PDA

Επιστροφή στο Forum : Ονειρα....

Σελίδες : 1 [2]

Tsilier
05-05-11, 07:17
Εάν ισχύει το παραπάνω, τότε εγώ θα έπρεπε να είχα πεθάνει τουλάχιστον πάνω από 10 φορές...

Δέν είναι κανόνας αυτό αλλά πολλές φορές ισχύει σε ανθρώπους που πρόκειται να πεθάνουν στο άμεσο μέλλον να τους εμφανίζονται δηλαδή αγαπημένα ξεχασμένα πρόσωπα που έχουν πεθάνει πολλά χρόνια.
Εξαρτάται απο τον άνθρωπο την περίπτωση κι την συναισθηματική του κατάσταση το πιό πιθανό η εμφάνιση αυτή να σημαίνει κάτι άλλο οτι η ψυχή του κάτι ζητάει απο σένα.

ΙΑΝΕΙΡΑ
05-05-11, 19:51
Τώρα, νομίζω ότι το τοποθέτησες σε μια πιο σωστή βάση... Συνήθως, οι άνθρωποι που νοιώθουν ότι φεύγουν, έχουν την τάση να βλέπουν νεκρά αγαπημένα τους πρόσωπα (το είχε πάθει και ο πατέρας μου πριν πεθάνει)... Νομίζω ότι είναι ένα παιχνίδι του μυαλού, δηλαδή η διαίσθηση του βιολογικού θανάτου, σε κάνει να σκέφτεσαι ότι η ψυχή σου θα βρεθεί κοντά σε αυτούς που αγαπάς και έχουν φύγει από τη ζωή (π.χ. γονείς, αδέλφια) και τους βλέπεις στο όνειρό σου...

Γνωρίζω περιπτώσεις που άτομα που δεν βρίσκονται στη ζωή έχουν εμφανιστεί σε όνειρα συγγενών και τους έχουν αποκαλύψει μελλοντικούς ξαφνικούς θανάτους δικών τους ανθρώπων, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό από το παραπάνω.

aporimenos
05-05-11, 19:58
Και εγω θελω να αναφερω μια αληθινή περίπτωση πάνω στο θεμα "έμφανιση νεκρου ανθρώπου σε όνειρο"
Μια γνωστή περιέγραψε σε συγγενείς ένα όνειρο που είδε ώς εξής: Την τραβούσε ο πατερας της (ο οποίος ηταν νεκρός) προς τον ουρανό και η μητέρα της (η οποία ήταν ζωντανή) προς τη γη. Η εκατέρωθεν δυναμη ηταν τόση που εσκισαν το πουκάμισό της. Υστερα το όνειρο τελείωσε..
Η γυναίκα αυτή σκοτώθηκε απότομα λιγες ημερες μετα την περιγραφη (4 η 5 ημερες). Δεν ηταν αρρωστη, παρόλα αυτα ειχε εκδηλωσει ανησυχια για το όνειρο.
Φυσικα δεν ξερω αν το όνειρο εχει σχεση και προείπε το μέλλον. Μπορει να ηταν και συμπτωση.

Angelika28970
07-06-11, 12:06
Το αξιοπερίεργο είναι,οτι όταν κατά τη διάρκεια του ονείρου σου,βλέπεις ότι ξαναονειρεύεσαι!Δε νομίζω να συμβαίνει σε πολλούς αυτό το πράγμα.Οι εγκε φαλικές σου λειτουργίες,πρέπει να είναι ανεπτυγμένες σε μεγάλο βαθμό!

καλημερα σας.αυτο σθμβαινει και σ εμενα αλλα δεν νομιζω οτι ειναι σπανειο αφου συμβαινει και στη δυδιμη αδερφη μου.φιλικη γνωμη.

Marsia
25-06-11, 22:55
βλέπω πολλά πράγματα στον ύπνο μου που βγαίνουν αληθινά και τα βιώνω ως ένα φαινόμενο ντεζαβου όταν βγουν...το περίεργο όμως είναι ότι τα βλέπω ενσωματωμένα σε ανόητα όνειρα χωρίς λογική και ζω με απόλυτη ακρίβεια τις λεπτομέρειες...
παραδείγματα:
είδα την κατάσταση στο χωριό μετά το θάνατο της γιαγιάς μου(5 χρόνια πριν το ζήσω)
είδα στον ύπνο μου τη νεκρή ξαδέρφη μιας φίλης μου(σαν παρουσία, δεν έκανε τίποτα, αν και ήξερα ότι ήταν αυτή) και είδα φωτογραφία της 2-3 μήνες μετά
είδα τη μητριά μου(σ' ένα πραγματικά παράλογο όνειρο) 1 μήνα πριν τη γνωρίσω
πάω σε μέρη ή ζω καταστάσεις(ασήμαντες, ακόμη και του στυλ κάνω μάθημα και κοιτώ τον πίνακα)
και αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση απ' όλα, όχι λόγω σημασίας, αλλά γιατί ήταν απρόοπτο...όταν ήμουν μικρή(6-7 χρονών) έβλεπα συνέχεια στον ύπνο μου κάτι σκάλες...όταν ήμουν 13 χρονών έμεινα σ' ένα σπίτι μερικές μέρες....το σπίτι είχε κάτι σκάλες που μου φαίνονταν γνωστές...και το 2ο βράδυ που τις είδα καλύτερα κατάλαβα ότι ήταν τα σκαλιά απ' τα όνειρα που έβλεπα μικρή!!!!
Τι έχετε να πείτε γι' αυτό???

Severus Snape
22-07-11, 11:34
βλέπω πολλά πράγματα στον ύπνο μου που βγαίνουν αληθινά και τα βιώνω ως ένα φαινόμενο ντεζαβου όταν βγουν...το περίεργο όμως είναι ότι τα βλέπω ενσωματωμένα σε ανόητα όνειρα χωρίς λογική και ζω με απόλυτη ακρίβεια τις λεπτομέρειες...

Το ίδιο ακριβώς παθαίνω κι εγώ. Εντελώς αλλόκοτα όνειρα που ξαφνικά εξηγούνται με όλες τους τις λεπτομέρειες μετά από κάποιο καιρό. Δεν μιλάω για χρόνια στη δική μου περίπτωση αλλά για μήνες. Το περίεργο είναι ότι έχω φτάσει σε σημείο να προσπαθώ να τα εξηγώ αμέσως όταν τα βλέπω για να..ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον? Να αποτρέψω κάτι? Δεν ξέρω, πάντως η προσπάθεια της ερμηνείας τους δεν είναι καθόλου εντυπωσιακή.. :rolleyes:
Να σημειώσω ότι αυτά που βλέπω και συμβαίνουν δεν είναι απαραίτητα άσχημα. Μπορεί να είναι και μια τυχαία συνάντηση που από τη στιγμή και μετά που θα γίνει, δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα, δεν αλλάζει τίποτα στη ζωή μου, είναι δηλαδή ένα απλό γεγονός και τίποτα παραπάνω.

Marsia
31-07-11, 03:50
Το ίδιο ακριβώς παθαίνω κι εγώ. Εντελώς αλλόκοτα όνειρα που ξαφνικά εξηγούνται με όλες τους τις λεπτομέρειες μετά από κάποιο καιρό. Δεν μιλάω για χρόνια στη δική μου περίπτωση αλλά για μήνες. Το περίεργο είναι ότι έχω φτάσει σε σημείο να προσπαθώ να τα εξηγώ αμέσως όταν τα βλέπω για να..ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον? Να αποτρέψω κάτι? Δεν ξέρω, πάντως η προσπάθεια της ερμηνείας τους δεν είναι καθόλου εντυπωσιακή.. :rolleyes:
Να σημειώσω ότι αυτά που βλέπω και συμβαίνουν δεν είναι απαραίτητα άσχημα. Μπορεί να είναι και μια τυχαία συνάντηση που από τη στιγμή και μετά που θα γίνει, δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα, δεν αλλάζει τίποτα στη ζωή μου, είναι δηλαδή ένα απλό γεγονός και τίποτα παραπάνω.

Η αλήθεια είναι ότι τη στιγμή που ξυπνάω δεν ασχολούμαι καν, άλλωστε τα περισσότερά μου όνειρα τα ξεχνάω, εκτός από κάποια που για περίεργους λόγους μου κολλάνε για πολύ καιρό... Όταν όμως βγει, μόλις πάω να πω "ντεζαβου", καταλαβαίνω ότι είναι το όνειρο κι εκείνη τη στιγμή θυμάμαι κάθε λεπτομέρεια... Εξαίρεση βέβαια τα πολύ "χτυπητά" όνειρα... Τώρα πρόσφατα πήρε και διαφορετική τροπή: πάνω που ήμουν έτοιμη να κάνω κάτι(εντελώς ασήμαντο, να πάρω αυτό το στενό κι όχι το παραδίπλα) και είχα κάνει αυτό το πρόγραμμα στο μυαλό μου, τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη κι έκανα κάτι άλλο(πήρα το δίπλα στενό), αλλά συνέβη τη στιγμή που άρχισα να συνειδητοποιώ ότι είναι "ντεζαβου" κι εκείνη τη στιγμή μου έρχεται στο μυαλό το όνειρό μου όπως θα ήταν τα πράγματα αν έκανα το άλλο... Εκείνη τη στιγμή αν κι ήμουν στη μέση του δρόμου άρχισα να γελάω σαν χαζή κι ακόμα γελάω....χαχαχαχαχα :D

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα... ;)

bloody angel
15-08-11, 10:39
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Χθες το βράδυ είδα ένα όνειρο-υπερπαραγωγή τώρα να το πώ:D? Να πω πως έχω πολλή φαντασία? Το οποίο όμως με παραξένεψε πολύ και μάλιστα το είδα 2 φορές. Θα προσπαθίσω να το αναλύσω όσο μπορώ και όσο το θυμάμαι: Είδα λέει ξαφνικά να βγαίνουν κάτι παράξενα φώτα απο τον ουρανό,σαν αστέρια που σχημάτιζαν κάτι και μετά να σκάνε πολλά μαζί σαν πυροτεχνήματα αλλά δεν ήταν πυροτεχνήματα,το λέω στα σίγουρα.!Μετά από αυτό γέμιζε η γη που πατούσαμε διάφορα χρώματα όπως γίνεται η αντανάκλαση από το Βόρειο Σέλας. Μου είπαν λέει πως κάπως λεγόταν αυτό το φενόμενο(ξένη ονομασία) αλλά δεν θυμάμαι τίποτα. Μέχρι και κάτι αστέρια απέναντι από το μπαλκόνι μου είδα να σχηματίζουν στην απόσταση που απέχει το ένα από το άλλο μπλε γραμμές(λεπτομέρεια βέβαια αλλά αφού το θυμάμαι το λέω).Ακόμη θυμάμαι πως όλο αυτό που περιέγραψα γινόταν κάθε λίγα λεπτά και όποτε συνέβαινε ψιλοτρόμαζα γιατί πρώτη φορά έβλεπα κάτι τέτοιο και ήταν πολύ παράξενο.Το παρακαλουθούσαμε μαζί με άλλους και γινόταν βραδινές ώρες...:confused:Μετά ξύπνησα και όταν με ξαναπήρε ο ύπνος είδα ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τι μπορεί να σημαίνει? Έχω δει περίεργα αλλά αυτό...παραήταν!!!

Ελευθέριος Παλιγγίνης
15-08-11, 15:47
Συμβολικά ο ουρανός τόσο στα όνειρα όσο και σε εμπνεύσεις -πχ στίχους ή ιστορίες αλληγορικές- σημαίνει το πάνω μέρος του κεφαλιού. Τσάκρα Στέμματος και πάνω. Δηλ. με τα πολλά φώτα εκεί, ίσως σε προτρέπουν να φωτιστείς ανώτερα ή σου λένε οτι θα φωτιστείς ανώτερα.

Εφόσον δεν είχες σχετικό "input" πρόσφατα (εικόνα ή ιστορία) και το αναπαρήγαγε ο εγκέφαλος. Ή είναι "προφητικό" όνειρο που κυριολεκτεί, οπότε συμβαίνει να δεις κάτι να γίνεται σε όνειρο με φόντο ουρανό και μετά το δεις και στην υλική ζωή.

gayteacher
15-08-11, 16:18
Είδα και εγώ ένα παράξενο όνειρο χθες το βράδυ, στο οποίο φαίνονταν ότι η γη μας είχε δυο φεγγάρια και ένα αδελφό πλανήτη πολύ κοντά της. Ήταν σαν το trailer αυτής της ταινίας, μόνο που υπήρχε ακόμα ένα φεγγάρι:

http://www.youtube.com/watch?v=vaTjLB_IJag

Ntinaki93:p
15-08-11, 16:43
μαλλον ηταν η βραδια των φαντασμαγορικων ονειρων........για να μην σχολιασω το δικο μου ονειρο ..το χειροτερο που εχω δει μεχρι τωρα!!!:confused:

Ελευθέριος Παλιγγίνης
15-08-11, 17:19
Λόγω Πανσελήνου. Μεταξύ άλλων ευνοείται και η ανάμνηση των ονείρων. Το είδος όμως κάθε ονείρου είναι άλλο θέμα.

Mirella_S
15-08-11, 18:20
Λόγω Πανσελήνου. Μεταξύ άλλων ευνοείται και η ανάμνηση των ονείρων. Το είδος όμως κάθε ονείρου είναι άλλο θέμα.

Θα συμφωνησω απολυτα!:)

bloody angel
15-08-11, 21:00
μα η πανσέληνος ήταν στις 13! ετσι δεν ειναι?

Litsa
15-08-11, 22:37
καλό βέβαια είναι με τα όνειρα, να τσεκάρουμε και το διαιτολόγιό μας,
τι φάγαμε το βράδυ, τι είπιαμε, αν κάναμε τίποτα άλλο περίεργο, διότι όλα αυτά
παίζουν ρόλο. Αν έχεις παραφάει και δε μπορεί να χωνέψει το στομάχι...ε
και όνειρα θα βλέπεις και θα ροχαλίζεις και από πάνω και από κάτω.

Αν φας καμια περίρργη σαλάτα με τίποτα "ύποπτα" χόρτα μετά μπορεί να βλέπεις
δωρεάν και ταινίες ολόκληρες με τρελά σενάρια λέμε.

Ηλίας Καστέας
16-08-11, 09:23
Κατά την προσωπική μου άποψη για να υπάρξει κάποιο "καθαρό" όνειρο θα πρέπει γενικά να ισχύει αυτό που λέει η Λίτσα περί διατροφής.
Χωρίς σωστή διατροφή υπάρχουν επιπλοκές.
Επίσης θα πρέπει να μην επηρεάζεται το άτομο εύκολα από τον περίγυρο και να είναι σταθερό εγκεφαλικά με άνοδο.
Είναι παράγοντες που βάζουν στα όνειρα κάποιες έξτρα "άχρηστες" λεπτομέρειες που δεν χρειάζονται και νοθεύουν το όνειρο κατά κάποιο ποσοστό κάνοντας το δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί.

Tashows
16-08-11, 21:27
Συμφωνώ με Λίτσα και Ηλία. Ειδικά αυτό με την περίεργη σαλάτα ήταν το πρώτο που σκέφτηκα κι εγώ, αν και εγώ θα το έλεγα για πλάκα (όχι ότι το αμφισβητώ όμως). Έχω δει αρκετά φαντασμαγορικά όνειρα, χωρίς περίεργες ουσίες. Για την πανσέληνο που λες φίλε Λευτέρη δεν το έχω ξανακούσει και προσωπικά αμφιβάλλω αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο. Επίσης απ' όσο ξέρω το τι βλέπει ο καθένας στα όνειρά του εξαρτάται από τις εμπειρίες που είχε στη ζωή του, οπότε επίσης δεν πιστεύω σε γενικούς συμβολισμούς και ονειροκρίτες.

Bloody Angel, αν θες να ερμηνεύσεις το όνειρό σου, προσπάθησε να θυμηθείς τι ένιωθες και ψάξε συνειρμούς ή παρομοιώσεις που θα μπορούσε να κάνει ο εγκέφαλός σου με κάποια γεγονότα από τη ζωή σου. Μόνο εσύ μπορείς να ερμηνεύσεις ακριβώς τα όνειρά σου. ;)

Severus Snape
19-08-11, 00:44
Η αλήθεια είναι ότι τη στιγμή που ξυπνάω δεν ασχολούμαι καν, άλλωστε τα περισσότερά μου όνειρα τα ξεχνάω, εκτός από κάποια που για περίεργους λόγους μου κολλάνε για πολύ καιρό... Όταν όμως βγει, μόλις πάω να πω "ντεζαβου", καταλαβαίνω ότι είναι το όνειρο κι εκείνη τη στιγμή θυμάμαι κάθε λεπτομέρεια... Εξαίρεση βέβαια τα πολύ "χτυπητά" όνειρα... Τώρα πρόσφατα πήρε και διαφορετική τροπή: πάνω που ήμουν έτοιμη να κάνω κάτι(εντελώς ασήμαντο, να πάρω αυτό το στενό κι όχι το παραδίπλα) και είχα κάνει αυτό το πρόγραμμα στο μυαλό μου, τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη κι έκανα κάτι άλλο(πήρα το δίπλα στενό), αλλά συνέβη τη στιγμή που άρχισα να συνειδητοποιώ ότι είναι "ντεζαβου" κι εκείνη τη στιγμή μου έρχεται στο μυαλό το όνειρό μου όπως θα ήταν τα πράγματα αν έκανα το άλλο... Εκείνη τη στιγμή αν κι ήμουν στη μέση του δρόμου άρχισα να γελάω σαν χαζή κι ακόμα γελάω....χαχαχαχαχα :D

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα... ;)

χαχαχα, φαντάζομαι σκηνικό!! :)

Δεν χρειάζεται ονειροκρίτης για ερμηνεία ονείρων, ειδικά για τις "υπερπαραγωγές". Υπάρχουν όμως κάποιες γενικότητες που και να θέλω, προσωπικά, να μην τις πιστέψω "βγαίνουν". Η γιαγιά μου συνήθιζε να εξηγεί όνειρα, ρωτούσε και ερμήνευε όμως συγκεκριμένα πράγματα. Π.χ.: αίμα = κάτι θα συμβεί γρήγορα. Σε συνδυασμό με κάποια/ες άλλη/ες λεπτομέρεια/ες, έβγαζε νόημα.

c.r
21-08-11, 10:41
Επίσης θα πρέπει να μην επηρεάζεται το άτομο εύκολα από τον περίγυρο και να είναι σταθερό εγκεφαλικά με άνοδο.

Τί ακριβώς εννοείς με αυτό το "σταθερό εγκεφαλικά με άνοδο" πιο πάνω;

Ηλίας Καστέας
21-08-11, 17:21
http://unlockyourbrain.blogspot.com/2011/08/blog-post_19.html

http://unlockyourbrain.blogspot.com/2011/08/blog-post_03.html

- Mπορείς να διαβάσεις λίγο πιο πάνω για να δεις τι περίπου είναι Άνοδος.
Αλλά και να πω δυο λόγια εδώ...
Εννοώ ότι να έχει Νου σταθερό με λογική πάντα να εξελίσσεται.

Ελευθέριος Παλιγγίνης
10-09-11, 10:34
Όλα όσα δεv είvαι κυριολεκτικά ή απο επαvεπεξεργασία μvήμης, και έχουv "μεταφυσική" αίσθηση "έκπληξης", διαβάζοvται. Απλώς με διαφορετική "αvάγvωση". Αλλού ειvαι συμβολισμός, αλλού υπάρχει είδος κώδικα για σπάσιμο. Λεκτικος ή σχεδιαστικός.

Νέσσα
10-10-11, 16:47
Γεια σας. Είμαι καινούργια στο φόρουμ και ίσως να έχει ξανασυζητηθεί το θέμα όμως στην αναζήτηση μου δεν έχω βρει κάτι. Κάποιο βράδυ είδα ένα πολυ περίεργο όνειρο που είχε αρκετά περίεργα μέσα όμως αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι κάποια ημερομηνία που προέκυψε. Ποτέ δε μου έχει ξανατύχει να δω τοσο χαρακτηριστικά ημερομηνίες. Κάποια στιγμή στο όνειρο μου είπε ο αδερφός μου "Στις 8 Δεκεμβρίου όλοι οι καλοί πεθαίνουν". Ακριβώς αυτό. Αλλά για κάποιο λόγο ήξερα πως ήταν 13 δεκεμβρίου εκείνη τη μέρα και σε γενικές γραμμές ήταν αρκετα αρνητικό το όνειρο. Παιχνίδια του μυαλού; Δε γνωριζώ. Επειδή όμως γενικα πιστεύω στους συμβολισμούς των ονείρων θα ήθελα να ακούσω γνωμες ή αναλογες εμπειρίες. Ευχαριστώ

KaG
19-10-11, 01:56
Γεια σας!! Είναι το πρώτο post που κάνω σ' αυτό το πολύ ενδιαφέρων forum. Θα ήθελα να μοιραστώ κι εγώ ένα όνειρό μου μαζί σας γιατί πιστεύω πως είναι προφητικό. Το είδα αρκετές φορές και μου είπαν πως ίσως επαναλαμβάνεται επειδή δεν έχω καταλάβει το μήνυμα που ήθελε να μου δώσει. Εδώ ήλπιζα κάποια βοήθεια από εσάς! :confused:
Λοιπόν είμαι με το φίλο μου στο καράβι για Τζιά και φτάνει το καράβι κι εγώ τρέχω να προλάβω να αποβιβαστώ μαζί και με άλλο κόσμο και το καράβι σηκώνει άγκυρα και φεύγει χωρίς να προλάβω να βγω.
Στο επόμενο (ήξερα στον ύπνο μου ότι ήταν η 2η φορά που ταξίδευα) έγινε ακριβώς το ίδιο, μόνο που κρατούσα και ένα κοριτσάκι στο χέρι και μια βαλίτσα στο άλλο και αγωνιούσα πολύ για το εάν θα προλάβουμε να βγούμε, αλλά μάταια.
Την τρίτη φορά που ταξίδευα (ήταν η 1η φορά που είδα όντος το φίλο μου στ'όνειρο, όπου κάναμε έρωτα στο σαλόνι του καραβιού και το αναφέρω μόνο και μόνο επειδή μου είπαν πως δεν έχει να κάνει με κάτι ερωτικό) ήμουν λέει στον επάνω όροφο, στην καμπίνα που έμοιαζε με σπίτι και βιαζόμουν πολύ για να προλάβω και μάζευα από παντού ρούχα δικά μου και του φίλου μου. Εκεί εμφανίστηκαν 2 παλιές μου συμμαθήτριες που με περίμεναν να αποβιβαστούμε μαζί από το καράβι. Το όνειρο τελείωσε ενώ ήμουν σίγουρη πωσ θα τα κατάφερνα, αλλά πήρα το φίλο μου να τον ρωτήσω αν ήταν κάτω για να φύγουμε μαζι και μ είπε πως ήταν στη Θεσσαλονίκη.
Ελπίζω να το ακούσατε σαν παραμύθι και να μη σας κούρασα! :o

Inspired Hand
19-10-11, 18:51
Από άποψη υποσεινηδήτου αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως ίσως φοβάσαι πως θα χάσεις κάποια ευκαιρία που περιμένεις στη ζωή σου..Το δηλώνω σαν φόβο καθώς είναι επαναλαμβανόμενο όνειρο..Επίσης μπορεί να ερμηνευτεί ως άγχος για το αν θα καταφέρεις να ξεφύγεις από μια κατάσταση που σε αγχώνει!..
Ψυχολόγος δεν είμαι οπότε σίγουρη δεν μπορώ να είμαι 100%!..Σκέψου τις καταστάσεις στη ζωή σου και ίσως μπορέσεις να τις ταιριάξεις με τις παραπάνω ερμηνείες!..

KaG
21-10-11, 16:44
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Πολύτιμη η βοήθειά σου!!

Φιλικά:o

Marsia
21-11-11, 13:18
νέο περιστατικό Deja vu...

Θυμάσται τον Ιούλιο που σας έγραψα για τα όνειρά μου που βγαίνουν σε τέτοια μορφή;
Η αλήθεια είναι ότι τη στιγμή που ξυπνάω δεν ασχολούμαι καν, άλλωστε τα περισσότερά μου όνειρα τα ξεχνάω, εκτός από κάποια που για περίεργους λόγους μου κολλάνε για πολύ καιρό... Όταν όμως βγει, μόλις πάω να πω "ντεζαβου", καταλαβαίνω ότι είναι το όνειρο κι εκείνη τη στιγμή θυμάμαι κάθε λεπτομέρεια... Εξαίρεση βέβαια τα πολύ "χτυπητά" όνειρα... Τώρα πρόσφατα πήρε και διαφορετική τροπή: πάνω που ήμουν έτοιμη να κάνω κάτι(εντελώς ασήμαντο, να πάρω αυτό το στενό κι όχι το παραδίπλα) και είχα κάνει αυτό το πρόγραμμα στο μυαλό μου, τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη κι έκανα κάτι άλλο(πήρα το δίπλα στενό), αλλά συνέβη τη στιγμή που άρχισα να συνειδητοποιώ ότι είναι "ντεζαβου" κι εκείνη τη στιγμή μου έρχεται στο μυαλό το όνειρό μου όπως θα ήταν τα πράγματα αν έκανα το άλλο... Εκείνη τη στιγμή αν κι ήμουν στη μέση του δρόμου άρχισα να γελάω σαν χαζή κι ακόμα γελάω....χαχαχαχαχα

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα...

μου συνέβη πάλι πριν λίγες μέρες...ήμουν στο κρεβάτι(μόλις είχα ξυπνήσει και χουζούρευα) και σκεφτόμουν κάτι για τη σχολή μου, κι είχα νευριάσει λίγο...
Όπως το σκεφτόμουν έφερνα στο μυαλό μου και την εικόνα απ' το τελευταίο μάθημα... Τότε μου "ήρθε" η εικόνα του ονείρου που το είχα ξαναζήσει αυτό, αρκετούς μήνες πριν...
Ήταν κάτι εντελώς ασήμαντο, αλλά το σκηνικό που έφερνα την εικόνα του μαθήματος στο μυαλό μου, και τα ρούχα και το φως ήταν ίδια(δεν είχε αλλοιωθεί η εικόνα απ' το όνειρο καθόλου)... Δεν ξέρω γιατί, αλλά με "χτύπησε" πολύ έντονα και το σκέφτομαι ακόμα... Ίσως να φταίει ο θυμός που από μόνος του είναι έντονο συναίσθημα, πόσο μάλλον όταν τον νιώθεις και ως Deja vu...χαχαχα :D

Αααα!!! Και κάτι ακόμα... Σας έχει τύχει ποτέ να δείτε ένα όνειρο σαν "σίριαλ", με συνέχειες δηλαδή τα επόμενα βράδια? Μου έτυχε αυτές τις μέρες, μετά από πάρα πολύ καιρό...:)
Για να είμαι ειλικρινής ότι περιέργο μπορούσε να μου συμβεί στο ονειρικό πλαίσιο, μου συνέβη τις τελευταίες 2 βδομάδες....
Σίκουελ σε όνειρα, να δω ολόιδιο ένα όνειρο που είχα δει πριν καιρό, να ξαναδώ ένα πρόσωπο που μου είναι εντελώς άγνωστο, αλλα εδώ και καιρό το βλέπω πολύ συχνά στον ύπνο μου και το deja vu που ανέφερα παραπάνω(για την ακρίβεια η πραγματοποίηση)....χαχαχαχα
Λέτε να φταίει που είδα λίγο Supernatural?
Έλεος?

Πολλά φιλιά!!!!

Marsia
21-11-11, 13:30
Γεια σας!! Είναι το πρώτο post που κάνω σ' αυτό το πολύ ενδιαφέρων forum. Θα ήθελα να μοιραστώ κι εγώ ένα όνειρό μου μαζί σας γιατί πιστεύω πως είναι προφητικό. Το είδα αρκετές φορές και μου είπαν πως ίσως επαναλαμβάνεται επειδή δεν έχω καταλάβει το μήνυμα που ήθελε να μου δώσει. Εδώ ήλπιζα κάποια βοήθεια από εσάς! :confused:
Λοιπόν είμαι με το φίλο μου στο καράβι για Τζιά και φτάνει το καράβι κι εγώ τρέχω να προλάβω να αποβιβαστώ μαζί και με άλλο κόσμο και το καράβι σηκώνει άγκυρα και φεύγει χωρίς να προλάβω να βγω.
Στο επόμενο (ήξερα στον ύπνο μου ότι ήταν η 2η φορά που ταξίδευα) έγινε ακριβώς το ίδιο, μόνο που κρατούσα και ένα κοριτσάκι στο χέρι και μια βαλίτσα στο άλλο και αγωνιούσα πολύ για το εάν θα προλάβουμε να βγούμε, αλλά μάταια.
Την τρίτη φορά που ταξίδευα (ήταν η 1η φορά που είδα όντος το φίλο μου στ'όνειρο, όπου κάναμε έρωτα στο σαλόνι του καραβιού και το αναφέρω μόνο και μόνο επειδή μου είπαν πως δεν έχει να κάνει με κάτι ερωτικό) ήμουν λέει στον επάνω όροφο, στην καμπίνα που έμοιαζε με σπίτι και βιαζόμουν πολύ για να προλάβω και μάζευα από παντού ρούχα δικά μου και του φίλου μου. Εκεί εμφανίστηκαν 2 παλιές μου συμμαθήτριες που με περίμεναν να αποβιβαστούμε μαζί από το καράβι. Το όνειρο τελείωσε ενώ ήμουν σίγουρη πωσ θα τα κατάφερνα, αλλά πήρα το φίλο μου να τον ρωτήσω αν ήταν κάτω για να φύγουμε μαζι και μ είπε πως ήταν στη Θεσσαλονίκη.
Ελπίζω να το ακούσατε σαν παραμύθι και να μη σας κούρασα! :o

Μήπως περνάς μια περίοδο έντονου στρες? Γιατί τα όνειρά σου μου μεταφέρουν πολύ άγχος και πολλή αγωνία... Αν είναι αυτό προσπάθησε απλά να χαλαρώσεις κι όταν φύγει το στρες θα σταματήσουν και τα όνειρα...
Συμβουλέψου αν θες έναν ονειροκρίτη στο ιντερνετ, όχι ως αυθεντία βέβαια, αλλά γιατί κάποιες φορές πέφτει μέσα... Έτσι για να σου φύγει και η απορία...

Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα όνειρα είναι ο τρόπος που το υποσυνείδητό σου επεξεργάζεται τις πληροφορίες που έχει λάβει όλη τη μέρα και έτσι επιλύει τα προβλημάτά του(κι ότι το απασχολεί γενικότερα)... Γι' αυτό ακόμα κι όταν λειτουργεί η διαίσθησή σου και βλέπεις -ας μου επιτραπεί η έκφραση- προφητικά όνειρα, πολύ συχνά το κομμάτι του ονείρου που βγαίνει περικλείεται ανάμεσα σε άσχετα πράγματα... Αυτά που αποκαλώ εγώ όνειρα υπρπαραγωγή στα προηγούμενα ποστ μου(διαβασέ τα αν θες ;) )!!!χαχαχα
Περισσότερα δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν είμαι ψυχολόγος...χαχαχα :)

Ελπίζω να σε βοήθησα... Φιλιά!!!

21-11-11, 20:59
καλησπερα σε ολους!8α σας περιγραψω κατι που συνεβει σε μενα και την μανα μου..οποιος ξερει κατι ας πει την γνωμη του..λοιπον χτες ειδα ονειρο 2 γνωστες μας πανω σε ποδηλατα και πισω ειχαν και κα8ισματακι που κα8ονταν τα παιδακια τους..και οι δυο εχουν μικρα παιδια..λοιπον κατα το μεσημερι λεω στην μανα μου:ρε μαμα ειδα σε ονειρο τις ταδε πανω σε ποδηλατο κτλ..και τι μου λεει:εε οχι τις ειδα και τις την παρασκευη στην λαικη αγορα πανω σε ποδηλατο με τα παιδια κτλ...οπως τις ειχα δει εγω στο ονειρο !δεν γινεται ειπαμε απι8ανο !

τελικα διαβαζει η μια την σκεψη της αλλης????

παντως και ειχαμε καν αναφερ8ει για αυτες για παρα πολυ καιρο ..δηλ η μανα μου τις ειδε στα αλη8εια παρασκευη και εγω κυριακη σε ονειρο !

οποιος 8ελει ας πει τι ηταν αυτο..

Marsia
21-11-11, 21:17
καλησπερα σε ολους!8α σας περιγραψω κατι που συνεβει σε μενα και την μανα μου..οποιος ξερει κατι ας πει την γνωμη του..λοιπον χτες ειδα ονειρο 2 γνωστες μας πανω σε ποδηλατα και πισω ειχαν και κα8ισματακι που κα8ονταν τα παιδακια τους..και οι δυο εχουν μικρα παιδια..λοιπον κατα το μεσημερι λεω στην μανα μου:ρε μαμα ειδα σε ονειρο τις ταδε πανω σε ποδηλατο κτλ..και τι μου λεει:εε οχι τις ειδα και τις την παρασκευη στην λαικη αγορα πανω σε ποδηλατο με τα παιδια κτλ...οπως τις ειχα δει εγω στο ονειρο !δεν γινεται ειπαμε απι8ανο !

τελικα διαβαζει η μια την σκεψη της αλλης????

παντως και ειχαμε καν αναφερ8ει για αυτες για παρα πολυ καιρο ..δηλ η μανα μου τις ειδε στα αλη8εια παρασκευη και εγω κυριακη σε ονειρο !

οποιος 8ελει ας πει τι ηταν αυτο..

Μπορεί να 'ναι σύμπτωση και να 'χεις πολύ ζωηρή φαντασία, αλλά επειδή σ' αυτό το φόρουμ τίποτα δεν είναι τυχαίο...
Ίσως είναι διαίσθηση, όπως στα όνειρα που έχω αναφέρει, ίσως είναι τηλεπάθεια με τη μαμά σου... ;)

Φιλιά!!!

22-11-11, 16:54
[QUOTE=Marsia;91143]Μπορεί να 'ναι σύμπτωση και να 'χεις πολύ ζωηρή φαντασία, αλλά επειδή σ' αυτό το φόρουμ τίποτα δεν είναι τυχαίο...
Ίσως είναι διαίσθηση, όπως στα όνειρα που έχω αναφέρει, ίσως είναι τηλεπάθεια με τη μαμά σου... ;)

Φιλιά!!![/QUO

χαχχαχ οπως το ειπες!απο φαντασια σκιζω :p
ισως να ειναι τηλεπα8εια ..ωραιο 8α ηταν να διαβαζα την σκεψη του αλλου αλλα λιγο δυσκολο μου φαινεται!πρεπει να εξασκισω το πνευμα μου :D:p

Marsia
22-11-11, 19:46
χαχχαχ οπως το ειπες!απο φαντασια σκιζω :p
ισως να ειναι τηλεπα8εια ..ωραιο 8α ηταν να διαβαζα την σκεψη του αλλου αλλα λιγο δυσκολο μου φαινεται!πρεπει να εξασκισω το πνευμα μου :D:p

χαχαχαχαχα κι εγώ έχω ζωηρή φαντασία :p

Ως προς τη διαίσθηση στα όνειρα, έχω αναφέρει πολλές φορές για όνειρά μου που έχουν βγει...(μια φορά έβλεπα στον ύπνο μου μια φίλη και εκείνη τη στιγμή με πήρε τηλ και με ξύπνησε..χαχαχαχαχα) δες τα ποστ

Τηλεπάθεια έχω ως επί το πλείστον με την κολλητή μου και μου είχε συμβεί κάποιες φορές με μια φίλη μου που ασχολιόταν κι αυτή με μεταφυσικά, οπότε είχε κι αυτή ανοιχτό νου... Τώρα πια έχουμε χαθεί, οπότε δεν μας συμβαίνει πια... Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τώρα τελευταία αρχίζει να μου συμβαίνει με μια συμφοιτήτριά μου...

22-11-11, 21:12
χαχαχαχαχα κι εγώ έχω ζωηρή φαντασία :p

Ως προς τη διαίσθηση στα όνειρα, έχω αναφέρει πολλές φορές για όνειρά μου που έχουν βγει...(μια φορά έβλεπα στον ύπνο μου μια φίλη και εκείνη τη στιγμή με πήρε τηλ και με ξύπνησε..χαχαχαχαχα) δες τα ποστ

Τηλεπάθεια έχω ως επί το πλείστον με την κολλητή μου και μου είχε συμβεί κάποιες φορές με μια φίλη μου που ασχολιόταν κι αυτή με μεταφυσικά, οπότε είχε κι αυτή ανοιχτό νου... Τώρα πια έχουμε χαθεί, οπότε δεν μας συμβαίνει πια... Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τώρα τελευταία αρχίζει να μου συμβαίνει με μια συμφοιτήτριά μου...

λες να ειναι κολλητικο???:eek: ασε που διακρινω μια εντονη μεταφυσικη δραστηριοτητα εδω μεσα γιατι με το που μπηκα κολλησε τελειως η σελιδα και δεν μπορουσα να μπω..ευτυχως ξεκολλησε!
για το αλλο 8εμα τι να πω..συμπτωση?διαισ8ηση?δεν γνωριζω!ας κρατησουμε εμεις παντως αυτη την ιδεα οτι μπορει να εχουμε καποιες ικανοτητες που λιγοι τις εχουν!!!;) καλο βραδυ!!!!!!!:D

Marsia
23-11-11, 01:54
λες να ειναι κολλητικο???:eek: ασε που διακρινω μια εντονη μεταφυσικη δραστηριοτητα εδω μεσα γιατι με το που μπηκα κολλησε τελειως η σελιδα και δεν μπορουσα να μπω..ευτυχως ξεκολλησε!
για το αλλο 8εμα τι να πω..συμπτωση?διαισ8ηση?δεν γνωριζω!ας κρατησουμε εμεις παντως αυτη την ιδεα οτι μπορει να εχουμε καποιες ικανοτητες που λιγοι τις εχουν!!!;) καλο βραδυ!!!!!!!:D

χαχαχαχα :D

Δε θα μάθεις ποτέ....γι' αυτό είναι μεταφυσικό...χαχαχα
Εγώ πάντως τώρα τελευταία που βλέπω που κ που supernatural έπαθα στον ύπνο μου αυτα που έγραψα νωρίτερα....Οπότε....who knows?

Καληνύχτα!!! Πολλά φιλιά

23-11-11, 16:35
χαχαχαχα :D

Δε θα μάθεις ποτέ....γι' αυτό είναι μεταφυσικό...χαχαχα
Εγώ πάντως τώρα τελευταία που βλέπω που κ που supernatural έπαθα στον ύπνο μου αυτα που έγραψα νωρίτερα....Οπότε....who knows?

Καληνύχτα!!! Πολλά φιλιά

χαχχααχαααχ ελα ντε κανενας δεν ξερει!!:p
εσυ εισαι κολλημενη με το supernatural εγω με τα τουρκικα ...καλα παμε!!ξερεις τι νομιζω..το μυαλο μας ταυτιζεται εντονα με διαφορα πραγματα(βαλε και τα εργα μεσα)και γιαυτο βλεπουμε και περιεργα ονειρα και αλλα διαφορα..ολα ειναι στο μυαλο που λενε καποιοι.....νομιζω!:p

Marsia
28-11-11, 23:43
χαχχααχαααχ ελα ντε κανενας δεν ξερει!!:p
εσυ εισαι κολλημενη με το supernatural εγω με τα τουρκικα ...καλα παμε!!ξερεις τι νομιζω..το μυαλο μας ταυτιζεται εντονα με διαφορα πραγματα(βαλε και τα εργα μεσα)και γιαυτο βλεπουμε και περιεργα ονειρα και αλλα διαφορα..ολα ειναι στο μυαλο που λενε καποιοι.....νομιζω!:p

χαχαχαχαχα
μπααα δεν έχω κόλλημα
έτυχε εκείνες τις μέρες...έχω να δω μια βδομάδα...
αλλά χθες είδα κάτι όνειρα...της τρελής γινόταν...πάλι με τον άγνωστο που έχω αναφέρει πολλές φορές...έχω βαρεθεί να τον βλέπω τον τύπο!!!!
ακόμη κι αν είναι κούκλος!!!χαχαχαχα:p

Marsia
29-11-11, 05:45
Γεια σας. Είμαι καινούργια στο φόρουμ και ίσως να έχει ξανασυζητηθεί το θέμα όμως στην αναζήτηση μου δεν έχω βρει κάτι. Κάποιο βράδυ είδα ένα πολυ περίεργο όνειρο που είχε αρκετά περίεργα μέσα όμως αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι κάποια ημερομηνία που προέκυψε. Ποτέ δε μου έχει ξανατύχει να δω τοσο χαρακτηριστικά ημερομηνίες. Κάποια στιγμή στο όνειρο μου είπε ο αδερφός μου "Στις 8 Δεκεμβρίου όλοι οι καλοί πεθαίνουν". Ακριβώς αυτό. Αλλά για κάποιο λόγο ήξερα πως ήταν 13 δεκεμβρίου εκείνη τη μέρα και σε γενικές γραμμές ήταν αρκετα αρνητικό το όνειρο. Παιχνίδια του μυαλού; Δε γνωριζώ. Επειδή όμως γενικα πιστεύω στους συμβολισμούς των ονείρων θα ήθελα να ακούσω γνωμες ή αναλογες εμπειρίες. Ευχαριστώ

Οι πληροφορίες που μας δίνεις δεν βοηθάνε και πολύ... Μήπως έχει γίνει κάτι από τότε?

Chasity
29-11-11, 06:07
Δεν ξέρω εάν είναι αλήθεια ή όχι .. :(
Δεν ξέρω αν ούτε όλα είναι παιχνίδια του μυαλού ....!!!! :p
Αυτο όμως που ξέρω είναι ότι και εγώ βλέπω διάφορα όνειρα (κακά όνειρα)_βασικά δεν διαφέρουν έχουν το ίδιο νόημα απλά αλλάζουν τα πρόσωπα και τα ''σκηνικά''!! :confused:
Και πρέπει να ξέρεις κάτι εγώ δεν βλέπω τηλεόραση ούτε καν ταινίες οπότε εάν φταίει το μυαλό ίσως θα πρέπει να το ψάξουμε λίγο βαθύτερα!!!!
Ίσως κάποια πράγματα δεν είναι μόνο της φαντασίας!!!!

Marsia
03-12-11, 00:35
Ξέχασα να σας πω... Λίγες μέρες μετά τα περίεργα όνειρα που σας έγραψα παραπάνω, πέτυχα για πρώτη φορά -ακούσια- συνειδητό ονείρεμα! Μέσα στον ύπνο μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που είπα δεν έστεκε γιατί δεν ήμουν στο πατρικό μου και ήμουν στο φοιτητικό μου σπίτι... Φυσικά επειδή ήταν η πρώτη φορά που μου συμβαίνει και μάλιστα χωρίς να το επιδιώξω(το οποίο σημαίνει ότι δεν εξασκούμαι, ούτε εξασκήθηκα ποτέ) μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ξύπνησα...
Είναι, πάντως, πολύ ωραία η αίσθηση ότι έχεις εσύ έλεγχο των ονείρων σου!!! :)
Δεν θα το κυνηγήσω βέβαια, έχω άλλα πράγματα στο κεφάλι μου!!! χαχαχα :)

stellart
05-12-11, 21:12
Καλησπέρα! Είμαι νέο μέλος στην παρέα σας, σας βρήκα τυχαία και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις εμπειρίες μου.
Από τότε που ήμουν παιδί έβλεπα πολύ ζωντανά όνειρα και κάποιες φορές υπνοβατούσα. Η μητέρα μου έλεγε πως αυτό οφείλεται στη μεγάλη μου φαντασία, πράγμα που επιβεβαιώθηκε μιας και ασχολήθηκα με την τέχνη. Εδώ και κάποια χρόνια όμως ανά διαστήματα βλέπω το ίδιο όνειρο. Μια μαύρη φιγούρα στέκεται δίπλα μου και με κοιτάζει όλη νύχτα. Δε μπορώ να διακρίνω χαρακτηριστικά , ξέρω απλώς ότι είναι εκεί και με κοιτάζει. Καμιά φορά μιλάμε αλλά δε μπορώ να θυμηθώ τι λέμε. Κάποιες φορές είναι 3 φιγούρες, οι δύο στέκονται πάνω από το κεφάλι μου και η τρίτη όπως πάντα στέκεται δίπλα μου. Τις πρώτες φορές που είδα αυτό το όνειρο ξυπνούσα έντρομη. Τώρα κάπως το έχω συνηθίσει και απλά είμαι κακοδιάθετη για το υπόλοιπο της μέρας. Δεν ξέρω ποια είναι αυτή η φιγούρα ή τι ζητά από μένα. Ξέρω απλώς πως δε θέλω να βρίσκεται δίπλα μου και να με κοιτάζει.
Θα σας πω και κάτι που μου συνέβη μόλις πριν δυο βραδιά. Κοιμόμουν μαζί με το φίλο μου και στο σπίτι επικρατούσε το απόλυτο σκοτάδι. Κάποια στιγμή εκείνος σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα και του είπα μέσα στον ύπνο μου να ανάψει το φως γιατί πάνω από το κεφάλι μου υπάρχει ένα σκουλήκι και πρέπει να το σκοτώσει. Όντως άναψε το φως και πάνω από το κεφάλι μου υπήρχε ένα σκουλήκι. Το πρωί με ρώτησε πως είναι δυνατόν να το είχα δει αφού ήταν τελείως σκοτεινά… και του απάντησα πως το είχα δει στο όνειρο μου.
Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας ή αν έχετε δει κάτι παρόμοιο…

Tashows
06-12-11, 01:32
stellart, ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Στο θέμα με τη μαύρη φιγούρα θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να θυμάσαι ότι όταν βλέπεις αυτή τη φιγούρα, τότε ονειρεύεσαι. Από κει και πέρα μπορείς είτε να τη ρωτήσεις τι θέλει, είτε να την διώξεις? Δεν ξέρω. Δοκίμασε. Συνήθως κάτι τέτοια είναι δημιουργίες που οφείλονται σε άγχος ή κάποιο φόβο γενικότερα.
Αυτό με το σκουλήκι είναι περίεργο. Έχω διαβάσει ότι σπάνια συμβαίνει όταν κάποιος ονειρεύεται, κάποιες αισθήσεις του να οξύνονται και να μπορεί να αντιληφθεί περισσότερα πράγματα απ' ότι αντιλαμβάνεται συνήθως όταν είναι ξύπνιος. Θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο (αν είναι όντως δυνατό), ή ίσως κάποια από τις αισθήσεις σου να είχε εντοπίσει ότι υπάρχει κάτι σαν σκουλήκι εκεί και να ενσωμάτωσε αυτήν την πληροφορία στο όνειρό σου. Κλασσικά τέτοια παραδείγματα συμβαίνουν σηνήθως με ήχους, πχ. βλέπεις σκυλιά που γαβγίζουν στο όνειρό σου και μετά από λίγα λεπτά ξυπνάς από κάποια σκυλιά που όντως γαβγίζουν.

Θυμήθηκα μία παρόμοια εμπειρία που είχα το καλοκαίρι και είχα ψιλοφρικάρει εντυπωσιασμένος όμως. Ίσως είναι άκυρη αλλά θέλω να τη μοιραστώ. :p Κοιμόμασταν πολλά άτομα έξω και δίπλα μου ήταν μια κοπέλα, επίσης κοιμόταν. Σε κάποια φάση ξύπνησα (ξυπνάω αρκετά συχνά τη νύχτα, αλλά ξανακοιμάμαι πολύ εύκολα). Τσέκαρα λίγο αν όλα είναι εντάξει γιατί είχαμε ανάψει και φωτιά και μετά κλείνω τα μάτια μου για να ξανακοιμηθώ. Σε λίγα δευτερόλεπτα έρχεται μια πολύ έντονη εικόνα στο μυαλό μου, ένα μάτι που ξαφνικά ανοίγει και με κοιτάει. Ανοίγω τα μάτια μου απότομα και κοιτάζω την κοπέλα δίπλα μου. Ανοίγει κι αυτή τα μάτια και με κοιτάει, χαμογελάει και μετά από λίγο ξανακοιμάται. Της ανέφερα αυτό το σκηνικό μετά από λίγες εβδομάδες και δε θυμόταν τίποτα. Αναρωτιέμαι από τότε αν είχε δει κάτι παρόμοιο και άνοιξε τα μάτια της.

Marsia
12-12-11, 09:01
stellart, ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Στο θέμα με τη μαύρη φιγούρα θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να θυμάσαι ότι όταν βλέπεις αυτή τη φιγούρα, τότε ονειρεύεσαι. Από κει και πέρα μπορείς είτε να τη ρωτήσεις τι θέλει, είτε να την διώξεις? Δεν ξέρω. Δοκίμασε. Συνήθως κάτι τέτοια είναι δημιουργίες που οφείλονται σε άγχος ή κάποιο φόβο γενικότερα.
Αυτό με το σκουλήκι είναι περίεργο. Έχω διαβάσει ότι σπάνια συμβαίνει όταν κάποιος ονειρεύεται, κάποιες αισθήσεις του να οξύνονται και να μπορεί να αντιληφθεί περισσότερα πράγματα απ' ότι αντιλαμβάνεται συνήθως όταν είναι ξύπνιος. Θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο (αν είναι όντως δυνατό), ή ίσως κάποια από τις αισθήσεις σου να είχε εντοπίσει ότι υπάρχει κάτι σαν σκουλήκι εκεί και να ενσωμάτωσε αυτήν την πληροφορία στο όνειρό σου. Κλασσικά τέτοια παραδείγματα συμβαίνουν σηνήθως με ήχους, πχ. βλέπεις σκυλιά που γαβγίζουν στο όνειρό σου και μετά από λίγα λεπτά ξυπνάς από κάποια σκυλιά που όντως γαβγίζουν.

Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα...Απλά χαλάρωσε αν περνάς μια δύσκολη περίοδο και θα φύγει...αν όχι απλά προσπάθησε να το διώξεις με το μυαλό σου...πάντως μάλλον για άγχος πρόκειται γιατί η υπνοβασία αυτό προδίδει κυρίως...όσο για το σκουλήκι, όντως πολλές φορές οι αισθήσεις μας οξύνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου(κυρίως επειδή ξυπνούν το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο που συνδέονται με τη διαίσθηση)...αφού μας λες ότι ασχολείσαι με την τέχνη, είναι λογικό να έχεις μια "6η αίσθηση" :)

Giorgos21
23-01-12, 18:44
Μου συνεβει κατι το ασυνηθυστο σημερα σχετικα με ενα ονειρο για αυτο εψαξα και βρηκα αυτο το τοπικ και ειπα να πω και εγω το συμβαν μου.
Λοιπον αρχικα ειμαι 17 χρονων και ειμαι απο μια πολη της επαρχιας.
Σημερα το πρωι με ξυπνησε η μητερα μου αλλα μετα με πειρε ξανα ο υπνος για κανα 5λεπτο-10λεπτο.
Κατα την δειαρκεια αυτην ειδα ενα πολυ παραξενο ονειρο.
Ειμουν σε μια πολη στην μεση ανατολη και μου μιλουσε μια γυναικα για κατι αρχαιο που βρεθηκε εκει.Η γυναικα ειπε πως την πολη την λενε Εμαρ-Αιμαρ(καπως ετσι ακουστηκε).Δεν προλαβε συνεχιστει το ονειρο καθως με ξυπνησει ξανα η μητερα γιατι αλιως θα αργουσα στο σχολειο.Λοιπον πριν απο λιγο που το θυμηθηκα το εψαξα και βρηκα οτι οντως! υπαρχει πολυ Emar(η τουλαχιστον υπηρχε καθω τωρα ονομαζετε καπως αλιως) και βρισκεται στην Συρια που βρισκεται στην μεση ανατολη και οντως υπηρχε ενας αρχαιος πολιτισμος εκει περα.Σαστισα για μερικα λεπτα καθως το ονομα Emar πρωτη φορα του ακουγα/εβλεπα στην ζωη μου μεσα απο αυτο το ονειρο.Το μονο παραπλησιο ονομα που ηξερα ηταν του Aimar του ποδοσφαιριστη που επεζε/παιζει στην Benfica.Και τελος το κερασακι στην τουρτα αποτελει πως το καλοκαιρι πιθανον θα παω για 1-2 βδομαδες στην συρια καθως ο πατερας μου βρισκεται εκει για λογους εργασιας.

Παντως μετα απο αυτο το συγκεκριμενο ονειρο πιστευω πως τα ονειρα ειναι κατι περισσοτερο απο περιπλεγματα της φαντασιας μας.

Marsia
08-03-12, 04:33
Μου συνεβει κατι το ασυνηθυστο σημερα σχετικα με ενα ονειρο για αυτο εψαξα και βρηκα αυτο το τοπικ και ειπα να πω και εγω το συμβαν μου.
Λοιπον αρχικα ειμαι 17 χρονων και ειμαι απο μια πολη της επαρχιας.
Σημερα το πρωι με ξυπνησε η μητερα μου αλλα μετα με πειρε ξανα ο υπνος για κανα 5λεπτο-10λεπτο.
Κατα την δειαρκεια αυτην ειδα ενα πολυ παραξενο ονειρο.
Ειμουν σε μια πολη στην μεση ανατολη και μου μιλουσε μια γυναικα για κατι αρχαιο που βρεθηκε εκει.Η γυναικα ειπε πως την πολη την λενε Εμαρ-Αιμαρ(καπως ετσι ακουστηκε).Δεν προλαβε συνεχιστει το ονειρο καθως με ξυπνησει ξανα η μητερα γιατι αλιως θα αργουσα στο σχολειο.Λοιπον πριν απο λιγο που το θυμηθηκα το εψαξα και βρηκα οτι οντως! υπαρχει πολυ Emar(η τουλαχιστον υπηρχε καθω τωρα ονομαζετε καπως αλιως) και βρισκεται στην Συρια που βρισκεται στην μεση ανατολη και οντως υπηρχε ενας αρχαιος πολιτισμος εκει περα.Σαστισα για μερικα λεπτα καθως το ονομα Emar πρωτη φορα του ακουγα/εβλεπα στην ζωη μου μεσα απο αυτο το ονειρο.Το μονο παραπλησιο ονομα που ηξερα ηταν του Aimar του ποδοσφαιριστη που επεζε/παιζει στην Benfica.Και τελος το κερασακι στην τουρτα αποτελει πως το καλοκαιρι πιθανον θα παω για 1-2 βδομαδες στην συρια καθως ο πατερας μου βρισκεται εκει για λογους εργασιας.

Παντως μετα απο αυτο το συγκεκριμενο ονειρο πιστευω πως τα ονειρα ειναι κατι περισσοτερο απο περιπλεγματα της φαντασιας μας.

Όταν κοιμόμαστε, είμαστε πιο "δεκτικοί" σε μεταφυσικά ερεθίσματα...Αν διαβάσεις τις δικές μου αναρτήσεις στο θέμα, θα δεις ότι τη μισή μου ζωή τη βλέπω στον ύπνο μου..χαχαχαχα Πέρα απ' την πλάκα όμως, βλέπω πολλά πράγματα που ζω αργότερα, είτε αυτούσια είτε κάποια στιγμιότυπα..Συνήθως παρεμβάλλονται σ' ένα ανόητο όνειρο... Διάβασε τα σχόλιά μου, κι αν σου θυμίζουν κάτι, τότε μάλλον έζησες το ίδιο πράγμα(βασικά θα το ζήσεις όταν πας) :D

kalte
22-03-12, 12:27
ρε παιδιά έλεος με αυτά τα τούρκικα μας έχουν πάρει τα μυαλά !!! υπάρχουν και ελληνικά serial, όχι ότι είμαι ρατσιστής αλλά έλεος

Marsia
23-03-12, 02:10
Παιδιά πάλι είδα αυτόν τον άγνωστο!!! Ε ή θα γνωριστούμε ή θα ματιαστούμε!!! Δεν πάει άλλο.. :Ρ
(άκουσα πριν λίγο καιρό της ιστορία μιας κοπέλας που έβλεπε κάποιον στον ύπνο της, τον γνώρισε και ένα μήνα πριν το γάμο εξαφανίστηκε-απ' όσο ξέρω απλά την έκανε με ελαφρά, όχι με μεταφυσική έννοια..το ελπίζω τουλάχιστον..χαχα)

Από όνειρα που μετά τα βιώνω ως "deja vu" μου συνέβη 2 φορές αυτή τη βδομάδα με πράγματα που είδα στον ύπνο μου πριν πάρα πολύ καιρό.. Αρχίσαμε πάλι.. :)

rajaram69
25-03-12, 09:58
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=6967

rajaram69
25-03-12, 22:43
Πολλες φορες εχω νιωσει, ονειρα που βλεπω σαν να τα ζω.., να το εχω ξαναδει... σε ενα βραδυ 2 φορες το ιδιο ονειρο... να νομίζω οτι εχω ξυπνησει... να κανω τα καθημερινα οταν ξυπναω... σε καποια φαση να ανοιγω τα ματια μου... να σηκωνομαι... να πηγαινω μεχρι την πορτα... και να ξυπναω στο κρεββατι... και να λεω τωρα τι έγινε?? και δοσε κόψε όλη μέρα να σκέφτομαι.. τελικά αυτό έχει πάψει να συμβαίνει .. κοιμάμαι πιό συνειδητά... (με βοηθάει)... επίσης εχω δεί.. σηκώνομαι απο το κρεββάτι να επικρατεί μια μαυρίλα στο δωμάτιο.. και το μόνο που πρόλαβα να δω ήταν στο σαλόνι επικρατούσε ένα χάος σκιές και μάτια χοροπηδούσαν παντού.. ξύπνησα αμέσως και σοκαρισμένος άναψα το φώς και έμεινα ξύπνιος ώσπου να ηρεμήσω... προσπαθώ να κρατώ την ψυχραιμία μου γενικώς όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο...

Marsia
26-03-12, 01:09
Δεν κατάλαβα πολύ καλά τι εννοείς(ίσως φταίει η νύστα και ότι τα μάτια μου κλείνουν), αλλά αυτό που έγραψες μου δίνει την ιδέα ότι πιθανόν να κάνεις αστρικά ταξίδια στον ύπνο σου.. Τώρα κοιμάμαι όρθια και δε μπορώ να βοηθήσω, αλλά κάνε μια αναζήτηση.. Το θέμα έχει αναφερθεί τόσες πολλές φορές στο φόρουμ, που θα βρεις πολύ πράμα... :D

fantasy
26-03-12, 09:22
Καλωσόρισες στην παρέα μας
Αυτό είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται συγχρονικότητα στο όνειρα φίλη/ε αυτή τη στιγμή δεν κοιμόσουν απλά νόμιζες ότι κοιμόσουν. Το υποσυνείδητό σου είδε το σκουλήκι, το φωτογράφισε και νομίζεις ότι το ονειρεύτηκες. Δεν ήταν βαθύς ύπνος αλλά συνειδητό ονείρεμα. Στο βαθύ ύπνο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι βρίσκεται δίπλα μας, απλά θα δούμε κάτι άλλο στη θέση του. Όταν δουμε το πραγματικό ερέθισμα είναι 100% συνειδητό ονείρεμα. Να πω τι εννοώ. Αν π.χ. έχεις ξυπνήσει και έχεις κλειστά τα μάτια και ακούσεις το χτύπο του ρολογιού θα καταλάβεις ότι πράγματι είναι ο χτύπος του ρολογιού. Αν όμως κοιμάσαι βαθιά δεν θα καταλάβεις το αληθινό ερέθισμα. Μπορεί στο όνειρο να ονειρεύεσαι ότι είσαι στρατιώτης και ακούς τη σειρήνα του πολέμου. Μερικά όνειρα γίνονται από ένα ερέθισμα. Αυτό το ερέθισμα εμφανίζεται στα πρωινά όνειρα που τα θυμάται το μυαλό. Τα άλλα που δεν θυμόμαστε είναι τις περισσότερες φορές οι αληθινές εμπειρίες. Όταν τις ζήσουμε φαίνεται σαν deja vu στα μάτια μας ή πιστεύουμε ότι το έχουμε ονειρευτεί.

fantasy
26-03-12, 09:39
Πολλες φορες εχω νιωσει, ονειρα που βλεπω σαν να τα ζω.., να το εχω ξαναδει... σε ενα βραδυ 2 φορες το ιδιο ονειρο... να νομίζω οτι εχω ξυπνησει... να κανω τα καθημερινα οταν ξυπναω... σε καποια φαση να ανοιγω τα ματια μου... να σηκωνομαι... να πηγαινω μεχρι την πορτα... και να ξυπναω στο κρεββατι... και να λεω τωρα τι έγινε?? και δοσε κόψε όλη μέρα να σκέφτομαι.. τελικά αυτό έχει πάψει να συμβαίνει .. κοιμάμαι πιό συνειδητά... (με βοηθάει)... επίσης εχω δεί.. σηκώνομαι απο το κρεββάτι να επικρατεί μια μαυρίλα στο δωμάτιο.. και το μόνο που πρόλαβα να δω ήταν στο σαλόνι επικρατούσε ένα χάος σκιές και μάτια χοροπηδούσαν παντού.. ξύπνησα αμέσως και σοκαρισμένος άναψα το φώς και έμεινα ξύπνιος ώσπου να ηρεμήσω... προσπαθώ να κρατώ την ψυχραιμία μου γενικώς όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο...

Είναι βραδιές φίλε μου που το μυαλό σου δεν ηρεμεί όταν συμβαίνει αυτό. Είναι οι νύχτες που έχεις πολλά προβλήματα και απασχολούν το μυαλό σου. Θα πρέπει την ώρα που κοιμάσαι να αφήνεις τα προβλήματα της ημέρας κατά μέρος και να μη σκέφτεσαι απολύτως τίποτα. Αν ειδικά έχεις αυπνίες γίνονται χειρότερα τα πράγματα.

rajaram69
26-03-12, 13:34
Καλωσόρισες στην παρέα μας
Αυτό είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται συγχρονικότητα στο όνειρα φίλη/ε αυτή τη στιγμή δεν κοιμόσουν απλά νόμιζες ότι κοιμόσουν. Το υποσυνείδητό σου είδε το σκουλήκι, το φωτογράφισε και νομίζεις ότι το ονειρεύτηκες. Δεν ήταν βαθύς ύπνος αλλά συνειδητό ονείρεμα. Στο βαθύ ύπνο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι βρίσκεται δίπλα μας, απλά θα δούμε κάτι άλλο στη θέση του. Όταν δουμε το πραγματικό ερέθισμα είναι 100% συνειδητό ονείρεμα. Να πω τι εννοώ. Αν π.χ. έχεις ξυπνήσει και έχεις κλειστά τα μάτια και ακούσεις το χτύπο του ρολογιού θα καταλάβεις ότι πράγματι είναι ο χτύπος του ρολογιού. Αν όμως κοιμάσαι βαθιά δεν θα καταλάβεις το αληθινό ερέθισμα. Μπορεί στο όνειρο να ονειρεύεσαι ότι είσαι στρατιώτης και ακούς τη σειρήνα του πολέμου. Μερικά όνειρα γίνονται από ένα ερέθισμα. Αυτό το ερέθισμα εμφανίζεται στα πρωινά όνειρα που τα θυμάται το μυαλό. Τα άλλα που δεν θυμόμαστε είναι τις περισσότερες φορές οι αληθινές εμπειρίες. Όταν τις ζήσουμε φαίνεται σαν deja vu στα μάτια μας ή πιστεύουμε ότι το έχουμε ονειρευτεί.

Θα το έχω υπόψιν αυτό με το ρολόι σε ευχαριστώ... έζησα μια κατάσταση παλιότερα. Είχα δει συγκεκριμένα μια ολόκληρη μέρα στον ύπνο μου.. που πήγα τί έκανα κτλ.. ξύπνησα... κανονικά... μετά απο πολύ καιρό εντελώς ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι ζώ εκείνη την μέρα.. ακόμη και αυτά που έλεγα ένιωθα ότι δεν μπορούσα να τα συγκρατήσω.. απλά εφέθηκα και πήγαινα ενστικτωδώς σαν να βρήκα μια λύση σε ένα πρόβλημα στον ύπνο μου..? δεν ξέρω ακριβώς πως να το εξηγήσω..

rajaram69
26-03-12, 13:37
Είναι βραδιές φίλε μου που το μυαλό σου δεν ηρεμεί όταν συμβαίνει αυτό. Είναι οι νύχτες που έχεις πολλά προβλήματα και απασχολούν το μυαλό σου. Θα πρέπει την ώρα που κοιμάσαι να αφήνεις τα προβλήματα της ημέρας κατά μέρος και να μη σκέφτεσαι απολύτως τίποτα. Αν ειδικά έχεις αυπνίες γίνονται χειρότερα τα πράγματα.

Προτιμώ να βλέπω μια σειρά και να ξεχνιέμαι για να με παίρνει ο ύπνος φυσιολογικά... κάτι που να μου κεντρισει το ενδιαφέρον να ξεχαστώ τελείως και να αποκοιμηθώ.. σε ευχαριστώ πολύ!

fantasy
26-03-12, 13:40
Θα το έχω υπόψιν αυτό με το ρολόι σε ευχαριστώ... έζησα μια κατάσταση παλιότερα. Είχα δει συγκεκριμένα μια ολόκληρη μέρα στον ύπνο μου.. που πήγα τί έκανα κτλ.. ξύπνησα... κανονικά... μετά απο πολύ καιρό εντελώς ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι ζώ εκείνη την μέρα.. ακόμη και αυτά που έλεγα ένιωθα ότι δεν μπορούσα να τα συγκρατήσω.. απλά εφέθηκα και πήγαινα ενστικτωδώς σαν να βρήκα μια λύση σε ένα πρόβλημα στον ύπνο μου..? δεν ξέρω ακριβώς πως να το εξηγήσω..

Είναι ένα απλό προφητικό όνειρο. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

Marsia
11-04-12, 06:05

Μου έχει συμβεί πολλές φορές φίλε μου.. Είναι σαν να βλέπεις τη ζωή σου στον ύπνο σου, πριν τη ζήσεις.. Κάνε ένα κόπο και διάβασε τα μηνύματά μου σε αυτό το νήμα.. Περιγράφω πολλά δικά μου όνειρα που έχουν βγει!!!

Tsilier
12-04-12, 07:18

Ακριβώς θα έλεγα καλύτερα οτι πρέπει να σκέφτεσαι κάτι ευχάριστο απο το πρόσφατο παρελθόν και να αφοσιώνεσαι σε αυτό μέχρι να σε πάρει ο ύπνος άν δέν μπορείς να βρείς κάτι ευχάριστο μή σκέφτεσαι τίποτα αλλά το κακό είναι οτι όταν σε πάρει ο ύπνος και αρχίσεις να βλέπεις τα όνειρα θα ξαναβρείς τα προβλήματα μπροστά σου.

Marsia
07-05-12, 18:11
Αυτή η εβδομάδα ήταν πάλι πολύ περίεργη.. Πολλά όνειρα βγήκαν, περισσότερα απ' ό,τι συνήθως.. Μέσα σε 4 μέρες "ξαναέζησα" 6 στιγμιότυπα(πριν ένα μήνα βέβαια είχα πει τρεις φορές ντεζαβού μέσα σε μία μέρα και το όνειρο που είδα εκείνο το βράδυ, βγήκε την επόμενη μέρα)!!! :eek:

Η συνέχεια άγνωστη...μείνετε συντονισμένοι!!!χαχαχαχαχα :D

INGUANA
08-05-12, 18:24
εγω προσωπικα δεν εχω νιωσει αυτη την πιεση που λετε στο στηθος η κοιλια. αλλα οταν ημουν μικρος ησυχα ονειρα δεν εβλεπα. μονο εφιαλτες. και μου αρεσε γιατι ηταν κατι το συναρπαστικο... αλλα με φοβιζε κιολας.πολλες φορες μαλιστα ορισμενα ονειρα τα εβλεπα επανηλημενα. μετα απο μια εμπειρια οι εφιαλτες διαλυθηκαν και τωρα σπανια βλεπω "κακα" ονειρα.
ημουνα λεει, στη γειτονια μου και ημουν μεσα σε ενα παιχνιδι. δεν ηξερα τι ακριβως επρεπε να κανω, αλλα ηταν οποιος επιζουσε ουσιαστικα..ημουν ενα απο τα πολλα θυματα που τριγυρνουσαν στην πολη και ηταν 1 δολοφονος που ηξερε που ηταν το καθε θυμα και πηγαινε για να τα "καθαρισει". ειχα εναν ηλεκτρονικο χαρτη και εβλεπα πως ηταν κοντα μου και γρηγορα σηνειδυτοποιησα πως δεν ειχα χρονο να τρεξω(γιατι σηνυθως στα ονειρα δεν μπορω να τρεξω πολυ εως και καθολου) ξαφνικα εμφανιζεται ο δολοφονος που ειχε στολη "σκριμ" με ενα μαχαιρι και αρχισε να καταιβενει την κατηφορα τρεχοντας κατα πανω μου να με σκοτωσει.κλεινω τα ματια για να ξυπνησω(ηταν ενα κολπο που συνηθως επιανε οταν εβλεπα ονειρο και ηταν τροπος διαφυγης)αλλα μολις τα ανοιξα ημουν ακομα στο ονειρο. τοτε απωρησα γιατι δεν ξυπνησα? με το που κανω αυτη την ερωτηση στον εαυτο μου σηνειδυτοποιω πως ειμαι σε ονειρο και τρεχω πανω στον τυπα και του ριχνω μια μπουνια στη μασκα(παρολο που ηξερα οτι ηταν ονειρο φοβομουν να το κανω).ακολουuησαν κιαλλα αλλα ο φοβος ουσιαστικα τελειωσε εκει.
δεν ξερω εαν ειναι συμβολισμος απο αυτο που το αναφερετε ως Μορα ή Σκια, αλλα μετα απο εκεινη την ημερα μειωθηκαν σημαντικα οι εφιαλτες μου.επισης να πω πως τοτε στη μοδα ηταν οι μασκες αυτες (αν και εγω δεν εχω δει την ταινια)
ευχαριστω που με ακουσατε.

fantasy
10-05-12, 19:58
Καλωσορίσατε και οι δύο στο φόρουμ μας. Αυτό που είδες είναι η ηρεμία του εγώ σου. Ο δολοφόνος είναι ο ίδιος σου ο εαυτός που προσπαθεί να διαλύσει τη ψυχή σου με κάποιες επιλογές που έχεις κάνει. Ο άλλος σου εαυτός όμως θα διαλύσει τις κακές αναμνήσεις και θα βρεις την ηρεμία σου. Είναι ένα συμβολικό όνειρο για να σου δείξει ότι παλεύουν μέσα σου τα συναισθήματα και όσα διαλύουν την ψυχή σου και υπερισχύει ο καλός εαυτός σου. Αυτό το ξύπνημα δεν ήταν πραγματικό. Πολλές φορές νομίζουμε ότι ξυπνάμε, αλλά αυτό δεν ισχύει. Έπρεπε αυτό το όνειρο να ολοκληρωθεί. Ήταν ξεκαθαρίσματος. Περίμενε από εδώ και πέρα υπέροχες μέρες. Η γκαντεμιά πέθανε μαζί με το δολοφόνο και υπερίσχυσε ο εαυτός σου που θέλει να ζήσει και θα ζήσει να είσαι σίγουρος. Αυτό λοιπόν το παιδικό όνειρο είναι προφητικό ότι μεγαλώνοντας θα πέσεις σε δύσκολες στιγμές, θα παγιδευτείς, θα πάρεις αποφάσεις που δεν πρέπει, αλλά κατόπιν μόνος σου θα αγωνιστείς και στο τέλος όλα θα ξεπεραστούν.

Eirini14
10-05-12, 20:55
Επειδή με χαρα μου βλέπω πως κάποιοι απο εσάς γνωρίζετε απο όνειρα θα σας εξιστόρησω ένα πρόσφατο, όσο καλυτερΑ γίνετε βέβαια γτ εγω συνήθως βλέπω .... Υπερπαραγωγες ! Λοιπόν , ήμουν λέει σε ένα νησί και βρισκόμουν πάνω σε έναν λόφο, ο οποίος μετα απο κάποια μέτρα κοβοταν απότομα σαν γκρεμός και κάτω ήταν θάλασσα... Θυμάμαι ότι το έδαφος είχε γρασίδι . Εκει υπήρχε μια μεγάλη τρύπα βαθιά στην γη , όπου κατεβαινες με μια σκάλα και υπήρχε ένας πανέμορφος καταρακτης . Κατέβηκα και ήταν και ο αδερφός μου εκει . Ενω κολυμπαγαμε και κοιταγαμε το όμορφο τοπίο γύρω μας μιλαγαμε για ένα νεροφιδο που υποτίθεται ότι ήταν εκει , νιωθαμε συνέχεια τον φόβο μήπως εμφανιστεί αλλα συνεχίζαμε να κολυμπαμε.... Μέχρι τωρα το όνειρο είναι σχετικά απλό , λοιπόν συνεχίζω! Πάνω απο την τρύπα αιοροντουσταν καμία 10-15 .... Φοίνικες !!!! Σε σχήμα κύκλου σαν την τρύπα αλλα εμείς δν είχαμε τον φόβο ότι θα πέσουμε πάνω μας ! Ήταν πανυψηλοι πολυ ωραίοι . Και μάλιστα ενω βγαιναμε απο την τρύπα όπου ήταν ο καταρρακτης εγω έπιασα τις ρίζες του ενός για να δω αν πέσει πως στέκεται . Αυτός τίποτα στην θέση του. Λοιπόν ενω βγήκαμε απο την τρύπα ( ήταν ηλιόλουστη μέρα και μέσα στην τρύπα ο φωτισμός ήταν καλός ) υπήρχε ένας αέρας μα ένας αέρας που μπορούσε να μας πάρει και να μας σηκωσει , να μας πετάξει κάτω στην θάλασσα . Εμείς όμως πάλι δεν φοβόμασταν φυσικά δεν μας έκανε τίποτα κατεβήκαμε μ ασφάλεια. Εώς εδώ ποια γνώμη σχηματίσουμε ;;;

Voel
10-05-12, 21:19
Δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν όλα τα όνειρα κάποιο νόημα.....κάποια είναι ακριβώς αυτο, όνειρα!

INGUANA
11-05-12, 13:28
Καλωσορίσατε και οι δύο στο φόρουμ μας. Αυτό που είδες είναι η ηρεμία του εγώ σου. Ο δολοφόνος είναι ο ίδιος σου ο εαυτός που προσπαθεί να διαλύσει τη ψυχή σου με κάποιες επιλογές που έχεις κάνει. Ο άλλος σου εαυτός όμως θα διαλύσει τις κακές αναμνήσεις και θα βρεις την ηρεμία σου. Είναι ένα συμβολικό όνειρο για να σου δείξει ότι παλεύουν μέσα σου τα συναισθήματα και όσα διαλύουν την ψυχή σου και υπερισχύει ο καλός εαυτός σου. Αυτό το ξύπνημα δεν ήταν πραγματικό. Πολλές φορές νομίζουμε ότι ξυπνάμε, αλλά αυτό δεν ισχύει. Έπρεπε αυτό το όνειρο να ολοκληρωθεί. Ήταν ξεκαθαρίσματος. Περίμενε από εδώ και πέρα υπέροχες μέρες. Η γκαντεμιά πέθανε μαζί με το δολοφόνο και υπερίσχυσε ο εαυτός σου που θέλει να ζήσει και θα ζήσει να είσαι σίγουρος. Αυτό λοιπόν το παιδικό όνειρο είναι προφητικό ότι μεγαλώνοντας θα πέσεις σε δύσκολες στιγμές, θα παγιδευτείς, θα πάρεις αποφάσεις που δεν πρέπει, αλλά κατόπιν μόνος σου θα αγωνιστείς και στο τέλος όλα θα ξεπεραστούν.
ευχαριστω παρα πολυ! εκτιμω αυτη την αναλυση που εκανες! η αληθεια ειναι πως ειχα αμφιβολιες για το αν καποιος μου εξηγουσε με ακριβεια το ονειρο.. αυτη την γνωση την εχεις απο εμπειρια η κατι αλλο?

fantasy
11-05-12, 17:27
ευχαριστω παρα πολυ! εκτιμω αυτη την αναλυση που εκανες! η αληθεια ειναι πως ειχα αμφιβολιες για το αν καποιος μου εξηγουσε με ακριβεια το ονειρο.. αυτη την γνωση την εχεις απο εμπειρια η κατι αλλο?

Αυτή τη δύναμη την έχει και η μαμά μου και η γιαγιά μου. Το κληρονόμησα κι εγώ. Βέβαια έχω διαβάσει πολλά για τα όνειρα. Μάλιστα συνεργάζομαι σε κάποιο φόρουμ ειδικό για όνειρα και ερμηνεύω τα όνειρα των παιδιών. Σε χιλιάδες που έχω εξηγήσει μόνο σε 3 περιπτώσεις έπεσα έξω, αλλά ήταν όνειρα Κυριακής. Τα όνειρα που βλέπουμε Σάββατο βράδυ προς ξημέρωμα Κυριακής δεν επαληθεύονται ποτέ.

nobody
12-05-12, 11:52
den mporw na milhsw se kanenan gia auto pou mou sumvainei....
ton teleutaio kairo pernaw periodous megalous stres (isws ftaiei auto) kai profanws mou vgainei sta oneira....pio sigkrekrimena....tis teleutaies meres vlepw polu "zwntana" oneira les kai ta zw sthn pragmatikothta kai otan ksipnaw nomizw oti ontws ta exw zhsei kai ekeinh thn stigmh enw eimai ksipnia niw8w les kai eimai se oneiro...kai oneira oxi periploka...as poume mporei na dw enan xwro tou spitiou mou alliws diamorfomeno kai auto me tromazei den kserw giati...thn proigoumenh fora eixa dei ston upno mou oti htane vrady kai h mhtera mou erxotane sxoleio na mou dikaiologisei tis apousies. kai to idio skiniko egine kati meres meta mono p htane mera...ekeinh thn stigmh 8imi8ika to oneiro kai pagwsa....kai eniw8a pali les kai eimai se oneiro....kai genika...mporei na ka8ome kapoia stigmh kai na mou erxontai sto mualo skines apo oneira (sas eipa ti oneira oxi periploka h efialtes) kai na tromazw....mou sumvainei kati? sas parakalw apanthste mou kapoios....

fantasy
12-05-12, 12:13
den mporw na milhsw se kanenan gia auto pou mou sumvainei....
ton teleutaio kairo pernaw periodous megalous stres (isws ftaiei auto) kai profanws mou vgainei sta oneira....pio sigkrekrimena....tis teleutaies meres vlepw polu "zwntana" oneira les kai ta zw sthn pragmatikothta kai otan ksipnaw nomizw oti ontws ta exw zhsei kai ekeinh thn stigmh enw eimai ksipnia niw8w les kai eimai se oneiro...kai oneira oxi periploka...as poume mporei na dw enan xwro tou spitiou mou alliws diamorfomeno kai auto me tromazei den kserw giati...thn proigoumenh fora eixa dei ston upno mou oti htane vrady kai h mhtera mou erxotane sxoleio na mou dikaiologisei tis apousies. kai to idio skiniko egine kati meres meta mono p htane mera...ekeinh thn stigmh 8imi8ika to oneiro kai pagwsa....kai eniw8a pali les kai eimai se oneiro....kai genika...mporei na ka8ome kapoia stigmh kai na mou erxontai sto mualo skines apo oneira (sas eipa ti oneira oxi periploka h efialtes) kai na tromazw....mou sumvainei kati? sas parakalw apanthste mou kapoios....

Καλωσόρισες στο φόρουμ. Θα πρέπει να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες ώστε το κείμενο να είναι ευανάγνωστο. Λοιπόν, όλα είναι φυσιολογικά. Όταν το υποσυνείδητο είναι γεμάτο από πολλές εμπειρίες θέλει να αδειάσει και είναι φυσικό να βλέπεις τέτοια άνειρα. Αυτό τον καιρό που ονειρευόμαστε έντονα μπορεί να γίνει κάτι συνταρακτικό στη ζωή μας ή μπορεί να πρόκειται για συνειδητά όνειρα που δεν μπορείς να το αντιληφθείς πόσο συνειδητά είναι. Εκείνο το όνειρο με τις απουσίες ήταν προφητικό, αλλά ποτέ δεν το ονειρευόμαστε όμοιο ακριβώς όπως είναι γι' αυτό είδες ότι ήταν νύχτα. Μην ανησυχείς, δεν σου συμβαίνει τίποτα.

nobody
12-05-12, 13:37
σ' ευχαριστω πολυ που μου απαντησες τοσο εγκαιρα. πραγματικα με καθησυχασες. απλα ειμαι στην εφηβεια και οπως καταλαβαινεις σ'αυτην την ηλικια δεν μπορω να σκεφτω απολυτως λογικα. απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τρομαζω τοσο.. και σημερα το ιδιο μου συνεβη... ειδα οτι ειμουνα σχολειο αλλα το βλεπω διαφορετικο απ'την πραγματικοτητα ενταξει αυτο το ξερω οτι γινεται αλλα ξερεις τι φοβαμαι μηπως το ζησω και στην πραγματικοτητα αυτο.. βασικα συνεχεια το σχολειο βλεπω και εχω να παω αρκετο καιρο λογω πρωινου διαβασματος γτ δινω πανελληνιες...σιγουρα δεν πρεπει να ανησυχω για ολα αυτα που μου συμβαινουν?

nobody
12-05-12, 14:57
και κατι αλλο που δεν σου ειπα.... αυτες τις μερες μπορει να κανω κατι (ας πουμε μια καθημερινη συνηθεια οχι κατι συγκρεκριμενο) και σκεφτομαι οτι το εχω κανει και στον υπνο μου αυτο.... συγνωμη εαν σ'εχω ζαλισει αλλα εχω φαει φρικη και χρειαζομαι βοηθεια απο καπου...

Voel
12-05-12, 15:10
1) Ψαξε τον ορο Lucid Dreaming.....

2) Προσπαθησε να ηρεμησεις στην ζωη σου

3) Μην φοβασαι και μην φρικαρεις....ειναι απολυτα φυσιολογικο αυτο που σου συμβαινει

INGUANA
13-05-12, 19:25
παιδια ξερω οτι ειναι ασχετο με το θεμα και δεν ξερω εαν θα πρεπει να κανω καινουριο θεμα η αν υπαρχει ηδη παντως η μαμα μου βρηκε αυτο εδω http://cgerpi.blogspot.com/2012/04/blog-post_14.html.

διαβαστε το, ειναι πολυ βοηθητικο κατα τη γνωμη μου. πιστευω ειναι κατι το οποιο θα πρεπει να ξερουν ολοι... εγω πορωθηκα και μαλλον θα παω να αγορασω το βιβλιο :D

nobody
13-05-12, 23:17
σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια..εχω αρχισει να πιστευω οτι ευθυνεται το αγχος για τα ονειρα μου. το σκεφτομουνα και σε αλλες ταραγμενες περιοδους εβλεπα παρομοια ονειρα... εχω ηρεμησει καπως!!

fantasy
14-05-12, 09:16
Μην ανησυχείς. Εφόσον δίνεις πανελλήνιες είναι στραμμένη η σκέψη σου εκεί. Αυτό το γεγονός επηρεάζει το υποσυνείδητό σου, έχεις άγχος και ονειρεύεσαι αυτά τα όνειρα. Αυτό το συνταρακτικό που είπα, είναι οι πανελλήνιες. Το όνειρο σου λέει να διαβάσεις και να ασχοληθείς με τα μαθήματά σου για να περάσεις σε μια σχολή. Το σχολείο στο όνειρο μπορεί να το δεις και στα κατοπινά σου χρόνια, τότε που θα περάσεις τα 30 ή 40, που δεν θα πηγαίνεις πια. Έχει την εξήγηση ότι έχεις να μάθεις πολλά στη ζωή. Είναι ένα όνειρο που πάντα θα βλέπεις. Μην του δίνεις σημασία. Κι εγώ ακόμη πριν μέρες είχα δει ότι πήγαινα σχολείο και δεν πήρα ακόμα πτυχίο. Αυτό δηλώνει ότι δεν έχω φτάσει ακόμα στο σκοπό της ζωής μου. Εύχομαι να περάσεις στη σχολή που θες. Πραγματικά, το άγχος σε ωθεί να ονειρεύεσαι το σχολείο. Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να ξαναπάς. Όσα κάναμε ή δεν κάναμε πάντα θα υπάρχουν στο μυαλό και στο υποσυνείδητο και πάντα θα μας θυμίζουν ότι υπήρξαν ή δεν υπήρξαν στη ζωή μας. Αυτή η φυσιολογική λειτουργία συνέβη σε σένα. Το άλλο λέγεται deja vu ή αν είσαι σίγουρος/η ότι το ονειρεύτηκες πρόκειται για κάποιο προφητικό όνειρο που απλά επαληθεύτηκε.

erelena
14-05-12, 14:42
[EMAIL="Τα όνειρα που ζωγραφίσαμε με αυτά ταξιδεύουμε τα όνειρα που αγαπήσαμε μας δυνάμωσαν την ψυχή η αλήθεια είναι σκληρά θανάσιμη. Τα όνειρα μας την εξορκίζουν".Μα ελπίζω για έναν γυρισμό, στο φόντο της καρδίας φωτεινό, τα όνειρα δεν τα σκορπώ γιατί πηγή ζωής στερνή σελίδα της ζωής ας ονειρευτώ πως σε εναν κόσμο διαφορετικό με όνειρα θα χαθώ
http://3.bp.blogspot.com/_e85NwoCokYI/S9pbiTL9uFI/AAAAAAAABDI/yxxI1JG2qNQ/s400/oneira.jpg (από το διαδίκτυο )

nobody
15-05-12, 01:36
οσο γι'αυτο το deja vu το εψαξα.... παλια μου συνεβαινε σπανια, τις τελευταιες μερες το παθαινω μια φορα την ημερα.. προκαλειται και απο εντονο αγχος διαβασα...ισως αυτο ευθυνεται...μιλησα κ στους δικους μου (για την ακριβεια στην μητερα μου) σημερα και μου ειπε να μην ανησυχω...βασικα γελαγε που με ειδε τοσο ανησυχη...μου ειπε οτι εφοσον δεν προκειται να με επηρεασει στην υγεια μου να μην στεναχωριεμαι... εγω συνεχιζω να ανησυχω ομως αλλα ευχομαι να ειναι κατι παροδικο και μολις περασει η δεδομενη στιγμη των εξετασεων να εξαλιφθει και αυτο μαζι με το αγχος!

justin19
25-05-12, 19:58
Σήμερα στο όνειρό μου είδα κάτι που με παραξένεψε πολύ!Κάθε άνθρωπος είχε έναν κωδικό που περιείχε αποκλειστικά,γράμματα,και όχι αριθμούς, και ο άλλος μπορούσε αν τον βρει να του κλέψει την ενέργεια.Και κατά κάποιο τρόπο ο καθένας λειτουργούσε σαν υπολογιστής που προσπαθούσε να χακάρει τον άλλο για να του κλέψει τον κωδικό,και κατά συνέπεια την ενέργεια!Δεν είναι κάτι το μεταφυσικό,αλλά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση!Μήπως στο μέλλον συμβεί κάτι τέτοιο?

fantasy
28-05-12, 18:51
Σήμερα στο όνειρό μου είδα κάτι που με παραξένεψε πολύ!Κάθε άνθρωπος είχε έναν κωδικό που περιείχε αποκλειστικά,γράμματα,και όχι αριθμούς, και ο άλλος μπορούσε αν τον βρει να του κλέψει την ενέργεια.Και κατά κάποιο τρόπο ο καθένας λειτουργούσε σαν υπολογιστής που προσπαθούσε να χακάρει τον άλλο για να του κλέψει τον κωδικό,και κατά συνέπεια την ενέργεια!Δεν είναι κάτι το μεταφυσικό,αλλά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση!Μήπως στο μέλλον συμβεί κάτι τέτοιο?

Αυτό μπορεί να είναι ένα προφητικό όνειρο αλλά για τον εαυτό σου δηλώνει ότι κρατάς κάποια πράγματα μέσα σου και φοβάσαι μη μαθευτούν μήπως προσπαθήσουν να σε μιμηθούν άλλοι, να κλέψουν τις ιδέες σου κλπ. Γενικά αυτό το θέμα σε απασχολεί. Αν έχεις διαβάσει το άρθρο που λέει ότι ο εγκέφαλος μας θα σκανάρει μελλοντικά όσα ζήσαμε και θα σταθεί ο εχθρός μας, σε επηρέασε πολύ. Αν δεν το έχεις διαβάσει κάποιες τέτοιες ιδέες σε απασχολούν και αυτό σε κάνει ανασφαλή. Αυτά είναι μερικά πορίσματα που μπορεί να δηλώνει αυτό το όνειρο.

fantasy
28-05-12, 19:11
Επειδή με χαρα μου βλέπω πως κάποιοι απο εσάς γνωρίζετε απο όνειρα θα σας εξιστόρησω ένα πρόσφατο, όσο καλυτερΑ γίνετε βέβαια γτ εγω συνήθως βλέπω .... Υπερπαραγωγες ! Λοιπόν , ήμουν λέει σε ένα νησί και βρισκόμουν πάνω σε έναν λόφο, ο οποίος μετα απο κάποια μέτρα κοβοταν απότομα σαν γκρεμός και κάτω ήταν θάλασσα... Θυμάμαι ότι το έδαφος είχε γρασίδι . Εκει υπήρχε μια μεγάλη τρύπα βαθιά στην γη , όπου κατεβαινες με μια σκάλα και υπήρχε ένας πανέμορφος καταρακτης . Κατέβηκα και ήταν και ο αδερφός μου εκει . Ενω κολυμπαγαμε και κοιταγαμε το όμορφο τοπίο γύρω μας μιλαγαμε για ένα νεροφιδο που υποτίθεται ότι ήταν εκει , νιωθαμε συνέχεια τον φόβο μήπως εμφανιστεί αλλα συνεχίζαμε να κολυμπαμε.... Μέχρι τωρα το όνειρο είναι σχετικά απλό , λοιπόν συνεχίζω! Πάνω απο την τρύπα αιοροντουσταν καμία 10-15 .... Φοίνικες !!!! Σε σχήμα κύκλου σαν την τρύπα αλλα εμείς δν είχαμε τον φόβο ότι θα πέσουμε πάνω μας ! Ήταν πανυψηλοι πολυ ωραίοι . Και μάλιστα ενω βγαιναμε απο την τρύπα όπου ήταν ο καταρρακτης εγω έπιασα τις ρίζες του ενός για να δω αν πέσει πως στέκεται . Αυτός τίποτα στην θέση του. Λοιπόν ενω βγήκαμε απο την τρύπα ( ήταν ηλιόλουστη μέρα και μέσα στην τρύπα ο φωτισμός ήταν καλός ) υπήρχε ένας αέρας μα ένας αέρας που μπορούσε να μας πάρει και να μας σηκωσει , να μας πετάξει κάτω στην θάλασσα . Εμείς όμως πάλι δεν φοβόμασταν φυσικά δεν μας έκανε τίποτα κατεβήκαμε μ ασφάλεια. Εώς εδώ ποια γνώμη σχηματίσουμε ;;;

Η θάλασσα είναι η λύτρωση. Μια επιλογή που θα κάνεις θα σε παγιδέψει αλλά υπάρχουν άτομα που θα σε προστατέψουν μαζί σου θα είναι και ο αδερφός σου. Το νερόφιδο είναι αυτός που θα προσπαθήσει να σας παγιδέψει. Στην αρχή θα φανεί ότι τα έχει καταφέρει, αλλά μια ανέλπιστη και ξαφνική βοήθεια θα σας έλθει. Αυτή η παγίδα δεν είναι καταλυτική για σένα, αντίθετα θα σε κάνει να μάθεις πολλά, διότι είδες τον καταρράκτη. Το μόνο που θα κάνει είναι να σε ταλαιπωρήσει ψυχολογικά. Όμως δεν θα είναι κάτι που θα πρέπει να σε φοβίσει. Είναι κάτι περαστικό. Αυτό το πρόβλημα θα το περάσειος με τον αδερφό σου και με τη βοήθειά του θα καταφέρεις να βγεις δυνατή. Ναι θα τα καταφέρεις διότι ακόμα και μέσα στην παγίδα που έπεσες υπήρχε φως. Αν πιστεύεις στο Θεό το φως εκείνο είναι εκείνος. Αν δεν πιστεύεις παίρνεις δύναμη από τον εαυτό σου. Από το ίδιο σου το πεπρωμένο που δεν θέλει να χαθείς. Οι φοίνικες είναι η ηρεμία, η γαλήνη, η ασφάλεια, ο δρόμος της επιατροφής. Στο τέλος θα τα καταφέρεις να αγωνιστείς. Δεν ξέρω τι σε απασχολεί, αλλά θα μπορούσε αυτό που σε απασχολεί να είναι ένα πρόβλημα οικογενειακό, υγείας, εργασίας, κ.λ.π., κάτι που αρχικά θα σε ταλαιπωρήσει αλλά στο τέλος θα πάνε όλα καλά.Το πρόβλημα είναι κοινό με τον αδερφό σου. Άρα ο ένας θα βοηθήσει τον άλλο και όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Το όνειρο αυτό έχει και την άλλη εξήγηση ότι κάποιο πένθος ή στεναχώρια είχατε και θα την ξεπεράσετε μαζί εν καιρώ. Δεν ξέρω τι ισχύει στη δική σας περίπτωση. Εξετάζω όλες τις πιθανότητες. Το νερόφιδο μπορεί να μην είναι και εχθρός αλλά το ίδιο το πρόβλημα που σας απασχολεί.

justin19
29-05-12, 19:54
Αυτό μπορεί να είναι ένα προφητικό όνειρο αλλά για τον εαυτό σου δηλώνει ότι κρατάς κάποια πράγματα μέσα σου και φοβάσαι μη μαθευτούν μήπως προσπαθήσουν να σε μιμηθούν άλλοι, να κλέψουν τις ιδέες σου κλπ. Γενικά αυτό το θέμα σε απασχολεί. Αν έχεις διαβάσει το άρθρο που λέει ότι ο εγκέφαλος μας θα σκανάρει μελλοντικά όσα ζήσαμε και θα σταθεί ο εχθρός μας, σε επηρέασε πολύ. Αν δεν το έχεις διαβάσει κάποιες τέτοιες ιδέες σε απασχολούν και αυτό σε κάνει ανασφαλή. Αυτά είναι μερικά πορίσματα που μπορεί να δηλώνει αυτό το όνειρο.

Όχι δεν το έχω διαβάσει αυτό το άρθρο,και προσπαθώ να μη διαβάζω τέτοια για να μην επηρεάζομαι!Αν μπορείς δώσε link του άρθρου,γιατί με μια αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι στο forum!

fantasy
29-05-12, 20:07
Όχι δεν το έχω διαβάσει αυτό το άρθρο,και προσπαθώ να μη διαβάζω τέτοια για να μην επηρεάζομαι!Αν μπορείς δώσε link του άρθρου,γιατί με μια αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι στο forum!

Είναι πολύ παλιό. Ούτε κι εγώ ξέρω με τι λέξεις κλειδιά θα μπορέσουμε να το βρούμε. Το είχα διαβάσει στο Focus.Βρήκα όμως κάτι παρόμοιο.
Εκείνο το άρθρο έλεγε ότι μόνος του ο εγκέφαλος μια μέρα θα μας προδώσει γιατί θα σκανάρει τις σκέψεις μας. Όμως αυτό που βρήκα τώρα λέει:

http://unews.pathfinder.gr/tech/mhhanhma-diabazei-th-skepsh-.html

Ναι, ανακαλύφθηκε μηχάνημα που θα διαβάζει τι σκέψεις μας. Η παροιμία ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο είναι γεγονός.

Ιρις
01-06-12, 11:29
Γεια σας..εχω εδω και αρκετο καιρο..που βλεπω ενα ονειρο. οχι συνεχομενα..αλλα αρκετα τακτικα..
ειμαι λεει εγω,και μαζι με πολλα ατομα κατεβενουμε απο ενα λεωφωριο..εγω εκει ειμαι κατι σαν δουλα.. σκλαυα.. δν θυμαμε ακριβως, και θελω να το σκασω. μια γρια που ειναι διπλα μου, και αυτη σκλαυα, μου δινει το κλιδι ενος διαμερισματος και εγω αρχιζω να τρεχω..εχω πολυ αγχος γτ αν με πιασουν θα με σκωτωσου δν μπορω να το περιγραψω αυτο το συνεσθημα..οταν φτανω στην κεντρικη πλατεια..συνανταω εναν τυπο που οδηγει μια αμαξα με δυο λευκα αλογα..εγω ανεβενω πανω και του λεω να αρχισει να τρεχει, οταν φτανω στον προσορισμο μου.. συνηθως το ονειρο σταματαει.. αλλα χθες που το ξαναειδα, κατεβηκα απο την αμαξα, συνηαντησα αλλα 2 ατομα και μαζι βρηκαμε το διαμερισμα που ανοιγει το κλειδι.. και μπηκαμε μεσα για να σωθουμε..αλλα δν μπορουσαμε να κατσουμε για πολυ γιατι καποια στιγμη θα μας επιαναν..
μηπως μπορει καποιος να το ερμηνευσει??..:confused:
ευχαριστω!

fantasy
01-06-12, 17:46
Γεια σας..εχω εδω και αρκετο καιρο..που βλεπω ενα ονειρο. οχι συνεχομενα..αλλα αρκετα τακτικα..
ειμαι λεει εγω,και μαζι με πολλα ατομα κατεβενουμε απο ενα λεωφωριο..εγω εκει ειμαι κατι σαν δουλα.. σκλαυα.. δν θυμαμε ακριβως, και θελω να το σκασω. μια γρια που ειναι διπλα μου, και αυτη σκλαυα, μου δινει το κλιδι ενος διαμερισματος και εγω αρχιζω να τρεχω..εχω πολυ αγχος γτ αν με πιασουν θα με σκωτωσου δν μπορω να το περιγραψω αυτο το συνεσθημα..οταν φτανω στην κεντρικη πλατεια..συνανταω εναν τυπο που οδηγει μια αμαξα με δυο λευκα αλογα..εγω ανεβενω πανω και του λεω να αρχισει να τρεχει, οταν φτανω στον προσορισμο μου.. συνηθως το ονειρο σταματαει.. αλλα χθες που το ξαναειδα, κατεβηκα απο την αμαξα, συνηαντησα αλλα 2 ατομα και μαζι βρηκαμε το διαμερισμα που ανοιγει το κλειδι.. και μπηκαμε μεσα για να σωθουμε..αλλα δν μπορουσαμε να κατσουμε για πολυ γιατι καποια στιγμη θα μας επιαναν..
ευχαριστω!

Ίρις καλωσόρισες στο φόρουμ μας. Αυτό το όνειρο είναι ψυχής, νιώθεις παγιδευμένη και ανασφαλής. Η ψυχή σου υποφέρει. Γιατί; Το γιατί μόνο εσύ θα μπορέσεις να το καταλάβεις. Το κλειδί που σου έδωσε η γρια, σημαίνει ότι θα έχεις ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σου, μια νέα αποστολή που καλείσαι να διεκπεραιώσεις. Δεν ήρθε όμως ακόμη η ώρα να το διεκπεραιώσεις και ως είναι φυσικό το όνειρο σταματάει. Αυτό συνήθως το βλέπουν άτομα τα οποία λαχταρούν να κάνουν κάτι στη ζωή, να δημιουργήσουν κάτι, να κάνουν οικογένεια κ.λ.π.. Το όνερο σε διαβεβαιώνει ότι θα κάνεις αυτό που θές, απλά δεν ήρθε ακόμα η ώρα να το τελειώσεις, όμως το έχεις προσεγγίσει. Όμως παράλληλα νιώθεις άβολα και θέλεις να φύγεις, έχεις έλλειψη αυτοπεποίθησης και σου λείπει η πίστη. Δεν εννοώ θρησκευτική, μην παρεξηγηθώ. Εννοώ η πίστη για τη ζωή, πίστη στον εαυτό σου ότι μπορείς να πετύχεις πολλά. Στο χέρι σου είναι. Όταν αποκτήσεις αυτοπεποίθηση θα πετύχεις πολλά. Σ' αυτή την αναζήτηση θα σε βοηθήσουν κι άλλοι. Σε κάποιο άλλο όνειρο θα τα καταφέρεις Είμαι σίγουρη.

ΙΑΝΕΙΡΑ
01-06-12, 19:50
ευχαριστω!

Καταφέρνεις ν' απεγκλωβιστείς από μια κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη, που σε καταπιέζει... Ο απεγκλωβισμός θα γίνει μέσα από μια εύνοια της τύχης, αλλά θα πρέπει κι εσύ η ίδια να βοηθήσεις τον εαυτό σου και να εκμεταλλευτείς τη συγκυρία. Συν Αθηνά και χείρα κίνει... Πιο γενικά, θα σου δοθεί μια ευκαιρία ν' αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο, αλλά αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσα από σκληρή προσωπική προσπάθεια και με πολύ ρίσκο.

Ιρις
05-06-12, 00:04
ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκατε, και πραγματικα με βοηθησατε.:).
βλεπω αυτο το ονειρο πανω απο 1 μηνα τωρα...
ξερετε τωρα αρχιζω να ασχολουμε με αυτα και δεν ξερω πολλα..εχω ακουσει οτι υπαρχει τροπος να καταφερεις να ελεγξεις τα ονειρα σου.. αληθεια υσχυει αυτο..? και αν ναι..ξερει κανεις με πιο τροπο.??
ευχαριστω.

fantasy
05-06-12, 12:35
ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκατε, και πραγματικα με βοηθησατε.:).
βλεπω αυτο το ονειρο πανω απο 1 μηνα τωρα...
ξερετε τωρα αρχιζω να ασχολουμε με αυτα και δεν ξερω πολλα..εχω ακουσει οτι υπαρχει τροπος να καταφερεις να ελεγξεις τα ονειρα σου.. αληθεια υσχυει αυτο..? και αν ναι..ξερει κανεις με πιο τροπο.??
ευχαριστω.

Μπορείς να αγοράσεις μια ονειροπαγίδα ή να αγοράσεις ένα τετράδιο που θα το ονομάσεις ονειρολόγιο. Εκεί θα γράφεις ό,τι σκέψεις κάνεις ή ό,τι ονειρεύεσαι. Δες τις παρακάτω ιστοσελίδες:

http://thoughtsofnerdrage.blogspot.gr/2009/06/blog-post_19.html
http://www.clickatlife.gr/story/euzoia/mporeis-na-elegkseis-ta-oneira-sou?id=1921456

Αυτό θα σε βοηθήσει περισσότερο γιατί έχει σχέση με τα συνειδητά όνειρα που αυτός ο έλεγχος επιτυγχάνεται ευκολότερα.

http://fridge.gr/6107/stiles/lucid-dreams/

Αυτό έχει παραδείγματα.

http://www.pyles.tv/News/Anexigita-fainomena/dreams.aspx

Επίσης υπάρχει ακόμη μια μέθοδος, η μέθοδος Silva που δεν γνωρίζω πολλά. Το διαδίκτυο μπορεί να σε πληροφορήσει σχετικά.
Ελπίζω να σε ικανοποίησα.

INGUANA
31-07-12, 14:49
ενα ονειρο που ειδα προσφατα: Ημουν με τον μπαμπα μου καπου (δεν ξερω) που οι διαδρομοι μεταλικοι σαν αυτων των διαστημικων σκαφων του μελλοντος, και προχωρουσαμε και σκοτωναμε ζομπι που μας ερχοντουσαν. αυτος ειχε ενα μελλοντικο οπλο ενω εγω δεν ειχα τιποτα και πολεμουσα με οτι εβρισκα(πχ ειχα βρει 2 μεγαλα μολυβια και πολεμουσα με αυτα) μετα απο πολυ δρομο φτανουμε καπου που εμοιαζε σαν εωτερικο σπιτιου και εκει υπηρχαν αλλοι ανθρωποι, εκει που ησυχασαμε καπως και αρχισαμε να τους μιλαμε, μετα απο λιγο καταλαβαμε πως ηταν εφυες ζομπι που μπορουσαν να μεταμωρφοθουν σε ανθρωπους.Λιγο πιο περα ηταν μια πορτα που ηταν ανοιχτη και φαινοταν οτι απο εκει θα επρεπε να παμε (ειχε φως) αλλα επειδη αυτα ηταν στη μεση τρεξαμε πισω οσο πιο γρηγορα μπορουσαμε, ξερωντας πως αν πηγαιναμε πισω θα βρισκομασταν στην αρχη, δηλαδη αδιεξοδο.Παρολαυτα δεν σταματησαμε να τρεχουμε. σε καποια φαση παρατηρησα κατι πρασινες λαμπες κολλημενες στο εδαφος κατω απο μια σκαλα(δεν ξερω πως λεγονται, ειναι αυτες που χρησιμοποιουντα για εξωτερικη φωτιση πχ καποιου μονοπατιου). χωρις να ξερω πως και γιατι ειπα τον μπαμπα μου να παμε πισω απο τις λαμπες(ηταν μια στενη γωνια κατω απο τις σκαλες που ισα ισα χωρουσαμε). παρατηρησα πως μια ηταν σβηστη! κατευθειαν σκεφτηκα πως επρεπε να βρω τροπο να την αναψω. λιγο πιο εκει ειχε τους διακοπτες για τις λαμπες. βρηκα τον σωστο και την αναψα. περιμεναμε λιγο... μετα απο λιγο ηρθαν αυτα τα ζομπι που συναντησαμε στο "σπιτι". προσπαθησαν να μας πλησιασουν, ομως δεν μπορεσαν γιατι αποτι φανηκε το πρασινο φως των λαμπων τους εμποδιζε για καποιο παραξενο λογο. μετα απο λιγο ηρθαν κανονοικοι ανθρωποι και τα ζομπι αποδυναμωθηκαν και τα καθαρισαμε( ιδεα δεν εχω γιατι αποδυναμωθηκαν) καπου εκει τελειωσε το ονειρο. εαν καποιος μπορει να μου το μεταφρασει θα χαιρομουν παρα πολυ :o

Εκπτωτος Αγγελος
31-07-12, 21:43
θα βλεπεις πολλες ταινιες φαινεται. Εχω δει και εγω κατι κουλα οχι τοσο τραβηγμενα. Οπως για παραδειγμα οτι κλειδωνομαι σε δωματιο για να προστατευτω απο καποιον διαρρηκτη, και παιρνω τηλεφωνο την αδελφη μου για βοηθεια

INGUANA
01-08-12, 13:53
να σου πω την αληθεια δεν πολυβλεπω τηλεοραση, ουτε ταινιες. Πιστευω ομως οτι για καθε ονειρο υπαρχει μια εξηγηση, αμα δεν το πιστευα δεν θα μπαινα στον κοπο να ποσταρω ολο αυτο

ptheolo
03-08-12, 00:20
Εχω ενα ονειρο που ειναι σαν επεισοδια, το βλεπω περιπου μια βδομαδα, οχι καθε μερα ακριβως, μπορει και μερα παρα μερα.
Τωρα για καλοκαιρι ειμαι σε ενα σπιτι σαν εξοχικο ας το πουμε αλλα ειναι μεσα στην αττικη. Το σπιτι εχει κηπο γυρω γυρω και μια καγεκλοπορτα εξω, με κενο απο πανω και οχι βαρια, με σχετικα κοντα καγκελακια διπλα απο την πορτα(το σπιτι ειναι 100 χρονων+).
Δεν θυμαμαι ποτε αρχισα να τα βλεπω, δεν θυμομουν καν οτι ειδα το ονειρο μεχρι που ειδα ας πουμε το τελος και μου ηρθαν ολα.
Ας αρχισω απο την αρχη, τα τελευταια βραδια εβλεπα οτι ενω ειμαστε όλοι σπιτι, αρκετα βραδυ(μητερα, αδερφια)αλλα μονο εγω νομιζω ξυπνιος, ακουγοντε εξω ηχοι του τυπου σαν καποιος να μπαινει σπιτι να περπαταει να θελει να μπει κλπ. Εγω φοβαμε αλλα μετα απο λιγο ξαφανιζετε ολος αυτος ο φοβος, οι ηχοι, γινοντε ολα κανονικα. Εχω δει αυτο το ονειρο τουλαχιστον 3 φορες.
Χθες λοιπον ειδα οτι ειμασταν εγω, τα αδερφια μου και η μητερα μου και συζηταγαμε στο δωαματιο που η πορτα του κοιτα την κεντρικη πορτα του σπιτιου. Ξαφνικα ακουμε αυτους τους ηχους(την πορτα να κανει τον ηχο οταν κλεινει και χτυπαει το σιδερο, καποιους να ειναι εξω). Εδω να σημειωσω οτι ειμαι 14 και τα αδερφια μου 1 χρονο μεγαλυτερα, ενω ο ενας ειναι γομαρι 1,80 με αρκετα κιλα πανω του. Εγω οπως ειμαστε σε αυτο το δωματιο(αρκετα μικρο) κανω να κοιταξω στο παραθυρο αναμεσα απο τις σχισμες που εχουν τα παντζουρια(ενω το παραθυρο ειναι παραδιπλα) και εκεινη την ωρα μπαινουν μεσα 2 τυποι, ισως να ηταν νεοι δεν θυμάμαι πολυ καλα. Τοτε ο αδερφος μου, γομαρι κανονικο οπως ειπα, σηκωνετε και σαν ταυρος παει και τρεχει πανω τους και πεφτουν και σαν να βλεπω το πλανο απο πανω ενω ειναι πεσμενοι, νεκροι υποθετω εκεινη τη στιγμη και μετα ξυπνησα και θυμηθηκα οτι ειχα δει και αλλα.
Τι να σημαινει αυτο?

INGUANA
24-08-12, 13:52
αμα θελετε ποσταρετε και καμια απαντηση καμια φορα :mad::mad::mad:

enantion
02-03-13, 13:53
καλησπέρα!! βλέπω κάθε μέρα όνειρα κ από πολύ μικρή ηλικία είχα περίεργα όνειρα κ έκανα περίεργες ερωτήσεις...τα πιο περίεργα όνειρα ξεκίνησαν από μία συναυλία που πήγα όπου δεν μπορούσα να κρατηθώ ξύπνια και καθώς έπεφτα κ κοιμόμουν....χανόμουν...δεν ονειρευόμουν ακριβώς καθώς ήταν σαν να μπαίνω σ άλλο κόσμο και δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω την πραγματικότητα...από τότε κάθε όνειρο που βλέπω όταν κοιμάμαι έχει περίεργο περιεχόμενο...καλό ή κακό αλλά ενδιαφέρον και δεν μπορώ να ξυπνήσω κ λέω στο όνειρο...ότι π.χ πολλές φορές τρέχω κ σιγά σιγά σηκώνομαι απ το έδαφος κ λέω <στο είπα ότι μπορώ να πετάω...βλέπεις δεν κοιμάμαι...> όταν με ξύπνησαν κατάλαβα ότι κοιμόμουν....αυτό π θέλω να πω είναι ότι ΖΩ στα όνειρά μου και κοιμάμαι όταν ξυπνάω...δεν θέλω να με ξυπνάνε...τα όνειρα είναι πιο αληθινά με αληθινό νόημα.....

Vakryle
02-03-13, 16:23
Αυτό ήθελες να μας πεις, ή έχει και συνέχεια;

Εκπτωτος Αγγελος
03-03-13, 00:01
Αυτό ήθελες να μας πεις, ή έχει και συνέχεια;

χαχαχα... lol:p

Ελευθέριος Παλιγγίνης
03-03-13, 15:02

Αυτό μεταφορικά και Συμβολικά δεν συμβαίνει πάντα; Δηλ. όχι ακριβώς έτσι, αλλά γίνεται. Οι άνθρωποι "κλέβουν" όχι μόνο ενέργεια και συναίσθημα, αλλά και νοητικό "κώδικα" ο ένας απο τον άλλο.

Αναλόγως της νοητικής και πνευματικής προόδου του ανθρώπου, αυτό είναι ολοένα και πιο σαφές, άρα στο μέλλον ναι, "θα γίνει κάτι τέτοιο", δηλαδή εσύ θα το έχεις πιο καθαρό και θα το "βλέπεις" και με άλλους τρόπους.

justin19
09-10-13, 16:01
Γεια σας,καταρχάς πιστεύω ότι τα σκόρπια threads με τα όνειρα πρέπει να μεταφερθούν στο συγκεκριμένο thread.

Στο δικό μου θέμα.Καταρχάς να πω πως έχω γάτο στο σπίτι,τον οποίο κάθε βράδυ κλειδώνω έξω από το δωμάτιό μου για να κοιμάμαι με ησυχία,και την ημέρα τον αφήνω να μπαίνει μέσα.Για κάποιο λόγο σήμερα δεν ήθελε να μπει στο δωμάτιό μου.

Πάμε στα χθεσινά τώρα.Καταρχάς χθες τη νύχτα έπαθα υπνική παράλυση (ή αλλιώς μόρα,όπως αποκαλείται από τη λαϊκή παράδοση).Δεν είδα καμία σκιά γιατί είχα κλειστά τα μάτια μου αλλά ένιωσα κάποιος να μου παίρνει το σεντόνι.Είπα το Πάτερ ημών με δυσκολία και αποκοιμήθηκα.
Στον ύπνο μου είδα μία περίεργη γυναίκα με σχιστά μάτια,την οποία δεν έχω ξαναδεί στην πραγματικότητα.Αυτή όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δεν ήταν άνθρωπος,αλλά ένα πλάσμα που ρουφούσε την ενέργεια και με έκανε πιο αδύναμο.Μετά άλλαξε το σκηνικό και βρέθηκα σε ένα φιλικό σπίτι (αν και στην
πραγματικότητα δεν γνώριζα κανέναν).Άρχισα να μιλάω με κάποιον γνωστό μου (υποτίθεται) και άρχισε να μου περιγράφει για αυτό το πλάσμα.Ακριβώς η περιγραφή ήταν όπως την είδα δει,και αλληλοσυμπληρώναμε τα λεγόμενά μας.Το παιδί αυτό μου είπε ότι το πλάσμα λεγόταν Ρίρι μέι.
Στη συνέχεια είδα και άλλο όνειρο με αυτή,σε πιο εξελιγμένη μορφή,με ένα επιπλέον μάτι.Γενικά τις στιγμές που την έβλεπα,ένιωθα αδύναμος,και το πρωί όταν ξύπνησα σηκώθηκα με δυσκολία.
Ψάχνοντας στο internet δεν εντόπισα πολλά,μόνο το ότι τη γνωστή τραγουδίστρια Rihanna τη λένε και Riri (κάτι που δεν ήξερα αλλά δεν έχει σημασία)

Εντόπισα όμως αυτό το λογαριασμό,που είναι μια γυναίκα με σχιστά μάτια
https://plus.google.com/111897073935513002899/posts
Θα έλεγα ότι κάπως μοιάζει με αυτό που είδα (γιατί δεν τη θυμάμαι καλά)

αλλά βρήκα και αυτό το λογαριασμό
https://www.facebook.com/riri.meilangro

Γνωρίζετε τι παίζει.

Vakryle
09-10-13, 17:16
Ψάχνοντας στο internet δεν εντόπισα πολλά,μόνο το ότι τη γνωστή τραγουδίστρια Rihanna τη λένε και Riri

H Rihanna είναι η Βασίλισσα των Ερπετοειδών στην Γη και Μέγιστη Κοσμήτωρ των Μη Οίκων. Έχει την τάση να πλανεύει τα πλήθη και γι' αυτό είναι γνωστή ως αοιδός! Φημολογείται πως αν την δεις στον ύπνο σου ατόφια, ή με παραλλαγή της, θα έχεις μεγάλη χρηματική τύχη και ερωτική επιτυχία. Στον αντίποδα, τώρα, είναι πολύ πιθανό να σε προσελκύσουν άλλα ερπετοειδή, τα οποία θα ζητήσουν να ασπαστείς το Ευαγγέλιό τους για να αποκτήσεις τα παραπάνω.

panosfromlydian
10-10-13, 05:51
Γεια σας,καταρχάς πιστεύω ότι τα σκόρπια threads με τα όνειρα πρέπει να μεταφερθούν στο συγκεκριμένο thread.

Στο δικό μου θέμα.Καταρχάς να πω πως έχω γάτο στο σπίτι,τον οποίο κάθε βράδυ κλειδώνω έξω από το δωμάτιό μου για να κοιμάμαι με ησυχία,και την ημέρα τον αφήνω να μπαίνει μέσα.Για κάποιο λόγο σήμερα δεν ήθελε να μπει στο δωμάτιό μου.

Πάμε στα χθεσινά τώρα.Καταρχάς χθες τη νύχτα έπαθα υπνική παράλυση (ή αλλιώς μόρα,όπως αποκαλείται από τη λαϊκή παράδοση).Δεν είδα καμία σκιά γιατί είχα κλειστά τα μάτια μου αλλά ένιωσα κάποιος να μου παίρνει το σεντόνι.Είπα το Πάτερ ημών με δυσκολία και αποκοιμήθηκα.
Στον ύπνο μου είδα μία περίεργη γυναίκα με σχιστά μάτια,την οποία δεν έχω ξαναδεί στην πραγματικότητα.Αυτή όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δεν ήταν άνθρωπος,αλλά ένα πλάσμα που ρουφούσε την ενέργεια και με έκανε πιο αδύναμο.Μετά άλλαξε το σκηνικό και βρέθηκα σε ένα φιλικό σπίτι (αν και στην
πραγματικότητα δεν γνώριζα κανέναν).Άρχισα να μιλάω με κάποιον γνωστό μου (υποτίθεται) και άρχισε να μου περιγράφει για αυτό το πλάσμα.Ακριβώς η περιγραφή ήταν όπως την είδα δει,και αλληλοσυμπληρώναμε τα λεγόμενά μας.Το παιδί αυτό μου είπε ότι το πλάσμα λεγόταν Ρίρι μέι.
Στη συνέχεια είδα και άλλο όνειρο με αυτή,σε πιο εξελιγμένη μορφή,με ένα επιπλέον μάτι.Γενικά τις στιγμές που την έβλεπα,ένιωθα αδύναμος,και το πρωί όταν ξύπνησα σηκώθηκα με δυσκολία.
Ψάχνοντας στο internet δεν εντόπισα πολλά,μόνο το ότι τη γνωστή τραγουδίστρια Rihanna τη λένε και Riri (κάτι που δεν ήξερα αλλά δεν έχει σημασία)

Εντόπισα όμως αυτό το λογαριασμό,που είναι μια γυναίκα με σχιστά μάτια
https://plus.google.com/111897073935513002899/posts
Θα έλεγα ότι κάπως μοιάζει με αυτό που είδα (γιατί δεν τη θυμάμαι καλά)

αλλά βρήκα και αυτό το λογαριασμό
https://www.facebook.com/riri.meilangro

Γνωρίζετε τι παίζει.

Τα πνευματα παιζουν παιχνιδια μαζι μας.

Μην φοβηθεις ποτε.

Φοβος/εγωισμος/αρχοντες/και ισως κακα πνευματα εχουν ως σκοπο να σε εμποδισουν να βρεις αυτο που πραγματικα εισαι,το παιδι του φωτος που εχεις μεσα σου.

Απαρνησου τις φοβιες που το μεταφυσικο εχει ως συνεπεια,απαρνησου τον εγωισμο για τα πλουτη και την ανωτεροτητα και μην πουλησεις ποτε την ψυχη σου σε κατι ειτε υλικο αντικειμενο ειτε ανθρωπους ειτε πνευματα.

PsyGreek
17-10-13, 02:43
Όλα τα χρόνια που μπορώ να θυμηθώ βλέπω σταδιακά περίεργα, σαν προφητικά, όνειρα. Μικρός που είμουν, περίπου 3-5 χρόνων, έβλεπα συνέχεια το ίδιο ακριβώς όνειρο. Ειμασταν όλοι οι οικογένεια μου μαζί στο δρόμο και ξαφνικά άκουγα το θόρυβο που έκαναν τα ρομπότ στην ταίνια "Πόλεμος των Κόσμων". Εμφανιζόταν ένα ρομποτ και πάταγε όλοι την οικογένεια μου εκτός απο εμένα. Συνέχεια κάθε βράδυ το ίδιο όνειρο. Και λίγο πριν ξυπνήσω ένιωθα πως πέφτω στο κρεβάτι, λες και αιωρουμαι. Κάποια στιγμή, είδα το πιό παράξενο όνειρο και το μοναδικό που δεν έχω καταφέρει να καταλάβω μέχρι τώρα. Τα μόνα χρώματα που έβλεπα ήταν το άσπρο και το χρυσό. Ακριβώς μπροστά μου έβλεπα το πρόσωπο ενός πολύ ήρεμου ανδρά να με κοιτάει και να χαμογελά. Ήτανε λευκός με μακριά μαλλιά και γένια. Εκείνη την στιγμή ένιωσα πάλι πως πέφτω και ξύπνησα. Απο αυτό και μετά δεν έχω ξανανοιώσει να πέφτω και ούτε ξαναείδα το πρόσωπο εκείνου του άνδρα. Έχω ξαναδει και άλλα όνειρα περίεργα όπως τον ακριβές θάνατο ενός άνδρα που δεν γνώριζα κάν, αλλά κατάφερα τουλάχιστον να τα εξηγήσω. Αυτό όμως το όνειρο ακόμα να το καταλάβω...

espiropa
19-05-14, 12:13
Καλησπερα σας,
Αρκετό καιρό βλέπω όνειρα και καταλαβαίνω ότι ονειρεύομαι και όταν θέλω να ξυπνηςω ξυπνάω πάντα στο δωμάτιο μου σε όνειρο πάλι.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα όνειρο που μόλις είδα. Βρισκόμουν σε ένα λιμάνι είχε καλό καιρό και πλοία έπλεαν. Ξαφνικά ήθελα να μπω σε ένα από αυτά και μπήκα,όμως μετά από λίγο άρχισε να βουλιάζει, εγώ κατάφερα να βγω δεν θυμάμαι πως και βρέθηκα πάλι στην αποβάθρα του λιμανιού να το βλέπω να βυθίζεται.ξαφνικα άρχισαν να έρχονται μεγάλα κύματα προς το μέρος μου, σαν τσουνάμι.
Όλη αυτή την διάρκεια γνώριζα πως ονειρευομουν και επέβαλα στον εαυτό μου να ξυπνήσει γιατί δεν μου άρεσε το όνειρο. Μου ήταν δύσκολο να ξυπνήσω και άρχισα να πηδάω να κουνιέμαι και να χτυπιέμαι για να ξυπνήσω. Τότε ξύπνησα στο κρεβάτι μου και αιωρουμουν ψηλά προσπάθησα να γυρίσω το κεφάλι να δώ το κρεβάτι αλλά δεν μπορούσα να γυρίσω να δώ εάν κοιμόμουν.παλι ήξερα ότι ονειρευομουν. Τότε προσπάθησα να κατέβω για να ανοίξω την ντουλάπα. Προσπαθούσα να επιβληθω στον εαυτό μου. Κατέβηκα στο πάτωμα αλλά τα πόδια μου είχαν κολλήσει και δεν κουνιοντουσαν. Τότε ξύπνησα.
Πολλές φορές ονειρεύομαι και ξυπνάω μέσα στο όνειρο μου και αιωρούμαι. Πρώτη φορά κατάφερα να κατέβω και να προσπαθήσω να κάνω κάποια κίνηση,να ανοίξω την ντουλάπα πχ.αλλες φορές με το που αιωρουμουν ξύπναγα.
Τι μπορεί να σημαινει;

Ιέρεια
31-05-14, 18:18
Εχθές είδα κάποιο όνειρο συνειδητό και το λέω συνειδητό γιατί είναι από αυτά που σκέφτεσαι και νομίζεις ότι είσαι ξύπνιος.

Έβλεπα διάφορα πράγματα, ξέρουμε ότι ένα όνειρο διαρκεί δευτερόλεπτα και έμπαινε το ένα όνειρο μέσα στο άλλο, όπου ξαφνικά πέρασα από ένα μέρος και είδα νεκρές αγελάδες, τρεις αν δεν κάνω λάθος, είχαν αίμα στο στόμα τους και στην μύτη τους, ρώτησα τι συνέβει;

Και μου απάντησε κάποιος χωρίς να τον βλέπω, ότι τις εξετάζαμε για βακτήρια αλλά επειδή ήταν πάντα σε συγκεκριμένη θέση και μου δείξανε ένα όργανο φευγαλέα σαν φακό όπου με αυτό γινόταν η εξέταση, δεν βρίσκαμε κάτι, όταν βρήκαμε ένα άλλο βακτήριο και τους δώσαμε θεραπεία, η κατάσταση τους επιδεινόθηκε λόγο του άλλου βακτηρίου, με αποτέλεσμα να πεθάνουν.

Θα ήθελα τις γνώσεις σας, ξέρω ότι οι Αγελάδες είναι σύμβολο ευημερίας και ότι οι Ινδοί τις λατρεύουν και για το όνειρο που είδε ο Φαραώ με τις αγελάδες, αλλά έχω κολλήσει και δεν μπορώ να το αναλύσω, έχει να κάνει με εμένα, ή γενικώς με κάτι που θα συμβεί;

BrightSpirit
01-06-14, 16:26
Εχθές είδα κάποιο όνειρο συνειδητό και το λέω συνειδητό γιατί είναι από αυτά που σκέφτεσαι και νομίζεις ότι είσαι ξύπνιος.

Γειά σε όλους.
Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας.
Εγώ μερικές φορές όταν βλέπω όνειρα έχω την αίσθηση πως όντως κοιμάμαι. Γνωρίζω ότι κοιμάμαι και μπορώ να επέμβω και να αλλάξω την ροή του ονείρου. Μερικές φορές δεν το κάνω γιατί θέλω να δω που θα "καταλήξει" :D
Ιέρεια, είπες πως στα συνειδητά όνειρα νομίζεις ότι είσαι ξύπνιος. Αλλού έχω διαβάσει το αντίθετο. Τελικά αυτό που βλέπω εγώ είναι συνειδητό όνειρο ή όχι? :confused:
Ευχαριστώ.

Ιέρεια
01-06-14, 17:45
BrightSpirit ειλικρινά γέλασα πολύ.:)

Υπάρχει περίπτωση να κοιμάσαι και να λειτουργεί η συνείδηση σου πάντα, εκτός βέβαια αν είσαι σαν τα δελφίνια και το ένα μέρος του εγκεφάλους σου δεν κοιμάται και λειτουργεί συνειδητά και κατά την διάρκεια του ύπνου για να μην βυθιστείς:confused:

Εγώ φταίω που δεν το διευκρίνισα:rolleyes:

Εννοώ, στις περιπτώσεις που είναι σαν να κάνεις α.π και λειτουργείς με συνειδησιακές σκέψεις και όχι υποσυνείδητες, ελπίζω να ήμουν ποιο κατατοπιστική, ευχαριστώ.

Θα ήθελα όμως εκτός από την παρατήρηση σου βέβαια,να μας πεις και την άποψη σου για το όνειρο, γιατί πραγματικά όταν είδα ότι απάντησε κάποιος χάρηκα.

Αλήθεια που το έχεις διαβάσει αυτό για τα συνειδητά όνειρα γιατί μέχρι και ο Σίγκμουντ φρόυντ, έγραψε στο βιβλίο του η ερμηνεία των ονείρων όπου έχει σχέση με το ασυνείδητο και είπε τα όνειρα είναι η Βασιλική Οδός, που οδηγεί κατευθείαν στο ασυνείδητο.

Έχεις καμία καινούργια έρευνα εσύ πάνω στο θέμα;

Τώρα για το μεταξύ ονείρου και ξύπνιου καλά κάνεις και δεν ξυπνάς και εγώ αυτό κάνω, εκτός αν δεν με αφήνει η μόρα, (υπνική παράλυση διαφορετικά).

θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα, τα οράματα πως τα διαχωρίζεις από την α.π ή είναι το ίδιο:confused:

Συγνώμη για τον βομβαρδισμό ερωτήσεων αλλά ήθελα πραγματικά να ρωτήσω κάποιον γνώστη.

BrightSpirit
01-06-14, 20:11
Λυπάμαι όμως δεν μπορώ να σου πω την διαφορά μεταξύ οράματος και αστρικής προβολής γιατί δεν έχω πετύχει ποτέ μου αστρική προβολή :(
Όσο για τα συνειδυτά όνειρα δεν το έχω ψάξει και πολύ, απλά είναι τα διάφορα συμπεράσματά μου για το συνειδυτό όνειρο και γενικά για τα όνειρα. Αυτό που ανάφερα εγώ είναι συνειδυτό όνειρο;
Όσο για το όνειρό σου πιστεύω πως θα πρέπει να το αναλύσουμε στα στοιχεία από τα οποία αποτελείτε για να βγάλουμε ένα ποιό έγκυρο συμπέρασμα.
Το αίμαι στα όνειρα θεωρείτε "καλό", ο φακός "κακό", ενώ για την αγελάδα και τα μικροβια που ανεφερες είναι αμφιλεγόμενο...
Πάντος προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει καμία επιρροή από τα όμειρά μου στην πραγματικότητα και δεν είμαι βέβαιος για το πόση συμμασία πρέπει να τους δίνουμε...
Εξάλου βλεπουμε χιλιάδες όνειρα :p

Ιέρεια
02-06-14, 05:01
Συγνώμη αλλά μου βγήκαν δύο μηνύματα από δικό μου λάθος και το διορθώνω, όσο μπορώ, βέβαια.

Ιέρεια
02-06-14, 05:07
BrightSpirit δεν εξηγούμε ποτέ τα όνειρα με τα διάφορα βιβλία που υπάρχουν, γιατί δυστυχώς αυτό μας κάνει υποσυνείδητα να τα κλείνουμε λόγο φόβου, δηλαδή αν δω αυτό θα γίνει αυτό, με αποτέλεσμα να επηρεάζουμε το ασυνείδητο μας και να του βάζουμε φραγμούς, με αποτέλεσμα να αρχίζουμε να ονειρευόμαστε με συγκεκριμένα πράγματα.

Ναι τα όνειρα δεν βγαίνουν πάντα, όπως καταλαβαίνουμε και πότε κάποιο όνειρο είναι σημαδιακό, αλλά επειδή βλέπουμε συνεχώς όνειρα πολλές φορές μπερδευόμαστε και νομίζουμε ή μάλλον έχουμε την αίσθηση ότι θα μας συμβεί κάτι, γιατί συνήθως για τα άσχημα θέλουμε να προειδοποιηθούμε, βέβαια το περνάμε εμείς αυτό στο εαυτό μας, με αποτέλεσμα να φοβόμαστε συνέχεια και να μας χαλάει την ψυχολογία.

Στον κάθε άνθρωπο όμως τα όνειρα, έχουν την δική τους συμβολική μορφή, οπότε δεν μπορείς να ξέρεις, ένα παράδειγμα δικό μου είναι ότι, όταν βλέπω το δικό μου αίμα κάτι κακό μου συμβαίνει, συνήθως όμως λένε το αίμα χαλάει το όνειρο και δεν βγαίνει, σε εμένα όμως λειτουργούσε διαφορετικά, εσύ λες ότι είναι καλό, άλλοι το συνδυάζουν με το κόκκινο και πιστεύουν ότι σημαίνει γρήγορα, δηλαδή ότι θα βγει το όνειρο σου πολύ σύντομα.

Το ερώτημα που έθεσα με τις αγελάδες στο όνειρο μου, το έθεσα γιατί δεν μπορούσα να δώσω μία καλή εξήγηση και ήθελα να έχω μία δεύτερη, τρίτη, τέταρτη γνώμη, βαθιά μέσα σου πάντως είναι τι αισθάνεσαι ότι θα συμβεί.

Συν ότι δεν μου είχε ξανά τύχει εκτός από ανθρώπους, (που ξέρω αν δεις νεκρό άνθρωπο που ζει στον ύπνο σου, είναι ότι θα ζήσει πολλά χρόνια), να δω στον ύπνο μου νεκρό ζώο, είμαι τριάντα βάλε και πρώτη φορά μου συνέβει.

Βέβαια εκείνη την ημέρα που το είδα ήταν μεσημέρι και πήγα μετά στο γιατρό και η καθιερωμένη μου επίσκεψη δεν ήταν τόσο ευχάριστη, γιατί μου βρήκε όχι και τόσο ευχάριστα πράγματα, οπότε είχα την αισιοδοξία μήπως δεν είναι τόσο κακό γιαυτό και έθεσα το ερώτημα μου, με βάση το όνειρο.

BrightSpirit
02-06-14, 18:25
Για να πω την αλήθεια δεν έχω και τόσο μεγάλη εμπειρία με τα όνειρα. Τα όνειρά μου σχεδόν ποτέ δεν είχαν σχέση με κάτι που θα συνέβενε αργότερα. Το μόνο όνειρο που με παραξένεψε ήταν ένα που επαναλαμβανόταν για αρκετές μέρες (!!!) Δεν έχω ιδέα τι σήμαινε όμως και τις επόμενες μέρες ή και βδομάδες δεν συνέβη κάτι αξιόλογο...
Πάντως προσωπικά τα όνειρά μου δεν πιστεύω πως έχουν κάποια σχέση με γεγονότα που θα ακολουθήσουν.
Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει όμως και θα ήθελα την γνώμη σου, είναι πως μερικά χρόνια τώρα, πριν συμβεί κάτι καλό ή και κακο (τις περισσότερες φόρες όταν πρόκειτε να γίνει κάτι κακό...) έχω ας πούμε ένα προαίσθημα. Πολύ έντονο όμως. Σαν να ξέρω τι ακριβώς θα συμβεί αλλά είτε να μην μπορώ να το αναγνωρίσω και μετά να λέω "What the fuck???" (:D:D:D) ή να μην μπορώ να αντιδράσω, καθόλου όμως. Σαν να παγώνω. Είναι σαν να χάνω την αίσθηση του χώρου και του χρόνου... Η άποψή μου είναι πως ίσως θα έπρεπε να μάθω να λειτουργώ ποιό συνειδυτά ώστε να μπορώ να το αναγνωρίζω. Όταν όμως παγώνω δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Άλλες φορές είναι κατι σαν την αντανακλαστική προαίσθηση (αλλά σε πιο έντονο), άλλες φορές όμως είναι σαν να ξέρω ακριβώς τι θα συμβεί και απλά να νομίζω πως είναι η φαντασία μου (:p)
Θα ήθελα τη γνώμη σου. Ευχαριστώ.

justin19
10-10-15, 19:42
Δεν πιστεύω στα όνειρα αλλά χθες βράδυ είδα δύο περίεργα όνειρα.Το πρώτο είναι ότι η μητέρα μου (ενώ δεν ζει στην πραγματικότητα) την έβλεπα στο όνειρο ζωντανή και μας μαγείρευε,αλλά η ίδια δεν έτρωγε ποτέ.Ήξερα μέσα στο όνειρο ότι ήταν νεκρή,και μου έκανε τεράστια εντύπωση που μας μαγείρευε.
Το δεύτερο όνειρο έχει να κάνει με κάποιον που στο όνειρο τον ήξερα και δεν του είχα ιδιαίτερη συμπάθεια.Μου έδειξε με κάποιο ανεξήγητο τρόπο,ότι τίποτα δεν είναι αληθινό,ακόμα και οι άνθρωποι γύρω μου και πως ζω σε ένα ψέμα.Με έβαλε σε ένα χώρο που έμοιαζε με καφετέρια, με πολλούς ανθρώπους,και άρχισε σιγά σιγά να τους εξαφανίζει, αλλά με τον τρόπο που σβήνει ένα φως, δηλαδή έβλεπα τους ανθρώπους σαν φώτα που έσβηναν.Μου είπε ότι όλα είναι στη φαντασία μου.

valkiria
14-10-15, 16:33
[/QUOTE]

φιλε μου η μητερα σου ζει
δεν πεθανε
το σωμα της αφησε
τιποτα δεν πεθαινει και τιποτα δεν χανεται
το ονειρο σου δεν χρειαζεται αποδικωποιηση
ειναι ξεκαθαρο..
σου δειχνει οτι ο κοσμος εδω..ολα εδω ειναι ψευτικα
καποια στιγμη εξαφανιζονται,χανονται και φευγουν απο εδω
το μονο που μενει ειναι η ψυχη
το μετα ειναι η αληθινη ζωη
και αυτο γιατι οταν φευγουμε απο αυτο το σωμα η συνειδηση λειτουργει με περισσοτερη ταχυτητα και ποιο ολικα..
η ψυχη ειναι σε μια μορφη αναλαφρης καταστασης χωρις την φυλακη του σωματος που φθειρετε..
εδω ''τα φωτα'' σβηνουν
το αληθινο φως ειναι εκει..
ευχομαι να σε βοηθησα

justin19
27-02-16, 16:38
Γειά σας και πάλι.Ήρθε στον ύπνο μου για πρώτη φορά ο Παντελίδης.Δεν ξέρω έχω επηρεαστεί πολύ από αυτή την απώλεια.Μου είπε κάποια πράγματα ότι στην αρχή όταν "έφυγε" αισθανόταν ένα ανέβασμα προς τα πάνω,αλλά δεν μπορούσε να μου αποκαλύψει περισσότερα.Λέτε να ήταν όντως η ψυχή του ή να τον είδα επειδή τον σκέφτομαι καθημερινά;
Και γενικά όσους νεκρούς έχω δει στον ύπνο μου,δεν μπορούν να μου αποκαλύψουν πράγματα.Έχω δει και τη μητέρα μου πολλές φορές,να προσπαθεί να μου πει κάτι,αλλά διακόπτεται το όνειρο.Τι μπορεί να συμβαίνει;

nikodhmos
27-02-16, 16:49
Μπορεί να μπλέκονται οι γραμμές. Κλείσε πρώτα τον Παντελίδη και άσε να σου πει η μητέρα σου τι θέλει.

panosfromlydian
27-02-16, 17:08
Γειά σας και πάλι.Ήρθε στον ύπνο μου για πρώτη φορά ο Παντελίδης.Δεν ξέρω έχω επηρεαστεί πολύ από αυτή την απώλεια.Μου είπε κάποια πράγματα ότι στην αρχή όταν "έφυγε" αισθανόταν ένα ανέβασμα προς τα πάνω,αλλά δεν μπορούσε να μου αποκαλύψει περισσότερα.Λέτε να ήταν όντως η ψυχή του ή να τον είδα επειδή τον σκέφτομαι καθημερινά;
Και γενικά όσους νεκρούς έχω δει στον ύπνο μου,δεν μπορούν να μου αποκαλύψουν πράγματα.Έχω δει και τη μητέρα μου πολλές φορές,να προσπαθεί να μου πει κάτι,αλλά διακόπτεται το όνειρο.Τι μπορεί να συμβαίνει;

Όταν σου συμβαίνει το ίδιο περισσότερες φορες ΞΕΡΕΙΣ ότι δεν ήταν ο συγκεκριμένος.
Πιστεύω οτι αντικατοπτρίζει τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΕΥΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ που δήθεν κρύβει κάποιο μυστήριο για τον ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΟΥ ΕΥΑΤΟ αν και ο αληθινος ΕΣΥ δεν έχεις να μάθεις τίποτα απο αυτό στην πραγματικότητα και βασικά δεν υπάρχει κάν συγκριση μαζί ΣΟΥ.
Απλώς ο προσωπικός ευατός με τη μικροζωή του ,διαφημίζει τον ευατό σαν κάτι ''ξεχωριστό'' ώστε να συνεχίσεις να σχολείσαι μαζί του(Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΟΥ ΕΠΙΓΝΩΣΗ να εστιάζει στη μικροζωή του προσωπικού ευατου).

Ή μπορεί να ανήκεις όπως συμβαίνει συχνά σε κάποιο σύστημα που δήθεν πάλι κρύβει κάποια αλήθεια αν και ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ συντηρεί με αυτό τον τρόπο ΜΙΑ ΠΡΟΣΟΨΗ ότι κατέχει μια αλήθεια για να συνεχίζεις να είσαι υπάκουος σε αυτό το σύστημα και να το συντηρείς.Είτε πνευματικό,είτε πολιτικό,είτε σπιριτουαλιστικό είτε θρησκευτικό κτλ.

Λευκός Λύκος
27-02-16, 17:33

Μάλλον έχεις αγχωθεί με το ζήτημα της ζωής μετά θάνατον. Εφόσον το σκέφτεσαι καθημερινά λογικό είναι να βλέπεις όνειρα σχετικά με αυτό.

Ιλάρια
08-06-16, 08:10
Είδα στο όνειρό μου στο δεξί μου χέρι να απέκτησα ένα σημάδι μελανοκόκκινο σε τετράγωνο σχήμα περίπου και ακριβώς από κάτω του κομμένο σε φέτες το δέρμα του χεριού μου να αιωρείται
Υπάρχει κάποια εξήγηση παρακαλώ? ή να ανησυχήσω ?:confused:

papa23
28-03-18, 16:39
καλησπερα!!ειδα στον υπνο μου οτι ημουν σε μια σχολη με παρα πολλους φοιτητες (αλλα εγω δεν ηξερα κανεναν και ημουνα μονος μου) και βγηκα απο το χωρο της σχολης απο μια πορτα που ηταν σχετικα δυσκολο να βγεις.μεσα σε ολους ειδα κι εναν παλιο καθηγητη μου και χαιρετηθηκαμε.το ενα περιεργο της υποθεσης ειναι οτι η σχολη εμοιαζε για φιλοσοφικη αλλα στην πραγματικοτητα εγω εχω σπουδασει ηχοληψια πριν καμια 8ετια.αν μπορεσει καποιος να δωσει μια εξηγηση θα το εκτιμουσα!! :)

Robespierre
29-03-18, 12:14
Ισως κάτι θέλει να σου πει ν' αλλάξεις καριέρα! :)

papa23
29-03-18, 12:29
μα δεν εχω κανει και καμια καριερα ωσ τωρα :)

Robespierre
29-03-18, 12:42
Ισως πρέπει ν' αρχίσεις!

papa23
29-03-18, 12:45
ευχαριστω! θα το λαβω σοβαρα υποψην μου :)

Abcd
29-03-18, 18:53
καλησπερα!!ειδα στον υπνο μου οτι ημουν σε μια σχολη με παρα πολλους φοιτητες (αλλα εγω δεν ηξερα κανεναν και ημουνα μονος μου) και βγηκα απο το χωρο της σχολης απο μια πορτα που ηταν σχετικα δυσκολο να βγεις.μεσα σε ολους ειδα κι εναν παλιο καθηγητη μου και χαιρετηθηκαμε.το ενα περιεργο της υποθεσης ειναι οτι η σχολη εμοιαζε για φιλοσοφικη αλλα στην πραγματικοτητα εγω εχω σπουδασει ηχοληψια πριν καμια 8ετια.αν μπορεσει καποιος να δωσει μια εξηγηση θα το εκτιμουσα!! :)

Αν έχεις "βαλτώσει" επαγγελματικά ή γενικότερα δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις μάλλον υποσυνείδητα σκέφτεσαι πως πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό και είδες αυτό το όνειρο.
Αλλιώς ψάξε ονειροκρίτη μη τυχόν και η δικιά σου εμπειρία κολλάει κάπου με αυτά που γράφουν εκεί, αλλά τζάμπα κόπο θα κάνεις και σιγα μην εμπιστευθείς ερμηνείες ονείρων από το ίντερνετ.

papa23
30-03-18, 04:40
Abcd δεν μπορω να πω οτι δεν μ αρεσει αυτο που κανω..αλλα οντως εχω βαλτωσει λιγο..θα προσπαθησω ομως να αλλαξω καποια πραγματα στη ζωη μου γενικοτερα (εχω ηδη αρχισει δηλαδη) και θελω να πιστευω οτι θα παρει η μπαλα κι αυτον τον τομεα (φτου φτου φτου).anyway ευχαριστω παρα πολυ κι εσενα που μπηκες στον κοπο κι απαντησες!! :) :)