίας

Θα είχε ενδιαφέρον τι σκέφτονται και τα υπόλοιπα μέλη βέβαια , για αυτό ας ψηφίσουμε !

@

Knight_Of_Creation
05-07-08, 10:07
Είμαι υπέρ της πρότασης σου Lux ...

Ήταν και στις δικές μου σκέψεις το αν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο στο φόρουμ.. Πιστεύω οτι είναι πολύ σημαντικό και λύνει και αρκετά "θέματα" ! Αρκεί βέβαια οι χρήστες να βάζουν την πραγματική τους ηλικία γιατί ξέρω 1-2 περιπτώσεις εδω μέσα που λένε ψεύτικες ηλικίες και δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό...

Τί κι αν είσαι 15, τί κι αν είσαι 25 η 50 . Το τι λες μετράει, και όχι πόσο χρονών είναι αυτός που το λέει...(για τις περιπτώσεις που βάζουν ψεύτικη ηλικία/ημερομηνία γέννησης το λέω)!

Οπότε στην ψηφοφορία είμαι Υπέρ :)))

Τσάκο την ψήφο !

LuX
05-07-08, 10:22
Είμαι υπέρ της πρότασης σου Lux ...

Ήταν και στις δικές μου σκέψεις το αν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο στο φόρουμ.. Πιστεύω οτι είναι πολύ σημαντικό και λύνει και αρκετά "θέματα" ! Αρκεί βέβαια οι χρήστες να βάζουν την πραγματική τους ηλικία γιατί ξέρω 1-2 περιπτώσεις εδω μέσα που λένε ψεύτικες ηλικίες και δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό...

Τί κι αν είσαι 15, τί κι αν είσαι 25 η 50 . Το τι λες μετράει, και όχι πόσο χρονών είναι αυτός που το λέει...(για τις περιπτώσεις που βάζουν ψεύτικη ηλικία/ημερομηνία γέννησης το λέω)!

Οπότε στην ψηφοφορία είμαι Υπέρ :)))

Τσάκο την ψήφο !
μα δε χρειαζεται να δηλωσει κανεις ψευτικη ηλικια !
για ποιο λογο να το κανει
δεν εχει να κερδισει η να χασει κατι !
ισα ισα που καποιος νεαρος αν γραφει μεστα και εμπεριστατωμενα μονο ευσημα θα εχει να κερδισει .
επισης ενας μεγαλυτερος δεν εχει λογους νομιζω να κρυψει τα χρονια του .

απλα επειδη υπαρχει το προβλημα της μη αμεσοτητας και ορατοτητας του συνομιλητη μας νομιζω πως το να γνωριζουμε σε ποιον απευθυνομαστε θα ξεκαθαριζε τις σκεψεις μας και το τροπο απαντησης μας .

@

LuX
05-07-08, 10:40
παρακαλουνται οσοι ψηφιζουν ναι η οχι (ειδικα το ΟΧΙ ) να αιτιολογουν με 2 λογια τη ψηφο τους .

@

Drymonia
05-07-08, 10:48
ΟΚ λοιπόν αλλά υπό όρους. Παρακαλώ, στις γυναίκες η ηλικία να είναι κατά προσέγγιση τύπου παλιάς Ελληνικής ταινίας [Δεσποινίς ετών..] :D

Απέριττος
05-07-08, 11:02
Αγαπητέ μου νομίζω ότι κρούεις ανοιχτές θύρες και θα σου πω γιατί το λέω αυτό. Παρότι σίγουρα ψήφισα ναι στην πρότασή σου έχω να σου πω ότι αν πας στην λίστα των μελών εκεί για τους περισσότερους αναγράφεται η ηλικία τους. Επίσης κάθε μέρα κάτω κάτω που φαίνεται ποιος έχει γενέθλια δίπλα φαίνεται και το πόσα χρόνια κλείνει. Πάντως θα σου πω ότι αν κάποιος θελει να κοροϊδέψει μπορεί να πει ψέμματα. Γνωρίζω άνθρωπο που είναι 47 ετών και δηλώνει 39. Δεν ξέρω αν μπαίνει σε αυτό το φόρουμ αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό. Όσο για την δική μου ηλικία όλοι ξέρουν ότι είμαι 44 ετών και νοιώθω μια χαρά με αυτό. Και κάτι άλλο. Αν είσαι λίγο παρατηρητικός και μόνο απο τον τρόπο που γράφει κάποιος μπορείς να προσδιορίσεις και την ηλικία του στο περίπου. Οι περισσότεροι που είναι κάτω απο 35 ετών έχουν δυσκολία στο να διατυπώσουν τις σκέψεις τους, είναι ασύντακτοι λεκτικά και συνήθως τελείως ανορθόγραφοι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός της διάλυσης της γλώσσας απο τα γνωστά άγνωστα κέντρα που έχουν βαλθεί να διαλύσουν κάθε συνεκτικό ιστό αυτής της πατρίδας... Δεν θα τα καταφέρουν όμως...
Αυτά...
ΥΓ: αλήθεια και μια και το ανέφερες.. για πες μας ποια είναι η δική σου ηλικία...

LuX
05-07-08, 11:21
Έκανα τη πρόταση για λόγους ευκολίας και όχι για καταγραφή των προσωπικών δεδομένων του καθενός μας .
Απλά προχθές ήθελα να απαντήσω σε κάποιον και η απάντηση που σκόπευα να δημοσιεύσω θα ήταν διαφορετική ανάλογα με την ηλικία του , πήγα στο προφιλ του αλλά δεν βρήκα τίποτα .
Έψαξα τα ποστ του μήπως καταλάβω αλλά μπερδεύτηκα περισσότερο και μέχρι να ξαναγυρίσω στο ποστ να συνεχίσω ξέχασα τι ήθελα να του γράψω !

Αρκετούς τους γνωρίζουμε ΟΚ αλλά οι περισσότεροι είναι «αγνώστου ταυτότητας»

Αν και ξέρω πως θα λάβουμε απάντηση από τον Solon πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό νομίζω πως προσωπικά θα τους ρωτάω πριν απαντήσω (αν χρειάζεται) !

Δρυμονία εσύ είσαι αέναη μη κολλάς στους αριθμούς .... :p

Aπεριττε ειμαι ενα χρονο νεωτερος απο εσενα respect !

@

agaliarep
05-07-08, 11:26
Ουστ… παλιόγεροι… μας μαγαρίζετε το φόρουμ… :D
Η αλήθεια είναι ότι όταν έβαζα την ημερομηνία γέννησης όταν γραφόμουν στο forum θα μπορούσα να βάλω και την χρονολογία. Αλλά δεν το έκανα. Γενικά δεν έχω πρόβλημα, οπότε ψήφισα ναι.

Viktor_Belenko
05-07-08, 11:45
παρακαλουνται οσοι ψηφιζουν ναι η οχι (ειδικα το ΟΧΙ ) να αιτιολογουν με 2 λογια τη ψηφο τους .

@

Καλώς λοιπόν. Ψήφισα ΟΧΙ, συνεπώς ας καταθέσω και εγώ την άποψή μου...

Δεν συμφωνώ με την πρόταση περί υποχρεωτικής αναγραφής της ηλικίας. Αυτό για τους εξής λόγους:

1) Η ηλικία έχει αποδειχθεί επανηλλειμμένα πως δεν συνεπάγεται και ωριμότητα/ανωριμότητα, όπως πολύ σωστά επισήμαναν LuX και King_of_Creation. Τότε όμως προκύπτει το προφανές (και αυταπάντητο) ερώτημα, τι σημασία έχει η ηλικία του συνομιλητή μας αφού ασχολούμαστε μόνο με τα επιχειρήματά του.

2) Το αντίστροφο του παραπάνω, έχει αποδειχθεί άπειρες φορές ότι πολλοί τείνουν να "πατάνε" πάνω στην ηλικία ενός άλλου μέλους είτε για να τον απαξιώσουν (συνήθως) είτε για να τον επικαλεστούν ως "αυθεντία".

3) Δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση, και ούτε είναι δυνατόν να υπάρξει -πρακτικά- ότι το εκάστοτε μέλος θα δηλώσει την πραγματική του ηλικία. Το αντίθετο έχει συμβεί άπειρες φορές. Για χίλιους δυο λόγους μπορεί κάποιος να μην θέλει να φαίνεται η πραγματική του ηλικία.

4) Αν υποθέσουμε όμως ότι είναι εξόχως σημαντική η αναγραφή της ηλικίας με την λογική του ότι "είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς την ηλικία του συνομιλητή του!" τότε με την ίδια λογική γιατί να μην είναι υποχρεωτική και η υποχρεωτική αναγραφή και άλλων προσωπικών στοιχείων; Αμφιβάλλω ότι θα διαφωνήσει κανείς για το αν είναι σημαντικό σε μια συζήτηση αν ένας έχει πτυχίο πανεπιστημίου και ένας άλλος έχει απλώς βγάλει γυμνάσιο (sic). Άρα γιατί να μην είναι υποχρεωτική και η αναγραφή της μόρφωσης;

5) Αν κάποιος θέλει να αναγράψει την ηλικία του, μπορεί να το κάνει και τώρα, βάζοντας μια σχετική διευκρίνιση στην υπογραφή του ή επιλέγοντας την κατάλληλη ρύθμιση στο προφίλ του. Αν δει όμως κάποιος στην λίστα μελών (http://www.metafysiko.gr/forum/memberlist.php?), η ευρεία πλειοψηφία των μελών έχει επιλέξει συνειδητά να μην καταχωρήσει την ηλικία του. Π.χ. ο LuX (http://www.metafysiko.gr/forum/member.php?u=2304) δεν την έχει καταχωρήσει, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει κάτι.

6) Επιπλέον, ένα άλλο ποσοστό, έχει επιλέξει να καταχωρήσει μεν γενέθλια, αλλά χωρίς χρονολογία. Νομίζω ότι μετά από αυτό η παρούσα ψηφοφορία όσον αφορά το τι επιθυμούν τα μέλη καθίσταται αυτόματα "obsolete", χωρίς καμία διάθεση παρεξήγησης.

7) Σε όσα φόρα συμμετέχω ή παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια, πουθενά δεν έχω δει το σύστημα της υποχρεωτικής αναγραφής της ηλικίας να λειτουργεί, ή να λειτούργησε όπως έπρεπε/αναμένονταν, και αυτό για τους λόγους που περιέγραψα.

Επίσης να διευκρινίσω ρητώς ότι όπως και να έχει, θεωρώ το ζήτημα που τέθηκε ως ήσσονος σημασίας και πως δεν έχω πρόβλημα ό,τι και αν επιλέξουν οι υπεύθυνοι του φόρουμ.

Διευκρινίζω τέλος ότι τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις, με τις οποίες αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι είτε θα συμφωνήσουν, είτε θα διαφωνήσουν, πλήρως ή εν μέρει. To παραπάνω απλώς αποτελεί απάντηση στην αίτηση τεκμηρίωσης της όποιας επιλογής στην ψηφοφορία.

Φιλικότατα.

alet
05-07-08, 11:53
Σε όσα φόρα συμμετέχω ή παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια, πουθενά δεν έχω δει το σύστημα της υποχρεωτικής αναγραφής της ηλικίας να λειτουργεί, ή να λειτούργησε όπως έπρεπε/αναμένονταν, και αυτό για τους λόγους που περιέγραψα.
Αν και o Viktor_Belenko έχει δίκιο στο παραπάνω, ψήφισα ΝΑΙ, μια και συμφωνώ με τον συνομήλικο LuX

Solon Aimonas Eautou
05-07-08, 12:46
Γιατί βρε Λουξ με έχεις πάρει με κακό μάτι; Μιλάς σαν να συνηθίζω να μπαίνω και να σας ξενερώνω όταν έχετε νέες ιδέες... :) (καμία παρεξήγηση ε...)
Ως προς την πρόταση σου, πιστεύω ότι εφόσον είναι δυνατό για κάποιο μέλος να μπει στη λίστα μελών και να τσεκάρει μία ηλικία που αναζητεί, τότε επί της ουσίας το ζήτημα του είναι ήδη λυμένο. Παράλληλα, δεν είναι υποχρεωτική σε καμία περίπτωση, μιας και το κάθε μέλος αποφασίζει για το αν θα γράψει την ηλικία του ή όχι, ενώ η σχετική του απόφαση δεν επηρεάζει την αποδοχή του στην κοινότητα από τη μηχανή του φόρουμ.
Τώρα, η πρόταση σου να εμφανίζεται σε κάθε post η ηλικία του μέλους, προσωπικά με βρίσκει αδιάφορο προς αντίθετο (πόσο μάλλον όταν μπορείς να πάρεις την εν λόγω πληροφορία εύκολα με έναν πιο διακριτικό τρόπο). Δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό προγραμματιστικά στο φόρουμ μας, όμως μπορώ να μάθω σύντομα μιλώντας με τον τεχνικό της ομάδας G (nocturnal).
Επί της ουσίας όμως, προσωπικά θα συμφωνούσα με τη δυνατότητα κάθε μέλος να αποφασίζει τι θα εμφανίζεται στα posts του (π.χ. τόπος, ηλικία, κ.λπ.) και όχι να "αναγκάσουμε" όλα τα παλιά μέλη να αποδεχτούν μία τέτοια αλλαγή ή να μπουν στη διαδικασία να "βγάλουν" ή να "πειράξουν" την ηλικία τους στην ταυτότητα τους. Κάτι τέτοιο θα ήταν το ιδανικό για εμένα, αν και από τεχνικής άποψης είναι πολύ πιο δύσκολο.

Σαφώς όμως και χαιρετίζω τη ψηφοφορία, μιας και είναι καλό να σφιγμομετρήσουμε το τι πιστεύουν τα μέλη μας ανεξαρτήτως αν μία τέτοια αλλαγή είναι εφικτή (από άποψη χρόνου και τεχνικών θεμάτων). Οπότε, ας δώσουμε κάποιο χρόνο ώστε να συμμετέχουν και άλλα μέλη στη συζήτηση και εδώ είμαστε για αλλαγές εφόσον είναι εύκολες και αξίζουν το χρόνο που θα αφιερώσουμε.

Φιλικά,
Νίκος.

LuX
05-07-08, 12:47
viktor
δεν προτείνω να γίνει υποχρεωτικά απλά να συμπεριληφθεί ως πεδίο που οποίος θέλει να το συμπληρώνει (αλλά να φαίνεται πάνω δεξιά της δημοσίευσης του όπως ο τόπος και τα ποστ για λόγους ευκολίας ) ...

όπως τόνισες και γω δε την έχω αλλά την είχα κάποτε (άσε που την άλλαζα καθημερινά ώστε κάθε πρωί να αναγεννάμε και να γράφω φρέσκα αλλά και για να έχω γενέθλια ώστε να μαζεύω ευχές καθημερινά ) κάποιοι θα το θυμούνται ίσως .

Σεβόμενος την αγωνία των συντονιστών ώστε να μη γίνει μόδα και το κάνουν και άλλοι όμως ,απάλειψα εντελώς την ημερομηνία .

στην ουσία με τους ολίγους είμαι πάντα
σκοπός είναι να αναθεωρήσεις και να το δεχτείς και συ και όλοι οι ΟΧΙ με τη καρδιά τους και μόνο για λόγους ευκολίας .
Αλλιώς δεν έχει ουσία . ΟΧΙ να γίνει επειδή το θέλουν οι πολλοί ντε και καλά ...
Εξάλλου έχει ήδη αρχίσει μια όμορφη κουβέντα ....
Όπως προείπα δε πιστεύω ότι θα γίνει ούτως η άλλως .

ελα νικο κανω εντιτ για δε σε προλαβα !
καμμια παρεξηγηση φιλε λεγε οτι θες :)

απλα να συπμληρωσω πως εμεις οι διφορουμενοι πολλες φορες εχουμε διαφορετικες απαντησεις αναλογα τη περισταση .. :)
και θα θελαμε να διευκολυνομαστε κατα καποιο τροπο .
αυτο μονο .

φιλικα

@

xontro_mpizeli
05-07-08, 13:43
εμένα με κάλυψε απόλυτα ο Viktor_Belenko και +φωνώ μαζί του σε όλα.

Από την άλλη, ό,τι και αν αποφασιστεί οκ, κανένα πρόβλημα. ΄Ετσι και αλλιώς η ημερομηνία γέννησης φαίνεται στα προφίλς των μελών.

Ίσως θα ήταν και κακλύτερο να υπήρχαν και άλλες επιλογές ώστε μετά το κάθε μέλος να αποφασίζει τί να έχει εμφανές στο status του και τί όχι.

Anyway...

Και μία συμβουλή: Μην ντρέπεστε να λέτε όνομα ή ηλικία! :) Εδώ τόσα και τόσα άλλα μπορούν να αποκαλυφθούν μέσα net, σε αυτά κολλάμε; :D

Grigorios o Ellhn
05-07-08, 14:02
ΝΑΙ!! Γιατί κάτι αληθινό και ούτως ή άλλως ισχύον, δεν υπάρχει λόγος να κρύβεται

Ποσειδώνιος
05-07-08, 14:15
Δεν ξέρω αν είναι χρησιμότερη εδώ η γνώση της ηλικίας ή της βιβλιογραφίας κάποιου.

Εγώ, πάλι, βρήκα το σαιτ από τα ποστ ενός 17χρονου με ενδιαφέρων ονειρικές εμπειρίες.

Συμπερασμα ... εξαρτάται από το θέμα και μόνο αν μας αφορά η ηλικία κάποιου ή η βιβλιογραφία του ή οι εμπειρίες του και το είδος τους.

Τώρα αν κάποιος συμμετέχει σε θέματα που προυποθέτουν μεγάλη βιβλιογραφία και πολλές εμπειρίες ... ζωής (και όχι μεταφυσικές) τότε καλά θα κάνει να αναφέρει την ηλικία του. Προσωπικά αν δεν το κάνει τον κρίνω αυστηρά και δεν παίρνω σοβαρά τα επιχειρήματα του. Εξαρτάται όμως από το τι υποστηρίζει , ποιο το είδος του θέματος κτλ.

Ελευθερία προτείνω λοιπόν και καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες για τον εαυτό του. Προσωπικά έβαλα την ηλικία μου στο προφίλ μολις ένοιωσα λίγο άνετα στο φόρουμ , κυρίως για τον λόγο ότι κάποιος με αστρολογικές γνώσεις θα μπορούσε να μελετήσει το χάρτη μου και ίσως μου έλεγε κάτι χρήσιμο από τα πολλά που σίγουρα μου διαφέυγουν και σχετίζονται με αυτόν. Τζίφος προς το παρόν.

Τώρα ίσως το έκανα και γιατί απαιτούσα περισσότερο σεβασμό ... από μέλη με μέσο όρο ήλικίας 20-25 χρόνια μικρότερης της δικιάς μου. Αυτό δεν δείχνει όμως αυτοκυριαρχία ... Μάλλον εγωισμό δείχνει το να απαιτείς σεβασμό.

Τέλος πάντων αν ήταν έτσι .... ελπίζω να το έχω ξεπεράσει τώρα πια.

libero
05-07-08, 16:25
Θα συμφωνήσω με τον Viktor_Belenko, αλλά σε αντίθεση με τον/την alet, ψηφίζω "όχι". Έκανα τη πρόταση για λόγους ευκολίας και όχι για καταγραφή των προσωπικών δεδομένων του καθενός μας .
Απλά προχθές ήθελα να απαντήσω σε κάποιον και η απάντηση που σκόπευα να δημοσιεύσω θα ήταν διαφορετική ανάλογα με την ηλικία του , πήγα στο προφιλ του αλλά δεν βρήκα τίποτα .Θα του απαντήσεις απλά, όπως σε έναν συνομήλικό σου. Δηλαδή αν ήταν 99 χρονών θα του μιλούσες με το σεις και το σας?

Το ποιο πιθανό είναι να συμβεί το παρακάτω που έγραψε ο Viktor_Belenko:
Το αντίστροφο του παραπάνω, έχει αποδειχθεί άπειρες φορές ότι πολλοί τείνουν να "πατάνε" πάνω στην ηλικία ενός άλλου μέλους είτε για να τον απαξιώσουν (συνήθως) είτε για να τον επικαλεστούν ως "αυθεντία".Συχνά “πατάνε” και στον αριθμό των μηνυμάτων, αλλά μάλλον δεν γίνεται να αλλάξει αυτό. :(

Νομίζω πως η εμφάνιση του φύλου είναι πιο χρήσιμη, μιας και υπάρχουν nicknames από τα οποία είναι δύσκολο να προσδιοριστεί. :rolleyes:

Συμπερασμα ... εξαρτάται από το θέμα και μόνο αν μας αφορά η ηλικία κάποιου ή η βιβλιογραφία του ή οι εμπειρίες του και το είδος τους.
Τι εννοείς??? :confused:
Postάρουν και εξωγήινοι στο metafysiko; :D

beetlejuice
05-07-08, 19:30
Εγω παλι θα προτεινα να μεταβειτε στο ηδη υπαρχον http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2074 και οσοι εχουν τη θεληση μπορουν να γνωστοποιησουν την ηλικιακη τους ομαδα αλλα και την ιδια την ηλικια τους εαν το επιθυμουν! :)

LuX
05-07-08, 19:42
Εγω παλι θα προτεινα να μεταβειτε στο ηδη υπαρχον http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2074 και οσοι εχουν τη θεληση μπορουν να γνωστοποιησουν την ηλικιακη τους ομαδα αλλα και την ιδια την ηλικια τους εαν το επιθυμουν! :)
Εκει εξαφανιζεται...
δεξια σε καθε ποστ ειναι ορατο συνεχεια
και ανανεωνεται !

τελος παντων δε ξερω , μια προταση ειναι ....
αν γινεται ευκολα παντως θα ηταν βολικο

@

Ποσειδώνιος
05-07-08, 20:30
Τι εννοείς??? :confused:
Postάρουν και εξωγήινοι στο metafysiko; :D
Εννοώ το είδος της εμπειρίας. Δηλαδή αν κάποιος είναι γκουρού στο καράτε πχ και δηλώνει ότι ξέρει τα πάντα ... εκεί έχει σημασια η ηλικία του.
Για κάποιον όμως που βιώνει μια μεταφυσική εμπειρία δεν μετρά η ηλικία. Ορισμένα άτομα έχουν ικανότητες ελέγχου του ονείρου ή αστρικής προβολής ή μαντικές ικανότητες κτλ και αυτά ισχύουν από όσο είναι μικρά παιδιά. Εκεί δεν με ενδιαφέρει η ηλικία τους αρκεί να μπορούν να εκφράζονται μόνο καλά για να τους καταλαβαίνω τί λένε ή τι εννοούν.

LuX
06-07-08, 07:18
libero
μέχρι να σου προτείνει κάποιος 99χρονος να του μιλάς στον ενικό το βρίσκω πολύ φυσιολογικό να του μιλάς με το σεις και με τα σας !

και μόνο αυτή σου η πρόταση προδίδει την ηλικία σου η τουλάχιστον τον «ελαφρύ» τρόπο σκεψης σου.
Χωρίς βεβαίως να θέλω να σε προσβάλω το "σεις & σας " είναι κάτι που ΣΥΝΗΘΩΣ μπορεί να το καταλάβει κάποιος ο οποίος έχει κάνει αρκετούς κύκλους γύρω απ τον ήλιο.
Ένας νεαρός οδηγούμενος συνήθως απ το πάθος και τη παρόρμηση σε κάθε του κίνηση η άποψη είναι φυσικό να σκέφτεται διαφορετικά .

Επειδή αυτό είναι κάτι το πραγματικό οπότε και ορατό (όπως στη περίπτωση σου)
ειδικά σε κάποιον που το έχει συνειδητοποίηση και πολύ περισσότερο ζήσει (όπως στη περίπτωση μου ) είναι δυνατό να απαντά με διαφορετικό τρόπο σε κάποιον νεαρό απ ότι σε κάποιον μεγαλύτερο .
Δεν εννοώ πως η απάντηση θα είναι διαφορετική δλδ άλλη , απλά ο τρόπος απάντησης αλλάζει ώστε να γίνει ευκολότερα κατανοητή από τον νεαρό η τον μεγαλύτερο αντίστοιχα . Διότι άλλα τα βιώματα του ενός και άλλα του άλλου.

για παράδειγμα
σκεφτείτε πόσοι από εσάς τους μεγαλύτερους όταν σας έλεγε ο πατέρας σας κάτι κυρίως συμβουλευτικό σκεφτόσασταν από μέσα σας... "έλα μωρέ πατέρα τι μου λες τώρα , που ζεις...."
και πόσοι από εσάς τώρα που μεγαλώσατε η γίνατε πατέρες και φέρνετε στη σκέψη σας εκείνη τη συμβουλή του πατέρα σας να λετε ..."αχχ πόσο δίκιο είχες ρε πατέρα" !

είναι εντελώς τελείως φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο και το σίγουρο είναι πως δε μειώνει κανέναν.

Άλλωστε υπάρχει και η σχετική παροιμία που λεει
« εκεί που ήσουν ήμουνα και δω που είμαι θα ρθεις».

Λίγοι είναι τελικά αυτοί που τη γλιτώνουν και δε πάνε..... κυρίως λόγω ατυχήματος αρρώστιας η απερισκεψίας .

@

tsilof
06-07-08, 09:20
Ψήφισα όχι ,κυρίως γιατί συμφωνώ σε ό,τι ανέφερε ο Ποσειδώνιος.
Προσωπικά από την πρώτη στιγμή της εγγραφής μου εδώ πόσταρα την ακριβή ημερομηνία γέννησης μου, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο (και κώλυμα)...
Το να είναι απαραίτητη η αναγραφή, ίσως να ελλοχεύει κινδύνους, μιας και προσωπικά με ενδιαφέρουν τα γραφόμενα και όχι η ηλικία.. Γιατί να μπω στο τριπάκι να υποτιμήσω ή υπερτιμήσω κάποιον όταν δω ότι είναι 15 ή 55;
Δε ξέρω αλλά το βρίσκω λιγάκι "ταμπελοποιημένο" και γιατί όχι "ρατσιστικό" να απαιτώ από κάποιο μέλος να μου πει την ηλικία του...
Καλημέρα σας :p

LuX
06-07-08, 09:54
τσιλοφ
μάλλον διάβασες βιαστικά
κανείς δε μίλησε για υποχρέωση !

είναι άκρως περίεργο πως κάποιος που δε διστάζει να ανεβάζει φωτογραφίες του στο forum να έχει πρόβλημα να δηλώσει εμφανώς την ηλικία του !
(βλ. Ερρίκος) φίλε ερικ με το συμπάθιο αλλά εσένα έτυχε να δω και προ πάντων αυτό που γράφω δεν αποτελεί κατηγορία για κάτι , απλά περιέργεια και στοχασμό !

το όλο θέμα αρχίζει και παραπέμπει στο «τι ψηφίζει ο φίλος μου να ψηφίσω το ίδιο»παρά στο τι είναι εύχρηστο και λογικό .

μια πιο συνωμοτική άποψη του όλου θέματος είναι πως υπάρχουν υποβόσκουσες «κλίκες» με την καλή έννοια βέβαια χωρίς να υπονοώ κάτι το άσχημο... :D

αν είναι όπως τα λες τότε γιατί να υπάρχει η περιοχή του χρηστή και ο Αριθμός των ποστ του;

Τσιλοφ να είσαι βέβαιος πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα παίζουν το ρόλο τους !

εφόσον καποιος νοιάζετε η δε νοιάζετε για κάποιες παραμέτρους γιατί δε διαγράφει και το πεδίο για τον αριθμό των ποστ η την περιοχή του καθενός ;

αυτό βέβαια μόνο σαν απάντηση στην αντικειμενικότητα και ουχί στη σκοπιμότητα

φιλικά πάντα

@

tsilof
06-07-08, 10:05
Δε νομίζώ ότι (μιας και ανέφερες τον αριθμό των ποστ) κάποιος που χει 2.000+ μηνύματα πάει να πει πως είναι ο σημαντικότερος και πιο άρτιος γνώστης και συνομιλητής...
Απλά μπορεί να χει περισσότερο ελεύθερο χρόνο ή μεγαλύτερη γκάμα ενδιαφερόντων, μεταφυσικού ή όχι :p
Βασικά, η πλατφόρμα της vBulletin, σε όσα άλλα φόρα έχω δει, έχει κάποιες στάνταρ επιλογές και δε γνωρίζω κατά πόσο μπορούν να μεταβληθούν. Ο διαχειριστής ξέρει περισσότερα σίγουρα.

Τελος πάντων, για να μη παρεξηγηθώ κιόλας, να κλείσω λέγοντας πως δε κρίνω τα λεγόμενα κάποιου ηλικιακά, μιας και το ίδιο πιστεύω ότι συμβαίνει και στις εξω συναναστροφές μας. Ποτέ δεν υπολόγισα κανέναν μεγαλύτερο όταν έλεγε και πίστευε μ@....ς επειδή απλά και μόνο ήταν ηλικιακά "γεροντότερος"...
Αν αποφασίσει όμως η πλειοψηφία και είναι και διαχειριστικά δυνατό, δε θα αποχωρήσω και από την κοινότητα κιόλας (επικαλούμενος τον φίλο μου τον Δαφέρμο)... :D

06-07-08, 10:16
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλοι μου πραγματικά δεν περίμενα να δώ ένα τέτοιο θέμα αλλά και να μας
απασχολεί τόσο πολύ....

Πάντα με ενδιάφερε και με ενδιαφέρει η πνευματική ηλικία κάποιου....

Αυτό εύκολα κάποιος δύναται να το διαπιστώσει απο τα γραπτά που έχει
καταθέση...
(ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ) Ευτυχώς..

Όποιος θέλει να γνωστοποιήση την ηλικία του θεμιτό αλλά και θεμιτό είναι να
μην την γνωστοποιήση...

Ποιός είναι αυτός (και γιατί ???) που για να συνομιλήσει με κάποιον
πρέπει οποσδήποτε να γνωρίζει την Ηλικία του ??????

Ψήφισα "ΟΧΙ" γιατι πιστεύω πως όλοι μας έχουμε την ελευθερία
επιλογής..

Μέσα απο τα 51 χρόνια μου έμαθα να αντιτίθεμαι σε ότι είναι αντίθετο με
ελευθερία επιλογής τις προσωπικής μου αλλά και τον άλλων...

Ευχαριστώ.

henriksmir
06-07-08, 10:25
Πιστεύω ότι η αναγραφή της ηλικίας του καθε μέλους του φόρουμ είναι περριτή. Μια από τις θετικές πλευρές του ίντερνετ είναι ότι εξασφαλίζει στους χρήστες του απόλυτη ελευθερία και αποστασιοποίηση από παραμέτρους όπως είναι το οικονομικό επίπεδο, η φυλή, το φύλο, και γιατι όχι, η βιολογικη ηλικία. Λαμβάνοντας υπόψη το ότι όλοι μας, ηθελημένα ή κατόπιν του κοινωνικού προγραμματισμού που έχουμε υποστεί, έχουμε την τάση να κρίνουμε κάποιον με βάση ΚΑΙ την ηλικία του, (ότι κι αν σημαίνει αυτό), δεν μπορώ να καταλάβω, για ποιό λόγο θα πρέπει, όλοι εμείς, τα μέλη του φόρουμ, να υποστούμε μια τέτοιου είδους κατηγοριοποίηση.
Οπότε λοιπόν, φίλε μου Lux, προτού καταλήξεις στο πολύ εύκολο, για σένα, συμπέρασμα, ότι στερούμαι προσωπικής άποψης και ψηφίζω απλώς ό'τι ψηφίζει ο "κολλητός" μου επειδή, με τη καλή έννοια πάντα, υπάρχουν "κλίκες" στο φόρουμ, προσπάθησε να λάβεις υπόψη σου το σκεπτικό βασισμένος στο έδωσα αρνητική ψήφο στη συγκεκριμένη πρόταση.

LuX
06-07-08, 11:18
αγαπητοι μου φιλοι
ξαναλεω πως κανεις δε μιλαει για εξαναγκασμο !
αφου ηδη υπαρχει το πεδιο της ημερομηνιας γεννησης στο προφιλ μας
αυτο που λεω ειναι αν υπαρχει η δυνατοτητα νε μεταφερθει και πανω δεξια στα ποστ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ .
οποιος θελει το συμπληρωνει οποιος δε θελει ΟΧΙ !

Πρωτος απ ολους εκανα λογο πως η ηλικια δε θεωρειται προσον η ελατωμα !
Απλα αυτο που δεν ενοειτε να καταλαβετε ειναι πως προσωπικα (δε ξερω για εσας ) αλλιως απανταω στον εναν και αλλιως στον αλλον αντιστοιχα !

το θεμα ειναι καθαρα τεχνικο και θα μπορουσε καλιστα και ευκολα καποιος να παρει ενα τηλεφωνο τον Χαρη και να τον ρωτησει :)

Ερρικο αν διαβασεις προσεκτικα θα δεις πως σε εσενα αναφερομαι τυχαια για το λογο οτι δε κατανοω το λογο που ψηφιζεις ΟΧΙ ενω παραληλα δημοσιευεις φωτο σου .
τπτ περισσοτερο τπτ λιγοτερο !

αυτο για τις φιλιες κλπ περιλαμβανει και εμενα και ολους μας αφου προκειται για συνεπαγωγικο συμπερασμα

ΑΒΑΤΑΡ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ
(ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ )ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥ
Ποιο ειναι το προβλημα σου η και των αλλων με αυτο ;

ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ !

@

agaliarep
06-07-08, 11:31
Είναι κάτι που βοηθάει ή όχι; Παίζει ρόλο η ηλικία ή όχι;
Πρέπει να πω ότι δεν έχω καταλήξει ακριβώς.
Χτες πήγα στο 13ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Σε μια αφίσα είχε έναν άνθρωπο καλυμμένο με επιδέσμους από πάνω εως κάτω, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται, ούτε το χρώμα του, ούτε το φύλο του, ούτε εάν ήταν άσχημος, όμορφος ή οτιδήποτε και έγραφε: Τώρα θα με αποδεχτούν; Ο ρατσισμός ή ο “ρατσισμός” δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένα πάντα χαρακτηριστικά. Μπορεί να είναι το χρώμα, το φύλο, η εμφάνιση. Από την άλλη αυτός που έχει την τάση αυτή του ρατσισμού που συνδέεται με τα πιστεύω του, αλλά και με τις απόψεις που ανταλλάσσονται σε ένα forum και από την στιγμή που δεν έχει οπτική επαφή με τον άλλον, μπορεί να εκφράσει αυτόν τον ρατσισμό του μέσω της ηλικίας του άλλου… Αλλά όχι μόνο αυτή.
Το να σκέφτεται κάποιος όμως έτσι όπως πολλοί είπατε, ότι π.χ. θα βρει πάτημα την μικρή ηλικία του άλλου ή το αντίθετο, για να τον μειώσει είναι νομίζω ψευδοκριτήριο. Όποιος σκέφτεται έτσι, με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και την ηλικία του άλλου να μην ξέρει, τότε πολύ απλά θα βρει ένα άλλο πάτημα, μια και αυτό είναι που ψάχνει. Πατήματα. Δεν θα είναι η ηλικία; Θα είναι κάτι άλλο, που είπε ή έγραψε ή το οτιδήποτε, από τα ορθογραφικά λάθη (το έχουμε δει εδώ μέσα) μέχρι το αβαταρ του… κάποτε μάλιστα δέχτηκα “επίθεση” από κάποιον άμυαλο με αφορμή το αβαταρ και δεν ήμουν ο μόνος. Αυτές οι ρατσιστοφασιστικές θα έλεγα συμπεριφορές όμως δεν πηγάζουν από την ηλικία του άλλου μέλους, αλλά από την λανθάνουσα λειτουργία του εγκεφάλου αυτού που συμπεριφέρεται έτσι. Οπότε μια και είναι μια διανοητική υπολειτουργία εάν δεν βλέπει την ηλικία του, θα δει κάτι άλλο.

Άλλο όμως η μείωση κάποιου λόγω της ηλικίας του και άλλο η αλλαγή συμπεριφοράς κάποιου. Σύμφωνα με το σύνταγμα είμαστε όλοι ίσοι, αλλά παρόλα αυτά συμπεριφερόμαστε εμείς αλλά ακόμα και το σύνταγμα διαφορετικά στα παιδιά, τους ανήλικους κτλ. το να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά σε κάποιον δεν είναι ρατσισμός, όταν μάλιστα μιλάμε για παιδιά είναι “επιβαλλόμενο”. Αλλιώς μιλάς σε κάποιον έφηβο, που κάνει την επανάσταση του απέναντι στα πάντα, αλλιώς σε κάποιον 40άρη. Ο διαχωρισμός δεν είναι στο εάν πιστέψεις αυτά που λέει, ή αυτά που δεν λέει, δεν είναι σε αυτά που λες και εάν είναι αλήθεια, ψέμα ή οτιδήποτε, αλλά στον τρόπο και την συμπεριφορά του κάθε μέλους, αλλά και την δική σου απέναντι του.

henriksmir
06-07-08, 11:36
Φίλε Lux, μα δεν παρεξηγήθηκα! Ελπίζω πάντως οι λόγοι που παρέθεσα βάση των οποίων ψηφίσα αρνητικά, να λύσουν τις απορίες σου. Όσον αφορά τα άτομα των οποίων τις απόψεις διαβάζω στο φόρουμ, με ενδιαφέρει πολύ λιγότερο η βιολογική τους ηλικία από την ωριμότητα και την ευχέρεια με την οποία διατυπώνουν τα όσα επιθυμούν να πουν. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή είναι μια αρκετά λογική άποψη εκ μέρους μου.

06-07-08, 11:51
Φίλοι και πάλι εδώ....

Φίλε μου LuX γνωρίζω πώς εσύ άνοιξες το θέμα αλλά και πως εσύ ζητάς να
μάθεις την ηλικία των συνομιλητών σου....

Η αναφορά μου....
<<Ποιός είναι αυτός (και γιατί ???) που για να συνομιλήσει με κάποιον
πρέπει οποσδήποτε να γνωρίζει την Ηλικία του ??????>>

Δεν ήταν για σένα η για κάθε άλλον συνομιλητή που θέλει να μάθει την
ηλικία του άλλου αλλα ήταν ένα ρητορικό ερώτημα...

Έχω επεξηγήσει τους λόγους πως θεωρώ καλήτερα να γνωρίζω κάποιον
απο αυτά που λέει αλλά και που πράττει παρά να μάθω τι ηλικία εχει...

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ...
Εμένα με ενδιαφέρουν οι πράξεις και τα λόγια (ΓΝΩΣΕΙΣ)...

Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο...

Ευχαριστώ.

ane
06-07-08, 11:57
Οχι, γιατί θέλω να μην επηρεάζομαι από την ηλικία των άλλων, και να απαντάω σε όλους αυτά που θα έλεγα στον καθένα.

PUCK
06-07-08, 12:17
Lux, απάντησα ναι, αν και πιστεύω πως δεν θα περάσει τελικά (ξέχωρα του αν είναι τεχνικώς εφικτό ή όχι),
καθώς για τους ίδιους λόγους για τους οποίους έχεις δίκιο, γι αυτούς τους λόγους δεν θα γίνει.

Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για ρατσισμό, ξεχνώντας το ότι στην πραγματική τους ζωή, αλλιώς αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο και αλλιώς τον μικρότερό τους,
αλλά και με περίσσια ευκολία λένε πως τους ενδιαφέρει το ΤΙ λέει ο συνομιλητής και όχι η ηλικία του.

Και μένα αυτό με ενδιαφέρει και δεν έχω κάτι με τους μικρούς, αφού κι εγώ μικρός υπήρξα (και μακάρι να ήμουν και τώρα).

Αλλά δε μου λέτε ρε μάγκες και κούκλες, πόσες φορές είδατε αυτό που ζητούσατε από μικρότερους εδώ μέσα; Πόσες φορές είδατε σοβαρές και τεκμηριωμένες απόψεις με καθαρό συντακτικό και ορθογραφία; Πόσες φορές είδατε απαντήσεις εκεί που πρέπει κι όχι δημιουργία νέων θεμάτων (που φυσικά κλείνουν); Πόσες φορές κάποιοι έκαναν "ηρωική έξοδο" κατηγορώντας το forum για ρατσιστικό, κοροϊδευτικό προς αυτούς, άσχετο, κλπ (π.χ. χρήστης baggelis, θέμα arxaggelos);

Εγώ πιστεύω πως κανείς δεν έχει τη διάθεση να μειώσει κάποιον λόγω ηλικίας. Κι αν το κάνει, αυτόματα εκτίθεται στους υπόλοιπους με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
Αντίθετα, η αναγραφή της, είναι πολύ πιο χρήσιμη από την πόλη/χώρα απ' όπου γράφει ο καθένας, και θα λύσει πολλές παρεξηγήσεις, είτε στις συζητήσεις είτε μέσω π.μ.

libero
06-07-08, 16:02
libero
μέχρι να σου προτείνει κάποιος 99χρονος να του μιλάς στον ενικό το βρίσκω πολύ φυσιολογικό να του μιλάς με το σεις και με τα σας !

και μόνο αυτή σου η πρόταση προδίδει την ηλικία σου η τουλάχιστον τον «ελαφρύ» τρόπο σκεψης σου.
Χωρίς βεβαίως να θέλω να σε προσβάλω το "σεις & σας " είναι κάτι που ΣΥΝΗΘΩΣ μπορεί να το καταλάβει κάποιος ο οποίος έχει κάνει αρκετούς κύκλους γύρω απ τον ήλιο.
Ένας νεαρός οδηγούμενος συνήθως απ το πάθος και τη παρόρμηση σε κάθε του κίνηση η άποψη είναι φυσικό να σκέφτεται διαφορετικά .Χαίρομαι που τώρα μπορείς να μου μιλάς όπως θέλεις. Αλήθεια, πόσο με κάνεις? :D

Το σεις και το σας δεν είναι όμως θέμα βιωμάτων αλλά θέμα διαγωγής. Από μικρό σου μαθαίνουν τρόπους καλής συμπεριφοράς ή όχι. Αλίμονο αν θα πρέπει να φτάνουμε στα γεράματα για να καταλάβουμε το σεις & σας. Αυτό δείχνει πέρα, ίσως από την μη σωστή ανατροφή και το εγωιστικό του χαρακτήρα.
«Μιλάω όπως θέλω στους μεγαλύτερους όταν είμαι νέος, και όταν γεράσω απαιτώ από τους άλλους να σεβαστούν την ηλικία μου, σέβομαι κι εγώ παράλληλα τον 99 χρόνο.» ;)

Άλλο όμως το διαδίκτυο, άλλο έξω η πραγματική ζωή. Χωρίς το φόρουμ του μεταφυσικού μπορώ να ζήσω, χωρίς να ζω δεν μπορώ να είμαι στο φόρουμ.
Έτσι σε μια απρόσωπη και ανώνυμη κοινωνία όπως αυτή των φόρουμς, δεν νομίζω πως παίζει ρόλο η ηλικία. Εννοείται πως θα μιλήσω διαφορετικά στον 5χρονο ανιψιό μου αλλά μπαίνω στο φόρουμ, για να ξεφύγω λίγο από την καθημερινότητα.

Θα μπορούσε να υπάρχει και η επιλογή, να διαλέγει ο καθένας κατά την εγγραφή, να φαίνεται η ηλικία των υπολοίπων, όταν βέβαια την έχουν δηλώσει οι άλλοι. :rolleyes:

Απέριττος
06-07-08, 17:35
Οφείλω μια απάντηση γιατί δεν έχω καταλάβει μερικοί εδω μέσα τι ζόρι τραβάνε. Επειδή είδα προηγουμένως ότι κάποιος μιλησε για υποβόσκουσες κλίκες και επειδή τυχαίνει να κάνω παρέα με τον Ερικ έχω να πω τούτο. Κατ' αρχήν ο φίλος μου ο Ερρίκος ψήφισε διαφορετικα΄απο ότι εγω. Δεύτερον ποιος μιλάει για κλίκες; Προσωπικά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα έκανα εδω μέσα απεύθυνα πρόσκληση προς όλα τα μέλη που θα ήθελαν να συμμετάσχουν και δεν έκανα διαβολές σε ότι αφορά την μη νόμιμη δραστηριότητα των προτάσεων των άλλων μελών. Και δεν απέκλεισα κανέναν απο οτιδήποτε παρά μόνο το κριτήριο του αν είναι ενήλικος για να μην έχω εγω την ευθύνη του. Το ότι δεν ακολουθούν δεν σημαίνει ότι εγω ή κάποιοι άλλοι έκαναν κλίκα και λειτουργούμε με συγκεκριμένα άτομα... Άρα αν το σχόλιο αφορούσε εμένα και επειδή με τσίμπησε η μύγα όπως λένε ζητώ να ανακαλέσεις... Εδω πρέπει οι επιλογές να είναι ελεύθερες όσο αυτές δεν επηρεάζουν και δεν δημιουργούν πρόβλημα στην ελευθερία των άλλων... Προσωπικά η ηλικία του κάθε ατόμου δεν μου λεει τίποτε. Εχω δει παιδιά στα 25 τους να πιάνουν τις πέτρες και να τις στίβουν και έχω δει κάτι καραγκιόζηδες πενήντα χρονών να τους ταίζει ακόμα η μαμά τους και να λένε αυτά που έλεγαν στα 15 τους περι ποδοσφαίρου και γκομενών...
Αυτά...

LuX
06-07-08, 18:01
Φίλοι μου καλησπέρα σας
Εννοείται πως μένουμε μακριά από παρεξηγήσεις και σκοπιμότητες
Αφού όλοι στην ουσία κάνουμε το χόμπι μας εδώ μέσα

Απλά ήθελα να τονίσω πως εξ αρχής ξεκαθάρισα το θέμα και τους λόγους που ζητώ να γίνει κάτι τέτοιο (στα 2 πρώτα μηνύματα του θέματος φαίνεται crystal clear)

Δεν είπαμε να βάλουμε στο μαχαίρι στον λαιμό κάποιου ώστε να μας δηλώσει πότε ακριβώς γεννήθηκε !
Ούτως η άλλως και τώρα αν θέλει το κάνει η δε το κάνει.

Το όλο θέμα αν θέλετε έχει να κάνει και με την εικόνα που παρουσιάζει το φόρουμ στα μη μέλη. Μη ξεχνάτε πως οι επισκέπτες που διαβάζουν είναι συνήθως πενταπλάσιοι απ τα μέλη σε καθημερινή βάση .

Όταν τυχαίνει και διαβάζω ως επισκέπτης ένα άλλο φορο χωρίς να ξέρω τπτ για αυτούς που γράφουν θεωρώ πως είναι πιο χρήσιμο να βλέπω την ηλικία του συγγραφέα παρά τη πόλη φάντασμα.

Σορρυ που δε δέχομαι να γράφω με το σύστημα «αμπλα ουμπλα» και πριν απαντήσω προσωπικά η συμβουλευτικά σε κάποιον θέλω να λαμβάνω υπ όψιν μου την ηλικία του και τα πιθανά βιώματα του .
Συγγνώμη επίσης γα την εμμονή μου στο να μη δέχομαι την ομαδοποίηση και ομογενοποίσηση των δημοσιευμένων μηνυμάτων .
Ζητώ συγγνώμη που θέλω να σκέφτομαι και να επεξεργάζομαι κατάλληλα τις κατ εξαίρεση απαντήσεις πριν πατήσω το κουμπί της δημοσίευσης .
Συχωρέστε την επιθυμία μου στο να προστεθεί μια ακόμη νότα εξυπηρέτησης στο φόρουμ .
Συχωρέστε το λάθος μου στο να θέλω να έχω ένα πιο ολοκληρωμένο προφίλ του συνομιλητή μου στο μυαλό μου την ώρα που σκοπεύω να του απαντήσω .

Αν σας ενοχλεί τόσο η δημοσιοποίηση της ηλικίας Τότε και γω μαζί σας αδέρφια .......ΑΣ ΜΗ ΓΙΝΕΙ !

puck !

@

ENDLESS JOURNEY
06-07-08, 18:19
Το οτι υπάρχουν περισσότεροι επισκέπτες απο τα μέλη που γράφουν στο φόρουμ δεν έχει να κάνει με την ηλικία , ούτε καν με την ποικιλία των θεμάτων, αλλά με την ανασφάλεια των Ελλήνων να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους στο διαδίκτυο.
Αυτό σας το λεω σαν μέλος και συνεργάτης ξένων φόρουμ, όπου εκεί υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη των γεγονοτων , και οι άνθρωποι δεν διακατέχονται απο μικροανασφάλειες , ούτε μικροπρέπειες .
Ειλικρινά αυτό που βλέπω στα ελληνικά φόρουμ δεν το εχω δει πουθενά στον κόσμο !

Το θέμα δεν είναι λοιπόν η ηλικία , αλλά η παιδεία μας σαν Έλληνες , η αντίληψη της πραγματικότητας , το πόσο σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και κατά πόσο μπορούμε να εξελιχθούμε πέρα απο προκαταλήψεις .
Νομίζω οτι ίσως θα μπορούσε να μπεί σαν θέμα στο φόρουμ του μεταφυσικού, τι είναι αυτό που απωθεί τον Έλληνα να εκφράσει την γνώμη του σε ένα φόρουμ και προτιμάει να συμμετάσχει σαν λαθροαναγνώστης , σαν ανώνυμος επισκέπτης και οχι σαν ένας πολίτης που πιστεύει στην ελευθερία του λόγου.

LuX
06-07-08, 18:23
Οφείλω μια απάντηση γιατί δεν έχω καταλάβει μερικοί εδω μέσα τι ζόρι τραβάνε. Επειδή είδα προηγουμένως ότι κάποιος μιλησε για υποβόσκουσες κλίκες και επειδή τυχαίνει να κάνω παρέα με τον Ερικ έχω να πω τούτο. Κατ' αρχήν ο φίλος μου ο Ερρίκος ψήφισε διαφορετικα΄απο ότι εγω. Δεύτερον ποιος μιλάει για κλίκες;
οκ εχεις την απαντηση που απαιτεις απ τον μερικο !
την χαμογελαστη φατσουλα διπλα δε την ελαβες υπ οψη σου μαλλον ε!

Προσωπικά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα έκανα εδω μέσα απεύθυνα πρόσκληση προς όλα τα μέλη που θα ήθελαν να συμμετάσχουν και δεν έκανα διαβολές σε ότι αφορά την μη νόμιμη δραστηριότητα των προτάσεων των άλλων μελών. Και δεν απέκλεισα κανέναν απο οτιδήποτε παρά μόνο το κριτήριο του αν είναι ενήλικος για να μην έχω εγω την ευθύνη του.
η ανω σου προταση εμπεριεχει το κριτηριο της ηλικιας αν δε το καταλαβες ξαναδιαβασε τι γραφεις

Το ότι δεν ακολουθούν δεν σημαίνει ότι εγω ή κάποιοι άλλοι έκαναν κλίκα και λειτουργούμε με συγκεκριμένα άτομα... Άρα αν το σχόλιο αφορούσε εμένα και επειδή με τσίμπησε η μύγα όπως λένε ζητώ να ανακαλέσεις...
γιαυτο το ζητημα θα πρεπει να απευθυνθεις στο μουσειο Γουλανδρη διοτι απο μυγες δε γνωριζω γρι

Εδω πρέπει οι επιλογές να είναι ελεύθερες όσο αυτές δεν επηρεάζουν και δεν δημιουργούν πρόβλημα στην ελευθερία των άλλων... Προσωπικά η ηλικία του κάθε ατόμου δεν μου λεει τίποτε. Εχω δει παιδιά στα 25 τους να πιάνουν τις πέτρες και να τις στίβουν και έχω δει κάτι καραγκιόζηδες πενήντα χρονών να τους ταίζει ακόμα η μαμά τους και να λένε αυτά που έλεγαν στα 15 τους περι ποδοσφαίρου και γκομενών...
αν δε σου λεει τπτ η ηλικια εμενα μου λεει πολλα , γιατι λοιπον να μη με λαβεις υπ οψιν σου αν ειναι ευκολο να γινει κα ιδε σε επιρεαζει προσωπικα σε κατι ; Αυτά...
αυτα κ αμα θες εχω κ αλλα

.....................

@

Απέριττος
06-07-08, 20:31
Δεν έχω να σου πω τίποτε περισσότερο ήμουν σαφής.. στο θέμα του ενήλικου έχει να κάνει μόνο και μόνο με το θέμα του νόμου... προσωπικά μπορώ να κάνω παρέα απο πολύ μικρά άτομα μέχρι πολύ μεγάλα... το μόνο που με απασχολεί είναι να μην είναι βλάκες και κακοήθεις... Όσο για το θέμα της μύγας ξέρεις πολύ καλά τι λέω... Δεν θέλω όμως συνέχεια γιατί δεν έχει νόημα... Υπάρχει μια κινέζικη παροιμία για όποιον την ξέρει...

LuX
06-07-08, 20:54
κοιτά άνθρωπε
δεν άνοιξα αυτό το θέμα για να μιλήσουμε επί του προσωπικού για δεν υπάρχει λόγος !

αν για παράδειγμα
εσένα σε βόλευε να γνωρίζεις το μέγεθος παπουτσιού κάποιου για να του απαντήσεις δε θαχα πρόβλημα να εξυπηρετηθείς στο σημείο που ο άλλος θα ήθελε να μας κάνει γνωστό το size του παπουτσιού του !
Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως θα τον βάλουμε κάτω να μετρήσουμε τη πατούσα του για να του απαντάς .
Καταλαβαίνεις τι εννοώ !
Το περίεργο είναι πως ψηφίσαμε το ίδιο και μοιάζει σα ναχουμε διαφορετικές απόψεις ,γιατί άραγε;
Μα γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι !
Εσένα μπορεί να μη σε νοιάζει η ηλικία όταν μιλάς με κάποιον αλλά εμένα με νοιάζει και με παρανοιαζει αφού βγάζω πολλά προσωπικά συμπεράσματα για την εξέλιξη των γενεών !
Όποτε γιατί να μη γίνει ;
Επειδή μόνο και μόνο είναι αδιάφορο σε μερικούς ;

Ευχαριστώ για τη προσοχή σας !
παω να δω το TRIBE .....
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=4172&highlight=TRIBE

@

Viktor_Belenko
06-07-08, 21:02
viktor
δεν προτείνω να γίνει υποχρεωτικά απλά να συμπεριληφθεί ως πεδίο που οποίος θέλει να το συμπληρώνει (αλλά να φαίνεται πάνω δεξιά της δημοσίευσης του όπως ο τόπος και τα ποστ για λόγους ευκολίας)...
Φίλε LuX καλησπέρα.

Είπες:
νομίζω πως θα ήταν καλό (...) να βρίσκεται υποχρεωτικά και ο αριθμός των κύκλων που έχει κάνει αυτός γύρω από τον ήλιο (δηλαδή η ηλικία του )
και...
νομιζω πως το να γνωριζουμε σε ποιον απευθυνομαστε θα ξεκαθαριζε τις σκεψεις μας και το τροπο απαντησης μας .
και...
Το να βλέπεις την ηλικία του συνομιλητή σου όμως είναι πολύ σημαντικό και έχει άμεση σχέση με αυτά που γράφεις η θέλεις να γράψεις η να του απαντήσεις προσωπικά !
Επιπλέον ο τίτλος της δημοσκόπησης είναι:
Θέλουμε να γνωρίζουμε την ηλικία των συνομιλητών μας ;

Από τα παραπάνω -τελείως φιλικά πάντα- εγώ τουλάχιστον κατάλαβα και καταλαβαίνω ότι προτείνεις να είναι υποχρεωτική η αναγραφή της ηλικίας, πράγμα με το οποίο προσωπικά διαφωνώ και εξήγησα το γιατί.

Βέβαια διευκρίνισες ότι προτείνεις απλώς να εμφανίζεται η ηλικία κάτω από τον τόπο και τον αριθμό των μηνυμάτων. Αν αυτό και μόνο είναι η πρότασή σου, έχει καλώς.

Ωστόσο, επί της ουσίας ξανατονίζω:

Αν κάποιος δεν θέλει να καταχωρήσει την ηλικία του, απλά δεν θα το κάνει. Ακόμα και αν το κάνει, δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα καταχωρήσει την πραγματική του ηλικία, όπως δεν σου εγγυάται κανείς ότι και τα υπόλοιπα στοιχεία που δημοσιεύει είναι πραγματικά. Εγώ για παράδειγμα δεν μένω φυσικά στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας.. :rolleyes: . Από την άλλη, την ηλικία, όσων μελών έχουν επιλέξει να την καταχωρήσουν, μπορείς να την δεις και τώρα. Δεν αλλάζει κάτι. Ουσιαστικά, αυτό που προτείνεις απλώς θα σε (μας) γλιτώσει από 1 (ένα) κλικ. Είναι λοιπόν τόσο σημαντικό αυτό το ένα κλικ ώστε να το κάνουμε θέμα; Από τα χιλιάδες καθημερινά;

Επαναλαμβάνω τέλος ότι το όλο ζήτημα το θεωρώ πρακτικά ασήμαντο, καθώς δεν βλέπω να έχει καμία ιδιαίτερη διαφορά με την τωρινή κατάσταση. Κατά την γνώμη μου υπάρχουν και άλλα και πιθανότατα και πιο σοβαρά ζητήματα/προβλήματα όσον αφορά την δομή/λειτουργικότητα του φόρουμ (πριν λίγες μέρες επισήμανα ένα (http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=57921&postcount=87)).

Κατά το κοινώς λεγόμενο: Όλα τα 'χε η Μαριορή, ο φερεντζές της έλειπε. :p

Και κάτι τελευταίο:
είναι άκρως περίεργο πως κάποιος που δε διστάζει να ανεβάζει φωτογραφίες του στο forum να έχει πρόβλημα να δηλώσει εμφανώς την ηλικία του !
Δεν γνωρίζω για ποιον ακριβώς μιλάς και φυσικά εννοείται ότι δεν με αφορά το θέμα, αλλά νομίζω είναι ή πρέπει να είναι αυτονόητο πως το τι κάνει ο καθένας είναι αυστηρά δική του υπόθεση.

Χωρίς καμία διάθεση παρεξήγησης επαναλαμβάνω. Απλώς απαντώ στο μήνυμά σου.

Φιλικά. :)

xontro_mpizeli
06-07-08, 21:04
Το θέμα είναι ότι έχει ανοίξει μία δημοσκόπηση στην οποία κάθε μέλος εκφράζει την άποψή του και μόνο αυτή. Δεν υπάρχει λόγος να "ταράζεστε" κύριοι/ες!

Όσον αφορά το θέμα της Ηλικίας των μελών του forum θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν έχουμε ακόμα την γνώμη του administrator (nocturnal) για να δούμε αν είναι ή όχι εφικτό κάτι τέτοιο.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι από την στιγμή που το κάθε μέλος γράφει την ηλικία του στο προφίλ του για μένα προσωπικά δεν υπάρχει λόγος να αναγράφεται κάθε φορά και να είναι εμφανές προς τους πάντες στα θέματα συζητήσεων. Ακόμη, πώς ξέρουμε αν θα αναγράφει την αληθινή ηλικία ή όχι; θα μου πείτε, εδώ καλά καλά πώς ξέρουμε αν όντως είναι άντρας/γυναίκα, αν είναι από την Αλεξανδρούπολη ή τον Βόλο και γενικά όλα τα στοιχεία αυτά.

Ένα forum είναι ένας διαδικτυακός χώρος όπου το κάθε μέλος μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του και την γνώμη του για τα θέματα στα οποία διαπραγματεύεται η θεματολογία του forum. Οι επιλογές τόπος διαμονής, ηλικία, msn, e-mail, κ.τ.λ. είναι καθαρά στην κρίση του κάθε μέλους να τα δείχνει φανερά προς τους άλλους ή να είναι κρυφά. Έτσι, πιστεύω ότι είναι το ίδιο και με την ηλικία.

Τέλος πάντων...

Αν αναμένουμε λίγο και την άποψη του nocturnal όπου θα ξεκαθαριστεί τελικά αν μπορεί ή όχι να γίνει κάτι τέτοιο.

Και επειδή αναφέρθηκε και παραπάνω, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του οπουδήποτε, όπως και εδώ μέσα, στο forum. Ο καθένας κρίνει και κρίνεται από αυτά που γράφει και από αυτά που απαντάει στον άλλον. Σίγουρα, πολλές φορές οι όποιες διαφορές λύνονται επί προσωπικού επιπέδου συνήθως με κατ'ιδίαν συνάντηση (όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν). γι αυτό, ηρεμήστε λίγο, και αν δεν μπορείτε, κανονίστε μία συνάντηση, έναν καφέ, και πού ξέρετε, ίσως αρχίσει τελικά μία νέα φιλία από μία παρεξήγηση.
Αυτό σαν (από προσωπικής πείρας) συμβουλή :)

LuX
06-07-08, 21:11
ΝΑ τονισω πως δε διαφωνω με κανεναν σας !

τις περισσοτερες φορες ουσια εχει το ταξιδι και οχι ο ποορισμος !

@

Ophelia
07-07-08, 10:16
Μιας και δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στην ηλικία του άλλου, επέλεξα το 'ΝΑΙ'...
Αν συμφωνεί η πλειοψηφία ας μπουν οι ηλικίες (η δικιά μου φαίνεται και στο προφίλ μου άλλωστε) και ας δούμε στην πράξη αν τελικά θα είναι περισσότερο ή λιγότερο διαφωτιστικό...ή αν απλά θα έιναι το ίδιο...

:)

melian
07-07-08, 16:28
Ψήφισα στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση Ναι χωρίς όμως να το θεωρώ τόσο μείζον ζήτημα. Άλλωστε στο προφίλ του καθενός φαίνεται και η ηλικία μας, σε περίπτωση βέβαια που τα στοιχεία που δώσαμε είναι τα σωστά. Από την άλλη μπορούμε να μάθουμε πόσο χρονών είναι κάποιος μέσω π.μ.

Αν και ψήφισα ναι πολύ φοβάμαι ότι η αναγραφή της ηλικίας μπορεί να δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα στους χρήστες. Ίσως η γνώμη των νεοτέρων να μην εκλαμβάνετε το ίδιο σοβαρά όπως των νεοτερων, ενώ η γνώμη των μεγαλυτέρων να εκλαμβάνετε ως πιο σοβαρή απ' ότι ουσιαστικά είναι κλπ κλπ. Πόσες φορές δε το έχουμε δει ή το έχουμε βιώσει και οι ίδιοι αυτό στην καθημερινότητά μας; Δεδομένου λοιπόν ότι το φόρουμ είναι μια μικρογραφία της καθημερινότητας ίσως να δημιουργηθούν αντίστοιχα προβλήματα. Αν όμως είναι εφικτό και η πλειοψηφία θεωρήσει απαραίτητη μια τέτοια αλλαγή/προσθήκη για τις συζητήσεις εγώ δε διαφωνώ. Εκ των υστέρων αν αποδεικνυόταν όμως ότι ήταν λάθος κίνηση και δημιουργούσε προβλήματα θα ζητούσα να αποσυρθεί.

kostis013
07-07-08, 21:56
προσωπικα το 8εωρω περιττο να βρισκεται και η ηλικια.... αν 8ελει καποιος να μα8ει μπορει να δει στο προφιλ καποιου. στο κατω κατω η ηλικια δεν πιστευω να παιζει και τοσο σημαντικο ρολο και ιδιαιτερα πανω σε τετοια θεματα που η λεξη <<γνωριζω>> ειναι απιαστη και αγνωστη....

Jovitaki
07-07-08, 23:29
Θεωρω πως ειτε αναγραφεται η ηλικια ειτε οχι ειναι το ιδιο και το αυτο τη στιγμη που καποιος μπορει να δηλωσει γενικα διαφορετικα στοιχεια απο αυτα που ισχυουν στη πραγματικοτητα.
Η πνευματικη ηλικια δεν εχει να κανει με το ποσο χρονων ειναι καποιος βιολογικα κι αυτο ισχυει γενικα και οχι μονο σε ενα φορουμ μεταφυσικο η μη.
Προσωπικα πιστευω πως το θεμα της ηλικιας σε ενα φορουμ διαδικτυκο που ασχολειται με μεταφυσικα παιζει ρολο οταν καποιος πχ ανηλικος βιολογικα ζητα πληροφοριες για το πως θα μυηθει σε θρησκειες η αιρεσεις η οτιδηποτε μπορει γενικα να προκαλεσει κακο στον εαυτο του απο περιεργεια και παρορμητισμο και μονο.Εκει χρειαζεται προσοχη.
Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις το θεωρω περιτο.Αλλωστε οσον αφορα το θεμα ωριμοτητας η σεβασμου που δειχνουμε ο ενας στον αλλον εχει να κανει με την παιδεια και οχι με την ηλικια.

LuX
08-07-08, 06:30
Θεωρω πως ειτε αναγραφεται η ηλικια ειτε οχι ειναι το ιδιο και το αυτο τη στιγμη που καποιος μπορει να δηλωσει γενικα διαφορετικα στοιχεια απο αυτα που ισχυουν στη πραγματικοτητα.
Η πνευματικη ηλικια δεν εχει να κανει με το ποσο χρονων ειναι καποιος βιολογικα κι αυτο ισχυει γενικα και οχι μονο σε ενα φορουμ μεταφυσικο η μη.
Προσωπικα πιστευω πως το θεμα της ηλικιας σε ενα φορουμ διαδικτυκο που ασχολειται με μεταφυσικα παιζει ρολο οταν καποιος πχ ανηλικος βιολογικα ζητα πληροφοριες για το πως θα μυηθει σε θρησκειες η αιρεσεις η οτιδηποτε μπορει γενικα να προκαλεσει κακο στον εαυτο του απο περιεργεια και παρορμητισμο και μονο.Εκει χρειαζεται προσοχη.
Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις το θεωρω περιτο.Αλλωστε οσον αφορα το θεμα ωριμοτητας η σεβασμου που δειχνουμε ο ενας στον αλλον εχει να κανει με την παιδεια και οχι με την ηλικια.
λαθος αγαπητη μου
δεν ειναι το ιδιο και το αυτο !
διοτι αν ηταν δε θα υπηρχε η επιλογη !
και δε μιλησα για πνευματικη ηλικια ποτε...
αλλα για το ποσους κυκλους εχει κανει μεχρι στιγμης γυρω απ τον ηλιο ο καθενας μας .
αρα ομιλω για τη φυσικη ηλικια μας τη βιολογικη .
σκεψου πως ακομη ακομη δεν εχει τεθει επι ταπητος η εμπειρια ....

καλημερες ...

@

henriksmir
08-07-08, 15:05
Αλήθεια, φίλε Lux, πόσες φορές έχεις περιστραφεί εσύ γύρω από τον ήλιο; Αν ενδιαφέρεσαι πάντως, εδώ και κάτι μήνες μπορείς να δεις τη δική μου ημερομηνία γέννησης στο προφίλ μου.

Φιλικά,

ΕΡΙΚ

LuX
08-07-08, 16:21
Αλήθεια, φίλε Lux, πόσες φορές έχεις περιστραφεί εσύ γύρω από τον ήλιο; Αν ενδιαφέρεσαι πάντως, εδώ και κάτι μήνες μπορείς να δεις τη δική μου ημερομηνία γέννησης στο προφίλ μου.

Φιλικά,

ΕΡΙΚ
ειμαι συνομηλικος με τον alet !
για να βγαλεις ακρη θα πρεπει να πας
1)στο προφιλ μου να δεις οτι δε γραφει
2)μετα στου alet (αν γραφει κ εκεινου)

και αν δε γραφει κανενος....
ενω η προταση μου περιεχει την
καινοτομικη υπερευκολια !
τσακ μπαμ ουτε να σκεφτεις δε θα χρειαζοταν...
για θα το΄βλεπες !

@

schooligan
08-07-08, 16:41
Φιλε Lux δεν μπορω να καταλαβω το εξης.
Εσυ μου με τοσο υπερμετρο ζηλο θελεις να εμπεριεχεται η ηλικια του καθενος σε φανερο κομματι του προφιλ, γιατι δεν εχεις βαλει εσυ ο ιδιος την ηλικια σου στο δικο σου το προφιλ?
Γιατι πρεπει να μυρισει τα νυχια του κανεις και να μαθει οτι εισαι συνομηλικος με τον alet και να δει ενα αλλο προφιλ αντι για το δικο σου?
Δεν θα πρεπε εσυ να το βροντοφωναζεις και στο προφιλ σου αλλα και απο το εκτο κι ολας ποστ που σε ρωτησε ο Απέριττος ? Εκτοτε εχουμε γεμισει 5 σελιδες αλλα νουμερο εγω ακομα δεν εχω δει..

Φιλικα

schooligan
08-07-08, 16:46
Αληθεια φιλε Lux απο τη στιγμη που ο Alet δεν εχει δημοσιευμενη ηλικια, και στην τελικη ειναι αδικος κοπος να παει κανεις στο προφιλ καποιου..γιατι δεν βροντοφωναζεις εσυ πρωτος την ηλικια σου?

LuX
08-07-08, 16:55
Εσυ μου με τοσο υπερμετρο ζηλο θελεις να εμπεριεχεται η ηλικια του καθενος σε φανερο κομματι του προφιλ, γιατι δεν εχεις βαλει εσυ ο ιδιος την ηλικια σου στο δικο σου το προφιλ?
Γιατι πρεπει να μυρισει τα νυχια του κανεις και να μαθει οτι εισαι συνομηλικος με τον alet και να δει ενα αλλο προφιλ αντι για το δικο σου?
Δεν θα πρεπε εσυ να το βροντοφωναζεις και στο προφιλ σου αλλα και απο το εκτο κι ολας ποστ που σε ρωτησε ο Απέριττος ? Εκτοτε εχουμε γεμισει 5 σελιδες αλλα νουμερο εγω ακομα δεν εχω δει..

Φιλικα

δε βλεπεις καλα !
στανταρ !

καταρχας μιλαμε να μπει το πεδιο
και
οποιος την εχει συμπληρωνει
στο προφιλ του
να εμφανιζεται στο ποστ του

εγω ακομη δεν εχω σκεφτει αν θα τη βαλω !

το ζητησα απλα για λογους ευκολιας

πηγαμε 5 σελιδες ε ;
κοιτα να δεις που θα τις κατοστησουμε
και ακομη θα ρωταμε αν γινεται η οχι
θελεις θελω θελει
για ποιο λογο
δεν ειναι αναγκαιο
περιτευει
κλπ κλπ

οσο για το υπερμετρος ζηλος εισαι λαθος
στην ουσια δε με νοιαζει !

απλα νομιζω πως βολευει
για το κοινο καλο επιμενω
τοσα χρονια πως εγραφα

ευχαριστω

@

alet
08-07-08, 17:02
Αν και μάλλον δεν έχει νόημα αυτό που κάνουμε στις τελευταίες 5 σελίδες, παρόλα αυτά, με την αφορμή αυτή αναδεικνύεται και ένα δεύτερο ζήτημα.
Όταν γράφω και/ή απαντάω σ' ένα θέμα, το κάνω για μένα (για να δω γραμμένα αυτά που σκέφτομαι) ή για να προσφέρω στην συζήτηση ;
Αν το κάνω για να προσφέρω στην συζήτηση και εφόσον θέλω να είμαι σωστός απέναντι στους συνομιλητές μου (αλλιώς πως θα προσφέρω ?) δεν πρέπει να έχω διαβάσει όλο το θέμα και προσεκτικά ;
π.χ.
Όσο για την δική μου ηλικία όλοι ξέρουν ότι είμαι 44 ετών και νοιώθω μια χαρά με αυτό.

ΥΓ: αλήθεια και μια και το ανέφερες.. για πες μας ποια είναι η δική σου ηλικία...

Aπεριττε ειμαι ενα χρονο νεωτερος απο εσενα respect !

@
Αν και o Viktor_Belenko έχει δίκιο στο παραπάνω, ψήφισα ΝΑΙ, μια και συμφωνώ με τον συνομήλικο LuX
Όλα τα παραπάνω είναι για τα 2 post του schooligan, τα οποία όσο μπορώ να παρακολουθώ το forum δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.
(Αυτό χωρίς καμία προσωπική αιχμή, αφορά και εμένα - ΟΚ schooligan ?)

Φιλικα
Αληθεια φιλε Lux απο τη στιγμη που ο Alet δεν εχει δημοσιευμενη ηλικια, και στην τελικη ειναι αδικος κοπος να παει κανεις στο προφιλ καποιου..γιατι δεν βροντοφωναζεις εσυ πρωτος την ηλικια σου?

Υ.Γ.: Σεβαστέ θεματοθέτη LuX, sorry για το off-topic.

LuX
08-07-08, 17:06
Αν και μάλλον δεν έχει νόημα αυτό που κάνουμε στις τελευταίες 5 σελίδες, παρόλα αυτά, με την αφορμή αυτή αναδεικνύεται και ένα δεύτερο ζήτημα.
Όταν γράφω και/ή απαντάω σ' ένα θέμα, το κάνω για μένα (για να δω γραμμένα αυτά που σκέφτομαι) ή για να προσφέρω στην συζήτηση ;
Αν το κάνω για να προσφέρω στην συζήτηση και εφόσον θέλω να είμαι σωστός απέναντι στους συνομιλητές μου (αλλιώς πως θα προσφέρω ?) δεν πρέπει να έχω διαβάσει όλο το θέμα και προσεκτικά ;
π.χ.

Όλα τα παραπάνω είναι για τα 2 post του schooligan, τα οποία όσο μπορώ να παρακολουθώ το forum δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.
(Αυτό χωρίς καμία προσωπική αιχμή, αφορά και εμένα - ΟΚ schooligan ?)

Υ.Γ.: Σεβαστέ θεματοθέτη LuX, sorry για το off-topic.

ALET
μες το θεμα εισαι !
πιο πολυ απο ποτε
τελικα αυτοι που δε νοιαζονται ρωτανε ηλικιες !

@

schooligan
08-07-08, 17:33
Φιλε Alet απο τοτε που ειμαι εδω μεσα δεν συνηθιζω να γραφω κατι χωρις να εχω μελετηση ολα τα προηγουμενα εκ των προτερων.
Το γεγονος οτι ο φιλος LuΧ λεει οτι ειναι ενα χρονο μικροτερος απο τον Γιαννη, εμενα δεν μου λεει απολυτος τιποτα απο τι στιγμη που εχει την δυνατοτητα να απαντηση με ενα νουμερο, και το εχει εξελιξει το θεμα τις ηλικιας του σε αναζητηση θησαυρου.

Εγω προσωπικα ψηφησα ΟΧΙ καθως ειναι ενα κρητηριο που με αφηνει παντελως αδιαφορο, απο τη στιγμη που υπαρχουν εδω μεσα 16αριδες και 17αριδες που πραγματικα χαιρεσαι να ακους αυτα που λενε, και 40αριδες και βαλε που το μονο που κανουν ειναι να "ζητανε" τον σεβασμο μεσω ηλικιας απο τη στιγμη που δεν ειναι ικανοι να τον κερδισουν.

Αληθεια φιλε LuΧ, εαν πραγματικα δεν σε ενδιαφερει το θεμα και το κανεις απο την καλη σου την καρδια επειδη σκεφτεσαι τους αλλους εδω μεσα...μιας και εσενα δεν σε ενδιαφερει να αναγραφεται η ηλικια καθως λες "οσο για το υπερμετρος ζηλος εισαι λαθος...στην ουσια δε με νοιαζει !", και εσυ δεν ξερεις ακομα εαν θα βαλεις την ηλικια σου...την στιγμη που εσυ το ζητας...τοτε γιατι 5 σελιδες στο τοπικ φιλε LuΧ, γιατι τετοια σθεναρη αντιμετωπιση ολων οσων εχουν πει ΟΧΙ?

Μηπως δεν ειναι ετσι ή παλι δεν βλεπω εγω σωστα?

Φιλικα

Astral
08-07-08, 17:41
Είπα ναί, αν και είναι άνευ ουσίας, διότι ο καθένας βάζει ότι θέλει. Απλά η Γνώση δεν έχει ηλικία η Σοφία όμως μπορεί να έχει ...

Ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω να πώ.

Ποσειδώνιος
08-07-08, 19:25
Θυμάται κανείς ένα μέλος που η πρώτη του δουλειά κάθε πρωι στο φορουμ ήταν να αλλάζει την ημερομηνία γέννησης στο προφίλ του κατά μια μέρα, έτσι ώστε η ηλικία του να παραμένει σταθερή. Και ήταν εξαιρετικά μικρή ηλικία έτσι κι αλλιώς ... αλλά δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς.

Ήταν μια κίνηση με νόημα ....

Ποιός ήταν μωρέ .... κάτσε να δεις ..... ποιος ήταν ...;;;;

Φιλάκια Σειρά.....

cu

LuX
08-07-08, 19:56
Φιλε Alet απο τοτε που ειμαι εδω μεσα δεν συνηθιζω να γραφω κατι χωρις να εχω μελετηση ολα τα προηγουμενα εκ των προτερων.
Το γεγονος οτι ο φιλος LuΧ λεει οτι ειναι ενα χρονο μικροτερος απο τον Γιαννη, εμενα δεν μου λεει απολυτος τιποτα απο τι στιγμη που εχει την δυνατοτητα να απαντηση με ενα νουμερο, και το εχει εξελιξει το θεμα τις ηλικιας του σε αναζητηση θησαυρου.
προσεξε τι λες ! απαιτεις να γραψω οπως θες εσυ, με νουμερα και δεκαδικα για να σου πει κατι ! μηπως να μου δινεις και τα κειμενα ;

Εγω προσωπικα ψηφησα ΟΧΙ καθως ειναι ενα κρητηριο που με αφηνει παντελως αδιαφορο, απο τη στιγμη που υπαρχουν εδω μεσα 16αριδες και 17αριδες που πραγματικα χαιρεσαι να ακους αυτα που λενε, και 40αριδες και βαλε που το μονο που κανουν ειναι να "ζητανε" τον σεβασμο μεσω ηλικιας απο τη στιγμη που δεν ειναι ικανοι να τον κερδισουν.
αφου σου ειναι παντελως αδιαφορο γιατι δε ψηφιζεις ΝΑΙ αφου ειναι σημαντικο για εμενα ; αυτα που λες περι σεβασμου οτι καποιοι τον ζητανε ειναι παπαριες! ξεκλαρες κιολας ! τοσο καιρο δεν εχω δει κανεναν εδω μεσα να κανει κατι τετοιο εκτος αν εννοεις εμενα , αλλα αν συμβαινει αυτο τοτε παει μακρυα η βαλιτσα γιατι θα πρεπει να σου αποδειξω ΚΑΙ παλι πως εχεις λαθος . Πραγμα βεβαια που δε με ενδιαφερει προς το παρον γιατι δεν ειναι αυτο το θεμα μας . αν θες να σου πω ποιανου λογια ειναι αυτα ακριβως που χρησιμοποιεις και ποτε τα ειπε και ποτε εγιναν delete ευχαριστως !

Αληθεια φιλε LuΧ, εαν πραγματικα δεν σε ενδιαφερει το θεμα και το κανεις απο την καλη σου την καρδια επειδη σκεφτεσαι τους αλλους εδω μεσα...μιας και εσενα δεν σε ενδιαφερει να αναγραφεται η ηλικια καθως λες "οσο για το υπερμετρος ζηλος εισαι λαθος...στην ουσια δε με νοιαζει !", και εσυ δεν ξερεις ακομα εαν θα βαλεις την ηλικια σου...την στιγμη που εσυ το ζητας...τοτε γιατι 5 σελιδες στο τοπικ φιλε LuΧ, γιατι τετοια σθεναρη αντιμετωπιση ολων οσων εχουν πει ΟΧΙ?
δεν αντιμετωπιζω κανεναν, εσυ το κανεις, διοτι εγω το προτεινα μια καινοτομια και καποιοι απλα πατε κοντρα (δεν εχετε αλλο σοβαρο λογο )η ψηφορια ειναι ανοικτη και οποιος εχει ματια βλεπει . Οποιος τυγχανει να εχει και λιγο μυαλο καταλαβαινει !
το οτι συμφωνω με ολους και οτι συντασομαι συνηθως με με τους λιγους το προσπερασες η μαλλον ουτε καν το διαβασες
Μηπως δεν ειναι ετσι ή παλι δεν βλεπω εγω σωστα?
εσυ τι λες βλεπεις ;

Φιλικα
κουραφεξαλα το φιλικα !
εγω τους φιλους δε τους κοντραρω χωρις λογο
ασε που τους κανω τα χατιρια
ειδικα οταν το χατιρι δε παιζει κανενα ρολο για μενα
και δε με επιρεαζει
και οχι μονο τοτε !
οταν δεν εχεις επιχειρημα το γυρνας στη φιλικη κοντρα !
βεβαια δεν εχω απαιτηση να παρεις το "μερος" μου
και δε σε εχω καμμια αναγκη αλλωστε
αλλα το οτι δεν εχεις κανενα επιχειρημα ειναι φως φαναρι,
ουτε σε ρωτησα ποτε ποσο εισαι ουτε προκειται να σε ρωτησω ε (εκτος κ αν ντρεπεσαι να το δηλωσεις απο μονος μη σε περασουν για μικρο η χαζο η πουρο η ξερω γω ) ........
απλα αν νομιζεις οτι πρεπει να μου της πεις για κατι να εισαι crystal clear και να μου τη πεις επειδη εχεις λογο !
οχι για τις ετυπωσεις ουτε για να σηκωσεις το αναστημα καποιου αλλου.

αποψη μου : οπως λεει και ο αλετ ξαναδιαβασε εξ αρχης το θεμα μηπως καταλαβεις τι προτεινω και γιατι ...

@

schooligan
08-07-08, 22:57
Το τι λες και το πως το λες φαινεται, ειναι πολλοι εδω μεσα που ξερουν καλα και τους δυο μας οποτε ειναι σε θεση να κρινουν ποιος κανει κινησεις εντυπωσιασμου και φασκει και αντιφασκει και ποιος οχι.

Επειδη δεν εχω καμια ορεξη να καταντησω το φορουμ chataki μαζι σου, θα σταθω σε δυο ερωτησης και οτι και απαντηση και να δωσεις εγω δεν θα το συνεχισω παραπερα γιατι ειναι ανωφελο και στην τελικη δεν εχω τον χρονο να ασχολουμε με το να απανταω σε καθε ποστ που εσενα δεν σου αρεσει επειδη σε βρισκει αντιθετο.

1) Γιατι θες να αναγραφεται η ηλικια απο την στιγμη που εσυ δεν ξερεις εαν θα βαζεις την δικια σου?

2) Γιατι τοση επιθεση σε οσους ειναι αντιθετοι να αναγραφεται η ηλικια απο τη στιγμη που και εσενα ειναι ενα θεμα που δεν σε ενδιαφερει και το προτεινεις απο την καλη σου την καρδια?

ΥΓ: Να εισαι σιγουρος οτι κοντρα δεν εχω ανοιξη μαζι σου, και οποιαδηποτε ερωτηση κανω και οτι λεω απλα συζητηση ειναι, εαν εσενα δεν σου αρεσουν δικο σου το προβλημα. Κοντρα δεν με εχεις δει να ανοιγω και σε διαβεβαιω πως ουτε το θες ουτε σε παιρνει.

Εγω το ληγω εδω..η συνεχεια σε σενα

Απέριττος
09-07-08, 06:13
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αναφέρω την κινέζικη παροιμία που έλεγα παραπάνω σε μια άλλη απάντηση...

"ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΑΝΟΗΤΟΣ"

Γι αυτό απο ένα σημείο και μετά προτίμησα την σιωπή...
Τελείως τυπικά και ψυχρά....

ΥΓ: και για να μην ζοριστεί κανείς στο μπάνιο... θα σας πω απλά ότι ο ανόητος είμαι εγω... ευχαριστώ...

LuX
09-07-08, 09:32
Το τι λες και το πως το λες φαινεται, ειναι πολλοι εδω μεσα που ξερουν καλα και τους δυο μας οποτε ειναι σε θεση να κρινουν ποιος κανει κινησεις εντυπωσιασμου και φασκει και αντιφασκει και ποιος οχι
καταρχας αν δεις το θεμα απ την αρχη και παλι θα διαπιστωσεις πως δε το προσωποποιω σε κανενα σημειο !
ουτε συγκρινω καποιον με εναν αλλον !
ουτε ζηταω γνωμες για το ποιος ειμαι εγω και ποιος εισαι εσυ και ποιος απ τους δυο μας ειναι ο καλυτερος (αυτα τα θεωρω αστεια - παιδικα τερτιπια ! αν εχεις δει να κανω κατι τετοιο απλα παραθεσε το .
Επειδη δεν εχω καμια ορεξη να καταντησω το φορουμ chataki μαζι σου, θα σταθω σε δυο ερωτησης και οτι και απαντηση και να δωσεις εγω δεν θα το συνεχισω παραπερα γιατι ειναι ανωφελο και στην τελικη δεν εχω τον χρονο να ασχολουμε με το να απανταω σε καθε ποστ που εσενα δεν σου αρεσει επειδη σε βρισκει αντιθετο.
μαρεσει δε μαρεσει ειναι η αποψη σου και τι σεβομαι απολυτα ! για αυτο το λογο αναρτησα και δημοσκοπηση .
ουτε σε μιλησα περιεργα ουτε σου εβαλα γκαζια ουτε τπτ !
εκτος των αλλων ομως να λαβεις τουλαχιστον υπ οψιν σου και τους υπολοιπους που εχουν ταχθει με το ΝΑΙ !
αν αυτοι ειναι λιγοτεροι η περισσοτεροι δε με απασχολει καθολου !
1) Γιατι θες να αναγραφεται η ηλικια απο την στιγμη που εσυ δεν ξερεις εαν θα βαζεις την δικια σου?
το εχω γραψει 5-6 φορες διαβασε το θεμα ! κατανταει κουραστικο αν οχι χαζο . αν δεν εχεις χρονο διαβασε τουλαχιστον τη πρωτη σελιδα και θα (καταλαβεις) αν θα τη βαλω η οχι τελικα ειναι δικη μου υποθεση (οπως και ολων) και δε θα δωσω αναφορα σε κανεναν .Παρ ολο που το προτεινω ομως δεν εχω ρωτηση κανεναν την ηλικια του !
Τουναντιον ερωτησεις τυπου εσυ ποσο εισαι εχουν γινει μονο απο αυτους που τασσονται με το ΟΧΙ .
αυτο σου λεει κατι ;
2) Γιατι τοση επιθεση σε οσους ειναι αντιθετοι να αναγραφεται η ηλικια απο τη στιγμη που και εσενα ειναι ενα θεμα που δεν σε ενδιαφερει και το προτεινεις απο την καλη σου την καρδια?
παρεθεσε μου εστω και μια επθεση σε καποιον ! (αλλα και το προηγουμενο μνμ απαντηση αυτου του καποιου )

ΥΓ: Να εισαι σιγουρος οτι κοντρα δεν εχω ανοιξη μαζι σου, και οποιαδηποτε ερωτηση κανω και οτι λεω απλα συζητηση ειναι, εαν εσενα δεν σου αρεσουν δικο σου το προβλημα. Κοντρα δεν με εχεις δει να ανοιγω και σε διαβεβαιω πως ουτε το θες ουτε σε παιρνει.
δεν εχεις κανενα λογο να ανοιξεις κοντρα μαζι μου γιατι το θεμα δεν ειναι προσωπικο αφορα τη λειτουργια ολου του φορουμ ! και βεβαια ειναι συζητηση και για αυτο περασαμε τοσες σελιδες χαλαρα χαλαρα .
τωρα αυτο το τελευταιο που γραφεις περι κοντρας το θεωρω υπερβολη , αν σ εχω δει η δε σ εχω δει μου ειναι το ιδιο και το αυτο γιαυτο !
φυσικα και δε με παιρνει ! με τον θεο δε τα βαζω ποτε!
εν κατακλειδι αν γινει
μη βαλεις την ηλικια σου
δεν ειναι υποχρεωτικο
ασε τους αλλους που διαβαζουν καθημερινα ως επισκεπτες και ειναι το 90% του φορουμ η τους υπολοιπους που ζουν στο εξωτερικο και γραφουν η δε γραφουν και που δε θα σε γνωρισουν ποτε απο κοντα να βγαλουν συμπερασμα για την ηλικια σου απο το νικ νειμ σου !

Εγω το ληγω εδω..η συνεχεια σε σενα

Τελικά το θέμα οπως λενε οι πιο πολλοι δεν εχει ουσια και ειναι δευτερευουσας σημασιας αλλα αν κανεις συγκρινει τις συμμετοχες στις ψηφους θα διαπιστωσει πολυ ευκολα οτι ειναι μια απ τις πιο ενδιαφερουσες δημοσκοπησεις ever !
Βεβαια αυτος που θα κανει κατι τετοιο θα πρεπει να ειναι ελαχιστα εξυπνος ωστε να λαβει υπ οψιν του αρχικα το χρονο υπαρξης της και μερικες αλλες παραμετρους .

Εντυπωση μου προκαλει στη συνεχεια πως τοσες μερες κανεις δεν εχει κατορθωσει να βρει τον Χαρη (noct) και να τον ρωτηση αν γινεται η δε γινεται τεχνικα αυτο που προτεινω ωστε να εχουμε μια επισημη απαντηση απο τον τεχνικο !

απεριττε αυτο που γραφεις αν το προοριζεις για μενα ειναι τουλαχιστον ατοπο και ακυρο . Διοτι δεν μαλωνω με κανενα σας (εχω γραψει ΗΔΗ πως Συμφωνω με ολους σας ) αυτο που κανω ειναι να προτεινω και οχι μονο προτεινω αλλα προτεινω δημοκρατικα με δημοσκοπηση !

πα ολα αυτα ανοητο θεωρω τον εαυτο μου ΜΟΝΟ στο σημειο που δε κατανοει ΤΟ ΟΤΙ αφου δε νοιαζει μερικους και τους ειναι αδιαφορο αν τελικα γινει η οχι τοτε γιατι δε ψηφιζουν ΝΑΙ και προτιμουν το ΟΧΙ !

το ζητημα πλεον αποκτα μια φιλοσοφικη χροια και θα παρακαλουσα οποιον εχει νευρα η θελει να προκαλεσει ασκοπους εντυπωσιασμους και αναστατωσεις να μη το εξατομικευει .

κατ εμε το σημαντικοτερο μεχρι στιγμης ειναι πως υπαρχουν μερικοι που ολο το θεμα τους αφηνει αδιαφορους αλλα ψηφισαν ΝΑΙ δειχνοντας απλα και τιμια το θετικο τροπο σκεψης τους αφου δεν αφορα οπως δηλωνουν τον εαυτο τους αλλα τους υπολοιπους ! (egodeath το λενε στο χωριο μου )

παραδειγμα : ειναι σα να λενε μερικοι πως σημερα θα μεινω σπιτι (οποτε δε τους νοιαζει αν βρεξει η οχι ) αλλα επειδη οι αλλοι θα πανε για καφε παραλια με τα μηχανακια, ψηφιζω να βρεξει !!!!!

αυτα !

@

agaliarep
09-07-08, 10:47
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλα αυτά… Μάλλον τελικά κάποιοι κάποιοι που λένε όχι, έχετε μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι ο Lux που ζητάει να μπει. Επειδή ο Lux είναι λίγο περίεργος (σαν παππούς που είναι… χεχεχε) τα γράφει και λίγο “ερμητικά” (λέμε τώρα) θα πω με απλά λόγια τι προτείνε:

Από την στιγμή που κάποιος επιλέξει να βάλει την ηλικία του, στο προφίλ του, αυτή να φαίνεται και σε κάθε ποστ που κάνει.

Δεν μίλησε ούτε για υποχρεωτική αναγραφή, ούτε για κάτι άλλο πέρα από το πιο πάνω. Όπως έχουμε κάποιοι επιλέξει να φαίνεται από πού είμαστε και φαίνεται δεξιά σε κάθε ποστ που κάνουμε το ίδιο να γίνεται και με την ημερομηνία γέννησης.

Προσωπικά θα επαναλάβω ότι θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον άστοχο, όχι το θέμα, αλλά το πώς αντιμετωπίζεται το θέμα, με κάποιες άνευ λόγου εντάσεις.

tsilof
09-07-08, 11:25
Παρόλο που είναι ένα θέμα που ο καθένας απλά και μόνο μπορεί να ψηφίσει και να αιτιολογήσει την επιλογή του, πάλι έχουμε ξεφύγει και αντιμαχόμεθα επί του προσωπικού :D
Ήδη 44 (so far) έχουν ψηφίσει, οπότε δια να μη λογαριάζωμε χωρίς τον ξενοδόχο, ας κάνουμε λιγάκι υπομονή έως ότου ο Διαχειριστής προβεί σε σχετική ανακοίνωση...

Δε νομίζω πως η συνέχιση εκατέρωθεν ποστ από μέλη που έχουν ήδη ψηφίσει εξυπηρετεί κάτι ουσιαστικό, οπότε ας αφήσουμε τα νέα μέλη που δεν έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα ακόμη, να το πράξουν..

Για 'ό,τι άλλο να υπενθυμίσω πως υπάρχουν και τα π.μ.

Ευχαριστώ :p

Αν@σσα
09-07-08, 13:28
ΝΑΙ και απο εμένα παιδιά . Ειναι σημαντικό κάποιες φορές να γνωρίζουμε σε/με ποιούς μιλάμε .
Ειδικά εμένα με βοήθησε αρκετά η μέχρι τώρα συζήτηση ώστε να σας γνωρίσω λίγο , εστω εξ αποστάσεως .

ΧΡΟΝΟΣ
09-07-08, 18:04
Καλησπέρα...

Εγώ με την σειρά μου ψήφισα ΟΧΙ και αυτό γιατί θεωρώ ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον συνομιλητή μας ως άνθρωπο πρωτίστως και όχι ως ''νούμερο'' και από ''νούμερα'' έχουμε χορτάσει...
Οι ιδέες και οι σκέψεις του κάθε ενός δεν είναι απόλυτο να συμβαδίζουν με την ηλικία που αναγράφεται στην αστυνομική του ταυτότητα, κατ εμε
η ηλικία του προσδιορίζεται από τα λεγόμενα του και όχι από τους κύκλους που έχει γράψει το ''χρονόμετρο''...
Αλλά αυτό είναι η άποψη μου,και θεωρώ ότι όλα αυτά περί αναγραφής και μη είναι μια ατέρμονη κουβέντα με επαναλαμβανόμενες λεκτικές αντιπαραθέσεις ανθέ κακείθεν οι οποίες δεν θ αποφέρουν καμία ουσία...
Και στην τελική ρε συ Lux μια δημοσκόπηση έχει δυο πλευρές και δυο απόψεις
άλλοι θα πουν ΝΑΙ και άλλοι ΟΧΙ,δηλαδη με συγχωρείς αλλά θα σε ικανοποιούσε αν όλοι λέγαμε ΝΑΙ?Το ερώτημα είναι φυσικά ρητορικό δεν ζητάω απάντηση.
Και ίσως είναι καλύτερα να υπάρχουν και αντίθετες απόψεις γιατί έτσι το θέμα αποκτάει και χρώμα.
Και από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι αφού σε αυτό το θέμα δεν συμφωνώ μαζί σου ,δεν θα σου μιλάω η θα είμαστε σε αντίθετα στρατόπεδα :p

Υ.Γ.Όποιος θέλει ν΄ αναγράψει την ηλικία του ειναι ελεύθερος να το κάνει
Και για όσους αυτό είναι κριτήριο για το πως θα μου μιλάνε λέω ότι είμαι 29 ετών.

http://www.paysanias.blogspot.com/

LuX
09-07-08, 19:21
Καλησπέρα...

Και στην τελική ρε συ Lux μια δημοσκόπηση έχει δυο πλευρές και δυο απόψεις
άλλοι θα πουν ΝΑΙ και άλλοι ΟΧΙ,δηλαδη με συγχωρείς αλλά θα σε ικανοποιούσε αν όλοι λέγαμε ΝΑΙ?Το ερώτημα είναι φυσικά ρητορικό δεν ζητάω απάντηση.

http://www.paysanias.blogspot.com/
οταν μιλαμε ρητορικα δεν απευθυνομαστε προσωπικα γραφωντας το ονομα καποιου ουτε βαζουμε στο τελος ερωτηματικο διοτι τοτε σημαινει πως δε ρωταμε ρητορικα αλλα περιμενουμε μιαν απαντηση !

οποτε η απαντηση μου ειναι :
καλα κανεις και πιστευεις αυτο που πιστευεις και μπραβο σου και γω μαζι σου !

και η λογικη ερωτηση :
αφου εχεις φουλ συμπληρωμενο το προφιλ σου και δε κρυβεις την ηλικια σου γιατι τοτε σε πειραζει αν η χρονια γεννησης σου φαινεται και πανω δεξια στο ποστ ;
οποτε δε ψηφισες ΟΧΙ επειδη εχεις προβλημα με αυτο αλλα για καποιους αλλους Προσωπικους σου λογους.....
Δεκτο αλλα οχι κατανοητο (απο εμενα) .
Ελπιζω και ευχομαι να επεισες τους υπολοιπους !

@

ΧΡΟΝΟΣ
09-07-08, 19:51
Δεν θέλω να πείσω κανέναν για την άποψη μου, απλά την εξέφρασα...
Το ότι έχω την ηλικία μου δεν σημαίνει ότι αυτό, αυτόματα συνεπάγεται με το ότι θέλω να εμφανίζεται και στο κάθε μας post, έτερον εκάτερον...
Αν έβγαλες αυτό το συμπέρασμα, λανθασμένα το έβγαλες όπως επίσης το ότι μπορεί να θεωρείς ότι ψήφισα ΟΧΙ επειδή και κάποια παιδία που ανήκουν στην oμάδα είπαν ΟΧΙ. Δεν είναι κοινή γραμμή λοιπόν αλλά αυτόβουλη άποψη και έτσι όπως σέβομαι την άποψη σου για το θέμα έτσι θα πρέπει να δεχτείς και συ την δική μου χωρίς ''θεωρίες συνωμοσίας'' αγαπητέ κατά τ αλλά Lux.

LuX
09-07-08, 20:09
Δεν θέλω να πείσω κανέναν για την άποψη μου, απλά την εξέφρασα...
Το ότι έχω την ηλικία μου δεν σημαίνει ότι αυτό, αυτόματα συνεπάγεται με το ότι θέλω να εμφανίζεται και στο κάθε μας post, έτερον εκάτερον...
Αν έβγαλες αυτό το συμπέρασμα, λανθασμένα το έβγαλες όπως επίσης το ότι μπορεί να θεωρείς ότι ψήφισα ΟΧΙ επειδή και κάποια παιδία που ανήκουν στην oμάδα είπαν ΟΧΙ. Δεν είναι κοινή γραμμή λοιπόν αλλά αυτόβουλη άποψη και έτσι όπως σέβομαι την άποψη σου για το θέμα έτσι θα πρέπει να δεχτείς και συ την δική μου χωρίς ''θεωρίες συνωμοσίας'' αγαπητέ κατά τ αλλά Lux.
σου εχω απντησει ηδη επι της ουσιας φιλε μου
η απαντηση μου ειναι :
καλα κανεις και πιστευεις αυτο που πιστευεις και μπραβο σου και γω μαζι σου !
και παραμενει η ιδια και μετα την ανταπαντηση σου .
τα υπλοιπα που αναφερεις τα γνωριζεις καλυτερα απο μενα διοτι δεν εδραζομαι στο κεφαλι σου αλλα δεν εχω και λογους να μη σε πιστεψω

@

Γεια σας και από εμένα!

Ενδιαφέρον θέμα, γι' αυτό και λαμβάνω μέρος!

Διάβασα τις απόψεις των φίλων και πάνω - κάτω συμφωνώ με όλους!

Δηλαδή... και καλό είναι να ξέρουμε την ηλικία του συνομιλητή μας για να έχουμε μία άποψη σε σχέση με τις εμπειρίες ζωής του και καλό είναι να μην ξέρουμε για να μην επηρεαζόμαστε από αυτό τον παράγοντα.

Γι' αυτό και δεν ψήφισα, επειδή είμαι 50% - 50%.

Έχω, όμως, να προτείνω κάτι που πιστεύω ότι θα εξυπηρετήσει όλους. Να υπάρχει μία βαθμίδα ανά π.χ. δεκαετίες! 20 - 30, 30 - 40 κ.ο.κ.

Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει η ηλικία του συνομιλητή μου, αλλά το περιεχόμενο της δημοσίευσής του. Για μένα αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Στα δικά μου forum και σελίδες, τα μέλη πολλές φορές μου στέλνουν την ημερομηνία γέννησής τους σε προσωπικό μήνυμα και αυτό είναι σεβαστό.

Ελευθερία προτείνω λοιπόν και καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες για τον εαυτό του. Προσωπικά έβαλα την ηλικία μου στο προφίλ μολις ένοιωσα λίγο άνετα στο φόρουμ , κυρίως για τον λόγο ότι κάποιος με αστρολογικές γνώσεις θα μπορούσε να μελετήσει το χάρτη μου και ίσως μου έλεγε κάτι χρήσιμο από τα πολλά που σίγουρα μου διαφέυγουν και σχετίζονται με αυτόν. Τζίφος προς το παρόν.Αγαπητέ Ποσειδώνιος

Τζίφος προς τα παρόν... μια και το forum δεν διαθέτει ιστό Αστρολογίας! :)

cHrIsToS1
09-07-08, 22:09
Εγω που θελω να γνωριζω την ηλικια των αλλων αλλα δεν θελω αυτη να εμφανιζεται τι πρεπει να ψηφισω;

^Nocturnal^
10-07-08, 02:15
Ας απαντήσει και ο τεχνικός ....

Όπως γνωρίζουμε μέχρι στιγμής οποιοσδήποτε κάνει εγγραφή στο forum έχει τη δυνατότητα συμπληρώσει στο προφίλ του την ημερομηνία γέννησής του (μαζί με το έτος). Επομένως, όποιος διαλέξει το συμπεριλάβει τα στοιχεία αυτά στο forum ουσιαστικά αναγράφει την ηλικία του.

Αρκεί ο ενδιαφερόμενος να ανατρέξει στο προφίλ του χρήστη και μπορεί να συνειδητοποιήσει την ηλικία του.

Προφανώς η αναγραφή της ημερομηνίας γέννησης του χρήστη δεν είναι υποχρεωτική, καθώς, αν πιστεύετε το αντίθετο διορθώστε με, δεν είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για τη συμμετοχή στο forum.

Προσωπικά πιστεύω ότι η αναγραφή της ηλικίας του καθενός δίπλα σε κάθε post του μάλλον θα μοιάζει "περίεργη". Ο νέος επισκέπτης, ή και ο παλιός, μπορεί να θεωρήσει ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας "αυθεντία" (ή και ένα άτομο μικρότερης "άσχετο"). Νομίζω ότι το καλύτερο στοιχείο που διαθέτουν τα διαδικτυακά fora είναι η λεγόμενη διαδικτυακή ανωνυμία (υπάρχουν κ αρνητικά στην ίδια την ανωνυμία, αλλά η καταγραφή της ηλικίας δε νομίζω να τα άρει).

Στην online παρουσία μας εκπροσωπούμαστε από διαδικτυακά πρότυπα - avatars τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με τη χρήση. Δηλαδή, πχ:

*στο facebook (και άλλα social networking sites) που έχει ως σκοπό την καθαρά προσωπική και επώνυμη (συνήθως) επαφή και επικοινωνία υπάρχουν πολλά πεδία που μπορούν να συμπληρωθούν και χαρακτηρίζουν το facebook avatar μας(όχι μόνο ηλικία, αλλά και πανεπιστημιακή εκπαίδευση κλπ κλπ.)
*σε online παιχνίδια, το avatar καθορίζεται μόνο από τον κόσμο του παιχνιδιού - πχ. στο World of Warcraft, η φυλή, η κλάση, το όνομα κλπ.
*σε fora υπάρχουν γενικές πληροφορίες, που σκοπό έχουν να δίνουν μια θολή εικόνα του χαρακτήρα μας - ο οποίος διαφαίνεται πολύ καλύτερα μέσα από τα ίδια τα posts μας. Έτσι, υπάρχουν τα ψευδώνυμα, οι υπογραφές και για αισθητικούς και μόνο λόγους, οι εικόνες χρηστών. Μερικά ειδικευμένα fora μπορούν να έχουν και άλλα ειδικευμένα στοιχεία (πχ. σε ένα mac forum, αναγράφονται οι mac που βρίσκονται στην κατοχή του κάθε χρήστη).

Τα fora έχουν ως κύριο σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, τη (γόνιμη) συζήτηση και το διάλογο. Ουσιαστικά προσπαθούν να προσεγγίσουν την αλήθεια μέσα από μια συλλογική διαλεκτική. Και στα πλαίσια αυτού του στόχου έχουν οριστεί τα default στοιχεία που ζητούνται. Δεν επιθυμούν διακρίσεις στην έκφραση και την παράθεση επιχειρημάτων των μελών γι αυτό και δεν αναφέρονται τόσο διάφορα προσωπικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φραστικές επιθέσεις, αναπροσαρμογή ύφους και γενικότερα να δυσκολέψουν στην έκφραση (φανταστείτε για παράδειγμα πόσο εύκολα μπορεί να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του κάποιος 15 χρονος απέναντι στις θέσεις κάποιου 60χρονου χωρίς αναγραφή ηλικίας σε κάθε post και πόσο πιο δύσκολο θα είναι αυτό χωρίς αναγραφή ηλικίας). Η εμφάνιση- και υπενθύμιση, της ηλικίας, σε κάθε νομίζω, ότι θα αποτελεί ψυχολογικό φράγμα, καθώς και περιοριστικό πλαίσιο έκφρασης για οποιοδήποτε μέλος του forum.

Πιστεύω ότι αν γίνει η αναγραφή σε κάθε post θα γίνεται αυτόματα, έστω και σε μικρό επίπεδο, απόδοση βάρους γνώμης βάσει της αναγραφόμενης ηλικίας (ηλικία συνεπάγεται εμπειρίας που, συνήθως και ίσως λανθασμένα, συνεπάγεται γνώσης). Για να γίνει ακόμα πιο εμφανές αυτό που θέλω να πω, σκεφτείτε σε κάθε post να γίνεται αναγραφή και του επιπέδου μόρφωση μόρφωσης του καθενός (μόρφωση συνεπάγεται εκπαίδευσης που, συνήθως και λανθασμένα, συνεπάγεται γνώσης).

Για όλα τα παραπάνω ψηφίζω όχι στην αναγραφή της ηλικίας σε κάθε post, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει στο προφιλ χρήστη που τον ενδιαφέρει.

Αν παρ'όλα αυτά η ψηφοφορία καταλήξει στο ΝΑΙ, με λίγο κόπο θα καταφέρω να αναγράψω την ηλικία του καθενός στα posts του.

ΥΓ. Βρισκόμουν εκτός Αγγλίας και ήταν δύσκολο να επικοινωνήσει κάποιος μαζί μου. Για το λόγο αυτό και η απάντηση έρχεται τώρα.

Άπαν
10-07-08, 21:08
Θέλουμε να γνωρίζουμε την ηλικία των συνομιλητών μας ;

Ψήφισα ΟΧΙ .
Η δήλωση της ημερομηνίας γέννησης κατά την εγγραφή είναι μια καθαρά διαβλητή διαδικασία , καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων , πόσο δε μάλλον επιθυμία.
Συμπερασματικά, η αναγραφή της δηλωθείσας ηλικίας σε κάθε δημοσίευση των χρηστών (post) είναι για μένα άκυρη.

Ωστόσο, εφόσον υπάρχει επιθυμία μιας ικανής ομάδας μελών της κοινότητας ώστε να μπορούν να δηλώσουν - κατά βούληση - την ηλικία τους στις τυχούσες δημοσιεύσεις τους, θεωρώ ότι πρέπει να τους δωθεί αυτή η δυνατότητα.

Αρκεί, να μην επηρεάζεται αρνητικά ή έστω σε ελάχιστο βαθμό , η λειτουργικότητα της κοινότητας. Αυτό είναι θέμα του τεχνικού διαχειριστή της κοινότητας Nocturnal. (Νομίζω, ότι δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα με την προσθήκη αυτού του στοιχείου) .

Επιπρόσθετα , θεωρώ θεμιτό να μπορεί κάποιος να δηλώνει κατά βούληση και άλλα προσωπικά του στοιχεία που μπορούν να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη , "πρώτη" εικόνα όπως π.χ. το φύλο .
Ανάλογα λοιπόν με τα αιτήματα και τα ερισμάτα που έχει το καθένα θα προσωρήσουμε.

Διαχειριστικούς χαιρετισμούς.

LuX
12-07-08, 08:13
Ψήφισα ΟΧΙ .
μπραβο πασα μου ! :D
Η δήλωση της ημερομηνίας γέννησης κατά την εγγραφή είναι μια καθαρά διαβλητή διαδικασία , καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων , πόσο δε μάλλον επιθυμία.
αυτοι που διασταυρωνουν ειναι οι μστκες υπηρεσιες και οι δυναμεις ασφλειας και οχι εμεις νομιζω.
και αλλωστε γιατι να το κανουμε αφου δεν ειμασθε κατι αναλογο !
αφου οποιος δηλωνει αλλα αντ αλλων απλα νομιζω οτι δε πρεπει να μας αφορα !
Συμπερασματικά, η αναγραφή της δηλωθείσας ηλικίας σε κάθε δημοσίευση των χρηστών (post) είναι για μένα άκυρη.
...
οποτε απ τα λεγομενα σου
τουλαχιστον τα μισα απ αυτα γραφονται σε καποιο ποστ ειναι ΑΚΥΡΑ αφου δε διασταυρωνονται
(συμφωνα με το συμερασμα σου παντα) !
Ωστόσο, εφόσον υπάρχει επιθυμία μιας ικανής ομάδας μελών της κοινότητας ώστε να μπορούν να δηλώσουν - κατά βούληση - την ηλικία τους στις τυχούσες δημοσιεύσεις τους, θεωρώ ότι πρέπει να τους δωθεί αυτή η δυνατότητα.

Αρκεί, να μην επηρεάζεται αρνητικά ή έστω σε ελάχιστο βαθμό , η λειτουργικότητα της κοινότητας. Αυτό είναι θέμα του τεχνικού διαχειριστή της κοινότητας Nocturnal. (Νομίζω, ότι δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα με την προσθήκη αυτού του στοιχείου) .

Επιπρόσθετα , θεωρώ θεμιτό να μπορεί κάποιος να δηλώνει κατά βούληση και άλλα προσωπικά του στοιχεία που μπορούν να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη , "πρώτη" εικόνα όπως π.χ. το φύλο .
εμενα παλι μου ειναι αδιαφορο το φυλο αλλα αν ητο βολικο για αλλους κατι τετοιο , σε ενδεχομενη δημοσκοπηση θα ψηφιζα ΝΑΙ για να τους διευκολυνω .
Ανάλογα λοιπόν με τα αιτήματα και τα ερισμάτα που έχει το καθένα θα προσωρήσουμε.

Διαχειριστικούς χαιρετισμούς.
μεγιστε ΑπΑν

ηταν ενα παραδειγμα ευγενικη προσφορα
αντιστροφως αναλογο απ αυτο που (εν μερει) συμβαινει στο θεμα !
αυτος ειναι και ο λογος που αναρτησα δημοσκοπηση .
αν και εχω δηλωσει εξ αρχης οτι το αποτελεσμα της μου ειναι αδιαφορο . (απ τη στιγμη που εστω και ενας 2 ,3 ψηφισαν ΝΑΙ ).

Τελος αντιλαμβανομενος οτι ο τροπος σκεψης μου και η αναπτυξη του θεματος ισως να ειναι δυσκολονοητος για αρκετους εν τουτις τον υποστηριζω διοτι διακρυνω σε αυτον ενα ψηγμα λογικης συναφειας αλλα και μια ευχρηστη καινοτομια που εκτος της οπτικης καλαισθησιας θα αποτελεσει μια ευκολια προς τη συγγραφικη δημιουργια εστω για καποιους ολιγους.

@

dark angel
14-07-08, 15:04
ψηφισα ναι γιατι καλο ειναι να γνωριζουμε την ηλικεια στην οποια βρησκεται ο συνομιλητης μας για να ξερουμε ως ακριβως να του μιλησουμε.γιατι αλλιως μιλας σε καποιον 15 χρονων και αλλιως σε καποιον 35.μονο για αυτο το λογο και για κανεναν αλλον...

ΧΡΟΝΟΣ
14-07-08, 16:58
ψηφισα ναι γιατι καλο ειναι να γνωριζουμε την ηλικεια στην οποια βρησκεται ο συνομιλητης μας για να ξερουμε ως ακριβως να του μιλησουμε.γιατι αλλιως μιλας σε καποιον 15 χρονων και αλλιως σε καποιον 35.μονο για αυτο το λογο και για κανεναν αλλον...

Είπα να μην απαντήσω και φανώ κακός, αλλά δεν μπορώ...
Ρε συ dark angel είναι κριτήριο αυτό? Δηλαδή να κρίνουμε τους ανθρώπους και τα λεγόμενα τους με βάση την ηλικία τους, με βάση το βιοτικό τους επίπεδο, με βάση την καταγωγή τους, με βάση την ανορθογραφία τους? ;)
Δεν νομίζω να το θελες αυτό...
Γι αυτό καλύτερα ας απαντάμε και ας κρίνουμε τον κάθε έναν αντιμετωπίζοντας τον ως άνθρωπο, εκτός και αν πιστεύεις ότι η λέξη ηλικία βγαίνει από την λέξη βλακεία :D

LuX
14-07-08, 17:22
Ρε συ dark angel είναι κριτήριο αυτό? Δηλαδή να κρίνουμε τους ανθρώπους και τα λεγόμενα τους με βάση την ηλικία τους, με βάση το βιοτικό τους επίπεδο, με βάση την καταγωγή τους, με βάση την ανορθογραφία τους? ;)
Γι αυτό καλύτερα ας απαντάμε και ας κρίνουμε τον κάθε έναν αντιμετωπίζοντας τον ως άνθρωπο, εκτός και αν πιστεύεις ότι η λέξη ηλικία βγαίνει από την λέξη βλακεία :D
ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΧΡΟΝΕ ..... !
αυτο που προκυπτει ειναι πως
τελικα η καλοσυνη δυσκολα χαριζεται.....
ενω η κακια περισσευει....

νταρκ αντζελ υπαρχουν αλλοι που βρισκουν το κριτηριο σου λογικοτατο !

ενοειται πως η ηλικια συνδιαζεται με τα λεγομενα καποιου (ισχυει και νομικα )

χρονε να μιλησω μονο για μενα και μη το γενικευσω αφου δε ξερω αν ισχυει και για αλλους αλλα θα μου επιτρεψεις τον πληθυντικο ....
"εδω μεσα δε κρινουμε απλα απανταμε και θετουμε τη γνωμη μας"
ελπιζω να μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα του κρινω εναν 18χρονο (μακρυα απο εμας – φτου κακα) με το απανταω σε εναν 18χρονο !

οπως μας το λες οποιος δηλωνει ηλικια και εστω τρεφει καποιο σεβασμο προς τους υπολοιπους, ασχετου ηλικιας ειναι βλαξ και οχι ανθρωπος ....

τουλαχιστον η κοπελα ειχε ενα λογο και ψηφισε τοιουτοτροπως ...
εσυ τι ειχες ;
οτι σου τη σπαει να βλεπεις την ηλικια καποιου στο ποστ του ενω τη βρισκεις με το location ;
τα ως ανω λεγομενα σου αντιφασκουν με το τροπο που της απαντησες οποτε οσο και να προσπαθεις να την υποβιβασεις μεταφορικα σ εχει "λιωσει" ασυζητητι ....

τα δικα μου λαθη με πρασινο πλζ ...
κ αμα δε βαριεσαι βαλε τους τονους σε πορτοκαλι αποχρωση !

@

ΧΡΟΝΟΣ
14-07-08, 17:48
οπως μας το λες οποιος δηλωνει ηλικια και εστω τρεφει καποιο σεβασμο προς τους υπολοιπους, ασχετου ηλικιας ειναι βλαξ και οχι ανθρωπος ....

Αν αυτό κατάλαβες...Τότε θα πρότεινα εδώ μέσα μαζί με την ηλικία μας να αναγράφεται και ο δείκτης αντίληψης του κάθε ενός για να ξέρω πως θα του απαντάω...
Τέλος να πω ότι από παπαγαλάκια και κολαουζα εδώ μέσα έχω χορτάσει...Σεβαστή η άποψη σου αλλά άφησε την κοπέλα να πει την άποψη της και μην πετάγεσαι σαν λιοντάρι οριοθετώντας την περιοχή σου.
Αλήθεια θεωρείς με το να λες τα ως ανω λεγομενα σου αντιφασκουν με το τροπο που της απαντησες οποτε οσο και να προσπαθεις να την υποβιβασεις μεταφορικα σ εχει "λιωσει" ασυζητητι ....ότι τώρα θα βάλω τα κλάματα και θα πάω στην μαμά μου?Σκοπος δεν είναι ποιος θα ''λιώσει ποιον'' αυτά τα κάναμε στα 5 μας αλλά αν εσένα σε εκφράζει αυτή η άποψη τότε θα πρέπει να νοιώθεις υπερήφανος γι αυτό.

Υ.Γ. Στέφανε φέρε τα κουταλάκια να με μαζέψεις έχω λιώσει...
Υ.Γ2 Δεν ξαναπανταω επί του θέματος…

LuX
14-07-08, 18:27
Αν αυτό κατάλαβες...Τότε θα πρότεινα εδώ μέσα μαζί με την ηλικία μας να αναγράφεται και ο δείκτης αντίληψης του κάθε ενός για να ξέρω πως θα του απαντάω...
δεκτο αν το κανεις θα ψηφισω ΝΑΙ κ ας ειμαι minor
Τέλος να πω ότι από παπαγαλάκια και κολαουζα εδώ μέσα έχω χορτάσει ( α μπα ; σου εχει ξανατυχει ; για πες για πες...)
Σεβαστή η άποψη σου αλλά άφησε την κοπέλα να πει την άποψη της και μην πετάγεσαι σαν λιοντάρι οριοθετώντας την περιοχή σου.
τελικα τι ειμαι αποφασισε .. παπαγαλος κολαουζος η λιονταρι ;
σ ευχαριστω πολυ που σεβεσαι την αποψη μου !
Αλήθεια θεωρείς με το να λες ότι τώρα θα βάλω τα κλάματα και θα πάω στην μαμά μου?Σκοπος δεν είναι ποιος θα ''λιώσει ποιον''
ναι δεν ειναι αυτος ο σκοπος συμφωνω , αλλα εσυ φερθηκες σκαρτα πρωτος ! μηπως το ξεχασες ηδη ; αυτά τα κάναμε στα 5 μας αλλά αν εσένα σε εκφράζει αυτή η άποψη τότε θα πρέπει να νοιώθεις υπερήφανος γι αυτό.
υπερηφανος μπορει μπαγλαμας οχι !

Υ.Γ. Στέφανε φέρε τα κουταλάκια να με μαζέψεις έχω λιώσει...
(να υποθεσω πως ζητας βοηθεια ; δε χρειαζεται να νιωθεις στριμωγμενος συζητηση κανουμε )
εξαλλου μη ξεχνας πιο πανω εσυ μιλησες ΓΙΑ κολαουζους και παπαγαλακια )
Υ.Γ2 Δεν ξαναπανταω επί του θέματος…
κατα τη γνωμη μου αν ειναι να απαντας με τετοιο προσβλητικο κακοβουλο τροπο ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις !
βεβαια επειδη δεν γραφω κατοπιν συνενοησης ισως η γνωμη μου να ειναι ακυρη ....
η τελευταια σου παραγραφος ισως με κανει να ανακαλεσω το χιουμορ στα "περι κλικας" (με τη καλη εννοια βεβαια παντα) που εγραψα στην αρχη , αφου ειναι πλεον εμφανες οτι δε μπορεις να συζητας χωρις στηριξη απο αλλους ......
αν δε καταλαβα καλα τοτε τι χρειαζοταν ο Στεφανος ;

@

ΧΡΟΝΟΣ
14-07-08, 18:44
αν δε καταλαβα καλα τοτε τι χρειαζοταν ο Στεφανος ;

Πάλι δεν κατάλαβες...Αγαπητέ lux από δω και πέρα για να μην κουράζουμε και τους υπολοίπους θα τα λέμε με π.μ.
Υ.Γ. Αν τους φίλους σου τους θεωρείς ''κλίκα'' τότε ναι έχουμε ''κλίκα'' εδώ μέσα
όπως έχεις και συ(με βάση την θεωρία σου)

Bilibakos
14-07-08, 23:35
Φιλε Lux, εαν καποιος θελει να βαλει την ηλικια του καπου στο ποστ του, γιατι να μην τη βαλει κατω-κατω στην υπογραφη του?
Ακομα και αν βαριεται, δεν θα χρειαζεται να την γραφει... και αν θελησει καποια στιγμη, τη σβηνει και... μην τον ειδατε τον Παναη...:)

dark angel
14-07-08, 23:59

χρονε δεν εννοουσα πως θα διαβαζω κατι που εστειλε ενα μελος και θα του δινω σημασια αναλογα με το αν ειναι μικρος ή μεγαλος.και δεν ανεφερα ολα οσα λες για το οτι κρινω τους αλλους με βαση το βιοτικο τους επιπεδο, την καταγωγη τους κ.τ.λ απλα ειπα πως σε καποια θεματα η ηλικια εχει σημασια στο πως θα απαντησεις στο αλλο μελος.δεν καταλαβαινω γιατι τετοια επιθετικοτητα.απλα απαντησα σε ενα θεμα.το αν συμφωνεις μαζι μου ή οχι δικη σου δουλεια(και δεν εχει καμια σχεση το αν εκανα καποια ορθογραφικα λαθη στην συζητηση αυτη...εκτος και αν ειναι αυτο το θεμα και δεν το καταλαβα)
LuX ευχαριστω για την υποστηριξη. :)
(χρονε μην ξεχασεις να ελεγξεις τα ορθογραφικα απο αυτο το μηνυμα μου...)

anti
15-07-08, 00:41
Δεν είχα σκοπό να απαντήσω σε αυτό το θέμα αν και ψήφισα...
θα απαντήσω όμως μιλώντας προσωπικά και δεν εννοώ ότι κατά κανόνα όλοι συμπεριφέρονται έτσι...

όταν γράφτηκα στο φόρουμ ήμουν 16 χρόνων, αλλιώς αντιλαμβανόμουν τότε τα πράγματα και αλλιώς τα αντιλαμβάνομαι τώρα..
Οι απαντήσεις μου τότε ήταν ότι να' ναι - αν όχι όλες οι περισσότερες, πλέον μιας και κοντεύω να κλείσω τα 21 πιστεύω -ή θέλω να πιστεύω, ότι έχω βάλει περισσότερο μυαλό και έχω ωριμάσει...

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι είτε αναγράφει κάποιος την ηλικία είτε όχι, από τις απαντήσεις κάποιου που δεν αναγράφει ηλικία μπορείς να καταλάβεις 2 πράγματα, είτε ότι είναι ανήλικο (κοινός 16άχρονο), είτε ότι όποια ηλικία και αν έχει είναι εντελώς ανώριμος...

Αν όμως γνωρίζεις την ηλικία κάποιου και είναι ανήλικο τότε προσωπικά θα σκεφτόμουν "εντάξει είναι μικρός/ή ακόμα, θα μεγαλώσει και θα αλλάξει", αν πάλι ήταν μεγαλύτερος δεν θα ασχολούμουν καν γιατί δεν θα γνώριζα πλήρως το πως είναι να είσαι σε μια ηλικία Χ και το ποιες εμπειρίες βιώνεις μέχρι τότε...

Γιατί απλά συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι μεγαλώνοντας αλλάζουν, και αν δεν έχεις ζήσει σε μια ηλικία για να ξέρεις πως σκέφτονται σε εκείνη την ηλικία δεν μπορείς να κρίνεις...

και επίσης το ποστ μου δεν είναι απόλυτο, μπορεί να κάνω λάθος γιατί πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, άλλες φορές σπάνιες εξαιρέσεις και άλλες φορές όχι και τόσο σπάνιες...

edit:Να συμπληρώσω για να μην γίνει κάποια παρεξήγηση, δεν αναφέρομαι σε όλους τους χρήστες, αλλά στους χρήστες εκείνους που η συμπεριφορά τους ή τα λεγόμενα τους είναι κάπως ενοχλητικά ή προσβλητικά ή τέλος πάντων είναι κάπως...
γιατί αν σε μια συζήτηση ένας χρήστης αρχίσει και βρίσκει ενδιαφέροντα τα όσα λέει ο συνομιλητής του μπορεί κάλλιστα σε ένα πμ να των ρωτήσει ότι λεπτομέρειες θέλει...

Φιλικά
Άντη

LuX
15-07-08, 07:26
Bilibakos]Φιλε Lux, εαν καποιος θελει να βαλει την ηλικια του καπου στο ποστ του, γιατι να μην τη βαλει κατω-κατω στην υπογραφη του?
Ακομα και αν βαριεται, δεν θα χρειαζεται να την γραφει... και αν θελησει καποια στιγμη, τη σβηνει και... μην τον ειδατε τον Παναη...:)
δε νομιζω πως εχει νοημα να κανει κατι τετοιο
ενω μαζι με τα υπολοιπα στοιχεια πανω δεξια....
νομιζω πως και μονο απο αποψη καλαισθησιας ταιριαζει καλυτερα .
ΤΟ ΘΕΜΑ δεν ειναι για αυτον που τη βαζει αλλα για αυτους που τη βλεπουν και τη λαμβανουν υπ οψη τους !

εκτος των αλλων θα μπορουσε καλλιστα να αντικατασταθει το πεδιο της εγγραφης που περιχει μια χρονολογια
και αντι αυτης να μπει η χρονολογια γεννησης .
φανταστειτε την αξια που θα ειχε για τα παιδια του 83 για παραδειγμα !
υπαρχει εστω και ενας που να ενδιαφερεται για το ποτε γραφτηκα/με στο φορουμ ?

simpe .

@

Litsa
15-07-08, 09:01
Κατ αρχάς, αν, ας πούμε, μπει το πεδίο της ηλικίας πάλι θα υπάρξουν κάποιοι που,
ενώ έχουν συμπληρώσει το πεδίο στο προφίλ, δεν επιθυμούν απαραίτητα να μοστράρεται
και η ηλικία τους και δίπλα απ την ημερομηνία εγγραφής περιοχή και αριθμό μηνυμάτων
σε κάθε ποστ. Οπότε ΑΝ γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει ας πούμε μια επιλογή
(θέλω δε θέλω) για να εμφανίζεται και η ηλικία.
Εμένα ας πούμε μου τη σπάει η ηλικία μου γιατί μου θυμίζει πως περνάνε τα χρόνια
και είμαι ακόμα στο μηδέν και ακόμα με κυνηγάνε οι τράπεζες για τις κάρτες. (Οπότε, τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο αρχικά φίνεται)

Επίσης, βρίσκω πολύ σημαντικό (άκρως σημαντικό) το πότε γράφτηκε κάποιος στο φόρουμ
όπως και το σύνολο των μηνυμάτων του. Από εκεί φαίνεται ας πούμε αν είναι ένας
περαστικός κομήτης ή κάποιος που έχει "ζήσει" τον συγκεκριμένο χώρο και ενδεχομένως έχει
καταθέσει ένα μέρος του εαυτού του.

LuX
15-07-08, 13:19
Επίσης, βρίσκω πολύ σημαντικό (άκρως σημαντικό) το πότε γράφτηκε κάποιος στο φόρουμ
περαστικός κομήτης ή κάποιος που έχει "ζήσει" τον συγκεκριμένο χώρο και ενδεχομένως έχει
φαντασου να ειναι κομητης τοσο
η μονιμος-καθημερινος αλλο τοσο....

το τοσο παιζει το ρολο του οπως και να εχει ..

@

LuX
16-07-08, 13:16
μηπως θα μπορουσες λιγο να μας αναλυσεις τη διαφορα του κομητη απο τον μονιμο ;
υπαρχουν πολλοι που ειναι παλιοι αλλα γραφουν ελαχιστα !
αυτους που τους κατατασεις ;

@

Litsa
16-07-08, 16:07
μηπως θα μπορουσες λιγο να μας αναλυσεις τη διαφορα του κομητη απο τον μονιμο ;
υπαρχουν πολλοι που ειναι παλιοι αλλα γραφουν ελαχιστα !
αυτους που τους κατατασεις ;

Ότι διαφορά έχει βρε Λουξ ο Χάλει από την Αφροδίτη, τον Άρη ή την Σελήνη ας πούμε.
Ή αλλιώς, ότι διαφορά έχουν τα μανιτάρια απ τα σουβλάκια.

Υπάρχουν αυτοί που γράφτηκαν πριν 4 χρόνια και έγραψαν 5 μηνύματα και έκτοτε
είναι ανενεργοί, υπάρχουν αυτοί που γράφτηκαν τον Ιανουάριο του 2008 και μέχρι
τον Μάιο είχαν συμπληρώσει 704 μηνύματα, τα περισσότερα από αυτά ανακύκλωναν
αστικούς μύθους και άλλες ανοησίες (με πολλές προσβολές) οπότε θα τους χαρακτήριζα
"διπλωματούχους" στην φλυαρία στον παπαγαλισμό και στην προπαγάνδα.
Υπάρχουν αυτοί που έχουν μια διαρκή επαφή με τον χώρο, χωρίς "σκαμπανεβάσματα".

Ένας κομήτης ενδεχομένως να προσποιείται ότι υποστηρίζει μια θέση την οποία
μπορεί και να υπονομεύει, απεναντίας ένα τακτικό μέλος συνήθως δεν προσποιείται
αλλά στις απόψεις του είναι πιο ειλικρινής.

Επίσης, σε απασχολεί που κατατάσω "εγώ" με τα δικά μου κριτήρια αλλά δες σε μεγαλύτερο
εύρος, ο κάθε νέος χρήστης που μπαίνει έχει και αυτός τα δικά του κριτήρια.
Οι τακτικοί χρήστες συνήθως δίνουν ένα "τόνο". Αν μπω εγώ σε ένα φόρουμ και τους
δέκα δεκαπέντα παλαιότερους και με μεγαλύτερο αριθμό μηνυμάτων χρήστες να αλληλοβρίζονται,
τότε έτσι χαρακτηρίζεται ολόκληρος ο χώρος ως ακατάλληλος.
Απεναντίας αν δω τους παλαιότερους και με την μεγαλύτερη συμμετοχή να είναι κόσμιοι τότε
τα πράγματα είναι διαφορετικά.

LuX
16-07-08, 17:29
Ότι διαφορά έχει βρε Λουξ ο Χάλει από την Αφροδίτη, τον Άρη ή την Σελήνη ας πούμε.
Ή αλλιώς, ότι διαφορά έχουν τα μανιτάρια απ τα σουβλάκια.

Υπάρχουν αυτοί που γράφτηκαν πριν 4 χρόνια και έγραψαν 5 μηνύματα και έκτοτε
είναι ανενεργοί, υπάρχουν αυτοί που γράφτηκαν τον Ιανουάριο του 2008 και μέχρι
τον Μάιο είχαν συμπληρώσει 704 μηνύματα, τα περισσότερα από αυτά ανακύκλωναν
αστικούς μύθους και άλλες ανοησίες (με πολλές προσβολές) οπότε θα τους χαρακτήριζα
"διπλωματούχους" στην φλυαρία στον παπαγαλισμό και στην προπαγάνδα. ??????????Υπάρχουν αυτοί που έχουν μια διαρκή επαφή με τον χώρο, χωρίς "σκαμπανεβάσματα".

Ένας κομήτης ενδεχομένως να προσποιείται ότι υποστηρίζει μια θέση την οποία
μπορεί και να υπονομεύει, απεναντίας ένα τακτικό μέλος συνήθως δεν προσποιείται
αλλά στις απόψεις του είναι πιο ειλικρινής.

Επίσης, σε απασχολεί που κατατάσω "εγώ" με τα δικά μου κριτήρια
δε μα πασχολει απλα ρωτησα....
αλλά δες σε μεγαλύτερο
εύρος, ο κάθε νέος χρήστης που μπαίνει έχει και αυτός τα δικά του κριτήρια.
Οι τακτικοί χρήστες συνήθως δίνουν ένα "τόνο". Αν μπω εγώ σε ένα φόρουμ και τους
δέκα δεκαπέντα παλαιότερους και με μεγαλύτερο αριθμό μηνυμάτων χρήστες να αλληλοβρίζονται,
τότε έτσι χαρακτηρίζεται ολόκληρος ο χώρος ως ακατάλληλος.
νταξει εντασεις ξοσων ξερω υπαρχουν σολα τα φορα ....
Απεναντίας αν δω τους παλαιότερους και με την μεγαλύτερη συμμετοχή να είναι κόσμιοι τότε
τα πράγματα είναι διαφορετικά.
δυσκολεψες το θεμα πιστευω ....
αλλα παρολαυτα φαντασου μες τις σκεψεις σου να στριμωξεις και διαφορες ηλικιες ....
αν και οπως σουπα δε με πειραζει/ενδιαφερει γενικως
οχι οτ ειμαι αδιαφορος
αλλα μαι χαλαρος ...
προφανως επρεπε να γραψεις το μηνυμα σου στη κριτικη διοτι απ οτι αντιλαμβανομαι μιλας για καποιους ειδικα ....

παντως νομιζω πως εχει επισης ενδιαφερον η γυροβολια απ τον ηλιο .
φαντασου εναν νεαρο να γραφει τελεια για τον Μαη του 68 ας πουμε ....
Αν κ εφοσον σαρεσει οπως γραφει η ακομη δινει απιστευτες πληροφοριες δε θα σε εντυπωσιαζε αν μαθαινες πως ειναι 20 ξερω γω ;
αντι να το μαθαινεις προτεινω να το βλεπεις (αν το επιθυμει κεκεινος φυσικα )
Αν το ιδιο μηνυμα το διαβαζες απ τον ΑΒΑΤΑΡ η τον Κον ΤΑΚΗ που εζησαν περιπου στην εποχη του 68 τοτε θα ειχε διαφορετικη σημασια ...
νομιζω .

@

ANDROMEDA_
16-07-08, 17:43
Ψήφισα ΝΑΙ.
Αν και η ηλικία δεν προσδιορίζει την ωριμότητα ενός ανθρώπου.Γνωρίζω άτομο 21 ετών που μπορώ να πώ γνωρίζει πολύ περισότερα απο μένα .
Οπότε δεν ισχύει αυτό με την ηλικία.Ούτε και η σύνταξη επίσης ισχύει όπως λέει και ο Απέριτος <<Αν είσαι λίγο παρατηρητικός και μόνο απο τον τρόπο που γράφει κάποιος μπορείς να προσδιορίσεις και την ηλικία του στο περίπου. Οι περισσότεροι που είναι κάτω απο 35 ετών έχουν δυσκολία στο να διατυπώσουν τις σκέψεις τους, είναι ασύντακτοι λεκτικά και συνήθως τελείως ανορθόγραφοι.>>
Και θα πώ εδώ πως:
Έχει τύχει πχ να γράφω κάποια λέξη την οποία γράφαμε αλλιώς στην δική μου ηλικία στο σχολείο και να βγαίνω ανορθόγραφη απο κάποιους ('νεοέλληνες')...

LuX
17-07-08, 06:50
Ψήφισα ΝΑΙ.
Αν και η ηλικία δεν προσδιορίζει την ωριμότητα ενός ανθρώπου.Γνωρίζω άτομο 21 ετών που μπορώ να πώ γνωρίζει πολύ περισότερα απο μένα .
Οπότε δεν ισχύει αυτό με την ηλικία.Ούτε και η σύνταξη επίσης ισχύει όπως λέει και ο Απέριτος <<Αν είσαι λίγο παρατηρητικός και μόνο απο τον τρόπο που γράφει κάποιος μπορείς να προσδιορίσεις και την ηλικία του στο περίπου. Οι περισσότεροι που είναι κάτω απο 35 ετών έχουν δυσκολία στο να διατυπώσουν τις σκέψεις τους, είναι ασύντακτοι λεκτικά και συνήθως τελείως ανορθόγραφοι.>>
Και θα πώ εδώ πως:
Έχει τύχει πχ να γράφω κάποια λέξη την οποία γράφαμε αλλιώς στην δική μου ηλικία στο σχολείο και να βγαίνω ανορθόγραφη απο κάποιους ('νεοέλληνες')...
H παρατηρηση απλα και μονη της πολλες φορες δεν ειναι επαρκης διοτι υπαρχουν πολλοι που γραφουν ως νεαροι και τυγχανει να ειναι ανω των 30 ....
βεβαια ισχυει και το αναποδο....
και αφου υπαρχει τροπος ευκολος τοτε γιατι να μπαινουμε στη διαδικασια της μαντεψιας ;
εξ αλλου δεν εχουν ολοι ταλεντο σε αυτη !
θυμαται κανεις πως εγραφε ο παθοκτονος ;
ε λοιπον
γνωριζει κανεις την ηλικια του ;

@

Ποσειδώνιος
17-07-08, 08:45
Νομίζω ήταν κάτω των 25 όμως είχε τριβή με εκκλησιαστικά κείμενα, πιθανόν από μικρός και έτσι είχε ακονίσει τον λόγο του.

LuX
17-07-08, 19:26
Νομίζω ήταν κάτω των 25 όμως είχε τριβή με εκκλησιαστικά κείμενα, πιθανόν από μικρός και έτσι είχε ακονίσει τον λόγο του.
εγραψες 20 λεξεις και εναν αριθμο για νας μας διαφωτισεις
ενω απο εναν μονο αριθμο θα μπορουμε να φωτιστουμε αυτοβουλως σε μια παρομοια περιπτωση .
βλεπεις λοιπον τι σημαινει και τι συμβαινει με μια "καινοτομια διευκολυνσης χρηστων" ;

@

ane
17-07-08, 21:36
Το θέμα είναι αν αυτή η διευκόλυνση είναι θεμιτή ή όχι-γιά διάφορους λόγους.

Ποσειδώνιος
17-07-08, 23:26
Πιο ωραίο το θέμα όταν μιλάμε για την ηλικία παρά όταν μαλώνουμε για το αν θα αναγράφεται.

Παρένθεση προσωπικές ιστορίες - ηλικιακά φαινόμενα ......

Πήγα πρόσφατα στην Πόλη και ο ξεναγός μας (Αθηναίος με ρίζες από εκεί) μόλις 27 χρόνων μιλούσε 6 γλώσσες και ήξερε όλη την ιστορία της Πόλης , της Αγιάς Σοφιάς και Μικράς Ασίας απέξω και ανακατωτά (και όχι μόνο), με σπουδές και μεταπτυχιακά πάνω σε αυτά, μεταφράσεις βιβλίων, dvd. Ακόμα και η αρχαιότερη πολίτισσα Ελληνίδα ξεναγός (όπως μας τη σύστησαν) υποκλινόταν άνετα μπροστά του άν όχι σε όλα τα θέματα στα περισσότερα. Δεν είναι φαινόμενο αυτό το παιδί απλώς το να γνωρίζει πολλά πράγματα είναι η δουλειά του .... τι να κάνουμε και είναι πολύ καλός - και μερακλής.

Στα φαινόμενα τώρα
Έχω συναντήσει δυο δωδεκάχρονους μουσικούς φαινόμενα. Ο ένας είναι λυράρης και τουλάχιστον στα δώδεκα του ήταν ο καλύτερος που έχω ποτέ ακούσει. Τον άκουσα μάλιστα μαζί με ένα από τους μεγαλύτερους λυράρηδες που ήταν και αρχιδάσκαλος στο μουσικό σχολείο. Ο παπάς-θεολόγος του σχολείου του, θεωρούσε τέτοιες περιπτώσεις (που είχε δει και άλλες) μετανσαρκώσεις παρόλο που, όπως έλεγε, δεν το δέχεται η εκκλησία. Αυτοδίδακτος φυσικά.... (μόνο 2 μήνες άντεξε τον δάσκαλο του).

Το άλλο παιδί ήταν νομίζω Κορεατάκι ή γιαπωνεζάκι κάτι τέτοιο, υπενθυμίζω δωδεκάχρονος επίσης και ήταν διευθυντής της ορχήστρας της πόλης του. Ήταν συνθέτης σολίστας και αν δεν έβλεπες το πρόσωπο του , μόνο από τον τρόπο που βάδιζε ή λειτουργούσε τον έκοβες για 65άρη νάνο.

Ευχαριστώ για το χώρο συνεχίστε.

* Επι τη ευκαιρία (μια και δείχνει να πηγαίνει πλειοψηφικά) προτείνω να μπαίνει και ο αριθμός της ενσάρκωσης δίπλα στην ηλικία.

anti
17-07-08, 23:39
* Επι τη ευκαιρία (μια και δείχνει να πηγαίνει πλειοψηφικά) προτείνω να μπαίνει και ο αριθμός της ενσάρκωσης δίπλα στην ηλικία.

αυτό είναι το πιο δύσκολο δεν ξέρουμε τον αριθμό, αλλά μην βγει παρά έξω... :p

LuX
18-07-08, 08:22
αυτό είναι το πιο δύσκολο δεν ξέρουμε τον αριθμό, αλλά μην βγει παρά έξω... :p
οι καινοτομιες δε θα σταματησουν εδω .
θα συνεχιστουν !
ηδη βρισκεται στα σκαρια "ειδικη ομαδα" φιλων του μεταφυσικου η οποια θα ασχολειται με παρομοια και γενικοτερου τυπου τετοια θεματα !
φρεσκες ιδεες περα απ τα συνηθισμενα ....
μεινετε συντονισμενοι λοιπον
διοτι
ο καιρος γαρ εγγυς

@

ANDROMEDA_
18-07-08, 09:47
H παρατηρηση απλα και μονη της πολλες φορες δεν ειναι επαρκης διοτι υπαρχουν πολλοι που γραφουν ως νεαροι και τυγχανει να ειναι ανω των 30 ....
βεβαια ισχυει και το αναποδο....
και αφου υπαρχει τροπος ευκολος τοτε γιατι να μπαινουμε στη διαδικασια της μαντεψιας ;
εξ αλλου δεν εχουν ολοι ταλεντο σε αυτη !
θυμαται κανεις πως εγραφε ο παθοκτονος ;
ε λοιπον
γνωριζει κανεις την ηλικια του ;

@

Mάλλον έκανες ένα λάθος.Απαντούσα στον Απέριτος.Εκείνος είπε πως φαίνονται εν μέρη απο το νεαρό της ηλικίας τους πως γράφουν :)

LuX
18-07-08, 15:51
Mάλλον έκανες ένα λάθος.Απαντούσα στον Απέριτος.Εκείνος είπε πως φαίνονται εν μέρη απο το νεαρό της ηλικίας τους πως γράφουν :)
A OK !
ολοι μας κανουμε λαθη ....
παντως για να κανω λιγο το δικηγορο του Διαβολου (απεριττου) σου λεω να προσεξεις αυτο το "εν μερη" που εχει βαλει ..... και τουλαχιστον συγγραφικα αλλα και εννοιολογικα λεει πολλα ...
ο απεριττος ειναι απο τους συγγραφεις που τις πιο πολλες φορες για ενα θεμα που μπορει να ειναι ετσι
αλλα παραλληλα και αλλιως
φυλανε παντα τα "νωτα τους" ...
δλδ δεν ειναι απολυτοι....
και αυτο βεβαια ειναι μια εμπειρια που αποκταται με τα χρονια , οποτε και φωτο να μην ειχε στο προφιλ του και ΝΑΙ να μην ειχε ψηφισει και την ηλικια του να μη δηλωνε θα μπορουσαμε ευκολα να καταλαβουμε την ηλικια του !

@

ane
18-07-08, 16:28
οποτε και φωτο να μην ειχε στο προφιλ του και ΝΑΙ να μην ειχε ψηφισει και την ηλικια του να μη δηλωνε θα μπορουσαμε ευκολα να καταλαβουμε την ηλικια του !
Εντάξει την φωτογραφία την καταλαβαίνω όπως και το ότι δήλωσε την ηλικία του. Το ότι ψήφισε ΝΑΙ πώς σε βοηθάει έστω και ελάχιστα όμως;

LuX
18-07-08, 17:02
Εντάξει την φωτογραφία την καταλαβαίνω όπως και το ότι δήλωσε την ηλικία του. Το ότι ψήφισε ΝΑΙ πώς σε βοηθάει έστω και ελάχιστα όμως;
διοτι αν και θεωρει το θεματακι ποιοτικως β'
αν και θεωρει πως κρουω ανοικτες πορτες
αν και δε χρειαζεται να ξερει την ηλικια καποιου
για να συνομιλησει μαζι του
εν τουτις ψηφισε ΝΑΙ
Πραγμα που δειχνει εν μερει τη θετικη επι του θεματος αντιληψη .
Οποτε αφου η αντιληψη του ειναι εν μερει θετικη παρολα τα παραπανω
δειχνει οτι το υπολοιπο μισο της αντιληψης του συμμεριζεται την αποψη του συνομιλητη του .
και αυτο ειναι ενα χαρακτηριστικο που θελει ορισμενους κυκλους γυρω απ τον ηλιο για να αποκτηθει .
Βεβαια εξυπακουεται πως στις νεες γενιες οι απαιτουμενοι κυκλοι φθινουν στον αριθμο .

ελπιζω να σε καλυψα .

@

ane
18-07-08, 18:29
Τελικά όμως το να πειστεί κανείς ή όχι είναι θέμα ηλικίας;Δεν ξέρω αν αυτό εννοείς, ή αν απλά εννοείς ότι παρόλο που εν μέρει διαφωνεί δέχτηκε την αποψή σου. Εντάξει το αν θα καταλαβει κανεις αυτά που του λέει κάποιος άλλος και το πως θα απαντήσει ακόμα και το πώς θα διατυπώσει την αποψή του είναι θέμα παιδείας και για αυτό ίσως σχετίζεται με την ηλικία του ίσως όμως και όχι απόλυτα.
Το αν θα συμμεριστεί την άποψη του συνομιλητή του όμως εξαρτάται όχι μόνο απο το πλήθος των εμπειριών του και κατά συνέπεια από την ηλικία του αλλά και απο το είδος των εμπειριών του όπως και απο την κριτική του σκέψη, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα απο αυτές τις εμπειρίες.
Σίγουρα αν ήμασταν και εγώ και εσύ της ίδιας ηλικίας έχοντας πιό πολλά όμοια βιώματα θα μας ήταν πιό εύκολο να συμφωνήσουμε,και θα είχαμε πιό όμοια μεταξύ τους βιώματα αφού θα έιχαμε ζήσει κάτω από όμοιες συνθήκες πιθανότατα, κάτι που για κάποιον πιό νέο θα ήταν αδύνατο.
Σχετικά με την αναγραφή της ηλικίας έχεις για αυτούς τους λόγους κάποιο δίκιο.
Όμως και αν έχουμε διαφορά ηλικίας θα μπορούσες να προσπαθήσεις να μου μεταδώσεις τις εμπειρίες που κατέχεις και σε οδηγούν σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα και εγώ με την σειρά μου το ίδιο μέχρι που θα βρισκόμασταν πιό κοντά στην "σωστή" άποψη και οι δύο.
Η λογοτεχνία λειτουργεί έτσι.Πόσες φορές βιώνοντας τις εμπειρίες που μετέπλασε ο συγγραφέας δεν έχεις σκευτεί κάτι που δεν είχες σκευτεί στο παρελθόν;
Η άλλη οδός για να κάνεις διάλογο είναι με την λογική, δηλαδή μου λές "υπάρχει θεός διότι 5+4=9" (λέμε τώρα) και τότε ο συνομιλητής σου θέλει δεν θέλει αποδέχεται την αποψή σου.
Βέβαια κανείς δεν χρησιμοποιεί τον ένα ή τον άλλο τρόπο άλλα και τους δύο.
Αλλά αφού η λογική δεν επηρεάζεται απο τις εμπειρίες μας (ελάχιστα μόνο) μας μένει μόνο η μεταφορά εμπειριών.
Ας μήν ξεχνάμε τέλος ότι σήμερα μπορεί κανείς να θεωρήσει κάτι ανόητο, ενώ μετά από λίγο καιρό να συμφωνεί με αυτό λόγω των εμπειριών και των γνώσεων που αποκόμισε.
Ερωτήματα:
-Μπορεί ένας άνθρωπος να δεχτεί μία εμπειρία ενός άλλου, ή πρέπει να έχει κάποια μορφή προετοιμασίας πρίν;
-Αν μπορεί έχει νόημα το να ξέρεις τι ηλικία είναι;
-Αν δέν μπορεί,η ηλικία μπορεί να μετρήσει τις εμπειρίες ενός αόρατου ή ορατού συνομιλιτη μας;

Προσωπικά δεν ξέρω...

Τέλος να επισημανω ενα κενό:
-Δεν είμαι σίγουρος αλλά όταν εννοείς οτι απαντάς διαφορετικά τι εννοείς ακριβώς; Μπορείς να φτιάξεις δύο απαντήσεις στο ίδιο θέμα για διαφορετικές ηλικίες;
-Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ή επιλογή δεν έχω πρόβλημα;

LuX
18-07-08, 19:30
Α.
εχεις πολυ καλες και ευλογες αποριες και μαλιστα με τα περισσοτερα που γραφεις συμφωνουμε απλα διαλεγω για αρχη αυτο που μου εκανε εντυπωση και δε θα επρεπε να το θετεις ως ερωτημα αφου η δευτερη σου ερωτηση ειναι η απαντηση της πρωτης !
Μπορεί ένας άνθρωπος να δεχτεί μία εμπειρία ενός άλλου, ή πρέπει να έχει κάποια μορφή προετοιμασίας πρίν;
οχι δε μπορει διοτι η εμπειρια ειναι βιωμα και το να τη δεχθει καποιος ειναι σα να τελει απλα μια μεταφορα της .
Σαφως και χρειαζεται προετοιμασια !
και με αυτο ακριβως απαντω στην επομενη απορια σου ...
-Δεν είμαι σίγουρος αλλά όταν εννοείς οτι απαντάς διαφορετικά τι εννοείς ακριβώς; Μπορείς να φτιάξεις δύο απαντήσεις στο ίδιο θέμα για διαφορετικές ηλικίες;
η απαντηση παραμενει η ιδια αλλα προφανως αλλαζει ο τροπος αφου στον νεαρο ισως να λειπουν καποια βιωματα δλδ εμπειριες για να κατανοησει καλυτερα αυτο που προσπαθω να μεταφερω και οχι να το αποκτησει ως βιωμα διοτι γνωριζω πως ειναι σχεδον αδυνατο να γινει κατι τετοιο.

ναι θα μπορουσε να υπαρχει και μια τριτη επιλογη αλλα τονισα εξ αρχης πως το αποτελεσμα της δημοσκοπησης ειναι αδιαφορο διοτι δε κανουμε εκλογες για κατι ουτε βγαζουμε προεδρο !
προκειται για μια απλη προταση ευκολιας που θα διευκολυνει καποιους .

τελος επειδη εθιξες το θεμα εμπειριας και στη πραγματικοτητα εκει εστιαζω με τη προταση μου
θα σου μεταφερω πιο ειναι το "πιο σοφο" που εχω διαβασει μεχρι τωρα στη ζωη μου και εχει αμεση σχεση με το θεμα
δε σου κρυβω πως απο τοτε που το εμπεδωσα εχει αλλαξει το βασικο τροπο σκεψης μου.

" ειναι καλο να μη συγχεουμε τα παρα των πολλων
συνηθως λεγομενα περι της γνωσης
διοτι τα παρα των πολλων λεγομενα ειναι
μια φαντασιωδης γνωση
σε σχεση με τη πραγματικη εμπειρια

οτι μαθαινει κανεις απο αλλους
ειναι η γνωμη των αλλων
και ουχι η αληθης γνωση

η αληθης γνωση δηλαδη το επιστασθαι
διδεται μονο εις στον αυτοδιδακτως
δηλαδη τον εξ ιδιας αντιληψεως μαθοντα."

F.HARTMANN
(δε γνωριζω ουτε ποιος ηταν ουτε τι εκανε η εγραψε)

επιστασθαι = βιωμα > εμπειρια >> επιστημη .

@

LuX
26-07-08, 09:42
οριστε ...

ο μπιλιμπακος οτι θαταν 18 δε το περιμενα με τπτ !

χρονια πολλα μπιλι !

@

AIRMAN 68
28-07-08, 22:23
Ομολογώ ότι προβληματίστηκα αρκετά με το θέμα, κάτι που δεν το περίμενα όταν διάβασα το πρώτο post γι΄αυτό. Αν και η προβολή της ηλικίας κάποιου μας βοηθάει στο να σχηματίσουμε μια νοερή εικόνα στο μυαλό μας (εντελώς αυθαίρετη) για αυτόν, εν τούτοις δεν πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σε αυτό τον χώρο. Προσωπικά έγινα μέλος του φόρουμ γιατί μου αρέσει η πρόκληση της ανταλλαγής απόψεων (αντίθετων κατά προτίμηση) και όχι για να γνωριστώ με άλλους επί προσωπικού επιπέδου. Η όποια τυχόν απάντησή μου θα αναφέρεται καθαρά και μόνο στην ιδέα που θα έχει διατυπωθεί από κάποιο άλλο μέλος. Η ευθύνη η δική μου είναι πλέον να τεκμηριώνω την απάντησή μου αυτή με τέτοιο τρόπο ώστε ναγίνεται αντιληπτή ανεξαρτήτως βιολογικής ηλικίας.

ghost1990
01-08-08, 13:25
Κατα τη γνωμη μου πρεπει να αναγραφεται η ηλικια γιατι μεσα απο αυτη αντιλαμβανομαστε πολλες αποψεις που αντιτειθονται σε εμας -λογω του "χασματος γενεων"- και ενιοτε τις ασπαζομαστε.

ELPINIKI
01-08-08, 16:13
συμφωνώ μαζί σου Lux η ηλικία του κάθε συνομιλητή παίζει σημαντικό ρόλο σε μια συζήτηση...
το θέμα δεν είναι αν αυτό σου το αίτημα είναι ρατσιστικό ή όχι...καταλαβαίνω τους λόγους που ίσως σε έκαναν να γράψεις αυτό το θέμα και δεν μου φαίνονται να μην στέκουν :)

από την άλλη όμως τα γραπτά μας προδίδουν την ηλικίας μας και την προσωπικότητα μας...οπότε με ή χωρίς αναγραφή της ηλικίας του κάθε μέλους εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε αν προσέξουμε αυτά που γράφει που ακριβώς ηλικιακά βρίσκεται το κάθε άτομο.
ψήφισα ναι αλλά είτε αναγράφεται η ηλικία είτε όχι για εμένα είναι το ίδιο και το αυτό! :)

ane
01-08-08, 22:57
Τώρα βέβαια προκύπτει και ένα άλλο ερώτημα:
-Οι απαντήσεις απευθύνονται σε αυτόν που ρωτάει, ή σε κάθε αναγνώστη του φόρουμ;

HLIOS
02-08-08, 01:20
Το βρίσκω λίγο μην πω πολύ, κουτσομπολιό να ξέρουμε την ηλικία . εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι και προσωπικό δεδομένο.(βέβαια όποιος θέλει ας την πει) Αν θέλω να απαντήσω σε κάποιο μέλος σε κάτι που έχει γράψει , η απάντηση μου θα είναι ίδια είτε είναι 8 είτε 16 είτε 45 είτε 95 . έλεος :)

LuX
02-08-08, 07:49
Το βρίσκω λίγο μην πω πολύ, κουτσομπολιό να ξέρουμε την ηλικία . εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι και προσωπικό δεδομένο.(βέβαια όποιος θέλει ας την πει) Αν θέλω να απαντήσω σε κάποιο μέλος σε κάτι που έχει γράψει , η απάντηση μου θα είναι ίδια είτε είναι 8 είτε 16 είτε 45 είτε 95 . έλεος :)
Εξαρταται απ το τι απανταει κανεις .....
εξαρταται επισης απο παρα πολλα τα οποια δε μπορεις να καταλαβεις αν δε κανεις αυτο το διαχωρισμο...
και δεν ειναι θεμα ηλικιακου ρατσισμου αλλα θεμα για το πως θα το καταλαβει καλυτερα αυτος που διαβαζει την απαντηση σου !
Δε ξερω επισης αν καποιος αλλος απο εσας λαμβανει υπ οψιν τον ψυχολογικο παραγοντα του απεναντι ο οποιος μπορει να φανει οπως πολυ σωστα λετε απ τα γραφομενα του ....
αν και νομιζω μερικοι πως το κανουν...

Ειναι τοσα πολλα που πρεπει να σκεφτεται κανεις που γραφει για να μοιρασθει ιδεες αποψεις η γνωσεις με τους υπολοιπους που καποια απ αυτα θα επρεπε να ειναι ευκολα ορατα .
Βεβαια ο ευκολος τροπος ειναι να γραφεις για να αποδειξεις πως εισαι ο καλυτερος και ο σοφοτερος οποτε σε αυτη τη περιπτωση δε σε νοιαζει να γνωριζεις κανενα στοιχειο για τους απεναντι σου....

αυτο νομιζω
και ειναι τοσο απλο
που γινεται δυσκολα αντιληπτο !

ELPINIKI
ψήφισα ναι αλλά είτε αναγράφεται η ηλικία είτε όχι για εμένα είναι το ίδιο και το αυτό!
Elpiniki
Για πολλους και διαφορους λογους που εχω αναφερει παραπανω οποτε να μη τα ξαναγραψω ....
αποκλειεται να ψηφισες ναι .
παω στοιχημα !

@

Knight_Of_Creation
02-08-08, 09:45
Να τεθούν κάποια πράγματα στην σωστή τους βάση επιτέλους γιατι διαβάζω απόψεις στο συγκεκριμένο θέμα και έχω φρίξει...

Λέχθηκε αρκετές φορές ο κίνδυνος "ηλικιακού Ρατσισμού" απο κάποιους...

Εγώ για παράδειγμα ειμαι 21 ετών. Όσα και να έχω κυνηγήσει και να έχω ζήσει στην ζωή μου είτε άσχημα είτε ευχάριστα. Όσα βιώματα κιαν έχω απο τις μικρές η μεγάλες δυσκολίες και πόνο της ζωής μου, όσο μυαλό κιαν έχω ενδεχομένως. Ακόμα και ο Βούδας σε νεαρή ηλικία να ήμουν δεν θα μπορούσα ποτέ να ξεπεράσω κάτι που έχει ένας 40χρονος και ένας 50χρονος/χρονη! ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ. Η εμπειρία στο πώς να χειρίζεσαι καταστάσεις στην ζωή έρχονται με την τριβή του χρόνου και όχι με το IQ μας. Έρχεται αν θέλετε με τις ίδιες τις ορμόνες μας και το πώς...ωριμάζουν. Σαφώς και αυτό είναι αρκετά σχετικό γιατί έχω δεί 40αρηδες και 50αρηδες να κάνουν και να λένε τέτοιες ανοησίες λες και ο χρόνος δεν τους έχει βοηθήσει καθόλου! Θα μου πείτε όμως είναι η εποχή τέτοια όμως....που...σαλεύει...αλλά και πάλι δεν μπορώ να έχω δεί όσα εκείνοι!

Για αυτόν και μόνο τον λόγο άλλη βαρύτητα έχει μια γνώμη ενός μεγαλυτέρου και άλλη η δική μου! Απο καθαρή άποψη εμπειρική και μόνο! Αλλά δεν αποκλείεται σαφώς σε πολλά θέματα να γνωρίζω περισσότερα παρά την ηλικία μου...και πάλι όμως η κρίση ενός μεγαλυτέρου "οφείλει" να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω των όσων η ζωή τον εχει κάνει να παρατηρήσει έως τώρα με τα μάτια του....

Μην έχουμε αμέσως αντιδραστικότητα σε όσα η ίδια η φύση ευκολονοήτως έχει ορίσει απο μόνη της...Λίγη σοβαρότητα...

Και σε κάτι άλλο που θα ήθελα να σταθώ ...

Η Δημοσκόπηση έχει φέρει έως τωρα σαφή δείγματα προθέσεως του κόσμου του forum μας...

Μετά τον Αύγουστο ή πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το "μέτρο ;" το οποίο ζητείται απο την παρούσα συζήτηση ; Η πότε θα απορριφθει η ιδέα για χ ψ λόγους ; Το να συνεχίζεται μια τέτοια συζήτηση πέραν της ψηφοφορίας είναι κατι το...ανούσιο στα μάτια μου.

ELPINIKI
02-08-08, 15:59
Εξαρταται απ το τι απανταει κανεις .....
εξαρταται επισης απο παρα πολλα τα οποια δε μπορεις να καταλαβεις αν δε κανεις αυτο το διαχωρισμο...
και δεν ειναι θεμα ηλικιακου ρατσισμου αλλα θεμα για το πως θα το καταλαβει καλυτερα αυτος που διαβαζει την απαντηση σου !
Δε ξερω επισης αν καποιος αλλος απο εσας λαμβανει υπ οψιν τον ψυχολογικο παραγοντα του απεναντι ο οποιος μπορει να φανει οπως πολυ σωστα λετε απ τα γραφομενα του ....
αν και νομιζω μερικοι πως το κανουν...

Ειναι τοσα πολλα που πρεπει να σκεφτεται κανεις που γραφει για να μοιρασθει ιδεες αποψεις η γνωσεις με τους υπολοιπους που καποια απ αυτα θα επρεπε να ειναι ευκολα ορατα .
Βεβαια ο ευκολος τροπος ειναι να γραφεις για να αποδειξεις πως εισαι ο καλυτερος και ο σοφοτερος οποτε σε αυτη τη περιπτωση δε σε νοιαζει να γνωριζεις κανενα στοιχειο για τους απεναντι σου....

αυτο νομιζω
και ειναι τοσο απλο
που γινεται δυσκολα αντιληπτο !

Elpiniki
Για πολλους και διαφορους λογους που εχω αναφερει παραπανω οποτε να μη τα ξαναγραψω ....
αποκλειεται να ψηφισες ναι .
παω στοιχημα !

@

βρε Λούξ, βρε Λούξ....
είχα αρκετό καιρό να μπώ και με το που μπαίνω και κάνω ένα λαθάκι αμέσως με "κράζεις" δεν λέω ήταν λάθος...αλλά...
δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν οπότε είμαι ελεύθερη να ψηφίζω - να γράφω ότι πιστεύω και εκφέρω ώς άποψη.

οπότε αντί για ΝΑΙ πάτησα το κουμπάκι με το ΟΧΙ...
αν ήθελα να παίξω το παιχνίδι, το οποίο αναφέρεις επάνω θα μπορούσα να ψηφίσω ένα ΟΧΙ και να μην σχολιάσω την ψήφο μου. Χαζή δεν είμαι.

ζητώ συγνώμη για το λαθάκι μου, στο προηγούμενο γραπτό μου ξεκαθαρίζω την άποψη μου περί ηλικίας. :cool:

LuX
02-08-08, 18:12
βρε Λούξ, βρε Λούξ....
είχα αρκετό καιρό να μπώ και με το που μπαίνω και κάνω ένα λαθάκι αμέσως με "κράζεις" δεν λέω ήταν λάθος...αλλά...
δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν οπότε είμαι ελεύθερη να ψηφίζω - να γράφω ότι πιστεύω και εκφέρω ώς άποψη.

οπότε αντί για ΝΑΙ πάτησα το κουμπάκι με το ΟΧΙ...
αν ήθελα να παίξω το παιχνίδι, το οποίο αναφέρεις επάνω θα μπορούσα να ψηφίσω ένα ΟΧΙ και να μην σχολιάσω την ψήφο μου. Χαζή δεν είμαι.

ζητώ συγνώμη για το λαθάκι μου, στο προηγούμενο γραπτό μου ξεκαθαρίζω την άποψη μου περί ηλικίας. :cool:
χεχε
που το ειδες το κραξιμο βρε :)
επι τη ευκαιρια....
στις κανονικες εκλογες αυτο που θελουμε να ψηφισουμε το ριχνουμε στη καλπη οχι στο κουβα :p

@

ELPINIKI
02-08-08, 20:53
χεχε
που το ειδες το κραξιμο βρε :)
επι τη ευκαιρια....
στις κανονικες εκλογες αυτο που θελουμε να ψηφισουμε το ριχνουμε στη καλπη οχι στο κουβα :p

@

εδώ δεν συμφωνώ μαζί σου Λούξ... :)
στις κανονικές εκλογές όταν έχω να κάνω με "κουβάδες" η ψήφος μου αυτόματα πηγαίνει στον κουβά...! :D

Angelika28970
10-10-11, 12:26
γεια σασ και απο μενα!!!ειμαι υπερ αυτης της αποψης γιατι δεν υπαρχει κανενας λογος κατα τη γνωμη μου να κρυβει καποιος την ηλικια του...φυσικα ο κα8ενας αποφασιζει μονος του τι 8α κανει...ειμαι 15 χρονων :)

Trithemius
14-10-11, 16:11
Ο τίτλος του θέματος άλλαξε σε "Θέλουμε να γνωρίζουμε την ηλικία των συνομιλητών μας;" καθώς αποδίδει καλύτερα τον σκοπό ύπαρξής του.

Εκ του Συντονισμού

Inspired Hand
15-10-11, 17:41
Ο μόνος λόγος που δεν πιστεύω πως είναι αναγκαίο να γνωρίζει ο καθένας την ηλικία του συνομιλητή του,είναι η προκατάληψη..
Κάποιοι άνθρωποι λαμβάνουν πιο σοβαρά την άποψη ενός ανθρώπου 40 χρονών από κάποιου 20,ακόμα και αν μιλάμε για την ίδια απάντηση!..

amnesiac
18-10-11, 16:23
Το βρίσκω λίγο μην πω πολύ, κουτσομπολιό να ξέρουμε την ηλικία . εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι και προσωπικό δεδομένο.(βέβαια όποιος θέλει ας την πει) Αν θέλω να απαντήσω σε κάποιο μέλος σε κάτι που έχει γράψει , η απάντηση μου θα είναι ίδια είτε είναι 8 είτε 16 είτε 45 είτε 95 . έλεος
Συμφωνώ απόλυτα, η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο, φτάνει να υπάρχει αλληλοσεβασμός, να υπάρχει χώρος στον διάλογο και όχι να επικρατεί μονόλογος και ότι διαφωνίες υπάρχουν να αιτιολογούνται με επιχειρήματα βάσιμα, και όχι με δικαιολογίες τύπου είσαι 15, είσαι 50 χρονών άρα που να καταλάβεις...:)

fantasy
20-12-11, 10:16
Καλό είναι να ξέρουμε αν είναι παιδί ή μεγάλος για να συμπεριφερόμεθα ανάλογα. Ψήφισα ναι, εγώ είμαι 42.

Litsa
24-12-11, 22:02
33, αλλά με μυαλά 23.

Τι μπορούν να "αναπροσαρμόσουν" τώρα όσοι μου είπαν διάφορες κακιούλες?
Τι μπορούν να δικαιολογηθούν ?

SAM_502
16-09-12, 13:47
Μήπως μιας και η πλειονότητα θέλει να φαίνεται η ηλικία καθενός,να εφαρμοστεί πλέον αυτό?Η πρόκειται για μια απλή δημοσκόπηση και τίποτα παραπάνω?

SAM_502
21-09-12, 13:10
Ας επαναφέρω αυτό το θέμα στο προσκήνιο

demi
21-09-12, 14:33
ειμαι 37...σε λιγο σαρανταριζω....

φευγω τωρα..με επιασε η κριση των σαραντα!!!!

ωχ τι εχετε να τραβηξετε!!!!:D

Voel
21-09-12, 18:19
Demi......Καλη ψυχη!

demi
21-09-12, 20:59
Demi......Καλη ψυχη!

φχαριστω βρε!!! με σκλαβωσες!!!:p

Viper
21-09-12, 22:46
Μη στενοχωριέσαι!!!! Πριν λίγο καιρό μπήκα στα 40 αλλά δεν με απασχολεί καθόλου!!! Θεωρώ ότι είμαι στην καλύυερη φάση της ζωής μου..

xtabay
22-09-12, 02:30
Οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες...

Voel
22-09-12, 14:13
Πειραζει που εγω θα προτιμησω τις 2 20αρες;

demi
22-09-12, 16:14

εκτος αν με δεις!!!!!;)

Viper
22-09-12, 21:06
Περί ορέξεως Voel ουδεν σχόλιο! Πάντως η ομορφιά των ανθρώπων δεν γίνεται πάντα αντιληπτή με την πρώτη ματιά..

Vakryle
24-09-12, 00:32
Πάντως η ομορφιά των ανθρώπων δεν γίνεται πάντα αντιληπτή με την πρώτη ματιά Μου θυμίζεις διαφήμιση love at first site (δε θυμάμαι το ποτό γμτ) με 1η χυλόπιτα και μετά τσαχπινιά δεύτερη γύρα στη καρέκλα και σλόγκαν που σκοτώνει: "second site?"

Αυτά τα ξέρει καλά ο PUCK αλλά απουσιάζει! :cool:

Πες ρε χαμένε Voel ότι ήθελες μία 40άρα μόνο συγκεκριμένη και άσε τα σάπια τώρα με 2 20άρες και δε συμμαζεύεται! :rolleyes:

Γέμισε με πρώιμους συνταξιούχους το site! :p:p

Viper
24-09-12, 13:58
Πως μας τα λες έτσι μωρέ Vakryle!! Δεν πειράζει όμως γιατί παρότι μικρός έχεις άποψη και τσαγανό γι αυτό και δεν θα σε μαλώσω!!!! Όσο για την διαφήμιση αν και ¨πρώιμη συνταξιούχος¨ θυμάμαι πως ήταν για το ουίσκι Cutty shark....:cool:

demi
24-09-12, 14:00
δεν ξερουν viper...γιαυτο τα λενε...αστα...ειναι μικρα ακομα!!!!!:D

no slave
24-09-12, 16:01

εγω παλι προτιμω τις 2 σαρανταρες...

γηρασκω αει διδασκομενος που λενε!! :D:D

Vakryle
24-09-12, 18:22
Πως μας τα λες έτσι μωρέ Vakryle!! Δεν πειράζει όμως γιατί παρότι μικρός έχεις άποψη και τσαγανό γι αυτό και δεν θα σε μαλώσω!!!! Όσο για την διαφήμιση αν και ¨πρώιμη συνταξιούχος¨ θυμάμαι πως ήταν για το ουίσκι Cutty shark....:cool:

Έτσι, να μαθαίνουν οι νέοι, να θυμούνται οι παλαιότεροι!

Ntinaki93:p
03-10-12, 12:33
προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με ηλικιες..αρκει να υπαρχει σεβασμος και αλληλοκατανοηση στις συζητησεις..αν και βλεπω πως υπαρχει η διακριση στις ηλικιες και τις περισσσοτερες φορες δεν μπορουν να ληφθουν σοβαρα οι απαντησεις ενος 18χρονου και παιρνουν το μερος του 30χρονου λογω οτι εχει (λεμε τωρα)πιο ωριμη σκεψη..με αλλα λογια εμεις τα μικρα :p υποβιβαζομαστε νοητικα...δεν με ενδοιαφερει απο την στιγμη που ειμαστε σε ενα φορουμ να πρεπει να λαμβανονται ολες οι συζητησεις ασχετα αν δεν υπαρχει λογικη συννενοηση ..αυτο ας το κρατησει ως προσωπικη αποψη ο καθενας.. :)

Vakryle
03-10-12, 19:48
Γεννιόταν παιδιά το '93; :confused:

04-10-12, 10:42
Γεννιόταν παιδιά το '93; :confused:

ξεπάγιασα ..... -.-

PUCK
04-10-12, 12:46
προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με ηλικιες..αρκει να υπαρχει σεβασμος και αλληλοκατανοηση στις συζητησεις..αν και βλεπω πως υπαρχει η διακριση στις ηλικιες και τις περισσσοτερες φορες δεν μπορουν να ληφθουν σοβαρα οι απαντησεις ενος 18χρονου και παιρνουν το μερος του 30χρονου λογω οτι εχει (λεμε τωρα)πιο ωριμη σκεψη..με αλλα λογια εμεις τα μικρα :p υποβιβαζομαστε νοητικα...δεν με ενδοιαφερει απο την στιγμη που ειμαστε σε ενα φορουμ να πρεπει να λαμβανονται ολες οι συζητησεις ασχετα αν δεν υπαρχει λογικη συννενοηση ..αυτο ας το κρατησει ως προσωπικη αποψη ο καθενας.. :)

Όπως έχω γράψει και σε άλλο μήνυμα, δεν είναι θέμα "ώριμης σκέψης" αλλά εμπειριών που διαμόρφωσαν την -όποια- ώριμη σκέψη.

Δεν το βρίσκεις λογικό π.χ. να γνωρίζω κάτι παραπάνω από -την όποια- εσένα, εφόσον ασχολούμαι με το χώρο τόσα χρόνια όσα είναι ολόκληρη η ηλικία σου;
Από κει και πέρα, είναι θέμα διαχείρισης του καθενός το αν θα προβάλει το εγώ του έναντι των άλλων. Κι εγώ προσωπικά δεν το προβάλω.

Το "κακό" με εμένα είναι πως περιμένω πολλά από τις νέες γενιές. Θεωρώ πως (θα έπρεπε να) είστε σε υψηλότερο επίπεδο απ' ότι εγώ στην ηλικία σας.
Έχετε να διαχειριστείτε πολύ περισσότερα εργαλεία για να δεχτείτε ή να απορρίψετε το οτιδήποτε. Κι όμως, πολλές φορές, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω
ή να κλάψω με αυτά που αντικρύζω.

"Εσείς τα μικρά", ώρες-ώρες μόνα σας υποβιβάζετε τον εαυτό σας. Δεν το κάνουμε "εμείς τα μεγάλα" :p

Vakryle
04-10-12, 13:34
ξεπάγιασα ..... -.-

Εμένα μ' άρεσε... Το βρήκα ευφυέστατο και μπράβο μου που το είπα!
[Μ. Σεφερλής 08/09/1968 - σήμερα]

Viper
04-10-12, 14:32
Και πάνω που ανησυχούσα ότι σου πέφτουμε δυσκολοχώνευτοι οι υποψήφιοι " πρώιμοι" συνταξιούχοι με ξάφνιασες πάλι!!!! Παλιόπαιδο!!!!::D:D

04-10-12, 15:45
Όπως έχω γράψει και σε άλλο μήνυμα, δεν είναι θέμα "ώριμης σκέψης" αλλά εμπειριών που διαμόρφωσαν την -όποια- ώριμη σκέψη.

Δεν το βρίσκεις λογικό π.χ. να γνωρίζω κάτι παραπάνω από -την όποια- εσένα, εφόσον ασχολούμαι με το χώρο τόσα χρόνια όσα είναι ολόκληρη η ηλικία σου;
Από κει και πέρα, είναι θέμα διαχείρισης του καθενός το αν θα προβάλει το εγώ του έναντι των άλλων. Κι εγώ προσωπικά δεν το προβάλω.

Το "κακό" με εμένα είναι πως περιμένω πολλά από τις νέες γενιές. Θεωρώ πως (θα έπρεπε να) είστε σε υψηλότερο επίπεδο απ' ότι εγώ στην ηλικία σας.
Έχετε να διαχειριστείτε πολύ περισσότερα εργαλεία για να δεχτείτε ή να απορρίψετε το οτιδήποτε. Κι όμως, πολλές φορές, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω
ή να κλάψω με αυτά που αντικρύζω.

"Εσείς τα μικρά", ώρες-ώρες μόνα σας υποβιβάζετε τον εαυτό σας. Δεν το κάνουμε "εμείς τα μεγάλα" :p

οκ δεν δεν αντιλέγω σε τίποτα..έχεις δίκιο :)

είναι βλέπεις αυτό το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις ηλικίες ..και η σημερινή γενιά αν και έχει τόσα εφόδια να γίνει καλύτερη πατώνει.......τουλάχιστον έσεις με τις περισσότερες εμπειρίες να μας συγχωρείτε για τις βλακιούλες μας..και όχι να κοροιδεύετε με το παραμικρό ;)

04-10-12, 15:50
Εμένα μ' άρεσε... Το βρήκα ευφυέστατο και μπράβο μου που το είπα!
[Μ. Σεφερλής 08/09/1968 - σήμερα] υποκλίνομαι στο iQ ραδικιού σου :D

Vakryle
04-10-12, 18:07
Και πάνω που ανησυχούσα ότι σου πέφτουμε δυσκολοχώνευτοι οι υποψήφιοι " πρώιμοι" συνταξιούχοι με ξάφνιασες πάλι!!!! Παλιόπαιδο!!!!::D:D

Γμτ...
Νιώθω να με κυνηγάει πια παντού αυτή μου η φράση :o:o

xtabay
09-10-12, 03:20
Αναρωτιέμαι... Όσοι θέλουν να γνωρίζουν την ηλικία των μελών, το θέλουν προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν σαν επιχείρημα για να αποδείξουν κάτι ή απο απλή κουτσομπολίστικη διάθεση;

Θα τολμήσω πάντως να κάνω μια εικασία κρίνοντας απο τα λεγόμενα και τις εμπειρίες που παραθέτονται λέγοντας οτι οι περισσότεροι είναι -αντάρηδες...

PUCK
09-10-12, 14:04
οκ δεν δεν αντιλέγω σε τίποτα..έχεις δίκιο :)

είναι βλέπεις αυτό το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις ηλικίες ..και η σημερινή γενιά αν και έχει τόσα εφόδια να γίνει καλύτερη πατώνει.......τουλάχιστον έσεις με τις περισσότερες εμπειρίες να μας συγχωρείτε για τις βλακιούλες μας..και όχι να κοροιδεύετε με το παραμικρό ;)

Προσωπικά, άρχισα να κάνω πλακίτσα τους τελευταίους μήνες και γι αυτό φταίει ο Vakryle που με παρέσυρε. :p

Πιστεύω πως είναι κατανοητό το πότε κάποιος κάνει λάθος λόγω άγνοιας (ή μη-εμπειρίας), αλλά ψάχνεται σοβαρά και,
πότε είτε είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως ή μπήκε να κάνει χαβαλέ, διότι δεν βρήκε κάποιον διαθέσιμο για μπουρδολογία στο facebook.

09-10-12, 14:45
Προσωπικά, άρχισα να κάνω πλακίτσα τους τελευταίους μήνες και γι αυτό φταίει ο Vakryle που με παρέσυρε. :p

Πιστεύω πως είναι κατανοητό το πότε κάποιος κάνει λάθος λόγω άγνοιας (ή μη-εμπειρίας), αλλά ψάχνεται σοβαρά και,
πότε είτε είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως ή μπήκε να κάνει χαβαλέ, διότι δεν βρήκε κάποιον διαθέσιμο για μπουρδολογία στο facebook.

ναι ο Vakryle φημίζεται για το χιούμορ του..τέλος πάντων :cool:
συμφωνώ ..
εξάλλου όποιος έχει σκοπό για μπουρδολογία εδώ μέσα φαίνεται από χιλιόμετρα ..ο τρόπος που γράφει κτλ.άλλα συμβαίνει και το άλλο! να γράφει κάποιος για ένα θέμα που όντως τον απασχολεί χωρίς να θέλει να κάνει χαβαλέ ότι ηλικία και να έχει ,αλλά να δέχεται χλευασμό ,ότι είναι τρελός κ.α
σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται?

Vakryle
09-10-12, 20:42
σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται

Το αυτονόητο!
Δηλαδή προσπαθεί ο άλλος να μας αποδείξει ότι δεν είναι ψεύτης με στοιχεία και αποδείξεις. Αν και οι του '93 και πάνω, δύσκολα να καταλάβουν το πότε κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα και το πότε απλά θέλει να γίνει το επίκεντρο του forum, για να κερδίσει κι αυτός τα 15' δημοσιότητας που του αναλογούν!

ναι ο Vakryle φημίζεται για το χιούμορ του..τέλος πάντων

Φημίζομαι και για την ταχύτητα με την οποία καταπίνω τις μπύρες. Και για την κοιλιά μου που είναι αποτέλεσμα αυτών. Και για την φαλάκρα μου, επίσης!

10-10-12, 18:21
Το αυτονόητο!
Δηλαδή προσπαθεί ο άλλος να μας αποδείξει ότι δεν είναι ψεύτης με στοιχεία και αποδείξεις. Αν και οι του '93 και πάνω, δύσκολα να καταλάβουν το πότε κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα και το πότε απλά θέλει να γίνει το επίκεντρο του forum, για να κερδίσει κι αυτός τα 15' δημοσιότητας που του αναλογούν!

Φημίζομαι και για την ταχύτητα με την οποία καταπίνω τις μπύρες. Και για την κοιλιά μου που είναι αποτέλεσμα αυτών. Και για την φαλάκρα μου, επίσης!

1ον ! έχεις κολλήσει για κάποιο λόγο με την ηλικία των 19 !?!πολλή αναφορά γίνεται ! παράξενο :cool:

2ον !το αλκοόλ βλάπτει (τις συνέπειες τις βλέπεις και ο ίδιος :p )

Viper
10-10-12, 22:04
Όχι για να δω τώρα τι θα πεις!!! Για νιάτα που αυθαδιάζουν;; Είμαι όλο απορία master!

Vakryle
10-10-12, 22:27
Δεν λέω τίποτα!
Είμαι γεννημένος τη δεκαετία του '80 και αυτό τα λέει όλα :cool:

xtabay
10-10-12, 22:48
2ον !το αλκοόλ βλάπτει

Ενίοτε κάνει καλό...

PUCK
10-10-12, 22:51

Κοιλιά = Κύρος
Φαλάκρα = Εμπειρία
Μπύρα = Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day (τουλάστιχον !).

Δεν λέω τίποτα!
Είμαι γεννημένος τη δεκαετία του '80 και αυτό τα λέει όλα

Λέω τα εξής !
Ήμουν έφηβος τη δεκαετία του '80, κι έχεις χάσει πολλά.

naeb
10-10-12, 23:26
... τις περισσσοτερες φορες δεν μπορουν να ληφθουν σοβαρα οι απαντησεις ενος 18χρονου και παιρνουν το μερος του 30χρονου λογω οτι εχει (λεμε τωρα)πιο ωριμη σκεψη..

Το λογικό είναι με την πάροδο των ετών να ωριμάζει η σκέψη.
Ωστόσο, αυτό εξαρτάται και από το πώς κάποιος "καταναλώνει" τα χρόνια που περνούν.

11-10-12, 12:22
Ενίοτε κάνει καλό...

ναι καλό κάνει όταν πίνεις με μέτρο και όταν δεν πίνεις μονορούφι μια καράφα ...! οκ όπως το πάρει ο καθένας το θέμα.

11-10-12, 12:34
Είμαι γεννημένος τη δεκαετία του '80 και αυτό τα λέει όλα

εμένα δεν μου λέει κάτι αυτό ..:rolleyes:

και έλεγα ότι είσαι γεννημένος την δεκαετία του 50 + ..

εντάξει σοκαρίστηκα !

Vakryle
11-10-12, 12:51
Η μπύρα είναι άγιο πράμα ρε...
Αλλά κάποια μέρα θα καταλάβετε την αξία της. Προς το παρών μόνο ο Μάκης τα βράδυα στο MEGA με καταλαβαίνει.

και έλεγα ότι είσαι γεννημένος την δεκαετία του 50 + ..

Δηλαδή αν εγώ ήμανε την δεκαετία του 50 γεννημένος, τότε ποιους θα χαρακτήριζα σαν "πρώιμους συνταξιούχους"; Τους ήδη συνταξιούχους;

... philosoraptor ...

11-10-12, 18:42
Προς το παρών μόνο ο Μάκης τα βράδυα στο MEGA με καταλαβαίνει.

αχαχαααχαχαχαχαχχαχααχ !!!!!!!!!!!!!!!!!αν και σε επανάληψη βρίσκεις παρηγοριά :D

Δηλαδή αν εγώ ήμανε την δεκαετία του 50 γεννημένος, τότε ποιους θα χαρακτήριζα σαν "πρώιμους συνταξιούχους"; Τους ήδη συνταξιούχους;

σωστά..συγχωρέστε με!

PUCK
11-10-12, 19:50
Αλλά κάποια μέρα θα καταλάβετε την αξία της.

Ω! μέγιστε Ægir ...
δείξε το απεριόριστο έλεός σου εις τους παίδας.
Ου γαρ οίδασι τι λέγουσι και τι (δεν) καταλαβαίνουσι ...

xtabay
11-10-12, 23:38
ναι καλό κάνει όταν πίνεις με μέτρο και όταν δεν πίνεις μονορούφι μια καράφα ...! οκ όπως το πάρει ο καθένας το θέμα.

Δεν κατάλαβες ακριβώς τι εννοώ αλλα δεν πειράζει...

12-10-12, 17:16
Δεν κατάλαβες ακριβώς τι εννοώ αλλα δεν πειράζει...

καλά μωρέ σιγά... άλλο κατάλαβα ok :)

no slave
12-10-12, 20:18
...μεχρι να μαθεις το τσιπουρο...
:D

xtabay
13-10-12, 06:15

... και εν τέλει να καταλήξεις στα ουίσκια...

Vakryle
13-10-12, 11:56

Και μετά να περάσω και μία βόλτα από το www.AA.gr για να γίνω το επίτιμο μέλος τους