PDA

Επιστροφή στο Forum : [REC]

skio
05-07-08, 22:16
REC (http://en.wikipedia.org/wiki/REC_%28film%29)

Σκηνοθεσία: Jaume Balagueró - Paco Plaza

http://thefulleffect.files.wordpress.com/2008/03/rec-poster.jpg

Μια ταίνια με ζόμπι, γυρισμένη με ερασιτεχνική κάμερα στο ύφος του Blair Witch Project και του Cloverfield, που μας έρχεται από την Ισπανία.

Μια νεαρή δημοσιογράφος και ο κάμεραμαν της, στα πλαίσια μιας εκπομπής reality, ακολουθούν μια ομάδα πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της νυχτερινής τους βάρδιας. Μια κλήση τους οδηγεί σε μια πολυκατοικία με σκοπό να βοηθήσουν μια ηλικιωμένη κυρία που οι γείτονες αναφέρουν πως έχει τραυματιστεί. Τα πάντα θα πάρουν μια απρόσμενη τροπή όταν η κυρία αυτή επιτεθεί με κανιβαλλικές διαθέσεις σε έναν αστυνομικό. Ένας ιός αρχίζει να εξαπλώνεται, μετατρέποντας τους ενοίκους σε ζόμπι και, καθώς οι Αρχές θέτουν σε καραντίνα το κτήριο, η νύχτα εξελίσσεται σε ένα αδιάκοπο αγώνα δρόμου και επιβίωσης για τους επιζώντες.

Πρόκειται για μια αρκετά καλοφτιαγμένη ταίνια που δέχτηκε πολύ καλές κριτικές, ενώ σύντομα ετοιμάζεται και το sequel της, καθώς και μια αμερικάνικη version με τίτλο 'Quarantine'. Η ταινία κάνει χρήση πολλών κλίσε του είδους, αλλά με τρόπο αρκετά φρέσκο που δίνει με μεγάλη επιτυχία την αίσθηση της κλειστοφοβίας και της αδιάκοπης πίεσης που δέχονται οι ήρωες. Συνολικά είναι μια πραγματικά τρομακτική ταινία με πολλές ανατροπές και δεμένη πλοκή.

Το teaser (http://uk.youtube.com/watch?v=OeaUokzE9fI)
Το trailer (http://uk.youtube.com/watch?v=ib5ZSj6ST0U)
Το δεύτερο trailer (http://uk.youtube.com/watch?v=nfgZlMYj_NU), που καταγράφει τις αντιδράσεις του κοινούς μιας αίθουσας κατά τη διάρκεια της προβολής.

Mallen
06-07-08, 00:48
Καλέεεεεε! Βάλε και καμιά πληροφορία παραπάνω!!!

Λοιπόν: ο Χάουμι Μπαλαγκουέρο (έτσι λέγεται ο ταλαντούχος ισπανός σκηνοθέτης) ειδικεύεται σε ταινίες τρόμου/φαντασίας. Αλλά όχι ότι-και-ότι! Ατμοσφαιρικές,ονειρικές, ντελιριακές, με σεναριακές ανατροπές + σκηνές που σου κόβουν τα ήπατα, εφιαλτικές όσο δε πάει, παντρεύει το μυστηριακό, το αποκρυφιστικό με τη βία. Τα σπέσιαλ εφέ που χρησιμοποιεί ελάχιστα -προτιμά τα καλογυρισμένα πλάνα (αξέχαστα αρκετά απ'αυτά και πλέον εικόνες κινημ/φικής ανθολογίας του "τομέα") και τις προσεγμμένες ερμηνείες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτού είναι οι 3 από τις καλύτερες ταινίες του (υπάρχουν ήδη στα DVD Club) τo απόκοσμο FRAGILE, το (αμερικανικής παραγωγής-παίζει η πολύ καλή Άνα Πάκουιν γνωστή από το Χ-ΜΕΝ) ερεβώδες και μυστικιστικό DARKNESS και το υπερ-βιαίο αγχωτικό 21TH FLOOR...Πρόκειται για έναν εφυέστατο σκηνοθέτη,που ακολουθεί και τιμά επάξια την ισπανική παράδοση του φανταστικού που έκαναν γνωστή στο εξωτερικό οι Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Αλφόνσο Κουαρόν και Αλέξαντρο Αμεναμπάρ! Συστήνεται ανεπιφύλακτα (και με τα φώτα...αναμένα παρακαλώ! Τα καρδιολογικά τμήματα του Ε.Σ.Υ. στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο αξιόπιστα...)!!! :)

henriksmir
06-07-08, 09:08
Είδα την ταινία και μου άρεσε αρκετά. Όπως πολύ σωστά επισήμανε ο φίλος Skio το σενάριο περιέχει σχεδόν όλα τα κλισέ του είδους τα οποία χρησιμοποιεί με αρκετά δημιουργικό τρόπο. Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά πηδάς από το κάθισμά σου! Πιστεύω ότι οι λάτρεις του είδους θα τη βρουν αρκετά διασκεδαστική!

lakwn
08-07-08, 07:23
Μάλλον είναι ταινία που πρέπει να την δείς μόνος ή με 2 άτομα το πολύ και μάλιστα βράδυ. Είχα την ατυχία να την παρακολουθήσω με όλη την παρέα (11 άτομα) και το μόνο που μου έχει μείνει, είναι ο πονοκέφαλος που απέκτησα ακούγωντας τους ήρωες να ουρλιάζουν στα ισπανικά.
Σαν ιδέα το όλο στήσιμο μάλλον είναι καλή. Μάλλον θα πρέπει να την ξαναδώ μόνος κάποια στιγμή για να είμαι πιο αντικειμενικός?
Πάντως μέχρι τώρα σε όλους άρεσε εκτός από εμένα :(

Ophelia
03-11-08, 14:30
Άργησα αλλά την είδα επιτέλους!
Πάρα πολύ καλή ταινία με τρομακτική ατμόσφαιρα και πολύ καλές ερμηνείες.
Μπορώ να πω οτι στην αρχή με ξενέρωσε το θέμα 'ζόμπι' (μιας και δεν είμαι φαν του είδους), αλλά τρόμαξα πάρα πολλές φορές κατά την διάρκεια της ταινίας και ειδικά το τέλος με 'αποτελείωσε'...!

tuomas_h
03-11-08, 18:01
Παιδιά έχω δει την ταινία εδώ και καιρό..Λοιπόν μου άρεσε αρκετά αλλα από ότι θυμάμαι ξενέρωσα στο τέλος..που δεν έδεικσε πως και αν τελείωσε αυτή η ιστορία..

Donnie_Darko
06-11-08, 13:39
Παιδιά έχω δει την ταινία εδώ και καιρό..Λοιπόν μου άρεσε αρκετά αλλα από ότι θυμάμαι ξενέρωσα στο τέλος..που δεν έδεικσε πως και αν τελείωσε αυτή η ιστορία..

και ομως εδειξε...

lone_gunman
13-11-08, 12:40
Donnie Darko το τέλος δεν παίρνει μια ερμηνεία κατ' εμε..
Μπορεί να πάρει 2..Δεν θέλω να πω περισσότερα για να μην το χαλάσω σε κάποιους που δεν το έχουν δει!

tuomas_h
16-11-08, 16:06
και ομως εδειξε...

τι έδειξε?

Mallen
18-11-08, 23:18
τι έδειξε?

Μάλλον εννοεί την deleted scene στο Ντιβιντί... :rolleyes:

Αν τη πάρεις από το βίντεοκλαμπ για να τη καναδείς, δες στα ΕΞΤΡΑ: υπάρχει λίστα κομμένων σκηνών. Δες τη τελευταία σκηνή που (δεν κατάλαβα ποτέ για ποιο λόγο -ήταν υπέροχα γυρισμένο και πρόσθετε στοιχεία) παρουσιάζει τη δημοσιογράφο στο σκοτάδι να ψηλαφίζει έναν διάδρομο γεμάτο...καρφιά στους τοίχους και τελικά ένα μικρό δωμάτιο γεμάτο πτώματα γυμνών παιδιών -φρικτά παραμορφωμένων...(δεν λέω άλλα: να το δεις οπωσδήποτε). :D

Για ένα συμφωνώ: πρόκειται για ένα μικρό κομψοτέχνημα-ένα αριστουργηματικό "διαμάντι"!

tuomas_h
19-11-08, 14:04
Ααα εγω δεν το ειχα δει απο dvd..τελος παντων..εγω απο οσα ειδα δεν πολυενθουσιαστικα αν και αναμφιβολα ηταν μια ταινια με τρελη αγωνια μεχρι το τελος..
Αν δεν τυχει ποτε να πεσει στα χερια μου το dvd θα ψαξω στο youtube..Ευχαριστω παντως που μου λυσατε την απορια:D