PDA

Επιστροφή στο Forum : Βόμβοι

Ποσειδώνιος
16-07-08, 17:26
Βόμβοι

Στην εφηβεία μου είχα εξασκηθεί στην αυτοσυγκέντρωση και τη χαλάρωση. Κυρίως μέσω της Γιόγκα. Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος, όμως συχνά βυθίζομαι και λειτουργώ σε μια κατάσταση μερικής ύπνωσης. Επίσης βυθίζομαι όταν διαβάζω. Ένα συχνό φαινόμενο είναι να ακούω σε αυτή την κατάσταση τους παλμούς μου. Ακούγονται ψηλά στον αυχένα στην αρχή του κρανίου και ο ήχος αυτός θυμίζει τις μοντέρνες μουσικές που μιμουνται τον ήχο που ακούει το βρέφος και όλοι μας ακούγαμε για κάτι μήνες στην κοιλιά της μητέρας μας.

Τέτοιου είδου ς συχνότηταςήταν ο ήχος που πρωτάκουσα σε ένα κτήμα αρκετά έξω από την Κόρινθο, ένα βράδυ με υγρασία, μέσα δεκαετίας του 80. Ελέγχοντας τους παλμούς μου είδα ότι είχαν άλλη συχνότητα και αυτό που άκουγα δεν ήταν απο μέσα μου. Σκέφτηκα ότι θα υπήρχε κοντά κάποια Ντίσκο (δεκαετία 80 είπαμε) από όπου θα ακούγονταν οι κτύποι της μποτας του ντράμς. Έτσι κι αλλιώς αυτοί οι ήχοι διαπερνούν τους τοίχους (λόγω μεγάλου μήκους κύματος) και ταξιδεύουν αρκετά μακρυά. Όμως η παρέα μου δεν το επιβεβαίωσε. Μετά από δυο τρεις γερές προσπάθειες να αντιληφθεί (η παρέα μου) τους βόμβους άρχισε ένα δούλεμα εις βάρος μου. Έτσι προσπέρασα το γεγονός γελώντας επίσης με τον εαυτό μου και δεχόμενος το γεγονός ότι ήταν η καρδιά μου τελικά. Δεν ήταν όμως εκτός αν είχα δύο.

..................

Όχι πολύ μακρυά από εκεί, σε Οροσειρά της Στερεάς οι βόμβοι επανήλθαν. Είχαμε ξεκινήσει μια πορεία πάνω στο βουνό που είχαμε διανυκτερεύσει την προηγούμενη μέρα. Αυτή την φορά η συχνότητα ήταν πολύ γρήγορη και έμοιαζε ο ήχος με τον βόμβο ενός αεροπλάνου που πετά αρκετά ψηλά ώστε μόλις να φτάνει σε μας ο ήχος της μηχανής του. Πολλές φορές είχε τύχει να δω το αεροπλάνο που άκουγα όχι όμως αυτή την φορά. Δεν μου έκανε εντύπωση αρχικά.

Ήταν μια σιωπηλή πορεία που είχαμε τραβήξει αμίλητοι ρουφώντας κάθε λεπτομέρεια του τοπίου. Όταν σε κάποιο σημείο συνειδητοποίησα τους βόμβους παράλληλα συνειδητοποίησα ότι τους ακούω πολύ ώρα απαράλλακτους. Σκέφτηκα ότι το αεροπλάνο θα ήταν αρκετά ψηλά και μέχρι να διασχίσει τον θόλο θα περνούσε πολλή ώρα. Όταν μετά από αρκετή ώρα κάναμε μια στάση σε ένα μέρος χωρίς δέντρα - μεγάλο ξέφωτο κάτι, χαλαρώνοντας, ο βόμβος ενισχύθηκε και τον ξαναθυμήθηκα.

-"Μα που στο καλό είναι αυτό το αεροπλάνο; Τι στο καλό; Κύκλους κάνει από πάνω μας" ξεφώνισα στα καλά καθούμενα και άρχισα να σαρώνω τον ουρανό. Όπως φαντάζεστε κανείς ούτε είδε, ούτε άκουσε τίποτα.

..................................

Το τρίτο και αποτελειωτικό κτύπημα ήρθε στην Μυτιλήνη το καλοκαίρι του 87. Για όσους έχουν πάει πιθανό το ξέρουν, υπάρχει κάπου εκεί ένα τουρκικο χαμάμ κτισμένο πάνω σε μια πηγή πολύ θερμού-καυτού νερού. Δίπλα υπάρχει ένα μοναστήρι που τουλάχιστον τότε αν και φροντισμένο έδειχνε ακατοίκητο. Εκεί υπήρχε και μια εκκλησία μικρή, ασήμαντη, δεν θυμάμαι αν ήταν ανάμεσα στο χαμάμ και το μοναστήρι ή μέσα στο μοναστήρι και αν ήταν η κύρια εκκλησία του. Δεν φαινόταν να λειτουργεί.

Δεν κατάφεραν όλοι να μπουν στο χαμάμ και κανένα από τα κορίτσια της παρέας. Εγώ τα κατάφερα μπαίνοντας σιγά σιγά. Θα έκανα κανά δεκάλεπτο να μπω. Ήταν τέλεια - χαλαρωτικά, δεν έπρεπε όμως να κάνεις απότομες κινήσεις γιατί καιγόσουν. Μετά ο φίλος που μας φιλοξενούσε συνέστησε να μπουμε στην θάλασσα και ξανά στο χαμάμ. Δεν αισθάνθηκα ούτε το κρύο του θαλλασινού νερού, ούτε το καυτό αυτή την φορά. Έτσι γίνεται και είναι πολύ χαλαρωτικό. τέλος πάντων βγαίνοντας από το χαμάμ έιπαμε να κάνουμε μια βόλτα στο μοναστήρι. Προχώρησα λίγο μπροστά μόνος.

Φτάνοντας πρώτα στην εκκλησία - στο χώρο της αυλής - άκουσα κάτι βόμβους με συχνότητα ανάμεσα στις άλλες των παραπάνω εμπειριών. Ήταν ακριβώς όπως θα ακουγόταν μια ψαρόβαρκα που περνούσε λίγο μέσα στη θάλλασα πηγαίνοντας αργά με λίγες στροφές απλώνοντας δίκτυα. Δεν χρειάστηκε καν να κοιτάξω για να το επιβεβαιώσω. Μπαίνοντας στην εκκλησία ο βόμβος ενισχύθηκε απίστευτα. Απλό σκέφτηκα είναι άδειο το εκκλησάκι και κάνει ηχείο. Τι παράξενο όμως. Βγήκα να δω την βάρκα. Δεν υπήρχε τίποτα. Παρατήρησα ότι όσο απομακρυνόμουν από την εκκλησία τόσο εξασθενούσε ο βόμβος. Προχώρησα ξανά μέσα στην εκκλησία. Περιτριγύρησα στα λίγα τετραγωνικά και είδα ότι ο ήχος ενισχυόταν όσο πλησίαζα την ανατολή - το ιερό. Προχώρησα στο ιερό. Ο ήχος έγινε πολύ δυνατός και η συχνότητα σαν να αυξήθηκε ελαφρά σαν ταχυπολυβόλο.

Οι υπόλοιποι δεν άκουσαν τίποτα. Δεν τους πίεσα να αντιληφθούν κάτι, απλώς βγαίνοντας από την εκκλησία τους ρώτησα αν άκουσαν κάτι σαν ψαρόβαρκα μέσα ή έξω από την εκκλησία.

...........................

Στα χρόνια που πέρασαν δεν μου λείπουν οι βόλτες στα βουνά δεν είναι βέβαια τόσο πυκνές όσο εκείνης της περιόδου. Οι παρέες μου όμως είναι πολύ ομιλητικές και μεταφέρουν όλη την ένταση της πόλης στα βουνά. Μόνος δεν το επιχειρώ ... μπορεί αν αποκτήσω σκύλο χιχιχι. Δεν έχει τύχει να ξανακούσω τους βόμβους ίσως γιατί το ανεξήγητο της υπόθεσης με έκανε τότε στην εκκλησία να υποβάλω τον εαυτό μου ωστέ να μην ξανανοιώσω κάτι τέτοιο.

Πρόσφατα όμως μου ήρθε μια ιδέα που ίσως με κάνει να αρχίσω να ψάχνω τώρα αυτούς τους ήχους - να είμαι ανοικτός σε αυτούς. Σκεφτηκα ότι ίσως έχει να κάνει με ενεργειακά μέρη. Ξέρουμε ότι πολλοί χριστιανικοί ναοί και εκκλησάκια χτίστηκαν πάνω σε αρχαίους ναούς. Επίσης γνωρίζουμε ότι οι τοποθεσίες αυτών των ναών δεν ήταν τυχαίες. Λένε ότι ήταν ενεργειακά κέντρα της γης. Συχνά πολλοί αναφέρουν ότι νοιώθουν διάφορα πράγματα σε αρχαίες τοποθεσίες. Ίσως εγώ ακούω βόμβους αν τύχω κάποιας χαλάρωσης που σου δίνει μια σιωπηλή πορεία στο βουνό ή ένα καλό καυτό μπάνιο.

Θα ήθελα να γνωρίζω αν κάποιοι έχουν τέτοιου είδους ακουστικές εμπειρίες και αν έχουν κάποια εξήγηση. Να πω ακόμα ότι παλιά είχα υποθέσει πως άκουγα εγκεφαλικούς παλμούς ή παλμούς κάποιου άλλου οργάνου ή αδένα πέρα της καρδιάς.

Πάντως τη σχιζοφρένεια την γλίτωνω προς το παρόν. Νομίζω δηλαδή.

ANDROMEDA_
16-07-08, 17:32
Η δική μου γνώμη είναι πως το λάθος ήταν να φύγεις απο κείνο το μέρος όπου οι παλμοί ήταν πιο δυνατοί.Ίσως σήμαιναν πολλά εάν έψαχνες εκείνο το θέμα πιο πολύ.
Μου θυμίζει τους ραβδοσκόπους...όσο πλησίαζες εκεί γινόταν πιο έντονο.
Απλά είσαι πιο ευαίσθητος στα ενεργειακά μέρη.Ίσως και σε κάποια συγκεκριμένα στα οποία σε πηγαίνει εκεί ένα είδος δύναμης για να βρείς-μάθεις κάτι.
Ψάξε το λίγο αυτό!

Ποσειδώνιος
17-07-08, 09:02
Ευχαριστώ για την ιδέα Ανδρομέδα φαντάζομαι πρέπει να μοιάζει με τη ραβδοσκοπία. Αν βρω κανέναν ραβδοσκόπο (ξέρει έναν ο πεθερός μου) θα του μιλήσω σχετικά.

Δεν ήθελα να επιμείνω τότε στην εκκλησία διότι σε εκείνη την ηλικία δεν είχα και πολύ καλή κρίση και μπορεί να παραμύθιαζα τον εαυτό μου ότι είμαι κάτι ξεχωριστό με αποστολή κλπ. Θέλω μια λογική έστω και μεταφυσική να κρατηθώ. Ο σκεπτικισμός όμως αναστέλει τις μεταφυσικές εμπειρίες.

bahamut
17-07-08, 13:01
περιεργους βομβους ακουγα και εγω σε μικροτερη κυριως ηλικια.θα τους περιεγραφα μηχανικους ηχους υψηλης συχνοτητας.μικρος ειχα περιεργα ονειρα και οταν ξυπνουσ ημουν σε μια κατασταση αναμεσα στο συνειδητο και στο υποσυνειδητο.εβλεπα πχ πραγματα που δεν υπηρχαν κτλ..για μερικες μερες μετα απο αυτα τα περιστατικα ακουγα τετοιους βομβους και ενιωθα πως θα τρελαινομουν γιατι η συχνοτητα των ηχων ηταν πολυ υψηλη.τοτε αλλαζα καπως τον τροπο με τον οποιο ακουγα τα πραγματα (δεν ξερω πως ακριβως το εκανα) και ο βομβος σταματουσε

anti
17-07-08, 15:18
Αγαπητέ Ποσειδώνιε
Κάνοντας βαθύ διαλογισμό η ακούγοντας βουδιστικά κείμενα έχω νιώσει αυτό τον παλμό που λες σε ολόκληρη την σπονδυλική μου στήλη...
Αυτό που μπορώ να φανταστώ είναι ότι πηγαίνοντας σε κάποια μέρη η αύρα σου (εννοώ τα σώματα σου, ίσως το αιθερικό) συντονίστηκε την ενέργεια του μέρους και έτσι ήσουν σε θέση να "ακούσεις" κάτι το οποίο δεν άκουγαν οι άλλοι...
βέβαια αυτό είναι μια υπόθεση, δεν ξέρω κατά πόσο στέκει...

Φιλικά
Άντη

ANDROMEDA_
17-07-08, 15:52
Χμ...δεν έχει να κάνει συγκεκριμένα με τον ραβδοσκόπο :p
Αλλά με αυτό που λέει και η άντι.Απλά συντονίστηκες με την κραδασμικότητα που είχε το περιβάλον λόγω της αρνητικής ή θετικής ενέργειας.Μέχρι και τώρα καταφέρνεις να συντονίζεσαι;

Ποσειδώνιος
17-07-08, 16:41
...τοτε αλλαζα καπως τον τροπο με τον οποιο ακουγα τα πραγματα (δεν ξερω πως ακριβως το εκανα) και ο βομβος σταματουσεΜάλλον κάτι τέτοιο συνέβει αν θυμάμαι καλά και σε μένα και τις τρεις φορές.
Είναι λίγο παράξενο αλλά κάπως ετσι γίνεται. Δεν έρχονται όμως όσο εύκολα φεύγουν.

Τώρα μου ήρθε στο μυαλό και κάτι άλλο. Λέγεται ότι η αρμονία των ουρανίων σφαιρών είναι οι ήχοι που κάνουν οι πλανήτες καθώς κινούνται. Αυτό είναι μια πυθαγόρεια θεωρεία. Υποτίθεται ότι δεν ακούμε αυτούς τους ήχους καθώς ένα σωρό άλλοι ήχοι της καθημερινότητας αποσπούν την προσοχή του συνειδητού μας ήδη από την στιγμή που γεννιώμαστε. Αυτοί όμως είναι πάντα παρόντες. Θυμάμαι μάλιστα κάπου είχα διαβάσει έναν καλόγερο αγιορείτη ερημίτη που έλεγε ότι τα βράδυα άκουγε την αρμονία των ουρανίων σφαιρών.

ariadne
26-07-08, 09:10
ποσειδώνιε
και γω μετά απο κάποια χρόνια διαλογισμού άρχισα να ακούω αυτό το βόμβο που περιγράφεις,καθως επισης και άλλα που με προσανατόλησαν στην πιθανότητα ανόδου της κουνταλίνη.Και ναι γινόταν πιο έντονο όταν βρισκόμουν σε συγκεκριμένους τόπους με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αν και όχι σε όλους.

ageras
09-05-10, 19:13
κάποιοι λένε ότι αυτά όπου έρχονται ως συμπτώματα της αστρικής προβολής είναι κάτι εντελώς σωματικό και το προκαλεί κάτι στους krotafous.ma ότι κι αν το προκαλεί η ουσία είναι μια.επιτυγχάνεται η τεχνική της αστρικής προβολής κι ας λένε ότι θέλουν κάποιοι ότι αυτά είναι παραισθήσεις.άνθρωποι που έφυγαν από το σώμα τους μαρτυρούν γεγονότα αναμφισβήτητα που είχαν νιώσει.καταστάσεις ανθρώπους αντικείμενα.πράγματα που επαληθευτήκανε. υπάρχουν πολλές μαρτυρίες.:cool::o

demi
12-05-10, 13:12
περσυ πρωτοακουσα τον βομβο αυτον που περιγραφεις....ενα πρωι, κατα τις πεντε η ωρα...μολις εβγαινε ο ηλιος....ξυπνησα απο αυτον τον βομβο και στην αρχη νομιζα οτι ηταν το ψυγειο. μετα συνειδητοποιησα, οτι ερχοταν απο εξω. ανοιξα την μπαλκονοπορτα και βγηκα εξω...-στο παλιο το σπιτι το μπαλκονι μου ειχε θεα ολη την αθηνα πιατο- και οπως κοιταζα την θεα, τοτε καταλαβα οτι οτι ο βομβος ερχοταν απο ολη την πολη.... εγραψα και σχετικα στον κ. Ιωαννιδη θυμαμαι...γιατι μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση...και μου απαντησε οτι δεν ειναι καινουργιο φαινομενο...ακουγεται σε βουνα, λιμνες...εγω το ακουσα στην αθηνα....και μαλιστα ενοιωθα και τον παλμο του ηχου...ηταν περιεργο....

Ermhs
12-05-10, 13:39
Θα πάω για φωτογράφιση και exploring σε λίγες ημέρες.. Θα το κοιτάξω αυτό που λες.. Όσο για το μοναστήρι, δεν καταλαβαίνω ποιο εννοείς.. Των Άγιο Ραφαήλ? Αυτό έχει γίνει χλιδή… Αναφέρομαι στο γεγονός στην Μυτιλήνη μιας και ζω Μυτιλήνη.. Όποτε περνώ από εκεί το έχουν σε πολύ άσχημη κατάσταση.. Πολλές φορές κάνουν και μουσικά πάρτη ηλεκτρονικής μουσικής, μάλιστα πριβέ και παράνομα.. (γυμνοί!) χαχαχα
Υπάρχουν σχετικές καταγγελίες για αυτό.

Συμπληρωματικό.. Αν θες γίνε ποιο συγκεκριμένος για πιο από όλα τα χαμαμ αναφέρεσαι? Είναι ένα που ονομάζεται xxx (δεν το αναφέρω για ευνόητους λόγους) αλλά είναι «Σόδομα και Γόμορρα» εκεί, μιας και είναι στέκι για αυτούς που θέλουν λίγη απόλαυση μέσα σε καυτό νεράκι.. Κάτι σαν θαμνακια μπορώ να το χαρακτηρίσω ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Είναι και το κλασικό που απεικονίζετε και στα ευρώ στο χωριό «Θερμή» Εγώ σε αυτό αναφέρθηκα, υπάρχουν και τα Θέρμα που είναι άλλη περιοχή.
Επίσης 2-3 ακόμη διάσπαρτα στο νησί... Είναι άλλο ένα κάτω από την θάλασσα και έχεις πρόσβαση μόνο κολυμπώντας η με βάρκα διότι από κάτω έχει ηφαίστειο και η θάλασσα είναι καυτή.

Και δεν αναφέρομαι στα εγκαταλειμμένα κάτω από το κάστρο.. 3-4 Που μερικά έχουν γίνει ένα με χωματερή και άλλα έγιναν εκθεσιακοί χώροι