PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


polit2006
07-07-08, 10:18
ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Δεν υποφέρω καθόλου που βλέπω το ΠΑΣΟΚ να φθίνει αλλά σκέφτομαι πώς θα μπορούσε να ακολουθήσει πάλι ανοδική πορεία . Ακόμη και άν έβρισκε μια πειστική ιδεολογία θα ήταν δύσκολο να προκόψει διότι πλέον υπάρχουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΧΘΡΕΣ ανάμεσα στους πρωτοκλασάτους . Σημιτικοί , Βενιζελικοί , Παπανδρεϊκοί ... Πώς θα μπορούσαν να ξεχάσουν τις προσωπικές αντιπάθειες και να καθίσουν ξανά μαζί στη μάσα ; Μόνο άν πάνε σπίτια τους όλοι αυτοί και πάρουμε απο τους οπαδούς αγνά ταλαντούχα παιδιά και τα κάνουμε ηγέτες . Βέβαια η έννοια "οπαδός" αντιφάσκει με την έννοια "ταλαντούχος" αλλά τέλος πάντων ....
Και στο μέλλον πρέπει να φροντίσουν στην εξουσία να ανεβαίνουν ταλαντούχα άτομα και όχι απόγονοι των ίδιων οικογενειών γιατί έτσι δημιουργούνται φατρίες . Παρόμοια θα μπορούσα να πώ και για την Νέα Δημοκρατία όπου η διαμάχη Καραμανλήδων με το Μητσοτακέϊκο μπορεί να την διαλύσει .


Επειδή ο σκοπός του κειμένου δεν είναι η διάσωση των δύο μεγάλων κομμάτων , μπαίνω τώρα στο κυρίως θέμα : Πώς θα μπορούσαν να συνενωθούν τα Βαλκάνια και να δημιουργήσουν μια μεγάλη δύναμη ; Αιώνες προστριβών έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα . Θα δεχόμασταν ποτέ εμείς να ανήκουμε σε ένα μεγάλο κράτος που θα είχε σημαία την ημισέληνο ; Η επίσημη γλώσσα να είναι τουρκική ή αλβανική ή σλαβική ; Μάλλον "όχι" και φυσικά ούτε οι γείτονές μας θα δεχόταν κάτι ελληνικό στη σημαία ή τη γλώσσα . Η ΜΝΗΜΗ του παρελθόντος δυσκολεύει τις κινήσεις του μέλλοντος . Ιδού όμως μια πρόταση που μου φαίνεται ενδιαφέρουσα :
Μαζεύουμε απο όλα τα Βαλκάνια τα πιό ταλαντούχα παιδιά σε ένα σχολείο . Η γλώσσα που γίνονται τα μαθήματα είναι κάποια ουδέτερη , μή βαλκανική γλώσσα . Θα πρότεινα την ισπανική για να κερδίσουμε την υποστήριξη όλων των ισπανόφωνων που είναι πολλά εκατομμύρια και όλοι τους αντιαμερικανοί ( βλέπε http://www.geocities.com/polit2006/global-language.html ) . Όταν μορφωθούν καλά και βεβαιωθούμε οτι είναι οπαδοί της ιδέας της Βαλκανικής Ενοποίησης τους δίνουμε την διακυβέρνηση της Ελλάδος . Αλλάζουμε το όνομα της χώρας σε κάτι ουδέτερο . Χωρίζουμε το κράτος απο την Εκκλησία ( οποιαδήποτε Εκκλησία και οποιοδήποτε θρήσκευμα ) που σημαίνει οτι καταργούνται θρησκευτικά σύμβολα απο σημαίες και κάθε είδους δημόσιες θρησκευτικές σχολές , θρησκευτικοί όρκοι και πρωϊνές προσευχές . Δηλώνουμε οτι μόλις κάποια γειτονική χώρα θελήσει να ενωθεί μαζί μας , θα καθιερώσουμε ώς κοινή επίσημη γλώσσα την ισπανική . Αυτό το νέο κράτος πια δεν θυμίζει Ελλάδα και δεν ξυπνά τα ανθελληνικά αισθήματα των γειτόνων . Οι λαοί των γειτονικών κρατών δεν έχουν λόγο να απορρίψουν την συνένωση . Ιδίως η αφρόκρεμα των λαών ( οι ταλαντούχοι νέοι ) έχουν κάθε λόγο να θέλουν αυτή την συνένωση γιατί εξασφαλίζει την αξιοκρατική αναρρίχησή τους σε υψηλές θέσεις , πράγμα απίθανο μέσα στα σημερινά διεφθαρμένα βαλκανικά κρατίδια .

Πολλούς τρομάζει η ιδέα αυτοκατάργησης του ένδοξου Ελληνικού Έθνους . Αν το δούμε όμως πιό ψύχραιμα θα σκεφτούμε τα εξής :
1) Τίποτα δεν είναι αιώνιο . Οι δεινόσαυροι κυριάρχησαν στη Γή περί τα 200 εκατομμύρια χρόνια και για την εποχή τους ήταν πολύ πετυχημένα πλάσματα . Αυτό δεν εμπόδισε όμως την εξαφάνισή τους . Ένα έθνος με ζωή μερικών χιλιετηρίδων μπορεί να απαιτεί την αθανασία ; Το οτι ένα έθνος θα εξαφανισθεί κάποτε είναι σίγουρο . Το ζητούμενο είναι να ΔΙΑΛΕΞΕΙ την στιγμή της εξαφάνισής του ώστε η ανθρωπότητα να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά ωφέλη .

2) Το ελληνικό έθνος δοξάστηκε κυρίως γιατί έβγαλε πολλούς σπουδαίους ανθρώπους . Δεν ήταν όμως όλοι οι σπουδαίοι άνθρωποι Έλληνες . Αν η συνένωση που πρότεινα συνεχιστεί , τότε μια μέρα όλοι οι άνθρωποι θα ανήκουν στο ίδιο έθνος και το έθνος αυτό θα βγάζει όλους τους σπουδαίους της Γής !

3) Η αυτοκατάργηση ενός έθνους είναι μεγάλο όπλο . Το αυτοκαταργούμενο έθνος μπορεί να απαιτήσει την κατάργηση και κάποιου άλλου έθνους . Οπότε το καρκίνωμα που λέγεται "εβραϊκό έθνος" ή θα απορροφηθεί απο τις διαδοχικές συνενώσεις ή θα συντριβεί απο την καινούργια υπερδύναμη που θα προκύψει και αυτό θα είναι μέγιστη ευεργεσία στην ανθρωπότητα .

4) Ο θάνατος των άστρων ( nova και supernova ) γίνεται πηγή ζωής για το σύμπαν . Μέσα στις θερμοκρασίες της έκρηξης δημιουργούνται τα βαριά στοιχεία που συντηρούν τη ζωή . Η σκόνη της έκρηξης δημιουργεί καινούργια ηλιακά συστήματα . Παρόμοια και η κατάργηση ενός έθνους είναι το "καύσιμο" που δίνει ώθηση στην ιστορία . Η συγχώνευση των Ασσυρίων , Χαλδαίων , Βαβυλωνίων , Αιγυπτίων , Βανδάλων στο αραβικό έθνος έδωσε την δύναμη για εξάπλωση του αραβικού πολιτισμού απο το Ιράκ έως το Μαρόκκο . Κάρες , Λυδοί , Γαλάτες και άλλες μικρασιατικές εθνότητες συγχωνεύτηκαν με τους τούρκους και έδωσαν ώθηση για να φθάσουν οι τούρκοι στα τείχη της Βιέννης . Άβαροι και Σκύθες συγχωνεύτηκαν με τους Σλάβους και έδωσαν την ώθηση για επέκταση και μόνιμη εγκατάσταση του σλαβικού στοιχείου στα Βαλκάνια .

5) Αν υποθέσουμε οτι ο σημερινός ελληνικός λαός είναι γνήσιος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων τότε έχει αποδείξει οτι δεν αξίζει να επιβιώσει . Η επιμονή του να ψηφίζει ξανά και ξανά τους ίδιους αμερικανόδουλους ηλίθιους και η έφεσή του να αντιγράφει ξένα "πολιτιστικά" σκουπίδια τον κάνουν άξιο εξαφάνισης .
Εάν όμως δεν είναι γνήσιος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων , τότε το ελληνικό έθνος έχει ήδη εξαφανισθεί βιολογικά . Τί μας πειράζει άν εξαφανισθεί και σαν όνομα ;

Κάποιοι ίσως ανταπαντήσουν οτι το πιό κακό είναι οτι θα εξαφανισθεί η ελληνική γλώσσα . Αυτό δεν είναι σίγουρο . Είπα οτι η γλώσσα συννενόησης πολιτών και κυβέρνησης θα είναι η ισπανική . Επομένως στα σχολεία θα διδάσκεται η ισπανική . Κανείς όμως δεν απαγορεύει την χρήση των εθνικών γλωσσών στις συναλλαγές μεταξύ των πολιτών .
Απαλλαγμένη απο το βάρος των εθνικών διαφορών , η ελληνική θα είναι η γλώσσα των εκλεκτών πνευμάτων που θα συνεχίζουν το έργο των μεγάλων πνευμάτων που την πρωτομίλησαν .

Δείτε και το παραπλήσιο κείμενο http://www.geocities.com/polit2006/war-roots.html

ΙΟΥΛΙΟΣ 2008

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

polit2006@yahoo.com


Άλλα παρόμοια κείμενα : http://www.geocities.com/polit2006/index.htm

Astral
07-07-08, 17:28
'Εχω να γράψω αρκετό καιρό τώρα και βλέπω πως οι χοροί καλά κρατούν.

... Μία ερώτηση, τί σε κάνει να πιστεύεις ότι τα "ταλαντούχα παιδιά", οι μελοντικοί ηγέτες δεν είναι οι "κλόνοι" των σημερινών ηγετών ? Το φτού κ' απ'την αρχή δεν νομίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα, για πολύ απλούστατους λόγους, ότι η μανία του ανθρώπου που είναι αχώρταγος δεν το προκαλούν ούτε οι γλώσσες, ούτε οι σημαίες, ούτε οι θρησκείες, ούτε οι διαφορετικές εθνότητες και ιστορίες. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ...

Αλεξης15
09-07-08, 08:26
Θα ήθελα να διαφωνήσω polit2006 με την άποψή σου. Λές ότι είσαι αντιαμερικάνος τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενά σου αλλά η άποψή σου είναι ότι πρέπει να δημιουργηθούν στον κόσμο πολλές Αμερικές ή μάλλον ακόμα χειρότερα κράτη χωρίς καμία εθνική ταυτότητα όχι ενιαία αλλά ούτε καν στο εσωτερικό της. Άποψή μου είναι πως δεν πρέπει να αφανιστεί ούτε το ελληνικό αλλά ούτε και κανένα άλλο έθνος, η ποικιλομορφία, η πολιτιστική σύνθεση και η ιστορία κάθε έθνους ακόμα και οι συγκρούσεις που προκύπτουν μέσα από αυτά είναι απαραίτητες για την συνέχιση της ιστορίας του ανθρώπου ως ελεύθερου όντος αλλά και για την πρόοδό του.
Επίσης, ο άκρατος αντιαμερικανισμός που παρουσιάζεις είναι κατά την γνώμη μου λανθασμένος, για τα άσχημα της Αμερικανικής πολιτικής έχω γράψει πολλές φορές, όμως δεν έχει μόνο άσχημα αυτή η χώρα. Είναι μια πολυπολιτισμική χώρα μέσα στην οποία ο καθένας έχει διατηρήσει την ταυτότητά του τελικά και μέσα από αυτήν την σύνθεση η χώρα έγινε υπερδύναμη, είναι η πιο παλιά και η μακροβιότερη σύγχρονη δημοκρατία, άσχετα με το αν η τωρινή πολιτική ηγεσία της καπηλεύεται τη δημοκρατία για άλλους σκοπούς αυτό ισχύει, είναι η χώρα που έχει παράσχει πραγματικά μια νέα ζωή σε πολλούς ανθρώπους από όλον τον κόσμο και πολλά άλλα βέβαια, αυτό που πρέπει να πολεμηθεί είναι η κάστα που την κυβερνάει σήμερα, Αλλά πως να πολεμηθεί αν τα εθνικά λόμπι μέσα στην Αμερική δεν στηρίζονται από τα κράτη και τα έθνη τους ώστε να δημιουργούνται αντίπαλοι πολιτικοί πόλοι?